Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Παρασκευη 11 Ιανουαριου 2019


Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα"
11 Ιανουαρίου
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ /
ΗΠΑ & ΕΕ δεν έχουν κανένα ηθικό ή νομικό δικαίωμα "να αναγνωρίζουν" ή όχι κυβερνήσεις άλλων χωρών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Δηλαδή, αύριο που θα πάψουν να 'ναι κυβέρνηση, θα κατεβαίνει στις πορείες κι η Γεροβασίλη που σήμερα μας μακελεύει;
- Μην είσαι αφελής! Με το που θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόπατο της ιστορίας, οι Γεροβασίληδες ή θα αποσυρθούν και θα ξεκοκαλίζουν αυτά που κονόμησαν τόσα χρόνια, ή θα κοιτάξουν να χωθούν σε άλλο μόρφωμα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Ακριβώς όπως έκαναν οι πασόκοι που χώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Τον τελευταίο καιρό, ορισμένοι από τις χώρες-αποικίες του υπερεθνικού κεφαλαίου, κυρίως την Ελλάδα... όπως π.χ. το ΚΚΕ, καθισμένοι στη βόλεψη της ασφάλειας που νομίζουν ότι τους παρέχει ο καπιταλισμός (αστική δημοκρατία) αναγορεύονται σε δικαστές των λαών και των δρόμων της Επανάστασης στη Λατινική Αμερική... Λενε στο ΚΚΕ ότι τους "μυρίζει" η Κουβανέζικη επανάσταση (κυρίως για τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία... λες κι αυτοί από εδώ μπορούν να υποδείξουν στον Κουβανέζικο λαό πως να υπερασπιστεί πατρίδα και σοσιαλισμό), το ίδιο με τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, για να μην πάμε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και τη Συρία όπου τα 2 κομμουνιστικά κόμματα (κυρίως το μαζικό και μεγάλο σε εκλογική δύναμη Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, αδελφό κόμμα του ΚΚΕ, συμμετέχει στην κυβέρνηση) είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης. Που είναι η πάγια γραμμή του παγκόσμιου Κομμουνιστικού Κινήματος πως σε κάθε χώρα επιλέγει το εθνικό κόμμα τη γραμμή της πάλης; Σκέφτεστε να έβγαινε ένας κομμουνιστής από μια χώρα και να έδινε μαθήματα στο ΚΚΕ; Γιατί δεν διοργανώνετε σύντροφοι μια τεράστια κινητοποίηση για τη στήριξη της Βενεζουέλας, της Κούβας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, της Συρίας; Σκέφτεστε να έλεγε: Γιατί στηρίζετε τον Αμπάς (Παλαιστινιακή Αρχή) που το κόμμα κι όλες οι Παλαιστινιακές οργανώσεις Αντίστασης κατήγγειλαν ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ που διάλυσε την Παλαιστινιακή βουλή; Γιατί δεν βάζετε ζήτημα εθνικού νομίσματος ΤΩΡΑ; Γιατί δεν συντάσσεστε με τα Επαναστατικά Κομμουνιστικά Κινήματα της Αφρικής που θεωρούν ιμπεριαλιστική πολιτική τη μετανάστευση; Μήπως θα μπορούσαν οι επαναστάτες από την Ελλάδα να στείλουν στρατιωτικά πολεμικά αεροσκάφη για κοινές ασκήσεις με την πολεμική αεροπορία της Βενεζουέλας, όπως έκανε η καπιταλιστική στη δομή (αλλά όχι ιμπεριαλιστική) Ρωσία; Μήπως... μήπως δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουν ορισμένοι;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΤΟΜΑΤΑ
Εγκλημα στη Ρόδο: Τρεις κοπέλες υποστηρίζουν ότι τις βίασε ο 19χρονος Αλβανός
11|01|2019 12:06
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.
Αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες για βιασμό φαίνεται πως βρίσκεται ο 19χρονος Αλβανός, ο οποίος μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη, κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία της κοπέλας.
Οι καταγγελίες που “καίνε” τον 19χρονο όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, προέρχονται από μία 18χρονη, η οποία είπε στους λιμενικούς της Ρόδου ότι τη βίασε μαζί με ακόμα έναν άνδρα και από μία 17χρονη και ακόμη μία 18χρονη, οι οποίες φέρεται ότι ανέφεραν στις Αρχές πως στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να τις βιάσει. Ωστόσο, οι τρεις κοπέλες απέφυγαν να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία.
Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη δεν είχε κάνει καταγγελία για βιασμό στην Αστυνομία, αλλά είχε πάει με μία φίλη της για να ζητήσουν τη συνδρομή των Αρχών σε περίπτωση που οι δύο νεαροί θα δημοσιοποιούσαν βίντεο με προσωπικές στιγμές μαζί τους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία /  »Kάτω από το τραπέζι » επιχειρείται ανακήρυξη ανεξαρτησίας Ιντλίμπ από Τουρκμένους…..
10/1/2019 – 23.00
Αναλυτές αναφέρουν πως ο ολοκληρωτικός έλεγχος από τζιχαντιστές του Ιντλίμπ ακυρώνει de facto τη συμφωνία του Sotchi μεταξύ Ρωσίας Τουρκίας. Μια επίθεση του συριακού στρατού είναι εκ νέου επίκαιρη. Οι τρομοκράτες της Άγκυρας του (FNL) υπέγραψαν συμφωνία με την οργάνωση Hayat Tahrir al-Cham την τ. Αλ Νούσρα της al-Qaïda με βάση την οποία της παραδίδουν όλη την επαρχία του Idleb.
Επίσης ακούγεται πως κάτω από το τραπέζι υπάρχει αναζήτηση για να μην πω διαπραγμάτευση για ανεξαρτητοποίηση του Ιντλίμπ από Τουρκμένους που αποτελούν εκεί πλειοψηφία.
Το Ιντλίμπ είναι μια βάση τρομοκρατίας εκεί συγκεντρώθηκαν όλοι οι εναπομείναντες τρομοκράτες από Συρία. Τα συρο-τουρκικά σύνορα ποτέ δεν σφραγίστηκαν που σημαίνει ότι η Τουρκία συνεχώς προβαίνει σε περαιτέρω δημογραφική αλλοίωση της περιοχής και με εποίκους όσο και ετοιμοπόλεμο προσωπικό. Η περιοχή αυτή θα αποτελεί μόνιμο μοχλό πίεσης προς Χαλέπι, Χάμα αν διαιωνιστεί το σημερινό καθεστώς ή αν κλειδώσει υπέρ τουρκικών συμφερόντων…..
Ως προς τα επίσημα ο Τσαβούσογλου είπε πως η χώρα του θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια από κοινού επιχείρηση με Ρωσία κατά της al Nusra στο Idlib…..Ενώ το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως  »το Ιντλίμπ έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες τρομοκρατικές βάσεις στη Συρία. Η Ρωσία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά αυτής της απειλής που έχει γίνει απειλή για τη ρωσική παρουσία.  »




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια φωτογραφία που λέει πολλά. Ένας ισραηλινός πύραυλος των $ 100,000, που πεταχτηκε από ένα αεροπλάνο 20 εκατομμυρίων δολαρίων που πετάει με κόστος $ 6000 / ώρα για να σκοτώσει ανθρώπους που ζουν με λιγότερα από 1 δολάρια την ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μετά τα χθεσινοβραδινά στην πορεία κατά της Μέρκελ, ξανά ξύλο και χημικά σήμερα. Αυτή τη φορά κατά των εκπαιδευτικών. Τουλάχιστον μία γυναίκα με σπασμένο κεφάλι στο νοσοκομείο.
Εξακολουθεί να διψάει για αίμα το πρωθυπουργικό κνώδαλο. Δεν λέει να ικανοποιηθεί η λύσσα της Γεροβασίλη και το μίσος της προς τον κόσμο του μόχθου και του αγώνα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11/1/2019 – 11.00
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!
Έχοντας καταφέρει να περάσουν από τα αστυνομικά μπλόκα, στελέχη της ΛΑΕ προσέγγισαν πριν λίγο το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ύψωσαν πανό, όταν η Μέρκελ κατέθετε στεφάνι.
Οι σύντροφοι έχουν περικυκλωθεί ασφυκτικά από πλήθος ασφαλιτών και ένστολων χρυσαυγιτών του Τσίπρα.
Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει η φρόνηση να μην τους αγγίξουν.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Ογκώδης διαδήλωση εναντίον των πολιτικών λιτότητας του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι
 Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, 04:08
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο του Μπουένος Άιρες την Πέμπτη, στην πρώτη μιας σειράς κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ιλιγγιωδώς αυξανόμενο κόστος των υπηρεσιών των δημόσιων εταιρειών κοινής ωφέλειας και των συγκοινωνιών, στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι.
Η κυβέρνηση Μάκρι προώθησε περικοπές των επιδοτήσεων δημοσίων υπηρεσιών (των επιχειρήσεων ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, ύδρευσης κ.ά.). Αποτέλεσμα ήταν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου να αυξηθούν πάνω από 2.000% από την έναρξη της θητείας του Μάκρι στην προεδρία, σύμφωνα με υπολογισμούς ΜΜΕ της Αργεντινής.
«Ο μόνος τρόπος να το σταματήσουμε αυτό είναι να διαδηλώσουμε ειρηνικά» τόνισε ο Πάμπλο Μικέλι, συνδικαλιστής, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
Ο πληθωρισμός στην Αργεντινή άγγιξε το 50% σε ετήσια βάση την περασμένη χρονιά, ενώ το πέσο, το νόμισμα της χώρας, έχασε συνολικά τη μισή του αξία με βάση τη συναλλαγματική του ισοτιμία έναντι του αμερικανικού δολαρίου το 2018.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισε να χορηγήσει ένα δάνειο με αντάλλαγμα μια σειρά αντιλαικων αντεργατικων μεταρρυθμίσεων δημοσιονομικής προσαρμογής τον Ιούνιο.
Η νέα οικονομική κρίση θεωρείται πως μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες του Μάκρι να παραμείνει πρόεδρος στις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν  πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «φτάνει πια το πρόγραμμα λιτότητας του Μάκρι και του ΔΝΤ» καθώς έκαναν πορεία έως το Κογκρέσο.
Στην κινητοποίηση κάλεσαν μια συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων κι ένα συνδικάτο οδηγών φορτηγών. Οι οργανωτές σχεδιάζουν η κινητοποίηση να επαναλαμβάνεται κάθε Πέμπτη έως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Στη διαδήλωση συμμετείχαν, επίσης, μέλη κομμάτων της αργεντίνικης Αριστεράς και ανεξάρτητοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΝΓΚΟ
Μετεκλογική ένταση με καταγγελίες για νοθεία...
ΚΙΝΣΑΣΑ.--
Χτες τα ξημερώματα ανακοινώθηκαν από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 30ής Δεκέμβρη στο Κονγκό, μέσα σε καταγγελίες για εκτεταμένη νοθεία. Στην πρώτη θέση ανακοινώθηκε πως ήρθε ο 56χρονος (γιος του πρωθυπουργού επί χούντας Μουμπούτου Ετιέν Τσισεκέντι) Φελίξ Τσισεκέντι από το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Ενωση για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Πρόοδο» (UDPS) με περίπου 38,57% (ή 7.051.013 ψήφους). Στη δεύτερη ο υποψήφιος (νομικός, πρώην στέλεχος της «ExxonMobil» στην Αφρική που είχαν υποστηρίξει σχεδόν όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης) Μάρτιν Φαγιούλου με 34% (και 6,4 εκατ. ψήφους) και στην τρίτη ο Εμανουέλ Ραμαζανί Σανταρί (που είχε προωθήσει ως υποψήφιο ο απερχόμενος Πρόεδρος της χώρας, Τζόζεφ Καμπίλα) με 23%(περίπου 4,4 εκατ. ψήφους).
Στελέχη άλλων αντιπολιτευόμενων κομμάτων κατηγορούν τον Τσισεκέντι ότι είχε κλείσει παρασκηνιακά συμφωνία με τον απερχόμενο Πρόεδρο (επί περίπου 20 χρόνια) Τζόζεφ Καμπίλα με σκοπό να μην αρχίσουν έρευνες για τη διαφθορά και κατάχρηση δημόσιου πλούτου. Ο Φαγιούλου αμφισβήτησε τα εκλογικά αποτελέσματα καλώντας το λαό να ξεσηκωθεί, μην αποκλείοντας προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "ακροδεξιά" ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να σπάσει το εμπάργκο της Ε.Ε. εναντίον της Συρίας...
Ο Enzo Moavero Milanesi, υπουργός των Εξωτερικών της Ιταλίας δήλωσε πως εκτιμάει το ζήτημα να ανοίξει εκ νέου η πρεσβεία της Ιταλίας στη Δαμασκό κι αυτή της Συρίας στη Ρώμη.
Θα πρόκειται για μία ακόμη σύγκρουση της...
ανεπάγγελτης "αριστερής" Μογκερίνι και του διευθυντηρίου του 4ου Ράιχ με την "άτακτη" κυβέρνηση της Ιταλίας που "αριστεροί" και δεξιοί αποκαλούν "ακροδεξιά, ξενόφοβη, ρατσιστική, ομόφοβη..." κι ότι άλλο επιθυμεί ο κύριος Σόρος κι οι υπέρμαχοι των "ανοιχτών συνόρων" και της "αραβικής άνοιξης made in USA".
Θα πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που σπάει το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας από τους φονιάδες των λαών...
Στην Ελλάδα, αν δεν δώσει γραμμή το διευθυντήριο, σταθερά στο πλευρό των δολοφόνων αποκεφαλιστών, πιστοί στο "εθνικό" δόγμα Αβραμόπουλου, Βενιζέλου, Κοτζιά: Νίκο Κοτζιά... περίμενες τέτοια ταπείνωση;
*  Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία