Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πεμπτη 24 Μαρτιου 2011 _______19.00

25 Μαρτιου 1821
Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ (Τον σκοτωσαν 27 Σεπτεμβριου 1831)
Ελληνικό κράτος είναι αυτό που ιδρύθηκε με την επανάσταση του 1821.
Πριν την επανάσταση γνωστός μασόνος ήταν ο Αδαμάντιος Κοραής, που ανήκε στη μασονική στοά της Ολλανδίας. Ήταν υποστηρικτής της καθαρεύουσας, που ήταν μια γλώσσα «εξαγνισμένη από τους βαρβαρισμούς και τη χυδαιότητα του λαού», που ο λαός δεν μπορούσε να την καταλάβει, και οι μόνοι που μπορούσαν να την καταλάβουν ήταν οι «ειδικοί», δηλαδή οι μασόνοι.
Ο Κοραής σπούδασε στο Άμστερνταμ, και αργότερα έμεινε στο Παρίσι. Ήταν λάτρης της αρχαίας Ελλάδας, που δεν είχε, όπως και ο ίδιος, καμιά σχέση με τον Ελληνικό λαό, που έκανε την επανάσταση επειδή πεινούσε.
Πολεμησε την ορθοδοξη εκκλησια θελωντας να την φερει προς το δυτικο δογμα.
Ηταν εναντιος στην ελληνικη επανασταση, την οποια την ηθελε το 1850, οταν το εθνος θα ειχε μορφωθει (απο τους μασονους βεβαια) και θα ηταν πιο ευκολα χειραγωγησημο.
Ο Κοραης υποστηριξε στην αρχη τον Καποδιστρια σαν κυβερνητη της Ελλαδας τα πρωτα δυο χρονια που κυβερνησε την Ελλαδα. Οταν μετα του εναντιωθηκε, καλουσε τους πολεμιστες να τον εκδιωξουν, αλλα χωρις βια, και με δημοκρατικες διαδικασιες. Και αυτα τους τα ελεγε σε ανθρωπους που το μονο που γνωριζαν ηταν ο πολεμος, και αυτα για τον ανθρωπο που ειχε καταλυσει την δημοκρατια.
Το ξεσπασμα της ελληνικης επαναστασης ομως οφειλωταν στη Φιλικη Εταιρεια.
Η Φιλικη Εταιρεια ηταν σαφως μασονικη οργανωση, οπως και οι Καρμποναροι της Ιταλιας. Ειχαν την οργανωτικη διαρθρωση των Καρμποναρων και των μασονων, καθως και το μασονικο τελετουργικο.
Δεν διεθεταν την "αγνωστη ανωτατη αρχη" που ισχυριζοταν οι ηγετες της οτι διεθεταν, γιατι ολη η Ευρωπη γνωριζε την υπαρξη της, ολες οι μυστικες αστυνομιες δηλαδη, και οταν τη χρειαστικε την βρηκε στο προσωπο του πριγκιπα Αλεξανδρου Υψηλαντη, αφου αποριφθηκε η προταση τους απο τον κομη Καποδιστρια.
Αλλα εκαναν ενα λαθος, που ταλανισε την Ελλαδα για εναν αιωνα.
Οι Καρμποναροι ηθελαν να ενωσουν την Ιταλια για να φτιαξουν ενα πιο δυνατο και προπαντος συμπαγες απο αποψη εθνικη κρατος, και συνεπως πιο χειραγωγισιμο, ενω οι Φιλικοι ηθελαν να αντικαταστησουν τους τουρκους οθωνανους δυναστες με Ελληνες, ενα καθαρα μασονικο ναζιστικο σχεδιο, χωρις να παιρνουν υποψι τους οτι οι Ελληνες σαν λαος ηταν ασημαντη μειοψηφια στα Βαλκανια, και υπολογιζοντας παραπανω απο οτι αξιζαν τους Ελληνες Φαναριωτες και τους Ελληνες εμπορους και προυχοντες.
Σκοπος του Υψηλαντη και της Φιλικης δεν ηταν να απελευθερωσουν την Ελλαδα, αλλα να επανασυστησουν την Βυζαντινη αυτοκρατορια, με τον Υψηλαντη στη θεση του αυτοκρατορα. Για αυτο ο Υψηλαντης ξεκινησε το κινημα του απο τη Ρουμανια, και για τον ιδιο λογο οι Ρουμανοι τον παρεδωσαν στους Τουρκους.
Η Φιλικη Εταιρεια δεν ειχε καμια σχεση με τα οραματα του Ρηγα Φεραιου και της Εταιρειας του, που οραματιζοταν μια βαλκανικη ομοσπονδια με ισοτιμους λαους, με ανεξιθρησκεια, που θα συμπεριελαμβανε ακομα και τους Τουρκους, και που καλουσε ολους τους λαους της Οθωμανικης αυτοκρατοριας να ξεσηκωθουν και να ανατρεψουν τον Σουλτανο για να φερουν τη δημοκρατια στην αυτοκρατορια.
Συμφωνα με τη Μεγαλη Μασονικη Στοα της Ελλαδας, μασονος ηταν ο Θεορωρος Κολοκοτρονης.
Ο αρχιστρατηγος της Ελλαδας ομως, ακομα και αν ηταν μασονος, ηταν απλος μασονος, κατωτερος στην ιεραρχια, απλο και αβουλο εκτελεστικο οργανο, και δεν μπορουσε να ηταν αλλιως γιατι ηταν αγραματος και δεν ηξερε για αυτο το λογο τι ακριβως σχεδιαζοταν απο τους μασονους για την Ελλαδα. Ο ιδιος νομιζε οτι θα φτιαχνοταν ενα κρατος ελληνικο στα ορια της Πελοπονησου, και αυτος θα αναλαμβανε να το προστατευει.
Ο πραγματικος μασονος ηταν ο Καποδιστριας, που ο Κολοκοτρονης τον υπακουε τυφλα απο την πρωτη στιγμη που αυτος ηρθε στην Ελλαδα. Ηταν αυτος που καταργησε τη δημοκρατια στην Ελλαδα, αυτος που ειχε ερθει με εντολη των ξενων δυναμεων, εχοντας συναντηθει πριν ερθει με ολους τους βασιλιαδες της Ευρωπης (τους μασονους δηλαδη, γιατι οι βασιλιαδες και η αριστοκρατια ειναι οι μασονοι) για να παρει εντολες.
Οι προπατορες του Καποδιστρια καταγονταν απο την Ιταλικη περιοχη της Ιστρια, στο μυχο της Αδριατικης θαλασσας, που σχηματιζε χερσονησο (capo d' Istria). Στα μεσα του 14ου αιωνα ενας κλαδος της οικογενειας εφτασε στην Κερκυρα. Ενας προγονος του πηρε τον τιτλο του κομητα. Ο Καποδιστριας αφου σπουδασε στην Κερκυρα και στην Παδουα σαν γιατρος, το 1803 διοριστικε απο τους Ρωσους, κυβερνητης των Ιονιων νησων.
Το 1808 πηγαινει στη Ρωσια. Φτανει στην Πετρουπολη και σχεδον αμεσως γινεται "συμβουλος της Αυλης" δηλαδη του Τσαρου. Επειδη "του αναγνωριζουν μεγαλες ικανοτητες" στη συνεχεια γινεται "εκτακτος απεσταλμενος και πληρεξουσιος υπουργος του" και αργοτερα "γραμματεας" , δηλαδη υπουργος, "για τις εξωτερικες υποθεσεις".
Ειναι εναντιος στην ελληνικη επανασταση του 1821, την οποια την ηθελε το 1850, οπως ολοι οι μασονοι, και οταν αυτη ξεσπαει ειναι αυτος που καλειται να βαλει τον ελληνικο λαο σε ταξη και να δημιουργησει ελληνικο κρατος. Οταν φτανει στην Ιταλια και ειναι ετοιμος να περασει στην Ελλαδα για να αναλαβει τα καθηκοντα του σαν κυβερνητης, οι Αγγλοι Γαλλοι και Ρωσοι καταστρεφουν "κατα λαθος" τον τουρκοαιγυπτιακο στολο του Ιμπραημ στο Ναυαρινο τον Οκτωμβρη του 1827.
Στις 12 Ιανουαριου 1828 αποβιβαζεται στο Ναυπλιο μεσα σε παραληρημα λαικου ενθουσιασμου. Στις 12 Ιανουαριου φτανει στην Αιγινα οπου βρισκοταν η κυβερνηση. Εκει τον υποδεχονται οι μασονοι και ανταλασουν τα συνθηματικα τους λογια. Ο Τερσετης αναφερει πως απο τους πρωτους που πηγαν να τον υποδεχτουν ηταν ο Γιωργος Μαυρομιχαλης, που επειτα απο τρισημιση χρονια θα σταθει ο ενας απο τους δολοφονους του. Φορουσε μια λαμπρη φορεσια, και ο Καποδιστριας του ειπε. "Δε σε επαινω δια τα φορεματα σου. Και πριν πατησω τα χωματα τα ελληνικα, και αφου ηλθα και ειδα και εβεβαιωθηκα, ειναι καιροι που πρεπει να φορουμε ολοι ζωνη δερματινη και να τρωμε ακριδες και μελι αγριο".
Ο Καποδιστριας ηταν βαθυτατα αντιδραστικος και κυβερνησε δικτατορικα. Αναφερει ο Μακρυγιαννης. "Ρωτησαν τον κυβερνητη". "Διατι χαλασες τους νομους και το Βουλευτικον?" Ειπε "Δεν τοθελε η Ευρωπη". Κι αν ηταν ειλικρινης ανθρωπος να ελεγεν των ευρωπαιγων οτι, "Εγω δεν παγω εις την πατριδα μου να γινω επιγιορκος να τους χαλασω εκεινο οπου αποχτησαν με ποταμους αιματα".
Αλλα εκεινο που τον σκοτωσε ηταν ο νεποτισμος του.
Ακομα και ο Κολοκοτρωνης που σταθηκε θαυμαστης του ομολογει πως σταθηκε μοιραια η αδυναμια του αυτη. Γραφει. "Οι αδελφοι του που να ειχαν κοψει τα ποδαρια τους εκει που εκινησαν να ελθουν εις την Ελλαδα. Προσκαλεσε και τον Κερκυραιο συμπατριωτη του Γεννατα και τον διορισε επιτροπο της Δικαιοσυνης".
Οι μασονοι ομως του εδωσαν την εξουσια για να εξυπηρετησει τα συμφεροντα τους, και οχι την οικογενεια του και τους φιλους του. Ετσι δινουν εντολη στον Κωνσταντινο και Γιωργη Μαυρομιχαλη να τον δολοφονησουν.
Στις 27 Σεπτεμβριου 1831 τον σκοτωνουν στην εξωπορτα της εκκλησιας του Αη Σπυριδωνα στο Ναυπλιο θυσιαζοντας και οι ιδιοι τη ζωη τους εν γνωση τους. Ο Κωνσταντινος Μαυρομιχαλης οταν τον πυροβολησε φωναξε τη χαρακτηριστικη λαικη παροιμια. "Κι εγω κακα χεροβολα και εσυ κακα δεματια".
Με τη δολοφονια του Καποδιστρια κλεινει οριστικα η αυλαια του Εικοσιενα. Σε λιγο θα αρχιζε μια νεα εποχη στυγνης ξενοκρατιας, γνωστης ως "βαυαροκρατιας" με τον ερχομο του Οθωνα. Αυτη η εποχη τελειωνει με την επανασταση της 3 Σεπτεμβριου 1843 οπου αναγκαζει τον Οθωνα να παραχωρησει Συνταγμα στην Ελλαδα και να διεξαγει εκλογες.
Εχει προηγηθει στην εποχη του Οθωνα, η επιβολη του νομου της ταξης και της σιδηρας ασφαλειας καθ απασαν την επικρατεια, και η εξοντωση των αγωνιστων του 21, με τη δυναμη των Βαυαρικων οπλων που κουβαλησε μαζι του ο Οθωνας. Επισης η ιδρυση Πανεπιστημιου κατα τα ευρωπαικα προτυπα, για την επιμορφωση των "ειδικων" και οχι φυσικα ολου του λαου, ο οποιος πεθαινει μεσα στη φτωχεια.
Οτι ειχε πει ο Κοραης, για "απελευθερωση" το 1850, πραγματοποιειται.
Αλλο μεγαλο ψεμα ειναι οτι η ελληνικη ανεξαρτησια κατακτηθηκε τον Οκτωβριο του 1827 με τη ναυμαχια του Ναυαρινου, οταν οι στολοι των Μεγαλων δυναμεων της εποχης, της Αγγλιας της Γαλλιας και της Ρωσιας, βουλιαξανε τον τουρκοαιγυπτιακο στολο στο Ναυαρινο στην Πελοππονησο. Η αληθεια ειναι οτι τοτε απλως ο σουλτανος υποχωρησε προσωρινα. Συμφωνησε να δωσει στο ελληνικο κρατιδιο μια μορφη αυτονομιας υπο την επικυριαρχια του. Συμφωνα με το σχεδιο η εξεγερση θα γινοταν το 1850. Ο σουλτανος, μετα την ναυμαχια του Ναυαρινου, απειλησε γενικη σφαγη των χριστιανων, κατασχεσε τα εμπορικα πλοια των τριων δυναμεων που ηταν στην Κωνσταντινουπολη, και ζητησε να αποζημιωθει για την καταστροφη του στολου του. Οι πρεσβεις των τριων δυναμεων εγκατελειψαν τη Κωνσταντινουπολη, και μετα απο λιγο ο βασιλιας της Αγγλιας Γεωργιος Δ αποκηρυξε τη ναυμαχια του Ναυαρινου. Η Ρωσια ομως, και ο τσαρος Νικολαος, θελανε παντοτε τον πολεμο με την Τουρκια, για να πραγματοποιησουν τον προαιωνιο στοχο των Ρωσων. Την εξοδο στη Μεσογειο! Αυτος ειναι παντα ο στοχος της Ρωσιας, και οτι και να κανει η Τουρκια, παντα μα παντα θα ειναι ο εχθρος της Ρωσιας, η οποια παντα θα επιδιωκει την καταστροφη της Τουρκιας, ακομα και αν της κανει το φιλο. Τον Δεκεμβρη του 1827 ο σουλτανος Μαχμουτ καλεσε ολους τους στρατιωτικους ηγετες και πασαδες της Τουρκιας και εβγαλε προκηρυξη (μπαγιαναμε) που ελεγε οτι η Ρωσια ειναι προαιωνιος εχθρος της Τουρκιας, και αυτη οδηγησε τους Ελληνες να επαναστατησουν. Αλλο που δεν ηθελε ο τσαρος, κηρυξε τον πολεμο στην Τουρκια. Τον Απριλιο του 1828 τα ρωσικα στρατευματα περασαν τον Προυθο ποταμο. Λογω του χειμωνα ομως και της αργης προελασης σταματησε η προελαση των Ρωσων, και οι δυο πλευρες ετοιμαστηκαν για την τελικη αναμετρηση το καλοκαιρι του 1829. Η Ρωσια διορισε νεο αρχιστρατηγο τον Ντιμπιτς, και η Τουρκια τον Κιουταχη, τον γνωριμο στους Ελληνες απο την πολιορκια του Μεσολογγιου και της Αθηνας. Ο Ντιμπιτς, πηρε φαλαγγι το τουρκικο στρατευμα, και τους πηγε τρεχοντας μεχρι τα στενα της Τσαταλτζας εξω απο την Κωνσταντινουπολη, τον Αυγουστο του 1829, και μετα πηγε και εγκατασταθηκε στην Αδριανουπολη και περιμενε την παραδοση του σουλτανου η την διαταγη του τσαρου να προελαση, να σφαξει ολους τους Τουρκους της Κωντσαντινουπολης και να εγκξαταστησει Ρωσους αποικους. Τελικα με παρεμβαση του Αγγλου και Γαλλου πρεσβη στον Ντιμπιτς που ειχαν επιστρεψει πισω τρεχοντας, μιας και ο σουλτανος τους παρακαλουσε δακρυσμενος και γονατιστος να τον σωσουν, και με παρεμβαση της Αγγλιας και Γαλλιας στον τσαρο, οπου τον απειλουσαν με πολεμο εαν καταστρεψει την Κωνσταντινουπολη και τον σουλτανο, ο Ντιμπιτς υποχωρησε και δεχτηκε να υπογραψει η Τουρκια την ταπεινοτικη συνθηκη ειρηνης της Αδριανουπολης, με την οποια πληρωνε τεραστιες αποζημιωσεις στην Ρωσια για τον πολεμο, τα ρωσικα πλοια μπορουσαν να περνανε ελευθερα απο τον Βοσπορο, η Ρωσια επαιρνε τον Καυκασο απο την Τουρκια, παραχωρουνταν αυτονομια στη Βλαχια (τη σημερινη Ρουμανια δηλαδη) και την Σερβια, και ανεξαρτησια στην Ελλαδα. Απο τοτε προεκυψε και το περιβοητο Ανατολικο Ζητημα, που ηταν, οτι η Τουρκια και ο σουλτανος ειναι οχι απλως νεκρος αλλα εχει παραβρωμισει, οτι ωρα θελει ο τσαρος μπορει να διαλυσει την Τουρκια, και ο σουλτανος και η Τουρκια βασιζει πλεον την υπαρξη του στα συμφεροντα της Γαλλιας και Αγγλιας, που δεν θελουν να δουν τον τσαρο στη Μεσογειο. Οπως εγραψε και ο Καρλ Μαρξ σαν δημοσιογραφος τον Απριλι του 1853, "Ποιος ελυσε την εκβαση του αγωνα κατα την εξεγερση των Ελληνων; Ουτε οι συνωνοσιες και η ανταρσυα του Αλη πασα στα Γιαννενα, ουτε η ναυμαχια του Ναυαρινου, ουτε ο γαλλικος στρατος στην Πελοπονησο, ουτε η συμφωνιες του Λονδινου μετα το Ναυαρινο, παρα ο Ντιμπιτς που επικεφαλης του ρωσικου στρατου εισεβαλε περνωντας τον Αιμο στην πεδιαδα του Εβρου".
Στις 27 Ιουλιου 1844 γινονται οι πρωτες συνταγματικες εκλογες της χωρας, μεσα σε ενα κλιμα βιας και νοθειας, και νικητης βγαινει, ποιος αλλος, ο Κωλεττης, ο αυλικος και γιατρος του Αλη πασα. Ο Κωλεττης κυβερνησε κατα τυπους βεβαια σαν πρωθυπουργος, στην πραγματικοτητα ομως σαν δικτατορας. Ταυτοχρονα θεωρειται ο εμπνευστης και εισηγητης της "Μεγαλης Ιδεας" την οποια εκφωνησε μεσα στη Βουλη.
Η "Μεγαλη Ιδεα" ηταν η σκεψη για επανιδρυση της Βυζαντινης αυτοκρατοριας με πρωτευουσα τη Κωνσταντινουπολη, κατω απο την επικυριαρχια των Ελληνων μεγαλοκαραβοκυραιων και κοτσαμπασιδων, καθως και των Φαναριωτων. Αυτο που ειχαν σχεδιασει οι μασονοι δηλαδη.










Ομάρ Μουχτάρ says
24/03/2011 at 2:36 pm
Και μια φρέσκια μετάφραση από ένα άρθρο του Thomas Mountain, αμερικανού ακτιβιστή που ζει στην Ερυθραία, με ενδιαφέροντα στοιχεία για τη λιβυκή κοινωνία, όπως και μια γενικότερη ερμηνεία των εξελίξεων που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη Λιβύη και τον αραβικό κόσμο.
Βομβαρδίζοντας τη Λιβύη 1986-2011
Το 1987 ήμουν μέλος στην πρώτη αμερικανική Αντιπροσωπεία Ειρήνης στη Λιβύη. Είχαμε πάει εκεί για να τιμήσουμε την πρώτη επέτειο των αμερικανικών βομβαρδισμών της Λιβύης το 1986.
Τον Απρίλιο του 1986 αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν την Τρίπολη στις 2 τα ξημερώματα. Βομβάρδισαν την κατοικία της οικογένειας του Καντάφι, τραυματίοζντας πολλά από τα μέλη της οικογένειας του και σκοτώνοντας την κόρη του ηλικίας 15 μηνών. Η δική μου κόρη ήταν περίπου στην ίδια ηλικία τότε και μπορούσα να καταλάβω τί σήμαινε αυτό.
Τα αμερικανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν επίσης ένα συγκρότημα με διαμερίσματα, μίλια μακρυά από στρατιωτικούς στόχους, σκοτώνοντας δεκάδες παιδιά στον ύπνο τους. Βοήθησα να τοποθετηθούν λουλούδια σοτυς τάφους αυτών των παιδιών στο νεκροταφείο των Μαρτύρων.
Τη περασμένη Κυριακή το πρωί ξύπνησα και άνοιξα την τηλεόραση για να δω μια οικογένεια Λίβυων που θρηνούσε καθώς έθαβε την τρίχρονη κόρη της, που σκοτώθηκε καθώς κοιμόταν, από την πρόσφατη αμερικανική επίθεση στη Λιβύη.
Το τελευταίο τέταρτο του αιώνα έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις στη Λιβύη και από το 2006 που ζω στην Ερυθραία είδα μέχρι και τον συνταγματάρχη Καντάφι να διανυκτερεύει στη σκηνή του σοτν δρόμο κάτω απ’το σπίτι μας, στην Ερυθρά Θάλασσα.
Οι ΗΠΑ φαίνεται οτι χρειάζονται πάντα να μισούν έναν Άραβα ή μουσουλμάνο μπαμπούλα . Πριν το Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν ο Σαν΄ταμ Χουσσείν και πριν απ’αυτόν ήταν ο Μουαμάρ Καντάφι. Με μια τόσο μακρά ιστορία φαίνεται οτι όλοι χρειάζονται να ενημερωθούν σχετικά με το τί πραγματικά συμβαίνει στη Λιβύη.
Πρώτα, λίγη ιστορία. Όταν το 1969 ο συνταγματάρχης Καντάφι ανέλαβε την εξουσία ανατρέποντας τον λίβυο βασικιά με στρατιωτικό πραξικόπημα, οι Λίβυοι ήταν ένας από τους φτωχότεορυς λαούς στον κόσμο με ένα ετήσιο εισόδημα λιγότερο από 60 δολλάρια κατά κεφαλήν.
Σήμερα, χάρη στις πολιτικές του ‘αραβικού σοσιαλισμού’ της κυβέρνησης όσο και στις εξαγωγές πετρελαίου, ο λιβυκός λαός απολαμβάνει ένα από τα υψηλότερα βιοτικά επίπεδα στον αραβικό κόσμο. Οι περισσότερες οικογένεις έχουν το δικό τους σπίτι και αυτοκίνητο.
Το δωρεάν σύστημα υγείας στη Λιβύη είναι ένα απ’τα καλύτερα σοτν αραβικό κόσμο και το δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα της Λιβύης είναι εξίσου καλό αν όχι καλύτερο σε σχέση με πολλά άλλα στην περιοχή.
Οπότε το ρώτημα είναι, γιατί ξέσπασε εξέγερση?
Η απάντηση, για την οποία έχω κάνει εντατικές έρευνες τον τελευταίο μήνα, δεν είναι απλή.
Η εξέγερση ξεκίνησε στη Βεγγάζη στην ανατολική Λιβύη. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δεν αναφέρεται στα διεθνή ΜΜΕ είναι το γεγονός οτι λόγω της τοποθεσίας της στο κοντινότεορ σημείο της αφριναικής ηπείρου με την Ευρώπη, η Βεγγάζη έχει γίνει τα τελευταία 15 χρόνια το επίκεντρο της αφρικανικής μετανάστευσης προς την Ευρώπη. Για μια περίοδο πάνω από χίλιοι αφρικανοί μετανάστες περνούσαν στη Λιβύη ημερησίως , ελπίζοντας να κανονίσουν τη μεταφορά τους στην Ευρώπη.
Η βιομηχανία του τράφικινγκ, μία από τις πιο απεχθείς, απάνθρωπες μπίζνες σοτν πλανήτη, αναβαθμίστηκε σε βιομηχανία του ενός δις. Δολλαρίων στη Βεγγάζη. Μία άγρια υποκοσμική μαφία ρίζωσε βαθιά στη Βεγγάζη, προσλαμβάνοντας χιλιάδες για διάφορα καθήκοντα και διαφθείροντας λίβυους αστυνομικούς και κυβερνητικοούς αξιωματούχους. Μόνο το τελευταίο έτος η λιβυκή κυβέρνηση με βοήθεια απ΄την Ιταλία κατάφερε να θέσει αυτόν τον καρκίνο υπό έλεγχο. Με τα μέσα τους κατεστραμμένα και πολλούς απ’τους ηγέτες της στη φυλακή, η μαφία του τράφικινγκ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή χρηματοδότησης και υποστήριξης της λιβυκής εξέγερσης. Πολλές από τις συμμορίες του κυκλώματος τράφικινγκ και άλλα λούμπεν στοιχεία στη Βεγγάζη είναι γνωστές για τα ρατσιστικά τους πογκρόμ εναντίον αφρικανών μεταναστών εργατών, οι οποίοι την τελευταία δεκαετία συχνά έπεφταν θύματα ληστείας και δολοφονίας στιις γειτονιές της Βεγγάζης. Απ’τη στιγμή που ξέσπασε η εξέγερση στη Βεγγάζη πολλές εκατοντάδες Σουδανών, Σομαλών, Αιθιόπων και Ερυθραίων εργατών έπεσαν θύματα ληστείας και δολοφονήθηκαν από ένοπλες ομάδες ρατσιστών ανταρτών, ένα γεγονός που έχει αποκρυβεί καλά από τα διεθνή ΜΜΕ.
Η Βεγγάζη ήταν επισης για μεγάλο διάστημα ένα γνωστό κέντρο θρησκευτικού εξτρεμισμού. Οι Λίβυοι φανατικοί που πέρασαν απ΄το Αφγανιστάν είχαν συγκεντρωθεί εκεί και ένας αριθμός τρομοκρατικών πυρήνων έχουν διαπράξει βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες κυβερνητικών αξιωματούχων στη Βεγγάζη τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ένας πυρήνας αποκαλούμενος Μαχόμενη Ισλαμική Ομάδα αυτοανακυρήχθηκε ως σχετιζόμενος με την Αλ Κάιντα το 2007. Αυτοί οι πυρήνες ήταν οι πρώτοι που σήκωσαν όπλα εναντίον της λιβυκής κυβέρνησης.
Το τελευταίο και πλέον δύσκολο πρόβλημα που υποβόσκει στη Λιβύη βασίζεται σε γνωστές οπισθοδρομικές αξίες μέσα στη λιβυκή κοινωνία. Οι Λίβυοι δεν αναλαμβάνουν δουλειές που θεωρούν ‘βρώμικες’. Το 1987 οι λίβυοι φοιτητές αγγλικών σπουδών που μας συνόδευαν μιλούσαν ανοιχτά γι’αυτό το ζήτημα. Οι Λίβυοι νέοι που τελείωναν τις σπουδές τους δεν θα ξεκινούσαν την καριέρα τους σε δουλειές που αφορούσαν χειρωνακτική εργασία. Αναμένουν να έχουν άμεση πρόσληψη σε καλοπληρωμένες θέσεις με καλά διαμερίσματα και καινούρια αυτοκίνητα.
Η λιβυκή κυβέρνηση υποχρεώθηκε να εισάγει εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών εργατών για να κάνουν τη ‘βρώμικη δουλειά’ που αρνούνται οι Λίβυοι να κάνουν, στην αρχή από την υποσαχάρια Αφρική και αργότερα απ’την Ασία.
Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες λίβυων νέων να μένουν άνεργοι, ζώντας στο σπίτι με την οικογένειά τους, κι αυτή η παρασιτική διαβίωση έχεο οδηγήσει σε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Το αλκοόλ που είναι απαγορευμένο στη Λιβύη, και η χρήση ναρκωτικών στους νέους έχει αναχθεί σε μεγάλο πρόβλημα.
Όλα αυτά τα διαφορετικά κοινωνικά προβλήματα ήρθαν στην πρώτη γραμμή όταν οι αραβικοί δρόμοι ξεκίνησαν να εξεγείρονται εναντίον των υποστηριζόμενων από τη Δύση ελίτ, πρώτα στη γειτονική της Λιβύης Τυνησία, και μετά στην άλλη γειτονική χώρα, την Αίγυπτο.
Όταν έγιναν οι πρωτες διαδηλώσεις δυσαρεστημένων νέων στη Βεγγάζη, ο χαλαρός συνασπισμός τρομοκρατικών πυρήνων και συμμοριών του τράφικινγκ αμέσως άρπαξε την ευκαιρία της αναταραχής για να επιτεθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας έξω απ’τη Βεγγάζη όπου οι σύντροφοι τους ήταν φυλακισμένοι. Μετά την απελευθέρωση της ηγεσίας τους, η εξέγερση ξεκίνησε να χτυπά αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά γραφεία στη Βεγγάζη και οι κάτοικοι της Βεγγάζης ξυπνούσαν στη θέα κρεμασμένων αξιωματούχων στις λεωφόρους.
Η λιβυκή κυβέρνηση του συνταγματάρχη Καντάφι υπήρξε πάντα προσεκτική στο να μην επιτρέψει την ανάπτυξη ενός μεγάλου τακτικού στρατού, βασιζόμενη αντίθετα σε ένα σύστημα ‘επαναστατικών επιτροπών’ που θα διοικεί τις τοπικές κοινότητες και να επιβλέπει την ασφάλεια στη χώρα.
Αυτές οι επαναστικές επιτροπές βέβαια ποτέ δεν είχαν δοκιμαστεί σε σοβαρές συνθήκες και άργησαν να ανταποκριθούν στην εξέγερση. Τελικά η λιβυκή κυβέρνηση κατάφερε να οργανωθεί και αντεπιτέθηκε εναντίον της ανταρσίας. Οι αντάρτες, κυρίως ανεκπαίδευτοι νέοι και χαλαρά οργανωμένες ένοπλες ομάδες απωθήθηκαν από τις περιοχές που μόλις είχαν καταλάβει και έγινε φανερό οτι η ανταρσία θα αποτύγχανε. Ακόμα και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ το παραδέχονταν δημόσια. Τώρα αναγνωρίζεται ευρέως, τουλάχιστον στον αραβικό και τον αφρικανικό κόσμο, οτι η πλειοψηφία των Λίβυων υποστηρίζουν την κυβέρνηση του συνταγματάρχη Καντάφι και οτι η εξέγερση στηρίζεται από μια μειοψηφία Λίβυων. Το τέλος τηε ανταρσίας φαινόταν αναπόφευκτο.
Με τις λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις στα προάστια της Βεγγάζης και την εξέγερση καταδικασμένη, ελήφθη η απόφαση στις ΗΠΑ μαζί με τα τσιράκια τους στο Λονδίνο και το Παρίσι να επιτεθούν στη Λιβύη και να ανατρέψουν τη λιβυκή κυβέρνηση του συνταγματάρχη Καντάφι.
Η Λιβύη είναι ένα έθνος πλούσιο σε πετρέλαιο, κοντά στην Ευρώπη, με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα πετρελαϊκά αποθέματα στην αφρικανική ήπειρο. Με ένα τέτοιο τεράστιο κέρδος εν όψει, πάρθηκε η απόφαση να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της Λιβύης, μια σφαγή στην πραγματικότητα, εφόσον δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμμία άμυνα ενάντια σε πυραύλους κρουζ και βομβαρδισμούς από μεγάλο υψόμετρο, ειδικά όταν διεξάγονται κυρίως τη νύχτα.
Μετά τις επιθέσεις και τις εισβολές σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Σομαλία λίγοι άνθρωποι σοτν κόσμο πιστεύουν τις δυτικές προφάσεις οτι επιτίθενται στη Λιβύη από ανησυχία για το χαμό αμάχων. Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι σύμμαχοι τους αναλαμβάνουν ένα πολύ επικίνδυνο ρίσκο με την επίθεση στη Λιβύη σήμερα. Με τις αραβικές χώρες να αντιμετωπίζουν την πιθανότητα πραγματικών επαναστατικών διαιδκασιών ( και εννοώ ένοπλες εξεγέρσεις εναντίον των υποστηριζόμενων από τους δυτικούς ελίτ), η επίθεση εναντίον της Λιβύης θα μπορούσε να πυροδοτήσει τελικά την έκρηξη που η Δύση προσπαθεί απεγνωσμένα να αποτρέψει.
Είναι αδύνατον να πούμε πού θα καταλήξουν οι επιθέσεις της Δύσης εναντίον της Λιβύης, σε μια επανάληψη του Κοσσυφοπεδίου, ή σε μια τελική νίκη της λιβυκής κυβέρνησης και του συνταγματάρχη Καντάφι?
Αυτό που είναι σίγουρο είναι οτι ο λιβυκός λαός θα πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα για τη χώρα του, ένα τίμημα που αναπόφευκτα θα πληρωθεί σε λιβυκό αίμα.
Κάνω σχέδια να επισκεφθώ τη Λιβύη τον επόεμνο χρόνο, ελπίζω ως μέλος της δεύτερης αμερικανικής Αντιπροσωπείας Ειρήνης στη Λιβύη. Ο Θεός μόνο γνωρίζει πόσα λουλούδια θα χρειαστούν για όλους τους τάφους παιδιών της Λιβύης που σκοτώθηκαν σ’αυτήν την τελευταία σφαγή των ΗΠΑ και των ευρωπαίων συνεταίρων τους.

http://overdisinformation.wordpress.com/2011/03/24/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%ae%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%bf%cf%86/#comments










ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Βαθύτερη ενσωμάτωση στο «δίκαιο» των ιμπεριαλιστών
Το ΚΚΕ καταψήφισε χτες την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις του ναζιστικου Δικαστηρίου της Χάγης
Με τις θετικές ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., κυρώθηκε χθες στη Βουλή η σύμβαση με τίτλο «Προσαρμογή των διατάξεων του εσωτερικού δικαίου προς τις διατάξεις του Καταστατικού του (ναζιστικου) Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», που μεταξύ άλλων ορίζει θέματα έκδοσης προσώπων στη δικαιοδοσία του ναζιστικου Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Το ΚΚΕ εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση τόσο στο νομοθέτημα, όσο και στην ίδια τη φύση του διεθνούς δικαστηρίου.
«Εμείς αυτό το νομοσχέδιο θα το καταψηφίσουμε και επί της αρχής και επί των άρθρων συνεπείς και με την καταψήφιση του Κυρωτικού Καταστατικού και Λειτουργίας νόμου 3003/2002 για το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης», ξεκαθάρισε τοποθετούμενη για το θέμα η Λιάνα Κανέλλη. Αναφερόμενη στη λειτουργία του δικαστηρίου, είπε ότι πρόκειται για «ένα δικαστήριο ιδιωτικού τύπου. Εξετάζει ad hoc περιστάσεις που επιτρέπουν σε ομάδες συμφερόντων να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Και τότε ανακαλύπτει εγκληματίες, γενοκτόνους, περιβαλλοντικά ζητήματα, κορμοράνους».
Στο χαρακτήρα του διεθνούς δικαστηρίου, αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, τονίζοντας πως «λειτουργεί, αποφασίζει, χαρακτηρίζει και δικάζει κατά το δοκούν. Με πολιτικά κριτήρια αντιμετωπίζει τα θέματα που φτάνουν εκεί ή που αναδεικνύονται από αυτό και γι' αυτό. Ανάλογα με την περίπτωση, βλέπουμε να ρίχνει τους προβολείς του, να αναζητά μάρτυρες, να ακυρώνει μάρτυρες ή επιχειρήματα για να υλοποιήσει τις επιλογές των κυρίαρχων δυνάμεων».
Την ύπαρξη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης υπερασπίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, λέγοντας ότι «έχουμε ανάγκη ενός (ναζιστικου) διεθνούς δικαστηρίου που να δικάζει με τρόπο αντικειμενικό και αναγκαίο (για το κεφαλαιο και τους πλουσιους) για τη διεθνή ειρηνική κοινωνική συμβίωση εγκλήματα σοβαρά, όπως είναι τα εγκλήματα γενοκτονίας ή τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (και αλλες τετοιες παπαρομαλακιες που λενε τα γουρουνια οι ναζιστες καφαλαιοκρατες)».
Υποστήριξε, μάλιστα, προκλητικά και ενάντια στην πραγματικότητα που βοά (π.χ. υπόθεση Μιλόσεβιτς), ότι «το (ναζιστικο) Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο παρέχει πολύ περισσότερες εγγυήσεις απ' ό,τι τα ad hoc (ναζιστικα) δικαστήρια για την εφαρμογή του (ιμπεριαλιστικου) διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και την αποτροπή στο μέλλον εγκλημάτων (οταν συμφερουν τους ιμπεριαλιστες) γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ή εγκλημάτων που τελούνται κατά τη διάρκεια του πολέμου και σε βάρος προσώπων ή σε βάρος της ιδιοκτησίας».







To NATO ετοιμάζεται για χερσαιες αποστολές στο έδαφος της Λιβύης
Με έγγραφό του, ο γγ της Συμμαχίας ζητά από τις χώρες - μέλη να προετοιμαστούν για τη διεύρυνση της ΝΑΤΟικής αποστολής πέρα από την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και του εμπάργκο
Μετά την εξασφάλιση συμφωνίας για την εφαρμογή της απαγόρευσης πτήσεων και την επιβολή εμπάργκο κατά της Λιβύης, το ΝΑΤΟ μεθοδεύει τη διεύρυνση της αποστολής του και τη γενίκευση της πολεμικής εμπλοκής. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ», ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Α. Ράσμουσεν με «non paper» (έγγραφο εργασίας) ζητά από τις χώρες - μέλη να διαβουλευθούν και να συμφωνήσουν, ώστε η Συμμαχία να αναλάβει δράση εκτός πλαισίου της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην περίπτωση που οι περιστάσεις το απαιτήσουν.
Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, σύμφωνα με την εκτίμηση παραγόντων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο γγ του ΝΑΤΟ προετοιμάζει το έδαφος για την ενδεχόμενη αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Λιβύη, αλλά και την κλιμάκωση των αεροπορικών χτυπημάτων σε στόχους πέραν της αεράμυνας και των επικοινωνιών της Λιβύης, δηλαδή πλήρης πολεμική εμπλοκή. Σύμφωνα με την εκτίμηση των ίδιων πηγών, στόχος της διεύρυνσης της αποστολής του ΝΑΤΟ είναι «η με κάθε τρόπο υποστήριξη και διάσωση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, καθώς, όπως αποδεικνύεται, η ΝΑΤΟική αεροπορική υποστήριξη δεν είναι επαρκής για τη διάσωσή τους».
Βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή
Οπως σημειώνουν Ελληνες διπλωμάτες, οι εξελίξεις που δρομολογούνται στο ΝΑΤΟ βαθαίνουν την ελληνική εμπλοκή σε μια πολεμική επιχείρηση. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι σύμφωνα με το «Μνημόνιο Συνεννόησης» που έχει υπογράψει η Ελλάδα με το ΝΑΤΟ και εγκρίθηκε από τη Βουλή στις 2 Σεπτέμβρη 2009, ο αρχιστράτηγος της Συμμαχίας αποκτά υπερεξουσίες στην επικράτεια της χώρας. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί, επίσης, ότι η Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση των πολεμικών επιχειρήσεων κατά της Λιβύης, οι υποδομές της χώρας και ιδίως η Κρήτη, αποτελεί το κρίσιμο έδαφος των μετόπισθεν για τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες προφανώς θα ξεκινήσουν από το ανατολικό τμήμα, δηλαδή την περιοχή της Βεγγάζης, που είναι απέναντι από την Κρήτη.







Αμεση εμπλοκή, από αέρος, στις μάχες
«Τέλειωσε» το πρόσχημα της μη ανάμειξης επί του εδάφους
Τελος η λιβυκη αεροπορια
TΡΙΠΟΛΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΑΡΙΣΙ.-- Την πρώτη τους εμπλοκή σε μάχες είχαν, χτες, τα ...«συμμαχικά» αεροσκάφη των ιμπεριαλιστών, τα οποία για πρώτη φορά έπληξαν, όπως ανακοινώθηκε αργότερα, στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι στο έδαφος, οι οποίες συμμετείχαν σε μάχες με αντικαθεστωτικούς στις πόλεις Μιζράτα, στα δυτικά της Τρίπολης, και Ατζνταμπίγια, στα ανατολικά. Οπως δήλωνε, λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος των βρετανικών δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιθέσεις στη Λιβύη, υποπτέραρχος Κρεγκ Μπάγκγουελ, ο στόχος της «επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων έχει σχεδόν επιτευχθεί καθώς δεν υφίσταται πλέον λιβυκή αεροπορία» και «οι συμμαχικές δυνάμεις παρεμβαίνουν πλέον και σε οποιαδήποτε μάχη στο έδαφος θεωρούν ότι αποτελεί απειλή για αμάχους ή για μεγάλα αστικά κέντρα».
Η χτεσινή εξέλιξη αποτελεί σαφώς μια ποιοτική αλλαγή στο χαρακτήρα της δολοφονικής επιχείρησης που ξεκίνησε, το Σάββατο, κατά της Λιβύης, καθώς οδηγεί στην ολοκληρωτική κατάρρευση του προσχήματος της απόφασης 1973 και της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, που μέχρι χτες ήταν πανταχού παρόν. Το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής φιλοδοξεί να «λύσει» η διεθνής διάσκεψη για την πορεία των επιχειρήσεων κατά της Λιβύης και την «επόμενη μέρα» αυτών, που διοργανώνει την Τρίτη, στο Λονδίνο, η βρετανική κυβέρνηση. Ο Ντέιβιντ Κάμερον επέμεινε στην «ορθότητα» της βρετανικής εμπλοκής, προσπαθώντας να πείσει προφανώς το 43% των Βρετανών που διαφωνούν, ενώ με το ενδεχόμενο χερσαίας εμπλοκής βρετανικών δυνάμεων (ενδεχόμενο που γενικώς αρχίζει να συζητείται) διαφωνεί το 53%. Αντίθετα, στη Γαλλία, το 66% τάσσεται υπέρ της επίθεσης, ποσοστό διπλάσιο από ό,τι πριν δύο βδομάδες.
Οικονομική γκρίνια
Στην Ουάσιγκτον το κλίμα είναι κάθε άλλο παρά πανηγυρικό. Από τις 336 «συμμαχικές» εξόδους, από το Σάββατο μέχρι χτες βράδυ, οι 212 έγιναν από αμερικανικά αεροσκάφη, όπως και τα περισσότερα πλήγματα. Η συζήτηση για το κόστος της αμερικανικής συμμετοχής στις επιθέσεις έχει αρχίσει να φουντώνει. Ηδη, διέρρευσε ότι οι ΗΠΑ δε θα εξαπολύσουν άλλους πυραύλους «Τόμαχοκ» (έχουν ήδη ρίξει 162) καθώς έκαστος κοστίζει 1 - 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Αμερικανοί επιτελείς επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι «εντός των ημερών, η Ουάσιγκτον θέλει να παραδώσει τη διοίκηση των επιχειρήσεων, και δεν προτίθεται ν' αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις». Ακόμη και έτσι, πάντως, το κόστος προδιαγράφεται δυσβάσταχτο: Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε ώρα πτήσης στοιχίζει 10.000 δολάρια για ένα μέσο αμερικανικό αεροσκάφος, ενώ η διατήρηση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει στις ΗΠΑ από 100 έως 300 εκατομμύρια δολάρια το μήνα!
Η πουτανα κερατου Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, αφού μίλησε επίσης για γρήγορη μεταβίβαση της ηγεσίας της επιχείρησης, ενέτεινε τον επικοινωνιακό πόλεμο που εξελίσσεται εκατέρωθεν, λεγοντας τα συνηθη ναζιστικα ψεματα των κωλοαμερικανων ναζιστων πως «υπάρχουν πληροφορίες ότι συνεργάτες του Καντάφι αναζητούν διέξοδο διαφυγής από κοντά του», μπας και τσιμπησει κανας ηλιθιος. Πιθανώς, η μαλακισμενη δήλωση «ψυχολογικού πολέμου» της Κλίντον να μπορεί να ενταχθεί «στους πολλούς τρόπους συνέχισης του πολέμου κατά του Καντάφι πλην των στρατιωτικών», για τους οποίους είχε μιλήσει, νωρίτερα, ο Πρόεδρος Ομπάμα.
Παζάρια της Τουρκίας
Να συμμετάσχει στις ναυτικές επιχειρήσεις της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη με αφορμή την εφαρμογή της απόφασης για εμπάργκο όπλων στη Λιβύη με πέντε πλοία και ένα υποβρύχιο, συμφώνησε η Τουρκία, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή».
Παράλληλα, συνεχίζεται η κόντρα Τουρκίας - Γαλλίας σχετικά με την ηγεσία των επιχειρήσεων καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, κατηγόρησε χτες για καιροσκοπισμό τις χώρες που συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της Λιβύης, φωτογραφίζοντας τη Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι η στάση τους προκαλεί υποψίες όσον αφορά στις πραγματικές τους φιλοδοξίες, σημειώνοντας ότι «ακόμα και χώρες που ως χθες ήταν πολύ κοντά στις δικτατορίες αυτές, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των λαών τους, ενεργούν σήμερα με υπερβολικό τρόπο».
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», ο Α. Γκιουλ εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε χτες τον Μουαμάρ Καντάφι να παραιτηθεί λέγοντας ότι «αυτοί που κυβερνούν τη Λιβύη πρέπει να παραιτηθούν αμέσως ώστε να αποτρέψουν η χώρα να λεηλατηθεί από άλλους».





ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Η αντιλαϊκή επίθεση καλά κρατεί
KAΪΡΟ.-- Νομοσχέδιο που θα ποινικοποιεί τις απεργίες και σε δεύτερο επίπεδο τις διαδηλώσεις, εφόσον κατά τη διάρκειά τους «σημειώνεται ζημιά σε περιουσίες», επεξεργάζεται η «μεταβατική» κυβέρνηση, μία μέρα μετά την νέα πυρκαγιά σε κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, όπου υπάρχουν στοιχεία και ντοκουμέντα για βασανιστές και βασανιζόμενους. Αν μη τι άλλο, οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ολομέτωπη επίθεση κατά του αιγυπτιακού λαού, με το μανδύα της προστασίας των συμφερόντων της χώρας, από το στρατό και τη «μεταβατική» κυβέρνηση.
Η επίθεση, προφανώς, εκδηλώνεται, πλέον, πιο απροκάλυπτα μετά και από το θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές. Ενα αποτέλεσμα που, όπως έγινε φανερό, επιτεύχθηκε μέσα από έντονη χειραγώγηση, από το στρατό, την ισλαμική οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και το Κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού, του Χόσνι Μουμπάρακ.
Επιπλέον, αλλεπάλληλες είναι οι αποκαλύψεις για την άσκηση ακραίας βίας από το στρατό σε βάρος διαδηλωτών, τις τελευταίες ημέρες, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι έχει ξεκινήσει προσπάθεια «να καθαρίσουν οι δρόμοι από όσους διαμαρτύρονται και ζητούν επιπλέον αλλαγές». Γυναικείες οργανώσεις κατήγγειλαν χτες ότι τουλάχιστον 18 γυναίκες που συνελήφθησαν, κατά τις τελευταίες διαδηλώσεις, μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα, βασανίστηκαν εξευτελιστικά από στρατιώτες (τους έκαναν ηλεκτροσόκ στο στήθος, τις έγδυσαν και τις φωτογράφιζαν ενώ τις υπέβαλλαν και σε τεστ παρθενίας). Βασανιστήρια υπέστησαν και άνδρες συλληφθέντες και όλοι μαζί πέρασαν στρατοδικείο.
Τέλος, ως ευρύτερο σχέδιο «εξαφάνισης στοιχείων» σχετικά με βασανιστές και βασανιζόμενους κρίνουν τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές σε κτίρια ασφαλείας οι περισσότεροι εκπρόσωποι κινημάτων, οργανώσεων και δυνάμεων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά του Μουμπάρακ.





ΣΥΡΙΑ
Νεκροί αμερικανοπληρωμενοι και ένταση στο νότο απο τους τζουτζεδες της CIA
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Εξαιρετικά ηλεκτρισμένα είναι τα πνεύματα στη νότια Συρία, και κυρίως πέριξ της πόλης Ντεράα, όπου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης του τεμένους αλ Ομάρι, που είχε μετατραπεί στο σημείο συνάντησης των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν την ευρύτερη περιοχή από την περασμένη βδομάδα. Οι πληροφορίες για το τι συνέβη κατά την επιχείρηση, αλλά και το τι κατάσταση επικρατεί μέσα στην πόλη έκτοτε παραμένουν συγκεχυμένες. Η ΕΕ και ο ΟΗΕ ζήτησαν από τη Δαμασκό να γίνει «ενδελεχής» έρευνα, ενώ το Παρίσι, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, άδραξε την ευκαιρία για να «δώσει μαθήματα ανθρωπισμού» και να καλέσει τη συριακή ηγεσία «σε τερματισμό της βίας κατά των διαδηλωτών άμεσα». Η Ουάσιγκτον επανέλαβε τη γνωστή επωδό των τελευταίων ημερών περί «αυτοσυγκράτησης».
Σύμφωνα με την εκδοχή των συριακών αρχών, οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο τέμενος, προκειμένου «να απομακρύνουν μια ένοπλη συμμορία, η οποία τις τελευταίες μέρες έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους της πόλης με βανδαλισμούς και με πυρπολήσεις δημοσίων κτιρίων». Η κρατική τηλεόραση ανέφερε 4 νεκρούς και μετέδωσε εικόνες από προμήθειες όπλων που βρίσκονταν, όπως υποστήριξε, μέσα στο τέμενος. Επέρριψε, δε, την ευθύνη για την ένταση σε «ξένες δυνάμεις» χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.






ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Συμφωνίες με στόχο τον έλεγχο της περιοχής
Ο Φούνες του Ελ Σαλβαδορ και η ηγεσία του Μετώπου Φαραμπούτο Μαρτί στήριζουν τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ.-- Η περιοδεία του Μπαράκ Ομπάμα στη Λατινική Αμερική έληξε εσπευσμένα επισκιαζόμενη από τον πόλεμο στη Λιβύη. Εναν πόλεμο που έχει προκαλέσει την αντίθεση της πλειονότητας των χωρών της περιοχής, περιλαμβανομένης και της Βραζιλίας, η οποία ναι μεν απείχε από την κρίσιμη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, εντούτοις αμέσως μετά την αναχώρηση του Προέδρου Ομπάμα από τη Βραζιλία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του, η Πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ζητούσε την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.
Στη Χιλή, ο λόγος προς τη Λατινική Αμερική που έδωσε ο Ομπάμα, ανάλογης βαρύτητας με την «ομιλία στο Κάιρο», που υποτίθεται θα αποτελούσε το «εναρκτήριο λάκτισμα για μία νέα εποχή» στις σχέσεις της περιοχής με τις ΗΠΑ, πέρασε στα αζήτητα. Η επίσκεψη στο Ελ Σαλβαδόρ, ουσιαστικά, θρυμματίστηκε χρονικά, καθώς ο Πρόεδρος Ομπάμα ουσιαστικά τη διέκοψε, ώστε να παραστεί χθες στην επείγουσα και έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου με θέμα φυσικά τη Λιβύη. Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Μαουρίσιο Φούνες, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο κύριο θέμα της ατζέντας, που δεν ήταν άλλο από το «Σχέδιο Κεντρική Αμερική», μία συνέχεια του σχεδίου Κολομβία και του Σχεδίου Μεξικού, με το μόνιμο πρόσχημα της «καταπολέμησης του πολέμου των ναρκωτικών και της δράσης των συμμοριών», που είναι μεν υπαρκτό, αλλά χρησιμοποιείται για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Την κατάσταση αυτή διευκολύνει και το γεγονός ότι ο Φούνες και η ηγεσία του Μετώπου Φαραμπούτο Μαρτί που τον στήριξε δεν έχουν μέτωπο στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.






ΥΕΜΕΝΗ
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης απο τον δικτατορα, αντιπαραθεση με τον στρατηγο του που ειναι μασονος σιωνιστης της CIA
ΣΑΝΑ'Α.-- Μέσα σε εξαιρετικά μεγάλη ένταση, το αποδεκατισμένο, από τις αποχωρήσεις, Κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ προκειμένου να καταφέρει να κρατήσει τα ηνία της χώρας που συγκλονίζεται από αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις από τα μέσα Γενάρη. Εντός της αίθουσας, την ώρα που γινόταν η ψηφοφορία, δεν βρίσκονταν παρά μόνο 165 βουλευτές από τους 301, καθώς όλοι οι υπολοιποι βουλευτές της (νόμιμης εννοείται) αντιπολίτευσης, οι ανεξάρτητοι, αλλά και ορισμένοι του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου, του Σάλεχ, που παραιτήθηκαν λόγω της διογκούμενης καταστολής, απείχαν θέτοντας σειρά ερωτημάτων για τη νομιμότητα της ψηφοφορίας.
Εκτός της συγκεκριμένης διάταξης, ο Σάλεχ κατέθεσε, με γραπτή επιστολή προς την αντιπολίτευση, πρόταση τεσσάρων σημείων, την οποία, ουσιαστικά, αναμασά εδώ και αρκετές μέρες. Προτείνει τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα εκλέξει μια επιτροπή για να εξετάσει την αλλαγή του Συντάγματος, την υιοθέτηση νέου εκλογικού νόμου, την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για την έγκριση του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου και τη διεξαγωγή εκλογών στα τέλη 2011, οπότε και ο ίδιος θα εγκαταλείψει την εξουσία.
Η πρόταση Σάλεχ χαρακτηρίστηκε «ανεπαρκής πλέον» από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, ενώ νέες διαδηλώσεις προετοιμάζονται για την Παρασκευή.
Αν και τις προαναφερόμενες απόψεις τις συμμερίζονται όλοι, σύμφωνα, πάντα, με όσα μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, το, ούτως ή άλλως, ανομοιογενές φάσμα των αντικαθεστωτικών δυνάμεων φέρεται να διχάζεται ως προς τη στάση μερίδας του στρατού, υπό τον στρατηγό Αλί Μόχσεν αλ Αχμαρ, επικεφαλής της 1ης μηχανοκίνητης μεραρχίας, που έχει ανακοινώσει την υποστήριξή του προς τους διαδηλωτές. Ο αλ Αχμαρ, που προέρχεται από την ίδια φυλή με τον Σάλεχ, την ισχυρότατη «Χασίντ», ήταν ο άνθρωπος που, όπως καταγγέλλουν οι σιίτες ένοπλοι Χούθι στο βορρά, ηγήθηκε της μακρόχρονης εκστρατείας εναντίον τους που σημαδεύτηκε από μεγάλο αιματοκύλισμα, και ο άνθρωπος που, επίσης όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της νότιας Υεμένης, πρώην λαϊκής δημοκρατίας, ηγήθηκε της αιματηρής καταστολής κάθε αντίθετης, στον Σάλεχ, φωνής εδώ και χρόνια.
Υπό την έννοια αυτή, οι επιφυλάξεις ως προς τα κίνητρα του αλ Αχμαρ είναι μεγάλες και αρκετοί αντικαθεστωτικοί θεωρούν ότι θα μπορούσε στόχος του να είναι ο αποπροσανατολισμός του αντικαθεστωτικού κινήματος σε «αντιπαραθέσεις προσώπων και όχι πολιτικών». Οπως και να έχει, πάντως, η ένταση ανάμεσα στα δύο τμήματα του στρατού είναι ιδιαίτερα μεγάλη και εκφράζεται με ανταλλαγές πυρών σε διάφορες πόλεις.





ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Την κλιμάκωση των πειρατικών πατριωτικων επιθέσεων από το φθινόπωρο του 2010 και κατά τους πρώτους μήνες του 2011, με αποτέλεσμα σήμερα 35 πλοία να τελούν υπό κατάληψη και 700 ναυτικοί να κρατούνται όμηροι, επισήμανε χτες στον ξεφτιλοΟΗΕ που ειναι το τσιρακι-οργανισμος των αμερικανων ο εκεί μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, ξεχνώντας βεβαίως να αναφέρει την ισχυρή παρουσία ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με πρόσχημα την πειρατεία των πατριωτων Σομαλων.
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Περίπου 2.000 Κοσσοβάροι Αλβανοί διαμαρτυρήθηκαν χτες στην Πρίστινα για τις πρόσφατες συλλήψεις πρώην ανώτατων στελεχών του ΟΥΤΣΕΚΑ.
ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χτες πως πάνω από 2.000.000 άτομα ως το 2015 θα πάσχουν από κάποια μορφή φυματίωσης - ανθεκτικής στα αντιβιοτικά.





ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Απεργία στο σιδηρόδρομο
Επεσε η σκατοκυβερνηση του αληταρα προδοτη σοσιαλδημοκρατη Σοκρατες που ηθελε να περασει αντιλαικα μετρα. Θελει να βαλει την Πορτογαλια στο ΔΝΤ.
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Σε απεργία κατέβηκαν χτες οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο της Πορτογαλίας για την υπεράσπιση του δικαιώματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και ενάντια στις μειώσεις των μισθών τους και στις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η απεργία είχε μεγάλη συμμετοχή σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς διατρανώθηκε η αντίθεση των εργαζομένων στις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης του «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες στα δικαιώματα των εργατών, αλλά και στην υπεράσπιση της δημόσιας συγκοινωνίας. Με πρόσχημα τη μείωση του ελλείμματος, η κυβέρνηση προχωράει σε περικοπές στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας, επιπλέον μείωση της χρηματοδότησης των τοπικών κυβερνήσεων, επιβολή ειδικού φόρου στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ, καθώς και τη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας.
Σε απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Μετρό, και έπεται συνέχεια...









Απλά το πιο τέλειο χιουμοριστικό βιντεάκι για την κρίση και την "λιτότητα"
Δυστυχώς δεν έχουμε υπότιτλους στα ελληνικά, αλλά πάντως είναι ότι πιο εύστοχο έχουμε δει τελευταία για την κρίση

http://www.youtube.com/watch?v=_LgDjHOX_UE&feature=player_embedded








Παρέμβαση για Κερατέα στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο
από Ένας 7:42μμ, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Δείτε αντίδραση της Μπατζελή.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται Βρυξελλών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ενάντια στον ελληνικό λαό. Οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων διοργάνωσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από κοινού εκδήλωση για «τα 2,500 + 1 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα» με ομιλητές τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Χανς – Γκερτ Πότερινγκ, την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη, το Γερμανό Φιλελεύθερο ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη και τον υπουργό πολιτισμού Π. Γερουλάνο. Στη γεμάτη κόσμο αίθουσα, βρισκόταν επίσης η Ευρωπαία Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.
Οι ομιλητές κινήθηκαν σε ένα πνεύμα ευχαριστιών προς την Ελλάδα που «τόσα έχει προσφέρει στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τη δημοκρατία» αλλά και για «το σταμήτημα της προέλασης των βαρβάρων και την οριοθέτηση της Ευρώπης. Ο ακραίος νεοφιλελεύθερος Χατζημαρκάκης μας εξήγησε επίσης «πόσο στήριξε την Ελλάδα στο γερμανικό κοινό» ενώ το κόμμα του πίεζε για ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κ.α. Μέλος της Πρωτοβουλίας ζήτησε μετά τις ομιλίες και πριν την προβολη ταινίας να παρέμβει για τρία λεπτά. Η συντονίστρια Χ. Παλιαδέλη αρνήθηκε και ζήτησε την εκκίνηση της ταινίας. Η πρωτοβουλία συνέχισε την παρέμβαση της και άνοιξε πανώ που ανέγραφε στα αγγλικά: «Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά». (ΕU – IMF barbarians listen up, Peoples of Europe are rising up) Ακολουθεί το περιεχόμενο της παρέμβαση μεταφρασμένο στα ελληνικά. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης η πρώην υπουργός Κ. Μπατζελή δε σταμάτησε να συμπεριφέρεται σα να βρισκόταν σε τηλεπαράθυρο, εκτοξεύοντας προσβολές και ειρωνικά «μπράβο» προς τον ομιλητή και τα μέλη της Πρωτοβουλίας. «2.500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα και 20 μόλις χιλιόμετρα από το τόπο της μάχης οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουν μια άλλη μάχη.
Πρόκειται για τους κατοίκους της Κερατέας που παλεύουν ενάντια στους σύχρονους βαρβάρους. Αυτοί οι σύγχρονοι βάρβαροι δεν είναι από την Ασία, είναι από την Ελλάδα.
Είναι η αστυνομία του ελληνικού κράτους που την έχει στείλει εκεί η ελληνική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για να υπερασπιστεί μια παράνομη απόφαση.
Την απόφαση να δημιουργηθεί μία χωματερή στην Κερατέα που θα καταστρέψει αρχαιολογικό χώρο. Να πώς προστατεύει αυτή η κυβέρνηση τον ελληνικό πολιτισμό. Οι αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών, βρίζουν γυναίκες, ψεκάζουν με χημικά απλούς εργαζόμενους ανθρώπους και συμπεριφέρονται σα δυνάμεις κατοχής.
Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι ένα σύμβολο της πάλης όλων των εργαζόμενων στην Ελλάδα.
Είναι αλληλέγγυοι στις εννιά γενικές απεργίες που έχουν γίνει ενάντια στις παράλογες πολιτικές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι σύγχρονοι βάρβαροι είναι οι Ευρωβουλευτές που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που καταργούν τη δημοκρατία με την «Νέα Οικονομική Διακυβέρνηση» που θέτει τους κρατικούς προϋπολογισμούς υπό τον έλεγχο ενός μη εκλεγμένου οργανισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Δε θα επικρατήσετε. Αυτή η κρίση δε θα ναι οι Θερμοπύλες του εργαζόμενου λαού αλλά το δικό σας Βατερλώ.








13 μέρες απεργία πείνας, στην Καβάλα
από <*> 3:46μμ, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Η δημοτόμπατσοι τους έχουν πάρει τη σκηνή δύο φορές, οι μπάτσοι τους συνέλαβαν άλλες δύο.
Δειτε ακόμη
Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος (60 ετών) και η Φρειδερίκη Τόκα (40 ετών) ξεκίνησαν απεργία πείνας στην κεντρική πλατεία της Καβάλας με αίτημα την εύρεση εργασίας μιας και είναι χρόνια άνεργοι και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες.
Την πρώτη μέρα της απεργίας κιόλας προφανώς μετά από κάποια καταγγελία ή ενημέρωση ενεργοποιήθηκε ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός (Εισαγγελία Καβάλας, Ελληνική Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία). Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν και οι 2 απεργοί πείνας, να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα όπου φωτογραφήθηκαν και λήφθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους με την κατηγορία ότι έστησαν σκηνή σε κοινόχρηστο χώρο -βλ. άρθρο 10 παράγραφος 2 του Ν. 392/1976. “Απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών, και εν γένει κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η φιλοξενία πέραν του ενός τροχόσπιτου από καταστηματάρχες ή ιδιώτες. Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρεις (3) μήνες ή με χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές, εφόσον δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή από άλλη διάταξη, διατασσόμενης συγχρόντως υπό του δικαστηρίου της βίαιης αποβολής τους.
Η σκηνή κατασχέθηκε και οι απεργοί θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης σε τακτική δικάσιμο.
Λίγες μέρες αργότερα κάποιος τρίτος έφερε κάποια σκηνή την οποία έστησαν άγνωστα στο ζευγάρι άτομα. Δύο μέρες μετά ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ενώ η γυναίκα του είναι στο Νοσοκομείο της πόλης για εξετάσεις, συλλαμβάνεται άλλη μια φορά και αυτή τη φορά ενεργοποιείται και η αυτόφωρος διαδικασία. Η δίκη ήταν να διεξαχθεί εχτές Τετάρτη στο Μονομελές της Καβάλας, ωστόσο λόγω της αποχής των δικηγόρων πήρε αναβολή για τις 17 Νοεμβρίου. Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι πάλι το στήσιμο σκηνής σε κοινόχρηστο χώρο. Μέσα στο κόλπο και η δημοτική αστυνομία και τις δύο φορές να μαζεύει το αντίσκηνο. Κατά πόσο αποτελεί αντίσκηνο κάτι που δεν είναι καρφωμένο στο έδαφος είναι άλλο θέμα.





Συγκλονιστικές φωτό Λίβυων νεκρών από βομβαρδισμούς Δυτικών
από Η Φωλιά του Κούκου 4:22μμ, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Η Ελλάδα γιά πρώτη φορά ματώνει τα χέρια της με ξένο αίμα! Παραμονή της επετείου της επανάστασης του 1821!
REUTERS Οι πρώτοι νεκροί Λίβυοι από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς είναι γεγονός. Η φετινή επέτειος της ελληνικής επανάστασης απελευθέρωσης από τους Τούρκους είναι ντροπιασμένη γιατί γιά πρώτη φορά η Ελλάδα συμμετέχει -έστω και έμμεσα προσφέροντας βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια- στη θανάτωση πολιτών άλλης χώρας με την οποία δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Αίσχος!







Kάτω τα χέρια από την Μέση Ανατολή, από την Αφρική
από ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ 3:27μμ, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Ιμπεριαλιστές! Κάτω τα χέρια σας από την Μέση Ανατολή και την Αφρική!

Λαοί όλου του κόσμου! Η αντίσταση στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών είναι νόμιμη και επιτακτική
farm6.static.flickr.com/5134/5418771021_abc4f7381b_z.jpg src="http://farm6.static.flickr.com/5134/5418771021_abc4f7381b_z.jpg" width=580 height=173>
No:84 23η Μαρτίου 2011
Θέλουμε να σας μεταφέρουμε την ανακοίνωση του ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που εξέδωσε την 19η Μαρτίου 2011 με θέμα‍‌ «Ιμπεριαλιστές! Κάτω τα χέρια σας από την Μέση Ανατολή και την Αφρική!»
ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
(Τουρκία)
http://www.bagimsizlik-demokrasiicin-halkcephesi.com
No: 22 19 Mart 2011
Η Απόφαση του ΟΗΕ για Επέμβαση στη Λιβύη
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ!
Ιμπεριαλιστές! Κάτω τα χέρια σας από την Μέση Ανατολή και την Αφρική!
Λαοί όλου του κόσμου! Η αντίσταση στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών είναι νόμιμη και επιτακτική
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 18 Μαρτίου, αποφάσισε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Λιβύης, την εφαρμογή κυρώσεων και την πραγματοποίηση στρατιωτικής επίθεσης.
Ως σκεπτικό της απόφασης παρουσιάσθηκε «η προστασία των πολιτών».
Η αιτιολογία είναι εικονική. Η απόφαση αποτελεί μέρος του αμερικανικού ιμπεριαλιστικού σχεδίου να μετατρέψουν όλα τα καθεστώτα στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής σε καθεστώτα που θα σκύβουν το κεφάλι στον ιμπεριαλισμό.
Στο «Διευρυμένο Σχέδιο Μέσης Ανατολής και Αφρικής» (παλαιότερα «Μεγάλο Σχέδιο Μέσης Ανατολής») του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ανακοινώθηκε ανοιχτά ότι στόχος είναι η αλλαγή καθεστώτων σε 22 χώρες.
Η Λιβύη ήταν μια χώρα που επί μακρόν δεν υπέκυψε στον ιμπεριαλισμό, δεν άνοιξε τις πόρτες της στην λεηλασία των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων. Γι’ αυτούς τους λόγους και παλαιότερα έγινε αντικείμενο ιμπεριαλιστικών επιθέσεων. Το καθεστώς του Καντάφι, μετά την κατάρρευση του σοσιαλιστικού συστήματος, και μετά τις ανελέητες επιθέσεις και εισβολές του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, προσέγγισε το ιμπεριαλιστικό σύστημα και προσπάθησε να συνεχίσει την εξουσία του.
Όμως ο ιμπεριαλισμός σήμερα απαιτεί όλο και περισσότερα από όλες τις χώρες.
Δεν θέλει να υπάρχει κανένα εμπόδιο μπροστά στις λεηλασίες και ληστείες των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων που ρουφάν το αίμα των λαών.
Γι’ αυτούς τους λόγους επιτίθεται, κάνει εμπάργκο, με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, προσπαθεί να υποτάξει τους λαούς, επεμβαίνει.
Λαοί της Τουρκίας και όλου του κόσμου!
Καμία από τις λέξεις που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι αληθινή.
Ο ιμπεριαλισμός που με το εμπάργκο που εφάρμοσε στο Ιράκ σε δέκα χρόνια δολοφόνησε περίπου 500 χιλιάδες παιδιά θα προστατεύσει τους πολίτες;
Ο ιμπεριαλισμός που στο όνομα του γκρεμίσματος της δικτατορίας του Σαντάμ, με βομβαρδισμούς από αέρος, εισέβαλε, κατέστρεψε και ισοπέδωσε μια χώρα, δολοφονώντας εκατοντάδες χιλιάδες ιρακινούς θα προστατεύσει τους πολίτες;
Θα προστατεύσουν τους πολίτες οι ιμπεριαλιστές που κάθε τόσο, σχεδόν κάθε εβδομάδα, στο Αφγανιστάν με τις Νατοϊκές επιθέσεις δολοφονούν τους πολίτες και αμέσως μετά δηλώνουν ότι «συνέβη κατά λάθος»;
Θα προστατεύσει τους πολίτες ο ιμπεριαλισμός που αφήνει νηστικούς 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους και είναι αιτία κάθε χρόνο να πεθαίνουν πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι από την πείνα;
Όλα είναι φανερά.
«Η προστασία των πολιτών» είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Το ότι «θα γλιτώσει τους λαούς από τις δικτατορίες και θα φέρει δημοκρατία» είναι ένα μεγάλο παραμύθι.
Για παράδειγμα, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το Αφγανιστάν είναι πιο δημοκρατικό και ελεύθερο σήμερα απ’ ό,τι χτες;
Για παράδειγμα, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το Ιράκ είναι πιο δημοκρατικό και ελεύθερο σήμερα απ’ ό,τι χτες;
Λαοί της Τουρκίας και όλου του κόσμου!
Γίνονται προσπάθειες να νομιμοποιηθεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση με τον ισχυρισμό ότι «θα δολοφονούσε και τους εξεγερμένους της Βεγγάζης».
Στην Λιβύη δεν υπάρχει μια εξέγερση που κάποιος λαός να ξεσηκώθηκε για να διεκδικήσει την ανεξαρτησία του και την ελευθερία του.
Στη Βεγγάζη συγκροτήθηκε ένα κίνημα υποστηριζόμενο από τον ιμπεριαλισμό.
Ο ιμπεριαλισμός πρώτα διαιρεί και διαμελεί τους λαούς, στρέφει τον έναν ενάντια στον άλλο, και μετά εμφανίζεται ως «διασώστης» στη λίμνη αίματος που ο ίδιος δημιούργησε. Επανειλημμένα γίναμε μάρτυρες αυτού του παιχνιδιού στα Βαλκάνια, στον Καύκασο.
Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στο εξής: Καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν είναι δίκαια, νόμιμη και αναπόφευκτη.
Δεν είδαμε μέχρι σήμερα και ούτε θα δούμε και στο εξής καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση προς όφελος των καταπιεσμένων λαών.
Το καθεστώς του Καντάφι είναι μια μικρή αστική δικτατορία, δεν είναι ένα λαϊκό καθεστώς. Η κριτική σ’ αυτό το καθεστώς και ο δίκαιος και νόμιμος αγώνας ενός λαού απέναντι σ’ αυτό είναι ένα διαφορετικό ζήτημα. Αυτό που βασανίζει τον ιμπεριαλισμό δεν είναι εάν το σύστημα είναι δικτατορικό ή δημοκρατικό.
Είναι δεκάδες τα παραδείγματα που μέχρι σήμερα βλέπουμε, ο ιμπεριαλισμός να είναι ο κύριος υποστηρικτής των πιο φασιστικών, των πιο αντιδραστικών, των πιο αιμοσταγών δικτατοριών στον κόσμο, αρκεί να τον υπηρετούν.
Όλοι οι συνεργάτες του ιμπεριαλισμού θα είναι υπεύθυνοι!
Το καθεστώς του ΑΚΡ (το κυβερνητικό κόμμα), δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ότι τάχα δεν «εγκρίνει» την ιμπεριαλιστική επίθεση, κουκουλώνει την συνεργασία του. Το ΑΚΡ είναι ο «ειδικός αγγελιοφόρος» της Αμερικής στην περιοχή. Ο Ταγίπ Ερντογάν καυχιόταν ότι είναι ομότιμος πρόεδρος του «Μεγάλου Σχεδίου Μέσης Ανατολής». Το ΑΚΡ είναι ο συνεταίρος όλων των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων στην περιοχή και κύρια στην επέμβαση στο Ιράκ. Γι’ αυτό είναι συνυπεύθυνο για κάθε σταγόνα αίματος που θα χυθεί από τον ιμπεριαλισμό στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Πατριώτες! Προοδευτικοί!
Όλοι όσοι είστε με τους λαούς του κόσμου και ενάντια στον ιμπεριαλισμό
Η επιβολή κυρώσεων του ιμπεριαλισμού στη Λιβύη, οι στρατιωτικές επιθέσεις, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές με καμία αιτιολόγηση, είναι παράνομες και αδικαιολόγητες.
Καθήκον όλων των λαών και κύρια αυτού της Λιβύης, όλων των προοδευτικών δυνάμεων, είναι η αντίσταση στις επιθέσεις. Να καταδικάσουμε και να αντισταθούμε στον ιμπεριαλισμό.
Το Λαϊκό Μέτωπο, όντας αποφασιστικά και ανοιχτά ενάντια σε αυτές τις κυρώσεις και επιθέσεις, στέκεται δίπλα στο λαό της Λιβύης. Η έκκληση μας σε όλο τον κόσμο είναι, όλοι μαζί, ενωμένοι, να βροντοφωνάξουμε «Ιμπεριαλιστές, κάτω τα χέρια από την Μέση Ανατολή, από την Αφρική».
Λαϊκό Μέτωπο





Ο προπαγανδιστικός πόλεμος για τη Λιβύη : Tα ψεμματα των ΜΜΕ και ο ρόλος της 5ης φάλαγγας
από Πυξ Λαξ 2:40πμ, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Από το ρόλο των πεμπτοφαλαγγιτών οργανώσεων, τα ψεμματα για τους "μισθοφόρους" του Κανταφι και τη "γενοκτονία" του λιβυκού λαού μέχρι την "ανθρωπιστική" επέμβαση των ΗΠΑ, Γαλλίας Αγγλίας και "προθύμων"
ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Τι είδαν τα ΜΜΕ στη Λιβύη
Καθώς τα τύμπανα μιας ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ του καθεστώτος Καντάφι και της Δύσης δυναμώνουν έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε μια πτυχή του λιβυκού δράματος: της κάλυψης του εμφύλιου σπαραγμού από τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ.
Κατά τα πρώτα στάδια των ταραχών στη Λιβύη, που ακολούθησαν των εξεγέρσεων στην Αίγυπτο και την Τυνησία, πλήθος αναφορών γέμισαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία για την άμεση αντίδραση του λιβυκού καθεστώτος στην εξέγερση μεγάλης μερίδας του λαού της χώρας.
Η έλλειψη ξένων και κυριότερα ανεξάρτητων και έγκυρων παρατηρητών και δημοσιογράφων στο θέατρο των γεγονότων, λόγω και της ηθελημένης απομόνωσης της Λιβύης του Καντάφι και του ανελεύθερου χαρακτήρα του καθεστώτος του, έδωσαν χώρο για σπορά αναφορών που λίγο αργότερα διαψεύστηκαν.
Στα διεθνή ΜΜΕ εμφανίστηκαν, ήδη από τη δεύτερη ημέρα των ταραχών και της κατά πώς φαίνεται βιαιότατης προσπάθειας καταστολής διαδηλωτών από το καθεστώς Καντάφι, εκπρόσωποι του National Front for the Salvation of Libya, οργάνωσης με μακρά ιστορία αντιπαράθεσης με τον Λίβυο ηγέτη.
Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1981 από Λίβυους αντιφρονούντες. Με στήριξη και χρηματοδότηση της CIA, των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών και των Σαουδαράβων(1, 2, 3) προσπάθησε να δολοφονήσει τον Καντάφι το 1984 στην Τρίπολη. Η επιχείρηση απέτυχε, αλλά η οργάνωση συνέχισε τις προσπάθειες ανατροπής του καθεστώτος με τη σύσταση στο γειτονικό Τσάντ τού Libyan National Army, μιας στρατιωτικής μονάδας αποτελούμενης από πρώην μέλη του λιβυκού στρατού, ξανά όμως χωρίς επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια, μετά τη μερική προσέγγιση του Καντάφι με τη Δύση, ο ρόλος της περιορίστηκε (σήμερα, στο εσωτερικό της Λιβύης, απ' ό,τι αναφέρεται, έχει μικρή υποστήριξη από το λαό(4)), συμμάχησε όμως τα τελευταία χρόνια με μικρότερες αντικανταφικές οργανώσεις φιλομοναρχιστών (Libyan Constitutional Union) και ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Libyan League for Human Rights) δημιουργώντας την «Εθνική συνδιάσκεψη της λιβυκής αντιπολίτευσης» το 2005(5, 6). Η διεθνής αιγυπτιακή εφημερίδα «Asharq Alawsat» ανέφερε στις 9 Φεβρουαρίου 2011 ότι η «Εθνική Συνδιάσκεψη» συνέβαλε στην οργάνωση της λιβυκής «Ημέρας Οργής» της 17ης Φεβρουαρίου.(7)
Οι «αναμεταδόσεις»
Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης, από τις πρώτες ημέρες του εξελισσόμενου εμφύλιου σπαραγμού, είχαν σημαντικό ρόλο στην «αναμετάδοση» γεγονότων, ευρισκόμενοι σχεδόν όλοι σε Λονδίνο και Ουάσιγκτον.
Στις 21 Φεβρουαρίου, εκπρόσωπός της «αναμετέδωσε» ότι το ναυτικό του Καντάφι βομβάρδισε την Τρίπολη.(8)
Στις 22 Φεβρουαρίου, ότι ο Καντάφι χρησιμοποίησε μισθοφόρους κατά του λαού του.(9)
Στις 23 Φεβρουαρίου ότι το καθεστώς πραγματοποιεί γενοκτονία κατά του λιβυκού λαού.(10)
Στις 25 Φεβρουαρίου ότι η αεροπορία και το πυροβολικό του Καντάφι βομβάρδισαν την Τρίπολη.(11, 12)
Ενώ την 1η Μαρτίου το δορυφορικό ρωσικό κανάλι «Russia Today» ανέφερε ότι οι ρωσικοί δορυφόροι δεν κατέγραψαν κάποιον αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βεγγάζη και την Τρίπολη.(13) Την επομένη ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ δεν επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν αεροπορικοί βομβαρδισμοί στις λιβυκές πόλεις.(14)
Στις 2 Μαρτίου ο ερευνητής του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πίτερ Μπούκερτ, ευρισκόμενος για δύο εβδομάδες στη Λιβύη, δήλωσε στο «Radio Netherlands» ότι δεν βρήκε στοιχεία για χρήση «μισθοφόρων» στη Λιβύη.(15)
Στις 10 Μαρτίου ο Σαλάχ Τζαμπέρ, ιατρικός συντονιστής των πόλεων που ελέγχονται από αντικαθεστωτικούς, δήλωσε ότι από την έναρξη των ταραχών σκοτώθηκαν τετρακόσια άτομα στην ανατολική Λιβύη συνολικά, χωρίς να συγκεκριμενοποιήσει πόσοι από τους νεκρούς είναι αντικαθεστωτικοί ή σώματα ασφαλείας.(16)
Επίσης ο βομβαρδισμός της Τρίπολης από το ναυτικό του Καντάφι δεν επιβεβαιώθηκε ώς σήμερα από κανέναν από τους δεκάδες ξένους ανταποκριτές που βρίσκονται, εδώ και μέρες πλέον, στη λιβυκή πρωτεύουσα.
Ελευθεροτυπία, Σάββατο 12 Μαρτίου 2011
(1) «Α History of Modern Libya», Dirk Vandewalle, Cambridge University Press, 2006
(2) «Veil: The secret wars of the CIA, 1981-1987» by Bob Woodward Simon and Schuster, 2005
(3) «The CIA's black opts» John Jacob Nutter, Prometheus Books, 1999
(4) http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-1261216959
(5) http://en.wikipedia.org/wiki/National_Conference_for_the_Libyan_Opposition
(6) «Libyan opposition meets to discuss ending Gadhafi's 36-year authoritarian rule», Associated Press, 25 Ιουνίου 2005
(7) http://aawsat.com/english/news.asp?section=1&id=24095
(8) www.guardian.co.uk/world/blog/2011/feb/21/arab-and-middle-east-protests-middleeast
(9) The Riz Khan show, «Libya's lucrative ties», Al Jazeera, 22 Φεβρουαρίου, http://www.youtube.com/watch?v=Qx5cUpSN0_Q
(10) «Libya on the brink», Al Jazeera, Inside story, http://english.aljazeera.net/programmes/insidestory/2011/02/201122310553899913.html
(11) http://www.voanews.com/policy/editorials/US-Condemns-Libyan-Violence-116948353.html
(12) http://articles.cnn.com/2011-02-25/world/libya.human.rights_1_moammar-gadhafi-travel-ban-libya-house?_s=ΡΜ:WORLD
(13) «Airstrikes in libya did not take place», Russia today, 1 Μαρτίου 2011, http://www.youtube.com/watch?v=XYesnOD6_gQ
(14) «Pentagon hesitant on no-fly zone over Libya», Graig Whitlock, Washington post, 02/03/2011
(15) http://www.rnw.nl/africa/article/hrw-no-mercenaries-eastern-libya-0
(16) http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2011/03/09/97001-20110309FILWWW00674-libye-au-moins-400-morts-dans-l-est.php *






Ρωσο-Αμερικανο-Αγγλογαλλο-τσολιάδες της επέμβασης: ΠΗΡΑΜΕ ΤΗ ΜΙΣΡΑΤΑ! ΖΗΤΩ Η ΛΙΒΥΗ!!
από αντι-ιμπήριαλ 1:03πμ, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
Κάτω οι επεμβάσεις σε κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη!
Οι δυνάμεις οι πιστές στην μοναδική νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, που έχει έδρα την Τρίπολη, οι δυνάμεις Καντάφι ανακατέλαβαν το λιμάνι της Μισράτα, ενώ πριν ξεκινήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση είχαν καταλάβει και το άλλο στρατηγικό λιμάνι της Ρας Λανούφ.
Εσείς τώρα κνίτες, συνασπισμαίοι και ναρίτες, που παλιά, όταν ο Καντάφι δούλευε για τη Ρωσία, τον λέγατε "αντιιμπεριαλιστή" και τώρα στηρίζετε τους ιμπεριαλιστές στην επέμβαση βρίζοντας τον Καντάφι την ώρα που τρώει μπόμπες στο κεφάλι από ΟΛΟ τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό, καθίστε με το φίλο σας τον Πούτιν.
Κάντε και καμιά διαδήλωση ΔΗΘΕΝ ενάντια "στη μεσαιωνική σταυροφορία", που στήριξε Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ με την αποχή από την ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ!
Όσο κι αν χτυπάτε με τα αεροπλανάκια σας, άναντροι, ηλίθιοι δυτικοί ιμπεριαλιστές με τις πλάτες των ρωσοκινέζων φασιστών, οι Λίβυοι δε θα υποταχτούν στην νεοαποικιοκρατία των Πούτιν - Τζιντάο, αλλά και των Ομπάμα - Σαρκοζύ - Κάμερον!
ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ! ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ! ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ!
Ουστ πουλημένοι, αρνητές κάθε ανεξαρτησίας των κρατών, των εθνών και των λαών από τον ιμπεριαλισμό, δήθεν "αντιιμπεριαλιστές" της πλάκας...








φιέστα μιχαlolιάκου στο δημαρχείο?
από @ 1:02πμ, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
το φασισταριό ρητόρευε για την παγκοσμιοποίηση και οι συμβασιούχοι χειροκροτούσαν από κάτω;
γνωρίζει κανείς να μας πεί πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα; τόσο απελπιστικά στον βούρκο βρίσκεται συνειδησιακά η εργατική τάξη στην ελλάδα που βαράει παλαμάκια σ' οποιονδήποτε της πετάξει μερικά κούφια λόγια για τους κακούς τοκογλύφους που την κλέβουν κι άλλες τέτοιες εθνικολαϊκο-βλακείες; Αυτοί οι άνθρωποι κατεβαίνουν σε πορείες και κινητοποιήσεις;
προς Σ.Ο. ή οποιονδηποτε τελοσπαντων ενδιαφερεται
από αριστερος 6:49μμ, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Νομίζω το μέσο του athens indymedia έχει φτάσει στα όρια του εκφυλισμού του. Έχει καταντήσει ένα πεδίο στο όποιο παίζουν μπάλα συστηματικά η ασχετοσύνη η ασφάλεια και η φασιστική προπαγάνδα! 1)Πετάει ένας μια αστήρικτη παπάντζα για κοντρα λεει μεταξύ "αριστεροσύνης-ακροδεξιότατης" (λεξιλόγιο που ξενίζει αν μη τι αλλο), " ΑΦΜ κεντρικών εφοριών της Αθήνας με πληρεξούσιους τους ίδιους και τους ίδιους δικηγόρους. Οι οποίοι έχουν ως αναφορά την παραπάνω σικέ κόντρα" και δεν χρειάζεται να το στηριξει πουθενα... "ψαξτο" λεει και αφηνει το πρόδηλο ψέμα του, την ανήθικη προβοκάτσια του να αιωρείται!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!! Δεν ενδιαφερει κανεναν (ούτε τη Σ.Ο.) αυτη η καφενεικου τύπου κουτσουμπολιστικη συζήτηση επιπέδου τροκτικου!!!! 2) Εβαλα να δω το γαμημένο το βιντεάκι πανω στο οποιο εγινε το αρχικο ποστ πάλι σε δήθεν ανηξερο στυλ τρωκτικου: "το φασισταριό ρητόρευε για την παγκοσμιοποίηση και οι συμβασιούχοι χειροκροτούσαν από κάτω;" "τόσο απελπιστικά στον βούρκο βρίσκεται συνειδησιακά η εργατική τάξη στην ελλάδα που βαράει παλαμάκια σ' οποιονδήποτε της πετάξει μερικά κούφια λόγια για τους κακούς τοκογλύφους που την κλέβουν κι άλλες τέτοιες εθνικολαϊκο-βλακείες;" πείτε μου σας παρακαλωωωωωωωωωωωωωωωωωωω λες και ειναι δυσκολο να το βρισκε να το δει στο ytube;επρεπε να ρωτησει εδω Δήθεν ανήξερο στυλ φασιστα που παρόμοια θα σχολιαζε 100 φορες κατω απο ενα βιντεακι της χρυσης αυγης σχολια τυπου "τους εχω βαρεθει ολοι τους ειναι κλεφτες να ένας που τα λεει επιτελους καλα" Σε αυτο λοιπον το βιντεακι φαινεται καθαρα πως αυτοι που χειροκροτανε το φασιστα ειναι Ε-ΛΑ-ΧΙ-ΣΤΟΙ φαινεται ξεκαθαρα πως η χρυση αυγη (και καλα εκανε απο μερους της) θέλησε να εκμεταλευτει στο έπακρο το γεγονος φερνοντας τις δυνάμεις της στο δημαρχειο (μισοι σαν μπραβοι και μισοι σαν κλακαδοροι) και στη συνεχεια φυσικα να βάλει τα δυνατα της να προβληθει από τα μέσα ως πρωτοστατουσα στον αγωνα. Απ όλα τα μέσα: Τα κανάλια, τις εφημερίδες, τα μπλογκς, το ytube ακόμα και το indymedia! Αυτο κάνει πάντα , αυτό κάνει και τώρα. Εμεις έχουμε ματια να δούμε; Έχουμε αυτιά να ακούσουμε; Ότι πέρα από την οποια ανοδο μπορει να χουν οι φασιστες σε μέλη (που μάλλον ειναι αρκετα μικρή) ή σε ψήφους (και αυτη μικρή σε σχέση με τα ιστορικά ποσοστα αυτου του χωρου) Αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το ιδεολογικό πεδίο, είναι να κάνουνε ντόρο και σαματά. Και για αυτο κοιταν στην κυριολεξία όπου βρουν τρύπα να μπουν!! Από το τροκτικό και το τρομακτικό (μεσα στα οποία ήταν ολοφάνερη η παρέμβασή τους) από τα κονέ σε κανάλια, εφημερίδες μέχρι στο ημερολόγιο του ιντυμήντια και σε άσχετα ποστ. Για αυτό (μεχρι πρότινως) αναδημοσίευαν στο σαιτ τους ακουσον ακουσον οποιαδήποτε αναφοράτου τύπου στη χρυση αυγή!!!! Με τιτλους του στυλ "αρθρο του ταδε για τη χρυση αυγη" απλή παράθεση του αρθρου! νακουγεται μονο το ονομα τους δλδ! Δεν πρέπει να μαε εκπλησει καθόλου λοιπον το γεγονός ότι θα προσπαθούν να παρεμβαινουν και εδω Πρώτο και κύριο μέσο αντιμετώπισης είναι ο σοβαρός και τεκμηριωμένος πολιτικός λόγος που πρέπει να εκπέμπει σαν αίσθηση ένα μέσο σαν το ιντυμηντια! Συζητησεις τύπου καφενειακού ή "χαλαρου τσατ" είναι ιδανικό μέρος για να βρίσκουν χώρο αναπτυξης φασιστικές απόψεις ή τελως πάντων απόψεις που υποβοηθουν στην εμπέδωση ενος κλίματος εκφασισμου στης κοινωνιας Και για να γίνει αυτό προφανως χρειάζεται η συνειδητότητα και η ωριμότητα των χρηστών αλλά νομίζω κυρίως χρειάζεται η αποφασιστική παρέμβαση της Σ.Ο. σε μια εποχή που όσο ποτέ άλλωτε το μέσο είναι εμβάλωτο σε κινδύνους. Υ.Γ Ρε Σ.Ο. σε αυτο το γαμημένο το ημερολόγιο είναι τόσο πολύ δύσκολο πια να μπεί προέγκριση ; Είναι τόσο δύσκολο να μη βλέπουμε τις εμετικες στους αηδιες;





A
από G 0:06πμ, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
Αγαπητη ΣΟ του athens indymedia
Διπλα είναι τα Φ16 που βομβαρδιζουν την Λιβυη.
Να απαιτησουμε στον ελευθερο χρονο τους να ρίχνουν και καμμιά βόμβα στη Συρία.
Για να προχωρήσει και η συριακή επανάσταση