Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Τριτη 9 Οκτωβριου 2018



ΜΑΓΚΙΕΣ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ
Η ειδησεογραφία βοά με την απαράδεκτη και ρατσιστική συμπεριφορά 2 απίθανων Αυστριακών (πολύ "φίλοι" μου) στη Νάξο όπου έχουν αγοράσει ακίνητο και κάνουν ό,τι γουστάρουν ξεφτιλίζοντας τους ελληνιόλους, τους μπάτσους κ την ελληνική πολιτεία εν γένει. Τα εν λόγω φασισταριά βρίζουν, απειλούν εξυβρίζουν, προπηλακίζουν, αυθαιρετούν, παρανομούν και καταπατούν κάθε κανονισμό συμβίωσης της περιοχής.
Ανοίγω παρένθεση:Η κυβέρνηση δίνει "χρυσή βίζα" και άδεια παραμονής σε οποιονδήποτε οποιασδήποτε εθνικότητας, θρησκεύματος και ποινικού μητρώου αρκεί να είναι φραγκάτος και να αγοράσει ακίνητο αξίας από 250.000 ευρώ. Κλείνει η παρένθεση.
Οι ουκ ολίγοι διαμαρτυρόμενοι τοπικοί κάτοικοι σε καμία αυτοδικία δεν προέβησαν, αν και εμφανώς περισσότεροι, κανένα συλλαλητήριο για τους αλλοεθνείς που τους μπινελικώνουν απ το πρωί μέχρι το βράδυ απειλώντας τους δεν διοργανώθηκε. Κανένα αρχαίο πολιτισμό και θρησκεία που θα αμαυρώσουν δήθεν οι μη μαυριδεροί τούτοι ξένοι δεν επικαλέστηκαν οι ντόπιοι. Αντίθετα αποτάθηκαν στην Αυστριακή Πρεσβεία, στον Συνήγορο του πολίτη και στην αστυνομία και απέστειλαν διαμαρτυρόμενοι ένα εξώδικο (κοκοκο!).
Οι Βησιγότθοι ομοϊδεάτες του Χίτλερ, έχοντας αντιληφθεί προφανώς περί τίνος πρόκειται, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε όρο, διαμαρτυρία, επισήμανση, σύσταση κ επίπληξη που νομότυπα τους έγινε, κραδαίνοντας πάντα και τα λουριά από 2 άγρια σκυλιά όπου κατέχουν σε όποιον τους πλησιάζει.
Εννοείται ότι η Αυστριακή Πρεσβεία δεν έκανε τίποτα. Εννοείται ότι κανένας Εισαγγελέας δεν επενέβη. Εννοείται ότι τα μπατσόνια που πήγαν για τις συστάσεις δεν ήταν ακομβίωτα και χαιρέτισαν δεόντως τους προς ους οι συστάσεις, δεδομένου ότι δεν επρόκειτο να συναντήσουν κανα Ζακ!
Πληροφορίες όμως που θέλουν τα εν λόγω όργανα να γυάλισαν και τα παπούτσια των αυστριακών τα οποία είχαν λίγες λάσπες, ελέγχονται ως ανακριβείς!

Ένας Αυστριακός και ο πατέρας του φαίνεται να έχουν κάνει τη ζωή κόλαση σε κατοίκους του Ορκού Νάξου με την άκρως ρατσιστική και επιθετική συμπεριφορά τους.
Ο τριαντάχρονος παραθερίζει κάθε χρόνο με τους γονείς του για 4-5 μήνες στον Ορκό και έχει κάνει άνω κάτω το χωριό. Ο νεαρός φωνάζει στους γείτονές του: «Έλληνες σκουλήκια να φύγετε από τη Νάκο. Είναι δικιά μου. Εσείς οι Έλληνες δεν έχετε χρήματα... να φύγετε».
Η οικογένεια έχει επίσης δύο σκυλιά που είναι επιθετικά και τα αφήνουν ελεύθερα στην αυλή του σπιτιού τους.
Η παραβατική συμπεριφορά των Αυστριακών δεν περιορίζεται στα ρατσιστικά σχόλια. Βρίζουν και απειλούν τους κατοίκους συνεχώς και δεν τηρούν τους κανονισμούς για το πάρκινγκ. Υπάρχουν, ακόμη, ισχυρισμοί ότι ο 30χρονος πήγε να πατήσει μία γυναίκα με το αμάξι και ότι έχει όπλο μαζί του.
Η αστυνομία έχει κληθεί ουκ ολίγες φορές να κάνει συστάσεις στους Αυστριακούς, χωρίς αυτοί να συμμορφωθούν.
Κάτοικοι και παραθεριστές στον Ορκό αισθάνονται ότι παραβιάζεται η ηρεμία τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί. Εχουν ήδη προχωρήσει σε ομαδικό εξώδικο, τους όρους του οποίου όμως οι Αυστριακοί δεν σεβάστηκαν. Έχουν επίσης απευθυνθεί στην πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα, καθώς και στον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ θα καταθέσουν και μήνυση.

Σχολιο.-  πυροβολειστε με καραμπινα στα παραθυρα τους και θα δειτε για ποτε θα φυγουν τρεχωντας
Σχολιο.- Τον ξέρει όλη η Ναξος. Δεν έχει σημασία από που είναι. Έχει κάψει τα μυαλά του από το ποτό.
δεν έχει να κάνει με το εάν είναι Αυστριακός η οχι. Έχει να κάνει με το ότι ο άνθρωπος δεν είναι καλά. Σύμφωνα πάντα με αυτά που λένε στο νησί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως να ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό
Χορστ Ζεεχόφερ (Horst Seehofer)
CSU και αντιπρόεδρος της Γερμανικής κυβέρνησης και εσωτερικών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα,'Ισως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό", δήλωσε ο ακροδεξιός Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών της Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ.
Σε άλλες εποχές θα καιγόταν η γερμανική πρεσβεία και θα υποχρεωνόταν σε παραίτηση ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, αν δεν καλούσε τον Γερμανό υπουργό να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.
Τώρα εκπολιτιστήκαμε. Και εξευτελιζόμαστε αδιαμαρτύρητα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ!
Πας Ελλήν οστίς εις την καρδιά του φερεί την πραγματική εθνικήν τιμήν να καταγούν εις την ηδήν υφισταμένη ενοπλόν οργανωσιν Ποκ των εθνικώς φρονουντών Ελληνών να δηλωθούν ως εθελοντές να πρωσφέρουν τον θανατό ει τους προδοτάς της Ελλαδος δηλώσης δεχέται το τόπικόν φρουραρχείν Αργοστολίου των Γερμανικών αρχών κατοχής.
7 προς 8 Ιουνίου 1944
Ζήσιμος Κουτροκόης.
*ΠΟΚ: Πατριωτική Οργάνωσις Κεφαλληνίας. Ο υπογράφων ήταν ένας από τους επικεφαλής της και από τους μεγαλύτερους εγκληματίες του νησιού επί Κατοχής και στα χρόνια της μεταβαρκιζιανής Λευκής Τρομοκρατίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπρος: Η ΕΔΕΚ συμπαραστέκεται στον Παν. Λαφαζάνη
Από την πλευρά της ΕΔΕΚ καταδικάζουμε τη δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)
Με δεδομένο πως στην Κύπρο έχουμε αντιμετωπίσει και εμείς προβλήματα λόγω της ασυδοσίας που σε πολλές περιπτώσεις επιδεικνύει ο τραπεζικός τομέας για να προχωρεί σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε διώξεις τις οποίες υφίστανται οι πολίτες και ειδικά πολιτικά πρόσωπα τα οποία αγωνίζονται για την υπεράσπιση πολιτών των οποίων κινδυνεύει η περιουσία τους.
Ως εκ τούτου από την πλευρά της ΕΔΕΚ καταδικάζουμε τη δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν χθες τον Παλαιστίνιο Μαχμούτ Τζαμπάριν, 55 ετών, μετά 30 χρόνια αιχμαλωσίας στις ισραηλινές φυλακές.
Συγγενείς και φίλοι περίμεναν τον Jabarin μπροστά από τη φυλακή Al-Naqab, αλλά η ισραηλινή κατοχή τον μετέφερε στη φυλακή Hadarim τη νύχτα πριν από την απελευθέρωσή του για να καταπνίξει τους εορτασμούς.
Ο Jabarin συνελήφθη τον Οκτώβριο του 1988 και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης για τη συμμετοχή του σε στρατιωτική επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο ισραηλινού στρατιώτη.
Την ημέρα της απελευθέρωσής του, ο Jabarin επισκέφθηκε τον τάφο της μητέρας του και τον άρρωστο πατέρα του ο οποίος είναι κλινήρης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κείμενο του  8/10/2018
Χτες το βράδυ άγνωστοι κατέστρεψαν τον σταυρό στην περιοχή Απελή της Λέσβου. Είναι ο σταυρός του οποίου την απομάκρυνση είχε ζητήσει μια ΜΚΟ του νησιού, επικαλούμενη ενόχληση των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ποιές είναι οι τρείς ανώνυμες εταιρείες που πάντα θα κερδίζουν κι επιδοτούνται απ το κράτος ότι και να γίνει;
Η εκκλησία, οι τράπεζες και το City Plaza!"
Ελληνοφρενεια 8/10/2018



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 09-Οκτ-2018 08:30
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση που έκανε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελας Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ σε ομιλία του στη πόλη Ingolstadt ενόψει εκλογών στη Βαυαρία.
Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ανταποκριτής του Politico στο Twitter, ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) αναφέρθηκε αστειευόμενος στην Ελλάδα λέγοντας:
"Οι Βαυαροί κυβερνούσαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να μην ήταν προσωρινό" είπε ο Ζεεχόφερ, σύμφωνα με τον Matthew Karnitshnig.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς ολική διαγραφή χρεών δεν γίνεται απολύτως καμία επανεκκίνηση !!!
Το 90% της ελληνικής κοινωνίας ζει μεταξύ φθοράς και απόλυτης κατάπτωσης ...
Και αυτό ειναι κοινό μυστικό ...

Μήπως χρειάζεται ολική διαγραφή χρεών καί επανεκκίνηση;

Θα προσπαθήσω να κάνω μια μακροοικονομική ανάλυση και πρόβλεψη για την χώρα μας, χωρίς να είμαι οικονομολόγος, αλλά ως ενεργό μέλος της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας.
Έχουμε χωριστεί πλέον σε δύο κατηγορίες, αυτοί που ζουν με επιδόματα και αυτοί που παράγουν τα επιδόματα.
Και οι δύο κατηγορίες με κοινή βάση τις 120 δόσεις.
Όλα με 120 δόσεις, παντού.
Σε λίγο θα αγοράζουμε και τσιγάρα με 120 δόσεις, θα κουρευόμαστε με 120 δόσεις και θα κάνουμε παιδιά με 120 δόσεις.
Από κοντά και οι πτωχευμένες τράπεζες που είναι απούσες από κάθε δραστηριότητα, αφού πρωταγωνίστησαν στην κακό διαχείριση και το 1975 που κρατικοποίησε σε μια νύχτα ο Καραμανλής τον όμιλο Ανδρεάδη και τις τράπεζες του, φαντάζει πολύ κοντινό.
Άφησα τελευταία τα επιδόματα, όλοι ζούμε με επιδόματα, κάθε είδους, θα βγει και επίδομα διατροφής φαντάζομαι.
Οι Αμερικάνοι μας στηρίζουν υποτίθεται με επενδύσεις επίσης, και οι Κινέζοι αγοράζουν ακίνητα.
Η δε ανεργία, έχει πέσει λέει, και περισσότεροι νέοι των 450 ευρώ μπορούν να επιβιώσουν.
Όλα καλά λοιπόν.
Όχι, προφανώς, δεν βγαίνει μάνα μου.
Δεν πάει, δεν τσουλάει, πως το λένε.
Είπαμε, σύγχρονα Γκουλάγκ.
Τραγική κατάσταση, μπλοκαρισμένοι όλοι, με δεμένα τα χέρια, χωρίς μέλλον, με 120 δόσεις, με την ελπίδα ότι θα ξεχρεώσουν σε 10 χρόνια, αλλά προστίθενται και νέα ανείσπρακτα κάθε μήνα.
Σου βγαίνει ο ίδιος ο υπουργός και προτρέπει τους πολίτες να κάνουν νέες ρυθμίσεις κι ας τις χάνουν. Απίστευτα πράγματα.
Αέναες ρυθμίσεις, χωρίς προοπτική και προσδοκία. Ότι κάτσει.
Δεν μου λέει κάτι μια μικρή μείωση φόρων, θα είναι ως μη γενόμενη, ανελαστική.
Δεν βλέπω καμία προοπτική έτσι, καταδικασμένη η οικονομία.
Θεωρώ μονόδρομο την διαγραφή χρεών, κάθε είδους, να μηδενίσουμε ως έθνος και πολίτες.
Είναι σωστό; Είναι δίκαιο;
Δεν το γνωρίζω ακριβώς πόσο δίκαιο είναι, αλλά είναι επιβεβλημένο, και δεν ξέρω οικογένεια που να μην έχει σοβαρό πρόβλημα χρεών, τουλάχιστον 1 στους 3.
Άρα κάτι δεν πάει καλά, δεν φταίει ο κόσμος που χρωστάει συνέχεια, απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα.
Σαν να ζητάς από την Σπάρτη να σου βγάλει πετρέλαιο, που δεν μπορεί.
Το πως, πόσο και που θα γίνει η διαγραφή το βρίσκουμε, με κανόνες, με δικαιοσύνη.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι οι τράπεζες.
Κουφάρια τελείως, καμία συνεισφορά, καμία υπηρεσία.
Η κρατικοποίηση των υπαρχόντων είναι μια επιλογή και αδειοδότηση νέων.
Επανεκκίνηση της οικονομίας, φίλοι.
Δεν γίνεται να συνεχισουμε έτσι.
Restart & refresh.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σύμμαχοι μετά τον Β' ΠΠ κυβέρνησαν τη διαιρεμένη Γερμανία για ένα διάστημα.
Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό.
Για τον Horst Seehofer του CSU



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πάει πολύ να αποκαλούν ''κομματόσκυλα'' διάφορους ανθρώπους αυτοί που έχουν αναγάγει σε ιερό και όσιο του τόπου τους έναν πολιτιστικό σύλλογο (της Λευκιμμης) και το Δ.Σ του συλλόγου σε υπέρτατους αρχηγούς που οφείλει κανείς να ακολουθεί τυφλά αλλιώς είναι ''προδότης'' και ''διασπαστής''. όσο για το ''επαναστάτες του πληκτρολογίου'' που μας αποδίδουν, την απάντηση τη δίνουν τα δεκάδες ζευγάρια παπούτσια που έχουμε λιώσει ο καθένας μας - εμείς οι ''προδότες'' και ''διασπαστές'' - σε πορείες και διαδηλώσεις που αυτοί οι τύποι δεν θα ήξεραν καν τι σημαίνουν αν δεν είχε κατασκευαστεί αυτός ο γαμωχυτα (της Λευκιμμης) λίγα μέτρα από τα σπίτια τους, το μόνο πράγμα που τους έκανε ποτέ να κατέβουν στο δρόμο.
#ρεντίκολα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



‎Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός‎
 Πορεία αλληλεγγύης στο Συριακό λαό! Παρασκευή 12/10 στις 19.00 στα Προπυλαια
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Καμια συμμετοχη της Ελλαδας στους πολεμικους σχεδιασμους του ΝΑΤΟ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΛΑΕ για τη συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο κατά της δίωξης Λαφαζάνη
 Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 16:45
Δυναμική χαρακτηρίζει η ΛΑΕ τη συγκέντρωση για τη δημοκρατία και την ανατροπή που εξελίχθηκε το μεσημέρι, παρουσία του Παναγ. Λαφαζάνη και του δικηγόρου του και στελέχους της ΛΑ.Ε Σαράντου Θεοδωρόπουλου έξω από το Ειρηνοδικείο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Παναγ. Λαφαζάνης είχε κληθεί από τις δικαστικές αρχές να απολογηθεί μετά από μήνυση του fund Palace International & Tristar SA, «με έδρα, άκουσον – άκουσον, την Μονρόβια της Λιβερίας».
Ο Παν. Λαφαζάνης μιλώντας στην συγκέντρωση τόνισε μεταξύ άλλων:
«Θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλους σας. Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους για την παρουσία σας. Θεωρούμε ότι είναι μια πράξη αλληλεγγύης για τη δημοκρατία, όχι για το πρόσωπο μου.
Φυσικά και δεν παρουσιάστηκα στην πταισματοδίκη. Δεν αναγνωρίζω τις κατηγορίες τους και τόνισα με πολιτική δήλωση που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου ότι χαρακτηρίζω τις κατηγορίες πολιτική δίωξη, μια δίωξη η οποία έχει πολιτικά «ελατήρια» και πολιτικές σκοπιμότητες.
Η πολιτική δίωξη αποσκοπεί στο να πλήξει ένα ολόκληρο κίνημα κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα.
Είναι μια δίωξη που θέλει να πλήξει τη Λαϊκή Ενότητα και την ανοδική δυναμική της.
Είναι μια δίωξη και θέλω να το τονίσω αυτό, που χτυπάει την καρδιά της δημοκρατίας.
Και αυτή η δίωξη είναι η δεύτερη σε λίγο διάστημα. Όπως έχετε πληροφορηθεί η πρώτη εκπορεύτηκε απευθείας από το αμαρτωλό Τμήμα Προστασίας της Δημοκρατίας και του Κράτους. Ποιου κράτους; Της γερμανοαμερικονακρατίας. Και ποιας δημοκρατίας; Αυτής που έκανε το όχι, ναι.
Η πρώτη λοιπόν δίωξη εκπορεύτηκε από αυτό το αμαρτωλό τμήμα, με κάλυψη και καθοδήγηση της κυβέρνησης.
Η δεύτερη δίωξη τώρα, άκουσον άκουσον, προέρχεται από fund, από κερδοσκοπικά κεφάλαια, το οποίο έχει την έδρα του στη Μονρόβια της Λιβερίας. Αυτής της χώρας φορολογικού παραδείσου και της σημαίας ευκαιρίας, της χώρας όπου γίνεται σε σημαντικό βαθμό το πλύσιμο του «μαύρου» χρήματος ανά τον κόσμο. Από αυτό το fund λοιπόν προέρχεται και η δεύτερη μήνυση, η οποία δυστυχώς με το ιδιώνυμο της κυβέρνησης και του κυρίου Κοντονή, έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον εισαγγελέα.
Παρ’ όλο ότι, το υποτιθέμενο αδίκημα που έχω διαπράξει, είχε τελεστεί πριν ψηφιστεί το ιδιώνυμο. Αυτές είναι οι αυθαιρεσίες και οι ακροβατισμοί μιας Δικαιοσύνης η οποία δεν θέλει να υπηρετήσει το δημόσιο και το λαϊκό συμφέρον.
Δυστυχώς την χώρα κυβερνούν τα λιβεριανά funds, κυβερνούν οι τραπεζίτες, κυβερνούν οι πιστωτές. Και κυβερνούν μέσω υπαλλήλων του κατεστημένου, οι οποίοι εφαρμόζουν τους καταστροφικούς σχεδιασμούς τους, οι οποίοι οδηγούν την χώρα στην άβυσσο και τους νέους στην ξενιτιά.
Εμείς απευθυνόμαστε αυτή την ώρα και στον κύριο εισαγγελέα και στη δικαιοσύνη και τους λέμε, αντί να διώκουν εμάς, να προωθήσουν τις μηνύσεις που έχουμε κάνει τεκμηριωμένα για μεγάλα κακουργήματα και εγκλήματα που έχουν τελεστεί στην χώρα.
Πρώτον, να προωθήσουν τη μήνυση που έχουμε καταθέσει ως ΛΑ.Ε για τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις (τώρα πάμε και για την τέταρτη) και ιδίως για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κόστισε στην Ελλάδα 40 δισ. ευρώ, μέσα σε μια νύχτα.
Καλούμε τον εισαγγελέα να προωθήσει την μήνυση που έχουμε υποβάλλει για τους παράνομους, αντισυνταγματικούς, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Καλούμε τον εισαγγελέα να προωθήσει, επίσης, τη μήνυση που έχουμε κάνει, διότι σε αυτό τον χώρο, εδώ μέσα, είχαν εξαπολύσει χημικό πόλεμο με κίνδυνο να χαθούν ζωές.
Οι διώκτες μας έπρεπε να κάθονται στο σκαμνί και όχι εμείς. Εμείς είμαστε οι κατήγοροι υπέρ της Δημοκρατίας και του λαού και αυτοί είναι οι υπόλογοι και οι κατηγορούμενοι».
Στη συνέχεια μίλησε ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, συνήγορος του Παν. Λαφαζάνη και στέλεχος της ΛΑ.Ε, ο οποίος διάβασε την πολιτική δήλωση που κατέθεσε στην Πταισματοδίκη.
Ολόκληρη η δήλωση του Σαράντου Θεοδωρόπουλου έχει ως εξής:
«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν απολογήθηκε ούτε σήμερα. Με εξουσιοδότησε να καταθέσω στην κυρία Πταισματοδίκη σημείωμα, στο οποίο δηλώνει στις δικαστικές αρχές ότι δεν απολογείται για την πολιτική του δράση και θεωρεί ότι κατά πρωτοφανή τρόπο ασκείται σε βάρος του πολιτική δίωξη, η οποία με τις αβάσιμες, μεθοδευμένες και αντιδημοκρατικές ιδιώνυμες κατηγορίες, έχει πολιτικά ελατήρια και κίνητρα. Συγχαίρει τους αξιέπαινους συντρόφους και συναγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών για την ανιδιοτελή αγωνιστική προσφορά τους.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν απολογείται, αντίθετα, απαιτεί από τις εισαγγελικές αρχές αντί να καλύπτουν διωκτικές, υπό την διεύθυνση της κυβέρνησης, ενέργειες σε βάρος του να αξιολογήσουν τις μηνύσεις που στελέχη του κόμματος και ο ίδιος έχουν υποβάλει για τις σκανδαλώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, ιδίως για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, για τους παράνομους σκοτεινούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για την χημική καταστολή των διαδηλώσεων, γιατί στις μηνύσεις αυτές καταγγέλλονται σοβαρότατα κακουργήματα που έχουν κοστίσει πανάκριβα στην χώρα.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμά ότι έχει στηθεί σε βάρος του και σε βάρος δεκάδων αγωνιστών μια βιομηχανία διώξεων που έχουν ανάμεσα τους στόχο να κάμψουν και την ανοδική πορεία της Λαϊκής Ενότητας.
Στην προσπάθεια αυτή εμπλέκονται οι υπηρεσίες της κρατικής ασφάλειας και λιβεριάνικες offshore εταιρείες και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση. Η εκστρατεία αυτή έχει για αιτία της το φόβο των διωκτών μας. Φοβούνται το κίνημα. Φοβούνται την ΛΑ.Ε. Μας φοβούνται γιατί κάθε μέρα η πολιτική επιρροή της Λαϊκής Ενότητας γίνεται μεγαλύτερη. Φοβούνται τη Λαϊκή Ενότητα γιατί ασκεί δυναμική αντιπολίτευση και απηχεί μια συνέπεια Αρχών και Αξιών. Μας φοβούνται γιατί αγωνιζόμαστε για μια ανεξάρτητη, δημοκρατική ανθρώπινη Ελλάδα. Μας φοβούνται, γιατί σε πείσμα των καιρών μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, παρόντες και μαχητικούς. Όταν κόβουν τις συντάξεις, όταν απολύουν εργαζομένους, όταν μηδενίζουν το μεροκάματο, όταν ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, όταν κόβουν το νερό και το ρεύμα, όταν προσπαθούν να αρπάξουν το βιός του φτωχού συνανθρώπου μας.
Προκαλούμε να προσδιοριστεί δικάσιμος αμέσως ! Στο Δικαστήριο θα καταπέσουν οι κατηγορίες και από κατηγορούμενοι θα βρεθούμε κατήγοροι.
Δεν τους φοβόμαστε .
Καλά κάνουν και μας φοβούνται.»
Στη συνέχεια ο Δ. Στρατούλης διάβασε μήνυμα αλληλεγγύης στον Παν. Λαφαζάνη και τους διωκόμενους αγωνιστές από τον μεγάλο αντιστασιακό και αγωνιστή Μανώλη Γλέζο , ενώ ο Θαν. Πετράκος διάβασε μήνυμα συμπαράστασης από τους Κ. Λαπαβίτσα και Στ. Κουβελάκη.
Τα μηνύματα έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι και πολλών οργανώσεων της Αριστεράς και του προοδευτικού και πατριωτικού αντισυστημικού χώρου και συγκεκριμένα το Σχέδιο Β , το Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο – Μετάβαση (τάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με τους Κώστα Μάρκου και Σπύρο Αλεξίου, το ΑΚΕΠ, η ΔΕΑ με τη Μαρία Μπόλαρη και τον Σωτήρη Μάρταλη, η ΑΡΑΣ με τον Δημήτρη Σαραφιανό και τη Μαριάννα Τσίχλη, η ΑΡΑΝ με τους Παναγιώτη Σωτήρη και Γιώργο Λιάγκο, η Ελεύθερη Ελλάδα, το ΕΠΑΜ, το Μέτωπο Νίκης , η Χριστιανική Δημοκρατία, τα ΑΛΑΝΥΑ, το Κόμμα των Πειρατών με τον επικεφαλής του Θανάση Γούναρη, το ReStart με τους Διονύση Φλαμιάτο και το ΔΗΚΚΙ με τον γραμματέα της Δ.Ε. του Γιώργο Μπούτρη, η πολιτική οργάνωση ΑΡΔΗΝ με τον επικεφαλής της Γιώργο Καραμπελιά, η Κομμουνιστική Τάση με τον Σταμάτη Καραγιαννόπουλο, η ΑΔΕΔΥ με το μέλος της ΕΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και άλλα 5 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης, ο καθηγητής πανεπιστημίου Γιώργος Μανιάτης, οι πρώην υπουργοί που αποχώρησαν μαζί με τον Π. Λαφαζάνη από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος και Νάντια Βαλαβάνη καθώς και πολλοί εκπρόσωποι κινημάτων από πολλές περιοχές της Ελλάδος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι τρομοκράτες επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ στην Ευρώπη και τη Ρωσία
 Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 17:53
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Σιρομόλοτοφ δήλωσε σήμερα ότι ένα από τα δύσκολα ζητήματα στην παρούσα συγκυρία είναι η παρεμπόδιση της επιστροφής των ξένων τρομοκρατών από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και πρωτίστως από τη Συρία και το Ιράκ στην Ευρώπη και τη Ρωσία.
Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχους είπε ότι με το πρόβλημα της επιστροφής των τρομοκρατών βρίσκονται αντιμέτωπες οι χώρες της Ευρώπης αλλά και η Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι τρομοκράτες διασπείρονται στην Ευρώπη, ενώ μέσω Λευκορωσίας και Ουκρανίας έρχονται στην Ρωσία»
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών είπε επίσης ότι για τους τρομοκράτες υπάρχουν «ασφαλείς λιμένες», πρωτίστως εκεί που γίνονται εχθροπραξίες και στους οποίους καταφεύγουν, αναφέροντας ότι τέτοιοι λιμένες είναι η χερσόνησος του Σινά, το Αφγανιστάν και η Ινδονησία.
Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι αρκετοί τρομοκράτες θέλουν να μεταβούν από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας στο Ιράκ , αλλά οι προσπάθειες τους ανακόπτονται από το Ιράκ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Νέα κινητοποίηση των συνδικάτων κατά της κοινωνικής πολιτικής του Μακρόν
 Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 17:18
Μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι διαδήλωσαν την Τρίτη στη Γαλλία διεκδικώντας από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μια «λιγότερο φιλελεύθερη» πολιτική, αλλά, απ΄ ό,τι φαίνεται, χωρίς να καταφέρουν να κινητοποιήσουν τα πλήθη.
«Χρειάζεται να επανεξισορροπηθεί αυτή η πολιτική που τείνει προς ένα αγγλοσαξονικό σύστημα», δήλωσε ο Λοΐκ Μορέλ, διαμερισματικός γραμματέας του συνδικάτου CGT, στη διάρκεια διαδήλωσης στη Ρεν (δυτικά), με τη συμμετοχή χιλιάδων σιδηροδρομικών, πυροσβεστών, μισθωτών και συνταξιούχων.
«Όταν βλέπω ότι δίνονται όλο και περισσότερα μερίσματα στους μετόχους, και την πληρώνουν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι άνεργοι, βγαίνω εκτός εαυτού», συνοψίζει η Σεσίλ Μπαρόν, ερευνήτρια στο CNRS που συμμετείχε στην πορεία στη Μασσαλία (νότια), όπου συγκεντρώθηκαν 40.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη CGT.
«Η επένδυση στον κοινωνικό τομέα δεν είναι πεταμένα λεφτά, είναι επένδυση», δήλωσε ο Ζερόμ Καμπντεβιέλ, συνδικαλιστης της FO στο Περπινιάν (νότια), εκφράζοντας τη λύπη του για την ισχνή κινητοποίηση, με 1.500 ανθρώπους να έχουν κατέβει στους δρόμους σύμφωνα με τα συνδικάτα.
Περίπου εκατό συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία. Η 9η Οκτωβρίου είχε επιλεγεί από τις οργανώσεις των συνταξιούχων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολύ μικρή, όπως εκτιμούν, αύξηση των συντάξεών τους. Είχαν ισχυρή παρουσία σήμερα σε συγκεντρώσεις στην επαρχία.
Στη Λιόν (κεντροανατολικά), ο 65χρονος συνταξιούχος Φρανσουά Μανουγκάλ, πρώην τεχνικός, ήρθε να διαμαρτυρηθεί για την απώλεια της αγοραστικής δύναμής του. «Έχασα 50 ευρώ τον μήνα. Θα πρέπει να συνδράμουμε στις ανάγκες των παιδιών μας, των εγγονιών μας που έχουν επισφαλείς θέσεις εργασίας και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα», είπε.
Στο Παρίσι, η πορεία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 14:00 ώρα Ελλάδας. Ο Φιλίπ Μαρτινέζ, επικεφαλης του συνδικατου της CGΤ, και ο Πασκάλ Παναγκέ, ο ομόλογός του της FO, ενός συνδικάτου που θεωρείται πιο μετριοπαθές, πρόκειται να διαδηλώσουν στην πρωτεύουσα πλάι-πλάι, όπως και στις 28 Ιουνίου, αν και η συγκέντρωση εκείνη είχε μικρή συμμετοχή, 15.000 διαδηλωτές στο Παρίσι, σύμφωνα με τα συνδικάτα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακούφιση για τους Ευρωπαίους η νίκη της δεξιάς στη Λετονία
 Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 12:53
Ο δεξιός συνασπισμός κέρδισε τελικά –με καθαρή πλειοψηφία- τις εκλογές του περασμένου Σαββάτου στη Λετονία, με 27,6% των ψήφων.
Τον συνασπισμό αποτελούν τα κόμματα της «Ένωσης», της «Εθνικιστικής Συμμαχίας» και της «Ένωσης Πρασίνων και Αγροτών» τα οποία τηρούν σκληρή γραμμή εναντίον της Μόσχας και μεγαλύτερη ενσωμάτωση με την Ευρώπη.
Πάντως, θα περάσει αρκετός καιρός πριν σχηματισθεί νέα κυβέρνηση στη Ρίγα, επειδή αναμένεται να προσκληθεί να συμμετάσχει και το νέοεισερχόμενο στο Κοινοβούλιο «Νέο Συντηρητικό Κόμμα» (που πηρε 13,6%) και έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να έχει οποιαδήποτε συνεργασία με τους Ρώσους και τους Αριστερούς της «Αρμονίας». Και το νεοεισερχομενο κομμα Αναπτυξη ανεμενεται να προσκληθει που πηρε 12%. Συνολικα δηλαδη η νεα δεξια κυβερνηση εχει 53,2%.
Η νίκη του δεξιού συνασπισμού προκάλεσε αναστεναγμούς ανακούφισης στις Βρυξέλλες, επειδή η Λετονία θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ τον επόμενο χρόνο και είχε προκαλέσει ανησυχία το ενδεχόμενο να είναι επικεφαλής της κυβέρνησης φίλα προσκείμενος στο Κρεμλίνο.
Η Λετονία, χώρα με πληθυσμό μόλις δύο εκατομμυρίων κατοίκων, μοιράζεται 214 χλμ. κοινά σύνορα με την Ρωσία και την καθιστά από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές για τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.
Το παράδοξο ήταν πως όσο τα εκλογικά αποτελέσματα έδειχναν να προηγείται το «φιλορωσικό» αριστερο κόμμα της Αρμονίας, υπήρχε «σιγή ασυρμάτου» από τα δυτικά Μέσα. Όπως και μετά τις εκλογές η κάλυψη των εκλογών ήταν μηδαμινή.
Το αριστερο κόμμα «Αρμονία» που υποστηρίζεται από τους καταγόμενους απ΄ τη Ρωσία πολίτες της Λετονίας (που αποτελούν το 21% του πληθυσμού), αναδείχθηκε πρώτο κόμμα λαμβάνοντας το 19,8% των ψήφων, αλλά τα τρία κεντροδεξιά κόμματα που κατείχαν και την προηγούμενη κυβέρνηση ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν τον συνασπισμό τους. Ενώ το αντιευρωενωσιτικο δεξιο κομμα Ποιος είναι ο ιδιοκτητης του κρατους πηρε 14,25%.

Το ΝΑΤΟ στέλνει 45.000 στρατιώτες κοντά στα ρωσικά σύνορα για «αμυντικά γυμνάσια»
Εν μέσω καταγγελιών για «προκλητική στάση», το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει στρατιωτική δύναμη 45.000 στη Βόρεια Ευρώπη (και στην Λετονία) στα μεγαλύτερα «αμυντικά γυμνάσια της Ατλαντικής Συμμαχίας», τα «Trident Juncture 18», με την συμμετοχή 50 μαχητικών αεροσκαφών, 70 πολεμικών σκαφών και 10.000 αποβατικών, από τις 25 Οκτωβρίου ως τις 7 Νοεμβρίου.
Το παράδοξο είναι πως προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν γα γυμνάσια αυτά και Ρώσοι παρατηρητές, εκτός από τις χώρες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανικό drone εντοπίστηκε να πετά για περίπου 12 ώρες κοντά στα ρωσικά σύνορα
 Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 01:16
Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις δύο ημέρες εντοπίστηκε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) να πετά κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Την προηγούμενη εβδομάδα ένα αμερικανικό Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk πετούσε κοντά στα ρωσικά νοτιοδυτικά σύνορα για 11 ώρες.
Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία PlaneRadar, το αμερικανικό drone απογειώθηκε από την αμερικανική αεροπορική βάση στη Σιγκονέλα της Ιταλίας, πέταξε πάνω από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Ρουμανία και εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας. Ύστερα από έναν γύρο στα ανατολικά της χώρας, τελικά κινήθηκε νοτιοδυτικά και γύρω από τη δυτική και τη νότια ακτή της Κριμαίας, προς το Κρασνοντάρ στη νότια Ρωσία.
Το drone απογειώθηκε στις 07:00 το πρωί (ώρα Μόσχας) και εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας λίγο μετά τις 09:00, περνώντας περίπου 12 ώρες πάνω από την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα. Ολοκλήρωσε την αποστολή του λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ.
Παράλληλα, στις 18:29, η ίδια υπηρεσία εντόπισε το στίγμα ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους Boeing P-8A Poseidon το οποίο επίσης κινούνταν κοντά στην Κριμαία και περιστασιακά περνούσε μέσα από την πορεία πτήσης του drone.
Κατά τα τελευταία χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις εναέριες κατασκοπευτικές τους αποστολές κοντά στα ρωσικά σύνορα, παράλληλα με την αύξηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σε δεύτερο γύρο με προβάδισμα στον ακροδεξιό υποψήφιο
Σε δεύτερο γύρο, στις 28 Οκτώβρη, οδηγούνται οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, μετά την αναμέτρηση που έγινε την Κυριακή και ανέδειξε στην πρώτη θέση τον ακροδεξιό υποψήφιο του Φιλελεύθερου Κοινωνικού Κόμματος, της συμμαχίας «Η Βραζιλία πάνω απ' όλα - Ο Θεός πάνω από τον καθένα», Ζαΐρ Μπολσονάρο, με 46% (49,2 εκατ. ψήφους) και δεύτερο τον υποψήφιο του  Κόμματος των Εργατών (PT), της συμμαχίας «Ο λαός ευτυχισμένος ξανά», Φερνάντο Χαντάτ, με 29,3% (31 εκατ. ψήφους). Η συμμετοχή στις εκλογές (που ήταν και βουλευτικές και τοπικές) έφτασε το 79,7%.
Ο Μπολσονάρο, που προβάλλεται ως αυτός που θα καθαρίσει τη Βραζιλία από τη διαφθορά και την εγκληματικότητα, είναι πρώην στρατιωτικός, νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας, συντηρητικός ευαγγελιστής, ενώ τον χαρακτηρίζουν Τραμπ της Βραζιλίας.
Από την άλλη, ο υποψήφιος του ΡΤ, Φ. Χαντάτ, που αντικατέστησε τον Λούλα όταν του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις εκλογές, τον οποίο στήριξε το ΚΚ Βραζιλίας - με την βουλευτή του Μαρία Ντα Αβιλα υποψήφια αντιπρόεδρο - καλεί τώρα σε «ενότητα των δημοκρατικών δυνάμεων για να αποτραπεί η νίκη του Μπολσονάρο».
Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, το παζάρι που ξεκινά αφορά τον τρίτο «κεντροαριστερό» Σίρο Γκόμες με 12,5%, τον κεντροδεξιό Τζεράντο Αλκμίν με 4,8%, τον φιλελεύθερο Ζοάο Αμοϊντού με 2,5%, τον Κ. Ντάσιδο με 1,3%, την σοσιαλδημοκράτισσα του «Δικτύου Βιωσιμότητας» Μαρία Σίλβα με 1%. Ενώ ο υποψήφιος από το κόμμα του Τέμερ, Ενρίκε Μεϊρέλες, πήρε μόλις 1,2%.
Είναι χαρακτηριστικό των ανακατατάξεων που συμβαίνουν στη Βραζιλία ότι η πρώην Πρόεδρος Ρουσέφ δεν κατάφερε να εκλεγεί γερουσιαστής στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις, κατατασσόμενη τέταρτη με 15%.
Αντίθετα και οι δύο γιοι του Μπολσονάρο εκλέχθηκαν με μεγάλο αριθμό ψήφων στο επόμενο Κογκρέσο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



..και λάτρης του Τσίπρα ο κύριος Eugenio Scalfari
Με τον Σαλβίνι και τον Ντι Μάιο έχουμε τον λαϊκισμό στην εξουσία, είναι πολύ επικίνδυνο μιας και οι λαϊκιστές είναι...
ΟΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
(Ευγένιος Σκάλφαρι, ιστορικός ιδρυτής της εφημερίδας Ρεπούμπλικα, διατελέσας και βουλευτής)
* ο κ. Σκάλφαρι αντιφασίστας;
 Πως του πήγαινε η στολή των φασιστών το 1938...
...και ποτέ δεν έκανε αυτοκριτική για τη φασιστική του δράση



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΙΣ όταν ακούσεις ότι πέθανα... ΣΥΝΕΧΙΣΕ να ΚΑΝΕΙΣ ότι έκανα και θα ΣΥΝΕΧΙΖΩ να ΖΩ μαζί σου"!
 Ανέκδοτη στην Ελλάδα επιστολή... 50 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε!
Έφυγε σαν σήμερα στις 9 Οκτώβρη 1967...
Λένε... ότι εμείς οι Επαναστάτες είμαστε Ρομαντικοί, ΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Είμαστε Ρομαντικοί με ένα τρόπο διαφορετικό όμως, Ζούμε ΔΙΝΟΝΤΑΣ την ΖΩΗ μας
γι' ΑΥΤΟ που ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ...
Ο πραγματικός ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ οδηγείται μόνο από... Μεγάλα Συναισθήματα ΑΓΑΠΗΣ...
ΔΕΝ είναι δυνατόν να νικήσουν τις Ιδέες με την δύναμη, γιατί αυτό εμποδίζει... την ελεύθερη ανάπτυξη της ΝΟΗΣΗΣ.
"ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΙΣ όταν ακούσεις ότι πέθανα ΣΥΝΕΧΙΣΕ να ΚΑΝΕΙΣ ότι ΄Εκανα και θα ΣΥΝΕΧΙΖΩ να ΖΩ μαζί σου"
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



51 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε!