Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Δευτερα 18 Απριλιου 2011 ________10.30

Άρχισαν οι εκλογές στην Φιλανδία
Κυριακή, 17 Απριλίου 2011, 10:39
Τα εκλογικά κέντρα στη Φιλανδία άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους στις 09.00 ώρα Ελλάδος για τα 4,4 εκατ. ψηφοφόρους που καλούνται να ανανεώσουν με την ψήφο τους στο Κοινοβούλιο της χώρας, έπειτα από μία προεκλογική περίοδο που χαρακτηρίσθηκε από την άνοδο της εθνικιστικής δεξιάς.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα περαιωθεί στις 20.00, ώρα Ελλάδος, ενώ τα αποτελέσματα για τις 200 έδρες του Κοινοβουλίου θα αρχίσουν να μεταδίδονται αμέσως μετά.
Η τελευταία σφυγμομέτρηση, την Πέμπτη, έδειξε πως η Εθνική Συμμαχία (συντηρητική παράταξη που μετείχε στην απερχόμενη κυβέρνηση συμμαχίας, μαζι με τους Πρασινους και τους Σουηδους) είναι επικρατέστερη για τη νίκη, μπροστά από το Κέντρο της πρωθυπουργού Μαρί Κιβινιέμι και των Σοσιαλημοκρατών της αντιπολίτευσης.
Σε περίπτωση νίκης της Εθνικής Συμμαχίας, ο ηγέτης του Γίρκι Κατάινεν, υπουργός Οικονομικών της απερχόμενης κυβέρνησης, αναμένεται να διαδεχθεί την Κιβινιέμι στην ηγεσία της χώρας.
Η νέα κυβέρνηση ενδέχεται να έχει στις τάξεις της και το κόμμα των ακροδεξιων Αληθών Φιλανδών, του χαρισματικού Τίμο Σόινι, το οποίο η τελευταία δημοσκόπηση πιστώνει με ποσοστό 15,4%.
Μολαταύτα, οι ακροδεξιοι έχουν τονίσει ‘όρμπι ετ ούρμπι’ πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση που θα τάσσεται υπέρ της αύξησης της οικονομικής εγγύησης που θα διαθέτει η Φιλανδία στο ταμείο βοήθειας της ΕΕ στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση.
Αντιθέτως, η Εθνική Συμμαχία έχει εκφρασθεί θετικά υπέρ της αύξησης της συμμετοχής της Φιλανδίας, ως μέτρο της «υπευθυνότητας» της χώρας απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους της.





«Εκλογικός πυρετός» στη Φινλανδία
Κυριακή, 17 Απριλίου 2011, 21:01
Στις κάλπες κλήθηκαν σήμερα 4,4 εκατ. Φινλανδοί ψηφοφόροι, οι οποίοι με την ψήφο του θα αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση.
Τα τελικα αποτελέσματα πλεον δίνουν μικρό προβάδισμα στο κόμμα της Εθνικής Συμμαχίας, έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού και του κόμματος των ακροδεξιων Αληθινών Φινλανδών.
Η Εθνική Συμμαχία συγκεντρώνει ποσοστό 20,4% (44 έδρες) (ειχαν το 2007 22,3%), το SPD(Σοσιαλδημοκρατες) 19,1% (42 έδρες) (ειχαν 21,4%) και οι ακροδεξιοι Αληθινοί Φινλανδοί 19,0% (39 έδρες) (το 2007 ειχαν (4,1%), δηλαδή ποσοστό αρκετά υψηλότερο από αυτό που τους έδιναν οι δημοσκοπήσεις.
Το Κέντρο, το κόμμα της πρωθυπουργού Μαρί Κιβινιέμι, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με ποσοστό 15,8% και 35 εδρες (ειχαν 23,1%). Η Αριστερη Συμμαχια 8,1% και 14 εδρες (8,8%), ο Πρασινος Συνδεσμος 7,2% και 10 εδρες (8,5%), το Σουηδικο Λαικο Κομμα 4,3% και 9 εδρες (4,5%), οι Χριστιανοδημοκρατες 4,0% και 6 εδρες (4,9%). Απο τα εξωκοινοβουλευτικα κομματα, το πρωτοερμφανιζομενο Πειρατικο κομμα πηρε 0,5%, και το Κομμουνιστικο κομμα 0,3%.
«Είναι μια καλή αρχή», δήλωσε ο ηγέτης των ακροδεξιων «Αληθινών Φινλανδών», Τίμο Σόινι, μόλις έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα.







Μυστικά κονδύλια των ΗΠΑ στην αντιπολίτευση της Συρίας αποκαλύπτει το WikiLeaks
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επί χρόνια χρηματοδοτεί μυστικά ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία, σύμφωνα με τηλεγραφήματα του ιστότοπου WikiLeaks που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «The Washington Post».

Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ διοχέτευε ποσά που έφταναν έως και τα 6 εκατομμύρια δολάρια σε μια ομάδα Σύριων αντιφρονούντων που ζούσαν στο εξωτερικό, προκειμένου μεταξύ άλλων να θέσουν σε λειτουργία το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Μπαράντα (Barada TV), όπως επίσης και για χρηματοδοτούν διάφορες δραστηριότητες στο εσωτερικό της Συρίας.
Το τηλεοπτικό δίκτυο που άρχισε να εκπέμπει τον Απρίλιο του 2009 έδωσε ιδιαίτερη έμφαση τον περασμένο μήνα στην κάλυψη των μαζικών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Ασάντ,αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.
Τα μυστικά κονδύλια σε ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας άρχισαν να δίδονται επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους, αμέσως μετά και το "πάγωμα" των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Συρίας το 2005.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η Whαshington Post, η χρηματοδότηση συνεχίστηκε και από την κυβέρνηση Ομπάμα, ακόμη και όταν η διοίκησή του ξεκίνησε τις προσπάθειες της αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.
Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο ο Λευκός Οίκος διόρισε για πρώτη φορά έπειτα από 6 χρόνια Αμερικανό πρέσβη στη Δαμασκό.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, δεν είναι γνωστό για το εάν οι ΗΠΑ εξακολουθούν να χρηματοδοτούν τις ομάδες των αντιφρονούντων στη Συρία, αν και τα τηλεγραφήματα του WikiLeaks μαρτυρούν ότι τα κονδύλια ίσχυαν τουλάχιστον μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2010.
Ακόμη, όπως αναφέρει η Washington Post, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι της πρεσβείας στη Δαμασκό είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους το 2009 όταν έμαθαν ότι Σύριοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή μυστικών προγραμμάτων των ΗΠΑ στη χώρα.
Βάσει των τηλεγραφημάτων, τον Απρίλιο του 2009, σε έγγραφο που υπογράφεται από ανώτατο στέλεχος της Αμερικανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, αναφέρεται πως οι αρχές της Συρίας εκλαμβάνουν, χωρίς αμφιβολία, την όποια χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ σε παράνομες πολιτικές ομάδες ως προσπάθειες για ανατροπή του καθεστώτος.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει απαντήσει στις συγκεκριμένες αποκαλύψεις όπως αναφέρει η εφημερίδα.
www.enet.gr





Παγκόσμια Τράπεζα: «Είμαστε ένα σοκ μακριά από την κρίση»
Αύξηση τιμών 70% σε σιτάρι και καλαμπόκι μέσα σε ένα χρόνο

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΠΤ), Ρόμπερτ Ζέλικ, προειδοποίησε πως αρκεί ένα σοκ για να εκραγεί μία νέα παγκόσμια κρίση, μιλώντας στην Ουάσινγκτον σε κοινή σύσκεψη ΠΤ-ΔΝΤ.

Ανάφερε, δε, τις τιμές των τροφίμων σαν την βασική απειλή για τις φτωχές χώρες που κινδυνεύουν να "χάσουν μία ολόκληρη γενιά".
Στο μεταξύ, οι οικονομικοί ηγέτες του G20 υποσχέθηκαν οικονομική βοήθεια στις νέες κυβερνήσεις της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής. Ο Ζέλικ δήλωσε πως αυτή η βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας. "Η κρίση στη Μ.Ανατολή και τη Β. Αφρική υπογραμμίζει πως πρέπει να υλοποιήσουμε τα συμπεράσματα της τελευταίας μας έκθεσης για την παγκόσμια ανάπτυξη σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών, την δικαιοσύνη και την απασχόληση" τόνισε.
Επίσης, κάλεσε την Παγκόσμια Τράπεζα να δράσει γρήγορα ώστε να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις στην περιοχή.
Σημειώνεται πως στην συνάντηση της Ουάσινγκτον συζητήθηκε η αναταραχή στην Μ. Ανατολή, η υψηλή ανεργία και οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως μεταξύ α' τριμήνου 2011 και α' τριμήνου 2010 οι τιμές αυξήθηκαν ως εξής στα κάτωθι αγροτικά προϊόντα: καλαμπόκι 74%, σιτάρι 69%, φοινικέλαιο 55%, σόγια 36%, κρέας 30% και ρύζι -2%.
www.enet.gr







«Πάγκαλος»: η νέα βρισιά
Tο να σε αποκαλέσει κάποιος «Πάγκαλο» είναι μία από τις μεγαλύτερες προσβολές που υπάρχουν. Δεν το λέω εγώ. Το υποστηρίζει η ίδια η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Χριστίνα Χριστοφάκη, η οποία μήνυσε την Ελευθερία Ψυχογιού, κάτοικο Κερατέας, επειδή μιλώντας στο "Αλ Τσαντίρι News" του Λάκη Λαζόπουλου για το πρόσωπό της, την αποκάλεσε "κυρία Παγκάλου".
Όπως αναφέρεται στο blog των κατοίκων της Κερατέας, forkeratea.blogspot.com, τα ακριβή λόγια της Ελευθερίας Ψυχογιού στην εκπομπή ήταν τα εξής: «Ως κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού (…) καταγγέλλουμε την κυρία Παγκάλου η οποία καταψήφισε την στήριξη στην Κερατέα. Διότι εμείς δεν φάγαμε μαζί τα λεφτά, διότι εμείς δεν φάγαμε μαζί τον Οτσαλάν, διότι και εμείς δεν φάγαμε και εκείνο το παιδάκι που δεν πρόλαβε να γεννηθεί και η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπάει την Τρίτη που μπήκαν τα ΜΑΤ στην Κερατέα».Όπως αναφέρει στην αγωγή της η κ. Χριστοφάκη, «η εναγόμενη εξαπέλυσε στοχευμένη, αήθη και απρόκλητη επίθεση εναντίον μου με τη χρήση άκρως συκοφαντικών και ψευδών ισχυρισμών που ως στόχο είχαν να με εμφανίσουν ως ηθικό ή φυσικό αυτουργό της απώλειας ενός κυοφορούμενου παιδιού αφετέρου δε, ως άνθρωπο ανήθικο. Διεφθαρμένο και αδιάφορο για τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Ακόμα η εναγόμενη επιχείρησε να ταυτίσει τις επιλογές και τις ενέργειές μου με αυτές του συζύγου μου Θεόδωρου Πάγκαλου με τελικό σκοπό να πλήξει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και να αμαυρώσει την εικόνα μου ως πολιτικού προσώπου που ασχολείται με τα κοινά του τόπου του».
Η κυρία Χριστοφάκη θεωρεί μάλιστα πως η προσφώνησή της με το επίθετο του συζύγου της είναι τόσο βάναυσα προσβλητική για την εικόνα της, που αξιώνει από την εναγόμενη το ποσό των 300.000 ευρώ και τη φυλάκισή της για 12 μήνες. Πάλι καλά που δεν ζήτησε τον απαγχονισμό της στην πλατεία Συντάγματος...
Αυτό που δεν πέρασε από το μυαλό της κυρίας Χριστοφάκη είναι πως μία γυναίκα που εδώ και μήνες έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με δακρυγόνα, κρότου-λάμψης και άνδρες των ΜΑΤ, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να "ψαρώσει" με μία τόσο αστεία μήνυση. Και έτσι ακριβώς έγινε. Η απάντηση της κυρίας Ψυχογιού ήταν απολαυστική και αποστομωτική:
Η σύζυγος του κ. Παγκάλου επέλεξε για τους δικούς της λόγους, παραφράζοντας τα λεγόμενα μου, υποθέτοντας ότι αναφέρομαι στο πρόσωπό της, να μου κάνει αγωγή ζητώντας μου το ποσό των 300.000 ευρώ και την προσωρινή μου κράτηση διάρκειας δώδεκα μηνών. Ο σύζυγος μου ονομάζεται Βλαβιανός. Ουδέποτε θα θεωρούσα ότι θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπεια μου εάν με αποκαλούσε κάποιος κυρία Βλαβιανού. Πέραν τούτου έχω κάθε δικαίωμα ως πολίτης να ισχυρίζομαι ότι δεν έφαγα τα λεφτά κανενός, ότι δεν συμμετείχα στην παράδοση του Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές και βεβαίως ότι δεν ευθύνομαι για το θάνατο κανενός παιδιού ή εμβρύου.
Σημειωτέον, την ημέρα της εκπομπής ήταν κι η μαύρη επέτειος της παράδοσης του Οτσαλάν, που σύμφωνα με δημοσιεύματα εδιώχθη από το σπίτι του Έλληνα Πρέσβη στο Ναϊρόμπι από τον κ. Μπόμπο που για μεγάλο χρονικό διάστημα ηγείτο των επιχειρήσεων των ΜΑΤ στην Κερατέα.
Η ελευθερία της έκφρασης καθώς κι η διεκδίκηση, η αγωνία κι ο αγώνας για μια καλύτερης κοινωνίας είναι δικαίωμα και καθήκον κάθε πολίτη.
Όσοι αρνούνται το δικαίωμα αυτό καταζητούνται απ ό την σύνεση, τη λογική και την δημοκρατία. Θα συνεχίσω λοιπόν με το ίδιο σθένος να συμμετέχω στα κινήματα εκφράζοντας ελεύθερα την γνώμη και την άποψη μου, σεβόμενη το Σύνταγμα ,αρνούμενη να συμβιβαστώ ή να υποκύψω σ εκβιασμούς, εκφοβισμούς και τακτικές που δεν τιμούν την δημοκρατία κι εκτρέφουν "τέρατα" όπως λέει κι ο Μ. Χατζιδάκης.
ΥΓ: Δεδομένου ότι η ηλιθιότητα κι η βλακεία είναι απρόβλεπτες και έχουν την τάση να τείνουν στο άπειρο, ελπίζω η αναφορά μου στον αείμνηστο Μ. Χατζιδάκη να μην γίνει αφορμή για να μου επιδοθεί άλλη μία αγωγή. Αν και κάποιοι με την ανοησία, την αλαζονεία και το έλλειμμα τσίπας που τους δέρνει δεν αποκλείεται να ζητήσουν τα "ρέστα" ακόμη κι από τον Χατζιδάκη…



14.45





Έκλεισε το ΚΑΤ !
από *** 9:42πμ, Δευτέρα 18 Απριλίου 2011
“το ΚΑΤ αναβάλλει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και δε θα εξυπηρετεί ούτε τα επείγοντα περιστατικά!
Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τονίζουν ότι το εμπάργκο στους προμηθευτές έχει φέρει εδώ και καιρό τα αναλώσιμα στο όριο και μέχρι σήμερα γίνονταν ανταλλαγές υλικών μεταξύ νοσοκομείων για να λυθεί το πρόβλημα. Αλλά καθώς αυτό έλαβε τέλος, μαζί του τελείωσε και η δυνατότητα να εξυπηρετούνται οι πολίτες, σε ένα νοσοκομείο –μάλιστα- με 24ώρη λειτουργία 365 ημέρες το χρόνο και το οποίο έχει λίστα αναμονής για χειρουργεία με περισσότερα από 400 ονόματα!
Το τραγικότερο στην υπόθεση είναι ότι η απόφαση αυτή ελήφθη εν αναμονή λύσεως στο πρόβλημα με τους προμηθευτές, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να επεκταθεί η απόφαση αυτή επʼ αόριστον…
Έρχεται και η σειρά του Ευαγγελισμού”
και προσεχε μην σπασεις κανα πόδι γτ θα σου πουν να το βαλεις στον κωλο σου






Εφυγε ο Παπάζογλου
από * 1:59μμ, Κυριακή 17 Απριλίου 2011
Εφυγε ο Παπάζογλου
Καλό ταξίδι...
«Έφυγε» ο Νίκος Παπάζογλου
Κυριακή, 17 Απριλίου 2011, 13:23
Την τελευταία του πνοή άφησε μετά από μάχη με την επάρατο νόσο ο αγαπημένος μουσικός, Νίκος Παπάζογλου.
Ο γνωστός καλλιτέχνης νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Κέντρο από όπου πήρε εξιτήριο πριν από λίγες ημέρες. Τελικά δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε σήμερα.
Η κηδεία του Νίκου Παπάζογλου θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 16:00, από τον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα, της Τούμπας, η γειτονιά όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική.
«Τραγούδια που σου γλυκαίνουν το αυτί».
Από τα γνήσια παιδιά της Μακεδονίας ο Νίκος Παπάζογλου, γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης. Από εκεί ξεκινά τη συστηματική του απασχόληση με τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του '60.
Σε ένα μικρό στούντιο γράφει τα πρώτα του τραγούδια και κάποια από αυτά τραγουδιούνται από τον Πασχάλη, τον οποίο αντικατέστησε στους OLYMPIANS για να κάνει τη στρατιωτική του θητεία!Οι αρχές της δεκαετίας του '70 τον βρίσκουν στο Aachen της Γερμανίας με το Σαλονικιώτικο συγκρότημα ZEALOT (ΖΗΛΩΤΗΣ). Κάνει προσπάθειες να προωθήσει τη δουλειά του στον ευρωπαϊκό χώρο και ηχογραφεί κάποια κομμάτια στο Μιλάνο.
Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη το 1976. Το 1977 συμμετέχει στην παράσταση "Αχαρνής ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια", γεγονός που τον φέρνει σε επαφή με τους Διονύση Σαββόπουλο και Μανώλη Ρασούλη. Με αφορμή αυτή την παράσταση κυκλοφορεί ο ομώτιτλος δίσκος στον οποίο επίσης συμμετείχε.
Έχει ήδη με προσωπική εργασία και μεράκι "οικοδομήσει" το στούντιο του στην Κάτω Τούμπα, το γνωστό ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ το οποίο γίνεται γι' αυτόν εργαλείο δημιουργίας μερικών από τα καλύτερα τραγούδια της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα.
Τo 1983 συγκεντρώνει σε δισκο ότι είχε βγάλει από το πλούσιο υλικό της ψυχή του σε μελωδία με στίχο στο γνωστό σε όλους μας δίσκο "ΧΑΡΑΤΣΙ".
Είκοσι χρόνια μετά και το κλασσικό τραγούδι "ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ" στάζει μέλι, αγαπιέται, σκούπιζει δακρυσμένα μάγουλα και σιγοτραγουδιέται ακόμα με το ίδιο πάθος.
Όπως επίσης ο "Υδροχόος", "Τρελή και αδέσποτη" "Λεμόνι στην πορτοκαλιά" του Μανώλη Ρασούλη και της Βάσως Αλαγιάννη, το "Χαράτσι" του Σιμώτα (στίχος) και τα "Καρυάτιδα", "Στάλα-στάλα", "Με το τραγούδι", "Ευχή", "Χθες βράδυ", "Πέρασα έτσι", "Χτυπάει τηλέφωνο". Ακολουθει ο αλλος υπεροχος δισκος του, το "Μεσω Νεφων".
Μέχρι σήμερα ζούσε έξω από τη Θεσσαλονίκη, σε ένα μεγάλο κτήμα κάπου ανάμεσα στο Πανόραμα και τη Θέρμη, με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Μιλούσε με τα άλογά του, φρόντιζε τα λουλούδια του και κατέγραφε όπου πάει παραδοσιακά τραγούδια. Έπινε μόνο με καλούς φίλους, έγραφε τραγούδια που μιλάνε για πράγματα απλά και αληθινά που αφορούν όλους μας.







σε κατασταση πανικού η Ισραηλινη διπλωματία εν όψει αναγνωρισης ..
από gar 10:47μμ, Κυριακή 17 Απριλίου 2011
Η πιθανή αναγνώρηση και από τον ΟΗΕ του Παλαιστηνιακου κράτους και μάλιστα στα όρια των συνόρων του 1967 έχει πανικοβάλει την Ισραηλινή διπλωματία η οποία σε αυτο το ενδεχόμενο θα αντιπετωπίσει την κατηγορία της κατοχής των παλαιστηνιακων εδαφών.





Αρθρο ενός βλάκα που λέγεται Τάκης Μίχας
από "*" 11:04μμ, Κυριακή 17 Απριλίου 2011
Δηλώνει γραμματέας διεθνών σχέσεων στο κόμμα της Ντόρας, συνήθως αρθρογραφεί σαχλαμάρες
Το παρακάτω άρθρο του, παρατίθεται:
-Για ιστορικούς λόγους
-Γιατί έχει πλάκα
-Γιατί είναι βλάκας
-Γιατί τέτοια ερπετά αναρριχώνται και θέλουμε να τον θυμώμαστε
-Γιατί θέλουμε μια μέρα να τον μπουγελώσουμε
Το αρθρο. Η αρχη.
"Η χώρα βρίσκεται στο έλεος μαχητικών ακτιβιστών, οι οποίοι καθοδηγούνται κυρίως από την άκρα Αριστερά. Οι πιο μαχητικοί είναι το ΚΚΕ, η αναρχοσταλινική Συμμαχία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Σύριζα"