Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τριτη 22 Μαρτιου 2011 _______13.50

ΛΙΒΥΗ Αφέλεια ή ενδεχόμενος δόλος;;
από ΣΑΓΚΙ 0:10πμ, Τρίτη 22 Μαρτίου 2011
Οταν “αντάρτες” κραδαίνουν Γαλλικές αποικιοκρατικές σημαίες. Οταν αριστεριστές εμμένουν στη “λαική εξέγερση” και χειροκροτούν σταυροφόρους….
Αφέλεια ή πολιτικό λάθος η στάση κομματιών της αριστεράς που επιμένουν να αποκαλούν τους ισλαμιστές φίλους των Γάλλων Ιμπεριαλιστών εξεγερμένους. Ας καταλάβουν ένα ελάχιστο πράγμα,γνωρίζουν πολύ καλά τον πόλεμο της προπαγάνδας που στήθηκε σε βάρος του Μιλόσεβιτς και του λαού της Γιουγκοσλαβίας ή τον πόλεμο σε βάρος του Σανταμ Χουσείν και του λαού του Ιράκ που οδήγησε στη βάναυση εξόντωση τους ,τη δημιουργία του προτεκτοράτου του Κοσσόβου και την κατοχή μέρους του Ιράκ από αυτόκλητους σωτήρες Αμερικάνους . Τότε δε μασήσαμε λέγαμε νίκη στο Ιράκ ξέραμε ποιος ήταν ο Σαντάμ αλλά δε νομιμοποιούμε την Αμερικάνικη εισβολή . Τί μεσολάβησε και ξαφνικά ο Καντάφι έγινε ο δικτάτορας και οι αδελφοί μουσουλμάνοι αντάρτες . Αυτοί που εκτράφηκαν στην Αγγλία συναγελάζονταν και εκπαιδεύονταν από την SAS σηκώσαν και τη σημαία Ιντρίς(που τόσες σημαίες θα πρέπει να ετοιμάζονται βιομηχανικά κάνα μήνα) οπλίστηκαν και με όπλα δυτικού τύπου (είδα και πολλά M16,όχι μόνο Αγγλικά ) και κατέλαβαν μεγάλες πόλεις σκοτώνοντας και τρομοκρατώντας πολίτες ειδικά τους μαύρους Λίβυους της φυλής Τεμπού που τους ονόμασαν μισθοφόρους του Καντάφι .
Αυτοί λοιπόν οι χειροκροτητές – μειοψηφία από την αρχή- που έφεραν τον πόλεμο και τους πολεμοκάπηλους στη γειτονία μας αυτοί έγιναν ο Δούρειος Ίππος να καταληστευτούν οι φυσικοί πόροι ενός κυρίαρχου λαού και κράτους που αν και ο Καντάφι όπως είχα προαναφέρει σε προηγούμενο μου άρθρο δεν είναι άγιος και ζούσε μες στο πλούτο ο λαός του δεν πεινούσε η Λιβύη είναι το τρίτο κατα σειρά κράτος της Αφρικής μετά τη Ν Αφρικανική δημοκρατία με λαούς που πεθαίνουν στα γκέτο με καθεστώς Απαρχάιντ αλλά και με αδαμαντορυχεία και δεύτερη τις Σευχέλλες τον παράδεισο του σεξοτουρισμού τρίτη λοιπόν η Λιβύη με αρκετά υψηλό ΑΕΠ αλλά και με εκατοντάδες βιομηχανίες και πολλούς ξένους μετανάστες και πολλούς ¨Ελληνες που δούλευαν και με ανάπτυξιακό σχέδιο στηριζόμενο στη ΤΖΑΜΑΧΙΡΙΓΙΑ (λαικές επιτροπές αυτοοργάνωσης) που είχαν λόγο στη διαχείριση και κατανομή των φυσικών πόρων ένα κράτος απεξαρτημένο από το μουσουλμανισμό και με άνοιγμα στην Ευρώπη με την πολιτική της προσέγγισης(ειδικά μετά την εισβολή στο Ιράκ) που το πλήρωσε και το πληρώνει ακριβά.. Ποιοι λοιπόν είναι οι Βέλγοι,οι Δανοί,οι Νορβηγοί, οι ΑγγλοΓάλλοι αποικιοκράτες οι Αμερικάνοι γιάνκηδες και δυστυχώς σε αυτούς τους ευροληγούρηδες προστίθενται κι οι Ελληνες που μας σέρνει ο ζουμπάς σα πιστά του σκυλιά.
Οι Ελληνες που με μέτριες εκτιμήσεις ο πόλεμος μας κοστίζει 1εκ δολλάρια την ημέρα μετά θα μου ζητήσουν να πληρώσω να μη φαληρίσει ποιος το “κράτος-μπάτσος” ή ο τσανακογλύφτης του Σαρκοζί και του Στρος Καν, γ. παπανδρέου. Γιατί αυτοί οι λαοί δεν έχουν εμπάργκο όπλων και επιβάλλουν αντίθετα σε άλλους λαούς, αφού δεν έχουν εχθρούς εκτός και αν εχθρός τους είναι όλος ο κόσμος, μιλάνε ακόμη για Β Κορέα όταν ατύχημα έγινε από την τέλεια Ιαπωνική μηχανή(παρούσα στον πόλεμο του Ιρακ) όταν τα Γαλλάκια ήταν τα πρώτα που λάκισαν από τους διασώστες της φουκοσίμα να δω τι θα κάνουν αν συμβεί “ατύχημα”στους πυρηνικούς αντιδραστήρες που έχουν και πιστέψτε με το προκαλούν…
Ας δούμε λοιπόν τα συμφέροντα της Γαλλίας στην περιοχή γιατί εμείς για κάνα κόκκαλο είμαστε που θα περισσέψει από τους λύκους . Αυτοί καταληστεύουν το λαό του Τσαντ χρόνια κλέβοντας του το Ουράνιο για τους πυρηνικούς τους αντιδραστήρες(85% της ενέργειας στη Γαλλία στηρίζεται σε πυρηνική τεχνολογία) για να ονομάζεται το Παρίσι “πόλη του φωτός” βυθίζουν τους μαύρους στο σκοτάδι της αποικιοκρατικής σκλαβιάς αυτοί που έστειλαν τη λεγεώνα των ξένων να κατασφάξει το λαό του Τσαντ που ένοπλος προσπάθησε να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Αυτοί που έκαναν εμπάργκο στο Καντάφι θεωρώντας ότι εξοπλίζει τους αντάρτες του Τσαντ στα πλαίσια του Παναφρικανισμού . Αυτοί που έφτιαξαν το μόρφωμα της Λεγεώνας των ξένων ένα στρατό από ισοβίτες εγκληματίες που τελούν θητεία αντί ποινής και μισθοφόρους αλλά και παράνομους μετανάστες που εκβιαστικά οδηγήθηκαν στο να σφάζουν όποιον αντιδρά στα συμφέροντα της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας όπως οι Τουάρεγκ ή οι Τεμπού ή οι Φαραμπούτο Μαρτί η ο ΟΑΣ (για την απελευθέρωαη της Αλγερίας) (σ.ε.η. Εδω ειναι το χαος απροσμετρητον! Αυτοι που ειχαν εξεγερθει τη δεκαετια του 60,δεν ηταν τουαρεγκ και τεμπου, ηταν αραβες. Οσο για τον ΟΑΣ, ηταν η οργανωση των προδοτων αραβων που ειχαν στησει οι γαλλοι στην αποικια τους στην Αλγερια). Αυτοί που έκαναν τη Σαχάρα θέατρο πυρηνικών δοκιμών και μαζί κι οι κυβερνήσεις των εκάστοτε νενέκων ,που κρύβουν την αλήθεια δε μας μίλησαν ποτέ για τη διασπορά ραδιενεργής μόλυνσης από το νέφος του Λίβα που επικάθεται πολλές μέρες στην Ελλάδα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ποιος του όρισε νταβατζήδες του πλανήτη;;
Πάντως οι αντικαθεστωτικοί σήκωσαν Γαλλικές σημαίες κάτι ανάλογο με τους Αλβανούς που είχαν σηκώσει Αμερικάνικες,αλλά και Δυτικά της Λιβύης ξέχασαν τον Μπεν Μπελλά και το αντάρτικο της Αλγερίας ενάντια στους Γάλλους αποικιοκράτες και στη ζαουίγια χτύπησαν το καθεστώς της τζαμαχιρίγια . Ηθελα να ήξερα πως έπεισαν έξυπνους μελετητές όπως ο Πέτρος που στις αναλύσεις του για την κρίση με βρήκε όχι απλά συμφωνο αλλά ταυτόσημο ώστε μεταδώσαμε και τη συνεντευξη σε εκδήλωση στον Πειραιά να φτάσει στο σημείο να μιλά για “λαική εξέγερση” όταν το μεγαλύτερο μέρος του λαού ακόμα κι αν διαφωνεί σε ένα καθεστώς 42 χρόνων(με τη φθορά…) δεν δέχεται ετερόκλητους σωτήρες κι αντιδρά φεύγοντας από το μόρφωμα που δημιουργήθηκε και πυκνώνει αυτή τη στιγμή τις μόνες γραμμές της αντίστασης που είναι να υπερασπιστούν τα σπίτια τους απέναντι στα σχέδια των ευρωληγούρηδων . Σχέδια που έπεσαν στο κενό γι αυτό και η προπαγάνδα δίνει και παίρνει ,όσο για το λαό της Γαλλίας μαθαίνω ότι ανεβάζει τη δημοτικότητα του Σαρκοζί θα τους απαντήσω με μια ρήση του ΟΡΓΟΥΕΛ “αυτούς μη τους φοβάσαι μπορούν να φωνάξουν να αντιδράσουν αλλά είναι ανίκανοι να σκεφτούν”.
Ο κομφορμισμός φέρνει την Ελλάδα να επιλέγει να συγκαταλεγεται με τους ισχυρούς της γης μιας κι έχουμε να διαλέξουμε απέναντι στη σφαγή των λαών τον πλούτο και την καλοπέραση με τη λογική ότι τελειώνουν και κατασπαταλούνται οι φυσικοί πόροι και με κάθε μέσο πολεμικό ή διπλωματικό πρέπει να εξασφαλίσουμε τη νέα PAX ROMANA μιας κι ο δυτικός πολίτης δεν πρέπει να στερείται βασικών αναγκών(τουλάχιστον κάποιο ποσοστό ώστε να εξασφαλίζεται πολιτική σταθερότητα). Ερχεται λοιπόν ο Πάγκαλος νο2 Ο Βενιζέλος να διαβεβαιώσει τους Ελληνες υπηκόους ότι η Λιβύη δεν είναι σε θέση να πλήξει την Κρήτη, μακάρι όταν γενικευτεί η κρίση να πληγεί το σπίτι του και τόσων άλλων από κομάντος αυτοκτονίας να δούνε πως είναι να επιτίθεσαι σε μια κυρίαρχη χώρα . Ωστόσο ξεκάθαρη στάση είχε το κομμουνιστικό κόμμα που από την πρώτη στιγμή βγήκε σε διαδηλώσεις και στη Σούδα κι εδώ(σ.ε.η. καμια ξεκαθαρη θεση δεν ειχε το πουλημενο στους αμερικανους ΚΚΕ, τις ιδιες μαλακιες λεει με τους αλλους, ο Κανταφι ειναι δικτατορας και σφαζει, αλλα δεν πρεπει να γινει ξενη επεμβαση, στην ουσια δηλαδη πριμοδοτει τη ξενη επεμβαση αφου λεει οτι ο Κανταφι ειναι παρανοικος δικτατορας. Η μονη οργανωση που μεχρι τωρα τα λεει σωστα, η τουλαχιστον προσσεγγιζει την αληθεια ειναι η ΚΟΕ) αρα αυτοί οι κυβερνοταγματασφαλίτες κι ευροσεκιουριτάδες που έφεραν τη φωτιά στη γειτονιά μας ας πάρουν μαθήματα πατριωτισμού από το ΚΚΕ (σ.ε.η. πουλημενο ειπαμε ειναι στους αμερικανους) κι ας μη το παίζουν πατριώτες με τα λεφτά μας και παλληκαράδες με το λαό κραδαίνοντας πατριωτισμό όποτε μας χρειάζονται γιατί ένα πράγμα είναι βέβαιο τώρα δε θαμαστε κει… να πα να πολεμήσετε και να πληρώσετε και τα σπασμένα κι όχι πουλώντας κι εκχωρώντας ζωτικό ελληνικό χώρο σε ιμπεριαλιστές και αποικιοκράτες .
Σύγχρονοι σταυροφόροι υποκριτές…
Από πληροφορίες γνωρίζω ότι στο δρόμο για την Αζνταμπίγια δεν μπορούν να περάσουν οι αντικαθεστωτικοί παρά τις απώλειες των Λίβυων καθώς κι ότι η πράσινη σημαία της τζαμαχιρίγια σηκώθηκε 2 φορές μέσα στη κεντρική πλατεία της Βεγγάζης χτες από ένα τανκ κι από υποστηρικτές που αναθάρρησαν και σήμερα από στρατιώτες που παράτησαν εξαρτήσεις και πολίτες και δημιούργησαν εστίες αντίστασης μέσα στην πόλη, ίσως η μοναδική αντίσταση στη συγκεκριμένη πόλη στις χερσαίες που αναμένονται μιας και βρετανοί κομάντος από την πρώτη μέρα εξοπλίζουν κι εκπαιδεύουν αντικαθεστωτικούς νενέκους και στη μόνη πόλη που δε θα μοιραστούν όπλα στον κόσμο θαναι εκεί που οι αποθήκες λεηλατήθηκαν από τους αντικαθεστωτικούς. Τέλος αναφέρομαι στο Μούσα και στον Αραβικό σύνδεσμο (σ.ε.η. των εμιριδων) με τα κρατίδια που τον απαρτίζουν, που παρά τα δείγματα υποτέλειας στους σταυροφόρους η πολιτική που ακολουθούν θα τους γυρίσει μπουμεραγκ μιας και η φυλή (κόκκινη στα παράλια και μαύρη προς την έρημο)που ζει ανατολικά της Λιβύης γεωγραφικά σταματά μέχρι την Αλεξάνδρεια και σε περίπτωση διχοτόμησης θα οδηγήσει σε ντόμινο και στη δημιουργία ενός μεγαλύτερου μορφώματος Αδελφών μουσουλμάνων που θα συμπαρασύρει και διχοτόμηση της Αιγύπτου πράγμα που δυσαρεστεί το σύνδεσμο και ειδικά το Μούσα …(σ.ε.η. Αυτα τα παραμυθια που τα βρηκες? Απο τη φαντασια σου? Να μη κοιμασαι ξεσκεπαστος το βραδυ!). Μύδρους λοιπόν σε αυτούς που μας μπλέξανε σε ένα βρώμικο πόλεμο με τους μισθοφορικούς στρατούς των ΕΠΥ,εναντίον αθώων,μύδρους και στους ιμπεριαλιστές σταυροφόρους που θυμήθηκαν το ΜΑRE NOSTRUM , μύδρους και στους παραπλανημένους αριστερίζοντες (σ.ε.η. και κκε) που το μόνο που ξέρουν είναι να τραβάνε ματζορομίνορα χαράς και λύπης μην αναγνωρίζοντας τις συνέπειες πράξεων και λέξεων καθιστώντας πρώτα τους οπαδούς τους ευάλωτους στη δυτική προπαγάνδα .
ΝΙΚΗ στη Λιβύη με όποιο κόστος όπως κάποτε λέγαμε για το Ιρακ γνωρίζοντας χωρίς αυταπάτες τι και πως,,,κλείνω με τα λόγια κάποιου εργάτη Ελληνα που δούλευε στη Λιβύη και ήρθε τώρα με τις ταραχές “δε ξέρω εμας δε μας πείραξε αλλά ο συνταγματάρχης είχε περίεργες απόψεις έλεγε ότι τα σπίτια ανήκουν σε αυτούς που μένουν μέσα τα εργοστάσια και τα χωράφια σε αυτούς που τα δουλεύουν …ήθελε λέει να γεμίσει την έρημο καλαμπόκια ….”








Δημοσιεύθηκε: απο ΝΤΑΝΤΟΝ Τρι Μάρ 22, 2011 11:08 am Θέμα δημοσίευσης: ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ... ¨ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ¨ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ¨ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ…
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ¨ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ¨ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ¨ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.¨
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
ΛΑΟΣ : Ενδεχόμενο πρόκλησης ταραχών κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 25η Μαρτίου
21-03-2011 17:42:45
Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο πρόκλησης ταραχών κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 25ης Μαρτίου από άτομα που δεν έχουν σχέση με τους μαθητές εξέφρασε ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωση του.
Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ :
«Οι αριστεριστές και τα μικρόφωνά τους προσπαθούν να εξωθήσουν την μαθητιώσα νεολαία σε επεισόδια κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, που συμπίπτει φέτος με τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ελπίζουμε ότι οι γονείς δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν τα παιδιά τους για τα πολιτικά παιχνίδια ακραίων κύκλων».
**********************
Έλληνες , την κρίσιμη αυτή για το Έθνος στιγμή εξασφαλίστε μια δωρεάν ελληνική σημαία στα κατά τόπους γραφεία του ¨Λαού¨ και ¨κλείστε την Ελλάδα μέσα σας¨.
Μην επαναλάβεις το έγκλημα που διέπραξαν την 25η Μαρτίου 1942 οι Εαμοβούλγαροι ποπολάροι του ΕΑΜ στεφανώνοντας τις άγιες προτομές των ηρώων μας στην Πανεπιστημίου , προκαλώντας με τις διαδηλώσεις τους την αναπόφευκτη αιματοχυσία από τους Ιταλογερμανούς. Η Λευτεριά δεν κατακτιέται – αλλά χαρίζεται από τους μεγάλους μας συμμάχους , όπως το 1832 και το 1945.
Νοικοκύρη πατριώτη αντιστάσου – τίμησε την ημέρα της Παλιγγενεσίας παρακολουθώντας τα αφιερώματα στο ¨Εθνικό Ίδρυμα… Τηλεάστυ¨.
Προστατέψτε τα παιδιά και την περιουσία σας. Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι ένα :
Μην διχάζετε το Έθνος. Λαός – Κοτζαμπάσηδες Ενωμένοι – Ποτέ Ηττημένοι.









ΥΕΜΕΝΗ
Τανκς καθεστωτικων και αντικαθεστωτικων, εκατέρωθεν, στους δρόμους
ΣΑΝΑ'Α.-- «Μπαρούτι» μυρίζει στην υεμενίτικη πρωτεύουσα, καθώς μετά από αρκετούς φυλάρχους τη στήριξη των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών έδωσαν χθες και 60 αξιωματικοί του στρατού, διαφόρων βαθμίδων, οι οποίοι πήραν αποστάσεις από τον επί, 32 χρόνια, ισχυρό άνδρα της Υεμένης. Από την ομάδα αυτή ξεχωρίζει ο στρατηγός Αλί Μοχσέν αλ Αχμαρ, επικεφαλής της ισχυρότερης μεραρχίας τεθωρακισμένων της χώρας, ο οποίος, αφού κάλεσε τον Σάλεχ να εγκαταλείψει «αναίμακτα την εξουσία» και τον κατηγόρησε ότι «αιματοκυλίζει και ωθεί σε εμφύλιο τον υεμενίτικο λαό», έδωσε διαταγή στα τεθωρακισμένα της δικαιοδοσίας του να αναπτυχθούν έτσι ώστε να προστατεύουν την καθιστική διαμαρτυρία των αντικαθεστωτικών στο κέντρο της Σάνα'α, πέριξ του Πανεπιστημίου.
Ακολούθησε ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Αμυνας, όπου συμμετείχε η εναπομείνασα ηγεσία του στρατού, στην οποία σημειώνεται ότι «οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δε θα διστάσουν να κάνουν το καθήκον τους και να αποτρέψουν απόπειρες πραξικοπήματος, προκειμένου να διαφυλάξουν το σύνταγμα». Την ανακοίνωση ακολούθησε η ανάπτυξη τεθωρακισμένων από τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Σάλεχ γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο, το υπουργείο Αμυνας και την Κεντρική Τράπεζα. Ετσι, τεθωρακισμένα είναι ανεπτυγμένα ένθεν και ένθεν στην Σάνα'α, από νωρίς χθες το απόγευμα, σηματοδοτώντας μια σημαντική ποιοτική διαφορά στις διαδηλώσεις που γίνονταν στη χώρα τις τελευταίες μέρες.
Η κίνηση του Αχμαρ και η προσωπική του τοποθέτηση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για τον ισχυρότερο αξιωματικό του στρατού, λόγω της θέσης του στη χώρα, για στενότατο συνεργάτη του Σάλεχ, ενώ προέρχονται από την ίδια φυλή, την Χάσιντ, η οποία είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη στη χώρα. Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο φύλαρχος της Χάσιντ, Σεΐκ Σάντικ αλ Αχμαρ, είχε καλέσει τον Σάλεχ να επιλέξει την «αξιοπρεπή έξοδο», αποσύροντας την υποστήριξη της φυλής στο πρόσωπό του.
Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι μετά τον πρέσβη της Υεμένης στον ΟΗΕ, χθες, παραιτήθηκαν οι πρέσβεις της χώρας στη Σ. Αραβία και στη Συρία, δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να αντέξουν το αιματοκύλισμα των διαδηλωτών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ έστειλε επιστολή στη γειτονική σαουδαραβική ηγεσία, χωρίς, όμως, να γίνει γνωστό το περιεχόμενο. Εντός χώρας, παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, του λιμανιού του Αντεν, ο Αχμαντ Καατάμπι, διαμαρτυρόμενος και αυτός για την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων. Υπενθυμίζεται ότι μόνο την Παρασκευή, στη Σάνα'α, σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές 52 διαδηλωτές, ενώ από την έναρξη των διαδηλώσεων έχουν σκοτωθεί άλλοι 30 περίπου.
Μετά τις ανακοινώσεις των παραιτήσεων στο στρατό, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, δήλωνε ότι «όπως φαίνεται η αποχώρηση του Προέδρου Σάλεχ από την εξουσία είναι αναπόφευκτη» και εξέφραζε την υποστήριξη «της Γαλλίας σε όσους παλεύουν για τη δημοκρατία». Οι δηλώσεις Ζιπέ έρχονται να επιβεβαιώσουν την απροκάλυπτη διπλωματική απόπειρα του γαλλικού ιμπεριαλισμού να αποκτήσει έρεισμα σε σειρά αραβικών χωρών, όπου δεν είχε ιδιαίτερη ανάμιξη.




ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Η φονική καταστολή στην Ονδούρα συνεχίζεται. Τελευταίο θύμα τελικά η Ιλσε Βελάσκες Ροντρίγκες, 59 ετών, εκπαιδευτικός, που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταστολής των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών την περασμένη Πέμπτη, στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα και εξέπνευσε τελικά στο νοσοκομείο Εσκουέλα όπου είχε μεταφερθεί. Την κινητοποίηση εναντίον της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων για την Παιδεία στους δήμους είχε διοργανώσει το Εθνικό Μέτωπο Λαϊκής Αντίστασης (FNRP).







ΚΟΕ για Λιβύη
από koe 3:05μμ, Τρίτη 22 Μαρτίου 2011
Ανακοίνωση για την επέμβαση στη Λιβύη
1) Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη και την απαράδεκτη άμεση εμπλοκή της χώρας μας, την οποία η «κυβέρνηση» Παπανδρέου έχει καταστήσει ξέφραγο αμπέλι και βάση δολοφονικών επιδρομών. Ο χρεοκοπημένος Παπανδρέου και το κόμμα του, αφού επί δεκαετίες συνεδρίαζαν αγκαλιά με χασάπηδες τύπου Μπεν Αλί και Μουμπάρακ στη «σοσιαλιστική διεθνή», κι αφού «τιμώρησαν» το Ισραήλ για τις σφαγές στη Γάζα με… αναβάθμιση της πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας, ξαφνικά κόπτονται για το λαό της Λιβύης – και συμμετέχουν στο νέο έγκλημα με φρεγάτες, AWACS και παροχή των αεροδρομίων της χώρας (για αυτό, λεφτά υπάρχουν).
2) Οι πραγματικοί στόχοι των δυτικών επιδρομέων είναι: Πρώτο, να σπάσουν το μέτωπο των εξεγερμένων αραβικών λαών και να τους ξαναθέσουν υπό έλεγχο, ακριβώς επειδή σήμερα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι κινούνται εντελώς διαφορετικά απʼ ό,τι πριν ένα χρόνο – και το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν είναι η αντικατάσταση των παλιών δικτατορικών καθεστώτων από νέες μπανανίες υπό τον άμεσο έλεγχο των δυτικών πολυεθνικών. Δεύτερο, να καταλύσουν την ανεξαρτησία χωρών, μετατρέποντάς τις σε τραπουλόχαρτα στα χέρια της Δύσης για να βάλουν άμεσα και πιο σίγουρα χέρι στα πετρέλαια της περιοχής. Σʼ αυτά τα σχέδια διευκολύνονται από τον πλήρη εκφυλισμό των καθεστώτων που αναφέρονταν στον παναραβικό εθνικισμό.
3) Εκμεταλλευόμενες την εξέγερση εναντίον του Καντάφι, και με την ανοχή ή και αρχικά υποστήριξη άλλων δυνάμεων όπως η Ρωσία, η Κίνα και ο Αραβικός Σύνδεσμος, που εκπροσωπεί επάξια τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, οι Γάλλοι, Βρετανοί και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές υφάρπαξαν μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων». Με βάση αυτή την απόφαση βομβαρδίζουν και γενικεύουν τη διεθνή αταξία στα πλαίσια της κρίσης, με απρόβλεπτες συνέπειες.
4) Για μια ακόμη φορά η «ανεξάρτητη και ενωμένη Ευρώπη» αποδεικνύεται ένα τραγικό ανέκδοτο, με τον Σαρκοζί από τη μια να προσπαθεί να διασωθεί από τα σκάνδαλά του αναβιώνοντας το όραμα της … Γαλλικής Αυτοκρατορίας, και τη Μέρκελ από την άλλη επικεφαλής μιας Γερμανίας που έχει αφεθεί εκτός της νέας «διευθέτησης». Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ συμμετέχουν, ώστε να μπορέσουν να βάλουν πόδι αντικαθιστώντας το γαλλικό ιμπεριαλισμό, ενώ ταυτόχρονα φοβούνται το άνοιγμα ενός τρίτου μετώπου μετά το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα
Αθήνα, 21/3/2011
ΚΟΕ







Λιβύη:Λείπουν οι μαϊμούδες από το τσίρκο; Ο «δικός μας» Γιωργάκης...
από Επικαιρότητα 3:40μμ, Τρίτη 22 Μαρτίου 2011
«Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Λιβύης και Υεμένης ή Μπαχρέιν; Και τα τρία κράτη έχουν χρησιμοποιήσει βία για να συντρίψουν όσους διαδήλωναν υπερ της δημοκρατίας.Ομως, μόνο στη Λιβύη σχεδιάζουν οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους μια στρατιωτική απάντηση...
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=10038&pos=4&cat_id=48
Λιβύη: «Προστάτες» εν δράσει… «Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Λιβύης και Υεμένης ή Μπαχρέιν; Και τα τρία κράτη έχουν χρησιμοποιήσει βία για να συντρίψουν όσους διαδήλωναν υπερ της δημοκρατίας. Ομως, μόνο στη Λιβύη σχεδιάζουν οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους μια στρατιωτική απάντηση. Η καταστολή στην Υεμένη και το Μπαχρέιν έχουν μέχρι στιγμής αντιμετωπιστεί μόνο με τις λέξεις, όχι με δράση. Σε ένα επίπεδο η απάντηση είναι προφανής. Το Μπαχρέιν και η Υεμένη είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ – ειδικά το Μπαχρέιν με την μεγάλη αμερικάνικη ναυτική βάση. Η Λιβύη δεν είναι» (BBC, 19/3/11).
Δεν θα μπορούσε κανείς να βρει πιο κυνική διαπίστωση από ένα δυτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο και μάλιστα του «κύρους» του βρετανικού BBC. Γιατί είναι προφανές ότι οι «προστάτες» που ανέλαβαν να υπερασπιστούν μια «εξέγερση» (τα εισαγωγικά δεν τα βάζουμε τυχαία, γιατί πλέον η εξέγερση δεν είναι και τόσο λαϊκή, αλλά υπό την αιγίδα πρώην στυλοβατών του καθεστώτος) δεν το κάνουν γιατί τους έπιασε ο πόνος για την καταπίεση του λαού της Λιβύης από τον «σαλταρισμένο» Καντάφι, ούτε γιατί πασχίζουν να αποφύγουν ένα μακελειό του άμαχου πληθυσμού της Βεγγάζης. Αν η Λιβύη δεν είχε πετρέλαια, όλοι αυτοί που «ευαισθητοποιούνται» τώρα αναλαμβάνοντας «δράση» απέναντι στη βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι, θα έκαναν την πάπια, όπως κάνουν σε ένα σωρό χώρες της Αφρικής που οι άνθρωποι σκοτώνονταν σαν τις μύγες. Αν πάλι έβλεπαν ότι ο Καντάφι θα μπορούσε να πετύχει το στόχο του να συντρίψει τους εξεγερμένους, θα τον στήριζαν, όπως το έκαναν όλη την τελευταία δεκαετία, από τότε που έδωσε γην και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, συντάσσοντας ολόψυχα τις δυνάμεις του με τους νταβατζήδες της διεθνούς «αντιτρομοκρατίας».
Αλλωστε, ο ίδιος συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, ακόμα και τη στιγμή που δέχεται τις βόμβες των πρώην συμμάχων του. Η δακρύβρεχτη και συνάμα γελοία επιστολή που έστειλε στον Ομπάμα, την ίδια μέρα που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί (19/11), είναι χαρακτηριστική. Μέχρι την ύστατη στιγμή ο Καντάφι πασχίζει να πείσει τον «γιό του» Ομπάμα, ότι πολεμάει την… Αλ Κάιντα! Η επιστολή «προς την αυτού εξοχότητα, κ. Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα», τον «γιό μας», όπως τον αποκαλεί, διαβάστηκε από εκπρόσωπο του Καντάφι σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Τρίπολη και αναμεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Ιδού το γλείψιμο: «Σας το έχω πει και παλαιότερα, ότι ακόμα κι αν η Λιβύη και οι ΗΠΑ μπουν σε πόλεμο –ο θεός να το απαγορεύσει– θα παραμένετε πάντα ένας γιος. Η εικόνα σας δεν πρόκειται να αλλάξει. Θέλω να παραμείνετε στην ίδια εικόνα. Εχω όλο το λαό της Λιβύης μαζί μου και είμαι έτοιμος να πεθάνω κι έχουμε όλους τους άντρες, παιδιά και γυναίκες μαζί μου. Τίποτα περισσότερο. Η Αλ Κάιντα είναι μια ένοπλη οργάνωση που περνά από την Αλγερία, τη Μαυριτανία και το Μαλί. Τι θα κάνατε αν τους βρίσκατε να ελέγχουν αμερικάνικες πόλεις με την δύναμη των όπλων; Τι θα κάνατε για να ακολουθήσω το παράδειγμά σας;».
Ομως η απόφαση ήταν ήδη ειλημμένη. Οι ιμπεριαλιστές αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν τη σταθερότητα των συμφερόντων τους σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή και σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για να κάνουν το χατίρι ενός σαλταρισμένου ηγετίσκου, όσες φορές κι αν τους έσκυψε τη μέση την τελευταία δεκαετία. Ετσι ο «μπαμπάς» Ομπάμα έκανε δώρο στον «γιο του» 110 πυραύλους Κρουζ που χτύπησαν πάνω από 20 στόχους στα δυτικά της χώρας, όπως «καμαρώνει» το CNN (20/3/11). Μπορεί η Λιβύη να μην είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο (είναι η έβδομη στον ΟΠΕΚ), παραμένει όμως η δεύτερη μεγαλύτερη στην αφρικάνικη ήπειρο και τα αποθέματά της είναι τα μεγαλύτερα σε αυτή την ήπειρο. Ενας παρατεταμένος εμφύλιος θα έπληττε τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή και πρώτα απʼ όλα των Ευρωπαίων που εισάγουν το 10% του πετρελαίου τους από την Λιβύη. Ηδη, η παραγωγή του λιβυκού πετρελαίου έχει πέσει στο ένα τρίτο και οι αντικαθεστωτικοί κατάφεραν να κάνουν πειρατεία σε ένα πετρελαιοφόρο που μετέφερε βενζίνη στη χώρα (σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η βενζίνη προέρχονταν από την ελληνική Μότορ Οιλ). Η σταθερότητα έπρεπε να επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου. Ετσι κι έγινε.
Από την άλλη μεριά, η αντιπολίτευση είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Ή τουλάχιστον αυτοί που εμφανίζονται ως «ηγέτες» της αντιπολίτευσης. Πρόκειται για στελέχη που μέχρι πρότινος στήριζαν το καθεστώς Καντάφι, όπως δήλωσε και η ίδια η Χίλαρι Κλίντον που ευελπιστούσε σε περισσότερες αποσκιρτήσεις. Πετούν τον Καντάφι σαν στυμμένη λεμονόκουπα για να διασώσουν το μείζον που είναι η κυριαρχία τους στην περιοχή. Τα υπόλοιπα είναι παραμυθάκια με χρυσές κορδέλες για τους αφελείς.
ΥΓ1: Τραγική ειρωνεία! Ο Καντάφι «αποκάλυψε» ότι χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί και ο τελευταίος ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε το αντικαθεστωτικό «Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο». Τέσσερα χρόνια πριν (τον Αύγουστο του 2007), η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που πούλησε όπλα στη Λιβύη από τότε που άρθηκε το εμπάργκο (το 2004) και τώρα ηγείται του στρατιωτικού συνασπισμού που ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς! Στην αστική πολιτική δεν υπάρχουν αρχές. Αυτές ξεκινούν και τελειώνουν εκεί που φτάνει η ισχύς του χρήματος και η οσμή του πετρελαίου.
ΥΓ2: Λείπουν οι μαϊμούδες από το τσίρκο; Ο «δικός μας» Γιωργάκης έσπευσε να δώσει ό,τι χρειαζόταν για να χτυπηθεί ο πάλαι ποτέ φίλος και σύντροφός του συνταγματάρχης Καντάφι. Βάση της Σούδας, F-16, φρεγάτα… Τι θα σκέφτεται άραγε όταν βλέπει εκείνη την πρόσφατη φωτογραφία στην οποία εναγκαλιζόταν τον… στυγνό δικτάτορα;







5 εκατ. ευρώ την ημέρα μας στοιχίζει ο πόλεμός τους...
από sas 11:17πμ, Τρίτη 22 Μαρτίου 2011
Και μετα θα μας πουν οτι η Ελλαδα χρωσταει, και θα καλεσει η κατοχικη κυβερνηση τον Ελληνικο Λαο να πληρωσει τα κερατιατικα και τα σκατα που μας εχουν ριξει αυτοι οι ιδιοι!!!!!
Αυξάνεται καθημερινά η πολεμική ετοιμότητα των ελληνικών πολεμικών αεροδρομίων της Δυτικής Ελλάδας (Άκτιο, Άραξος, Ανδραβίδα) και της Κρήτης, καθώς και των βάσεων αντιαεροπορικών πυραύλων S-300PMU1 στην Κρήτη, όπου τα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης...
Αυξάνεται καθημερινά η πολεμική ετοιμότητα των ελληνικών πολεμικών αεροδρομίων της Δυτικής Ελλάδας (Άκτιο, Άραξος, Ανδραβίδα) και της Κρήτης, καθώς και των βάσεων αντιαεροπορικών πυραύλων S-300PMU1 στην Κρήτη, όπου υπάρχουν τα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της αντιαεροπορικής Μοίρας, Απο σήμερα θα διατίθενται καθημερινά 5 εκατ. ευρώ για την φιλοξενία των ξένων μαχητικών. Επίσης ο ναύσταθμος της Σούδας, όπου ελλιμενίζονται τα αμερικναικά πολεμικά σκάφη, αλλά και το λιμάνι της Καλαμάτας και πιθανότατα κα άλλα λιμάνια της νοτίου Ελλάδος, ετοιμάζονται να υποδεχθούν αμερικανικά και συμμαχικά πλοία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα από την εποχή του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, όταν είχαν έρθει ακόμα και αποικιακά στρατεύματα και είχαν πολεμήσει στην Μακεδονία. Κάθε ημέρα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει περίπου 5 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο (καύσιμα, διατροφή, υποστήριξης, έκτακτος συναγερμός Ε.Δ. κλπ) η φιλοξενία όλων αυτών των δυνάμεων στον ελληνικό κρατικό Προϋπολογισμό. Δαπάνη που βέβαια θα καλυφθεί 100% από εθνικά κονδύλια. Όλα αυτά χωρίς την συμμετοχή των ελληνικών δυνάμων που ανάλογα με το εύρος της θα κοστίσει στην Ελλάδα 1,5-3 εκατ. ευρώ επιπλέον. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα αφιχθούν. Μέχρ σήμερα έχουν αφιχθεί 8 βελγικά μαχητικά F-16 MLU, σήμερα αναμένεται η άφιξη άλλων 6 Mirage 2000-5 από το Κατάρ, εκκρεμεί η έλευση 10 Τyphoon και 8 Tornado GR4 από την Βρετανία, άξι νορβηγικών F-16 και πιθανόν και μαχητικών F-16 από τα ΗΑΕ. Τα 24 μαχητικά (12 Mirage 2000-5 και 12 F-16) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν έγιναν δεκτά στην Μάλτα και δεν υπάρχει κανένα άλλο αεροδρόμιο που να μπορεί να τα φιλοξενήσει. Κατ'άυτό τον τρόπο μπορεί να χρειαστεί η ενεργοποίηση και πέμπτης βάσης, πέρα από τις τέσσερις (Άκτιο, Ανδραβίδα, Άραξος, Σούδα) που ήδη έχουν διατεθεί και αυτή να είναι η Καλαμάτα, ενώ και το αεροδόμιο της Ρόδου είναι έτοιμο να ενεργοποηθεί για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Από τη βάση της Σούδας, ένα μαχητικό αεροσκάφος μπορεί να προσεγγίσει τους στόχους του στη Βεγγάζη μέσα σε 20 λεπτά, ενώ χρόνο τριών λεπτών χρειάζεται ένα λιβυκό βλήμα SCUD-C από την βόρεια ακτή της Λιβής για να πλήξει την Κρήτη. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Ελλάδα αποτελεί αυτή την στιγμή το προκεχωρημένο φυλάκιο βομβαρδισμού της Λιβύης..






βρε βρε βρε τι μαθαίνουμε
από την αλήθεια στη φόρα 11:07πμ, Τρίτη 22 Μαρτίου 2011
κι έλεγα κι εγώ, που βρίσκουνε τα φράγκα για να πίνουνε στη Μεσολλογίου από το πρωί έως τα ξημερώματα, χωρίς να χρειάζεται να δουλεύουνε ποτέ; Η απάντηση είανι ότι είναι τόσο γαμάτα παιδιά που τα βρίσκουν όλα τζάμπα για απλά είανι γαμάτα παιδιά