Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πεμπτη 17 Μαρτιου 2011 ______21.30

ΡΩΣΙΑ – ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Φρενάρει η Βενεζουέλα, μετα τα πυρηνικα προβληματα της Ιαπωνιας, αλλά η καπιταλιστικη Ρωσια προχωρά με Λευκορωσία και Τουρκία
Η Ρωσία, που είναι μια μεγάλη οικονομική δύναμη στον τομέα της κατασκευής πυρηνικών σταθμών για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, αντιμετώπισε τις πρώτες δυσκολίες, μετά τις επικίνδυνες εξελίξεις στους πυρηνικούς σταθμούς της Ιαπωνίας.
Ετσι, η Βενεζουέλα διά στόματος του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανέστειλε το πυρηνικό της πρόγραμμα, στο οποίο εμπλεκόταν η ρωσική εταιρεία «Ροσάτομ». «Εχω δώσει εντολή στον υπουργό Ενέργειας, Ραφαέλ Ραμίρεζ, να παγώσει όλα τα σχέδια για την ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς», δήλωσε ο Τσάβες, σύμφωνα με το RIA Novosti, μετά τη συνάντησή του με Κινέζους επενδυτές, και πρόσθεσε: «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η δυναμική που δημιουργεί το πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Ιαπωνία μεταβάλλει σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια για την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο».
Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρωθυπουργός, Β. Πούτιν, που βρίσκεται στη Λευκορωσία για τη συνεδρίαση της κυβέρνησης του «Ενωσιακού κράτους Ρωσίας - Λευκορωσίας», ανακοίνωσε πως το ύψος του πρώτου ρωσικού δανείου προς τη Λευκορωσία, για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στη Λευκορωσία, θα μπορούσε να φθάσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, εφόσον η συμφωνία υπογραφεί μέσα στον επόμενο μήνα. Συνολικά, η Ρωσία θα δανείσει 9 δισεκατομμύρια δολάρια για μια περίοδο 25 χρόνων για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού.
Προσπαθώντας να καθησυχάσει την κοινή γνώμη της Λευκορωσίας, ο Β. Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν ένα ολόκληρο σύγχρονο «οπλοστάσιο» για την εξασφάλιση της ασφάλειας στο πυρηνικό εργοστάσιο, υπογραμμίζοντας πως τα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας είχαν αμερικανικούς αντιδραστήρες, με πεπαλαιωμένη τεχνολογία, αφού κατασκευάστηκαν πριν από 40 χρόνια. Ενω τα ρωσικα ειναι βεβαιως ασφαλη. Το ειδε ολος ο κοσμος αλλωστε στο Τσερνομπιλ το 1986!
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στη Μόσχα, διαβεβαίωσε τη ρωσική πλευρά πως η χώρα του δε θα παραιτηθεί από τα σχέδια κατασκευής πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Ακουγιού. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι «δεν υπάρχει επένδυση χωρίς ρίσκο» για την προοπτική κατασκευής τριών πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία την επόμενη πενταετία. Ο πυρηνικός σταθμός του Ακουγιού, που θα κατασκευαστεί με τη συνδρομή της Ρωσίας, υπολογίζεται πως θα στοιχίσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια






ΜΠΑΧΡΕΪΝ
Πεδίο μάχης το κέντρο της πρωτεύουσας
MANAMA.-- Αιφνιδιαστική εκκαθαριστική επιχείρηση κατά των διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Μαργαριταριού από τις 19 Φλεβάρη εξαπέλυσαν, νωρίς χθες το πρωί τοπική ώρα, ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού του Μπαχρέιν με την κάλυψη θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ελικοπτέρων. Επί ώρες ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς οι δυνάμεις του εμιράτου «καθάριζαν» τον έναν μετά τον άλλο τους δρόμους που είχαν αποκλείσει οι διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας εναντίον τους κλομπ, δακρυγόνα, λαστιχένιες, αλλά και αληθινές σφαίρες. Εχει αποθανατιστει σε βιντεο πλεον μια εν ψυχρω δολοφονια της αστυνομιας!
Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν τρεις διαδηλωτές και τρεις αστυνομικοί, ενώ ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός των τραυματιών. Αργά το απόγευμα, οι αρχές του εμιράτου ανακοίνωσαν ότι επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας, και κυρίως στις συνοικίες γύρω από την πλατεία Μαργαριταριού και στο λεγόμενο «οικονομικό κέντρο» της χώρας, όπου βρίσκονται οι έδρες πολυεθνικών εταιρειών και μεγάλων τραπεζών. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 4 το πρωί τοπική ώρα. Υπήρχαν πληροφορίες ότι στις συγκρούσεις συμμετείχαν και δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έχουν αναπτυχθεί στο εμιράτο, αλλα οι υπάρχουσες τηλεοπτικές εικόνες (γιατί οι αρχές απομάκρυναν από τις επίμαχες «ζώνες» τους δημοσιογράφους) απεικόνιζαν μόνο ντόπιες δυνάμεις καταστολής.
Η χθεσινή αιματηρή επίθεση ήρθε λίγες ώρες μετά την κήρυξη του εμιράτου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες από τον βασιλιά αλ Κχαλίφα, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει να ενεργοποιηθεί και σχετικό άρθρο του Οργανισμού Συνεργασίας του Κόλπου, το οποίο προβλέπει στρατιωτική υποστήριξη μεταξύ των μελών του (Ομάν, Κατάρ, Κουβέιτ, Σ. Αραβία, ΗΑΕ, Μπαχρέιν) σε ζητήματα «απειλής της εθνικής ασφάλειας και της τάξης». Υπό αυτό το πρόσχημα, περίπου 1.000 στρατιώτες από τη Σ. Αραβία και άλλοι 500 από τα ΗΑΕ εισέβαλαν στη χώρα τη Δευτέρα.
Την παραίτησή τους υπέβαλαν μετά από τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια, και κυρίως μετά από την επέμβαση των αρχών και σε διαμαρτυρίες που γίνονταν έξω από νοσοκομεία, δύο σιίτες υπουργοί της κυβέρνησης του εμιράτου, οι υπουργοί Υγείας και Στέγασης. Εκπρόσωποι της σιιτικής αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επέμβαση και κάλεσαν τον ΟΗΕ «να επέμβει με κάθε τρόπο».
Για χρήση «υπερβολικής βίας κατά των διαδηλωτών» και την αναγκαιότητα «διαλόγου» και «αυτοσυγκράτησης», έκαναν λόγο οι ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία (με τον πρωθυπουργό Κάμερον να συνομιλεί τηλεφωνικώς με το βασιλιά αλ Κχαλίφα). Εννοείται ότι και οι τρεις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις απέφυγαν, έστω, να σχολιάσουν την επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο άλλων αραβικών χωρών και δεν έκρυψαν διόλου την ανησυχία τους, καθώς στο Μπαχρέιν, που είναι και ο σταθμός του 5ου Αμερικανικού Στόλου, έχουν επενδυθεί τεράστια ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, κυρίως ενεργειακού χαρακτήρα.
Από την άλλη, τη δική της παρέμβαση στα τεκταινόμενα στο Μπαχρέιν εμβάθυνε η Τεχεράνη, με τον Ιρανό Δικτατορα Αχμαντινετζάντ να μιλά για «αποκρουστική ξένη επέμβαση που σίγουρα θα αποτύχει» και να ζητά «δικαίωση» των σιιτών διαδηλωτών. Τερματισμό των βιαιοτήτων ζήτησαν, επίσης, ο μεγάλος αγιατολάχ Αλί αλ Σιστάνι, θρησκευτικός ηγέτης των σιιτών του Ιράκ, ενώ η σιιτική ιρακινή κυβέρνηση του Μάλικι διατύπωσε τις ανησυχίες της στην ηγεσία του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, αντίδραση που δεν είχε σε όλες τις άλλες ανάλογες εξελίξεις σε μια σειρά από έτερες αραβικές χώρες. Σειρά σιιτικών οργανώσεων, όπως η «Χεζμπολάχ», καταδίκασαν τα επεισόδια, ενώ ο Ιρακινός σιίτης ακραίος ηγέτης Μουκτάντα Σαντρ κάλεσε σε διαδηλώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το 70% του πληθυσμού του εμιράτου είναι σιίτες, αλλά η βασιλική οικογένεια αλ Κχαλίφα, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και περίπου 2 αιώνες, είναι σουνίτες. Επιπλέον, το Μπαχρέιν έχει κομβική γεωστρατηγική θέση, καθώς βρίσκεται δίπλα στις πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της Σ. Αραβίας, όπου κατοικεί η εκεί σιιτική μειοψηφία του πληθυσμού. Επανειλημμένως, στο παρελθόν, Ιράν και Σ. Αραβία είχαν «τριβές» ως προς το «ποιος ελέγχει το Μπαχρέιν», ενώ η Τεχεράνη λεει παραμυθια για πολύ στενές της σχέσεις (με χρηματική και υλική υποστήριξη) προς πολλές αντιπολιτευτικές σιιτικές δυνάμεις του εμιράτου.
Δειτε το video του Al Jazira
http://www.youtube.com/watch?v=9F2FQCCmsBU&feature=player_embedded#at=58




ΗΠΑ
Συνεχίζονται οι αντεργατικές επιθέσεις
ΛΑΝΣΙΝΓΚ.-- Η βουλή της πολιτείας του Μίσιγκαν έδωσε την τελική της έγκριση για το νομοσχέδιο που αφορά στους οικονομικούς διαχειριστές εκτάκτων αναγκών (που θα διορίζονται από τον κυβερνήτη), οι οποίοι θα μπορούν να καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να απομακρύνουν εκλεγμένους αξιωματούχους, να κηρύττουν δημοτικές επιχειρήσεις σε πτώχευση, στο όνομα της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού ελλείμματος. Ο κυβερνήτης Ρικ Σνάιντερ αναμένεται να υπογράψει αυτή τη βδομάδα το νομοσχέδιο και έτσι να τεθεί σε ισχύ. Ο ίδιος επιχειρεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο για τη φορολόγηση των συντάξεων, τόσο στον κρατικό όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από το Καπιτώλιο του Λάνσινγκ (πολη που βρισκεται διπλα στο Ντιτροιτ που ειναι και η μεγαλυτερη πολη της πολιτειας) και σχεδιάζονται και για τις επόμενες μέρες νέες κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ, στο Τενεσί, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το Καπιτώλιο του Νάσβιλ ενάντια στην κατάργηση του δικαιώματος συλλογικών συμβάσεων των εκπαιδευτικών στα κρατικά σχολεία. Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν, όταν διαμαρτυρήθηκαν εν ώρα συζήτησης της Γερουσίας.
Στην Καλιφόρνια, ο κυβερνήτης που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς Τζέρι Μπράουν σχεδιάζει να επιβάλει σφοδρές περικοπές στις συντάξεις, στη δημόσια εκπαίδευση, στην Υγεία και σε άλλα προγράμματα, ενώ διοικήσεις των σχολείων σε όλη την πολιτεία ανακοινώνουν το κλείσιμο σχολείων, την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, την κατάργηση προγραμμάτων και τις μαζικές απολύσεις. Ηδη στο Λονγκ Μπιτς, η διοίκηση έχει ανακοινώσει 1.200 απολύσεις, ενώ τους δύο τελευταίους μήνες έχει ανακοινώσει περικοπές 60 εκατομμυρίων δολαρίων





ΥΕΜΕΝΗ
Κλιμάκωση των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων
ΣΑΝΑ'Α.-- Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση διαδηλωτών και καθεστώτος στην Υεμένη, λαμβάνοντας τη μορφή σκληρών αιματηρών συγκρούσεων σε διάφορες πόλεις. Ο παράγοντας που, σε αρκετές περιοχές, «κάνει τη διαφορά» είναι η ανοιχτή, πλέον, σύμπραξη φυλάρχων με τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές, γεγονός σημαντικό καθώς και ελέγχουν πολύ κόσμο και διαθέτουν «ιδιωτικούς στρατούς», οι οποίοι μέχρι στιγμής είχαν παραμείνει «ουδέτεροι», αλλά πλέον έχουν υιοθετήσει, κατά πλειοψηφία, το αίτημα της άμεσης αποχώρησης από την εξουσία του Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, μετά από 32 χρόνια.
Χτες, περισσότεροι από 120 διαδηλωτές τραυματίστηκαν, αρκετοί από αυτούς σοβαρότατα, όταν συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και φιλο-καθεστωτικούς διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν και την υποστήριξη των κατασταλτικών αρχών, στο λιμάνι αλ Χουντάιντα. Οι συγκρούσεις διήρκεσαν πολλές ώρες και πήραν διαστάσεις πραγματικής μάχης.
Επεισόδια και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, ενώ εξαιρετικά τεταμένα παρέμεναν τα πνεύματα στη βόρεια πόλη αλ Τζάουφ, όπου την Τρίτη το βράδυ σε συγκρούσεις σκοτώθηκε τοπικός φύλαρχος από πυρά στρατιωτών κατά αντικαθεστωτικών διαδηλωτών. Ως συνέπεια, «άνδρες» του, αλλά και άλλοι φύλαρχοι επιτέθηκαν στους στρατιώτες και σκότωσαν τουλάχιστον τρεις.
Ηδη, από το περασμένο Σάββατο, φαινόταν ότι η κατάσταση πήρε νέα τροπή καθώς πλήθος διαδηλωτών, σε διάφορες πόλεις, αψήφισε τα πυρά και επιτέθηκε στο στρατό και στους άνδρες των δυνάμεων καταστολής, που είχαν αναπτυχθεί παντού, με αποτέλεσμα μέσα σε τρία 24ωρα να έχουν καταγραφεί έξι διαδηλωτές και τρεις στρατιώτες νεκροί, ενώ σε εκατοντάδες καταμετρούνται οι τραυματίες. Από την έναρξη των αντικαθεστωτικών διαμαρτυριών, στα τέλη Γενάρη, περίπου 30 διαδηλωτές είχαν χάσει τη ζωή τους σε διαδηλώσεις που ζητούν, πλέον, την άμεση αποχώρηση από την εξουσία του Σάλεχ, καθώς οι εκκλήσεις του για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» και «κοινοβουλευτικές ελευθερίες» δεν ικανοποιούν κανέναν






ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΕ ΤΥΝΗΣΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟ
Αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις στην Τύνιδα
ΤΥΝΙΔΑ - ΚΑΪΡΟ.-- «Καμία ανάμειξη των ΗΠΑ στην Τύνιδα». Αυτό ήταν το κύριο σύνθημα τριων εκατοντάδων Τυνήσιων που διαδήλωσαν, χτες, στο κέντρο της πρωτεύουσας ενάντια στην επικείμενη άφιξη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών. Η Χίλαρι Κλίντον αναμενόταν να φτάσει στην Τύνιδα αργά χτες το βράδυ, από το Κάιρο. Και εδώ, όπως και στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, η Κλίντον αναμενόταν να έχει επαφές με τη «μεταβατική» κυβέρνηση, προκειμένου, επισήμως, να «εκφράσει την υποστήριξή της προς τις δημοκρατικές αλλαγές» και, επί της ουσίας, να διασφαλίσει την παρουσία και τα συμφέροντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Μάλιστα, στην Αίγυπτο δε δίστασε να επισκεφτεί, με μεγάλη συνοδεία ασφαλείας φυσικά, την πλατεία Ταχρίρ, που είναι το επίκεντρο των λαϊκών διαμαρτυριών και να δηλώσει «βαθιά συγκινημένη». Εννοείται ότι ο αιγυπτιακός στρατός, που ελέγχει τη χώρα, είχε φροντίσει εκ των προτέρων να καθαρίσει τα συνθήματα από τους γύρω τοίχους και ν' απομακρύνει τους «δυσάρεστους» διαδηλωτές





ΑΛΓΕΡΙΑ
Αμεση καταστολή λόγω ... ανησυχίας
ΑΛΓΕΡΙ.-- Με γκλομπς και δακρυγόνα, άνδρες των δυνάμεων καταστολής της αλγερινής αστυνομίας έσπευσαν να διαλύσουν μια ολιγάριθμη ομάδα νεαρών, που δεν ξεπερνούσε τα 150 άτομα, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες στέγασης που επικρατούν στην εργατική συνοικία Ντίερ ελ Μάχσαλ. Οι συγκεντρωμένοι είχαν αποκλείσει ένα δρόμο στα ανατολικά της αλγερινής πρωτεύουσας, όταν διπλάσιες σε αριθμό δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί κοντά τους. Αν και οι διαμαρτυρίες για τις συνθήκες στέγασης (που είναι άθλιες για μεγάλο αριθμό Αλγερινών, ιδιαίτερα στις εργατικές συνοικίες) δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, η σπουδή των αλγερινών αρχών να σταματήσουν με κάθε τρόπο και τάχιστα τη χτεσινή διαμαρτυρία χαρακτηρίστηκε, από αρκετούς αναλυτές, ως σαφής ένδειξη «ανησυχίας» εξαιτίας των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν άλλες αραβικές χώρες





ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Χιλιάδες Ρουμάνοι διαδήλωσαν χτες στους δρόμους της πρωτεύουσας ενάντια στο νέο αντεργατικό νόμο, που ανάμεσα στα άλλα διευκολύνει τους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους και να επιβάλλουν περισσότερες ώρες εργασίας. Η συγκέντρωση έγινε έξω από το κοινοβούλιο την ώρα που συζητιόταν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ο στρατός της Κολομβίας σκοτωσε το στέλεχος των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων (FARC) Ολιβερ Σολάρτε κατά τη διάρκεια επίθεσης του στρατού σε περιοχή κοντά στο Εκουαδόρ, ανακοίνωσε χτες ο Πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος. Νωρίτερα, ο στρατός είχε ανακοινώσει πως οι δυνάμεις του είχαν σκοτώσει άλλους 6 αντάρτες σε ξεχωριστή επιχείρηση στην περιοχή Λα Μακαρένα





η ΥΕΜΕΝΗ θα σκασει πρωτη
από garizo 5:31μμ, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011
Η Υεμενη θα σκασει . τα πραγματα εκει ειναι σκουρα για την κυβερνηση και ήδη εχει χασει τον έλεγχο απο την μιση χωρα. Οι εδω.. το εχουν θαμενο το ζήτημα.. Επίσης στο Μπαχρειν παρα την καταστολή τα πράγματα θα αγριεψουν .. με ασχημο τρόπο ..Οσο για τον Κανταφι , αν κρινει κανεις απο μερικους"επαναστετες" που εκληπαρουσαν το ΝΑΤΟ να επεμβει.. συμπερενω ότι κατι διαφορετικό πάιζεται στην Λιβύη από ότι στην άλλη Μ Ανατολή..
Ti παίζεται;;;
από ΣΑΓΚΙ 8:34μμ, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011
Συμφωνώ με τον garizo και θέλω να πω ότι η Βεγγάζη είναι θέμα 2 ημερών από τη στιγμή και μόνο που καθαρίσει πλήρως η περίμετρος (Μπρέγκα ,Αλζαμπίγια) ήδη ύπάρχει πρόβλημα ανεφοδιασμού που δε θα ρισκάρει ενδεχόμενη επίθεση στη Βεγγάζη με τον κίνδυνο να κυκλωθεί και μεγάλο μέρος του στρατού του να αιχμαλωτιστεί από τους αντικαθεστωτικούς ώστε να γίνει όπλο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό το θέμα που καίει είναι το Μπαχρέιν(κάτι εντελώς διαφορετικό με τη Λιβύη) που μια μειονότητα Σουν κατέχει τη Βασιλεία κι επιτρέπει σε μια ξένη δύναμη να χτυπάει τις σιιτικές διαδηλώσεις ωστόσο πρέπει να εξεταστεί πλήρως η στάση του Μπαχρέιν στην καταιγίδα της ερήμου και στην κατάληψη κι ανακατάληψη του Κουβέιτ αλλά και στην κατάληψη του Ιράκ κάποια οργάνωση είχε μιλήσει τότε για κρατίδια προτεκτοράτα που έγιναν από οικογένειες-φατρίες που υποστηρίχτηκαν από τους απελευθερωτές ΑγγλοΓάλλους και δεν είναι τυχαίο που ενώ στο Ιράκ τα αποθέματα πετρελαίου είναι πιο δυσπρόσιτα από μικρά κρατίδια όπως τα εμιράτα που και φυσικούς πόρους(λιμάνια) έχουν και αντλούνται πιο εύκολα καθότι βρίσκονται στη λεκάνη απορροής .Ο λαός όμως δε συμμετέχει στον πλούτο και δυστυχώς όλοι μας περιμένουμε την εξέγερση να την οδηγεί η ιδεολογία κι όχι η θρησκεία κι ο φανατισμός που οδηγεί σε σφαγές χωρίς νόημα θυμηθέίτε την προδοτική στάση των Κούρδων του Ιράκ που έγιναν στρατός των Αμερικάνων .Ωστόσο ακόμα δε μπορώ να κατανοήσω το πως καταλαβαίνουν την έννοια "έθνος" όταν έφεραν ξένο στρατό να πετσοκόψει στην κυριολεξία τους υπηκόους τους-όλοι σοκαριστήκαμε με το βίντεο του νεαρού που χτυπήθηκε πισώπλατα με την οβίδα στο κεφάλι-σημασία δεν έχει αν θα νικήσει ή θα χάσει σίγουρα θαχει συνέχεια απλά φαίνεται ότι στη Λιβύη ήταν κάτι καλά οργανωμένο(οι εξεγερμένοι έχουν όπλα) στο Μπαχρέιν είναι κυριολεκτικά σφαγή κι όσο κι αν αγγίζω επικίνδυνα μονοπάτια το ΙΡΑΝ επιτέλους πρέπει να πάρει θέση με όποιο κόστος.