Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τεταρτη 6 Ιουλιου 2011

Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 1:11 pm Θέμα δημοσίευσης: ΠΑΝΙΚΟΣ στο ΠΑΣΟΚ γιατί τα μέλη του κυνηγάνε τους βουλευτές
ΠΑΝΙΚΟΣ στο ΠΑΣΟΚ από τις αποκαλύψεις ότι μέλη του «κυνηγάνε» τους βουλευτές του!
Την έχουν πατήσει για τα γερά στο κυβερνητικό και κομματικό ΠΑΣΟΚ από τις αποκαλύψεις ότι στα κραξίματα βουλευτών του πρωταγωνιστούν μέλη και στελέχη του και όχι αποκλειστικά ΣΥΡΙΖΑίοι. Χαρακτηριστική η περίπτωση του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, Σωτήρη Τσουκαρέλη, που ήταν μπροστάρης στην εκδίωξη της Σούλας Μερεντίτη από τον σταθμό που έδινε συνέντευξη. Ο Καρχιμάκης βιάστηκε να πει ότι έχει διαγράψει τον Τσουκαρέλη, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια!
Αυτό που επίσης δεν λένε από την Ιπποκράτους είναι, ότι τα στελέχη που έχουν στασιάσει ανά την Ελλάδα είναι πρώην «παπανδρεϊκοί», ενώ βουλευτές σαν την Μερεντίτη είναι γνωστοί εκσυγχρονιστές, Σημιτικοί, με τους οποίους έτσι κι αλλιώς το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ είχε ανοιχτούς λογαριασμούς από παλιά. Ο εμφύλιος πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ, που κρατά από το 1996, τώρα έχει κορυφωθεί με τους αριστερούς και σοσιαλιστές του Κινήματος όχι μόνο να αποχωρούν από το κόμμα αλλά και να ηγούνται σε δράσεις αγανακτισμένων!
Και ακόμα στην Ιπποκράτους δεν έχουν δει τίποτα. Ήδη οι ανταρσίες εναντίον της Διαμαντοπούλου πληθαίνου, πολλές ΠΑΣΠ έχουν ανοιχτά καταγγείλει τις «μεταρρυθμίσεις» της στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ, απ’ όσα μαθαίνουμε, αρκετές ΠΑΣΠ ετοιμάζονται να διασπαστούν από το Κίνημα. Οι δράσεις αυτές σε συνδυασμό με προηγούμενες διασπάσεις ΠΑΣΚΕ (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΟΜΕ – ΟΤΕ και άλλες οργανώσεις), αποδυναμώνουν συνεχώς το κυβερνητικό κόμμα που σε λίγο θα ξεμείνει από μέλη! Και τότε, άξια η απορία, να δούμε ποιους θα βρει ο Παπουτσής να… κινητοποιήσει για να σώσει τους «διωκόμενους» μνημονιακούς βουλευτές.





Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 05, 2011 2:58 pm Θέμα δημοσίευσης: Είναι ώρα να φύγετε...!
Σήμερα το πρωί έφτασε στα χερια μου μια επιστολή του ΠΑΣΟΚ για την εισφορά που πρέπει να πληρώνουν τα μέλη του κλπ. Παλαιότερα είχα ζητήσει να βγω από το κόμμα αλλά τπτ δεν είχε γίνει λόγω κάποιων διαδικαστικών. Τώρα λοιπόν, μου έδωσαν την αφορμή να τους γράψω μια απαντητική επιστολή που τους ζητάω να διαγραφώ οριστικά και επίσημα και τους εξηγώ τους λόγους.
Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να δημοσιευτεί με κάποιο τρόπο ώστε να δώσω το έναυσμα και σε άλλους να αρχίζουν να εκφράζουν την αντίθεση τους μέσα στο κόμμα και έμπρακτα να βγαινουν από τις γραμμές του.
5 Ιουλίου 2011, Πάτρα
Μισητό ΜΠΑΤΣΟΚ,
Η «μεγάλη δύναμη του ΠΑΣΟΚ» δεν είναι πια η βάση του, γιατί εδώ και δύο χρόνια σχεδόν την έχει απολέσει στο μεγαλύτερο βαθμό. Μάλλον, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η δύναμή του τώρα είναι τα ΜΑΤ και η μη νομιμοποιημένη παραμονή του στην εξουσία, για όσο φυσικά θα μπορεί ακόμα να τα επιστρατεύει.
Το «όραμα» στο οποίο αναφέρεστε, κ. Καρχιμάκη, έχει βουλιάξει προ πολλού στις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του Μνημονίου, στους κατάπτυστους και καταχρηστικούς όρους της Δανειακής Σύμβασης που δεν έχει κυρωθεί καν από τη Βουλή των Ελλήνων, στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την απεμπόληση όλων των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών μέσω του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου. Σε αυτά, να προστεθεί η καταλήστευση του ελληνικού λαού μέσα από τις έκτακτες εισφορές , τη μείωση μισθών και συντάξεων, την αύξηση του Φ.Π.Α. και τη μη φορολόγηση αυτών που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτοί που πραγματικά ευθύνονται είναι οι διεθνείς κεφαλαιαγορές, οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν αντίκρισμα στον εικονικό αριθμό τραπεζογραμματίων που έχουν παράγει, και προσπαθούν να «βάλουν στο χέρι» τους φυσικούς πόρους κάθε χώρας.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει «επισκεφτεί» 120 συνολικά χώρες και σε όλες επέφερε καταστροφικά αποτελέσματα, όπως αύξηση των εισαγωγών με τιμές που δεν ήταν βιώσιμα ανταγωνίσιμες με τη ντόπια παραγωγή, απανωτές δανειακές συμβάσεις για κάλυψη στόχων που είναι πρακτικά αδύνατοι και υπερχρέωση στις πλάτες του δημοσίου με άγριες συνέπειες για όλα τα κοινωνικά στρώματα (εκτός φυσικά από αυτό των κεφαλαιούχων). Ο κοινωνικός ιστός διαβρώθηκε σε τέτοιο βαθμό που η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, η πορνεία και η εξαθλίωση έγιναν ο κανόνας, από εξαίρεση που ήταν.
Η επιλεγμένη σας αγκίστρωση πάνω σε συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, η έλλειψη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης στη βάση προηγούμενων δεδικασμένων περιπτώσεων και των χρεών που έχει η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα, καθιστούν το ΠΑΣΟΚ ανάξιο της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και κατάπτυστο για τις επιλογές του. Αμφισβητώ απόλυτα τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου για υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, γιατί οι πρακτικές του δείχνουν ότι είναι εντεταλμένος ξένων συμφερόντων σε αυτή τη χώρα.
Δεν είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία που ευθύνεται για την παρούσα κατάσταση, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και οι ρουσφετολογικές σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί μέσα στα πλαίσια αυτής μέχρι και σήμερα. Έτσι, όταν οι διεθνείς αγορές έψαχναν να βρουν που θα δοκιμάσουν το νεοφιλελεύθερο δόγμα του σοκ διάλεξαν μία χώρα με πάρα πολλά προβλήματα και σαθρές δομές όπως η δική μας. Και έπονται κι άλλες…
Επομένως, σας θεωρώ έμμεσα αλλά και άμεσα υπεύθυνους για την άσχημη κατάληξη που πρόκειται να έχει αυτή η χώρα, αν συνεχίσετε να δράτε με τον ίδιο τρόπο, ξεπουλώντας τα πάντα χωρίς καμία τύψη ή δισταγμό. Είμαι σίγουρη πως διαισθάνεστε ότι ο κλοιός της λαϊκής αγανάκτησης σφίγγει αποπνικτικά γύρω σας και πιστεύω πως σύντομα οι περισσότεροι από εσάς θα το βάλετε στα πόδια μπροστά στην ανάληψη των ευθυνών σας. Ήδη, φοβάστε να κυκλοφορήσετε και όταν απλοί πολίτες σας ρωτάνε «γιατί», εσείς σκύβετε το κεφάλι και απαντάτε μέσα από τα δόντια ότι το κάνατε για το «καλό της πατρίδας», για να «σώσετε αυτή τη χώρα». Τα κατεβασμένα μάτια και το τρέμουλο της φωνής αποδεικνύουν ότι δεν το πιστεύετε ούτε εσείς οι ίδιοι. Δεν θα σας σώσουν ούτε οι εκλογές, ούτε τα δημοψηφίσματα, ούτε τα ελικόπτερα, γιατί πολύ απλά, ο κόσμος πια γνωρίζει. Και η γνώση είναι δύναμη. Και η δύναμη αυτού του λαού δε βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο αλλά παρατάσσεται έξω από αυτό και συγκρούεται καθημερινά με τα δακρυγόνα, τα ασφυξιογόνα και τα κλομπς των ΜΑΤ.
Επίσης, ο λαός γνωρίζει ότι, άτυπα, ο «δημοκράτης» κ. Παπανδρέου είχε ζητήσει από τον ελληνικό στρατό να τον στηρίξει στην αντιμετώπιση του πλήθους. Όμως, η αρνητική στάση του τελευταίου σε πραξικοπηματικού τύπου ενέργειες, τον αφήνει ξεκρέμαστο και του αφαιρεί τον τίτλο του «δημοκράτη». Είναι άραγε τυχαίο ότι μέσα στην επιστολή που στείλατε δεν αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, παρά μόνο όταν αναφέρεστε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας; Φαίνεται, ότι εδώ και καιρό έχετε διαλέξει την πορεία που θέλετε να ακολουθήσει αυτή η χώρα: οικονομική δικτατορία του μεγάλου κεφαλαίου και πολιτική δικτατορία των λίγων μέσα από της διαδικασίες της Ελληνικής Βουλής, με τη βία. Η Βουλή των Ελλήνων στέκει πια σαν ένα κουφάρι πολιτικής εκπροσώπησης, έτοιμο να πέσει από τους κλυδωνισμούς της λαϊκής οργής. Η δημοκρατία άλλαξε σπίτι και από καιρό βρίσκεται στους δρόμους.
Αυτή η ανασύνταξη πολιτικών δυνάμεων και η χωροταξική τους μετατόπιση είναι από μόνη της μια πολιτική ενέργεια με τεράστια συμβολική σημασία και λίαν συντόμως θα μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη, ικανή να αλλάξει τους όρους της εγχώριας και παγκόσμιας σκακιέρας.
Το ΜΠΑΤΣΟΚ δεν αναζητά πια φίλους και υποστηρικτές αλλά υπόδουλους Έλληνες και πιστά κομματόσκυλα. Και εγώ έχω διαλέξει ο δρόμος μου να περνάει από την Πλατεία, με την ευρύτερη σημασία της. Υπʼ αυτές τις συνθήκες, επαναφέρω το αίτημά μου να διαγραφώ οριστικά από το κόμμα που πρόδωσε τις αρχές και τις αξίες του, μαζί με τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Θα με βρείτε απέναντι…
«Ξεγράψτε με απʼ τα κατάστιχά σας, στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας»
Mε αίσθημα αξιοπρέπειας,
Αθηνά Ζωγραφάκη






ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»
Προς την Παλαιστίνη πλέει γαλλικό πλοίο
ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Προς τα χωρικά ύδατα της Λωρίδας της Γάζας πλέει, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπων του γαλλικού τμήματος της καμπάνιας «Ενα καράβι για τη Γάζα», το γαλλικό πλοίο «Αξιοπρέπεια αλ Καράμα», το οποίο είχε αποπλεύσει στις 27 Ιούνη από την Κορσική. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ότι, εντός της τρέχουσας βδομάδας, το πλοίο θα συναντιόταν σε διεθνή ύδατα με τα υπόλοιπα που θα είχαν αποπλεύσει από διάφορα λιμάνια της Ελλάδας.
Τελικά, αυτό δεν έγινε εφικτό λόγω της καθολικής απαγόρευσης απόπλου που επέβαλε το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για όλα τα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας, που είχαν ως προορισμό τη Γάζα. Σύμφωνα με εκπροσώπους της καμπάνιας, το πλοίο «πέρασε από άλλο σημείο των ελληνικών χωρικών υδάτων», προφανώς χωρίς να γίνει αντιληπτό από τις ελληνικές λιμενικές αρχές, και πλέον βρίσκεται σε διεθνή ύδατα. Σε αυτό επιβαίνουν οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής του «Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος», Ολιβιέ Μπεζανσενό, και η ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Νικόλ Κίιλ-Νίλσεν. Το ακριβές στίγμα του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά ο εκπρόσωπος της καμπάνιας στη Γαλλία ανακοίνωσε ότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών από το οποίο επρόκειτο να ζητηθεί «να φροντίσει για την ασφάλεια των επιβαινόντων».
Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, αθώο από όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν έκρινε το δικαστήριο, στο οποίο παραπέμφθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, τον 60χρονο Αμερικανό Τζον Κλουσμάιρ, πλοίαρχο του «Θάρρος της Ελπίδας», το οποίο αποπειράθηκε να αποπλεύσει, με Αμερικανικούς ακτιβιστές επιβαίνοντες και δημοσιογράφους, από το Κερατσίνι την περασμένη Παρασκευή. Αντίθετα, κρατούνται ακόμη τουλάχιστον άλλοι δύο ακτιβιστές, ένας Αυστραλός και ένας Καναδός, οι οποίοι χρησιμοποιώντας καγιάκ προσπάθησαν, τη Δευτέρα το απόγευμα, να εμποδίσουν το ελληνικό λιμενικό να προσεγγίσει το πλοίο «Ταχρίρ» με Καναδούς επιβαίνοντες, το οποίο απέπλευσε από τον Αγιο Νικόλα Κρήτης. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται από εκπροσώπους της εκστρατείας, οι ελληνικές λιμενικές αρχές αναφέρουν ότι το «πλοίο βρίσκεται υπό κράτηση» χωρίς να διευκρινίζουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και ενώ σε αυτό παραμένουν οι επιβαίνοντές του.
Παράλληλα, 20 Ισπανοί ακτιβιστές που επιβαίνουν στο πλοίο «Γκουέρνικα», το οποίο επίσης βρίσκεται σε ελληνικό λιμάνι, προχώρησαν, χθες το πρωί, σε κατάληψη της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση των ελληνικών αρχών. Οι ακτιβιστές ζήτησαν από την ισπανική ηγεσία να παρέμβει για να επιτραπεί ο απόπλους αλλά και να τους διασφαλίσει προστασία.
Από την πλευρά της, η ισραηλινή ηγεσία ρίχνει περαιτέρω «λάδι στη φωτιά». Χθες, Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστήριζαν ότι «στρέφουν την προσοχή τους σε πληροφορίες ότι ακτιβιστές της ίδιας καμπάνιας θα προσπαθήσουν να φθάσουν μαζικά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, στις 8 Ιουλίου, προκειμένου να προκαλέσουν εντυπώσεις». Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή.
Αντίθετα, επιβεβαιώνεται ότι Ισραηλινοί και Τούρκοι διπλωμάτες συμμετέχουν σε σειρά διμερών επαφών, στη Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια, όπως αναφερόταν, να «εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών» που διαταράχθηκαν μετά την αιματηρή εισβολή ισραηλινών κομάντος πέρυσι στο τουρκικό πλοίο «Μάβι Μαρμαρά» που είχε τεθεί επικεφαλής του πρώτου στολίσκου αλληλεγγύης προς τη Γάζα. Στόχος των επαφών είναι η εξομάλυνση να έχει επιτευχθεί πριν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΗΕ για το αιματηρό περιστατικό (η οποία αναμένεται εντός των επομένων εβδομάδων), η οποία εκτιμάται ότι θα περιέχει στοιχεία τέτοια που θα προκαλέσουν νέα ένταση στις διμερείς σχέσεις.






ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Οργή για αθώωση αστυνομικών και πρώην υπουργών
ΚΑΪΡΟ.- Νέο κύμα λαϊκής οργής πυροδότησε απόφαση δικαστηρίου, το οποίο αθώωσε 14 αστυνομικούς από την κατηγορία της δολοφονίας 17 διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων που οδήγησαν στην αποχώρηση Μουμπάρακ από την εξουσία. Την ανάγνωση της απόφασης ακολούθησαν σφοδρά επεισόδια καθώς δεκάδες συγγενείς των θυμάτων, αλλά και μέλη των οργανώσεων που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ εξοργίστηκαν από αυτό που χαρακτήρισαν «ατιμωρησία εκείνων που έχυσαν αίμα».
Τα επεισόδια αυτά ήρθαν να επιβεβαιώσουν την ένταση που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, καθώς ολοένα και περισσότεροι συμμετέχοντες στο κίνημα που οδήγησε στην αποχώρηση Μουμπάρακ κατηγορούν τις αρχές και το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο για «καθυστερήσεις στην απόδοση δικαιοσύνης, για προσπάθεια συγκάλυψης, για μη προώθηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες δεσμεύτηκαν». Τα πράγματα οξύνθηκαν περαιτέρω όταν άλλο δικαστήριο, χτες, αθώωσε τρεις πρώην υπουργούς (Οικονομικών, Οικοδόμησης και Πληροφοριών) από τις κατηγορίες της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, σε μια δίκη κατά την οποία κρίθηκε ένοχος ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου για τον ίδιο ακριβώς λόγο και καταδικάστηκε σε 5ετή κάθειρξη.
Σε ξεχωριστά επεισόδια, που είχαν περισσότερο προσωπικό χαρακτήρα, ανάμεσα σε αστυνομικούς και σε μια οικογένεια, στο νότο του Καΐρου, σκοτώθηκε ένας 17χρονος.
Περίπου τρία δισεκατομμύρια δολάρια ανακοίνωσαν ότι θα χορηγήσουν ως βοήθεια στην Αίγυπτο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να αντιμετωπίσει ελλείμματα που τελικά αποφάσισε να μην καλύψει, λόγω της λαϊκής πίεσης η κυβερνηση, με προσφυγή στο ΔΝΤ.





ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
«Δε φεύγει ο Καντάφι» διαμηνύει η Τρίπολη
Συναντησεις των ισλαμοφασιστων φιλοβασιλικων αντικαθεστωτικων με το ΝΑΤΟ
ΤΡΙΠΟΛΗ - ΒΕΓΓΑΖΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- «Δεν διαπραγματευόμαστε σε καμία περίπτωση την αποχώρηση Καντάφι από την εξουσία. Διαπραγματευόμαστε μια κατάπαυση πυρός, τη διασφάλιση ανθρωπιστικής βοήθειας, την έναρξη διαλόγου και, σε μια δεύτερη φάση, τους όρους μιας μεταβατικής κατάστασης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αποχώρηση Καντάφι από την εξουσία». Αυτό διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ο εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος Μούσα Ιμπραήμ, επιδιώκοντας να δώσει τέλος στην έντονη σχετική φημολογία, που χτες φιλοξενήθηκε και στη ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ».
Εκτός αυτού, ο Ιμπραήμ υποστήριξε πως οι λιβυκές αρχές εντόπισαν και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο πλοία με εξοπλισμό που προοριζόταν για τους αντικαθεστωτικούς και προερχόταν, όπως όλα δείχνουν, από το Κατάρ. Η είδηση αυτή συνέπεσε και με την ανακοίνωση, από πλευράς Γαλλίας, ότι διέκοψε τη ρίψη όπλων και εξοπλισμού προς τους αντικαθεστωτικούς στην περιοχή των Δυτικών Ορεων, επειδή, όπως ανακοινώθηκε γενικόλογα, «έχει επιτευχθεί πρόοδος και εκεί έχει, ήδη, αρχίσει να στήνεται ένα είδος αυτοοργάνωσης». Πάντως, το αντικαθεστωτικό ισλαμοφασιστικο βασιλοφρων Μεταβατικό Συμβούλιο επιμένει ότι είναι κρίσιμης σημασίας ο εφοδιασμός του με όπλα.
Προς το παρόν, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ανακοίνωσε ότι κάλεσε εκπροσώπους του ισλαμοφασιστικου βασιλοφρων Συμβουλίου, στις 13 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες «για μια πρώτη επικοινωνία», καθώς «το ΝΑΤΟ δεν έχει αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη». Στις επαφές αυτές, πιθανότατα, θα συμμετάσχουν τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο. Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών απέφυγε να επιβεβαιώσει τη συνάντηση και αρκέστηκε να πει ότι «έχουν γίνει αρκετές σχετικές συναντήσεις».
Συνάντηση, όμως, είχε χτες και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, με τον πρόεδρο της Επιτροπής για τη Λιβύη που έχει συστήσει η Αφρικανική Ενωση, Ζαν Πινγκ. Ο Χέιγκ, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει «διαφορά προσεγγίσεων» ανάμεσα στις δύο πλευρές, εξήρε «το ρόλο της Ενωσης στην επίλυση της κρίσης», καθώς και το γεγονός ότι η Αφρικανική Ενωση έχει υπαναχωρήσει από τη θέση της για παραμονή του Καντάφι στην εξουσία, κάτι που δεν έχει γίνει επισήμως βέβαια.
Προειδοποίηση του Ερυθρού Σταυρού
Την «έντονη ανησυχία» του για τις προμήθειες φαρμάκων και τροφίμων στη Λιβύη εξέφρασε, χτες, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός. Εκπρόσωπος της οργάνωσης υποστήριξε ότι με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες στην περιοχή που ελέγχει το καθεστώς Καντάφι, προς το παρόν, δεν υπάρχουν ελλείψεις τροφίμων και οι αρχές συνεχίζουν να δίνουν βοηθήματα, αλλά και μισθούς. Εντούτοις, σε άλλες περιοχές της Λιβύης τα προβλήματα είναι σοβαρά, με ενδεικτικότερο το παράδειγμα του ξεσπάσματος επιδημίας ιλαράς στη Σάχμπα, στο νότο, η οποία έχει, ήδη, περάσει τα σύνορα του Τσαντ. Ο Ερυθρός Σταυρός διευκρίνισε ότι προσπαθεί να έχει επαφή με όλα τα νοσοκομεία της χώρας.







λαϊκή οργή εναντίον ελεγκτή στη γειτονιά του Καρέα
από περαστικός-θεατής 4:53μμ, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011
Περιστατικό με ελεγκτή στον Καρέα
την Δευτέρα το απόγευμα στις 4/7, βρισκόμουν σε μια ταβέρνα στον Καρέα. Έξω από μια κοντινή καφετέρια, ακούσαμε φωνές και τσακωμούς. Ένας ελεγκτής, ο Β.Γ( για να μην νομίζει ότι έχει κρατήσει την ανωνυμία του) κατέβασε νεαρή κοπέλα από λεωφορείο για να της κόψει. Όταν κάποιοι άνθρωποι βρέθηκαν εκεί για να τον εμποδίσουν, όπου και τα κατάφεραν, εκείνος απάντησε με θράσος .Σε μια γυναίκα μάλιστα, ο ''άντρακλας και ράμπο'' ελεγκτής την παρενόχλησε με σεξουαλικά υπονοούμενα και χειρονομίες. Κόσμος της γειτονιάς και πελάτες της καφετέριας, τον έκλεισαν μέσα, και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει. Ο ελεγκτής ξυλοκοπήθηκε και μάτωσε στο πρόσωπο. Τα κλάματά του δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τον κόσμο να τον προσβάλει και να τον απαξιώνει, ρωτώντας τον: ʽʼΠόσα πρόστιμα έκοψες σήμερα;ʼʼ Ο ελεγκτής αυτός απ' ότι έμαθα από τους γύρω μου, είναι επιρρεπής σε σεξιστικές και τραμπουκικές συμπεριφορές και στο παρελθόν, σε σημείο που του είχαν πάρει την κάρτα. Είναι άξιον απορίας πως συνεχίζει να ασκεί αμέριμνος το επάγγελμα του. Το πήρε το μάθημά του από τη γειτονιά. Έλαβαν και το μήνυμα :
ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΤΡΩΝΕ!





Διαπόμπευση της βουλευτού Περλεπέ και του Σηφουνάκη στην Χαλκιδα
από ,,,,,,,,,,,,,,,,,, 7:43μμ, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΣΤΕΛ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ
η βουλευτής έτρωγε με παρέα στο Κρηπίδωμα, όταν γύρω στις 23:30 αποχώρησε με τον σύζυγό της Γιάννη Σηφουνάκη και κατευθύνθηκαν στο πάρκινγκ.
Στο ύψος της πλατείας του Αγ. Νικολάου ομάδα πολιτών την πλησίασε φωνάζοντας συνθήματα. Μάλιστα ένας νεαρός φώναξε: "Γιατί τρώτε γαύρους και τσιπούρες κυρία Περλεπέ και δεν έρχεστε στις συνελεύσεις μας;" (σ.σ. της συνελεύσεις των "Αγανακτισμένων").
Οι πολίτες συνέχισαν να βρίζουν την κα Περλεπέ και τον σύζυγό της, ενώ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, κάποιος πέταξε ένα κουτάκι μπύρα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Η ομάδα πολιτών ακολούθησαν την βουλευτή μέχρι την οδό Τσιριγώτη και Αβάντων, όπου βρισκόταν το πάρκινγκ και το επεισόδιο έληξε εκεί.




οι φασίστες αλωνιζουν στα χανια
από 777 12:35μμ, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011
απο τον τοπικό τύπο
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Αναίτια επίθεση σε 26χρονη Δημοσιεύθηκε στις: 04-07-2011 Αναίτια επίθεση δέχτηκε μια 26χρονη Χανιώτισσα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αναχωρώντας από εκδήλωση στο λόφο Καστέλλι στην παλιά πόλη, ο συνεπιβάτης αυτοκινήτου, που ήταν "στημένο" στην οδό Λιθινών, της επιτέθηκε και με αιχμηρό αντικείμενο τής προκάλεσε εκδορές στο αριστερό χέρι. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων γίνεται λόγος για "παράνομη βία και σωματική βλάβη" και αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "μια 26χρονη Χανιώτισσα κατήγγειλε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου 2/7 και ενώ βάδιζε πεζή επί της οδού Λιθινών στην παλιά πόλη των Χανίων, διερχόμενη δίπλα από Ι.Χ. επιβατηγό σταθμευμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άγνωστοι άντρες, ο συνεπιβάτης την ακινητοποίησε και με αιχμηρό αντικείμενο της προκάλεσε εκδορές στον αριστερό βραχίονα". Η κοπέλα έχει δραστηριοποιηθεί σε θέματα δικαιωμάτων, ντόπιων και μεταναστών και εικάζεται ότι η επίθεση προέρχεται από ακροδεξιά στοιχεία. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ Νέα επίθεση σε μετανάστες Δημοσιεύθηκε στις: 06-07-2011 Νέα επίθεση ακροδεξιών στα Χανιά κατήγγειλε χθες η "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή". Σύμφωνα με την καταγγελία, η "φασιστική επίθεση έγινε σε δύο μετανάστες τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα Μαχαιράδικα. Τρεις νεοναζί επιτέθηκαν πισώπλατα σε δύο ανυποψίαστους περαστικούς μετανάστες και τους χτύπησαν με σιδερογροθιές λίγο πριν τη συμβολή των οδών Σήφακα και Ποτιέ. Οταν κάτοικοι της γειτονιάς και περαστικοί αντιλήφθηκαν την επίθεση και βγήκαν στο δρόμο να δουν τι συμβαίνει, οι φασίστες διέφυγαν προς το λιμάνι. Ο ένας μετανάστης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη από τα χτυπήματα και αφού είχε χάσει πολύ αίμα". Η Κίνηση καταγγέλει ακόμα ότι "το γεγονός είναι πιο ανησυχητικό και εξοργιστικό αφού συνέβη ένα δρόμο πιο κάτω από την επίθεση που έγινε πριν 2 νύχτες σε δασκάλα και μόλις 3 ώρες μετά τη διαδήλωση ενάντια στον αποκλεισμό των πλοίων του Στολίσκου της Ελευθερίας ΙΙ, όπου συμμετείχαν Χανιώτες, Ισπανοί ακτιβιστές και μετανάστες".





κολαφος οι νεες προτασης κυβερνησης για την Υγεία
από απο enet 12:01μμ, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011
Ο οφθαλμίατρος θα επιβλέπει ασθενή με κάταγμα;
Κάποιος που νοσηλεύεται με ειλεό, θα έχει δίπλα κάποιον που νοσηλεύεται με διάτρηση στομάχου, παραδίπλα ένα περιστατικό διπλού κατάγματος λεκάνης και επιβλέποντα εφημερεύοντα γιατρό οφθαλμίατρο.
Μικτοί άρρωστοι σε μικτά τμήματα και μικτές εφημερίες γιατρών. Αυτό σημαίνει για τον ασθενή, αλλά και τον γιατρό, η πρόβλεψη της τελικής πρότασης λειτουργικής αναδιάταξης νοσοκομειακών υπηρεσιών ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας, που έχει τεθεί από την περασμένη Παρασκευή σε διαβούλευση και θα αποτελέσει τη βάση για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν τον Σεπτέμβριο.
Επιπλέον, διάθεση 550 κρεβατιών του ΕΣΥ σε ιδιωτικές ασφαλιστικές και κατάργηση κλινικών νοσοκομείων, χωρίς να αποσαφηνίζονται οι διαδικασίες. Για τα παραπάνω μιλούν στην «Ε» ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Στάθης Τσούκαλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας. ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους, δεν συμμετέχουν στον κοινωνικό διάλογο για τις συγχωνεύσεις του υπουργείου Υγείας.
ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ» ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
«Δημιουργούνται ασθενείς δύο ταχυτήτων»
«Ειδικές θέσεις» ονομάζει τις κλίνες που θα διατεθούν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες η τελική πρόταση για τις συγχωνεύσεις του υπουργείου Υγείας.
Απλώς το αναφέρει, χωρίς να αποσαφηνίζει τίποτα περαιτέρω: «Μεταξύ των προτεινόμενων κλινών περίπου 550 κλίνες θα μπορούσαν να ονομαστούν "ειδικές θέσεις", με στόχο να διατεθούν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες (ελληνικές ή ξένες)».
«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές δεν θα πληρώνουν το νοσήλιο που πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και ότι οι 550 κλίνες δεν θα είναι συγκεκριμένες», λέει ο Στάθης Τσούκαλος.
Από τις 46.000 οργανικές κλίνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας λειτουργούν οι 36.000. Η πρόταση του υπουργείου προβλέπει τη λειτουργία 32.000 κλινών, από τις οποίες 550 θα διατεθούν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές. Μείωση επομένως 4.550 κλινών.
«Το ζητούμενο με την οικονομική κρίση είναι να ανοίξουν κρεβάτια, όχι να κλείσουν. Θα έπρεπε το υπουργείο να κάνει ακριβώς αντίστροφη διαδικασία», λέει στην «Ε» ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
Η διάθεση των 550 κλινών σε ασφαλιστικές εταιρείες «δημιουργεί ασθενείς δύο ταχυτήτων», λέει ο ίδιος και εξηγεί: «Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ανοιχτά εκφράσει την πρόθεσή τους να επενδύσουν στις κλινικές, να αναδιαμορφώσουν θαλάμους στο ΕΣΥ σε λουξ κλινικές, να προσφέρουν έξτρα αμοιβές (bonus) σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, για να απολαμβάνουν οι πελάτες τους ειδική μεταχείριση. Οι ασφαλιστικές από την πλευρά τους να πληρώνουν λιγότερα για τη νοσηλεία των πελατών τους στο ΕΣΥ από ό,τι θα πλήρωναν στο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα, από τη στιγμή που τους ανήκουν οι κλίνες, να επεμβαίνουν από την εισαγωγή του ασθενή μέχρι το εξιτήριό του σε ιατρικές πράξεις, κόστος νοσηλείας, φάρμακα κ.ο.κ.».





Επίθεση των επαναστατων της Αιγυπτου στη Χερσόνησο Σινά
από * 9:27πμ, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011
Άγνωστοι ανατίναξαν τη Δευτέρα τμήμα του αγωγού στη Χερσόνησο του Σινά, προκαλώντας διακοπή στη ροή του φυσικού αερίου προς το Ισραήλ και την Ιορδανία.
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στον αγωγό αυτόν από το Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ζημιές αυτή τη φορά ήταν μικρότερες από τις δύο προηγούμενες γι΄αυτό αποκαταστάθηκε γρήγορα η λειτουργία του αγωγού.
Ο κυβερνήτης του Βορείου Σινά Αμπντέλ Ουαχάμπ Μαμπρούκ κατήγγειλε "την τρομοκρατική αυτή ενέργεια που σκοπό έχει να πλήξει τη σταθερότητα και την ασφάλεια" της χερσονήσου.
Η Αίγυπτος παρέχει το 43% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στο Ισραήλ.