Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Παρασκευη 18 Μαρτιου 2011 _______16.10

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18.00
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων προτείνει προς τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες, νέα γενική πολιτική απεργιακή κλιμάκωση μέσα στον Απρίλη
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το νέο αντεργατικό Σύμφωνο για το Ευρώ και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνουν ότι στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι εργοδότες, επιδιώκουν τη διαρκή ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων. Σύμμαχοί τους οι καναλάρχες, οι μεγαλοεκδότες, τα καθεστωτικά και κοινοβουλευτικά κόμματα και ο υποταγμένος συνδικαλισμός.
Η τεράστια προσπάθεια παραπληροφόρησης που ξεκίνησαν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια για να πείσουν ότι το «Σύμφωνο για το Ευρώ» και οι ρυθμίσεις για το χρέος αποτελούν μεγάλες «επιτυχίες», δεν μπορούν να κρύψουν ότι για εμάς δεν είναι τίποτα άλλο από εισιτήριο στην κόλαση του εργασιακού μεσαίωνα. Δεν μπορούν να κρύψουν πως η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου σημαίνει επιμήκυνση του Μνημονίου (που από έκτακτη κατάσταση γίνεται μόνιμη) για να πληρωθούν οι τραπεζίτες - τοκογλύφοι, ξένοι και ντόπιοι. Πως σημαίνει επιμήκυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων με ακόμη περισσότερες περικοπές, για να μπορέσουν οι τοκογλύφοι να μας ξεζουμίζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία για να μαζέψει 50 δις ευρώ μέχρι το 2015. Δηλαδή υποσχέθηκε ότι θα πουλήσουν κοψοτιμής όλες τις ΔΕΚΟ και μεγάλες εκτάσεις δημόσιας γης. Δέχθηκε να υπάρξει νομική δέσμευση για τη διατήρηση του ελλείμματος σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα. Συμφώνησε στο στραγγαλισμό κάθε κοινωνικού δικαιώματος, στη διάλυση των υποδομών και στην παραπέρα μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.
Ταυτόχρονα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια της κυβέρνησης, με συνοπτικές διαδικασίες να εξαφανίσει από το νέο Καλλικρατικό χάρτη της εκπαίδευσης εκατοντάδες σχολεία. Στόχος των συγχωνεύσεων – καταργήσεων είναι λιγότερα σχολεία, λιγότερα «έξοδα», μεγαλύτερα τμήματα μαθητών, λιγότεροι εκπαιδευτικοί και παράδοση της παιδείας στους νόμους της αγοράς.
Στον ιδιωτικό τομέα δε θέλουν να αφήσουν τίποτα όρθιο. Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, νομοθετικές και πολιτικές, η κυβέρνηση και η τρόικα διαλύει τις συμβάσεις, χτυπά μισθούς και δικαιώματα, ενισχύει την εργοδοτική αδιαλλαξία. Στους χώρους δουλειάς, η εργοδοσία εκβιάζει, τρομοκρατεί και απολύει, προκειμένου να περάσει τα σχέδιά της. Κάθε μέρα πληθαίνουν οι επιχειρήσεις που προχωρούν σε απευθείας περικοπές μέσω ατομικών συμβάσεων και σε εκ περιτροπής εργασία. «Όλα γίνονται για να σωθούν οι θέσεις εργασίας», λένε, αλλά αυτό είναι εντελώς ψευδεπίγραφο, καθώς βασική συνέπεια της πολιτικής τους είναι η εφιαλτική αύξηση των απολύσεων και της ανεργίας. Τα στοιχεία είναι εφιαλτικά, χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν για πρώτη φορά δουλειά, οι εργαζόμενοι της μαύρης εργασίας. Τα όρια ανάμεσα στην εργασία και την ανεργία γίνονται όλο και περισσότερο ασαφή. Την ίδια στιγμή η τρόικα απαιτεί νέες περικοπές στα επιδόματα ανεργίας και η κυβέρνηση ανακοινώνει διαρκώς νέα προγράμματα ενίσχυσης, με ζεστό χρήμα, προς τους επιχειρηματίες.
Αγωνιστική ταξική ενότητα ενάντια στη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Απέναντι στο πραξικόπημα κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου να προτάξουμε την εργατική απάντηση της ανυπακοής- αντίστασης – ανατροπής της αντεργατικής καταιγίδας! Να διαλέξουμε το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα, τη μετωπική ρήξη με τον εκβιασμό των ελλειμμάτων και του χρέους από τους τραπεζίτες, τους χρηματιστές, το ελληνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό που δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει μια τέτοια μάχη, που προσπαθεί να βρει διέξοδο σε στημένους και αδιέξοδους διαλόγους και σε συμβιβασμούς για να μη μας συμβεί το χειρότερο (!!), σκορπώντας την απογοήτευση και προετοιμάζοντας το έδαφος για την αποδοχή των νέων αντιλαϊκών μέτρων.
Οι μικροί και μεγάλοι αγώνες των εργαζόμενων σηματοδοτούν τη δυνατότητα ανατροπής της επίθεσης. Οι δύο γενικές απεργίες της 15/12 και της 23/2 έδειξαν ότι μπορεί να υπάρξει ένα ισχυρό εργατικό μέτωπο ανατροπής με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις γενικές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα. Στα διόδια, στην Κερατέα, στις συγκοινωνίες, στην υγεία, στους αγώνες ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και σε αρκετούς χώρους δουλειάς, διαμορφώνεται ένα νέο πνεύμα απειθαρχίας, ρήξης και αλληλεγγύης. Ένα όλο και διευρυνόμενο τμήμα εργαζόμενων, ανιχνεύει δρόμους ανατροπής της επίθεσης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ιστορικής σημασίας. Καταργούνται δικαιώματα δεκαετιών, επιστρέφουμε στον εργασιακό μεσαίωνα, φτιάχνουν ένα κολασμένο κόσμο για τα παιδιά μας. Να απαντήσουμε με απεργιακό κίνημα διάρκειας και ταξικής αλληλεγγύης. Να οικοδομήσουμε μέσα στα σωματεία μας την αγωνιστική ταξική ενότητα των ίδιων των εργαζομένων. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
- Για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει. Για να νικήσουμε τη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
- Για να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους - παύση πληρωμών, ανυπακοή και ρήξη με τις συμφωνίες της ΕΕ, την ΕΚΤ και την ΟΝΕ.
- Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.
- Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους: Κανονικές προσλήψεις σε όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της ελαστικής απασχόλησης. 35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο, σαν μέσο για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για το χτύπημα της ανεργίας.
- Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να επιστρέψουν τώρα στο δημόσιο όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ΟΤΕ, λιμάνια, Ολυμπιακή κλπ). Για εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.
- Για δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες, παιδεία και υγεία.
- Για τα δικαιώματα των ανέργων: Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό, σε όλο το διάστημα ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα χρόνια. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πάγωμα όλων των χρεών –δανείων των ανέργων. Μείωση των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου, δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους.
- Για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα για έλληνες και ξένους εργάτες.
Καλούμε σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 22 Μάρτη. Μπροστά στη νέα σύνοδο κορυφής στις 24 Μάρτη, όπου θα εγκριθεί επίσημα όλο το εφιαλτικό σενάριο, οι εργαζόμενοι μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Καλούμε σε παναθηναϊκή συνέλευση τον Απρίλη, κάθε σωματείο και επιτροπή αγώνα που θέλει να αγωνιστεί ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια (τους κατοίκους της κερατέας, τους αγωνιστές των κινημάτων ενάντια στα διόδια και τις αυξήσεις των εισιτηρίων κλπ)
Στις αρχές Μάη προτείνουμε να πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνάντηση πρωτοβάθμιων σωματείων.
Τα σωματεία πρέπει να οργανώσουν στο μερίδιο που τους αναλογεί την παρέμβαση τους για το ζήτημα της ανεργίας. Με τη συμβολή τους στην δημιουργία μορφών οργάνωσης των ανέργων, που θα συζητήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διεκδικήσεων και άμεσες μορφές πάλης.
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων προτείνει προς τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες, νέα γενική πολιτική απεργιακή κλιμάκωση μέσα στον Απρίλη.










Δημοσιεύθηκε: απο no truth zone Παρ Μάρ 18, 2011 3:55 am Θέμα δημοσίευσης: Ζώνη Απαγόρευσης της Αλήθειας

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του athens.indymedia η ζώνη απαγόρευσης της αλήθειας σχετικά με τη Λιβύη. Επίκειται στρατιωτική επέμβαση κατά όσων αμφισβητούν την έγκυρη, έγκαιρη, έγκριτη πληροφόρηση των cnn, bbc, aljazeera, indymedia και cia, για την προστασία των άμαχων, εξεγερμένων φιλελεύθερων, ανθρωπιστών, ουαχαμπιτών, οπαδών του βασιλιά Ιντρίς και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων.
ΟΜΩΣ... ένα φάντασμα στοιχειώνει τους servers σας... Το φάντασμα του κρυμμένου thread.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1265557
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=194893#194893
http://indy.gr/analysis/logokrisia-ap-to-athens-indymedia-gia-libyi

http://overdisinformation.wordpress.com/






ενημέρωση από πανεκπαιδευτικό - αθήνα
από πκ 4:24μμ, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011
τώρα συλλαλητήριο στην Αθήνα από φοιτητές...
Από τηλέφωνο η πορεία ήταν καλύτερα από την προηγούμενη αλλά όχι αντίστοιχη των περιστάσεων...Γύρω στα 1000+ άτομα έφτασαν στη Βουλή. Νωρίτερα έγινε πορεία και από το Μ.Α.Σ. με την ίδια περίπου συμμετοχή και λίγο καλύτερη (1200 - 1300).... Επιβεβαιώστε αν ισχύουν...Πάντως πρέπει να ξυπνήσουμε λίγο...Κυρίως οι ΕΑΑΚίτες το τρέχουν μέχρι τώρα. Δεν αρκούν. Νέα πορεία στις 23 ακούστηκε
πορεια...
από εαακιτιαν 8:57μμ, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011
γυρω στα 600-700 ατομα ηταν η πορεια, δηλαδη λιγο καλυτερη απο την προηγουμενη, ειδικα αν σκεφτουμε οτι στην προηγουμενη υπηρχε και ενα μπλοκ 100 εκπαιδευτικων.
Το κκε ειχε πολυ περισσοτερο κοσμο, θα ελεγα 2000-2500(ηταν ομως και το μας και το σασα).Στη συνεχεια εγινε συντονιστικο γενικων συνελευσεων στο εμπ οπου κοινη καταληξη ηταν νεος γυρος συνελευσων την επομενη εβδομαδα και πορεια την τεταρτη.
Οι σχολες της αθηνας, που πηραν κινηματικη αποφαση ηταν 13, αμα ξερει καποιος τι παιζει και στην επαρχια ας ενημερωσει.
e re paidia
από lucky 13 2:04μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
e re paidia ok ti 600 ti 1000 pali einai poly ligoi egw pou hmoun katw eniwsa apogohteysh






Οι συνήγοροι του χασάπη της Λιβύης στον ΟΗΕ :
από @ 10:59πμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
(ενημέρωση , γιατί διάφορα άσχετα γράφονται στο site)
Το Σ.Α του ΟΗΕ ψήφισε τα μέτρα για την προστασία των εξεγερμένων από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της οικογένειας Καντάφι. Από τα 15 μέλη του Σ.Α , 10 ψήφισαν υπέρ , και πέντε απείχαν από την ψηφοφορία.
Οι πέντε συνήγοροι του χασάπη της Λιβύης : ΡΩΣΙΑ , ΚΙΝΑ , ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΙΝΔΙΑ , ΒΡΑΖΙΛΙΑ.
Ο κόσμος έχει βγει μαζικά στους δρόμους και πανηγυρίζει στην πολιορκημένη Βεγγάζη ρίχνοντας και αντιαεροπορικά πυρά.
(ΑΠΕ)
Η αρχή του τέλους για τον σχιζοφρενή συνταγματάρχη με την κελεμπία ?
Το ΣΑ του ΟΗΕ ψήφισε υπέρ στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη
από Νeo 0:51πμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Μόλις πέρασε ψήφισμα στον ΟΗΕ που εγκρίνει τους βομβαρδισμούς εναντίον της Λιβύης
Μόλις εγκρίθηκε απο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το ψήφισμα 1973 για ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Λιβύης με ψήφους 10 υπέρ και 5 αποχές (Κίνα, Ρωσία). Οι "απελευθερωτές" της Δύσης ξανά επί το έργον. Ένα νέο έγκλημα ξεκινά.
:(
από :( 12:00μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Αν δεν ήταν σοβαρότατο το ζήτημα θα γέλαγα ρε "φίλε"....
Ποιοι συνήγοροι ποιου χασάπη;
Οι χασάπηδες των λαών;
Που τόσα χρόνια τα είχαν βρει με τον μικροχασάπη γκαντάφι, και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να του πάρουν τα πετρέλαια από τα χέρια (και από τα χέρια του λαού της Λιβύης)...
Για να σώσουν τους εξεγερμένους... Όπως τους σώσαν στην αίγυπτο, τυνησία, αλγερία, μπαχρέιν, παλαιστίνη, λίβανο...
Α ρε γλέντια!
Τι να πει κανείς άλλο απο άσχετα;
από GⒶraZero 12:11μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Είναι δύσκολο να ξέρεις και να μαντέψεις τι επιθυμούν οι διάφοροι εξεγερμένοι.
Κάποιοι πανηγυρίζουν κι άλλοι ίσως όχι. Αν θεωρήσουμε ότι όπως πάει ο Καντάφι θα ανακτήσει την κυριαρχία και θα κατακρεουργήσει, όσους τον πέρνει πολιτικά, που πήραν μέρος στην εξέγερση, τι ελπίδα μπορεί να έχουν εκτός απο εξωτερική παρέμβαση;
Με όλα όσα ξέρουμε και υποθέτουμε με μυστικές υπηρεσίες της Δύσης θα μπορούσε ένα σχέδιο δολοφονίας του Καντάφι και των γύρω του να δώσει ένα γρήγορο τέρμα στη σφαγή, αλλά αυτό δε το θέλουν, ούτε ο ΟΗΕ μπορεί να αποφασίσει κάτι τέτοιο.
Εμείς τι κάνουμε και τι υποστηρίζουμε όταν δεν ξέρουμε ο ίδιος ο αντιστεκόμενος λαός τι θέλει. Με τι σκεπτικό θα βγούμε στο δρόμο ενάντια στον πόλεμο αυτό, αφήνοντας τη σφαγή να προχωρήσει;
Η εικόνα που έχουμε για την παρούσα κατάσταση στη Λιβυή και ποιός βομβάρδισε τι και ποιόν πριν και μετά την εισβολή είναι όσο καθαρή όσο η ατμόσφαιρα πάνω απο την Φουκουσίμα. Γιατί μη γελιόμαστε, αυτα περί Νο Φλάϊ Ζόουν είναι φούμαρα, μια χαρά εισβολή και απόβαση θα γίνει για να στηριχθεί.
Και η Γερμανία σε συνάρτηση με την Ρώσσικη θέση λευκής ψήφου στο συμβούλιο τι ρόλο παίζει. Εξάρτηση απο Ρώσσικη ενέργεια/καύσιμα, διαφοροποίηση απο τον άξονα επιρροής του ΝΑΤΟ;
Πάντως το να παρουσιάζεται κάποιος σατράπης σαν εχθρός της Δύσης αυτό δεν τον κάνει λιγότερο αφεντικό και ταξικό εχθρό, ούτε τους εχθρούς του φίλους.
Ας εστιάσουμε στην παρουσία των αφεντικών της εξέγερσης και αν βρήκαν βολική τη κατάσταση ή όντως οδηγούσαν την επανάσταση.
απαράδεκτο άρθρο
από ταξικός πόλεμος 2:35μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Τέτοιου τύπου άρθρα είναι απαράδεκτα. Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι οι ισχυρές χώρες ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά για τα δικαιώματα του λαού της Λιβύης; Τόσα χρόνια που έκαναν συμφωνίες με τον Καντάφι και του πουλούσαν όπλα για πετρέλαιο δεν ενδιαφέρονταν; Για το Μπαχρέιν δεν ενδιαφέρονται; Εκεί έχουμε μια άοπλη εξέγερση που σφαγιάζεται από το στρατό των συμμάχων της Δύσης. Εκεί τάνκς της Σαουδικής Αραβίας εισέβαλλαν στους δρόμους του Μπαχρέιν για να στηρίξουν την κυβέρνηση. Γιατί κάποιες χώρες απείχαν; Δεν ξέρω όλα τα δεδομένα, αλλά προφανώς υπάρχουν κάποια συμφέροντα. Και ο Αραβικός Σύνδεσμος προφανώς έχει συμφέροντα. Σίγουρα θα χαρούν να διαλυθεί ένα ισχυρό καθεστώς της περιοχής τους, για να αποκομίσουν οφέλη. Το ίδιο και οι δυνάμεις της Δύσης, που φαίνεται ότι απαιτούν καλύτερους όρους στη συμφωνία με το Λιβικό καθεστώς και ο Καντάφι ζητούσε ανταλλάγματα. Μια κυβέρνηση που θα φτιαχτεί με την άμεση βοήθεια της Δύσης σίγουρα θα βολεύει καλύτερα. Είναι λυπηρό που υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τόσο επιφανειακά τα πράγματα, και ακόμα χειρότερο που αντί να τα συζητήσουν ή έστω να θέσουν μερικά ερωτήματα, γράφουν με τόσο κατηγορηματικό τρόπο.
Το ζητούμενο είναι να ξέρουμε τι λένε οι ίδιοι οι εξεγερμένοι, που δεν ξέρουμε. Είδαμε μερικές χιλιάδες σε μια πλατεία στη Βεγγάζη να πανυγιρίζουν πυροβολώντας στον αέρα, και κάποιους ηγέτες στο ίδιο κλίμα. Η Λιβύη έχει περίπου 4 εκατομμύρια κόσμο, σωστά;
Ότι το καθεστώς του Καντάφι είναι ολοκληρωτικό, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης (που μέχρι πριν ένα μήνα ήταν πιστές στον Καντάφι) θα είναι καλύτεοι είναι εξαιτερικά αμφίβολο, και ειδικά όταν θα έρθρουν στην εξουσία με τη στρατιωτική βοήθεια των ισχυρών κρατών.
Χαχαχαχα! Επίθεση του ΝΑΤΟ για την απελευθέρωση της Λιβύης! (Για γέλια και για κλάματα...)
από ου ρε 12:42μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Αφού πρωτα διαβασαμε θριαμβολογίες για την ανυπάρκτη κοινωνική επανάσταση που στην Λιβύη που θα σαρωνε τον Κανταφι, κι ενα σωρό ψέμματα για τους αφρικανούς "μισθοφόρους" του και τους δήθεν αεροπορικούς βομβαρδισμούς νοσοκομείων από κανταφικούς τελικά διαβάζουμε θριαμβολογίες για την στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ που θα επιτεθεί για να σωσει τους εξεγερμένους!
Όπως από την αρχή γραφαμε εδώ, στη Λιβύη επρόκειτο για ξεσηκωμό -με την ευκαιρία των κοινωνικών εξεγέρσεων στην Τυνησία και Αίγυπτο-, διαφόρων αντικαθεστωτικων και αντιπολιτευόμενω ομάδων, (πρωην Κανταφικών υπουργών και στρατηγών, μοναρχικών, ισλαμιστών, δυσαρεστημένων φυλάρχων, φιλοδυτικών "δημοκρατικών" κλπ που μετα την αποτυχία τους να επικρατήσουν εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο.΄Κι όπως από την αρχή λεγόταν εδώ ότι το ΝΑΤΟ θα επιτεθόταν ακριβώς τη στιγμή που ο Κανταφι θα επικρατούσε και θα ανακαταλάμβανε, χωρίς ουσιαστική αντίσταση, τη μια μετα την άλλη τις πολεις της δυτ. Λιβύης.
Ο Κανταφι κερδισε στρατιωτικά σε όλα τα σημεία αλλά το καθεστώς του ήταν τελειωμένο γιατί απομονώθηκε διεθνώς και η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, την οποία παρακαλούσαν οι πρωην κανταφικοί ηγετες της εξέγερσης, ήταν θεμα χρόνου. Οι εξεγερμένοι τελικά δεν ήταν παρα τα προσκοπάκια της αμερικανονατοικής επίθεσης.
Κι όπως ήταν φυσικό μετα το φιασκο της εξέγερσης που τόσο εκθείασαν και τόσα ψέμματα έγραψαν για αυτήν κατι σχολιαστές με nick τύπου "οΠόλεμοςΤαφεντικού" εξαφανίστηκαν και επανεμφανίζονται με άλλα nick για να εκθειάσουν τώρα την αναμενόμενη "απελευθερωτική" επίθεση των στελθ και των πεζοναυτών!
Ο "απελευθερωτικός" πόλεμος κατά του ντόπιου αφεντικού θα γίνει τωρα από τα πλανητικά αφεντικά!
Και ένα προχθεσινό σχετικό σχόλιο απάντηση σε έναν ψευτολίβυο
από προσκοπάκια του ΝΑΤΟ 12:50μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
(Τροποποιήθηκε 2:49μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011) Ο Κανταφι νικά μα έχει ήδη τελειώσει
από δεν έχει μέλλον το καθεστώς του 11:56πμ, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 Δεν ξέρω αν είσαι λίβυος, που πολύ αμφιβάλω, αλλά για να γραφεις ότι ο Κανταφι κρταει με το ζόρι την τρίπολη και την Σύρτη δεν φαίνεται να ξέρεις καν τι κατάσταση επικρατεί εκεί. Και το γεγονός ότι είναι ένας δικτατορας δεν σημαίνει πως είναι απομονωμένος χωρίς ερείσματα, οπαδούς και σύμμαχες φυλές, με πρώτη -πρωτη τη δική του, τη Γκανταφα, τους μαυρους Τεμπού κ.α. Γι αυτό άλλωστε και ανέκοψε οριστικά την προέλαση των εξεγερμένων αντικαθεστωτικών ανακατελαβε πολλές πόλεις (Ζουάρα, Ρας Λανούφ, Μπρεγκα κα) και πλησιάζει τώρα και στη Βεγγάζη. 160 χλμ απέχει από αυτή. Πολιτικά βεβαια ο Κανταφι έχει πλεον τελειώσει, εξαιτίας της διεθνούς απομόνωσης και αυτό δεν είναι αναστρέψιμο. Θα πέσει αναπόφευκτα. Αλλά η ανατροπή του από τη Δύση δεν θα φερει την ελευθερία στο λιβυκό λαό, την απόλυτη κυριαρχία των δυτικών, των πολυεθνικών και των ντόπιων λακέδων τους θα φέρει.
Παπαγαλάκια ενός ακόμα "ανθρωπιστικού" πολέμου
από καθε μερα νατοικό στριπτίζ 1:31μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Οι πραγματικοί όμως εξεγερμένοι δεν γλείφουν τις αρβύλες του ΝΑΤΟ,
και οι αντικαθεστωτικοί θα παραμέναν στις θεσεις τους όπως έκαναν και στην Αντζαμπίγια όπου σύμφωνα με όλα τα ρεπορταζ το έβαλαν ο ένας μετα τον άλλον στα πόδια τρεχοντας να κρυφτούν στη Βεγγάζη και έμειναν να πολεμήσουν μόνο 100. Ο επικεφαλής στρατηγός των αντικαθεστωτιών και πρωην υπουργός Εσωτερικών του Κανταφ, έδωσε το σύνθημα της υποχώρησης και των εναπομεινάντων 100 στη Βεγγάζη και δήλωσε "ο πόλεμος χάθηκε"! Κι ενώ αναμενόταν για τις επόμενες 48 ώρες η αναπόφευκτη ανακατάληψη της Βεγγάζης εκδόθηκε άδεια του Συμβουλιου ασφαλείας για "ανθρωπιστική" στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Χαρας ευαγγελια στους "εξεγερμενους" που, όπως εκαναν άλλοτε οι Ουτσεκάδες του Κόσοβου, παρακαλούσαν τους αμερικάνους, τους αγγλους κλπ να επέμβουν.
Το Κόσοβο χθες, η Λιβύη σήμερα!
....
από ..... 3:27μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Aπαντηστε ντε στον πιστιρικα!!!! Αφου ειναι παρανοικος δολοφονος ο Κανταφι οπως λετε, καλα κανουν οι αμερικανοι και οι γαλλοβρετανοι που θελουν να εισβαλλουν στην Λιβυη!!! Ολοι πρεπει να υποστηριξουμε το μοναρχικο ισλαμιστικο κινημα που σκοτωνει τους μεταναστες, για να υποστηριξει τους Λιβυους!!!! Ολοι πρεπει να υποστηριξουμε τους δυτικους σταυροφορους που θελουν να εισβαλλουν για να παρουν τα πετρελαια!!!! Αλλωστε για τα συμφεροντα μας το κανουν, θα πεσει ετσι η τιμη της βετζινης και του πετρελαιου!!!! Και ολοι πρεπει να πιστεψουμε τα δυτικα πρακτορεια που λενε για χιλιαδες σφαγες απο τον Κανταφι, και ας τις κανουν τις σφαγες οι "εξεγερμενοι" σας!!! Οι "αοπλοι εξεγερμενοι" σας, με τα πυροβολα, τα τανκς, και απο οτι μαθαινουμε τωρα τελευταια, με τα αεροπλανα τους και τα ελικοπτερα τους!!! Ζητω η ξενη επεμβαση στην Λιβυη!!! Οταν εφαρμοσουν οι "εξεγερμενοι" σας τον νεοφιλελευθερισμο, τη φασιστικη δικτατορια, την ισλαμικη σαρια του μουσουλμανισμου εναντιον των γυναικων, θελω να σας δω τι θα λετε!!!








Ανδρέας Βγενόπουλος : εξαγόρασε την zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου
Σε εξαγορά του zougla.gr επροχώρησε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος έναντι 50 εκ ευρώ , αφήνοντας όμως στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο την επιμέλεια και την διεύθυνση του site που είναι πλέον στην 13η θέση στην Ελλάδα και έχει τα περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις από όλα τα άλλα sites. Τα έξοδα του είναι πολύ λίγα και έχει θετικό ισοζύγιο την ώρα που άλλα sites αδυνατούν να συντηρήσουν ακόμα και τα γραφεία τους. Στις προθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου είναι να προχωρήσει το web tv της zougla.gr και να έχει εκπομπές λόγου , αθλητικές και να έχει δελτίο ειδήσεων μιας ώρας,
Η συμφωνία κλείστηκε πριν από λίγες ημέρες και ο Μάκης για ακόμη μια φορά πέτυχε να βγάλει χρήματα μετά την αποτυχημένη απόπειρα με την εφημερίδα veto αλλά και την επικερδέστατη πώληση του μεριδίου του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ακούγεται μάλιστα ότι ετοιμάζουν μαζί με τον Βγενόπουλο και μια free press εφημερίδα που θα βγαίνει κάθε Κυριακή.
Πηγή : Ανεργοι Δημοσιογράφοι







Στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη απόφάσισε ο ΟΗΕ
από τηλεθεατής του al-jazeera 1:07πμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Πριν λίγα λεπτά υπερψηφίστηκε ψήφισμα του ΟΗΕ
Πριν λίγα λεπτά ψηφίστηκε από το Συμβούλιο του ΟΗΕ απόφαση που απαιτεί την άμεση κατάπαυση του πυρός, και προβλέπει εφαρμογή της απόφασης αυτής με μέσα που περιλαμβάνουν την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων, αλλά και επί τους εδάφους δημιουργία ζωνών ασφαλείας για τους πολίτες της Λιβύης. Προβλέπεται ότι όποιες χώρες του αραβικού συνδέσμου, αλλά και όποιες άλλες επιθυμούν θα λάβουν μέρος στην εφαρμογή της απόφασης.
Το ψήφισμα ήταν γενικό. Τώρα γίνονται συζητήσεις επί του συγκεκριμένου.
Στη Βεγγάζη (στα ανατολικά της χώρας), όπου είναι το προπύργιο των εξεγερμένων, έχουν ξεσπάσει ξέφρενοι πανηγυρισμοί.
Δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση ως τώρα από το καθεστώς του Καντάφι.
Λίγη ώρα νωρίτερα ο Καντάφι είχε δηλώσει ότι είναι ζήτημα ωρών η κατάληψη της Βεγγάζης, και θα κυνηγηθούν οι "ένοπλοι αλήτες" σοκάκι προς σοκάκι, σπίτι προς σπίτι, ενώ υποσχέθηκε αμνηστία για όσους παραδώσουν τώρα τα όπλα. Σε ένα διάγγελμα ψυχολογικής τόνωσης του πληθυσμού που παραμένει πιστός σε αυτόν δήλωσε ότι οι αλήτες αυτοί (μιλάμε για τους εξεγερμένους) θέλουν να μετατρέψουν ξανά τη Λιβύη σε αποικία της Δύσης, και ότι αυτό δε θα το επιτρέψουν ακόμα και αν ρίξουν πυρηνικά τους στη χώρα. Είπε και άλλα του στυλ, ότι θα πεθάνω για το λαό της Λιβύης και ο λαός της Λιβύης ξέρει ότι θα πεθάνει για αυτόν.
Επίσης δήλωσε ότι αν επιτεθούν ξένες δυνάμεις στη Λιβύη, κάθε κινητή δύναμη σε όλη τη Μεσόγειο, πολιτική ή στρατιωτική, θα γίνει αυτόματα στόχος των Λιβυκών ενόπλων δυνάμεων.
Πριν κάποιες ώρες, το al jazeera μετέδωσε ότι τανκερ γεμάτο με καύσιμα που απέπλευσε από Ελληνικό λιμάνι και είχε προορισμό την Τρίπολη (πρωτεύουσα της Λιβύης), κατέληξε στην Τομπρούκ (ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους). Άγνωστο το πως κατέληξε εκεί, ενώ πιθανολογείται από ελληνικά καθεστωτικά μέσα ότι εξεγερμένοι το έλεγξαν εν πλω (πειρατεία), καθώς στα ανοιχτά της Μάλτας εξέπεμψε σήμα πειρατείας. Το πλοίο είχε σημαία Λιβύης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανακοινώνονται.
Βεγγαζινέ, ποιον κοροϊδεύεις;
από peer 1:57πμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Το no fly zone είναι ΚΑΘΑΡΗ κήρυξη πολέμου αφού φυσικά επεμβαίνει στον εναέριο χώρο μιας άλλης χώρας. Το παραδέχτηκε άλλωστε ο ίδιος ο υφυπουργός άμυνας των ΗΠΑ που το ονόμασε "ευφημισμό για τον πόλεμο". Επίσης, ανακοινώθηκε ότι θα παρθούν όλα τα μέτρα για την "προστασία των πολιτών" (όπως γνωρίζουμε τα εκατομμύρια που έχουν σφάξει οι ανθρωπιστικές προστασίες), που είναι και επέμβαση στην ξηρά. Άντε τώρα να ενωθείς με τους άλλους βεγγαζινούς "εξεγερμένους" να πανηγυρίσετε!
Είναι επέμβαση, κι όμως !
από <@> 2:12πμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Και μόνο η απαγόρευση πτήσεων, σημαίνει πως έχουν τη δυνατότητα να προσβάλουν επίγειους στόχους αν θεωρήσουν ότι απειλούνται όσοι ελέγχουν τον εναέριο χώρο.
Οι αμερικάνοι το έχουν δηλώσει εδώ και μέρες.
Ενα θέμα υπάρχει, γιατί άργησαν τόσο να βγάλουν το ψήφισμα.
απλό είναι
από βλαχος 3:42πμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Άργησαν να βγάλουν το ψήφισμα γιατί όλοι τους παρακάλαγαν τον καλό θεούλη να τα καταφέρουν οι "επαναστάτες" βασιλικοί ισλαμιστές μόνοι τους και να γλυτώσουν την ρετσινιά της επέμβασης που θα αποκάλυπτε και όλο το παιχνίδι που παίζουν. Παιχνίδι που κάνει μπαμ και απ το ότι τα ΜΜΕ δεν δίνουν δεκάρα για το Μπαχρέιν μιας και εκεί τις καφρίλες τις κάνουν σύμμαχοι. Βέβαια μερικοί φωνάζαμε τόσες μέρες ότι τα ΜΜΕ λένε ανακρίβειες αλλά δεν ακούει κανένας. Τελικά όχι απλά λένε ανακρίβειες, είναι σκέτα προπαγανδιστικά όργανα. Κυριολεκτικά γκεμπελισμός.
Δε σε καταλαβαίνω Βεγγαζινέ
από αρχικός 8:59πμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Αν η κατάρριψη οποιουδήποτε αεροσκάφους απογειωθεί στον Λιβικό εναέριο χώρο δεν είναι παρέμβαση, τότε τι είναι; "Παρέμβαση" γράφει, όχι "επέμβαση".
Και για να διαλυθούν οι απορίες, λίγη ώρα μετά είπαν ότι βομβαρδισμοί , ηλεκτρονικός πόλεμος και άλλα είναι θεμιτά, όχι όμως η χερσαία επέμβαση (για την ώρα τουλάχιστον).
Από εδώ και κάτω σχόλιο δικό μου:
Μένει να δούμε πόσο καλά προετοιμασμένος είναι ο στρατός της Λιβύης για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με δεδομένο βέβαια ότι μέρος του έχει αυτομολήσει. Ο Καντάφι είναι εξοπλισμένος και με ευρωπαϊκά στρατιωτικά μέσα (όχι μόνο), οπότε οι δυτικοί έχουν μια άποψη για τη δύναμή του.
Για την ώρα, η μόνη ελπίδα αποφυγής διεθνούς εμπλοκής εναπόκειται στο αν οι δυνάμεις του Καντάφι σταματήσουν τις επιχειρήσεις, πράγμα που έχουν αποκλείσει οι Λιβικές αρχές.
Το απόλυτο ξεγύμνωμα των παπαγάλων του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών
από όχι άλλα νατοικά παπαγαλάκια 2:09μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Η επέμβαση λέει στη Λιβύη θα γίνει γιατί την ήθελε ο Λίβανος και όχι η Δύση! Χαχαχαχα! Σοβαρά; Και γιατί δηλαδή δεν έγινε καμιά επέμβαση για να σωθεί ο ίδιος ο Λίβανος όταν καταστρεφόταν απ΄άκρη σ΄άκρη από τους σαρωτικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ; Κια γιατί παρά τις διαδηλώσεις και τις εκκλήσεις του αραβικού κόσμου δεν εμποδίστηκαν ποτέ οι ανηλεείς βομβαρδισμοί και οι εισβολές στη Γαζα, τη Ναμπλούς, την Τζανίν, την Καλκίλια;
Εκείνο που στην ουσία συμβαίνει στη Λιβύη είναι μια καθεστωτική συγκρουση εξουσιαστικών ομάδων για την διατήρηση ή την καταληψη της εξουσίας. Όσο για τα περί αφρικανών "μισθοφόρων" του Κανταφι και τους δηθεν βομβαρδισμούς νοσοκομείων στη Λιβύη αποδείχτηκαν παραμύθια που τα έχουν διαψεύσει οι πάντες, από το Αλ Τζαζίρα μεχρι το Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και το γεγονός είναι πως οι μικρές στρατιωτικές δυναμεις της Λιβύης έκαναν παρέλαση κυνηγώντας τις ακόμα μικρότερες δυνάμεις των αντικαθεστωτικών μεχρι τη Βεγγάζη. Για αυτό λοιπόν γίνεται η στρατιωτική επέμβαση της Δύση, επειδή επειδή οι αντικαθεστωτικοί δεν τα κατάφεραν να πάρουν την εξουσία και νίκησε ο Κανταφι. Και οι αντικαθεστωτικοί αποδείχτηκαν αυτό που ήταν από την αρχή, προδρομοι του ΝΑΤΟ και των πετρελαικών πολυεθνικών. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της χαλιμάς.
Άσε ρε Βαγγαζινέ που έχεις γίνει
από peer 3:19μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
το "twitter" του CNN εδώ μέσα και αναμασάς όλη την ατεκμηρίωτη προπαγάνδα για βομβαρδισμό του "λαού του Καντάφι" από τον "σαδιστή δικτάτορα", για τους μισθοφόρους, για την "εξέγερση"(!), ενώ ακόμα και σχετικά αξιοπρεπείς δυτικοί αναλυτές μιλούν για εμφύλιο πόλεμο. Όσο για το επίπεδο διαβίωσης που είναι το καλύτερο στην Αφρική με διαφορά, αυτά είναι στοιχεία του ΟΗΕ και της...Παγκόσμιας Τράπεζας και όχι της.. Εσπρέσο από την οποία ενημερώνεσαι.
Πάρε ακόμα και αυτό το άρθρο της Ε που κάθε άλλο υπέρ του Καντάφι είναι να δεις μερικά από τα ψέμματα που παπαγαλίζεις και τι ρόλο παίζεις εδώ μέσα, εσύ και τα άλλα τσιράκια του παγκόσμιου συστήματος:
Άσε χθεσινέ Λίβυε, σημερινέ Βεγγαζινε κι αυριανέ Νατοικέ
από Να πας και συ εθελοντής... 3:42μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Το ότι ζήτησε ο Λίβανος επεμβαση του ΟΗΕ για να σωθεί από το Ισραήλ και δεν έγινε ποτέ καμια τετοια επέμβαση δείχνει ότι είναι ανοησία ο ισχυρισμός σου η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη γίνεται γιατί τη ζήτησε ο Λίβανος ! Αυτό είναι ένα μεγαλο ψέμα και μπορεί να το καταλαβει οποιοσδήποτε ακόμη και συ που το ξεστόμισες. Η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη θα γίνει γιατί εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών. Το Λίβανο, την Κύπρο, την Παλαιστίνη και άλλες χώρες που υπέστησαν βομβαρδισμούς, κατοχές, προσφυγιά και εισβολές τις εχουν γραμμένες στα @/@ τους. Η επέμβαση γίνεται για να αντικατασταθεί η εξουσία του κακού Κανταφι από την εξουσία των "καλών" αντικαθεστωτικών (πρωην συνεργατων του Κανταφι) που θα αποδειχτούν πρόθυμοι λακέδες των αμερικανονατοικών, όπως οι ουτσεκάδες "απελευθερωτές" του Κόσοβου Θάτσι, Καραντινάι κλπ.
Το ΝΑΤΟ θα επέμβει στη Λιβύη γιατί το ζήτησε ο Λιβανος!
από Υποκρισία και κοροιδία 3:57μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Ο μόνος ρόλος που επιφυλάσσουν στα αραβικά πρακτορεία τους οι αμερικανοι, γαλλοι και βρετανοι νατοικοί "απελευθερωτές" της Λιβύης είναι ο ρόλος του κολαούζου χειροκροτητή! Ο αραβικός σύνδεσμος τωνστρατηγών της Αιγύπτου, των βασιλιάδων της Σαουδικής Αραβίας, και του Μαρόκου, των εμίρηδων του Μπαχρειν, του Καταρ, του Κουβειτ, του σουλτανου του Ομαν, και των "δημοκρατικών" ηγετών τυπου Υεμένης, που καταδιώκουν και δολοφονούν τους διαδηλωτές σε καθε ευκαιρία ζητούν την προστασία των "εξεγερμενων" της Βεγγάζης.

*Ακόμα αναρωτιούνται οι δυτικοί δημοσιογράφοι και δεν μπορεί κανείς τους να απαντήσει σύμφωνα με την Μοντ της 2Μάρτη του 2004 πως έγινε και σηκώθηκε ταυτόχρονα σε όλη τη Λιβύη η παλιά σημαία της Λιβύης του καθεστώτος του βασιλιά Ιντρίς και μάλιστα από νεολαίους που δεν την είχαν δει ποτέ τους, ούτε πάλι πως ξαφνικά σε μια μέρα παιζόταν στα κινητά όλης της εξεγερμένης νεολαίας ο εθνικός ύμνος της Λιβύης επί Ιντρίς που πάλι κανείς τους ως τότε δεν είχε ακούσει. Αυτό συν ότι η μεγαλύτερη οργάνωση της αντιπολίτευσης της Βεγγάζης είναι η ισλαμοφασιστική «Λιβυκή Μαχόμενη Ισλαμική Ομάδα», συν ότι η κεντρική πολιτική κραυγή όλου του κινήματος είναι «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», συν η ταυτόχρονη ξαφνική αποσκίρτηση ολόκληρων μονάδων του λιβυκού στρατού σε όλα τα σημεία της χώρας υπέρ των επαναστατών βρωμάει φασιστικό πραξικόπημα από 1000 χιλιόμετρα.









ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΗ Σ. ΑΡΑΒΙΑ!
από ... 9:08μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Γενναίες παροχές υποσχέθηκε ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να διασκεδάσει τις λαϊκές εξεγέρσεις.
Σε σημερινό του διάγγελμα, ο Αμπντάλα δεσμεύθηκε για ελάχιστο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων στα 800 δολαρια και για επίδομα ανεργίας της τάξεως των 266 δολ./μήνα!!!
Επιπλέον, δεσμεύθηκε για σειρά επιδομάτων για τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.
j
από m 9:17μμ, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
800 βασικο, ή 800 plus στα οσα ειναι ηδη τωρα ? γιατι νομιζω ακουσα το δευτερο. Επισης, λεει, ανακοινωσε 600.000 νεες θεσεις εργασιας. αλλά τι θεσεις ; Μπατσων ! Επισης, κατι 5 εκατομμυρια για στεγαστικο προγραμμα. Και ενισχυση μιας θρησκευτικης αστυνομιας ... Θα φατε καλα [αυτο παιζεται, μαλλον μονο οι μπατσοι θα φανε καλα] , και θα απαγορευεται να βριζετε τον αλλαχ, λεει ο αμπνταλα. Τον σουνιτη αλλαχ ...