Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δευτερα 21 Μαρτιου 2011 ________14.10

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ 10:57μμ, Κυριακή 20 Μαρτίου 2011
ΑΘΗΝΑ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ»
ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ,
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΙΒΥΚΟ ΛΑΟ
- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
- ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ





ΠΟΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
από Σαλονικιός 6:14μμ, Κυριακή 20 Μαρτίου 2011
Πορεία ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση
αλλυλεγγύη στις αραβικές εξεγέρσεις
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Συλλαλητήριο ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη
πολιτικές-κοινωνικικές οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς καλούνε σε συγκέντρωση
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/3 6ΜΜ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ









Δημοσιεύθηκε: απο ΝΤΑΝΤΟΝ Δευ Μάρ 21, 2011 3:29 am Θέμα δημοσίευσης: Ο ΧΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ - Η ΚΥΠΡΟΣ- Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΤΗΝ ¨ΟΙΚΙΑ ΧΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1974 ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ¨ΚΑΤΑ-ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ¨ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ...
17/03/2011
ΤΟΥ ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨

Αυτή η ΕΙΔΗΣΗ ΚΕΡΑΥΝΟΣ τι είναι, την ώρα που στην Ελλάδα απεργούν ( σ.σ. απεργούσαν ) τα ΜΜΕ;
ΚΥΠΡΟΣ : 17.03.2011.
Τον ιδιοκτήτη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Χρήστο Λαμπράκη, κατονόμασε ως ιθύνοντα νου του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης για το Φάκελο της Κύπρου, ο Ζαχαρίας Κουλίας ανέγνωσε έγγραφο που κατέθεσε στην at hoc Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, ο Χάρης Βωβίδης, γραμματέας του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, σύμφωνα με το οποίο, τρεις μέρες πριν το πραξικόπημα στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σύσκεψη των ηγετών του εγχειρήματος ανατροπής του Μακαρίου.
Συγκεκριμένα η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, στην εξοχική έπαυλη του Χρήστου Λαμπράκη στον Πόρο.
Επικεφαλής της συσκέψεως, σύμφωνα με το έγγραφο, ήταν ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης, τον οποίον ο κ. Κουλίας χαρακτήρισε ως πολιτικό νου του πραξικοπήματος και σε αυτή μετείχαν ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης και επιτελείς του, o εφοπλιστής Ποταμιάνος, ενώ από την Κύπρο πήγε στον Πόρο και συμμετείχε στη σύναξη ο Νίκος Σαμψών, ο οποίος ανέλαβε «πρόεδρος» της πραξικοπηματικής κυβέρνησης μετά την ανατροπή του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου του 1974.
Ο Χρήστος Λαμπράκης πέθανε στις 21 Δεκεμβρίου του 2009 στην Αθήνα, σε ηλικία 75 ετών.
Εκτός από ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη με δύο εφημερίδες και είκοσι και πλέον εβδομαδιαία και μηνιαία έντυπα, ο Λαμπράκης δημιούργησε και το Μέγαρο Μουσικής, που ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών της ομάδας των Φίλων της μουσικής στην ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε.
Ο Χρήστος Λαμπράκης θεωρείτο ως παράγοντας δημοκρατικών πεποιθήσεων και πνεύμα ανήσυχο και είναι χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα, που γράφτηκε για τον ίδιο την ημέρα του θανάτου του από το ειδησιογραφικό site “in.gr”, για τον Λαμπράκη: «Οι πολιτικές περιπέτειες της Ελλάδας, η καθημερινή μάχη για τα δημοκρατικά ιδεώδη και για την αλήθεια, που σάλπιζαν τα έντυπά του και πρόβαλλε ο ίδιος, δεν τον άφησαν άτρωτο. Η χούντα των συνταγματαρχών τον φυλάκισε και κυριολεκτικά στραγγάλισε την κυκλοφορία των εφημερίδων και των περιοδικών του».
www.kathimerini.com.cy
**********************
Όπως βλέπουμε η είδηση αναδημοσιεύτηκε στην Κυπριακή ηλεκτρονική σελίδα της ¨Καθημερινής¨.
Θα έχουμε και πόλεμο ¨Αλαφουζαίων- ΔΟΛ¨ ( σ.σ. στην περίοδο αυτή έχουμε ¨αντιπαλότητα¨ Μπόμπολα-¨ΕΘΝΟΥΣ¨-ΔΟΛ-Ψυχάρη… );

¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨: επικαιροποιημένη προσθήκη:

Εδώ το σχετικό βίντεο με αποκαλυπτικά αποσπάσματα στην Κυπριακή Βουλή :
ΡΙΚ: Προδότες ο Χρ. Λαμπράκης και ο Γρίβας - Διγενής!
Αποσπασματα απο το τηλεοπτικο καναλι της Κυπρου ΡΙΚ SAT που δειχνει τις αποκαλυψεις που κατατεθηκαν μεσα στην κυπριακη Βουλη.
http://www.youtube.com/watch?v=S7ruOqAdy0A&feature=channel_video_title

Παραθέτουμε τα δύο σχόλια του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ που αποτελούν την ¨ολοκλήρωση¨ της αρχικής είδησης – τοποθέτησης του:

ΝΤΑΝΤΟΝ είπε:
18/03/2011 στις 1:23 pm
Όμως είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ότι το Λαμπράκιο συγκρότημα ήταν από την εποχή του Μεσοπολέμου:
” very intelligence …” ( service ; ) , προς αποφυγή παρεξηγήσεων εννοώ ¨πολύ έξυπνο...¨, τίποτα άλλο...
Ως εκ τούτου τίποτα δεν πρέπει να αποκλείουμε στην Ελλάδα των ΔΙΑΔΟΧΩΝ ¨Ρόντος¨- Παπανδρέου…
Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκινά από την σύσταση του Νεοελληνικού κράτους ( 1832 ) και καταλήγει ( από τους πρόθυμους – embeted ) στην ¨25η Μαρτίου 2011¨ ! , ημερομηνία που θα είναι ισάξια αυτής του ¨ελληνικού¨ πραξικοπήματος στην Κύπρο και της Τουρκικής εισβολής.
Ναι ο Ηρακλης Πετιμεζάς έχει βγάλει ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ( ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΙΜΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ¨ΔΟΛ¨-Λαμπράκη.
Θα άξιζε να βρεθεί και να ανέβει από το site ( προσθέτω και οπουδήποτε αλλού ) , μέσω “ skribd.com ” , στο διαδίκτυο, για να γνωρίζουν οι νέοι και να μην μπορούν να λένε οι παλαιοί ¨πως δεν ήξεραν¨ τι συνέβη και συμβαίνει στην Ελλάδα…

ΝΤΑΝΤΟΝ είπε:
19/03/2011 στις 12:31 am

Για τους φίλους που ρώτησαν για το που βρίσκεται το βιβλίο του Ηρακλή Πετιμεζά στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στον πρακτορικό ρόλο των εφημερίδων – εκδοτών της Ελλάδας θέλω να συστήσω τα παρακάτω :
Το συγκεκριμένο σύγγραμμα - με πολλές αναφορές στην Δόλια δημοσιογραφία του συγκροτήματος Λαμπράκη - έχει τον επίκαιρο στις μέρες μας τίτλο ( γεγονός που επιβεβαιώνει τον συγγραφέα μετά θάνατον).

*********************************
¨Ελληνική υποτέλεια και κλεπτοκρατία¨
**********************************
Το έχει αναδημοσιεύσει στα τεύχη 54-56 και 57-59 το ιστορικό περιοδικό ¨ΤΟΤΕ¨ ( 2009 ).
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων θεωρώ αναγκαία την παρακάτω διευκρίνιση :
Ο Ηρακλής Πετιμεζάς , όπως και Κ. Πυρομάγλου με το επίσης αποκαλυπτικό βιβλίο του – ¨Δούρειος Ίππος ¨ – για τον υπονομευτικό ρόλο των ξένων υπηρεσιών στην Ελλάδα , ήταν στελέχη του ¨Πατριωτικού ΕΔΕΣ¨ ( διότι υπήρξε και ο ΕΔΕΣ –Αθηνών που συνεργάστηκε ανοιχτά με τα Τάγματα Ασφαλείας ,εκτός του Μάρτυρα εκτελεσθέντος στον Διόνυσο Μ. Λήτινα , δημοσιογράφου – εκδότη της ¨Δημοκρατικής Σημαίας¨ , παράνομου δημοσιογραφικού οργάνου του ΕΔΕΣ , ορισμένοι λένε μάλιστα πως ¨καρφώθηκε¨ στους Γερμανούς από τον ¨προδοτικό ΕΔΕΣ¨ επειδή ήταν ¨σοσιαλδημοκρατικών αρχών¨ και δεν ήθελε ¨αντικομουνιστική συνεργασία τους Γερμανούς ¨ , όπως και ο ίδιος ο Ν. Ζέρβας που έκανε πολλές ¨τράμπες¨ μεταξύ ¨συμμαχικού – αγγλόφιλου αγώνα¨ και ¨αντικομουνιστικής συνεργασίας με τα στρατεύματα κατοχής –ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ -).
Συνεπώς γνώριζαν ¨από πρώτο χέρι το πώς λειτούργησε η ¨Intelligence¨ στην Ελλάδα και ποίοι την εξυπηρετούσαν μέσα από τα media και όλους τους άλλους θεσμούς του κράτους και της κοινωνίας…
Ο Ηρακλής Πετιμεζάς επίσης, σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα , υπήρξε και φίλος του γνωστού για τις καλές του γνώσεις με την ¨intelligenc¨ Π. Κόκκα που το 1965 με την εφημερίδα ¨Ελευθερία¨ υποστήριζε τον Αποστάτη Κ. Μητσοτάκη και το Βασιλικό Πραξικόπημα του ¨Γερμανό-Αγγλικού Οίκου¨.
Γι΄ αυτό και οι αναφορές τους έχουν αξία.
Ο εκδοτικός οίκος ¨Μέτρον¨ του δημοσιογράφου – συγγραφέα Δ. Κούκουνα με ¨αντικειμενικούς όρους¨ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ¨δεξιός¨ , ανάλογα με το θεωρητικό υπόβαθρο του καθενός ακόμα και ¨εθνικιστικός¨ ή απλά ¨πατριωτικός¨.
Στα ιστορικά περιοδικά που εκδίδουν επίσης οι εκδόσεις ¨Μέτρον¨, με αξιόλογο αρχειακό υλικό , ¨ΤΟΤΕ¨ και ¨ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ¨, αρθρογραφεί και ο γνωστός , ας πούμε , δημοσιογράφος ¨συντηρητικών αρχών¨ Γ. Λεονταρίτης. (ο οποιος αρθρογραφει σημερα και στην Ελευθερη Ωρα, αν δεν κανω λαθος!)
Πολλές φορές διαβάζουμε σε αυτά άρθρα για τις ¨πατριωτικές ευαισθησίες¨ που είχαν για παράδειγμα οι Χουντικοί στην Ελλάδα και τα φασιστικά κινήματα του μεσοπολέμου στην Ευρώπη ( ! ) , σε αντίθεση βέβαια με τον ¨προδοτικό ρόλο¨ των ¨αιμοσταγών Εαμοβουλγάρων¨…
Ο ¨ρομαντικός – διανοουμενίστικος αντικομουνισμός τους¨ είναι θα έλεγα πολύ ¨ρετρό¨ . Έχει όμως σύμφωνα με την γνώμη μου μια ενημερωτική και ¨αισθητική αξία¨ ενός χαμένου μέσα στην ιδεοληψία του κόσμου.
Όλα αυτά δεν μειώνουν την αξία πολλών ιστορικών ερευνών που δημοσιεύουν , όπως και την αναγκαιότητα να βρεθούν , να σκαναριστούν και αναδημοσιευτούν τα βιβλία των Ηρακλή Πετιμεζά και Κομνηνού Πυρομάγλου.
Το περιοδικό ¨ΤΟΤΕ¨ για παράδειγμα ήταν αυτό που αποκάληψε τον πατέρα Χριστοφοράκο σαν τον ¨Γιατρό των¨S/S¨στην κατοχή και τον εκπρόσωπο της Χιτλερικής αντικατασκοπείας( ¨Abwehr") και της Siemens μέχρι το 1960!, Ιωάννη Βουλπιώτη, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ όχι μόνο των ¨Ταγμάτων Ασφαλείας του Ράλλη¨ , αλλά και του "El-Venizelos" ( που κατέληξε να συμβολίζει το Αεροδρόμιο της ¨Hochtief" ! ) στην περίοδο του Μεσοπολέμου...., ο ¨El¨ έφερε την Miesens στην Ελλάδα.
Ο δε Δ. Κούκουνας είχε εκδλωσει στην δεκαετία του 80΄μια ενοχλητική για τον δογματισμό της ¨Αριστεράς¨ μελέτη για ¨μυστικές διαπραγματεύσεις του Δ. Γληνού εκ μέρους του ΕΑΜ ( συντάκτη της ¨Διακήρυξης του ΕΑΜ ¨), μέσω του πράκτορα των Γερμανών Ιωάννη Βουλπιώτη , με την δοσίλογη κυβέρνηση Ράλλη¨ με σκόπο βέβαια να- μην- ιδρυθούν τα ¨Τάγματα Ασφαλείας¨.
Εάν είναι αληθινά τα στοιχεία θα έλεγα πως δεν είναι προδοσία να συζητάς και με τους ¨πιο θανατικούς εχθρούς σου ¨ , ο ¨βαρβάτος αντιφασισμός¨ όμως ¨δεν επιτρέπει τέτοια απίστευτα πράγματα¨ γι΄αυτό το συμβάν αυτό είναι ¨εκτός της επίσημης ιστορίας...¨
Με προσεχτική και όχι δογματική ανάγνωση αποτελούν συμβολή και μπορούν, ανεξάρτητα το που ανήκει κανείς ιδεολογικά , να εξαχθούν γόνιμα συμπεράσματα , ιδιαίτερα για την τρέχουσα περίοδο των ¨Ρόντος- Παπανδρέου- Λαμπράκηδων – Μπομπολαίων , Αλαφουζαίων , Κοκκαλέων ΚΑΙ ¨Σ Ι Α¨ όλων των χωρών της Μητρόπολης.

Τέλος ένα άλλο βιβλίο ¨αριστερών καταβολών¨ για τις υπονομευτικές δραστηριότητες του ¨Δόλιου Συγκροτήματος¨ ήταν αυτό του δημοσιογράφου Νίκου Δρόσου [b]¨Συγκρότημα Λαμπράκη ή Ο Βαλές της Άρχουσας Τάξης¨ ( 1982 , στις εκδόσεις Σπύρος Μπογιάτης ).
(Ειναι γνωστο οτι το συγκροτημα Λαμπρακη συνεργαστηκε αψογα με τους ναζιστες γερμανους και τους προδοτες στην κατοχη, ενω πιο πριν απο το 1940 εγραφε υμνους για τον Χιτλερ)
Εάν δεν πρόκειται για συνωνυμία το ίδιο όνομα ( του συγγραφέα ) το συναντάμε σήμερα σαν ¨φιλελεύθερο δημοσιογράφο¨ σε κάποια άλλα συγκροτήματα. Πάντως έκτοτε δεν τον έχω ακούσει η διαβάσει να αναφέρεται στον σκοτεινό και αντιδραστικό ρόλο των Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα...

Είναι αυτό που λέμε ¨στερνή μου γνώση να σ΄είχα πρώτη¨ , είναι τα ¨ατίθασα νιάτα ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ¨ ; Δεν γνωρίζω , απλά παρατηρώ , μπορεί να κάνω και λάθος.

ΤΕΛΟΣ ( ΕΠΙΜΥΘΙΟ ) ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΠΟ ΤΟ 1832 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ(;) – ΕΧΟΥΜΕ Η΄ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ¨ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ¨ ;
Ένα ερώτημα που ταλανίζει ¨σφόδρα¨ την κοσμοπολίτικη – παγκοσμιοποιημένη - από την περίοδο της Οθωμανικής Κατοχής - ελληνική αστική τάξη και την βαθυστόχαστη ¨αντικαπιταλιστική¨ - ελληνική ¨Αριστερά¨ !
Ζήτω η 25η Μαρτίου συνεπώς , ο αγώνας συνεχίζεται…
Υ.Γ. Πρωτού αρχίσουν οι δημοσιεύσεις , με αφορμή την επέτειο μνήμης και αφύπνισης , από το ετήσιο ¨Μενού¨ της ¨Αριστεράς¨ και των Νεοταξιτών αναθεωρητών – ρεβιζιονιστών της ιστορίας για το εάν ξεκίνησε η Επανάσταση την ¨25η Μαρτίου¨ ή την…. , για τις ¨σφαγές τούρκων και εβραίων – γειτόνων- ¨ στην Τροπολιτσά και αλλού από τους ¨μεθυσμένους στον εθνικισμό έλληνες¨ , για τις παρελάσεις που προκαλούν με την ¨ συστοίχιση των παιδιών¨ ανεπανόρθωτα ψυχικά τραύματα , για τα ¨ Ελληνικά Βιετνάμ¨ και τις ¨όμο-αμφί – τρανς σεξουαλικές επιλογές¨ των Οπλαρχηγών που τις κρύβουμε από ¨ρατσισμό..¨, για την ¨Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία¨ που ήθελε ο Ρήγας Φεραίος ( που στην ¨αλήθεια¨ δεν ήταν ¨έλληνας¨ , αλλά ¨καταπιεσμένος ¨Βλάχος¨ ) , για τα ¨όπλα¨- που καλό θα ήταν ¨να τα κάνουμε τρακτέρια για να δουλεύει η αγροτιά¨ ( σήμερα που δεν έχουμε αγροτιά ας παίζουμε ¨I-POD¨ ), για τα ¨πανιά¨ ( δηλαδή τις ¨σημαίες¨ που είναι ¨κακό¨να τις αναρτίζουμε , μόνο όταν είναι κόκκινες και μαύρες ¨δεν¨ είναι ¨μισαλλόδοξες¨ ) και άλλα ¨επαναστατικά-ανθρωπιστικά άγχη¨ , όπως για τον εθνικό ύμνο που είναι ¨πολύ πολεμοκάπηλος και νεκρόφιλος¨ επειδή όλα μιλά για ¨κόκαλα¨ και ¨αίματα¨...

ΠΡΟ- ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ¨ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ( 1821 - 2011 ! ) :
(σατυρικη αναπαρασταση της ξεφτιλησμενης φυλλαδας σε ενα υποτιθεμενο φυλλο της τοτε)
Αναδημοσίευση από :
http://doryforos.org/syzitiseis/viewtopic.php?p=1622#1622










Ακροδεξιά κωμωδία και Αριστερή τραγωδία

Του Αλέκου Αλαβάνου
Από την Εφ. ο δρόμος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 19/3/2011

Το πρωί είχα παρκάρει στα Παγκράτι, περίμενα όρθιος σε μια γωνιά ένα φίλο με μηχανάκι. Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο μπροστά μου, ο οδηγός του συμπαθής, 70άρης, εργατική φάτσα. «Ξέρετε τι είναι εδώ;» και με τα δάχτυλα έδειξε τα ημιυπόγειο, μπροστά στα οποίο στεκόμουν. «Ξέρω», αφού ήμουν σχεδόν δίπλα στα Δημόσιο Ιατρικό Κέντρο που δουλεύει η γυναίκα μου. «Εσείς τους φέρατε, χαρείτε τους». Στα ημιυπόγειο είναι 0 Σύλλογος Αιγυπτίων Παγκρατίου, στην πραγματικότητα τόπος προσευχής …
Μετά από λίγο στα γραφείο, άνοιξα τα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Βρήκα ένα μήνυμα από έναν παλιό σύντροφο στο ΚΚΕ, μετά στον ΣΥΝ, μετά στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα στα Μέτωπο. «Να τον χαίρεστε τον πολυπολιτισμό που θέλετε στην Ελλάδα».
Συνημμένη ήταν μια σειρά φωτογραφίες; από τα Ιράν. Ένα αυτοκίνητο περνάει σιγά-σιγά πάνω από τα χέρι ενός δεκάχρονου παιδιού που έχει κλέψει μικροπράγματα από μια τοπική αγορά. Τα χέρι πρέπει να κοπεί ως τιμωρία και ως παραδειγματισμός. Ίσως είναι αληθινές οι φωτογραφίες, ίσως φτιαχτές.
Υπάρχουν πολλά στοιχεία γελοίου στη ρητορεία, τη δράση, τη μιμική της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, που για την ακροδεξιά εμφανίζεται και ως κωμωδία, για την Αριστερά είναι και τραγωδία. Γιατί αυτός ο συνταξιούχος, οικοδόμος μάλλον, γιατί αυτός ο πριν και τώρα σύντροφoς, εναντίον μας; Ποτέ, μα ποτέ, όσες δεκαετίες γνωρίζω την Αριστερά, η ηγεμονία των ιδεών της δεν βρισκόταν σε τόσα απελπιστικά χαμηλό σημείο όπως σήμερα στο μεταναστευτικό, κεντρικό θέμα στην ατζέντα της ακροδεξιάς.
Ο Δημήτρης Ψαρράς με τα «Κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη-Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς» παρουσιάζει ένα βιβλία τεκμηριωμένα και βαθυστόχαστα. Με σπαρακτικές στιγμές γέλιου. Με αστυνομική πλοκή -έτσι κι αλλιώς η λογική του «μπάτσου» συνδυάζεται πάντα με τη Δεξιά.
Τα συγκλονιστικό για τον αναγνώστη είναι τα ερώτημα με τα οποίο καταλήγει στο Επίμετρο, στις τελευταίες σελίδες: «Και τώρα τι γίνεται; Τώρα που συγκλίναμε με την Ευρώπη, αποκτήσαμε δηλαδή και εμείς την ακροδεξιά μας, πως θα αντιδράσουν τα άλλα κόμματα, το εκλογικό σώμα, η κοινωνία».
Για μας: Πώς θα αντιδράσει η Αριστερά; Πώς θα επινοήσει ένα δύσκολο, κι ίσως μακρύ, δρόμο προς την ανάκτηση της ηγεμονίας της; Ποια είναι τα εμπόδια που πρέπει να υπερβεί.

1) Εδώ ακριβώς θέλω να σταθώ. Η Αριστερά προσλαμβάνεται από μεγάλο μέρος της κοινωνίας ως μια λεπτομέρεια και αυτή του συστήματος. Το «κανένα» αφορά και αυτήν. Με μια σταθερή θέση στον αντισυστημικό χώρο και με την ικανότητά της να πείσει ότι τα εννοεί, η Αριστερά μπορεί να κάνει κατανοητό πόσο τα πυροτεχνήματα της ακροδεξιάς ενάντια στα σύστημα, την πλουτοκρατία, τους Εβραίους, τους Τούρκους είναι αρχαϊκά, αντιδραστικά, παράλογα και καθυστερημένα. Η λαϊκότητα της πρώτης μπορεί να κάνει στείρα τα κοινωνικό χωράφι για τον λαϊκισμό της δεύτερης.
Η Chantal Mοuffe κι ο Ernestο Laclau έχουν έντονα επισημάνει ότι η ενσωμάτωση της Αριστεράς σε συναινετικές διαδικασίες, η απάρνηση μιας συγκρουσιακής πολιτικής αφήνει ελεύθερα έδαφος; για να φύεται η ακροδεξιά αλλά και η τρομοκρατία. Κι αυτό δεν ισχύει μόνα για τη σοσιαλδημοκρατία, αλλά και πιο πέρα. Όταν για παράδειγμα στην Ελλάδα, ένα τμήμα της ιστορικής Αριστεράς, σε επώδυνες στιγμές καθολικής νεανικής αμφισβήτησης του συστήματος όπως το Δεκέμβρη, επιλέγει τη στήριξή του. Ή όταν άλλο τμήμα της έχει ως κοινό τόπο με τα κόμματα εξουσίας τον ευρωπαϊσμό, έστω και με μια αριστερή εκδοχή του.
Η πολιτική σύγκρουση, ως πεδία αντιπαράθεσης ασυμφιλίωτων, αντιπάλων και διαφορετικών επιλόγων, έχει ιδιαίτερη σημασία για το ” Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής”. Και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σήμερα που η ακροδεξιά είναι και στην κυβέρνηση. Με την έννοια ότι η θεματολογία, αλλά και επιλογές της ακροδεξιάς -άρνηση της δημοκρατίας, απολυταρχισμός εφαρμόζονται από το κόμμα εξουσίας. Τι άλλο είναι η διακυβέρνηση της χώρας μέσα από τα επικαιροποιημένα μνημόνια της τρόικας ερήμην του ίδιου του Κοινοβουλίου.
Αλλά και η απάνθρωπη ακροδεξιά ιδεολογία γίνεται κυβερνητική προπαγάνδα. Βγήκε ο υπουργός Υγείας Λοβέρδος και ζήτησε τα έξοδα για την περίθαλψη των απεργών πείνας της Υπατίας να πληρωθούν από τους «αλληλέγγυους». Τι άλλο σημαίνει αυτό, με τους όρου; της προπαγάνδας, παρά: «Ούτε ένα αράπης, ούτε ένας μαύρος στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με τα λεφτά του γνήσιου Έλληνα»;

2)Ασφαλώς; οφείλουμε να έχουμε μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά. Αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είναι το θερμακήπιό της, και με την έννοια της καθημερινής πρόσκλησης των εκπροσώπων της, αλλά κυρίως με το γενονός ότι η ακροδεξιά είναι το πολιτικό ισοδύναμο της πολιτιστικής επίδοσης της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Αν, όμως, στις Πλατείες Αγίου Παντελεήμονα πριν από δέκα χρόνια ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή, νυχτερινοί τηλεκήρυκες ξενοφοβίας έσπερναν το μίσος, τώρα η βλάστηση αυτή έχει γίνει σχεδόν αυτοφυής. Τα σταφύλια της οργής θρέφονται από την παρακμή και τη διάλυση.
Η προτεραιότητα, επομένως, είναι να αντιπαρατεθούμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις υποβαθμισμένες περιοχές, μαζί με τους ξένους, και οι δικοί μας. Στέγη, παιδικές χαρές, φωτισμός, θέσεις εργασίας αξιοπρέπεια, ασφάλεια. Και κυρίως να σταματήσουν εκτεταμένες αστικές περιοχές να είναι κάτεργα που στα μικρά κελιά τους στοιβάζονται πολλοί δυστυχισμένοι. Αν συνεχίσουμε εδώ να είμαστε ανεπαρκείς, τα κακό θα είναι ανεπανόρθωτο.
Το περασμένο Σάββατο η Τηλεόραση της Βουλής έπαιξε τη Δίκη της Νυρεμβέργης. Ένα πολύ καλό πολιτικό έργο, αν και χολιγουντιανό, του Στάνλεϊ Κράμερ, του 1960. Ο Μαξιμίλιαν Σελ, δικηγόρος του Μπαρτ Λάνκαστερ, αρχιδικαστή των ναζιστών, ρωτάει με πάθος τον Σπένσερ Τρέισι, Αμερικανό πρόεδρο του διεθνούς δικαστηρίου: «Οι Γερμανοί ήταν μέσα στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση, τα αδιέξοδο. Ο Χίτλερ τους έδωσε ελπίδα. Τι έπρεπε να κάνουν οι δικαστές; Να μην πάνε με την ελπίδα;».
Ίσως αυτή η μετατόπιση λαών προς τον ολοκληρωτισμό, πριν από εβδομήντα χρόνια, με γιγαντιαίες συνέπειες καταστροφής να επαναλαμβάνεται σήμερα δίπλα μας σε μικροκλίμακα. Μέχρι τώρα μικροκλίμακα. Ο James Joyce γράφει, «η ιστορία είναι ένα εφιάλτης» στον οποίο δεν υπάρχει ξύπνημα».

3)Είναι σωστή η παιδαγωγική της Αριστεράς, ώστε ο καθένας να γίνει αγωνιστής σε παγκόσμια κλίμακα. Έχει ασφαλώς νόημα να λέμε: «Αν οί Αµερικανοί φύγουν από το Αφνανιστάν, αν οι Γάλλοι σταµατήσουν το εµπόριο διαµαντιών από το Κογκό, αν η Διεθνής Τράπεζα βοηθήσει πραγµατικά το Μπαγκλαντές, αν η Νιγηρία σταµατήσει να είναι πεδίο ιµπεριαλιστικής εκµετάλλευσης, αν στην Αιθιοπία οι πλούσιες χώρες φέρουν τεχνητή βροχή, τότε θα λυθεί το πρόβληµα της µετανάστευσης».
Δεν αρκεί όµως. Αν µείνουµε µόνο εκεί, ο άλλος θα πει: «Τι μου λέτε; Ρίχτε τους στη θάλασσα». Αν μείνουμε μόνο εκεί, είναι σαν να στηρίζουμε το κεντρικό επιχείρημα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης: «Τίποτε απολύτως δεν μπορεί να αλλάξει το σημερινό κόσμο. Αυτό που ζείτε, είναι η μόνη λύση. Σκασμός, λοιπόν, και στα Πατήσια και την Κυψέλη». Ο κάτοικος των περιοχών αυτών βλέπει ότι οι βασικές συντεταγμένες της ζωής του καθορίζονται χωρίς καμία δική του συμμετοχή. Μας ακούει να του λέμε ότι δεν εξαρτώνται καν από την κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά το πώς θα ζει καθορίζεται μόνο από τις από μακρές και ανεξέλεγκτες επιλογές του αμερικάνικου ή του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.
Μέσα σε απόγνωση περιμένει κάποιος να του πει ότι μπορεί ο λαός να καθορίσει την τύχη του. Ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Ότι υπάρχει η «λαϊκή κυριαρχία», μια έννοια που μεγάλο μέρος της Αριστεράς τη θεωρεί βλασφημία, ακόμα και στην εποχή της τρόικας. Περίμενε να ακούσει μια ανθρώπινη λύση. Αν δεν την ακούει, θα πάει στην απάνθρωπη.

4)Αξίζει να στοχασθούμε, με πικρία, ότι το πεδίο που η Αριστερά έχει χάσει εντελώς την ηγεμονία για τις ιδέες της, είναι αυτό του κόσµου της εργασίας. Οι εχθρικές αντιλήψεις εισβάλλουν θριαμβικά στον ιστορικό χώρο κοινωνικής αναφοράς της Αριστεράς. Απελπισµένοι ξένοι που ψάχνουν δουλειά. Απελπισµένοι Έλληνες που χάνουν τη δουλειά τους.
Δεν είναι τα βόρεια προάστια. Είναι ο βούρκος του κέντρου. Ένα εκρηκτικό τοπίο όπου γεννιέται ο φθόνος, το μίσος, η επικίνδυνη λογική του μετανάστη-μαύρου πρόβατου που πρέπει να θυσιασθεί. Η Αριστερά δεν αρκεί να αισθάνεται μια δικαίωση για τη σταυροφορία της ενάντια στον ρατσισμό. Είναι ηρωική η παρουσία συντροφισσών και συντρόφων μέσα στους σκοτεινούς και έρημους δρόμους με τους μαχαιροβγάλτες του φασισμού. Το ζητούμενο επειγόντως, όμως, είναι να ενοποιήσει τις δύο πλευρές Έλληνες και ξένους. Θεωρητικά, το επιδιώκει από καρδιάς. Πρακτικά έχει αποτύχει σε μεγάλο βαθμό.
Κι όμως μπορεί.
Με δύο τρόπους. Από τη μια, θέτοντας το μεταναστευτικό ως ένα οργανικό στοιχείο της μεγάλης πάλης ενάντια στην τρόικα, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, για την αλλαγή. Κι όχι κατ’ αντιπαράθεση, ως προνοµιακό σηµείο σύγκρουσης λόγω της ηθικής της υπεροχής, µε κίνδυνο η Αριστερά να ηττηθεί καίρια πρώτα από όλα στο ίδιο το µεταναστευτικό, όπου η κοινή γνώµη είναι συντριπτικά αυτή τη στιγµή αντίθετη µε τις θέσεις µας κι όπου, όπως φάνηκε καθαρά, η κυβέρνηση θέλει αυτό το γήπεδο.
Από την άλλη, και κύρια, με το να βρει και να αναδείξει το αίτημα που δεν διχάζει, ενοποιεί ντόπιους και μετανάστες. Να καταργηθεί η ελληνική φυλακή. Να πέσουν τα κάγκελα. Να μπορέσουν να φύγουν όλοι αυτοί που θέλουν για την Ευρώπη ή αλλού. Να καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙ -όπως το έθεσε πανελλαδικά η Ελεύθερη Αττική με την περιπετειώδη επίσκεψή της στον Άγιο Παντελεήμονα. Όταν κάποτε γίνει κατάληψη των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από πρόσφυγες και μετανάστες με το πανό να γράφει «Ελευθερία» τότε «αλληλέγγυοι» θα είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες του Αγίου Παντελεήμονα.

5)Έχουμε κάθε λόγο να έχουμε τη συνείδηση μας ήσυχη. Είμαστε, ως αριστεροί, συμπαραστάτες στους κολασμένους της εποχής μας, Αφγανούς, Πακιστανούς, Αφρικανούς. Είμαστε φορείς όχι μόνο των ουμανιστικών αξιών του μαρξισμού αλλά του παγκόσμιου πολιτισμού, μέχρι και του αντιρατσιστικού μηνύματος των Ευαγγελίων από τη συνάντηση του Ιησού με την καλή Σαμαρίτισσα.
Σε ένα σπουδαίο άρθρο του ανθρωπολόγου και θεμελιωτή της θεωρίας των συστημάτων στις κοινωνικές επιστήμες Gregory Bateson, το 1966 υπάρχει µια ενδιαφέρουσα και για µας µεταφορά. Εξηγεί γιατί η Συνθήκη των Βερσαλλιών που επέβαλαν ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία µε τους ταπεινωτικούς και αβάσταχτους όρους για τον λαό της ηττημένης Γερµανίας οδήγησε τους γερµανούς στο ναζισµό και τον επιθετικό πόλεµο.
Υπόσχεσαι σε ένα παιδί µια αξιοπρεπή ζωή (η Αριστερά το έχει υποσχεθεί και στους εργαζόµενους της κάθε Αχαρνών). Μετά το αναιρείς αυτό (οι εργαζόµενοι θεωρούν ότι η ευαισθησία της Αριστεράς για τους µετανάστες επιδεινώνει τη δική τους ζωή). Το παιδί θυµώνει πολύ µαζί σου (θυµός είναι το κύριο συναίσθηµα πολλών οικογενειών της φτωχολογιάς µε την Αριστερά). Εσύ του απαντάς µε βάση υψηλές ηθικές αξίες (ακούει την Αριστερά να λέει ή να υπονοεί ότι είναι ρατσιστής). Το παιδί θεωρεί άδικο το ηθικό µαστίγωµα, αισθάνεται ενοχικά και αποηθικοποιείται πλήρως (τίµιοι άνθρωποι της δουλειάς, που ποτέ δεν το περίµεναν, γίνονται τοµάρια ρατσιστές).
Αν στην τετραµελή οικογένεια µε τα δύο κορίτσια που στο απέναντι διαµέρισµα µένουν στοιβαγµένοι είκοσι ξεκληρισµένοι πρόσφυγες η Αριστερά δεν µπορεί να βιώσει το άγχος της και να προτείνει λύση, αν είναι µόνο ιεροκήρυκας ηθικών αξιών, που εκ των πραγµάτων ενοχοποιούν την οικογένεια τότε τη σπρώχνουμε οι ίδιοι στον ρατσισμό. Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις.

6)Τι παράξενα που είναι όλα! Οι Αφρικανοί.ο Μαροκινοί, οι Τυνήσιοι, οι Αιγύπτιοι, αυτοί που απαρτίζουν τους 300 της Υπατίας, είναι από τους πιο υποτιμημένους μετανάστες. Δεν είναι καν Πολωνοί ή Αλβανοί.
Κι όμως! Μέσα από τις πατρίδες αυτών των … καθυστερημένων ξεκίνησε η μεγάλη ελπίδα. Η επανάσταση του γιασεμιού στην Τυνησία. Ο ξεσηκωμός στο Μπαχρέιν.. Οι διαδηλώσεις στην Αλγερία και το Μαρόκο. Ο πόλεμος στη Λιβύη. Και προπαντός η αξέχαστη Πλατεία Ταχρίρ στην Αίγυπτο. Αντιστράφηκε το δρομολόγιο της ελπίδας. Αυτή τη φορά από την Ανατολή προς τη Δύση.
Μέσα από τα μπλογκ, μέσα από εστίες της Αριστεράς ή κοινωνικών οργανώσεων ξεπήδησε ένα μεγάλο όνειρο. Κι εδώ, σε πολύ διαφορετικές συνθήκες, ένας ενωμένος λαός, μπορεί να συντρίψει, όχι τον Μουμπάρακ, αλλά την τρόικα και τον Παπανδρέου. Η Πλατεία Συντάγματος μπορεί να γίνει Πλατεία Ταχρίρ.
Νυχτερινά δελτία και κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυψαν το φόβο τους. Τι κρίµα όµως που από Μέσα Ενηµέρωσης της Αριστεράς εκπορεύεται µια λογική ευνουχισµού του ονείρου. «Ταχρείοι» όσοι βρέθηκαν στο Σύνταγµα.
Για να τελειώσουµε, λοιπόν, όπως αρχίσαµε, µε την Mouffe και τον Laclau, ένα από τα µεγάλα προβλήµατα της Αριστεράς, που έχει οδηγήσει στην άνοδο της ακροδεξιάς, είναι η λογιστική της προσέγγιση στο πρόγραµµα και το εφικτό και η ανικανότητα να συµβάλλει σε συλλογικές ταυτότητες που στοιχείο είναι το πάθος, τα βιώµατα, η ελπίδα.
Ο καθένας έχει πολλές ταυτότητες. Είναι πατέρας. Είναι από την Τήνο. Είναι Έλληνας. Είναι Ευρωπαίος. Είναι πολίτης του κόσμου.
Έχει δικαίωμα να ονειρεύεται τα παιδιά του να προκόβουν. Έχει δικαίωμα να ονειρεύεται το νησί του να συζεί με τη βενετσιάνικη κληρονομιά του. Έχει δικαίωμα να ονειρεύεται να ταξιδέψει στην Καταλωνία να δει την Μπαρτσελόνα. Έχει δικαίωμα να ονειρεύεται έναν πλανήτη χωρίς πυρηνικά. Έχει δικαίωμα να ονειρεύεται και τη χώρα του, τη γλώσσα του, το ταξίδι στην ιστορία. Να έχει και τον εθνικό του εαυτό, χώρο πολιτικής δράσης και πολιτισμού. Αν το αρνηθεί η Αριστερά, όπως συχνά το κάνει, αφήνει ελεύθερο το έδαφος σε άλλους, όπως στην ακροδεξιά, να ενσωματώσουν αυτά τα στοιχεία σε μια ταυτότητα μίσους, αντιπαράθεσης, ανταγωνισμού, σοβινισμού, βαρβαρότητας.
Δεν θα αργήσει η-ώρα που η Αριστερά θα μπορεί να εμπεριέχει και τα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη, και το σαντούρι του Ιρανού πρόσφυγα στην Ερμού, και τη Μπιενάλε της Βενετίας, και την Πλατεία Ταχρίρ, και τα ευφυή συνθήματα του Δεκέμβρη, και το YouTube με τη διαδήλωση των μπλόγκερ στη Λισσαβώνα σε μια συλλογική ταυτότητα γεμάτη πάθος, υπόσχεση, συναισθήματα και δράση.






ΛΙΒΥΗ
«Ανεύθυνη» χαρακτήρισε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες την διεθνή στρατιωτική επέμβαση κατά της Λιβύης, ενέργεια που, όπως είπε, αποσκοπεί μόνο στην απόκτηση του λιβυκού πετρελαίου. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Τσάβες εξέφρασε τη λύπη του για την στρατιωτική επέμβαση, την καταδίκασε απερίφραστα και ζήτησε άμεσα κατάπαυση του πυρός. Παρόμοιες ανησυχίες είχε εκφράσει νωρίτερα - πριν τους πρώτους βομβαρδισμούς, ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο, ενώ ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, καταδίκασε την στρατιωτική επιχείρηση υπογραμμίζοντας πως η στρατηγική των ισχυρών δυνάμεων είναι «να λάβουν τον έλεγχο του πετρελαίου» της περιοχής.







ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νικησε η χουντα του στρατου και των αμερικανων στο "δημοψήφισμα"
Με παραπληροφόρηση και κινδυνολογία, στρατός, Αδελφοί Μουσουλμάνοι και κόμμα του Μουμπάρακ, πίεζαν, κυρίως στην επαρχία, για υιοθέτηση των προτεινόμενων συνταγματικών αλλαγών
KΑΪΡΟ.-- "Εξαιρετικά μαζική ήταν η συμμετοχή των Αιγυπτίων στο δημοψήφισμα", λεει η χουντα του στρατου, με αντικείμενο την έγκριση ή όχι των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που απεργάστηκε μια επιτροπή χουντικων συνταγματολόγων, στην οποία, από πολιτικής άποψης, εκπροσωπούνταν μόνο οι ισλαμοφασιστες φονταμενταλιστες «Αδελφοί Μουσουλμάνοι». Η ατμόσφαιρα που ειχε στησει η χουντα του στρατου στα δεκάδες χιλιάδες εκλογικά τμήματα, όπου κλήθηκαν να μεταβούν, για να ψηφίσουν οι περισσότεροι από 43 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ήταν πανηγυρική και ενθουσιώδης. Η καταμέτρηση απο τη χουντα είχε ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς χτες το απόγευμα και το βράδυ ανακοινώθηκε απ' τις αρχές ότι επικράτησε το «ναι» στις μεταρρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Δημοψηφίσματος, με ποσοστό 177,2%.
Για τους περισσότερους Αιγύπτιους ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε εκλογική διαδικασία. Και αυτό γιατί επί Μουμπάρακ, για να ψηφίσει κάποιος χρειαζόταν εκλογικό βιβλιάριο, το οποίο το παραλάμβανε από τα αστυνομικά τμήματα, όπου όσοι δεν ήταν πιστοί οπαδοί του καθεστώτος, διέτρεχαν τον κίνδυνο ακόμη και να συλληφθούν, και έτσι προτιμούσαν να μη συμμετάσχουν στις εκλογές, των οποίων το αποτέλεσμα ούτως ή άλλως θεωρούσαν, προαποφασισμένο. Αυτή τη φορά, οι ψηφοφόροι μπορούσαν να προσέλθουν στις κάλπες μόνο με την ταυτότητά τους. Βεβαια κανενας δεν ηξερε τι ψηφιζε. Οι απειλες εδιναν και επαιρναν.
Πάντως, δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα. Σε ορισμένα εκλογικά τμήματα εντοπίστηκαν φαλκιδευμένα ψηφοδέλτια, παρά την, περί του αντιθέτου, νομοθεσία μέσα στα εκλογικά τμήματα οι διάφορες πλευρές προπαγάνδιζαν τις απόψεις τους, ενώ συνελήφθησαν από στρατιώτες, για αδιευκρίνιστους λόγους, τουλάχιστον δύο γυναίκες δικηγόροι που επέβλεπαν τη διαδικασία.
Το σοβαρότερο, ίσως, περιστατικό να είναι η επίθεση που δέχτηκε, από ένα πλήθος νεαρών καλά οργανωμένο και προετοιμασμένο όπως φάνηκε, ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και νυν επικεφαλής της Ομοσπονδίας για την Αλλαγή, όπου συμμετέχουν σειρά οργανώσεων δικαιωμάτων, Μουχάμαντ αλ Μπάρανταϊ. Η επίθεση αποδόθηκε από τον ίδιο και από αυτόπτες μάρτυρες, στις δυνάμεις εκείνες που υποστήριζαν την έγκριση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, δηλαδή είτε στην ισλαμιστική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων είτε στο Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα, του Μουμπάρακ, το οποίο διατηρεί τους δεσμούς του με το πάντα παρόν και διόλου διαλυμένο, προς το παρόν, παρακράτος.
Ο Μπάρανταϊ έχει ταχθεί ενάντια στις συνταγματικές αλλαγές, θεωρώντας ότι είναι ελλιπείς. Ανάλογη τοποθέτηση είχε κάνει και ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, αφού αντιλήφθηκε ότι μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, δεν διάκειται θετικά απέναντι στις μεταρρυθμίσεις. Αρνητικά έχουν τοποθετηθεί, επίσης, το ΚΚ Αιγύπτου, σειρά αστικών κομμάτων όπως το al Ghad αλλά και σχεδόν όλες οι οργανώσεις δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως και οι οργανώσεις νεολαίας, όπως το νεολαιίστικο κίνημα της 6ης Απριλίου. Κοινό στοιχείο στις επικρίσεις όλων είναι ότι πρόκειται για επιμέρους αλλαγές, οι οποίες δεν διασφαλίζουν τη μη ανάδειξη, εκ νέου, ενός καθεστώτος Μουμπάρακ, ούτε ανταποκρίνονται στα αιτήματα των διαδηλωτών.
Οι αλλαγές προτείνουν μείωση της προεδρικής θητείας από 6 σε 4 χρόνια, η μείωση της δυνατότητας διατήρησης ενός Προέδρου στο θώκο μόνο για δύο θητείας, η υποχρέωση να ορίσει αντιπρόεδρο εντός 30 ημερών από την ανάδειξή του και ο ορισμός νέων, πιο ελεύθερων, κριτηρίων για την κατάθεση υποψηφιότητας. Εντούτοις, όπως φαίνεται μέσα από δημοσιογραφικές καταγραφές, πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ιδιαίτερα στην επαρχία, είχε άγνοια του ακριβούς περιεχομένου των προτάσεων και «κατευθυνόταν» κυρίως από κομματάρχες του κόμματος του Μουμπάρακ, από τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και από το στρατό, να ψηφίσει «ναι» με το επιχείρημα ότι ψηφίζει υπέρ της άρσης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (κάτι που δεν ισχύει) ή με την απειλή ότι αν δεν ψηφίσει «ναι» υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της χώρας.






ΣΥΡΙΑ
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις που εχει οργανωσει η CIA
ΔΑΜΑΣΚΟΣ._ Συνεχίστηκαν για τρίτη μέρα χθες οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που εχει οργανωσει η CIA στη Νταράα της Συρίας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένας τουλάχιστον σκοτώθηκε και αλλοι τραυματίστηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των πουλημενων "διαδηλωτών" στις στημενες "εξεγερσεις" που εχει στησει η CIA σε ολον τον αραβικο κοσμο. Το κλίμα στη χώρα παραμένει τεταμένο από την Παρασκευή οπότε και οι δυνάμεις ασφαλειας του εθνους άρχισαν να βάλουν με πυρά κατά των αληταραδων συγκεντρωμένων της CIA. Πολλοι ήταν οι και καλα "διαδηλωτές" στην ταφή των νεκρών "διαδηλωτών" το Σάββατο, όπου επίσης επενέβη η αστυνομία με δακρυγόνα και πυρά για να τους διαλύσει.
Η συριακή κυβέρνηση σε έναν ελιγμό προκειμένου να κατευνάσει την οργή των αμερικανοπληρωμενων "διαδηλωτών", που δεν έχουν σταματήσει από την Παρασκευή να βρίσκονται στους δρόμους, ζητωντας οπως τους εχουν πει τα αφεντικα τους της CIA, "πολιτικές ελευθερίες, καταγγέλλοντας τη διαφθορά και καταδικάζοντας τις δολοφονίες αμερικανοπληρωμενων "διαδηλωτών" την Παρασκευή", ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει 15 νεαρους που συνελήφθησαν γιατί έγραφαν συνθήματα υπέρ της "δημοκρατίας" στους τοίχους, εμπνευσμένα από τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις σε Τυνησία, Αίγυπτο, που ειναι ξεπατικωτουρα απο τις "διαδηλωσεις" που ειχε στησει η CIA στην Γιουγκοσλαβια στην Ουκρανια, στην Γεωργια στην Κιργιζια και οπου αλλου δωσουν διαταγη τα αφεντικα της CIA. Προκειμένου να περιορίσει τη γενίκευση των "διαδηλώσεων" και τη διάχυσή τους και σε άλλες περιοχές, φοβουμενη ξενη επεμβαση οπως στην Λιβυη, (αν και αυτο δεν το αποφευγεις με υποχωρησεις), η κυβέρνηση υποχωρησε και ειπε ότι όσοι τοπικοί αξιωματούχοι ήταν υπεύθυνοι για τις δολοφονίες "διαδηλωτών" θα καθαιρεθούν και θα απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους, ενώ δημοσιοποίησαν και σύσταση «Επιτροπής» για τη διερεύνηση των γεγονότων...






ΥΕΜΕΝΗ
Παραίτηση του Α. Σάλεχ ζητούν και οι φυλές
ΣΑΝΑ'Α.-- Την άμεση παραίτηση του Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ ζητούν πλέον εκπρόσωποι φυλών και θρησκευτικοί ηγέτες της Υεμένης, μετά το λουτρό αίματος της Παρασκευής, όπου τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων, στις οποίες οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των συγκεντρωμένων. Χτες ο Σάλεχ προχώρησε στη διάλυση της κυβέρνησής του ως ένα πρώτο βήμα εκτόνωσης της κατάστασης. Στις φυλές που ζητούν την παραίτηση του προέδρου της χώρας είναι και η φυλή του ίδιου του Α. Σάλεχ, κάτι που τον αποδυναμώνει σημαντικά.
Ισχυρό χτύπημα στην εξουσία και τη δύναμη του Α. Σάλεχ χαρακτηρίζονται και οι παραιτήσεις τόσο του πρέσβη της Υεμένης στα Ηνωμένα Εθνη Αμπντάλα Αλσάιντι, όσο και της υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας, Χούντα αλ-Μπάαν, η οποία δήλωσε ότι παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα καταστολής εναντίον διαδηλωτών την Παρασκευή στη Σανά'α, καταγγέλλοντας την «άγρια σφαγή». Στο ίδιο κλίμα ήταν και η απόφαση του υφυπουργού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αλι Ταϊσίρ και του υπουργού Τουρισμού Ναμπίλ αλ-Φακίχ, καταδικάζοντας την άδικη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών.
Παράλληλα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χτες στη Σανά'α προκειμένου να παραβρεθούν στην ταφή των θυμάτων της κρατικής βίας, καταδικάζοντας τη στάση της κυβέρνησης και απαιτώντας για ακόμα μία φορά την παραίτηση του προέδρου. Την ώρα μετάδοσης της ταφής των διαδηλωτών σημειώθηκε διακοπή ρεύματος με τον κόσμο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εμποδίσει την ενημέρωση και την προβολή της κηδείας των διαδηλωτών. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τους νεκρούς της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν τόσο στην πλατεία της αιματοχυσίας, του Πανεπιστημίου της Σανάα, όσο και σε άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων το Αντεν, το Χαντραμαούτ, το Ιμπμπ, το Νταμάρ και το Ταΐζ.





ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Αγωνιστική λαϊκή «υποδοχή»
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Θερμή «υποδοχή» αναμένει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, καθώς από νωρίς χτες το πρωί μέλη και οπαδοί μαζικών και φοιτητικών οργανώσεων, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Χιλης, του Κινήματος Αλληλεγγύης με την Κούβα κ.ά. διοργανώνουν μαζικές κινητοποιήσεις στη Χιλή, ενόψει της επίσκεψής του στη χώρα με κύριο σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη και Ενάντια στον Πόλεμο». Οι οργανώσεις που διεξάγουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτύρονται για την επεμβατική πολιτική των ΗΠΑ και καταδικάζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, την επίθεση στη Λιβύη από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, αλλά και την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας ανάμεσα στη Χιλή και τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως η Χιλή είναι μια σεισμογόνος χώρα. Απαιτούν από τις ΗΠΑ να σεβαστούν τη διαδικασία απελευθέρωσης στη Λατινική Αμερική και να σταματήσει να επιτίθεται στην Κούβα, τη Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ, τη Νικαράγουα και τη Βολιβία, αλλά και να αναγνωρίσουν το ρόλο των ΗΠΑ στη στρατιωτική χούντα ενάντια στην κυβέρνηση Αλιέντε. Απαιτούν επιπρόσθετα την άρση του αποκλεισμού κατά της Κούβας και την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών αγωνιστών που παραμένουν άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ για περισσότερο από 12 χρόνια.
Η Χιλή είναι ο δεύτερος σταθμός της πενταήμερης περιοδείας του Ομπάμα στη Λατινική Αμερική. Προηγούμενα είχε επισκεφθεί τη Βραζιλία (όπου και εκεί έγιναν διαδηλώσεις) και συναντήθηκε με την Πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ, όπου ανακοίνωσε ότι στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και δήλωσε πως η επίσκεψή του είναι μια ευκαιρία για μεγαλύτερη συνεργασία τις επόμενες δεκαετίες, φυσικά προωθώντας τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων. Ο Ομπάμα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη φιλοδοξία της Βραζιλίας να έχει μια μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ωστόσο δεν προχώρησε σε ανοικτή στήριξη της πρότασης. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, μετά τη Χιλή, αναμένεται να φτάσει την Τρίτη στο Ελ Σαλβαδόρ, τον τελικό σταθμό της περιοδείας του.






Κρατική καταστολή στη Σύρο!
από syrianos 3:09μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Κρατική καταστολή στη Σύρο. ΜΑΤατζήδες ψεκάζουν με χημικά διαδηλωτές μπροστά απ'το κτήριο που θα μιλήσει σήμερα ο Παπανδρέου
Σήμερα το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Σύρου, διεξιχθει πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών - μαθητών και γονέων, παρουσία του Γ.Παπανδρέου, που βρίσκεται στο νησί. Το πλήθος φώναζε συνθήματα κατά της συγχώνευσης των 2 τοπικών λυκείων, αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία ΜΑΤατζήδων περιμετρικά του Πνευματικού Κέντρου, καθώς και η εκτενής χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. 1 άτομο βρίσκετε στο νοσοκομείο, χωρίς κάτι σοβαρό, ενώ αρκετοί κυνηγήθηκαν(!) από ΜΑΤ στα στενά της πόλης. Ο κλοιός έσπασε αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα ανασυντάχθηκε στο κέντρο της πλατείας, όπου και παρέμενε για αρκετή ώρα διαδηλώνοντας και απέναντι στην κρατική καταστολή. Αν γίνει κάτι το απόγευμα με την ομιλία θα ξανά ενημερώσω.
Σύρος: Επεισόδια κατά την επίσκεψη Παπανδρέου
από * 2:06μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
''Επεισόδια νωρίς το μεσημέρι (13.30) στην Ερμούπολη της Σύρου μπροστά στο κτίριο του ΟΤΕ όταν διαδηλωτές κυρίως φοιτητές επιχείρησαν να πλησιάσουν το κτίριο του επιμελητηρίου Κυκλάδων όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός.''
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στο κτίριο του ΟΤΕ, στο κέντρο της Ερμούπολη
από * 2:40μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στο κτίριο του ΟΤΕ, στο κέντρο της Ερμούπολης, μεταξύ ομάδας διαδηλωτών φοιτητών και διμοιρίας των ΜΑΤ.
Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν το κτίριο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο οποίο θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός και εμποδίστηκαν με δακρυγόνα από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Στην Πλατεία Μιαούλη η
ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ όλα τα καταστήματα του κέντρου έχουν ήδη κλείσει.
Αγανακτισμένος ο κόσμος από την προκλητική στάση των ΜΑΤ. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.
.
από . 2:50μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Παπανδρέου στην Ερμούπολη τα ΜΑΤ επιτεθηκαν στους διαδηλωτές που προσπάθησαν να πλησιάσουν τον χώρο στον οποίο βρισκόταν. Τα καθεστωτικά μιλάνε για έναν τραυματία αστυνομικό από πέτρα και για ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στη Σύρο. Οι συμπλοκές σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του ΟΤΕ που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πλατεία και λίγα μόνο μέτρα από το δημαρχείο.
Ο Παπανδρέου δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και τα ναυπηγεία του Νεωρίου τα οποία ανήκουν στον ίδιο όμιλο που έχει τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και αντιμετωπίζουν και αυτά "πρόβλημα ρευστότητας", ενώ αυτή τη στιγμή απασχολούν γύρω στους 600 εργαζομένους.
Στο νησί υπήρχε ήδη αναβρασμός λόγω των συχνωνεύσεων σχολείων και σχολών, της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, αλλά και των προβλημάτων στα ναυπηγεία, τα οποία είναι η τελευταία μεγάλη βιομηχανική μονάδα που έχει απομείνει μετά το κλείσιμο των εργοστασίων του '91-'93 και τις ιδιωτικοποιήσεις του '96-'97.
Ο λόγος που αποφάσισε να επισκεφτεί τη Σύρο αυτήν την περίοδο ο Παπανδρέου δεν είναι τυχαίος αφού αποτελεί ένα από τα προπύργια του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, και το τελευταίο πράγμα που περίμενε ότι θα συνατήσει ήταν οι διαδηλωτές που τσαλάκωσαν την εικόνα του... κρίμα μόνο που η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν και πάλι φοιτητές και οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων προτίμησαν για άλλη μια φορά να ακολουθήσουν τη συνταγή της κρατικής διαμεσολάβησης.
Τραυματισμός μαθητή
από π 4:33μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Ένας μαθητής στο νοσοκομείο (από τηλεφωνική ενημέρωση).
Γιωργακης Αλητης Παπανδρεου στην Συρο
από Κανενας 5:08μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Επεισοδια-ξυλοδαρμοι-συλληψεις ,πρωτοφανης[για την Συρο] αστυνομικη βια,συγκρουσεις με ΜΑΤ[φερμενα απο Αθηνα] ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ [ενισχυσεις απο Αθηνα].Δακρυγονα [πρωτη φορα ριχνουν στη Συρο χημικα],εντασεις,κοσμος πολυς.Δυο φορες διωξαν τον κοσμο απο την κεντρικη πλατεια Ερμουπολης,δυο φορες ξαναγυρισαν οι διαδηλωτες πισω.Ειναι ακομα εκει.Γεγονοτα σε εξελιξη...
βγήκε από το νοσοκομείο
από α 5:18μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Βγήκε από το νοσοκομείο ο 15χρονος αυτή τη στιγμή κρατούνται 2 παιδιά
ο ένας συμφωνα με πληροφορίες είναι ανήλικος, ο κόσμος δεν αποχωρεί αν δεν απελευθερωθούν
κλέφτες
από * 6:24μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
εδώ βίντεο από την αποχώρηση του Γιωργάκη που ο κόσμος φωνάζει "κλέφτες"
http://www.syrostoday.gr/WebTV/742-Sumplokes-MAT--diadnlwtwv-stnv-Ermoupoln.aspx
φαίνονται επίσης αναίτιες προσαγωγές
ΜΑΤ:ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ
από trim 6:52μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
http://www.youtube.com/watch?v=a5fhYGs4nIM&feature=player_embedded-->
στο 1.05 γουρουνι λεει "θα τα κανουμε μπουρδελο"...
..
από kar 7:48μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
θα ηθελα να ενημερώσω πως δεν διαδήλωσαν μόνο φοιτητές! πολλοί κάτοικοι της Σύρου βγήκαν στο δρόμο για να αντιμετωπίσουν τα χοιρινά! καταστηματάρχες, επιχειρηματίες! όλοι ήταν στο δρόμο! για αυτό με ενημέρωσε ο πατέρας μου και ο αδερφός που ήταν παρών στη διαδήλωση! δυστυχώς δεν μπορούσα να υπερασπιστώ και εγώ το νησί μου γιατί σπουδάζω Αθήνα!
(ΥΓ: Νεοριο είναι τα ναυπηγεία, μόλις τη προηγούμενη βδομάδα εργαζόμενοι ήταν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν)
Σύρος: Βίαιη παρέμβαση της αστυνομίας σε συγκέντρωση για την επίσκεψη Παπανδρέου
από ανωνυμος 12:30μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Σύρος (σήμερα στις 11.30 πμ): Βίαιη παρέμβαση της αστυνομίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Παπανδρέου - Κάλεσμα στους κατοίκους
Βίαιη ήταν η επέμβαση της αστυνομίας στην ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών και φοιτητών της Σύρου στην Πλατεία Μιαούλη. Με βόμβες κρότου - λάμψης και καταιγισμό δακρυγόνων η αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τους διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη Παπανδρέου - Χριστοφιλοπούλου στο νησί. Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Κυκλάδων καλεί όλο το συριανό λαό, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους ανέργους νέους και τις νέες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, στην Πλατεία Μιαούλη, τη Δευτέρα, 21 Μάρτη και ώρα 14.30 μ.μ.
Σύρος, 20-3-2011










Πορεία φοιτητών του ΚΚΕ αυτή την στιγμή για τη Λιβυη
από περαστικός 1:40μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Πορεία φοιτητών αυτή την στιγμή στο κέντρο της Αθήνας
Πριν λίγο έπεσα πάνω σε πορεία των φοιτητών του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας. Απότι κατάλαβα είναι κατά της επέμβασης του ΝΑΤΟ στην Λιβύη. Όποιος ξέρει περισσότερα ας προσθέσει.
ΜΑΛΛΟΝ
από incorrect 1:58μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
KNITEΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΙΧΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΔΩ ΠΑΝΩ ΘΕΣ/ΚΗ.
Το φοιτητικό/σπουδαστικό ΠΑΜΕ
από ..... 5:00μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Διακόσια πενήντα άτομα ενώ το ΝΑΤΟ δολοφονεί.
Δεν ήταν μόνο εκατό
από Pew 6:59μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Ήταν γύρω στα 800-900 άτομα στην Αθήνα. Φωνάχτηκαν συνθήματα αλλά χωρίς ιδιαίτερο παλμό.







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ BRADLEY MANNING‏
από ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 5:43μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ BRADLEY MANNING
Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης για τον Bradley Manning
τον κατηγορούμενο για τις διαρροές στο WikiLeaks Ουάσιγκτον DC, 14/03/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ BRADLEY MANNING
Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης για τον Bradley Manning
τον κατηγορούμενο για τις διαρροές στο WikiLeaks Ουάσιγκτον DC, 14/03/2011
Στις 19 - 20 Μαρτίου 2011, ακτιβιστικές οργανώσεις και άτομα βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που η κυβέρνηση των ΗΠΑ μεταχειρίζεται τον κατηγορούμενο για τις διαρροές στο Wikileaks στρατιώτη Bradley Manning. Ο Manning, 23 ετών, κρατείται σε απομόνωση για περίπου 300 ημέρες, κατηγορούμενος για τη δημοσίευση διαβαθμισμένων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο που δείχνει τα αμερικανικά στρατεύματα να πυροβολούν και να σκοτώνουν 11 άτομα, εκ των οποίων δύο ήταν υπάλληλοι του Reuters, το 2007 στο Ιράκ.
Οι διοργανωτές καλούν τους υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο να κάνουν δημόσιες δράσεις για να διαμαρτυρηθούν για την απάνθρωπη μεταχείριση του Manning στο πλοίο Quantico, την οποία ο PJ Crowley, ο πρώην βοηθός για δημόσιες υποθέσεις της Υπουργού Εξωτερικών Hilary Clinton, αποκάλεσε «γελοία και αντιπαραγωγική και ηλίθια» την προηγούμενη εβδομάδα. Το κεντρικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το πλοίο στο Quantico όπου κρατείται ο Manning. Εκτός από το συλλαλητήριο στο Quantico, το Δίκτυο Υποστήριξης του Bradley Manning βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει εκδηλώσεις σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μινεάπολης, του Λονδίνου, του Μόντρεαλ, της Χάγης, του Φοίνιξ, του Σαν Ντιέγκο και της Βιέννης.
«Στις 2 Μαρτίου, ο Manning εξαναγκάστηκε να βγάλει όλα του τα ρούχα και να περάσει τη νύχτα γυμνός και μετά να υποστεί επιθεώρηση το επόμενο πρωί χωρίς τα ρούχα του. Αυτό συνέβη και πάλι το επόμενο βράδυ, και δεν ξέρουμε πόσο καιρό αυτό θα συνεχίζεται», δήλωσε ο Jeff Paterson, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Δικτύου Υποστήριξης του Bradley Manning και διευθυντής της οργάνωσης Κουράγιο Αντίστασης. «Αυτή η τιμωρία προ της δίκης είναι απάνθρωπη». Παρά τις συστάσεις τριών στρατιωτικών ψυχιάτρων, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Ναυτικής Βάσης του Quantico αρνείται να άρει το καθεστώς της Πρόληψης Τραυματισμού του Manning και να αλλάξει το επίπεδο περιορισμού του από Μέγιστη σε Μεσαία Επιτήρηση.
Η φυλάκιση του Manning έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, και οι συνθήκες κράτησής του είναι αντικείμενο έρευνας του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια και πρόσφατης εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας. Ο φημισμένος Daniel Ellsberg, ο οποίος διέρρευσε χαρτιά του Πενταγώνου και θα μιλήσει σε συλλαλητήριο στο Quantico στις 20 Μαρτίου, αποκάλεσε τον κ. Manning «νέο του ήρωα». Απαιτούμε:
. Να σταματήσει η ακραία, απάνθρωπη και παράνομη τιμωρία προ της δίκης του Bradley Manning
. Να διασφαλίσει ότι ο Bradley Manning θα έχει κορυφαία νομική εκπροσώπηση από δικηγόρο της επιλογής του
. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να κάνει μυστική δίκη σε στρατοδικείο, ανεξέλεγκτη από την εποπτεία του κοινού και των ΜΜΕ
. Να απελευθερωθεί ο Bradley Manning!
Επ: Jeff Paterson, press@bradleymanning.org,
www.bradleymanning.org
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ







Το ΛΑΟΣ με πιο πατριωτικες θεσεις απο τα αναρχοπουστρονια και τα πουστροσυνασπιστιρια της αμερικανικης πρεσβειας!
από αναρχοπουστρονι 8:45μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
1) Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Λιβύη, τόνισε ότι η χώρα μας δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση και να χαλάσει πατροπαράδοτες καλές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο, ενώ εξέφρασε την διαφωνία του με την παραχώρηση της Σούδας.
Σύμφωνα με τον ίδιο «γίνεται ό, τι θέλει η Αμερική. Το έχουμε ζήσει άλλωστε αυτό πολλές φορές στο παρελθόν. Η Ευρώπη δεν έχει σηκώσει ποτέ το ανάστημά της. Κάνει αυτό που θέλει η Αμερική».
Εξέφρασε δε την απορία για το ότι ενώ η Δύση είχε μέχρι πρόσφατα μακρά συνεργασία και συναλλαγές με το Μ. Καντάφι,τώρα «τί έγινε και ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτόν; Όλα αυτά έγιναν τυχαία;».





ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...
από * 2:38μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
24 ΜΑΡΤΗ 1999: Ξεκινά η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία
19 ΜΑΡΤΗ 2003: Ξεκινά η επίθεση των "πρόθυμων" στο Ιράκ
19 ΜΑΡΤΗ 2011: Ξεκινά ο βομβαρδισμός της Λιβύης
Κατά σύμπτωση η δημοκρατική ευαισθησία τους πιάνει όταν είναι πιο βολικό για τη στρατιωτική τους μηχανή...





γνωρίζει κάποιος για το κόμμα του Κουβέλη
από αναγνώστης 1:09μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
ερώτηση
Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται, ποια ακριβώς είναι η στάση του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην Λιβύη και πώς αυτή εκφράζεται;
στις 19-3 δήλωσαν
από απο 6:47μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
''Η εμμονή του Μουαμάρ Καντάφι να διατηρήσει με κάθε μέσο και τρόπο την εξουσία έχει οδηγήσει σε εμφύλια σύρραξη και σε καθημερινό αιματοκύλισμα τον Λιβυκό λαό.
Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, με τελικό στόχο την ανάδειξη μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, νέας ηγεσίας στη χώρα.
Σε αυτή την κατεύθυνση η παρέμβαση του ΟΗΕ είναι αναγκαία.''
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ΟΤΙ ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ
Απλό:
από -> 7:01μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Η γνώμη της συμμορίας Κουβέλη είναι αυτή των χρηματοδοτών της της αλητικης συμμοριας των τοκογλυφων των κωλοευρωπαιων που υπηρετει σα κοπροσκυλο και σαπροφυτο που ειναι.






Ασυλο σε όλους τους πρόσφυγες των αραβικών εξεγέρσεων;;;
από ΣΕΚΣ 7:27μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Είδα μια αφίσα χθές στα Εξάρχεια του ΣΕΚ(ή τέλος πάντων,μερικών απο τις οργανώσεις-σφραγίδες του) η οποία καλούσε σε παροχή ασύλου σε όλους τους πρόσφυγες των αραβικών εξεγέρσεων.
Περα απο το αν και κατα πόσο μπορούμε να χορηγήσουμε άσυλο σε αριθμιτικά όλους τους πρόσφυγες, πέρα απο το τι θα θέλαμε, έχω μια μάλλον λογική απορεία:
Στις αραβικές χώρες πέσαν απολυταρχικά καθεστώτα. Αυτοί που δεν θα θέλουν να είναι ή δεν μπορούν να είναι στην χώρα σήμερα, είναι αυτοί που θέλαν και καλοπερνάγαν και υπερασπιστήκαν τα καθεστώτα αυτά. Ζητάμε να δωθεί άσυλο δηλαδή στους τραμπούκους του Μουμπάρακ που τώρα δεν τους σηκώνει ο τόπος τους;





Εξουσιαστές και «αντιεξουσιαστές» - Το ένα χέρι νίβει το άλλο;
από Αντι-αντιφα 7:26μμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Μια ματιά στα πρόσφατα γεγονότα που ταλανίζουν την Πατρίδα μας, μέσα από την σχέση εξουσιαστών και «αντιεξουσιαστών»
Κάθε φορά που γίνεται μια μεγάλη διαδήλωση... Κάθε φορά που κάποια ομάδα πολιτών πάει να διαμαρτυρηθεί για κάτι... Οι «««αντιεξουσιαστές»»» είναι εκεί. Έτοιμοι να τα διαλύσουν όλα. Πάρτε ως παράδειγμα την τελευταία μεγάλη Πανελλαδική απεργία, όπου αναρχικοί δήθεν «αντιεξουσιαστές» επιτέθηκαν αναίτια στην αστυνομία αναγκάζοντας την ουσιαστικά να ρίξει δακρυγόνα και να διαλύσει την συγκέντρωση εν τη γενέσει της. Γιατί επιτέθηκαν οι «αντιεξουσιαστές» στους αστυνομικούς απρόκλητα ενώ ήξερα ότι η αστυνομία θα απαντήσει με δακρυγόνα; Μήπως για αυτόν ακριβώς το λόγο επιτέθηκαν; 2ον) Γιατί οι δήθεν «αντιεξουσιαστές» κάθε φορά που μια ομάδα ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτών πάει να διαμαρτυρηθεί για κάποιο ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα της οι «αντιεξουσιαστές» αναλαμβάνουν το ρόλο του Μπαμπούλα; Οι «αντιεξουσιαστές» δεν λένε όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι είναι κατά του ρατσισμού; Γιατί επιδεικνύουν λοιπόν γκεμπελικές μεθόδους κατά οποιουδήποτε Έλληνα; Γιατί επιδεικνύουν γκεμπελικές μεθόδους κατά οτιδήποτε ελληνικού; Συμπέρασμα: Μήπως εν τέλει οι «αντιεξουσιαστές» δεν είναι και τόσο «αντι»-εξουσιαστές; Μήπως είναι κι αυτοί εξουσιαστές; Μήπως είναι τα σκυλάκια της εξουσίας και του συστήματος με την αληθινή εξουσία στο ρόλο του Αφέντη να τους πετάει κόκαλα για να τρέχουν να τα γλύφουν; Μήπως τελικά όλα αυτά τα παιδάκια με τις κουκούλες, που επιτίθενται συνήθως 30 σε 1 και που σκούζουν για το παραμικρό χωρίς να προσφέρουν ουσιαστική λύση, είναι αυτά που χρειάζονται πραγματικά αλληλεγγύη; Και την χρειάζονται την αλληλεγγύη γιατί έχουν πέσει στον «ιστό της αράχνης» που έχει στήσει το σύστημα. Η σχέση των δήθεν «αντιεξουσιαστών» με τους εξουσιαστές είναι η σχέση των ιθαγενών Αμερικανών με τους δυτικούς κατακτητές. Οι εξουσιαστές δείχνουν τις «χάντρες» και τα «καθρεπτάκια» τους στους «αντιεξουσιαστές», τους πουλάνε παραμύθια για αρκούδες και οι «αντιεξουσιαστές» θαμπώνονται.






Σχετικά με τις συζητήσεις για τη Λιβύη
από http://overdisinformation 3:06πμ, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Κάτω ο Καντάφι!!! Ζήτω οι ειρηνευτικές, ανθρωπιστικές, δημοκρατικές δυνάμεις του athens.indymedia.org!!!
Ο πόλεμος γίνεται σε όλα τα μέτωπα.
Παράλληλα με τις αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς των ειρηνιστών, ανθρωπιστών, δημοκρατών και υποστηρικτών των εξεγερμένων (όποιος δεν έχει γελάσει μέχρι εδώ έχει χοντρό πρόβλημα λέμε) έχουμε μια ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της αδιαμεσολάβητης παραπληροφόρησης. Με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του athens.indymedia.org εντείνονται τα κοψίματα των αντίθετων απόψεων μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της κατά 95% ευθυγράμμισης με τη Νατοϊκή προπαγάνδα (δικαιολογείται ένα 5% αποκλινουσών απόψεων για ξεκάρφωμα - αλλιώς τι ελευθεριακοί είμαστε;)
Τι περιμένετε να μάθετε μερικοί που ρωτάτε και ξαναρωτάτε; Η νέα πολιτική δημοσίευσης λέγεται "Σοκ και Δέος" ή, αν προτιμάτε, "Αυγή της Οδύσσειας". Για περισσότερες πληροφορίες, πηγαίνετε στο http://nato.int
http://overdisinformation.wordpress.com/





Δημοσιεύθηκε: απο ΝΤΑΝΤΟΝ Δευ Μάρ 21, 2011 2:05 pm Θέμα δημοσίευσης: ΠΡΟΣΕΞΕ...

"Εξάλου σκοπός μιας κοινωνίας, στο βαθμό που δεν είναι ρατσιστική,είναι να ενσωματώσει τους μετανάστες στον πολιτισμό της και όχι να αφομοιωθεί από τους μετανάστες"

Πρόσεξε μην το λες τόσο ανοιχτά..., διότι μπορεί να προσφύγουν στην ¨ανεξάρτητη δικαιοσύνη¨ ζητώντας την καταδίκη σου για ¨ρατσιστικό παραλήρημα που οδηγεί σε εκτεταμένες σφαγές και γενοκτονίες... ¨ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ-ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΙΛΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ¨ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ¨ ΚΑΙ ΤΟΥ ¨ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ… ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ¨ να βομβαρδίσουν την Ελλάδα για την επιβολή της ¨ανεξιθρησκίας¨ και την ¨αποκατάσταση των μειονοτήτων...¨ , εάν προκύψει και ¨συνεκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο¨ αυτό θα είναι ένα ¨δευτερεύον γεγονός¨ μπροστά στην λατρεία και το άγχος για την ¨προάσπιση των – ατομικών-δικαιωμάτων και των democracy and prosperity αξιών…¨ της ¨ελεύθερης¨-παγκόσμιας – ΘΕΙΚΗΣ Α Γ Ο Ρ Α Σ και του ¨ισότιμου¨ - εμπορίου…
Πρόσεξε , εσύ μιλάς για ¨συλλογικά¨ δικαιώματα και ¨πλειοψηφίες¨ , αυτοί μιλούν για ¨ατομικά¨ δικαιώματα και ¨μειοψηφίες¨ . Αυτά που λες δεν είναι ούτε ¨δημοκρατικά¨ , ούτε ¨σοσιαλιστικά¨ πράγματα...Πότε ο Σοσιαλισμός μίλησε για ¨συλλογικά- κοινωνικά δικαιώματα τα οποία κάμπτουν – υπερισχύουν των ατομικών ¨ και για ¨πλειοψηφίες¨ , ¨ποτέ¨ , και εάν κάπου το διατύπωσαν ήταν ¨λάθος…¨ .
Εσύ μιλάς για ¨λαϊκές κυριαρχίες¨ , αυτοί μιλούν για ¨συμμετοχική δημοκρατία¨ των ¨μη¨- ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ οργανώσεων και της διαιρεμένης σε ¨μειοψηφίες¨ κοινωνίας. Εσύ μιλάς για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και αυτονομία των τοπικών κοινωνιών ( οι οποίες συγκροτούνται στην παρούσα ιστορική περίοδο και για πολλά χρόνια ακόμα σε ¨κράτη¨ , αυτοί μιλούν ¨για τις παγκόσμιες αξίες της ¨δημοκρατίας¨ που πρέπει να επιβάλλονται με ¨παγκόσμια διακυβέρνηση¨ και ¨στρατά¨…
Και όταν μιλούν για ¨ατομικά¨ δικαιώματα ξέρουν αυτοί. Οι αστοί , οι ¨έχοντες και κατέχοντες¨ πάντα ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ήταν μέσα στην Κοινωνία... , συνεπώς κατακερματίζουμε της κοινωνίες σε ¨μειοψηφίες¨( στρέφουμε τους μη καπνιστές ενάντια στους καπνιστές, καταπιεσμένες γυναίκες ενάντια στους άνδρες , ομοφυλόφιλους ενάντια σε ετερόφυλους και τους κοντούς ενάντια στους ψηλούς ) και διαιωνίζουμε το ¨ισχύον κοινωνικοπολιτικό-οικονομικό καθεστώς¨ που δεν χάνει τίποτα να είναι και ¨αντιρατσιστικό¨... Η πολιτική επιστήμη του ιμπεριαλισμού ¨δεν έχει αδιέξοδα¨ , όπως και η ¨δημοκρατία¨.