Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Κυριακη 26 Αυγουστου 2018


Πανσέληνος Αυγούστου 2018: Ελεύθερη είσοδος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 26/8
Με ανοιχτές τις πύλες του και ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα υποδεχθεί την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου την Κυριακή 26 Αυγούστου.
Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην έννοια του Ωραίου, προσεγγίζοντάς τη με ιδιαίτερες αφηγήσεις, μουσική και αναγνώσεις.
Από τις 20:15 έως τις 21:00, στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σπουδαστές της Δραματικής Σχολής «Δήλος» θα διαβάσουν αποσπάσματα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, μεταξύ των οποίων τον Ομηρικό Ύμνο στην Αφροδίτη, τον διάλογο της Διοτίμας και του Σωκράτη για τον Έρωτα από το Συμπόσιο του Πλάτωνα και τα ήθη των νέων από τη Ρητορική του Αριστοτέλη. Πρόκειται για τη συνέχιση της επιτυχημένης δράσης «Οι πέτρες μιλούν», που γίνεται σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Έφης Θεοδώρου και η μουσική του Νίκου Πλάτανου.
Από τις 21:00 έως τις 22:00 αρχαιολόγοι του Μουσείου και ξεναγοί του Σωματείου Ελλήνων Ξεναγών, θα οδηγήσουν τις ματιές και τα βήματα των επισκεπτών σε επιλεγμένα εκθέματα των μόνιμων και των περιοδικών εκθέσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, για να αναδείξουν και να αφηγηθούν τις αμέτρητες όψεις του Ωραίου στην αρχαία τέχνη.
Συγκεκριμένα:
Κώστας Πασχαλίδης: Το αινιγματικό χαμόγελο της Μυκηναίας (Αίθ. 4)
Δέσποινα Καλεσοπούλου: Κόρη Φρασίκλεια: ομορφιά στην αιωνιότητα (Αίθ. 11)
Μαρία Λαγογιάννη, Σαπφώ Αθανασοπούλου: Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου (Αίθ. 43-45)
Κάτια Μαντέλη: Γυμνά αρχέτυπα της προϊστορίας (Αίθ. 44)
Μιμίκα Κρίγκα: Αναζητώντας το Ωραίο στην τέχνη της προϊστορικής Σαντορίνης (Αίθ. 48)
Αριστοτέλης Κοσκινάς: O βασιλιάς Ακρότατος και η επικίνδυνη όψη του Ωραίου (Αίθ. 28)
Κορίνα Μοσχίδη: Για την πιο ωραία (Αίθ. 30)
Χρυσάνθη Τσούλη: Μια ωραία κοιμωμένη (Αίθ. 32)
Τέλος, από τις 22:15 ως τις 23:15 στο Αίθριο του Μουσείου, τo Nikea Guitar Ensemble - Κιθαριστικό Σύνολο Νίκαιας, ένα από τα τρία Κιθαριστικά Σύνολα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και το πιο πολυβραβευμένο και διάσημο σύνολο της Ελλάδας, θα μας ταξιδέψει στη «Μαγεία της κιθάρας» με έργα γνωστών κλασικών συνθετών.
Θα ακουστούν κιθαριστικά κομμάτια από την εποχή του μπαρόκ έως τις μέρες μας, τζαζ διασκευές, παραδοσιακές ισπανικές μελωδίες κ.ά. Υπεύθυνος διδασκαλίας και καλλιτεχνικής επιμέλειας του Συνόλου είναι ο καταξιωμένος κιθαριστής Αντώνης Μυτακίδης. Σολίστ: Γιώργος Γκόλγκαρης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων) και Ηλίας Διαμαντάκης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής).
Ώρα έναρξης (με ελεύθερη είσοδο): 20:00. Ώρα τελευταίας εισόδου επισκεπτών: 23:30.
Οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου θα είναι επισκέψιμοι έως τις 23:45, χάρη στην εθελοντική προσφορά του προσωπικού φύλαξης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού ο Φλώρος αποφυλακίζεται ως έχων 67% αναπηρία,
ο Σάββας Ξηρός με σχεδόν ολική (98%) αναπηρία, γιατί είναι ακόμα μέσα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018
Βενεζουέλα: Tα οικονομικά μέτρα στο μάτι του κυκλώνα

Σταθεροποίηση. Αυτή η λέξη συμπυκνώνει τον πόθο εκατομμυρίων Βενεζουελάνων. Για να σταματήσει να είναι η οικονομία πεδίο μάχης και οπισθοχωρήσεων. Σταθεροποίηση των τιμών, του δολάριου, της προμήθειας φαρμάκων, του νομίσματος, των μεταφορών, του ηλεκτρισμού. Αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο της καθημερινής συζήτησης στη Βενεζουέλα, όταν δεν υπάρχουν καταστροφικά γεγονότα που επιχειρούν να ανατρέψουν το σκηνικό.
Το τελευταίο από αυτά, ήταν η απόπειρα δολοφονίας με drones του προέδρου , της ανώτατης διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και εκπρόσωπων των αρχών. Ακολούθησε η ματαίωση ενός άλλου,  λιγότερο γνωστού,  σχεδίου δολοφονίας των ηγετών του Τσαβισμού, της επιχείρησης Caín.
Η κυβέρνηση πήρε μια δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Θα εφαρμοστούν σταδιακά, κάποια έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, κάποια άλλα θα τεθούν τον Σεπτέμβριο και κάποια άλλα αργότερα. Είναι ένα σημαντικό εγχείρημα σε ένα σκηνικό όπου ο χρόνος τελειώνει.

Η πρώτη απόφαση ήταν η τροποποίηση του νόμου περί συναλλαγματικών ισοτιμιών και των παραβιάσεων του, ο λεγόμενος έλεγχος των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενός νόμου που ψηφίστηκε το 2003 για να αντιμετωπίσει τη φυγή κεφαλαίων. Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο μπορεί τώρα να ανταλλάσσει ελεύθερα τα χρήματά του, για το σκοπό αυτό θα ανοίξουν στη χώρα τριακόσια ανταλλακτήρια.
Ένας από τους στόχους του μέτρου είναι να προσελκύσει εμβάσματα, κεφάλαια και να δημιουργήσει μια αγορά δολαρίων που θα τροφοδοτείται από επιχειρηματίες και όχι από το κράτος με τα δολάρια από την πώληση πετρελαίου. Ένας άλλος στόχος είναι να σταματήσει η παράλληλη (παράνομη) αγορά δολαρίου που χαρακτηρίζεται από μια αύξηση που έχει οικονομικά και πολιτικά στοιχεία, αυτή η αγορά  δημιουργεί την ταχύτατη αύξηση πριν από κάθε εκλογική διαδικασία και κάθε πολιτική δυσκολία της δεξιάς.
Δεύτερο μέτρο, είναι η εξάλειψη πέντε μηδενικών από το νόμισμα. Το νέο “bolívar soberano” (κυρίαρχο μπολίβαρ) θα επαναφέρει ένα ισχυρό bolivar. Αυτό το μέτρο θα έχει, μεταξύ άλλων, έναν αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα μετρητών που έχει στα χέρια του ο κόσμος, καθώς σήμερα αυτή η διαθεσιμότητα αντιστοιχεί στο 1% της νομισματικής κυκλοφορίας. To  λαθρεμπόριο του νομίσματος, που προκαλείται από την Κολομβία και από την κερδοσκοπία που προκαλούν οι ελλείψεις, δημιούργησε, μεταξύ άλλων την παράλληλη (μαύρη) αγορά του νομίσματος, που πωλείται και αγοράζεται στο 200% της αξίας του.
Η νομισματική αλλαγή πραγματοποιείται μαζί με τη σύνδεση του Bolivar με το Petro, τo κρυπτονόμισμα που δημιούργησε η κυβέρνηση στις αρχές του έτους. Η αξία του Petro συνδέεται με την τιμή του πετρελαίου, ένα Petro έχει την αξία ενός βαρελιού πετρελαίου, του οποίου η τιμή σήμερα είναι 60 δολάρια. Έτσι το bolivar, που συνδέεται με το petro θα ακολουθεί την διακύμανση της τιμής του πετρελαίου. Η κυβέρνηση καθόρισε την τιμή του Petro σε 3.600 ισχυρού , δηλαδή κυρίαρχου μπολίβαρ και καθόρισε τον βασικό μισθό σε μισό Petro. ;Eτσι ο ελάχιστος μισθός διαμορφώνεται στα 1.800 κυρίαρχα μπολίβαρ.
Το τρίτο το μέτρο που αφορά την τιμή της βενζίνης θα τεθεί σε εφαρμογή το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο χάνονται λόγω του παράνομου λαθρεμπορίου βενζίνης που πάει στην Κολομβία μέσω της κολομβιανής μαφίας - που έχει άμεση σχέση με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις - με συνενενόχους στη Βενεζουέλα. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, θα αναληφθούν δύο ταυτόχρονες δράσεις: Άμεση επιδότηση σε όσους έχουν όχημα και διεθνοποίηση της τιμής της βενζίνης. Θα επιχειρηθεί να χτυπηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων παράνομης διακίνησης και να αποφευχθεί η μετακύληση του κόστους σε διάφορους τομείς της οικονομίας.
Πάρθηκαν επίσης μια σειρά ακόμα μέτρα, όπως, η αύξηση στο 16% του φόρου κατανάλωσης, η επιβολή φόρου 1% στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές ειδικών φορολογουμένων, όπως και η απόφαση της κυβέρνησης να καλύψει το κόστος των μισθολογικών αυξήσεων στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την αύξηση των μισθών.
Οι ανακοινώσεις προκαλούν ερωτήματα, κυρίως γύρω από τις τιμές, οι οποίες αυξάνονται σχεδόν 100% κάθε μήνα εξουδετερώνονται οποιαδήποτε αύξηση των μισθών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο υπερπληθωρισμός θα χτυπηθεί λόγω της σύνδεσης της αξίας του κυρίαρχου μπολίβαρ με το Petro, του χτυπήματος της παράλληλης αγοράς του δολαρίου και της κατάργησης της παράνομης συναλλαγματικής ισοτιμίας. Επίσης, με  την αναγνώριση της τιμής του τρέχοντος παράλληλου δολαρίου για τις ανάγκες του υπολογισμού, την υποστήριξη για τρεις μήνες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και με την  άμεση επιδότηση στα καύσιμα και την ενεργοποίηση των μηχανισμών κρατικού ελέγχου, παράλληλα με τους μηχανισμούς λαϊκού ελέγχου.
Στον αντίλογο αυτής της πρόβλεψης βρίσκονται τα επιχειρήματα του αντίκτυπου που θα έχει η υποτίμηση, η αλυσιδωτή αντίδραση που ενδεχομένως θα προκαλέσει η αύξηση της τιμής της βενζίνης ακόμα και με την επιδότηση, η αμφιβολία για το χτύπημα της παράλληλης αγοράς που επηρεάζει τις τιμές, η αδυναμία επίτευξης συμφωνιών με τα ολιγοπώλεια που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομικής αποσταθεροποίησης και η εγκάρσια κερδοσκοπική λογική που έχει εξαπλωθεί στην οικονομία.
Υπάρχει ακόμη ένα κεντρικό ζήτημα, τα μέτρα μπαίνουν για υλοποίηση σε ένα περιβάλλον βίαιων πολιτικών / οικονομικών συγκρούσεων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν και έχουν ανακοινώσει μια σειρά από κυρώσεις, δηλαδή επιθέσεις, για τον αποκλεισμό της οικονομίας της Βενεζουέλας. Θα επιδιώξουν να τις διπλασιάσουν για να αποτρέψουν κάθε είδους οικονομική σταθεροποίηση, θα συνεχίσουν με τη φθορά για να εργαστούν με τις συνέπειες που αυτή προκαλεί.
Υπολογίζουν γι αυτό, στους συμμάχους τους εντός και εκτός της Βενεζουέλας, με κλασικό παράδειγμα την περίπτωση της Κολομβίας, που μετά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον απόπλου του πλοίου Usns Comfort, με το πρόσχημα της “ανθρωπιστικής αποστολής για τη Βενεζουέλα”. Ο Έβο Μοράλες κατήγγειλε την αποστολή «μυστικής εισβολής της αμερικανικής κυβέρνησης».
Η εφαρμογή των μέτρων θα αξιολογηθεί τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες. Η κυβέρνηση παίζει ένα από τα βασικά της χαρτιά σε ένα κρίσιμο τομέα, όπως  είναι η οικονομία. Ο βασικός της στόχος είναι η σταθεροποίηση, για την οποία χρειάζεται μια περίοδο ενενήντα ημερών. Όσοι προσπαθούν να την ανατρέψουν θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να ματαιώσουν οποιαδήποτε βελτίωση, θα δημιουργήσουν γεγονότα για να προκαλέσουν ένα φουσκωμένο ποτάμι που θα τους επιτρέψει να προετοιμάσουν πιθανές νέες βίαιες ενέργειες.. Η πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας έδειξε τι είναι ικανοί να κάνουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις ανακοινώθηκε πως ψόφησε ο Τζον Μακέιν.
Ο άνθρωπος που του είχε ανατεθεί το έργο της καταστροφής της Συρίας και της ανατροπής του Άσαντ και τελικά πήρε τον μπούλο .

Ο Τζον Μακκέιν, όπως και οι περισσότεροι Αμερικανοί πολιτικοί, ήταν εχθρός για τους φτωχούς και τους ανθρώπους της εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο. Αφού διέπραξε εγκλήματα πολέμου στο Βιετνάμ, πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του υπηρετώντας τους πλούσιους, οδηγώντας την αμερικανική εργατική τάξη σε αναταραχή, και πίεζε για όλο και περισσότερο πόλεμο. Και έγινε πλούσιος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε τους ανθρώπους για το ποιοι ήταν και τι έκαναν. Ο θάνατος δεν μπορεί ποτέ να είναι ένα ελεύθερο πέρασμα, ειδικά όταν αυτή η συγκεκριμένη ζωή συνέβαλε σε τόσο μεγάλο μέρος της δυστυχίας μας.
https://www.zerohedge.com/news/2017-07-22/complete-history-john-mccain-calling-war-around-world



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ !!
`Οταν δίνεις προνομιούχο βίζα σε όποιον πλούσιο ξένο απλώς (χωρίς κανέναν έλεγχο ή προϋπόθεση) αγοράσει σπίτι αξίας 250.000 ευρώ και άνω στην Ελλάδα, ή καταθέσει, με αγορά ελληνικών τραπεζικών προϊόντων, 400.000 ευρώ και άνω, αυτό δεν είναι:1) καραξέπλυμα βρώμικου χρήματος με παροχή μάλιστα του κρατικού πλυντηρίου, και 2) πρώτο βήμα για αλλοίωση της ελληνικότητας του πληθυσμού;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες παλαιστίνιοι πολίτες τραυματίστηκαν την Παρασκευή, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής (IOF) άνοιξαν πυρ στους διαδηλωτές της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας 189 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δέκα παιδιά και δύο γυναίκες, ενώ ένα ασθενοφόρο που ανήκει στην Ερυθρά Ημισέληνο εν μέρει καταστράφηκε από ισραηλινά πυρά.
Την Παρασκευή 22 Αυγούστου (τέταρτη ημέρα του Eid al-Adha), χιλιάδες Παλαιστίνιοι, έκαναν πορεία κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη του 1948, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής.
Η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης στα ιατρικά πληρώματα και τους δημοσιογράφους που έχουν επανειλημμένως δεχτεί επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους κοντά στα σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες.
Από την έναρξη της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής στις 30 Μαρτίου, έχουν σκοτωθεί 171 Παλαιστίνιοι, 27 παιδιά, τρεις διασώστες και δύο δημοσιογράφοι.
Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι οι σωροί εννέα Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν κοντά στο συνοριακό φράχτη κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου κρατούνται επί του παρόντος από τον ισραηλινό στρατό.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 18.300 παλαιστίνιοι πολίτες έχουν τραυματιστεί από την αρχή των διαδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων 3.600 παιδιών και 1.750 γυναικών.
Σχολιο.- Η Ευρώπη συνιστά αυτοσυγκράτηση στους........... Παλαιστίνιους
ετσι πρεπει. Το να σε εκτοπιζουν απο τιν τοπο σου,να ζεις υπο κατοχη, να φυλακιζεσαι,και να σε σκοτωνουν ως στοχο σε video game, και ' συ παρολα αυτα,,,,, αυτοσυγκρατεισαι,, δειχνει αν μη τι αλλο...........ανωτεροτητα.
Ξερουν απο......καλους τροπους οι Ευρωπαιοι...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Φλωρος δεν ειναι ο πρωτος "λεβεντης που αποφυλακιζεται λογω "υγειας". Φυσικα δεν ειναι και ο πρωτος που θα αποτελέσει "ιατρικο θαυμα" και θα ζησει αυτός καλα (για μας αγνωστο...)
Ειχαν προηγηθει τα ιατρικα θαυματα του Λουβαρη, του "τιγρη" και πολλων αλλων... Το κορυφαιο φυσικα "ιατρικό θαυμα" ηταν ο Big Mac. Αποφυλακιστηκε για "λόγους υγείας" και στην εξοδο απο το νοσοκομειο έκανε δηλώσεις. Σοβαροτατες δηλωσεις που θαφτηκαν, κυρίως το κομματι που αναφερόταν σε ποσους "θα επαιρνε μαζι του στη φυλακη"!
Εννοειται με το πουρο (ο ασθενης...), φυσωντας τον καπνο στα μουτρα του συστηματος και της "δικαιοσυνης" του, τα ηξερε καλα, πρωτοπαλικαρό τους ηταν!
Τι να πει μπροστα του ο Φλώρος…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν τα λέει αριστερός αλλά ο πρώην υπουργός οικονομικών
των ΗΠΑ ο Paul Craig Roberts:
«Οι Ελληνες αυτοκτόνησαν όταν δεν επαναστάτησαν κατά των Μνημονίων - Η Ελλάδα πέθανε...»
Σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Paul Craig Roberts αποτυπώνει ανάγλυφα την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και σκιαγραφεί για αυτό που έχουμε : Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από οκτώ χρόνια Μνημονίων είναι απείρως χειρότερη από αυτή όταν εισήλθαμε το 2010 και πλέον δεν υπάρχει ορατή ελπίδα πραγματικής οικονομικής ανάκαμψης στον ορίζοντα για την χώρα.
Ακόμα και αν βρεθεί μια κυβέρνηση με την βούληση να ανατρέψει από που έχει συμβεί, αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο και υψηλού κόστους: Με τους νόμους που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το αγγλικό δίκαιο ( που υπέγραψε η Κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου )θα «καρατομηθεί» η Ελλάδα και με την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ για 99 χρόνια που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρακτικά θα χρειαζόταν μια «επανάσταση» για να σπάσουν τα δεσμά.
.«Το ποσοστό γεννήσεων είναι πολύ χαμηλότερο από το μέγεθος που είναι αναγκαίο για να διατηρηθεί το υπόλοιπο του πληθυσμού.
Η πτώση είναι ισοδύναμη της Αμερικανικής Μεγάλης Ύφεσης, αλλά στην Ελλάδα τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα.
Ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt μαλάκωσε τις επιπτώσεις της μαζικής ανεργίας με τους νόμους περί κοινωνικής ασφάλισης και άλλα στοιχεία ενός δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, όπως η ασφάλεια των καταθέσεων, και τα προγράμματα δημοσίων έργων, ενώ η ελληνική κυβέρνηση μετά τις παραγγελίες από το ΔΝΤ και την ΕΕ επιδείνωσε τις επιπτώσεις της μαζικής ανεργίας με την απομάκρυνση του δικτύου κοινωνικής ασφάλισης.
Παραδοσιακά, όταν μια κυρίαρχη χώρα, από τη διαφθορά, την κακοδιαχείριση, την κακή τύχη, ή απρόβλεπτα συμβάντα, βρέθηκε σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές της χώρας, μείωσαν τις οφειλές προς το επίπεδο που η χρεωμένη χώρα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει.
Με την Ελλάδα υπήρξε μια αλλαγή παιχνιδιού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με επικεφαλής τον Jean-Claude Trichet, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισε ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει ολόκληρο το ποσό των τόκων και κεφαλαίου των κρατικών ομολόγων της που βρίσκονται στην κατοχή των γερμανικών, των ολλανδικών, των γαλλικών και των ιταλικών τραπεζών.
Κατά την έναρξη της «κρίσης», η οποία θα μπορούσε εύκολα να είχε λυθεί με τη διαγραφή μέρους του χρέους, το ελληνικό χρέος ήταν 129% του ελληνικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.
Σήμερα το ελληνικό χρέος είναι 180% του ΑΕΠ. Γιατί;
Η Ελλάδα δανείστηκε περισσότερα χρήματα για να πληρώσει τόκους στους πιστωτές της, οι οποίοι δεν έπρεπε να χάσουν ούτε ένα σεντ. Ο επιπλέον δανεισμός, που ονομάστηκε «διάσωση», δεν ήταν ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδα. Ήταν μια διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας.
Το καθεστώς Obama ενθάρρυνε αυτό το πακέτο διάσωσης...
Χωρίς σχέδιο διάσωσης οι αμερικανικές τράπεζες θα είχαν χάσει το στοίχημα και θα κατέβαλαν τα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων.
Επιπλέον, ζητήθηκε από την Ελλάδα να πουλήσει δημόσια περιουσιακά στοιχεία σε αλλοδαπούς και να αποδεκατίσει το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας, να μειώσει τις συντάξεις και την ιατρική περίθαλψη.
Η Κίνα αγόρασε τα ελληνικά λιμάνια, η Γερμανία αγόρασε τα αεροδρόμια, ενώ διάφορες γερμανικές και ευρωπαϊκές οντότητες αγόρασαν τις ελληνικές επιχειρήσεις ύδατος.
Επίσης, κερδοσκόποι των ακινήτων αγόρασαν εκτάσεις σε ελληνικά νησιά για την ανάπτυξη ακινήτων.
Αυτή η λεηλασία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας δεν πήγε όμως προς τη μείωση του χρέους. Το χρέος, μεγαλύτερο από ποτέ, εξακολουθεί να ισχύει.
Η οικονομία είναι μικρότερη από ποτέ. Η δήλωση ότι η ελληνική κρίση έχει τελειώσει είναι απλώς μια δήλωση ότι δεν έχει μείνει τίποτα για να πάρει κανείς πια από τον ελληνικό λαό.
Γιατί η Ελλάδα βυθίζεται γρήγορα. Όλα τα έσοδα που σχετίζονται με θαλάσσιους λιμένες, αεροδρόμια, δημοτικές επιχειρήσεις, και το υπόλοιπο της δημόσιας περιουσίας που έχει βίαια ιδιωτικοποιηθεί τώρα ανήκει σε ξένους που παίρνουν τα χρήματα από τη χώρα, οδηγώντας έτσι περαιτέρω χαμηλότερα την ελληνική οικονομία.
Οι πιστωτές έκλεψαν το οικονομικό μέλλον των Ελλήνων....
Εκεί κυριαρχεί πλέον η ΕΕ και το ΔΝΤ. Και ο ελληνικός λαός προδόθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα.
Είχαν τη δυνατότητα να επαναστατήσουν και να χρησιμοποιήσουν τη βία για να ανατρέψουν την κυβέρνηση (Τσίπρα-Καμένου με το τρίτο μνημόνιο νομιμοποίησε και τα προηγούμενα) που τους πούλησε σε διεθνείς τραπεζίτες. Αντ ‘αυτού, οι Έλληνες δέχτηκαν την καταστροφή τους και δεν έκαναν τίποτα. Ουσιαστικά, ο ελληνικός λαός διέπραξε μια μαζική αυτοκτονία».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην πανω φωτογραφία άνεργος φυλακίστηκε γιατί δεν πλήρωσε δώδεκα διόδια. Στην κάτω φωτογραφία ελεύθεροι οι Μηλιώνης, Φλώρος που καταχράστηκαν 250 εκατομ. ευρώ με τα σκάνδαλα Energa και Hellas Power από το ελληνικό δημόσιο. Εμένα δε με νοιάζει για τον Αριστείδη Φλώρο και τον Μηλιώνη....Θέλω να μάθω για εκείνον τον εγκληματία, τον καστανά της Αριστοτέλους. Αυτόν.. τον χωρίς άδεια. Πείτε μου, τον κρατάνε καλά?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν δεν υπάρχουν συνέπειες κι όταν αφήνεις το "αυγό του φιδιού" ανενόχλητα να "μεγαλώνει" στην πατρίδα σου, ώστε να μην χαρακτηριστείς "μισαλλόδοξος" ή "φασίστας" από τους μπινέδες τους ψευτοπροοδευτικούς (ουσιαστικά αυτοί είναι οι φασίστες), έ τότε το τζιχάντ θα το βρείς μπροστά σου.
Παρακάτω σας παρουσιάζω αυτούσια φωτογραφία από το χωριό Γλαύκη Ξάνθης όπου μουσουλμανάκια με ψεύτικα γένια τζιχαντιστών (αχ, τί γλυκούλα και χαριτωμένη γιορτούλα!!) αποκεφαλίζουν κεφάλια απίστων!!
Θέατρο, έτσι;; Γιορτή παιδική έτσι;;
Συνεχίστε το χαζολόγημα και σε λίγα χρονάκια τα χαρτοκιβώτια ξέρετε με τί θα αντικατασταθούν, αν δεν τιμωρηθούν κάποιοι...
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ;
24/08/2018
Kείμενο του ιστολόγιου tourkikanea.gr 24/8/2018
Η παραπάνω εικόνα δεν είναι ούτε από την Σαουδική Αραβία, ούτε από το Πακιστάν. Είναι από το πομακοχώρι Γλαύκη του νομού Ξάνθης. Μικρά παιδιά ¨εφορμούνε¨ με σπαθιά στους γκιαούρηδες…Aν μάλιστα αυτά είναι που προβάλλονται δημόσια, αναλογιστείτε τι θα διδάσκονται εντός των αιθουσών στα μαθήματα Κορανίου…
Ιμάμης στην Γλαύκη είναι ο γνωστός μας ο Ερκάν Αζίζογλου, που φυσικά υπάγεται στην ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε .
Ας δούμε όμως τι έγραψε σχετικά ο ίδιος ο ιμάμης στο FB.
Ερκαν Αζίζογλου : H 2η Καλοκαιρινή μας εκδήλωση που οργάνωσαν οι μαθητές των μαθημάτων Κορανίου, πρόσθεσε γιορτή στην γιορτή μας…Συγχαίρω τους μαθητές μας. Ο Δημιουργός μου να παραχωρήσει να ζούνε στηρίζοντας τις πνευματικές και εθνικές τους αξίες… Συγχαίρω τις αδερφές μας Εμινέ Μπόζογλου, Ιπέκ Σαρί, Σογκούλ Ρόγκο και Μπουσρά Μπέλτσο που καταβάλλοντας προσπάθεια το καλοκαίρι, ετοίμασαν τους μαθητές μας…
Ο Αλλάχ να βοηθάει αυτούς που βοήθησαν υλικά και ηθικά στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
Εκ μέρους του λαού της Γλαύκης ευχαριστώ τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Κύριο Ιμπραήμ Χαλίλ Σακλί, τον ενάρετο μουφτή Ξάνθης Κύριο Αχμέτ Μέτε, τον βουλευτή Κύριο Χουσείν Ζεϊμπέκ , τον δήμαρχο Μύκης Κύριο Τζεμίλ Καμπζά και όλους του μουσαφίρηδες που μετείχαν στην εκδήλωση.¨
Ενδιαφέρον προβλέπεται το μέλλον στην Θράκη…
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να μην καταφέρονται τόσο κατά των διοργανωτών της εκδήλωσης, διότι έτσι ¨χάνουμε το δάσος¨. Αν δεν ήταν ο Ερκάν και ο Αχμέτ θα ήταν π.χ. ο Χασάν και ο Απτί , τα ονόματα δεν έχουν σημασία, η Τουρκία βρίσκει πάντα τουρκόψυχους να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της.
Οι διοργανωτές φέρονται έτσι και θα κάνουν και χειρότερα, διότι εμείς και κυρίως ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ τους το επιτρέπουν…
Ελληνική κυβέρνηση υπάρχει; Να θυμίσουμε πως στην Αυστρία μετά από την εμφάνιση παρόμοιων εικόνων, το κράτος εκεί έκλεισε 7 τζαμιά και απέλασε 40 ιμάμηδες.Εδώ θα γίνει τίποτε;
Ή μήπως επειδή ήταν παρών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ, αυτό τα εξαγνίζει όλα ;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Σαλβίνη , αποκαλεί το ΕυρωΕνωσίτικο (γερμανικό) μόρφωμα απεχθές και άρα δεν αξίζει να το πληρώνει η Ιταλία !!!!!
Ο Τσίπρας , λέει ότι οι (Γερμανοι ) ΕυρωΕνωσίτες είναι φίλοι μας ?????
Ευτυχώς για τον δεύτερο υπάρχει ο Κούλης σαν αντιπολίτευση για να φαίνεται αριστερός
 Και η Εφ.Φτυστών μαζί με την (Χρυσ)Αυγούλα που με κύρια άρθρα μας προειδοποιούν για το πόσο δεξιά είναι η Δεξιά (φυσικά κουβέντα για τους νεκρούς από ''φυσικά'' φαινόμενα ,μνημόνια, εθνική ανεξαρτησία , συντάξεις ,ΣΣΕ ,αφορολόγητα , ΕΝΦΙΑ, , λαθρομετανάστες, δολοφονους  δικούς μας & αλλοδαπούς , σχολεία , υγεία , ασφαλιστικό , συνθήκες εργασίας , ΦΠΑ κτλ καλούδια των αφεντικών τους )



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο παλιάνθρωπος μπορεί να είναι κάποιος για να δυσφορεί όταν αναφερόμενος στις μνημονιακές κυβερνήσεις χρησιμοποιώ τον όρο "κοινωνικοί δολοφόνοι"!
Σε μια εποχή που η θνησιμότητα εμφανίζει παγκοσμίως τάσεις μείωσης, η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες όπου αυξάνεται και μάλιστα ραγδαία.

Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον: Ραγδαία αύξηση της θνησιμότητας στη μνημονιακή Ελλάδα

Αύξηση της θνησιμότητας σε ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με τον μέσο όρο της δυτικής Ευρώπης σημειώθηκε στην Ελλάδα από το 2010 και μετά, ως συνέπεια της λιτότητας και των επιπτώσεών της στην υγεία του πληθυσμού, σύμφωνα με μεγάλη αμερικανική έρευνα.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, στην έρευνα συμμετείχαν και ομογενείς ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί και άλλοι επιστήμονες, όπως οι  Γιώργος Κοτσάκης, Στέφανος Τυροβολάς, Άντι Στεργάκης, Σοφία Ανδρούδη, Βανέσσα Χρέπα, Βασιλική Σταματοπούλου, Κωνσταντίνος Στρουμπούλης , Φώτης Τοπούζης, Μιλτιάδης Τσιλιμπάρης, Νικόλαος Τσιλιμπάρης και Δημήτριος Βαλσαμίδης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2016 από το Institute for Health Metrics and Evaluation του Πανεπιστημίου.
Στα ευρήματα της έρευνας αναφέρεται ότι η υγεία του πληθυσμού της Ελλάδας μειώθηκε σημαντικά και οι θάνατοι αυξήθηκαν ραγδαία μετά την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας από την ΕΕ και το ΔΝΤ το 2010.
«Η μελέτη αυτή είναι σημαντική γιατί παρέχει ένα πλαίσιο εργασίας για την παρακολούθηση της υγείας σε εθνικό επίπεδο μετά από μεγάλες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές», δήλωσε ο δρ. Κοτσάκης, εκ των συγγραφέων της έρευνας η οποία δημοσιεύτηκε στο βρετανικό The Lancet Public Health.
Σ’ αυτήν επισημαίνεται ότι οι κυβερνητικές δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν κατά πολύ στην Ελλάδα και ότι τα αίτια θανάτου που αυξήθηκαν περισσότερο ήταν κυρίως αυτά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από το σύστημα περίθαλψης.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κυβερνώντες θα έπρεπε να διασφαλίσουν ότι το σύστημα υγείας της χώρας είναι εξοπλισμένο, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών της χώρας.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν και αύξηση στον ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού της Ελλάδας, ως ένα ακόμη ανησυχητικό παράγοντα και τόνισαν:
«Η αύξηση των συνολικών θανάτων σε μικρά παιδιά, μικρότερα των 5 ετών και πιο μεγάλων ενήλικων, σε συνδυασμό με την αύξηση αιτιών ευαίσθητων προς τη διαθεσιμότητα πόρων (όπως η πρόσβαση σε έλεγχο και έκτακτη φροντίδα) δείχνουν ότι το Σύστημα Υγείας απαιτεί σημαντική αναδιάρθρωση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που είχαν να κάνουν με την διαθεσιμότητα πόρων, επανατοποθέτηση πόρων και δομή του πληθυσμού».
Ακόμη, έγραψαν ότι ενώ το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας αυξήθηκε το 2010 κατά περίπου 5,6% από το 2000, είχε ραγδαία άνοδο περί το 17,7% τα 6 χρόνια που ακολούθησαν (2010-2016), μετά την επιβολή των μέτρων λιτότητας.
Ηταν μία αύξηση τρεις φορές ταχύτερη από το ποσοστό της δυτικής Ευρώπης και ήρθε σε μία στιγμή που στην πραγματικότητα καταγράφεται μείωση της θνησιμότητας διεθνώς.
Η μεγαλύτερη μάλιστα αύξηση ήταν στις ηλικίες των 70+ ενώ και στους πολύ νεότερους υπήρξε μία δυσανάλογη αύξηση.
Η αύξηση στην θνησιμότητα συμπίπτει με αλλαγές στις αιτίες θανάτου, με αξιοσημείωτες αυξήσεις σε μεταδοτικές, μητρικές, νεογνικές και διατροφικές ασθένειες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντά 150 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα τους τελευταίους μήνες και η κυβέρνηση του αμερικανόδουλου στέλνει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για κοινή άσκηση με τους φονιάδες.
Ο Τσίπρας θα περάσει στην ιστορία όχι μόνο ως κοινωνικός δολοφόνος, αλλά και ως συμμέτοχος σε εγκλήματα πολέμου.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27/8 – 18.00
Το πλοίο του ελληνικού στρατού «Προμηθέας» αγκυροβόλησε την Τρίτη στο λιμάνι της Χάιφα στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, ώστε να συμμετάσχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραηλινό Ναυτικό. Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την εκπαίδευση των Ελλήνων Δόκιμων με πλοία του ισραηλινού Ναυτικού σε θέματα επικοινωνίας, επίθεσης και αντιδράσεις ασκήσεων.
Το Ισραηλινό ναυτικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαρκούς επιθετικότητας του Ισραήλ απέναντι στην Λωρίδα της Γάζας και είναι υπεύθυνο για τις αμέτρητες δολοφονικές επιθέσεις του, οι οποίες έχουν στοιχήσει την ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους αμάχους ,μέσα στους οποίους και παιδιά, που κάνανε το «λάθος» να παίζουν στην παραλία.
Επίσης το Ισραηλινό ναυτικό είναι αυτό που κρατάει αποκλεισμένη την Λωρίδα της Γάζας εκ’ θαλάσσης, βυθίζοντας ψαροκάικα και δολοφονώντας τους Παλαιστίνιους ψαράδες που υπερβαίνουν τα στενά όρια που έχουν επιβάλει οι Σιωνιστικές δυνάμεις Κατοχής.
Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι μέρος της γενικότερης πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει συνεχώς τις σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος και εμπλέκει την χώρα μας ολοένα και περισσότερο στα σχέδια του ιμπεριαλισμού.
Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που σφετερίστηκε το όνομα της Αριστεράς, μιλούσε προεκλογικά υπέρ του παλαιστινιακού αγώνα, οικειοποιώντας έτσι την ατζέντα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και κατέληξε σήμερα να είναι το μεγαλύτερο πιόνι των ΝΑΤΟϊκών και σιωνιστικών συμφερόντων ενισχύοντας τον ιμπεριαλιστικό άξονα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής μέσω της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταγγέλλει, για άλλη μία φορά, την ελληνική κυβέρνηση που εντείνει την συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς εις βάρος του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Ο εχθρός των λαών είναι κοινός και έχει όνομα. Είναι ο ιμπεριαλισμός, που θέλει την Ελλάδα γονατισμένη και λεηλατημένη με πρόσχημα την κρίση και την Παλαιστίνη υπό σιωνιστική κατοχή.
Στο πλαίσιο της έμπρακτης αντίθεσής μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΨΟΦΗΣΕ ΕΝΑ ΓΕΡΑΚΙ ΑΚΟΜΑ, ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.

... το πιο κυνικό του Κου McCain ήταν η συμπεριφορά του στην Εγγύς Ανατολή. Ο γερουσιαστής McCain είναι ο πιο αδιαμφισβήτητος σύμμαχος του Ισραήλ, μπλεγμένος στα πλοκάμια της Μοσάντ, κάτι που ούτε ο χειρότερος αντίπαλος δεν θα ήταν ικανός να φανταστεί. Ο McCain συμμετείχε μαζί μ’ αυτή την (μυστική) υπηρεσία στην δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους που πήρε στην κατοχή του ένα αρκετά υπολογίσιμο και ζωτικό μέρος του Ιράκ, καθώς και όπως επιβεβαιώνεται, το ένα τρίτο του εδάφους της Συρίας. Αυτό το Κράτος ζει με έσοδα από πολυεκατομυριούχους και απειλεί την Σαουδική Αραβία και άλλα Κράτη αυτής της περίπλοκης περιοχής που προμηθεύει τη μεγαλύτερη ποσότητα του παγκόσμιου καυσίμου.

5 Σεπτεμβρίου 2014
Ο Φιντέλ για τον John McCain
Ή θα θριαμβεύσουν οι ιδέες της δικαιοσύνης ή η καταστροφή
Φιντέλ Κάστρο , 31/8/2014

Όπως είναι γνωστό, ο John McCain ήταν ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος στις εκλογές του 2008. Έγινε γνωστός σαν προσωπικότητα, όταν την εποχή που ήταν πιλότος καταρρίφθηκε την ώρα που το αεροπλάνο του βομβάρδιζε την πολυπληθή πόλη του Ανόϊ.
Ένας πύραυλος των Βιετναμέζων τον πέτυχε εν πλήρη δράση και σκάφος και πιλότος έπεσαν σε μια παρακείμενη στα περίχωρα της πρωτεύουσας  λίμνη.Ένας παλιός βιετναμέζος στρατιώτης, αποστρατευμένος πια, που κέρδιζε την ζωή του  δουλεύοντας στην γύρω περιοχή, βλέποντας να πέφτει το αεροπλάνο και τον πιλότο τραυματισμένο να προσπαθεί να σωθεί, πήγε για να τον βοηθήσει.  Καθώς ο γέρος στρατιώτης πρόσφερε την βοήθειά του, μια ομάδα από τον πληθυσμό του Ανόϊ, που υπέφερε από τις επιθέσεις των αεροπλάνων, έτρεξε για να λογαριαστεί μ’ εκείνον τον δολοφόνο.
Ο ίδιος στρατιώτης έπεισε τους γείτονες να μην το κάνουν, διότι ήταν πια κρατούμενος και όφειλαν να σεβαστούν την ζωή του. Οι ίδιες οι αρχές των γιάνκις επικοινώνησαν με την Κυβέρνηση και παρακάλεσαν να μην καταφερθούν εναντίον του πιλότου.
Και εκτός από τους κανονισμούς της Κυβέρνησης του Βιετνάμ, του σεβασμού των κρατουμένων, ο πιλότος ήταν γιός ενός Ναυάρχου του Στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος είχε παίξει ξεχωριστό ρόλο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατείχε ακόμα σημαντικό πόστο.
Οι βιετναμέζοι είχαν πιάσει χοντρό ψάρι σ’ εκείνον τον βομβαρδισμό και, όπως είναι λογικό, σκεφτόμενοι τις αναπόφευκτες ειρηνευτικές συνομιλίες που όφειλαν να βάλουν τέλος στον άδικο πόλεμο που τους είχαν επιβάλλει, ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις μαζί του, ο οποίος ήταν περιχαρής που θα έβγαζε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος από εκείνη την περιπέτεια. Αυτό, ασφαλώς, δεν μου το διηγήθηκε κανένας βιετναμέζος, ούτε και το είχα ρωτήσει ποτέ. Το διάβασα και συμφωνεί πλήρως με συγκεκριμένες λεπτομέρειες που έμαθα αργότερα. Επίσης διάβασα μια μέρα ότι ο Κος McCain είχε γράψει πως όταν ήταν κρατούμενος στο Βιετνάμ, κι ενώ τον βασάνιζαν, άκουσε ομιλίες στα ισπανικά που συμβούλευαν τους βασανιστές τι έπρεπε να κάνουν και πώς να το κάνουν. Ήταν ομιλίες Κουβανών, σύμφωνα με τον McCain. Η Κούβα δεν έστειλε ποτέ συμβούλους στο Βιετνάμ. Οι στρατιωτικοί του γνωρίζουν εκπληκτικά πώς να διεξάγουν τον πόλεμό τους.
Ο Στρατηγός Giap ήταν ένας από τους πιο εξαίρετους ηγέτες της εποχής μας, που στην Dien Bien Phu είχε την ικανότητα να τοποθετήσει το πυροβολικό στις πιο δύσβατες και πυκνές ζούγκλες, κάτι που οι γιάνκηδες και οι ευρωπαίοι στρατιωτικοί θεωρούσαν αδύνατο. Μ’ αυτά τα κανόνια έβαλλαν από ένα τόσο κοντινό σημείο, όπου ήταν αδύνατον να τους εξουδετερώσουν χωρίς οι πυρηνικές βόμβες να επηρεάσουν και τους ίδιους τους εισβολείς. Οι υπόλοιποι κατάλληλοι χειρισμοί που έγιναν, όλοι δύσκολοι και πολύπλοκοι, επέβαλλαν στις πολιορκημένες ευρωπαϊκές δυνάμεις την ταπεινωτική παράδοση.
Ο πανούργος  McCain επωφελήθηκε όσο το δυνατό περισσότερο από τις στρατιωτικές ήττες των γιάνκις και των ευρωπαίων εισβολέων. Ο Νίξον δεν μπόρεσε να πείσει τον σύμβουλό του της Εθνικής Ασφάλειας, τον Χένρι Κίσινγκερ, να αποδεχθεί την ιδέα που είχε ο ίδιος ο Πρόεδρος, όταν σε στιγμές χαλάρωσης του έλεγε, γιατί δεν τους ρίχνουμε καμιά από αυτές τις βομβίτσες Χένρι; Η πραγματική βομβίτσα έπεσε όταν οι άνθρωποι του Προέδρου προσπάθησαν να κατασκοπεύσουν τους αντιπάλους τους του κόμματος της αντιπολίτευσης. Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτό!
Εκτός απ’ αυτό, το πιο κυνικό του Κου McCain ήταν η συμπεριφορά του στην  Εγγύς Ανατολή. Ο γερουσιαστής McCain είναι ο πιο αδιαμφισβήτητος σύμμαχος του Ισραήλ, μπλεγμένος στα πλοκάμια της Μοσάντ, κάτι που ούτε ο χειρότερος αντίπαλος δεν θα ήταν ικανός να φανταστεί. Ο McCain συμμετείχε μαζί μ’ αυτή την (μυστική) υπηρεσία στην δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους που πήρε στην κατοχή του ένα αρκετά υπολογίσιμο και ζωτικό μέρος του Ιράκ, καθώς και όπως επιβεβαιώνεται, το ένα τρίτο του εδάφους της Συρίας. Αυτό το Κράτος ζει με έσοδα από πολυεκατομυριούχους και απειλεί την Σαουδική Αραβία και άλλα Κράτη αυτής της περίπλοκης περιοχής που προμηθεύει τη μεγαλύτερη ποσότητα του παγκόσμιου καυσίμου.

https://cubaniagriega.blogspot.com/2014/09/john-mccain.html?spref=fb



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισαγγελική έρευνα - κόλαφος κατά Σαλβίνι
Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018, 23:52
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η εισαγγελία του Ακράγαντα πραγματοποιεί έρευνα σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, για την στάση του στην υπόθεση του πλοίου Diciotti και την άρνησή του να αποβιβαστούν οι μετανάστες, στο λιμάνι της Κατάνης.
Oι κατηγορίες φέρονται να είναι στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη σύλληψη. Η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί από ειδικό τομέα της εισαγγελίας του Παλέρμο, αρμόδιο για τυχόν αδικήματα του πρωθυπουργού και υπουργών, όπως προβλέπει ο νόμος.
Αν τελικά οι δικαστικοί αποφασίσουν ότι θα πρέπει να υπάρξει παραπομπή σε δίκη, αυτή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί μόνον αν δοθεί το σχετικό «ελεύθερο», από το κοινοβούλιο της Ρώμης.
Σχολιάζοντας την είδηση ότι η εισαγγελία του Ακράγαντα διεξάγει έρευνα σε βάρος του για την διαχείριση της υπόθεσης των μεταναστών που διέσωσε το πλοίο Diciotti, o Ιταλός υπουργός εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε, μεταξύ των άλλων:
«Μπορούν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν θα σταματήσουν την αλλαγή που θέλουν εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί. Θα είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν». «Ας έλθουν να με πάρουν, τους περιμένω», είπε ο επικεφαλής της Λέγκα, τονίζοντας ότι «δεν διεξάγεται καμία έρευνα σε βάρος όσων ευθύνονται για την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα, αλλά οι εισαγγελείς ασχολούνται με εμένα», είπε ο Σαλβίνι.
Τόνισε, δε, ότι «η Ευρώπη απέδειξε ότι είναι κάτι το απεχθές» και ότι «δεν αξίζει τα χρήματα της Ιταλίας».
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι το θέμα των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο πλοίο Diciotti λύθηκε, και ότι θα γίνουν δεκτοί στην Αλβανία, σε δομές των Καθολικών Επισκόπων στην Ιταλία, και σε άλλες δυο χώρες.
«Το ιταλικό κράτος δέχθηκε επτακόσιες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Τώρα φτάνει», υπογράμμισε ο Ματτέο Σαλβίνι.
Η εφημερίδα Avvenire, των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση ότι η αποβίβαση των μεταναστών από το Diciotti θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εορτασμός των παιδιών Neturei Karta στην Ιερουσαλήμ

Στις 6 Μαΐου 2015, μια συγκέντρωση των παιδιών της Neturei Karta στην Ιερουσαλήμ γιόρτασε τις διακοπές του Lag Bo'oimer σε ένα αντι-σιωνιστικό πνεύμα. Ενώ φωτίζοντας τη φωτιά προς τιμήν του τάλμουδ σοφά του ραβίνου Shimon bar Yochai, έκαψαν τη σιωνιστική σημαία.
Για εκείνους τους ανθρώπους που λένε "γιατί δεν φεύγουν αν δεν τους αρέσει το Ισραήλ"; Απλή απάντηση. Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι ήταν εκεί πριν από τους σιωνιστές, έτσι έχουν κάθε δικαίωμα να είναι εκεί.
Ως χριστιανός αραβας, η ειρήνη σε σας ας ενωθουμε με τους μουσουλμάνους για να πολεμήσουμε το κακό του Ισραήλ
Ο Θεός να σε ευλογεί !!! Είστε οι πραγματικοί Εβραίοι !! Σαλάμ Σαλώμ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουίτζι Ντι Μάιο: «Η κυβέρνηση είναι συμπαγής. Ο Σαλβίνι δεν πρέπει να παραιτηθεί»
 Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018, 17:03
Στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του πλοίου Diciotti στο οποίο επέβαιναν, συνολικά, 177 μετανάστες, αλλά και στην έρευνα των εισαγγελέων του Ακράγαντα σε βάρος του υπουργού εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Facebook ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.
«Τις ημέρες αυτές δράσαμε ως ομάδα. Πρέπει να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τον υπουργό εξωτερικών, Μοάβερο Μιλανέζι, διότι εργασθήκαμε όλοι μαζί, ως ομάδα. Και είναι κάτι πολύ χρήσιμο για τις επόμενες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης», είπε ο Ντι Μάιο.
Σε σχέση με την έρευνα των εισαγγελέων του Ακράγαντα σε βάρος του υπουργού εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, ο Ντι Μάιο πρόσθεσε ότι ο γραμματέας της Λέγκα «πρέπει να συνεχίσει να κάνει την δουλειά του, διότι δεν παραβίασε τον ηθικό κώδικα των Πέντε Αστέρων».
Παράλληλα, ο επικεφαλής των «πεντάστερων» τονίζει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των επιλογών που έγιναν στην υπόθεση του πλοίου Diciotti, αλλά καθιστά σαφές και ότι υπάρχει πλήρης σεβασμός στην δράση των δικαστικών, οι οποίοι, κατά συνέπεια, δεν πρέπει να γίνονται στόχος επιθέσεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



PALMIE BISTRO
Cafe- Restaurants
Κηφισιά
Κολοκοτρώνη 35, Πλατεία Κεφαλαρίου
210 8012411
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Τα Palmie bistro αποτελούν μία καθημερινή πρόταση για φαγητό, καφέ και ποτό. Τα Palmie bistro είναι καφέ-εστιατόρια για κάθε ώρα, για κάθε μέρα, για όλη μέρα. Είναι το σημείο συνάντησης. Ιδανικά για ένα γρήγορο καφέ πριν τη δουλειά ή μετά τα ψώνια, για ένα απολαυστικό σνακ, για κουβέντα με φίλους, για επαγγελματικές συναντήσεις, για ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα το μεσημέρι, για ένα δείπνο, για ποτό. Έχουν ποιότητα στη γεύση, ευγενικό και γρήγορο σέρβις και προπάντων προσιτές τιμές.
Στα Palmie bistro, τη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα στο είδος της, κάθε πελάτης απολαμβάνει υψηλή ποιότητα φαγητού, ποτού & υπηρεσιών σε προσιτές τιμές και σε περιβάλλον που αναδεικνύει την αισθητική και το χαρακτήρα κάθε καταστήματος του Ομίλου.
Palmie bistro
κάθε ώρα, κάθε μέρα, όλη μέρα…συναντηθείτε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατοχικη κυβερνηση (νεα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και παλια της ΝΔΠΑΣΟΚ) κλεβουν τα σπιτια και τα χωραφια των Ελληνων! Υπακουωντας στις διαταγες των ευρωενωσιτικων τοκογλυφων!
Χανονται χιλιαδες ακινητα των Ελληνων! Ληγει η (14χρονη) προθεσμια σε 111 περιοχες με κτηματολογιο. Στην κατοχη του κατοχικου Δημοσιου θα περνουν από το τελος του ετους οσα ακινητα εχουν δηλωθει με λαθη η δεν εχουν δηλωθει καθολου! Καταργειται το Ελληνιικο Συνταγμα που λεει ότι το κρατος προστατευει την ιδιοτικη περιουσια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η ανακαμψη. Οι ανεργοι στη λιστα του ΟΑΕΔ είναι 959.438.   538.098 ψαχνουν για δουλεια πανω από ένα χρονο! Οι περισσοτεροι  ανεργοι μεταξυ 30 και 44 χρονων. Συγκεκριμενα 369.816 δηλαδη ποσοστο 38,54%  του συνολου των ανεργων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1.500.000 ατομα ζουν με κατω των 182 ευρω το μηνα! Τελεσιγραφο σε 1.400.000  σε ασφαλισμενους. 87 δις. εκοψαν από τους συνταξιουχους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ματι παραμενει κλειστο ένα μηνα μετα την καταστροφικη πυρκαγια. 1.000 σπιτια είναι για κατεδαφιση με την μεχρι τωρα αξιολογηση. Ακομα δεν εχουν δωθει οι ενισχυσεις, ουτε καν των 500 ευρω. Πρωτα λεει πρεπει να κατεδαφιστουν όλα τα καμμενα σπιτια, και μεταθα δωθουν οι ενισχυσεις. Οι ανθρωποι δεν εχουν ουτε ένα ρουχο να βαλουν, κοιμουνται στα  καμμενα…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποινικη διωξη σε βερος της εφημεριδας Documento του Βαξεβανη γιατι η εφημεριδα δημοσιοποιησε καταθεση για χρηματισμο δικαστων και συνεργατων του πρωην υπουργου Δικαιοσυνης της ΝΔ Χαραλαμπου Αθανασιου.

Οι δικαστες εγκρινουν νομους  για περικοπες συνταξεων, αλλα αποριπτουν νομο για περικοπη των δικων τους συνταξεων.