Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τεταρτη 6 Απριλιου 2011 _______14.35

ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
από *** 11:58μμ, Τρίτη 5 Απριλίου 2011
Τόσο καιρό όλοι αυτοί, οι γνωστες τηλεπερσονες δημοσιοκαφροι, ήταν και είναι εναντίον μας, εναντίον όλου του λαού, εναντίον όποιου αντιδράει σε αυτο το σάπιο σύστημα. Φυσικά δεν μιλάμε για όλους τους δημοσιογραφους γιατί δεν είναι όλοι τα ίδια σκατά και δεν είμαστε υπέρ των γενικεύσεων σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν τεχνικοί και ρεπόρτερ πίσω από τις κάμερες που λένε την αλήθεια όμως αυτή δεν βγαίνει στο γυαλί γιατί οι γνωστοί πλέον ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ δεν θέλουν. Δεν θέλουν γιατί τα αφεντικά τους θα τους τσακίσουν μετά. Γιατι ειναι οι ιδιοι αφεντικα. Για αυτούς τους δημοσιοκάφρους τηλεπερσονες, πιστεύουμε πως ζούμε μια απαίσια και άθλια ζωή, που στόχο βάζουν την ρουφιανιά, την πουστιά. Στοχο εχουν την κριτική σε ότι χαλάει την κανονικότητα που ζούμε. Δυστυχώς όμως όσο και αν τους βρίζει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αυτοί δεν καταλαβαίνουν και συνεχίζουν το σιχαμερό έργο τους. Και όχι μόνο αυτό αλλά τους περισσότερους τους καταφέρνουν και τους πείθουν.
σημείωση
από εργαζόμενος σε μμε 0:41πμ, Τετάρτη 6 Απριλίου 2011
η ΕΣΗΕΑ δεν έχει καλέσει απεργία, ο πρόεδρος της άλλωστε είναι ο γνωστός ρουφιάνος και πουλημένος, που έχει και την πλειοψηφία στο Δ.Σ.
Απεργία κάλεσε το Διασωματειακό εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ σύρεται ουσιαστικά πίσω από τις εξελίξεις γιατί οι αποφάσεις παίρνονται στο Διασωματειακό.
την ανακοίνωση διαβάστε την εδώ http://www.etipta.gr/announcements/2-2008-12-18-06-35-46/109-2011-04-01-12-59-49.html







Εξαρχεια,Στουρναρη και ναρκωτικα....
από .... 2:01μμ, Τρίτη 5 Απριλίου 2011
«Επιχείρηση» πολιτών κατά των τοξικομανών
Με φωνές και απειλές τους έδιωξαν από τη Στουρνάρη
Οι καταστηματάρχες της Στουρνάρη υποστηρίζουν ότι ήταν πιο εύκολο να εκδιώξουν τους χρήστες ναρκωτικών από τον εμπορικό δρόμο από το να πείσουν τις αρχές να ασχοληθούν με το ζήτημα. Πριν από ένα μήνα, δεκάδες κάτοικοι, επιχειρηματίες και υπάλληλοι της περιοχής «πήραν τον νόμο στα χέρια τους» και με εκφοβιστικά μέσα άρχισαν την επιχείρηση απομάκρυνσης των εκατοντάδων χρηστών ναρκωτικών από τη Στουρνάρη.
Τα αποτελέσματα φάνηκαν ήδη από τις πρώτες ημέρες, οι χρήστες έφυγαν από τον δρόμο, αλλά βρήκαν «καταφύγιο» λίγα μέτρα πιο κάτω, στο παλαιότερο στέκι τους, στον πεζόδρομο της Τοσίτσα. Ολοι «έμειναν ικανοποιημένοι»: Η λειτουργία των επιχειρήσεων δεν εμποδίζεται από την όχληση των εξαρτημένων, η αστυνομία δεν δέχεται δεκάδες εκκλήσεις ημερησίως για να κάνει τη δουλειά της, οι «αναρχικοί» –με απούσες τις αρχές– συνεχίζουν να κυβερνούν το «δικό τους κράτος» και οι έμποροι του λευκού θανάτου έχουν μια υπαίθρια αγορά για να διακινούν το προϊόν τους.
«Οι κάτοικοι ενήργησαν από μόνοι τους, διότι παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις το πρόβλημα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού τοξικομανών δεν αντιμετωπίστηκε. Θα έπρεπε να υπάρχει παρέμβαση του κράτους ώστε οι πολίτες να μην αναγκάζονται να αναλαμβάνουν το ρόλο της αστυνομίας», μας λέει ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, που είχε φέρει το θέμα της Στουρνάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Από την πλευρά της η αστυνομία, που έχει κατηγορηθεί για αδράνεια, απαντά ότι η δουλειά της δίπλα στα όρια του «κράτους των Εξαρχείων» δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στις 22 Μαρτίου επίθεση δέχθηκαν τέσσερις αστυνομικοί με πολιτικά που περιπολούσαν τη Στουρνάρη για ναρκωτικά. «Οι αναρχικοί θεωρούν ότι η παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια έχει να κάνει με τους ίδιους. Αυτό δυσχεραίνει πολύ τη δουλειά μας», αναφέρει στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός.
«Κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής μαζεύτηκαν και με φωνές και απειλές διέλυσαν τους τοξικομανείς έξω από το ΕΜΠ. Αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές, μέχρι να παγιωθεί η νέα κατάσταση. Και τώρα, αν μαζευτούν στη Στουρνάρη, θα συγκεντρωθεί κόσμος και θα τους διώξει», λέει η δικηγόρος κ. Μίνα Μαυρέλη. Μερικοί από τους πρωτεργάτες της κίνησης, μιλώντας στην «Κ», διευκρίνισαν ότι γνωρίζουν πως το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πολύ σοβαρό και ότι οι χρήστες χρειάζονται ουσιαστική βοήθεια από την κοινωνία για να θεραπευτούν, ωστόσο αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αυτή την πρακτική, γιατί η ζωή τους είχε γίνει ανυπόφορη. «Το μόνο εύκολο είναι να ωθήσεις τους χρήστες στον επόμενο δρόμο, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται. Η λύση θα πρέπει να δοθεί από το κράτος και όχι από ομάδες πολιτών», σχολίασε η κ. Γεωργία Μπλάνη, γραμματέας του συλλόγου «Τα Εξάρχεια», η οποία δήλωσε την αντίθεσή της σε τέτοιου είδους ενέργειες από πολίτες.








ΛΙΒΥΗ
Μαραθώνιος επαφών και διπλωματικών παζαριών
Ενώ συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική επιδρομή, η κίνηση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων να πουλήσουν πετρέλαιο στο Κατάρ και η στήριξη από την ΕΕ δείχνουν ότι το σενάριο διχοτόμησης της χώρας γίνεται όλο και πιο πιθανό
ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΓΚΥΡΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ως πρώτη κίνηση διαμόρφωσης συνθηκών διχοτόμησης θα μπορούσε κανείς να εκλάβει την είδηση ότι εντός των επόμενων ωρών στο Τομπρούκ επρόκειτο να «δέσει» το τάνκερ «Equator», ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας, με στόχο να παραλάβει πετρέλαιο προς πώληση από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις που εδρεύουν στη Βεγγάζη. Το πλοίο, που σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες έχει χωρητικότητα μέχρι και ένα εκατομμύριο βαρέλια, θα παραλάβει αργό πετρέλαιο που τα διυλιστήρια της ανατολικής Λιβύης, λόγω των συγκρούσεων, δεν μπορούν να επεξεργαστούν, και θα το μεταφέρουν στο Κατάρ, προκειμένου να διυλιστεί για να προωθηθεί, κυρίως, στην ευρωπαϊκή αγορά.
Οπως επανέλαβαν πολλάκις οι εκπρόσωποι του αντικαθεστωτικού Εθνικού Συμβουλίου, στη Βεγγάζη, τα χρήματα που θα εισπράξουν από αυτήν την πρώτη πώληση πετρελαίου, θα διοχετευθούν για την αγορά ανθρωπιστικού και φαρμακευτικού υλικού και τροφίμων, χωρίς να αποκλείεται (το αντιθετο, ειναι σιγουρο που εκει θα κατευθυνθουν ολα τα λεφτα) και η αγορά εξοπλισμού. Ερωτώμενη για την εξέλιξη αυτή και για το κατά πόσον παραβιάζεται με τον τρόπο αυτό το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Λιβύη με την απόφαση του ΟΗΕ, η εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Αμυνας, Κάθριν Αστον, υποστήριζε ότι «εφόσον τα χρήματα δεν καταλήγουν στο καθεστώς, δεν παραβιάζεται το εμπάργκο», συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε και η ΕΕ να αγοράσει πετρέλαιο από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι, όπως ανακοίνωσε το καθεστώς Καντάφι, τάνκερ, λιβυκών συμφερόντων, «έδεσε» χτες στη Ζαουίγια μεταφέροντας πετρέλαιο για τη δυτική Λιβύη, καθώς η μη λειτουργία των διυλιστηρίων πλήττει την αγορά καυσίμων και στην πλευρά που ελέγχει το καθεστώς, όπου παρατηρείται σοβαρή έλλειψη καυσίμων. Αυτό που δεν είναι διόλου σαφές είναι το πώς το πλοίο πέρασε μέσα από τον κλοιό που έχουν δημιουργήσει για να επιβάλουν εμπάργκο στη Λιβύη τα ΝΑΤΟικά πλοία.
Επαφές όλων με όλους
«Η λιβυκή ηγεσία είναι έτοιμη για μεταρρυθμίσεις. Μπορεί να υπάρξει ο οποιοσδήποτε τύπος διακυβέρνησης και πολιτικού συστήματος επιλεχθεί. Ομως, ο Μουαμάρ Καντάφι θα πρέπει να είναι επικεφαλής της όποιας αλλαγής καθώς αποτελεί εγγύηση για την ενότητα των φυλών της χώρας». Αυτό υποστήριξε ο εκπρόσωπος του καθεστώτος, Μούσα Ιμπραήμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να επιβάλει στο λιβυκό λαό τι ακριβώς θα κάνει». Λίγο αργότερα, η κρατική τηλεόραση μετέδιδε εικόνες από το αυτοκίνητο του Καντάφι να εξέρχεται από την κατοικία του μέσα σε πανηγυρισμούς οπαδών του.
Παρ' όλα αυτά, τα σενάρια περί τριγμών και περί μυστικών διαπραγματεύσεων με πρόσωπα από το καθεστώς εντείνονται. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και άλλες διπλωματικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Καντάφι «δελεάζονται» με την υπόσχεση «άρσης» των απαγορεύσεων στους λογαριασμούς τους προκειμένου να εγκαταλείψουν τον συνταγματάρχη, κάτι που αφορά και τα παιδιά του. Ο γιος του Σαΐφ αλ Ισλάμ, σε νέα συνέντευξη στο BBC, αφού ειπε τις γνωστες μαλακιες του και επέμεινε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μούσα Κούσα, δεν αυτομόλησε αλλά «αναγκαστικά πήγε στη Βρετανία γιατί έχει προβλήματα υγείας και δεν μπορούσε ν' αντέξει άλλο τον πόλεμο», απάντησε σιβυλλικά «θα δούμε», όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να προκληθεί ρήγμα στο καθεστώς και να μην παραμείνει ο πατέρας του στην εξουσία. Υπενθυμίζεται ότι ο Σαΐφ και ο Σάαντι Καντάφι, δύο από τους τέσσερις γιους του συνταγματάρχη, πρότειναν εκεχειρία και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, αποχωρηση του πατερα τους και αναληψη της εξουσιας απο τους ιδιους, κάτι που, προς το παρόν, απέρριψαν οι αντικαθεστωτικοί ζητώντας την αποχώρηση όλης της οικογένειας από τη χώρα.
Νέα έκκληση για εκεχειρία κατέθεσε, χτες, και η Αφρικανική Ενωση, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ότι «πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα της Λιβύης, που δεν μπορεί να λυθεί με την παρέμβαση ξένων δυνάμεων». Οι χώρες - μέλη της Αφρικανικής Ενωσης θεωρούνται ως οι πιθανότεροι προορισμοί σε περίπτωση που ο Καντάφι εγκαταλείψει τη Λιβύη. Πάντως, σε μια εμφανέστατη προσπάθεια άσκησης περαιτέρω πίεσης, ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης δήλωσε, χτες, ότι «υπάρχουν στοιχεία πως ο Καντάφι προετοίμαζε σκληρή καταστολή των διαδηλώσεων εναντίον του με δολοφονίες πολιτών», χωρίς φυσικά να παρουσιάσει κανένα από αυτά ενώ είναι ξεκάθαρο ότι, ούτως ή άλλως, αναφέρεται σε ...φαντασιοσεις του και όχι σε πράξεις.
Από την πλευρά της, η Τουρκία ενισχύει τη δράση της, προκειμένου να καταστεί ο διαμεσολαβητής στις εξελίξεις στη Λιβύη, μετά και τις τελευταίες επαφές της κυβέρνησης της χώρας τόσο με τον γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φον Ράσμουσεν, όσο και με τον απεσταλμένο του Μουαμέρ Καντάφι, Αμπντουλάτι Ομπέιντι. Σύμφωνα με διαρροές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, στη συνάντηση που είχε με τον Λίβυο απεσταλμένο τη Δευτέρα, ζήτησε την αποχώρηση του Μ. Καντάφι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες αναμένονται στην Αγκυρα και εκπρόσωποι των αντικαθεστωτικών.
Σκληρές μάχες
Η Μπρέγκα, πετρελαϊκός κόμβος, είναι ο τόπος που, όπως φαίνεται, έχει μετεξελιχθεί σε επίκεντρο των σκληρότερων συγκρούσεων. Χτες, αυτοκινητοπομπή που μετέφερε πυραύλους στις δυνάμεις του Καντάφι επλήγη από ΝΑΤΟική αεροπορική επιδρομή με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο οχήματα. Δε διευκρινίστηκε αν προκλήθηκαν θύματα ενώ η «Συμμαχία» που βομβαρδίζει τη Λιβύη αποποιήθηκε την ευθύνη της για το μακελειό με 7 αμάχους, την Παρασκευή, εντός κατοικημένης περιοχής.


Πιέσεις για μεγαλύτερη ελληνική εμπλοκή
Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι ζητούν τέσσερα ελληνικά μαχητικά για τις επιδρομές κατά του Καντάφι
Εντονότατες πιέσεις για τη διάθεση τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία θα λάβουν μέρος στους βομβαρδισμούς κατά της Λιβύης δέχεται τις τελευταίες μέρες από Αμερικανούς, Βρετανούς και, κυρίως, Γάλλους η ελληνική κυβέρνηση. Οι οχλήσεις, διατυπώνονται με κάθε ευκαιρία επαφής είτε σε πολιτικό είτε σε διπλωματικό επίπεδο.
Οπως υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι, από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς και από το υπουργείο Εξωτερικών δόθηκε στους Γάλλους, ατύπως, το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εξετάσει τη διεύρυνση της συμμετοχής της χώρας στην επιδρομή του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης...
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αίτημα προς την Ελλάδα διατυπώνεται σε μια στιγμή κατά την οποία η ΝΑΤΟική συμμαχία, διαπιστώνει πως η επιχείρηση κατά του Καντάφι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οπως, σημειώνουν διπλωματικοί κύκλοι, όσο τραβά σε μάκρος η αποστολή τόσο μεγαλύτερη είναι η «ανάγκη» για τον επιμερισμό του πολιτικού και οικονομικού κόστους το οποίο συνεπάγονται οι βομβαρδισμοί.
Στοχοποιείται η Τρίπολη
Χαρακτηριστική των σχεδιασμών για την παράταση και κλιμάκωση της έντασης των επιδρομών κατά της Λιβύης είναι η πληροφορία που έχει ο «Ρ» από διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την επιβεβαίωση των γεωγραφικών συντεταγμένων της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, προκειμένου να αποφευχθούν «παράπλευρες» απώλειες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι απομακρύνθηκε το προσωπικό και έκλεισε την πρεσβεία στην Τρίπολη.
Πάντως, αναφορικά με τα αιτήματα των «συμμάχων» για την «προσφορά» τεσσάρων μαχητικών, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας, με τη δικαιολογία των περικοπών του προϋπολογισμού, έχουν ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου πως δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης τέτοιας υποχρέωσης, όπως η συμμετοχή τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών, η οποία κοστολογείται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ τη μέρα...








Αρθρο του δεξιου Φιλιππα Κρομμυδα σε τοπικη δεξια εφημεριδα των Ιωαννινων, που δειχνει οτι και οι δεξιοι πλεον εχουν καταλαβει τι παιζεται, εκτος απο την αριστερα και τους αναρχικους, που κοιμουνται με τα τσαρουχια, αν δεν ειναι πουλημενοι, που ειναι δηλαδη!

Λιβύη. Επιδρομή κατά της κοινής λογικής…
Προσπαθώ να συγκρατηθώ, σεβόμενος τους αναγνώστες της σελίδος που με φιλοξενεί, ώστε να μην χρησιμοποιήσω χυδαία και βρώμικη γλώσσα, προσπαθώντας να περιγράψω τι ακριβώς συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Λιβύη. Δυσκολεύομαι πολύ, είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξει κανείς το καπάκι ενός βόθρου για να κοιτάξει μέσα και να αποφύγει την μπόχα που αναδύεται, που προκαλεί αποστροφή, αηδία, αναγούλα. Πάρετε λοιπόν βαθιά ανάσα!
Γιατί γίνονται όλα αυτά στην Λιβύη; Για την προστασία του λαού της, μας πληροφορεί ο πρόεδρος Ομπάμα προσβάλοντας, ανελέητα τη νοημοσύνη μας και την λογική μας.
Βομβαρδίζεται δηλαδή, μας λέει, ένας ολόκληρος λαός, καταστρέφεται η υποδομή της χώρας του, διαλύεται η οικονομία του, καταργείται η εθνική του ανεξαρτησία, η αξιοπρέπειά του, για το … καλό του. Τέτοια διαστροφή της γλώσσας ούτε ο ίδιος ο Όργουελ δεν θα μπορούσε ποτέ να την φανταστεί.
Σαράντα χρόνια προσπαθεί ο Μουαμάρ Καντάφι να μετατρέψει έναν νομαδικό, αμόρφωτο, φτωχό λαό σε σύγχρονο οργανωμένο κράτος και μόλις πλησίαζε να το καταφέρει, πλάκωσαν οι «σύμμαχοι», οι «προστάτες» των λαών και ανέλαβαν δράση.
Σε λίγο δεν θα υπάρχει πια Λιβύη, θα γίνει κι αυτή μια υποτελής χώρα, θα κυβερνάται από αχυράνθρωπους, όπως όλες οι υπόλοιπες χώρες του «ελευθέρου κόσμου», θα έχει μετατραπεί σε πτώμα και θα έχει προσφερθεί βορά στους διεθνείς γύπες.
Αλλά ποιος είναι αυτός ο «λαός» για τα δικαιώματα του οποίου κόπτονται οι «σύμμαχοι»; Μήπως είναι τα εκατομμύρια του Λιβυκού λαού, τον οποίον οι δυτικοί «δημοκράτες» έχουν αποκλείσει επικοινωνιακά από τον υπόλοιπο κόσμο και περί της βουλήσεως του οποίου δεν ακούμε τίποτα; Όχι.
Είναι μερικοί τυχοδιώκτες, μισθοφόροι της δεκάρας, που τους δίνουν από δέκα δολάρια, τους βάζουν να χοροπηδάν μπρος στις κάμερες χαμογελώντας, κάνοντας το σήμα της νίκης, αδειάζοντας και κανέναν γεμιστήρα ενίοτε, για να τους δείχνουν εν συνεχεία στον μέσο Ευρωπαίο και Αμερικάνο «δημοκράτη», τον οποίο κατέστησαν πνευματικά ανάπηρο, ανίκανο να σκέφτεται και να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, ώστε να τον πείθουν ότι ορθώς βομβαρδίσουν, ισοπεδώνουν μια χώρα και τον λαό της, για το …καλό του.
Όμως είναι οι «σύμμαχοι» εκείνοι που δουλεύουν πάντα με μισθοφόρους κι όχι ο συνταγματάρχης Καντάφι, όπως διαδίδουν ψευδέστατα.
Μισθοφόροι παντού, από τον απλό λαντζιέρη του αεροπλανοφόρου, μέχρι τον ανταποκριτή δημοσιογράφο, τον υπάλληλο των διαφόρων οργανισμών της «διεθνούς κοινότητος», τους μυστικούς πράκτορες που διαβρώνουν τα έθνη και υποθάλπουν εξεγέρσεις, τους δικαστές των διαφόρων «διεθνών δικαστηρίων», και τους πολιτικούς που αποτελούν την συμμαχία των προθύμων.
Υπάρχει ένα θεώρημα της «πολιτικής γεωμετρίας» που λέγεται «θεώρημα του αντιθέτου» το οποίο επισημαίνει ότι τα πράγματα, όπου εμπλέκονται οι «σύμμαχοι», είναι ακριβώς αντίθετα απ’ ότι λέγονται. Ό,τι εγκληματικό κάνουν αυτοί το προσάπτουν στον αντίπαλό των, κι όποιο δίκιο έχει ο αντίπαλος, το προσεταιρίζονται αυτοί.
Εν προκειμένω, εμφανίζονται οι «σύμμαχοι» ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ο Μ. Καντάφι ως ο καταπατητής των. Ε λοιπόν, στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Πράγματι, ο Μ. Καντάφι από το 1988 έχει θεσπίσει το Διεθνές Βραβείο αλ-Καντάφι για τα ανθρώπινα δικαιώματα (Al-Gaddafi International Prize for Human Rights), το οποίο συνοδεύονταν αρχικά με το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων, και απονέμεται από τον οργανισμό, Βορράς-Νότος, με έδρα την Ελβετία.
Αντίθετα, στο ίδιο διάστημα, οι «σύμμαχοι» ισοπέδωσαν πολλές χώρες και μετέτρεψαν τους λαούς των σε μάζες απελπισμένων, εξαθλιωμένων δούλων, χωρίς απολύτως κανένα ανθρώπινο δικαίωμα, οεδ.
Πολλές διεθνείς προσωπικότητες και οργανισμοί έχουν τιμηθεί με αυτό το βραβείο για την ξεχωριστή συνεισφορά τους στο χώρο της βοήθειας προς τον άνθρωπο και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την υποστήριξη της διεθνούς ειρήνης. Σήμερα το ποσό που απονέμεται είναι της τάξης των 250.000 δολαρίων.
Μεταξύ των τιμηθέντων είναι ο Νέλσον Μαντέλα, Τα Παιδιά της Παλαιστίνης, οι Ιθαγενείς λαοί της Αμερικής, το Αφρικανικό Κέντρο για την Καταπολέμηση του AIDS, τα Παιδιά της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, η Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Κοινωνιών και των Λαών της Αφρικής, ο Φιντέλ Κάστρο, τα Παιδιά του Ιράκ και πολλοί άλλοι.
Στο ίδιο μήκος κύματος, της διαστροφής της πραγματικότητος, κινείται και ο κ. Ε. Βενιζέλος. Πρέπει να γίνει σεβαστή η «βούληση του λαού της Λιβύης», δηλώνει αναίσχυντα, ο υπουργός εθνικής αμύνης ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου, ο οραματιστής της «βουλήσεως του λαού της Λιβύης». Τι «δημοκρατική» ευαισθησία!
Στην πραγματικότητα όμως, τι υποκρισία! Ένας ειδικός νομικός, όπως αυτός, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται τον εξευτελισμό του διεθνούς δικαίου και των οργανισμών που επιβλέπουν της διεθνή νομιμότητα που συντελείται!
Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται τον εξευτελισμό της έννοιας της δημοκρατίας, που λαμβάνει χώρα, εφ’ όσον όλα τα ψέματα τα οποία λέγονται, όλα τα εγκλήματα τα οποία διαπράττονται, λέγονται και διαπράττονται συνειδητά στο όνομα της δημοκρατίας. Δεν μπορεί να μην συνειδητοποιεί ότι αυτή η δημοκρατία χρησιμοποιείται ως κάλυμμα ενός επελαύνοντος διεθνούς φασισμού!
Αντί λοιπόν να βγει και να καταγγέλλει μετά βδελυγμίας όλα τα τεκταινόμενα και να οδηγήσει την σκέψη των μη ειδικών, γνωμοδοτεί έτσι ώστε να καλύπτει νομικά τους επιδρομείς, ταυτίζεται μ’ αυτούς, αποπροσανατολίζει, παραπλανά την σκέψη του απλού λαού, και «σκεπάζει» το έγκλημα που διαπράττουν οι διεθνείς νονοί εις βάρος του λαού της Λιβύης.
Άκουγα τις προάλλες τον κύριο Τσουκαλά, καθηγητής κι αυτός και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, να λέει, ότι όταν βλέπει τον Μουαμάρ Καντάφι, του φαίνεται λίγο σχιζοφρενής. Και έχει δίκιο. Στον δυτικό διεφθαρμένο πολιτισμό, στον οποίο αυτός κάνει καριέρα, δίπλα στους ψεύτες, τους κλέφτες, τους υποκριτές και τους κομπιναδόρους, όποιος είναι αυθεντικός, άμεσος, ανεπιτήδευτος φαντάζει από περίεργος έως σχιζοφρενής. Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στα ψεύτικα λόγια, τα προσποιητά χαμόγελα, στο πολιτικό θέατρο που παίζεται από τα νούμερα που συνεδριάζουν στις Βρυξέλες, ώστε αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να δεχθούμε την αληθινή, την αυθεντική πολιτική.
Γιατί όμως δείχνουν ότι κόπτονται τόσο πολύ οι διεθνείς γκάγκστερ, για την δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα του λαού της Λιβύης;
Η προφανής απάντηση είναι, για να πλιατσικολογήσουν την περιουσία της Λιβύης η οποία ανέρχεται σε περίπου πέντε με έξι τρισεκατομμύρια δολάρια, και να καλύψουν με αυτά ένα μέρος του ακάλυπτου χρήματος το οποίο έχουν τυπώσει και έχει οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε χρηματοπιστωτική κρίση.
Αυτό είναι σωστό ως πρώτη προσέγγιση. Υπάρχουν όμως κι άλλοι λόγοι, λιγότερο προφανείς. Πχ, επειδή δεν μπορούν να προσβάλλουν στρατιωτικά το Ιράν, αποφάσισαν να ανατρέψουν το καθεστώς του, καθώς και αυτό της Συρίας, εκ των έσω. Προκαλούν λοιπόν ανατροπές σ’ όλον τον μουσουλμανικό κόσμο με την ελπίδα, και τους υπόγειους χειρισμούς των βεβαίως, να πάρουν φωτιά το Ιράν και η Συρία.
Μ’ άλλα λόγια βάζουν φωτιά γύρω - γύρω για να κάψουν το οικόπεδο το οποίο θέλουν να καταπατήσουν. Για λίγο, τους ξέφυγε η φωτιά προς το Μπαχρέιν, όμως έκαναν εισβολή τα στρατεύματα της «δημοκρατικής» Σαουδικής Αραβίας και την έσβησαν εγκαίρως, σκοτώνοντας και ισοπεδώνοντας, χωρίς να συγκινηθεί κανένας «δημοκράτης», κανένας ευαίσθητος στα «ανθρώπινα δικαιώματα», και στην «βούληση του λαού του Μπαχρέιν», από την «διεθνή κοινότητα».
Στην εφαρμογή του σχεδίου αυτού θυσίασαν ακόμα και τον δικό τους, τον Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ο οποίος βέβαια θα αποσυρόταν έτσι κι αλλιώς το Φθινόπωρο, λόγω ηλικίας. Είμαι περίεργος να δω, θα επιτύχει αυτό το σχέδιο ή μήπως γυρίσει ο αέρας και η φωτιά καταστεί ανεξέλεγκτη και ανάψουν η Ευρώπη και η Αμερική.
Άλλοι λόγοι, τακτικής της παγκοσμιοποιήσεως, είναι να πλημμυρίσει η Ευρώπη με λαθρομετανάστες, ή ακόμη να υπονομευθεί ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος φαίνεται να κάνει ζαβολιές στην πολιτική της παγκοσμιοποίησης. Δεν επιτρέπει να κατακλυσθεί η Ιταλία από λαθρομετανάστες, και αντί να δανεισθεί, επαναπατρίζει Ιταλικά κεφάλαια, πράγματα πολύ ενοχλητικά για τους διεθνείς μαφιόζους. Προσπάθησαν λοιπόν να τον διαβάλουν, να τον συκοφαντήσουν, εξαγοράζοντας κάτι πορνίδια, αλλά φαίνεται ότι ο Ιταλικός λαός είναι πιο ώριμος από ότι υπολόγιζαν. Έτσι αποφάσισαν να τον ελέγξουν μέσω Λιβύης, ελέγχοντας την ροή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Υπάρχει όμως κι ένας άλλος λόγος, γεωπολιτικής σημασίας. Ο λόγος αυτός είναι η παγκόσμια επικυριαρχία, που έχει καρφωθεί στα αρρωστημένα μυαλά ορισμένων πολιτικώς ψυχοπαθητικών ατόμων. Αυτή τη συλλογική ψυχασθένεια βιώνουμε στις μέρες μας. Η κατάκτηση συνεχίζεται. Η Λιβύη είναι μια πράξη αυτού του έργου. Πρώτα οι ευάλωτες χώρες, οι ασθενείς κρίκοι, και μετά οι ισχυρότερες. Αν νομίζουν οι Γάλλοι, οι Βρετανοί, οι Γερμανοί ότι θα την γλυτώσουν είναι τραγικά γελασμένοι. Θα έρθει σύντομα και η δική των η σειρά, και θα βρεθούν προ εκπλήξεως, όταν θα διαπιστώσουν ποσό μόνοι και ευάλωτοι κατέστησαν.
Θα διαπιστώσουν τότε, ότι όταν αποσταθεροποιούσαν τις έννοιες του δικαίου, της αλήθειας, την λογική, την διαφάνεια, όταν βοηθούσαν να καταστραφούν τα μικρά εθνικά κράτη, πριόνιζαν το κλαδί πάνω στο οποίο καθόταν. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά για να σταματήσουν την ελευθέρα πτώση στο κενό στην οποία θα βρίσκονται.
Όλος ο δυτικός κόσμος βρίσκεται σήμερα σε μια προϊούσα σήψη, σε μια άνευ προηγουμένου παρακμή. Η Αμερική είναι μια ήδη χρεοκοπημένη χώρα. Η Ευρώπη το ίδιο. Όλος ο δυτικός κόσμος έχει ήδη καταρρεύσει οικονομικά, πολιτισμικά, ηθικά. Βιολογικά γηράσκει και εξαφανίζεται, ιδεολογικά στέρεψε, και το κυριότερο, έχασε τον αυτοσεβασμό του, την αξιοπρέπειά του, και την εκτίμηση, της υπόλοιπης ανθρωπότητος. Μοιάζει να έχει υποστεί βαρύ εγκεφαλικό και να αργοπεθαίνει μέσα στις βρωμιές που ο ίδιος δημιούργησε.
Προκαλεί ανατριχίλα, όχι τόσο η βία που ασκείται εναντίον των διαφόρων λαών, όσο η θρασύτητα, η αναίδεια, με την οποία αυτή δικαιολογείται.
Διερωτάται κανένας, είναι δυνατόν ο πρόεδρος μιας ηγέτιδας χώρας, όπως ο πρόεδρος Ομπάμα, να διαστρεβλώνει τόσο πολύ την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος ότι ο Μ. Καντάφι κακοποιεί τον λαό του, ενώ αυτός πάει για να τον σώσει, …βομβαρδίζοντας τον;
Να ομολογεί ότι έδωσε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, η οποία υποτίθεται βρίσκεται υπό την εποπτεία του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, να αναλάβουν μυστικές, σκοτεινές, ύποπτες αποστολές σε μια ανεξάρτητη χώρα, και ο ΟΗΕ να κάθεται να τον ακούει χωρίς να τον εγκαλεί;
Αυτή ήταν η έννοια της «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων»; Αυτό εννοούσε ο ΟΗΕ εκδίδοντας το σχετικό ψήφισμα; Να απαγορεύεται δηλαδή στην Λιβυκή αεροπορία να βομβαρδίζει τους «αντιφρονούντες», αλλά να επιτρέπεται να βομβαρδίζουν οι «σύμμαχοι» για λογαριασμό των «αντιφρονούντων» την Λυβική αεροπορία;
Ή μήπως ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σημαίνει απόβαση στο έδαφος της Λιβύης Βρετανών κομάντος της SAS, όπως και έγινε, ή μήπως ενίσχυση των «αντιφρονούντων» με όπλα και εφόδια και ταυτόχρονα επιβολή εμπάργκο στις νόμιμες δυνάμεις της χώρας, όπως και γίνεται. Διότι το ακούσαμε κι αυτό το πρωτάκουστο, και είδαμε τους Ειρηνοποιούς να επεμβαίνουν…υπέρ του ενός των αντιμαχομένων.
Αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Είδαμε τον ΟΗΕ που η αποστολή του είναι να αποτρέπει την επιθετικότητα, να δίνει άδεια σε χώρες να επιτεθούν, να εισβάλουν και να βομβαρδίσουν μια ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα. Εν συνεχεία δε να μην επιβλέπει πώς χρησιμοποιείται η άδεια αυτή. Είδαμε εν συνεχεία το ΝΑΤΟ να αναλαμβάνει δράση χωρίς εξουσιοδότηση του ΟΗΕ. Είδαμε δηλαδή τον ΟΗΕ να γίνεται μια πατσαβούρα στα χέρια των ιμπεριαλιστών με την οποία αυτοί καθαρίζουν τις βρωμιές των.
Δεν υπάρχει πλέον, ούτε πολιτική αξιοπρέπεια, ούτε διπλωματία, αλλά κυρίως δεν υπάρχει, αν υπήρξε ποτέ, διεθνές δίκαιο. Ωμές επεμβάσεις, εμφανείς αλλά και υπόγειες, γίνονται σε κυρίαρχα κράτη. Ηγέτες συκοφαντούνται, δαιμονοποιούνται, δολοφονούνται. Παράνομα διεθνή δικαστήρια στήνονται που σκοπό έχουν να καθαρίσουν τους πολιτικούς αντιπάλους του «διεθνούς καθεστώτος», ποδοπατώντας κάθε έννοια δικαίου, ηθικής, αξιοπρέπειας.
Όλα όσα λέγονται για διεθνή νομιμότητα, για ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι παρά υποκρισίες, που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τον μέσο αφελή, αδιάφορο, απερίσκεπτο, κουρασμένο, απασχολημένο με τον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης δυτικό ψηφοφόρο, και να εξασφαλίσουν έτσι δημοκρατικό άλλοθι στις εγκληματικές ενέργειές των.
Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Ωμές επεμβάσεις στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας, πέρα από κάθε έννοια πολιτικής. Διαβάζουμε. Ο πρόεδρος Ομπάμα προειδοποίησε τον συνταγματάρχη Μ. Καντάφι, από το Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, όπου δέχτηκε τον Δανό πρωθυπουργό Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, ότι έχει χάσει την νομιμότητά του και πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία, πριν από την συνάντηση που προβλέπεται να έχει η υπουργός του των Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον… με εκπροσώπους της Λιβυκής αντιπολίτευσης στο Παρίσι.
Ο πρόεδρος λοιπόν Ομπάμα, και οι «σύμμαχοι», ξαφνικά δεν αναγνωρίζουν τον Μ. Καντάφι ως νόμιμο εκπρόσωπο του Λιβυκού λαού. Ενώ τον αναγνώριζαν επί σαράντα χρόνια που η Λιβύη ήταν μέλος του ΟΗΕ, κι όλα τα λαμόγια του «ελευθέρου κόσμου» έτρεχαν να φωτογραφηθούν μαζί του, με το αζημίωτο φυσικά.
Ο κ. Παπανδρέου, τζούνιορ, ήταν μέλος του ιδρύματος Καντάφι, το London school of economics, ποιος ξέρει πόσα πήρε για να δημιουργήσει την έδρα Καντάφι, που ακόμα σήμερα διατηρεί. Τα βραβεία Καντάφι διανέμονται επί είκοσι πέντε χρόνια, χωρίς κανένας να διαμαρτυρηθεί. Ο Σαρκοζί, δέχτηκε την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από τον άνθρωπο που τώρα βομβαρδίζει, ο Ανδρέας είχε πάρει τεράστια ποσά, όπως αποκάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης, για να …διώξει τις «βάσεις του θανάτου». Ο Μπερλουσκόνι το ίδιο. Και πόσοι άλλοι που δεν ξέρουμε.
Το αίσχος συνεχίζεται. Οι μισθοφόροι των δέκα δολαρίων χαρακτηρίζονται και νομιμοποιούνται ως...«αντιπολίτευση» με την οποία συνομιλεί η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ. Αυτή δε παροτρύνει και απειλεί τους συνεργάτες του Μ. Καντάφι ότι αν δεν τον εγκαταλείψουν και δεν λιποτακτήσουν, θα τους στείλει στο διεθνές ποινικό δικαστήριο.

απο ελευθεριων ηθων
Και γω, για να πω την αληθεια, τις πρωτες 5 μερες, ειχα την εντυπωση οτι ηταν εξεγερση εναντιον του “δικτατορα Κανταφι”. Μετα αρχισαν να ερχονται καταιγιστικα οι ειδησεις, οτι σκοτωνουν ξενους εργατες, οτι ειναι βασιλικοι και θελουν να επαναφερουν την βασιλεια και την αποικιοκρατια, οτι ειναι καμια 1000δα, οτι ειναι πουλημενα τομαρια, και αρχισα να σκεφτομαι. Μετα ειδα οτι και στις αλλες “εξεγερσεις”, το μονο που κατορθωσαν ηταν να ανεβει η χουντα του στρατου στην εξουσια, οπως στην Αιγυπτο και στην Τυνησια, οπου οι εξεγερσεις των εργαζομενων ηταν εδω και 15 χρονια, πνιγονταν στο αιμα, και κανενα σταυροφορικο ΜΜΕ δε μιλουσε, ενω τωρα που ανεβηκε η χουντα του στρατου διαλυθηκαν με τη μια οι συγκεντρωσεις, και καταλαβα οτι οι κωλοαμερικανοι και η CIA παιζει το γνωστο παιχνιδι των “λαικων εξεγερσεων”, και τα πηρα στο κρανιο, που δεν το αντιληφθηκα απο την αρχη.

http://overdisinformation.wordpress.com/2011/04/05/%ce%b4%cf%85%ce%bf-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/#comments














ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Προς αποχώρηση ο Γκμπάγκμπο μετά την εισβολή ΟΗΕ - Γαλλίας
AMΠΙΤΖΑΝ.-- Μετά από την ολονύχτια αιματηρή στρατιωτική επέμβαση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας δυνάμεις της Γαλλίας και του ΟΗΕ στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, ο απερχόμενος πρόεδρος Λοράν Γκμπάγκμπο διαπραγματευόταν διά αντιπροσώπων την έξοδό του από την εξουσία, ενδεχομένως και από τη χώρα...
Το ρόλο διαπραγμάτευσης είχαν αναλάβει τρεις πιστοί στρατηγοί - μεταξύ τους και ο επικεφαλής του στρατού στρατηγός Φιλίπ Μανγκού - οι οποίοι επιζητούσαν εγγυήσεις για τη ζωή και την ασφαλή έξοδο του Λοράν Γκμπάγκμπο από το υπόγειο καταφύγιο της προεδρικής κατοικίας, όπου βρισκόταν, και ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις πως η άνοδος του Αλασάν Ουατάρα στην εξουσία δε θα σημάνει λεηλασίες και ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών κατά της προηγούμενης κυβέρνησης. Σύμφωνα μάλιστα με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, το Παρίσι - έχοντας συνεννοηθεί προηγουμένως με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν - απαιτούσε από τον Γκμπάγκμπο να δεσμευτεί εγγράφως πως παραιτείται από τη διεκδίκηση της εξουσίας.
Μέσα σε όλα αυτά, ο υπουργός Εξωτερικών της απερχόμενης κυβέρνησης Γκμπάγμπο, Αλσίντ Ντζεντζέ, κατήγγειλε την παράνομη κράτησή του στη γαλλική πρεσβεία στο Αμπιτζάν, επιμένοντας ότι δεν κατέφυγε εκεί προχτές αναζητώντας καταφύγιο (όπως διέδιδε ο Γάλλος πρέσβης Ζαν Μαρκ Σιμόν) αλλά για να διαμαρτυρηθεί για τη στρατιωτική εισβολή στη χώρα του.
Πλήρη κάλυψη στο ολονύχτιο σφυροκόπημα θέσεων του στρατού πέριξ της προεδρικής κατοικίας στο Αμπιτζάν παρείχε σε Παρίσι και ΟΗΕ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Δήλωσε μάλιστα πως υποστηρίζει «απόλυτα» τη στρατιωτική επέμβαση στη δυτικοαφρικανική χώρα, επαναλαμβάνοντας τα περί... «προστασίας των αμάχων». Ωστόσο, οι βόμβες που έριχναν οι Ουκρανοί πιλότοι από τα τρία ελικόπτερα τύπου «Μi-24» της αποστολής του ΟΗΕ και τα καταιγιστικά πυρά των Γάλλων στρατιωτών της αποστολής «Μονόκερος» προκάλεσαν (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες) δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κάνοντας τον εκπρόσωπο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη, Ρούπερτ Κόλβιλ, να εκφράσει υποκριτικά... «ανησυχία»!
Γεγονός πάντως είναι πως ούτε η Γαλλία, ούτε ο ΟΗΕ, ούτε οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για το λαό της Ακτής του Ελεφαντοστού, αλλά για τη σημαντική αγροτική παραγωγή (κακάο, καφέ) και το σημαντικό υποθαλάσσιο πλούτο που κρύβεται στην υφαλοκρηπίδα της χώρας στον Κόλπο της Γουϊνέας. Οι περίπου 4.000.000 κάτοικοι του Αμπιτζάν εδώ και βδομάδες προσπαθούν να επιβιώσουν αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό, καύσιμα, φάρμακα, ηλεκτρικό, και επιστρατεύουν κάθε τρόπο για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί.
Η αντίδραση της Ρωσίας κρύβει συμφέροντα...
Η Ρωσία απαίτησε από τον ΟΗΕ εξηγήσεις σχετικά με την εμπλοκή των ειρηνευτικών δυνάμεων και των γαλλικών στρατευμάτων στις μάχες στην Ακτή Ελεφαντοστού. «Διερευνούμε τη νομική πλευρά των πραγμάτων, επειδή οι ειρηνευτικές δυνάμεις έχουν εντολή που απαιτεί από αυτές να κρατήσουν ουδέτερη και αμερόληπτη στάση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, μετά από συνομιλίες με τον ομόλογό του από την Γκαμπόν, Πάουλ Τόνγκε.
Ο Σ. Λαβρόφ είπε πως η Ρωσία ζήτησε την επείγουσα ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε αυτό να συζητήσει την κατάσταση. Ετσι, λίγο μετά την στάση της Ρωσίας για τη δράση της Γαλλίας και του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, «ανοίγει» ένα «μέτωπο» ρωσικών διαφωνιών στην Αφρική, που βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.
Αν και η Ρωσία δείχνει να κρατά «ουδέτερη στάση», το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αρχικά τοποθετηθεί επιφυλακτικά στην αναγνώριση της νομιμότητας του Αλασάν Ουαταρά, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε βία.
Στην πραγματικότητα, η είδηση ότι η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία «Lukoil», εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου, ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή των εργασιών της για την εκμετάλλευση κοιτάσματος υδρογονανθράκων 100 χιλιόμετρα από τα παράλια της Ακτής Ελεφαντοστού, δείχνει το πραγματικό «ενδιαφέρον» των ιμπεριαλιστών για τις εξελίξεις στην περιοχή αυτή.





ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αλλεπάλληλες ισραηλινές προκλήσεις
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΤΖΕΝΙΝ.-- Σε ρεκόρ κατεδαφίσεων στη Δυτική Οχθη έχει προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός, το Μάρτη, ενώ την ίδια ώρα εγκρίνεται διαρκώς η ανέγερση νέων κατοικιών σε εποικισμούς κυρίως γύρω από την ανατολική Ιερουσαλήμ. Περισσότερα από 76 σπίτια κατεδαφίστηκαν μόνο το Μάρτη στη Δυτική Οχθη, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, αφήνοντας αστέγους 158 Παλαιστινίους, εκ των οποίων οι 105 είναι μικρά παιδιά. Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται ανέγερση άλλων 942 κατοικιών στον εποικισμό Γκίλο, που βρίσκεται στα όρια της ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Σαν να μην έφτανε αυτό, με δήλωση του Νοτιοαφρικανού δικαστή Ρίτσαρντ Γκόλντστοουν, ο οποίος επέβλεψε ως επικεφαλής την ομώνυμη έκθεση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για τα τεκταινόμενα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της εκεί εισβολής των ισραηλινών στρατευμάτων στις αρχές του 2009. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια της σχετικής έρευνας το Ισραήλ δεν είχε συνεργαστεί και ότι στα συμπεράσματά της αναφερόταν σαφώς ότι «τόσο η Χαμάς όσο και το Ισραήλ έπληξαν αδιακρίτως αμάχους κατά τη διάρκεια των μαχών και αυτό ήταν εν γνώσει τους».
Ο Γκόλντστοουν, αλλάζοντας στάση για αδιευκρίνιστους λόγους (σιγουρα πληρωθηκε το τομαρι απο τους σιωναζι) καθώς δεν έχουν προκύψει καινούρια στοιχεία, επανήλθε στο ζήτημα, στην εφημερίδα «Washington Post» και υποστήριξε ότι «αν γνώριζε όσα στοιχεία προέκυψαν από την ανεξάρτητη έρευνα που έκανε για τα γεγονότα ο ισραηλινός στρατός, δεν θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε προσπάθεια ν' αποφύγει να πλήξει αμάχους». Η ισραηλινή διπλωματία ζήτησε από τον ΟΗΕ ν' αποσύρει την έκθεση, υποστηρίζοντας ότι περιέχει «αναληθή στοιχεία», κάτι που απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Η Παλαιστινιακή Αρχή κάλεσε τον Οργανισμό να υπερασπιστεί την έκθεση της επιτροπής και η «Χαμάς» χαρακτήρισε «εξαιρετικά περίεργη την αλλαγή συμπεριφοράς» του δικαστή.
Νεκρός έπεσε στην Τζενίν από Παλαιστινίους ενόπλους ο γνωστός Αραβο-ισραηλινός ηθοποιός Μερ Κχάμις, ο οποίος ήταν ένα από τα σπάνια παιδιά Ισραηλινής μητέρας και Αραβα πατέρα. Ο Κχάμις, όπως και η μητέρα του, διατηρούσε θεατρική σκηνή και σχολή στην Τζενίν και ήταν, στις δημόσιες δηλώσεις του, πολέμιος της ισραηλινής πολιτικής απέναντι στους Παλαιστινίους.







ΑΪΤΗ
Το «αγαπημένο παιδί» της ολιγαρχίας των ταγματων θανατου και των αμερικανων στην προεδρία
ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Ο τραγουδιστής Μισέλ Μαρτελί, γνωστός και ως Σουίτ Μίκι, αλλά περισσότερο γνωστός ως αγαπημένο παιδί του Πετιόνβιλ, δηλαδή της ολιγαρχίας και δημόσιος υποστηρικτής των ταγμάτων θανάτου των Ντιβαλιέ και Τοντόν Μακούτ, φέρεται να είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των επεισοδιακών «προεδρικών εκλογών»
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, από το δεύτερο γύρο των εκλογών, που διεξήχθη στις 20 Μάρτη, ο Μισέλ Μαρτελί προηγείται με ποσοστό 67,57% έναντι της αντιπάλου του πρώην πρώτης κυρίας και γερουσιαστή Μιρλάντ Μανιγκά. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 16 Απρίλη, αφού λήξει η περίοδος κατά την οποία οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγή στις εκλογικές αρχές, αλλά όπως διαφαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές.
Εξάλλου έσπευσε να αναγνωρίσει τη νίκη Μαρτελί η «διεθνής κοινότητα» των ιμπεριαλιστων σταυροφορων, αυτή που έκανε κατοχη και το παν ώστε το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι το επιθυμητό και κατά το δοκούν για τα σχέδια και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Πρώτος όλων ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα, που εξήρε την εκλογική διαδικασία η οποία δήθεν «θα συμβάλει στην ενίσχυση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στην Αϊτή». Σε μια χώρα κατεχομενη απο τους ιμπεριαλιστες σταυροφορους, που ο λαός αργοπεθαίνει στους πρόχειρους προσφυγικούς καταυλισμούς, όπου διαμένει μετά το σεισμό της 12ηςΓενάρη 2010, αντιμετωπίζοντας την επιδημία χολέρας (στους 5.000 πλησιάζουν οι νεκροί και σχεδόν 300.000 τα κρούσματα) και τα συνεχιζόμενα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.





ΚΟΥΒΑ
Νέες αντεπαναστατικές ενέργειες των ΗΠΑ
ΑΒΑΝΑ._ Νέες αποκαλύψεις για τις αντεπαναστατικές ενέργειες των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα η κρατική τηλεόραση της Κούβας. Με συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται πως ο Ραούλ Καπότε, καθηγητής Πανεπιστημίου Παιδαγωγικών Επιστημών της Αβάνας, στρατολογήθηκε από αξιωματούχους του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ στην κουβανική πρωτεύουσα και στη συνέχεια ανέλαβε το ρόλο του πράκτορα «Πάμπλο» για την CIA το 2006. Ο ίδιος ωστόσο υπηρέτησε τη χώρα του εκπληρώνοντας αποστολές για την Κούβα ως πράκτορας «Ντανιέλ». Οι οδηγίες της CIA ήταν ξεκάθαρες. Ο Καπότε έπρεπε να συλλέγει πληροφορίες και ταυτόχρονα να προωθεί, να ενθαρρύνει και να υποκινεί ομάδες διανοουμένων για να διεξάγουν συγκεκριμένες αντεπαναστατικές ενέργειες με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας. Οι πρώτες επαφές του με αξιωματούχους του Γραφείου Συμφερόντων έγιναν μέσω του πρώην προϊσταμένου γραφείου του πρακτορείου «Ρόιτερς» Αντονι Μπόουντλ και στη συνέχεια απέκτησε άμεσες επαφές με τους Αμερικανούς Ρενέ Γκρίνβαντ - πράκτορα της CIA που την δεκαετία του '60 είχε διοργανώσει επιθετικά σχέδια κατά της Κούβας - και Μαρκ Βαχτενχάιμ - συνεργάτη της CIA και ανάμεσα στα άλλα διευθυντή της Κουβανικής Πρωτοβουλίας Ανάπτυξης του Παναμερικανικού Ιδρύματος (PADF), που διαθέτει χρήματα από την Υπηρεσία για την Διεθνή Ανάπτυξη των ΗΠΑ (USAID), για τη χρηματοδότηση αντεπαναστατικών ενεργειών στην Κούβα.
Στο 40λεπτο ντοκιμαντέρ, αναδεικνύεται η προτεραιότητα που δίνουν οι υπηρεσίες των ΗΠΑ για την δημιουργία υποτιθέμενων «ηγετών» που θα ακολουθήσουν τις επιδιώξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού , ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση πως μέρος αυτής της πολιτικής του - που έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια - είναι η στρατολόγηση διανοουμένων.