Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τεταρτη 23 Μαρτιου 2011 ______23.55

απο Ριζοσπαστη 23/3/2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Αλήθειες και ψέματα
«Επί εβδομάδες ο Μουαμάρ Καντάφι έσφαζε τον λαό του. Στα καριοφίλια των εξεγερμένων, ο Λίβυος δικτάτωρ απαντούσε με αεροπορικούς βομβαρδισμούς, επιθέσεις τεθωρακισμένων και μισθοφόρους που σκότωναν αδιάκριτα... Στην Ελλάδα των μεγάλων ευαισθησιών και των αριστερών χάπενινγκ δεν κουνήθηκε φύλλο για τις σφαγές των αμάχων Λίβυων....Μόλις το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε Παρασκευή να απαγορεύσει τις πτήσεις πάνω από τη Λιβύη, αμέσως το ΚΚΕ διοργάνωσε το πρώτο του συλλαλητήριο την Κυριακή». (Π. Μανδραβέλης στη χτεσινή «Καθημερινή»).
Χτεσινό ρεπορτάζ του απεσταλμένου της ΝΕΤ στην περιοχή της Βεγγάζης στη Λιβύη ανέφερε τα εξής: Αξιωματικοί ξένης χώρας προσπαθούν να οργανώσουν τους αντικαθεστωτικούς, να τους εξοπλίσουν και αν δεν υπήρχαν τα γαλλικά αεροπλάνα, ο Καντάφι θα έκανε περίπατο. Οτι στο συγκεκριμένο σημείο που ήταν ο ρεπόρτερ οι αντικαθεστωτικοί αριθμούσαν γύρω στους 100 ανθρώπους.
***
Προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα. Τι έγινε στη Λιβύη; Πρόκειται πράγματι για λαϊκή εξέγερση με παλλαϊκά χαρακτηριστικά; Γιατί ακόμη και σε σύγκριση με τον ξεσηκωμό σε Αίγυπτο και Τυνησία μαζική λαϊκή δράση στη Λιβύη δεν προκύπτει. Δε γέμισαν οι πλατείες λαό. Οι απεσταλμένοι των μεγάλων καναλιών δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν ξεσηκωμό όπως σε Αίγυπτο, Τυνησία. Αλλωστε, σε Αίγυπτο και Τυνησία, από το 2008 υπάρχουν εκτεταμένες εργατικές απεργίες, εργατικοί ξεσηκωμοί. Στη Λιβύη όχι. Αλλωστε, ο Καντάφι χτύπησε αλύπητα τις κομμουνιστικές ιδέες. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Λιβύη δεν μπόρεσε να υπάρξει Κομμουνιστικό Κόμμα.
Τι δουλειά έχουν αξιωματικοί ξένης χώρας στη Λιβύη να οργανώνουν τους αντικαθεστωτικούς, να τους εξοπλίζουν για να ανατρέψουν τον Καντάφι; Επομένως, ο δημοσιολόγος φτιάχνει πραγματικότητες όταν ανακαλύπτει «εξεγέρσεις», προκειμένου να δικαιολογήσει τον πόλεμο. Δε λέει όλη την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή του πολέμου στη Λιβύη γράψαμε ότι αυτός γίνεται για τα πετρέλαια εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης, η αντιμετώπιση της οποίας, εκτός από καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, αναζητεί τομείς επένδυσης υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων. Εδώ εκφράζονται οξύτατες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις (θα τις δείξουμε παρακάτω). Σ' αυτό το παζάρι συμμετέχει και η αστική τάξη της Ελλάδας. Τα υπόλοιπα περί υπεράσπισης του λαού της Λιβύης από το δικτάτορα που, σημειωτέον ήταν φίλος όλων των καπιταλιστικών κρατών, είναι η προπαγάνδα και το πρόσχημα δικαιολόγησης του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ο Καντάφι πάντα ήταν αυτός που είναι. Τώρα το ανακάλυψαν; Επίσης, από την πρώτη στιγμή γράψαμε ότι οι ιμπεριαλιστές υποδαυλίζουν εσωτερικές αντιθέσεις στις χώρες που θέλουν να επέμβουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γαλλία αναγνώρισε τους αντικαθεστωτικούς, η Γαλλία άρχισε τον πόλεμο. Τα ίδια έκαναν και στα Βαλκάνια. Εστειλαν Γερμανούς μισθοφόρους στην Κροατία ενάντια στην ενιαία Γιουγκοσλαβία, η Γερμανία αναγνώρισε την απόσχιση της Κροατίας και της Σλοβενίας και στη συνέχεια άρχισε ο πόλεμος και ο διαμελισμός. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντικαθεστωτικοί είναι στην ανατολική Λιβύη περιοχή δράσης βρετανικών και γαλλικών μονοπωλίων πετρελαίου. Αυτά ο κύριος δημοσιολόγος τα αποσιωπά, κάνει πως δεν τα ξέρει.
***
Επομένως, για ποια έλλειψη «ευαισθησίας» κατηγορεί το ΚΚΕ; Γι' αυτήν που θα έδινε άλλοθι στις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων ως προπομπό για να εξαπολυθεί ο πόλεμος. Οσο για την πραγματική αιτία του πολέμου, ορισμένα στοιχεία των χτεσινών «Νέων» που μας επιβεβαιώνουν απόλυτα, είναι αποκαλυπτικά. Ας τα δούμε.
«Ηταν την περασμένη Τρίτη, υποστηρίζουν οι "Τάιμς της Ασίας" όταν, σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση, ο Καντάφι είπε:
"Τα πετρελαϊκά μας συμβόλαια θα πάνε σε ρωσικές, κινεζικές και ινδικές εταιρείες". Δηλαδή σε χώρες - μέλη της BRIC. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι τέσσερις από τις πέντε αποχές στο ψήφισμα 1973 του ΟΗΕ προήλθαν από αυτές τις χώρες (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα). Επιβεβαιώνονται έτσι οι "κυνικοί" οι οποίοι, πίσω από κάθε πόλεμο των μεγάλων δυνάμεων που μπορούμε να θυμηθούμε, βλέπουν πάντα το πετρέλαιο. Και απογυμνώνονται ηθικά όσοι επικαλούνται ανθρωπιστικά ιδεολογήματα.
Η Λιβύη είναι η μεγαλύτερη πετρελαϊκή οικονομία της Αφρικής, πιο μεγάλη ακόμη και από τη Νιγηρία και την Αλγερία. Διαθέτει αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου 46,5 δισ. βαρελιών (δεκαπλάσια από τα αιγυπτιακά), που αντιστοιχούν στο 3,5% των παγκόσμιων αποθεμάτων. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, παρήγε 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, με στόχο να φτάσει στα διπλάσια. Το πετρέλαιό της είναι εξαιρετικής ποιότητας και πολύ χαμηλού κόστους παραγωγής (μόλις ένα δολάριο το βαρέλι) (σ.σ. να η διέξοδος υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων για αντιμετώπιση της κρίσης).
Οταν ο Καντάφι απείλησε τις μεγάλες δυτικές εταιρείες, κατέστησε σαφές πως το παιχνίδι σύντομα θα τελείωνε για τη γαλλική Total, την ιταλική ENI, τη βρετανική BP, την ισπανική Repsol, την Exxon Mobil, τη Chevron, την Occidental Petroleum, την Hess και την Conoco Phillips. Οχι όμως και για την κινεζική CNPC, η οποία απορροφά το 11% των λιβυκών εξαγωγών πετρελαίου (σ.σ. να οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις)... Υστερα από αυτό το "Who is who" γίνεται κατανοητό γιατί τα μεγάλα ευρωπαϊκά και αγγλοαμερικανικά πετρελαϊκά συμφέροντα έπρεπε να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην "ανθρωπιστική επέμβαση". Καθεμιά από τις χώρες που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συμφέροντα έσπευσε να εξασφαλίσει μια θέση στη μετά Καντάφι εποχή».






Ωραιο κερδος ειχε ο λαος στην Αιγυπτο...
από * 5:49μμ, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011
''Εγκρίθηκε νομοσχέδιο στην Αίγυπτο που ποινικοποιεί διαδηλώσεις και απεργίες''
Όταν κυβερνάει ο στρατός ....περιμένατε κάτι άλλο?
Η μεταβατική στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την τιμωρία διαδηλωτών και απεργών με ποινές και πρόστιμα.
Συγκεκριμένα το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε: «Η κυβέρνηση επεξεργάζεται μία νέα πολιτική για την αντιμετώπιση [των θεμάτων που άπτονται] της εργασίας και των μισθών και σε αυτό το πλαίσιο το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο θα ποινικοποιεί κάποιες περιπτώσεις διαμαρτυρίας και απεργιών».
Για την ακρίβεια το καθεστώς αυτό είναι χειρότερο από του Μουμπάρακ
από K 8:13μμ, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011
Για την ακρίβεια το καθεστώς αυτό είναι χειρότερο, από το καθεστώς του Μουμπάρακ. Είδη σκοτώθηκαν κάποιοι διαδηλωτές σε μια μεγάλη πορεία που έγινε πριν μερικές μέρες. Είναι τραγικό αυτό το πράγμα. Όχι απλά δεν άλλαξε τίποτα αλλά τα πράγματα γίνονται χειρότερα, μιας και ο στρατός από μόνος του δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία του. Ο καπιταλισμός γίνεται ακόμα πιο καταστροφικός και η κρατικές μηχανές των χωρών ακόμα πιο ολοκληρωτικές. Μήπως το ίδιο δεν θα γίνει και στις υπόλοιπες αραβικές χώρες που εξεγείρονται? Μήπως οι μόνες ελεύθερες μέρες για τους λαούς αυτούς, ήταν οι μέρες της εξέγερσης?





ΆΡΤΑ - Κείμενο/αφίσα για προβολή φασιστικών απόψεων από τοπικό ραδιόφωνο
από Α. 6:27μμ, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011
Κείμενο που μοιράζεται και κολλήθηκε σαν αφίσα στην πόλη της Άρτας ενάντια στην προβολή φασιστικών απόψεων από τοπική ραδιοφωνική εκπομπή.
ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, με ένα αποτυχημένο σύστημα διαχείρισης οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά, οι νεοναζί και οι φασιστικές ιδέες βρίσκουν έδαφος να μολύνουν την κοινωνία με το δηλητήριο της ανελευθερίας και του ρατσισμού που αυτές πρεσβεύουν. Με την κοινωνία να αναζητεί εναλλακτικές λύσεις, βγαίνουν από τις τρύπες που η ιστορία τους έχει καταδικάσει, εμφανίζονται ως φωνή αντίστασης και με όπλα τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον λαϊκισμό, την ωμή βία (στρεφόμενη πάντα κατά των αδυνάτων) και την συνδρομή ή ανοχή του κράτους προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους κομμάτια του λαού με σκοπό να δημιουργήσουν μια κοινωνία μίσους ενάντια σε κάθε διαφορετικό και ξένο, πλήρως υποταγμένη στον Αρχηγό, εντελώς αντίθετη με κάθε έννοια αλληλεγγύης και συντροφικότητας..... Στην περιοχή της Άρτας, οι απόγονοι των δοσίλογων της κατοχής, υμνητές του Χίτλερ και της χούντας και συνεργάτες-ομοϊδεάτες των νεοναζί στην Ευρώπη (βλέπε στενές σχέσεις Χρυσής Αυγής με τους γερμανούς ναζί του NPD) δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν ερείσματα. Ανύπαρκτοι πολιτικά και κοινωνικά, δεν βρωμίζουν με την παρουσία τους την τοπική κοινωνία. Μια κοινωνία που δεν μπορεί να ξεχάσει το προηγούμενο πέρασμα του φασισμού. Οι νεκροί της σφαγής του Κομμένου από τους ναζί και τόσα άλλα εγκλήματα και εδώ και στις γύρω περιοχές είναι βαθιά χαραγμένα στην μνήμη τους.... Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό οι ελάχιστοι εκπρόσωποι της αντί-ανθρώπινης αυτής ιδεολογίας βρήκαν σε τοπικό σταθμό της πόλης, και ειδικότερα σε πρωινή του εκπομπή, βήμα για την εμετική προπαγάνδα τους. Σκοπός μας δεν είναι να εκφέρουμε άποψη για την συγκεκριμένη εκπομπή. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει αν θα την ακούσει ή όχι. Τον τελευταίο καιρό όμως, όλο και συχνότερα, τα ρατσιστικά/φασιστικά σκουλήκια κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτή. Ακροατές που προπαγανδίζουν την γεμάτη μίσος ιδεολογία τους, αναφορά σε φασιστικές συγκεντρώσεις, διάβασμα κειμένων που στέλνονται μέσω mail ή και κατευθείαν από το διαδίκτυο. Όλα αυτά στο όνομα της ελευθερίας λόγου που χωράει ακόμη και αυτούς που είναι αντίθετοι σε κάθε έννοια ελευθερίας. Άσχετα αν καταλογίζουμε δόλο ή αφέλεια στον συγκεκριμένο παραγωγό, η εκπομπή του έχει γίνει το ορμητήριο για την διασπορά νεοναζιστικών ιδεών στην περιοχή μας. Οι εκφραστές του μίσους, της βλακείας και της μισαλλοδοξίας έχουν βρει το μέσο για την προβολή τους. Τα φαντάσματα των ναζί και κάθε είδους φασισμού έχουν ξυπνήσει και κάποιοι είναι διατεθειμένοι να πιουν καφέ μαζί τους. Ας γίνει κατανοητό ότι η μόνη σχέση που η κοινωνία μπορεί να έχει μαζί τους είναι ο πόλεμος εναντίον τους. Να τους τσακίσουμε και να τους ρίξουμε ξανά στη λήθη στην οποία ανήκουν. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Συνέλευση εργαζομένων, φοιτητών και ανέργων e-mail επικοινωνίας: sinel.e.f.a@gmail.com





η τουρκια κατασχει οπλα που βρεθηκαν σε αεροπλανο που πηγαιναν απο τεχερανη προς συρια
από θ 10:48μμ, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011
αεροπλανο που πηγαινε απο τεχερανη προς συρια, πιαστηκε στο ντιγιαρμπαρκιρ και βρεθηκε οτι ειχε οπλα. η ειδηση ειναι απο χααρετζ κ ροιτερς. οποιος μπορει ας προσθεσει, διασταυρωσει.




Κράξιμο στον Ρέππα
από αααπ 4:21μμ, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011
Κράξιμο στον Ρέππα στις εκλογές του ΟΣΑ
Στον «κυκλώνα» εξαγριωμένων οδοντιάτρων βρέθηκε χθες ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας. Ο υπουργός βρέθηκε στο κτίριο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών το απόγευμα της Δευτέρας για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα όταν κατά την έξοδό του βρέθηκε αντιμέτωπος με μερίδα εξαγριωμένων συναδέλφων. Ο υπουργός είχε έντονη λογομαχία με τους οδοντιάτρους οι οποίοι του επέρριψαν ευθύνες για το αλαλούμ στα διόδια και τις αυξημένες τιμές ενώ χρειάστηκε η συμβολή των ψυχραιμότερων για να αποχωρήσει. «Θύμα» του ίδιου σκηνικού έπεσε και η Αθηνά Δρέττα Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας η οποία τελικά δεν ψήφισε.





πολυτεχνειο
από αυτοπτης 11:37μμ, Τρίτη 22 Μαρτίου 2011
συνεχιζουν τη γραμμη τα κνατ
συγκρουση εαακ με κνε στην πολυτεχνειουπολη νωριτερα, η κνε συνεχιζει τους τραμπουκισμους που ξεκινησαν





Μακελειό στην επιχείρηση CSAR του F-15Ε: Σκότωσαν 6 Λίβυους αμάχους!
από μπου 11:11μμ, Τρίτη 22 Μαρτίου 2011
Αυτή είναι η αμοιβή των ΔΟΥΛΩΝ. Ναι ρε, να σας "απελευθερώσουν" ήρθαν, όχι να σας πάρουν τα πετρέλαια και να εγκαθιδρύσουν τον γνωστό "πετρελαϊκό εκδημοκρατισμό" και την εξαθλίωση που θα φέρουν μαζί τους οι πολυεθνικές.
Μιλάμε για ένα νέο Ιράκ, και κάποιοι του "χώρου" κάνουν ότι δε βλέπουν ή συμπορεύονται με τους διεθνείς δολοφόνους.
Για "ανθρωπιστικούς" λόγους πολυβόλησαν και σκότωσαν "κατά λάθος" έξι Λίβυους αμάχους οι Αμερικανοί κατά την διάρκεια της επιχείρησης CSAR, ανάκτησης του πληρώματος του F-15Ε που έπεσε στην περιοχή της Βεγγάζης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης ένα από τα αμερικανικά ελικόπτερα που διεξήγαγε την έρευνα, σκότωσε με το πολυβόλο του τους 6 Λίβυους χωρικούς την ώρα που υποδέχονταν τα αμερικανικά ελικόπτερα!
Την είδηση αυτή μετέδωσε η βρετανική Daily Telegraph, η οποία θεωρείται πως διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, με το βρετανικό ΓΕΕΘΑ. Προηγουμένως η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία είχε αρνηθεί να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Ο φόνος 6 αμάχων σε αυτή την περιοχή προκαλεί ερωτήματα από τη στιγμή που εξαρχής δηλώθηκε από επίσημα χείλη πως τους δυο πιλότους τους περιέθαλψαν φιλικά προσκείμενοι αντικαθεστωτικοί οι οποίοι άλλωστε ελέγχουν την περιοχή.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα ο ένας εκ των δύο πιλότων είχε σηκωμένα ψηλά τα χέρια του και φώναζε «οκ-οκ», απευθυνόμενος στους κατοίκους που έσπευσαν στον χώρο όπου έπεσαν με τα αλεξίπτωτα. Πρόκειται για κατοίκους οι οποίοι είχαν περιλάξψει τους δύο πιλότους, δηλαδή ήταν με την πλευρά των επαναστατών!