Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Πεμπτη 29 Νοεμβριου 2018


29/11/2018 – 12.00
300-400 άτομα (παιδιά και ενήλικες) στην εθνικιστικά συγκέντρωση του Λευκού Πύργου που κατευθύνθηκε προς Δημαρχείο Θεσ/νίκης και τώρα διαλύθηκε.
Και για όσους ακόμα ζουν με παραμύθια περί "αγνών πατριωτικών αισθημάτων", πάρτε και το φυλλάδιο που μοιραζόταν στη συγκέντρωση.
Έλεγε το φυλλαδιο. «Ρευμα ανοδου της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα».  «Χρυση Αυγή παντού. Προχωράμε με την σημαία μας ψηλά. Σπάμε τη συνομωσία τηςσιωπής των ΜΜΕ».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερμανία είναι η μόνη χώρα στην ανθρώπινη ιστορία που χάνει πόλεμο και η επόμενη μέρα την βρίσκει αρκετά πλουσιότερη!
Το Γ’ Ράιχ αποθήκευε όλο το χρυσό που έκλεβε από τις ευρωπαϊκές τράπεζες στη Reichsbank. Μια τράπεζα πάντα ανεξάρτητη από κάθε γερμανική κυβέρνηση! Ο πρώτος στόχος των ναζιστικών επιθέσεων ήταν ο χρυσός στις Τράπεζες.
2 μήνες πριν την εισβολή των γερμανικών δυνάμεων στη χώρα μας, αρκετός ελληνικός χρυσός φυγαδεύτηκε στην Αγγλία για ασφάλεια. Οι σύμμαχοί μας οι Άγγλοι φυσικά δεν τον επέστρεψαν ποτέ. Όταν ζητήθηκε πίσω, κάποιες φτηνές δικαιολογίες ειπώθηκαν και καμία ελληνική κυβέρνηση από τότε δεν τον διεκδίκησε. Ούτε από τους Άγγλους ούτε από τους Γερμανούς αφού ούτε αυτοί έφυγαν με άδεια χέρια.
Εδώ να πούμε πως ούτε ο Άγγλος πολίτης ούτε και ο Γερμανός επωφελήθηκαν ποτέ από τις κλοπές αυτές αφού και στις 2 περιπτώσεις ο χρυσός έκανε φτερά.
Αυτοί οι μηχανισμοί χρυσοθηρίας όπως και ο πόλεμος ολόκληρος ήταν ένα τραπεζικό σχέδιο πέρα από κάθε σύνορο. Οι χώρες και οι λαοί ήταν μόνο βιτρίνες και υπηρέτες. Ο χρυσός πήγαινε σε περιοχές με την πιθανώς μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερή εμπορική δραστηριότητα. Με το τέλος του πολέμου κλείνει και η γερμανική Reichsbank η οποία παρέμεινε ανεξάρτητη κι από τη ναζιστική κυβέρνηση!
Σε όλη τη διάρκεια του Β'ΠΠ από το 1939 ο μόνος που είχε τον πλήρη έλεγχό της ήταν ο Χίτλερ! Θα έλεγε κανείς πως ο ρόλος του τραπεζίτη ήταν η ουσιαστικότερη και πιο ρεαλιστική πτυχή του.
- Αυτά τα λίγα για τον χρυσό για τον οποίο σίγουρα υπάρχουν ιστορίες με μεγάλο ενδιαφέρον και νωρίτερα, στην "χρυσή" Ευρώπη του 19ου αιώνα και σήμερα. Πιστεύω αν τις εξετάσουμε όλες μια προς μια θα βρούμε πολλά κοινά. Το μαθήμα ανεξιτηλο και διαχρονικό όπως και η αξία του ορυκτού αυτού. Κάπως έτσι μου μπαίνουν ιδέες πως η μπίζνα του Ριχάρδου δεν είναι ένα απλό κόλπο που έστησαν 5-6 αλάνια αλλά μια τραπεζική “ανάληψη”. Λειτούργησε αρκετά χρόνια και τα κέρδη, πέρα από όσα λένε στις ειδήσεις ...ούτε να τα φανταστούμε δε μπορούμε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες!"
Πρόκειται για απάντηση του Τσίπρα σε πυρόπληκτη στο Μάτι, που διαμαρτυρόταν γιατί δεν πήρε το βοήθημα που είχαν υποσχεθεί πως θα δώσουν.
Τελικά, δεν είναι μόνο η Φωτίου που πιστεύει ότι οι φτωχοί δεν μπορούν να διαχειριστούν τα λεφτά. Είναι πολλοί οι μεγαλωμένοι με άνεση σε μεγαλοαστικές και μεσοαστικές οικογένειες που έχουν την ίδια άποψη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχουν άνθρωποι που πετώντας με καταπληκτική ευκολία τη ρετσινιά του "φασίστα" ή του "μεταλλασσόμενου ιδεολογικά προς τον φασισμό", πολύ θα ήθελαν να δικαιωθούν.
Και νιώθουν βαθιά απογοήτευση όταν αυτοί κατά των οποίων εκτόξευσαν τη λάσπη καλούν σε αγώνες αντιφασιστικούς.
Βέβαια, όπως συμβαίνει πάντα, η λάσπη όλο και κάπου ήδη θα 'χει πιάσει, κυρίως σε κόσμο που δεν έχει πλήρη ενημέρωση. Είναι κι αυτό μια επιτυχία που ψιλοκαλμάρει τη βαθιά απογοήτευση.
Σχολιο.-  Αυτοί πετάνε λάσπη, εμείς όμως καλό θα ήταν να μην αμυνόμαστε διαρκώς και απλά να αναδείξουμε τις απόψεις τους για την Ουκρανία, για τη Συρία και να δει ο κόσμος ποιός πραγματικά συμπορεύεται με τον διεθνή φασισμό!
Σχολιο.- Καθένας τη δουλειά του! Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά του φασισμού και εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε κατά του ιμπεριαλισμού, επικεντρώνοντας σταθερά στον αγώνα κατά των αντιλαϊκών πολιτικών και του κεφαλαίου στην ίδια τη χώρα μας. Και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Μαζί με όλον τον κόσμο που επίσης αντιτάσσεται στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Και είναι πάρα πολύς αυτός ο κόσμος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γοργοπόταμος 1964: Η δολοφονική αμερικανική προβοκάτσια
29/11/2018
Στις 29 Νοεμβρίου 1964 γιορτάστηκε για πρώτη φορά επίσημα, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου, η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, μιας από τις κορυφαίες ενέργειες του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης.
Εντούτοις, ο εορτασμός, στον οποίο πήραν μέρος χιλιάδες άνθρωποι (περίπου 20.000, σύμφωνα με τις εφημερίδες εκείνων των ημερών), σχεδόν στο σύνολό τους παλιοί αγωνιστές και αγωνίστριες του ΕΑΜ και μέλη και φίλοι της ΕΔΑ και της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, βάφτηκε στο αίμα. Η έκρηξη μιας νάρκης είχε ως συνέπεια τον θάνατο 13 (μεταξύ των οποίων και ενός 12χρονου κοριτσιού) και τον τραυματισμό 45 από τους συγκεντρωμένους.
Η επίσημη ανακοίνωση για νάρκη που είχε τοποθετηθεί εκεί στα χρόνια του Εμφυλίου ασφαλώς και δεν έπεισε, καθώς η περιοχή είχε καθαριστεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί κι άλλες ανάλογες -αν και όχι τόσο μαζικές- εκδηλώσεις μνήμης στο ίδιο μέρος, που αποτελούσε, άλλωστε, πέρασμα καθημερινό χωρικών και κυρίως κτηνοτρόφων.
Σύμφωνα με συγκεκριμένα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τον Αύγουστο 1965, η νάρκη είχε τοποθετηθεί από Αμερικανούς πράκτορες, στο πλαίσιο ενός σχεδίου με την κωδική ονομασία «Arrow 1» («Βέλος 1»), με σκοπό την πρόκληση έκρυθμης κατάστασης και κυρίως τη δημιουργία προβλημάτων στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου.
Έχοντας απορρίψει το αμερικανικό Σχέδιο Άτσεσον για την επίλυση του Κυπριακούσύμφωνα με τα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα, η κυβέρνηση είχε τεθεί στο στόχαστρο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αμερικανικών υπηρεσιών,  η δολοφονία αριστερών αγωνιστών θα όξυνε τις σχέσεις κυβέρνησης-Αριστεράς, ενώ ενδεχόμενη κυβερνητική συμπόρευση με την ΕΔΑ και αποκάλυψη της αμερικάνικης προβοκάτσιας θα έδινε τη δυνατότητα να καταγγελθεί η κυβέρνηση για συνοδοιπορία με τον κομμουνισμό.
Αν και η αμερικανική πρεσβεία διέψευσε τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, η μήνυση κατά των εφημερίδων «Αυγή», «Έθνος» και «Ανένδοτος» ουδέποτε εκδικάστηκε. Αποδεικνυόταν έτσι ότι οι Αμερικανοί είχαν κάθε λόγο να θέλουν να ξεχαστούν τα γεγονότα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου όχι μόνο υποχώρησε μπροστά στην αμερικάνικη πρόκληση, αλλά και οδήγησε σε δίκη 18 από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, που κατηγορήθηκαν για πρόκληση επεισοδίων. Απ’ αυτούς καταδικάστηκαν οι 12. Ανάμεσά τους ήταν οι στρατηγοί Γεράσιμος Αυγερόπουλος (του ΕΛΑΣ) και Νικόλαος Κοσίντας (του ΕΔΕΣ, συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ), ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπήρων Τραυματιών Εθνικής Αντίστασης Κώστας Τασόπουλος, η αγωνίστρια της Αντίστασης Άννα Σολωμού, ο μαχητής του ΕΛΑΣ που είχε πάρει μέρος στην ανατίναξη της γέφυρας το 1942, Σπύρος Μπέκιος, ο δήμαρχος Δάφνης Χρήστος Μιχαλόπουλος κ.ά.
Η ΕΔΑ, αν και με δηλώσεις των βουλευτών της Λεωνίδα Κύρκου και Μίκη Θεοδωράκηκατήγγειλε την αμερικανική προβοκάτσια, απέφυγε να δώσει μεγάλη έκταση στις αντιδράσεις της, οξύνοντας την κριτική της προς την κυβέρνηση, για να μην εξυπηρετήσει τα σχέδια των προβοκατόρων. Κι αυτή της η στάση -ενταγμένη στη συνολικότερη πολιτική της επιδίωξης πάση θυσία συνεργασίας με το Κέντρο- κάθε άλλο παρά συνέβαλε στην αποτροπή εξελίξεων που οδήγησαν στο βασιλικό πραξικόπημα του Ιουλίου 1965 και τελικά στο στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Η δολοφονική αμερικανική προβοκάτσια της 29ης Νοεμβρίου 1964 αποτέλεσε μια μορφή δοκιμής της «στρατηγικής της έντασης», που θα κλιμακωθεί αργότερα –στα 1969-78– στην Ιταλία, σε μια προσπάθεια ανακοπής του ισχυρού εργατικού και λαϊκού κινήματος του παρατεταμένου «ιταλικού Μάη».
Σχολιο.- Αν δεν κάνω λάθος και ο Νικηφόρος είχε συλληφθεί , ενώ σκοτώθηκε στην έκρηξη και η αδελφή του.
Σχολιο.- Ναι, έτσι είναι. Η αδελφή του, Ασημούλα Ραχιώτη, ήταν μεταξύ των θυμάτων. Ο ίδιος δικάστηκε αλλά αθωώθηκε. Το πιο πιθανό ακριβώς γιατί μια καταδίκη του θα ήταν πρόκληση λόγω του θανάτου της αδελφής του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν γινόταν τόσος ντόρος όπως για τον αχυράνθρωπο Ριχάρδο όταν η Πειραιώς μέσα σε μια νύχτα άρπαξε το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Αλλά δεν πουλάει κουτσομπολευτικώς αλλά και δημοσιογραφικώς η γη. Ποιον ενδιαφέρει άλλωστε ότι το 95% της καλλιεργίσιμης γης ήταν υποθηκευμένο με αγροτικά δάνεια που σημαίνει ότι όλη αυτή η γη έχει στην ουσία περάσει όχι σε Αγροτική Τράπεζα αλλά σε Ιδιωτική Τράπεζα.
Έχει πλάκα ο Ριχάρδος, φοράει και παντοφλίτσες στην χρυσή πολυθρόνα, ενώ ο Σάλλας ήταν σοβαρός άνθρωπας.Και ο Στουρνάρας. Υπεράνω υποψίας πρόσωπα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα χρόνια της βάρβαρης καπιταλιστικής επίθεσης, πάνω από 3.000 "μαγαζιά" εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα.
Η μόνη διαφορά που έχουν,απ' τους μαυραγορίτες της κατοχής, είναι ότι αυτοί δρουν στο "φως της ημέρας" και απόλυτα νόμιμα.
Με άδειες από το επίσημο κράτος, και απόλυτη κάλυψη της δραστηριότητας τους από τα ΜΜΕ, τα οποία "μπουκώνουν" με διαφημίσεις στις "προβάλλουν το ανθρωπιστικό τους έργο".
(Αλλά τι λέω,νόμιμη η εκμετάλλευση στον καπιταλισμό και παράνομοι όσοι θέλουν να τον ανατρέψουν )



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος πουλαει τις ειδικές καραμπίνες των Ελευθερων Ισραηλινών σκοπευτών που μακελευουν κόσμο ? Μα η Μεγάλη Βρετανια φυσικά ...
Αχ αυτές οι προηγμένες δυτικές χώρες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα άγνωστο έγκλημα: Η απαγόρευση εξόδου των ελληνικών πληθυσμών από τη Μικρά Ασία κι η παράδοσή τους στα χέρια των κεμαλιστών...
Ένα από τα πλέον άγνωστα σημεία του μικρασιατικού δράματος υπήρξε η απαγόρευση εξόδου των ελληνικών και των υπόλοιπων χριστιανικών πληθυσμών από την κυβέρνηση Γούναρη-Πρωτοπαπαδάκη.
Από τις αρχές του 1922 είχε αρχίσει να συζητιέται σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια η εκκένωση της Μικράς Ασίας από τον ελληνικό στρατό. Παρ′ όλα αυτά, όμως, η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να απαγορεύσει στον ελληνικό πληθυσμό να εγκαταλείψει τη Μικρά Ασία. Η απόφαση αυτή πήρε τη μορφή του νόμου 2870/1922, ο οποίος προέβλεπε αυστηρές πειθαρχικές και χρηματικές ποινές, στην περίπτωση σύλληψης πλοίων που θα μετέφεραν πληθυσμό.
.
Ο Νόμος 2870/1922 ψηφίστηκε τον Ιούλιο, λίγο πριν την κατάρρευση του μετώπου. Και αυτό, ενώ είχαν απορρίψει την Άνοιξη του 1922 τις προτάσεις της οργάνωσης Μικρασιατική Άμυνα (επικεφαλής ο μητροπολίτης Χρυσόστομος) για ανακήρυξη Ιωνικού Κράτους, απεμπλοκή από τις συμμαχικές υποχρεώσεις, δημιουργία μιας ντε φάκτο νέας πραγματικότητας, δημιουργία ντόπιου στρατού που με την ελλαδική βοήθεια θα δημιουργούσε γραμμή άμυνας για να σταματήσει τον κεμαλικό στρατό.
Ο νόμος 2870/1922 ψηφίστηκε «ομοφώνως» στη συνεδρίαση της 14ης Ιουλίου 1922 και υπογράφτηκε στις 16 Ιουλίου 1922 από τον βασιλιά Κωνσταντίνο και τον Λ.Κ. Ρούφο. Δύο ημέρες αργότερα ετέθη επ’ αυτού η «μεγάλη του Κράτους σφραγίς» με την υπογραφή του Δημητρίου Γούναρη, υπουργού Δικαιοσύνης. Άρχισε να ισχύει από τη στιγμή τηςδημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 20 Ιουλίου, αριθμός φύλλου 119.Στο εισαγωγικό του νόμου αναφέρεται:
«Ψηφισάμενοι ομοφώνως της Γ’ εν Αθήναις Εθνικής Συνελεύσεως απεφασίσαμεν και διατάσσομεν…»
Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να ευρεθεί ποιοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση της 14ης Ιουλίου 1922 οπότε και ψηφίστηκε «ομοφώνως» ο νόμος, εφόσον μεταξύ της συνεδρίασης στις 3-6-1922 και της 24ης Ιανουαρίου 1924 δεν υπάρχουν πρακτικά, όπως εμφαίνεται από τη μελέτη του τόμου Εφημερίς των Συζητήσεων της Βουλής (1862 – 1967). Πιθανότατα, λόγω των έκτακτων γεγονότων οι αποφάσεις λαμβάνονταν με συνοπτικές διαδικασίες.
Το πρώτο άρθρο του νόμου ανάφερε: «Απαγορεύεται η εν Ελλάδι αποβίβασις προσώπων ομαδόν αφικνουμένων εξ αλλοδαπής, εφ’ όσον ούτοι δεν είναι εφωδιασμένοι δια τακτικών διαβατηρίων νομίμως τεθεωρημένων…» Τα υπόλοιπα άρθρα περιγράφουν τις τιμωρίες που θα υφίσταντο οι παραβάτες.
Στις 13 Αυγούστου 1922 (με το παλιό ημερολόγιο), ύστερα από τουρκική αντεπίθεση κατέρρευσε το μέτωπο στο Αφιόν Καραχισάρ. Ο ελληνικός στρατός διαλύθηκε μέσα σε λίγες μέρες. Οι υπεύθυνοι δεν είχαν το παραμικρό σχέδιο ανασυγκρότησης και άμυνας. Ο αξιωματικός Σιμιτόπουλος -όπως μας πληροφορεί ο Τάσος Βουρνάς – έγραψε: «Η βλακεία του επιτελείου του στρατού μας ήτο χαρακτηριστικοτάτη». Δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη για την άμυνα της Σμύρνης, ούτε καν για την προστασία της χερσονήσου της Ερυθραίας. Το μόνο μέλημα των υπευθύνων ήταν να αποκρύψουν την είδηση της κατάρρευσης του μετώπου από τον ελληνικό πληθυσμό και να εμποδίσουν την αναχώρησή του.
Η τελευταία εντολή της ελληνικής κυβέρνησης
Υπάρχουν καταγγελίες για βίαιη εμπόδιση της αναχώρησης των Ελλήνων της Ιωνίας από τις ελληνικές αρχές της Σμύρνης, λίγες μόνο ημέρες πριν από την είσοδο σε αυτήν των κεμαλικών στρατευμάτων. Η συμπεριφορά αυτή βασίζεται στην τελευταία εντολή της κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος με την υπογραφή του πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη να μην επιτραπεί στους Έλληνες Μικρασιάτες να αναχωρήσουν από τη Σμύρνη. Μετά την κατάρρευση του Μετώπου και πέντε ημέρες πριν ο κεμαλικός στρατός μπει στη Σμύρνη, στις 22 Αυγούστου με το παλαιό ημερολόγιο, ο Αρμοστής της Ελλάδας στην Ιωνία Αριστείδης Στεργιάδης αποστέλλει προς την ελληνική κυβέρνηση τηλεγράφημα με το οποίο ζητά εντολές αφού πρώτα παραθέτει κάποιες προτάσεις. Εξ αρχής ξεκαθαρίζει στο τηλεγράφημα ότι η Σμύρνη πρόκειται να καταστραφεί. Στη συνέχεια κάνει κάποιες προτάσεις. Μια από αυτές είναι: «Εγκρίνετε εμποδισθώσι αναχωρίσωσι Έλληνες Μικρασιάται δι’ Ελλάδα, ακόμα και όταν είναι εύποροι δυνάμενοι αναχωρήσωσι με συνήθη ταχυδρομικά ατμόπλοια.»
ΑΡΧΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Η κυβέρνηση υιοθέτησε αυτές τις προτάσεις και τις μετέτρεψε σε τελική κυβερνητική επιλογή. Την ίδια ημέρα (22 Αυγούστου 1922) η ελληνική κυβέρνηση με την υπογραφή του πρωθυπουργού Πρωτοπαπαδάκη απαντά «Εις απάντησιν της υπ’ αριθμ 2873 συμφωνούμε μεθ’ υμών…». Μόνο στο σημείο εκείνο όπου ο Στεργιάδης ζητούσε όπως «Εγκρίνετε αποσταλώσιν Αθήνας περί τα 500 ορφανά μικράς ηλικίας και τα πλείστα κοράσια τα οποία εσυντήρει η Υπάτη Αρμοστεία…», ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Π. Πρωτοπαδάκης δήλωσε επιφύλαξη: «…αλλ΄ως προς τον επισιτισμόν (σ.τ.σ των ορφανών) αδυνατούμε να αναλάβωμεν οιανδήποτε υποχρέωσιν…» (Η σχετική αλληλογραφία μεταξύ Στεργιάδη και ελληνικής κυβερνήσεως και η απάντηση της ελληνικής κυβερνήσεως υπάρχει στο Αρχείο του Υπουργείου).
Η απάντηση του Πρωτοπαπαδάκη στον Στεργιάδη
Τραγική υπήρξε η μοίρα των τροφίμων του Ορφανοτροφείου.
Το Ορφανοτροφείο βρισκόταν υπό την εποπτεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας της Ελληνικής Αμοστείας της Σμύρνης. Αυτός ήταν ο λόγος που συμπεριελήφθησαν στις προτάσεις Στεργιάδη προς την ελληνική κυβέρνηση. Φαίνεται ότι με την άφιξή τους στην Ελλάδα στεγάστηκαν σ’ ένα πρόχειρο ορφανοτροφείο στο Πολύγωνο Αθηνών και μετά μεταφέρθηκαν στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης. Όμως το ορφανοτροφείο στο Πολύγωνο δεν είχε δυνατότητα φιλοξενίας άνω των 100 ατόμων, ενώ σύμφωνα με την επιστολή Στεργιάδη στη Σμύρνη υπήρχαν 500 ορφανά.
Η ερευνήτρια Διονυσία Νέδα υποστηρίζει ότι αυτά που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Ελλάδα είναι αυτά που φιλοξενήθηκαν στα ορφανοτροφεία της Ελλάδας. Τα υπόλοιπα βρέθηκαν μετέωρα την εποχή της καταστροφής της Σμύρνης. Κάποια από αυτά περιπλανήθηκαν μόνα τους στη φλεγόμενη Σμύρνη και όσα γλύτωσαν τα μετέφεραν με ένα πλοίο στην Ελλάδα. Κάποια από αυτά με την άφιξή τους στον Πειραιά τα διοχέτευσαν στο κρατικό πορνείο των Βούρλων της Δραπετσώνας.Το ακίνητο των Βούρλων ανήκε στην οικογένεια Πιπινέλη, η οποία το είχε νοικιάσει στο κράτος και εισέπραττε το ενοίκιο. Η δημιουργία του κρατικού πορνείου έγινε το 1875 και ο εργολάβος που ανέλαβε να κατασκευάσει το συγκρότημα κτιρίων ονομαζόταν Νικόλαος Μπόμπολας.Είναι γνωστό ότι ιδιοκτήτρια του ακινήτου κατά τη δεκαετία του ’30 ήταν η μητέρα του πολιτικού Παναγιώτη Πιπινέλη.
Η εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι υπήρχε δίκτυο συνεργασίας μεταξύ κρατικών υπαλλήλων, αστυνομικών και προαγωγών. Το γεγονός της προώθησης μικρών κοριτσιών από το Ορφανοτροφείο Σμύρνης στο πορνείο των Βούρλων φαίνεται ότι υπήρξε ανεξάρτητο από το εμπόριο λευκής σαρκός, που άνθισε με την άφιξη των Μικρασιατών προσφύγων.
Ειλημμένη απόφαση εγκατάλειψης
Όλα αυτά υπήρξαν αποτέλεσμα της ειλημμένης πολιτικής εγκατάλειψης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο έλεος των νικητών του Μουσταφά Κεμάλ. Μόνο σ’ αυτό το πλαίσιο μπορεί να γίνει κατανοητός ο διάλογος Παπανδρέου-Στεργιάδη, που παραθέτει ο ιστορικός του μεσοπολέμου Γρηγόρης Δαφνής στο δίτομο έργο του Η Ελλάς μεταξύ δύο πολέμων: Όταν ο Στεργιάδης ανακοίνωσε στο νεαρό τότε πολιτικό Γεώργιο Παπανδρέου την επερχόμενη καταστροφή, δέχθηκε την ερώτηση: «Γιατί δεν ειδοποιείτε τον κόσμο να φύγει;» Η απάντηση του «Ελληνα αρμοστή Σμύρνης» ήταν η εξής: «Καλύτερα να μείνουν εδώ να τους σφάξει ο Κεμάλ, γιατί αν πάνε στην Αθήνα θα ανατρέψουν τα πάντα!»
Με τον τρόπο αυτό οι εξελίξεις και η πολιτική της μοναρχικής ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν με τον πιο δραματικό τρόπο την ευχή που είχε κάνει ένα χρόνο πριν ο πρίγκηπας Ανδρέας σε επιστολή του προς τον Ιωάννη Μεταξά:
«Απαίσιοι πραγματικώς είναι οι εδώ Έλληνες, εκτός ελαχίστων.….. Θα ήξιζε πράγματι να παραδώσωμεν την Σμύρνην εις τον Κεμάλ δια να τους πετσοκόψη όλους αυτούς τους αχρείους…»
Τα συναισθήματα που έτρεφαν οι ελίτ της Παλαιάς Ελλάδας για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα αδιαφορίας για τα τεκταινόμενα στην Ανατολή. Το κλίμα αυτό περιέγραψε εύγλωττα ο φιλομοναρχικός δημοσιογράφος Κώστας Φαλτάιτς τις μέρες της καταστροφής της Σμύρνης:
«…Το άγγελμα της μεγάλης σφαγής διαδίδεται τώρα τας πρώτας βραδυνάς ώρας στας Αθήνας… Τα θέατρα σήμερα την νύχτα είναι και πάλι ανοιχτά και παίζουν. Ο κόσμος στο θέατρο της Κυβέλης γελά και η μουσική χτυπά εύθυμα τραγουδάκια. Μπήκα μέσα να δω την ψυχαγωγία του κόσμου και έφυγα αηδιασμένος…. Είναι λοιπόν και αι Αθήναι, η άτιμη και πουλημένη πόλις που προορίζεται να καταστραφεί αφού δεν αισθάνθηκε την συγκίνηση της καταστροφής (της Σμύρνης) και την σφαγήν και καταστροφήν όλου του ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Η αηδία μου ήταν περισσότερο από μεγάλη…».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27 Νοεμβρίου 2018
Διεθνής κινητοποίηση για επιστροφή κλεμμένων έργων τέχνης απο τους Ναζί στους Εβραίους ιδιοκτήτες τους.
Εκφυλισμένη τέχνη (γερμανικά: Entartete Kunst) είναι ο όρος που χρησιμοποίησε το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας για να περιγράψει ουσιαστικά οποιαδήποτε μορφή μοντέρνας τέχνης.
Η τέχνη αυτού του είδους απαγορεύτηκε, με τη δικαιολογία ότι η φύση της ήταν μη-γερμανική ή "εβραιο-μπολσεβίκικη", και οι δημιουργοί της, που χαρακτηρίστηκαν "εκφυλισμένοι καλλιτέχνες" υπέστησαν διώξεις και ποινές.
Διώχτηκαν από τις θέσεις διδασκαλίας σε πανεπιστήμια και σχολές, τους απαγορεύτηκε να εκθέτουν και να πωλούν τα έργα τους, και σε ορισμένες περιπτώσεις τους απαγορεύτηκε συνολικά να παράγουν τέχνη.
Η "Έκθεση Εκφυλισμένης Τέχνης", που διοργανώθηκε από το ναζιστικό κόμμα στο Μόναχο το 1937, αποτελούνταν από μοντερνιστικά έργα τέχνης, τοποθετημένα στο χώρο με χαοτικό τρόπο και συνοδευόμενα από απαξιωτικά, προπαγανδιστικά συνθήματα.
Έχοντας σαν σκοπό της να στρέψει την κοινή γνώμη κατά του μοντερνισμού, η έκθεση ταξίδεψε σε αρκετές ακόμα πόλεις της Γερμανίας και της Αυστρίας.
Η τέχνη που επέτρεπαν οι Ναζί να υπάρχει ήταν η παραδοσιακή στο ύφος, που εξύψωνε τα ιδανικά της φυλετικής καθαρότητας, του μιλιταρισμού και της υποταγής στην εξουσία.
Ο Ναζισμός-οχι τόσο ο Φασισμός, γιατί στην Ιταλία,με τη βοήθεια του καθολικισμού και τη μεγαλύτερη ευστροφία των Ιταλών, αποφευχθηκαν τα άκρα-συγκρότησε μια εξουσιάζουσα κάστα απο τα πιο έκφυλα, τα πιο αιμοβόρα, τα πιο ρυπαρά όντα που γνώρισε η ιστορία της γερμανικής φυλής.
Εκεί δεν υπήρχε ουτε η μικρή μειοψηφία των ιδεολόγων που υπήρξαν στίς άλλες λαικες δημοκρατίες.
Εκεί οι ιδεολόγοι ήταν "μανιακοί". Και στο ναζισμό γινόταν καταχρηστική επίκληση του λαού, του επίλεκτου μάλιστα λαού,που ηταν εν τούτοις τελείως άβουλος και υποταγμένος στη κάστα, δηλαδή ενος λαού που στην ούσια δεν υπήρχε.
Μόνο για δημοκρατία δε μιλούσε η ναζιστική κάστα.
Είχε πλάσει μια φιλοσοφία δική της, δικά της ιδανικά, γεννήματα μιας έκφυλης φαντασιοπληξίας.
Η Γαλλία, που υπήρξε η «πινακοθήκη της Ευρώπης» πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξασφάλισε την επιστροφή περισσότερων των 2.000 έργων μετά το τέλος του πολέμου. Μεταξύ τους, έργα των Ανρί Ματίς, Κλοντ Μονέ, Πέτερ Πολ Ρούμπενς και Μαξ Ερνστ, οι ιδιοκτήτες των οποίων χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα, παραμένουν στο Λούβρο, στο Μουσείο Ορσέ και σε άλλα γαλλικά μουσεία.
Μεταξύ του 1940 και του 1945, οι Ναζί σφετερίσθηκαν περίπου 100.000 έργα τέχνης και πολύτιμα αντικείμενα από το γαλλικό έδαφος. Στα τέλη του πολέμου, έγινε κατορθωτό να επαναπατρισθούν 60.000 από αυτά και περίπου 45.000 ταυτοποιήθηκαν και επέστρεψαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Σήμερα, ακόμη 2.100 τέτοια έργα και αντικείμενα περιμένουν να ταυτοποιηθούν και να επιστραφούν. Το Λούβρο φυλάσσει 1.700 εξ αυτών, με τα 800 να είναι πίνακες ζωγραφικής. Το ένα τρίτο βρίσκεται στις αποθήκες του, ενώ τα υπόλοιπα έχουν δανεισθεί στα διάφορα δημόσια Μουσεία της χώρας για να εκτεθούν.
Το 1998, σαράντα τέσσερα κράτη υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στην Ουάσιγκτον, με στόχο τον εντοπισμό και την επιστροφή κλεμμένων από τους ναζί έργων τέχνης. Εκτοτε, όμως, ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί στο θέμα. Τον Φεβρουάριο, στον απόηχο της «υπόθεσης Γκούρλιτ», η Γερμανία δημιούργησε ίδρυμα απολεσθέντων έργων. Δύο μήνες νωρίτερα, οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν το πόρισμα έρευνας, που χαρακτήριζε «ύποπτης προέλευσης» 139 έργα τέχνης σε μουσεία της χώρας, μεταξύ τους και η ελαιογραφία «Οδαλίσκη» του Ανρί Ματίς, ένα από τα εμβληματικά έργα του Μουσείου Στέντελαϊκ του Αμστερνταμ.
Χθες οργανώθηκε στο Βερολίνο μια ειδική ημερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τότε που υιοθετήθηκαν οι Αρχές της Ουάσινγκτον.
Πρόκειται για μια συμφωνία την οποία υπέγραψαν 44 χώρες το 1998. Βάσει της συμφωνίας, δημόσια μουσεία υποχρεούνται να επιστρέψουν κλεμμένους καλλιτεχνικούς θησαυρούς από την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού και να βρουν λύσεις για τους κληρονόμους των θυμάτων. Πρόκειται πάντως για μια διακήρυξη αυτοδέσμευσης, η οποία δεν ισχύσει για τις ιδιωτικές συλλογές, στις οποιες κρύβονται πολλά απο αυτά τα έργα.
Ειναι ενα καθήκον πρωτίστως ηθικό, να επιστραφούν οι θησαυροί που εκλάπησαν.
Στο μουσείο Μπεργκγκρύν παρουσιάστηκε μια έκθεση με έργα των Πικάσο, Κλέε, Μπρακ, Ματίς. Ειδικοί εξέτασαν 135 έργα από το 2015 μέχρι το 2018 που ανήκαν στον Εβραίο συλλέκτη Χάιντζ Μπεργκγρύν και τα οποία αποκτήθηκαν πριν από το 1945. Σήμερα βρίσκονται στην κατοχή του Ιδρύματος για την Πρωσική Πολιτιστική Κληρονομιά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλά από αυτά που βρέθηκαν στα χέρια του μαυραγορίτη Ριχάρδου, είναι οικογενειακές αναμνήσεις,είναι ιστορίες,είναι ζωές ολόκληρες,είναι αντικείμενα αγαπημένων ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή,και αυτά τους κρατούσαν ζωντανούς στους αγαπημένους τους,και που κάποιοι πολιτικοί-καθάρματα με τη πολιτική τους, ανάγκασαν τον κόσμο να τα αποχωριστεί με πόνο ψυχής.
Ένα μεγάλο μέρος είναι φυσικά κλοπιμαία.
Καμιά συγχώρεση για αυτό το κάθαρμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αναφέρομαι στο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται και να είναι σε απελπισία και προσπάθησαν να βρουν δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας... "
Αλέξης Τσίπρας
Κοίτα ποιός μιλάει.! Ο άνθρωπος που ενεχυρίασε όλη την Ελλάδα και υπέγραψε την απόλυτη παράδοση του υστερήματος των Ελλήνων στους τοκογλύφους δανειστές. Έλεος Κύριε.!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28/11/2018
Αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης για την καθαρίστρια που βρέθηκε στη φυλακή
– Το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων αποφάσισε να ανάψει πράσινο φως στην αποφυλάκισή της
– Η καθαρίστρια από τον Βόλο θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι να γίνει η εκδίκαση από τον Άρειο Πάγο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαχρονική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Χτίζω όπου γουστάρω, όσο γουστάρω κ αν έχετε πρόβλημα πηγαίνετε στην δικαιοσύνη... Παίρνω δάνεια και δεν πληρώνω μία. Και μόλις μετά από 10 και χρόνια βγαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις εναντίον μου τα κλείνω όλα, τους απολύω όλους και πάω για άλλα! Κι ας μη βιαστεί κάποιος να πει ότι θα βγει σε πλειστηριασμό το ακίνητό του διότι αυτό κρίθηκε ότι δεν έπρεπε καν να έχει χτιστεί και άρα θα κατεδαφιζόταν ούτως ή άλλως, ενώ τώρα με τον πλειστηριασμό θα εξοφλήσει κ μέρος απ τα χρωστούμενα! (απ τα χρωστούμενα στις τράπεζες φυσικά.. όχι στους άλλους) Ωραίος;;Βεβαίως! Βεβαίως!

Βγαίνει στο σφυρί το εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι
To εμπορικό κέντρο Avenue ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο 2007 και καλύπτει έκταση 22.000 τετραγωνικά μέτρα.
Στο σφυρί βγαίνει μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού, από τις πιστώτριες τράπεζες το εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι (Λ. Κηφισίας 41-45).
Το εμπορικό κέντρο ανήκει στην Τρόπαια, πρώην Σάνυο και βγαίνει τμηματικά σε πλειστηριασμό στις 19 Δεκεμβρίου 2018 για συνολικό τίμημα που ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ.
To εμπορικό κέντρο Avenue ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο 2007 και καλύπτει έκταση 22.000 τετραγωνικά μέτρα, στα οποία στεγάζεται η υπεραγορά Σκλαβενίτη (11.500 τετραγωνικά μέτρα), το JUMBO το Η&Μ, το Volta Fun Town και 60 επώνυμα καταστήματα, ενώ διαθέτει και 4.000 τετραγωνικά μέτρα χώρο πρασίνου.
Υπενθυμίζεται ότι το 2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ήταν παράνομη και αντισυνταγματική η μεταφορά συντελεστή δόμησης που επέτρεπε την ανέγερση του εμπορικού κέντρου στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τη Λ. Κηφισίας και τις οδούς Γούναρη, Δημοκρίτου και Ζηρίδη.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτές τις προσφυγές που είχαν καταθέσει ο Σύλλογος «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου» και κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να ακυρωθούν: 1) η απόφαση της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής που επέτρεπε τη μεταφορά συντελεστή (άρθρο 7 Ν. 3044/2002), 2) η οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου για τη νομιμοποίηση τμήματος υπογείου με μεταφορά συντελεστή και 3) η οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου με την οποία εγκρίθηκε «κατ' επέκταση και καθ' ύψος» (ισόγειο και α' όροφος) το επίμαχο εμπορικό κέντρο και επετράπησαν νέες διαρρυθμίσεις.
Το εμπορικό κέντρο, όπως άλλωστε και με άλλα που κρίθηκαν παράνομα, ουδέποτε κατεδαφίστηκε ενώ ένα χρόνο αργότερα το 2013 η ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου, Σάνυο, μετονομάστηκε σε «Τρόπαια Συμμετοχική», η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και υψηλές υποχρεώσεις.
Ο πλειστηριασμός του εμπορικού κέντρου αποφασίστηκε καθώς η πρώην Σάνυο δεν τήρησε τους όρους ομολογιακού δανείου, ύψους 12 εκατ. ευρώ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορία...
- ο ... Λεοντόκαρδος συνελήφθη για λαθρεμπόριο. Προφανώς όλες οι άλλες δραστηριότητες του αυτά τα χρόνια είναι " νόμιμες"! "ξεζουμισε χιλιάδες" κατά την φτηνιαρικη έκρηξη Τσίπρα.
Ποιος ήταν κυβέρνηση αυτά τα χρόνια που " ξεζουμιζε";
Ποιού η πολιτική οδηγούσε κόσμο σε τοκογλύφους;
ποιος τον άφησε να ξεζουμιζει;
Και, τελικά, έστω και τώρα θα κατασχεθεί η περιουσία του και θα επιστραφούν στους φουκαραδες που εγδυσε;
Ε "ευαίσθητοι";



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Δράμαλης έφτασε αντουφεκιστος στην Πελοπόννησο, είχε εκμεταλλευτεί τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις των Επαναστατών. Ο Ανδρούτσος, επικηρυγμενος από την " κυβέρνηση" έστειλε ένα γράμμα:
" σας στέλνω 30 χιλιάδες με τον Δράμαλη για να μονοιασετε. Εγώ που παίρνω επάνω μου να μην περάσει ούτε πουλί" κι όντως έκοψε τον ανεφοδιασμό κι αυτή ήταν η βασική αιτία καταστροφής...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018
Ο γιός του Μπολσονάρου συντονίσει από την Ουάσινγκτον επιθέσεις κατά Κούβας και Βενεζουέλας

Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, ανέθεσε στο γιο του το καθήκον να υπάγει την εξωτερική πολιτική της χώρας του στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά σε θέματα που αφορούν την Κούβα και τη Βενεζουέλα.
Ο Εντουάρντο Μπολσονάρου, γερουσιαστής στην πλούσια πολιτεία του Σάο Πάολο, ταξίδεψε στις αρχές της εβδομάδας στην Ουάσινγκτον ως απεσταλμένος του πατέρα του στο υπουργείο Εξωτερικών, στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του με αξιωματούχους δεύτερης και τρίτης γραμμής στην Ουάσινγκτον, ο Μπολσονάρου ο νεώτερος ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα να υπογράψει συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αυξήσει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Αβάνας και του Καράκας.

Σύμφωνα με την O Globo, ο γερουσιαστής είπε ότι υπάρχουν μέσα έρευνας στην αποκαλούμενη Σύμβαση του Παλέρμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Βραζιλία κατά των δύο χωρών.
Η ποινικοποίηση της πολιτικής ήταν η κύρια στρατηγική της βραζιλιάνικης δεξιάς για να απαλλαγεί από τους αντιπάλους της, όπως συνέβη με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος (PT), Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος ήταν φαβορί σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, αλλά δεν μπορούσε να παρουσιαστεί λόγω της πολιορκίας του δικαστικού συστήματος.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μπολσόναρου, το σχέδιο της νέας κυβέρνησης, μόλις αναλάβει καθήκοντα στη Μπραζίλια την 1η Ιανουαρίου, θα είναι η «διεθνοποίηση» των τεχνικών που επέτρεψαν την εκδίωξη της εκλεγμένης προέδρου, Ντίλμα Ρούσεφ, και στη συνέχεια να βγάλουν τον Λούλα από το παιχνίδι με νομικά τερτίπια.
Η Βραζιλία εξετάζει συνεργασίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το σκοπό αυτό, δήλωσε ο Μπολσονάρου ο νεότερος.

Ανέφερε ακόμη ότι οι ενέργειες εναντίον της Κούβας και της Βενεζουέλας θα συντονιστούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον Σέρζιο Μόρο, τον αμφιλεγόμενο δικαστή που μετέτρεψε τις έρευνες για διαφθορά της υπόθεσης Lava Jato σε κυνήγι μαγισσών εναντίον των ηγετών του PT.
Ο υιός Μπολσονάρου πρότεινε επίσης οι έρευνες της υπόθεσης Lava Jato, των οποίων μέχρι τώρα ήταν επικεφαλής ο Μόρο, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν πιθανά περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας και της Κούβας στη Βραζιλία.
Τον απεσταλμένο του νεοεκλεγμένου προέδρου της Βραζιλίας υποδέχθηκε στην Ουάσινγκτον ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), Λουίς Αλμάγκρο.
Ο Αλμάγκρο είναι η αιχμή του δόρατος της Ουάσινγκτον ενάντια στις προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του ΟΑΚ, οι επιθέσεις εναντίον κυβερνήσεων που δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των ΗΠΑ έχουν κλιμακωθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ποροσένκο καλεί το ΝΑΤΟ ν΄αναπτύξει πολεμικά πλοία στην Αζοφική Θάλασσα.
29/11/2018 – 13.00
ν΄αναπτύξουν πολεμικά πλοία στην Αζοφική Θάλασσα για να υποστηρίξουν το Κιέβο στη διαπάλη του με τη Μόσχα μετά τη σύρραξη με τις ρωσικές δυνάμεις στ΄ανοιχτά της Κριμαίας.
« Η Γερμανία είναι ένας από τους πιο κοντινούς μας συμμάχους και ελπίζουμε ότι χώρες του ΝΑΤΟ είναι έκτοτε έτοιμες ν’ αποστείλουν πλοία στην Αζοφική Θάλασσα για να βοηθήσουν την Ουκρανία και να διασφαλίσουν την ασφάλεια », δήλωσε ο Porochenko σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα Bild.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστακός η Κριμαία: και 4η συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 Triumph εγκαθιστούν οι Ρώσοι στην Κριμαία.
28/11/2018 – 20.00
H Kριμαία γίνεται μια από τις καλύτερα προστατευμένες περιοχές της Ρωσίας. Σήμερα έγινε γνωστό ότι η αεράμυνα της Κριμαίας θα ενισχυθεί από μια ακόμη συστοιχία  αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph.
Tο προσωπικό χειρισμού της συστοιχίας πυραύλων S-400 εκπαιδεύθηκε στην περιοχή Astrakhan και ήδη ο στρατός δεσμεύθηκε για την προετοιμασία του εξοπλιστικού συστήματος για την μεταφορά του στην Χερσόνησο.
Ο εναέριος χώρος της Κριμαίας προστατεύεται ήδη από 3 συστοιχίες S-400. Η επικείμενη ενίσχυση της αεράμυνας της Κριμαίας που την καθιστά στο μέλλον απρόσβλητη συνδέεται, μεταξύ άλλων, με την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο στενό του Κερτς.
Αυτό το επιπλέον σύστημα πυραύλων εδάφους – αέρος S-400 θ΄αναπτυχθεί στο προσεχές μέλλον στην Κριμαία και θα λάβει θέση μάχης για να προστατέψει τον εναέριο χώρο  της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ο στρατηγός Vadim Astafiev, εκπρόσωπος τύπου του Νότιου στρατιωτικού Τομέα αναφέρει το Interfax.
Παράλληλα 500 ρωσικά μαχητικά και 340 επιθετικά ελικόπτερα στα σύνορα της Ουκρανίας μ΄εμπειροπόλεμα πληρώματα που έλαβαν μέρος στον πόλεμο στη Συρία είναι εγκαταστάθηκαν στα σύνορα με Ουκρανία ενώ μεταφέρθηκαν και πύραυλοι Bal anti-ship…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη 36χρονος για τις φθορές στις πυραμίδες της οριογραμμής Ελλάδας-ΠΓΔΜ
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 18:14
Πολίτης της ΠΓΔΜ, ο οποίος συνελήφθη, προκάλεσε τις φθορές σε πυραμίδες που οριοθετούν τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στο ύψος του νομού Φλώρινας, γνωστοποίησε η αστυνομία της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης είναι ένας 36χρονος, κάτοικος του χωριού Γκέρμιαν, κοντά στην πόλη Μοναστήρι (Μπίτολα).
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο 36χρονος, κατά την ανάκριση του σε αστυνομικό τμήμα παραδέχτηκε ότι προκάλεσε τις εκτεταμένες φθορές στις πυραμίδες.
Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, το περιστατικό σημειώθηκε στις 23 Νοεμβρίου, μεταξύ 14:00-20:00.
Εις βάρος του δράστη θα ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική πράξη από την Εισαγγελία.
Μιλαμε για το αρθρο
Περίεργο περιστατικό στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ: Άγνωστοι αφαίρεσαν 105 κολόνες στην οριογραμμή
 Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018, 17:30




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Επιθεση σε καταληψη από τους φασιστες «μαθητες»  στην πορεία για τη Μακεδονία
 Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 16:16
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομάδα νεαρών που συμμετείχαν στη φασιστικη «μαθητική» πορεία για τη Μακεδονία, κινήθηκαν προς την οδό Εγνατία.
Εκεί άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια στο κτήριο όπου στεγάζεται η κατάληψη 111.
Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο αντέδρασαν άμεσα και με τη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, απώθησαν τους νεαρούς, οι οποίοι κινήθηκαν προς τις οδούς Παλαιών Πατρών Γερμανού και Παλαιολόγου.
Τονίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση και πετροπόλεμος στην οδό Αγίου Δημητρίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
 Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 12:51
Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια όταν ομάδα αγνώστων αντιεξουσιαστων αποσπαστικε από την πορεια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξε πέτρες σε κατάστημα τράπεζας με τους αστυνομικούς να απαντούν με οβίδες κρότου λάμψης.
Στις 12.00 μέλη της «Πρωτοβουλίας για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας» που υποστηριζεται από την ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή με σύνθημα ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συλλαλητήριο πραγματοποιείται, «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας και για να μην αφήσουμε τις παρακρατικές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
 Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 17:29
Με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Ομάδας και τις υπογραφές του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και Knut Fleckenstein, εισηγητή για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, κατατέθηκε τροπολογία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ζητάει την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις Αλβανικές αρχές.
Η τροπολογία, η οποία υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία και ενσωματώθηκε στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις Ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας, εστιάζει στις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου και σημειώνει πως «αναμένει από τις αλβανικές αρχές να διερευνήσουν και να διευκρινίσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής».
Η τροπολογία εστιάζει στην «ένταση που υπήρξε μετά από επεισόδιο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας με διπλή ιθαγένεια (αλβανική και ελληνική), ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας (RENEA) κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στους Βουλιαράτες, στις 28 Οκτωβρίου 2018· ζητεί αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και αναμένει από τις αλβανικές αρχές να διερευνήσουν και να διευκρινίσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετραπέρατος μπατριώτης μακεδονομάχος, ουρλιάζει ότι οι αναρχικοί δέρνουν μαθητές κ πετάνε στα ΜΑΤ πέτρες, μέχρι που μια ακόμα πιο έξυπνη της παρέας του επισημαίνει live στην κάμερα οτι είναι "δικοί τους". "Ξέρω μωρέ, ξέρω"
Υπέροχο βίντεο που θα διδάσκεται σε όλες τις σχολές πολέμου.
Ακούστε μετά το 1ο λεπτό.

https://www.facebook.com/432406813903943/videos/297855171071802/?__tn__=%2CdkC-y.g-R&eid=ARCFZQo0Y5z6MrIFrXczfWjL17Dfjxs1unydpg4DuA3We7wl9-ifnOZ7Sxg2-JyofGO9Pu3vkAWA8sM8&hc_ref=ARQlH4VlhKQ36SH4eyRIGWtjWiVaJE11Qmtrxn9r3JE9704AwVfNoV9XGE_XBaZe4aY&fref=tag



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΛΟΥΝΤΕΜΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ...''Κύριε μάρτυς είναι ένοχος ο κατηγορούμενος..??
ΒΑΡΝΑΛΗΣ (Με έμφαση): Ένοχος; Όχι! Για να ναι ένοχος ένας Συγγραφέας πρέπει να δίνει αρνητικές απαντήσεις στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις; Πρώτον: Ζώντας σε μια κοινωνία αδικίας με ποιους θα πάει; Με τους αδικητές ή με τους αδικημένους; Δεύτερο: Αν ο Λαός πέσει στα δεσμά της τυραννίας με ποιους θα συνταχθεί; Με τον τυραγνισμένο ή με τον τύραννο; Και τρίτο και τελευταίο: Αν η Πατρίδα πάει σ΄ εθνική σκλαβιά ποιους θα βοηθήσει; Τους κατακτητές ή τους κατακτημένους; Δηλαδή με τους κιοτήδες θα πάει ή με τα παλικάρια; Γνωρίζω τον κατηγορούμενο από έφηβο. Τον γνωρίζω σαν συγγραφέα, και σαν Έλληνα. Και σας δηλώνω κατηγορηματικά: Και στις τρεις ερωτήσεις ο κατηγορούμενος έδωσε αυτές τις απαντήσεις. Δεν είναι ένοχος.
[…]
ΣΥΝΕΔΡΟΣ: Εις ένα από τα υπό κατηγορίαν κείμενά του και συγκεκριμένα εις το υπό τον τίτλον «Οι λύκοι ανεβαίνουν στον ουρανό»…
ΒΑΡΝΑΛΗΣ: Ε;…
ΣΥΝΕΔΡΟΣ: Ο Συγγραφεύς -δια να σώσει την τρυφεράν Ειρηνούλαν από την βουλιμίαν των αφεντικών της- την παραδίδει εις τας χείρας των εργατών.
ΒΑΡΝΑΛΗΣ: Καλά κάνει.
ΣΥΝΕΔΡΟΣ: Δε θα μπορούσε , έξαφνα, να την παραδώσεις εις χείρας εκείνων οίτινες είναι εντεταλμένοι για την φρούρησιν της τιμής των…
ΒΑΡΝΑΛΗΣ: Ποιονών. Των χωροφυλάκων;
ΣΥΝΕΔΡΟΣ: Βεβαίως.
ΒΑΡΝΑΛΗΣ: Όχι! Θα την πουλούσαν στο μπουρδέλο.
ΣΥΝΕΔΡΟΣ: Κύριε Βάρναλη…
ΒΑΡΝΑΛΗΣ: Τη γνώμη μου δε ζητήσατε; Τη γνώμη μου είπα. Ξέρω, εσείς έχετε άλλην γνώμη. Αλλά δεν είσθε σεις ο μάρτυρας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τίποτε άλλο κ. Βάρναλη. Μπορείτε ν΄ αποσυρθείτε.
ΒΑΡΝΑΛΗΣ (δυνατά): Κοιτάξτε μην τύχει και τον αθωώσετε «λόγω αμφιβολιών»! Αν οι Νόμοι σας καταδικάζουν αυτές τις αρετές καταδικάστε τον! Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Κανένα! Σας το λέω εγώ!.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους ανάπηρους ΕΑΜίτες
Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ
75 χρόνια από το πογκρόμ ενάντια στους ανάπηρους πολέμου της Αλβανίας
30 Νοεμβρίου 2018, 1.00 μ.μ., στο Μνημείο του Νοσοκομείου Σωτηρία, στο Γουδί, καταθεση στεφανου, για να τιμησουμε τους εκτελεσθεντες αναπηρους.
Κάλεσμα για να τιμήσουμε τους 283 ανάπηρους πολέμου που στις 30 Νοέμβρη του 1943 συνελήφθησαν από τα τάγματα ασφαλείας και παραδόθηκαν στους Γερμανούς, στις φυλακές Χαϊδαρίου και Χατζηκώστα και εκτελέστηκαν.
Τη νύχτα της 30ής Νοέμβρη του 1943, τα τάγματα ασφαλείας, με τις πλάτες των γερμανοφασιστών κατακτητών, ξεχύθηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας ενάντια στους 15.000 ανάπηρους του ελληνοϊταλικού πολέμου. Τους άρπαξαν, τους φόρτωσαν σε αυτοκίνητα και τους παρέδωσαν στους Γερμανούς, στις φυλακές Χαϊδαρίου και Χατζηκώστα.
Με την κατάρρευση του Μετώπου και τη συνθηκολόγηση του Ελληνικού Στρατού, οι ανάπηροι των μετώπων στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μαζεύτηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας. Περίπου 15.000 ανάπηροι βρήκαν το πρώτο καταφύγιό τους, σε άθλιες συνθήκες, σε δεκάδες νοσοκομεία της Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή, οι ανάπηροι άρχισαν τους αγώνες για την επιβίωσή τους και την υγειονομική περίθαλψή τους. Ιδιαίτερο μέτωπο άνοιξαν ενάντια στους αξιωματικούς – εγκάθετους της δοσίλογης κυβέρνησης που λυμαίνονταν τα νοσοκομεία.
Η κατάσταση στη χώρα άρχισε να γίνεται ανυπόφορη. Πλησίαζε ο χειμώνας 1941 – 42 και το φάσμα της πείνας ήταν ορατό. Το Σεπτέμβρη του 1941, ιδρύθηκε το ΕΑΜ που αμέσως επιδόθηκε σε ένα δύσκολο και επικό αγώνα για την ανύψωση του ηθικού του λαού και την πάλη του για την επιβίωση και τη λευτεριά του. Τα μηνύματα του ΕΑΜ πρώτοι τα πήραν οι ανάπηροι του πολέμου στα νοσοκομεία. Αρχισε η οργάνωση των νοσοκομείων στο ΕΑΜ. Στις 28 Οκτώβρη 1941 πραγματοποιείται η πρώτη οργανωμένη αγωνιστική εκδήλωση. Οι ανάπηροι μαζί με τους φοιτητές καταθέτουν στεφάνια στον Αγνωστο Στρατιώτη κάτω από τα έκπληκτα μάτια των αρχών κατοχής.
Στα νοσοκομεία αρχίζει οργασμός οργανωτικής δουλειάς. Συγκροτούνται σε όλα τα νοσοκομεία Επιτροπές, καθώς και παννοσοκομειακή Επιτροπή. Στα νοσοκομεία δεν κατάφεραν ποτέ να εγκατασταθούν οι διοικήσεις που διόρισαν οι κυβερνήσεις των Ράλληδων. Το κίνημα των αναπήρων συντονίζεται με το φοιτητικό κίνημα, με τους δημόσιους υπάλληλους, τους μαγαζάτορες, τους εργαζόμενους.
Σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις της Αθήνας για ψωμί και συσσίτια, στις εθνικές επετείους της 25ης του Μάρτη και 28ης Οκτώβρη προπορεύονταν οι ανάπηροι και τραυματίες του αλβανικού πολέμου με τα αναπηρικά τους αμαξίδια – «μηχανοκίνητες φάλαγγες» τα είχε ονομάσει τότε ο λαός – με τις πατερίτσες ή τα μπαστούνια τους, με τους επιδέσμους ακόμα στα κεφάλια τους, στα μάτια τους και τις νοσοκόμες να σπρώχνουν τα αμαξίδια, να υποβαστάζουν τους ακρωτηριασμένους ή να οδηγούν τους τυφλούς.
Οι ανάπηροι συντονίζουν και συντάσσουν τις δυνάμεις τους. Καθορίζουν τρία κέντρα δράσης και συμπαράστασης στον αναπτυσσόμενο λαϊκό αγώνα. Λυκαβηττό – Τουρκοβούνια – Κέντρο Αθήνας, προς τα οποία συγκλίνει η δράση τριών γειτονικών ομάδων νοσοκομείων.
Η ανάπτυξη του αγώνα των αναπήρων εξοργίζει τις ελληνικές και γερμανοϊταλικές αρχές κατοχής. Στόχος τους τώρα είναι η διάλυση των νοσοκομείων. Εγινε η σκέψη να μαζέψουν όλους τους ανάπηρους στα Μέθανα, δήθεν για λουτροθεραπεία. Αλλά οι ανάπηροι ματαίωσαν την πονηρή αυτή «λύση». Στις 3 Μάρτη 1943 πήραν μέρος στον ξεσηκωμό για ματαίωση της επιστράτευσης, μαζί με τους εργαζόμενους της Αθήνας και του Πειραιά, τους δημόσιους υπάλληλους, τους φοιτητές, τους επαγγελματίες και βιοτέχνες. Πλήρωσαν με ακριβό τίμημα: 46 νεκρούς. Ομως, ούτε ένας Ελληνας δεν πήγε στο Ανατολικό Μέτωπο.
Στις 30 Νοέμβρη 1943 γύρω στις 3 τα ξημερώματα, έκαναν την επίθεσή τους ενάντια στα 19 νοσοκομεία που οι ανάπηροι τα είχαν μετατρέψει σε κάστρα της Εθνικής Αντίστασης. Ο «εγκέφαλος» που σχεδίασε την έφοδο στα νοσοκομεία και το άγριο χτύπημα των αναπήρων ήταν ο γνωστός και σαν «μαύρος» άνθρωπος Στ. Γονατάς, φυσικά μαζί με τον Ράλλη το δοσίλογο πρωθυπουργό. Ελληνόφωνα στρατεύματα κατοχής, οι γερμανοτσολιάδες του Ράλλη, πάνω από χίλιοι, οπλισμένοι με γερμανικά όπλα, μεταφέρθηκαν με καμιόνια κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Γκεσταπίτη Φον Στρόουπ περικύκλωσαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία, για να τα καταλάβουν. Μπήκαν μέσα ουρλιάζοντας και με βρισιές, χτυπήματα με τους υποκόπανους και πολλές φορές με λογχισμούς και πυροβολισμούς, έπεσαν πάνω στους ανάπηρους και τραυματίες.
Ο Γονατάς, μάλιστα, είχε κυνικά δηλώσει σε μια επιτροπή αναπήρων. «Θα σας εξοντώσουμε όλους, γιατί είσαστε ΕΑΜίτες». Κι ο Ράλλης τους αποκαλούσε κηφήνες και αναρχικούς.
Η αγριότητα των γερμανοτσολιάδων ξεπέρασε κάθε όριο. Έσερναν ανάπηρους με κομμένα και τα δυο άκρα στο χώμα μέχρι που μάτωναν. Δεν άφηναν τις νοσοκόμες να τους βοηθήσουν. Αρπαζαν από τα χέρια τους ή από τα χέρια των αναπήρων τα τεχνητά μέλη και τα έσπαζαν για να μην τα χρησιμοποιήσουν και τους χτύπαγαν με αυτά στο κεφάλι. Μεγαλύτερη αγριότητα και μίσος έδειχναν στα μέλη των νοσοκομειακών επιτροπών, τα οποία υποδείκνυαν οι πράκτορές τους μέσα σε κάθε νοσοκομείο.
Οι ανάπηροι φορτώνονται σε καμιόνια με προορισμό τις φυλακές Χατζηκώστα και το στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Τα ξημερώματα εκτελούνται 283 αγωνιστές με αναπηρία.
ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους ανάπηρους ΕΑΜίτες
Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Η Eurovision είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση ζωντανής μουσικής στον κόσμο - οι τηλεθεατές 180+ εκατομμυρίων τηλεθεατών παρακολουθούν ερμηνευτές που εκπροσωπούν τις χώρες τους.
Την επόμενη χρονιά όλοι οι οφθαλμοί θα βρίσκονται στο Ισραήλ, που φιλοξενεί το διαγωνισμό. Αλλά έχουν ένα πρόβλημα.
Οι βασικές αξίες της Eurovision είναι η ένταξη, η ποικιλομορφία και η ενότητα - και η τρομακτική μεταχείριση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ είναι το πολικό αντίθετο.
Αποτελέσματα σημαντικών καλλιτεχνών προσχώρησαν σε μια Παλαιστινιακή έκκληση για το Ισραήλ να εγκαταλειφθεί ως οικοδεσπότης και σε μέρες οι διοργανωτές του διαγωνισμού συγκεντρώνονται στην ετήσια Συνέλευσή τους όπου θα μπορούσαν να ενεργήσουν.
Η κατοχή των δικαιωμάτων φιλοξενίας θα ήταν ένα τεράστιο δημοκρατικόπραξικόπημα για το Ισραήλ να ασκεί τα τρομακτικά εγκλήματα πολέμου και την αχαλίνωτη ρατσιστική νομοθεσία . Αλλά ήδη έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα.
Ήθελαν να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ, αλλά έπρεπε να υποχωρήσουν από την αποτρόπαια προσπάθεια να διεκδικήσουν την παράνομη διεκδίκησή τους στην πόλη.
Οι βασικές ευρωπαϊκές χώρες απειλούν να μποϋκοτάρουν το γεγονός εξ ολοκλήρου αν δεν βρεθεί ένας νέος οικοδεσπότης - στην Ισλανδία, σχεδόν το 8% του συνόλου του πληθυσμού εντάχθηκε στην εκστρατεία!
Και με καλλιτέχνες όπως η Shakira, ο Lorde και η Lana Del Rey, οι οποίοι αποχωρούν από τις ισραηλινές συναυλιες φέτος, οι διοργανωτές πιέζουν να εγκαταλείψουν το Ισραήλ ως οικοδεσπότη ή να αντιμετωπίσουν ένα πρωτοφανές μποϊκοτάζ.
Με την ετήσια συνέλευση του διοργανωτή κατά τη διάρκεια των ημερών, οι παλαιστίνιοι εταίροι μας βγάζουν μαζί τις διαμαρτυρίες σε βασικές χώρες και όσο περισσότερη δημόσια υποστήριξη μπορούμε να τους προσφέρουμε, τόσο ισχυρότερη θα είναι η επίδρασή τους:
Περισσότεροι από 20.000 (24.849) άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει την κοινή φιλοξενία μας με την Παλαιστινιακή Εκστρατεία για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μπόκοτ του Ισραήλ (PACBI).