Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Σαββατο 16 Απριλιου 2011 ______14.30

Ομπάμα, Σαρκοζύ και Κάμερον παραδέχονται τελικά ότι στόχος τους είναι να ανατρέψουν τον Καντάφι
Σε γράμμα τους που δημοσίευσαν σε μεγάλες εφημερίδες Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής, οι ηγέτες του “ελεύθερου” κόσμου παραδέχονται ότι ο στόχος τους είναι η ανατροπή του Καντάφι. Με κάποιες γελοίες ρητορικές τούμπες προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση ότι σ’ αυτή τους την προσπάθεια καλύπτονται απ’ την απόφαση του ΟΗΕ μιας και οι ίδιοι “δε φαντάζονται ένα μέλλον για την Λιβύη όσο θα έχει εξουσία ο Καντάφι”. Η φαντασία των ηγετών τώρα γίνεται παράγοντας ερμηνείας μιας ξεκάθαρης (αλλά παράνομης) απόφασης του ΟΗΕ (η οποια αποφαση του ξεφτιλοΟΗΕ δεν μιλαει, ουτε για ανατροπη Κανταφι, ουτε για βομβαρδισμους αμαχων και στρατου, αλλα μονο για απαγορευση πτησεων). Δεν σταματάει όμως εκεί η φαντασίωση (για ανατροπη Κανταφι). Μιλάνε και για μελλοντική ανακατασκευή της Λιβυκής οικονομίας και υποδομών με τη βοήθεια του ΟΗΕ. Το ίδιο κόλπο της εργολαβίας (οπως στο Ιρακ και στο Αφγανισταν, και σε καθε κατεχομενη χωρα που καταλαμβανουν οι νεοαποικιοκρατες) για να μπορούν να χωθούν βαθιά οι κατασκευαστικές πολυεθνικές τους στις οικονομίες των απελευθερωμένων πρώην “τρομοκρατικών” χωρών που έχουμε δει τόσες φορές στον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”. Πάντα όμως όπως λένε υπό ένα καινούργιο καθεστώς “δημοκρατικης” συνταγματικότητας (κατα τα αμερικανικα ρεπουμπλικανικα προτυπα παντα) υπό νέους ηγέτες. Καλά όλα τα άλλα, άλλωστε είναι η ίδια επιχειρηματολογία της πλάκας που χρησιμοποιούσαν οι (δημοκρατικοί) Αμερικάνοι για κάθε άλλη επέμβαση. Η υποκρισία του συνυπογράφοντα Κάμερον όμως είναι το πραγματικό αστείο της υπόθεσης. Ας αποκτήσει πρώτα σύνταγμα και η -τέως αυτοκρατορική- μοναρχική Μεγάλη Βρετανία και μετά ας κάνει διεθνή μαθήματα “δημοκρατίας”.







Επεισοδια στο Πανεπιστημιο Πατρων

Καλεσμένος στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ήταν ο βραβευμένος με νόμπελ ιατρικής και φυσιολογία καθηγητής James Watson. Ο ίδιος, έχει απασχολήσει πολλές φορές την επιστημονική και όχι μόνο κοινότητα με τις ρατσιστικές του απόψεις, περί φυλετικής ανωτερότητας των λευκών. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει λίγους μηνες πριν

Συγνώμη αλλά που ακριβώς βλέπετε ότι πήγε ο ένας ή οι πολλοί που λέτε να χτυπήσουν τον Watson? Εγω βέπω κάποιους που πηγαν να διαμαρτυρηθούν και κάποιους άλλους και καλα καλλιεργημένους και μορφωμένους να ουρλιάζουν: μαλακισμένα, βαράτε τους, οξω απο εδώ,στο διάολο. Μιλάμε για πολύ επίπεδο.

Α! Ο τσάκαλος έχει φάει κι από αλλού πόρτα! Science Museum, Cold Spring Harbor, N.Y. παρακαλώ! Μάλιστα πέραν της προηγούμενης χοντράδας έχει επίσης πεί "women should have the right to have abortions if tests could determine their children would be homosexual." Τελικά μόνοι οι δικοί μας ακαδημαϊκοί τον δέχονται τον παπαράκο!







Τρίτωσε το κακό. Σε κάθε εισβολή και μια χοντροκομμένη προβοκάτσια;
15/04/2011
Τεράστια ερωτήματα προκαλεί η νυχτερινή καταδρομή έξω από το σπίτι μιας οικογένειας συμπολιτών μας στην Κερατέα, που τυγχάνει επαγγελματικά και οι δύο γονείς να είναι αστυνομικοί. Ερωτήματα για τα πραγματικά κίνητρα των αγνώστων δραστών, που ενώ όλοι οι πολίτες βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού στην μια άκρη της πόλης, αυτοί οι «άγνωστοι κουκουλοφόροι» βρέθηκαν ξαφνικά στην άλλη άκρη της Κερατέας, για να κάψουν δύο αυτοκίνητα μιας οικογένειας συμπολιτών μας. Πως γίνεται κάθε φορά που η αστυνομία εφορμά με τις διμοιρίες των ΜΑΤ μέσα στην πόλη της Κερατέας, πάντα να υπάρχει κάποιο περιστατικό που να προκαλεί βάσιμες υποψίες για προβοκάτσια;
Όταν πριν από τρεις μήνες έγινε η πρώτη εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα, όταν οι εικόνες με τις απίστευτες βιαιότητες σε βάρος παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τότε εντελώς αναπάντεχα κάποιοι «άγνωστοι» με βαριοπούλες έσπασαν με πρωτοφανή μανία τις κολώνες, στο υπό ανέγερση ΚΑΠΗ που βρίσκεται μια ανάσα από το αστυνομικό τμήμα. Λίγο αργότερα κάποιοι επίσης «άγνωστοι» προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο Κέντρο Υγείας της πόλης. ........
Αυτά τα δύο ζωτικής σημασίας έργα είναι δωρεά μιας εξέχουσας προσωπικότητας που τιμά με την παρουσία του την πόλη μας, με μια όμως σημαντική λεπτομέρεια. Από την πρώτη στιγμή τάχθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Λαυρεωτικής, υποστηρίζοντας τον τίμιο όσο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της. Ποιος λοιπόν από όλους εμάς θα τολμούσε και να σκεφτεί ακόμη, ότι αυτά τα δύο έργα που δεν μπόρεσε να φτιάξει μια απαξιωμένη και διεφθαρμένη πολιτεία, αλλά τα δώρισε ένας συμπολίτης μας, ότι αποτελούν στόχο;
Γι’ αυτή την περίεργη επίθεση η αστυνομία δεν εξέδωσε ποτέ καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε καν το είχε ως απλή καταχώρηση στα αστυνομικά συμβάντα.
Όταν έγινε η δεύτερη εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα, κάποιοι «άγνωστοι» επιχείρησαν να δυναμιτίσουν την ενότητα των κατοίκων, ρίχνοντας δύο βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Δημάρχου Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή. Την πρώτη νύχτα τους δράστες δεν τους αντιλήφθηκε κανείς. Την δεύτερη νύχτα όμως στήθηκε καραούλι και σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι δράστες επέβαιναν σε ένα σκουρόχρωμο ΞΑΡΑ, σαν κι αυτά που έχει η Ασφάλεια. Στην Κερατέα και μια ντουζίνα κατοίκων να υπήρχαν με τέτοιο αυτοκίνητο, να είστε σίγουροι ότι η υπόθεση θα είχε εξιχνιαστεί μέσα σε δέκα λεπτά.
Ούτε για αυτή την διπλή επίθεση δεν υπήρξε καμία απολύτως ανακοίνωση της αστυνομίας.
Χθες το βράδυ, στην τρίτη και πιο αιματηρή εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας, με δεκάδες τραυματίες, με ρίψεις χημικών από όπλα σε ευθεία βολή ακόμη και κατά δημοσιογράφων, με σπασμένα χέρια και ανοιγμένα κεφάλια συμπολιτών μας, ξαφνικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, «άγνωστοι» στην άλλη άκρη της πόλης, έριξαν βόμβες μολότοφ και έκαψαν τα αυτοκίνητα μιας φιλήσυχης οικογένειας που τυγχάνει το ζευγάρι να είναι αστυνομικοί.
Επίθεση σε βάρος δύο συμπολιτών μας που επέλεξαν να ζήσουν στην υπέροχη Κερατέα και εδώ και τέσσερις μήνες βιώνουν τις ίδιες αγωνίες και έχουν τους ίδιους προβληματισμούς όπως όλοι μας. Με την χωματερή να απειλεί να καταστρέψει τη ζωή μας αλλά και τη ζωή τους και την ζωή των τεσσάρων παιδιών τους, όπως και των δικών μας παιδιών.
Ξαφνικά όμως γίνονται στόχος από «άγνωστους κουκουλοφόρους» που τους βάζουν φωτιά. Και ξαφνικά μίση ώρα αργότερα, η αστυνομία και η ΓΑΔΑ, με απίστευτα αντανακλαστικά για την Κερατέα, με μια πρωτοφανή σβελτάδα στην οποία δεν μας έχουν συνηθίσει, εξέδωσαν δελτίο τύπου με όλες τις λεπτομέρειες της επίθεσης, αλλά και για την οικογενειακή κατάσταση της οικογένειας. Έτσι για να υπάρχει και συναίσθημα. Μέσα στα άγρια χαράματα. Υποπτευόμαστε προφανώς για να προλάβουν τις πρωινές εκπομπές μπας και αντιστρέψουν το κλίμα.
Κύριοι, σας πήραμε χαμπάρι.
Υ.Γ.1
Αν πέφτουμε έξω ένας τρόπος υπάρχει, αστυνομία είστε, να συλλάβετε επιτέλους τους δράστες. Όπως και αυτούς τους δέκα με τις πράσινες στολές που δύο συνεχόμενες φορές έσπασαν δεκάδες αυτοκίνητα κατοίκων.
Υ.Γ. 2
Εκφράζουμε την λύπη μας για την περίεργη εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε η οικογένεια των συμπολιτών μας.

Κάτοικοι Λαυρεωτικής

Υ.Γ. Μέσα στο σπίτι βρίσκονταν το ζευγάρι με τα τέσσερα παιδιά τους.
Ο σύζυγος, είναι διοικητής του αστυνομικού τμήματος Γλυκών Νερών και η γυναίκα του υπηρετεί ως αρχιφύλακας στο τμήμα Κερατέας.








Ο αγώνας του λαού της Κερατέας δεν συκοφαντείται, δεν προβοκάρεται, δεν τρομοκρατείται!
από ΚΚΕ(μ-λ) 7:08μμ, Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)
15/4/11
Ο αγώνας του λαού της Κερατέας δεν συκοφαντείται, δεν προβοκάρεται, δεν τρομοκρατείται!
Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)
15/4/11
Ο αγώνας του λαού της Κερατέας δεν συκοφαντείται, δεν προβοκάρεται, δεν τρομοκρατείται!
Τη στιγμή που η κυβέρνηση σκληραίνει επικίνδυνα τη στάση της απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας, εξαπολύοντας ξανά, την Πέμπτη 14/4, ένα πρωτοφανές και «στρατιωτικού τύπου», όργιο κρατικής τρομοκρατίας, με επιθέσεις δεκάδων διμοιριών ΜΑΤ, τραυματισμούς κατοίκων και αέναη χρήση χημικών μέσα στην πόλη, τη στιγμή που ο λαός μας, απʼ τη μια άκρη της χώρας, ως την άλλη, προσδόκα κι ελπίζει στη νίκη του σκληρού και δίκαιου αυτού αγώνα, άγνωστοι επιτέθηκαν ξημερώματα Παρασκευής, με βόμβες μολότοφ, στο σπίτι ζεύγους αστυνομικών, στην Κερατέα. Τέτοιου τύπου ενέργειες, ύποπτες και ξένες με τον μεγαλειώδη αγώνα των κατοίκων, ή με χαρακτηριστικά «ατομικής αντεκδίκησης», σε μια φάση μάλιστα όπου, ο αγώνας αυτός, έχει δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση κι έχει «ζορίσει» ακόμα και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, έρχονται σε αντίθεση με το απλωμά του, τη μαζική στήριξή του, τη δυνατότητα νικης του. Δίνουν, ταυτόχρονα, στην κυβέρνηση την αφορμή να συκοφαντήσει και να επιτεθεί με μεγαλύτερη μανία, απέναντι στο μαζικό και ακηδεμόνευτο αυτό αγώνα, που συνεχίζεται επι 4 μήνες, με στόχο να τον τσακίσει, μπροστά μάλιστα και στο άνοιγμα των νέων εστιών αντίστασης, απέναντι στα νέα μέτρα που θα προωθήσει. Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα, και σε ένα μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο υποστήριξης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αυτό αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, στους δρόμους της Αθήνας.
ΚΚΕ(μ-λ)
Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα
www.kkeml.gre-mail: cpgml@otenet.gr





ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΒΑΣΤΑΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ
από Διακοπές στην Κερατέα 8:01μμ, Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
Όταν η θλίψη θα αντικατασταθεί με την οργή τότε θα γίνεις αθάνατος, θα γίνεις το έμβλημα του αγώνα
Βρέ καλώς τον.
Πως από δω; Μύρισες μπαρούτι και ήρθες;
Μπά επίσκεψη ήρθα να κάνω στους συγγενείς να μάθω τι κάνουν πως περνάνε τις μέρες τους και να τους προετοιμάσω για τις επικείμενες διακοπές μου στην Κερατέα. Δεν θα πάρω αυτοκίνητο μαζί αφού όπως κάθε χρόνο θα πρέπει να το αφήνω ψηλά στο μοναστήρι και να κατηφορίζω για το μπάνιο με τα πόδια. Και καλά η κατηφόρα μετά είναι το ζήτημα με την ανηφόρα. ΄
Βρέ παππού μπαίνοντας πήρε μπροστά ο συναγερμός και λες και γίνεται πόλεμος άκουγα τις ντουντούκες να καλούνε τον κόσμο να κατέβει.
Έτσι γίνεται κάθε βράδι κατεβαίνει ο κόσμος όλος και περιμένει να δει τι θα γίνει. Πήγα και γω αλλά ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΒΑΣΤΑΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ και που δεν μπορώ να κάνω ότι τα εγγόνια μου. Και να σου πω πολύ τα θαυμάζω. Εμείς όλο γιούρια είμασταν στα νιάτα μας και ανοργάνωτοι, άταχτοι πως το λένε, αλλά σήμερα τα παιδιά ξέρουν τα πάντα. Το μόνο που δεν καταφέρνουν ακόμα είναι το ελικόπτερο. Τους λέω ρε σεις αμολήστε αετούς με κορδόνι όσο χρειαστεί να γίνει της Καθαρής Δευτέρας ή κανένα μπαλόνι από αυτά που έχουν το αέριο που όταν το βάζεις στο στόμα ψιλαίνει η φωνή σου, (με το ήλιο ενοούσε). Ούτε που θα ξαναφανει το ελικόπτερο.








ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
από ΕΕΚ 5:12μμ, Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) καταγγέλλει την σημερινή προσαγωγή του συντρόφου Λεωνίδα Παπαδόπουλου, μέλους του ΕΕΚ και δραστήριου αγωνιστή του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.», καθώς και την αναίτια σύλληψη συναγωνίστριας Αγγελικής Α. από την Πάτρα, η οποία παραπέμπεται αύριο (Τρίτη 12/4) σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία στην Κόρινθο, με κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης και υπεξαγωγή δημόσιου εγγράφου.
Μέλη του ΕΕΚ, αγωνιστές του κινήματος και αλληλέγγυοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη σε Αθήνα και Πάτρα
Η σημερινές εκφοβιστικές συλλήψεις συνδέονται με τον τραυματισμό αγωνίστριας του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» την Πέμπτη 7/4 από τον βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χ. Μαγκούφη κατά τη διάρκεια κινητοποίησης της τοπικής επιτροπής αγώνα στα διόδια της Αγίας Τριάδας στη Λαμία. Η αγωνίστρια νοσηλεύτηκε με κάταγμα πλευρού, ενώ ο Χ. Μαγκούφης, προκλητικά, από θύτης δήλωνε θύμα και ότι πρόθεσή του ήταν στείλει ένα μήνυμα!!(Εφημερίδα ΗΜΕΡΑ 9/4).
Η τρομοκρατική προσπάθεια της ασφάλειας είναι μια απέλπιδα προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού με την υπόθεση Μαγκούφη και ταυτόχρονα μια συνειδητή εκφοβιστική προσπάθεια του αστικού κράτους και των μηχανισμών καταστολής του εναντίον του ΕΕΚ και εναντίον του διαρκώς αναπτυσσόμενου κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ»
Η επόμενη περίοδος παραμένει ιστορικά κρίσιμη καθώς οι πόλεμοι και οι επαναστάσεις ξαναμπαίνουν στην ατζέντα της ιστορίας μαζί με την ανάγκη να υπάρξει διέξοδος στο αδιέξοδο της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και παρακμής Η αστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των πλατιών λαϊκών μαζών, θα έχει την τύχη των αραβικών καθεστώτων.
Αλληλεγγύη σε όλους τους/τις διωκόμενους αγωνιστές/στριες
Άμεση απελευθέρωση της Αγγελικής Α.
Η αστυνομική τρομοκρατία δεν θα περάσει
11/4/2011
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
www.eek.gr/






Στη μνήμη του Vittorio Arrigoni
από http://ilesxi.wordpress.com/ 6:13μμ, Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
Στη μνήμη του παραθέτουμε ένα μικρό κειμενάκι, μεταφρασμένο από τα ιταλικά, που είχε γραφεί από τον ίδιο το Βιτόριο, τον Ιανουάριο του 2009, όταν οι Ισραηλινοί βομβάρδιζαν τη Γάζα.
«Πάρε μερικά γατάκια και βάλε τα μέσα σʼ ένα κουτί» μου λέει ο Jamal, χειρούργος στο νοσοκομείο Al Shifa, το βασικό στη Γάζα, ενώ μια νοσοκόμα αφήνει στο έδαφος ακριβώς μπροστά μας κανά δυο χάρτινα κουτιά, καλυμμένα με πιτσιλιές από αίμα.
«Κλείσε τώρα το κουτί, και με όλο σου το βάρος και όλη σου τη δύναμη πήδηξε πάνω του μέχρι νʼ ακούσεις τον ήχο από τα κόκκαλα που σπάνε, και το τελευταίο νιαούρισμα να πνίγεται.» Καθώς κοιτάω τα κουτιά αποσβολωμένος, ο γιατρός συνεχίζει.
«Προσπάθησε τώρα να φανταστείς τι θα γινόταν μετά τη δημοσιοποίηση ενός τέτοιου συμβάντος, την καθόλα δίκαιη αντίδραση της διεθνούς κοινής γνώμης, τις καταγγελίες των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων…» ο γιατρός συνεχίζει την αφήγησή του, ενώ εγώ δεν καταφέρνω να πάρω τα μάτια μου πάνω αυτά τα κουτιά που είναι τοποθετημένα ακριβώς μπροστά στα πόδια μου. «Το Ισραήλ κλείδωσε εκατοντάδες πολίτες μέσα σʼ ένα σχολείο σαν να ήταν ένα κουτί, δεκάδες παιδιά, και μετά πάτησε πάνω του με όλο το βάρος των βομβών του. Και ποιες ήταν οι αντιδράσεις ανά τον κόσμο; Σχεδόν καμία. Θα ήμασταν πιο ασφαλείς αν είχαμε γεννηθεί ζώα, παρά Παλαιστίνιοι»
Σʼ αυτό το σημείο ο γιατρός σκύβει προς ένα από αυτά τα κουτιά, και το ανοίγει μπροστά μου. Μέσα βρίσκονται ανθρώπινα άκρα, χέρια και πόδια, από το γόνατο και κάτω ή ολόκληρα από το μηρό, που ανήκαν στους ακρωτηριασμένους τραυματίες που φέρανε από το σχολείο των Ηνωμένων Εθνών Al Fakhura di Jabalia, όπου τα θύματα είναι περισσότερα από 50 μέχρι στιγμής. Προφασίζομαι ένα επείγον τηλεφώνημα και αποχαιρετώ το Jamal. Στην πραγματικότητα κατευθύνομαι προς τις τουαλέτες, διπλώνομαι στα δύο και κάνω εμετό. Vittorio Arrigoni Γάζα, 8 Ιανουαρίου 2009
We will never forget you, comrade.
από MunDo 2:40πμ, Σάββατο 16 Απριλίου 2011
Vittorio, your fire will burn forever in our hears.
FREEDOM TO PALESTINE
Περισότερα για Vittorio
από infoguerrilla 9:29πμ, Σάββατο 16 Απριλίου 2011
Από τους ελάχιστους αυτόπτες μάρτυρες της ισραηλινής πολεμικής επιχειρησης "καυτό μολύβι" στη Γάζα το 2008 ,έγραφε στην εφημερίδα Il manifesto και δημοσίευσε βιβλίο με το τίτλο "Παραμένοντας άνθρωπος στη Γαζα.Οι αναμνήσεις ενός επιζώντα"
Το μπλογκ του βρίσκεται στη διεύθυνση guerrrillaradio.iobloggo.com
ακόμα κάτι στη μνήμη του
από ilesxi 11:03πμ, Σάββατο 16 Απριλίου 2011
Συνέχεια… στη μνήμη του vittorio, μια ακόμα μετάφραση από παλαιότερη ανταπόκριση του από τη Γάζα + παρουσίαση του βιβλίου του
"Είμαι πρόθυμος να υπενθυμίσω στον Tony Blair, ότι αν δυο επιπλέον σακιά αλεύρι εισέλθουν στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, σίγουρα δεν είναι χάρη στo δικό του έργο μέσα στο ευνουχισμένο κουαρτέτο ή οποιοδήποτε άλλο όργανο που είναι υπεύθυνο για την επίλυση της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη. Είναι χάρη στις θυσίες επί σειρά ετών χιλιάδων απλών πολιτών ανά τον κόσμο αφοσιωμένων στα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Είναι μία προσπάθεια που κορυφώθηκε με τη δολοφονία εννιά τούρκων ακτιβιστών του Mavi Marmara με τον ίδιο τρόπο όπως πριν απʼ αυτούς ο Tom Hurndall και η Rachel Corrie έδωσαν τις ζωές τους για το καλό της Γάζας"




Δολοφονήθηκε Ιταλός ακτιβιστής στη Γάζα
από παπακιας 10:44πμ, Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
Ηταν μέλος του ISM
Αστυνομικοι της Χαμάς βρήκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, σήμερα το πρωί, το πτώμα του Ιταλού αγωνιστή του ISΜ Βιττόριο Αριγγόνι που είχε πέσει θύμα απαγωγής, στη Λωρίδα της Γάζας.
Η Χαμάς συνέλλαβε δύο άτομα, ενώ άλλα δύο άτομα καταζητούνται.
Οι απαγωγείς ήταν μία ομάδα ισλαμοφασιστικων γουρουνιων που αποκαλείται «Εκδικητές του Σαλάφι», που δραστηριοποιείται στη Λωρίδα της Γάζα και είναι παρακλάδι της κατευθυνομενης απο τους σιωνιστες και τους σταυροφορους Αλ Κάϊντα. Είχαν προειδοποιήσει μερικές μέρες πριν ότι την Πέμπτη το απόγευμα θα προχωρούσαν στη εκτέλεση του Βιτόριο Αριγκόνι, αν δεν ικανοποιείτο το αίτημά τους να αφεθεί ελεύθερος ο ηγέτης τους και μερικοί φυλακισμένοι συναγωνιστές τους, που είχαν συλληφθεί από τη Χαμάς.
Ο Βιττόριο πέθανε από ασφυξία, Ιταλός στην καταγωγή, δημοσιογράφος και συγγραφέας, αρχικά πήγε στη Γάζα με ένα από τα πλοία του στόλου Ελευθερίας και έκτοτε πολλές φορές σαν ακτιβιστής.
Ενας εκπρόσωπος της Χαμάς είπε πως το πτώμα του βρέθηκε σε ένα δρόμο της πόλης της Γάζας πριν εκπνεύσει η προθεσμία.
Η οργάνωση των γουρουνιων ισλαμοφασιστων φαίνεται να είναι νέα ή με λίγες ενέργειες, είναι Σαλαφιστές ουνίτες που υποστηρίζουν την επιστροφή σε καθυστεριμενες για το ανθρωπινο γενος πρακτικές πιό κοντα στη σαρια του Ισλάμ. Αρνούνται να συμπορευτούν με τις άλλες που πλαισιώνουν τη Χαμάς και έχουν συγκρουστεί αρκετές φορές τα σιωναζιστικοισλαμιστικα γουρουνια , ειδικά με τις πρακτικές τους να εκτοξεύουν ρουκέτες άκριτα. Μια τέτοια γουρουνικη ισλαμοφασιστικη ομάδα που κατευθυνεται απο τους σταυροφορους που συνεργαζονται με τους εμιριδες της Σαουδικης Αραβιας, είχε ανακυρήξει μια περιοχή στη Γάζα σαν εμιράτο, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Χαμάς και 24 νεκρούς, ενώ μια ακόμη τέτοια ισλαμοφασιστικη ομάδα είχε απαγάγει έναν Βρετανό δημοσιογράφο που τελικά ελευθερώθηκε μετά από 4 μήνες.
Μερικές πληροφορίες ακομα
από . 11:11πμ, Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
Ο Βιττόριο ασχολούνταν με την Παλαιστίνη τα τελευταία 10 χρόνια.
Τα τελευταία 2 μιση χρόνια είναι στη Γάζα, παρατηρώντας και ενημερώνοντας για παραβιάσεις των Ισραηλινών, υποστηρίζοντας την Παλαιστινιακή αντίσταση.
Από το 2008 που βρέθηκε εκεί έζησε την εισβολή των Ισραηλινών και το λουτρό αίματος, ακόμη και προσφέροντας ιατρική βοήθεια σε όσους την είχαν ανάγκη.
Πριν βρεθεί στη Γάζα, είχε πάει πολλές φορές στη δυτική όχθη υποστηρίζοντας μη βίαιες ενέργειες των Παλαιστινίων. Είχε φυλακιστεί αμέτρητες φορές από τους Ισραηλινούς μέχρι να τον απελάσουν οριστικά εξαιτίας της δράσης του, με τελευταία τη συμμετοχή του σε διαμαρτυρία για την απαγόρευση αλιείας των Παλαιστινίων στα νερά της Γάζας.
Επειδή ήταν πάντα διαθέσιμος, μαχητής και πρόθυμος να βοηθήσει στην Παλαιστίνη, είχε τιμηθεί με την ιδιότητα του επίτιμου πολίτη της Γάζας.
Καλό ταξίδι
Ενα ακόμη Video
από . 7:52μμ, Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
φαίνεται ο Ο' Κίφι να λέει πως πίσω από τη δολοφονία είναι το Ισραήλ !! Αγνοήστε το τελευταίο κομμάτι με τους δίδυμους πύργους και τη μουσική, δείτε εμβόλιμα εικόνες από το video που έστειλαν οι απαγωγείς πριν κάμποσες μέρες. Ο Βιττόριο έχει δεμένα μάτια και έχει ματώσει πάνω και κάτω από το δεξί μάτι, ενώ ένα χέρι τον κρατάει από τα μαλλιά. Φαίνεται πως έχει δεχτεί βασανιστήρια με πολύ μίσος, ενώ η στάση του σώματος δείχνει σαν αν είναι δεμένος πισθάγκωνα. Ισως ο Ο' Κίφι να έχει δίκιο. Το video έχει χαθεί από το internet καθώς κάποιος έσβησε το λογαριασμό e-mail που ήταν συνδεδεμένο
Hταν οι σαλαφιστες
από αντι μμε 9:19πμ, Σάββατο 16 Απριλίου 2011
Οι σαλαφιστές της Γαζας και της Αλ Καιντα, τρομοκρατημενοι απο την μαλακια που κανανε, βγηκαν τωρα και διαψεύδουν ότι βρίσκονται πίσω από την εκτέλεση του Vittorio Arigoni .
Ας σημειωθεί ότι η ομάδα που πήρε την ευθύνη είναι πρωτοεμφανιζόμενη ....
Στη Παλαιστίνη όλες οι πολτικές ομάδες από τη Χαμας και Φαταχ μέχρι την Ισλαμική Τζιχαντ καταδικάζουν την απαγωγή και τη δολοφονία του ιταλού ακτιβιστή ,ενώ έχουν γίνει διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Δυτικής Οχθης και της Γάζας.
Σε κάποια από τις διαδηλώσεις στη Γάζα οι διαδηλωτές κρατούσαν πανώ που έγραφε SAME KILLERS κάτω από τις φωτογραφίες της Ρειτσελ Κορε (που πολτοποιήθηκε ,όταν προσπάθησε να εμποδίσει μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού να κατεδαφίσει παλαιστινιακό σπίτι) και του Βιτοριο Αριγκονι .
Ο Ιταλός ακτιβιστής είχε φυλακιστεί πολλές φορές στο Ισραήλ.Τη τελευταία φορά τον συνελαβαν πάνω σε παλαιστινιακό ψαροκάικο ,όταν αυτό δεχθηκε την επίθεση του ισραηλινού ναυτικού στα ανοιχτά της Γάζας.
Ηταν από τους ελάχιστους δυτικούς που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της ισραηλινής επίθεσης στη Γαζα το 2008 και έγραψε σχετικά βιβλίο με το τίτλο"Να παραμένεις άνθρωπος στη Γαζα.Οι αναμνήσεις ενός επιζώντα"
Διατηρούσε δημοφιλές μπλογκ για τη παλαιστίνη στα ιταλικά
guerillaradio.iobloggo.com
Οι σύντροφοί του που βρίσκονται στη Γάζα αλλά και τα μέλη των αποστολών που πρόκειται ταξιδέψουν στη Παλαιστίνη λίαν προσεχώς δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να επισκέπτονται Δυτικη Οχθη και Γαζα ,εκφραζοντας την αλλυλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.
Η αποστολή του στόλου της ελευθερίας ονομάσθηκε Vittorio Arigoni
στη μνήμη του Βιττόριο
από ilesxi 6:10μμ, Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
“Vittorio…Σήμερα έγινες ένας Παλαιστίνιος μάρτυρας…Μοιάζεις όλο και περισσότερο με εμάς…Πέθανες σαν εμάς σε αυτή τη γη…από το χέρι των εχθρών μας…σε πήγαν στο νοσοκομείο Shefa…και σε κάλυψαν με μία από τις κουβέρτες μας…Η εικόνα είναι η ίδια Vittorio…
Συγχώρεσε μας φίλε μου…δε μπορέσαμε να σε σώσουμε..”






ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 10:10πμ, Σάββατο 16 Απριλίου 2011
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 6:30 μ.μ.
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Η «Πρωτοβουλία ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη» καλεί εργαζόμενους, άνεργους και νεολαία σε συλλαλητήριο ενάντια στη συνεχιζόμενη επέμβαση των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών στη Λιβύη και την εμπλοκή της Ελλάδας στο βρόμικο αυτό πόλεμο.
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!
· ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΙΒΥΚΟ ΛΑΟ!
· ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
· ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
· ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ







Wall Street Journal : Η Αθήνα βυθίζεται στην Αναρχία
από Ένα άρθρο του Τάκη Μίχα 6:37πμ, Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
Ένα άρθρο του Τάκη Μίχα στην Wall Street Journal που πρέπει να προσέξουμε
…Η χώρα είναι στο έλεος μαχητικών ακτιβιστών που καθοδηγούνται από διάφορες οργανώσεις της σκληρής αριστεράς. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) και ο αναρχο-σταλινικός ΣΥΡΙΖΑ...
συνέχεια, εδώ --> Athens Descends Into Anarchy



19.30





Αλλωστε, την ίδια μέρα χθες Παρασκευη 15/4 έγραφαν στην «Αυγή» ότι το «Ξεκίνημα», συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.






ΙΑΠΩΝΙΑ
Για πενιχρές αποζημιώσεις ετοιμάζεται η ΤEPCO
TOKIO.-- Mε το ευτελές ποσό των 8.300 ευρώ ανά νοικοκυριό και 6.200 ευρώ ανά σπιτικό με έναν ένοικο κοστολόγησε χτες η εταιρεία ενέργειας ΤΕPCO τις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πατρογονικές εστίες, φίλους και τόπους δουλειάς σε απόσταση 30 χλμ από το πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα. Το «καλύτερο»; Η εταιρεία ανακοίνωσε αυτές τις απαράδεκτες αποζημιώσεις, που θα αρχίσει να δίνει από τις 28 τρέχοντος μηνός σε τουλάχιστον 48.000 δικαιούχους, σημειώνοντας ότι θα το πράξει μολονότι δεν υποχρεώνεται από το νόμο. Η νομοθεσία περί αποζημιώσεων σε περίπτωση πυρηνικού δυστυχήματος εξαιρεί τις εταιρείες από ευθύνες όταν τα δυστυχήματα «προκαλούνται συνεπεία σοβαρών φυσικών καταστροφών εξαιρετικού χαρακτήρα ή εξεγέρσεων»!
Ο κυβερνήτης της Φουκουσίμα, Γιουχέι Σάτο, επέκρινε την εταιρεία και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για ανικανότητα, αλλά και για τις πενιχρές, όπως σημείωσε, αποζημιώσεις, λέγοντας ότι θα ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προκειμένου τα 8.300 ευρώ (ή 1.000.000 γεν) ανά νοικοκυριό να είναι το αρχικό και όχι το τελικό ποσό των αποζημιώσεων προς τους αναξιοπαθούντες κατοίκους της περιφέρειάς του. Πάντως, οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των μολυσμένων με ραδιενέργεια περιοχών, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είναι αγανακτισμένοι όχι μόνον από την ευτελή κοστολόγηση της ζωής τους, αλλά και από την απαράδεκτη ολιγωρία που επέδειξαν οι αρχές στην αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων στέγασης, περίθαλψης, εργασίας και οικονομικής κατάστασης που προέκυψαν μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μάρτη...
Στο μεταξύ, παραμένουν στα ύψη τα αποτελέσματα μετρήσεων για ραδιενεργά σωματίδια, όπως το καίσιο και το ιώδιο-131, που συναντώνται στα υπόγεια ύδατα πέριξ του πυρηνικού συγκροτήματος της Φουκουσίμα, σημάδι πως συνεχίζεται η διαρροή νερού μολυσμένου με ραδιενέργεια.
Μέσα σε όλα αυτά, ο αληταρας φασιστομουτρο Ρώσος δικτατορας-μαριονετα Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά την παραγωγή ενέργειας από πυρηνικούς σταθμούς, δηλώνοντας ότι η σοβαρή πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία δε θα πρέπει να εμποδίσει την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς. «Οι καταστροφές», είπε, «δεν πρέπει να σταματήσουν την ανθρώπινη πρόοδο, αλλά πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε για να εξάγουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα».
Τέλος, οι σταυροφορικες αποικιοκρατικες ΗΠΑ, ανακοίνωσαν πως επιστρέφουν τις επόμενες μέρες οι οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών που είχαν εγκαταλείψει την Ιαπωνία από τα μέσα του περασμένου Μάρτη. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε τη σύσταση προς τους Αμερικανούς πολίτες να μείνουν μακριά σε απόσταση 80 χλμ από το πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα (απόσταση διπλάσια απ' αυτή των 40 χλμ που έχει ανακοινώσει η ιαπωνική κυβέρνηση).






ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ερωτηματικά από τη δολοφονία Ιταλού αριστερου ακτιβιστη
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Νεκρός εντοπίστηκε χτες τα ξημερώματα από άνδρες των σωμάτων ασφαλείας της «Χαμάς» ο Ιταλός ακτιβιστης Βιτόριο Αριγκόνι, ο οποίος είχε απαχθεί λίγες ώρες νωρίτερα από μια μικρή περιθωριακή ισλαμοφασιστικη οργάνωση υπό την επωνυμία «Μονοθεϊσμός και Ιερός Πόλεμος» που αυτοπροσδιορίζεται ως «παρακλάδι της "αλ Κάιντα"», με αίτημα την απελευθέρωση του επικεφαλής και άλλων δύο μελών της. Η δολοφονία του Αριγκόνι, που είναι η πρώτη ξένου υπηκόου μετά από απαγωγή στα παλαιστινιακά εδάφη από το 1994, έχει προκαλέσει τριγμούς τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Οχθη, καθώς και πλήθος ερωτηματικών για τους ηθικούς αυτουργούς ενός εγκλήματος που ωφελεί μόνο την ισραηλινή κατοχή.
Και αυτό γιατί ο Αριγκόνι, δημοσιογράφος, ανήκε στο «Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης» (ISM), του οποίου τα μέλη ζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα παλαιστινιακά εδάφη για να καταγράφουν τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ισραηλινή κατοχή και να αποτρέπουν κατοχικά εγκλήματα με την παρουσία τους. Ο Αριγκόνι ζούσε εδώ και τρία χρόνια, σχεδόν συνέχεια, στη Γάζα, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους Παλαιστινίους, όπως συμβαίνει συνήθως με όλους τους ξένους ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους μάρτυρες της ισραηλινής αιματηρής επιχείρησης «Συμπαγές Μολύβι» στις αρχές του 2009.
Οι αρχές της «Χαμάς» ανακοίνωσαν ότι η σορός του βρέθηκε πεταμένη και σε πολύ κακή κατάσταση και ότι, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, δολοφονήθηκε πολύ πριν λήξει το τελεσίγραφο που είχαν θέσει οι απαγωγείς του, οι οποίοι εκ των υστέρων δήλωσαν ότι δεν ευθύνονται για το θάνατό του, χωρίς, όμως, να δώσουν καμία πειστική ερμηνεία. Η «Χαμάς» καταδίκασε ως «απεχθές έγκλημα» τη δολοφονία του και υποσχέθηκε ότι θα τιμωρήσει «παραδειγματικά» όσους στρέφονται κατά «των φίλων ακτιβιστών» με «τρόπους αντίθετους στις αρχές, την ιστορία, τη θρησκεία και τα ήθη μας». Τη δολοφονία Αριγκόνι καταδίκασαν η Π. Αρχή, η Ιταλία και η ΕΕ, ενώ διαδηλώσεις στη μνήμη του και ενάντια σε τέτοιου είδους ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, αλλά και στα παλαιστινιακά εδάφη.
Τόσο η αριστερη εφημερίδα με την οποία συνεργαζόταν στην Ιταλία -«Ιλ Μανιφέστο» ανεξαρτητη εφημεριδα που υποστηριζει την Κομμουνιστικη Επανιδρυση- όσο και αρκετά μέλη του «Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης» έθεσαν σειρά ερωτημάτων για τη δολοφονία Αριγκόνι, όπως ποιοι είναι αυτοί οι περιθωριακοί ισλαμοφασιστες που δολοφονούν φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές, όπως ο Αριγκόνι ή όπως ο Ισραηλινός Αραβας σκηνοθέτης, πριν μερικές μέρες στην Τζενίν, και ποιος ωφελείται τελικά από τέτοιες πράξεις, πέραν της ισραηλινής κατοχής.





KOYBA
50 χρόνια από την ανακήρυξη του σοσιαλιστικού χαρακτήρα της Επανάστασης
Στις 16 Απρίλη 1961 ο Φιντέλ Κάστρο ανακήρυξε για πρώτη φορά το σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Κουβανικής Επανάστασης. Η ανακήρυξη έγινε μόλις 24 ώρες μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ να πλήξει και να καταστρέψει τόσο την κουβανική αεροπορία, όσο και στρατηγικά σημεία του Λαϊκού Στρατού. Μετα την ανακηρυξη ακολουθησε η αποβαση στον Κολπο των Χοιρων.
Ξεκινά το 6ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας
Σήμερα ξεκινούν και οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, όπου θα συζητηθούν οι «Κατευθύνσεις για την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική», αυτό που ονομάζεται «επικαιροποίηση του οικονομικού μοντέλου». Το συνέδριο που γίνεται μετά από 14 χρόνια, ανοίγει ζητήματα όπως ανακατανομή του εργατικού δυναμικού, με μείωση των κρατικών υπαλλήλων, υλικά κίνητρα για μίσθωση αγροτικής γης, δημιουργία μικρών επιχειρήσεων στον τομέα των υπηρεσιών, με προώθηση της αυτοαπασχόλησης. Η ηγεσία της χώρας δηλώνει πως οι αλλαγές που προωθεί αποσκοπούν στο ξεπέρασμα συγκεκριμένων προβλημάτων, δεν αλλάζουν το σοσιαλιστικό χαρακτήρα των σχέσεων παραγωγής και στοχεύουν στην ενίσχυση της Κουβανέζικης Επανάστασης, που υπονομεύουν με όλους τους τρόπους οι ιμπεριαλιστές. Αλλά τέτοιες αλλαγές πρέπει να τις βλέπουμε τώρα και υπό το φως της αρνητικής εμπειρίας της ΕΣΣΔ και της Κίνας. Εχoντας μελετήσει την πείρα από την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, έχοντας εκτιμήσει ανάλογες τέτοιες αλλαγές και την επίδρασή τους στην καπιταλιστική παλινόρθωση.




ΣΥΡΙΑ
Ανεβαίνει το «θερμόμετρο»...
Την ίδια ώρα, βέβαια, η αμερικανική διπλωματία απέφυγε να σχολιάσει έγγραφο που αποκαλύπτει το Wikileaks, σύμφωνα με το οποίο, εδώ και αρκετούς μήνες, ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου και στενός σύμμαχος της Ουάσιγκτον, ο Σάαντ Χαρίρι, είχε συμβουλεύσει το Λευκό Οίκο «να έρθει σε επαφή με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους της Συρίας, που μοιάζουν, ως νοοτροπία, περισσότερο με τον Ερντογάν στην Τουρκία, αν θέλουν πραγματικά να δουν αλλαγές στη Συρία». Αν και ουδείς μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα, γεγονός πάντως είναι ότι εκτός των, επί της πραγματικότητας ορμώμενων, διαμαρτυριών των διαδηλωτών, ένα μεγάλο τμήμα τους είχε έντονα θρησκευτική εμφάνιση.




ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ
Ανταρσία στην προεδρική φρουρά
OΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Τεταμένη κατάσταση επικρατεί στην πρωτεύουσα του δυτικοαφρικανικού κρατους Μπουρκίνα Φάσο (πρωην Ανω Βολτα) μετά από την ανταρσία που έκαναν δεκάδες μέλη της προεδρικής φρουράς, επειδή επί μήνες δεν τους καταβλήθηκαν στεγαστικά επιδόματα.
Οι στασιαστές λεηλάτησαν σημαντικό αριθμό καταστημάτων, την κατοικία του στρατηγού Ντομινίκ Ντιεντιερέ και έκλεψαν ΙΧ αυτοκίνητα σε δυτικά προάστια της πρωτεύουσας Ουαγκαντούγκου. Ο δικτάτορας της χώρας, Μπλεζ Κομπαορέ, που κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία πριν 23 χρόνια, απουσίαζε την ώρα των επεισοδίων από την πρωτεύουσα.
Τα μέλη της προεδρικής φρουράς είναι οι τελευταίοι που διαμαρτύρονται μετά από χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν στις 8 του μήνα για τη μεγάλη ακρίβεια σε βασικά είδη τροφίμων και τους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν το Μάρτη μετά το θάνατο συμφοιτητή τους από αστυνομικούς. Μολονότι η χώρα των περίπου 16.000.000 ατόμων διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα χρυσού και έχει σημαντική παραγωγή βάμβακος, εντούτοις ο λαός στενάζει από τη μεγάλη φτώχεια, την ανεργία, την έλλειψη βασικών υπηρεσιών και υποδομών σε Υγεία και Παιδεία.





ΚΙΝΑ
Επιχειρηματικές συμφωνίες στο φόρουμ ΒΟΑΟ
ΣΑΝΙΑ.-- Σειρά επενδυτικών πακέτων, επιχειρηματικών συμφωνιών και επαναβεβαίωση στρατηγικών συνεργασιών πέτυχε τη βδομάδα που πέρασε η Κίνα με αφορμή τη Σύνοδο του BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), καθώς και του φόρουμ ΒΟΑΟ για την Ασία, που ολοκληρώθηκε χτες, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Μπιλ Ινγλις, του Ισπανού πρωθυπουργού, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, του Νοτιοαφρικανού Προέδρου, Τζέικομπ Ζούμα, του Ρώσου Προέδρου, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, της Βραζιλιάνας Προέδρου, Ντίλμα Ρουσέφ, του Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργού, Κιμ Χουάνγκ-σικ, του Ουκρανού πρωθυπουργού, Μικόλα Αζαρόφ, και του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιασούο Φουκούντα. Στο επιχειρηματικό φόρουμ, που παρουσιάζεται ως μία «Μη Κυβερνητική Οργάνωση», στην οποία συμμετέχουν επιχειρηματίες, επενδυτές, ηγέτες κρατών από την Ασία και άλλων ηπείρων που επιθυμούν να συνεργαστούν επενδυτικά με τις ασιατικές χώρες, τονίστηκε για ακόμα μία φορά η ανάγκη για επενδύσεις και συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου.
Ο Κινέζος Πρόεδρος, Χου Ζιντάο, από την πλευρά του, υπεραμύνθηκε της κυριαρχίας των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής στην Κίνα, υποστηρίζοντας ότι «έχει πραγματοποιήσει άλματα στον αναπτυξιακό τομέα και παραμένει η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο, με επιτεύγματα τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινωνικό πεδίο». Επαναβεβαίωσε τους στόχους της Κίνας για μεγαλύτερη ανάπτυξη την επόμενη πενταετία, με στρατηγική για ευρύτερο άνοιγμα και εμβάθυνση των συνεργασιών με τρίτα μέρη, με ενίσχυση των εξαγωγών, καταδικάζοντας κάθε είδους «προστατευτισμό» και δηλώνοντας την πρόθεση της Κίνας για αποφασιστικότερη συμμετοχή και παρέμβαση στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα.





ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Επιχείρηση αποσταθεροποίησης βλέπει ο Λουκασένκο
Λίγες μόλις μέρες μετά το βομβιστικό χτύπημα στο μετρό του Μινσκ, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα και δεκάδες τραυματίστηκαν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε πως η αποσταθεροποίηση της αγοράς συναλλάγματος και των τροφίμων στη χώρα του συνδέεται με την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Μινσκ, κι αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας.
«Πριν από τις προεδρικές εκλογές προβλέψαμε ότι θα πιέσουν, μεθοδικά και σκόπιμα για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση. Ετσι κι έγινε. Πρώτα, είχαμε την αγορά συναλλάγματος, στη συνέχεια την αγορά τροφίμων και στη συνέχεια την έκρηξη στο μετρό. Ολόκληρη αλυσίδα...» - είπε ο Λουκασένκο σε κυβερνητική συνεδρίαση σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης.
Να σημειωθεί πως εδώ και δύο μήνες στη Λευκορωσία υπάρχει δυσκολία στην αγορά συναλλάγματος, ενώ παρατηρούνται και ελλείψεις σε προϊόντα (κυρίως στο βούτυρο), ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά στη Ρωσία.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «με τις δυνάμεις μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα», ενώ πρόσθεσε πως «δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις».






Καταδίκη της Τουρκίας για δολοφονία Γερμανίδας αντάρτισσας του ΡΚΚ
Σάββατο, 16 Απριλίου 2011, 17:27
Καταδικάστηκε η Τουρκία από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ για την εν ψυχρώ δολοφονία και την σύληση του πτώματος της Γερμανίδας Αντρέα Βολφ, η οποία είχε ενταχθεί στις δυνάμεις των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).
Η κοινωνιολόγος Αντρέα Βολφ, που έφερε το κουρδικό ψευδώνυμο Ροναχί, συνελήφθη αιχμάλωτη μετά από σφοδρή μάχη με τον τουρκικό στρατό, στις 17 Οκτωβρίου 1998, εκτελέστηκε εν ψυχρώ από Τούρκο αξιωματικό και στην συνέχεια στρατιώτες της έκοψαν τα στήθη και πυροβόλησαν τα γεννητικά της όργανα, όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες.
Επί χρόνια η τουρκική πλευρά αρνιόταν κατηγορηματικά το γεγονός, όπως διαψεύστηκε όταν τα λείψανα της Α. Βόλφ βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Τσατάκ της επαρχίας Βαν.
Η συγκλονιστική μαρτυρία
Την σκηνή της δολοφονίας παρακολούθησαν 4 Κούρδοι αντάρτες που κατόρθωσαν να διασωθούν κρυμμένοι σε μία σπηλιά. Ο αντάρτης Βελάτ που κατάφερε να διασωθεί περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της Α. Βολφ : «Όταν βγήκε έξω η Ρόναχι ακούστηκε η φωνή ενός διοικητή που έλεγε : Υπάρχει εδώ μια ξανθιά πουτάνα. Πείτε ποιανού κράτους πολίτης είναι αυτή η πουτάνα; Τότε η σύντροφος Ρόναχι άρχισε να μιλάει : «Είμαι μια διεθνίστρια, μια σοσιαλίστρια. Και είμαι εδώ επειδή αυτά είδα στο ΠΚΚ. Είμαι μια Γερμανίδα πολίτης που εντάχθηκε στο PKK». Ο αξιωματικός της απάντησε λέγοντας πως «Στην Γερμανία έχει πολλές πουτάνες και εσύ είσαι μια από αυτές». Η Ρόναχι αντέδρασε λέγοντας του : «Εσείς είστε ζώα». Μετά από σύντομο διάστημα ακούστηκε μια ριπή, και μετά δεν ακούστηκε ξανά η φωνή της Ρόναχι».
Ο αντάρτης Χουρσίτ που επίσης διασώθηκε, διηγείται: «ο εχθρός είχε συγκεντρώσει τα πτώματα των συντρόφων μας σε ένα σημείο. Κάποιοι ήταν ξεχωριστά. Το πτώμα του συντρόφου Καμουράν το είχαν κάψει. Το πτώμα της Ρόναχι ήταν ξεχωριστά από τα άλλα και γυμνό. Οι εχθροί είχαν «παίξει» με το πτώμα της συντρόφου.
Με βάση τις αναφορές και των 4 ανταρτών, οι στρατιώτες βασάνισαν το πτώμα της Αντρέα Βολφ. Ο Βελάτ Γιλμάζ στην αναφορά του, περιγράφει ως εξής τα βασανιστήρια που έγιναν στην Ρόναχι : Όταν βγήκα έξω ήταν μια ώρα πριν το βράδυ. Ο εχθρός είχε κάψει το πτώμα του συντρόφου Καμουράν. Είχαν κόψει το κεφάλι του συντρόφου Αγκίρι. 10 μέτρα πιο πέρα κείτονταν το γυμνό πτώμα της συντρόφου Ρονάχι (Αντρέα Βολφ) από το οποίο είχαν κόψει τα στήθη. Την είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι και στα γεννητικά της όργανα. Εκείνη τη στιγμή ακουγόταν η φωνή ενός τραυματισμένου συντρόφου».







Αμερικανικές ΜΚΟ: εκπαιδεύοντας τους αντιφρονούντες σε Μ. Ανατολή - Β. Αφρική
Οι Αμερικανοί χρηματοδοτούσαν με δισεκατομμύρια δολάρια τη στρατιωτική μηχανή δεσποτικών αραβικών καθεστώτων και αντιτρομοκρατικές δράσεις, ταυτόχρονα όμως, δημοσιεύουν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς», εκπαίδευαν και χρηματοδοτούσαν οργανώσεις βάσης -ουσιαστικά αντιφρονούντων- στο πλαίσιο προγραμμάτων εκδημοκρατισμού.
Από διπλωματική αλληλογραφία που διέρρευσε μέσω WikiLeaks, αλλά και από συνεντεύξεις που έκαναν οι «Τάιμς» της Νέας Υόρκης, αποκαλύπτεται ότι το Κίνημα Νεολαίας της Αιγύπτου 6η Απριλίου, το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μπαχρέιν, αλλά και ακτιβιστές, όπως ο ηγέτης της νεολαίας στην Υεμένη Εντσάρ Καντχί εκπαιδεύτηκαν και πήραν χρηματοδότηση από θεσμούς όπως το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο και το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο -διατηρούν χαλαρούς θεσμούς με το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, αντίστοιχα- και από το Φρίντομ Χάους, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χρηματοδοτείται κυρίως από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τα δύο πρώτα ινστιτούτα χρηματοδοτούνται μέσω της Εθνικής Δωρεάς για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy) που συστήθηκε το 1983 για να προωθήσει δράσεις υπέρ του εκδημοκρατισμού αναπτυσσόμενων χωρών. Λαμβάνει ετησίως από το Κογκρέσο 100 εκατ. δολάρια.
Οι υπό εκκόλαψη επαναστάτες εκπαιδεύτηκαν στον τόπο τους αλλά και στις ΗΠΑ. Πολλοί π.χ. παρακολούθησαν σεμινάριο τεχνολογίας και νέων μέσων για την προώθηση της δημοκρατίας, που έγινε το 2008 στη Νέα Υόρκη, με χορηγούς μεταξύ άλλων την Google, το Facebook, το MTV, τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Εκτιμήσαμε τη βοήθειά τους... αλλά ξέρουμε ότι ταυτόχρονα εκπαίδευαν τις υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας που μας τρομοκρατούσαν και μας φυλάκιζαν», λέει ο Μπάσεμ Φάτχι του κινήματος της 6ης Απριλίου. Ενίοτε πάντως, όσα μέλη τέτοιων μη κυβερνητικών οργανώσεων αντιφρονούντων συναινούσαν στην εκπαίδευσή τους από Αμερικανούς, γίνονταν μαύρα πρόβατα για τους ομοϊδεάτες τους. Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας (2009) δείχνει ότι ο εκ των ηγετών της εξέγερσης του Ιανουαρίου, Αχμέντ Μάχερ, και άλλοι κατηγορήθηκαν από πολλά μέλη της 6ης Απριλίου για «προδοσία» εξαιτίας της σχέσης τους με το Φρίντομ Χάους, που το περιέγραφαν ως «σιωνιστική οργάνωση».