Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πεμπτη 7 Ιουλιου 2011

Όταν σπέρνεις ανέμους...
Με έχει εντυπωσιάσει ειλικρινά, η ομαδική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάτι έχω καταλάβει λάθος ή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για τις διαδηλώσεις, το βρισίδι κατά πολιτικών και κάθε είδους διαμαρτυρίας;
Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ...το μεγαλύτερο κόμμα που έχει υπάρξει στην Ελλάδα και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.
Τι μένος είναι αυτό κατά του Τσίπρα; Μήπως τελικά φοβούνται μία από τις ελάχιστες φωνές της βουλής που μιλάνε; Όπως ο Τσίπρας, η Σακοράφα, και τελευταία ο Κουρουπλής;
Εκτός της προβοκάτσιας που εφαρμόζουν στις διαδηλώσεις, τώρα την εφαρμόζουν σε όποιον μιλάει;
Ζητάνε εισαγγελική παρέμβαση για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι σωτήρες βουλευτές; Τον φοβερό κίνδυνο του βρισίματος, του γιαουρτιού και της αντίρρησης;
Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα; Δεν έχουν καταλάβει τίποτα; Τα σπασμένα κεφάλια απλών πολιτών, τα ματωμένα πρόσωπα, τα γεμάτα νοσοκομεία, τι περίμεναν να αποφέρουν;
Όταν δεις τον κλέφτη να φεύγει από το σπίτι σου τι του λές; "Περάστε κύριε κλέφτη μας!!! Μήπως ξεχάσατε τίποτα"; Όταν βλέπεις μπροστά σου τον βιαστή σου, τι του λες: "Σας ευχαριστώ για όλα κύριε βιαστή μου";
Και πάλι ευγενική είναι η αντίδραση των πολιτών απέναντι σε τέτοιους "πατριώτες".
Μάλλον μαζί με την καταγωγή τους, την πατρίδα τους και τις υποχρεώσεις τους έχουν ξεχάσει και τα παλιά γνωμικά.
Όπως το ότι "Όταν σπέρνεις ανέμους θα θερίσεις θύελες"...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ





ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Διαδηλώσεις και συγκρούσεις
ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Νέες αντι-ΝΑΤΟικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στην περιοχή Χογκιάνι του Αφγανιστάν, με αφορμή το θάνατο δύο βοσκών που σκοτώθηκαν σε επιδρομή των κατοχικών στρατευμάτων. Οι διαδηλωτές με σύνθημα «θάνατος στους ξένους στρατιώτες» προσπάθησαν να φτάσουν στην πόλη Γκάζνι, κάτι που επετράπη μόνο σε 50 από αυτούς, ενώ οι κατοχικές δυνάμεις πάγια κυνικές και προκλητικές υποστηρίζουν ότι στη συγκεκριμένη επιδρομή σκοτώθηκε μόνο ένας άνθρωπος ο οποίος υποτίθεται ότι τοποθετούσε εκρηκτική συσκευή...
Χτες, ΝΑΤΟικό φορτηγό αεροσκάφος συνετρίβη στα βουνά του ανατολικού Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι εννιά επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος, που απογειώθηκε από το Αζερμπαϊτζάν, καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς να διευκρινίζονται οι αιτίες της πτώσης. Παράλληλα οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σε διήμερες συγκρούσεις με «Ταλιμπάν» στο ανατολικό Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν, έχασαν τη ζωή τους 33 αστυνομικοί, πέντε άμαχοι και 27 φερόμενοι ως «Ταλιμπάν», υποστηρίζοντας ότι οι «μαχητές» έφτασαν από το Πακιστάν και επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα στη μεθόριο.
Την ίδια στιγμή χτες ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση 500 Βρετανών κατοχικών στρατιωτών, από το Αφγανιστάν, μέχρι το τέλος του 2011, σημειώνοντας ωστόσο ότι βρετανικές κατοχικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη χώρα, τουλάχιστον μέχρι το 2023 ως εκπαιδευτές.





ΤΟΥΡΚΙΑ
Ανακοινώθηκε η νέα ισλαμοφασιστικη νεοσυντηρητικη κυβέρνηση
ΑΓΚΥΡΑ.-- Τη σύσταση της νέας κυβέρνησης της Τουρκίας, με σειρά αλλαγών, αλλά και πολλά παλιά πρόσωπα συγχρόνως, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το νέο σχήμα, ορίζονται τέσσερις αντιπρόεδροι και 21 υπουργοί, με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, να διατηρεί τη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών, ενώ υπουργός Αμυνας αναλαμβάνει ο Ισμέτ Γιλμάζ. Ο Αλί Μπαμπατσάν παραμένει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποια καθήκοντα αναλαμβάνει, ενώ ο Εγκεμέν Μπαγίς διορίζεται υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε 49,9% στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, στις 12 Ιούνη, και καλείται να διαχειριστεί την κατάρτιση του νέου Συντάγματος της χώρας, μετά και το σχετικό δημοψήφισμα, τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Την ίδια στιγμή, νέο σκάνδαλο φαίνεται να ξεσπά στην Τουρκία, αναφορικά με τη φιλανθρωπική οργάνωση, «Deniz Feneri», η οποία κατηγορείται ότι καταχράστηκε χρήματα από δωρεές και έστειλε τα χρήματα σε φιλοκυβερνητικό όμιλο ΜΜΕ. Και ενώ το ισλαμοφασιστικο νεοσυντηρητικο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχει δηλώσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την οργάνωση, αναπτύσσονται κατηγορίες περί διαφθοράς. Η Αστυνομία συνέλαβε χθες τον πρώην επικεφαλής του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας και τρεις ακόμα υπόπτους.





ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Επίθεση αντικαθεστωτικών μετά τις γαλλικές ρίψεις
ΤΡΙΠΟΛΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Αντεπίθεση κατά των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι εξαπέλυσαν, χτες, αντικαθεστωτικοί, προκειμένου να επαναθέσουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές νοτίως της Τρίπολης με απώτερο στόχο να την περικυκλώσουν. Πρόκειται για τις περιοχές των Δυτικών Ορέων, όπου γαλλικά αεροσκάφη έκαναν επί ημέρες ρίψεις όπλων και πυρομαχικών, παραβιάζοντας απροκάλυπτα τις υπάρχουσες αποφάσεις του ΟΗΕ και χωρίς πρότερη ενημέρωση του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αντικαθεστωτικοί έχουν ανακαταλάβει τις πόλεις Γκουαλίχ και Γκάλις και τελικός τους στόχος είναι η Γκαριάν, η οποία αποτελεί προπύργιο του Καντάφι και βρίσκεται στην τελική ευθεία για τα νότια προάστια της Τρίπολης. Την ίδια ώρα, δεν είχε εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα η προσπάθεια των αντικαθεστωτικών να προελάσουν από το αεροδρόμιο της Μιζράτα και πέρα καθώς αναχαιτίστηκε. Η Μιζράτα δέχτηκε, τα τελευταία 24ωρα, νέα πλήγματα από τις δυνάμεις του Καντάφι από τα οποία, σύμφωνα πάντα με αντικαθεστωτικούς, σκοτώθηκαν 14 ένοπλοί τους.





ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ
Παραμένει η απαγόρευση απόπλου
Εκτακτα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ισραήλ, ενόψει έτερου κύματος ακτιβιστών
ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.- Δεν απέπλευσε, τελικά, παρά τις πιέσεις των ακτιβιστών, ούτε το πλοίο «Juliano» από το Πέραμα όπου βρίσκεται. Το πλοίο συμμετέχει στο στολίσκο «Ενα Καράβι για τη Γάζα» και ήταν αυτό που είχε μεταφερθεί στο Πέραμα, στις αρχές της περασμένης βδομάδας, για εργασίες στις προπέλες, μετά από καταγγελίες των ακτιβιστών για «δολιοφθορές» που υπέστη, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο και φρουρούμενο από το Λιμενικό στη μαρίνα του Αλίμου. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από εκπροσώπους της καμπάνιας, δε δόθηκε καμία συγκεκριμένη και πειστική εξήγηση για τη νέα απαγόρευση απόπλου.
Οπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της καμπάνιας που θέλουν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, την Παρασκευή το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα από τους Ισπανούς ακτιβιστές. Την ίδια ώρα, γνωστοποιήθηκε ότι επικαλούμενη τη συγκεκριμένη απόφαση του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ελβετική εταιρεία ακύρωσε την παράδοση 3.000 τόνων τσιμέντου που είχε παραγγείλει το σουηδικό παράρτημα της εκστρατείας προκειμένου να το μεταφέρει στη Λωρίδα της Γάζας.
«Καλωσορίσατε στην Παλαιστίνη»
Την ίδια ώρα, εντός Ισραήλ, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα στο διεθνές αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» όπου αναμένεται να φτάσουν, σήμερα και αύριο, με 50 πτήσεις από Ευρώπη περίπου 600 άνθρωποι που συμμετέχουν στην εκστρατεία «Καλωσορίσατε στην Παλαιστίνη». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που, σε πρώτο επίπεδο τουλάχιστον, δε συνδέεται άμεσα μεσης και μεγάλης ηλικίας άτομα που σκοπεύουν να περάσουν μια βδομάδα στη Δυτική Οχθη, προκειμένου να δουν από κοντά τι σημαίνει κατοχή και να τραβήξουν με τον τρόπο αυτό την προσοχή της «διεθνούς κοινότητας» στο ζήτημα.
Οι ισραηλινές αρχές έκαναν λόγο για «χούλιγκανς» και για «προβοκάτορες που θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια». Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επιθεώρησε τα αυξημένα σχέδια ασφαλείας στο αεροδρόμιο, τονίζοντας ότι «κάθε κράτος έχει δικαίωμα να μην επιτρέπει σε προβοκάτορες να εισέρχονται στο έδαφός του». Οι δηλώσεις έγιναν πριν ο Νετανιάχου αρχίσει περιοδεία στα Βαλκάνια, τα οποία, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, χαρακτήρισε «τους νέους στενούς συμμάχους του Ισραήλ». Δεν έγινε γνωστό αν οι ισραηλινές αρχές διαθέτουν λίστα με τα ονόματα των 600 ακτιβιστών ή τί ακριβώς θα κάνουν με αυτούς. Δεν αποκλείστηκε, πάντως, το ενδεχόμενο να υπάρξουν άμεσες απελάσεις ή ακόμη και συλλήψεις.
την εκστρατεία «Ενα Καράβι για τη Γάζα». Οπως δήλωνε η Γερμανίδα εκπρόσωπός της Σοφία Ντιγκ, σε αυτήν συμμετέχουν κυρίως οικογένειες







Οι σωτήρες της Συρίας
Posted on 07/07/2011 by Ομπλομωφ
Όταν τα γεράκια του ‘ανθρωπιστικού ιμπεριαλισμού’, η αφρόκρεμα του γαλλικού Σιωνισμού, πρώην μέλη του καθεστώτος...και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι συσκέπτονται για να ‘σώσουν’ τους Σύρους.
Μερικά στοιχεία από ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο του Monthly Review Zine, σχετικά με τη συνδιάσκεψη της οργάνωσης «SOS Συρία» στο Παρίσι.
http://mrzine.monthlyreview.org/2011/furuhashi060711.html
Πριν από λίγες ημέρες (4 Ιουλίου) ο γνωστός ‘διανοούμενος’ των ΝΑΤΟϊκών επεμβάσεων Μπερνάρ Ανρύ Λεβύ διοργάνωσε στο Παρίσι συνδιάσκεψη με θέμα ‘Σταματήστε τη σφαγή στη Συρία’, με σκοπό την παραπομπή του κυβερνώντος Μπάαθ στο ΔΠΔ (το δικαστήριο-παρωδία που έχουν στήσει οι ΝΑΤΟϊκοί), την έκδοση ψηφίσματος από το ΣΑ του ΟΗΕ, οικονομικές κυρώσεις κατά της Συρίας κτλ Προφανώς όπως και στην περίπτωση της Λιβύης η λύση θα ήταν μια μεγαλύτερων διαστάσεων ‘ανθρωπιστική’ σφαγή από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ με σκοπό τη δημιουργία προτεκτοράτου, και την εγκαθίδρυση ενός υπάκουου και συνεργάσιμου καθεστώτος που θα έκοβε κάθε σχέση με την παλαιστινιακή αντίσταση και τη σιϊτική Χεσμπολλάχ στο Λίβανο. Εκεί άλλωστε βρίσκεται το ζουμί της υπόθεσης, και γι’αυτό διαπιστώνει κανείς μια συντονισμένη επικοινωνιακη εκστρατεία κατά της Συρίας που εκτείνεται από τους διάφορους γαλλοεβραίους αστέρες του Σιωνισμού έως τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό ειπώθηκε κατά λέξη στη συνδιάσκεψη όπου παραβρέθηκαν δίπλα δίπλα επιφανείς Γάλλοι Σιωνιστές και στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Συρίας.
Ο Ashraf al-Moqdad, μέλος του ‘Εθνικού Μετώπου Σωτηρίας στη Συρία’ δήλωσε οτι «όταν θα έρθει η δημοκρατία στη Συρία, η Χεσμπολλάχ, οι Ιρανοί πράκτορες και οι Παλαιστίνιοι θα πληρώσουν»
(Το ‘Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας’ με ηγέτη τον Abdul Halim Khaddam, εξόριστο στο Λονδίνο πρώην μέλος του καθεστώτος, στην ουσία είναι το ακριβώς αντίστοιχο του λιβυκού ‘Μετώπου για τη Σωτηρία της Λιβύης’. Και τα δύο λειτουργούν σαν ‘ομπρέλλα’ για μια πλειάδα εξόριστων ρεβανσιστών αντικαθεστωτικών, και τα δύο έχουν παρεμφερή ονομασία, έχουν έδρα το Λονδίνο και δημιουργήθηκαν το 2005!)
Άλλες αντικαθεστωτικές οργανώσεις που παραβρέθηκαν στη μάζωξη του Λεβύ περιλαμβάνουν την «France-Syrie Démocratie» και την «Change in Syria for Democracy» , οργάνωση που δημιουργήθηκε στην συνδιάσκεψη της αντιπολίτευσης στην Ανταλίγια της Τουρκίας στα τέλη Μαϊου. Η πιο σημαντική παρουσία από τη Συρία ήταν ο Mulham al-Droubi , υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Συρίας.
Όπως τονίζει και το άρθρο του Monthly Review Zine, η αντιδραστική Μουσουλμανική Αδελφότητα (στην πραγματικότητα ένα όργανο της Σαουδικής Αραβίας) έχει δηλώσει οτι «υποστηρίζει μια ‘ομαλοποίηση’ των σχέσεων με το Ισραήλ χωρίς λήξη της ισραηλινής κατοχής και έχει υποστηρίξει τη μοναρχία του Μπαχρέιν όπως και τα υπόλοιπα αραβικά κράτη του Κόλπου.» Εκεί οφείλεται και η φαινομενικά παράδοξη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Αδελφότητας και των ΗΠΑ/Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως π.χ. στην περίπτωση της Αιγύπτου. (να σημειώσουμε οτι η Χαμάς είναι ίσως το μόνο ‘σκέλος’ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον αντιδραστικό άξονα ΗΠΑ/Ισραήλ/Σαουδικής Αραβίας...έτσι εξηγείται βέβαια ο λυσσαλέος πόλεμος ταυτόχρονα ‘προοδευτικών’ και αντιδραστικών ισλαμιστών εναντίον της.)
Από πλευράς γαλλικής συμμετοχής στη συνδιάσκεψη δεν θα μπορούσε να λείπει η αφρόκρεμα των Σιωνιστών ‘διανοουμένων’ του ‘ανθρωπιστικού ιμπεριαλισμού’: εκτός από τον ίδιο τον Λεβύ, παρόντες ήταν φυσικά ο Μπερνάρ Κουσνέρ και ο Αντρέ Γκλυκσμαν, γνωστοί και οι δύο από την διαχρονική στήριξή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στα εγκλήματα του Ισραήλ. Παραβρέθηκαν επίσης ο Frédéric Encel , ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο ήταν μέλος της οργάνωσης νεολαίας ‘Μπετάρ’ του ισραηλινού Λικούντ, και το πρώην μέλος της ισραηλινής Κνεσσέτ (βουλή) Alex Goldfarb. Μίλησε επίσης ο πρόεδρος της οργάνωσης ‘SOS Ρατσισμός’, Dominique Sopo, ενώ δηλώσεις στήριξης στη συνδιάσκεψη απήυθηναν οι γνωστοί αστέρες του γαλλικού «σοσιαλισμού» Μαρτίν Ομπρί, Ντελανοέ και Φρανσουά Ολλάντ.
Την καλύτερη απάντηση τους την έδωσαν οι Σύριοι που διαδήλωναν έξω από το χώρο της συγκέντρωσης: «έξω από τον κινηματογράφο μία θορυβώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας φιλοκυβερνητικών Σύριων γουχάιζε τους συμμετέχοντες, αποκαλώντας τους ‘φασίστες, Σιωνιστές, τρομοκράτες’.»
Από : Ομπλόμωφ

Ομπλόμωφ says:
07/07/2011 at 2:04 pm
Ο χυδαίος (και ‘προοδευτικός’ και φιλέλληνας μην ξεχνιόμαστε) Christopher Hitchens τα δένει όλα μαζί στο άρθρο του όπου επιτίθεται στους ακτιβιστές του ‘Στολίσκου της Γάζας’ :
Οι ακτιβιστές του Στολίσκου κατά την άποψή του παίζουν το επικοινωνιακό παιχνίδι της Χαμάς (που ως γνωστόν είναι ‘τρομοκρατική οργάνωση’ κτλ κτλ), και κατ’επέκτασιν εμμέσως ενισχύουν τον Μπασσάρ Αλ Άσσαντ στη Δαμασκό (ο οποίος ‘βρίσκεται σε πόλεμο με το λαό του’) , το Ιράν που είναι ο συνέταιρος της Συρίας στην περιοχή και τη Χεσμπολλάχ στο Λίβανο, η οποία επίσης μόλις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Χαρίρι το 2005 (από ένα δικαστήριο-παρωδία του ΟΗΕ).
Επίσης η Χαμάς εξέφρασε τη λύπη της για τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν και υιοθετεί τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’. (μόνο τον Αδόλφο Χίτλερ δεν στρίμωξε στο γελοίο αρθράκι του…)
Για γερά στομάχια : http://www.slate.com/id/2298332

http://overdisinformation.wordpress.com/2011/07/07/%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%89%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82/#comments









Μίκης προς Πεταλωτή: "Αν τολμάτε, πείτε φασίστες τους χιλιάδες έλληνες που δεν σκύβουν το κεφάλι"
Ο Μίκης θεοδωράκης, σε μια σκληρή ανακοίνωσή του, με αφορμή δηλώσεις του κ. Πεταλωτή εναντίον της "ΣΠΙΘΑΣ", αναφέρει τα εξής:
«Επειδή ζούμε εκρηκτικές στιγμές, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας. Ο κ. Πεταλωτής, αστόχαστα; και ανιστόρητα, με χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα. Αυτή είναι πολύ βαρειά κουβέντα, που επειδή ακριβώς βιάζει την ιστορική πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει κάποτε μπούμεραγκ ενάντια σ’ αυτόν που την εκστομίζει και την παράταξή του.
Για να του φρεσκάρω τη μνήμη, φασιστική πράξη είναι όταν το 20% του εκλογικού σώματος, όπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ ότι είναι η σημερινή δύναμη του ΠΑΣΟΚ, περιφρονεί το 80%. Και οχυρωμένο πίσω από την Τρόικα, τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, υποβάλλει τον Λαό και το Έθνος σε σκληρή δοκιμασία με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξή τους. Όσον αφορά τους βουλευτές που φορτώθηκαν την ιστορική ευθύνη του ΝΑΙ, δεν είναι μόνο οι αφισσοκολητές της ΣΠΙΘΑΣ (που κατηγορεί και απειλεί ο κ. Πεταλωτής) που πιστεύουν ότι η πράξη τους προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα, τις ιστορικές μας παραδόσεις, τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας και τους αγώνες για ελευθερία που ξεκίνησαν από το ΟΧΙ των Ελλήνων.
Είναι η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. Είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες που καθημερινά σας μουντζώνουν εσάς και την παράταξή σας, κ. Πεταλωτή. Αν τολμάτε λοιπόν, πείτε καθαρά στους Έλληνες ότι είναι φασίστες, γιατί δεν έμαθαν να προσκυνούν όπως μερικοί άλλοι την κ. Μέρκελ και ΣΙΑ. Και βγάλτε απ’ το μυαλό σας ότι θα μπορέσετε με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης να μας φορτώσετε οποιαδήποτε μη ειρηνική συμπεριφορά, αφού από την Ιδρυτική Διακήρυξη έως και σήμερα τονίζουμε συνεχώς ότι κάνουμε μία ειρηνική επανάσταση.»

Βραχάτι, 4.7.2011
Μίκης Θεοδωράκης





Κράξιμο στον Πρωτόπαπα
από garsonmevrizoun 10:19πμ, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
τον γλιτωσαν οι μπάτσοι !
Καθημερινό περιστατικό πλέον αποτελούν οι επιθέσεις και οι διαπληκτισμοί πολιτών με πολιτικούς. Τελευταίο θύμα ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην συνδικαλισταράς Πρωτόπαπας σε γνωστή ταβέρνα στα Μελίσσια
Πελάτες του μαγαζιού όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του στο μαγαζί τον πλησίασαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται. Τα παράπονα ήταν σε έντονο ύφος και δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα.
Τελικά ήρθαν μπάτσοι και τον φυγάδευσαν





Νεώτερα από τα πλοία του στόλου ελευθερίας
από παλ 10:44πμ, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
Πιάστηκε το Γαλλικό πλοίο
To πλοίο Dignity Al Karama τελικά ανακαλύφθηκε από τους νερόμπατσους του Παπουτσή και είναι στη Σητεία.
Αρχικά είχε περάσει μέσα από τα ελληνικά νησιά, προερχόμενο από την Κορσική, με πορεία προς τη Γάζα. Η τακτική απλή, παρίσταναν τους τουρίστες που πλήρωναν κανονικά όπου πήγαιναν και προτιμούσαν μικρά λιμάνια. Τελικά, στον όρμο Κουρεμένου στην ανατολική Κρήτη, ένα μικρό όρμο που πιάνουν ψαρόβαρκες μόνο, πήγαν για ανεφοδιασμό. Ενώ τους παραδόθηκαν 1000 λίτρα πετρελαιο και περιμένανε περισσότερα καθώς θέλανε να φουλάρουν για να πάνε στη Γάζα, εμφανίστηκε ένα ταχύπλοο του λιμενικού και ένα ασφαλήτικο αυτοκίνητο ζήτησαν τα χαρτιά τους, διαβατήρια και όλα τα έγγραφα του πλοίου. Βγήκαν και κάτι νερόμπατσοι με σιδερικά και τους φυλάγανε, αλλά κάπως πολιτισμένα. Κανα δυό ώρες ρωτάγανε τα γνωστά "τι είσαι συ, που πας και γιατί". Μετά τους είπαν πως καθώς δεν είχαν καταβληθεί τέλη ελημενισμού, δεν υπήρχε κανείς εκεί, να τους ακολουθήσουν στη Σητεία από όπου θα μπορούσαν να φύγουν την άλλη μέρα το πρωί.
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα καταφέρουν να πάνε στη Γάζα.
Πάνω στο πλοίο είναι 3 μέλη του πληρώματος και 8 επιβάτες.





H συγκέντρωση στο σπίτι του Παπουτσή και ο Κολλάτος
από @σου 11:19πμ, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
______________________________________________________________
Πρέπει να τιμωρήσουμε το θράσος του πρώτου μεταδικτατορικού προέδρου της ΕΦΕΕ, που τόλμησε να γίνει αιμοσταγής Υπουργός Δημόσιας Τάξης.Ειδοποιήστε τους φίλους σας, πάρτε μαζί σας πανώ , ντουντούκες, ελληνικές σημαίες και πάμε όλοι μαζί να πούμε στην γειτονιά του πόσο άχρηστος και πόσο φασίστας είναι ο γείτονάς τους.
Σας περιμένω
Δημήτρης Κολλάτος
Πέμπτη, 7 Ιουλίου στις 6:30
Προσυγκέντρωση :Χολαργός , εκκλησία Αγ. Φανερωμένης
Κλειούς 56 (σπίτι Παπουτσή
Ο Δημήτρης Κολλάτος υποψήφιος με τον ΛΑ.Ο.Σ. στην υπερνομαρχία Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης





αντισπισιστές, φαρισαίοι, υποκριτές...
από salo 2:24μμ, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
Υπάρχουν δύο απόψεις:
Η μία θέλει όλες τις μορφές ζωής ισότιμες. Και τα ζώα και τα έντομα και τα φυτά. Αυτός που έχει τέτοια άποψη τρέφεται με ιδέες και πίνει μόνο φυσικά αποστειρωμένο νερό (διότι και οι μικροοργανισμοί ζωή είναι). Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω γνωρίσει κανένα τέτοιο ως τώρα γιατί είμαι γκαντέμης.
Υπάρχουν και οι άλλοι. Υποκριτές που ενώ βρίζουν αυτούς που υπερασπίζονται την υπεροχή των ανθρώπων από τα ζώα καταπατούν το γρασίδι, λειώνουν τα κουνούπια στον τοίχο (και τις κατσαρίδες στις γωνίες) χωρίς να ακούνε τις απέλπιδες κραυγές ζωντανών οργανισμών που πεθαίνουν με ένα βασανιστικό "γιατί" στις καρδιές τους. Υποκριτές που ενώ θα φρικιάσουν αν σε δουν να ξεκοκαλίζεις ένα αρνίσιο κεφαλάκι, θα κάνουν τα στραβά μάτια στην αγελάδα που γενοκτονεί το γρασίδι, στον χαμελαίοντα που εκτοξεύει την τρομαχτική του γλώσσα ενάντια σε μια ακρίδα, στη λιβελούη που σεξιστικά αποκεφαλίζει τον εραστή της μετά την (θά έπρεπε απελευθερωτική) ερωτική πράξη. Οππορτουνιστές που για να αυξήσουν την επιρροή τους στο ζωικό βασίλειο (και σίγουρα το πετυχαίνουν) κάνουν όχι απλά εκπτώσεις αλλά χαριστικό Bazaar στις ιδέες περί ισότητας των έμβιων όντων που όπως όλοι γνωρίζουν αποτελούν τον πυλώνα όλης της απελευθερωτικής σοσιαλιστικής σκέψης ανα τους αιώνες...
Είμαι συγκλονισμένος με τόση υποκρισία. Ράκος.





Μπακογιάννη : "προσχεδιασμένοι οι τραμπουκισμοί"....
από @ 3:19μμ, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
"από κόμματα". ΚΚΕ : "προβοκάτσιες οι αντιπαραθεσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ" , ΔΗΜΑΡ : "αθλιότητες αυτα που κανουν οι αγανακτισμενοι"
Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις επιθέσεις και στους προπηλακισμούς βουλευτών και υπουργών τόνισε πως δεν πιστεύει ότι οι ενέργειες αυτές είναι αυθόρμητες. Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, πρόκειται για μερικώς οργανωμένες επιθέσεις, διότι, όπως είπε, δεν εξηγείται διαφορετικά να γίνονται ταυτόχρονα, σε 80 διαφορετικά σημεία επιθέσεις σε βάρος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και σε πολλές από αυτές να έχουν τυπώσει κάποιοι και αφίσες με τα πρόσωπα που δέχονται επίθεση. Για το λόγο αυτό κάλεσε όλα τα κόμματα, όταν διαπιστώνεται συμμετοχή στελεχών τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις βίας, είτε να τα αποκηρύσσουν, είτε να αποδέχονται τις ευθύνες τους. Ταυτόχρονα, κάλεσε την κυβέρνηση να επισπεύσει την ενεργοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος ΕΣΠΑ, διότι όπως είπε υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα αυτό και η χώρα κινδυνεύει να χάσει κονδύλια 18 δισεκατομμυρίων ευρώ. "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι αξιοποιώντας τις προβοκάτσιες και τις γελοίες συγκρούσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσουν να καταστείλουν το οργανωμένο ταξικό κίνημα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Oι αθλιότητες, με τις επιθέσεις, τους προπηλακισμούς, τις αντισυγκεντρώσεις και τις επισκέψεις σε σπίτια πολιτικών πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις χωρίς συμψηφισμούς αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερα. Τα ιδια λενε και τα αλλα εξαπτερυγα του ΜΠΑΤΣΟΚ, ο Συναγερμικος Καρατζαφυρερ, και οι Οικολογοι Πρασινοι.