Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Τριτη 7 Αυγουστου 2018



BDS: Η Adidas δεν είναι πλέον χορηγός ισραηλινών ποδοσφαιρικών ομάδων
6 Αυγούστου 2018 στις 12:07 μ.μ.
Το κίνημα για μποϊκοτάζ, εκδίωξη και κυρώσεις στο Ισραηλ (BDS) είπε ότι η γερμανική αθλητική μάρκα Adidas δεν είναι πλέον χορηγός της Ισραηλινής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (IFA), σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα.
Η Quds Net News είπε ότι οι ακτιβιστές της BDS έγραψαν στον ιστοχώρο της ότι η Adidas τερμάτισε τις υπηρεσίες της στο IFA μετά από μια εκστρατεία που ζητούσε από τον αθλητικό γίγαντα να σταματήσει τη συνενοχή του στην καταπίεση του παλαιστινιακού λαού.
Τον Μάρτιο, η BDS είπε ότι περισσότεροι από 130 Παλαιστινιακοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι προέτρεψαν την Adidas να τερματίσει τη χορηγία της στο IFA για την ένταξη έξι ομάδων που εδρεύουν σε ισραηλινούς οικισμούς σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη.
Η BDS δήλωσε ότι υπέβαλε μια αναφορά με 16.000 υπογραφές στην έδρα του Adidas στο Άμστερνταμ τον Ιούνιο.
  Παλαιστινιακά ποδοσφαιρικά σωματεία προτρέπουν τον Adidas να αποβάλει την ισραηλινή χορηγία για τους οικισμούς
Σύμφωνα με την BDS, η Adidas απάντησε στην αναφορά λέγοντας: «Έχουμε θέσει με τη FIFA την ανάγκη να αποφανθούν για το θέμα των ισραηλινών ομάδων διακανονισμού ακολουθώντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου και την πολιτική τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Διεθνείς ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμπειρογνώμονες και περισσότεροι από 100 ευρωπαίοι νομοθέτες προέτρεψαν τη FIFA να επιλύσει το ζήτημα των ισραηλινών συλλόγων διευθέτησης, δήλωσε η BDS. Παρά τις προσκλήσεις αυτές, η FIFA αρνήθηκε να αντιμετωπίσει το θέμα λέγοντας ότι θα παραμείνουν « ουδέτερες ».
Η γερμανική μάρκα αθλητικών ειδών Puma ανέλαβε τη χορηγία του IFA, οδηγώντας σε εκκλήσεις από ακτιβιστές για να συμμορφωθεί με τον κώδικα δεοντολογίας και να ακυρώσει τη σύμβαση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά απο ανόητα δημοσιεύματα περί δήθεν μεταγωγής στά μουλωχτά τού Χρ. Ξηρού στις φυλακές Χαλκίδας, μία εκ τών δικηγόρων του η Πετσιμέρη Χρύσα απαντά:
Πριν απο 25 μέρες με κάθε νομιμότητα κατατέθηκε αίτηση μεταγωγής του Χρ. Ξηρού απο τίς φυλακές Διαβατών καθώς και άρσης του καθεστώτος απομόνωσης οπου βρισκόταν χωρίς κανένα λόγο επί 3μιση χρόνια.
Η αίτηση έγινε δεκτή με εισήγηση του εισαγγελέα τών φυλακών Διαβατών και από το ΚΕΜ του Υπ.Δικαιοσύνης.
Η απόφαση δεν είναι δώρο προς τον Χρ.Ξηρό αλλά ανθρώπινο δικαίωμά του.
Το Υπ.Δικαιοσύνης δεν εχει καμία υποχρέωση να ενημερώνει τον κάθε δημοσιογράφο για μεταγωγή οποιουδήποτε κρατούμενου.
Την άδεια για την υπεράσπιση τών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τών κρατουμένων δεν θα την πάρουμε απο κανέναν τηλεκανίβαλο.
Χρύσα Πετσιμέρη
Δικηγόρος Αθηνών



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέρει κανένας αν έχει πάρει έστω και μια μέρα άδεια ο Γιωτόπουλος της 17Ν ?
Σχολιο.- Έχει ζητήσει και δεν του έχουν δώσει!
Σχολιο.- http://www.tovima.gr/society/article/?aid=842447
Κάτι βρήκα. Από  7/11/2016
Σχολιο.- Δικαστικα παντοτε  μιλωντας. Οι καταδικοι με βαρια αδικηματα που παιρνουν αδεια, λεγονται «λογοτιμητες». Υπογραφουν ένα χαρτι που λεει ότι αποδεχονται την ποινη τους και παιρνουν αδεια μετα από 15 χρονια για να ενταχτουν ομαλα στην κοινωνια, και θα ξαναγυρισουν πισω στην φυλακη για να συνεχισουν να εκτισουν το υπολοιπο της ποινης τους. Ο Γιωτοπουλος αρνειται να υπογραψει αυτό το χαρτι. Ουσιαστικα λεει ότι αν παρω αδεια θα προσπαθησω να δραπετευσω. Η υποθεση του εχει δικαστει 3 φορες, εφτασε μεχρι τον Αρειο Παγο την ανωτατη δικαστικη αρχη, ζητωντας την αθωωση του και την αποφυλακιση του. Με αυτά τα δεδομενα, δεν προκειται να υπαρξει δικαστης που να του δωσει αδεια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 «Συνυπεύθυνοι οι δανειστές» για την ανείπωτη καταστροφή!
26 Ιουλίου 2018 - 17:37
Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα στο επίκεντρο και της σημερινής επισκόπησης. Σε πρώτο πλάνο οι τραγικές ανθρώπινες ιστορίες αλλά και η αναζήτηση ευθυνών.
«Είναι οι δανειστές συνυπεύθυνοι;», τιτλοφορείται εκτενές άρθρο που σημειώνει ότι μπορεί η αναζήτηση ευθυνών να μην είναι της παρούσης, ωστόσο «πέραν των επίσημων θεσμών και κυρίως στο εξωτερικό, έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση εάν οι πιστωτές της Ελλάδας και το πρόγραμμα λιτότητάς τους φέρουν την κύρια ευθύνη για την καταστροφή, τις ανεπαρκείς δυνατότητες διάσωσης και την ελλιπή πρόληψη.
Οι περικοπές στον τομέα της πολιτικής προστασίας ήταν μέρος του προγράμματος λιτότητας. Έτσι η Ελλάδα πέτυχε αποδυναμωμένη το στόχο των Ευρωπαίων' έγραψε η ιταλική Corriere della Sera. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόνον κατά την τελευταία άνοιξη κόπηκαν 34 εκατομμύρια ευρώ. Στην Ελλάδα υπάρχουν όλο και λιγότεροι πυροσβέστες και όλο και λιγότεροι από αυτούς μπορούν να επιχειρήσουν».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



IΘΑΓΈΝΕΙΑ-ΕΞΠΡΈΣ ΣΕ 800.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΎΣ...
Κυριακή, Αυγούστου 05, 2018
ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ !!!!
ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 800.000 ;;;
ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  8% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !!!!!
Iθαγένεια-εξπρές σε 800.000 αλλοδαπούς
Μειώνουν σε 3 από 6 έτη τον χρόνο απονομής - Προφανείς οι εκλογικοί στόχοι

Πολλά πράγματα περνάνε στα ψιλά .. αυτή η συνέντευξη τύπου σώθηκε φέτος στις 07/03/2018 μόλις δηλαδή πριν 4 μήνες .. μέσα σε όλη την αναστάτωση για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ .. που όλος ο κόσμος ήταν στους δρόμους και τα συλλαλητήρια μήπως και σώσουμε τα εθνικά μας ζητήματα ..
Αλλαγές στον τρόπο απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας, με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών, προανήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας Λάμπρος Μπαλτσιώτης.
Το Υπουργείο Εσωτερικών θα δίνει πλέον τη δυνατότητα στους 800.000 αλλοδαπούς που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα να αποκτούν την ιθαγένεια σε 3 από 6 χρόνια που ίσχυε μέχρι τώρα.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μειώσουμε τους χρόνους απόκτησης ιθαγένειας δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης
Όπως ανέφεραν, εντός του έτους θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο «δεξαμενή» 300 ερωτήσεων- απαντήσεων, από τις οποίες θα επιλέγονται τυχαία με ηλεκτρονικό τρόπο οι 30 από αυτές, οι οποίες θα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας. Οι υποψήφιοι για να περάσουν τη δοκιμασία θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε 20 από αυτές.
Το σύστημα βασίζεται στα γερμανικά πρότυπα και έχει ως πλεονεκτήματα τη μείωση του διοικητικού φόρτου, την εξάλειψη οποιασδήποτε «εξωθεσμικής παρέμβασης», και την ομογενοποίηση της διαδικασίας.
Αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μοντέλου θα παύσουν οι διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται μεταξύ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε πολλές και εξαιρετικά δύσκολες ερωτήσεις και σε άλλες οι ερωτήσεις είναι λίγες και εύκολες.
Παράλληλα, αναμένεται να θεσπιστεί διάταξη που θα προβλέπει την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας μετά από 12 έτη νόμιμης παραμονής στη χώρα. Αυτό αφορά περίπου 250.000 πρόσωπα, τα οποία δεν καλύπτονται από το είδος της άδειας παραμονής που κατέχουν για να υποβάλλουν το αίτημα της ιθαγένειας.
Στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρθηκε, είναι να μειωθεί ο χρόνος απόδοσης της ιθαγένειας, καθώς ενώ ο νόμος προβλέπει αυτό να γίνεται μέσα σε ένα έτος από την υποβολή της αίτησης, στην πράξη η αναμονή κατά μέσο όρο είναι από 2 έως 4 χρόνια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που φτάνει και τα 6 χρόνια.
Επιπλέον, υπάρχει η πρόθεση, σε βάθος χρόνου, για πλήρη ψηφιοποίηση των φακέλων των υποψηφίων.
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθεί νομοθετικό πλαίσιο για απόδοση της ελληνικής ιθαγένειες στους Ρομά που μέχρι σήμερα παραμένουν ανιθαγεννείς. Με νομοθετική διάταξη θα αντιμετωπίζονται, επίσης, ειδικές περιπτώσεις, όπως παιδιά ΑμεΑ, πάσχοντες από ψυχικά νοσήματα και νοητική υστέρηση, καθώς και υποψήφιοι άνω των 65 ετών, οι οποίοι θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υποβάλλονται σε τεστ γεωγραφίας, ιστορίας ή πολιτικών θεσμών, ενώ θα αρκεί η γνώση της ελληνικής γλώσσας.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα «Ιθαγένεια», το 2017 απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια 33.718 πολίτες, εκ των οποίων οι 24.785 (οι 22.820, ποσοστό 92,07% αφορά πρώην Αλβανούς) λόγω γέννησης ή φοίτησης στη χώρα μας, με βάση τον νόμο 4332/15. Την ιθαγένεια μέσω πολιτογράφησης απέκτησαν το ίδιο έτος 3.676 ομογενείς (οι 3.426 ή το 93,20% εξ αυτών προερχόμενοι από την Αλβανία) και 3.483 αλλογενείς (από την Αλβανία οι 2.117 ή ποσοστό 60,78%).
Παράλληλα, απορρίφθηκαν 1.480 αιτήματα και ανακλήθηκαν θετικές αποφάσεις σε 46 περιπτώσεις. Αποδεκτά σε ποσοστό 98,91% γίνονται τα αιτήματα για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας λόγω γέννησης/φοίτησης στην Ελλάδα, κατά 96,68% για πολιτογράφηση ομογενών, κατά 74,30% για πολιτογράφηση αλλογενών και κατά 80,44% οι λοιπές κατηγορίες.

ΕΝ  ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΑ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΨΟΥΝ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ  ΜΕ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ'' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ......
ΤΩΡΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΑ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ''ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ''  ......
ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ   ΩΣ  ''ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ'' ΤΙΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ  ΠΕΡΙ  ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ  ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ....
ΤΙ ΟΜΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ???
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΨΟΥΝ ΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ????
ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΦΥΣΙΚΩΝ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ.........
ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟΥ  ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ  ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ (ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ) ΣΕ  ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ.....
ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ???
ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ( ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ )???
ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΛΑ !!!
ΤΟ 2% ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 98%....
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΘΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ.........
ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ  ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνον το ΕΠΑΜ τον στήριξε, με τον ναύαρχο ε.α. Αντώνη Παπαντωνίου, μάρτυρα υπεράσπισής του στην δίκη.
Ο ναύαρχος μάρτυρας υπεράσπισης του Λοχία. Και μπράβο του.

Ευαγγελος Φωτης Αρχιλοχιας
Ο μονος που στηριξε τον ορκο του. Θελει εθνικη στηριξη.
Ο μονος από τον ελληνικο στρατο που ειπε ΟΧΙ δεν γινομαι «φιλιππινεζα» των λαθροεποικων και το ανθελληνικο κρατος τον ξηλωνει.
Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ
ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ @ΡΧΙΔΙ@
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα ήταν η σειρά της Ελένης Αυλωνίτου να προσβάλει τους νεκρούς.
Κάτι τέτοιο εννοούμε όταν μιλάμε για την εποχή των τεράτων.
Σχολιο.- Μην παρεξηγηθώ, γιατί ίσως ακουστεί σεξιστικό: πολλές κυρίες - σούργελα έχουν μαζευτεί στο κυβερνητικό μόρφωμα. Και μιλώ για την ''βιτρίνα'' του. Αυλωνίτου, Καφαντάρη, Κατριβάνου, Βαγενά, η Φωτίου με τα γεμιστά και ένα σωρό άλλες... Πού είναι η ξεχωριστή από πάντα γυναικεία φωνή της Αριστεράς; Η σοβαρή, η μορφωμένη, η ευαίσθητη και τοποθετημένη στιβαρά στα θέματα του φεμινισμού; Απίστευτες...
Σχολιο.- Μα δεν είναι σεξιστικό το σχόλιο. Δεν κρίνονται με βάση το φύλο τους, αλλά με την παλιανθρωπιά τους. Με πρώτη και καλύτερη τη Φωτίου με τα γεμιστά και την ανικανότητα των φτωχών να διαχειριστούν 200 ευρώ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίθανη δήλωση βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ: Στο Μάτι, κάηκε κόσμος στη θάλασσα γιατί δεν είχε εκπαιδευτεί
 7 Αυγούστου 2018, 1:16 μμ
Μια απίθανη εξήγηση έδωσε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Ε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου για τις απώλειες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Η βουλευτής απέδωσε τις απώλειες στην έλλειψη… εκπαίδευσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει, που δεν έχει εκπαιδευτεί. Το ξέρετε ότι υπάρχει κόσμος που κάηκε μέσα στη θάλασσα», συνέχισε η Ελένη Αυλωνίτου, «γιατί νόμιζε ότι θα μπει μέσα στο νερό και θα σωθεί;».
Η τοποθέτηση της Ελένη Αυλωνίτου προκάλεσε την αντίδραση των παρουσιαστών και έτσι η βουλευτής δεν κατάφερε να εξηγήσει την πρωτότυπη θεωρία της. Ο κόσμος κάηκε γιατί δεν ήξερε κολύμπι ώστε να απομακρυνθεί από την ακτή που φλεγόταν; Δεν ήξερε πώς να σωθεί από τις φλόγες όταν βρέθηκε μέσα στη θάλασσα;
Σε κάθε περίπτωση, η περίεργη θεωρία της Ελένης Αυλωνίτου, που προσπάθησε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες για την εκατόμβη στο Μάτι, προκάλεσε ήδη έντονες διαμαρτυρίες και πολλές ειρωνείες στα social media.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασαν δυο βδομάδες από τη φονική πυρκαγιά και τα ονόματα των θυμάτων παραμένουν άγνωστα.
Κι άντε μετά να πειστείς πως οι νεκροί είναι όσοι αναφέρονται με το νούμερο να ανεβοκατεβαίνει καθημερινά.
Δεν κρύβονται τα πτώματα, θα σου πει ο άλλος, που δεν αναρωτήθηκε γιατί άραγε δεν έχει γίνει λόγος για έναν έστω, απ' αυτούς που δύσκολα θα αναζητούσε κάποιος δικός τους, γιατι δεν εχουν κανενα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τηλεφωνούσαν, λέει, από τη ΓΑΔΑ και η Πυροσβεστική δεν απαντούσε; Και θα πάνε τα συγκεκριμένα στοιχεία στον εισαγγελέα;
Και αν διαπιστωθεί πως έτσι συνέβη, θα εξακολουθεί να μένει στη θέση του ο Ηγέτης της Εκατονταετίας;
Ή είναι τόσο διακοσμητική αυτή η θέση που και πάλι ουδεμία ευθύνη φέρει το... 44χρονο;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν τους πάει τους αστούς κονδυλοφόρους ο Πολάκης. Γενικά την αστούρα δεν την κάνει κέφι.
Αυτός Τσίπρες, Τσακαλώτους, Σταθάκηδες, Σπίρτζηδες, Σκουρλέτηδες, Φλαμπουράρηδες και άλλα τέτοια φτωχόπαιδα γουστάρει. Του μεροκαμάτου αθρώπους. Γεννημένους από γονιούς βιοπαλαιστές


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Και όπως ήταν αναμενόμενο οι Ρώσοι απάντησαν με απέλαση ελλήνων διπλωματών.
Υπενθυμίζω ότι όξυνση των ελληνορωσικών σχέσεων σε σημείο απέλασης διπλωματών δεν υπήρξε ούτε στα χρόνια του Πιουριφόι!
Τι επικίνδυνα παιχνίδια παίζουν το μόλις 44χρονο κνώδαλο και ο πρακτορίσκος Κοτζιάς;
Πώς τους έχει καρφωθεί η ιδέα πως θα χύσουν το αίμα τους τα παιδιά μας για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ;


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aliki Papachela
Αρχικά το αφήγημα ήταν η "αναγκαιότητα" της καταπάτησης City Plaza λόγω των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών.
Αυτό μαζί με τον κανιβαλισμό μου πλάσαραν κυβέρνηση και καταπατητές. Ο ίδιος ο Μουζάλας μου το είχε πεί κατάμουτρα δημόσια.
Οι καταπατητές του City Plaza πλάσαραν το παραμυθάκι ότι με την δική τους αλληλεγγύη (εις βάρος μου, αλλά δεν έχει καμμιά σημασία) δείχνουν τον δρόμο στην κυβέρνηση πως γίνεται σωστά η διαχείριση του προσφυγικού και πως γίνεται η δουλίτσα. Ισχυριζόντουσαν, δε, ότι έχουν μόνο πρόσφυγες στο δικό μου καταπατημένο ξενοδοχείο, με την απόλυτη κάλυψη και βοήθεια της κυβέρνησης, και μάλιστα ότι φιλοξενούν 400 τον μήνα και έχουν περάσει από κεί 1500 πρόσφυγες (σε σύνολο 80.000 περίπου προσφύγων και μεταναστών που έχουν περάσει τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα), και τα νούμερα που μας πλασάρουν ίδια εδώ και δύο χρόνια!
Φώναζα ότι δεν είναι έτσι! Οτι δεν χωράνε τόσοι άνθρωποι εκεί μέσα, ότι στα μισά δωμάτια μένουν "αλληλέγγυοι" ντόπιοι και ξένοι πληρωμένοι από ΜΚΟ για την δουλίτσα. Οτι δεν υπάρχει μισός Σύρος εκεί μέσα, ούτε πρόσφυγες. Εβαζα συνεντεύξεις δήθεν αναξιοπαθούντων που μένουν μόνιμα εκεί μέσα έχοντας δουλειά και όντες μετανάστες. Και κυρίως τόνιζα ότι οι περισσότεροι είναι μόνιμοι κάτοικοι εκεί απ την αρχή. Σαφώς επιλεγμένοι με ειδικά κριτήρια απ τους καταπατητές. Και άκουγα τα εξ αμάξης και ακούω ως τώρα.
Κι έρχεται σήμερα ο Νίκος Βασιλόπουλος μέσω της συνέντευξης στο Vice, να πεί ότι το εγχείρημα είναι "μόνιμης κατοικίας" για πρόσφυγες, πλασάροντας μας για πρόσφυγες μετανάστες από διάφορες χώρες και φυσικά μη αλλάζοντας τα νούμερα "κατοίκων City plaza".
Σοβαρά τώρα; Μας τέλειωσε το εγχείρημα "προσωρινή κατάληψη λόγω μεγάλων προσφυγικών ροών" και θα της το επιστρέψουμε καλύτερο από πριν; Κι άρχισε το εγχείρημα "μόνιμη κατοικία για μετανάστες απ όλες τις φυλές του κόσμου" γιατί έτσι;
Σε βάρος ενός ανθρώπου; Μόνιμη κατοικία με τον λογαριασμό στον ιδιοκτήτη; Τι λέτε ρε;
Δεν λυπάμαι εσάς καθάρματα που έχετε καταπατήσει το ξενοδοχείο μου και μου στέλνετε και τον λογαριασμό για να κάνετε τα γούστα σας και με βρίζετε κι από πάνω, ούτε πλέον φυσικά όσους διαμένουν εκεί, έχοντας τακτοποιήσει την ζωούλα τους, με δουλειά και τζάμπα διαβίωση, γιατί αποκλείεται στις δικές σας χώρες να μην αναρωτιόσασταν ποιός σας προσφέρει τζάμπα διαβίωση.
Λυπάμαι μόνο τα γίδια που ακόμα σας πιστεύουν, σας ακολουθούν πιστά, σας βοηθούν να μαζεύετε φράγκα και συγκινούνται κι από πάνω.
Κοινωνία σε pause.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018
ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ 91 ΝΕΚΡΟΥΣ! Χασκογελώντας πήγαν η Δούρου και οι υπουργοί στο Λαύριο

Δεν υπάρχει η γυναίκα μιλάμε, μόνο αν χάσει την καρέκλα και τα μισθα θα της κοπεί το χαμόγελο, σε καμία άλλη περίπτωση
Με χαρούμενη διάθεση, γέλια και αστεία παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα θρηνεί 91 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι προσήλθαν οι υπουργοί στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Επίσης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Ρένα Δούρου εμφανίστηκαν χαμογελαστοί και αντάλλαξαν φιλιά με όσους τους περίμεναν πριν να μπουν στην αίθουσα της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, δείχνοντας ότι τα θλιβερά γεγονότα των ημερών στην πραγματικότητα τους έχουν αφήσει ασυγκίνητους...
Η περιφερειάρχης Αττικής είχε και θερμό ασπασμό με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρολιάκο.
Τελευταίος στο τεχνολογικό πάρκο έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζης, και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως επίσης οι δασάρχες της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πολυτελής βίλλα του κ. Σημίτη, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας , απέχει μόλις 6 μέτρα από την ακτή. Περπατώντας κάποιος κατά μήκος της παραλίας , θα παρατηρήσει τη συρματένια περίφραξη ενός μεγάλου τμήματος του αιγιαλού που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σπίτι του-Οι περιφράξεις ως γνωστόν βάσει του άρθρου 23 του νόμου Τρίτση ,1337 /1983 ΦΕΚ Α /33/1983 θεωρούνται αυθαίρετες διότι παραβαίνουν τις διατάξεις του άρθρου 23 του σχετικού νόμου .. περί ελεύθερης πρόσβασης σε παραλία .
Όταν παρανομούν σ 'αυτό τον τόπο , ακόμα και Πρωθυπουργοί , τα λόγια και τα σχόλια , είναι "πολυτέλεια ".


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Washington Post: Η Ελλάδα έχει μπροστά της 40 χρόνια λιτότητας
04 ΑΥΓ 2018 | 18:29
«Μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων και αδιεξόδων… και ακόμη περισσότερων μνημονίων, η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Ή τουλάχιστον ότι έχει απομείνει από αυτήν», γράφει σε δημοσίευμά της η Washington Post, καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου.
Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο εν λόγω δημοσίευμα, τα καλά νέα είναι πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο, το οποίο θα είναι και το τελευταίο, αφού – για την ώρα – η χώρα δεν χρειάζεται επιπλέον οικονομική βοήθεια. Τα κακά νέα είναι όμως, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πως ακόμη και με χαμηλότερα επιτόκια και με παράταση στην αποπληρωμή των δανείων, το ελληνικό χρέος παραμένει υπέρογκο, η ανάπτυξη είναι πολύ χαμηλή, οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν εύθραυστες. Τι σημαίνει αυτό; Πως δύσκολα μπορεί να πει κανείς πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια στο μέλλον.
«Το χειρότερο όλων είναι όμως άλλο: Η Ευρώπη μπορεί πλέον να πανηγυρίζει πως η Ελλάδα είναι πλέον success story, αλλά, στην πραγματικότητα, η χώρα συνιστά μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες της ιστορίας», αναφέρει η Washington Post και συνεχίζει:



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Nα αποκτήσουμε πυρηνικά όπλα αν θέλουμε να λεγόμαστε υπερδύναμη» λένε οι Γερμανοί - Πρώτη φορά μετά τον Β' ΠΠ
07/08/2018 - 09:44
Στην Γερμανία άρχισαν να συνειδητοποιούν κάτι πολύ απλό: Για να λέγεσαι υπερδύναμη τα χρήματα δεν αρκούν αλλά πρέπει να κατέχεις την δύναμη «ζωής και θανάτου» ξεκινώντας έτσι την συζήτηση για το ότι το Βερολίνο πρέπει να αποκτήσει πυρηνικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσει άλλωστε και τις απειλές του Αμερικανού προέδρου περί αποχώρησης από το ΝΑΤΟ αν δεν αυξήσουν οι εταίροι τις αμυντικές τους δαπάνες.
Έτσι λοιπόν σκέφτονται αυτό που τολμούσαν να σκεφτούν από την εποχή της χήσης των θανατηφόρων πυραύλων V1 και V2 του Werner Von Braun.
Η Ιστορία έχει αποδείξει αμέτρητες φορές ότι τα χρήματα και οι οικονομίες καίγονται από αυτόν που έχει την ισχύ να το κάνει. Είναι το παράειγμα του ένοπλου ληστή της άμαξας στο Φαρ Ουέστ. Στην αρχή ο ληστής δεν έχει χρήματα αλλά έχει όπλο και την θέληση να το χρησιμοποιήσει πρώτος. Οι επιβάτες της άμαξας έχουν χρήματα και δεν έχουν όπλα ή αν έχουν δεν έχουν σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν πρώτοι. Μετά την ληστεία όμως, ο ληστής έχει πλέον και χρήματα και όπλα αντίθετα με τους επιβάτες που δεν έχουν τίποτα.
Ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Bundeswehr, πολιτικός επιστήμονας και ειδικός στις διεθνείς σχέσεις, Christian Hacke δημοσίευσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Welt am Sonntag, ένα άρθρο με το οποίο ζητά “πυρηνική βόμβα για την Γερμανία”.
Είπε πως «η Γερμανία μπορεί να στηριχθεί μόνο στον εαυτό της» καθώς αυξάνονται οι εντάσεις εντός της ΕΕ και στο διεθνές περιβάλλο γενικότερα.
Η συζήτηση ανοίγει μετά τις επιθέσεις του Ν.Τραμπ με συνεχείς εμπορικούς δασμούς κατά της ΕΕ
Πιστεύοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι εξασθενημένο από την συμπεριφορά του Τραμπ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «για πρώτη φορά από το 1949, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δεν βρίσκεται πλέον κάτω από την αμερικανική πυρηνική ομπρέλα “. Γι΄ αυτό και πρέπει να αποκτήσει την πυρηνική βόμβα!
Η πρότασή του έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Πρώτα απ΄ όλα το γεγονός ότι η Γερμανία αρνείται πεισματικά να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες. Επίσης η Γερμανία επικύρωσε τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων (NPT), η οποία υπογράφηκε το 1968.
Η δέσμευση αυτή επιβεβαιώθηκε περαιτέρω από τη λεγόμενη συμφωνία “Two Plus Four” , μέσω της οποία δόθηκε και το πράσινο φως για την επανένωση της Γερμανίας.
Το Politico υπενθυμίζει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να «εξετάσει τη συμβολή της στο γαλλικό πυρηνικό οπλοστάσιο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής εκτεταμένη αποτροπής, κάτω από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Άμυνας” .
Δεν είναι βέβαια κάτι απλό, αν και το θέμα της “γαλλικής πυρηνικής κάλυψης” συζητείται εδώ και χρόνια.
Τον περασμένο Μάιο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «οι ημέρες που μπορούσαμε απλά να βασιστούμε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μας προστατεύσουν έχουν τελειώσει. […] Η Ευρώπη πρέπει να πάρει τη τύχη της στα χέρια της, είναι πρόκληση για το μέλλον».
Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση να επωφεληθούν οι Γάλλοι, από τη γερμανική χρηματοδότηση θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα, ιδίως όσον αφορά τον έλεγχο των όπλων. Ο στρατηγός de Gaulle, στην εποχή του, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε παρέμβαση, ενώ η Γαλλία ανέπτυξε την πυρηνική δύναμή της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την δολοφονική απόπειρα κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο
ΤΡΙΤΗ, 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” καταγγέλλει την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Η επίθεση αυτή που στρέφεται ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και ενάντια σε όλους τους αγωνιζόμενους της γης, είναι δείγμα της έντασης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα του πλανήτη και αποτέλεσμα της ακλόνητης αγωνιστικής αντοχής του λαού της Βενεζουέλας, που εκφράστηκε και στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.
Όπως ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος Μαδούρο “Η συνωμοσία επέστρεψε”. Ουσιαστικά, δεν έφυγε ποτέ και η άμεση στρατιωτική επέμβαση, βρίσκεται πάντα στις επιλογές του ιμπεριαλισμού.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας,που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής αντιβενεζουελάνικης καμπάνιας, δεν καταδίκασε ούτε για τα μάτια του κόσμου την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον εκλεγμένο ηγέτη ενός κυρίαρχου κράτους.
Καλούμε τους φίλους της Βενεζουέλας στη χώρα μας και όλους τους αντιιμπεριαλιστές σε επαγρύπνηση.
Η Βενεζουέλα βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού.

https://somosvenezuelagr.blogspot.com/2018/08/blog-post_7.html?spref=fb



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οικονομολογος είναι ο τυπος που παιρνει 5000 ευρω αμοιβη για την πολυτομη μελετη του που αποδεικνυει με επιχειρηματα ότι μπορεις να ζησεις με 300 ευρω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιθουανή Εβραία η Σάρα. Απέδρασε από το γκετο που την ειχαν κλεισει οι Γερμανοί και πέρασε στο Αντάρτικο, βοηθώντας και αλλους να αποδράσουν. Ηρωική μορφή.

Η Sara Ginaite-Rubinson (γεννημένη το 1924) είναι Καναδός ακαδημαϊκός που γεννήθηκε στη Λιθουανία. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμουήταν μαχητής αντίστασης κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Λιθουανίας .
Γεννημένη στο Kaunas στις 17 Μαρτίου 1924, η Ginaite ανατράφηκε σε μια εύπορη οικογένεια. Ο πατέρας της, Yosef Ginas, ήταν μηχανικός που είχε αποφοιτήσει στη Γαλλία, ενώ η μητέρα της, Rebecca Virovitch, είχε μεταπτυχιακό τίτλο από πολωνικό γυμνάσιο.  Ήταν έτοιμη να ολοκληρώσει δευτεροβάθμια εκπαίδευση της, όταν η Γερμανία εισέβαλε στη Λιθουανία το 1941. Μετά από τρεις από τους θείους της, που είχαν σκοτωθεί στο πογκρόμ του Κάουνας , είχε φυλακιστεί με τα επιζώντα μέλη της οικογένειάς της στο Kovno Γκέτο . Ενώ εκεί έφτιαξε την Οργάνωση Καταπολέμησης των Φασισμών, μια ομάδα αντίστασης.  Μαζί με τον Misha Rubinson, με τον οποίο παντρεύτηκε, δραπέτευσε το χειμώνα του 1943-44, ιδρύοντας μια συμπαγή στρατιωτική μονάδα "Θάνατος στους κατοχικους". Επέστρεψε δύο φορές στο γκέτο βοηθώντας τους άλλους να ξεφύγουν. Το 1944, μαζί με τον σύζυγό της συμμετείχαν στην απελευθέρωση των γκέτο στο Βίλνιους και το Κάουνα, αν και οι περισσότεροι από τους Εβραίους είχαν σκοτωθεί. Από την ίδια της την οικογένεια, οι μοναδικοί επιζώντες ήταν η αδερφή της και η ανιψιά της.
Έγινε καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Βίλνιους μέχρι το θάνατο του συζύγου της το 1983, όταν μετακόμισε στον Καναδά με τις δύο κόρες της.
Το βιβλίο της Ginaite Αντίσταση και επιβίωση: Η εβραϊκή κοινότητα στο Kaunas, 1941-1944 μεταφράστηκε στα αγγλικά και δημοσιεύθηκε στο Τορόντο . Το 2008, κέρδισε το Καναδικό Βραβείο Εβραϊκών Βιβλίων για Ιστορία του Ολοκαυτώματος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018
Ο Ουρίβε σε βίντεο ζητά από τις ΗΠΑ να επέμβουν στη Βενεζουέλα

Την Κυριακή κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο φαίνεται ο γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Κολομβίας, Άλβαρο Ουρίβε, να βγάζει λόγο (στα αγγλικά) σε ομάδα επιχειρηματιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με ποιο τρόπο να προσφέρουν βοήθεια για να εκδηλωθεί ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.
«Το έχω πει δημόσια, έχω πει ότι οι στρατιώτες της Βενεζουέλας είναι ανάγκη να ανατρέψουν αυτή την κυβέρνηση (του Νικολάς Μαδούρο), όχι για να εγκαταστήσουν μια στρατιωτική κυβέρνηση, αλλά για να καλέσουν σε μια γρήγορη μετάβαση, με δημοκρατικές και διαφανείς εκλογές», δήλωσε ο κολομβιανός πολιτικός.

«Όταν λέω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να βοηθήσουν να προωθηθεί αυτή η απόφαση, είναι σε ιδιωτικό επίπεδο, μεταξύ μας…», προσθέτει ο Ουρίβε σε αρχείο που βιντεοσκοπήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, στο σπίτι του στο Ρίο Νέγκρο της Αντιόκια, λίγες ώρες πριν την αποτυχημένη απόπειρα κατά του μπολιβαριανού ηγέτη Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δικηγόρος ζητάει στρατιωτική επέμβαση στη γειτονική χώρα. Το Αύγουστο του 2017, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κογκρέσου, και δύο μέρες αφού έγιναν οι εκλογές για την Καταστατική Εθνοσυνέλευση στην Βενεζουέλα, ο Ουρίβε τάχθηκε δηλώνοντας: «Κάποιοι πιστεύουμε ότι η Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας, αντί να συνεχίζουν να δολοφονούν το λαό, πρέπει να απαιτήσουν από τον ˮτύραννοˮ να κάτσει στην άκρη. Κάποιοι λένε ότι αυτό θα ήταν πραξικόπημα, δεν είναι έτσι».
Ο Άλβαρο Ουρίβε ανήκει στο Κόμμα Δημοκρατικού Κέντρου, συνασπισμό στον οποίο συμμετέχει επίσης ο νεοεκλεγείς πρόεδρος τη Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την Τρίτη 7 Αυγούστου.
Κολομβιανά μέσα πρόσθεσαν ότι ο πρώην πρόεδρος προσπαθεί να πραγματοποιήσει νέα ιδιωτική συνάντηση στο σπίτι του, με μέλη του κογκρέσου των ΗΠΑ που θα έρθουν να παραστούν στην τελετή παράδοσης παραλαβής της προεδρίας αυτή την εβδομάδα.

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2018/08/blog-post_7.html?spref=fb



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



sklirinnsy kata plakas simainei katarreysi tou nevrikou systimatos, argi kai epodyni, kai oi kapitalistes tis ""protis foras aristera" apagorevoun epidomata, paizoun me tis zoes ton animporon opos oi spartiates me ta anapira vrefi ston kaiada....


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To koinoniko kratos tis "protis foras aristera" ksekathara fainetai apo ton tropo pou metaheirizetai tous anapirous kai asthenountes, otan anagkazei anthropous me sklirinsi kata plakas na petahtoun sto dromo mi dinontas tous kamia oikonomiki enishysi kai stiriksi an i anapiria den ehei pososto 67 tois ekato me ta kritiria tous, se mia pathisi pou polles fores klinika den fainetai, alla o asthenis einai entelos mi ikanos na ergastei k na leitourgisei. opote as min to pame stous pyropliktous kai se kathe eypathi omada. Aytos einai o kapitalismos….




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μας τρελανουν? Εκοψαν συνταξη από 90χρονη και της  ειπαν να παει να δουλεψει!
Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Εκοψαν τη σύνταξη από υπέργηρη γυναίκα με αναπηρία πάνω από 50%, επειδή κρίθηκε ικανή για βιοποριστικό επάγγελμα
Αντιμέτωποι με ένα Δημόσιο-δυνάστη βρίσκονται καθημερινά οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι (ακόμη και οι υπερήλικες), όντες εκτεθειμένοι απέναντι σε μια απύθμενη κρατική αβελτηρία. Η περίπτωση της 90χρονης Δέσποινας Δαβιδιάδη, της οποίας η σύνταξη κόπηκε, επειδή κρίθηκε ικανή για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα (!!) είναι από τις πλέον ενδεικτικές.
Το θέμα της κυρίας Δαβιδιάδη ήρθε στη δημοσιότητα χθες από την πρωινή εκπομπή του AΝΤ1 «Καλοκαίρι μαζί». Η εν λόγω κυρία μέχρι πρότινος λάμβανε από τον τ. ΟΑΕΕ (έχει ενταχθεί στον ΕΦΚΑ) μια σύνταξη της τάξης των 300 ευρώ από τον θανόντα πατέρα της ως θυγατέρα με ποσοστό αναπηρίας. Η σύνταξη αυτή, προ μνημονιακών περικοπών ήταν 551 ευρώ τον μήνα, μαζί με το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά συρρικνώθηκε εξαιτίας της ουσιαστικής κατάργησης του ΕΚΑΣ και των μειώσεων που έγιναν βάσει των -ασφυκτικών- προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ομως τα -ακόμη πιο- άσχημα ήταν «μπροστά» για την κυρία Δαβιδιάδη. Λίγο πριν κλείσει τα 90 έτη (τα γενέθλιά της ήταν μόλις χθες), σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, της έκοψαν την πενιχρή σύνταξη με την οποία προσπαθούσε να επιβιώσει καθώς και το δικαίωμα στις ιατροφαρμακευτικές παροχές.
Για ποιον λόγο; Με βάση και το σχετικό έγγραφο, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής, η αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας έκρινε ότι η 90χρονη δεν χρειάζεται σύνταξη αναπηρική αφού «είναι ικανή για βιοποριστικό επάγγελμα»! Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το γεγονός είναι πραγματικό.
Επανεξέταση κατόπιν εορτής
Φυσικά η περίπτωση της 90χρονης, με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από το Δημόσιο, δεν είναι η μοναδική. Αντιμέτωποι με την κρατική αβελτηρία, τα κενά και τις ελλείψεις ακόμη και στην εφαρμογή των νόμων, που ήδη έχουν ψηφιστεί, βρίσκονται χιλιάδες πολίτες.
Στην προκειμένη, όπως ανέφερε ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, το πρόβλημα για την κυρία Δαβιδιάδη προκαλείται εξαιτίας της απουσίας μέχρι σήμερα ενός Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας για τον ΕΦΚΑ. Η 90χρονη αντιμετωπίζεται με τα κριτήρια του τ. ΤΕΒΕ (τ. ΟΑΕΕ), ενώ εάν υπήρχε ενιαίος κανονισμός, θα μπορούσε, ακόμη και αν το ποσοστό αναπηρίας της είχε κριθεί κάτω από το 67% αλλά πάνω από 50%, να λαμβάνει ακόμη τη σύνταξή της.
Πλέον, το ζήτημα της 90χρονης θα επανεξεταστεί μετά την ένσταση που ήδη υπέβαλε. Ωστόσο, κανένας από τους πολιτικούς αρμοδίους και τους «καρεκλοκένταρους» του Δημοσίου δεν πρόκειται να της δώσει λύση στο πώς θα περάσει τους επόμενους μήνες, δηλαδή μέχρι να κριθεί η ένστασή της, αφού -όπως ανέφερε- δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες της και να αγοράσει τα απαραίτητα για την υγεία της φάρμακα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Σχέδιο των ΗΠΑ κατά του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων
ΡΑΜΑΛΑ - ΙΕΡΟΣΟΛΗΜΑ.--
Τις έντονες αντιδράσεις των Παλαιστινίων προκαλούν οι αποκαλύψεις του αμερικανικού περιοδικού «Foreign Policy» σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που θα παρουσιάσει ο σύμβουλος και γαμπρός του Αμερικανού Προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ. Σύμφωνα με το περιοδικό, το σχέδιο προβλέπει τη διάλυση της υπηρεσίας αρωγής των Παλαιστινίων προσφύγων του ΟΗΕ, UNRWA, που φτιάχτηκε το 1949, μετά τους διωγμούς 750.000 Παλαιστινίων και τις σφαγές πολλών χιλιάδων αμάχων ώστε να δημιουργηθεί το Ισραήλ πάνω σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Στόχος του σχεδίου είναι ο οργανισμός αυτός να μη συμπεριλαμβάνεται στις μελλοντικές ισραηλινο-παλαιστινιακές διαπραγματεύσεις, και έτσι αμφισβητείται το δικαίωμα επιστροφής εκατομμυρίων Παλαιστινίων στις εστίες τους. «Πρέπει να κάνουμε μία έντιμη και ειλικρινή προσπάθεια για διακοπή της UNRWA», έγραψε ο Κούσνερ σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον απεσταλμένο των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, Τζέισον Γκρίνμπλατ. Η Χάναν Ασράουι, στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), κατήγγειλε ως απαράδεκτο το σχέδιο, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να διαλύσουν τον οργανισμό, ούτε να στερήσουν από τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες τα δικαιώματά τους.
Νεκρός και άλλος 17χρονος Παλαιστίνιος
Το ίδιο 24ωρο, νοσοκομειακές πηγές στη Γάζα επιβεβαίωσαν το θάνατο του 17χρονου μαθητή που είχε τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά στις 30 του περασμένου Μάρτη, όταν πρωτάρχισαν οι κινητοποιήσεις των Παλαιστινίων για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους. Από τα πυρά Ισραηλινών σκοπευτών του στρατού, που έχουν ακροβολιστεί κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, έχουν σκοτωθεί μέσα στο τελευταίο τετράμηνο πάνω από 170 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί δεκάδες χιλιάδες άλλοι.
Χτίζουν και υποθαλάσσιο τείχος - απαρτχάιντ
Το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ αποκάλυψε προχτές ότι εδώ και δύο μήνες έχουν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία υποθαλάσσιου τσιμεντένιου τείχους κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, τάχα για να αποτραπούν οι «διελεύσεις» ενόπλων της ισλαμικής «Χαμάς».
Το υποθαλάσσιο τείχος ,που φτιάχνεται στην ακτή Ζικίμ, κοντά στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας στα σύνορα με το Ισραήλ, θα έχει 200 μέτρα μήκος, 50 μέτρα πλάτος, θα είναι 6 μέτρα πάνω από το νερό και αναμένεται να κοστίσει πάνω από 6,7 εκατ. δολάρια.
Ξυλοδαρμό, στέρηση βασικών δικαιωμάτων και κλοπή χρημάτων, κινητών και άλλων αντικειμένων από τον ισραηλινό στρατό κατήγγειλαν ακτιβιστές που επέβαιναν σε πλοιάριο με σημαία Ολλανδίας το οποίο συμμετείχε σε νέα αποστολή «Στολίσκος για τη Γάζα», η οποία αναχαιτίστηκε πριν από λίγες μέρες σε διεθνή ύδατα από 12 πολεμικά ισραηλινά σκάφη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου
Επίθεση κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, με 2 μικρά ιπταμενα παιχνιδια  - drones, τύπου «DJIM600», που έφεραν 1 κιλό πλαστικής εκρηκτικής ύλης C4, κατήγγειλε η κυβέρνηση της χώρας. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο το απόγευμα, καθώς ο Πρόεδρος και πολλά στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας συμμετείχαν στην εκδήλωση στο κέντρο του Καράκας για την 81η επέτειο από την ίδρυση της Εθνοφρουράς. Η στιγμή που ακούγονται ισχυρές εκρήξεις από τα drones (το ένα εξουδετερώθηκε από το στρατό κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν η εξέδρα των επισήμων και πραγματοποιούνταν στρατιωτική παρέλαση, και το άλλο έπεσε πάνω σε πολυκατοικία σε κοντινή περιοχή) καταγράφεται στην τηλεοπτική κάμερα της κρατικής τηλεόρασης, η οποία στην συνέχεια διέκοψε το πρόγραμμά της. Ακολούθησε απομάκρυνση του Προέδρου από την προσωπική του φρουρά, χωρίς να τραυματιστεί, ενώ έγινε γνωστό ότι από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν 7 στρατιωτικοί και νοσηλεύονται.
«Σήμερα επιχείρησαν να με δολοφονήσουν», δήλωσε αργότερα σε διάγγελμα ο Μαδούρο. Κατήγγειλε ότι «όλα δείχνουν» μια ακροδεξιά συνωμοσία και κατηγόρησε ανοιχτά τον Πρόεδρο της Κολομβίας, Μανουέλ Σάντος, ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Αρκετοί από τους δράστες έχουν συλληφθεί, είπε, χωρίς να επεκταθεί. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ένας από τους συλληφθέντες ήταν καταζητούμενος από την υπόθεση της τρομοκρατικής ομάδας του μέλους των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, Οσκαρ Πέρες (ο οποίος ηγήθηκε επίθεσης με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας τον Ιούνη του 2017 και αργότερα, το Γενάρη του 2018, σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας σε συμπλοκή), ενώ ο δεύτερος συμμετείχε στις βίαιες συγκρούσεις κατά της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, με βάση στοιχεία της ανάκρισης των συλληφθέντων, κατήγγειλε ότι οι χρηματοδότες της επίθεσης βρίσκονται στις ΗΠΑ και στην Κολομβία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως η πρώην Γενική Εισαγγελέας, Λουίσα Ορτέγκα Ντίας, που έχει καταφύγει στην Κολομβία, εξέφρασαν τη λύπη τους για την αποτυχημένη απόπειρα.
Καταδίκη από ηγέτες σε όλο τον κόσμο
Την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Βενεζουέλας καταδίκασαν πολλές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, οπως η Κουβα η Βολιβια η Νικαραγουα το Ελ Σαλβαδορ, επίσης η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, η Τουρκία, η Ισπανία και πολλές ακόμα. Η κολομβιανή κυβέρνηση απέρριψε τις κατηγορίες και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσω του συμβούλου Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, αρνήθηκε τη συμμετοχή στην απόπειρα, την οποία τυπικά καταδίκασε, αφήνοντας υπόνοιες ότι «θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα, από ένα πρόσχημα του ίδιου του καθεστώτος Μαδούρο μέχρι κάτι άλλο». Ανέφερε δε ότι «αν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες τις οποίες θα ήθελε να μας παρουσιάσει και οι οποίες αποτελούν πιθανή παράβαση της αμερικανικής ποινικής νομοθεσίας, θα τις εξετάσουμε σοβαρά».
Τόσο το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας όσο και το ΚΚ Βενεζουέλας καταδίκασαν την επίθεση κατά του Προέδρου, ενώ ο Μεγάλος Πατριωτικός Μπολιβαριανός Πόλος, στον οποίο συμμετέχουν, είχε προγραμματίσει για χτες το απόγευμα συγκέντρωση στήριξης του Προέδρου. Το ΚΚ Βενεζουέλας στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ καταγγέλλει την απόπειρα ως «μέρος της πολύμορφης επίθεσης της αντίδρασης και του ιμπεριαλισμού για να ρίξουν μια νόμιμα από το λαό της εκλεγμένη κυβέρνηση, μέσα από βίαιες ενέργειες πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, στρατιωτικές και επικοινωνιακές», και καλεί σε «επαναστατική ενότητα εργατών, αγροτών, κοινοτήτων για τη μέγιστη κινητοποίηση υπεράσπισης του λαού και της πατρίδας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε σήμερα,αναρτήθηκαν στις αρμόδιες κρατικές ιστοσελίδες τα ονόματα των νεκρών και οι ηλικίες τους;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει πως οι νεκροί από το φονικό δεν είναι 190, ή 290...
..όταν πρωτοφανές παγκόσμιο γεγονός σε χώρα με στοιχειώδεις λειτουργίες αστικού καθεστώτος δεν υπάρχει επίσημος κατάλογος με ονοματεπώνυμα, ηλικίες;
Μόνον οι χούντες της Λατινικής Αμερικής δεν ανακοινώνουν θύματα...
Οι εισαγγελείς ακούν, βλέπουν, διαβάζουν, ή ανησυχούν για την αντισυνταγματικότητα των δικών τους και μόνον των δικών τους απολαβών;