Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Παρασκευη 30 Σεπτεμβριου 2011

Στο facebook ριχνουν σελιδες συνεχεια απο το μεσημερι!!!
Στην αρχη νομισα οτι ηταν πουστιες του χαφιεδοφατσοβιβλιου! Αλλα μετα καποιος αναρχοκομμουνιστης ειπε πως του ριξαν τη σελιδα ναζιστες! Και τελικα οπως ειπε αναρχοελευθεριακη, την σελιδα της την ριξανε "αναρχοσιωνιστες", επειδη ηρθε σε λεκτικη αντιπαραθεση μαζι τους!!! Της εκαναν αναφορα στο f/b και της "εριξαν" τη σελιδα!!!! Και μετα μου λετε εμενα που τους βριζω, τους χαφιεδες της ασφαλιας, τους "αναρχο"σιωναζι!!!
Η ιστορια εχει ως εξης. Στο f/b κανουνε αιτησεις φιλιας οχι σε γνωστους και φιλους, αλλα σε οποιονδηποτε! Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να εχει ο αλλος 5.000 "φιλους" που δεν ξερει ποιος ειναι και τι λεει, απλως και μονο για να γινεται διαλογος! Σε τετοιους διαλογους, πολλες φορες ερχεσαι σε αντιπαραθεση με διαφορα ατομα. Ε, απ οτι καταλαβα, 5-6 σεσημασμενη "αναρχο"σιωναζι, αρχισαν να κανουν αναφορες στο f/b για σελιδες, και το f/b τις εριχνε.
Εγω ευτυχως δεν κινδυνευω, γιατι εχω φιλους οσα τα δαχτυλα των δυο χεριων μου. Απλως εχω τη σελιδα για να μπαινω στις αλλες σελιδες να διαβαζω. Εκεινες που ειναι ανοιχτες σε ολο το κοσμο δηλαδη.
Η λυση απ οτι ειπανε ειναι να εχεις "καβατζα" και αλλες σελιδες. Αλλιως δημιουργεις καινουριες!



Ενημέρωση για γεγονότα έξω από το ΕΚΘ
από adel 18:59, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτοφανη γεγονότα εκτυλίχθηκαν πριν λίγη ώρα έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Πρωτοφανη γεγονότα εκτυλίχθηκαν πριν λίγη ώρα έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Την ώρα που εργαζόμενος μέλος σε σωματείο που στεγάζεται στο ΕΚΘ, κατευθυνόταν στη συνέλευση του σωματείου του, αστυνομικοί αφού του έκαναν έλεγχο, στην είσοδο του ΕΚΘ, προσπάθησαν να τον προσαγάγουν γιατι αρνήθηκε να ανοίξει την τσάντα του .
Εκείνη την ώρα ο πρόεδρος του ΕΚΘ αλλά και άλλα μέλη της διοίκησης προσπάθησαν να παρέμβουν στο περιστατικό, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο εργαζόμενος. Τότε κατέφτασαν στο ΕΚΘ δυνάμεις των ομάδων ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και της ασφάλειας και επιτέθηκαν βίαια εναντιον των συνδικαλιστών του Εργατικού κέντρου μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης.
Αυτή τη στιγμη ο εργαζόμενος βρίσκεται στο Α.Τ Λευκού Πύργου όπου και κατέφτασε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
18.33: Ελεύθερος αφέθηκε πριν λίγη ώρα ο εργαζόμενος. Στο Α.Τ του Λ. Πύργου βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης και απαιτεί να καταθέσει μήνυση στον αστυνομικό που προχώρησε στη προσαγωγή του εργαζόμενου και δημιούργησε την έκκρυθμη κατάσταση στην είσοδο του ΕΚΘ. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα της επίθεσης της αστυνομίας, αστυνομικός φώναζε " Γαμώ το συνδκαλισμό σας, εσείες φέρατε τη χώρα σε αυτό το σημείο". Σύμφωνα με πληροφορίες για τον εν λόγω αστυνομικό εκκρεμούν καταγγελίες από πολίτες για επιθετική συμπεριφορά.



Στο Αιγαίο καταγράφεται ήδη μια ποιοτική και ποσοτική κλιμάκωση των αερομαχιών. Τα σχετικά δημοσιεύματα εντοπίζουν το εξής γεγονός «Δε μπορεί να συγκριθεί η σημερινή αεροπορική δραστηριότητα με αυτή του καλοκαιριού, που υπήρχε το μορατόριουμ. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι μήνες στρατιωτικών ασκήσεων για όλες τις χώρες. Εκεί ξεκίνησε και η τουρκική δραστηριότητα στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Αριθμητικά δεν έχουμε ιδιαίτερη διαφοροποίηση από το παρελθόν. Ούτε ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις έχουμε στο ποσοστό των οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Πρόσφατα, για πρώτη ημέρα, είχαμε μια ποιοτική διαφοροποίηση. Ενώ κατά τις αναχαιτίσεις τα τουρκικά μαχητικά έφευγαν χωρίς να δημιουργούν καταστάσεις εικονικής αερομαχίας, την Τετάρτη για πρώτη φορά, στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και στις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, οι Τούρκοι χειριστές όταν αναχαιτιστήκαν δεν έφυγαν, αλλά παρέμειναν, οδηγώντας την κατάσταση σε τρεις εμπλοκές. Συγκεκριμένα, στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο κατά τη χθεσινή ημέρα πέταξαν 12 τουρκικά μαχητικά, από τα οποία τα 8 ήταν οπλισμένα. Καταγράφτηκαν δύο παραβάσεις και τρεις παραβιάσεις και έγιναν τρεις εμπλοκές. Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν».
Βεβαίως, το τι σημαίνει παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου είναι μια μεγάλη συζήτηση, αλλά ας κρατήσουμε τα ποιοτικά πολεμικά χαρακτηριστικά της περιόδου, που φέρνουν πολύ πιο κοντά τη πιθανότητα κατάρριψης.
Κάτι που βεβαίως εμπεριέχεται στις επιλογές των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα της ισραηλινής.
Πολύ μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι τελευταίες πληροφορίες. Όπως καταγράφει το πολεμικό ρεπορτάζ, το Ισραήλ έστειλε μαχητικά του έξω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) ως απάντηση στην αποστολή τουρκικού αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών που πέταξε προηγουμένως μερικές λίγα μίλια εκτός του εναέριου χώρου του Ισραήλ! Αμέσως μετά δύο ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν από ισραηλινή βάση πέταξαν προς την περιοχή του Ριζοκάρπασου πάνω από τα κατεχόμενα ενημερώνοντας την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου και όχι το FIR Ercan.
Τα αεροσκάφη συνέχισαν την πτήση τους προς τον κόλπο της Μερσίνης και πέταξαν παράλληλα με τις ακτές της νοτίου Τουρκίας σε απόσταση 15 μιλίων, μέχρι την Φοινίκη κοντά στο Καστελόριζο! Ακολούθως τα μαχητικά κατευθύνθηκαν νότια και επέστρεψαν στο Ισραήλ.
Ως απάντηση, λίγο αργότερα ένα τουρκικό F-16 αποπειράθηκε να προσεγγίσει το Ισραήλ αλλά αμέσως 6 ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν για την αναγνώριση του τουρκικού μαχητικού το οποίο εγκατέλειψε αμέσως την περιοχή, ενώ οι Ισραηλινοί πιλότο είχαν λάβει εντολή κατάρριψης!.
Επίσης, δικινητήριο τουρκικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών πέταξε σε απόσταση μερικών δεκάδων μιλίων από το Ισραήλ. Το αεροσκάφος λίγη ώρα αργότερα αναχώρησε για τα κατεχόμενα, ενώ τουλάχιστον δύο τουρκικά μαχητικά, εξακολούθησαν τις παραβιάσεις του FLIR Λευκωσίας πετώντας ανοικτά της Λάρνακας - σε απόσταση 50 χλμ από τις ακτές και κοντά στα ανατολικά όρια της ζώνης ασκήσεων (LCD3) των βρετανικών βάσεων.
Η θάλασσα γύρω από την εξέδρα στο οικόπεδο 12 παρουσιάζει έντονη παρουσία ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων της Τουρκίας, του Ισραήλ, των ΗΠΑ-Βρετανίας-Ρωσίας. Μάλιστα, όταν το Piri Reis πλησίασε σε απόσταση μικρότερη των 20 ναυτικών μιλίων από την πλατφόρμα στο «Οικόπεδο 12», εμφανίστηκε Ισραηλινό μαχητικό ελικόπτερο να πετά στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα καλύπτοντας την περιοχή της πλατφόρμας και αυτή της πορείας του ερευνητικού σκάφους.








ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Νέα κλιμάκωση σε αέρα και θάλασσα
Συγκέντρωση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το «Οικόπεδο 12», σε μικρή απόσταση από το οποίο πλέει και το «Πίρι Ρέις»
ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΑΓΚΥΡΑ.--
Τις έρευνες εντός των ορίων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζει το τουρκικό πλοίο Πίρι Ρέις, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία. Το ερευνητικό κινείται μεταξύ των οικοπέδων 7, 8, 11 και 12, στο οποίο και πραγματοποιούνται οι γεωτρήσεις από τη «Noble Energy» για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το μεσημέρι της Τετάρτης, το «Πίρι Ρέις» πλησίασε σε λιγότερο από 20 ναυτικά μίλια τη γεώτρηση στο «Οικόπεδο 12», περίπου 25 μίλια από το όριο της ΑΟΖ του Ισραήλ.
Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και από αέρος, καθώς τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετάνε τις τελευταίες μέρες μέσα στο FIR της Λευκωσίας και προσεγγίζουν το Ισραήλ, αλλά και τη γεώτρηση στο «Οικόπεδο 12», εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Οπως όλα δείχνουν, το Ισραήλ έχει αναλάβει και πρακτικά τη φύλαξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ, αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο («Φιλελεύθερος»), δύο μαχητικά αεροσκάφη, με την άδεια της Λευκωσίας, πέταξαν την Τετάρτη κατά μήκος των ακτών της Τουρκίας, στα βόρεια όρια του FIR Λευκωσίας, αγνοώντας τις απόπειρες του κατοχικού καθεστώτος να επικοινωνήσει μαζί τους.
Τα δύο μαχητικά πέταξαν κοντά στα όρια της Ελλάδας στο Καστελόριζο, όπου τελειώνει το FIR Λευκωσίας, προσεγγίζοντας τις τουρκικές ακτές σε απόσταση 15 μιλίων. Το απόγευμα της Τετάρτης, επίσης, μαχητικό ελικόπτερο του Ισραήλ πέταξε χαμηλά πάνω από την πλατφόρμα της «Noble Energy» στο «Οικόπεδο 12», αλλά και κοντά στο «Πίρι Ρέις». Η ένταση κλιμακώθηκε επικίνδυνα την Τετάρτη, όταν ένα τουρκικό «F-16» αποπειράθηκε να προσεγγίσει το Ισραήλ, αλλά αναγνωρίστηκε από 6 Ισραηλινά, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Τουρκία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί πιλότοι είχαν εντολή για κατάρριψη.
Και ενώ η στρατιωτική ένταση κλιμακώνεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, χτες προέκυψε ένας ακόμη αστάθμητος παράγοντας. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», ανοικτά του λιμανιού Αναμούρ της Μερσίνας και την Τετάρτη λίγο πιο ανατολικά, σε απόσταση 4 μιλίων από το λιμάνι της Αλάνιας, κοντά στην Αττάλεια, εμφανίστηκε το ιταλικό ερευνητικό σκάφος «OGS Explora». Το πλοίο φέρεται να αναχώρησε από την Ιταλία το βράδυ της 14ης Σεπτέμβρη και είναι το ίδιο που είχε μισθώσει τον περασμένο Μάρτη η ισραηλινή κυβέρνηση, για έρευνες σχετικές με τη δυνατότητα πόντισης αγωγών και καλωδίων.



ΧΙΛΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαζικά στους δρόμους φοιτητές - μαθητές - εργάτες
Βάρβαρη καταστολή από την αντιδραστική κυβέρνηση
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--
«Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια» . Ο λόγος για το φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα στη Χιλή που εδώ και πέντε μήνες έχει ξεσηκωθεί, απαιτώντας «δωρεάν δημόσια και ποιοτική Παιδεία», και την καταστολή που αποτελεί το μόνιμο και συνηθισμένο τρόπο αντιμετώπισης του αγώνα τους από την κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα. Η καταστολή σημάδεψε και τις χτεσινές διαδηλώσεις που έγιναν στο Σαντιάγο, στην Κονσεπσιόν, το Βαλπαραΐσο. Στο πλευρό των φοιτητών και μαθητών βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, που πραγματοποιούν απεργία 72 ωρών με κλαδικά αιτήματα, αλλά και απαιτώντας Δημόσια Υγεία.
Στην καταστολή πρωταγωνιστικό ρόλο είχε το ειδικό σώμα των Καραμπινιέρων της στρατιωτικοποιημένης αστυνομίας (από την εποχή της χούντας του Πινοτσέτ), που έκαναν χρήση κανονιών νερού, γκλομπς και τόνων χημικών. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, μεταξύ αυτών και αρκετοί μαθητές», τόνισαν εκπρόσωποι των μαθητών. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί μόλις πέντε ετών, που τραυματίστηκε κατά την επίθεση με χημικά στη συγκέντρωση στο πάρκο Ο Χίγκινς, συγκέντρωση φοιτητών, μαθητών, συνδικάτων και απεργών εργαζομένων στον τομέα Υγείας, όπως αναφέρει το δίκτυο «La Tercera».
Ανάλογο το σκηνικό στην Κονσεπσιόν, που αποτελεί το άλλο μεγάλο μέτωπο των κινητοποιήσεων, όπου ήδη έχουν φτάσει και μαθητές από την ευρύτερη σεισμόπληκτη επαρχία και ειδικότερα από την περιοχή Μπίο Μπίο, καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα την πορεία τους, άνω των 500 χιλιομέτρων, για να φτάσουν στις 3 του Οκτώβρη στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.
Προφανώς πρόκειται για την απάντηση της κυβέρνησης Πινιέρα στην αποδοχή του «διαλόγου» εκ μέρους των φοιτητών, υπό τον όρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης πρέπει να είναι σαφείς, λεπτομερείς και η βάση τους να είναι η ατζέντα των φοιτητών. Εξάλλου, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των φοιτητών, οι μεταρρυθμίσεις που μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση Πινιέρα - κάποια αύξηση στη Δημόσια Παιδεία - δεν επιλύουν, ούτε στο ελάχιστο, τα θεμελιώδη προβλήματα ενός συστήματος που ισχύει από την εποχή της δικτατορίας Πινοτσέτ, ενός συστήματος πλήρους εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Υπό αυτές τις συνθήκες της καταστολής ήταν μάλλον αμφίβολο να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) εκπροσώπων των φοιτητών με τον υπουργό Παιδείας.




ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Κινητοποιήσεις κατά του νέου Εργατικού Κώδικα
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--
Πολύμορφες διαμαρτυρίες ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι της Ουγγαρίας ενάντια στη μεταρρύθμιση του νέου Εργατικού Κώδικα, που στην ουσία αφαιρεί το δικαίωμα της απεργίας, περιορίζει τη δράση των συνδικάτων, μειώνει μισθούς και παροχές και αποτελεί αντεργατική λαίλαπα στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Χτες, πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία στη Βουδαπέστη ενάντια στη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση και των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν. Παρόμοια διαμαρτυρία αναμένεται και για σήμερα, ενώ το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση μπροστά στο κοινοβούλιο από την Εθνική Ενωση των Ουγγρικών Συνδικάτων «MSZOSZ» και οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και παραπέρα. Πάντως, οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που έχουν στενούς δεσμούς με συγκεκριμένες κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις και για χρόνια συμμετέχουν στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο», προσπαθούν να λειτουργήσουν ως μέσω εκτόνωσης της αγανάκτησης και της οργής του λαού, εμφανιζόμενες «αγωνιστικές» και «διεκδικητικές». Χαρακτηριστικό της στάσης τους είναι οι διεκδικήσεις που προωθούν όπως «η δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους», η «επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου», η «συνταγματική προστασία των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων» και το «σεβασμό των δικαιωμάτων των συνδικάτων»...





ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ
Συνεχείς διαβουλεύσεις
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Χωρίς συγκεκριμένη απόφαση αλλά με δηλώσεις από όλες τις πλευρές ότι «οι διαφωνίες δεν είναι αγεφύρωτες» ολοκληρώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες, χτες, άλλη μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Κεκλεισμένων των θυρών, τα 15 μέλη του Συμβουλίου εξέτασαν δύο σχέδια απόφασης: το ένα υποστηριζόμενο από Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Πορτογαλία και ΗΠΑ, το οποίο καλεί τη συριακή ηγεσία να τερματίσει άμεσα την καταστολή των διαδηλώσεων απειλώντας με την υιοθέτηση επιπλέον κυρώσεων και το δεύτερο, υποστηριζόμενο από τη Ρωσία, το οποίο καλεί, επίσης, τη συριακή ηγεσία να τερματίσει άμεσα κάθε καταστολή, χωρίς, όμως, να γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο κυρώσεων και με δέσμευση ότι δε θα υπάρξει «ξένη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα». Το Συμβούλιο θα ξανασυζητούσε για το θέμα αργά χθες, χωρίς ν' αναμένεται απαραίτητα τελική απόφαση.
Εντός Συρίας, οπαδοί του Ασαντ επιτέθηκαν με ντομάτες και πέτρες κατά της αυτοκινητοπομπής του Αμερικανού πρέσβη, Ρόμπερτ Φορντ, ο οποίος, για μία ακόμη φορά, επισκεπτόταν ένα στέλεχος της κοσμικής αντιπολίτευσης στη Δαμασκό. Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία, ο Φορντ, και άλλοι διπλωμάτες, δεν έπαθαν τίποτε αλλά τα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές. Η συριακή ηγεσία, από την πλευρά της, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ουάσιγκτον ότι «ουσιαστικά ενθαρρύνει τη βία διαφόρων συμμοριών ενόπλων κατά των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων» επικαλούμενη δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος «χαιρέτισε την αυτοσυγκράτηση της αντιπολίτευσης απέναντι στην καταστολή».
Και μια αναμενόμενη αποκάλυψη
Η Τουρκία, μέσα στο καλοκαίρι, είχε καλέσει τον Ασαντ, κατά τη διάρκεια συναντήσεων, να παραχωρήσει ορισμένους υπουργικούς θώκους στην ισλαμιστική οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα και να δώσει τέλος στις διαδηλώσεις. Αυτό μετέδιδε, χτες, το «αλ Αραμπίγια» επικαλούμενο τουρκικές πηγές αλλά και τις σχετικές επιβεβαιώσεις Ευρωπαίων διπλωματών. Είναι μάλλον προφανές ότι η τουρκική αστική τάξη, επιδιώκοντας μεγαλύτερη επιρροή τόσο στη γειτονική χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, πίεζε για μια αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων στη συριακή ηγεσία τέτοια που θα διευκόλυνε τα σχέδιά της.



ΙΣΠΑΝΙΑ
Κινητοποιήσεις μαθητών
ΜΑΔΡΙΤΗ.--
Στους δρόμους του αγώνα - όπως και στη χώρα μας - κατέβηκαν χτες οι μαθητές της Μαδρίτης σε περισσότερα από 20 Γυμνάσια και Λύκεια, πραγματοποιώντας καθιστικές διαμαρτυρίες και καταλήψεις και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στην Παιδεία που προωθεί η περιφερειακή κυβέρνηση.
Ηδη, με την αρχή της σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ισπανική πρωτεύουσα έχουν διοργανώσει διαμαρτυρίες μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, ενώ έχουν πραγματοποιήσει και απεργία και σχεδιάζουν νέες κινητοποιήσεις. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ενάντια στη μείωση της χρηματοδότησης της περιφερειακής κυβέρνησης για την Παιδεία, ενέργεια που θα χειροτερέψει την ποιότητα της εκπαίδευσης σε μια χώρα όπου σχεδόν το 30% των μαθητών εγκαταλείπει το σχολείο.
Με πρόσχημα την εξοικονόμηση 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι ωρομίσθιοι δε θα τοποθετηθούν σε σχολεία, αρκετοί εκπαιδευτικοί θα απολυθούν και όσοι απομείνουν θα εξαναγκαστούν να εργάζονται περισσότερες ώρες, μειώνοντας έτσι το χρόνο προετοιμασίας τους για να διδάξουν, αλλά και το χρόνο με τους μαθητές και τους γονείς. Επιπλέον, εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού των εκπαιδευτικών θα δημιουργηθούν πολυάριθμα τμήματα μαθητών.