Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Κυριακη 9 Ιανουαριου 2011 _______13.40

Εφημεριδα "Δημοκρατία" ή αλλιώς η λαική δεξιά κάνει πλύση εγκεφάλου στα βαγόνια του Μετρο
από * 9:30πμ, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011
Εφημεριδα "Δημοκρατία" ή αλλιώς η λαική δεξιά κάνει πλύση εγκεφάλου στα βαγόνια του Μετρο
Ενα νέο φρούτο - εφημερίδα που λέγεται "Δημοκρατία" προσπαθεί να κάνει πλύση εγκεφάλου, παίζοντας το χαρτί της αντιμημονιακής ρητορίας, κάνοντας λόγο για Εθνική, πολιτισμική, και θρησκευτική ενότητα, κράζοντας τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν δουλεύουν όσο θα έπρεπε, έχοντας πολλά άρθρα διαφόρων λαικο-δεξιών που βρίζουν τους "ψευτο -προοδευτικούς", μιλώντας για αριστερούς με δεξιά τσέπη, που είναι υπερ των μεταναστών, ενώ " οι Ελληνές δεν τους θέλουμε στην χώρα μας", γράφουν για τρομοκράτες που ευτυχώς η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είναι κοντά στο να τους πιάσει όλους να ησυχάσουμε, βρίζουν το Ισλαμ, λέγοντας ότι εδώ είναι χώρα χριστιανών ορθοδοξων, και βάζουν και αρθρα δήθεν αναγνωστών που ζητούν περισσότερη ασφάλεια και αστυνόμευση στην χώρα, άλλους που υπογράφουν ως " Ελληνας πολιτης" ή "Κάποιος που δεν αντέχει να βλέπει την παρακμή του ελληνισμού" κτλπ. Δεν θέλω να τους κάνω διαφήμιση έστω και αρνητική , αλλά οταν εχουν γεμισει τα βαγόνια του μετρο με αυτήν την επικίνδυνη λαικοδεξιά φυλλάδα, αξίζει τον κόπο να προβληματιστούμε, διότι τελικά τα όρια μεταξύ 1) του Φασισμού και 2) του mainstreem εθνικισμού , μαζί με λίγο ηθική της εργασίας, λαικισμού και χαιδεματος των αυτιών των νοικοκυρέων, μιλώντας για το έθνος μας που του επιτίθονται οι κακοί ξένοι, μιλώντας για τον Λαο που προδόθηκε απο τους ανθέλληνες πολιτικούς, και αντιμεταναστευτικής ρητορίας.... είναι τελικά πολύ δυσνόητα. Δεν έχω τσεκάρει ποιοι αληταράδες την εκδίδουν, αλλά μερικοί αρθρογράφοι που είδα είναι γνωστά τομάρια..
Την εκδίδουν οι Φιλιππάκης - Καψαμπέλης με την πολιτική κάλυψη του Σαμαρά της ΝΔ
από γνώστης 12:48μμ, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011
Καθημερινή αρθρογράφος είναι βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
O Kαψαμπελης ειχε το Press-gr.blogspot, και ειχε κατηγορηθει το 2008 για απατες και εκβιασμο μεσω του blog, για να αποκομισει χρηματα. Μαλλον ειναι γαμπρος του Κουρη που εχει την Αυριανη.






Ανεκδοτακι
από ανθυποτρόλαρχος 0:34πμ, Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011
Ένα κοάλα καθόταν σε ένα δέντρο και κάπνιζε ένα μπάφο, όταν μια σαυρίτσα πέρασε από κάτω, κοίταξε ψηλά και είπε:
-Έι, κοάλα τι κάνεις εκεί?
Το κοάλα είπε:
-Καπνίζω ένα μπάφο, ανέβα να κάνεις και συ.
Και έτσι η σαυρίτσα σκαρφάλωσε και κάθησε δίπλα στο κοάλα και κάπνισαν μερικούς μπάφους. Μετά από λίγο, η σαυρίτσα είπε ότι το στόμα της ξεράθηκε και θα πάει να πιεί νερό από το ποτάμι. Η σαυρίτσα ήταν τόσο μαστουρωμένη που έγυρε και έπεσε μέσα στο ποτάμι. Ένας κροκόδειλος την είδε και κολύπμησε δίπλα της και την βοήθησε να βγει από το νερό. Τότε ρώτησε τη σαυρίτσα:
-Τι σου συμβαίνει?
Η σαυρίτσα εξήγησε στο κροκόδειλο ότι καθόταν με το κοάλα, πάνω στο δέντρο κάπνισαν ένα μπάφο και μαστολυρωσε τόσο πολύ που έπεσε μέσα στο ποτάμι καθώς έπινε νερό.
Ο κροκόδειλος είπε ότι θα πάει να δει κι αυτός και πήγε μέσα στο δάσος, βρήκε το δέντρο που καθόταν το κοάλα που κάπνιζε μπάφο. Ο κροκόδειλος κοίταξε ψηλά και είπε:
-Έι, εσυ..
Και το κοάλα κοίταξε κάτω και είπε:
-ΟΥΥΥΥΥΥΥΑΑΑΟΥΥΥΥΥΥΥ ΡΕ πόσο νερό είπιες?






Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 07, 2011 1:50 pm Θέμα δημοσίευσης: ΝΕΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΚ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Νέα φασιστική επίθεση στη Πλ.Αττικής σε εκδήλωση Εργατικής Αλληλεγγύης του ΣΕΚ και Ανταρσύα
ΝΕΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΣΕΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ
Επίθεση των γνωστών νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έχουν στρατοπεδεύσει στην Πλατεία Αττικής με επικεφαλής τη ΓΝΩΣΤΗ «κάτοικο» που κραύγαζε «έξω οι αριστεροί» πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 6 Γενάρη στις 9μμ. Κρατούσαν ρόπαλα, σίδερα και ξύλα και επιχείρησαν να διαλύσουν χωρίς να το πετύχουν τους αποχωρούντες από την εκδήλωση. Παρενέβησαν εργαζόμενοι του ΗΛΠΑΠ που απαίτησαν να φύγουν αμέσως. Οι τραμπούκοι είχαν ανάψει φωτιά στη Πλατεία και από εκεί όταν ο αρχηγός της ομάδας που βρίσκονταν στη γωνία έξω από τη Λέσχη διαπίστωσε ότι τελείωσε η συζήτηση και ο κόσμος άρχισε να βγαίνει έξω έδωσε το «σύρμα» για επίθεση. Φορούσε στρατιωτικές αρβύλες και διαρκώς έκανε συνεννοήσεις με δύο-τρεις που πηγαινοερχόντουσαν στη Πλατεία.
Ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου που είχε καλεστεί στη συζήτηση πιο πριν έκανε παρέμβαση σε περίπολο της ομάδας ΔΙΑΣ που έλεγχε τους προσερχόμενους στην εκδήλωση, ανάμεσα τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και του Πολυτεχνείου καθώς και μετανάστες μέλη της Ένωσης Μετανστών Εργατών! Όταν τους είπε ότι πρέπει να τους επιτρέψουν την πρόσβαση στην εκδήλωση του ανταπάντησαν «κ. Κωνσταντίνου, συγχαρητήρια για την εκλογή σας στο Δήμο της Αθήνας…δεν υπάρχει πρόβλημα» . Είχαν ζητήσει από το φοιτητή να ανοίξει τη τσάντα του για να τους δείξει τι είχε μέσα επειδή τους είχε πει «έχω αφίσες αντιρατσιστικές».
Η σπουδή με την οποία αστυνομεύονται οι περαστικοί αντί των συγκεκριμένων πασίγνωστων φασιστοειδών που μπορούν να οργανώνουν εφόδους ανενόχλητοι δείχνει ότι έχουν τη κάλυψη του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη». Φαίνεται ότι για το Υπουργείο του Παπουτσή οι εκλεγμένοι σύμβουλοι και υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν γίνει πλέον ο αγαπημένος στόχος των δυνάμεων καταστολής, πότε έξω από τη πύλη του Υπουργείου του η την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και άλλοτε στις περιοδείες στα διαμερίσματα της Αθήνας.
Το πράσινο φως φαίνεται να δίνει ο νέος Δήμαρχος Γ.Καμίνης, ο οποίος όχι μόνο δεν καταγγέλλει τις αστυνομικές αυθαιρεσίες που συνήθιζε να εισπράττει ως καταγγελίες από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη αλλά αντίθετα τρέχει να γίνει «Κακλαμάνης στη θέση του Κακλαμάνη» συνεργαζόμενος με την ΕΛΑΣ και τη Χρυσή Αυγή για την «αναβάθμιση" του κέντρου της Αθήνας.
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις περιπόλους της ομάδας ΔΙΑΣ που άφησαν νεκρό το κοριτσάκι στο Ζεφύρι διότι δεν μετράει η ζωή ενός Ρομά αλλά η συνέχιση με βάρβαρη καταστολή της άδικης, ταξικής και ρατσιστικής πολιτικής των μέτρων του Μνημόνιου, για την οποία οι πρόσφυγες μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους.
Καλούμε το σωματείο εργαζόμενων ΗΛΠΑΠ, το ΕΚΑ να καταδικάσουν την φασιστική επίθεση που γίνεται σε ένα χώρο που χτυπιέται από την επίθεση της κυβέρνησης στις συγκοινωνίες με το ταυτόχρονο χαράτσι της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων.
Θα συνεχίσουμε την πολιτική μας παρουσία μας στη περιοχή για να οργανώσουμε τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες που καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη 12 Γενάρη. Την συμπαράσταση στους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας για να μην απολυθεί κανένας.
Θα συνεχίσουμε να καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Γενάρη στα προπύλαια 2μμ και τη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα.
Καμιά φασιστική συμμορία, όση υποστήριξη και να της παρέχει η κυβένρηση και η ΕΛΑΣ δεν θα σταματήσει το αντιφασιστικό κίνημα

Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 07, 2011 4:23 pm Θέμα δημοσίευσης
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΣΕΚ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΣΑΡΙΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΦΕΟΥΔΟ ΤΟΥΣ, ΔΙΧΩΣ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ;
ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΚΥΡΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ;
ΤΙ ΤΟ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ;
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...ΟΠΟΥ ΠΡΙΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΕΛΕΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 52 ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ , "ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ" Ή ΝΟΜΙΜΕΣ...ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΟΝΟΜΑ!
ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ Π. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΗΔΕΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΑΥΓΟΥΛΟΚΕΦΑΛΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ, ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΙΩΒΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ!!!
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ-ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ-ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΕΤΡΟΙ ΚΩΣΤΑΝΤΗΝΗΔΕΣ.







ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Η «συμμετοχική δημοκρατία» του κεφαλαίου
H λεγόμενη «πρωτοβουλία πολιτών» που καθιερώνει η αντιδραστική Συνθήκη της Λισαβόνας - το μετονομασμένο «ευρωσύνταγμα» - βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της χυδαίας προπαγανδιστικής καμπάνιας της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη, ύστερα από τη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου το Δεκέμβρη του 2010, για τον Κανονισμό που θα ρυθμίζει τη σχετική διαδικασία. Τη σκυτάλη της κοροϊδίας των εργαζομένων στη χώρα μας πήρε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με δημαγωγικές δηλώσεις ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αξιοποιήσει την «πρωτοβουλία πολιτών» της ΕΕ για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της δημιουργίας «ευρωομολόγου». Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου εν χορώ στηρίζουν την «πρωτοβουλία», επιδιώκοντας τη μαζική ενσωμάτωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην κυρίαρχη αστική πολιτική. Από κοντά οπορτουνιστές του ΚΕΑ (Κομμα Ευρωπαικης Αριστερας) που στο 3ο Συνέδριο του ΚΕΑ αποφάσισαν να ξεκινήσουν κι αυτοί συλλογή υπογραφών, σύμφωνα με τη διαδικασία της «πρωτοβουλίας πολιτών», για την ίδρυση ενός «Ευρωπαϊκού Ταμείου Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης, χωρίς μηχανισμούς στήριξης στο ΔΝΤ...». Ελάχιστο «δίχτυ» για τα εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα για την αποτροπή εργατικών - λαϊκών εκρήξεων και την προστασία του εκμεταλλευτικού συστήματος. Παρά την κατ' ευφημισμόν αντίθεσή τους στη «Συνθήκη της Λισαβόνας» σπέρνουν αυταπάτες στους εργαζόμενους για μια ακόμη φορά, βάζουν πλάτη στην επιχείρηση εξωραϊσμού της ΕΕ και γενικότερα του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος.
Η «πρωτοβουλία πολιτών» και οι πραγματικοί στόχοι της ΕΕ
Η «πρωτοβουλία πολιτών» προβλέπει τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλίας εκ μέρους πολιτών της ΕΕ, που με τη συλλογή 1 εκατομμυρίου υπογραφών θα μπορεί να ζητήσει από την Επιτροπή «να υποβάλει πρόταση έκδοσης νομικής πράξης της Ενωσης για την εφαρμογή των συνθηκών».
Οπως τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε παρέμβασή της στη σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο: «Οι φαιδρές θριαμβολογίες για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών της ΕΕ, που συνόδευσαν την ψήφιση του Κανονισμού που συγκεκριμενοποιεί τη διαδικασία της "πρωτοβουλίας πολιτών" δεν αποτελεί παρά μία ακόμη προσπάθεια χειραγώγησης και προκλητικής κοροϊδίας των λαών. Η ψευδεπίγραφη αυτή "πρωτοβουλία πολιτών" όχι μόνο είναι άχρηστη, αλλά μπορεί και να αποδειχτεί επικίνδυνη για τους λαούς».
Να, λοιπόν, τι προβλέπει ο Κανονισμός στον οποίον συμφώνησαν Ευρωκοινοβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ:
Η Επιτροπή πρέπει να δώσει την έγκρισή της πριν τη συλλογή των υπογραφών.
Η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας εξαρτάται από την άδεια της Επιτροπής, η οποία μπορεί να μην την επιτρέψει αν κρίνει ότι η προτεινόμενη πρωτοβουλία αντίκειται προφανώς στις αξίες της Ενωσης, όπως αυτές ορίζονται στη Συνθήκη της Λισαβόνας ή βρίσκεται εκτός του πλαισίου των εξουσιών της Επιτροπής ή για άλλους τεχνικούς και υποκειμενικούς λόγους. Είναι εμφανές λοιπόν ότι δεν μπορούν να γίνουν προτάσεις που να αφορούν τις ίδιες τις Συνθήκες της ΕΕ και την τροποποίησή τους. Ιδίως τις τέσσερις ελευθερίες κίνησης του κεφαλαίου, που θέσπισε η Συνθήκη του Μαάστριχτ.
Δεν επιτρέπονται πρωτοβουλίες που θίγουν τις κεντρικές πολιτικές της ΕΕ, όπως για παράδειγμα την αντιλαϊκή «Στρατηγική ΕΕ 2020». Επίσης, δεν επιτρέπονται προτάσεις που να «θίγουν» τις αξίες της Ενωσης, δηλαδή το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης - την «κοινωνική οικονομία της αγοράς με ελεύθερο και ανόθευτο ανταγωνισμό», όπως ορίζεται στις Συνθήκες της ΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση πρωτοβουλίες που δεν είναι αρεστές στην ΕΕ, η Επιτροπή μπορεί να τις απορρίψει πριν καν αναληφθούν.
Αν η πρόταση εγκριθεί, τότε οι οργανωτές έχουν στη διάθεσή τους 12 μήνες για τη συλλογή των υπογραφών. Οι κατάλογοι υπογραφών πρέπει να προέρχονται τουλάχιστον από το 1/4 των κρατών - μελών (7 χώρες) και για κάθε χώρα ο αριθμός των υπογραφών πρέπει να αντιστοιχεί στον αριθμό των ευρωβουλευτών τους επί 750, δηλαδή για την Ελλάδα σε 16.500. Και εδώ οι όροι φακελώματος είναι καθοριστικοί. Απαιτείται π.χ. για την Ελλάδα ο υπογράφων να αναφέρει τα εξής στοιχεία: πλήρες Ονομα και Επώνυμο, μόνιμη Κατοικία (οδός, αριθμός, ταχ. κώδικας, πόλη, χώρα), Ημερομηνία και Τόπο Γέννησης, Υπηκοότητα, Προσωπικό αριθμό ταυτότητας/Είδος και Αριθμός εγγράφου Ταυτότητας, ημερομηνία και υπογραφή, ενώ ο συλλέγων τις υπογραφές πρέπει να επαληθεύει τα στοιχεία. Οι κατάλογοι των υπογραφών ελέγχονται από τις κρατικές αρχές των χωρών - μελών σύμφωνα με τη νομοθεσία τους και πιστοποιούνται εντός τριών μηνών από την κατάθεσή τους. Ταυτόχρονα γίνεται έλεγχος για τους πόρους και τις τυχόν χρηματοδοτήσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή των υπογραφών.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η Επιτροπή δεν έχει καμία υποχρέωση να προτείνει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία και δεν έχει καμία δέσμευση για το περιεχόμενό της. Ετσι, μετά από όλη αυτή τη γραφειοκρατική διαδικασία και την αποδοχή της ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας, η Επιτροπή δεν είναι καν υποχρεωμένη να προτείνει νομικές ρυθμίσεις, καλείται μόνο εντός τριών μηνών να εκθέσει τα συμπεράσματά της σχετικά με την πρωτοβουλία πολιτών και να ανακοινώσει αν θα προβεί ή όχι σε ενέργειες.
Αυτή, λοιπόν, είναι η «δημοκρατικότητα» της ΕΕ που κατοχυρώνει δήθεν η «πρωτοβουλία πολιτών». Πρώτα πρέπει να δώσει την άδειά της η Επιτροπή, να είναι σύμφωνη με τις αξίες της ΕΕ και να μη θίγει τις Συνθήκες της ΕΕ. Μετά πρέπει να περάσει μια πολυδαίδαλη γραφειοκρατική διαδικασία και το φακέλωμα από τις υπηρεσίες των κρατών - μελών. Και αφού συγκεντρωθούν οι υπογραφές η Επιτροπή μπορεί να τις πετάξει στο καλάθι των αχρήστων.
Αχρηστη και επικίνδυνη για τους λαούς, χρήσιμη για τους κεφαλαιοκράτες





ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Ξεπουλά τα εργασιακά δικαιώματα στο κεφάλαιο
Η εμπειρία από τις σκανδιναβικές χώρες
Οι σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές εργατοπατέρες ηγέτες του καλούμενου εργοδοτικού συνδικαλισμού βρίσκονται σήμερα πολύ εκτεθειμένοι απέναντι στους εργαζόμενους για όλα αυτά τα απατηλά διλήμματα με τα οποία επανειλημμένα τους τρομοκράτησαν και τους εκβίασαν τα τελευταία 20 χρόνια για να αποδεχτούν τη νέα εργασιακή τάξη πραγμάτων. Σαν πιστοί και καλοπληρωμένοι υπηρέτες του κεφαλαίου, έβαλαν στόχο να παθητικοποιήσουν το εργατικό κίνημα και να απαξιώσουν κάθε αγωνιστική του αξία. Για αρκετά χρόνια, τους ευνοούσε και η κάποια θετική ανάκαμψη της οικονομίας, που την χρησιμοποίησαν σαν άλλοθι για να αποτελειώσουν τη βρώμικη δουλειά. Μπήκαν αυτοί εγγυητές ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ και τα επακόλουθά της δε θα αφορούσε στα εργασιακά και δε θα έθιγε ποτέ τις συλλογικές συμβάσεις σε κάθε χώρα. Κατηγορούσαν, δε, τις λίγες απανταχού ταξικές δυνάμεις ότι βλέπουν φαντάσματα και με την αρνητική στάση τους εμποδίζουν την ανάπτυξη και τις κάθε είδους επενδυτικές προθέσεις που αποτελούν μονόδρομο για την εξασφάλιση και δημιουργία θέσεων εργασίας.
Σήμερα, στην πράξη, αποδεικνύεται το ποιος είχε δίκιο και το ποιος βγήκε κερδισμένος από αυτήν την πορεία. Με στοιχεία και αριθμούς που δεν αμφισβητούνται. Με τεράστια κέρδη για τους μετόχους και ταυτόχρονα πρωτοφανείς σε μαζικότητα απολύσεις για τους εργαζόμενους.
Συντονισμένη επίθεση από την Ευρωπαϊκή Ενωση με ευθύνη της ΣΕΣ
Σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες, 27.10, ο επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Μπαρνιέ παρουσίασε ένα πακέτο με 50 σημεία διαρθρωτικών αλλαγών για την εσωτερική αγορά. Στο σημείο 29 έγινε μια σημαντική αλλαγή. Κατ' εισήγηση των εκπροσώπων της ΣΕΣ είχε μπει στο σημείο αυτό μια πρόταση για το δικαίωμα στην απεργία, επειδή οι εκπρόσωποι της ΣΕΣ έχουν εκτεθεί πανευρωπαϊκά, αφού τα ευρωπαϊκά δικαστήρια έχουν με αποφάσεις θέσει σε αμφισβήτηση το δικαίωμα στην απεργία. Η πρόταση αυτή διαγράφηκε. Ο εκπρόσωπος του Μπαρνιέ, κος Chantal Dunne, έδωσε την παρακάτω εξήγηση: Το κείμενο πράγματι άλλαξε. Στη νέα πρόταση αναφέρεται ότι θα πρέπει να καταβάλλονται οι προσπάθειες για την εκπλήρωση των βασικών δικαιωμάτων, αλλά δεν αναφέρεται τίποτε για το δικαίωμα στην απεργία.
Και κατά τον κύριο Μπαρνιέ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί η παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς το σεβασμό των βασικών συλλογικών δικαιωμάτων. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι ο προηγούμενος επίτροπος Μόντι είχε τρομοκρατηθεί από τις αντιδράσεις κύρια των Σουηδών εργαζομένων από τη στιγμή που πρωτοεφαρμόστηκε η οδηγία Μπολκενστάιν (υπόθεση Λαβάλ, στην οποία με δικαστική απόφαση καταδικάστηκαν οι Σουηδοί εργαζόμενοι για τις κινητοποιήσεις που έκαναν ενάντια στην εταιρεία που απασχολούσε Λιθουανούς με συνθήκες γαλέρας και η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταδικάστηκε να πληρώσει βαρύτατο πρόστιμο και αποζημίωση στην εταιρεία). Να σημειωθεί εδώ και η στάση της σουηδικής Ομοσπονδίας Οικοδόμων αλλά και της σουηδικής ΓΣΕ, οι οποίες στην αρχή πιεζόμενες από τα κάτω εμφανίζονταν πιο ριζοσπαστικές και απειλούσαν ότι δε θα συμβάλουν στη φιλοευρωενωσιακή προπαγάνδιση. Ετσι, ο Μόντι είχε προτείνει να διευκρινιστεί η παράγραφος για το θέμα της απεργίας και είχε προειδοποιήσει τα ευρωδικαστήρια να είναι λίγο προσεκτικά στις αποφάσεις. Σιγά σιγά, βέβαια, οι εκπρόσωποι του σουηδικού σοσιαλδημοκρατικού εργοδοτικού συνδικαλισμού το γύρισαν όπως συνηθίζουν και προσπάθησαν να αμβλύνουν τις αντιδράσεις. Παράλληλα, τα λόμπι των εργοδοτικών ενώσεων άσκησαν σοβαρές πιέσεις που φαίνεται ότι έπιασαν τόπο.
Αυτή η εξέλιξη απαντάει και δικαιώνει και την ταξική γραμμή που λέει ότι μόνο με την αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική βάση μπορούν να έρθουν αποτελέσματα. Με τους κοινωνικούς διαλόγους και τις συζητήσεις κορυφής μεταξύ αρχών και λομπιστών, οι εργαζόμενοι είναι μόνιμα χαμένοι.
Και θα είναι ακόμη πιο χαμένοι όσο θα παίρνουν στα σοβαρά δηλώσεις όπως του γνωστού εργατοπατέρα και γγ της ΣΕΣ Τζον Μονκς, που ενοχλήθηκε από την παραπάνω απόφαση και δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν. Μάλιστα, κυνικότατα δήλωσε ότι η ΣΕΣ θέτει ερωτηματικά για τη μελλοντική λειτουργία της εσωτερικής αγοράς. Δηλαδή, ο κος Μονκς περίμενε μια καλύτερη λειτουργία, ίσως με περισσότερα ψίχουλα. Ισως, είπε, να αναγκαστούμε να ξαναδιαδηλώσουμε στις 15 Δεκέμβρη. Μάλιστα, αυτή τη μεγάλη απειλή εξαπόλυσε...
Αντιλαϊκή επίθεση και στη Νορβηγία χωρίς να υπάρχει οικονομικό πρόβλημα
Μία από τα ίδια και στη Φινλανδία
Στη Δανία ο σοσιαλδημοκρατικός συνδικαλισμός δείχνει πάντα πρωτοπόρος για το ξεπούλημα των δικαιωμάτων





ΤΟΥΡΚΙΑ
Η φτώχεια διευρύνεται
Την ίδια ώρα που η αστική τάξη της Τουρκίας συνεχώς αναβαθμίζει το ρόλο της στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια ανάπτυξη με υψηλούς ρυθμούς που είναι όλεθρος για τα λαϊκά στρώματα. Ετσι ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας στην Τουρκία αυξήθηκε στο 18,08% το 2009, έναντι του 17,11% το 2008.
Ποσοστό 18,08% του συνολικού πληθυσμού της Τουρκίας, περίπου 12,75 εκατ. κάτοικοι, ζουν κάτω από όριο της απόλυτης φτώχειας, αδυνατώντας να καλύψουν τα βασικά έξοδα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
Επίσης σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία έρευνας, ποσοστό 0,48% του πληθυσμού της χώρας, περίπου 339.000 άνθρωποι, ζουν κάτω και από το όριο της διατροφικής φτώχειας. Αποδεικνύεται έτσι ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και το δήθεν «θαύμα» της Τουρκίας είναι μόνο για την πλουτοκρατία, με το λαό να πληρώνει τα σπασμένα.



ΡΩΣΙΑ
Κατασταλτικά μέτρα για την εξάπλωση των ναρκωτικών
Από τις 130.000 νέους, ηλικίας 15-35 ετών, που πεθαίνουν κάθε χρόνο στη Ρωσία, περίπου οι 100.000 απ' αυτούς πεθαίνουν για λόγους που συνδέονται με τη χρήση ναρκωτικών, δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τον Ελεγχο των Ναρκωτικών, Βίκτορ Ιβανόφ. Για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη ρωσική καπιταλιστική κοινωνία, όπου εκτιμάται πως 5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες, το Δημοτικό Συμβούλιο της Μόσχας ενέκρινε στις 22 Δεκέμβρη τροποποιήσεις στον ομοσπονδιακό νόμο, ώστε να γίνονται σε τακτική βάση τεστ στους μαθητές και φοιτητές για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως και το μέτρο αυτό δε θα βοηθήσει, αφού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αιτίες του προβλήματος. Η μάστιγα των ναρκωτικών είναι το τραγικό απότοκο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στη Ρωσία, με τη νεολαία, να αντιμετωπίζει σήμερα την ανεργία, την ανασφάλεια και τη φτώχεια.