Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Κυριακη 17 Απριλιου 2011 _________14.20

Αμερικανικές ΜΚΟ: εκπαιδεύοντας τους αντιφρονούντες σε Μ. Ανατολή - Β. Αφρική
Οι Αμερικανοί χρηματοδοτούσαν με δισεκατομμύρια δολάρια τη στρατιωτική μηχανή δεσποτικών αραβικών καθεστώτων και αντιτρομοκρατικές δράσεις, ταυτόχρονα όμως, δημοσιεύουν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς», εκπαίδευαν και χρηματοδοτούσαν οργανώσεις βάσης -ουσιαστικά αντιφρονούντων- στο πλαίσιο προγραμμάτων εκδημοκρατισμού.
Από διπλωματική αλληλογραφία που διέρρευσε μέσω WikiLeaks, αλλά και από συνεντεύξεις που έκαναν οι «Τάιμς» της Νέας Υόρκης, αποκαλύπτεται ότι το Κίνημα Νεολαίας της Αιγύπτου 6η Απριλίου, το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μπαχρέιν, αλλά και ακτιβιστές, όπως ο ηγέτης της νεολαίας στην Υεμένη Εντσάρ Καντχί εκπαιδεύτηκαν και πήραν χρηματοδότηση από θεσμούς όπως το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο και το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο -διατηρούν χαλαρούς θεσμούς με το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, αντίστοιχα- και από το Φρίντομ Χάους, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χρηματοδοτείται κυρίως από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τα δύο πρώτα ινστιτούτα χρηματοδοτούνται μέσω της Εθνικής Δωρεάς για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy) που συστήθηκε το 1983 για να προωθήσει δράσεις υπέρ του εκδημοκρατισμού αναπτυσσόμενων χωρών. Λαμβάνει ετησίως από το Κογκρέσο 100 εκατ. δολάρια.
Οι υπό εκκόλαψη επαναστάτες εκπαιδεύτηκαν στον τόπο τους αλλά και στις ΗΠΑ. Πολλοί π.χ. παρακολούθησαν σεμινάριο τεχνολογίας και νέων μέσων για την προώθηση της δημοκρατίας, που έγινε το 2008 στη Νέα Υόρκη, με χορηγούς μεταξύ άλλων την Google, το Facebook, το MTV, τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Εκτιμήσαμε τη βοήθειά τους... αλλά ξέρουμε ότι ταυτόχρονα εκπαίδευαν τις υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας που μας τρομοκρατούσαν και μας φυλάκιζαν», λέει ο Μπάσεμ Φάτχι του κινήματος της 6ης Απριλίου. Ενίοτε πάντως, όσα μέλη τέτοιων μη κυβερνητικών οργανώσεων αντιφρονούντων συναινούσαν στην εκπαίδευσή τους από Αμερικανούς, γίνονταν μαύρα πρόβατα για τους ομοϊδεάτες τους. Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας (2009) δείχνει ότι ο εκ των ηγετών της εξέγερσης του Ιανουαρίου, Αχμέντ Μάχερ, και άλλοι κατηγορήθηκαν από πολλά μέλη της 6ης Απριλίου για «προδοσία» εξαιτίας της σχέσης τους με το Φρίντομ Χάους, που το περιέγραφαν ως «σιωνιστική οργάνωση».








Πρωτοφανής στοχοποίηση του Π. Αντωνόπουλου από το ΛΑΟΣ
Η τρομοκράτηση της επαναστατικής Αριστεράς, της ταξικής πτέρυγας και των αγωνιστών της δεν θα περάσει!
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την πρωτοφανή προσπάθεια στοχοποίησης του αγωνιστή, συνδικαλιστή, προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας και στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παύλου Αντωνόπουλου, από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλο, ως «καθοδηγητή των κουκουλοφόρων» στην πορεία της πανεργατικής απεργίας στις 23 Φλεβάρη του 2011. Ο εν λόγω βουλευτής κατέθεσε και ερώτηση στην Βουλή προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, όπου ζητά την παραδειγματική τιμωρία του αγωνιστή! Είχε προηγηθεί μια εκτεταμένη συκοφαντική εκστρατεία από το κανάλι του Κ. Βελόπουλου και άλλα συγγενή προς το ΛΑΟΣ διαδικτυακά μέσα.
Το θέμα δεν είναι προσωπικό, ούτε αφορά στενά τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει ο Παύλος Αντωνόπουλος. Η στοχοποίηση επιλέχτηκε για να κτυπηθεί συνολικά το ανεξάρτητο, ταξικό κίνημα των εργαζόμενων και η αντικαπιταλιστική του πτέρυγα. Δηλαδή το κομμάτι εκείνο του κινήματος και της Αριστεράς, που δεν έχει εξαργυρώσει τις αγωνιστικές του περγαμηνές σε κυβερνητικές ή άλλες θέσεις, μένει ζωντανό κι ανυπότακτο και γι’ αυτό μπορεί να βαδίσει στο δρόμο του αποφασιστικού και νικηφόρου αγώνα, ενάντια στη χούντα κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑΟΣ με ΕΕ και ΔΝΤ.
15/4/2011







Το 'ολοκαύτωμα' της Μιζουράτα αφορμή για κλιμάκωσ η της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας
overdisinformation | 16/04/2011 at 1:51 pm
Σε έναν αξιοζήλευτο συγχρονισμό με την ανακοίνωση των Ομπάμα/Κάμερον/Σαρκοζύ (ή αλλοιώς ‘διεθνής κοινότητα’) για την επιδιωκόμενη αλλαγή καθεστώτος στη Λιβύη και την κλιμάκωση των βομβαρδισμών (με σκοπό να πληγούν οι υποδομές και να αυξηθεί η πίεση στον Καντάφι) άρχισε να ξεδιπλώνεται με μεγαλύτερη ένταση και η εκστρατεία παραπληροφόρησης του κοινού σχετικά με την κατάσταση στη Μιζουράτα. Σε αγαστή σύμπνοια τα ΜΜΕ, η Χίλλαρυ Κλίντον...και έλληνες προοδευτικοί, ελευθεριακοί και λοιποί ερωτευμένοι με τους απελευθερωτικούς Τόμαχωκ ,στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα επόμενα βήματα της φονικής εισβολής, κραυγάζουν για τις απίστευτες σφαγές που διαπράττει ο λιβυκός στρατός, τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς, τα χιλιάδες θύματα, τις βόμβες διασποράς. (πάντα σύμφωνα με ισχυρισμούς των ανταρτών που ως γνωστόν έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά φιλαλήθεις).
Με βάση το γνωστό σενάριο που το έχουμε ξαναδεί αυτούσιο στο Κοσσυφοπέδιο, οι αντάρτες όταν μάχονται μέσα στις πόλεις με αντιαρματικά (φρέσκες παραλαβές Milan από το Κατάρ), αντιαεροπορικά, όλμους κτλ δεν θέτουν ποτέ σε κίνδυνο ζωές αμάχων, σε αντίθεση με τον λιβυκό στρατό που όταν τους αντιμετωπίζει διαπράττει ‘γενοκτονία’.
Ως εκ θαύματος επίσης, δεν ακούμε ποτέ για απώλειες από την πλευρά των ανταρτών, επειδή προφανώς μετά θάνατον μετατρέπονται χωρίς εξαιρέσεις σε ‘αμάχους’.
(Για απώλειες αμάχων στη δυτική Λιβύη ούτε λόγος φυσικά, αυτούς τους αναφέρει μόνο η αναξιόπιστη ‘state-controlled Libyan TV’ κι όχι τα πλήρως ανεξάρτητα διεθνή δίκτυα ‘ενημέρωσης’)
Ας δούμε όμως μερικά στοιχεία που δίνει η ίδια η Human Rights Watch (10 Απριλίου) για το ολοκαύτωμα στη Μιζουράτα.
Στην αναφορά της αναφέρει οτι από τις 19 Φεβρουαρίου έχουν καταγραφεί 257 νεκροί και 949 τραυματίες, εκ των οποίων οι τραυματίες ‘περιλαμβάνουν 22 γυναίκες και 8 παιδιά’. (http://www.hrw.org/en/news/2011/04/10/libya-government-attacks-misrata-kill-civilians)
Στην ίδια έκθεση διευκρινίζει (πάλι καλά) οτι «η Human Rights Watch δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τους αριθμούς που έδωσαν οι γιατροί ούτε να καθορίσει σε ποιό βαθμό ήταν υπεύθυνες οι κυβερνητικές δυνάμεις ή οι αντάρτες μαχητές για τις απώλειες αμάχων.»
Σε μια πόλη δηλαδή περίπου 350.000 κατοίκων επιβεβαιώνονται 257 νεκροί από εχθροπραξίες μεταξύ ανταρτών (που με τις πλάτες του ΝΑΤΟ αρνούνται οποιαδήποτε πρόταση για ειρήνευση και διαπραγματεύσεις) και του λιβυκού στρατού.
Ο αριθμός 22 γυναίκες τραυματίες σε σύνολο 949 (όπως και 8 παιδιά) μόνο εσκεμμένες μαζικές σφαγές δεν αποδεικνύει, αλλά αυτό φυσικά δεν πρόκειται να αποθαρρύνει κανέναν πρόθυμο πολεμοχαρή ‘προοδευτικό’ από το να κάνει επείγουσες εκκλήσεις για περισσότερους βομβαρδισμούς για να...σωθούν οι άμαχοι.
Μία άλλη σημαντική πτυχή της προπαγανδιστικής εκστρατείας είναι και οι εγκλωβισμένοι ξένοι μετανάστες, εργαζόμενοι που χρήζουν εκκένωσης από τη Λιβύη. Οποιοσδήποτε με κοινή λογική μπορεί να καταλάβει οτι οι άνθρωποι αυτοί έχουν εγλωβιστεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, για να μην αναφέρουμε και τις χιλιάδες Κινέζων και άλλων που εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω των απειλών και των καθαρά ξενοφοβικών επιθέσεων που δέχονταν μετά τις 17 Φεβρουαρίου από ομάδες ατάκτων ‘εξεγερμένων’. Για κάποιο λόγο οι λεπτομέρειες αυτής της ξενηλασίας αποσιωπήθηκαν από τα δυτικά ΜΜΕ, αφήνοντας να αιωρείται η εντύπωση οτι εγκατέλειπαν τη χώρα...για να σωθούν από το στρατό της (όταν Έλληνες πχ είχαν εγκλωβιστεί στις εγκαταστάσεις που δούλευαν και δέχονταν επιθέσεις κανείς δε μπήκε στον κόπο να διευκρινίσει ποιοί ακριβώς ήταν αυτοί που τους απειλούσαν).
Το ενδεχόμενο οι ενάρετοι, δημοκράτες και φιλαλήθεις αντάρτες να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων Λίβυων ή μεταναστών εργαζομένων με τις ενέργειές τους προφανώς και δεν εξετάζεται καν.
Ως συνήθως τέτοιου είδους ‘ενοχλητικές’ λεπτομέρειες περνάνε στα ψιλά γράμματα. Ο ανταποκριτής του Independent περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν όσοι έχουν συγκεντρωθεί σε καταυλισμό στο λιμάνι της Μιζουράτα και αναφέρει κι αυτά:
(το ρεπορτάζ ως συνήθως μονόπλευρο, και με εμφανή προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι μαρτυρίες των προσφύγων)
«Αλλά δεν ήταν μόνο το καθεστώς που αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους έμαθαν να φοβούνται. Κάποιοι από τους διαμένοντες στον καταυλισμό Ghafr Ahmed, κυρίως από Αίγυπτο, την υποσαχάρια Αφρική και το Μπαγκλαντές, έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των επαναστατών που ελέγχουν περιοχές την πολιορκούμενης πόλης. Άλλοι είχαν συλληφθεί και κατηγορήθηκαν ως μισθοφόροι.»
«Την μέρα μετά τους θανάτους, ο Patrick Kwesi απ’τη Γκάνα που εργαζόταν σε πετρελαϊκή εταιρία, είπε στον Independent: ‘ έχουμε ελάχιστο φαγητό εδώ και υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι χωρίς φάρμακα, είναι βάρβαρο να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι μ’αυτόν τον τρόπο. Αυτοί οι επαναστάτες δεν ήθελαν να μας ακούσουν. Απλώς άνοιξαν πυρ, ένας άντρας δίπλα μου πυροβολήθηκε στο στήθος, δεν έκανε τίποτα. Μας αντιμετωπίζουν άσχημα κι από τις δύο πλευρές. Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας κι αυτοί οι άνθρωποι από τη Μιζουράτα το γνωρίζουν.»
Κάτοικοι της Μιζουράτα που διέφυγαν διηγούνται στην εφημερίδα Die Welt φρικαλεότητες των ανταρτών.
«Μπροστά στα μάτια μας είδαμε ανθρώπους να αποκεφαλίζονται»
«Ο οικογενειάρχης μας δείχνει ένα αιματηρό βίντεο στο κινητό του-ένας άνδρας ξαπλωμένος στο έδαφος αποκεφαλίζεται με ένα μακρύ ξίφος, το συνήθη τρόπο με τον οποίο σκοτώνουν τους εχθρούς τους οι Ισλαμιστές. Φριχτές εικόνες, τις οποίες μόλις που μπορεί κάποιος να κοιτάξει.»







Δίωξη του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Σε δίωξη του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριξε το Κόμμα στις τοπικές εκλογές, προχωρά η Επιτροπή Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων Περιφέρειας Αττικής. Οι διώξεις γίνονται σε εφαρμογή της αντιλαϊκής νομοθεσίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα του νόμου για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών.
Η Επιτροπή χαρακτηρίζει παράνομες τις παροχές προεκλογικού υλικού εκ μέρους του ΚΚΕ στους συνδυασμούς που στήριξε, και φτάνει στο σημείο να απειλεί με εξοντωτικές ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα όχι μόνο τους διαχειριστές και τους επικεφαλής των συνδυασμών αλλά και το ΚΚΕ.
Με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να πλήξει την ελεύθερη πολιτική δραστηριότητα και δυνατότητα του ΚΚΕ να προβαίνει σε οποιαδήποτε δράση υποστήριξης των συνδυασμών που στηρίζει. Αποδεικνύεται έτσι ότι στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με αυτόν τον αντιδραστικό νόμο, δεν ήταν η διαφάνεια και η καταπολέμηση του μαύρου πολιτικού χρήματος, όπως ισχυριζόταν και ισχυρίζεται, αλλά να χτυπηθεί η πολιτική δράση του ΚΚΕ και των συνδυασμών του. Το ΚΚΕ με απόλυτη διαφάνεια και ΜΟΝΟ αυτό από όλα τα άλλα κόμματα, εμφάνισε τις κάθε είδους παροχές στους συνδυασμούς του, πανελλαδικά.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το σχετικό νομοσχέδιο είχε προειδοποιήσει και καταγγείλει για τους στόχους της κυβέρνησης και είχε καλέσει το λαό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να μην πέσει στην παγίδα της κυβέρνησης, που έκανε λόγο για αντιμετώπιση της διαπλοκής, του «μαύρου πολιτικού χρήματος» και της εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος. Πρόκειται για απόλυτη υποκρισία, αφού αυτός ο αντιδραστικός νόμος δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να ενισχύουν ανεμπόδιστα συνδυασμούς βρίσκοντας τον τρόπο να το κάνουν με καθ' όλα νόμιμο τρόπο. Αλλωστε, σε εκατοντάδες ψηφοδέλτια συνδυασμών σε όλη τη χώρα, η συμμετοχή επιχειρηματιών ή εκπροσώπων τους γινόταν απροκάλυπτα. Αυτή είναι η διαφάνεια του νόμου τους, που στην πραγματικότητα ενισχύει τη διαπλοκή συνδυασμών και υποψηφίων με το κεφάλαιο.
Αυτές οι μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν είναι άσχετες με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλά εντάσσονται στην προσπάθεια τρομοκράτησης και ποδηγέτησης του λαϊκού κινήματος, με την οικονομική εξόντωση του ΚΚΕ και πρέπει να συναντήσουν τη λαϊκή κατακραυγή και καταδίκη.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συμπαραταχθούν και να συμπορευθούν μαζί του, να το στηρίξουν πολιτικά και οικονομικά με όλες τους τις δυνάμεις. Η ενίσχυση του ΚΚΕ πρέπει να γίνει λαϊκή υπόθεση περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί, τώρα, ο λαός δέχεται μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του και χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ, μπροστάρη στον αγώνα της αντίστασης και της ανατροπής. Για να είναι η πολιτική δράση του Κόμματος, δράση για την ανατροπή της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής, για το άνοιγμα του άλλου δρόμου ανάπτυξης για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.






Κούβα : Κομμουνιστική κρίση update.
από * 10:32πμ, Κυριακή 17 Απριλίου 2011
"Σας κάνω την χάρη να μείνω μόνο 5 χρόνια στην εξουσία χωρίς εκλογές" + "300 μέτρα για την παραπαίουσα οικονομία"
Τη «συστηματική ανανέωση» των κύριων κρατικών και κυβερνητικών αξιωμάτων, προκειμένου να εκκολαφθεί μία νέα γενιά πολιτικών ηγετών, πρότεινε ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει πάνω από 300 καίρια οικονομικά μέτρα για τη διάσωση της παραπαίουσας οικονομίας.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως θα πρέπει να προτείνουμε τον περιορισμό σε δύο πενταετείς θητείες, το μέγιστον, της διάρκειας του κάθε σημαίνοντος πολιτικού αξιώματος», τόνισε ο πρόεδρος ενώπιον των 1.000 συνέδρων στην πρώτη διεξαγωγή της Ολομέλειας από το 1997.
Το μέτρο αυτό, εξήγησε, αποσκοπεί στο να «διασφαλίσει τη συστηματική ανανέωση σε όλη την ιεραρχία των υπευθύνων θέσεων» και οι ανάλογες μεταρρυθμίσεις θα υλοποιηθούν εντός της προσεχούς 5ετίας «χωρίς βιασύνες, ή αυτοσχεδιασμούς, αλλά πάντως θα ξεκινήσουν άμα τη λήξει του Συνεδρίου».
Στην τετραήμερη ολομέλεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν, κατά κύριο, λόγο οι προτεινόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωση των κρατικών δαπανών, την προώθηση του μέτρου δημιουργίας μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων και τη μερική ιδιωτική γαιοκτησία.
Ο Ραούλ Κάστρο έδωσε στον Συνέδριο τον τόνο για «τη διόρθωση των διαπραχθέντων σφαλμάτων κατά τη διάρκεια των πέντε δεκαετιών της οικοδόμησης του σοσιαλισμού», καλώντας τους συνέδρους «να παραμερίσουν τον φορμαλισμό, την αδράνεια και τον δογματισμό».
Στο πλαίσιο των δρομολογούμενων μεταρρυθμίσεων σχεδιάζεται η κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα και του δελτίου για τη δωρεάν απόκτηση βασικών αγαθών διατροφής, που αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο του κουβανικού συστήματος και για το οποίο ο Ραούλ Κάστρο δήλωσε πως αποτελεί «αβάστακτο βάρος για το κράτος και αντικίνητρο για την απασχόληση».