Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Παρασκευη 25 Μαρτιου 2011 _______17.00

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Προσχεδιασμένος ο πόλεμος στην Λιβυη
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του λαού της Λιβύης γίνεται με πρόσχημα την υπεράσπιση και διάσωση των αντικαθεστωτικών από τον πόλεμο ενάντιά τους από το καθεστώς Καντάφι, που πασχίζουν να ανατρέψουν. Τα γεγονότα στη Λιβύη έρχονται ως συνέχεια του ξεσηκωμού στην Τυνησία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, την Υεμένη κλπ. Φαίνεται πως σε Αίγυπτο και Τυνησία υπήρξαν δυνάμεις του κεφαλαίου που κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση και να δρομολογήσουν τους αναγκαίους αστικούς εκσυγχρονισμούς αντιστοίχησης της ανάπτυξης του καπιταλισμού σ' αυτές τις χώρες, της θέσης τους στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα και τις σχέσεις τους στα πλαίσια έντασης της καπιταλιστικής διεθνοποίησης. Στη Λιβύη, φαίνεται ότι δεν υπήρχαν οι εσωτερικές προϋποθέσεις που μπορούσαν να δρομολογήσουν ανατροπή του Καντάφι. Το γεγονός ότι στη Λιβύη δρούσαν από τα πριν στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Αγγλίας, πιάστηκαν κιόλας, ότι τους αντικαθεστωτικούς προσπαθούν να τους εξοπλίσουν και να τους οργανώσουν αξιωματικοί δυτικών κρατών (Γαλλία, Βρετανία), αποκαλύπτει ότι εκεί πήγαν να δημιουργήσουν κατάσταση εξέγερσης για να δικαιολογήσουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Είναι γεγονός ότι σε όλες αυτές τις χώρες ο υποκειμενικός παράγοντας, (Κομμουνιστικό Κόμμα, εργατικό κίνημα) είναι ανύπαρκτος (Λιβύη), ή ισχνός (Αίγυπτος, Τυνησία).
Την αναγκαιότητα αστικών εκσυγχρονισμών τα διεθνικά μονοπώλια έπρεπε να την επιβάλουν. Για παράδειγμα, στη Λιβύη οι άδειες έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου δίνονται από την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίων. Πρόσφατα σε επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών με διεθνικά μονοπώλια πετρελαίου μειώθηκε το ποσοστό πετρελαίου που θα παίρνουν τα διεθνικά μονοπώλια. Η κρατική εταιρεία της Λιβύης επιβάλλει όρους που θέλουν να ανατρέψουν. Θέλουν δηλαδή να καταργηθεί το κρατικό μονοπώλιο, να γίνει απελευθέρωση της Ενέργειας. Επρεπε λοιπόν να ξεμπερδεύουν με τον Καντάφι, να εκσυγχρονιστεί το πολιτικό σύστημα.
***
Αυτοί οι σχεδιασμοί δεν είναι καινούριοι. Στις 6 Νοέμβρη του 2003, με ομιλία που εκφώνησε στο «Εθνικό Ιδρυμα Δημοκρατίας» ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, οι ΗΠΑ δημόσια τάχθηκαν υπέρ της «ανασυγκρότησης» της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που τη χαρακτήρισαν «Μεγάλη Μέση Ανατολή».
Η «πρώτη» φάση είχε ξεκινήσει στις 20 Μάρτη 2003 με την εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ, που έγινε με πρόσχημα τα «όπλα μαζικής καταστροφής» και την «αποκατάσταση της δημοκρατίας».
Το σχέδιο της «ανασυγκρότησης» της λεγόμενης «Μεγάλης Μέσης Ανατολής» απασχόλησε στην πορεία τόσο τη Σύνοδο των ισχυρότερων καπιταλιστικών χωρών («G8»), όσο και το ΝΑΤΟ, όπου οι ΗΠΑ επιδίωξαν να κερδίσουν την υποστήριξη σ' αυτά τα σχέδια, που προβλέπουν εκσυγχρονισμό των αστικών δομών, για τη διασφάλιση της αστικής εξουσίας κι ακόμη και την αλλαγή συνόρων, διαμόρφωση νέων κρατών.
Στις 22-23 Μάη 2004, στη 16ηΣύνοδο Κορυφής της Λίγκας των Αραβικών Κρατών (στην Τυνησία), συζητήθηκε το σχέδιο «μεταρρύθμισης» των αραβικών χωρών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία.
Είναι χαρακτηριστικό πως στη Σύνοδο του «G8» (8-10 Ιούνη 2004), όπου συζητήθηκε το σχέδιο «ανασυγκρότησης», παραβρέθηκαν μόνον οι ηγέτες του Αφγανιστάν, του Μπαχρέιν, της Ιορδανίας, της Τουρκίας, της Υεμένης και του Ιράκ, ενώ αρνήθηκαν να παραβρεθούν στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ (Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Τυνησία). Επιφυλακτικά στα αμερικανικά σχέδια τοποθετήθηκαν τότε η Γαλλία (που παίζει ιδιαίτερα δραστήριο ρόλο στην περιοχή) και η Γερμανία.
Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη (28-29 Ιούνη 2004), αποφασίστηκε το σχέδιο για τη «Μεγάλη Μέση Ανατολή» και καταμερίστηκαν ρόλοι για την εφαρμογή του.
Τα σχέδια των ΗΠΑ αναπτύχθηκαν με νέα ορμή μετά την εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα στην ηγεσία των ΗΠΑ (2008) και την ομιλία του στο Κάιρο (4/6/2009), όπου φαίνεται η προσπάθεια των ΗΠΑ να προωθήσουν το λεγόμενο «εκδημοκρατισμό» της Μέσης Ανατολής και να προσεταιριστούν μια σειρά αραβικές χώρες στα σχέδιά τους ενάντια στο Ιράν, με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα.
***
Ο πόλεμος στη Λιβύη γίνεται για τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, αγωγούς μεταφοράς τους, εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης, η αντιμετώπιση της οποίας, εκτός από καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, αναζητεί τομείς επένδυσης υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων. Η γεωγραφική θέση της Λιβύης προσφέρεται και για γενικότερη διείσδυση σε άλλες χώρες της Αφρικής. Εδώ εκφράζονται οξύτατες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Τις περιγράψαμε προχτές και χτες απ' αυτήν εδώ τη στήλη. Και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους λαούς. Επαγρύπνηση, αντιιμπεριαλιστική πάλη, πάλη ενάντια στην αστική τάξη ως την ανατροπή της.






Χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου!
Χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU) κάνουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που βομβαρδίζουν τη Λιβύη. Αυτό επιβεβαιώνεται από έγκυρες ελληνικές πηγές, χωρίς ωστόσο να μπορούν να προσδιορίσουν την ποσότητα αυτού του είδους του οπλισμού που χρησιμοποιούν τα δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη, που από το προηγούμενο Σάββατο πλήττουν στόχους στο λιβυκό έδαφος. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενταθεί η χρήση τέτοιων βλημάτων, καθώς οι ΝΑΤΟικοί μακελάρηδες θα στοχοποιήσουν περισσότερο τα άρματα μάχης, τα αυτοκινούμενα πυροβόλα και τα καταφύγια του καθεστώτος Καντάφι, για τη διάτρηση των οποίων θεωρούνται ως πιο αποτελεσματικά τα βλήματα αλλά και οι διατρητικές βόμβες που έχουν επικάλυψη απεμπλουτισμένου ουρανίου. Τα βλήματα αυτά είναι ιδιαίτερα διατρητικά και διαπερνούν ακόμα και τα πιο σκληρά συστήματα θωράκισης, καθώς το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι 2,5 φορές βαρύτερο από το ατσάλι. Οι επιπτώσεις της χρήσης τέτοιων όπλων είναι γνωστές από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου κατά του Ιράκ το 1991, τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία το 1999, το δεύτερο πόλεμο κατά του Ιράκ 2003, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκαν και στον πόλεμο του Αφγανιστάν που συνεχίζεται από το 2001. Η χρήση τέτοιων όπλων προκαλεί μακροχρόνια ραδιενεργή ρύπανση στο πεδίο της μάχης, με τρομακτικές επιπτώσεις σε όλους τους οργανισμούς και το περιβάλλον. Οι επιπτώσεις όμως αφορούν και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η ρύπανση που προκαλείται όταν εκρήγνυνται τέτοια βήματα μεταφέρεται με τη σκόνη σε μεγάλες αποστάσεις. Σημειώνεται πως ειδικά την περίοδο της άνοιξης στη χώρα μας μεταφέρονται αέριες μάζες από τη Λιβύη μαζί με σκόνη που πέφτει στο έδαφος με τη μορφή της «κόκκινης» βροχής.






Προαναγγέλλεται η αμεσότερη εμπλοκή
Για πρώτη φορά, ανοιχτά, ο Ζιπέ, ο Γαλλος υπουργος Εξωτερικων, παραδέχτηκε ότι πλέον τα πλήγματα έχουν ως στόχο «και τη διευκόλυνση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στο έδαφος», εγκαταλείποντας τη «φιλολογία» περί επιβολής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αλλά απέφυγε επισταμένα να συγκεκριμενοποιήσει πώς ακριβώς φαντάζεται ότι θα ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις αυτές και αν θα χρειαστεί χερσαία επέμβαση. Επιπλέον, ο Γάλλος αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θ' αντέξει για πολύ ακόμη ο Καντάφι» τον οποίο χαρακτήρισε «τρελό». Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι το Παρίσι έχει αναγνωρίσει ως μοναδικό εκπρόσωπο του λιβυκού λαού τους αντικαθεστωτικούς, κάτι,όμως, που δεν έχει γίνει από καμία άλλη πρωτεύουσα ή οργανισμό.
Με τις εκτιμήσεις Ζιπέ, πάντως, δεν φαίνεται να συμφωνούν και οι «μετέχοντες στο συνασπισμό» όπως συνηθίζει ν' αναφέρεται η γαλλική διπλωματία στις δυνάμεις που συμμετέχουν στις επιδρομές κατά της Λιβύης, αποδεικνύοντας, για πολλοστή φορά, ότι οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών και περιφερειακών δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έχουν φουντώσει. Ετσι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον έσπευσε να τονίσει, όταν ρωτήθηκε αν είναι νόμιμος στόχος ο Καντάφι με στόχο την απομάκρυνσή του από την εξουσία, ότι «δεν θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια δράσης που τίθενται από την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας».
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός στρατηγός που συντονίζει, μέχρι στιγμής, τις επιχειρήσεις, Κάρτερ Χαμ, παραδέχτηκε ότι «δεν μπορεί ν' αποκλειστεί η απώλεια αμάχων από τις συμμαχικές επιδρομές». Τέλος, ο Ρώσος πρώην πρέσβης στην Τρίπολη, Βλαντίμιρ Σάμοβ, διέψευσε και την εκτίμηση Ζιπέ περί «επιχειρήσεων μερικών βδομάδων», τονίζοντας ότι «το καθεστώς Καντάφι έχει ισχύ και λαϊκό έρεισμα, και η όλη υπόθεση μπορεί κάλλιστα να καταλήξει σε μια κατάσταση ανάλογη του Ιράκ ή της Σομαλίας».
Στο μεταξύ, ενώ Παρίσι, Λονδίνο και Ουάσιγκτον παραπέμπουν στην σύνοδο του Λονδίνου, στις 29 Μαρτίου, όσον αφορά «στην εκτίμηση της πορείας των επιχειρήσεων μέχρι σήμερα και στη λήψη αποφάσεων για το τι μέλλει γενέσθαι», τη δική της σύνοδο οργανώνει, σήμερα, η Αφρικανική Ενωση, που καλεί στην Αντίς Αμπέμπα, την ΕΕ, τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον ΟΗΕ, προκειμένου να καταληχθεί «μια λύση που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός». Στην αιθιοπική πρωτεύουσα αναμένονται εκπρόσωποι και από την πλευρά Καντάφι και από την πλευρά των αντικαθεστωτικών.
Και επικοινωνιακός πόλεμος στο έδαφος
Τις σορούς τουλάχιστον 18 στρατιωτών που απανθρακώθηκαν όταν πλήγηκε στρατιωτική βάση έξω από την Τρίπολη, έδειξε το καθεστώς Καντάφι σε δημοσιογράφους, χθες, τα ξημερώματα. Οι λιβυκές αρχές υποστηρίζουν ότι οι βομβαρδισμοί έχουν, εκτεταμένα, πλήξει και πολιτικούς στόχους, όπως είναι ολόκληρες συνοικίες, φέρνοντας σαν παράδειγμα το προάστιο Ταζούρα, της Τρίπολης, αλλά και την πόλη της Τζάφρα, και της Σάμπχα, νοτίως της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την ηγεσία Καντάφι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 100 πολίτες από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Οι «συμμαχικές» δυνάμεις αρκέστηκαν να επιβεβαιώσουν ότι εξαπολύθηκαν νέες αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ εκρήξεις ακούγονταν και χθες το μεσημέρι, πέριξ της Τρίπολης. Γαλλικά αεροσκάφη φέρονται να πραγματοποίησαν πλήγματα πιο βαθιά στο λιβυκό έδαφος, εμπλεκόμενα περισσότερο από όλα στις μάχες στο έδαφος, ενώ το Παρίσι ανακοίνωσε ότι γαλλικό αεροσκάφος έπληξε ένα μονοκινητήριο λιβυκό, την ώρα που αυτό προσγειώθηκε στην Αντζαμπίγια, «επειδή παραβίασε τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων». Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν σχολιάζεται από την πλευρά Καντάφι.





Αμερικανικές δυνάμεις έτοιμες για χερσαίες επιχειρήσεις
Πλοία των ΗΠΑ με 4.500 πεζοναύτες πλέουν στα ανοιχτά της Λιβύης
Ολοκληρώνουν ταχύτατα οι Αμερικανοί τις κινήσεις προετοιμασίας των δυνάμεών τους για χερσαία εισβολή στη Λιβύη. Ηδη, σε αμερικανικά πλοία τα οποία πλέουν ανοιχτά της Λιβύης, έχουν επιβιβαστεί δύο εκστρατευτικά σώματα Αμερικανών πεζοναυτών (Marine Expeditionary Unit) που αριθμούν 4.500 άνδρες. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει το χτεσινό δημοσίευμα του «Ριζοσπαστης», το οποίο αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ για την προετοιμασία της συμμαχίας να προχωρήσει και σε χερσαίες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τις επίσημες αμερικανικές ανακοινώσεις, στην περιοχή της Λιβύης σπεύδουν, οι 26η και 22η Marine Expeditionary Unit. Το 26ο εκστρατευτικό σώμα 2.200 ανδρών βρίσκεται στο πολεμικό πλοίο «USS Kearsarge ARG», που είναι κατάλληλο για την υποστήριξη αμφίβιων στρατιωτικών επιχειρήσεων. Το 22ο εκστρατευτικό σώμα, με άλλους 2.200 πεζοναύτες, βρίσκεται στο πλοίο «USS Bataan ARG».
Εκτός από τους πεζοναύτες και τα πλοία που τους μεταφέρουν στην περιοχή, οι Αμερικανοί έχουν αναπτύξει στην περιοχή και:
Το «USS Mount Whitney» (LCC 20). Πρόκειται για πλοίο που εξασφαλίζει τον έλεγχο των επικοινωνιών και χαρακτηρίζεται ως το πλέον εξελιγμένο στον ηλεκτρονικό πόλεμο και απαραίτητο για την υποστήριξη αμφίβιων επιχειρήσεων.
Τα «USS Barry» (DDG 52) και «USS Stout» (DDG 55), πλοία από τα οποία εκτοξεύονται οι «Τόμαχοκ» κατά της Λιβύης.
Τρία πυρηνοκίνητα υποβρύχια - «USS Scranton» (SSN 756), «USS Providence» (SSN 719) και «USS Florida» (SSGN 728).
Η διάταξη των αμερικανικών δυνάμεων, όπως εκτιμούν διπλωματικές πηγές, περιγράφει την ετοιμότητα των ΗΠΑ να αναλάβουν την ηγεσία της αποστολής, όταν αποφασιστούν οι χερσαίες επιχειρήσεις. Οπως έγραψε χτες ο «Ριζοσπαστης» ήδη ο ΓΓ του ΝΑΤΟ με έγγραφο εργασίας (non paper) καλεί τους συμμάχους να διαβουλευτούν και να συμφωνήσουν στη διεύρυνση της αποστολής της συμμαχίας σε χερσαίες αποστολές, πέρα από την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και του εμπάργκο κατά της Λιβύης.







Social Media:«Υπηρεσία διαχείρισης online περσόνας» σχεδιάζει ο στρατός των ΗΠΑ
από ciaoant1 7:24μμ, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
Ακούγεται κωμικοτραγικό - ίσως και λίγο δυσνόητο (τι στο καλό είναι μια «υπηρεσία διαχείρισης online περσόνας»; ). Και όμως, δεν πρόκειται για πλάκα, η είδηση είναι επίσημη
Κατασκοπεία στα social media σχεδιάζουν οι ΗΠΑ
«Υπηρεσία διαχείρισης online περσόνας» σχεδιάζει το στρατιωτικό τμήμα των ΗΠΑ που επιβλέπει τις ένοπλες επιχειρήσεις σε Μέση Ανατολή και κεντρική Ασία.
Δημοσίευμα του Guardian κάνει λόγο για ανάπτυξη λογισμικού από τον στρατό των ΗΠΑ που θα χειραγωγεί συζητήσεις στο Internet και τα social media. Στόχος του λογισμικού είναι να βοηθά στην εξάπλωση της προπαγάνδας των ΗΠΑ με τη χρήση ψεύτικων online προσώπων.
Ειδικότερα, μια εταιρεία από την Καλιφόρνια έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Centcom (το στρατιωτικό τμήμα των ΗΠΑ που επιβλέπει τις ένοπλες επιχειρήσεις της χώρας στη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία) για να αναπτύξει αυτό που περιγράφεται ως «υπηρεσία διαχείρισης online περσόνας». Με τη μέθοδο αυτή, θα μπορεί να γίνεται έλεγχος σε 10 ξεχωριστές ταυτότητες χρηστών σε όλο τον κόσμο.
Το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει παρομοιαστεί από ειδικούς με τις προσπάθειες της Κίνας να περιορίσει και να λογοκρίνει κάθε δυνατότητα έκφρασης στο Διαδίκτυο. Οι πολέμιοι από την άλλη πλευρά θεωρούν ότι μια τέτοια εμπλοκή θα δημιουργήσει ανεπιθύμητες παρενέργειες καθώς θα δημιουργηθεί λανθασμένη αντίληψη, σχόλια και αναφορές για τους στόχους που θέλουν να πετύχουν οι ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι ψευδείς online περσόνες -γνωστές στο χώρο των social media ως sock puppets (μαριονέτες)- θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν και άλλες κυβερνήσεις, ιδιωτικές εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις να κάνουν το ίδιο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, το συμβόλαιο που υπέγραψε η Centcom λέει ότι η κάθε περσόνα πρέπει να έχει ένα πειστικό υπόβαθρο, δηλαδή βιογραφικό με λεπτομέρειες, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει μέχρι 50 χρήστες – διαχειριστές να «λειτουργούν» το account χωρίς το «φόβο αποκάλυψης από εχθρούς με υψηλή τεχνογωνσία».
Ο εκπρόσωπος της Centcom δήλωσε ότι αυτή η τεχνολογία υποστηρίζει απόρρητες δραστηριότητες blogging σε ξενόγλωσσα sites έτσι ώστε η Centcom «να μπορεί να αντιπαρατεθεί με την εξτρεμιστική και εχθρική προπαγάνδα κατά των ΗΠΑ». Σε περαιτέρω διευκρινίσεις η Centcom είπε ότι δεν στοχεύει σε κανένα site που βρίσκεται στις ΗΠΑ, είτε αγγλόγλωσσο είτε ξενόγλωσσο, και κυριότερα δεν στοχεύει στο Facebook ή το Twitter.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το συμβόλαιο ανέρχεται στα 2,76 εκατομμύρια δολάρια και έχει υπογραφεί με την Ntrepid, μια νέα εταιρεία που βρίσκεται στο Λος Άντζελες. Η τελευταία δεν έχει δώσει πληροφορίες για το αν το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι ήδη σε εξέλιξη.
...
από ciaoant1 7:25μμ, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
Πάντως, να πούμε ότι η τεχνοφοβία αυτή είναι προβληματική: Στην πραγματικότητα, το Facebook αυτό καθεαυτό είναι εξαιρετική ιδέα. Αυτό που όντως είναι πρόβλημα είναι πως στην κοινωνία υπάρχουν δυνάμεις που θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Facebook εναντίον του κόσμου: Είτε μιλάμε για τον αμερικάνικο στρατό που ετοιμάζεται -επίσημα και χωρίς καν προσχήματα- να κατασκοπεύει στο Fecebook/Twitter, κτλ, είτε μιλάμε για τον εργοδότη που απολύει τον εργάτη διότι είπε κάτι άσχημο για την εργοδοσία, ή δεν προσλαμβάνει τον εργάτη επειδή δεν του αρέσει το πολιτικό-κοινωνικό προφίλ του στο Facebook , κτλ (έχουν συμβεί και αυτά).
Και όμως, αντί να κοιτάει η κοινωνία να απαλλαχθεί από την αντιδραστική παρουσία της άρχουσας τάξης, αναπτύσσεται κίνημα εναντίον...των νέων τεχνολογιών. Και έτσι, παίρνουν θάρρος να επιβάλλουν ακόμα αντιδραστικότερα μέτρα, για να ελέγξουν και τις νέες τεχνολογίες.
Σας αφήνω, πάω να κάνω chat με ένα dummy του αμερικανικού στρατού...