Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τριτη 5 Απριλιου 2011 _______13.00

Δημοσιεύθηκε: απο ΝΤΑΝΤΟΝ Δευ Απρ 04, 2011 8:00 pm Θέμα δημοσίευσης: O N. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ¨ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ...¨

Εισαγωγή :
Διαβάζοντας την παρακάτω συνέντευξη του Νίκου Κούνδουρου στο ¨Βήμα¨ της τελευταίας Κυριακής , σίγουρα θα αναβιώσουν στο ¨αριστερό¨ φαντασιακό ¨μνήμες¨ από τις ¨Νύχτες των Κρυστάλλων¨ , ¨Φούρνους του Άουσβιτς ¨ , τα ¨ S/S και τα Τάγματα Εφόδου¨ , το ¨Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ ¨ , τα ¨Κολαστήρια της Γκεστάπο ¨ , τους ¨Δρ. Μένγκελε¨ , του ¨Φασισμού που μας κτυπά την πόρτα¨ και τα ¨Αυγά του Φιδιού¨ που… δεν έγιναν ακόμα ομελέτα.
Αυτά λένε τα ¨κλισέ¨ και το ¨μενού¨ των αριστερών αντανακλαστικών, όπου βέβαια σαν ¨Νεοφασισμός¨ νοείται πάντα ο ¨Παλαιό – Φασισμός¨ και – όχι – πραγματικός Νεοφασισμός – Νεοιμπεριαλισμός της ¨Δημοκρατίας¨ και των ¨Ατομικών Δικαιωμάτων¨ στα πλαίσια ενός Νέου – Ηλεκτρονικού – Οργουελικού Αντιρατσιστικού Κράτους ¨ της ¨Παγκόσμιας Καπιταλιστικής Αγοράς¨ και της ¨Παγκόσμιας Διακυβέρνησης¨ με ¨Διεθνή Δικαστήρια¨ και ¨μη¨ - Κυβερνητικές οργανώσεις που υποκαθιστούν – αντικαθιστούν τα Συντάγματα , τα Εθνικά κράτη και τα Κοινοβούλια με την ¨συμμετοχική δημοκρατία¨ και την ¨ηλεκτρονική διαβούλευση και δια βίου μάθηση¨ από τα Μ.Μ.Ε και τις εταιρείες καθοδηγούμενων ¨δημοσκοπήσεων¨ …
Μήπως ζούμε μια νέα δυσδιάκριτη κατοχή με τoν ανοιχτό ¨Μνημονιακό¨ έλεγχο των μητροπολιτικών καπιταλιστικών χωρών ( με την στρατιωτική κάλυψη , εάν απαιτηθεί¨, ευρωχωροφυλάκων¨, του ΝΑΤΟ και άλλων ¨δυνάμεων ταχείας επέμβασης¨ , με και χωρίς ¨ΟΗΕ¨ ) με την παράλληλη ¨αξιοποίηση¨ των προσφύγων –μεταναστών και ¨καταπιεσμένων μειονοτήτων¨ σαν Σώματα ¨Νέων Γκούρκας¨ ( σ.σ. ¨Γκούρκας¨ ορεινή φυλή της Ινδίας που κουβάλησαν οι Εγγλέζοι μαζί τους για την καταστολή του ΕΑΜ στην διάρκεια των Δεκεμβριανών του 1944 ) ;
Ξέρω ¨υπερβολικός¨ ο λόγος μου , οι ¨Γκούρκας¨ είναι οι Βαρδινογιάννηδες και οι Λάτσηδες θα απαντήσουν αμέσως , σύμφωνα με το ¨μενού¨ , διάφοροι φίλοι , ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ -ΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ - ΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ …και η Αριστερά ( χωρίς εισαγωγικά ) είχε κάποτε μεγάλη κατανόηση για το ¨λαϊκό αισθητήριο¨ , το οποίο σήμερα μεταφράζεται σαν ¨μικροαστικό¨ και ¨ρατσιστικό¨ ...
Ν. Κούνδουρος: "Τέσσερα κτήνη που ούρλιαζαν και βρωμούσαν με έκαναν να δω την πραγματικότητα"
*Το Βήμα Κυριακής(3.4.2011) – σελ. Β2.10 – συνέντευξη του Νίκου Κούνδουρου στον Γ. Ζουμπουλάκη –
Μεταξύ άλλων ο Κούνδουρος λέει:
«…Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν ( εννοεί την ληστεία πριν 7 μήνες ). Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα.
Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της ίδια γης παιδιά είμαστε, να μαλακίες. μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές
Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα. Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξʼ τον τον πούστη” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτρα- πάτρα ελληνικά,…τι το θέλανε; Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου, που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες.
Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της, σαν την πουτ… που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως έγινε. …
Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος….
Μετά το επεισόδιο βρέθηκα στο αυτοκίνητο φίλου. Ήρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι.”. Εγώ, που είχα περάσει την περιπέτεια, του λέω “δώστου κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα.
Πήδηξα έξω, τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσουρα με κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ʽπα “βρες το”.
Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσερνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπωση πού έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας.
- Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μια αδεξιότητάς μου. Ήταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα.
Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στο δρόμο χωρίς το καρδιοχτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Όπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”….
( υπογράμμιση δική μας )
ΣΧΟΛΙΟ ( του ιστοτόπου ¨Greeknation¨ ) :
Ο Ν. Κούνδουρος είδε φως όταν κάηκε το δικό του σπίτι. Μέχρι τότε το φως που έκαιγε τα σπίτια των άλλων ίσως να το έλεγε ρατσισμό.
* Στα 17 του χρόνια ήταν μαχητής της ομάδας Μπάυρον του ΕΑΜ.
ΔΙΔΑΓΜΑ : Μην περιμένουμε να ΜΑΣ φωτίσει το φως που θα καίει το δικό μας σπίτι. Η πυρκαγιά στο σπίτι του γείτονα φτάνει να αφυπνίσει και μας.- Κάποια φίλη «ψηφοφόρος του ΚΚΕ μέχρι τότε», έγινε και αυτή «ρατσίστρια» όταν την «αντικατέστησαν» στη δουλειά της δύο «σύντροφοι» από το Μπαγκλαντές.
Ποιος θα χαρακτηρίσει και τον (μαχητή του ΕΑΜ) Κούνδουρο ρατσιστή και ακροδεξιό;
* Και όποιος το κάνει ας μας επισυνάψει το «προοδευτικό» βιογραφικό του.
** Η συνέντευξη Κούνδουρου έχει εξαφανιστεί από το «ηλεκτρονικό βήμα» !
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_2802.html#more
]ΕΠΙΛΟΓΟΣ ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ :
Και βέβαια την συνέντευξη και τον σχολιασμό την αναδημοσιεύουμε από το ¨εθνικιστικό σάϊτ ¨ που έχει την ψευδαίσθηση να αυτοτιτλοφορείται , άκουσον – άκουσον , ¨greeknation¨ . Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να βρούμε την συγκεκριμένη είδηση σε ¨προοδευτικό – αριστερό¨ ιστοχώρο...
Και εάν την βρίσκαμε όμως , τι θα διαβάζαμε ;
Σίγουρα ιδεοληψίες από το γνωστό ¨αριστερό μενού¨ περί ¨σχέσης θύτη – θύματος¨ στην διάπραξη μιας εγκληματικής ενέργειας ( πόσο δηλαδή , σύμφωνα με τους ¨κοινωνιολογίζοντες¨ , επηρεάζει και προκαλεί - το θύμα - τον θύτη – εγκληματία … ) , για τα ¨αγαθά κίνητρα ¨ του αντικοινωνικού - εγκληματία ( πείνα – στέρηση – αδικία … ) , για την ¨ευθύνη όλων μας¨ για όσα συμβαίνουν στους εν-δυνάμει εγκληματίες , για τα ¨τραυματικά παιδικά τους χρόνια¨ και βέβαια εν κατακλείδι για τον ¨ρατσισμό¨ να επικεντρωνόμαστε στην φυλετική καταγωγή ενός εγκληματία , ενώ θα μπορούσε τις ίδιες εγκληματικές πράξεις να τις διεξάγει και ένας έλληνας στη βάση της θεωρίας ¨άνθρωποι είμαστε – λάθη κάνουμε…¨.
Όπως επίσης για τον ¨ρατσισμό¨ να εστιαζόμαστε ¨σ΄ένα και μόνο¨ γεγονός για να βγάλουμε ¨γενικά συμπεράσματα για όλους τους αλλοδαπούς – πρόσφυγες¨, ότι η ¨γενίκευση¨ είναι φασισμός… ¨ και τέλος για την ανάγκη ¨ αυτοδιαχειριζόμενης - σοσιαλιστικής διαχείρισης της οικονομίας¨ με την οποία θα εκλείψουν όλες οι αδικίες και ανισότητες και θα εξασφαλιστούν εργασίες και επαρκή εισοδήματα για όλους , έλληνες και αλλοδαπούς , χωρίς να υπάρχει η ¨αναγκαιότητα¨ παραβατικών και εγκληματικών ενεργειών … ( ¨έτσι πρέπει να γίνει – έτσι θα γίνει ¨ όπως τραγούδησε και η μακαρίτισσα Μαρία Δημητριάδη ).
Ένας άλλος καλοκάγαθος ¨αντιρατσιστής¨ , ο ηθοποιός Στέλιος Μαϊνάς (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=54526950) , πριν περίπου τρείς μήνες βρέθηκε επίσης αντιμέτωπος με ¨ατομικό ταξικός μίσος των κολασμένων της γης στην Πλατεία Βικτωρίας¨ όπου κινδύνεψε η ζωή του.
Μετά από αλλεπάλληλες αμφιταλαντευόμενες δηλώσεις , όπου αρχικά δήλωνε εξοργισμένος για την δολοφονική συμπεριφορά των ¨μεταναστών αδελφών του¨ , τελικά όμως είδε το ¨φώς το αληθινό¨ και επανέκαμψε στην ¨σωστή¨ θεώρηση των πραγμάτων , παραμένει ¨open society¨ και ¨political correct ¨ με κατανόηση για τους ¨κολασμένους του κόσμου¨( προφανώς με λίγο φόβο παραπάνω από την προσωπική του εμπειρία) , δηλαδή παραμένει ¨αριστερός¨ και κατανοεί τα ¨κοινωνικά αίτια ¨ των εγκλημάτων και ¨ευελπιστεί σε ένα καλλίτερο αύριο…¨ .
Να δούμε πότε θα επανακάμψει ο μέχρι τώρα ¨open society¨ και ¨αντικληρικός¨ Ν. Κούνδουρος μετά από το τελευταίο ¨ρατσιστικό του παραλήρημα¨ στο επίσης αντιρατσιστικό και ¨open society¨ -¨ Βήμα ¨, που ήδη όπως διαβάσαμε κατέβασε την συνέντευξη του από την ιστοσελίδα του …
Να δούμε πότε θα νιώσει ¨ενοχή¨ για το ¨γεγονός¨ ότι ανήκει στο ¨ιμπεριαλιστικό έθνος των Ελλήνων ¨ που προκαλεί με τα ¨προνόμια του¨ τον ¨δίκαιο φθόνο και το ταξικό μίσος των όπου γης κολασμένων…¨ .
Βέβαια σε αυτή την θεώρηση δεν χωρά καμία αποδοχή του γεγονότος ότι ο ελληνικός λαός από το 1821 μέχρι σήμερα έχει χύσει ποταμούς αίματος ενάντια στην ιμπεριαλιστική καταπίεση και εκμετάλλευση , για να κατοχυρώσει την ελάχιστη κοινωνική δικαιοσύνη και τις ελευθερίες του.
Κατακτήσεις οι οποίες αφερούνται σήμερα από την άρχουσα αστική τάξη και με την ¨αξιοποίηση¨ των ¨εφεδρικών στρατών ανέργων¨ προσφύγων - ¨μεταναστών¨ , τους οποίους ¨δεν¨ τους θέλουν , ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΠΟΛΥ… , διαφορετικά πως θα κατασκεύαζαν ¨Ολυμπιάδες¨ , ¨Αεροδρόμια¨, ¨Αυθαίρετα¨. Πως θα εξασφάλιζαν την ¨φροντίδα των παιδιών και των γερόντων τους¨ στο ¨1/3¨ του μισθολογικού κόστους που ίσχυε για αυτές τις εργασίες και υπηρεσίες μέχρι το 1990 …
Πως θα συσσώρευαν δεξιοί και αριστεροί ¨αντιρατσιστές¨ - επιχειρηματίες – εργοδότες τρισεκατομμύρια Ευρώ την τελευταία εικοσαετία ( μέρος των οποίων παίχτηκαν και στο χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2001 ) ;
Ο κατακερματισμός της κοινωνίας σε ανομοιογενείς ¨μειονότητες¨ (εθνικές, πολιτιστικές , θρησκευτικές , σεξουαλικές , ¨προνομιούχους και μη προνομιούχους¨ ανάμεσα στους ίδιους τους καταπιεσμένους ) , η διάσπαση κάθε κοινωνικής συνοχής είναι το ¨Α+Ω ¨ της κάθε πολιτικοοικονομικής Εξουσίας , σύμφωνα με το κλασσικό ιμπεριαλιστικό και Μακιαβελικό στην αστική πολιτική επιστήμη δόγμα του ¨διαίρει και βασίλευε¨.
Αυτό που ¨χρειάζεται¨ ο ελληνικός λαός σήμερα , σύμφωνα με τους ¨πεφωτισμένους¨ είναι:
Η , με ένα ανάποδο διάβασμα της ιστορίας , δημιουργία ¨ενός συλλογικού ενοχικού συνδρόμου για τα εγκλήματα τα του¨, το οποίο θα δικαιολογεί κάθε εγκληματική ενέργεια εναντίον του και θα τον οδηγεί στο συμπέρασμα να ανοίξει τα σύνορα του ¨ακόμα πιο πολύ¨ σαν μια μορφή ¨ταξικής αποζημίωσης και αλληλεγγύης…¨
Τι λέει ο άξιος εγγονός του δικτάτορα Πάγκαλου : ¨Είστε προνομιούχοι ρε, δεν δικαιούστε αυτά που έχετε ¨ . Το ίδιο λένε και οι ¨πεφωτισμένοι¨ στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τον μαζικό εποικισμό της Ελλάδας : ¨Είμαστε προνομιούχοι – τους χρωστάμε… πρέπει να τους υποδεχτούμε…¨ , λόγοι ¨ανθρωπισμού¨ , ¨συμπονετικού καπιταλισμού¨ - και ¨συμπονετικής αριστεράς¨ το επιβάλλουν…
Με αυτού του τύπου ¨αριστερές¨ , ¨κοινωνιολογικές¨ και ¨αναρχικές¨ ερμηνείες μας απομένει σαν καθαρτήριος λύτρωση η ¨μαζική αυτοκτονία¨ και η πνευματική λοβοτομή από τα ¨Παρατηρητήρια – Ουάσινγκτον –Βερολίνου ¨ , όπως έγινε και με τους Ίνκας του Περού ( επίσης και με τους ¨ξεχασμένους Ινδιάνους της Β. Αμερικής ) , όταν ο Ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός ¨ανακάλυψε την Αμερική¨ στα πλαίσια της ¨ιστορίας της ανθρωπότητας¨ , που δεν είναι τίποτα άλλο , σύμφωνα με τους αριστεροδεξιούς ¨πεφωτισμένους¨ της Νέας Τάξης Πραγμάτων , παρά η ¨ιστορία των ¨ειρηνικών¨ μεταναστεύσεων των λαών…
Ιστορίες ¨για αγρίους¨ δηλαδή και ¨άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ¨ .







Ο Αλέν Μπαντιού για την επέμβαση στη Λιβύη
από ilesxi 10:52πμ, Τρίτη 5 Απριλίου 2011
Το κατηγορώ του Αλέν Μπαντιού: Μια ανοικτή επιστολή – απάντηση στο Ζαν-Λουκ Νανσύ για την επέμβαση στη Λιβύη
Ναι, αγαπητέ Ζαν – Λουκ, η θέση που υιοθέτησες υπέρ της “δυτικής” επέμβασης στη Λιβύη ήταν πραγματικά μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για μένα.
Δεν παρατήρησες κατευθείαν απ’ την πρώτη στιγμή την ολοφάνερη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που γίνεται στη Λιβύη και σ’ αυτό που λαμβάνει χώρα στις άλλες περιοχές; Ότι δηλαδή στην Τυνησία και την Αίγυπτο είδαμε στ’ αλήθεια μαζικές λαϊκές συναθροίσεις, ενώ στη Λιβύη δεν έχουμε δει τίποτε τέτοιο να γίνεται; Ένας αραβολόγος φίλος μου συγκέντρωσε την προσοχή του τις τελευταίες βδομάδες στο να μεταφράζει τα πλακάτ, τα πανό, τις αφίσες και τις σημαίες, που ήταν τόσο χαρακτηριστικές στις διαδηλώσεις σε Τυνησία και Αίγυπτο: δε μπόρεσε να βρει ούτε για δείγμα κάτι αντίστοιχο στη Λιβύη, ακόμη και στη Βεγγάζη. Ένα πολύ εντυπωσιακό γεγονός για τους “αντάρτες” της Λιβύης, το οποίο είμαι έκπληκτος που δεν το σημείωσες, είναι το ότι δε βλέπεις ούτε μία γυναίκα, ενώ στην Τυνησία και την Αίγυπτο η παρουσία των γυναικών είναι πολύ ορατή. Δεν ήξερες ότι οι γαλλικές και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες οργάνωναν την πτώση του Καντάφι από το περασμένο φθινόπωρο; Και ούτε σου προκάλεσε κατάπληξη το γεγονός ότι, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες αραβικές εξεγέρσεις, όπλα άγνωστης προέλευσης εμφανίστηκαν στη Λιβύη; Ή το ότι ομάδες νέων ανθρώπων άρχισαν αμέσως να πυροβολούν στον αέρα, κάτι που ήταν ασύλληπτο αλλού; Κι ούτε καν σου κέντρισε την προσοχή η εμφάνιση ενός δήθεν “επαναστατικού συμβουλίου”, με επικεφαλής έναν πρώην συνεργό του Καντάφι, ενώ πουθενά αλλού δεν τέθηκε το ερώτημα του να διορίσουν οι εξεγερμένες μάζες κάποιους ανθρώπους που θα αντικαθιστούσαν την κυβέρνηση;
Δεν καταλαβαίνεις το πώς όλες αυτές οι λεπτομέρειες, και πολλές άλλες ακόμη, έρχονται και δένουν με το γεγονός ότι εδώ, και πουθενά αλλού, κλήθηκαν οι μεγάλες δυνάμεις για υποστήριξη; Ότι ένας τέτοιος συρφετός, όπως ο Σαρκοζί και ο Κάμερον, των οποίων οι στόχοι είναι ολοφάνερα βρώμικοι, χειροκροτήθηκαν και λατρεύτηκαν – και συ τώρα τους παρέχεις υποστήριξη. Δεν είναι αυταπόδεικτο ότι η Λιβύη παρείχε ένα πέρασμα γι’ αυτές τις δυνάμεις, σε μια κατάσταση που αλλού τους ξέφυγε από κάθε έλεγχο; Όπως και το ότι η στόχευσή τους, απολύτως σαφής κι απολύτως κλασσική, ήταν να μετατρέψουν μια επανάσταση σε πόλεμο, βγάζοντας το λαό εκτός παιχνιδιού και ανοίγοντας το δρόμο για όπλα και στρατούς – για τις πηγές που αυτές οι δυνάμεις μονοπωλιακά ελέγχουν; Αυτή η ιστορία παίζεται μπροστά στα μάτια μας κάθε μέρα, κι εσύ την αποδέχεσαι; Δε βλέπεις το πως μετά τον εναέριο τρόμο, θα πάμε στα βαρέα όπλα εδάφους, μαζί με τους εκπαιδευτές, τα τεθωρακισμένα οχήματα, τους στρατηγούς, τους συμβουλάτορες και τους κυανόκρανους, και μ’ αυτόν τον τρόπο θα αρχίσει η ανακατάληψη (ευτυχώς σπασμωδικά) του αραβικού κόσμου από το δεσποτισμό του κεφαλαίου και των κρατικών υπαλλήλων του;
Πώς γίνεται να πέφτεις απ’ όλους τους ανθρώπους εσύ σ’ αυτή την παγίδα; Πώς μπορείς και αποδέχεσαι κάθε είδος αποστολής “διάσωσης”, που έχει ανατεθεί στους ίδιους ακριβώς ανθρώπους για τους οποίους η παλιότερη κατάσταση ήταν η καλή, και οι οποίοι θέλουν στην κυριολεξία να επιστρέψουν στο παιχνίδι, με βίαια μέσα, ωθούμενοι από τα κίνητρα του πετρελαίου και της ηγεμονίας; Μπορείς έτσι απλά να αποδεχθείς την ανθρωπιστική ομπρέλα, αυτό τον αισχρό εκβιασμό στο όνομα των θυμάτων; Αλλά όμως είναι οι δικοί μας στρατοί που σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερες χώρες απ’ ό,τι μπορεί να κάνει στη δική του ο Καντάφι, ως ντόπιο αφεντικό. Τι είναι αυτή η εμπιστοσύνη που ξαφνικά εκτείνεται στους μεγαλύτερους χασάπηδες της σύγχρονης ανθρωπότητας, σ’ αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το διαμελισμένο κόσμο τον οποίο καλά γνωρίζουμε; Το πιστεύεις, μπορείς να το πιστέψεις, ότι αυτοί εκπροσωπούν τον “πολιτισμό”, ότι οι τερατώδεις στρατοί τους μπορούν να είναι στρατιές της δικαιοσύνης; Νιώθω πραγματικά έκπληκτος, πρέπει να το ομολογήσω. Αναρωτιέμαι τι στο καλό είναι η φιλοσοφία εάν δεν είναι άμεσα η ριζική κριτική κάθε απερίσκεπτης γνώμης τέτοιου είδους, που διαμορφώθηκε από την προπαγάνδα καθεστώτων όπως τα δικά μας, τα οποία εξαναγκάστηκαν σε αμυντική αναδίπλωση από τις λαϊκές εξεγέρσεις σε περιοχές στρατηγικής σημασίας, και τώρα αναζητούν την εκδίκησή τους.
Λες στο κείμενό σου ότι “αργότερα” η ευθύνη θα είναι “δική μας” (αλλά ποιοί απαρτίζουν αυτό το “μας”, εάν σήμερα περιλαμβάνει το Σαρκοζί και το Μπερνάρ Ανρί Λεβί, αυτούς που βομβαρδίζουν και τους υποστηρικτές τους;) να διασφαλίσουμε ότι το πετρέλαιο, η αγορά όπλων και τα συναφή δε θα επιστρέψουν ξανά. Γιατί “αργότερα”; Είναι τώρα που πρέπει να το διασφαλίσουμε, σταματώντας τις μεγάλες δυνάμεις όσο περισσότερο μπορούμε από το να παρέμβουν στις πολιτικές διεργασίες που εξελίσσονται στον Αραβικό κόσμο. Με το να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε αυτές οι δυνάμεις, που έμειναν ευτυχώς έξω απ’ τα πράγματα για μια σειρά βδομάδες, δε θα προωθήσουν εκ νέου – κάτω απ’ το κατεστραμμένο όνομα της “δημοκρατίας” και τα ηθικά και ανθρωπιστικά προσχήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη από τις πρώτες περιπτώσεις αποικιοκρατικής κατοχής – πετρελαϊκές και άλλες συμφωνίες, οι οποίες είναι πολύ απλά και οι μόνες συμφωνίες για τις οποίες ενδιαφέρονται αυτές οι δυνάμεις και τα κράτη τους.
Αγαπητέ Ζαν – Λουκ, σε περιπτώσεις αυτού του είδους, δεν έχει κανένα νόημα για σένα ή για μένα να πάμε με τα νερά της δυτικής συναίνεσης που ορίζει: “πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνουμε υπεύθυνοι του καθετί που συμβαίνει”. Θα πρέπει να πάμε ενάντια στο ρεύμα, και να δείξουμε ότι ο πραγματικός στόχος των δυτικών βομβαρδιστικών και στρατιωτών δεν είναι σε καμία περίπτωση ο άθλιος Καντάφι, ένας πρώην πελάτης αυτών που τώρα θέλουν να τον ξεφορτωθούν στο όνομα των ανώτερων συμφερόντων τους. Ο πραγματικός στόχος αυτών που βομβαρδίζουν είναι σίγουρα η λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο και η επανάσταση στην Τυνησία, είναι ο απρόβλεπτος και ανυπόφορος χαρακτήρας τους, η πολιτική τους αυτονομία και με μια λέξη: η ανεξαρτησία τους. Το να αντιταχθείς στις καταστροφικές επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων σημαίνει ότι υποστηρίζεις την πολιτική ανεξαρτησία και το μέλλον αυτών των εξεγέρσεων κι επαναστάσεων. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε κι αποτελεί ανεπιφύλακτα το καθήκον μας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Αλέν








O πατενταρισμένος πρακτορας της CIA και στρατιωτικός αρχηγός των εξεγερμένων, στη Βεγγάζη
από Όχι στο ΝΑΤΟ και τα τσιρακια του, γκαρσόν! 1:44πμ, Σάββατο 2 Απριλίου 2011
Kαι το κερασάκι στην νατοϊκή τούρτα! Βίντεο με την άφιξη, από τη Βιρτζίνια στη Βεγγάζη στις 18.3.2011, και η θριαμβευτική υποδοχή από "αυθορμητους εξεγερμένους" του πρακτορα της CIA Χαλίφα Χέφτα που ανέλαβε τη διοίκηση των "επαναστατικών" δυνάμεων. http://www.youtube.com/watch?v=5bF60y0isXo Είναι ο ασπρομαλλης που περιτρυρίζουν οι "αυθόρμητοι" συνοδοί του με τα καλάσνικωφ. (Οι αμερικάνοι συνοδοί του δεν διακρίνονται στο βίντεο που τραβηξαν οι λίβυοι πεμπτοφαλαγγίτες, είναι πολύ "διακριτικοί" για να εκτίθενται...)
Βέβαια και αυτή την φορά ο Διοικητής Χαλίφα δεν τα καταφερε και πολύ καλύτερα στα πεδία της μαχης απ΄ότι καταφερε τόσα χρόνια που προσπάθησε αποτυχημένα να ανατρεψει το καθεστώς της Λιβύης. Παρ΄όλη τη βοήθεια των Δυτικών (αμερικάνων, γαλλων και άγγλων) με βομβαρδισμούς του Λιβυκού στρατού, εξοπλισμό και υψηλή καθοδήγηση των ανταρτών οι ήττες τους είναι συνεχείς στο έδαφος. Χωρίς το ΝΑΤΟ δεν κανουν βήμα...
Συνταγματάρχης Χαλίφα Χέφτα, ένας πρακτορας της CIA στην ηγεσία της εξέγερσης..
από ταμπακιέρα 11:19μμ, Σάββατο 2 Απριλίου 2011
Άλλο ένα βίντεο από τη θριαμβευτική υποδοχή των "αυθόρμητων" εξεγερμένων στη Βεγγάζη στον πράκτορα της CIA Χαλίφα που ανέλαβε τη διοίκηση των "επαναστατικών δυνάμεων" στο έδαφος ενώ από τον αέρα αναλάμβαναν οι πολεμικές αεροπορίες ΗΠΑ, η Γαλλία και η Αγγλία, για την "προστασία των αμάχων"... http://www.youtube.com/watch?v=piWfzkCt8LM&feature=related Και παρεμπιπτόντως την πτωση Κανταφι την θελουν τόσο η Δύση όσο και το Ιραν. Με τη διαφορά ότι αλληλοξεμπροστιάζονται γιατί μετά την προσδοκώμενη ανατροπή θα ξεκινήσει και η αλληλοεξόντωση των δοσίλογων φιλοδυτικών με τους ισλαμιστές...
Φυσικά και χαίρονται στο Ιραν με τον βομβαρδισμό της Λιβύης.
από Αχμαντινετζάντ 2:44μμ, Κυριακή 3 Απριλίου 2011
Το καθεστώς Κανταφι είναι κοσμικό κι εχθρικό προς τον ισλαμισμό, σουνίτικο ή σιίτικο όπως η ισλαμική δημοκρατία του Ιραν. Και οι ισλαμιστες καθε είδους εχθρεύονται τον Κανταφι. Είναι χαρακτιριστικό ότι από τα δυο στρατόπεδα που συγκρούονται ένοπλα στη Λιβύη μόνο στο κυβερνητικό στρατόπεδο μάχονται γυναίκες. Από την άλλη όμως, το ότι ο βομβαρδισμός της Λιβύης γίνεται από τους αμερικανους που καθοδηγούν στο έδαφος τους λίβυους κόντρας δεν ενθουσιάζει τους Ιρανούς ισλαμιστές που έχουν πολλούς λόγους να ανησυχούν ότι θα μπορούσαν στο μέλλον να υποστούν τα ίδια, στο όνομα πάντα της "ελευθερίας"... Γιαυτό μπορεί από τη μια να χαίρονται για τους βομβαρδισμούς που δέχεται η Λιβύη και να λιβανίζουν τους εξεγερμένους εναντίον του Κανταφι από την άλλη όμως καταγγέλουν τον νεοαποικισμό και την υποκρισία της Δύσης καθώς και τη χειραγώγηση της εξέγερσης από τους αμερικάνους και τα υποχείριά τους.
Η διεθνής αποκάλυψη του πρακτορα της CIA συνταγματαρχη Χαλίφα Χίφτερ
από γκαρσόν 7:30μμ, Κυριακή 3 Απριλίου 2011
που ανέλαβε, με τις ευλογίες των ΗΠΑ, την ηγεσία της ένοπλης εξέγερσης αντικαθιστώντας τον προηγούμενο αρχηγό της, τον Στρατηγό Αμπντούλ Φαταχ Γιουνίς που μέχρι πρότινος ήταν Υπουργός Δημόσιας Ταξης και Ασφαλείας του Κανταφι. Τους πήρανε χαμπάρι και στην Ελλάδα....
Ειδικά για αυτόν τον Χίφτερ γραφει η σημερινή Ελευθεροτυπία:
"Το πιο αμφισβητούμενο, ωστόσο, πρόσωπο απ' όσα έφτασαν για να «συνδράμουν την επανάσταση» στη Λιβύη, είναι ο Χαλίφα Χίφτερ (επίσης αναφερόμενος ως Χάφτερ ή Χέφτερ), που επέστρεψε από τις ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου και διορίστηκε επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της αντιπολίτευσης. Οι μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες ούτε καν ανέφεραν το όνομά του, ενώ σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές εφημερίδες φιλοξένησαν συνεντεύξεις του, όπου παραλείπεται ωστόσο ένα βασικό στοιχείο: ότι ηγήθηκε μιας ένοπλης ομάδας, του Εθνικού Μετώπου Σωτηρίας της Λιβύης (NFSL), που χρηματοδοτήθηκε και εκπαιδεύτηκε από τη CIA για να ανατρέψει τον Καντάφι, όπως αποκαλύπτει στο Asian Pacific Journal ο Πίτερ Ντέιλ Σκοτ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και συγγραφέας τού «Η αμερικανική πολεμική μηχανή». Σύμφωνα με την «Μοντ Ντιπλοματίκ», οι «πρακτορικοί δεσμοί» σφυρηλατήθηκαν το 1987 όταν ο Χίφτερ -που ως συνταγματάρχης του Καντάφι πολεμούσε στο Τσαντ κατά του καθεστώτος Χεμπρέ- λιποτάκτησε και πέρασε στις γραμμές του NFSL, όπου δημιούργησε τη δική του πολιτοφυλακή και πάλι με χρήματα της CIA, η οποία όταν ανατράπηκε ο Χεμπρέ το 1990 ανέλαβε να τον φυγαδεύσει στις ΗΠΑ μαζί με άλλους μαχητές.
Εκτοτε το NFSL συνέχισε τη δράση του οργανώνοντας επιθέσεις στη Λιβύη αλλά και συνέδρια στην Ουάσιγκτον. Οσο για τον Χίφτερ, κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς δουλειά έκανε για να συντηρήσει τη μεγάλη του οικογένεια ζώντας στην Βιρτζίνια, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την έδρα της CIA".
Και άλλα για δαύτον, τον αρχηγό των εξεγερμένων, εδώ:
http://vaticproject.blogspot.com/2011/04/american-media-silent-on-libya-rebel.html
Έξοπλισμός κι εκπαίδευση των "εξεγερμένων" του Χαλίφα Χέφτα μεσω των συνόρων με Αίγυπτο...
από Ο κόσμος τόχει τούμπανo κ η CIA κρυφό καμάρι 2:16πμ, Δευτέρα 4 Απριλίου 2011
Rebel Source Tells Al Jazeera About Training Offered By US and Egyptian Special Forces In Eastern Libya.
Εξοπλισμός μέσω των αιγυπτιακών συνόρων και εκπαίδευση από στρατιωτικούς ΗΠΑ και Αιγύπτου
από από το tvxs, για όσους δεν ξέρουν αγγλικά 2:59πμ, Δευτέρα 4 Απριλίου 2011
" Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντικαθεστωτικοί δημιούργησαν στη Βεγγάζη μία «ομάδα κρίσεων», στην οποία συμμετέχει και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του Καντάφι Αμπντελ Φάταχ Γιούνες αλ Αμπίντι, με στόχο την αναδιοργάνωση των στρατιωτικών τους δυνάμεων και τη διακυβέρνηση των περιοχών της χώρας που έχουν υπό τον έλεγχό τους.
Παράλληλα, ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, εκπαιδεύουν και συμβουλεύουν τους αντάρτες στη Λιβύη, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Πιο συγκεκριμένα ένας αντάρτης που αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του, εκπαιδεύτηκε μαζί με συντρόφους του σε παράνομες εγκαταστάσεις στην ανατολική Λιβύη, όπου από την αρχή της εξέγερσης κυριαρχούν οι αντικαθεστωτικοί.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι επαναστάτες παρέλαβαν ένα φορτίο με πυραύλους Κατιούσα, με καράβι, μέσω Αιγύπτου και πως Αμερικανοί και Αιγύπτιοι στρατιωτικοί των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών, έφθασαν στη Λιβύη για να τους εκπαιδεύσουν στις τεχνικές χρήσης των νέων πυραύλων. "
Αποκαλυπτήρια...
από Όχι άλλους "μαχητές της ελευθερίας" της CIA 4:33πμ, Τρίτη 5 Απριλίου 2011
Τα ΜΜΕ χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται κατά κανόνα ως εργαλεία προπαγάνδας και χειραγώγησης του πληθυσμού και στη συγκεκριμενη περίπτωση ως εργαλεία δαιμονοποίησης του Κανταφι, ηρωοποίησης των "εξεγερμένων¨" υποστήριξης της αμερικανοαναοιτής επίθεσης. Με μια προσεκτικότερη ματιά όμως φαίνεται αμέσως η απάτη και με λίγο ψαξιμο μέσα στο κυκεώνα της προπαγάνδας φαίνεται ότι δεν ισχύουν αυτά που γραφτηκαν για τη Λιβύη. Μέρα με τη ,μέρα άλλωστε γίνεται ένα συνεχές αποκαλυπτύριο των ψεμμάτων κι αυτό ενοχλεί πολύ όσους τα πίστεψαν και μας τα σερβιραν και σε μας για αλήθειες. Τελος πάντων είναι κατανοητή η απογοήτευση από της κατάρρευση της πλανης για την "κοινωνική επανάσταση" στη Βεγγάζη αλλά πρέπει να βλέπουμε τα πραγματα όπως είναι, κι όχι όπως θελουν να μας τα δείξουν οι δυτικοί "ανθρωπιστές", το ΝΑΤΟ και τα φερέφωνά του.
Από σχόλιο αναγνώστη της guardian:
Libya: Is this neo-colonial war or humanitarian operation?



15.45






ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ - ΓΑΛΛΙΑ
Γαλλική επέμβαση με άλλοθι τη «διάσωση» των ξένων
ΠΑΡΙΣΙ - ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-- Με το τετριμμένο πρόσχημα της «διάσωσης» Γάλλων και άλλων ξένων υπηκόων, η Γαλλία πραγματοποιεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο ακόμη μία στρατιωτική επέμβαση στην Ακτή Ελεφαντοστού, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντά της και σε αυτή την πρώην αποικία, που «συμπτωματικά» είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα κακάο στον κόσμο...
Γάλλοι στρατιώτες κατέλαβαν ήδη το αεροδρόμιο της οικονομικής πρωτεύουσας, Αμπιτζάν, που ελεγχόταν από δυνάμεις του ΟΗΕ. Επιπλέον, οι δυνάμεις της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής στη χώρα, με την ονομασία «Μονόκερος», ενισχύθηκαν με περίπου 150 στρατιώτες από μόνιμη στρατιωτική βάση στην Γκαμπόν. Οι Γάλλοι στρατιώτες πλέον ανέρχονται σε 1.650, παίζοντας έμμεσα ρόλο ενίσχυσης ή «περιφρούρησης» των ενόπλων δυνάμεων του αναγνωρισμένου ως νικητή των τελευταίων εκλογών (από ΗΠΑ, Γαλλία, ΕΕ και ΟΗΕ) και πρώην ανώτερου στελέχους του ΔΝΤ, Αλασάν Ουατάρα.
Ο πρωθυπουργός του Ουατάρα, Γκιγιόμ Σορό, εκτίμησε ότι «ο χρόνος είναι ώριμος για μία ταχεία επέμβαση», που θα επιταχύνει τις εξελίξεις.
Η γαλλική στρατιωτική επέμβαση προκαλεί την έντονη αντίδραση του απερχόμενου προέδρου της χώρας, Λοράν Γκμπάγκμπο, ο οποίος χαρακτήρισε τους Γάλλους στρατιώτες «κατοχική δύναμη», και αρνείται να παραδώσει αμαχητί την εξουσία, προτιμώντας κλιμάκωση των εμφύλιων συγκρούσεων.
Μέσα σε όλα, ο ΓΓ του ΟΗΕ επέκρινε τις δυνάμεις του Ουατάρα ως ύποπτες για τις σφαγές πολλών εκατοντάδων κατοίκων της δυτικής πόλης Ντουκουέ (που κατελήφθη την περασμένη βδομάδα από δυνάμεις του Ουατάρα). Οι πληροφορίες φέρουν τους νεκρούς κατοίκους της Ντουκουέ να είναι τουλάχιστον 380 έως και 800. Οι νεκροί από τον περασμένο Νοέμβρη, οπότε πραγματοποιήθηκαν οι αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 1.300. Στην πραγματικότητα, όμως, ελάχιστοι γνωρίζουν πόσοι άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια αυτής της παρατεταμένης κρίσης.
Πάντως, η κατάσταση στο Αμπιτζάν είναι ρευστή, καθώς εκεί παίζεται ο πιθανός επίλογος της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δυνάμεις του Ουατάρα και του απερχόμενου προέδρου Γκμπάγκμπο που ξεκίνησε χτες βράδυ με την παράλληλη πραγματοποίηση σφοδρών βομβαρδισμών από γαλλικά αεροσκάφη σε συνεργασία με στρατιωτικά ελικόπτερα του ΟΗΕ κατά θέσεων του στρατού (και όχι μόνον...) στο Αμπιτζάν.
Οι βομβαρδισμοί έγιναν με την πλήρη κάλυψη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, που ανακοίνωσε ότι έγιναν κατόπιν «κατεπείγοντος αιτήματος προς τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί» και στο πλαίσιο της απόφασης 1975 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τάχα για να τεθούν εκτός μάχης τα βαριά όπλα του στρατού που χρησιμοποιούνται κατά αμάχων και κυανοκράνων...






ΠΡΟΩΡΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
Νέα «φάρσα» με τον Ναζαρμπάγιεφ
ΑΣΤΑΝΑ.-- Ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ επανεξελέγη Πρόεδρος του Καζακστάν, στις πρόωρες προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα, συνεχίζοντας έτσι τη διαχείριση του καπιταλισμού, σε μια χώρα που διαθέτει ενεργειακό πλούτο και αποτελεί πέρασμα των πρώτων υλών προς την Ευρώπη και την Ασία, παράγοντες που ενισχύουν τις αντιθέσεις και τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή. Αλλωστε, και η αστική τάξη του Καζακστάν διατηρεί καλές σχέση με το ΝΑΤΟ όπως και με τη Ρωσία και την Κίνα.
Οπως ανακοίνωσε χτες η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της χώρας και σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, ο Ναζαρμπάγιεφ, 71 χρόνων έλαβε το 95,5% των ψήφων και η συμμετοχή κυμάνθηκε σχεδόν στο 90%. Οι τρεις «αντίπαλοί» του - όλοι πιστοί στο καθεστώς - έλαβαν λιγότερο από 3%, ενώ ο ένας από αυτούς παραδέχθηκε ότι ψήφισε υπέρ του απερχόμενου Προέδρου. Υπενθυμίζεται πως τόσο το Κομμουνιστικό Κόμμα Καζαχστάν, όσο και το το Κόμμα «Alga» και ορισμένες άλλες κοινωνικές οργανώσεις είχαν καλέσει το λαό να σαμποτάρουν την εκλογική διαδικασία, αποκαλώντας την «φάρσα» και καταγγέλλοντας τους περιορισμούς και τις παραβιάσεις στα πολιτικά δικαιώματα. Στις βουλευτικες εκλογες τον Αυγουστο του 2007, το κομμα του Ναζαρμπαγιεφ "πηρε" 88% και ολες τις εδρες της Βουλης (τις 98μελης), το Κομμουνιστικο Κομμα παλι εκανε αποχη, ενω ενα καποιο Λαικο Κομμουνιστικο Κομμα, συμμετειχε, και "πηρε" 1,31%.
Ο Ναζαρμπάγιεφ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, υποστήριξε πως «θα συνεχίσει τη διαδικασία οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων», δυσχεραίνοντας την καθημερινή ζωή του λαού, με αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας, του πληθωρισμού, των τιμών βασικών προϊόντων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το ξεπούλημα των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.
Για «ελλείψεις ανάλογες με αυτές που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων εκλογών» κάνει λόγο η ανακοίνωση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) (παραμάγαζο των ιμπεριαλιστικών κέντρων) που δεν μπορούσε να κρύψει την κατάφωρη παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων ωστόσο υποστηρίζει πως χρειάζονται «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη διεξαγωγή πραγματικών δημοκρατικών αλλαγών» δηλαδή στην ουσία καπιταλιστικές αναδαρθρώσεις. Πολλές επίσης είναι οι καταγγελίες για εξαγορά ψήφων που σε νεαρούς ψηφοφόρους «ανταλλάσσονταν» με ...μπλέντερ και βραστήρες, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι φοιτητές που εξαναγκάστηκαν να ψηφίσουν, μετά από απειλές για διαγραφή τους από το πανεπιστήμιο.





ΣΟΜΑΛΙΑ
Οι ιμπεριαλιστες ανακήρυξαν και κρατίδιο Αζανίας στα εδαφη της Σομαλιας...
NAΪΡΟΜΠΙ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τη καινουρια δημιουργία του «ανεξάρτητου κρατιδίου» της Αζανίας στη μεθόριο Σομαλίας - Κένυας ανακοίνωσαν προχτές στο Ναϊρόμπι της Κένυας κατοχικοι πουλημενοι Σομαλοί πολιτικοί, με την πλήρη υποστήριξη των κενυατικών αρχών, οι οποίες είδαν την περίπτωση της Αζανίας σαν μία καλή προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ζώνης απόστασης «ασφαλείας» από την (σπαρασσόμενη εδώ και χρόνια από εμφύλιες συγκρούσεις και ξένες επεμβάσεις) γείτονα.
Ως "πρόεδρος" του κρατιδίου της Αζανίας εμφανίστηκε ο Μοχάμεντ Αμπντι Γκάντι, που είπε πως το πρώτο του καθήκον θα είναι να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του εδάφους της «χώρας του» από τους ισλαμιστές της οργάνωσης Σαμπάμπ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «δεν αποσπά εδάφη από τη Σομαλία».
Ωστόσο, ο Σομαλός υπουργός Πληροφοριών Αμπντουλκαρίμ Τζάμα χαρακτήρισε «κακή ιδέα» τη δημιουργία τέτοιων κρατιδίων με αυτόνομες κυβερνήσεις που δε θα συνεννοούνται και δε θα είναι υπόλογες στην κεντρική σομαλική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «οδηγούν στο μονοπάτι της ασυνεννοησίας και της καταστροφής».
Στην ευρύτερη περιοχή της Σομαλίας έχουν δημιουργηθεί πάνω από 10 τέτοια «κρατίδια». Χτες πάντως η κυβέρνηση του υποστηριζόμενου από τη Δύση σεΐχη Σαρίφ Αχμέντ πανηγύριζε για τα εγκαίνια του πρώτου κρατικού τηλεοπτικού σταθμού στο Μογκαντίσου...





ΤΟΥΡΚΙΑ
Διαδηλώσεις Κούρδων
ΑΓΚΥΡΑ.-- Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την αυτονόμηση του Κουρδιστάν πραγματοποίησαν χτες Κούρδοι στη νοτιοανατολική Τουρκία. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι διαδηλώσεις και η απαίτηση παραχώρησης δικαιωμάτων, ειδικά από την κουρδική κοινότητα θα ενταθούν όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών του Ιούνη, δοκιμάζοντας τις αντοχές του τουρκικού κράτους και της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών με μη βίαιο τρόπο, καθώς οι όποιες κινητοποιήσεις συνήθως καταστέλλονται από την αστυνομία. Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν και Κούρδοι βουλευτές, ζητώντας την αναγνώριση του κουρδικού λαού, τη διάλυση φιλοκυβερνητικής ομάδας στρατιωτών που πολεμά κατά των Κούρδων ανταρτών και την απελευθέρωση του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), Αμπντουλάχ Οτσαλάν.





ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Διαδηλώσεις και νέες επιθέσεις
ΜΑΖΑΡ-Ι-ΣΑΡΙΦ, ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις χιλιάδων Αφγανών, με αφορμή την κίνηση Αμερικανού πάστορα να κάψει αντίγραφο του Κορανίου, εκφράζοντας το αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα στο κατεχόμενο Αφγανιστάν, που ενισχύεται ιδιαίτερα με τις συνεχιζόμενες δολοφονίες αμάχων. Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή και συνεχίζονται, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σάββατο και την Κυριακή τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 150 να τραυματιστούν στην Κανταχάρ με επιθέσεις και κατά της αστυνομίας που λειτουργεί ως συνεργάτης των κατοχικών δυνάμεων.
Αρκετοί διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες των Ταλιμπάν, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι η συνεχιζόμενη κατοχή, με τις δολοφονίες αμάχων και την πολεμική κατάσταση που διαιωνίζεται, οδηγεί τους Αφγανούς πιο κοντά σε ομάδες όπως οι Ταλιμπάν, αφου είναι η μόνη τους διέξοδος.
Παράλληλα, χθες δύο κατοχικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά Αφγανού αστυνομικού στην επαρχία Φαριάμπ. Οι κατοχικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως ο ένοπλος να «μην ήταν αστυνομικός».
Στο Πακιστάν 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις την Κυριακή σε τέμενος μουσουλμάνων Σούφι στην πόλη Ντέρα Γκάζι Καν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι «Ταλιμπάν», υποστηρίζοντας ότι οι μαχητές θα συνεχίσουν τις επιθέσεις απαντώντας στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον τους η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ στις περιοχές των φυλών. Αστυνομικές πηγές διέρρευσαν ότι το συγκεκριμένο τέμενος είχε δεχθεί απειλές από σκληροπυρηνικούς Ταλιμπάν.





ΥΕΜΕΝΗ
Αιματηρές συγκρούσεις με ανοχή των ΗΠΑ
ΣΑΝΑ'Α.-- Κλιμακώνεται περαιτέρω η ένταση στην Υεμένη με τις αρχές να αιματοκυλίζουν ολοένα και περισσότερο τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, τον Σάλεχ ν' αρνείται, επί της ουσίας, να εγκαταλείψει την εξουσία και τις ΗΠΑ, τον ισχυρότερο σύμμαχό του επί δεκαετίες, να φαίνεται να εξετάζει την εγκατάλειψή του. Στο «παιχνίδι» φαίνεται να εισέρχεται δυναμικά και η ΕΕ, που επιδιώκει προφανώς μέσα στην αναταραχή να διασφαλίσει κάποιο έρεισμα σε μια σημαντική, γεωστρατηγικά, χώρα εγκαθιστώντας επαφές με την αντιπολίτευση.
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, χτες, χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης Ταΐζ, νοτίως της πρωτεύουσας, και ήρθαν αντιμέτωποι με άνδρες των δυνάμεων καταστολής, αλλά και μερίδα του στρατού που παραμένει πιστή στον Σάλεχ. Την Κυριακή, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και γκλομπς είχαν τραυματιστεί περισσότεροι από 400 άνθρωποι και είχε σκοτωθεί ένας. Χτες, όμως, φαίνεται ότι έγινε πραγματικό μακελειό, καθώς αστυνομικοί, στρατιώτες και ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 διαδηλωτές να σκοτωθούν, περισσότεροι από 300 να τραυματιστούν και να επικρατήσει χάος. Αλλοι 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στο λιμάνι της Χουντάιτα.
Μία μέρα νωρίτερα, ο, επί 32 χρόνια, ισχυρότερος άνδρας Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, δήλωνε κατηγορηματικά ότι «δεν συζητά τίποτε αν δεν τερματιστούν οι διαμαρτυρίες και δεν τιμωρηθεί το τμήμα του στρατού που λιποτάκτησε (δηλαδή συμπαρατάχθηκε με τους διαδηλωτές)». Ο Σάλεχ, πάντως, φαίνεται να χάνει διαρκώς σε υποστηρικτές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times», εδώ και μία εβδομάδα, οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με σειρά αντιπολιτευόμενων δυνάμεων στην Υεμένη προκειμένου «να διευκολυνθεί η έξοδος του Σάλεχ από την εξουσία και η διασφάλιση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή».
Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν μια σειρά από σαφείς προτάσεις: Τερματισμό της αναταραχής, αντικατάσταση του Σάλεχ από τον αντιπρόεδρο Χάντι, σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σύσταση αρχής που θα επιβλέψει εκλογές και έτσι προετοιμάζεται η επόμενη μέρα με «αλλαγή φρουράς» από την άρχουσα τάξη της χώρας.





ΙΑΠΩΝΙΑ
Αυξάνουν τις ποσότητες ραδιενεργού νερού στον ωκεανό...
ΤΟΚΙΟ - ΒΙΕΝΝΗ.-- Το ρίξιμο τουλάχιστον 11.500 τόννων ραδιενεργού ύδατος στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι το τελευταίο μέτρο απελπισίας που σκέφτηκαν τα στελέχη της εταιρείας TEPCO για να αντιμετωπίσουν την τεράστια διαρροή υδάτων από τα προβληματικά πυρηνικά συγκροτήματα της Φουκουσίμα, δημιουργώντας «χώρο» για τις ασταμάτητες διαρροές. Προσπάθησαν δε να «καθησυχάσουν» τους Ιάπωνες πως τάχα οι ποσότητες του συγκεκριμένου ύδατος «δεν είναι τόσο βλαβερές» για την υγεία του ανθρώπου και της θαλάσσιας ζωής, διαβεβαιώνοντας πως θα παρακολουθούν την πορεία των ραδιενεργών νερών στον Ωκεανό από τα ίχνη που θα αφήνει πίσω της μία ειδική χρωστική ουσία στο χρώμα του γάλακτος που πρόσθεσαν επίτηδες στα μολυσμένα ύδατα...
Παράλληλα, στελέχη της (υπεύθυνης για την καταστροφή) εταιρείας ΤEPCO έχυσαν χτες κροκοδείλια δάκρυα για τις σοβαρότατες βλάβες και δεινά που υφίστανται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Φουκουσίμα έπειτα από το πυρηνικό δυστύχημα. Ταυτόχρονα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι προέβλεπαν πως θα χρειαστούν «αρκετοί μήνες» για να επιτευχθεί η ψύξη στα συστήματα των πυρηνικών αντιδραστήρων και «πολλά χρόνια» σκληρής δουλειάς για τον καθαρισμό της βαριά μολυσμένης από τη ραδιενέργεια περιοχής...
Το ίδιο 24ωρο, ο Ιάπωνας επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιούκιο Αμάνο, μιλώντας σε έκτακτο συνέδριο στην έδρα του οργανισμού στη Βιέννη της Αυστρίας, σημείωσε πως οι εξελίξεις στη Φουκουσίμα «άλλαξαν τα πάντα» για τις πυρηνικές βιομηχανίες, προσθέτοντας ότι πλέον «δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πριν...» Κάλεσε τους ειδικούς και τη «διεθνή κοινότητα» να διδαχθούν από την πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα, που όπως είπε ξεκίνησε αμέσως μετά το τσουνάμι της 11ης Μάρτη. Επιπλέον, ζήτησε «διαφάνεια και απαρέγκλιτη τήρηση» των διεθνών κανονισμών ασφαλείας σε όλες τις πυρηνικές βιομηχανίες για να γίνει «ασφαλέστερη η πυρηνική ενέργεια», εκφράζοντας τέλος τη βούληση να στείλει στην Ιαπωνία ομάδα ειδικών «το συντομότερο δυνατόν» για να εκτιμήσει επί τόπου το δυστύχημα.





ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP θα αρχίσει το καλοκαίρι εκ νέου την εξόρυξη πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ένα χρόνο μετά την καταστροφή του Κόλπου από την έκρηξη στην εξέδρα Deep Horizon, τον Απρίλη του 2010. Η BP φέρεται να έλαβε άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να αρχίσει ξανά εργασίες σε 10 υπάρχοντα κοιτάσματα και πηγάδια και σε αντάλλαγμα... η εταιρεία συμφώνησε να συνεργάζεται στενότερα με τις κυβερνητικές υπηρεσίες ασφαλείας.
ΜΑΝΑΜΑ.-- Εντός του εμιράτου, οι αρχές του βασιλιά Κχαλίφα απαγόρευσαν μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες τις σιιτικής αντιπολίτευσης, την «al Wasat», υποστηρίζοντας ότι «διασπείρει ψευδείς ειδήσεις».
ΡΑΜΠΑΤ.-- Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα, ζητώντας να μπει «τέλος στη διαφθορά, στην κοινωνική αδικία και στον αυταρχισμό». Πρόκειται για την πρώτη διαδήλωση που οργανώνεται μετά την αναγγελία σημαντικών μεταρρυθμίσεων από τον βασιλιά Μουχάμαντ τον 6ο, του οποίου την εξουσία, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν αμφισβητούν οι διαδηλωτές.



22.00






ΤΕPCO: «7,5 εκατ. περισσότερο από το νόμιμο όριο ραδιενέργειας στη θάλασσα» Τρισχειροτερα τα πραγματα απο το Τσερνομπιλ!
Τρίτη, 5 Απριλίου 2011, 14:05
Η εταιρεία TEPCO ανακοίνωσε σήμερα ότι ανίχνευσε επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου 7,5 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από το νόμιμο όριο στο θαλασσινό νερό κοντά στην τσιμεντένια τάφρο που έχει υποστεί ρωγμή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Το Σάββατο, η TEPCO, η οποία εκμεταλλεύεται τον σταθμό και προσπαθεί να τον θέσει υπό έλεγχο μετά την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, διαπίστωσε ότι μολυσμένο νερό διαρρέει απευθείας στη θάλασσα από τάφρο κοντά στον αντιδραστήρα 2.
Η μόλυνση είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη απ' ό,τι είχαν δείξει προηγούμενες μετρήσεις.
Το επίπεδο του ραδιενεργού ιωδίου στο θαλασσινό νερό που μετρήθηκε το Σάββατο ήταν 480.000 φορές υψηλότερο από το νόμιμο όριο στο νερό κοντά στον αντιδραστήρα 1, ενώ ήταν 380.000 φορές υψηλότερο κοντά στον αντιδραστήρα 3 και 350.000 φορές κοντά στον αντιδραστήρα 4, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji Press.
Στην Ιαπωνία, το νόμιμο όριο του ραδιενεργού ιωδίου στο θαλασσινό νερό είναι 0,04 μπεκερέλ ιωδίου-131 ανά κυβικό εκατοστό.
Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να τεθεί υπό έλεγχο η διαρροή. Οι εργάτες άρχισαν να βάζουν μπογιά στο νερό, για να εντοπίσουν άλλες πιθανές διαρροές από τον σταθμό.
Η εταιρεία άρχισε να ρίχνει νερό με χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας στον Ειρηνικό Ωκεανό, για να κάνει χώρο για το ακόμη πιο μολυσμένο νερό που τώρα διαρρέει στη θάλασσα.
Η κατασταση δηλαδη, ειναι τρισχειροτερη απο την πυρηνικη εκρηξη στο εργοστασιο του Τσερνομπιλ στην Ουκρανια. Οπως ολοι θυμουνται, τοτε, το πυρηνικο νεφος ειχε απλωθει στην Ευρωπη και στην Ευρωπαικη Ρωσια. Τωρα λενε οτι η ραδιενεργος σκονη ανιχνευτηκε στο Λος Αντζελες και σε λιγες μερες θα μεταφερθει σε ολον τον πλανητη!
Και δεν φτανει αυτο! Οι ηλιθιοι Ιαπωνες πετανε ραδιενεργα νερα της ψηξης του αντιδραστιρα στη θαλασσα!!! 11.500 χιλιαδες τονους ραδιενεργο νερο λεει εριξαν στη θαλασσα οι ηλιθιοι της TEPCO. Λες και ειναι στασιμα τα νερα!!! Λες και ειναι οι Ωκεανοι, η χαβουζα τους!!!! Ηδη λεει, με τη συνεχη ροη των Ωκεανων, εχουν ανιχνευθει υψηλα επιπεδα ραδιενεργειας στην Νορβηγικη θαλασσα! Απο εκει που ψαρευουν οι Ισλανδοι τον μπακαλιαρο, τον παστονουν με αλατι, και τον τρωμε εδω στην Ελλαδα!
Ωραια!!! Και τα ΜΜ Εξημερωσης, εχουν βγαλει το σκασμο! Μιλανε για το ατυχημα της Φουκουγιαμα, λες και αφορα την Ιαπωνια μονο, και οχι ολον τον κοσμο!!!