Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Σαββατο 26 Μαρτιου 2011 _______15.30

Η “ομοβροντία” εναντίον του βεδουίνου
από philby 11:21μμ, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
H επίθεση στη Λιβυη και η σταση των πολιτικών παραταξεων
Ερώτηση: Τι κοινό έχουν το ΚΚΕ, το ΛΑ.Ο.Σ η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα και ο ΣΥΡΙΖΑ;
Απάντηση: Ενώ και οι τρεις, τάσσονται κατά της ΝΑΤΟικής επέμβασης και εμπλοκής της Ελλάδας στους βομβαρδισμούς της Λιβύης, συμφωνούν στο ότι ο Καντάφι ήταν και είναι από πάντα, ένας αιμοσταγής δικτάτορας!
Η ντε φάκτο καταδίκη της 40χρονης πολιτικής Καντάφι στην Λιβύη, εντάσσεται στο πλαίσιο της Πολιτικής Ορθότητας, η οποία αφενός προσδιορίζει την δυτική επέμβαση στην Αφρικανική χώρα και αφετέρου την νομιμοποιεί στα – στραμμένα προς την Αφρική – βλέμματα της δυτικής κοινής γνώμης.
Φυσικά αυτή η φαινομενική ομοφωνία δεν σχηματίζεται αυθόρμητα, αλλά επιβάλλεται ως δήθεν οικουμενικά και αντικειμενικά αποδεκτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αντιαμερικανική ρητορεία συμμετέχουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις στην Ελλάδα, από την άκρα Αριστερά ως την άκρα Δεξιά.
Σήμερα η αντικανταφική ρητορεία εκφράζεται από το σύνολο των πολιτικών παρατάξεων της ίδιας χώρας που πριν από μερικά χρόνια έβλεπε με συμπάθια στο πρόσωπο του βεδουίνου Συνταγματάρχη, το σύμβολο του αντιιμπεριαλισμού. Άραγε τι άλλαξε σήμερα;
Ξεχνάμε την αδελφική φιλία του Καντάφι με τον Ανδρέα Παπανδρέου; Ξεχνάμε τον Νέλσον Μαντέλα που τον είχε αποκαλέσει ως έναν από τους μεγαλύτερους μαχητές για την ελευθερία και που η κατάρρευση του συστήματος του απαρτχάιντ όφειλε πολλά στην υποστήριξη του Λίβυου ηγέτη; Ξεχνάμε τα λόγια του Αφροαμερικάνου κοινωνικού αγωνιστή Kwame Ture που τον είχε χαρακτηρίσει ως «ένα διαμάντι στο βόθρο των αφρικανών παραπλανητών» ;
Ποιος θα αναλάβει το ρόλο να μας ενημερώσει για το τι έκανε ο Καντάφι για τη χώρα του; Ποια ήταν η κοινωνική πολιτική της Λιβύης; Σε ποια θέση βρίσκεται το βιοτικό επίπεδο των Λίβυων ανάμεσα στις χώρες της Αφρικής; Που βρήκαν τα όπλα οι εξεγερμένοι της Βεγγάζης σε αντίθεση με τους άοπλους εξεγερμένους της πλατείας Ταχίρ;
Σε παλιότερες περιπτώσεις (βλ. Γιουγκοσλαβία) είχαμε μάθει να αντιπαραβάλουμε τις πληροφορίες, τα επιχειρήματα και τις ιστορικές μας γνώσεις, ανοιχτά και χωρίς περιορισμούς. Γιατί σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά;
Κάτι μου λέει πως η στείρα καταδίκη της ΝΑΤΟικής επέμβασης, δεν αρκεί για να αποτραπεί ένας γενικευμένος πόλεμος στη γειτονιά μας. Η καταδίκη της δυτικής επιθετικότητας, αυτοαναιρείται από την καταδίκη της πολιτικής του Λίβυου Συνταγματάρχη, η οποία οφείλεται είτε σε έλλειψη ενημέρωσης, είτε σε ιστορική αγνεία, είτε σε ιδεολογική σύγκρουση και γιατί όχι και σε ιδεολογική σύγχυση.
Η κοινή γραμμή των αντιπολιτευτικών δυνάμεων της χώρας, μου δίνει την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί για τα καλά σε μια παράλογη πολεμική περιπέτεια, για τη στήριξη της οποίας απαιτείται, με τον ένα ή άλλο τρόπο, οικουμενική αποδοχή και η όποια άλλη επιχειρηματολογία, θα πρέπει να πάψει! Εδώ και τώρα.






Η “Αριστερά” απαιτεί…
Η κατρακύλα συνεχίζεται…
Η Μαχόμενη Διαδρομιστική Αριστερά της ΕΟΣ (πρώην Συριζική, πρώην Μετωπική, νυν ΝΑΤΟϊκή προφανώς) αναλαμβάνει να διατρανώσει το δίκαιο και λαϊκό αίτημα :
Να ενταθούν οι βομβαρδισμοί !! Να μην απέχει υποκριτικά η Μέρκελ και ο Πούτιν! Όλοι μαζί !
Νίκη στο ΝΑΤΟ και στην “ανθρωπιστική” αποστολή!!
http://enosy.blogspot.com/2011/03/blog-post_25.html








Από : Ομάρ Μουχτάρ
Μετάφραση από άρθρο της Diana Johnstone όπου εξετάζει συνοπτικά 3 λόγους και δύο ψεύτικα προσχήματα για την επέμβαση ενατίον της Λιβύης.
Στο τελος του άρθρου αναφέρεται ο βρώμικος ρόλος του γλοιώδους Μπερνάρ Ανρύ Λεβύ, αυτού του αποκρουστικού ανθρωπάκου, ψευτοδιανοούμενου superstar και μόνιμου απολογητή κάθε ιμπεριαλιστικού πολέμου και κάθε ισραηλινού εγκλήματος.
(Πολύ συνοπτικά: οι λεγόμενοι ‘Νέοι Φιλόσοφοι’ της Γαλλίας, Λεβύ, Φινκιελκροτ και σία, ξεκίνησαν αρχές της δεκαετίας του ’80 να αμφισβητούν τις κυρίαρχες αφηγήσεις της μαρξιστικής Αριστεράς που οδηγούν σε ανελεύθερα καθεστώτα, ανθρωπιστικές τραγωδίες τύπου Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη κ.α., για να καταλήξουν σιγά σιγά σε μια απόλυτα δυτικοκεντρική και συχνά ρατσιστική στάση δικαιολόγησης και ωραιοποίησης κάθε εγκλήματος του δυτικού ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού, πάντα από τη σκοπιά των ‘ανθρωπίνων δικαιωμάτων’ και του ‘διεθνισμού’. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο των Λεβύ και σία – μείον το ‘γκλάμουρ’- είναι άνθρωποι τύπου Χρυσοστομίδη της Αυγής, Τέτας Παπαδοπούλου της Ελευθεροτυπίας, Σωμερίτη και άλλων , παλιότερα ο Παπανδρόπουλος του Οικ. Ταχυδρόμου κτλ)
Γιατί εξαπολύουν πόλεμο εναντίον της Λιβύης?
Άρθρο της Diana Johnstone, συγγραφέα του ‘Fools Crusade: Yugoslavia, NATO and Western Delusions.’
http://overdisinformation.wordpress.com/2011/03/26/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82/
Το κοινό στη Δύση φυσικά δεν συνειδητοποιεί οτι αυτοί οι Άραβες ηγέτες έχουν τους λόγους τους να μισούν τον Καντάφι, τελείως διαφορετικούς από αυτούς των δυτικών. Ο Καντάφι τους έχει πει κατάμουτρα για την προδοσία της Παλαιστίνης και την υποκρισία τους. Τον περασμένο χρόνο ειδικά, ο George Galloway ανέφερε το πώς, σε αντίθεση με τα εμπόδια που έβαζε η αιγυπτιακή κυβέρνηση στην αποστολή βοήθειας στη Γάζα, το καραβάνι βοήθειας διπλασίασε το ανθρωπιστικό φορτίο του όταν έκανε στάση στη Λιβύη. Ο Καντάφι εδώ και καιρό έχει γυρίσει την πλάτη του σοτν αραβικό κόσμο, θεωρώντας τους ηγέτες του καταδικασμένους, και στράφηκε προς την Αφρική.





Τάκης Φωτόπουλος - Το έγκλημα και η «Αριστερά»
Δεύτερο σημαντικό άρθρο του Τακη Φωτόπουλου στην Ελευθεροτυπία για την συστηματική εκστρατεία εξαπάτησης που εξαπέλυσαν τα Media σχετικά με το τί συμβαίνει στη Λιβύη, καθώς και για το βρώμικο ρόλο που παίζει για άλλη μια φορά η 'ΝΑΤΟϊκή Αριστερά' (με τη συνδρομή και της αντισυστημικής Αριστεράς που κρατάει 'ίσες αποστάσεις' μπλοκάροντας στην ουσία το αντιπολεμικό κίνημα). Ειδικό υστερόγραφο για τα κατορθώματα της ΣΟ του "ελευθεριακού" Indymedia...
Η ανάλυση εδώ :
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2011/2011_03_26.html

http://overdisinformation.wordpress.com/2011/03/26/%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%86%cf%89%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%c2%ab%ce%b1%cf%81%ce%b9/









Δημοσιεύθηκε: απο ΝΤΑΝΤΟΝ Παρ Μάρ 25, 2011 1:50 pm Θέμα δημοσίευσης: Βαθύτερα τα αίτια...
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ 1821 : Σκληρό και ¨αντιαισθητικό¨ μεν, αληθινο δε γι΄αυτούς που επαναστάτησαν τότε.
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε "από ημάς" συνθήκην με "έναν" κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα. Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω, άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον μπούτ...σον» - «Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης, 1782-1827».






Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ και η ΜΙΖΕΡΙΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
από ΕΑΜ 2:53μμ, Σάββατο 26 Μαρτίου 2011
Η ιμπεριαλιστική επίθεση στη ΛΙΒΥΗ δεν είναι ευκαιρία να πουλήσουμε την αριστερή μας μιζέρια. Τα αεροπλάνα του ιμπεριαλισμού στη Λιβύη δεν κάνουν ούτε αυγουλοπόλεμο, ούτε γιαουρτοπόλεμο, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ και ΚΑΙΝΕ.
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
Από το διάβασμα και μόνο των ανακοινώσεων, δηλώσεων, τοποθετήσεων της κάθε είδους αριστεράς, ένας αναγνώστης με στοιχειώδη πολιτική σκέψη, δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη ΛΙΒΥΗ είναι ΕΠΑΡΚΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη. «Ο Δικτάτορας, ο δολοφόνος, ο κλέφτης, ο πουλημένος, ο αποστάτης ΚΑΝΤΑΦΙ» είναι το μοτίβο των αριστερών κειμένων, γαρνιρισμένα με τους συνηθισμένους «αντικαπιταλιστικούς» και «αντιιμπεριαλιστικούς» βερμπαλισμούς της ιδεολογικοπολιτικής τους κενότητας. Αν όλοι αυτοί είχαν λόγο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην καλύτερη περίπτωση να ʽχαν τη θέση της Ρωσίας και της Κίνας, αν όχι του “κόκκινου” Ντάνυ του Μάη του ʼ68, για τον οποίο η επέμβαση καθυστέρησε! Σε όλους αυτούς εκ μέρους των χιλιάδων Λίβυων που σε ανθρώπινες αλυσίδες μόνο με τα χέρια τους και την ψυχή τους αντιμετωπίζουν τα αεροπλάνα και τις βόμβες των σιδερόφρακτων ιμπεριαλιστών σταυροφόρων, έχουμε μια απάντηση: Το ΚΑΝΤΑΦΙΚΟ εποικοδόμημα στη Λιβύη ακόμη και στην εξ αντικειμένου ιστορική στρέβλωση του, είναι απείρως πιο δημοκρατικό σε μορφή και περιεχόμενο από τα καθεστώτα του νεοφιλελεύθερου αστικοκοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού με τον καθολικό κοινωνικοπολιτικό εκφασισμό τους. Είναι ιδανική πολιτεία σε σύγκριση με τα νεοτσαρικά μορφώματα της Μπρεζνιεφικής «σοσιαλιστικής» κληρονομιάς και τον «κουμουνιστικό» παράδεισο τη Κίνας, στον οποίο πληρώνεις και την σφαίρα που σε δολοφονούν. Το καθεστώς ΚΑΝΤΑΦΙ έβαλε τη Λιβύη στο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας με εθνικοανεξαρτησιακούς όρους, κόντρα στη δουλικότητα των αντιδραστικών Αραβικών καθεστώτων, κόντρα στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα αλλά και κόντρα στους αντιδραστικούς φονταμενταλισμούς που ενεργούν εξʼ αντικειμένου από την ίδια πλευρά με τον ιμπεριαλισμό. Η ιμπεριαλιστική επίθεση στη ΛΙΒΥΗ δεν είναι ευκαιρία να πουλήσουμε την αριστερή μας μιζέρια. Τα αεροπλάνα του ιμπεριαλισμού στη Λιβύη δεν κάνουν ούτε αυγουλοπόλεμο, ούτε γιαουρτοπόλεμο, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ και ΚΑΙΝΕ. ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ και ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ» ΟΝΕΙΡΩΞΕΩΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΛΥΒΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Μιχάλης Βασιλάκης, γραμματέας του ΕΑΜ
eamgr.wordpress.com
eamgr.wordpress.com
συνενοχή είναι η συμμαχία με τους μοναρχοφασίστες "εξεγερμένους"
από μιχαλάκης 4:15μμ, Σάββατο 26 Μαρτίου 2011
πολυσέλιδες ανακοινώσεις και ατέλειωτα κατεβατά για τον "δολοφόνο Καντάφι" και την ίδια στιγμή ούτε κουβέντα εναντίων των μοναρχοφασιστών που ηγούνται των εξεγερμένων και επιδιώκουν "επιστροφή της Λιβύης στις ρίζες της" και έχουν καλέσει τους Δυτικούς δολοφόνους να κατακάψουν τη χώρα.... Ακριβώς όπως τα λέει το ΕΑΜ είναι. Όσο σφαγέας και αν είναι ο Καντάφι, ούτε το μικρό δακτυλάκι των δυτικών ιμπεριαλιστών δεν φτάνει σε αριθμό θυμάτων και σε βαρβαρότητα. Αλλά την ώρα που όλος ο εσμός φασιστών, μοναρχικών, ιμπεριαλιστών, νεοφιλελεύθερων ωρύεται εναντίων του, κάποιοι κάνουν την "αριστερή" και "αντεξουσιαστική" συνοδεία τους..... Συγχαρητήρια !