Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πεμπτη 3 Μαρτιου 2011 ______20.15

2 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ:
http://www.youtube.com/watch?v=PXbIF13Thjg&feature=player_embedded
Την Τρίτη, 1 Μάρτη 2011, στο Σύνταγμα 2.000 ανθρωποι διαδηλώσαμε την πρόθεση να παλέψουμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Η αποθέωση της λογικής του κέρδους και της εκμετάλλευσης που μας περικυκλώνει, έχει οδηγήσει κράτος και εταιρίες να εμπορευματοποιούν το σύνολο της ζωής των ανθρώπων. Η όξυνση της κρίσης και η πτώση των ποσοστών κέρδους έχει δώσει νέα ώθηση σε αυτή την παράλογη διαδικασία με αποτέλεσμα να αναζητούν κέρδος σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η εργασία, η μετακίνηση, η υγεία, η παιδεία, η διασκέδαση, οι ελεύθεροι χώροι, το περιβάλλον, η φύση γίνονται πεδία αποκομιδής κέρδους. Το κράτος με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό στην υπηρεσία του κεφαλαίου έχει αναλάβει τον ρόλο του γενικού συντονιστή αυτή της προσπάθειας. Ιδιωτικοποιεί και παραδίδει προς εκμετάλλευση στους «ιδιώτες» όλη την δημόσια και κοινωνική περιουσία.
Μέσα μαζικής Ενημέρωσης και τα κάθε λογής παπαγαλάκια προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, για το καλό της «πατρίδας», για το μέλλον μας. Όπως από το ΄75 και μετά στην ίδια πολιτική γραμμή εταιρίες και πολιτικό προσωπικό τρώνε με «χρυσά κουτάλια», έτσι και τώρα για να μην χάσουν το «φαί και τα κουτάλια», επιστρατεύονται νέα επιχειρήματα για να πειστούν οι «ιθαγενείς». Κάθε αντίσταση είναι ανεπίτρεπτη «μην μιλάς μην γελάς κινδυνεύει η Ελλάς» λέει κυβέρνηση , ΝΔ , ΛΑΟΣ και άλλοι πρόθυμοι.
Απέναντι σε αυτή την λογική που μας έχει φτάσει στην σημερινή κατάσταση όλοι εμείς, η εργαζόμενη πλειοψηφία, αντιτάσσουμε μια άλλη λογική, αυτή της μάχης για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας δεν πουλιούνται, δεν παζαρεύονται.
Η εποχή της ανάπτυξης του Σημίτη και του Καραμανλή μας οδήγησε στα χρηματιστήρια, τα δομημένα ομόλογα, στη SIEMENS και στο Βατοπέδι, στα δισεκατομμύρια των πολεμικών δαπανών.
Η κρίση τους τώρα δεν μπορεί να περάσει από πάνω μας όπως πέρασε η «ανάπτυξη» τους το προηγούμενο διάστημα. Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι μειώσεις των μισθών, το ασφαλιστικό είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που έρχονται αν δεν τους ανατρέψουμε τώρα! Ο αγώνας θα είναι διαρκής μέχρι τη νίκη του λαού που θα γίνει αφέντης στο τόπο του.
Το Σύνταγμα απόψε αποτελεί την αφετηρία για το άπλωμα και το δυνάμωμα ενός μεγάλου λαϊκού κινήματος ρήξης και ανατροπής. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους! Οργανωνόμαστε. Οργανώνουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Όλοι στους δρόμους για την Ελευθερία!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
www.oxidiodia.gr και wwww.denplirono.info
Όχι στην πληρωμή των διοδίων.
Ναί στην ελεύθερη διέλευση των πολιτών στις Εθνικές Οδούς.
Όχι στην περιστολή των δικαιωμάτων των πολιτών.
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com







Σχέδιο Chavez για τη Λιβύη
Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011, 09:49
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Λιβύη, καθώς την ώρα που οι αντικαθεστωτικοί κατά τους επικεφαλής τους πανηγυρίζουν την επιτυχή απόκρουση της επιχείρησης των πραιτοριανών του Καντάφι να επανακαταλάβουν το βασικό πετρελαϊκό λιμάνι της Μπρέγκα, είναι σε εξέλιξη μια διπλωματική (φίλα προσκείμενη προς τον Καντάφι) προσπάθεια για την ειρηνική έξοδο από την κρίση.
Ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι φαίνεται να κάνει αποδεκτό το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, το οποίο έχει ήδη αποδεχθεί ο πρόεδρος του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα.
Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, το σχέδιο Τσάβες, που τη δεδομένη στιγμή είναι ίσως το μοναδικό που μπορεί να συζητηθεί τόσο από τον Καντάφι όσο και από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, προβλέπει την αποστολή στη Λιβύη επιτροπής από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, προκειμένου να βρεθεί μια διαπραγματεύσιμη λύση στην κρίση.
Η πρόταση Τσάβες, εάν και εφόσον εφαρμοστεί, είναι το μοναδικό σχέδιο που αφήνει περιθώρια στη διπλωματία, καθώς όλες οι άλλες προτάσεις που ακούγονται, τόσο στον Ο.Η.Ε. όσο και στα δυτικά Υπουργεία Εξωτερικών, αφορούν κυρίως σε κυρώσεις κατά του Καντάφι ή ένα είδος στρατιωτικής εμπλοκής, όπως επί παραδείγματι η εφαρμογή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ώστε να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας του Καντάφι κατά των αντικαθεστωτικών.
Ψέματα και αλήθειες για τη Λιβύη
Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι η διεθνής κοινότητα αδυνατεί να ενεργήσει, αφού δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κανείς τα έως τώρα λεγόμενα για ακραίες πράξεις του στρατού απέναντι στους αντικαθεστωτικούς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν επιβεβαίωσε προς την επιτροπή της Γερουσίας τις πληροφορίες που διαρρέουν πολλά μέσα ενημέρωσης, ότι η αεροπορία του Καντάφι βάλλει κατά αμάχων.
Πλέον ακούγονται οι πρώτες φωνές, που αναφέρουν ότι ο Καντάφι βομβάρδισε μεν με μαχητικά, αλλά όχι αμάχους ή θέσεις ανταρτών, παρά μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, για να μην πέσει ο βαρύς οπλισμός στα χέρια των επαναστατημένων αντικαθεστωτικών.
Για παράδειγμα, η Μόσχα αντιδρά στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, καθώς δεν δέχεται ότι υπάρχουν τρανταχτά στοιχεία για αεροπορικές επιδρομές λιβυκών μαχητικών κατά αμάχων.
Εν τω μεταξύ, ο συνταγματάρχης Καντάφι, σε διαδοχικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις, αρνείται καθολικά να παραιτηθεί, επικαλούμενος το πολιτικό καθεστώς της Λιβύης, που δεν ορίζει πρόεδρο, παρά μόνο λαϊκές συνελεύσεις, που καθορίζουν την πορεία της χώρας.
Ταυτόχρονα, προειδοποιεί για αγώνα μέχρις εσχάτων, εάν υπάρξει οποιαδήποτε δυτική στρατιωτική παρέμβαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μίλησε για νέο Βιετνάμ, σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ αποφασίσει να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη.
Από την άλλη βεβαίως, το δεδομένο αυτή τη στιγμή στη ευρύτερη περιοχή της Λιβύης, τόσο δηλαδή στα εδάφη που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί όσο και σε αυτά που είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων του Καντάφι, είναι ένα και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Η έως τώρα βία -σε πολλές περιπτώσεις διαδοσεις των δυτικων ΜΜΕ- έχει δημιουργήσει συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και έχει οδηγήσει μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην προσφυγιά.
Ήδη από την αρχή των εχθροπραξιών, δεκάδες χιλιάδες ξένοι, οι περισσότεροι εξ αυτών Αιγύπτιοι, συνωστίζονται στα σύνορα με την Τυνησία, προσπαθώντας να φύγουν από τη Λιβύη.
Τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα πάνω από 75.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 40.000 περιμένουν την έξοδό τους από τη χώρα. Στην Λιβυη εργαζονται περιπου 500.000 ξενοι εργαζομενοι, κυριως στην πετρελαιοβιομηχανια, αλλα και σε αλλες βιομηχανιες.
Ταυτόχρονα, το Επισιτιστικό Πρόγραμμα του Ο.Η.Ε. προειδοποιεί για πιθανή μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στο εσωτερικό της Λιβύης, εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων, απόρροια της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.




http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sN5e2UdZJnY
Η αληθεια (οπως την αποκαλυπτει ενας συντηρητικος αμερικανος εκφωνητης που παραπονιεται γιατι οι ΗΠΑ εγκατελειψαν τον συμμαχο τους Μουμπαρακ) για τον Μουμπαρακ την εξεγερση στην Αιγυπτο και τις αραβικες εξεγερσεις






ΗΠΑ
Νέες κινητοποιήσεις στο Oυισκόνσιν
ΜΑΝΤΙΣΟΝ.-- Σε νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων προχώρησε την Τρίτη ο κυβερνήτης του Γουισκόνσιν Σκοτ Γουόκερ, καθώς ανακοίνωσε νέες περικοπές 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τα σχολεία και τις τοπικές κυβερνήσεις, ενώ παράλληλα διεξάγονταν κινητοποιήσεις εργαζομένων από το Αϊντάχο έως την Ιντιάνα για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Την ώρα που παρουσίαζε στη Γερουσία της πολιτείας τα νέα μέτρα λιτότητας, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Καπιτώλιο διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει περικοπές στο δημόσιο τομέα και κυρίως την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, συνεχίζοντας έτσι τις καθημερινές τους διαμαρτυρίες που διεξάγουν εδώ και δύο βδομάδες.
Ο Γουόκερ ανακοίνωσε τις περικοπές 1,5 δισ. δηλώνοντας τα γνωστα ψεματα που λενε τα καπιταλιστικα γουρουνια διεθνως, πως η πολιτεία έχει «χρεοκοπήσει», πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μέτρα «λιτότητας» αλλά και «θυσίες» εκ μέρους των εργαζομένων, ενώ ανακοίνωσε στη συνέχεια σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους πλούσιους. Η αντιλαϊκή αυτή επέλαση έγινε αμέσως αποδεκτή από τους επιχειρηματίες που μίλησαν για τη δυνατότητα μεγαλύτερου «ανταγωνισμού».
Οι περικοπές αυτές θα φανούν έμπρακτα στο εκπαιδευτικό σύστημα - με απολύσεις, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη (πιθανά και στους 60 μαθητές), θα μειωθεί η χρηματοδότηση για την υγειονομική περίθαλψη μέσω «Medicaid» που παρέχει σήμερα ιατρική περίθαλψη σε πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους - κυρίως χαμηλών εισοδημάτων και ανασφάλιστων με οικογένειες και παιδιά, θα αυξήσει το κόστος σπουδών, καθώς περικόπτεται κατά 250 εκατομμύρια η χρηματοδότηση στο Πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κατά 26% σε δίδακτρα τα επόμενα δύο χρόνια, κ.ά.
Πάντως, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τη συμβιβασμένη στάση ορισμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων (π.χ. του Συμβουλίου των Εκπαιδευτικών του Γουισκόνσιν) που έχουν αποδεχτεί τις οικονομικές απαιτήσεις του Ουόκερ, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να «βοηθηθεί» η πολιτεία αυτές τις «δύσκολες στιγμές».
Τέλος, δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη δείχνει πως το 56% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στις σχεδιαζόμενες περικοπές και μόλις το 37% τάσσεται υπέρ.







«Προκεχωρημένο φυλάκιο» του ΝΑΤΟ η Ελλάδα
Διακηρύσσει ο Ε. Βενιζέλος και χαρακτηρίζει «ασύμμετρες απειλές» τις λαϊκές εξεγέρσεις
«Προκεχωρημένο φυλάκιο» του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλος, στη διάρκεια της χτεσινής ομιλίας του σε σεμινάριο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που έγινε στη Βουλιαγμένη, με θέμα «Πολιτικές αναταραχές, οικονομική αβεβαιότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο». Την ίδια ώρα ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά Θέματα, Φίλιπ Γκόρντον, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, απένειμε εύσημα με δηλώσεις του στην ελληνική κυβέρνηση, μετά τις συνομιλίες που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή και ειδικά στη Λιβύη είπε ότι «η Ελλάδα υπήρξε ένας εταίρος που βοήθησε πολύ». Ο Αμερικανός υπουργός πρόβλεψε ότι «αυτό το καθεστώς (του Καντάφι) θα φύγει, επομένως δεν υπάρχει λόγος να διαιωνίζεται αυτή η βία».
Ταυτόχρονα, χτες, σε εφαρμογή αυτής της διακήρυξης του υπουργού Αμυνας περί «προκεχωρημένου φυλακίου», Αμερικανοί πεζοναύτες, κατά εκατοντάδες, αποβιβάζονταν με αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη στη Σούδα για να στρατοπεδεύσουν στην εκεί αμερικανοΝΑΤΟική βάση, ώσπου τις επόμενες μέρες θα επιβιβαστούν στα αμερικανικά πολεμικά πλοία που κατευθύνονται στο ορμητήριό τους τη Σούδα. Ουσιαστικά, η επιχείρηση των πρώτων ημερών, που εμφανιζόταν με το μανδύα της απομάκρυνσης των ξένων υπηκόων από τη Λιβύη, μετασχηματίζεται σε καθαρά στρατιωτική επιχείρηση συγκέντρωσης πολεμικών δυνάμεων θέτοντας στο στόχαστρο τη Λιβύη και τη διασφάλιση με στρατιωτική επέμβαση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στη χώρα αυτή. Ηδη στην επιχείρηση αυτή συμμετέχει μια ελληνική φρεγάτα που είναι στον Κόλπο της Σύρτης, μια δεύτερη ελληνική φρεγάτα που βρίσκεται σε ετοιμότητα στην Κρήτη και το πλοίο γενικής υποστήριξης του Στόλου «Αλιάκμων», που επίσης κατέπλευσε και βρίσκεται σε αναμονή για να πλεύσει στον Κόλπο της Σύρτης.
Οπως έγινε γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε όλα τα αμερικανικά αιτήματα για προσγειώσεις μεταγωγικών αεροσκαφών που αποβιβάζουν στην Κρήτη πεζοναύτες, όπως και τα αιτήματα για ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων. Ετσι, αύριο αναμένεται να καταπλεύσει στο Μαράθι το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο «USS Kearsarge», στο οποίο θα επιβιβαστεί μεγάλος αριθμός πεζοναυτών (έχει χωρητικότητα 2.000 ατόμων) και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «USS Ponce», που χτες διέπλευσαν το Σουέζ με κατεύθυνση την Κρήτη. Επίσης, στις 6 Μάρτη αναμένεται, αν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός, να καταπλεύσει στο Μαράθι ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, ενώ τις επόμενες μέρες θα καταπλεύσουν και άλλα πολεμικά πλοία που φέρουν πυραύλους «Κρουζ» καθώς και πλοία υποστήριξης, δείχνοντας έτσι ότι προετοιμάζεται πολεμική επιχείρηση. Επίσης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι προετοιμασίες στα ΝΑΤΟικά επιτελεία είναι πυρετώδεις για το ενδεχόμενο επιβολής στον εναέριο χώρο της Λιβύης «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», που ενδεχομένως σε πρώτη φάση θα συνδυαστεί με «χειρουργικά» αεροπορικά πλήγματα στο λιβυκό έδαφος.
Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, κατά τη χτεσινή του ομιλία, ξεπέρασε κάθε όριο ιμπεριαλιστικής ρητορικής, κατονομάζοντας ως «ασύμμετρη απειλή» την «πολιτική κατάσταση» στις χώρες του ευρωΝΑΤΟικού περίγυρου. Εκανε λόγο για «νέα φαινόμενα», περιγράφοντας τις λαϊκές εξεγέρσεις, που στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το Νοέμβρη του 2010 στη Λισαβόνα, όπου καθορίστηκε το νέο «στρατηγικό δόγμα» της λυκοσυμμαχίας, δεν είχαν προβλεφθεί. «Δεν ξέραμε, είπε, ότι λίγους μήνες μόλις αργότερα σε μία πολύ κρίσιμη περιοχή, που υπερβαίνει βεβαίως τα όρια του άρθρου 5 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού, αλλά είναι πάρα πολύ κοντά στην ευρωπαϊκή ήπειρο και κυρίως είναι πάρα πολύ κοντά στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα, θα είχαμε τέτοιου είδους προκλήσεις, τέτοιου είδους αλλαγές».
Κυνισμός και προθυμία συμμετοχής σε ιμπεριαλιστική επέμβαση
Αναφερόμενος στις νέες στοχεύσεις του ΝΑΤΟ, είπε ότι αυτό «ενδεχομένως έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και νέες αποστολές, καθώς η ίδια η έννοια της ασύμμετρης απειλής πλέον αποκτά και πρόσθετο περιεχόμενο». Για να εξειδικεύσει λέγοντας: «Δεν αρκεί να μιλάμε για την τρομοκρατία, δεν αρκεί να μιλάμε για τις περιβαλλοντικές αλλαγές, δεν αρκεί να μιλάμε για την ασφάλεια του εφοδιασμού, τώρα πρέπει να μιλάμε και για μια νέα πολιτική κατάσταση σε μία ευρύτατη περιοχή, η οποία έχει τεράστιο και άμεσο ενδιαφέρον από πλευράς ασφάλειας και άμυνας για εμάς».
Η κυνικότητα και η προκλητικότητα του Ε. Βενιζέλου έφθασαν στο σημείο να προτείνει ξεδιάντροπα την άντληση εμπειριών από τους πολέμους του ΝΑΤΟ σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ. «Τώρα, είπε, που καλούμαστε και ως ΝΑΤΟ να διαχειριστούμε μία κρίση, πρέπει να εφαρμόσουμε τα νέα δόγματα για την πρόβλεψη, την πολιτική διαχείριση και την επιχειρησιακή διαχείριση των κρίσεων και φυσικά αυτό το κάνουμε πάντα μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και το κάνουμε προφανώς αξιοποιώντας την πολύτιμη ιστορική εμπειρία που έχουμε συγκεντρώσει ως Δύση από την υπόθεση του Ιράκ, από την υπόθεση του Αφγανιστάν και παλαιότερα από την υπόθεση της τέως Γιουγκοσλαβίας. Αρα είμαστε όλοι σοφότεροι και ίσως και αυτό εξηγεί την πάρα πολύ σώφρονα προσέγγιση που έκανε και το Συμβούλιο του Βορείου Ατλαντικού σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες».
Εξειδικεύοντας τη συμβολή της Ελλάδας στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ανέφερε: «Εχουμε το γεωγραφικό πλεονέκτημα της εγγύτητας λόγω της Κρήτης και η βάση της Σούδας έχει διατεθεί για να εξυπηρετήσει και πολλές άλλες χώρες, όπως τη Γερμανία και φυσικά τις Ηνωμένες Πολιτείες». Συνεχίζοντας αυτό το ιμπεριαλιστικό παραλήρημα είπε: «Και βεβαίως η γεωγραφική μας θέση μας καθιστά εξαιρετικά υπεύθυνους και σώφρονες, γιατί γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει να είσαι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, να είσαι το προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε αυτή την περιοχή του κόσμου, πολύ κοντά στη Μέση Ανατολή, πολύ κοντά στη Βόρεια Αφρική, πολύ κοντά στις χώρες του Κόλπου». Δείχνοντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είπε ότι «ανοίγεται ένα πάρα πολύ σημαντικό πεδίο προσφοράς θεσμικής, αναπτυξιακής τεχνογνωσίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και εκ μέρους του ΝΑΤΟ, σε όλες αυτές τις περιοχές. Θα έλεγα ότι πρέπει να αφήσουμε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να διαχειριστούμε την τρέχουσα τώρα κρίση στη Λιβύη, που είναι μία κρίση με στρατιωτικά και ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά, για να δούμε πώς θα εκφραστεί και η ίδια η λιβυκή κοινωνία». Επίσης, έδειξε κατανόηση στο «πρόβλημα ασφάλειας του Ισραήλ και την ανησυχία που υπάρχει στο Ισραήλ», με το οποίο «έχουμε αναπτύξει μία αυτόνομη εταιρική σχέση τον τελευταίο καιρό».







ΤΥΝΗΣΙΑ
Απελευθερωθηκαν κρατουμενοι, αλλα οχι ολοι
TYΝΙΔΑ.-- Ολοκληρώθηκε, χτες, η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στην Τυνησία, και πλέον απομένει να λυθεί το ζήτημα όσων παραμένουν κρατούμενοι καθώς έχουν καταδικαστεί με γνώμονα τον αντιτρομοκρατικό νόμο, οπότε θα πρέπει η περίπτωσή τους ν' αντιμετωπιστεί διαφορετικά από των απλών πολιτικών κρατουμένων. Αυτό γνωστοποίησε ο ΓΓ Διεθνούς Ενωσης Υποστήριξης Πολιτικών Κρατουμένων, διευκρινίζοντας ότι θα εξεταστούν με προσοχή οι υποθέσεις όσων έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, προκειμένου να είναι σαφείς οι περιπτώσεις εκείνων που ήταν πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος Μπεν Αλι και απλώς τους αποδόθηκε η «ρετσινιά» του τρομοκράτη.
Χτες, επίσης, ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντα, υπό λαϊκή πίεση, Μουχάμαντ Γκανούσι, Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, ανακοίνωσε, επισήμως, ότι η εναπομείνασα, μετά από τις παραιτήσεις έξι υπουργών, «μεταβατική» κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση του Συμβουλίου Προστασίας της Επανάστασης (όπως ονομάζεται μια ομοσπονδία 14 πολιτικών, παρανόμων μέχρι πρότινος, κομμάτων, ανθρωπιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Γενικής Ενωσης Τυνήσιων Εργατών) για μη ανανέωση της παραμονής του μεταβατικού Προέδρου στο θώκο μετά το συνταγματικό πέρας της θητείας του στα μέσα Μάη. Επίσης, υποστήριξε ότι γίνεται δεκτό το αίτημα για αναβολή διεξαγωγής προεδρικών εκλογών και διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη αναθεωρητικής κυβέρνησης, η οποία θα ψηφίσει νέο σύνταγμα και με βάση αυτό η χώρα θα προχωρήσει σε προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.






ΚΡΟΑΤΙΑ
Συνεχίζονται και εκει οι στημενες "αντικυβερνητικές διαδηλώσεις"
ZAΓΚΡΕΜΠ.-- Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση ενάντια στο μπαράζ καταιγιστικών αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας στο όνομα μελλοντικής ένταξης της Κροατίας στην ΕΕ πραγματοποίησαν και χτες (όπως κάνουν σχεδόν καθημερινά από την περασμένη Πέμπτη) αρκετές χιλιάδες Κροάτες εργαζόμενοι απαιτώντας την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Γιαντράκα Κόσορ.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του «HDZ» Φράνο Μάτουσιτς επικαλέστηκε «πληροφορίες και στοιχεία» πως αρκετοί από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους έχοντας χρηματιστεί έκαστος με περίπου 35 ευρώ κατηγορώντας το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) και το Κροατικό Λαϊκό Κόμμα (HNS). Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κροατικού Λαϊκού Κόμματος, Ιγκορ Κόλμαν, απάντησε ότι «στο κυβερνών κόμμα όλοι έχουν υποστεί νευρικό κλονισμό» και ανήγγειλε ότι θα μηνύσει τον βουλευτή Φράνο Μάτουσιτς για συκοφαντική δυσφήμιση.
Καποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν την έντονη λαϊκή δυσφορία (για την υψηλή ανεργία των 400.000 ανέργων επισήμως και το μεγάλο εξωτερικό χρέος των περίπου 40 δισ. δολαρίων) προβάλλοντας τη συμμετοχή των διαδηλωτών ως αποτέλεσμα της δραστηριοποίησής τους με επικεφαλής έναν Ιβαν Πέρναρ μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Facebook. Ως γνωστον το Facebook ελεγχεται και καθοδηγιται απο την CIA.





ΕΣΘΟΝΙΑ
Φιλοναζιστική φιέστα από την κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας, Αντρους Ανσιπ, πραγματοποίησε στις 28 Φλεβάρη δεξίωση στο μέγαρο της κυβέρνησης προς τιμήν των μελών της λεγόμενης «Ενωσης των μαχητών για την απελευθέρωση της Εσθονίας». Η δεξίωση δόθηκε για την 93η επέτειο της ανεξαρτησίας της Εσθονίας και σ' αυτήν είχαν προσκληθεί 39 μέλη της παραπάνω ένωσης, όπου έχουν ενταχθεί βετεράνοι του τμήματος 20ής εσθονικής ναζιστικής μεραρχίας «Waffen SS» και μέλη της οργάνωσης «Αδελφοί του Δάσους», που ευθύνονται για χιλιάδες εγκλήματα, τόσο κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, όσο και κατά τα πρώτα χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού όσοι δεν εξολοθρεύτηκαν κατά την απελευθέρωση από τον Κόκκινο Στρατό, συνέχισαν την εγκληματική δράση τους κατά του σοβιετικού λαού.
«Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε για το εσθονικό κράτος και το λαό. Η Εσθονία είναι πλέον ένα κράτος για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι», είπε μεταξύ άλλων ο Ανσιπ, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά την κατρακύλα του αντισοβιετισμού και αντικομμουνισμού, που έφτασε στη Βαλτική στο σημείο να αποδίδει τιμές στους ναζί.



ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Στο Πακιστάν δυνάμεις της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν κατηγορούνται για τη δολοφονία του μοναδικού χριστιανού υπουργού Επι των Μειονοτητων της κυβέρνησης της χώρας, που πραγματοποιήθηκε χτες με επίθεση ενόπλων στο αυτοκίνητό του. Η δολοφονία του 42χρονου καθολικού Σαχμπάζ Μπατί αποδίδεται στο ότι δήλωνε πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων της χώρας.




ΙΡΑΝ
Αντιδράσεις για τις φυλακίσεις
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Χιλιάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν, και χθες, συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της Τεχεράνης, αλλά εμποδίστηκαν από δυνάμεις ασφαλείας και άνδρες των ισλαμοφασιστικων παραστρατιωτικών σωμάτων «Φρουροί της Επανάστασης» και «Μπασίτζ». Βασικό αίτημα των ανθρώπων που προσπάθησαν να διαδηλώσουν ήταν η άμεση απελευθέρωση των δύο ηγετών του λεγόμενου «μεταρρυθμιστικού» αντιπολιτευόμενου κινήματος. Πάντως, οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι δεν έγινε τίποτε, χθες, στην ιρανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες Kaleme και Sahamnews, κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών αυτών, έγιναν τουλάχιστον 79 συλλήψεις, που έρχονται να προστεθούν στους περίπου 1.500, όπως καταγγέλλουν οι ίδιες ιστοσελίδες, συλληφθέντες των μεγάλων διαδηλώσεων της 14ης Φλεβάρη, οι οποίες αποτέλεσαν το έναυσμα της νέας έντασης. Οι διαδηλώσεις αυτές είχαν γίνει ως ένδειξη συμπαράστασης στο λαό της Τυνησίας και της Αιγύπτου, όμως γρήγορα εξελίχθηκαν σε διαμαρτυρία κατά του θρησκευτικού καθεστώτος.
Οι ιρανικές αρχές επιμένουν ότι οι Μεχντί Καρουμπί και Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί δεν έχουν συλληφθεί και παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό. Αντίθετα, οι δύο προαναφερόμενες ιστοσελίδες ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες, μαζί με τις συζύγους τους, έχουν, από την περασμένη Πέμπτη, μεταφερθεί στις φυλακές Χεσμάτιγια, της Τεχεράνης. Παράλληλα, αρκετοί ισλαμοφασιστες γουρουνια "βουλευτές" του καθεστωτος του κωλου, επανέλαβαν ότι οι δύο άνδρες θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, να καταδικαστούν και να εκτελεστούν δι' απαγχονισμού «ως προδότες», επειδή οργάνωσαν τις διαδηλώσεις «κατ' εντολή ξένων εχθρικών δυνάμεων».




ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Απεργιακές κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα αυξήσεις 3% στις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα συνεχίζουν από το περασμένο 48ωρο αρκετές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Οι πρώτες απεργίες ξεκίνησαν από τα κρατίδια του Σάαρλαντ και της Εσης, ενώ σχεδιάζεται, ανά μέρα, συνέχιση της απεργίας και σε άλλα κρατίδια, καθώς η κυβερνητική πλευρά παραμένει ανένδοτη επικαλούμενη «άδεια ταμεία».
XAΡΑΡΕ.-- Ο Ζιμπαμπουέζος Πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε προειδοποίησε χτες πως θα κατασχέσει ξένες επιχειρήσεις και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του, σε αντίποινα για τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις που ασκούν σε βάρος της Ζιμπάμπουε τα τελευταία χρόνια δυτικές χώρες. Η προειδοποίηση έγινε σε εκδήλωση για την έναρξη εκστρατείας συλλογής 2.000.000 υπογραφών με στόχο την κατάληψη και εθνικοποίηση ξένων επιχειρήσεων.







Συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Σημίτη
από ... 8:37μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
κάμποσες εκατοντάδες κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του Σημίτη και φώναζε "κλέφτες" και "κουφάλες κουφάλες έρχονται κρεμάλες"
Συμβαινει τωρα....
από Πολιτης 4:42μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
Ατομα εξω απο την οικια του Σημιτη....
Περίπου 300 πολίτες βρίσκονται αυτή την ώρα στο Κολωνάκι πολύ κοντά την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, και διαμαρτύρονται για την πολιτική που εκείνος άσκησε για δύο τετραετίες, η οποία όπως λένε μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση ένα βήμα πριν την πτώχευση. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν έχει επιτρέψει στους διαδηλωτές να φτάσουν έξω από την πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο πρώην πρωθυπουργός.
Δεν ξέρω, αλλά...
από @ 5:10μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
...εχω την αισθηση ότι είναι λιγο ο,τι να 'ναι η φάση.
αυτο σκηνικό που πρωτοστατεί ο Κολάτος έχει προπαγαδιστεί πολυ έντονα απο Χατζηνικολάου και Γιάννη Παπαγιάννη
και ο απλος κόσμος ποιοι είναι;
νοικοκυραιαοι - αγανακτησμενοι πολίτες;
...λέω τωρα. οποιος έχει περισσότερη ενημερωση ας πει κατι
papa
από dd 8:50μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
Το ολο σκηνικο ειναι περα για περα οργανωμενο απο γνωστο δημοσιοκαφρο που διατηρει γνωστο blog....και υποκινουμενο τους απο διαφορων ειδων χορηγους του με οτι αυτο συνεπαγεται.Μην τσιμπατε απο τετοιου ειδους happening,καθως μονο αυτονομα και ανεξαρτητα δεν ειναι...
Διαβαστε πισω απο τις γραμμες των κειμενων του υποκινητη,δειτε που δουλευει,ποιο ειναι το παρελθον του,ποιους χτυπαει και ποτε.
Μην τσιμπατε.Οχι και εσεις ρε παιδια.
εμενα παντως με πειραζει
από ανθ. 8:05μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
η αυτοοργανωση των νοικοκυραιων ρατσιστο-πατριωτων κατω απο φασιστικα συνθηματα του στυλ: προδοτες, κλεφτες, λαμογια κτλπ.
επισης με πειραζει που αυτη η "δραση" φιγουραρει και στο site του "στοχου".
επισης με πειραζει που οι νεοναζι εχουν πατησει ποδι στο indy παιζοντας ταχα τους ανηξερους. χωρις κομματα και ιδεολογιες και καλα, ολοι μαζι και καλα, ολοι ελληνες ειμαστε και καποιοι κανουν πως δεν καταλαβαινουν ποσο θανατο μυριζουν αυτες οι "φασεις".
καλα κρασα...
από λεμε 8:19μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
που ηταν οι διοργανωτες επι σημιτη; Επι περηφανης προολυμπιακης ελλαδας, τωρα τον θυμηθηκαν τον ξοφλημενο σημιτη; Τοσα σπιτια ενεργων πολιτικων υπαρχουν...
ε, οχι και ν' αναρωτιόμαστε
από ΟΡΕΙΝΟΣ 8:56μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
Δείτε ποιοι προπαγανδίζουν ( οι Φαήλοι,οι Βορίδηδες με τα blog τους, οι νοικοκυραίοι, τα υποκείμενα τύπου Παπαγιάννη) δείτε ποιοι συμμετέχουν ( από απόστρατο χωροφύλακα, σε φασιστάκο με πολιτικά κόβεις φάτσες), δείτε τα καλέσματά τους τα ίδια , τα συνθήματα ( ''η σιωπηλή πλειοψηφία'' ενάντια στους πολιτικούς που κλέβουν) κατραμπινάτο φασιστικό ΤΕA PARTY με βλαχοχωροφύλακες αντι ''νότιους νταλικιέρηδες''
μια παρατηρηση
από παρατηρητης 9:34μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
Ο κόσμος που συμμετείχε προφανώς και δεν είναι φασίστες.Γιατί γενικά δεν είναι γνωστό τις πάσει ποιοί είναι αυτοί που καλούν.Και εγώ ας πούμε δεν ήξερα τι εστί "Κολάτος". Εκανα λοιπόν ένα search στο γούγλη και να τι βρήκα...
http://www.elliniki-grothia.com/?tag=%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83
Αν είναι όντως αυτοί που το καλούν,υπάρχει θέμα.Και δεν πιάνω καν το θέμα του κατα πόσο είναι εύστοχη αυτή η δράση ή όχι.Κατα πόσο δηλαδή μια τέτοια δράση όντως βοηθάει ή μας αποπροσανατολίζει απο το πραγματικό πρόβλημα.
Χμ, ο Κολλάτος πολιτικά που βρίσκεται;
από ; 10:07μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
Μπορεί καποιος να ενημερωσει υπεύθυνα;
εγώ τον ήξερα για μαλακα δεξιο σκηνοθετη...Στις προηγουμενες εκλογες εμαθα κατεβηκε υποψηφιος βουλευτης με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφυρερ!





ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Βέτο» από Χριστόφια στη ΝΑΤΟποίηση του νησιού
60 χιλιάδες Τουρκοκυπριοι διαδηλωτές την ίδια ώρα στα Κατεχόμενα, ενάντια στην κηδεμονία από την Τουρκία
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- «Βέτο» κατά της απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων που ζητά να κατατεθεί αίτηση ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟικό προθάλαμο του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη, άσκησε χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του κράτους τη συνταγματική αυτή πρόνοια.
ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ, που ψήφισαν υπέρ της ένταξης της χώρας στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, αντέδρασαν στην προεδρική απόφαση σημειώνοντας ότι σήμερα κατά τη συνάντηση των αρχηγών τους θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματα, με το ΔΗΣΥ να ισχυρίζεται ότι η χρήση του άρθρου 51(α) του Συντάγματος αποτελεί «πρόκληση», κατηγορώντας τον Πρόεδρο για αλαζονεία και απειλώντας με αντίδραση της Βουλής.
Στο μεταξύ, ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων που πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατεία Ινονού της κατεχόμενης Λευκωσίας. Οι διαδηλωτές καταδίκασαν, για ακόμα μία φορά, τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα, που επιχειρεί να τους επιβάλει η κατοχική κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τουρκία, κατήγγειλαν τον εποικισμό, διεκδίκησαν τον διαχωρισμό τους από την Αγκυρα και απαίτησαν άμεση λύση στο Κυπριακό και ειρήνη στο νησί.
Το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε υπό τη στενή παρακολούθηση της αστυνομίας του ψευδοκράτους ξεπέρασε σε συμμετοχή τις 60.000 κόσμου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δηλαδή τις 30 και πλέον συνδικαλιστικές οργανώσεις στο πλαίσιο της τουρκοκυπριακής συνδικαλιστικής πλατφόρμας, με τη συμμετοχή και των κομμάτων της «αντιπολίτευσης» του ψευδοκράτους.
Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν με συνθήματα όπως «Αγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας», «Λύση, ειρήνη, αμέσως τώρα», αλλά και σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ΑΚΕΛ, σε ανακοίνωση του, εξέφρασε «την ολόψυχη αλληλεγγύη στους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους που και σήμερα εκφράζουν ξανά με δυναμικό και ειρηνικό τρόπο τη θέλησή τους να συνεχίσουν να υπάρχουν σε αυτό το νησί και να αντιστέκονται σε πολιτικές που έχουν ως προέλευσή τους την Τουρκία».






Η ξεφτίλα του «τρίτου δρόμου»
από Τρίτο διάσελο 4:00μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
Τώρα που στη Λιβύη καταρρέει ένα από τα τελευταία προπύργια του «τρίτου δρόμου για το σοσιαλισμό», αξίζει να θυμηθούμε την πορεία του καθεστώτος αυτού, που τόσο διαφημίστηκε πριν από μερικές δεκαετίες από τους οπαδούς αυτού του ψευδεπίγραφου «οράματος».
Τώρα που στη Λιβύη καταρρέει ένα από τα τελευταία προπύργια του «τρίτου δρόμου για το σοσιαλισμό», αξίζει να θυμηθούμε την πορεία του καθεστώτος αυτού, που τόσο διαφημίστηκε πριν από μερικές δεκαετίες από τους οπαδούς αυτού του ψευδεπίγραφου «οράματος».
Σοσιαλιστικό πραξικόπημα
Το πραξικόπημα της 1ης Σεπτέμβρη του 1969 ενάντια στον τότε βασιλιά Ιντρίς έφερε στην εξουσία τον 27χρονο συνταγματάρχη Μουαμάρ Αλ Καντάφι. Θιασώτης του «παναραβισμού» και ενός εθνικιστικού «σοσιαλισμού» που φλερτάριζε με την τότε «Σοβιετική Ενωση», ο Καντάφι απετέλεσε το μαύρο πρόβατο για τις ΗΠΑ και τη Δύση τις δεκαετίες του ʼ70 και του ʼ80. Με πρόσχημα κάποιες καταγγελίες για εμπλοκή της Λιβύης σε βομβιστική επίθεση σε ντισκοτέκ του Βερολίνου, κατά την οποία σκοτώθηκαν αμερικάνοι στρατιωτικοί, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν, εξαπέλυσε βομβαρδισμούς σε Τρίπολη και Βεγγάζη, στις 15 Απρίλη του 1986. Δύο χρόνια αργότερα (το 1988), η συντριβή ενός αμερικάνικου Μπόινγκ 747, ενώ πετούσε πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 270 επιβάτες, και ενός γαλλικού ένα χρόνο μετά (1989), που συνετρίβη υπό ανάλογες συνθήκες στη Νιγηρία, αποδόθηκαν στη Λιβύη και το 1992 ο ΟΗΕ αποφάσισε να επιβάλλει κυρώσεις στη χώρα. Εκτοτε, η Λιβύη συγκαταλεγόταν σταθερά στον κατάλογο των χωρών που «στηρίζουν τη διεθνή τρομοκρατία», για να βγει απʼ αυτόν στις 30 Ιούνη του 2006.
Επιστροφή στις αγκάλες της Δύσης
Η Λιβύη βγήκε από αυτό τον κατάλογο με καθυστέρηση τριών χρόνων αφότου ο Καντάφι καταδίκασε την «τρομοκρατία» (το 2003), συμφώνησε να διαλύσει όλα τα πυρηνικά του προγράμματα και έδωσε αποζημιώσεις στους απογόνους των θυμάτων του Λόκερμπι, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για τις επιθέσεις και παραδίδοντας «υπόπτους» στη βρετανική Δικαιοσύνη. Με τις διεθνείς κυρώσεις του ΟΗΕ να έχουν αρθεί από το Σεπτέμβρη του 2003, δυο χρόνια μετά (το Δεκέμβρη του 2005), επιστρέφει θριαμβευτικά στη χώρα και η Exxon-Mobil, μετά από 25 χρόνια απουσίας. Το προσκύνημα του «αντιιμπεριαλιστή» Καντάφι είχε ολοκληρωθεί.
Το άνοιγμα της Λιβύης στις δυτικές εταιρίες είχε ξεκινήσει από το 1999 και σήμερα εδρεύ-ουν στη χώρα πάνω από 150 βρετανικές επιχειρήσεις, ενώ το φημισμένο London School of Economics (στο οποίο σπούδασε και ο νεότερος γιος του Καντάφι, Σεΐφ Αλ-Ισλάμ) πήρε και «δωρεά» από το Διεθνές Ιδρυμα Ανάπτυξης και Δωρεών του νεότερου γιού του Καντάφι, ύψους 1.5 εκατομμυρίων λιρών (το 2009), από τα οποία όμως έχουν πληρωθεί μόνο οι 300 χιλιάδες, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο (22/2), που επισημαίνει ότι το πανεπιστήμιο διέκοψε κάθε σχέση με το καθεστώς μετά τα τελευταία γεγονότα. Ομως αυτό δε μπορεί να αναιρέσει το γεγονός ότι ο Καντάφι από «τρομοκράτης» έγινε το αγαπημένο παιδί των Ευρωπαίων.
Σήμερα το 85% των εξαγωγών πετρελαίου της Λιβύης κατευθύνεται στις ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Ιταλία, η οποία απορροφά το ένα τρίτο των πετρελαϊκών εξαγωγών της Λιβύης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει σταθερά ο κύριος εμπορικός εταίρος της Λιβύης, με το 45-50% των εισαγωγών της Λιβύης να γίνεται από την ΕΕ και το 75-80% των εξαγωγών να πηγαίνει στις χώρες της ΕΕ. Γιʼ αυτό και οι Αμερικάνοι έσπευσαν να κατηγορήσουν το Λονδίνο (μέσω του πρεσβευτή τους) για τη «νομιμοποίηση» που προσέφερε στον Καντάφι, καταγγέλλοντας ότι η προσπάθεια επαναπροσέγγισης ήταν μια αποτυχία. Σοσιαλιστικές απολύσεις
Το Γενάρη του 2007, ο Καντάφι πήρε μία απόφαση που… βάθυνε ιδιαίτερα τον «σοσιαλισμό» στη χώρα. Η απόφαση προκάλεσε διεθνή έκπληξη, καθώς ο τότε πρωθυπουργός, Αλ Μαχμούντι, ανακοίνωνε στο «Γενικό Κογκρέσο του Λαού» την πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει 400.000 δημόσιους υπάλληλους, δηλαδή το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της χώρας! Στόχος του καθεστώτος ήταν να συρρικνώσει το δημόσιο τομέα και να σπρώξει τους δημόσιους υπαλλήλους να γίνουν μικροκαπιταλιστές ή άνεργοι που θα επιδοτούνται για τρία χρόνια με το μισθό τους. Το μεγαλόπνοο σχέδιο δεν περπάτησε, όπως μας πληροφορεί το ΔΝΤ στις διάφορες εκθέσεις που εκδίδει για τη χώρα.
Εγκώμια ΔΝΤ
Στην έκθεση της 28/10/2010, στην οποία αναφέρονται τα συμπεράσματα της «συμβουλευτικής» επιτροπής του ΔΝΤ, που επισκέφθηκε τη χώρα από τις 17 μέχρι τις 28 Οκτώβρη του 2010, αφού η επιτροπή εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τις Αρχές για «την άψογη συνεργασία και φιλοξενία τους», επισημαίνει ότι παρά τις προόδους που έχουν γίνει για να μειωθούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, εκκρεμεί ακόμα μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση. Κι αυτό γιατί από τους 340 χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους που είχαν μεταφερθεί σε άλλη υπηρεσία, με στόχο να προωθηθούν στον ιδιωτικό τομέα (σαν «αυτοαπασχολούμενοι» πιθανόν, όπως σχεδιάζει και ο Κάστρο στην Κούβα), μόνο το ένα τέταρτο δήλωσε ότι δεν χρειάζεται πλέον να λαμβάνει τους μισθούς του από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στα ύψη η ανεργία
Παρά την υψηλή ανάπτυξη του λιβυκού ΑΕΠ (ρυθμός αύξησης 10% του ΑΕΠ το 2010), λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, μιας και η Λιβύη είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Αφρικής (το 95% των εσόδων από τις εξαγωγές, το 25% του ΑΕΠ και το 75% των κρατικών εσόδων προέρχονται από τον πετρελαϊκό τομέα), η ανεργία ιδιαίτερα στους νέους θερίζει (το 2009 ήταν κοντά στο 21%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία). Η εργατική τάξη της Λιβύης δεν γεύτηκε τους καρ- πούς της περιβόητης «ανάπτυξης», γιʼ αυτό και με την πρώτη ευκαιρία ξέσπασε παίρνοντας θάρρος από την πτώση δύο δικτατόρων στις γειτονικές χώρες (Τυνησία, Αίγυπτος).
Το πιο αστείο είναι ότι την ίδια μέρα που ξεσπούσαν οι πρώτες διαδηλώσεις, το ΔΝΤ δημοσίευε την έκθεση της εκτελεστικής επιτροπής (15/2/11), που ανέφερε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία έχουν περιορισμένο οικονομικό αντίκτυπο στην Λιβύη μέχρι τώρα», μιας και η κυβέρνηση, προκειμένου να αντισταθμίσει τις αυξημένες τιμές των τροφίμων, κατάργησε από τις 16 Γενάρη διάφορους φόρους και τέλη στα τρόφιμα, ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωσε προγράμματα στήριξης επενδύσεων και παροχής κατοικιών στον ολοένα και αυξανόμενο πληθυσμό της χώρας. Πάντα «μέσα» στις προβλέψεις τους οι τεχνοκράτες...
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=9830&cat_id=20






Το προβλημα με τις στημενες "αραβικες εξεγερσεις" της CIA, περα απο τις μαλακιες των αριστερων μαλακομπουκοματων προφεσορων, ειναι οτι, σε διαφορα με τις στημενες "εξεγερσεις" στην Ανατολικη Ευρωπη, στις αραβικες χωρες, στην Αιγυπτο βασικα δηλαδη, υπηρχαν συνδικατα και εργατικοι αγωνες απο πριν. Ετσι οταν οι στημενοι αποχωρουν, δηνοντας τη γραμμη "νικησαμε και παμε σπιτια μας", οι εργατες συνεχιζουν να διεκδικουν. Αυτο φαινεται περισσοτερο στην Αιγυπτο. H CIA δεν μπορει να ελενξει τις εργατικες διεκδικησεις!!! Εκει θα φανει η αποτυχια της!!! Οσο για τις μαλακιες ου γραφουν οι αριστεροι προφεσορες, θα τις κανουνε γαργαρα σε λιγο καιρο, οταν καταλαβουν τι εγινε!






Συλλήψεις για τους «Ανώνυμους» στη Βρετανία
από gbgb 1:31μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
Πέντε άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται δύο ανήλικοι, συνέλαβε η βρετανική αστυνομία με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις επιθέσεις που οργανώθηκαν κατά διαδικτυακών κόμβων από την ομάδα «Ανώνυμοι»
28/02/2011: Πέντε άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται δύο ανήλικοι, συνέλαβε η βρετανική αστυνομία με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις επιθέσεις που οργανώθηκαν κατά διαδικτυακών κόμβων από την ομάδα «Ανώνυμοι». Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε πέρυσι, μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις των "Ανωνύμων" στους κόμβους της PayPal, της Visa και της MasterCard. Οι επιθέσεις είχαν πραγματοποιηθεί σε αντίποινα για τα εμπόδια που προκλήθηκαν στη λειτουργία του wikileaks κατά τις πρώτες ημέρες δημοσίευσης διαβαθμισμένων τηλεγραφημάτων. Οπως έγινε γνωστό η έρευνα πραγματοποιείται με τη συνεργασία "ευρωπαϊκών και αμερικανικών αρχών". Η βρετανική νομοθεσία προβλέπει μέχρι και 10ετή φυλάκιση, καθώς και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 5.800 ευρώ για κάθε "μη εξουσιοδοτημένη ενέργεια σχετικά με τη χρήση υπολογιστών".






Ενημερωση για πορεια αλληλεγγυης στον Αραβικό λαό
από μια ενημερωση ρε παιδια 11:06μμ, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
Ενημερωση για πορεια αλληλεγγυης στον Αραβικό λαό
στην πορεία καλούν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΟΚΔΕ, το Μ-Λ ΚΚΕ
καποια ενημέρωση για την πορεία που εγινε νωρίτερα ,το απόγευμα , για αλληλεγγύη στον Αραβικό λαό που εξεγειρεται ?
πως δεν ηταν....
από δεν ντρεπεστε λιγο? 0:06πμ, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011
δεν εχει αναβληθει καθολου!!! ειχα περασει απο κλαυθμωνος και ειδα 100 ατομα το πολυ με ενα πανο μλ-κκε και ενα ΑΝΤΑΡΣΥΑ νομιζω(αν κανω λαθοςδιορθωστε με)