Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Παρασκευη 17 Ιανουαριου 2020


Πως γίνεται κάποιος πρόεδρος "Δημοκρατίας" σε ένα προτεκτορατο
Δήλωση #_Αλεξάντερ_Βίννικ

Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα, κρατούμενος παράνομα 30 μήνες στην Ελλάδα, χωρίς να κατηγορούμαι για τίποτε.
Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου.
Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες.
Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω. Δεν μου επιτρέπουν να πάρω καθαρό αέρα, η τελευταία φορά που προαυλίστηκα, για λίγα λεπτά, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2019.
Η δικηγόρος μου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μού είπε, «είναι η τελευταία σου βόλτα για την δεκαετία» και της απάντησα: «Ίσως είναι η τελευταία βόλτα της ζωής μου».
Είμαι στην 28η ημέρα απεργίας πείνας. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου.
Σήμερα εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου.
Έμαθα ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από όσα έκανε στην υπόθεσή μου, προτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας.
Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους. Τι ελπίδα έχω απέναντι σε τέτοιες εξουσίες, απέναντι στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας; Δυο κρατών στα οποία δεν έχω πατήσει το πόδι μου, αλλά με θέλουν στο έδαφός τους για να με χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο έναντι της χώρας μου, της Ρωσίας…
Ζητώ τη βοήθεια κάθε ανθρώπου που έχει συνείδηση. Ζητώ να παρέμβουν όσοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς…
Μην τους αφήσετε
Αλεξάντερ Βίννικ
16/1/2020



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι πολύ «ελαφριά» η προσέγγιση ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη ύστερα από απαίτηση Ερντογάν. Δεν είναι μόνο η Τουρκία που δεν μας θέλει εκεί. Το ίδιο δεν μας θέλουν Ρωσία και Γερμανία. Η συμμαχία Ελλάδας - Ισραήλ και το έργο του αγωγού EastMed υπονομεύεται λυσσαλέα από Άγκυρα και Μόσχα με κάθε τρόπο και η Γερμανία προτιμά να εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία παρά από την Ελλάδα και το Ισραήλ. Οι Γερμανοί μάς θέλουν προτεκτοράτο, μας χρεοκόπησαν αποσκοπώντας να μας αρπάξουν τους υδρογονάνθρακες (όπως φώναζα από τις αρχές της κρίσης) και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν ποτέ τον γεωπολιτικό μας ρόλο ως ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων και της Ανατολής Μεσογείου. Η Γερμανία ήταν η δύναμη που υποδαύλισε τη γενοκτονία και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πριν ένα αιώνα, όπως γνωρίζουν καλά οι φιλίστορες. Η Γερμανία δύο λαούς καταδίωξε με μένος: Τους Έλληνες και τους Εβραίους. Η Γερμανία δεν υπήρξε ποτέ φίλη χώρα. Σε όλους τους πολέμους ήμασταν αντίπαλοι. Η Γερμανία, αφού κατέστρεψε το όραμα μιας Ενωμένης Ευρώπης, τώρα επιχειρεί να διαφυλάξει την ισχύ της, που απειλείται, συμμαχώντας με Ρωσία, Τουρκία και Ιράν. Πριν ένα μήνα, σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Ελλάδας», ο Ισραηλινός αναλυτής Μπέντζαμιν Γουάινταλ, αρθρογράφος της «Jerusalem Post», πολύ εύστοχα είπε: «Η Γερμανία σταμάτησε για έξι εβδομάδες τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία και τις ξανάρχισε παρά το γεγονός ότι η Τουρκία στην ουσία έχει αλλάξει τα σύνορα στην περιοχή. Η Γερμανία λειτουργεί με τρόπο σαν να την ανταμείβει για τις πράξεις της και η Γερμανία έχει δείξει εξαιρετική συμπάθεια προς χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία. Ελπίζω η Ελλάδα να εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτή την πολιτική της Γερμανίας». Αυτό το σύντομο σχόλιο για να μην μπερδεύεστε φίλοι μου...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αλεξάντερ Βίνικ είναι νεαρός Ρώσος που κρατείται παράνομα στις ελληνικές φυλακές, χωρίς καμιά κατηγορία, επί 30 μήνες, κατ' απαίτηση των ΗΠΑ και της Γαλλίας.
Για τη συνέχιση της παράνομης κράτησής του και για την επίσης παράνομη έκδοσή του στους διώκτες του, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Τσαλαπατώντας Σύνταγμα και νόμους.
Αγανακτώ για το τσαλαπάτημα της νομιμότητας και της ζωής ενός ανθρώπου και  χαρακτηρίζω προστυχιά την αντιμετώπισή του από μια κυρία την οποία αναδεικνύουν πρόεδρο της Δημοκρατίας Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για να τελειώνουμε με το θρασίμι το Βαρουφακη, μια κουβέντα ακόμη:
Δεν ντρέπεσαι, ρε παλιάνθρωπε, να βγαίνει η γυναίκα και να λέει πως έμαθε για την προταση σου για την υποψηφιότητά της από τα μέσα ενημέρωσης;
Καλά! Την απαξίωσες, προτείνοντάς την χωρίς να τη ρωτήσεις. Δεν είχες τη στοιχειώδη εντιμότητα να της τηλεφωνήσεις έστω και μετά;
Πόσο βρομύλος, ρε μεγάλε!
Σχολιο.- Αισχρή προσπάθεια καπελώματος και καπηλείας! Ευτυχώς η κ. Φύσσα έχει τη στοιχειώδη σοβαρότητα για να αρνηθεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το να απαξιώνεις τη μητέρα του Φύσσα, αδιαφορώντας για το αν θα ήθελε ή όχι να την προτείνεις για υποψήφια πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν φανερώνει παρά το ποιόν της ηθικής σου υπόστασης Βαρουφακη.
Ξέρω πως εκεί στους κύκλους των μεγαλοστελεχών επιχειρήσεων και βιομηχάνων που ανατράφηκες, και στα ακριβά σχολεία που φοίτησες, έμαθες να θεωρείς τα πάντα -πρόσωπα και αξίες- αναλώσιμα.
Όπως ξέρω ότι, αν σε σήκωνε το κλίμα, θα μπορούσες να προτείνεις και καμιά Παναρίτη, που θέλησες να μας φορτώσεις το 2015. Για να καλοπιάσεις και το ΔΝΤ.
Ξέρω πόσο ξένα σού είναι αυτά τα ηθικίστικα των αριστερών. Οπότε, θεωρείς δικαίωμά σου να κάνεις το κομμάτι σου, εκμεταλλευόμενος ό,τι νομίζεις πως προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση.
Ντροπή σου!
Σχολιο.- για ποια ενότητα μας μιλά ο κύριος? για ποια αξιοπρέπεια των ολων Ελλήνων? (Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει)
Σχολιο.- Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ του Βαρουφάκη που δεν σήκωσε τουλάχιστον το τηλέφωνο να ρωτήσει τη Μάνα και η σοβαρότητα που αντιμετώπισε η Μάγδα Φύσσα την καθαρά επικοινωνιακή συμπεριφορά;  - Το φαίνεσθαι στην πολιτική και η σοβαρότητα μιας ΜΑΝΑΣ ο ορισμός της αντιδιαστολής
Σχολιο.- Τι θα έλεγε η γυναίκα; Θα τον έβριζε τον Βαρουφακη; Του είπε πως έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει και πως είναι γνωστό (άρα, αν νοιαζόταν θα το ήξερε και ο απίθανος σαχλαμαράκιας) πως δεν έχει καμιά πρόθεση ν' ασχοληθεί με την πολιτική. Και γνωστοποίησε, συνάμα, ότι ο απίθανος αυτός τύπος ούτε τηλέφωνο δεν την πήρε. Τόσο ωραίος τύπος ο κολλητός της δολοφόνου Παναρίτη!
Σχολιο.-  θεωρω πως αν η γυναικα δεν το γνωριζε , την εκανε ρεζιλι. εγω τουλαχιστον ετσι θα ενιωθα.... πολυ εγωπαθητικη συμπεριφορα....
Σχολιο.- Δεν γίνονται έτσι αυτές οι προτάσεις, Έτσι τις κάνουν οι σαχλαμαράκηδες, Ένας σοβαρός άνθρωπος θα συζητούσε πρώτα με το πρόσωπο που σκέφτεται να προτείνει και μετά θα προχωρούσε σε δημόσια δήλωση. Μην τα εξευτελίζουμε όλα, για να πουλήσουμε μούρη και να κάνουμε μικροκομματικό θόρυβο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκάθαρο το μήνυμα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ:
Καταφέραμε μαζί να αποτρέψουμε τα χειρότερα, μετά από το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, στην πιο κρίσιμη στιγμή της μνημονιακής περιόδου, ψηφίζοντας το 3ο Μνημόνιο.
Η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας με τις ψήφους και των δύο κομμάτων σηματοδοτεί την προσήλωση σ' αυτή την ενότητα των καθεστωτικών δυνάμεων και στη νέα δεκαετία.
Εξάλλου, στα κύρια μέτωπα (ανταπόκριση στις μνημονιακές δεσμεύσεις, ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, Ε.Ε. ευρώ, ΝΑΤΟ, άξονας με ΗΠΑ-Ισραήλ κ.λπ.) η συναίνεση είναι δεδομένη. Έχει σημασία να τη σηματοδοτήσει και η από κοινού εκλογή προέδρου.
Συμβάλλει και στην περαιτέρω αποδοχή της ιδεολογίας του ΤΙΝΑ: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Που αποτελεί την ιδεολογική βάση για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής από κάποιο ενδεχόμενο λαϊκό κίνημα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Συλλήψεις δημοσιογράφων και γιατρών από την πραξικοπηματική κυβέρνηση
17/01/2020
Η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ δεξιά πραξικοπηματική κυβέρνηση της Jeanine Añez συνεχίζει να κινείται εναντίον των MME και άλλων φωνών διαφωνίας. Το τελευταίο θύμα της καταστολής ήταν ο Marcelo Hurtado, πρόεδρος του δικτύου ATB. Τον ανάγκασαν να περπατήσει μπροστά στις κάμερες, με χειροπέδες και με ένα γιλέκο που έγραφε επάνω «συλληφθείς». Συνοδευόταν από δύο μαυροντυμένα, μασκοφόρα και οπλισμένα μέλη της της διαβόητης αστυνομίας της χώρας, η οποία ηγήθηκε του επιτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του σοσιαλιστή προέδρου Evo Morales τον Νοέμβριο.
Η κυβέρνηση της Añez δικαιολόγησε τη δημόσια σύλληψη του Hurtado στη βάση των δεσμών του με τον Morales και τον πρώην αντιπρόεδρο Alvaro Garcia Linera, σε αυτό που η νέα υπουργός Επικοινωνιών Roxana Lizarraga έχει ονομάσει «η διάλυση του μηχανισμού προπαγάνδας του δικτατορικού καθεστώτος του Evo Morales». Από τον Νοέμβριο, η νέα κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη συστηματική καταστροφή όλων των φωνών που της αντιτίθενται. Το TeleSUR, το Bolivia TV και το RT en Español έχουν ήδη βγει εκτός αέρα, δημοσιογράφοι έχουν πυροβοληθεί, συλληφθεί και βασανιστεί. Εντωμεταξύ, η ανταποκρίτρια του AL-Jazeera, Teresa Bo, χτυπήθηκε εξ επαφής στο πρόσωπο με δακρυγόνο από την αστυνομία ενώ ήταν ζωντανά στον αέρα και στεκόταν μόνη της, μιλώντας στην κάμερα.
Η καταστολή των δημοσιογράφων έχει φέρει αναμνήσεις από προηγούμενες εποχές όταν η πλειοψηφία της Λατινικής Αμερικής ήταν υπό την εξουσία φασιστικών δικτατοριών. Αλλά αντίθετα με την Αργεντινή ή τη Χιλή, όπου οι κυβερνήσεις «εξαφάνιζαν» τις αντίθετες φωνές, αρνούμενες να επιβεβαιώσουν ή να αρνηθούν την ανάμειξή τους, η Βολιβιανή κυβέρνηση το πράττει ανοιχτά• στην πραγματικότητα, κάνει προσπάθειες για να δημοσιοποιήσει τη μεταχείριση των αντιπάλων.
Μια άλλη ομάδα που βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης Añez είναι οι γιατροί. Τη Δευτέρα [6/1], οι ίδιοι οπλισμένοι μασκοφόροι αστυνομικοί διοργάνωσαν συνέντευξη τύπου όπου επέδειξαν τη Mirtha Sanjinez, μια διοικητή νοσοκομείου που είχε παραβεί τις εντολές να μην περιθάλψει τραυματισμένους αντιπάλους της κυβέρνησης. «Είμαι αθώα. Κύριοι της Πολιτικής Επιτροπής: σταματήστε να διώκετε αθώους ανθρώπους, είμαι ένα έντιμο άτομο, έχω δουλέψει έντιμα», είπε η γηραιά κυρία στις κάμερες των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που βρίσκονταν στη συνέντευξη τύπου, καθώς την έπαιρναν μακριά με την τύχη της να είναι αβέβαιη.
Οι Κουβανέζοι γιατροί παρείχαν τη ραχοκοκκαλιά του Βολιβιανού συστήματος καθολικής υγείας. Όμως, με την ανάληψη της εξουσίας, η Añez απέλασε άμεσα ολόκληρο το επιτελείο τους, περισσότερα από 700 άτομα, κλείνοντας κέντρα υγείας που στόχευαν στους φτωχούς της χώρας. Σε περισσότερο από μία δεκαετία συνεργασίας με την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση, οι Κουβανοί γιατροί είχαν εκτελέσει πάνω από 72 εκατομμύρια ιατρικές γνωμοδοτήσεις σε όλη τη Βολιβία. Αυτήν την εβδομάδα, ο Ollie Vargas του MintPress News επισκέφτηκε ένα νοσοκομείο στην πόλη Cochabamba, όπου 143 Κουβανοί γιατροί παρείχαν δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όσους τις χρειάζονταν. Το βρήκε κλειστό κι εγκαταλελειμμένο. Μετέδωσε επίσης ότι οι Βολιβιανοί γιατροί που είχαν συνεργαστεί με τους Κουβανούς συναδέλφους τους συνελήφθησαν.
Τον Νοέμβριο, αφότου οι στρατηγοί και η ηγεσία της αστυνομίας εμφανίστηκαν στην τηλεόραση απαιτώντας την παραίτησή του, ο πρόεδρος Morales διέφυγε στο Μεξικό. Στη θέση του, ο στρατός επέλεξε την Añez, μια λιγότερο γνωστή γερουσιαστή. Το δεξιό κόμμα της Añez, το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα, πήρε μόλις τέσσερα τοις εκατό των ψήφων στις εκλογές του Οκτωβρίου που προκάλεσαν την αναταραχή και, εν τέλει, το πραξικόπημα. Στον αντίποδα, το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS) του Morales πήρε 47 τοις εκατό. Η Añez απάλλαξε άμεσα τον στρατό από όλα τα παρελθόντα και μελλοντικά εγκλήματα, δίνοντάς τους λευκή επιταγή για να σκοτώσουν οποιονδήποτε αντιτίθεται στην νέα, εγκεκριμένη από τον στρατό, κυβέρνηση. Η Medea Benjamin βρισκόταν επί τόπου στη σφαγή της Senkata για λογαριασμό του MintPress News, όπου παρατήρησε πως τα νεκροτομεία ήταν τόσο πνιγμένα, που οι πάγκοι των τοπικών εκκλησιών γέμισαν με ματωμένα πτώματα.
Παρά το γεγονός ότι έχει αυτοχαρακτηριστεί «ενδιάμεση κυβέρνηση», η νέα κυβέρνηση έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα μαζικών ιδιωτικοποιήσεων και έχει επαναπροσανατολίσει την εξωτερική πολιτική της Βολιβίας, αποχωρώντας από μία σειρά περιφερειακών οργανισμών. Οι νέες εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο. Όμως, με τον Morales και άλλους στο MAS να είναι αποκλεισμένοι και χαρακτηρισμένοι ως «τρομοκράτες» από την παρούσα κυβέρνηση, είναι δύσκολο να δει κανείς πώς αυτές θα είναι ελεύθερες και δίκαιες. Η Añez έχει ήδη δηλώσει πως η Βολιβία πρέπει να σταματήσει τους «βάρβαρους» (δηλαδή τους αυτόχθονες, που αποτελούν πλειοψηφία) από την επιστροφή στην εξουσία.
Μια οκταμελής ομάδα από την υπηρεσία USAID της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών έφτασε την Πέμπτη [9/1] στη Βολιβία, προσποιούμενοι τους ειδικούς στα εκλογικά συστήματα με σκοπό να ενισχύσουν και να στηρίξουν τις εκλογές του Μαΐου. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καλωσόρισε άμεσα το πραξικόπημα του Νοεμβρίου και έχει στηρίξει μια σειρά από προηγούμενες προσπάθειες για την αφαίρεση του Morales από την εξουσία. Το MAS έχει θέσει το επόμενο σαββατοκύριακο ως ημερομηνία επιλογής του υποψηφίου του. Ενώ η αριστερά έχει συσπειρωθεί γύρω από το MAS και εναντίον του πραξικοπήματος, η δεξιά έχει διασπαστεί σε τέσσερις περίπου ισότιμες φράξιες, φέρνοντας στο προσκήνιο την πιθανότητα μιας σοβαρής διάσπασης των ψήφων, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για την παρούσα κυβέρνηση. Αλλά αναμφίβολα, χωρίς ελεύθερα και ανεξάρτητα ΜΜΕ, οι εκλογές του Μαΐου σίγουρα θα στερούνται νομιμοποίησης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολυάριθμοι χρήστες του Διαδικτύου καταγγέλλουν σήμερα (16/1) μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι η πραξικοπηματίας πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες, στέλνει στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις για να εισέλθουν βίαια στον τροπικό της Κοτσαμπάμπα.

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
Καταγγελίες για εισβολή στρατού με εντολή της Άνιες στον Τροπικό της Κοτσαμπάμπα

Πολυάριθμοι χρήστες του Διαδικτύου καταγγέλλουν σήμερα (16/1) μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι η πραξικοπηματίας πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες, στέλνει στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις για να εισέλθουν βίαια στον τροπικό της Κοτσαμπάμπα.
«Το καθεστώς Άνιες στρατιωτικοποιεί τον Τροπικό της Κοτσαμπάμπα, τεθωρακισμένα και φορτηγά γεμάτα στρατιώτες εισδύουν στην τοποθεσία. Υπάρχει αγωνία και φόβος στους ανθρώπους», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο χρήστης La Resistencia Bolivia. Εικόνες και βίντεο σε αυτό το δίκτυο δείχνουν την παρουσία ισχυρής δύναμης που περιλαμβάνει ελικόπτερα.

Αυτή η στρατιωτική εισβολή σε μια από τις περιοχές όπου οι κάτοικοί της υποστηρίζουν τον ιθαγενή ηγέτη Έβο Μοράλες, λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της αυξημένης παρουσίας αστυνομικών και μελών των ενόπλων δυνάμεων στους δρόμους της Λα Παζ και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα La Razón, αυτή η αύξηση στρατιωτών και αστυνομικών αντιστοιχεί σε «προληπτική αστυνόμευση» που πραγματοποιούν από κοινού τα δύο σώματα.
Η αύξηση των στρατευμάτων λαμβάνει χώρα καθώς πλησιάζει η 22η Γενάρη, Ημέρα του Πολυεθνοτικού Κράτους και μια στιγμή που αντιπροσωπεύει επίσης την θεμελίωση της γέννησης της Δημοκρατικής και Πολιτιστικής Επανάστασης της Βολιβίας, ενός κινήματος που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του Έβο Μοράλες.
Ευρείς τομείς προσκείμενοι στον αυτόχθονα ηγέτη κάλεσαν σε κινητοποίηση σήμερα (16/1) εναντίον της πραξικοπηματικής κυβέρνησης υπό την ηγεσία της αυτοανακηρυχθείσας προέδρου Τζανίνε Άνιες, της οποίας η «θητεία» θα έπρεπε να λήξει την παραπάνω ημερομηνία.
Ωστόσο, χθες, το Πολυεθνοτικό Συνταγματικό Δικαστήριο ενέκρινε το νομοσχέδιο για την παράταση της θητείας της Άνιες, που τώρα συζητείται στο κοινοβούλιο. Το όργανο αυτό συμφώνησε επίσης να παρατείνει την θητεία των γερουσιαστών και των βουλευτών, αξιώματα που ολοκληρώνουν τη θητεία τους επίσης στις 22 του μηνός.
Πρόσφατα, η αστυνομία της Βολιβίας έκανε χρήση θανατηφόρων και μη θανατηφόρων όπλων κατά των διαδηλώσεων που αντιτίθενται στην de facto κυβέρνηση, ένα μέτρο που προστίθεται στις κατασταλτικές μεθόδους που καταδικάζονται από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ρωτάει φίλη παιδοψυχολόγος: ..
Πείτε οτι έρχεται ο μικρός ανήσυχος στο δωμάτιο σας και σας λέει "θέλω να κοιμηθώ μαζί σας, φοβάμαι μόνος μου μήπως υπάρχει κάνα τέρας κάτω απ'το κρεβάτι μου", τι λέτε;;
Εγώ: -Είσαι τρελός; και να σ' ακολουθήσει το τέρας εδώ και να μας φάει και μας;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί στο Βερολίνο να συζητήσετε για τα θύματα της Λιβύης,τα σκλαβοπάζαρα,τους βιασμούς,το πούλημα σκλάβων,τις φυλακές-hotspots της Λιβυκής Ερήμου.
Hillary Clinton μετά τη δολοφονία Καντάφι:''We came,we saw,he died''
Ρένα Δούρου:΄'' ο θάνατος του Καντάφι ήταν μια νίκη της Δημοκρατίας''
Ανακοίνωση Σύριζα το 2011:''Οι δικτάτορες δεν έχει θέση στη δημοκρατία,αλλά και οι ΗΠΑ και οι ισχυροί παίκτες δεν πρέπει να βρουν αφορμή να επέμβουν''[σαν να λέει είμαστε με την επέμβαση''].Το 2011 μόνο το ΚΚΕ είχε κρυστάλλινη αντιιμπεριαλιστική θέση από τα κόμματα του Κοινοβουλίου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζητούν μανιωδώς όλοι οι περισπούδαστοι γεωπολιτικοί αναλυτές,διεθνολόγοι,καθηγητές, η Ελλάδα να ακολουθήσει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική,αλλά στο δημοψήφισμα Τσίπρα ήταν με το ΝΑΙ,ενώ θεωρούν ότι η παρουσία στο ΝΑΤΟ μας εξασφαλίζει σταθερότητα και Ασφάλεια.Παράλληλα έχουν πιασει στασίδι στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη,στην οποία δεν υπάρχει κανένας αντίλογος.Ποιος δεν αφησε βρε παιδιά να ανακηρύξει η χώρα ΑΟΖ;;ποιοι ''συμμαχοι''την εμπόδισαν;;ποιοι συμμαχοι την οδήγησαν σε αυτό το χαλι και ποιο πολιτικό σύστημα;;ποια παρτάλια εβγαζαν λεφτά από τους πολεμους των σύγχρονων Δυτικων Σταυροφοριών;;-Αρκετά λεφτά πήρατε από εταιρειες της πολεμικης βιομηχανίας και συγκεκριμένα think tanks.Μην μας παριστάνετε τους ειδήμονες όταν κουνούσατε σημαιάκια παρέα με τον Μπογδάνο ζητώντας από τον Τσίπρα να κάνει το ΟΧΙ ΝΑΙ και να μη βάλει τη χώρα σε περιπέτειες.Κύριε Μαζη,κύριε Καλεντερίδη,κύριοι εσείς super stars της modern foreign policy δεν έχετε βγάλει αρκετά λεφτά τόσα χρόνια;;Ο Sergey Lavrov και ο Vasilyi Nebeznia σας έχουν για πρωινό και ό,τι κι αν κάνετε ή λέτε ουδείς ξεχνάει το πρόσφατο παρελθόν σας.Να πάτε με τα στρατεύματα που θέλει να στείλει ο Δένδιας να διδάσκετε Σουν Τζου,Κλαούζεβιτς και Θουκυδίδη στους μισθοφορους και σε όσους Έλληνες πάνε για να γίνουν βορά στους πολεμικούς ολετήρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια φορά και έναν καιρό έκλεισε η πρεσβεία του Αφγανιστάν στην Αθήνα το 2003 μετά από εντολή των ΗΠΑ.Η Πρεσβεία ξανάνοιξε το 2013.Πρώτα ήλθε πρόξενος και μετά πρέσβης.Ο τωρινός Πρέσβης πληρώνεται σε δολλάρια και έχει πέντε παιδιά.Το ένα σπουδάζει στην Αγγλία και το άλλο στη Γαλλία.Τα τρία πάνε στο Αμερικανικό Κολλέγιο.-
Η πρεσβεία της Συρίας που έκλεισε μετά από εντολή των ΗΠΑ και της ΕΕ μάλλον δεν θα ανοίξει σύντομα,διότι η Συρία δεν έγινε Αφγανιστάν.Οι ''Σύμμαχοι''ακόμη το φυσάνε και δεν κρυώνει,αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν τη Συρία Αφγανιστάν.Η Ελλάδα βέβαια έστειλε αποστολή στο Αφγανιστάν ως μέλος του ΝΑΤΟ,ενώ πήγαν και λίγοι μισθοφόροι στο πλευρό της SAIC.Τα ίδια στο Ιράκ και στην Συρία.Υπήρξαν και Έλληνες μισθοφόροι στο πλευρό του FSA και αυτό το ξέρει καλά το ελληνικό κράτος και οι υπεύθυνοι της εξωτερικής πολιτικής.Συνεχίστε να πουλάτε τρέλα και να οδηγείται την Ελλάδα στη μηχανή του ολέθρου και της σαλαμοποίησης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πείτε μας παιδιά:ποιοι δεν άφησαν να κηρυχθεί ΑΟΖ τα προηγούμενα χρόνια;πείτε μας λίγο το 2004 όταν ζήτησε ο Καντάφι να κηρυχθεί ΑΟΖ της Ελλάδος νότια της Κρήτης από κοινού με με την Λιβύη,πού ήταν η Ελλάδα;;;-να θυμίσουμε κιόλας ότι πριν μπούμε στο μνημόνιο Λιβύη και Ιράν ήθελαν να βοηθήσουν τη χώρα μας για να μην μπει στον λεγόμενο ''Μηχανισμό Στήριξης'',αλλά ΕΕ και ΗΠΑ δεν το ήθελαν,όπως και το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα- Νίκο Δένδια θες να στείλεις αναλώσιμους να πεθάνουν;;;;-μήπως θα πεθάνεις εσύ ή τα παιδιά σου;;;-παρουσιάζουν ως διπλωματική επιτυχία την αποτυχία τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΔΙΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ
17/01/2020
Στην Αγγλία μπορεί ακόμη και οι Τόρηδες να επαίρονται ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν το πείραξε ούτε καν η Θάτσερ, η βρόμικη δουλειά ωστόσο εναντίον της δημόσιας υγείας και των δημόσιων οικονομικών έγινε από το… παράθυρο, μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ, που στη Γηραιά Αλβιώνα αποκαλούνται Private Finance Initiative).
Για να πάρουμε μία μικρή μόνο γεύση από το πόσο… δημοφιλή είναι, αρκεί να αναφέρουμε ότι το 68% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα απάντησαν ότι πρέπει να απαγορευτούν, ενώ στη Σκοτία όπου η χρήση των ΣΔΙΤ είναι πολύ πιο γενικευμένη, το 76% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πρέπει να απαγορευτούν!
Εξ ίσου κατηγορηματική είναι και η πολιτική ηγεσία που πνέει μένεα εναντίον των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, παρότι από το 2008 μειώνονται συνεχώς, φτάνοντας το 2014 το χαμηλότερο σημείο τους. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν τις έχει χαρακτηρίσει ως «πέτρα στο λαιμό των δημόσιων νοσοκομείων». Απορριπτικός απέναντι στα ΣΔΙΤ ήταν και ο μέχρι πρόσφατα ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, που με βάση ρεπορτάζ του Guardian στις 26 Αυγούστου 2015, είχε δηλώσει τα εξής: «Κάθε σεντ που πληρώνεται σε μια εταιρεία ΣΔΙΤ είναι χρήμα που αφαιρείται από όσους περιμένουν να κάνουν μια εγχείρηση, είναι χρήμα που περικόπτεται από την εκπαίδευση των κλινικών γιατρών και χρήμα που δε δίνεται για θεραπείες οι οποίες θα έσωζαν ζωές. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους σε ΣΔΙΤ βρίσκεται σε οφ σορ εταιρείες, που έτσι αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους για κέρδη που παράγουν οι φόροι που πληρώνω εγώ και εσείς. Τεράστια κέρδη από το δημόσιο χρήμα δημιουργούνται από τους φοροδιαφεύγοντες».
Το εντυπωσιακό είναι πως ως σκάνδαλο χαρακτηρίζουν πλέον τις ΣΔΙΤ ακόμη και στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος, καθώς είναι αντιμέτωπα με τις επιπτώσεις των συμφωνιών που υπογράφτηκαν πριν χρόνια, ακόμη και πριν δεκαετίες, μιας και η Αγγλία είναι από τις χώρες που πρώτες εισήγαγαν το συγκεκριμένο εργαλείο. Στα οφέλη του υποτίθεται πως συγκαταλέγονται τα οφέλη που απολαμβάνει ο δημόσιος τομέας καθώς για την κατασκευή ενός νοσοκομείου, ενός σχολείου ή ενός αυτοκινητόδρομου δεν καταβάλλει το κόστος πριν την ανέγερση ή την κατασκευή. Αυτό το κάνει ο ιδιωτικός τομέας σε συνεργασία με έναν χρηματοδοτικό οργανισμό, στις περισσότερες περιπτώσεις μια τράπεζα, που έρχεται στη συνέχεια να εισπράξει είτε από το κράτος είτε από τους πολίτες σταθερά τέλη χρήσης, πχ ετήσια μισθώματα ή διόδια για δυο ή τρεις δεκαετίες.
Κάπως έτσι – όμορφα και απλά – σκέφτηκαν και στη περιφέρεια του Δυτικού Γιορκσάιρ όταν αποφάσισαν να χτίσουν με ΣΔΙΤ ένα νοσοκομείο, αρχικού κόστους 42,5 εκ. δολ. Μόνο που το τελικό κόστος κατασκευής του, κατόπιν διαπραγμάτευσης που ξεκίνησαν οι Συντηρητικοί τη δεκαετία του 1990 και συμφώνησαν οι Εργατικοί το 1998, διπλασιάστηκε φτάνοντας τα 81 εκ. «Με βάση δε τους όρους του συμβολαίου, η τοπική υπηρεσία υγείας πρέπει να πληρώσει 390 εκ. δολ. για τα επόμενα 30 χρόνια στην ιδιωτική εταιρεία για να καλύψει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους. Αν αντιθέτως η κυβέρνηση είχε δανειστεί το κεφάλαιο», αναφέρει η έρευνα με τίτλο «Η καταστροφή των ΣΔΙΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μαθήματα από την ιδιωτική χρηματοδότηση για τον υπόλοιπο κόσμο» της οργάνωσης Jubilee Debt Campaign  απ’ όπου προέρχονται και τα περισσότερα στοιχεία του άρθρου, «με ένα επιτόκιο στο γύρισμα της χιλιετίας στο 5%, τότε το συνολικό κόστος για μια περίοδο 30 ετών θα ήταν 159 εκ. δολ. Το νοσοκομείο κόστισε 231 εκ. δολ. ή 150% παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε να είχε κοστίσει. Διαφορετικά, θα μπορούσε να είχε χτιστεί ένα ακόμη νοσοκομείο και μισό. Εντωμεταξύ, το συμβόλαιο ΣΔΙΤ έχει αλλάξει χέρια δέκα φορές, ενώ δεν είναι γνωστό πόσα χρήματα κερδήθηκαν κάθε φορά που πουλήθηκε. Η τοπική υπηρεσία υγείας πρέπει επίσης να πληρώνει κάθε χρόνο και μια επιπλέον χρέωση για τη συντήρηση του κτιρίου. Αυτό ισούται με 576 εκ. δολ. για 30 χρόνια, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος σε 966 εκ. Ο τοπικός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Τζέισον ΜακΚάρτνεϋ, χαρακτήρισε το ΣΔΙΤ σκάνδαλο… Οι τεράστιες πληρωμές για το νοσοκομείο (Calderdale Royal) συνέβαλαν σε μια κρίση χρηματοδότησης στην τοπική υπηρεσία υγείας… επειδή τα χρήματα που δίνονται στα τοπικά νοσοκομεία από την βρετανική κυβέρνηση δεν αρκούν για να καλύψουν όλες τις πληρωμές. Ως απάντηση, η απόφαση που λήφθηκε ήταν να κλείσουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων του ενός από τα δύο νοσοκομεία. Επιπλέον, επειδή η τοπική υπηρεσία υγείας είναι υποχρεωμένη από το νόμο να κάνει τις πληρωμές για να χρησιμοποιεί το νοσοκομείο Calderdale Royal, επέλεξε να κλείσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων του άλλου νοσοκομείου. 130.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση ενάντια στο κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και ατυχημάτων, ενώ πραγματοποίησαν και μεγάλες διαδηλώσεις».
Αποτέλεσμα όλων αυτών των κορυφαίων αποτυχιών της αγοράς ήταν η κυβέρνηση να αλλάξει όνομα στις ΣΔΙΤ ώστε να πάψει η υπογραφή τους να προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις… Για το προφανές, να απαγορευτούν οι ΣΔΙΤ ως βλαπτικές για την ανθρώπινη υγεία, ούτε κουβέντα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΔΙΤ ΣΤΗ ΔΗΜΌΣΙΑ ΥΓΕΊΑ. Βασίλης Κικιλιας:"το θεσμικο πλαίσιο μας ευνοεί,οπως και οι "ευρωπαϊκοί στόχοι". Η προηγούμενη κυβέρνηση παρότι έκανε καλή δουλειά δεν προχώρησε με θάρρος σε όλες τις απαραίτητες "μεταρρυθμίσεις". Εμείς θα το κάνουμε όμως.-Ιδιωτικοποιηση των πάντων Monsieur Polakis και ευχαριστίες από το Βασιλάκη τον Αστοχο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γερμανός στρατιώτης που έσωσε μια ολόκληρη ελληνική πόλη από την καταστροφή: «Γράψτε πως είμαι Έλληνας δημοκράτης, τίποτε άλλο»
Δεν εμπόδιζε τους Λαμιώτες να κλέβουν τα τρόφιμα των Γερμανών από τα βαγόνια και απελευθέρωσε πολλούς Έλληνες που θα εκτελούνταν. Συνεργάστηκε με τον ΕΑΜ και ενημέρωνε τους αντάρτες για τις ενέργειες των Γερμανών.
Πολλοί άρρωστοι Έλληνες, μεταφέρθηκαν με τα γερμανικά τρένα νύχτα στην Λαμία, χάρη στον θαρραλέο Αυστριακό. Η πράξη του να εμποδίσει την καταστροφή της Λαμίας που σχεδίασαν οι Γερμανοί ήταν το αποκορύφωμα της δράσης του.
Ο Μπλέχινγκερ δεν έφυγε ποτέ ξανά από την Ελλάδα, παντρεύτηκε την Αγγελική Καρακώστα και απέκτησε έναν γιο. Ασχολήθηκε με τη βυζαντινή αγιογραφία και πέθανε το 1995.
Ταπεινός μέχρι το τέλος ποτέ δεν επιδείκνυε τις πράξεις του και όταν του ζητούσαν να μιλήσει έλεγε:
«Γράψτε πως είμαι Έλληνας δημοκράτης, τίποτε άλλο»...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ
Έκλεισε αιφνιδίως η Παιδιατρική Κλινική στην Καλλιθέα" -
Αιφνιδίως, μετά τη συνταξιοδότηση και της τελευταίας παιδιάτρου, έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική της Καλλιθέας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους τριιών δήμων.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο διοικητής των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας («Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού»), Εμμανουήλ Παπασάββας, αιφνιδίασε δυσάρεστα τη νέα διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, την οποία ουδέποτε ενημέρωσε για την απόφασή του να κλείσει την Παιδιατρική Κλινική στην Καλλιθέα. «Δεν υπάρχει εισήγηση της διοίκησης του νοσοκομείου προς την Υγειονομική Περιφέρεια, ούτε απόφαση ή βούληση της ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας να κλείσει το Παίδων Καλλιθέας.
Αντιθέτως, πάση δυνάμει θα παραμείνει ανοιχτό», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο Παναγιώτης Στάθης, διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής.
Τα κακά μαντάτα έφτασαν στη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ από τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος, αγανακτισμένος από την αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου στις οχλήσεις του, μετέβη αυτοπροσώπως μαζί με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο -εκφράζοντας και τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη- στα γραφεία της ΥΠΕ, την περασμένη εβδομάδα.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως λένε στην «Εφ.Συν.», ο δήμαρχος και η πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγου Γονέων της Καλλιθέας ενημερώνουν τη διοίκηση του Παίδων για τη συνταξιοδότηση στο τέλος του 2019 (31/12/2019) και της τελευταίας παιδιάτρου στην Παιδιατρική Κλινική του παραρτήματος του Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Καλλιθέας.
Ομως, η διοίκηση, όπως στην παλαιότερη περίπτωση του πολύπαθου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, φαίνεται ότι μάλλον έχει ως στόχο της τη συρρίκνωση της δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης των παιδιών, παρά την ενίσχυσή της και μάλιστα υπό τις παρούσες συνθήκες των αυξημένων -λόγω και των μεταναστευτικών ροών- αναγκών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να θυμόμαστε – γιατί στο μέλλον αυτά θα είναι τα «ολοκαυτώματα» για τα οποία θα μαθαίνουν τα παιδια στα σχολεία της Μέσης Ανατολής: Η Δυτική γενοκτονία στον αραβικό κοσμο στον ύστερο 20ο αιώνα.
Δεν υπάρχει καν, δηλαδή, η δικαιολογία, ότι τότε ήταν τέτοια η εποχή όπως για την αποικιοκρατία του 19ου αιώνα.
Αυτή η γενοκτονία ξεκίνησε την δεκαετία του 1990 και γινόταν και συνειδητά.
Η υπουργός του Κλίντον, η Όλμπραιτ, είπε το αμίμητο ότι «μισό εκατομμύριο νεκρά παιδιά είναι ένα αποδεκτό τίμημα» όσον αφορά το κόστος των κυρώσεων εναντίον του Ιράκ…
Και αυτοί θέλουν να δικάσουν τον Ασσάντζ γιατί τόλμησε να αποκαλύψει το έγκλημα.
Είναι και αυτό δείγμα της παρακμής της δυτικής ηγεμονίας. Του σταδίου της αθλιότητας…
Σύμφωνα με στοιχεία τυ ΟΗΕ στους πολέμους και τις κυρώσεις των ΗΠΑ, κατά του Ιράκ, εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν 3 εκατομμύρια άνθρωποί περιλαμβανομένων παιδιών: 1.9 εκατομμύρια σκοτώθηκαν την περίοδο 1991 -2003 και ένα εκατομμύριο μετά το 2003.
Το πιο αισχρό ντοκουμέντο είναι μια ανάλυση των επιπτώσεων από το εμπάργκο σε υλικά που ήταν απαραίτητα για την συντήρηση του συστήματος ύδρευσης του Ιράκ. Οι αμερικανοί σύμφωνα με το ντοκουμέντο, φαίνεται κατανοούσαν ότι αυτό θα στοίχιζε τον θάνατο από δηλητηρίαση σε εκατοντάδες χιλιάδες.
Αλλά το εγκριναν με ξεκάθαρο στόχο την δημιουργία κρίσης λόγω μαζικού προβλήματος υγείας [μαζικές μορφές ασθενειών, επιδημίες που θα εξαφανίσει μέρος του πληθυσμού. Μια συνειδητή στρατηγική γενοκτονίας..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το Ισραηλ μυνυει τους Βεδουινους διοτι οι αγελαδες τους ενοχλησαν τα τανκς του ιοσραηλινου στρατου
χαχαχαχαχα,μιλαμε για πληρη ξεφτιλα του κρατους; Απαρχαιντ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πολιτική ζωή του τόπου γίνεται πλέον πολύ φτωχότερη, καθώς αποχαιρετά το προεδρικό Μέγαρο το καλύτερο και πιο ομιλητικό κομοδίνο ever (aka Πάκης). Ευτυχώς τον διαδέχεται η Σακελλαροπούλου που είναι σίγουρα άξια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού αγαπάει πολύ τις γάτες και συμπαθεί και τον Βενιζέλο οπότε όλα θα πάνε καλά. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί, που έτσι και αλλιώς κάνουν ό,τι θέλουν επειδή είναι τα πιο περήφανα ελληνόπουλα, διδάσκουν μαθήματα φυσικής και μας ενημερώνουν με πόσα χιλιόμετρα πέφτουν οι τόνοι από τσιμεντόλιθους πάνω τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουστουρίτσα: Ο Ασάνζ πεθαίνει και εμείς βομβαρδιζόμαστε με άχρηστες ειδήσεις
Με μπλούζα που είχε το μήνυμα «Ελευθερία στον Ασάνζ» και το πρόσωπο του ιδρυτή των WikiLeaks εμφανίστηκε, την Τρίτη (14/01), ο Εμίρ Κουστουρίτσα σε φεστιβάλ στη Σερβία, κάνοντας λόγο για «βομβαρδισμό με άχρηστες ειδήσεις ενώ ο Τζούλιαν Ασάνζ πεθαίνει».
Ο Εμίρ Κουστουρίτσα εμφανίστηκε, την Τρίτη (14/01), σε μουσικό φεστιβάλ της Σερβίας, φορώντας μπλούζα με το πρόσωπο του Τζούλιαν Ασάνζ και κάλεσε σε αποφυλάκιση του ιδρυτή των WikiLeaks που αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 175 χρόνων για τον ρόλο που έπαιξε στη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με φερόμενα αμερικανικά εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ.
Ο Σέρβος σκηνοθέτης δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η Σερβία είναι μια μεγάλη επαρχία. Δεν έχουν υπάρξει νέα σχετικά με τον Ασάνζ στη Σερβία, από τότε που βρισκόταν στις "κορυφαίες ειδήσεις" στο Βελιγράδι. Το μόνο μέσο που μιλάει γι' αυτόν είναι το Sputnik, επειδή έχετε ρωσικό πνεύμα και η Ρωσία δεν μπορεί να μείνει χωρίς πληροφορίες».
Ο Εμίρ Κουστουρίτσα, φορώντας την μπλούζα με το πρόσωπο του ιδρυτή των WikiLeaks και τη φράση «Ελευθερία στον Τζούλιαν Ασάνζ», ήθελε να υπενθυμίσει πως -κατά τη διάρκεια της ιστορίας- υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά κάνουν τη διαφορά, αλλά ο κόσμος τούς παραμελεί όταν πάψουν να είναι σημαντικοί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




H ζωή σου να το ξέρεις είναι επικηρυγμένη: Φακελώματα πολιτών κατά παραγγελία της Χρυσής Αυγής και άλλες ιστορίες.
Στις 19 Νοέμβρη του 2016 ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενής συνεπλάκη με αντιφασίστες στο Μαρούσι την ώρα που βρισκόταν σε καφετέρια μαζί με τον αστυνομικό Θ. Μ. και τη σύζυγό του. Λίγες ώρες μετά βγαίνει στα κανάλια κάνοντας λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του, ενώ ταυτόχρονα – χωρίς εμφανή τραύματα – καυχιέται πως καταδίωξε τους αντιφασίστες. Το πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα το έχουν διαλευκάνει πολιτικές συλλογικότητες που δρουν στην περιοχή του Αμαρουσίου, αναρτώντας δημόσια ανακοίνωση στο διαδίκτυο δύο μέρες μετά το συμβάν.
«Ο Γερμενής, ο οποίος είναι υπόδικος νεοναζί, καταθέτει μήνυση και η ασφάλεια του Αμαρουσίου του παρουσιάζει φωτογραφίες υποψήφιων δραστών για να τους αναγνωρίσει. Τελικά σχηματίζεται δικογραφία κατά τριών ανθρώπων, με μόνο αποδεικτικό στοιχείο την αναγνώρισή τους από το βουλευτή και τον αστυνομικό και τίποτα άλλο. Οι κατηγορούμενοι βέβαια δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους, ενώ από τη στιγμή που έρχεται η δικογραφία στα χέρια των δικηγόρων, διαπιστώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία για μία ακόμα φορά με πρόχειρο αλλά ταυτόχρονα και άκρως επικίνδυνο τρόπο, στήνει κατηγορητήρια στο σωρό.
Ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους , όπως ξεκαθαρίζει, σε κείμενο του που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα, θεωρεί πως η στοχοποίησή του είναι πολιτική δίωξη, καθώς ζει και συμμετέχει στους τοπικούς αγώνες που διεξάγονται στο Μαρούσι.
Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή έχει προσκομίσει έγγραφα με τα οποία αποδεικνύει ότι την ώρα του συμβάντος βρισκόταν στην εργασία του. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι ακόμα απορούν πως τα σαΐνια της ΕΛ.ΑΣ τους έχουν μπλέξει σε αυτή τη σκευωρία και αναρωτιούνται πως οι φωτογραφίες τους βρέθηκαν να τίθενται προς αναγνώριση από κάποιον που ανήκει στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.»




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑΖΙΣΜΟΣ
Η “άγνωστη” εξέγερση των Ελλήνων στο Άουσβιτς 7 Οκτωβρίου 1944
Τραγουδούσαν Βαμβακάρη με αλλαγμένους στίχους που περιείχαν πληροφορίες για το σαμποτάζ. Ανατίναξαν ένα κρεματόριο
“Το πνεύμα αλληλεγγύης που διέκρινε τους Έλληνες, η απέχθεια τους για τη βία, η συνείδηση της επιβίωσης και η προσπάθεια διατήρησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τους έκανε να αποτελούν την πιο συμπαγή εθνική ομάδα μέσα στο στρατόπεδο και γι’ αυτό την πιο πολιτισμένη”.
Η μαρτυρία αυτή είναι του Ιταλού διανοούμενου, Πρίμο Λέβι, που βρέθηκε έγκλειστος στο κολαστήριο του Άουσβιτς, επιβεβαιώνει την γενναία στάση των Ελλήνων κρατουμένων που οδηγήθηκαν σε μια ηρωική εξέγερση στις 7 Οκτωβρίου 1944 μέσα στο εφιαλτικό στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί.
Άγνωστες πτυχές αυτής της ιστορίας περιγράφει το ντοκιμαντέρ με τίτλο “The Revolt of the Greek Jews” που βασίστηκε στην έρευνα της Φωτεινής Τομάη, διευθύντριας των Ιστορικών Αρχείων του Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο “Greeks in Auschwitz-Birkenau”. Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση εξέγερσης μέσα στα ναζιστικά στρατόπεδα, που είχε σχέδιο αλλά προδόθηκε την τελευταία στιγμή. Παρόλα αυτά, οι Έλληνες αιχμάλωτοι κατάφεραν να ανατινάξουν ένα από τα πέντε κρεματόρια του στρατοπέδου, το “Κρεματόριο 4”.
Οι “Ζοντερκομάντο” και τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη
Μέσα σε ένα περιβάλλον θανάτου, οι Έλληνες συνειδητοποίησαν πως έπρεπε να ανακαλύψουν, παρά τις απαγορεύσεις, μηχανισμούς συνεννόησης και στήριξης ο ένας για τον άλλο. “Η εξέγερση του στρατοπέδου του Άουσβιτς αφορούσε το “Κομάντο”, που σημαίνει μια ομάδα εργασίας, η οποία ήταν του κρεματορίου και έγινε από τους ανθρώπους που δούλευαν εκεί. Τα κρεματόρια ήταν πέντε. Και όλα κάποτε δουλεύανε μαζεμένα. Ιδίως στους τελευταίους μήνες του Άουσβιτς. Είχαν προσυνεννοηθεί τα Κομάντο εκεί, που ονομάζονταν “Ζoντερκομάντο”, και η διαφορά τους με τους υπόλοιπους ήταν ότι δεν είχαν καμία επαφή οι άνθρωποι του με τους άλλους”, αποκαλύπτει ο Χάϊντζ Κούνιο, όμηρος στα γερμανικά στρατόπεδα εξόντωσης.
Την εξέγερση της 7ης Οκτωβρίου 1944, σχεδίασαν και εκτέλεσαν μέλη του «Ζοντερκομάντο», που σημαίνει “Ειδική Ομάδα Εργασίας”. Τα μέλη αυτής της ομάδας υπήρξαν χωρίς αμφιβολία, οι τραγικότερες φιγούρες όλων των εγκλείστων του στρατοπέδου και σίγουρα η πιο αρρωστημένη επινόηση που εφηύρε ο νους των Ναζί.
Το Κομάντο αυτό το αποτελούσαν Εβραίοι που έπρεπε να βάλουν μέσα στους φούρνους τους δικούς τους ανθρώπους. Σύμφωνα με τη ναζιστική ιδεολογία, έπρεπε να φανεί ότι οι Εβραίοι σκύβουν σε κάθε ταπείνωση, ακόμα και στην καταστροφή τους. Δώδεκα τέτοια Κομάντο δούλεψαν διαδοχικά στο Άουσβιτς. Το καθένα για λίγους μήνες.
Κάθε νέο Κομάντο έκαιγε τα πτώματα των προηγουμένων, αφού κανένας τους δεν έπρεπε να επιζήσει ώστε να αποκαλύψει το φρικτό μυστικό εξόντωσης μέσα στα κρεματόρια. Με τον τρόπο αυτό ελεγχόταν και κάθε επιθυμία να εξεγερθούν, αφού παρέμεναν απομονωμένοι από το υπόλοιπο στρατόπεδο. Αλλά και σε αυτό ο πολυμήχανος ελληνικός νους βρήκε λύση.
Έλληνες τραγουδώντας δήθεν τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, με αλλαγμένους στίχους, φρόντιζαν να μεταδοθεί στο γειτονικό “Canada Κομάντο”, όπου γινόταν διαλογή των ρούχων και όπου γνώριζαν ότι εργάζονταν αρκετές Ελληνίδες, τι γινόταν μέσα στα κρεματόρια.
Δυο απόπειρες που προηγήθηκαν της 7ης Οκτωβρίου, ήταν εκείνες του Ιουλίου και Οκτωβρίου του ιδίου έτους, από δυο μόνιμους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού, που είχαν συλληφθεί μετά την επιστροφή τους από το αλβανικό μέτωπο. Ήταν ο Ιωσήφ Βαρούχ που συνελήφθη στα Γιάννενα και ο Αλβέρτος Ερέρα από τη Λάρισα.
“Ο τακτικός αξιωματικός του ελληνικού στρατού, ο Ερέρα, που ήταν και αυτός μέλος του Ζoντερκομάντο, κουβαλούσε τις στάχτες των νεκρών, τις οποίες έχυναν στη μικρή λιμνούλα που ήταν κοντά στα κρεματόρια. Κάποια στιγμή ο Γερμανός ο οποίος τον συνόδευε, κάτι του είπε και θύμωσε μαζί του και του έδωσε μια με την αξίνα στο κεφάλι και τον σκότωσε”, αποκαλύπτει ο Χάϊντζ Κούνιο. Ο Ερέρα αν και πληγωμένος, κατάφερε να διαφύγει στο γειτονικό δάσος, μέχρι να τον ανακαλύψουν τα σκυλιά των SS. Αφού τον βασάνισαν και τον έγδαραν ζωντανό, τον έριξαν στους φούρνους μπροστά στα μάτια των υπολοίπων.
“Τις επόμενες μέρες, οι Έλληνες του στρατοπέδου, μιλούσαν με περηφάνια για την πράξη του συμπατριώτη τους, που κατάφερε να σκοτώσει έστω και 2 μέλη των SS”, έλεγε ο διασωθείς Ερρίκος Σεβίλλιας από την Αθήνα.
Οι κρατούμενοι έπιασαν εκ νέου το σχέδιο για εξέγερση που είχαν αφήσει στη μέση. Κατόρθωσαν να προμηθευτούν ικανές ποσότητες δυναμίτη, από 4 γυναίκες που εργάζονταν στο γειτονικό εργοστάσιο της “Union”, μέσα στο στρατόπεδο. Μια από αυτές, ήταν Ελληνίδα και την έλεγαν Σάρα. Στις 7 Οκτωβρίου 1944, ημέρα Σάββατο, οι Γερμανοί επιχείρησαν να απομακρύνουν επιπλέον 200 άντρες, Έλληνες και Ούγγρους, που είχαν ήδη επιλεγεί για εξόντωση. Ήταν περίπου 02:30 το μεσημέρι, όταν μια ομάδα των SS έφτασε με ονομαστικούς καταλόγους για τη δεύτερη διαλογή. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες μαρτυρίες, τα γεγονότα διαδραματίστηκαν ως εξής:
Όταν άρχισαν να εκφωνούν, τα ονόματα των Ελλήνων, κανείς δεν απάντησε. Σε κάποια στιγμή ακούστηκε μια φωνή. Πιθανόν του Ιωσήφ Βαρούχ στα ελληνικά: “Θα γίνει, ναι ή όχι ρε το ντου που λέγαμε;”. Αμέσως όρμησαν στους Γερμανούς φρουρούς, τους αφόπλισαν και οχυρώθηκαν μέσα στο “Κρεματόριο 3”, με τα λίγα όπλα που διέθεταν, αναμένοντας από τους συντρόφους τους να κινηθούν.
Δυστυχώς, αν και μυημένοι στο σχέδιο της εξέγερσης, οι άντρες στα άλλα κρεματόρια δεν κινήθηκαν, γιατί ο αιφνιδιασμός είχε χαθεί. Μόνο η ομάδα του “Κρεματορίου 2”, κινητοποιήθηκε ενστικτωδώς, στο άκουσμα των πρώτων πυροβολισμών. Ο επικεφαλής, ένας κτηνώδης εγκληματίας και ένας στρατιώτης των SS, όπως θυμούνται οι επιζώντες, πετάχτηκαν ζωντανοί στους φούρνους. Ένας άλλος στρατιώτης ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.
Μέσα σε λίγη ώρα ισχυρές δυνάμεις της φρουράς, με πολυβόλα και σκυλιά, περικύκλωσαν την περιοχή και ξεκίνησε μια ηρωική, αλλά, απελπιστικά άνιση μάχη. Οι κρατούμενοι προσπάθησαν να κόψουν τα συρματοπλέγματα, ώστε να μεταφερθεί η εξέγερση και στο γειτονικό στρατόπεδο. Βλέποντας το μάταιο της αντίστασης, ανατίναξαν το “Κρεματόριο 4” με δυναμίτη και επιχείρησαν να διαφύγουν στο δάσος. Οι περισσότεροι έπεσαν από τα καταιγιστικά πυρά, ενώ οι υπόλοιποι που πιάστηκαν εκτελέστηκαν επί τόπου.
Οι Έλληνες από τα άλλα κρεματόρια, αλλά και το γειτονικό “Canada Κομάντο”, παρακολουθούσαν τα γεγονότα με δέος, ανήμποροι να αντιδράσουν. Μπόρεσαν όμως να ξεχωρίσουν μέσα στους κρότους και τα ουρλιαχτά, τα λόγια του ελληνικού Εθνικού Ύμνου.
“Έστω και δια ολίγα λεπτά, ευρέθησαν ελεύθεροι”, έλεγε αργότερα ο διασωθής Νατζέλ Ματζαρί. Ο Αλβέρτος Ερρέρα από την Λάρισα υπήρξε έφεδρος ανθυπολοχαγός. Επιχείρησε να δραπετεύσει μόνος του πηδώντας στο Βιστούλα σε κάποια βάρδια “εκφόρτωσης της στάχτης” στο ποτάμι.
Οι Γερμανοί τον έπιασαν, τον σκότωσαν και έβαλαν το πτώμα του σε κοινή θέα στην είσοδο του χώρου των κρεματορίων για παραδειγματισμό των υπολοίπων. Μια άλλη ομάδα που οχυρώθηκε, σε έναν αχυρώνα, κοντά στο χωριό Ραϊσκο, εξοντώθηκε όταν τα SS έβαλαν φωτιά στον αχυρώνα και τους έκαψαν ζωντανούς.
Ελάχιστοι μπόρεσαν να διαφύγουν, όπως ο Ισαάκ Βενέτσια, που αργότερα ενώθηκε ξανά με τους συντρόφους του.
Σε λίγες ώρες τα πάντα είχαν ηρεμήσει. Η εξέγερση είχε τελειώσει με πολύ βαρύ κόστος. Τα σώματα περίπου 250 νεκρών, μεταφέρθηκαν μπροστά στο εγκαταλελειμμένο “Κρεματόριο 4”, ενώ ακόμα 200 από τους εξεγερμένους, που είχαν συλληφθεί, εκτελέστηκαν κατά δεκάδες επί τόπου. Οι απώλειες των Γερμανών SS, ήταν 3 υπαξιωματικοί νεκροί και 14 τραυματίες.
“Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες, που δούλευαν ως Ζοντερκομάντο, που δεν ακολούθησαν μεν την εξέγερση αλλά εξεγερθήκανε και αυτοί, είχαν υψώσει και ελληνικές σημαίες, από κουρέλια. Που βρήκαν το μπλε δεν το ξέρω, αλλά το άσπρο, υπήρχε από τα σεντόνια και κάτι βρώμικα καλύμματα που είχαμε και έφτιαξαν ελληνικές σημαίες”, αφηγείται ο Χάϊντζ Κούνιο.
Την επόμενη μέρα τα 450 θύματα αποτεφρώθηκαν στα κρεματόρια από τους 198 εναπομείναντες συντρόφους τους. Από τους Έλληνες μόνο 26 είχαν επιζήσει.
Ο επίλογος της εξέγερσης του Άουσβιτς γράφτηκε στις 2 Ιανουαρίου 1945, όταν οι 4 κρατούμενες γυναίκες του γειτονικού εργοστασίου της Union, που είχαν προμηθεύσει τους Ζoντερκομάντος, με δυναμίτη, απαγχονίστηκαν μπροστά στις συγκρατούμενες τους. Μοναδική περίπτωση στα χρονικά των στρατοπέδων, αφού οι Γερμανοί δεν απαγχόνιζαν γυναίκες σύμφωνα με μαρτυρία του Χάϊντζ Κούνιο.
Οι ήρωες αυτοί, που λίγα λεπτά πριν πεθάνουν είχαν ψάλει τον Εθνικό Ύμνο, ανεμίζοντας ένα κομμάτι ριγέ ύφασμα από τις στολές τους μιμούμενοι την ελληνική σημαία, θυμίζουν δίχως άλλο, παλαιότερα παραδείγματα της ελληνικής ιστορίας, όπως έγινε κατά την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου και την ανατίναξη στο Κούγκι και το Αρκάδι, από τις ενδοξότερες σελίδες της εθνικής μας ιστορίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1959 Ζυριχη και Λονδινο, Καραμανλης
Αποδεχθηκε την Τουρκια σαν στρατιωτικη εγγυητρια, με το προσχημα της τουρκικης μειονοτητας στην Κυπρο.
2020 Μοσχα Χαφταρ
Δεν αποδεχθηκε την Τουρκια σαν στρατιωτικη εγγυητρια, με το προσχημα της τουρκικης μειονοτητας στη Λιβυη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάτη: «Δεν αντέχω να βλέπω τους Έλληνες να κοιμούνται στους δρόμους και τους ξένους να τους έχουμε βολέψει»
18 Ιανουαρίου 2019
Μία δήλωση που θα σχολιαστεί πολύ, όπως κάθε δήλωσή της το τελευταίο διάστημα, έκανε η ηθοποιός Χρυσούλα Διαβάτη.
Η ηθοποιός εξέφρασε τη γνώμη της για την εικόνα των άστεγων Ελλήνων που κοιμούνται στα πεζοδρόμια.
Η ηθοποιός ανέφερε στην κάμερα του Happy Day:  «Δεν αντέχω να βλέπω τους Έλληνες, γιατί τους Έλληνες βλέπω, να κοιμούνται στα πεζοδρόμια, μέσα στη στοά. Δεν μπορώ, υποφέρω πολύ. Εγώ βλέπω τους Έλληνες, οι ξένοι τους πιο πολλούς τους έχουμε βολέψει! Κοιτάμε να τους βολεύουμε γιατί θεωρούμε ότι δεν είναι καλό και φυσικά να τους φροντίσουμε τους ανθρώπους, αλλά δεν μπορούμε να πετάμε τους Έλληνες. Στους ξένους έχουν δώσει διαμερίσματα, αν ζητήσουν βοήθεια τούς την δίνουν και όλοι τους βοηθούν και καλά κάνουμε και βοηθάμε. Οι Έλληνες που τους πήραν τα σπίτια επειδή χρωστούσαν το δάνειο; Ξέρω πολλούς και κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πλήθος έδειρε και έκαψε ζωντανό τον βιαστή και δολοφόνο ενός 6χρονου κοριτσιού στο Μεξικό
Ιανουάριος 14, 2020
Τις τελευταίες στιγμές ενός παιδόφιλου βιαστή και δολοφόνου κατέγραψε η κάμερα. Ο άνδρας είχε βιάσει και δολοφονήσει ένα 6χρονο κοριτσάκι, την μικρή Τζαρίντ.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Τσιάπας στο Μεξικό. Ο Άλφρέδο Ρομπλέρο παραδέχτηκε την πράξη του όταν έγινε αντιληπτός από το πλήθος.
Ο κόσμος τον έδεσε σε μια κολόνα και μέχρι να έρθουν ενισχύσεις από την αστυνομία, τον είχε ξυλοκοπήσει άγρια. Στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν ζωντανό.
Τον χτυπούσαν και τον κλωτσούσαν μέχρι να του βάλουν φωτιά και εκείνος ούρλιαζε από τον τρόμο που τον είχε κυριεύσει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επισημαίνω..για να αυτοπροσδιορίζεσαι αριστερός και να μετέχεις οργανωτικά σε αριστερό σχήμα πρέπει 1ον, νά'σαι,2ον να μην θέλεις κολλεγιές με 25 σφηνάκια μέρα νυχτα ή με συριζολαγούς Κορωνάκηδες ή με δορυφορικά μπαλαμουτιάσματα με Δούρου.. τελικά με συριζαύγουλα και Ε.Ε.Κατανοητό; Οι δέ δεξιοκίνητοι φραξιονιστικοί πραξικοπηματίες ας περάσουν και για μπριζολάκια κει κατά γειτονιά Κουμουνδούρου.Μακρυά.Και ναι...εχετε προϋποθέσεις για Π τ.Δ. ...Άει σιχτίρ επιτέλους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συναίνεση και ξερό ψωμί: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει Σακελλλαροπούλου-Ουσιαστικά νέο πολιτικό μνημόνιο
16/01/2020
Ο Αλέξης Τσίπρας ως έτοιμος από καιρό ανακοίνωσε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την πρόταση Μητσοτάκη, της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μετέφρασε στη δικαστική της διαδρομή τα μνημόνια στη δικαστική γλώσσα και υπήρξε η αρχιτέκτονας της δικαστικής νομιμοποίησης και συνταγματοποίησης τους, ενώ υπήρξε και υψηλή δικαστική ομπρέλα της “μεταμνημονιακής” Ελλάδας για την διατήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στους Θεσμούς, δεσμεύσεις που αντιπροσωπεύουν στην ουσία του το τέταρτο και σκληρότατο μνημόνιο.
Για αυτό και η απόφαση Τσίπρα, όπως και η πρόταση Μητσοτάκη είναι βαθύτατα πολιτικές και αντιπροσωπεύουν το συναινετικό πολιτικό μνημόνιο του συστήματος.
Έτσι η απόφαση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί, επιβεβαιώνει και βαθαίνει την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ στα βασικά στρατηγικά ζητήματα της πολιτικής, οικονομικής ζωής και των εθνικών θεμάτων.
Με την ψήφο του στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει όχι μόνο  την θετική του στάση στην μνημονιακή Ελλάδα αλλά και ότι ως αντιπολίτευση εγκρίνει τη συνέχιση και παράταση της προσήλωσης στους Θεσμούς, στην κηδεμονία και την λιτότητα αλλά και στην ευρωατλαντική υποτέλεια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15.01.2020, 15:42
«Παράκαμψη» του Συντάγματος από την Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας επικαλείται το ενωσιακό δίκαιο για να δικαιολογήσει την απόφασή της να απελευθερώσει πλήρως τη δυνατότητα κατάληψης μιας θέσης στο Δημόσιο από κατόχους -επί πληρωμή και αμφίβολης ποιότητας- πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων, καταργώντας την ίδια στιγμή στην πράξη το άρθρο 16 του ελληνικού Συντάγματος.
Μπορεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να μην κατάφερε να αλλάξει το εν λόγω άρθρο μέσω των προβλεπόμενων δημοκρατικών διαδικασιών της συνταγματικής αναθεώρησης τον Νοέμβριο του 2019, αλλά δεν το έβαλε κάτω και να που σήμερα, ως κυβέρνηση πλέον, καταργεί το άρθρο 16 διά της πλαγίας οδού.
Το έγκλημα ήταν προμελετημένο καταπώς φαίνεται... Με τον νόμο 4635/2019 του περασμένου Οκτωβρίου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναγνώρισε αρχικά την επαγγελματική ισοτιμία των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτή των ελληνικών Πανεπιστημίων για να έρθει αυτή ακριβώς η επαγγελματική ισοτιμία και να αποτελέσει πλέον τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών στη δημόσια εκπαίδευση (άρθρο 50) στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε προ ημερών στη Βουλή.
Μετά τις πρώτες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητιέται από χθες το νομοσχέδιο, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να δικαιολογήσει την απόφασή του, μια απόφαση που παραβιάζει ευθέως κάθε έννοια συνταγματικότητας.
Με το επιχείρημα ότι «το υπουργείο υποβάλλει το σχέδιο νόμου για να αποτραπεί το ενδεχόμενο παραπομπής τής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» και ότι «η χώρα μας οφείλει να σέβεται και σέβεται ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. το Ενωσιακό Δίκαιο και την κείμενη νομοθεσία όπως αυτή ορίζεται στη σχετική Οδηγία που διασφαλίζει για όλους ευκαιρίες για εργασία χωρίς αποκλεισμούς», διευκρινίζει ότι η είσοδος στον εκπαιδευτικό κλάδο μετά την προτεινόμενη ρύθμιση θα προβλέπεται για:
1. Αποφοίτους ΑΕΙ της ημεδαπής.
2. Αποφοίτους εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον ΔΟΑΤΑΠ.
3. Κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων βάσει της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ.
4. Κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού.
Περιττή η «διευκρίνιση» του υπουργείου, αφού η επίμαχη διάταξη είναι τόσο ξεκάθαρη που δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρεξήγησης. Η κυβέρνηση των «αρίστων», με πτυχία από πανάκριβα πανεπιστήμια του εξωτερικού -ή και όχι σε ορισμένες περιπτώσεις- νομοθετεί σήμερα κάνοντας χάρες στους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης και υποβαθμίζοντας τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
«Φυτεύτηκε στο νομοσχέδιο διάταξη με την οποία, απόφοιτοι κολεγίων οι οποίοι δεν έχουν πετύχει αναγνώριση των ακαδημαϊκών τους τίτλων από τον ΔΟΑΤΑΠ, αποκτούν παρ’ όλα αυτά τη δυνατότητα ως «πανεπιστημιακής μόρφωσης υποψήφιοι» να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς για διορισμό στο Δημόσιο, αρχής γενομένης από τους διαγωνισμούς για εκπαιδευτικούς» δήλωσε στην τοποθέτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.
«Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι δημόσια. Τα υπόλοιπα, εκείνα του εξωτερικού που είναι ομοταγή, πρέπει να περνούν από διαδικασία κρίσης από τον ΔΟΑΤΑΠ.
»Οι ρυθμίσεις Κεραμέως λοιπόν επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένο, ώστε στη συνέχεια οποιοσδήποτε κατέχει αδιαβάθμητο τίτλο κολεγίου από το εξωτερικό ή και το εσωτερικό, με βάση μια ασαφή επαγγελματική αναγνώριση, να μπορεί να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς για μόνιμα στελέχη του Δημοσίου» πρόσθεσε ο βουλευτής Α' Αθήνας, ζητώντας την απόσυρση της διάταξης.
Οι πρώτες αντιδράσεις του κλάδου έκαναν την εμφάνισή τους. Χθες, τα διοικητικά συμβούλια των δύο μεγαλύτερων εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας πραγματοποίησαν έκτακτες συνεδριάσεις ενόψει των σημερινών τοποθετήσεών τους στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου, με το οποίο διαφωνεί πλήρως στα βασικά σημεία, με προεξάρχουσα τη διάταξη για τα κολέγια, που απορρίπτει ως απαράδεκτη θεωρώντας ότι υπονομεύει ευθέως το άρθρο 16 του Συντάγματος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συνεδρίαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση από την ΟΛΜΕ, ενδεχομένως και με συμμετοχή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλωτές κατά Σάρατζ: «Πληρώνει μισθοφόρους με τα έσοδα από το πετρέλαιο»
 Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 20:21
Διαδηλωτές από την ανατολική Λιβύη μπήκαν σήμερα στο λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου της Ζουεϊτίνα, στα νοτιοδυτικά της Βεγγάζης και ανακοίνωσαν ότι το κλείνουν, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο έναν μηχανικό.
Ηγέτες φυλών από την ανατολική και τη νότια Λιβύη ζήτησαν χθες Πέμπτη να κλείσουν οι τερματικοί σταθμοί, διαμαρτυρόμενοι επειδή, όπως λένε, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη χρησιμοποιεί τα έσοδα από το πετρέλαιο για να πληρώνει ξένους μαχητές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανηγυρισμοί στον στρατό Χαφτάρ για την επίσκεψη του στην Ελλάδα: «Μια φιλία που θα διαρκέσει για πάντα»
 Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 16:42
Με μια σειρά από tweet σε πανηγυρικούς τόνους σχολιάζει ο στρατός (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ τις επαφές του στρατάρχη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια στην Αθήνα.
Σε ένα μάλιστα από αυτά αναφορικά με τις συζητήσεις που είχε ο Χαλίφα Χαφτάρ με τον Νίκο Δένδια, υπογραμμίζει πως αυτή, «σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής συνεργασίας φιλίας και μιας συμμαχίας που θα διαρκέσει για πάντα».
Επίσης σε άλλο tweet ο LNA τρολάρει δήλωση του Ερντογάν πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Χαφτάρ.
«Η αλήθεια είναι πως δεν διαβάζω το σκότος. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος αξιόπιστος. Χθες συνέχισαν να βομβαρδίζουν τη Τρίπολη. Εμείς θα το δούμε αυτό πολύ καθαρά στο Βερολίνο. Θα δούμε και τι θα κάνουν μία - δύο μέρες μετά το Βερολίνο», δήλωσε νωρίτερα ο Ερντογάν, στον οποίο απάντησε ο LNA με την φωτογραφία του στρατάρχη που χαιρετάει στρατιωτικά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης: Ελληνικό βέτο στην ΕΕ αν δεν ακυρωθεί το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο
 Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020, 19:44
«Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ καμία πολιτική λύση για την Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο αυτό. Θα βάλουμε βέτο στην ΕΕ» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha.
«Κακώς δεν προσεκλήθη η Ελλάδα στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η χώρα είναι παράγοντας σταθερότητας. Παράλληλα προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν θα συναινέσει σε πολιτική λύση στη Λιβύη αν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία.
Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα ασκήσει βέτο και στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε. Είπε πως έχει αποστείλει επιστολές στην ΕΕ, έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ και θα μιλήσει και αύριο με την Γερμανίδα καγκελάριο.
Στη Χάγη μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας
«Θα πράξω ότι χρειάζεται» είπε ο πρωθυπουργός εάν η Τουρκία στείλει ερευνητικό σκάφος και πρόσθεσε πως προηγουμένως θα πράξει ότι χρειάζεται για να μην φθάσουμε σε αυτό το σημείο.
Υπογράμμισε πως κατέστησε απόλυτα σαφές στον πρόεδρο Τραμπ τις κόκκινες γραμμές της χώρας. Είπε πάντως ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία παραμένουν ανοικτοί. Τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει λύση με την Τουρκία τότε θα παραπεμφθεί στη Χάγη μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και κανένα άλλο ανύπαρκτο θέμα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κύπρος: Έφεση κατά της καταδίκης της άσκησε η 19χρονη Βρετανίδα
 Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 21:53
Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος της για ψευδή καταγγελία βιασμού κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Κύπρο σύμφωνα με τους δικηγόρους η 19χρονη Βρετανίδα που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη το προηγούμενο διάστημα.
Οι συνήγοροι της νεαρής ζητούν να ανατραπεί η καταδίκη για πρόκληση δημόσιας βλάβης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διαδικασία στην Κύπρο παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα της πελάτισσάς τους.
Ο δικηγόρος Μάικλ Πόλακ από την οργάνωση Justice Abroad δήλωσε ότι η αντιμετώπιση της 19χρονης και των νομικών της εκπροσώπων ήταν «σε σαφή αντίθεση» με τη μεταχείριση των μαρτύρων και των κατηγόρων.
Η νεαρή Βρετανίδα επέστρεψε στο σπίτι της στην Αγγλία στις 8 Ιανουαρίου, αμέσως μετά από την απαγγελία της ποινής σε βάρος της, που ήταν τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Στους δρόμους αστυνομικοί και στρατός της φασιστικης χουντας εν όψει νέων διαδηλώσεων υπερ της Δημοκρατιας
 Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 08:48
Η φασιστικη χουντική κυβέρνηση της Βολιβίας άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για να εκτελούν περιπολίες εν όψει των διαδηλώσεων υπερ της Δημοκρατιας που σκοπεύουν να οργανώσουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώσεις και συνδικάτα που τάσσονται υπέρ του σοσιαλιστή πρώην εκλεγμενου δημοκρατικα προέδρου Έβο Μοράλες.
Η ανάπτυξη των δυνάμεων αυτών γίνεται για λόγους «πρόληψης», διαβεβαίωσε ο φασιστας υπουργός Άμυνας της φασιστικης χουντικής κυβέρνησης, ο Λουίς Φερνάντο Λόπες, εγκαινιάζοντας τις επιχειρήσεις στη Λα Πας, περιστοιχισμένος από αστυνομικούς και στρατιωτικούς.
Διευκρίνισε ότι περιπολίες θα γίνονται «σε εθνικό επίπεδο», στις μεγαλύτερες πόλεις, έως τουλάχιστον την 25η Ιανουαρίου.
Πολλές ενώσεις αυτοχθόνων και καλλιεργητών κόκας στην Τσαπαρέ (κεντρική Βολιβία), περιοχή που αποτελεί προπύργιο του Μοράλες, του πρώτου αυτόχθονα που εξελέγη πρόεδρος της χώρας, προγραμματίζουν διαδηλώσεις υπερ της Δημοκρατιας σε εθνική κλίμακα την 22η Ιανουαρίου, επέτειο της ίδρυσης της Πολυεθνοτικής Δημοκρατίας της Βολιβίας.
Η επέτειος αυτή εορτάζεται κάθε χρόνο από το 2009, χρονιά που θεσπίστηκε με το νέο Σύνταγμα η Πολυεθνοτική Δημοκρατία της Βολιβίας. Η κινητοποίηση των δυνάμεων φασιστικης επιβολής έχει σκοπό να υποταξει τον πληθυσμό, είπε ο φασιστας υπουργός Άμυνας, καθώς «θα είμαστε στους δρόμους» και θα «μειώσουμε τις υπερβολές της συλλογικής υστερίας».
Η κυβέρνηση της φασιστικης χουντικής «προέδρου» της χουντας πρωην πορνοσταρ και γερουσιαστη  Τζανίνε Άνιες ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναπτυχθούν, επισήμως για γυμνάσια, μονάδες αλεξιπτωτιστών στην Τσαπαρέ, Πολιτεία στους πρόποδες των Άνδεων όπου οι αυτόχθονες αποτελούν την πλειονότητα των κατοίκων.
Ακόμη μία στρατιωτική μονάδα αναμένεται να φθάσει εκεί τη Δευτέρα, για να καταστρέψει καλλιέργειες κόκας, σύμφωνα με τον Λόπες, ο οποίος μίλησε περί επιχείρησης ρουτίνας.
Ο πρώτος αυτόχθονας πρόεδρος της Βολιβίας εκδιωχθηκε αφού μονάδες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στασίασαν εναντιον της Δημοκρατιας και ο στρατός που τον εχουν εκπαιδευσει οι γιανκιδες αξίωσε να εγκαταλείψει την εξουσία τη 10η Νοεμβρίου, έπειτα από τρεις εβδομάδες φασιστικων καταστροφων και βιαιοτητων εναντιον του λαου από την αμερικανοπληρωμενη φασιστικη αντιπολίτευση μετα τις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, στις οποίες ο Μοράλες ανακηρύχθηκε νικητής από τον πρώτο γύρο με 47% ενώ ο φασιστας υποψηφιος πηρε 36%. Το αποτέλεσμα σήμαινε πως εξασφάλιζε τέταρτη συναπτή θητεία. Καταγγέλλοντας το πραξικόπημα, ο Μοράλες κατορθωσε να ζησει και να διαφυγει και προσέφυγε αρχικά στο Μεξικό, κατόπιν στην Αργεντινή, όπου του έχει προσφερθεί άσυλο.
Νέες «προεδρικές και βουλευτικές εκλογές» από την φασιστικη χουντα θα διεξαχθούν στη Βολιβία την 3η Μαΐου. Ολοι καταλαβαινουν τι προκειται να γινει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα κατηγόρησε την πολωνική Αντίσταση για εκτελέσεις Εβραίων και Ουκρανών το 1945
 Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 23:33
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Παρασκευή, 75η επέτειο της κατάληψης της Βαρσοβίας από τον Κόκκινο Στρατό, την πολωνική Αντίσταση εναντίον των ναζί ότι «εξόντωσε» Εβραίους και Ουκρανούς στην πολωνική πρωτεύουσα.
Σε διαδικτυακό ιστότοπο για την επέτειο, warsaw75.mil.ru, το υπουργείο ανήρτησε αποχαρακτηρισμένα αρχεία της εποχής.
«Τα έγγραφα αυτά μαρτυρούν το γεγονός πως μονάδες του Στρατού της Πατρίδας εξόντωσαν Ουκρανούς και Εβραίους στην πόλη και ότι συνέλαβαν ομήρους Σοβιετικούς αξιωματικούς που είχαν διαφύγει της κράτησής τους από τους Γερμανούς», εξήγησε σε ανακοίνωση.
Ο Στρατός της Πατρίδας (Armia Krajowa, AK) ήταν η κυριότερη οργάνωση της Αντίστασης κατά της ναζιστικής κατοχής και υπαγόταν στην εξόριστη πολωνική κυβέρνηση στο Λονδίνο.
Ο αντισημιτισμός στο εσωτερικό της πολωνικής Αντίστασης είναι ένα ευαίσθητο θέμα στην Πολωνία.
Έτσι, η πολωνική δικαιοσύνη επέβαλε στα τέλη του 2018 στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο να καταβάλει αποζημιώσεις και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μετά τη μετάδοση ντοκιμαντέρ όπου ένα τμήμα του AK κατηγορείται για αντισημιτισμό.
Η δημοσίευση των αρχείων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πραγματοποιείται σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων ρωσοπολωνικών εντάσεων για το θέμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι επέκρινε με σφοδρότητα στα τέλη Δεκεμβρίου τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος κατηγόρησε την Πολωνία για συνέργεια με τον Χίτλερ.
Ο Πούτιν κατήγγειλε επίσης ένα πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταγγέλλει τη συντονισμένη αυτή εισβολή, κατηγορώντας την Ε.Ε. ότι εξισώνει τους Σοβιετικούς με τους ναζί.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη ο Μουφτής Shifa al-Nima...
Ο Μουφτής Shifa al-Nima συνελήφθη στο Ιράκ για τις "θεϊκές εντολές" που μετέφερε...
Για δολοφονίες, μαζικές εκτελέσεις, βιασμούς γυναικών, απαγωγές και πωλήσεις ως δούλων Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Ήταν βασικός "θεολόγος" των δολοφόνων τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία.
Μετά τη σύλληψη δεν στάθηκε δυνατόν να μπει σε αυτοκίνητο... Λογω των 250 κιλων του δεν μπορει να μετακινηθει..
Έτσι οι Ιρακινές αρχές αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν με φορτηγάκι...
Ανθρώπινη δυστυχία... αυτό το κτήνος μετέφερε τις "εντολές του θεού" στα ανθρωπόμορφα κτήνη, το κατασκεύασμα της "πολιτισμένης" δύσης...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συγκλονίζουν οι Έλληνες ψαράδες για τις τουρκικές προκλήσεις: Δεν μπορούμε να πλησιάσουμε στα Ίμια
Περιστατικά που αποτελούν τη σκληρή πραγματικότητα όσων βιοπορίζονται από τα νερά ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου και τα τουρκικά παράλια περιγράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου "Παναγία Υπαπαντή" Μανώλης Κουλλιάς.
"Τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε καν να πλησιάσουμε στην περιοχή των Ιμίων. Όσοι το έχουν επιχειρήσει έχουν κινδυνεύσει από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής" λέει στα "ΝΕΑ" ο αλιέας που από τα οκτώ του χρόνια ψαρεύει στα ίδια νερά.
Μέχρι και πριν από τρία χρόνια οι Έλληνες ψαράδες είχαν καταφέρει να έχουν σταθερή παρουσία στην περιοχή, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αλίευσης της τσιπούρας και εργάζονταν πλάι σε Τούρκους συναδέλφους τους που ήταν λιγότεροι, με αμοιβαίο σεβασμό.
"Παρά τον ψυχολογικό πόλεμο τις προκλήσεις και τις παρενοχλήσεις, που κυμαίνονταν από λεκτικές απειλές και ανάκρουση εθνικιστικών εμβατηρίων από τα μεγάφωνα των περιπολικών μέχρι και κόψιμο καλαδουριών ή κατάβρεγμα με μάνικες, καταφέρναμε με σωστή διαχείριση και ψυχραιμία να δουλεύουμε. Πενήντα οικογένειες ζούσαν από τις ψαριές".
Όπως περιγράφει ο 38χρονος στα "ΝΕΑ", τα προβλήματα έγιναν εντονότερα το 2014, όταν Έλληνες ψαράδες πρωτοδημοσίευσαν σε αθηναϊκά ΜΜΕ βίντεο με τις τουρκικές προκλήσεις: "Από τότε ξεκίνησε το γαϊτανάκι του διωγμού μας. Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα του "πολέμου της τσιπούρας" άλλαξε τη συμπεριφορά των Τούρκων. Έγιναν πιο επιθετικοί. Δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε".
Τον επόμενο χρόνο οι Έλληνες ψαράδες επέστρεψαν και πάντα με την παρουσία του Λιμενικού Σώματος συνέχισαν τις ψαριές τους.
"Η στήριξη που μας παρείχε το Λιμενικό αποτελούσε εγγύηση για εμάς. Ιδίως τα στελέχη της Καλύμνου ήταν πάντοτε εκεί όταν τα χρειαζόμασταν, παρά τον αυξανόμενο φόρτο εργασίας" υπογραμμίζει ο Κουλλιάς. Η σχετική ηρεμία όμως, δεν διήρκεσε για πολύ.
"Η φράση του Κώστα Ζουράρι το 2016 ότι δεν θα πείραζε να χάσουμε και μερικά νησιά έκανε τους Τούρκους... Τούρκους" σύμφωνα με τον ίδιο και εξήγησε την προσωπική του εμπειρία που τον έκανε να μην επιστρέψει στα Ίμια.
"Την επόμενη μέρα εμφανίστηκαν δύο τουρκικά περιπολικά και κατόπιν ένα ελληνικό. Οι Τούρκοι άρχισαν να φωνάζουν. Καταλάβαμε ότι είχαν άλλη διάθεση, άγρια. Προσπαθούσαν να μας εμβολίσουν. Με νοήματα και σπαστά αγγλικά τους έδωσα να καταλάβουν ότι θα μαζέψω το παραγάδι και θα φύγω. Με το που πιάνω το καλαδούρι, όμως, ξεκίνησε ένα από τα σκάφη να επιταχύνει και μόλις έφτασε στα 50 μέτρα έδωσε όλα τα γκάζια. Το κύμα που σήκωσε γέμισε το καΐκι, μας έκανε μούσκεμα και παρέσυρε τα πάντα. Σκέφτηκα "εδώ πλέον κινδυνεύουμε. Αυτή ήταν η τελευταία μας μέρα στα Ίμια".