Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τριτη 5 Ιουλιου 2011

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Νικήτρια των εκλογών με 265 έδρες από τις 500 του Κοινοβουλίου αναδείχθηκε η Γινκγλούκ Σιναουάτρα, αδελφή του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Τακσίν Σιναουάτρα που εκδιώχθηκε για διαφθορά. Ηγείται του κόμματος «για τους Ταϊλανδούς» (Πουέα Τάι - ΡΤΡ) και εξήγγειλε πεντακομματική κυβέρνηση. Το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Αμπχισίτ Βετζατζίβα κατέλαβε 159 έδρες.

ΤΟΡΙΝΟ.-- Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην κοιλάδα Σούσα της Ιταλίας ενάντια στην κατασκευή υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, καθώς θεωρούν πως η κατασκευή αυτή θα προκαλέσει σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα, και ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων και προχώρησε σε 4 συλλήψεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τραυματίστηκαν 233 διαδηλωτές και 188 αστυνομικοί.




ΣΥΡΙΑ
Εκτεταμένες επιχειρήσεις στη Χάμα εναντια στους ισλαμοφασιστες Αδελφους Μουσουλμανους
ΔΑΜΑΣΚΟΣ._ Μετά από δύο μέρες πολιορκίας, ο συριακός στρατός άρχισε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην πόλη Χάμα, όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες αντικαθεστωτικών οργανώσεων και κατοίκων, πραγματοποιούνται έρευνες από πόλη σε πόλη ενώ έχουν στηθεί οδοφράγματα σε δρόμους από τους ντόπιους για να καθυστερήσουν την προέλαση των στρατευμάτων. Νωρίς το πρωί, χθες, είχε δοθεί η εντύπωση ότι τελικά ο στρατός δεν θα μπει στην πόλη, καθώς τα τεθωρακισμένα που είχαν αναπτυχθεί από την Παρασκευή στην περίμετρό της, αποσύρθηκαν με κατεύθυνση βορειότερες περιοχές.
Μέχρι χθες το απόγευμα, δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στην πόλη, όπου ηλεκτρικό, υδροδότηση και τηλεπικοινωνίες είχαν διακοπεί, ήδη, από την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Πρόεδρος Ασαντ απομάκρυνε από τη θέση του τον διοικητή της επαρχίας της Χάμα, ως μη ανταποκρινόμενο στα καθήκοντά του.
Την Παρασκευή, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αντικαθεστωτικές πηγές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον 28 άνθρωποι. Υπενθυμίζεται, δε, ότι η Χάμα ήταν το επίκεντρο της εξέγερσης των «Αδελφών Μουσουλμάνων» το 1982, επί πατέρα Ασαντ, ο οποίος την είχε καταπνίξει με σκληρή καταστολή. Τότε, εκτιμάται ότι στη Χάμα, μόνο, σκοτώθηκαν 10.000 - 20.000 πολίτες.
Ενταση, χθες, φέρεται να επικράτησε και σε προάστιο της Δαμασκού, όπου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, σκοτώθηκαν 2 διαδηλωτές και τραυματίστηκαν 8, σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του καθεστώτος.




ΔΙΚΗ ΜΛΑΝΤΙΤΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
Απομακρύνθηκε από το δικαστήριο
ΧΑΓΗ._ Αρνήθηκε να δηλώσει αθώος ή ένοχος ο ε.α. στρατηγός των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, ενώ απομακρύνθηκε από την αίθουσα λόγω της άρνησής του να ακούσει την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Ο Ρ. Μλάντις έχει εξ αρχής ζητήσει περισσότερο χρόνο και να εκπροσωπηθεί από νομικούς τους οποίους έχει ο ίδιος επιλέξει χωρίς ωστόσο να υπάρχει απόφαση επί του παρόντος από το ξεφτιλισμενο διεθνές ποινικό δικαστήριο της χάγης (που στήθηκε απο τους ιμπεριαλιστες για να δικαιολογήσει τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία). Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Μλάντιτς, προς τον δικαστή: «θέλετε να μου επιβάλετε την υπεράσπισή μου, τι είδους δικαστήριο είστε εσείς;».
Κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, ο Μλάντιτς διέκοψε αρκετές φορές λέγοντας: «δεν πρόκειται να ακούσω καθόλου. Χωρίς το δικηγόρο μου δε θα ακούσω άλλο», με αποτέλεσμα ο προεδρεύων δικαστής, Αλφόνς Οριέ, να ζητήσει την απομάκρυνσή του από την αίθουσα. Σύμφωνα με τον κανονισμό του Δικαστηρίου, όταν ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να δηλώσει αθώος ή ένοχος, ο προεδρεύων δικαστής δήλωσε «αθώος» εκ μέρους του Ρ. Μλάντιτς, στις κατηγορίες που του αποδίδονται για τον πόλεμο της Βοσνίας.




ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Απεργία ενάντια στο ξεπούλημα του φυσικού πλούτου
ΝΤΑΚΑ.-- Στη βίαιη καταστολή προχώρησε η Αστυνομία του Μπαγκλαντές, την Κυριακή, προκειμένου να διαλύσει απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στη συμφωνία εκμετάλλευσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου από τον αμερικανικό ενεργειακό κολοσσό «ConocoPillips». Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας στην Ντάκα, την πρωτεύουσα της χώρας, παρέλυσαν, μετά το κάλεσμα της Εθνικής Επιτροπής για την προστασία του αερίου, του πετρελαίου, των ορυκτών πόρων, της Ενέργειας και των λιμένων, καθώς επίσης και του ΚΚ Μπαγκλαντές και άλλων κομμάτων, που υπογραμμίζουν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Η συμφωνία που παραχωρεί δικαίωμα συνεκμετάλλευσης στον αμερικανικό κολοσσό, του φυσικού αερίου που διαθέτει το Μπαγκλαντές, υπογράφτηκε εν μέσω οξύτατων αντιδράσεων στις 16 Ιούνη, ενώ στην απεργία της Κυριακής συνελήφθησαν τουλάχιστον 100 άνθρωποι. Η κυβέρνηση, της Σεΐχ Χασίνα, η οποία στο όνομα της ανάπτυξης παραχωρεί σε ιδιώτες και ξένους επενδυτές τους φυσικούς πόρους της χώρας, έκανε λόγο για «παρανόηση», όσον αφορά συγκεκριμένους όρους της συμφωνίας.





ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»
Το ελληνικό Λιμενικό σταμάτησε δύο πλοία
Πλήρως ευθυγραμμισμένη με το Ισραήλ και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια η ελληνική κυβέρνηση
Εφαρμόζοντας τη συμφωνία με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του Λιμενικού, σταμάτησε, χτες το απόγευμα, και το πλοίο «Ταχρίρ» που συμμετέχει στο στολίσκο «Ενα Καράβι για τη Γάζα» με υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο είχε αποπλεύσει από τον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης με δεκάδες Καναδούς. Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο του στολίσκου που σταματούν οι ελληνικές λιμενικές αρχές. Την Παρασκευή, είχε υποχρεωθεί να επιστρέψει στο Κερατσίνι, από όπου είχε αποπλεύσει, το πλοίο «Θάρρος της Ελπίδας», στο οποίο επέβαιναν 46 άτομα, κυρίως Αμερικανοί. Εκπρόσωπος των διοργανωτών κατήγγειλε ότι στα φουσκωτά του Λιμενικού επέβαιναν πάνοπλοι άνδρες που τους σκόπευαν. Το Σάββατο συνελήφθη ο 68χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο οποίος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Πειραιά και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των άρθρων 234 του Κοινού Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία, για να απολογηθεί και κρατείται μέχρι να επαναπροσαχθεί σήμερα. Η καμπάνια «Ενα Καράβι για τη Γάζα» καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση ότι «εκτελεί εντολές της ισραηλινής ηγεσίας» και επανέλαβε τις κατηγορίες περί δολιοφθοράς κατά πλοίου της καμπάνιας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Φιλειρηνιστές ακτιβιστές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από ελληνικές πρεσβείες σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ.
Ευθυγράμμιση με το Ισραήλ
Το ελληνικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ετοιμότητά του «να αναλάβει την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρει ο στολίσκος στη Γάζα», μετά από ένα λογύδριο περί «αναγνώρισης της αναγκαιότητας άρσης του εμπάργκο κατά της Γάζας και αναθέρμανσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής ειρηνευτικής διαδικασίας». Οπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, «η Ελλάδα υιοθετεί υπεύθυνη στάση», ισχυριζόμενος ότι στόχος είναι «ν' αποφευχθούν τα αιματηρά περσινά γεγονότα» (όταν Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν στη ναυαρχίδα του πρώτου στολίσκου στις 30 Μάη, στο τουρκικό επιβατηγό «Μαβί Μαρμαρά» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννιά Τούρκοι, να τραυματιστούν δεκάδες και να συλληφθούν σχεδόν όλοι οι ακτιβιστές).
Ανάλογη άποψη διατύπωσε και το διαμεσολαβητικό κουαρτέτο (ΗΠΑ, Ρωσία, ΗΠΑ, ΕΕ), που υιοθέτησε την πρόταση μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας διά μέσου των χερσαίων περασμάτων της Γάζας, κάτι που υποστήριξε και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν, ο οποίος είχε, εξαρχής, επαναλάβει την ισραηλινή θέση ότι «τέτοιου είδους εγχειρήματα όπως ο στολίσκος μπορούν να προκαλέσουν νέα κλιμάκωση της έντασης», δίνοντας έτσι «κάλυψη» στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Εννοείται ότι κανένας από αυτούς δεν έθιξε το κομβικό ζήτημα της ισραηλινής κατοχής και του, επί της ουσίας, συνεχιζόμενου φονικού εμπάργκο κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, το οποίο από κοινού με την ισραηλινή ηγεσία επιβάλλουν.
Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έχει ικανοποιήσει πολύ την ισραηλινή ηγεσία. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» αναφέρει: «Ο Νετανιάχου επενδύει στις σχέσεις του με την Ελλάδα εδώ και ενάμιση χρόνο και το ρίσκο του απεδείχθη επικερδές, καθώς η Ελλάδα εμπόδισε την αναχώρηση των πλοίων του στολίσκου από τα λιμάνια της προς τη Γάζα». Γι' αυτό και αναφερόμενος στην «ισραηλινή διπλωματική επιτυχία» της παρεμπόδισης του στολίσκου, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στον Γ. Παπανδρέου.
«Απάνθρωπη ενέργεια», χαρακτήρισε την απαγόρευση του απόπλου η «Χαμάς» που κυβερνά τη Γάζα. Από την άλλη, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Αμπάς ενημερώθηκε, από τον Ελληνα πρωθυπουργό για την πρόταση χερσαίας μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας και για τα τεκταινόμενα με το στολίσκο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Αμπάς «θεώρησε θετική την ελληνική πρόταση».




ΛΙΒΥΗ
Και η Τουρκία συγκαταλέγεται από χθες στη λίστα των χωρών που αναγνωρίζουν ως μοναδικό εκπρόσωπο του λιβυκού λαού το αντικαθεστωτικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Μάλιστα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Νταβούτογλου, υποσχέθηκε, από τη Βεγγάζη, βοήθεια 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Λιβυκη κυβερνηση διεκοψε αμεσως τις οποιες επαφες μαζι της, και απεσυρε τον πρεσβευτη της, ενω ο πρεσβυς της Τουρκιας στην Τριπολη χαρακτηριστικε ανεπιθυμιτος.
Ολα αυτά συνέβαιναν, ενώ το ΝΑΤΟ κλιμάκωνε τις αεροπορικές επιδρομές και κατά μη πολιτικών στόχων όπως το λιμάνι της Ζουάρα και άλλες υποδομές στην Μπάνι Ουαλίντ.






Δελτίο γιουχαρίσματος
από α 5:35πμ, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
Στα Τρίκαλα μπήκαν σε στούντιο που έδινε συνέντευξη η Μερεντίτη του πασοκ και της επιτέθηκαν φραστικά.
Στην Πάτρα ο Κουτσούκος (υφυπουργός) σε ομιλία προπηλακίστηκε.
Στη Θεσσαλονίκη κράξιμο έφαγε ο Καρχιμάκης από συγκεντρωμένους έξω απ' το ξενοδοχείο του.
Τρία καλά!
και τα καθάρματα του κυνοβουλίου έχουν αρχίσει να νιώθουν στο τομάρι τους λίγη από τη βία που ασκούν στο λαό.
kai sto aigio
από ... 7:19πμ, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
kai sto aigio pigane na kraksoyne kapoion shmera alla den mporesan na perasoyn apo th grammh ton mpatson opoios kserei perissotera as prosthesei
εργαζόμενοι της Πυρκαλ γιούχαραν τον υφυπουργό εργασίας Κουτσούκο στο Ρίο Παλάς, τον γλίτωσαν οι μπάτσοι από τα χειρότερα
Αποδοκιμασίες στην Πάτρα για τον υφυπουργό Εργασίας
Με αποδοκιμασίες και συνθήματα υποδέχθηκαν τον Γιάννη Κουτσούκο «Αγανακτισμένοι» πολίτες της Πάτρας αλλά και συνδικαλιστές της μονάδας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στο Αίγιο.
Οι συγκεντρωμένοι περίμεναν τον υφυπουργό Εργασίας έξω από το «Πόρτο Ρίο» και επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του.
Εργαζόμενοι της ΕΒΟ Αιγίου, διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο.
O υφυπουργός Εργασίας επισκέφθηκε την Πάτρα προκειμένου να παρευρεθεί σε ενημερωτική συνάντηση που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Εργασίας, με θέμα «το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
κραξιμο σε ξυνιδη στην ξανθη
από α 9:41πμ, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
100 ατομα περιπου κραξανε τον ξυνιδη χθες το βραδυ στην ξανθη. Υπηρχε παρουσια ισχυρης αστυνομικησ δυναμης.
στην Ξάνθη ο Ξυνίδης
από @ 9:51πμ, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
Το δελτίο γιουχαρίσματος κλείνει για την Δευτέρα, με κράξιμο σε αυτόν απαράδεκτο τύπο τον Σωκράτη Ξυνιδη (αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης).
Σε ημερίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, παρότι τον συμβούλεψαν να πάει από την πίσω πόρτα, πήγε να κάνει ηρωική είσοδο και αρπαξε τα μπινελίκια που του άξιζαν.
http://www.youtube.com/watch?v=fodzLu1fFIs
...στην Πατρα
από @#@# 10:12πμ, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
..εργαζόμενοι της Πυρκαλ γιούχαραν τον υφυπουργό εργασίας Κουτσούκο στο Ρίο Παλάς, τον γλίτωσαν οι μπάτσοι από τα χειρότερα.
Σούλα, Σούλα, για μια θεσούλα...
από κ@ποιος 3:28μμ, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
Όταν στην παρέμβαση που έκαναν 25 άτομα στον τρικαλινό τηλεοπτικό σταθμό TV10 φώναξε κάποιος προς τη Σούλα Μερεντίτη: "ΚΛΕΦΤΕΣ", τότε αυτή γύρισε και είπε: "Ποιος το φώναξε αυτό;", δείχνοντας έτσι το χαφιεδισμό που διακρίνει τους έχοντες εξουσία και το ότι "όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται"... Η απάντηση φυσικά αυτού που το φώναξε ήταν άμεση, και την οποία απάντηση ακολούθησε η απάντηση όλων: "όλοι το φωνάξαμε", και συνεχίζοντας με το σύνθημα: "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΛΑΟ", κάνοντας την κυρία Σούλα να αλλάξει κάμποσα χρώματα...
Φυσικά η κυρία Σούλα (για μια θεσούλα) είχε ήδη αλλάξει πολλά χρώματα, καθώς τα συνθήματα που φωνάχτηκαν ήταν ουκ ολίγα και καυστικά, καθώς κι αυτά που άκουσε...
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
από ασδφ 6:08μμ, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
Δίκαιες πέρα για πέρα οι αντιδράσεις των Αγανακτισμένων Καλυμνίων. Λάθος η χρονική στιγμή που επέλεξε να έρθει ο Βουλευτής της Καλύμνου Γιώργος Κασσάρας στην Κάλυμνο. Οι Τοπικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ακόμα και τώρα προτιμούν να λειτουργούν με κλειστές πόρτες και κάμερες μακριά από τον Λαό.
http://www.youtube.com/watch?v=AD2U4VCf9H0&feature=feedlik





Χειρότερο κι από το Τσέρνομπιλ το «ατύχημα» στη Φουκουσίμα
από ΚΟΝΤΡΑ 10:46μμ, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011
Οσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτεται ότι το «ατύχημα» ήταν πολύ χειρότερο από του Τσέρνομπιλ. Βάζουμε σε εισαγωγικά τη λέξη «ατύχημα», γιατί ήταν ένα έγκλημα, αποτέλεσμα του κυνηγητού του κέρδους εις βάρος της ασφάλειας
Μια μέρα μετά το καταστροφικό «ατύχημα» στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ισραηλινός επιστήμονας δήλωνε στο Κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης: «Από αυτά που συλλέξαμε, αυτή η καταστροφή είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από το Τσέρνομπιλ». Οπως επισημαίνουν οι Τάιμς της Ασίας σε σχετικό άρθρο τους, από το οποίο αντλήσαμε την παραπάνω πληροφορία (25/6/11), όσο περνού-σε ο καιρός όλο και περισσότεροι επιστήμονες κατέληγαν στην παραπάνω άποψη. Οπως ο Αρνολντ Γκούντερσεν, μηχανικός με 39 χρόνια εμπειρίας στα πυρηνικά εργοστάσια, που μανατζάρει και συντονίζει έργα σε 70 πυρηνικά εργοστάσια των ΗΠΑ. Ο Γκού-ντερσεν χαρακτήρισε την Φουκουσίμα ως «τη μεγαλύτερη βιομηχανική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας».
Στο άκρως ενδιαφέρον δημοσίευμα του δημοσιογράφου Νταρ Τζαμάιλ (Αλ Τζαζίρα, 16/6), ο Γκούντερσεν επισημαίνει: «Τα (σ.σ. πυρηνικά) καύ-σιμα έχουν γίνει τώρα μια λιωμένη μάζα στον πάτο του αντιδραστήρα… Η μάζα είναι απίστευτα ραδιενεργή και τώρα θα πρέπει να ρίξεις νερό πάνω της. Το νερό μαζεύει τεράστια ποσά ραδιενέργειας. Ετσι, όσο περισσότερο νερό προσθέτεις, παράγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους υψηλά ραδιενεργού νερού». Το άρθρο επισημαίνει ότι γιαπωνέζοι επιστήμονες έχουν εντοπίσει «θερμά σημεία» ραδιενεργού υλικού σε διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας και τα αποτελέσματα των ερευνών τους είναι ανησυχητικά. Ο Γκούντερσεν επισημαίνει ότι «έχουμε εκτεθειμένους 20 ραδιενεργούς πυρήνες… αυτό σημαίνει ότι η δυνατότητα έκκλησης ραδιενέργειας είναι 20 φορές μεγαλύτερη αυτής του Τσέρνομπιλ».
Ο αμερικάνος επιστήμονας επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να καθαριστούν όλες οι περιοχές που μολύνθηκαν, οι οποίες εκτείνονται πολύ πιο μακριά από αυτές που είχαν εντοπιστεί μετά το ατύχημα του Τσέρνομπιλ, ορισμένες από τις οποίες δεν έχουν ακόμα καθαριστεί στη Γερμανία, 30 χρόνια μετά το ατύχημα! Η διαχειρίστρια εταιρία (TEPCO, ηλεκτρική εταιρία του Τόκιο) συνεχίζει να ψεκάζει τους αντιδραστήρες, αλλά αυτό έχει οδηγήσει σε άλλα προβλήματα, αφού η ραδιενέργεια εκλύεται στον αέρα μέσω του ατμού και της συμπύκνωσης του θαλασσινού νερού (μόλις κρυώσει ο ατμός).Οσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτεται ότι το «ατύχημα» ήταν πολύ χειρότερο από του Τσέρνομπιλ. Βάζουμε σε εισαγωγικά τη λέξη «ατύχημα», γιατί ήταν ένα έγκλημα, αποτέλεσμα του κυνηγητού του κέρδους εις βάρος της ασφάλειας, όπως έχουμε γράψει αναλυτικά από αυτές εδώ τις στήλες (βλ. «Κ», 648/25.6.2011). Η Φουκουσίμα ήταν ένα πυρηνικό εργοστάσιο της δεκαετίας του ʼ70 που, όπως και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας παραδέχτηκε σε έκθεσή της, είχε σχεδιαστεί για πολύ μικρότερα κύματα τσουνάμι, ο κίνδυνος των οποίων είχε υποεκτιμηθεί, ενώ στο παρελθόν (το 2002) τέσσερα μεγαλοστελέχη της εταιρίας (ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και δύο σύμβουλοι) είχαν αναγκαστεί να παραιτηθούν, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις πλαστογραφήσεις αρχείων ελέγχων και επισκευών σε 29 περιπτώσεις. Οταν τα λεφτά είναι πολλά η ασφάλεια μπορεί να περιμένει…
Το άρθρο αναδημοσιεύεται από: http://www.eksegersi.gr/index.php





ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ!
από Ιωάννα Γιακουμάτου 11:31μμ, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ στους ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ
Χρειάζονται την στήριξη όλου του κλάδου οι εφημεριδοπώλες που κινητοποιούνται αυτές τις ημέρες.
Αφορμή είναι το γεγονός ότι οι Μπόμπολας ( πρακτορείο Ευρώπη) και Ψυχάρης (πρακτορείο Αργος) αρνούνται να ανανεώσουν τις συμβάσεις με τους εφημεριδοπώλες για τη διανομή των εφημερίδων αφού από τη 2η Ιουλίου, το επάγγελμα "απελευθερώθηκε".
Προτιμάνε να έχουν αυτοί όλη τη πίττα απο τη διακίνηση και να μην την μοιραστούν με κανένα, για να μπορέσουν να επιβάλουν και στη διακίνηση τις θεάρεστες εργασιακές τους σχέσεις και τους μισθούς που θέλουν. Μπορεί οι εφημεριδοπώλες να μην είναι και να μην ήταν το πιο δυνατό "σημείο" του κλαδου την περίοδο των κινητοποιήσεων τους προηγούμενους μήνες.
Μάλλον πίστευαν ότι με κάποιο μαγικό τρόπο αυτοί θα εξαιρεθούν απο την επίθεση των εργοδοτών και της κυβέρνησης.
Ομως δεν είναι στιγμή για μεμψιμοιρίες. Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας για να μην περάσουν απο πάνω τους οι μεγαλοεκδότες.
Ηδη σήμερα το πρωί περιφρουρούσαν στο Κορωπί για αν εμποδίσουν την διακίνηση των εφημερίδων. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να κηρύξουν απεργιακή κινητοποίηση στο πλευρό τους ενάντια στην απληστία των εκδοτών. Να σημειωθεί ότι οι εφημεριδοπώλες ΔΕΝ απεργούν.
Οι κινητοποιήσεις γίνονται διότι παρόλο που είναι κατοχυρωμένοι νομικά (βάσει του νέου νόμου περί Προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού Ν.3959, άρθρο 1, παράγραφος
1) να προμηθεύονται από τις πηγές εφοδιασμού εφημερίδες (δηλαδή τα πρακτορεία Άργος και Ευρώπη), τα εν λόγω πρακτορεία έβαλαν λουκέτο στις εγκαταστάσεις τους από την Κυριακή 3 Ιουλίου ανακοινώνοντας επίσημα ότι δέχονται πλέον μόνο επιστροφές και δεν μοιράζουν εφημερίδες στους εφημεριδοπώλες. Εκτός αυτού, σε περιοχές που ανήκουν σε εφημεριδοπώλες, πήγαν σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 με αυτόνομη παράνομη πρωτοβουλία τα πρακτορεία να μοιράσουν εφημερίδες.
Οι εφημεριδοπώλες είναι το τελευταίο ανάχωμα πριν την πλήρη καταστροφή του Τύπου. Εάν οι μεγαλοεκδότες καταφέρουν και προσπεράσουν τους εφημεριδοπώλες, κανένας νόμος δεν εγγυάται πλέον την ισόνομη και ελεύθερη διακίνηση του Τύπου.
Παράλληλα κανείς δεν εγγυάται την κυκλοφορία περιοδικών και εφημερίδων μικρότερων εκδοτών. Είναι αμφίβολο από δω και πέρα κατά πόσον θα υπάρχει ελεύθερη διακίνηση του Τύπου.
Οι μεγαλοεκδότες δεν έχουν σκοπό να προωθήσουν περαιτέρω ενημέρωση από τη στρατευμένη και καθοδηγούμενη. Δεν είναι μόνο οι 1200 οικογένειες των εφημεριδοπωλών που θα βρεθούν στον δρόμο αλλά θα κλείσουν αρκετές χιλιάδες μικρομάγαζα, περίπτερα κ.α. (περίπου 4.000-5.000) που κύριο έσοδό τους είναι αυτή τη στιγμή οι εφημερίδες.
Η μοναδική συζήτηση που έκαναν τα πρακτορεία για να βρεθεί λύση ανακοινώνοντας ότι : «Οι εκδότες και το πρακτορείο δεν αρνήθηκαν σε εφημεριδοπώλη την εργασία αλλά του ζήτησαν να εκδηλώσει το ενδιαφέρον μαζί με κάθε έναν που θέλει να δουλέψει βάσει σύμβασης και όχι βάσει διατάξεων 60 ετών και πλέον που θέσπιζαν περιορισμούς στην άσκηση του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη» είναι ΑΠΑΤΗ.
Οι μεγαλοεκδότες ζήτησαν μόνο 70 από τους 1200 εφημεριδοπώλες για να συνεργαστούν σε μία αβέβαιη μελλοντική σύμβαση. Δεν τους ενδιέφερε τι θα γίνει με τους υπόλοιπους συναδέλφους.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ





Τα "νόμιμα" στιλιάρια
από @ 2:17μμ, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
Η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με ακροδεξιές ομάδες
Για μια ακόμα φορά ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε την ύπαρξη συνεργασίας των ΜΑΤ με παρακρατικές ναζιστικές ομάδες τύπου Χρυσή Αυγή, ενώ διετάχθη και ΕΔΕ για να διερευνηθεί η τηλεοπτική σκηνή που δείχνει άνδρες με στιλιάρια να φυγαδεύονται από διμοιρία των ΜΑΤ στα ενδότερα του περιβόλου της Βουλής.
Ενας από τους εικονιζόμενους, ο κ. Απόστολος Σουκαράς βγήκε χτες σε όλα τα κανάλια για να εξηγήσει ότι είναι ένας απλός εργαζόμενος και πρώην συνδικαλιστής της ΕΘΕΛ και ότι τα ΜΑΤ τον έσωσαν από 500 κουκουλοφόρους. Εξήγηση πάντως δεν είχε στο ερώτημα, για ποιό λόγο έσωσαν ειδικά αυτόν και την παρέα του τα ΜΑΤ, και πώς είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να χαϊδεύουν φιλικά στην πλάτη κάποιους φουσκωτούς που κουβαλάνε μαζί τους βαριά σιδερένια ρόπαλα.
Κατά τα άλλα, ο κ. Σουκαράς αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή ή άλλη ακροδεξιά οργάνωση, ενώ αποδέχτηκε μόνο ότι αρθρογραφεί σε ένα περιοδικό, το «Απολλώνειο Φως». Για το περιεχόμενο αυτού του περιοδικού, αρκεί να πούμε ότι δεν είναι απλά ακροδεξιό, αλλά ανοιχτά φιλοχιτλερικό, προωθεί την ιδέα ότι ο Χίτλερ ήταν Ελληνας και μεταξύ των «προσφορών» στους αναγνώστες του είναι και η σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό, τα τραγούδια του Τρίτου Ράιχ και τα σηματάκια των ναζί.






"Καθημερινά προβλήματα" του ΓΑΠ και του Παπουτσή
από ciaoant1 4:25μμ, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
Αυτός που θα κάνει φέτος τα μπάνια του;
Ψάχνει παραλία χωρίς Έλληνες
Το ερώτημα απασχολεί σχεδόν... μεταφυσικά τον ίδιο, την οικογένεια του, τους συνεργάτες του και τους... αστυνομικούς που έχουν επιφορτισθεί με την φύλαξη του Πρωθυπουργού. Οι καιροί «ου μενετοί» για ξέγνοιαστες διακοπές για τους πολιτικούς πλέον μετά τα τελευταία επεισόδια που έχουν γίνει εις βάρος βουλευτών κυρίως του κυβερνώντος κόμματος.
Φανταστείτε τι θα γίνει λοιπόν αν οι αγανακτισμένοι" απανταχού της Ελλάδος μάθουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο νησί τους ή στη διπλανή παραλία. Αυτό που φοβούνται κυρίως στο Καστρί είναι η καταγραφή βίντεο από τυχόν αποδοκιμασίες από το κινητό τηλέφωνο κάποιου θερμόαιμου και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην εικόνα του Πρωθυπουργού. Οι άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού ούτε που θέλουν να σκέφτονται ένα τέτοιο σενάριο γι' αυτό και έχουν εισηγηθεί διακοπές... εκτός συνόρων.

Αφού ρε Παπουτσή εσύ έχεις ρημάξει "τις γυναίκες και τα παιδιά" της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τι περίμενες, ότι ο κόσμος αυτός θα αφήσει εσένα και τους δικούς σου σε ησυχία;
Άσχετα με το αν οι καταγγελίες ισχύουν ή όχι, η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι "δεκτική και υπάκουη" σε κάθε είδους εκμετάλλευση, όσο εξωφρενική και αν είναι, έως όμως τη στιγμή που κοντεύει να μείνει άστεγος και άπορος από το συνεχές ξεζούμισμα. Όταν φτάσουμε εκεί, τα πράγμα αλλάζουν. Και επειδή σήμερα βρισκόμαστε σε μια τέτοια ιστορική περίοδο, ο κόσμος δεν είναι πλέον ούτε δεκτικός ούτε υπάκουος απέναντι σε αυτούς που τον ξεζούμιζαν και τον ξεζουμίζουν.
«Μακριά από τη γυναίκα και το παιδί μου»
«Δεν αισθάνομαι κατηγορούμενος, αλλά κατήγορος όλων εκείνων που προκαλούν βία. Έχω πει στο δημόσιο λόγο μου ότι η βία φέρνει βία, από όπου και αν προέρχεται» (σ.σ. για την κρτική βία τι έχει να πει; Για τη βία του εργοδότη που αφήνει άνεργους αμέτρητους εργάτες τι έχει να πει; ), τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι δέχονται επιθέσεις ο ίδιος και η οικογένεια του.
Οι δηλώσεις αυτές του κ Παπουτσή, που έγιναν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, προκάλεσαν και τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων που συντάχθηκαν με την άποψη του ότι πρέπει να καταδικαστούν τέτοια φαινόμενα ακραίας βίας κατά πολιτικών προσώπων και βουλευτών. (για τα φαινόμενα ακραίας βίας κατά των εργατών τι έχουν να πουν; Αλλά αυτά είναι "απαραίτητα', και γι' αυτό τα στηρίζουν και τα διαπράτουν καθημερινά...Και μάλιστα θέλουν να μην υπάρχει και απάντηση)







"Πολιτικό έκτρωμα αυτό που μας κυβερνά"
Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011, 18:26
Ολική ανατροπή συνέβη στην υπόθεση των προπηλακισμών βουλευτών από αγανακτισμένους πολίτες. Πρωην μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και γραμματέας της οργάνωσης νεολαίας του κόμματος στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, ο Σωτήρης Τσουκαρέλης, ηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά sites και blogs (voliotaki, κ.α.) της ομάδας των τριάντα προσώπων τα οποία εισήλθαν σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και προπηλάκισαν, όπως ισχυρίζονται οι παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, την βουλευτή Σούλα Μερεντίτη.
O ίδιος ο Σωτήρης Τσουκαρέλης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλίας «Αstra TV» είπε πώς συμμετείχε σε αυτήν την ενέργεια και πώς οι τριάντα διαμαρτυρόμενοι δεν προπηλάκισαν κανέναν. «Ήταν μία διαμαρτυρία διότι η κυρία Μερεντίτη εδώ και χρόνια δεν μας λέει κάτι το ουσιαστικό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτή και οι υπόλοιποι βουλευτές εξυπηρετούν συμφέροντα επιχειρηματιών».
Εξ ιδίων λοιπόν τα βέλη και όχι από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όπως καταγγέλλει επισήμως ο κομματικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος και o γραμματέας του, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ηρθαμε σε επαφή με το γραφείο του γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, κ. Μιχάλη Καρχιμάκη. Σύμφωνα με τις επίσημες διαβεβαιώσεις της κομματικής ηγεσίας, ο Σωτήρης Τσουκαρέλης διεγράφη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2010.
Η διαγραφή του οφείλεται στο γεγονός ότι συμμετείχε σε ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Άρα αυτόματα θα επέρχετο η διαγραφή του. Κατά την Ιπποκράτους ο Σωτήρης Τσουκαρέλης δραστηριοποιείται εδώ και πολύ καιρό στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά ταύτα ο ίδιος ο Σωτήρης Τσουκαρέλης επιμένει ότι εξακολουθεί να είναι γραμματέας της νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του νομού Τρικάλων.
Ο Σωτήρης Τσουκαρέλης μίλησε και ήταν φωτιά και λάβρα. «Είναι πολιτικό έκτρωμα αυτό που μας κυβερνά», είπε, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του επίσημου ΠΑΣΟΚ και του γραμματέα του κόμματος ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις διαμαρτυρίας κατά βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.