Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Τριτη 4 Ιανουαριου 2011 ______17.25

Κερατεα
Στο μεταξύ, οι παντελως αποντες απο τον αγωνα των κατοικων της Κερατεας κουκουετζιδες βγαζουν και ανακοινωσεις κατα την παγια συνηθεια τους. Σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, που εχει παρει γραμμη απο τους καρεκλοκενταυρους χαραμοφαηδες αριστοκρατες της Κ.Ε. του ΚΚΕ, καλεί το λαό της περιοχής να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης - ΕΕ να εγκατασταθεί ΧΥΤΑ στην περιοχή του Οβριοκάστρου, και τα γνωστα μπλα μπλα μπλα, χωρις καμια συγκεκριμενη προταση οπως συνηθιζει το κκε!!!.
«Το ΚΚΕ, έχει κάνει σαφές ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων μπορεί ολοκληρωμένα να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων, που θα εκπονείται από Ενιαίο Κρατικό Φορέα με βάθρο το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των αποβλήτων, με κεντρικούς δημόσιους πόρους».
«Στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να παλέψουν οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Αλλωστε, η επίθεση αυτή που δέχονται δεν είναι ξεκομμένη από τη γενικότερη επίθεση ενάντια σε εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στο λαϊκό εισόδημα, στην υγεία του λαού, στη μόρφωση των παιδιών τους και στο περιβάλλον που ζουν, αστικό και φυσικό, με κεντρικό στόχο την υποστήριξη των κερδών του κεφαλαίου».
Την ίδια στιγμή δεν παραλειπουν οι καρεκλοκενταυροι χαραμοφαειδες του ΚΚΕ να επιτεθουν στην επαναστατικη αριστερα που δεν ειναι προδοτικη σα τα μουτρα τους, και συμμετεχει στους αγωνες των κατοικων της Κερατεας, οχι σα τα σουργελα τσουτσεκια του κκε που δε εχουν ξεκολισει απο το καναπε τους και συντασσονται με την κυβερνηση, διαδιδοντας ψεματα, οτι δηθεν ντε και καλα, η κυβέρνηση βρίσκει άξιους συμπαραστάτες στην πολιτική που σχεδιάζει να προωθήσει στη διαχείριση των απορριμμάτων, στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ανατολική Αττική, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσαν απροκάλυπτα υιοθετούν την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία καύση. Οπως υποστηρίζουν ξεκάθαρα στην ανακοίνωση, «λύσεις υπάρχουν: Επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση, επεξεργασία και καύση του υπολείμματος σύμφωνα με σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές στους σωστούς κλίβανους»...






ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι... περικοπών
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Χείρα φιλίας και συνεργασίας έτεινε για άλλη μία φορά ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, με αφορμή την ομιλία του για το νέο χρόνο, που συνέπεσε με την έναρξη των εργασιών του Κογκρέσου με τη νέα του σύνθεση μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της 2ης Νοέμβρη. Να σημειωθεί ότι τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν οι Ρεπουμπλικανοί ενώ οι Δημοκρατικοί διατήρησαν αν και ψαλιδισμένο αυτόν της Γερουσίας.
Η διακομματική συναίνεση που επιζητεί ο Πρόεδρος Ομπάμα, στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας, στόχο έχει το συντονισμό των ενεργειών για την επερχόμενη λαίλαπα των περικοπών που θα προωθηθούν τον επόμενο μήνα κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού. Mία πρόγευση έδωσε ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Οσταν Γκούλσμπι, μιλώντας στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δε φοβάται να κάνει «μεσοπρόθεσμα μια σειρά δύσκολων επιλογών».
Η επέλαση που έρχεται εκφράζεται με: α) το πάγωμα των μισθών των εργαζομένων στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για δύο χρόνια, β) την υποτιθέμενη επέκταση των φορολογικών περικοπών προς τους πλούσιους - επεκτείνεται ο διαχωρισμός σε κέρδη από μερίσματα και κεφάλαιο με μέγιστο φόρο 35% - με «αντάλλαγμα» τα ψίχουλα της μείωσης κατά 2% του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και της 13μηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας.
Μία απλή σύγκριση: Το πάγωμα, το οποίο θα αφορά μόνο το πολιτικό προσωπικό, θα εξοικονομήσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011, 28 δισεκατομμύρια στη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών και περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια σε περίοδο 10 ετών. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το περιοδικό «Newsweek», η κυβέρνηση Ομπάμα την επόμενη δεκαετία προβλέπει τη δαπάνη 84,5 δισ. δολαρίων μόνο για τον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Κονδύλια κατά 20% περισσότερα από αυτά του προκατόχου του Τζορτζ Ου. Μπους και υπό το πρίσμα της νέας συμφωνίας START με τη Ρωσία αλλά και των προϋπολογισμών για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που συνεχώς διογκώνονται. Και όλα αυτά ενόσω η ανεργία, επισήμως, είναι κολλημένη στο 10%, ο αριθμός των φτωχών πολλαπλασιάζεται και η μέση οικογένεια έχει χάσει περίπου το 40% των εισοδημάτων της από το 2007...
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική κάλυψη των μελών των σωστικών συνεργείων και των εθελοντών της 11ης Σεπτέμβρη, οι οποίοι υποφέρουν από ασθένειες που συνδέονται με τα επακόλουθα των τρομοκρατικών επιθέσεων. Το νομοσχέδιο υιοθετήθηκε από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν τη διακοπή των συνεδριάσεων, στις 22 Δεκέμβρη, εννέα χρόνια μετά τα γεγονότα που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 3.000 ανθρώπους.





ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αύξηση των νεκρών αμάχων
ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε ο αριθμός των νεκρών αμάχων στο Αφγανιστάν, αποδεικνύοντας, με μακάβριο τρόπο, το τι ακριβώς σημαίνει πραγματικά «δράση» των 150.000 κατοχικών ΝΑΤΟικών δυνάμεων που βρίσκονται στη χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο δε διαθέτει ανάλογο απολογισμό για το 2009. Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι 2.412 πολίτες σκοτώθηκαν και 3.803 τραυματίστηκαν τον περασμένο χρόνο κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, αύξηση 20% από το 2009.
Τα τελευταία δύο χρόνια οι επιθέσεις των Ταλιμπάν, των οποίων οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά, έχουν εξαπλωθεί από τα παραδοσιακά προπύργιά τους στο νότο και στην ανατολή σε άλλες πιο ειρηνικές περιοχές του βορρά και της δύσης. Οι ξένες δυνάμεις κατέγραψαν σημαντικές απώλειες μέσα στο 2010 με 711 στρατιώτες νεκρούς, εκ των οποίων σχεδόν τα δύο τρίτα είναι Αμερικανοί.





ΡΩΣΙΑ
Απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων
ΜΟΣΧΑ.- Με εξαγγελία για απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων «υποδέχθηκαν» οι Ρώσοι το 2011. Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε χτες ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων της χώρας θα μειωθεί κατά 20% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, κατά 5% θα μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι τόσο το 2011 όσο και το 2012, ενώ κατά 10% το 2013. Σύμφωνα με τους ψευδεις ισχυρισμους της ρωσικής κυβέρνησης, ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων στην χώρα έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, αυξάνοντας τον αριθμό από περίπου 600.000 το 2005 σε πάνω από 1,1 εκατομμύριο το 2010. Περα απο τα ψεματα των πουτινικων ρωσων κυβερνητικων κεφαλαιοκρατων, ας θεωρησουμε οτι οι ρωσοι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι 1 εκατ., ειναι απειροελαχιστη ποσοτητα για να εξυπηρετησουν μια χωρα 169 εκατ. Οπως υποστηρίζει η καπιταλιστικη πουτινικη κυβέρνηση, το μέτρο αυτό θα «εξοικονομήσει» μέχρι και 40 δισεκατομμύρια ρούβλια (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια) από τον κρατικό προϋπολογισμό, προς όφελος φυσικά του κεφαλαίου και με δραματική επιδείνωση των όποιων υπηρεσιών του Δημοσίου έχουν παραμείνει μετά την ανατροπή της ΕΣΣΔ και την καπιταλιστική παλινόρθωση στη Ρωσία.





ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται
Με την ανάληψη της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ, η προσοχή ...εστιάστηκε στο νόμο περί Τύπου
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανέλαβε από το Σάββατο και για ένα εξάμηνο η Ουγγαρία εν μέσω επικρίσεων για το νέο ουγγρικό νόμο που περιορίζει την ελευθερία του Τύπου, ενώ ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν υποστηρίζει πως οι Ευρωπαίοι εταίροι «δεν αντιλαμβάνονται την εσωτερική κατάσταση» στη χώρα. Με μεγάλη υποκρισία μια σειρά ηγέτες χωρών της ΕΕ εμφανίζονται «μαχητές» της ελευθερίας και των δικαιωμάτων, ενω εχουν αφησει σκοπιμα την ουγγρικη δεξια κυβερνηση να επιβαλλει φορους στις τραπεζες, που ειναι ολες γερμανικων συμφεροντων, ενω αν γινοταν κατι τετοιο απο τις χωρες του Νοτου Πορτογαλια Ισπανια Ελλαδα και Ιρλανδια, η Γερμανια θα απειλουσε ακομα και με στρατιωτικη επεμβαση, όπως επισης σκόπιμα «ξεχνούν» πως στην Ουγγαρία, όπως και σε άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες, έχουν απαγορευτεί τα κομμουνιστικά σύμβολα, τα κομμουνιστικά κόμματα, υπάρχουν συγκεκριμένες διώξεις κατά των κομμουνιστών κ.ά.
Τη «σκυτάλη» της προεδρίας της ΕΕ έλαβε η Ουγγαρία από το Βέλγιο και θα την παραδώσει στα τέλη του Ιούνη στην Πολωνία σε μια περίοδο που οι λαοί πολλών ευρωπαϊκών χωρών είναι τα θύματα της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τους με πρόσχημα την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Εφαρμόζεται μια πολιτική περικοπών των μισθών και των συντάξεων, απολύσεων, μείωσης των επιδομάτων, αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, καταργούνται συγκεκριμένες κατακτήσεις στους χώρους δουλειάς, ενώ περιορίζονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των λαών. Ταυτόχρονα, στηρίζονται με διάφορους τρόπους οι επιχειρηματίες και το κεφάλαιο κερδίζει και από τα δάνεια του ΔΝΤ, που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα.





ΕΣΘΟΝΙΑ
Κερδισμένο το κεφάλαιο και από το ευρώ
ΤΑΛΙΝ.-- Το 17ο μέλος της ευρωζώνης και η τρίτη πρώην σοσιαλιστική χώρα που υιοθετεί το ευρώ μετά την Σλοβενία και τη Σλοβακία είναι από την 1η Γενάρη, η Εσθονία. Εδώ και καιρό η κυβέρνηση της χώρας προπαγανδίζει πως με την υιοθέτηση του ευρώ θα υπάρξουν πλεονεκτήματα, πως αποτελεί ένα «λογικό βήμα» για μια μικρή οικονομία, πως θα «επιταχυνθεί η ανάπτυξη», θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας κ.ά.
Η Εσθονία, με πληθυσμό 1,3 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το 2004, εφαρμόζει μια σκληρή πολιτική λιτότητας σε βάρος του λαού, ενώ η ανεργία φτάνει επίσημα το 19% με ιδιαίτερα αυξημένο το ποσοστό στους νέους κάτω των 25 χρόνων που έφτασε στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 το 37,2%. Ταυτόχρονα, κλιμακώνεται η αντικομμουνιστική εκστρατεία που προωθεί η κυβέρνηση και οι κυρίαρχες δυνάμεις του κεφαλαίου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν απαγορευτεί οι εκδηλώσεις για τα θύματα του φασισμού και ανενόχλητα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις υπέρ των Ες - Ες.





KINA
Νέα τεχνολογία επαναχρησιμοποίησης πυρηνικών καυσίμων
ΠΕΚΙΝΟ.-- Μία νέα τεχνολογία εμπλουτισμού χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου που μπορεί να οδηγήσει στην ενεργειακή αυτάρκεια της Κίνας για τα επόμενα 3.000 χρόνια ανακοίνωσαν χτες Κινέζοι επιστήμονες.
Σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση, η τεχνολογία αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε στο υπ' αριθμόν 404 εργοστάσιο της Κινεζικής Εθνικής Πυρηνικής Εταιρείας (CNNC) στην έρημο Γκόμπι της επαρχίας Γκανσού. Δε δημοσιοποιήθηκε η παραμικρή επιπρόσθετη λεπτομέρεια σχετικά με αυτή τη νέα τεχνολογία. Ανάλογες τεχνολογικές μέθοδοι επανεμπλουτισμού χρησιμοποιημένου ουρανίου και πλουτωνίου που διαθέτουν χώρες όπως η Ρωσία, η Ινδία και η Ιαπωνία καλύπτονται από παρόμοιο πέπλο «μυστηρίου» καθώς θεωρούνται κρατικό μυστικό και μη εξαγώγιμο προϊόν.
Η Κίνα διαθέτει 13 πυρηνικούς αντιδραστήρες συνολικής ενεργειακής ισχύος 10,15 γιγαβάτ με στόχο την αύξηση της ενεργειακής παραγωγής σε 40 ή και 80 γιγαβάτ ως το 2020. Επιπλέον η χώρα διαθέτει αποδεδειγμένα κοιτάσματα 171.400 τόνων ουρανίου σε οκτώ επαρχίες που με τα μέχρι πρότινος δεδομένα θα αρκούσαν για περίπου 50 ή 70 χρόνια, αλλά που με τη νέα τεχνολογία θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ενεργειακή επάρκεια στην Κίνα ως το 5000 μ.Χ.




ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Την κατάρριψη δύο μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αεροπορίας των «Φρουρών της Επανάστασης», λεγοντας ότι επρόκειτο για αμερικανικά αεροσκάφη που δρουν σε Ιράκ και Αφγανιστάν, αλλά βρέθηκαν στον ιρανικό εναέριο χώρο πραγματοποιωντας κατασκοπεια. Η είδηση διαψευσθηκε φυσικα απο τους αμερικανους.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Αμερικανοί διπλωμάτες παρενέβησαν πολλές φορές για να ευνοήσουν την πώληση αεροσκαφών Boeing έναντι της ευρωπαϊκής ανταγωνίστριας εταιρείας Airbus, αποκαλύπτουν διπλωματικά τηλεγραφήματα από την ιστοσελίδα Wikileaks που δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα διεξάγεται «εμπορικός πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, όπου και οι δύο πλευρές έχουν καταφύγει στον ΠΟΕ.