Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Δευτερα 1 Οκτωβριου 2018




ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ!!
Με το Δημοψηφισμα στα Σκοπια, εχουν βγαλει στη γυρα όλα τα πληρωμενα δημοσιοκαφρικα παπαγαλακια τους, και ολους τους βολευτες τους, να μας γανωσουν το μυαλο, ότι το Δημοψηφισμα στα Σκοπια, ειχε λεει συμβουλευτικο χαρακτηρα.Τι λετε ρε αλητες, γαμω το κεφαλι σας, και το σπιτι σας? Από ποτε τα Δημοψηφισματα, η ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ, εχουν συμβουλευτικο χαρακτηρα? Που εχετε γραψει αλητες τη Δημοκρατια στα παλια σας τα παπουτσια! Αμα εβγαινε το ΝΑΙ, εστω και οριακα, οι ιδιοι αλητες θα μας ειχαν γανωσει το κεφαλι, ότι ο λαος αποφασισε, και είναι ολοι υποχρεωμενοι να σεβαστουν την αποφαση του! ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΑΙ!ΑΛΗΤΕΣ Ε ΑΛΗΤΕΣ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα σηματοδοτεί την 18 η επέτειο από τη δολοφονία του παλαιστινιακού παιδιού μοχάμεντ aldura, ο οποίος σκοτώθηκε στην αγκαλιά του πατέρα του από ισραηλινές δυνάμεις στη γάζα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσιογράφος ΕΡΤ Κατερινα Ακριβοπουλου: “Τρεις αγνοούμενοι στο Μαντούδι Ευβοίας και ακόμη να παραιτηθεί η Δούρου”
September 30, 2018
Συνεχίζει ο Ζορμπάς να περνά πάνω από την Ελλάδα, δημιουργώντας εκτεταμένες καταστροφες, ενώ στην Εύβοια αγνοούνται τρεις άνθρωποι.
Συγκεκριμένα αγνοείται ένα ζευγάρι 67 και 58 χρόνων στο Μαντούδι Ευβοίας, ενώ ένας 27χρονος αγνοείται επίσης στην ίδια περιοχή.
Ο 27χρονος μαζί με την 24χρονη σύντροφό του, εγκατέλειψαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν, αφού ο δρόμος στον οποίο βρίσκονταν μετατράπηκε σε χείμαρρο. Η κοπέλα κατάφερε να πιαστεί στον κορμό δέντρου όπου έμεινε για ώρες, όμως η τύχη του 27χρονου αγνοείται. Πληροφορίες υπάρχουν επίσης για μία ακόμα αγνοούμενη στη Σκιάθο.
Οι περισσότερες καταστροφές εντοπίζονται στους νομούς Φθιώτιδας και Ευβοίας.
Στο μεταξύ, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερινα Ακριβοπουλου, κανοντας «χιουμορακι» σχολίασε με ανάρτησή της στη σελιδα της στο facebook:
«Τρεις αγνοουμενοι στο Μαντουδι Ευβοιας και ακομη να παραιτηθει η Δουρου…»
Υπενθυμίζεται πως η Ρένα Δούρου, μαζί με τη δήμαρχο Μάντρας και άλλα οκτώ άτομα, κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου από εισαγγελέα σε ανομωτί κατάθεση για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο.
Δεν αντιλαμβανόμαστε πώς ένας άνθρωπος βρίσκει την ευκολία να κάνει χιουμοριστική ανάρτηση με θέμα όπου υπάρχουν αγνοούμενοι, τη στιγμή μάλιστα που τις ημέρες της τραγωδίας στο Μάτι, υπήρξαν αρκετοί υποστηρικτές της κυβέρνησης, που συμβούλευαν πως η οποιαδήποτε κριτική προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης, συνιστούσε ασέβεια προς τους νεκρούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί οι Σκοπιανοί έχουν το δικαίωμα τού Δημοψηφίσματος και όχι και εμείς, οι Έλληνες;
Δώστε ένα μάθημα στους αρνησιπάτριδες που στέρησαν  από τον Ελληνικό Λαό το δικαίωμα να αποφασίζει αυτός και μόνος το εθνικό του μέλλον.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» - εάν συμφωνείτε, υπογράψτε

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» που υπογράφτηκε πρόσφατα μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της «πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» υπερβαίνει τις δικαιοδοσίες και τις αρμοδιότητες των για ορισμένο χρονικό διάστημα εκλεγμένων κυβερνήσεων, γιατί ρυθμίζει ετεροβαρώς ιστορικά ανύπαρκτα δικαιώματα υπέρ της πλευράς της π.Γ.Δ.Μ. και παραγράφει παγκόσμια αναγνωρισμένα για πέραν των τριών χιλιάδων ετών ιστορικά δικαιώματα της άλλης πλευράς, της σύγχρονης Ελλάδας, της χώρας που κατοικείται συνεχώς και αδιαλείπτως από Έλληνες, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο κάθε φορά κατακτητής της ευρύτερης περιοχής.
Η Μακεδονία ήταν αρχαίο ελληνικό βασίλειο, από το 808 μέχρι το 167, της παλιάς χρονολόγησης, στο βορειότερο σύνορο της Αρχαίας Ελλάδας και αργότερα, υπό την ηγεσία του Φιλίππου του Β έγινε το κυρίαρχο κράτος της ελληνιστικής Ελλάδας και στη συνέχεια της παγκόσμιας αυτοκρατορίας υπό την ηγεσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κυβερνήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του από τη Δυναστεία των Αργεαδών, με διαλείμματα από τη Δυναστεία των Αντιπατριδών και τελικά από εκείνη των Αντιγονιδών. Η πατρίδα των Μακεδόνων είχε το κέντρο του στο βορειοανατολικό τμήμα της ελληνικής χερσονήσου και συνόρευε στα δυτικά με το βασίλειο της Ηπείρου, στα βόρεια με την Παιονία (το αρχαίο γεωγραφικό όνομα της περιοχής της σημερινής π.Γ.Δ.Μ), στα ανατολικά με την περιοχή της Θράκης και στα νότια με τη Θεσσαλία.
Στην περιοχή της αρχαίας Παιονίας, η οποία ήταν έξω από την επικράτεια της αρχαίας Μακεδονίας, εγκαταστάθηκαν τα πρώτα σλαβικά φύλλα, σύμφωνα με την ιστοριογραφία, αλλά και με την ομολογία του πρώτου Προέδρου της π.Γ.Δ.Μ., Κύρου Γκλιγκόροφ, κατά τον 6ο με 7ο αιώνα της σύγχρονης χρονολόγησης, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο ο τόπος, όσο και οι όψιμοι έποικοι του συγκεκριμένου τόπου καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία και την ιστορία της. Αυτή η πραγματικότητα αποκαλύπτει ότι η επιμονή των σλάβων γειτόνων μας να πλαστογραφήσουν την ιστορία τους και να σφετεριστούν την ξένη γι αυτούς ιστορία της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας υποκρύπτει τις αλυτρωτικές επιδιώξεις τους ως έκφραση ανομολόγητων σκοπών και στρατηγικών σχεδίων ανταγωνιζόμενων μεγάλων ηγεμονικών δυνάμεων που θέλουν να ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Το τραγικό στοιχείο αυτής της τραγωδίας βρίσκεται στο γεγονός ότι αυτό το ιστορικό έγκλημα συντελέστηκε με την βοήθεια πολλών Ελληνικών κυβερνήσεων που υπό την πίεση «εταίρων, συμμάχων και προστατών» μετατοπίστηκαν από την πάγια θέση που οι αρχηγοί όλων των κομμάτων είχαν, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις (1992-1993) υπό τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ομόφωνα αποφασίσει ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται ούτε και θα αποδεχτεί ποτέ σύνθετο όνομα για το κράτος των Σκοπίων που θα περιελάμβανε το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό του. Το τραγικότερο όλων βέβαια είναι ότι την υπογραφή της γι αυτό το ανοσιούργημα την έβαλε μια υποτίθεται 'προοδευτική', 'αριστερή' κυβέρνηση που, υπό τον μανδύα 'της κυβερνώσας αριστεράς' έκρυψε, παραπλανώντας τον Ελληνικό Λαό, την ενδοτικότητα και τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της, με αντάλλαγμα την, από μια εξουσιομανή ομάδα, νομή της δοτής πολιτικής εξουσίας.
Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και στην κούφια και δόλια αστική δημοκρατία του κεφαλαίου οι κυβερνήσεις αντιπροσωπεύουν μόνο για λίγο και δεν υποκαθιστούν τις κοινωνίες και τους λαούς που τις εκλέγουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για ζωτικά εθνικά θέματα που υπερβαίνουν τον χρόνο της λαϊκής εξουσιοδότησής τους, χωρίς να προσφεύγουν στον ίδιο τον λαό για να αποφανθεί επί συγκεκριμένου εθνικού θέματος με καθολικό δημοψήφισμα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η επικύρωση αυτής της ανιστόρητης και καταστροφικής για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό απόφασης δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια μιας οποιασδήποτε ετερόκλητης, ετεροπροσδιοριζόμενης ευκαιριακής πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο, αλλά να κληθεί να αποφασίσει ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός με άμεσο δημοψήφισμα και άμεσο και κατανοητό ερώτημα που δεν θα παραπλανά ή θα συσκοτίζει το εκλογικό σώμα και δεν θα υποκλέπτει την λαϊκή βούληση.
Η κυβέρνηση της π.Γ.Δ.Μ. ευφυώς προσφύγει σε δημοψήφισμα για να δώσει καθολικό λαϊκό κύρος και να εμποδίσει την όποια αμφισβήτηση από την Ελλάδα, την, από την κυβέρνηση της Ελλάδας, παραχώρηση ονόματος, εθνικής ταυτότητας και εθνικής γλώσσας που αντικειμενικά δεν της ανήκει.
Οι υπογράφοντες αυτό το κάλεσμα καλούμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να ασκήσει τα καθήκοντά του στα πλαίσια του γράμματος και του πνεύματος του Συντάγματος της χώρας και την Ελληνική κυβέρνηση, ώστε να προσφύγει και η Ελλάδα σε δημοψήφισμα που θα επικυρώσει ή θα αρνηθεί τελεσίδικα την επικύρωση της λεγόμενης 'Συμφωνίας των Πρεσπών', ο Ελληνικός Λαός, συνθήκη ικανή και αναγκαία για να σταματήσει, με ευθύνη του Ελληνικού Λαού μια και καλή η εμφυλιοπολεμική φαγούρα μεταξύ των πολιτικών κομμάτων που κρατά την χώρα μας ετεροπροσδιοριζόμενη και διχασμένη στην καθυστέρηση και στον μαρασμό.
Τέλος καλούμε τον καθένα μας, τον Ελληνικό Λαό να κινητοποιηθεί και να αντιληφθεί ότι η κακοδαιμονία του δεν είναι αποτέλεσμα της κακόβουλης δραστηριότητας των 'εταίρων, φίλων, εχθρών και συμμάχων', που αγωνίζονται για τα συμφέροντα τα δικά τους και του κεφαλαίου, αλλά είναι επακόλουθο της δικής του αδράνειας και της παραπλάνησής του από το κεφάλαιο με την βοήθεια των πολιτικών υπαλλήλων του και πολιτικών διαχειριστών του.
Τέλος, είναι καιρός πια να παρακάμψουμε τόσο τις Κασσάνδρες, όσο και τις Σειρήνες και να κατανοήσουμε όλοι οι Έλληνες και ο απανταχού Ελληνισμός, αλλά και οι υπόλοιποι λαοί των Βαλκανίων, της Ευρώπης και του πλανήτη, ότι σήμερα, στον 21ο αιώνα οι απελευθερωμένες από το κεφάλαιο επιστήμες και οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να κάνουν εφικτή την διαχρονική στρατηγική των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού για κοινωνική ισότητα και για έναν καλύτερο κόσμο, τον κόσμο της άμεσης δημοκρατίας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και οικουμενικό επίπεδο με περιεχόμενο την αταξική κοινωνία και τον οικουμενικό ουμανιστικό πολιτισμό.
Ας κάνουμε με την άμεση παρέμβασή μας και με την ενεργό συμμετοχή μας αυτό το δημοψήφισμα το πρώτο αποφασιστικό βήμα για μια μετακαπιταλιστική ελληνική κοινωνία, πρόδρομο βήμα για την κοινωνική ισότητα, την πραγματική δημοκρατία και την οικουμενική ειρήνη και συναδέλφωση όλων των λαών. Ο πλανήτης Γη μας χωρά και μπορεί να μας θρέψει όλους και πολλούς ακόμα περισσότερους φτάνει όλοι μαζί και αλληλέγγυα να αφοπλίσουμε πολιτικά και επιχειρησιακά το απάνθρωπο κεφάλαιο που επιβιώνει με την βία, με το ψέμα και τους καταστροφικούς πολέμους. Μπορούμε. Όλοι μαζί μπορούμε.
Αθήνα 29, Σεπτεμβρίου 2018
Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον οικουμενικό Ουμανισμό
Δρ Κώστας Λάμπος

Εάν συμφωνείτε, ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ.

https://secure.avaaz.org/el/petition/Proedros_tis_Ellinikis_Dimokratias_Prothypoyrgos_tis_Elladas_Ellinikos_Laos_Protovoylia_gia_tin_Amesi_Dimokratia_kai_ton/?cqDWwnb

Πρωτοβουλία διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία: Απαιτούμε  Δημοψήφισμα  για την  'Συμφωνία των Πρεσπών'
Η επικύρωση της 'Συμφωνίας των Πρεσπών' θίγει ζωτικά εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και του Ελληνισμού και γι αυτό δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην επικύρωσή της από μια συγκυριακή, αμφισβητούμενη και ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Γι αυτό απαιτούμε να επικυρωθεί άμεσα μέσα στο 2018 με καθολικό λαϊκό δημοψήφισμα και στην Ελλάδα, γιατί ο Ελληνικός Λαός δεν έδωσε εξουσιοδότηση για τις ανιστόρητες, επικίνδυνες και απαράδεκτες παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της π.Γ.Δ.Μ.

https://secure.avaaz.org/el/petition/Proedros_tis_Ellinikis_Dimokratias_Prothypoyrgos_tis_Elladas_Ellinikos_Laos_Protovoylia_gia_tin_Amesi_Dimokratia_kai_ton/?cqDWwnb
170 υπογραφές μεχρι τωρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες Σιωνιστές έποικοι εξαπέλυσαν επίθεση στα σπίτια των Παλαιστινίων εχθές το βράδυ στην Ιερουσαλήμ
Αυτή ήταν η σκηνή στους κατεχόμενους δρόμους της Ιερουσαλήμ χθες το βράδυ: Ισραηλινοί άποικοι πλημμύρισαν τους δρόμους και επιτέθηκαν σε παλαιστινιακά σπίτια.

Το συμβάν έλαβε χώρα καθώς οι παλαιστίνιοι ξεκίνησαν μια γενική απεργία κατά της κρατικης δικαιοσυνης του Ισραήλ. Η απεργία συμπίπτει με την τελευταία ημέρα της εβραϊκής γιορτής του "σουκότ". είναι η βία μέρος των Εβραίων στις ιερες γιορτές τους?!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Donbass- οι εξελίξεις στον Αντιφασιστικό Αγώνα
Πέμπτη 4 Οκτωβριου στις 6:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ.
Αίθουσα Γκινη - Πολυτεχνείο
Η δολοφονία του Επικεφαλής της ΛΔ Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο, ήρθε σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι επιθέσεις στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Συνέχεια αποτέλεσε η βομβιστική επίθεση στο συνέδριο του ΚΚ Ντονιέτσκ. Για όλα αυτά θέλουμε να συζητήσουμε και να εκφράσουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις.
Στη συζήτηση, θα παρέμβουν μέσω εικόνας οι: Eduard Bashurin, επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της ΛΔ Ντονέτσκ και Andrei Kochetov, επικεφαλής των Συνδικάτων της ΛΔ Λουγκάνσκ

Αναμέτρηση-ομάδα κομμουνιστών/τριών
ΑΡΑΝ
ΑΡΑΣ
Επανεκκίνηση-Restart
ΚΕΔ-avantgarde
Κίνηση για την απελευθέρωση του λαού
Κόκκινη Γραμμή
Κ- σχέδιο (Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο)
ΛΑΕ
ΝΑΡ
SAVE DONBASS



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βροχή οι καταδίκες της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για συγκάλυψη αστυνομικών βασανιστών.
Αυτή τη φορά καλείται να πληρώσει πρόστιμο 54.00 ευρώ σε δύο Έλληνες πολίτες που υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ από βασανιστή αστυνομικό, ο οποίος, στη συνέχεια, πήρε και προαγωγή!
Μήπως, τελικά, τα πρόστιμα αυτά, αντί να τα καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο, θα έπρεπε να καταβάλλονται από τους ίδιους τους βασανιστές και τους δικαστές που τους καλύπτουν, καθώς και από τους εκάστοτε υπουργούς "Προστασίας του Πολίτη" και "Δικαιοσύνης" - πολιτικούς προϊσταμένους τους;
Σχολιο.- Έλα μου ντε. Είναι στην κυριολεξία αυτό που λένε "και κερατάς και δαρμένος". Εμ' υφίσταται τη βία ο λαός, εμ, πληρώνει κιόλας!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΙ
Πανικόβλητοι οι κύκλοι που στήριξαν τη νατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών, επιχειρούν από χθες βράδυ να ακυρώσουν την έκφραση της λαϊκής βούλησης στη γειτονική χώρα, λέγοντας πως η αποχή δεν συνιστά πολτική στάση και κατά συνέπεια δεν υπολογίζεται.
Βέβαια, ξέρουν πολύ καλά ότι είναι άλλη η αποχή λόγω αδιαφορίας ως προς το αποτέλεσμα και άλλη η αποχή ως εκδήλωση αντίθεσης στη νομιμοποίηση μιας διαδικασίας.
Και κάνουν πως δεν ξέρουν ότι όταν η αποχή αποτελεί κατεύθυνση πολιτικών δυνάμεων (όπως έγινε στην Ελλάδα το 1923 με την αποχή των αντιβενιζελικών, το 1935 με τους βενιζελικούς, το 1946 με την Αριστερά και στα δημοψηφίσματα της Χούντας, στα 1968 και 1973), το ποσοστό της -όταν δεν μεσολαβεί βία και νοθεία- φανερώνει και την αποδοχή ή όχι μιας διαδικασίας και μιας πρότασης.
Σαν πολύ αέρα δεν έχουν πάρει, με την υποτίμηση της νοημοσύνης των ανθρώπων που δεν εμπλέκονται στις βρομιές τους; Ας κρατήσουν τους εξυπνακισμούς μεταξύ τους και προς τους παλαμακιστές τους. Που λόγω ιστορικής άγνοιας και αποπολιτικοποίησης, αναμασάνε αυτές τις εξυπνάδες στο διαδίκτυο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Κάτι νεοφιλελέ ούφο με το που δουν ανάρτηση ν αναφέρεται σε μένα και την καταπάτηση του ξενοδοχείου μου, πετάγονται σαν τις... τσούτσες από κάτω "αυτή είναι ΣΥΡΙΖΑΙΑ", "καλά να πάθει που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά", "αυτή δεν θέλει να πνίγουμε τους πρόσφυγες, καλά να πάθει" και διάφορα άλλα ευτράπελα. Κι είναι τόσο ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό θα ήταν το μεγαλύτερό τους επιχείρημα αντιπολιτευτικά, ακόμα κι αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑΙΑ, που όλοι ξέρουμε ότι δεν είμαι. Θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν λέγοντας: "Αφού κάνουν αυτά στους "δικούς" τους, φαντάσου τι θα κάνουν σε μας". Αλλά ποιός έχασε το μυαλό να το βρουν οι φιλελέδες;
Επίσης πραγματικά δεν καταλαβαίνω όταν κάνεις μια ανάρτηση στηρίζοντας το δίκιο της Παπαχελά, ποιός είναι ο λόγος να έχεις την ανάγκη να δηλώσεις στην ίδια ανάρτηση ότι την αντιπαθείς; Φυσικά είναι προς τιμήν σου να αντιπαθείς κάποιον αλλά να στηρίζεις το δίκιο του, αλλά μου θυμίζει λίγο το "στηρίζω αλλά δεν ψηφίζω". Ειδικά όταν την Παπαχελά δεν την έχεις συναντήσει ποτέ, δεν έχεις μιλήσει μαζί της ποτέ, δεν ξέρεις τίποτα γι αυτήν, αλλά ισχυρίζεσαι ότι απλά κάποτε είπε κάτι που σ ενόχλησε.
Μυστήριοι οι άνθρωποι κι οι ψυχές τους...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Μαθαίνω ότι στην Αθήνα βρίσκονται κάτι γερμανοί "συνδικαλιστές" "αλληλέγγυοι" που βοηθούν τον Ακίμ στας Γερμανίας να μαζεύει φράγκα για τους καταπατητές και πήγαν επίσημη επίσκεψη στο City Plaza.
Ε, να μην ελέγξουν οι γερμαναράδες τα κλοπιμαία που τους αποφέρουν τόσα μύρια;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εκτακτη προληπτική εκκένωση" είναι αυτό που γίνεται τώρα στον Ωρωπό για την περίπτωση υπερχείλισης του Ασωπού και δεν έγινε στο Μάτι Αττικής με αποτέλεσμα 99 νεκρούς μέχρι τώρα. Και αυτό που γίνεται τώρα, είναι η απόδειξη αυτού που δεν έγινε τότε.
-Καταλάβατε κ. Ακριβοπούλου, που κάνετε και μακάβριες πλακίτσες για να υποστηρίξετε τη φίλη σας τη Ρένα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



AΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΣ
Άρση ασυλίας του Κύρτσου από το Ευρωπαικο Κοινοβούλιο για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο.
Άλλη μια "χρυσή" σελίδα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας
Με απόλυτα ομόφωνη (15 ψήφους) απόφαση, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να άρει την ευρωκοινοβουλευτική ασυλία του Γιώργου Κύρτσου, έτσι ώστε να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη. Ο λόγος; Για μη καταβληθείσες οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο, όταν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος (Γενικός Διευθυντής) της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» στην Ελλάδα.
Η απόφαση κοινοποιήθηκε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, στην ελληνική δικαιοσύνη και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα περαιτέρω,.

σχολιο.- Και τι έγινε που θα λογοδοτήσει? Θα τον καταδικάσει κάποιος? Μόνο αν του στερήσουν το "δικαίωμα" να πηγαίνει στη Συγγρού.... που πάνε και όλοι της ΝΔ, θα υποφέρει....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεπουλημάτων συνέχεια Αθήνα:Ακρόπολη,Ζάπειο,Τύμβος Σαλαμινομάχων!Θεσσαλονίκη:Λευκός Πύργος,Ροτόντα!Κρήτη:Κνωσός!Λαμία:Θερμοπύλες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιάσκο το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ: Στον πάτο με 34% η συμμετοχή!
30/9/2018
Σε μεγάλο φιάσκο και σε κόλαφο για την ιμπεριαλιστική Δύση, για τον Ζάεφ αλλά και σε σκληρό μήνυμα για την κυβέρνηση Τσίπρα – Κοτζιά, εξελίχθηκε το πολυδιαφημισθέν δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, αφού η συμμετοχή τελικά περιορίστηκε, περίπου στο 34,09%.
Αν λάβουμε, μάλιστα, υπόψη μας ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος κατά υστερόβουλο τρόπο ήταν «Είστε υπέρ της ένταξης της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη Δημοκρατία της «Μακεδονίας» και την Ελληνική Δημοκρατία;», τότε αβίαστα μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι οι πολίτες της γειτονικής χώρας εξέφρασαν και τη δυσφορία τους, αν όχι την αποδοκιμασία τους, σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και στις τακτικές ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας τους.
Ένα νέο σκηνικό διαγράφεται στην ΠΓΔΜ αλλά και στην Ελλάδα.
Το 91% του “ΝΑΙ” όσων τελικά ψήφισαν στο δημοψήφισμα όχι μόνο δεν νομιμοποιείτην έγκριση της Συμφωνίας αλλά και επιβεβαιώνει το ακριβώς αντίθετο.
Επιβεβαιώνει ότι όσοι απείχαν στο δημοψήφισμα το έπραξαν μάλλον συνειδητά,θεωρώντας αυτήν τη στάση ως τον πιο πρόσφορο τρόπο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην Συμφωνία και ίσως στις πρακτικές ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Στο 34,09% η συμμετοχή
Στο 34,09% ανήλθε η συμμετοχή στο δημοψήφισμα στη ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εκλογικής Επιτροπής. Μάλιστα, δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, έδιναν ποσοστό συμμετοχής μόλις 28,8% το οποίο αντιστοιχούσε σε 521.000 πολίτες.
Με καταμετρημένο το 97% των εκλογικών τμημάτων το «ναι» συγκεντρώνει ποσοστό  91,37%.
Με καταμετρημένες τις ψήφους από το 85,71% των εκλογικών τμημάτων υπέρ του ΝΑΙ ψήφισαν το 91,37% (593.315 ψηφοφόροι) και υπέρ του ΟΧΙ το 5,64% (36.596  ψηφοφόροι). Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2,99%.
Με δεδομένο ότι η συνολική συμμετοχή έφθασε τις 659.376 ψήφους, προκύπτει ότι το «Ναι», υπερψηφίστηκε περίπου από 593.000 πολίτες.
Το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής θα δυσχεράνει την προσπάθεια του Ζόραν Ζάεφ να πείσει και τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών που απαιτούνται ώστε η συμφωνία με την Ελλάδα να ολοκληρωθεί, όπως αναφέρει το Associated Press.
Ωστόσο η κυβέρνηση Ζάεφ έχει ήδη δηλώσει ότι το δημοψήφισμα θα έχει συμβουλευτικό (!) χαρακτήρα, ανεξαρτήτως του ποσοστού συμμετοχής.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, απαιτείται μίνιμουμ συμμετοχής 50% για να καταστεί το δημοψήφισμα δεσμευτικό.
Προσπάθειες τελευταίας στιγμής
Πούλμαν και ταξί μίσθωσε η κυβέρνηση για να μεταφέρει ψηφοφόρους να προσέλθει στις κάλπες, καθώς έχει σημανθεί συναγερμός λόγω της χαμηλής προσέλευσης.
Χαρακτηριστική εικόνα της κατάστασης φαίνεται από το Κατλάνοβο, όπου κατοικείται από Σλαβόφονους και Αλβανούς, όπου 4 με 5 ώρες μετά τις κάλπες είχαν προσέλθει μόλις 30 άτομα!
Πανηγυρίζουν οπαδοί του «ΟΧΙ» στα Σκόπια
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην γειτονική χώρα, αλλά και δηλωτικό του ποιος νιώθει ως πραγματικός νικητής του δημοψηφίσματος, είναι η διαδήλωση στην πόλη των Σκοπίων που πραγματοποιούν οπαδοί υπέρ του «ΟΧΙ» πανηγυρίζοντας για το μεγάλο ποσοστό αποχής από το δημοψήφισμα. Εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του Κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει ο δρόμος.
Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή, αλλά διακριτική, παρουσία της αστυνομίας.
Κρατώντας πλακάτ οι πολίτες της ΠΓΔΜ γιορτάζουν το μεγάλο ποσοστό αποχής από το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.
Οι διαδηλωτές έχουν στήσει εξέδρα σε κεντρικό δρόμο της πόλης και πραγματοποιούν δηλώσεις κατά του δημοψηφίσματος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη "μεγάλη νίκη του ΝΑΙ", στο δημοψήφισμα στα Σκοπια χαιρέτησαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και αλλες δημοκρατικές δυνάμεις... Το γεγονός ότι ψήφισε μόλις το 36% δεν τους πτοήσε , κανεις να μην ψήφιζε καλύτερα θα ήταν ..
Άλλωστε και για να εκλεγούν οι κυβερνήσεις των μητροπόλεων του " πολιτισμένου κόσμου" τόσοι ψηφίζουν!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30/9/2018 – 18.37
Καλησπέρα!
Κουράστηκα να λέω σχεδόν τα ίδια.
Αυτά που θα πω τώρα, είναι για εκείνους που παραμένουν στον συριζα και τους έχει απομείνει λίγη ανθρωπιά.
Χθες την νύχτα τα ΜΑΤ έβαλαν φωτιά στην Λευκίμμη με τις βομβίδες κρότου - λάμψεις και εμπόδιζαν τους κατοίκους να την σβήσουνε ρίχνονταν τους δακρυγόνα.
Χθές την νύχτα με τις ίδιες βομβίδες τραυμάτισαν έναν πυροσβέστη.
Χθες το βράδυ συνέλαβαν έναν νέο και κανένας δεν ξέρει ακόμα την τύχη του.
Χθες κατέβασαν έναν νέο από το μηχανάκι του, που πήγαινε στον Κάβο για να δουλέψει και τον σακάτεψαν στο ξύλο με τις ιαχές ¨εδώ δεν είναι Εξάρχεια" και τον "έστειλαν" στο νοσοκομείο όπου ακόμα νοσηλεύεται. Όλα αυτά και άλλα πολλά με κυβέρνηση συριζα και με Γεροβασίλη αρμόδια υπουργό.
Που θα πάει αυτή η κατάσταση? δεν τρέχει αίμα στο πρόσωπο σας? Μαζεύοντας όλο τον υπόκοσμο και όλους τους μισερούς και σαλεμένους στην αστυνομία και καταστρέφοντας την Λευκίμμη με τα σκουπίδια, την Ήπειρο, την Κέρκυρα και την Κρήτη με τους υδρογονάνθρακες, την Χαλκιδική με τον Χρυσό και το ξεπούλημα του συνόλου της δημόσιας περιουσίας, σε τι αποσκοπείτε?
Τέτοια ζωή δεν αξίζει να υπάρχει. Εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Πρέπει να ξεσηκωθούμε με όλες τις συνέπειες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σύντροφό μας, Τάσο Κατιντσάρο, που έφυγε από κοντά μας, δημοσιεύουμε σήμερα την ανέκδοτη ως τώρα συνέντευξή του, στις 13 Απριλίου 2012, στον Iassonas Chandrinos και τον Costis Christodoulou, στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Μια μια συγκλονιστική μαρτυρία που πρέπει μα διαβαστεί.

«Ζεις; Όλοι στο καφενείο λένε ότι σκοτώθηκες»: Συνέντευξη του Τάσου Κατιντσάρου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

http://ektosgrammis.gr/website/zeis-oloi-sto-kafeneio-lene-oti-skotothikes-synenteyxi-toy-tasoy-katintsaroy-gia-tin



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΕΞ Λιβάνου για τις καταγγελίες Νετανιάχου για πυραύλους της Hezbollah: το Ισραήλ επιχειρεί να δικαιολογήσει μια νέα επίθεση κατά του Λιβάνου.
1/10/2018 – 19.00
Σύμφωνα με τον τον Gebran Bassil, «το Ισραήλ αποπειράται να δικαιολογήσει μια ένα επίθεση κατά του Λιβάνου  (…). Το Ισραήλ δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, την εθνική κυριαρχία του Λιβάνου». Τις δηλώσεις αυτές έκανε στη Βηρυτό ενώπιον πρέσβεων και δημοσιογράφων που μάλιστα τους οδήγησε στο στάδιο Al-Ahed στην περιοχή Al-Ouzai πλησίον του αεροδρομίου που ο Νετανιάχου έδειξε ως κρησφύγετο πυραύλων της Hezbollah.
O YΠΕΞ Λιβάνου τόνισε πως η χώρα του θέλει να ζήσει ειρηνικά και είναι έτοιμη να προστατευθεί. Υπενθύμισε ότι η χώρα του είχε ήδη απωθήσει την επίθεση του Ισραήλ και είναι έτοιμη να το ξανακάνει αν είναι απαραίτητο.
Όπως έγραψε πριν ο εκπρόσωπος τύπου της Τσαχάλ ο Avichay Adraee στο Twitter, απευθυνόμενος στον ΥΠΕΞ Λιβάνου, « Θα πρέπει πρώτα απ΄όλα η Hezbollah να βάλει τέλος στις τρομοκρατικές τις δράσεις και ν΄αποσύρει τα όπλα της από τα περίχωρα του αεροδρομίου της Βηρυτού ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Συνεργάτες του ΥPG απήγαγαν μέσα στη νύχτα 60χρονο χριστιανό Αραμαίο στο Qamishli στη Β Συρία γιατί στο fb καταφέρθηκε εναντίον του κλεισίματος των σχολείων.
1/10/2018 – 1.00
Dawronoye, πληρεξούσιοι των Κούρδων YPG συνεργατών του κατοχικού στρατού των ΗΠΑ στη Συρία εισέβαλαν πριν λίγο βράδυ Κυριακής στο σπίτι ενός αθώου 60χρονου Αραμαίου Σύριου πολίτη στο Qamishli στην επαρχία της Hasakah και τον απήγαγαν !
Σήμερα, 30/9/18 στις 8:30 μμ τοπική ώρα, 3 οχήματα ένοπλων Sutoro (Dawronoye) turned up στην οικία του κ.Souleman Yusuf στην περιοχή Kornish στο Qamishli, στη Β Συρία. Οι ένοπλοι , πέντε πολιτοφύλακες βγήκαν από αυτά τα οχήματα,  κινήθηκαν προς το  διαμέρισμά του, εισέβαλαν στο σπίτι του, πήραν τον υπολογιστή και τους σκληρούς δίσκους και τον απήγαγαν.
Ο κ. Yusuf ζει στο σπίτι αυτό με τη γυναίκα του και τα 2 του παιδιά. Είχε δημοσιεύσει νωρίτερα σήμερα ένα άρθρο στο Facebook του  για τους  Dawronoye που πρόσφατα παράνομα και βίαια έκλεισαν σχολεία στο Qamishli, ενάντια στη βούληση του τοπικού πληθυσμού των Αραμαίων.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αραμαίων WCA καταδικάζει απερίφραστα  την δειλή επίθεση εναντίον πολιτών και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του κ. Yusuf.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εστειλαν σε χωριό της Ελασσόνας Νιγηριανό γιατρό που δεν μιλούσε γρυ ελληνικά
Δευτέρα, Οκτώβριος 1, 2018 - 15:13
 Χαμένοι στη... μετάφραση έμειναν οι 179 κάτοικοι του ορεινού χωριού Τσαπουρνιά της Ελασσόνας, καθώς ο αγροτικός γιατρός που τους έστειλαν ήταν... Νιγηριανός και δεν μιλούσε γρυ ελληνικά!
Μάταια οι ασθενείς προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, αφού το μήνυμα δεν έφτανε στον αποδέκτη! Το χάσμα στην επικοινωνία ήταν τέτοιο που ο εκ Νιγηρίας γιατρός μετακινήθηκε αμέσως σε άλλο πόστο και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι αρμόδιοι έκριναν ότι είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να κατανοήσει αυτά που του έλεγαν οι ασθενείς.
Το απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε σε απάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος σε επίσκεψή του το καλοκαίρι στα χωριά της Ελασσόνας εισέπραξε τα παράπονα των κατοίκων περί ανυπαρξίας γιατρού στην περιοχή τους, οπότε έφερε το θέμα στη Βουλή. Ομως, οι εξηγήσεις που εισέπραξε ήταν άνευ προηγουμένου! Και αυτό καθώς στο απαντητικό έγγραφο το υπουργείο Υγείας παραδεχόταν ότι «η θέση είχε καλυφτεί από ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου, ο οποίος ήταν νιγηριανής εθνικότητας και δεν γνώριζε την ελληνική γλώσσα, γι’ αυτό μετακινήθηκε στο Γ.Ν. Λάρισας».
Το έγγραφο ενημέρωνε ότι η γιατρός από το γειτονικό Λυκούδι «μετέβη στις 20/08/2018 στην Τσαπουρνιά αλλά δεν χρειάστηκε κανείς πολίτης τις υπηρεσίες της»! Η επίσημη απάντηση του υπουργείου, όπως ήταν αναμενόμενο, πυροδότησε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. «Καμαρώστε απάντηση υπουργού! Στείλανε, λέει, Νιγηριανό ως αγροτικό γιατρό στην Τσαπουρνιά Ελασσόνας και μετά τον αποσύρανε γιατί δεν ήξερε ελληνικά! Καλά, πώς πήρε πτυχίο; Εκαναν αγγλόφωνα τμήματα Ιατρικής και δεν το πήραμε χαμπάρι;» σχολίασε ο κ. Χαρακόπουλος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1999
Τσιγάρα: 450 δραχμές.
Καφές φραπέ: 400 δραχμές
Νερό μικρό μπουκάλι: 50 χραχμές
Σύνολο 900 δραχμές και ρέστα 100 δραχμες... κι όλα αυτά, με βασικό μισθό 170χιλιάδες δραχμές.
Σήμερα:
Τσιγάρα: 4,50 ευρώ.
Καφές φραπέ: 3 ευρώ.
Νερό μικρό μπουκάλι: 0,50 ευρώ
Σύνολο 8 ευρώ, δηλαδή 2.720 δραχμές, με βασικό μισθό 480 ευρώ. Δηλαδή σε δραχμές 163.000 (περίπου όσο και το 1999).
Απλά 19 χρόνια μετά, το κόστος ζωής υπερτριπλασιάστηκε, ο βασικός μισθός μειώθηκε και για το 30% του ελληνικού εργατικού δυναμικού δεν υπάρχει ούτε αυτός ο μισθός της πείνας.
Άντε σε καλή μας μεριά!!!
Απο φίλους στο διαδίκτυο.
Αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς 20 χρόνια μετά.
Για την κοινωνική πλειονότητα, για την νεολαία και τους συνταξιούχους -
Μισθοί σε δραχμές, κόστος ζωής σε ΕΥΡΩ.
Ατέλειωτη φτώχεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δημοφοβική "αριστερά" της Ιταλιας πήγε πλατεία εναντίον του κοινωνικού μισθού, εναντίον της επαναφοράς των συντάξεων στις προ Ε.Ε. "μεταρρυθμίσεις" που θέλουν τους εργαζόμενους να βγαίνουν στη σύνταξη 67, 70 ετών, εναντίον της υπεράσπισης των οικογενειών που έχουν άτομο με ειδικές ανάγκες και θα λαμβάνουν 780 ευρώ, αντί των σημερινών 280 ευρώ το μήνα, εναντίον των ανέργων που θα λαμβάνουν κοινωνικό μισθό 780 ευρώ το μήνα, εναντίον της κατάργησης της "ελαστικής απασχόλησης" (η εργασία για την ευρωπαϊκή "αριστερά" έγινε απασχόληση), την εθνικοποίηση των Ιταλικών Αυτοκινητόδρομων κ.α.π. ...
Ο προϋπολογισμός της ιταλικής κυβέρνησης σκόρπισε τον πανικό στις... "αγορές", την "αριστερά", τη δεξιά, το Σύνδεσμο Ιταλών Βιομηχάνων και κυρίως την Ε.Ε. που είχε υποδείξει δείκτη ελλείμματος/ΑΕΠ στο 1%...
Δείκτης του ελλείμματος/ΑΕΠ στο 2,4%, όπως ακριβώς κι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της "αριστεράς", μόνον που τότε το χρήμα διοχετεύθηκε στους εργολάβους και τις πολυεθνικές, αλλά δεν είχε αντιδράσει κανένανς.
Κραυγάζει η δεξιά: κομμουνιστική κυβέρνηση!
Κραυγάζει η "αριστερά": βρίσκεται σε ρήξη με την Ευρώπη, τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια!
Στην Ιταλία έχουμε πολιτικές και ιδεολογικές ανακατατάξεις που τα ΜΜΕ και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα προσπαθούν ν' αποδιώξουν γιατί αποτελούν εφιάλτες που μπορούν να προκαλέσουν αμφισβητήσεις.
Ακόμη κι εκείνο το μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της ΛαΕ του Π. Λαφαζάνη, αποκρύπτει πως μεταβλήθηκε ο αδελφικός του πολιτικός φορέας στην Ιταλία. Ακόμη χειρότερα, με αφορισμούς για την ιταλική κυβέρνηση περί ακροδεξιάς, ρατσισμού και ξενοφοβίας συντάσσεται ανοικτά με το υπερεθνικό κεφάλαιο.
Έχει ενδιαφέρον η νέα διάσπαση του "αριστερού συνασπισμού" στην Ιταλία, με τη δημιουργία της Πατριωτικής Αριστεράς από τον βουλευτή Stefano Fassina, του νέου σχήματος: "Πατρίδα και Σύνταγμα για να επανοικοδομήσουμε την αριστερά του λαού" (Patria e Costituzione per ricostruire una sinistra di popolo).
Γράφει στηρίζοντας την "ακροδεξιά, ρατσιστική, ομόφοβη, ξενοφοβική" ιταλική κυβέρνηση ο σύντροφος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Stefano Fassina: "Αυτός ο δείκτης ελλείματος είναι αναγκαίο, γενναίος κι επικίνδυνος" (Quel deficit è necessario, coraggioso e pericoloso, ας το μεταφράσει κάποιος στην "iskra", μιας κι είναι αδελφό κόμμα σας).
Μια νέα πατριωτική αριστερά, από τον χώρο και το κόμμα που στήριξε (στηρίζει ακόμη;) ο Λαφαζάνης.
Ξεχνάμε; "iskra", 18 Φλεβάρη 2017: Λαφαζάνης στο Συνέδριο της ''Ιταλικής Αριστεράς'': Όχι στο ευρώ) 
Γιατί αυτά;
Γιατί όλα τα ΜΜΕ κι όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματαστρατεύονται με το υπερεθνικό κεφάλαιο και λυσσομανούν εναντίον μια κυβέρνησης που θα μπορούσε ν' αποτελεί σημείο αναφοράς για διεκδικήσεις κι από την Ελλάδα.
Γιατί στην πρώτη γραμμή της χυδαίας επίθεσης εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης είναι η "iskra", το δημοσιογραφικό όργανο της ΛαΕ του Λαφαζάνη και μάλιστα εκπέμπουν ένα μίσος που δεν έχει καμία λογική, αλλά δυστυχώς παραπέμπει σε άλλες σκέψεις, συμφέροντα, δεσμεύσεις, υποχρεώσεις και σια.
Είναι ένα θλιβερό φαινόμενο η στάση της ΛαΕ και το μίσος που εξαπολύει μέσω της "iskra" -και μάλιστα με ψέματα και διαστρεβλώσεις της αλήθειας- εναντίον της προσπάθειας της ιταλικής κυβέρνησης -που στηρίζει και το νέο αριστερό κίνημα του Stefano Fassina, σε αδελφικές σχέσεις με τη ΛαΕ. Μια στάση που προβληματίζει και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά,
Όπως:
-  Όταν η Iskra αντιγράφει capital.gr και eurocapital.gr... χωρίς αναφορά πηγής, κι ο κόσμος νομίζει ότι διαβάζει αριστερές αναλύσεις...
-  Και να λοιπόν που όλοι δεν είναι ίδιοι ΤΙΝΑ κάνουμε; In bocca al lupo Italia!
- "Οφειλόμενη" απάντηση στην "iskra"... κύριο Μακρίδη
-  EINAI τελικά ρατσιστής ο Σαλβίνι; ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ VIDEO από την κλειστή σύσκεψη στην Αυστρία...
Θα προτείναμε στους κυρίους δημοσιογράφους της "iskra" και τα πολιτικά στελέχη της ΛαΕ, αντί να "πληροφορούν" με άρθρα του Χρήστου Κώνστα τους αναγνώστες τους, να ρίξουν μια ματιά και να μεταφράσουν πρόσφατη συνέντευξη του ηγέτη του αδελφού τους κόμματος στην Ιταλία:
Fassina (LeU): "Αυτό τον δείκτη όφειλε να κάνει το Δημοκρατικό Κόμμα. Θαρραλέα η κυβέρνηση"
"Προσδιορίστηκαν αναγκαίοι και θαρραλέοι στόχοι. Κι ακριβώς επειδή είναι θαρραλέοι κτυπούν συμφέροντα που φυσικά αντιδρούν σε έναν προϋπολογισμό που επιτέλους θέτει συνθήκες για επιστροφή στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας..." (ολόκληρη η συνέντευξη: ΕΔΩ).
Ο "ακροδεξιός, ρατσιστής" κι όλα τα σχετικά που του προσάπτουν οι Βρυξέλλες, η αριστερά και δεξιά, Matteo Salvini είναι σαφής:
"Οι φόροι μειώθηκαν στο 15% για πάνω από ένα εκατομμύριο ιταλούς εργάτες, το δικαίωμα συνταξιοδότησης για τουλάχιστον 400.000 ανθρώπους και πολλές θέσεις εργασίας για τους νέους μας ξεπερνώντας τον νόμο Fornero [ο νόμος Κατρούγκαλου είναι μια πιστή αντιγραφή του αντίστοιχου νόμου της "αριστερής" Ιταλίδας πρώην υπουργού Fronero] κλείνοντας τους φακέλους της Equitalia [ιδιωτική εισπρακτική εταιρία που ανέθεσε το κράτος της αριστερής κυβέρνησης τις εισπράξεις, κατασχέσεις κ.λπ. οφειλετών. Αντίστοιχη αυτής του εξαδέλφου του κ. Τσακαλώτου για τις εισπράξεις οφειλετών ΔΕΗ], επενδύσεις σε Σχολεία, Νοσοκομεία, Δρόμους και Δήμους.Καμία αύξηση του ΦΠΑ".
Ο άλλος εταίρος της κυβέρνησης Di Maio (Κίνημα 5 αστέρων) επισημαίνει:
"Στόχος μας ήταν να φέρουμε στην κανονικότητα το λαό που για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας σβήνει τη φτώχεια του χάρη στο εισόδημα του κοινωνικού μισθού [780 ευρώ, το κατώτατο όριο διαβίωσης, μισθός για όλους τους Ιταλούς πολίτες]. Ο προϋπολογισμός θα διαθέσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ για το κοινωνικό εισόδημα και επαναφέρει στην αγορά εργασίας και μέσω της μεταρρύθμισης των κέντρων απασχόλησης [αντίστοιχο ΟΑΕΔ] χιλιάδες πολίτες. Επιστρέφουμε το μέλλον σε 6 και μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Επίσης, η υπέρβαση του νόμου Fornero [συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό] για όποιον εργάστηκε για μια ζωή, μπορεί τελικά να αποσυρθεί [όχι συνταξιοδότηση στα 65, 67, 70],  αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων με προσδιορισμό της κατώτατης σύνταξης στα 780 ευρώ, με την απελευθέρωση θέσεων εργασίας για τους νέους μας, δεν αναγκάζεται πλέον η νεολαία να εγκαταλείψει τη χώρα μας για μια ευκαιρία στα ξένα. Θα αποζημιωθούν οι πολίτες από τις τραπεζικές απάτες [ανακεφαλαιώσεις, κούρεμα αποθεμάτων κ.λπ.] και θα επιστραφούν στους πολίτες τα χρήματά τους με ad hoc κεφάλαιο ύψους 1,5 δισ. Ευρώ. Για πρώτη φορά το κράτος βρίσκεται στην πλευρά των πολιτών. Για πρώτη φορά, δεν παίρνει χρήματα, αλλά δίνει. Ο τελευταίος πολίτης είναι τελικά στην πρώτη θέση επειδή έχουμε θυσιάσει τα προνόμια και τα συμφέροντα των ισχυρών. Είμαι χαρούμενος. Μαζί έχουμε δείξει ότι η αλλαγή της χώρας είναι δυνατή".
Δεν άργησε η απάντηση της ιταλικής κυβερνητικής "αριστεράς" για μια τουλάχιστον πενταετία
Μετά από πολλά χρόνια μια πανιταλική διαδήλωση εναντίον αυτών των μέτρων και του προϋπολογισμού της νέας ιταλικής κυβέρνησης, γιατί παραβαίνει την καθορισμένη ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική!
Κεντρικό σύνθημα αυτής της χθεσινής διαδήλωσης στη Ρώμη: "Υπάρχει η Ιταλία που πιστεύει στην Ευρώπη, η Ιταλία που δεν φοβάται"!
Παρά τη δωρεάν δρομολόγηση τρένων και πούλμαν... ούτε τα κομματικά μέλη δεν προσήλθαν στην Piazza del Popolo της Ρώμης.
Αυτή η κοσμοπολίτικη "δικαιωματική αριστερά" δεν πείθει πλέον τους πολίτες: «Ριζοσπαστική αριστερά»... “Radical chic” στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού...
Είναι τραγικό να βλέπεις την "αριστερή" διορισμένη βουλευτή Alessia Morani (φωτο), που προσέρχεται να διαδηλώσει εναντίον της ελάχιστης σύνταξης στα 780 ευρώ, γιατί έτσι η Ιταλία ρισκάρει την ευρωπαϊκή της πορεία. Κι η κυρία βουλευτής της "αριστεράς" στην πλατεία με Rolex και τσάντα Prada που στοιχίζει 2.500 ευρώ, αλλά με τα τρένα που δρομολόγησε το κόμμα και τα στόλισε με αμερικανικό στυλ...
...κι όλα τα ΜΜΕ μαζί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς μιλούν για 70.000 διαδηλωτές
Ο Μαρξιστής φιλόσοφος, καθηγητής Diego Fusaro, τα λέει όλα:
«Σήμερα, 30 Σεπτέμβρη 2008, το "Δημοκρατικό Κόμμα βγήκε στην πλατεία. Αν σκεφθώ πως αυτοί οι εκπρόσωποι και στελέχη αυτού του κόμματος πρόδωσαν το λαό, πως πρόδωσαν την εργατική τάξη και τέλος πρόδωσαν την πατρίδα, σου 'ρχεται να σιγοτραγουδήσεις "Ω Αντάρτη πάρτους από εδώ" (3). Η πλατεία με το Δημοκρατικό Κόμμα σήμερα ήταν μισό-αδειανή. Δεν έβλεπες ν' ανεμίζουν οι τρίχρωμες σημαίες της Ιταλίας, δεν ανέμιζαν οι σημαίες των εργαζομένων, αλλά κυρίως οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή οι σημαίες του κεφαλαίου των κυρίαρχων τάξεων, εναντίον των λαών κι εργαζομένων της Ευρώπης. Μισοάδεια πλατεία, διάσπαρτες μικρές ομάδες κομματικών μελών που ακόμη δεν κατάλαβαν ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι με τον Μαρξ όπως το IOR είναι με τον Χριστό. Κυρίως το Δημοκρατικό Κόμμα πήγε πλατεία να διαδηλώσει εναντίον των ανέργων, των περιστασιακά εργαζόμενων, των αδύναμων, για τους οποίους η λαϊκή σημερινή εθνική κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει, έστω και με ημιτελή τρόπο.
Ας το πούμε ξεκάθαρα... το Δημοκρατικό Κόμμα πήγε πλατεία να διαμαρτυρηθεί εναντίον ποιου;
Σίγουρα όχι εναντίον τον παγκόσμιο καπιταλισμό, σίγουρα όχι εναντίον της εκμετάλλευσης από την παγκοσμιοποιημένη Ευρωπαϊκή Ένωση, που αυτό το κόμμα υποστηρίζει χωρίς όρους.
Το Δημοκρατικό Κόμμα πήγε πλατεία εναντίον του λαϊκισμού, δηλαδή στην αναγέννηση μιας εθνικής λαϊκής υπερηφάνειας απέναντι στις κυρίαρχες τάξεις.
Πήγε πλατεία να διαδηλώσει εναντίον του φασισμού, με παντελή απουσία φασισμού.
Σήμερα ο αγώνας εναντίον του φασισμού βασίζεται στο νεολογισμό που θέλει να εξοστρακίζει κάθε προσπάθεια να τεθούν όρια στην οικονομία της αγοράς, κάθε προσπάθεια για Εθνική Κυριαρχία, για υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων στην εργασία.
Ας το πούμε για μια ακόμη φορά ανοιχτά: η πλατεία του σήμερα, η κάθοδος στην πλατεία σήμερα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των κυρίαρχων, τα συμφέροντα του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας, τα συμφέροντα της νικηφόρας κοσμοπολίτικης τάξης εναντίον των ηττημένων από την παγκοσμιοποίηση.»

(1) IOR - Istituto per le Opere di Religione (Ινστιτούτο για Θρησκευτικά Έργα) με έδρα το Βατικανό. Είναι μια Τράπεζα με Διοικητικό Συμβούλιο και Γενικό Διοικητή που διορίζουν με μια επιτροπή πέντε καρδιναλίων που υποδεικνύει ο πάπας. Ιδρύθηκε από τον πάπα Λέοντα 13ο το 1887. Η Κεντρική Τράπεζα του Βατικανού είναι η APSA Amministrazione del Patrimonio della Sede Apostolica.

Ήθελαν νόμο εναντίον των ψευδών ειδήσεων (fake news) και τώρα εμφανίζουν ως γεμάτη την άδεια πλατεία...
(2)  Η κυβέρνηση της "αριστεράς" τον Φλεβάρη του 2017 κατέθεσε σχέδιο νόμου για τη φίμωση του διαδυκτίου, με δήθεν υπεράσπιση της διαδικτυακής πληροφορίας και τη διαδικτυακή διαφάνεια, που προέβλεπε ποινές 5.000 ευρώ και 12μηνη φυλάκιση.
(3) O partigiano, portali via... Παράφραση στίχου από το γνωστόαντάρτικο τραγούδι-σύμβολο της αριστεράς, το Bella Ciao
Σύμφωνα με την "αριστερή" Repubblica στην πλατεία συγκεντρώθηκαν από ολόκληρη την Ιταλία των 65 εκατομμυρίων πολιτών 50.000 πολιτών και η αλήθεια είναι πως προσήλθαν μόνον τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος με τις οικογένειές τους, τους συνεργάτες βουλευτών και γερουσιαστών...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η επανάσταση δεν είναι ένα γεύμα σε μια δεξίωση,
δεν είναι ένα λογοτεχνικό έργο, ένας πίνακας, ένα κέντημα.
Εξίσου δεν έχει σχέση με την κομψότητα, την ηρεμία και λιχουδιά,
ή εξίσου με την γλυκύτητα, την ευγένεια, το σεβασμό και την μεγαλοπρέπεια.
Η επανάσταση είναι μια εξέγερση, μια βίαια πράξη με την οποία
μια τάξη ανατρέπει άλλη.
Μπορεί ένας κομμουνιστής, ο οποίος ως εκ τούτου είναι διεθνιστής,
να είναι ταυτόχρονα πατριώτης;
Εμείς υποστηρίζουμε ότι όχι μόνο μπορεί να είναι πατριώτης,
αλλά πρέπει να είναι αγώνας για την υπεράσπιση της πατρίδας.
Μόνον με την πάλη για την υπεράσπιση της πατρίδας μπορούμε
να συντρίψουμε τους επιτιθέμενους και
να κατακτήσουμε την εθνική απελευθέρωση.
Και μόνον με την εθνική απελευθέρωση, το προλεταριάτο
κι οι άλλοι εργαζόμενοι μπορούν να φτάσουν στη χειραφέτηση.
Στους πολέμους της εθνικής απελευθέρωσης,
ο πατριωτισμός είναι επομένως μια εφαρμογή του διεθνισμού»
Μάο Τσετούνγκ
1η Οκτώβρη 1949... γεννιέται η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, που απελευθέρωσε την Κίνα από έναν ολόκληρο αιώνα ταπεινώσεις κι εκμετάλλευσης από ξένες δυνάμεις. Με τον σοσιαλισμό, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν από την πείνα κι εξαθλίωση.
1η Οκτώβρη 1949... ο Μάο ανακοινώνει από το Πεκίνο σ' ολόκληρο τον πλανήτη τη γέννηση ενός νέου κράτους: Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Στην ατελείωτη πλατεία Τιεν Αν Μεν, μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου, ο Μάο Τσετούνγκ ανακοινώνει τη γέννηση του νέου κράτους στην καρδιά της Ασίας.
Τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα σ' ολόκληρο τον κόσμο βρίσκουν στην Κίνα του Μάο Τσετούνγκ τη συμπαράσταση που άλλαξε τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων σ' ολόκληρη τη γη.
Η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση σε ολόκληρη την Κίνα (1966) σηματοδότησε το οριστικό τέλος των ελπίδων της "δύσης" για επιστροφή στη φεουδαρχία, την αποικιοκρατία και χάραξε βαθιά τα κινήματα και κόμματα της αριστεράς στη δύση.
Η δυση και η αντεπανασταση θα κερδισουν τελικα με το θανατο του Μαο το 1976 και την καταδικη των 4 συνεχιστων του.
Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να μπορέσει το υπερεθνικό κεφάλαιο να εξαγοράσει και να μεταλλάξει τη δυτική αριστερά σε "δικαιωματική αριστερά" στην υπηρεσία του κεφαλαίου («Ριζοσπαστική αριστερά»... “Radical chic” στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού...).
Σήμερα οι παρακαταθήκες του Μάο Τσετούνγκ, επίκαιρες όσο ποτέ, σηματοδοτούν τους αγώνες των ανυπότακτων κι αδέσποτων λαών στον κόσμο.
"Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς"
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

2 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Residents of Khan al-Ahmar have been ordered to destroy their own homes tomorrow.
If they refuse, Israeli bulldozers will do it for them, and residents will be forcibly moved.
Destroying the village is heartbreaking. And it's a war crime, indictable in the International Criminal Court.
We have to treat this as our last chance to save Khan al-Ahmar. And our best shot is to put as much pressure as possible on COGAT (Coordination of Government Activities in the Territories) - the state agency that directly implements and administers the occupation.
Khan al-Ahmar is not just a humanitarian crisis, it’s a political one.
Israel wants to destroy the village to expand two major illegal settlements - splitting the West Bank in two.
It’s horrifying and enraging - and it’s a war crime under the Geneva Convention.
And what makes it worse is that this devastating brutality is just part of a larger Israeli plan for the West Bank. Successive Israeli governments, without any meaningful consequence, have openly seized as much land in the West Bank as possible.
Even when "peace-makers" have led Israeli or US governments, Israel has continued to corral the West Bank into Jewish-only settlements, roads, and infrastructure. What is happening to Khan al-Ahmar is part of a larger story we know all too well.
Today, the only option left is to make as much noise as we possibly can.
Join the Twitterstorm
With gratitude,

e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Οι κάτοικοι του Χαν αλ-Αχμάρ έχουν διαταχθεί να καταστρέψουν τα δικά τους σπίτια αύριο.

Αν αρνηθούν, οι Ισραηλινες μπουλντόζες θα το κάνουν γι 'αυτούς και οι κάτοικοι θα μετακινηθούν βίαια.

Η καταστροφή του χωριού είναι σπασιμο καρδιας. Και είναι ένα έγκλημα πολέμου, υποκείμενο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως την τελευταία μας ευκαιρία να σώσουμε το Χαν αλ-Αχμάρ. Και το καλύτερό μας βήμα είναι να ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στο COGAT (Συντονισμός των κυβερνητικών δραστηριοτήτων στα εδάφη) - η κρατική υπηρεσία που εφαρμόζει άμεσα και διαχειρίζεται την κατοχή.
Το Χαν αλ-Αχμάρ δεν είναι απλώς ανθρωπιστική κρίση, είναι πολιτική κριση.

Το Ισραήλ θέλει να καταστρέψει το χωριό για να διευρύνει δύο μεγάλους παράνομους οικισμούς - χωρίζοντας τη Δυτική Όχθη σε δύο.

Είναι τρομακτικό και έντονο - και είναι έγκλημα πολέμου στο πλαίσιο της Σύμβασης της Γενεύης.

Και οτι χειροτερεύει είναι ότι αυτή η καταστροφική βιαιότητα είναι μόνο μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη. Οι διαδοχικές ισραηλινές κυβερνήσεις, χωρίς ουσιαστικές συνέπειες, κατέλαβαν ανοιχτά όσο το δυνατόν περισσότερη γη στη Δυτική Όχθη.

Ακόμη και όταν οι "ειρηνευτές" οδήγησαν ισραηλινές ή αμερικανικές κυβερνήσεις, το Ισραήλ εξακολούθησε να διαχωρίζει τη Δυτική Όχθη σε οικισμούς, δρόμους και υποδομές μόνο για τους Εβραίους. Αυτό που συμβαίνει στο Χαν αλ-Αχμάρ είναι μέρος μιας ευρύτερης ιστορίας που γνωρίζουμε πολύ καλά.

Σήμερα, η μόνη επιλογή που απομένει είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο.

Εγγραφείτε στο Twitterstorm

Με ευγνωμοσύνη,