Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Παρασκευη 8 Ιουλιου 2011

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Συνέχεια διαδηλώσεων
ΚΑΪΡΟ.-- Με πέτρες επιτέθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια της πόλης του Σουέζ διαδηλωτές που εξοργίστηκαν από την επικύρωση της απόφασης αθώωσης 10 αστυνομικών που κατηγορούνταν για τη δολοφονία 17 διαδηλωτών στις μεγάλες κινητοποιήσεις του Γενάρη - Φλεβάρη που οδήγησαν στην αποχώρηση Μουμπάρακ από την εξουσία. Η πρωτόδικη απόφαση, που αφορά σε περιστατικά που έλαβαν χώρα στο Σουέζ, λήφθηκε, στις αρχές της βδομάδας στο Κάιρο, και μετά από έφεση του εισαγγελέα εκδικάστηκε εκ νέου. Και οι 10 αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης, εξέλιξη που προκάλεσε την οργή οργανώσεων και κινήσεων που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ. Οι ίδιες οργανώσεις καλούν σήμερα, μέσα σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο κλίμα, σε νέες διαδηλώσεις με αίτημα την επίσπευση της απόδοσης δικαιοσύνης σε όσους εμπλέκονται στα εγκλήματα του καθεστώτος Μουμπάρακ.





ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι σφαγές αμάχων από κατοχικές δυνάμεις
ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Η αύξηση των επιθέσεων που έχουν ως αποτέλεσμα θύματα αμάχους, παράλληλα με τον κυνισμό που επιμένει να αντιμετωπίζει το ζήτημα η κατοχική πλευρά, έχουν πυροδοτήσει νέο κύμα αντικατοχικών - αντι-ΝΑΤΟικών διαδηλώσεων στο Αφγανιστάν. Χθες εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο ανατολικό Αφγανιστάν, καταδικάζοντας τόσο τη χθεσινη σφαγή, που κοστισε τη ζωη 14 αμαχων οι 8 απο τους οποιους ηταν παιδια και οι υπολοιποι γυναικες, όσο και το προηγούμενο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε δύο νεαρά αγόρια, στην περιοχή Γκάζνι.




ΙΣΡΑΗΛ
Σε «θέση μάχης» ενάντια στις φιλο-παλαιστινιακές καμπάνιες
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ.-- Εκατοντάδες αστυνομικοί, μέλη ειδικών δυνάμεων, ακόμη και συνοριοφύλακες, έχουν αναπτυχθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ ενόψει της αναμενόμενης άφιξης, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μέχρι και το βράδυ, ακτιβιστών από την Ευρώπη που συμμετέχουν στην καμπάνια «Καλωσορίσατε στην Παλαιστίνη». Ο ισραηλινός Τύπος μιλά «για υπερβολές και υστερία που δεν κάνει καθόλου καλό στο Ισραήλ».
Επιπλέον, οι ισραηλινές αρχές έχουν αποστείλει στις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες θα πετάξουν οι ακτιβιστές λίστες με «ανεπιθύμητους στο Ισραήλ επιβάτες», οι οποίοι εντοπίζονται στο αεροδρόμιο από το οποίο αναχωρούν και δεν τους επιτρέπεται να ανέβουν στο αεροπλάνο. Ηδη, το πρώτο τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε στο «Σαρλ ντε Γκολ» στο Παρίσι, όπου οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας «Malev» εμπόδισαν την επιβίβαση 10 ανθρώπων. Κατά τη μαρτυρία τους, οι υπεύθυνοι της εταιρείας κρατούσαν στα χέρια τους τη λίστα με όλα τα ονόματα που έχουν στείλει οι ισραηλινές αρχές, τα οποία φέρονται να ξεπερνούν τα 400.
Οι εταιρείες «Lufthansa» και «Air Berlin» ανακοίνωσαν ότι επίσης έχουν λάβει σχετική λίστα. Βρετανικές εταιρείες, από την άλλη, υποστήριζαν ότι προς το παρόν δεν έχουν λάβει καμία λίστα.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές του «Καλωσορίσατε στην Παλαιστίνη», στόχος της καμπάνιας είναι για μία βδομάδα ξένοι ακτιβιστές να ζήσουν στη Δ. Οχθη, προκειμένου να αντιληφθούν τι σημαίνει κατοχή τραβώντας, ταυτόχρονα, την προσοχή της «διεθνούς κοινότητας» στο ζήτημα. Συμμετοχή στην εκστρατεία έχουν δηλώσει περίπου 600 άνθρωποι, εκ των οποίων αρκετοί είναι μεγάλης ηλικίας. Οι ισραηλινές αρχές, πάντως, έχουν, ήδη, προετοιμάσει χώρο κράτησης 80 ατόμων μέσα στο αεροδρόμιο, αλλά και φυλακές στο νότο της χώρας!
Η συγκεκριμένη καμπάνια διατείνεται ότι δε συνδέεται με την καμπάνια «Ενα Καράβι για τη Γάζα», της οποίας τα πλοία έχουν μπλοκαριστεί μετά από απόφαση απαγόρευσης απόπλου που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ελληνικά λιμάνια. Το τελευταίο πλοίο της εκστρατείας που δεν είχε εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τελικά υποχρεώθηκε, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι των ακτιβιστών, να το πράξει προκειμένου να ανεφοδιαστεί. Ετσι, εγκλωβίστηκε στο λιμάνι της Σητείας από το Λιμενικό και το «Dignite al Karama» που είχε αποπλεύσει από την Κορσική.
Διαφωνίες στα πορίσματα του ΟΗΕ
Ολα αυτά συμβαίνουν, ενώ Ισραηλινοί και Τούρκοι διπλωμάτες, μετά από ένα μήνα εντατικών επαφών, απέτυχαν να συμφωνήσουν και έτσι δεν υπέγραψαν το πόρισμα του ΟΗΕ για το τι συνέβη πέρυσι, όταν Ισραηλινοί κομάντος επιβιβάστηκαν στο τουρκικό «Μάβι Μαρμαρά» που συμμετείχε σε ανάλογο στολίσκο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννιά άνθρωποι. Η τουρκική πλευρά επέμενε να ζητηθεί δημόσια συγνώμη από το Ισραήλ και το Ισραήλ αρνήθηκε μέχρι τελευταία στιγμή. Ετσι, δε θα υπάρχει κοινό πόρισμα.
Το Ισραήλ αντέδρασε και σε ένα άλλο πόρισμα, αυτό του ανώτατου αξιωματούχου του ΟΗΕ στο Λίβανο, Μάικλ Γουίλιαμς, ο οποίος κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό για χρήση υπερβολικής βίας, απέναντι, κυρίως, σε Παλαιστίνιους που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορά του με το Λίβανο, στις 15 Μάη, μέρα της «Νάκμπα», στο πλαίσιο διαδήλωσης. Ο Γουίλιαμς, αν και επιρρίπτει ευθύνες και στους διαδηλωτές, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια ελέγχου του πλήθους χωρίς να χυθεί αίμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 διαδηλωτές και να τραυματιστούν 11.






“Η Ελλάδα προστατεύει το Ισραήλ”
Posted on 08/07/2011 by Ομπλομωφ
“Η Ελλάδα πούλησε την οικονομία της στις δυτικές τράπεζες και την πολιτική της στο Ισραήλ”
Χωρίς πολλά λόγια, δύο γελοιογραφίες του γνωστού σκιτσογράφου Latuff για τον ΓΑΠ, από το Monthly Review Zine: http://mrzine.monthlyreview.org/2011/latuff040711.html
Και η ανακοίνωση για την αυριανή πορεία στην ελληνική πρεσβεία στο Λίβανο από τη Λιβανέζικη Επιτροπή ενάντια στην ισραηλινή κατοχή της Ελλάδας.
(αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση http://www.palestineresist.gr/index.php/solidarity-movement/182-protest-in-front-of-the-greek-embassy-in-beirut)
Κάλεσμα για διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό
Φίλοι,
Καλούμε σε διαμαρτυρία μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό, αυτό το Σάββατο, στις 11.00 το πρωί, ενάντια στις ενέργειες απαγόρευσης απόπλου του Στολίσκου Gaza Freedom Flotilla στις οποίες προέβη η ελληνική κυβέρνηση ενεργώντας για λογαριασμό του ισραηλινού καθεστώτος. Είναι ντροπή να βλέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να υποκλίνεται μπροστά στο κράτος του Ισραήλ και στις πιέσεις των Αμερικανών, απαγορεύοντας σε όλα τα πλοία να φύγουν από τα λιμάνια τους, συλλαμβάνοντας και γυρίζοντας πίσω όσα τυχόν ξεκίνησαν και κρατώντας τους ανθρώπους ομήρους στα ίδια τους τα πλοία υπό τη συνεχή απειλή της σύλληψης.
Ο πρωθυπουργός τους Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, φυσικά ευχαρίστησε τον έλληνα ομόλογό του που βοήθησε να εξαλειφθεί η «αντι-ισραηλινή πρόκληση».
Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ πιο προκλητικές από εκείνες ενός στολίσκου που σκοπό έχει να μεταφέρει βοήθεια στη Γάζα, να ασκήσει πολιτική πίεση στις παράνομες κατοχικές δυνάμεις και να δείξει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης.
Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στις δειλές αυτές ενέργειες και στη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαιώνιση ενός παράνομου αποκλεισμού και μιας ανθρωπιστικής κρίσης.
Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Γάζας και σε όλους τους Παλαιστίνιους.
Στηρίζουμε τους γενναίους άνδρες και γυναίκες του Freedom Flotilla.
Φέρτε πανό, σημαίες κλπ και ελάτε μαζί μας, το Σάββατο, 9 Ιουλίου, στις 11.00, μπροστά από την ελληνική πρεσβεία.
Με αλληλεγγύη
Η Λιβανέζικη Επιτροπή Ενάντια στην Ισραηλινή Κατοχή της Ελλάδας
Για την αναδημοσίευση: Ομπλόμωφ
Ομπλόμωφ says:
08/07/2011 at 4:29 pm
Ενδιαφέρουσα δήλωση από Ντομινίκ Στρως Καν : “κάθε πρωί ξυπνάω και σκέφτομαι τί μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το Ισραήλ”. Από άρθρο της ισραηλινής Haaretz ‘Ο Ντ.Σ.Κ. έχει το Ισραήλ στην καρδιά του’ http://www.haaretz.com/jewish-world/dsk-has-israel-in-his-heart-1.371773
http://overdisinformation.wordpress.com/2011/07/08/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%ae%ce%bb/#comments







ΚΙ άλλος μπελάς για τους σιωνιστές του Ισραήλ, airtilla
από moufa 1:25πμ, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011
καπου 1000 ακτιβιστές θα πάνε στο Ισραήλ αεροπορικά
Υπάρχει ένα θέμα απόδοσης, άλλοι το λένε air flotilla άλλοι airtilla, πάντως και τα δύο εννοούν το ίδιο πράγμα, κάπου 1000 ακτιβιστές θα πανε αεροπορικά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ τις επομενες 1-2 μέρες. Οι περισσότεροι θα πάνε αύριο αλλά ήδη πήγαν 5-6. Η αναχώρηση γίνεται αό διαφορετικές πόλεις και χώρες.
Η επίσημη αιτία είναι μία "επίσκεψη στην Παλαιστίνη".
Οι σιωνιστές είναι σε πανικό, από τη μία το υπουργείο τουρισμού τους θέλει κόσμο και να μοιράσει φυλλάδια, από την άλλη το υπουργείο προπαγάνδας θέλει να μοιράσει άλλα φυλλάδια, και από δίπλα όλες αυτές οι στρατιωτικές και παρακρατικές ομαδες που φοβούνται τα χειρότερα.
Οι ακτιβιστές έχουν διπλό σκοπό, αν τους επιτραπεί θα πανε μια βδομάδα στις παλαιστινιακές περιοχές στη δυτική όχθη. Αν δεν τους επιτραπεί, θα κάνουν φασαρία στο αεροδρόμιο και θα καταγγείλουν το Ισραήλ.
Οι ισραηλινοί δεν φοβούνται και πολύ ότι αφορά κράτη. Οσο υπάρχουν πουλημένα τομάρια σαν τον GAP όλο και κάτι θα γίνει, θα το ξεπεράσουν, ακόμα και με όσους θα διαμαρτυρηθούν έχουν λύσεις, ξύλο, φυλάκιση, καταστολή, εισαγγελείς και παρόμοιους μπαμπούλες.
Εκείνο που κυρίως φοβούνται είναι ενέργειες όπως η αυτοπυρπόληση, η δημόσια αυτοκτονία, ενδεχόμενη μαζική αναταραχή και παρόμοια.
Γι αυτό ακριβώς είναι σε πανικό. Το αίσθημα επιστροφής των Παλαιστινίων στον τόπο καταγωγής τους είναι πολύ ισχυρό κι έχει αποκτήσει σύμβολο, το περιβόητο κλειδί:
Ολοι έχουμε δει κάποιον να κρατάει ένα κλειδί, συχνά μεγάλο, άλλοτε ξύλινο, άλλοτε πρόχειρο, μέχρι και χρυσό για κάποιους.
Η βιαιη μετακίνηση Παλαιστινίων ξεκίνησε από το 1947, πολλοί ξεριζώθηκαν τότε από τα σπίτια τους. Αυτή η τακτική συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, έτσι οι Πλαιστίνιοι μένουν πλέον σε μικρές νησίδες εδαφους, τόσο που η δυτική όχθη αποκαλείται "πολυνησία". Για να μην υπάρχουν ίχνη από σπίτια, κτίρια ή άλλες ανθρώπινες κατασκευές, οι σιωνιστές φυτεύουν δάση ολόκληρα !! Ετσι, μέσα στην έρημο μπορεί κανείς να δει μεγάλα πυκνά δάση από κωνοφόρα !!!
Αυτές τις φυτεύσεις κάνει κάποιος οργανισμός που είχε για πολλά χρόνια πρόεδρο τον ιδιοκτήτη μιας σιωνιστικής εταιρείας, της Εστε Λόντερ.






ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΛΑΣΤΑ ΕΙΚΟΣΑΕΥΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
από Tierra Utopia 6:44μμ, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011
Δυστυχώς έκαναν την εμφανισή τους..
Και στο Σύνταγμα πλαστά ευρώ,συγκεκριμένα εχθές το βράδυ στις 21.30 αγόρασα από έγχρωμο μικροπωλητή(είναι ο μοναδικός που πουλάει τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια κοντά στο συντριβάνι) ελικόπτερο για το παιδί μου,ενώ λοιπόν στην αρχή αρνήθηκε να μου δώσει ρέστα από χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ επικαλούμενος ότι δεν είχε ρέστα (τιμή παιχνιδιού δέκα ευρώ,από αρχική των είκοσι δύο ευρώ) στη συνέχεια έβγαλε δύο χαρτονομίσματα των είκοσι ευρώ. Σήμερα και ενώ δεν είχα κάνει καμία άλλη συναλλαγή, σε σούπερ μάρκετ της περιοχής μου (γαλαξίας,Γκύζη)όταν έβγαλα να πληρώσω,αποδείχθηκε ότι το χαρτονόμισμα ήταν πλαστό,όπως καταλαβαίνετε αφ'ενός το ρεζιλίκι,αφ'ετέρου υπήρχε και ο κίνδυνος να συλληφθώ. Προσοχή σε όσους αγοράζουν διάφορα πράγματα από το Σύνταγμα,απ'ότι διαφαίνεται εκτός των άλλων που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τη πλατεία,έκαναν την εμφανισή τους και οι παραχαράκτες. Ευχαριστώ.