Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Κυριακη 12 Ιανουαριου 2020


Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020
Πρώην υπουργός του Μοράλες βγήκε από το σπίτι του με φορείο λόγω πολιορκίας

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας, Κάρλος Ρομέρο, εγκατέλειψε το σπίτι του την Παρασκευή με ασθενοφόρο, μετά την πολιορκία της κατοικίας του από φασιστικη ομάδα, η οποία αυτοαποκαλείται "La Resistencia" («Η Αντίσταση»), και σχετίζεται με την de facto φασιστικη κυβέρνηση που συγκροτήθηκε μετά το πραξικόπημα κατά του Έβο Μοράλες.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο Ρομέρο τοποθετήθηκε σε φορείο από ομάδα τραυματιοφορέων και αστυνομικών, που μπήκαν στο σπίτι του στην Ακισαμάνια, στη Λα Πας, και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε ασθενοφόρο. Ο πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης του Προέδρου Μοράλες είχε το σώμα του καλυμμένο με σεντόνια και φορούσε μάσκα οξυγόνου.
Ο Romero μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Caja Petrolera, που βρίσκεται στην περιοχή Ομπράχες, επειδή παρουσίαζε υπέρταση, άγχος και μερική αφυδάτωση.
Την Πέμπτη, μέλη της φασιστικης ομαδας  "La Resistencia", η οποία υπερασπίζεται την de facto φασιστικη κυβέρνηση της πρωην πορνοσταρ Τζανίνε Άνιες, εγκαταστάθηκαν έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού για να ζητήσουν τη σύλληψή και την δίωξη του.
Από την εξορία του στην Αργεντινή, ο Πρόεδρος Μοράλες κατήγγειλε την Παρασκευή ότι ο Ρομέρο είχε «περισσότερο από 48 ώρες χωρίς νερό ή φαγητό».
Μέσω των νόμιμων αντιπροσώπων του, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε καταγγελία κατά του Φράνκο Γιάνιες, θεωρούμενου ηγέτη της φασιστικης ομάδας La Resistencia, για την παρεμπόδιση στην ελεύθερη μετακίνηση και τον περιορισμό της πρόσβασης σε τρόφιμα.
Ωστόσο, το Εφετείο της Λα Πας αποφάνθηκε κατά της καταγγελίας του Ρομέρο, επιτρέποντας στον Γιανέζ να διατηρήσει τη θέση του μπροστά στο σπίτι του πρώην υπουργού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΤ Εξαρχείων: H άνωθεν εντολή είναι να παταχθεί το πολιτικό έγκλημα, όχι το ποινικό
Ο κάτοικος Εξαρχείων Θεόδωρος Κοκκινάκης συνοψίζει τι ειπώθηκε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των κατοίκων με το διοικητή του ΑΤ Εξαρχείων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπον οκει
Να δεχθω , αν και αθεος οτι η θεολογικη σχολη του τιμιου σταυρου στη Βοστωνη δεν ειναι το ΙΕΚ της γειτονιας μου
Να δεχθω οτι κανενα δεν μπορει να αφηνει αδιαφορο οτι απο εκει αποφοιτησαν πνευματικα διαμετρηματα σαν τον Γεωργιο Φλωροφσκυ που πιστευεις δεν πιστευεις δεν σε αφηνουν αδιαφορο
Να δεχθω οτι ειναι ενα απο τα κορυφαια θεολογικα ιδρυματα στον κοσμο κι ισως το σημαντικοτερο ορθοδοξο
Να δεχθω οτι δεν θα εκανα παρτυ εαν κλεισει ενα πανεπιστημιο τετοιας εμβελειας οποια κι αν ειναι η αναφορα του
Να παραβλεψω οτι αυτο το πανεπιστημιο θα μπορουσε να το χρηματοδοτει για πλακα η Ρωσια
Να παραβλεχω οτι ο Μητοτακης δεν ζητησε καν να σκασει αυτο το ποσο η ελληνικη ομογενεια
Και να ρωτησω το πιο κρισιμο: Μας λεει τιποτα οτι ακομα κι αυτο το πανεπιστημιο εχει αναγκη χρηματοδοτων για να επιβιωσει;
Μας λεει τιποτα για το ποσο υπουλη κι επικινδυνη ειναι η θεωρια και η πραξη της ιδιωτικοποιησης της εκπαιδευσης;
Μας λεει κατι για το λογο που μπορει να εχει ο καθε μεγιστανας που θελει να σκασει τα φραγκα του για να το χρηματοδοτησει, στο περιεχομενο της εκπαιδευσης;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς, ψέματα...
Κατανοητή η ανάγκη νίκης κι ελπιδας, όμως δεν ισχύει! Τίποτα στην ουσία δεν έδωσε, οι απεργοί συνεχίζουν
Από φίλη που ζει στη Γαλλία:
"Γράφουν εφημερίδες" σοβαρές " σαν τη καθημερινή για νίκη των απεργών στη Γαλλία κι ότι απέσυρε το νομοσχέδιο ο μακρόν! Είναι τεράστιο ψέμα αυτό παιδιά δεν ισχύει! Μια επιστολή έστειλε ο πρωθυπουργός του μακρόν που δεν παίρνει τιποτα πίσω! μεταθέτει απλά χρονικά την εφαρμογή της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, αλλά δεν μπαίνει στην ουσία του νομοσχεδίου. Δεν ήταν η αύξηση του συνταξιοδοτικού ορίου το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά η κατάργηση του μοντέλου κοινωνικής ασφάλισης που καθιστά εκ των πραγμάτων υποχρεωτική την ιδιωτική ασφάλιση και οι μειώσεις των συντάξεων! Μόνο ένα συνδικάτο συζητά τις δήθεν προτάσεις των μακρον φιλιπ: η CFDT που είναι δικό τους συνδικάτο, δεξιό και φιλοεργοδτικό. Το πιο συντηρητικό και το πιο ξεπουλημένο. Αυτό που πάντα σπάει τους αγώνες. Ομως η βάση του συνδικάτου αυτού έχει σημασία τί στάση θα κρατήσει δεν έχει υπογράψει κανά συμβόλαιο με την ηγεσία τους: Γιατί μπορεί το δικό τους συνδικάτο να έσπασε, άλλα όλα τα υπόλοιπα συνδικάτα που πήραν και πάνω τους την απεργία απέρριψαν τις δήθεν προτάσεις των μακρόν φιλιπ και καλούν σε συνέχιση του απεργιακού αγώνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΑΚΚΕΛ προτείνει παραχώρηση όλων των ακατοίκητων νησιών σε κτηνοτρόφους ώστε να αποκτήσουν ΑΟΖ.
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, 10:53
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΑΚΚΕΛ προτείνει παραχώρηση σε κτηνοτρόφους όλων των νησιών με σοβαρή βλάστηση -βοσκοϊκανότητα
Η αμυντική θωράκιση των νησιών μας και η προστασία των εθνικών δικαίων στην ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα κλπ εξαρτάται καταλυτικά από την κατοίκηση των νησιών και την εκτέλεση καλλιεργειών ή άλλων εργασιών σε αυτά, ώστε να αποκτήσουν οικονομική ζωή - ΑΟΖ και η τουρκική προκλητικότητα να μην έχει έδαφος να εκδηλωθεί.
Η πρόταση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) είναι όλα τα νησιά που έχουν σοβαρή βλάστηση -βοσκοϊκανότητα να δοθούν με παραχώρηση σε κτηνοτρόφους, με επιδότηση σταβλικής εγκατάστασης, οικίας σταβλίτη και φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες για αυτονομία ρεύματος και επιδότηση μεταφοράς νερού και ζωοτροφών κατά τους μήνες του χειμώνα ή ξηρασίας. Δισεκατομμύρια έρχονται στην Ελλάδα από την ΕΕ τρόποι υπάρχουν, ας θωρακίσουμε τα ακατοίκητα νησιά με νέους ακρίτες - κτηνοτρόφους.
Αυτή θα είναι πραγματικά αναπτυξιακή κατεύθυνση και υπηρεσία στην εθνική ασφάλεια. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λόγος να μην μπορεί να γίνει.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου συνελήφθη ενώ διοργάνωσε διαδηλώσεις στην Τεχεράνη
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 11:55 μμ
Αυτή η εικόνα που απελευθερώνεται στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης δείχνει ότι ο βρετανός πρεσβευτής στο Ιράν Ρόμπερτ Μακίιρερ δήθεν αφού συνελήφθη από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας για αυτό που είπε ότι ήταν η προσπάθειά του να προκαλέσει αναταραχές στους δρόμους της πρωτεύουσας της Τεχεράνης στις 11 Ιανουαρίου 2020.
Σύμφωνα με αναφορές στα ιρανικά ΜΜΕ, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τον βρετανό πρεσβευτή στη χώρα καθώς προσπάθησε να προκαλέσει αναταραχές στους δρόμους της πρωτεύουσας Τεχεράνη.
Το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim δήλωσε αργά το Σάββατο ότι ο Ρόμπερτ Μακάιρε κρατείται σύντομα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά στο πανεπιστήμιο Amir Kabir στο κέντρο της Τεχεράνης, όπου διοργάνωσε και προκάλεσε τους ανθρώπους να είναι θυμωμένοι με τον κυβερνητικό τρόπο αντιμετώπισης των επιπτώσεων ενός αεροπλάνου συντριβή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
"Ο πρεσβευτής απελευθερώθηκε αρκετές ώρες αργότερα αλλά πιστεύεται ότι αύριο θα κληθεί (από το υπουργείο Εξωτερικών) και η υπόθεση θα συνεχιστεί", ανέφερε η έκθεση.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Δομίνικ Ράαμπ, εξέδωσε δήλωση που καταδικάζει την κράτηση της Macaire, λέγοντας ότι είχε διεξαχθεί «χωρίς λόγους ή εξηγήσεις».
Ωστόσο, ο Tasnim ανέφερε "ενημερωμένες πηγές" λέγοντας ότι ο Macaire είχε μυστικές συναντήσεις μέσα σε ένα κατάστημα απέναντι από την κύρια πύλη του Πανεπιστημίου Amir Kabir για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις που οδήγησαν στη διαδήλωση το Σάββατο.
Η αστυνομία στην Τεχεράνη αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να διασκορπίσει μερικούς από τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από τις πανεπιστημιακές ώρες αφού η έδρα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων εξέδωσε δήλωση που διευκρίνισε τις συνθήκες γύρω από τη συντριβή ενός αεροσκάφους Ουκρανίας International Airlines στις 8 Ιανουαρίου, .
Η δήλωση ανέφερε ότι το αεροσκάφος Boeing 737-800, στο δρόμο του προς το Κίεβο και τελικά προοριζόμενο για το Τορόντο του Καναδά, είχε καταρριφθεί τυχαία ώρες μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν σε δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο γειτονικό Ιράκ.
Σχολιο.-  φαντάζομαι ότι το ίδιο ακριβώς κάνει και ο ιρανός πρέσβης στο Λονδίνο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σημεία και τέρατα για το θέμα των Εξαρχείων. "Πατάξτε τους 'αντιεξουσιαστές' κάθε είδους, αλλά αφήστε τους ναρκέμπορους προς το παρόν" για να παραφράσω το νόημα όσων εκστόμισε ο Χρυσοχοΐδης.

Εντολή Χρυσοχοΐδη «να παταχθεί πρώτα το πολιτικό και μετά το ποινικό» έγκλημα στα Εξάρχεια
Σάββατο 11 Ιανουάριος 2020 -  21:21
Τον σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για κατά προτεραιότητα πάταξη του «πολιτικού και κοινωνικού εγκλήματος» και μετά του ποινικού αποκάλυψε στη συνάντησή του με τους κατοίκους των Εξαρχείων που διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο για το γεγονός πως παρά την αστυνομοκρατία, τα κρούσματα εγκληματικότητας αυξάνουν σε καθημερινή βάση στην περιοχή τους.
Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν οι κάτοικοι των Εξαρχείων που διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή παρά την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας, τονίζοντας πως εδώ και έναν μήνα «ο υπουργός έχει πει πως με κατοίκους των Εξαρχείων δεν μιλάει».
Παρά ταύτα, οι κάτοικοι συναντήθηκαν το Σάββατο με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, ο οποίος σύμφωνα με το μέλος της αντιπροσωπείας των κατοίκων, Θεόδωρο Κοκκινάκη που ήταν παρών στη συνάντηση και μίλησε στα τηλεοπτικά κανάλια, διαμήνυσε πως «ο σχεδιασμός άνωθεν είναι να χτυπηθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα στα Εξάρχεια, και μετά το ποινικό. Αυτή ήταν η ενημέρωση».
Σχολιο.- Αν θέλει ο υπουργός να πατάξει το πολιτικό έγκλημα ας στείλει για αρχή τις δυνάμεις του εντος βουλής...
Σχολιο.- Ας συλλάβει τον εαυτό του, κατ' αρχάς!
Σχολιο.- Σύλληψη? Τι είναι αυτά? Που ζεις? Ξεγυμνωμα, ταπείνωση και βρωμοξυλο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού πλέον ΔΕΝ παραγάγει τίποτα η χώρα ,πως θα φτάσει η ανάπτυξη ?
Εισάγουμε ότι τρώγεται , ότι πίνετε και ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεροδούλι, μεροφάι δηλαδή.
Ο απολυθείς διευθύνων σύμβουλος της Boeing αναμένεται να λάβει 62 εκ. δολάρια
 Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020, 10:54
Ο Dennis Muilenburg απολύθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Boeing τον Δεκέμβριο, επειδή κρίθηκε υπεύθυνος για σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων που αμαύρωσαν τη φήμη της εταιρίας.
Ο πρώην CEO αναμένεται να λάβει 62 εκατομμύρια δολάρια σε μακροπρόθεσμα κίνητρα, βραβεία αποθεμάτων και συνταξιοδοτικά οφέλη, αλλά το ποσό τελικά μπορεί να μειωθεί στα 14,6 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Muilenburg απολύθηκε από τη δουλειά τον Δεκέμβριο, καθώς η εταιρεία απέτυχε να αποτρέψει δύο θανατηφόρα ατυχήματα που σταμάτησαν την παραγωγή του θεωρούμενου μπεστσέλερ 737 MAX jetliner και αμαύρωσαν τη φήμη της στις αεροπορικές εταιρείες.
Αντικαταστάθηκε από τον πρόεδρο της Boeing, David Calhoun, 62 ετών, βετεράνο από την ανάκαμψη και πρώην εκτελεστικό διευθυντή General Electric.
Ο Calhoun, ο οποίος ξεκινά ως Διευθύνων Σύμβουλος τη Δευτέρα, θα λάβει βασικό μισθό, με ετήσιο επιτόκιο, 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων και είναι επιλέξιμος για μακροπρόθεσμη αποζημίωση κινήτρων ύψους 26,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η Boeing.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
9:14 μμ, Πέμπτη 09 Ιάν 2020
Την πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της χρονιάς παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης η “Βεργίνα Τηλεόραση” στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα”.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση της εταιρείας, “Interview” στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 39,1% απάντησε Νέα Δημοκρατία με το 24% να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων να βρίσκεται στο 15,1%. Την 3η θέση μοιράζονται το ΚΙΝΑΛ με το ΚΚΕ συγκεντρώνοντας το 4,6 % των προτιμήσεων με την Ελληνική Λύση να είναι στο 4% και το MέΡΑ 25 στο οριακό 3%.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαμία: Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή το προσφυγικό
10.10 – 12/1/2020
Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας που αφορούσε την συζήτηση για το προσφυγικό και την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας.
Μετά την έγκριση κατά πλειοψηφία της εισήγησης του Δημάρχου Λαμιέων οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης διαμαρτυρήθηκαν διαφωνώντας στην ψήφιση της.
Οι κάτοικοι των δύο περιοχών σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.
“Δεν θα γίνουμε νέα Μόρια” έλεγαν και πήραν την απόφαση να κλείσουν το σήμερα το μεσημέρι τον κόμβο της Αγίας Παρασκευής.
Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ανέφεραν ότι η αντίδραση τους δεν πηγάζει από ταπεινά αισθήματα, ούτε είναι αποτέλεσμα ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων, αλλά “είναι κραυγή αγωνίας για την μικρές κοινωνίες των χωριών μας, την κοινωνία της πόλης αλλά και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, καθώς η περιοχή της Μαυρομαντήλας δεν ενδείκνυται για τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας”.
“Στις 12:00 θα ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις μας με το κλείσιμο του κόμβου Αγίας Παρασκευής της εθνικής οδού για να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας στην δημιουργίας hotspot στη Μαυρομαντήλα”, ανέφερε η οργανωτική επιτροπή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τζορτζ Μπους για την κατά λάθος κατάρριψη ιρανικού επιβατικου αεροσκάφους: "Δεν θα απολογηθώ ποτέ".
Χασάν Ρουχανί για την κατά λάθος κατάρριψη ουκρανικού επιβατικού αεροσκάφους: "Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτό το τραγικό λάθος... Θα διωχθούν οι υπεύθυνοι του ασυγχώρητου λάθους''.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ISIS που έφτιαξε η Δύση, δηλαδή οι ΗΠΑ,το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία,το Κατάρ και η ΕΕ[40.000 Ευρωπαίοι πολεμούν στις γραμμές του]πανηγυρίζει για τη δολοφονία Σουλεϊμάνι μαζί με τους αστικούς θεσμούς της Δύσης και τους μεταμοντερνους αριστερούς και αναρχικούς τύπου ΑΚ,Ροσινάντε ,ΣΕΚ,ΔΕΑ και Σύριζα,μέχρι και το χαμαιλέοντα που λέγεται Γρηγόρης Ψαριανός.Η χαρά σύσσωμου του γραικυλισμού και των ηλίθιων νεοφιλελεύθερων μεταμοντέρνων δεξιων και αριστερων που παραποιούν ιστορικά στοιχεία και ξεχνούν την προσφατη ιστορία δεν με σοκάρει,αλλά μου προκαλεί αποστροφή.

10.1.2020
Το ISIS χαιρετίζει τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί
Ικανοποίηση για τη δολοφονία του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί εκφράζει το Ισλαμικό Κράτος.
Σε δήλωσή του, το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε τη δολοφονία ως πράξη θεϊκής παρέμβασης που ωφέλησε τους τζιχαντιστές. Ωστόσο, δεν έγινε καμία αναφορά στις ΗΠΑ, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή για την φονική επίθεση εις βάρος του Ιρανού στρατηγού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"60τμ 600ευρώ το ενοίκιο στο κουκάκι...
40ώρες δουλειάς.. για 600ευρώ.... τι μας μένει;
σκατά στα μούτρα μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11.01.2020, 15:33
Διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν για τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Μία σοβαρή είδηση, την οποία η κυβέρνηση φαίνεται πως πασχίζει να «θάψει» με κάθε τρόπο, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι.
Ο Νίκος Δένδιας, σε παρέμβασή του σε εκπομπή του OPEN TV, επιβεβαίωσε πως έχει προκύψει διπλωματικό επεισόδιο (αγνώστου μεγέθους) μεταξύ Ιράν και Ελλάδας μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ ότι η χώρα στηρίζει την απόφαση της Ουάσινγκτον να δολοφονήσει τον Κασέμ Σουλεϊμανί.
Η παρουσιάστρια του σταθμού αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ που είχε μεταδώσει (το βράδυ της Παρασκευής) ο δημοσιογράφος του Open, Χρήστος Τσιγουρής, σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της.
Απαντώντας, ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε την είδηση, σχολίασε ότι δεν έχει δει, ακόμη, το κείμενο του διαβήματος και ενημέρωσε ότι σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ.
«Ούτε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες έχουμε κακές σχέσεις δεν τοποθετήθηκαν έτσι» φέρεται να διεμήνυσε ο Ιρανός πρέσβης στον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέδειξε τη διπλωματική οδό, αλλά φέρεται να σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι παραδοσιακά σύμμαχος των αραβικών χωρών, έχει καλές σχέσεις μαζί τους και δεν αλλάζουν οι συμπεριφορές αυτές από τη μία μέρα στην άλλη.
Τώρα, όπως αποκαλύπτεται από τα λόγια του Νίκου Δένδια, φαίνεται πως η πρεσβεία του Ιράν έχει ήδη προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας.
Κυβερνητικό κρυφτούλι;
Απορίας άξιον είναι, πάντως, το γεγονός ότι από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε υπάρξει μέχρι τώρα καμία ενημέρωση για διάβημα διαμαρτυρίας από πλευράς της Τεχεράνης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο Ν. Δένδιας, ενώ στον λογαριασμό του στο Twitter έχει αναρτήσει πολλές από τις δηλώσεις του στη σημερινή συνέντευξη, το επίμαχο απόσπασμα δεν το έχει αναρτήσει.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Atlantic Council, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στην απόφαση των ΗΠΑ να δολοφονήσουν τον Σουλεϊμανί, με τα επίμαχα αποσπάσματα των δηλώσεών του να… χάνονται στη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί
Άμεση άρση του οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!
Άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού και του οικονομικού πολέμου κατά της Βενεζουέλας!
Αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα του λαού και των ιθαγενών της Βολιβίας ενάντια στο πραξικόπημα κατά του νόμιμου Προέδρου Εβο Μοράλες!
Νίκη στον εξεγερμένο λαό της Χιλής!
Αλληλεγγύη σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς της “Δικής μας Αμερικής”!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα το 2002, η Ελλάδα αποχαιρετά τη δραχμή και υποδέχεται το ευρώ
Μια μαύρη επέτειος.Οι πρωτομάστορες παραμένουν τώρα είτε στο παρασκήνιο είτε στο προσκήνιο και γελούν με την κατάντια του τόπου έχοντας βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.Αυτός είναι ο ''πατριωτισμός''τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιραν δεν ειναι προς το παρόν πυρηνική δυναμη. Κατά δεύτερον παρόμοια περιστατικά όπως η κατά λαθος ανατιναξη δικου τους αεροπλανου έχουν ξανασυμβή και σε άλλες χωρες.Επίσης οι αρτίως τεχνικά εκπαιδευμένοι Αμερικανοί έκαναν χρήση ατομικής βόμβας και δεν ζήτησαν συγγνώμη.Συνεπώς είναι και υποκριτικό να ασχολούμαστε μονοδιάστατα με το Ιράν,όταν η κυρίαρχη εκδοχή των ΗΠΑ έχει βάσεις σε 520 σημεία του πλανήτη και έχει δολοφονήσει πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρωπους τα χρόνια των Σύγχρονων Σταυροφοριών την τελευταία εικοσαετία.Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι πρέπει να φύγουν οι ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ από τη Μέση Ανατολή.Όσο υπάρχουν 70.000 πεζοναύτες γύρω από ένα κρατος που δεν ειναι επιθετικο προς το εξωτερικο[ενα κρατος που ειναι καπιταλιστικο αν ειναι επιθετικο προς αλλες χωρες λεγεται και ιμπεριαλιστικό,δηλαδή ΗΠΑ,ενώ αν λειτουργεί σταθεροποιητικά και με όρους ουσιαστικής διαμελοσάβησης ειναι ουσιωδως αστικο-καπιταλιστικο,αλλά ουχί ιμπεριαλιστικό, δηλαδή η Ρωσία ας πούμε δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα] τόσο θα αυξάνεται η πίεση,η κλιμάκωση της έντασης και τα λάθη.Δεν μπορεί μια χώρα να βρίσκεται διαρκώς σε κόκκινο συναγερμό.
Σχολιο.- Τραγικό και ασυγχώρητο λάθος της ιρανικής αεράμυνας. Κατάσταση έντασης και πολέμου που έχουν προκαλέσει στην περιοχή οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ξεκινώντας από την εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001 και στο Ιράκ το 2003 - με ψευδέστατα επιχειρήματα των neocons - και καταλήγοντας στην απρόκλητη δολοφονία του στρατηγού Σολεϊμανί. Δεν ταυτίζομαι καθόλου με το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν καθότι είμαι άθεος μαρξιστής, όμως υπερασπίζομαι το δικαίωμα του να αντισταθεί στον αμερικάνικό ιμπεριαλισμό που θέλει να καταρρεύσει η χώρα για να την κάνει υποχείριο του. Από την άλλη καμία σχέση η πολιτική στάση του Ιράν με την εγγενή εγκληματικότητα, βρωμιά χυδαιότητα και τα ψέματα του αμερικάνικου και δυτικού ιμπεριαλισμού, την αρχική πηγή όλων των κακών στον κόσμο σήμερα ακόμα και για την εξάπλωση της λογικής και των τεχνικών του που κοπιάρουν τοπικές ολιγαρχίες πέραν της μητρικής Δύσης... Να φύγουν οι εκατοντάδες αμερικανικές βάσεις ανα τον κόσμο και να πάει πίσω σπίτι του ο στρατός τους, μπας και βρουν χρήματα για τα δεκάδες εκατομμύρια φτωχούς Αμερικάνους πολίτες, που δεν μπορούν να κάνουν εγχείρηση αμυγδαλών αν δεν έχουν μερικές χιλιάδες δολάρια..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη ο Βρετανός Πρέσβης στην Τεχεράνη και έχουν βγει διάφορα τρόλ και αρχίζουν να ζητούν ''ανθρωπιστική δυτική επέμβαση'' για να φύγουν οι μουλάδες και να έλθουν τα δυτικά λεφούσια των πεζοναυτών και των μισθοφόρων.Ο Βρετανός Πρέσβης καλώς συνελήφθη και όταν συντρεχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας πρέπει να συλλαμβάνονται οι Αμερικανοί,οι Βρετανοί , οι Πρέσβεις του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας,διότι ξέρουν να λαδώνουν και να δημιουργούν εξαγορασμένες αντιπολιτεύσεις στην πολιτική ζωή μιας χώρας, στήνουν ΜΚΟ ,ελέγχουν δημοσιογράφους και προκαλούν καταστάσεις αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό χωρών,οι οποίες δεν εξυπηρετούν τα δικά τους οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα.
Άραγε παιδιά το Ιράν θα παρέδιδε ποτέ τον Ασάνζ;;η Ρωσία;;η Κίνα;;η Κούβα;;η τωρινή Βενεζουέλα;;-για τον Ασάνζ που αργοπεθαίνει στη Μεγάλη Βρετανία και θέλουν να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ θα πείτε τίποτα;;-ο Τέσλα ήταν ο Προμηθέας του Ηλεκτρισμού,ενώ ο Ασάνζ ο Προμηθέας της Δημοσιογραφίας.Πείτε μου λοιπόν σε ποια περιοχή του πλανήτη βιώνει ψυχικά βασανιστήρια και βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση;;-Στο Λονδίνο ψυχούλες μου..-Στο Λονδίνο ο Πρέσβης του Ιράν παρότι έκανε κινητοποίηση για τον Ασάνζ μαζί με τον πατέρα του Ασάνζ δεν πήρε την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση,αλλά συμμετείχε σε αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία στήριξης και Αλληλεγγύης στον Ασάνζ μετά από κάλεσμα της οικογένειας Ασάνζ.Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί βέβαια σε θεσμικό επίπεδο δεν παίρνουν πρωτοβουλιές για ευγενείς σκοπούς,αλλά για να ανατρέψουν καθεστώτα που δεν δίνουν γη και ύδωρ στις πολυεθνικές τους κάνουν τα πάντα.
Σχολιο.- Το σημαντικότερο είναι ότι το Ιράν είναι θέμα των Ιρανών. To "white saviour complex" είναι κατάλοιπο της αποικιοκρατίας.
Σχολιο.- ΡΕ ΟΥΣΤ...! Αυτοί δολοφόνησαν ανώτερο κρατικό αξιωματούχο του Ιράν, η σύλληψη του διπλωμάτη τους πείραξε. Αν και μάλλον ο διπλωμάτης ήταν σε "στρατιωτική αποστολή".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Ρωσοι χρησιμοποιουν την Ορθοδοξη θρησκεια.
Σχολιο.- Γιατι δεν μιλας πρωτα για τους "δικους" μας λακεδες του ΝΑΤΟ που πρωτοι χρησιμοποιησαν τη θρησκεια σαν εργαλειο ιμπεριαλιστικου πολεμου, και ολα τα τσουτσεκια εδω ακολουθησαν σαν ξεπουλημενα σκυλια (Βλ και Αγιο Ορος)
Σχολιο.-  Πέντε αιώνες η Αγία Ρωσία προστατεύει την Ορθοδοξία....τώρα θυμωσατε!
Σχολιο.- Και μονο που Ρωσια Ιραν κ Χεζμπολαχ ηταν οι μονοι που προστατεψαν τους χριστιανους στη Συρια (Ειδικια για χεζμπολαχ που ειναι και αλλοθρησκξοι) θα επρεπε το ποστ αυτο τουλαχιστον να συνοδευεται απο αιχμηρη κριτικη στη Δυση
Ο χαιρετισμος της χεζμπολαχ δεν εχει καμια σχεση με τον χιτλερικο υπαρχουν απειρες πηγες να το ψαξεις και το αφηνω πανω σου να το κανεις. Η χεζμπολαχ πιστευω θα ηθελε να εξαφανισει τη Σιωνιστικη οντοτητα του Ισραηλ οχι τους Εβραιους εκ τον οποιων πολλοι συμφωνουν με αυτη την ιδεα. Αν θες να μιλησουμε περι Ναζισμου κοιταξει καλυτερα κατα προσωπο το Ισραηλ και κοιτα τα εγκληματα πολεμου που πραττει καθημερινα στο λαο των Παλαιστινιων και κυριως στα ΠΑΙΔΙΑ, θα επρεπε ηδη να εχει καταλαβει οτι ειναι ο,τι πιο κοντα σε ναζιστικο μορφωμα τουλαχιστον στη συγχρονη εκδοχη του
Οχι φιλε μου δεν ξεκινας γενοκτονεια ενος λαου όπως οι ισραηλινοναζιστες επειδη κατι κειμενα γραφουν οτι πριν 3000 χρονια εσυ και το σοι σου εμενες στα ιδια εδαφη. Και ναι θελω και εγω την εξαφανιση του Ισραηλ. Βεβαιωθηκα για αυτο που σου λεω οταν ειδα οτι μια διαφημιση Ισραηλινου αυτοκινητου εδειχνε αποπασπαμα βιντεο οπου το αυτοκινητο να κοπανα παιδια απο την Παλαιστινη (το οποιο βιντεο ειναι ντοκουμεντο) στη Δυτικη Οχθη . Αυτη η διαφημιση επαιξε κανονικα στην Ισραιλινη τηλεοραση και καταναλωθηκε μαζικα. Ο πολιτισμος του Φονου εχει εισχωρισει για τα καλα στο υποσυνειδητου αυτου του λαου και δεν υπαρχει πλεον καμια ελπιδα (περα απο περιπτωσεις πχ μερικων εκατονταδων ανθρωπων σε ενα πλυθησμο 5 εκατομμυριων) Οποτε ναι μακαρι να παθουν τα ιδια που παθαινουν οι παλαιστινιοι και να εξαφανιστουν απο την Παλαιστινη Γιατι πιστεψε με τα μισα να παθαιναν οι Ισραηλινοι θα ειχαν εξαφανιστει απο εκει περα
Ξερεις τι επρεπε να γινει στον πλανητη αν με βαση το Δικαιο των λαων μπορουσαν οι τελευταιοι να απαιτησουν τις χαμενες πατριδες τους και δεν μιλαμε για πραματα που γιναν πριν τρεις χιλιαδες χρονια αλλα πριν εκατο, καταρχην λευκοι αμερικανοι εγγλεζοι και αυστραλοι θα επρεπε να εξαφανιστουν αρα λοιπον ας γινοταν πρωτα αυτο και μετα βλεπαμε και το ισραηλ. Τωρα δεν τιθεται Βια Παλαιστινιων γιατι αυτοι δεχονται Εισβολη αυτοι αμυνονται οποτε εχουν καθε δικαιωμα αλλα κυριως ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΟΝΟΝΤΑΙ, Οι πραγματικοι Εβραιοι σημερα ειναι κατα του Ισραηλ οι υπολοιποι πρεπει να διωχθουν με καθε μεσο πριν Αιματοκυλισουν ολη την ανθρωποτητα (Βλεπε τα τελευταια γεγονοτα με το Ιραν και τα πυρηνικα που κατεχουν στο Ισραηλ)
Σχολιο.- δεν θα μπω στην όλη συζήτηση που βλέπω εδώ μέσα. Θα σταθώ στον KGBίστα Πούτιν. KGBστας μεν, αλλά από εκεί απέκτησε μεγάλη εμπειρία και γνώση. Μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ από τον Γκορμπατσώφ, που ως φαίνεται ενεργούσε ως όργανο των Δυτικών, και τον μεθύστακα Γιέλτσιν που παράδωσε την Ρωσία στην Αμερική, ο Πούτιν παρέλαβε μια διαλυμένη και χρεοκοπημένη Ρωσία, σε τραγικό οικονομικό και στρατιωτικό χάλι, που αν θυμάσαι χιλιάδες Ρώσοι κατέκλυσαν οικ. μετανάστες κατέκλυσαν Ελλάδα και Ευρώπη και στρατηγοί μέχρι και συνταγματάρχες πουλούσαν στην μαύρη διεθνή αγορά οπλικά συστήματα, μια Ρωσία που με τις γνώσεις ΚGB που είχε, κατόρθωσε να απαλλαγεί από τους ντόπιους εγκάθετους και το οικονομικό το αντιμετώπισε με τα ίδια μέσα των Δυτικών, δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, τα καπιταλιστικά, διαλυωντας την ύπαρξη οικονομικών μαφιών. Ναι, δεν τηρεί τα προσχήματα αστικών δημοκρατιών, που όμως είναι ο φερετζές της δημοκρατίας.Για τα δικαιώματα πχ ομοφυλοφίλων δεν υπάρχει διωγμός, δικαίωμα του καθενός, άλλο πράγμα τα δυτικοκίνητα gay parade. Το ιμπεριαλιστικό δεν το βλέπω, αντίθετα κρατά μια σθεναρή αμυντική στάση, έχοντας φθάσει στην υπεροπλία, την ώρα που οι Δυτικοί σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Ρωσία, η οποία μέχρι στιγμής αποφεύγει έξυπνα τις παγίδες, αλλά εάν καταφέρουν να κλείσουν τον κλοιό δεν θα καθίσει άπρακτη να αυτοκτονήσει και τότε υπάρχει πιθανότης γενικευμένης σύρραξης . Για τον Κύριλλο, δεν τον γνωρίζω ούτε τον ρόλο του, αυτό που διαπιστώνω είναι ότι το θρησκευτικό συναίσθημα στη Ρωσία ποτέ δεν είχε σβήσει, ούτε και επί Σοβ. Ένωσης και τώρα η πίστη στον Χριστό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Κλείνοντας, υπενθυμίζω ότι η Ρωσία ήταν στόχος των Δυτικών δυνάμεων, πάνω από δύο αιώνες, η δε στήριξη και άνδρωση του ναζισμού από τους δυτικούς έγινε γιατί περίμεναν επίθεση του Χίτλερ προς Ρωσία, διάλυση και μοίρασμα λαφύρων, βλέπε συνθήκη Μονάχου.
Σχολιο.- απαντώ μόνο στο σημείο που λες " επιχειρουν να αντικατασταησουν το Οικουμενικο Πατριαρχειο με εκεινο της Μοσχας μεχρι και με το να βγαζουν κανονες σε προκυνητες να μην επισκεπτουν συγκεκριμενες μονες ειναι η οχι επεμβαση και ιμπεριαλισμος;".. Δεν υπήρξε επιχείρηση αντικατάστασης του Οικ. Πατριαρχείου με το της Μόσχας, ούτε περί τρίτης Ρώμης. Ο Βαρθολομαίος χρησιμοποιήθηκε σαν πολιορκητικός κριός από το Στέιτ Ντηπάρτμαντ για γεωστρατηγικούς λόγους κατά της Ρωσίας και στήριξης των νεοναζιστών της Ουκρανίας. Φυσικά η Μόσχα αμύνθηκε και ανέτρεψε όλα τα εκκλησιαστκά επιχειρήματα του Βαρθολομαίου στα οποία αντιδρούν και άλλα πατριαρχεία, Ιεροσολύμων, Αντιοχείας κτλ. Επίσης ψάξε και δες ποιός είναι ο κύκλος του Οικ. Πατριάρχου, ποιοί τον επηρεάζουν και που ανήκουν αυτοί, επίσης δες για τον Ελπιδοφόρο που τοποθέτησε σαν αρχ/πο Αμερικής, τι είναι και που ανήκει.
Σχολιο.- Μην ανησυχεις για ολα αυτα εχουμε ενα μεγαλο φασμα προπαγανδας στη Δυση απο το Reuters μεχρι τον Αναρχικο χωρο και τη Νατοικη Αριστερα (Ενας αριστερος σημερα μπορει να μην γνωριζει οτι το Ισραηλ μολυνει το ποσιμο νερο της Γαζας και ξεριζωνει ελειοδεντρα και αλλα ελαχιστα μεσα επιβιωσης που εχουν απομεινει στους εκει Παλαιστινιους Αλλα για τα εγκληματα που εγιναν στους μουσουλμανους της Σεπρενιτσα πριν 20 χρονια εχει να σου κανει μια ωρα κυρηγμα κουνοντας σου το δαχτυλο)
Πογκρομ Γεωργιανων? αυτοι που δολοφονησαν 2000 αμαχους ανθρωπους σε Αμπχαζια και Οσετια?
Σχολιο.- Τι κρίμα να υπάρχει τόσο Ρωσοφοβικο δηλητήριο!!!!κρίμα από έναν νέο άνθρωπο...που όμως έχει χρόνο ....!!!!!!Η Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Ρωσία θα νικήσει....για τι !!!!!!!!δεν γίνεται ...να μην νικήσει.....Δύο φορές ο Βοναπαρτικος Αστισμος και ο Χιτλερικος Αστικός Απολυταρχισμός.... ηττήθησαν στην στέπα....από πεινασμένους ξυπολυτους κακοταισμενους αλλά αλυγιστους μουζικους.....της Ορθόδοξης Ρωσσικης Απολυταρχίας....της τόσον κοντινής προς το Ελληνορωμαϊκο πρωτυπο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Θωμας Χανκσης (Τομ Χανκς το καλλιτεχνικο) διαφημισε παλι τη χωρα στις Χρυσες Σφαιρες και διχνει παντα ότι εχει ελληνικη ψυχη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο ποδι το Αν. Αιγαιο για το Μεταναστευτικο. Αποκλεισμοι λιμανιων και αεροδρομιων. Αλλα  ελεγαν προεκλογικα από τη ΝΔ αλλα κανουν τωρα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχισαν οι πλειστηριασμοι και στην πρωτη κατοικια. 250.000 χανουν τα σπιτια τους! Ο «Ηρακλης» ηρθε για να προστατεψει τις τραπεζες και όχι τους δανειοληπτες.
Μια είναι η λυση. Ο δανειοληπτης να είναι ο πρωτος αγοραστης του δανειου του. Πουλανε οι τραπεζες στα fund τα δανεια κατοικιας? Ποσο πουλαει το fund το δανειο, 20% της αξια του? Πρωτος αγοραστης να είναι ο δανειοληπτης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ Oι Ιρανικές αρχές συνέλαβαν στη Τεχεράνη τον Άγγλο Πρέσβη ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση …
11/01/2020
Συνελήφθηκε στην Τεχεράνη ο Πρέσβης της Αγγλίας στο Ιράν Robert Nigel Paul Macaire σε διαδήλωση κατά της κατάρριψης του ουκρανικού Boeing πτήση PS752.Aναφέρεται πως υποκινούσε φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε τη διαμαρτυρία. Συνελήφθηκε μπροστά από το πανεπιστήμιο Amir Kabir University. Υποκινούσε τους φοιτητές….. Κρατήθηκε για ώρες για ύποπτες δράσεις όπως ότι υποκινούσε τους φοιτητές…
Toν συνέλαβαν και κρατήθηκε με την κατηγορία της «υποκίνησης» των διαμαρτυριών που έλαβαν χώρα στην ιρανική πρωτεύουσα το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την ιρανική υπηρεσία Tasnim.
Το πρακτορείο που βρίσκεται κοντά στην ιρανική ασφάλεια δήλωσε ότι ο Πρέσβης θα κληθεί στην έδρα του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών την Κυριακή λόγω της «παρουσίας του στις σημερινές διαδηλώσεις».
Ένας διπλωμάτης αυτού του επιπέδου έχει παραβιάσει όλα τα στάνταρ της δεοντολογίας της θέσης του όταν γίνεται φθηνός υποκινητής διαμαρτυριών στη χώρα που είναι διαπιστευμένος και μετέχει ενεργά δια της ανάμειξής του στην αποσταθεροποίηση αυτής. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μετά από διπλωματικές πιέσεις.Είναι σίγουρο ότι θ΄απελαθεί;;;;
Ο Ντόμινικ Ράαμπ (Dominic Raab)Υπουργός Εξωτερικών Του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησε για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου αναφορικά με τη σύλληψη του Πρέσβη του στο Ιράν.”Η σύλληψη του Πρέσβη μας στην Τεχεράνη χωρίς αιτιολογία ή εξήγηση είναι μια καταφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου”..Όμως είναι ο Πρέσβης του που ενεργεί σε κάθε περίπτωση με βάση εντολές του ΥΠΕΞ του που παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο που ρητώς αναφέρει AΡΘΡΟ 41(1) του 1961 VCDR “καμιά ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους υποδοχής.”
TO IΡΑΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ
Κατά τη στιγμή της σύλληψής του ο ”Άγγλος ασθενής” μίλησε μόνο αγγλικά και απέφυγε να δώσει τα στοιχεία του για ταυτοποίηση, αναφέρει το FARS.*
Άλλος ΜΈΓΑΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΑΥΤΟΣ…ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΣ
Ο Mike Pompeo ο επίδοξος ελευθερωτής και του Ιράν δήλωσε πως οι Η.Π.Α. δεν θα διαπραγματευτούν την απόσυρση στρατευμάτων από το Ιράκ, ακόμη και μετά την ψήφιση του κοινοβουλίου της χώρας για την απέλαση ξένων δυνάμεων…..
ΚΑΙ Η ΚΕΦΑΛΗ ….ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΣ γράφει στα ιρανικά στη γλώσσα farsi.. αναζητεί θύματα , λέει στον ιρανικό λαό είμαι μαζί σου. Είναι αυτός που απειλούσε ως χθες να κάνει τη χώρα τους Ιράκ να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει εκατομμύρια από αυτούς …Είναι αυτός ο Φίλος του Ιράν που έλεγε ότι θα ξεθεμελιώσει κάθε μνημείο πολιτισμού της Περσίας ….Είναι ο ίδιος ο Φίλος των Ιρανών που επέβαλε στη χώρα τους δυσβάσταχτες οικονομικές τιμωρίες που έκαναν αφόρητη τη ζωή τους….απλά ψάχνει για προδότες όπως παντού και μάλλον προχθές βρήκε για την προβοκάτσια τα ίδια και στη Συρία έκαναν οι ΗΠΑ ενεργοποιούσαν θύλακες μέσα από το στρατό για να κάνουν τα παιχνίδια τους.Κανείς δεν είναι αλώβητος….Είναι ο Ίδιος
που δολοφόνησε το εθνικό ίνδαλμα της χώρας έναν μάχιμο στρατιωτικό πατριώτη όχι γραφειοκράτη ξένης Δύναμης π.χ ΝΑΤΟ που δολοφόνησε με τρομοκρατική ενέργεια σ΄έναν δρόμο εκτός πεδίου μάχης μπαμπέσικα ο Αρχιδυνάστης της Ηγεμονίας..Εκατομμύρια Ιρανοί τίμησαν κατά την κηδεία του το Σουλειμανί. Πόσοι Αμερικανοί παρευρίσκονται πάντα στις κηδείες των πρώην Προέδρων των ΗΠΑ;;;Σε περίκλειστο κύκλο, ένα περιβάλλον αυτό είναι όλο.…….ή μήπως είναι αλήθεια ότι με δική του εντολή ο ηλεκτρονικός πόλεμος των υπηρεσιών του προκάλεσε σύγχιση στις επικοινωνίες του ιρανικού στρατού και καταρρίφθηκε το Ουκρανικό;;;
pompeo: Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν όλα τα έθνη να αντιταχθούν στην ιδεολογία της τρομοκρατίας του ιρανικού καθεστώτος και να θεωρήσουν το Iran υπεύθυνη για τη βία του.
Πρώτη και καλύτερη ευθυγραμμίστηκε η Άμωμη Ελλαδίτσα, στη ντιρεκτίβα του Αφεντικού της…
Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ: δεν συμμετείχα στη διαδήλωση ….απλά ήμουν παρών
όπως μεταφέρεται από διεθνή τύπο ο Άγγλος Πρέσβης ως πραγματικός ένοχος τα αρνείται όλα. Ο Rob Macaire, λέει στην απολογία του στο twitter «μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν πήρα μέρος σε καμιά διαδήλωση ». «Πήγα σ΄ένα γεγονός που είχε ανκοινωθεί σαν μια βραδιά για τα θύματα της τραγωδίας (της πτήσης) PS752» των Ukraine International Airlines. «Εγκατέλειψα την περιοχή αυτή μετά από 5′ όταν κάποιοι άρχισαν να πετάνε συνθήματα » κατά των αρχών.Επειδή ζει στο Ιράν και είναι και υψηλόβαθμος διπλωμάτης γνώριζε πολύ καλά και ποιοί είναι οι διοργανωτές ανάλογων εκδηλώσεων και πως θα εξελιχθεί.Ομολογεί ότι ήταν παρών και επιχειρεί να το μετριάσει λέγοντας ότι έμεινε μόνο 5′. Οι στρατολόγοι τόσο μένουν ανάβουν τη φωτιά και την κοπανάνε κι αφήνουν τα φοιτητάκια στο έλεος των αρχών. Κλασικός υποκινητής….Έδωσε το παρών για να παροτρύνει με την παρουσία του και μόνο και θα έφευγε σαν κύριος..Iσχυρίζεται πως οι ιρανικές αρχές τον κράτησαν μόνο μισή ώρα.Και πως ήταν νορμάλ να θέλει ν΄αποτίσει φόρο τιμής σε θύματα όταν μάλιστα συμπεριλαμβάνονται και Άγγλοι.
*Μόλις ξέσπασε στην Ευρώπη ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος, οι Βρετανοί έστειλαν στρατιωτικές τους δυνάμεις σε διυλιστήρια σε ολόκληρο το Ιράν, προκειμένου να προστατεύσουν αυτό που θεωρούσαν ως περιουσία τους, το ιρανικό πετρέλαιο.
Μετά την παύση των εχθροπραξιών το 1919, οι Βρετανοί δωροδόκησαν και εκφόβισαν το νέο καθεστώς του Ahmad Shah  για την αποδοχή των όρων της πολύ μισητής αγγλοιρανικής συμφωνίας, η οποία σε όλα εκτός από το όνομα, έκανε το Ιράν προτεκτοράτο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
Οι Ιρανοί δεν θα έλεγχαν πλέον το στρατό τους, το σύστημα μεταφορών και το δίκτυο επικοινωνιών.
Όλα πέρασαν στην κυριαρχία των βρετανών κατακτητών και μαζί με αυτά και τα τελευταία απομεινάρια της ιρανικής κυριαρχίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονήθηκε ηγετικό στέλεχος των PMU στο Ιράκ….
11/01/2020
Το Saudi al-Hadith network κι άλλες πηγές μετέφεραν τη δολοφονία του Abbas Ali Al-Sa’edi διοικητή της Ταξιαρχίας Karbala φράξιας που ανήκει στους al-Hashed al-Shaabi (PMU). Αν και νωρίτερα ιρακινές πηγές και η σιίτικη πολιτοφυλακή al-Hashed al-Shaabi δεν είχε επιβεβαιώσει την απώλεια ωστόσο είναι γεγονός αφού έχει διακινηθεί φωτογραφία που πιστοποιεί το θάνατό του. Δολοφονήθηκε από αταυτοποίητο ένοπλο μπροστά από το σπίτι του, ο δολοφόνος χρησιμοποίησε σιγαστήρα. Το θύμα δέχθηκε κατάστηθα τις σφαίρες..Συμπληρωματικές πληροφορίες αναφέρουν πως σκοτώθηκαν και 2 συνοδοί του κατά την ανταλλαγή πυρών με αταυτοποίητους δολοφόνους.
Επομένως οι έμμισθοι πράκτορες των ΗΠΑ συνεχίζουν να προκαλούν και να τρώνε ένα ένα τα ηγετικά στελέχη της σιίτικης πολιτοφυλακής που ηγήθηκε στο νικηφόρο αγώνα κατά της ISIS στο Ιράκ αλλά είχε συμμετοχή και στα μέτωπα στη Συρία..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ευρωπαικο κεφαλαιο και γερμανικη ευρωενωση χρειαζεται λαθρομεταναστες και λαθρομεταναστριες. Γιαυτο εχουν λυσσαξει οι δικαιωματιστες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα γεράκια της βορειοαμερικανικης αυτοκρατορίας δεν έλαβαν υπ όψη κάποιες πλευρές: Την αναμενόμενη “σκληρή εκδίκηση” του Ιράν και τον άξονα της αντίστασης στον επιτιθέμενο, την απόφαση του Ιρακινού κοινοβουλίου που βάζει τέλος στην παρουσία ξένων στρατευμάτων στη χώρα, μεταξύ των οποίων και αυτών του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ή την απόσυρση της Τεχεράνης από τη δέσμευσή της στην πυρηνική συμφωνία του 2015. Υπολόγισε η κυβέρνηση Τραμπ το κόστος αυτής της νέας αντιπαράθεσης; Υποτίμησε την απάντηση; Θα μπει ο Λευκός Οίκος σε έναν νέο πόλεμο στην ασταθή περιοχή της Μέσης Ανατολής ; Έμειναν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σε μία διεθνή σύγκρουση που ποτέ δεν έπρεπε να ξεκινήσει.

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020
ΗΠΑ vs ΙΡΑΝ: Μια σύγκρουση με διεθνή χαρακτήρα

Για άλλη μια φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι o υπαίτιoς για μια σύγκρουση με διεθνή xαρακτήρα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ειρήνη και την ασφάλεια στον πλανήτη. Σήμερα η αυτοκρατορία βάζει στο στόχαστρο την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.
«Οι πόλεμοι ψεύδονται. Κανένας πόλεμος δεν έχει την ειλικρίνεια να ομολογήσει: "σκοτώνω για να κλέψω". Οι πόλεμοι επικαλούνται πάντοτε ευγενή κίνητρα: σκοτώνουν στο όνομα της ειρήνης, στο όνομα του Θεού, στο όνομα του πολιτισμού, στο όνομα της προόδου, στο όνομα της δημοκρατίας. Και αν υπάρχει αμφιβολία, αν ένα τέτοιο ψέμα δεν είναι αρκετό, υπάρχουν διαθέσιμα τα μεγάλα ΜΜΕ για να εφεύρουν φανταστικούς εχθρούς για να δικαιολογήσουν τη μετατροπή του κόσμου σε ένα μεγάλο φρενοκομείο και ένα τεράστιο σφαγείο ", δήλωσε ο Εντουάρντο Γκαλεάνο πριν από μερικά χρόνια.

Το απόσπασμα του Γκαλεάνο αποκτά απόλυτη ισχύ στην εποχή μας. Για άλλη μια φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο υπαίτιος για μια σύγκρουση με διεθνή χαρακτήρα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ειρήνη και την ασφάλεια στον πλανήτη. Σήμερα η αυτοκρατορία βάζει στο στόχαστρο την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Την περασμένη Παρασκευή, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έδωσε εντολή για τη βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη, πρωτεύουσα του Ιράκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων “Quds” των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης, Κασέμ Σολεϊμανί και ο υποδιοικητής των Μονάδων Λαϊκή Κινητοποίηση του Ιράκ, Αμπού Μαχντί αλ-Μοχάντες. Το πρόσχημα αυτής της μονομερούς, αδικαιολόγητης επιθετικής ενέργειας, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και την ανεξαρτησία του Ιράκ, εξηγήθηκε από τον ίδιο τον Λευκό Οίκο μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter: "Υπό την καθοδήγηση του Προέδρου, ο Στρατός των ΗΠΑ. έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του προσωπικού των ΗΠΑ στο εξωτερικό, σκοτώνοντας τον Κασέμ Σολεϊμανί , επικεφαλής των Ειδικών Δυνάμεων των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης”, έναν οργανισμό που στο τουίτ της η Ουάσιγκτον δεν χάνει την ευκαιρία να αξιολογήσει ως τρομοκράτη.
Το Ιράν απάντησε την Τρίτη με την εκτόξευση τουλάχιστον δώδεκα πυραύλων κατά της αεροπορικής βάσης Αλ Ασάντ στο Ιράκ, όπου στρατοπεδεύουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ. Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσε την πατρότητα της επίθεσης ενώ η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Στεφανία Γκισάμ δήλωσε: "Γνωρίζουμε τις αναφορές επιθέσεων εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ. Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε και παρακολουθεί στενά την κατάσταση και διαβουλεύεται με την εθνική ομάδα ασφαλείας ". Ο Ντοναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε στο Twitter ότι θα προβεί σε δηλώσεις αύριο το πρωί.
Η κυβέρνηση Τραμπ με την επίθεση στο Σολεϊμανί , καταπάτησε τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και επικαλέστηκε την "προστασία του προσωπικού της στο εξωτερικό", ένα επιχείρημα που έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις για να δικαιολογηθούν τέτοιου είδους επιλογές χωρίς να προσφέρουν κανένα επαρκές αποδεικτικό στοιχείο: Έκρηξη του πλοίου Maine (πόλεμος κατά της Ισπανίας και παρέμβαση στην Κούβα το 1898), ατύχημα στον Κόλπο Toνκίn (Βιετνάμ), καταπολέμηση της τρομοκρατίας (Αφγανιστάν), υποτιθέμενα όπλα μαζικής καταστροφής (Ιράκ), δήθεν "εκδημοκρατισμός" (Λιβύη) και εικαζόμενη επίθεση με χημικά όπλα (Συρία), ανάμεσα σε πολλά λυπητερά επεισόδια στο βορειοαμερικανικό αρχείο πολέμου.
Ποιοι λόγοι ώθησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εξαπολύσει αυτή τη σοβαρή κλιμάκωση εναντίον του Ιράν; Αναμφισβήτητα, οι πρόσφατες ενέργειες του Λευκού Οίκου υποκινούνται από τα αυτοκρατορικά συμφέροντα της εξωτερικής και της εσωτερικής πολιτικής.

Γιατί το Ιράν ;
Μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης χαρακτηρίστηκαν από μια δραματική οπισθοδρόμηση και εχθρότητα. Σήμερα, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και ο σημαντικότερος σύμμαχος της σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή - το Ισραήλ - αντιμετωπίζουν ένα δυσμενές περιφερειακό πλαίσιο για τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές φιλοδοξίες τους, γεγονός που περιορίζει την επιρροή τους.
Σε γεωπολιτικό επίπεδο, το Ιράν είναι βασικός παράγοντας στη Μέση Ανατολή, έχει σταθερές σχέσεις με τη Ρωσία και υποστηρίχθηκε από την Ευρώπη μετά την μονομερή απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από την πυρηνική συμφωνία με το περσικό έθνος. Από την άλλη πλευρά, οι ευημερούσες σχέσεις μεταξύ Ιράκ και Ιράν, ιδίως μετά τις παροχή στρατιωτικών συμβουλών της Τεχεράνης προς τον Ιρακινό Στρατό και τις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης που αντιμετωπίζουν το Ισλαμικό Κράτος , δεν ευχαριστούν ούτε την Ουάσινγκτον ούτε το Τελ Αβίβ.
Κατ αυτόν τον τρόπο, η επιλεκτική δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί αποτελεί επίδειξη αυτοκρατορικής δύναμης, μια απελπισμένη προσπάθεια να "να ξανακερδίσουν έδαφος" στη στρατηγική περιοχή και ένα μήνυμα προς το Ιράν στην προσπάθεια αποτροπής της προώθησης της Χεζμπολάχ (μιας σημαντικής οργάνωσης αντάρτικης αντίστασης του Λιβάνου).
Δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε για μια στιγμή, αυτό που διακυβεύεται στην περιοχή, τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και ο έλεγχος γεωγραφικών θέσεων μεγάλης σημασίας στο παγκόσμιο εμπόριο. Το Ιράν κατέχει το τέταρτο απόθεμα πετρελαίου και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των αποθεμάτων φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το περσικό έθνος είναι ο δεύτερος παραγωγός του Οργανισμού των Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου μετά τη Σαουδική Αραβία. και μοιράζεται με το Κατάρ την μεγαλύτερη στον κόσμο περιοχή φυσικού αερίου, το South Pars-North Dome. Πρόσφατα, η ιρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων αποθεμάτων πετρελαίου, που έχουν μεγάλη σημασία στην περιοχή. Αυτοί οι πόροι ανοίγουν την αυτοκρατορική όρεξη.
Εξ ίσου σημαντικός είναι ο γεωπολιτικός ρόλος του Ιράν, ως σημαντικό κέντρο επικοινωνίας μεταξύ Μέσης Ανατολής, Κεντρικής και Νότιας Ασίας. Η γειτνίασή του με τους διεθνείς εμπορικούς δρόμους όπως το Στενό του Ορμούζ, - από όπου περνά το 20% του παγκόσμιου πετρελαίου και σχεδόν το 35% του πωλούμενου δια θαλάσσης, το κανάλι του Σουέζ, ο Περσικός Κόλπος και το Ομάν, μεταξύ άλλων, κατατάσσουν την περσική χώρα σε θύλακα στρατηγικής σημασίας.
Σε εμπορικό επίπεδο, η Τεχεράνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο κινεζικό σχέδιο του νέου Δρόμου του Μεταξιού, το οποίο έχει πρωταρχικό ενδιαφέρον για το Πεκίνο, αλλά αυτό θα δημιουργούσε σημαντικές γεωπολιτικές αλλαγές εάν τερμάτιζε την οικονομική κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω της διενέργειας των εμπορικών συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα και όχι σε δολάρια.
Η Κίνα και οι χώρες της Κεντρικής Ασίας θα έχουν πρόσβαση στον Περσικό Κόλπο μέσω των ιρανικών σιδηροδρόμων. Για να κατανοηθεί η σημασία αυτού, το 2016 μια αμαξοστοιχία με 32 εμπορικά βαγόνια μεταφοράς προϊόντων, χρειάζονταν 14 ημέρες να διασχίσει την απόσταση από την  παράκτια επαρχία Zhejiang (ανατολικά της Κίνας) μέχρι την Τεχεράνη, διασχίζοντας το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν.
"Αυτή η διαδρομή είναι συγκρίσιμη και συμβατή με τις θαλάσσιες μεταφορές, οι οποίες συνήθως διαρκούν 25-30 ημέρες έως το ιρανικό λιμάνι Βandar Abbas και άλλες επτά ημέρες έως την Τεχεράνη, ενώ με τον σιδηρόδρομο φτάνει σε 14 ημέρες και το κόστος είναι επίσης ανεκτό σε σύγκριση με τις αεροπορικές μεταφορές φορτίου" , δήλωσε ο Sadaf Sabaghian, εμπορικός διευθυντής της ιρανικής εταιρείας PTV.
Ως εκ τούτου, η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι επίσης ένα χτύπημα στο κινεζικό “megaproject” και τις υποδομές του και η Ουάσιγκτον, αναζητώντας την πλανητική οικονομική ηγεμονία, έχει ήδη εξαπολύσει έναν εμπορικό και τιμολογιακό πόλεμο εναντίον   του ασιατικού γίγαντα.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες, μαζί με την απώλεια επιρροής της κυβέρνησης Τραμπ στη Μέση Ανατολή, μετά την απόφαση να αποχωρήσουν όλοι οι στρατιώτες των ΗΠΑ από τη Συρία, εκτός από τις μονάδες που βρίσκονται κοντά στις πετρελαϊκές περιοχές, λόγω της Επιχείρησης “Πηγή της Ειρήνης” ((στρατιωτική δράση που ξεκίνησε από την Τουρκία στις 9 Οκτωβρίου 2019 στη βόρεια Συρία) , επιβεβαιώνουν ότι οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει την τακτική για την ανάκτηση της ισχύος τους.

Το πολιτικό παιχνίδι στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου
Με τον βομβαρδισμό της Βαγδάτης και την επιλεκτική δολοφονία του διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων Quds των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί , ο βορειοαμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει δύο αρχικούς στόχους στο εσωτερικό της χώρας του.
Αφενός, σε ένα εκλογικό πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από μια συνεχιζόμενη πολιτική δίκη εναντίον του, αν και αυξάνει την κριτική των Δημοκρατών εναντίον του, εκτρέπει την κοινή γνώμη από αυτό το γεγονός προς έναν μεγαλύτερο λόγο ,την εθνική ασφάλεια, αποδυναμώνοντας έτσι το πολιτικό σκάνδαλο της κυβέρνησής του.
Ο Εντουάρντο Μαρτίνες, ειδικός στα γεωπολιτικά, όπως μετέδωσε το RT δήλωσε ότι “με την επίθεση κατά του Σολεϊμανί , ο Τραμπ θέλει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του”. Με αυτή την πολεμική σύγκρουση, ο Tραμπ, παρουσιάζεται στη χώρα του ως ο προκλητικός ηγέτης με ισχύ και  με αυτή τη στρατηγική επιδιώκει να οργανώσει μια νέα εκλογική νίκη.
"Στις ΗΠΑ ποτέ δεν αλλάζει Πρόεδρος σε πόλεμο”. Μια σύγκρουση ευρείας κλίμακας θα επιτρέψει στον Τραμπ να παραμείνει στην εξουσία. [...] Ο (υιός) Μπους είχε δεχτεί σοβαρή κριτική στο τέλος της πρώτης του θητείας και επανεκλέχθηκε εν μέσω ενός πόλεμου (επέμβαση σε Ιράκ και Αφγανιστάν) επισημαίνει ο Μαρτίνες, σημειώνοντας ότι ¨” η ιδέα είναι να υποστηρίξουμε αυτούς που μας υπερασπίζονται και αυτό ίσχυσε για όλους τους προέδρους”.
Τα γεράκια της αυτοκρατορίας δεν έλαβαν υπ όψη κάποιες πλευρές: Την αναμενόμενη “σκληρή εκδίκηση” του Ιράν και τον άξονα της αντίστασης στον επιτιθέμενο, την απόφαση του Ιρακινού κοινοβουλίου που βάζει τέλος στην παρουσία ξένων στρατευμάτων στη χώρα, μεταξύ των οποίων και αυτών του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ή την απόσυρση της Τεχεράνης από τη δέσμευσή της στην πυρηνική συμφωνία του 2015.
Υπολόγισε η κυβέρνηση Τραμπ το κόστος αυτής της νέας αντιπαράθεσης; Υποτίμησε την απάντηση; Θα μπει ο Λευκός Οίκος σε έναν νέο πόλεμο στην ασταθή περιοχή της Μέσης Ανατολής ; Έμειναν πολλά  αναπάντητα ερωτήματα σε μία διεθνή σύγκρουση που ποτέ δεν έπρεπε να ξεκινήσει.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιράν: Βρετανός υπό κράτηση για υποκίνηση των 20 αντικυβερνητικών χαφιεδων-«διαδηλωτών»
 Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020, 23:54
Ένας Βρετανός απεσταλμένος στην Τεχεράνη τέθηκε υπό κράτηση για αρκετές ώρες μπροστά από το πανεπιστήμιο Αμίρ Καμπίρ για υποκίνηση των 20 αντικυβερνητικών πληρωμενων χαφιεδων-«διαδηλωτών», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim με έδρα την Τεχεράνη.
Αντικυβερνητικές «διαδηλώσεις» των 20 πληρωμενων χαφιεδων  πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Τεχεράνη με τους χαφιεδες των αμερικανων να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των ανώτατων αρχών της χώρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν στην δολοφονία του στρατηγού Κασεμ Σουλειμανι ...δεν πέφτουμε από τα σύννεφα ,το ξεραμε ότι το κράτος απαρχαιντ μισεί το Ιράν