Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Σαββατο 1 Οκτωβριου 2011

«Συγγνώμη» για γερμανικές θηριωδίες στη Ναμίμπια
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 08:11
Ηγέτες φυλών από τη Ναμίμπια ταξίδεψαν στο Βερολίνο για να παραλάβουν τα κρανία 20 συμπατριωτών τους που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της αποικιακής ηγεμονίας του Β' Ράιχ στη χώρα στις αρχές του 20ού αιώνα.
Επίορκοι γερμανοί «επιστήμονες» είχαν πάρει τα κρανία προκειμένου να διεξάγουν πειράματα τα οποία δήθεν θα «αποδείκνυαν» τη φυλετική ανωτερότητα των λευκών Ευρωπαίων έναντι των μαύρων Αφρικανών.
Η παράδοση των κρανίων στις Αρχές της Ναμίμπια συνιστά μια σπάνια υπενθύμιση του σύντομου αποικιακού παρελθόντος της Γερμανίας το οποίο οδήγησε στη βίαιη καταστολή της εξέγερσης των Χερέρο και των Νάμα μεταξύ του 1904 και του 1908 και στη δολοφονία τουλάχιστον 65.000 ανθρώπων στην αφρικανική χώρα.
Τα κρανία ανήκουν σε 16 άνδρες, τέσσερις γυναίκες και ένα αγόρι, που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της εξέγερσης των ιθαγενών κατά της γερμανικών αποικιοκρατικών δυνάμεων.
Πρόκειται για μόλις 20 από τα εκατοντάδες άτομα που πέθαναν από την πείνα και τη δίψα όταν περικυκλώθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην έρημο, όπου αφέθηκαν χωρίς φαγητό και νερό.
Οι Γερμανοί αφαίρεσαν τα κεφάλια των νεκρών και 300 από αυτά εστάλησαν στη Γερμανία για επιστημονικά πειράματα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον γερμανικό Τύπο πριν από τρία χρόνια. Για τον επαναπατρισμό των κρανίων πραγματοποιήθηκε τελετή στο Βερολίνο στην οποία παρευρέθηκε μία επιτροπή από 73 ηγέτες φυλών της Ναμίμπια.
«Ήρθαμε πρώτα απ' όλα για να παραλάβουμε τα θνητά ανθρώπινα λείψανα των προπατόρων μας και να τα επιστρέψουμε στη γη των προγόνων τους» δήλωσε μέλος της αφρικανικής επιτροπής, τονίζοντας ότι η αποστολή συνιστά «μια χειρονομία συμφιλίωσης με τους Γερμανούς».
Σύμφωνα με ιστορικούς η σφαγή στη Ναμίμπια (τότε Γερμανική Νοτιοδυτική Αφρική) συνιστά την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα, ενώ οι Χερέρο και οι Νάμα ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που κατέληξαν σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η Ναμίμπια, που παρέμεινε κτήση της Γερμανίας ως το 1918, κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1990 από τη Νότιο Αφρική. Η Γερμανία το 2004 ζήτησε επισήμως συγνώμη για τις θηριωδίες που έλαβαν χώρα στη Ναμίμπια, ωστόσο αρνείται να καταβάλει αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων.



Νέα διαδήλωση «Αγανακτισμένων» στη Νέα Υόρκη
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 07:13
Περίπου 2.000 άνθρωποι συμφωνα με την αστυνομια διαδήλωσαν ξανά χθες στους δρόμους της Νέας Υόρκης διαμαρτυρόμενοι για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Το συγκεντρωμένο πλήθος πραγματοποίησε πορεία μέχρι το Αρχηγείο της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης.
Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση δε σημειώθηκαν επεισόδια αν και διεξήχθη κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Θεωρείται η σημαντικότερη μετά την κατάληψη, πριν από αρκετές ημέρες, της πλατείας Λίμπερτι από τους διαδηλωτές που δηλώνουν ότι αντιτίθενται στο «σημερινό οικονομικό και πολιτικό κλίμα».
«Οι τραπεζίτες είναι όλοι ναζί», «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», και «η Αστυνομία της Νέας Υόρκης προστατεύει τους εκατομμυριούχους και τη Γουόλ Στριτ» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.
Την 24η Σεπτεμβρίου, περίπου 80 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί από την Αστυνομία.



Πλουτώνιο στην Φουκουσίμα
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 06:37
Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ίχνη πλουτωνίου βρέθηκαν έξω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Είναι η πρώτη φορά που αυτό το επικίνδυνο ραδιενεργό στοιχείο εντοπίζεται έξω από τον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους. Σε προηγούμενες διαρροές είχαν εντοπιστεί ίχνη ραδιενεργού ιωδίου και καισίου στη γύρω περιοχή. Από το σταθμό διαρρέει ραδιενεργό υλικό από τις 11 Μαρτίου που επλήγη από σεισμό και τσουνάμι.


Οργή για την καταδίκη των γιατρών στο Μπαχρέιν
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 01:32
Την έντονη ενόχλησή του για την πρόσφατη καταδίκη 20 γιατρών σε ποινή φυλάκισης από 5 έως 15 έτη από δικαστήριο στο Μπαχρέιν εξέφρασε χθες εκπρόσωπος του Ο.Η.Ε.. Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι από το καθυστεριμενο ισλαμοφασιστικο εμιρατο που υποστηριζεται φανατικα από τους ναζιστες σταυροφορους των ΗΠΑ και τα τσουτσεκια τους ισλαμοφασιστες σαουδαραβες. Οι κατηγοριες μεταξύ άλλων ηταν για παράνομη κατοχή όπλων, για κατάχρηση ιατρικού εξοπλισμού και για πρόκληση θρησκευτικού φανατισμού.
Όλοι τους είχαν συλληφθεί στις 16 Μαρτίου στο Νοσοκομειακό Συγκρότημα «Σαλμανίγια» στην πρωτεύουσα της αραβικής χώρας, Μανάμα, ύστερα από έφοδο των δυνάμεων Ασφαλείας προκειμένου να απομακρύνουν διαδηλωτές οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.
Αν και οι καταδικασθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι με αναστολή, εκπρόσωπος ακτιβιστικής οργάνωσης τόνισε ότι οι Αρχές ετοιμάζονται να τους οδηγήσουν εκ νέου στη φυλακή.
«Τόσο σκληρές ποινές που εκδίδονται σε πολίτες από στρατιωτικό δικαστήριο με σοβαρές παρατυπίες όσον αφορά στην ακροαματική διαδικασία προκαλούν σοβαρές ανησυχίες. Υπάρχουν καταγγελίες ότι οι κατηγορούμενοι ειδοποιήθηκαν ότι μπορούν να έχουν δικηγόρο μόλις μια ημέρα πριν την έναρξη της δίκης», τόνισε ο Rupert Colville, εκπρόσωπος της επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Navi Pillay.
Η δίκη είχε πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.


Αποδοκίμασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 01:58
Την έντονη αποδοκιμασία των πολιτών γνώρισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Πιερίας στην Κατερίνη.
Οι πολίτες γιούχαραν τους βουλευτές όταν εκείνοι ανέβαιναν στο βήμα, προκειμένου να εκφωνήσουν τον λόγο τους.


Πέταξαν αβγό στην Ντ. Μπακογιάννη
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 09:15
Στον… κυκεώνα των αποδοκιμασιών κατά πολιτικών βρέθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
Χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με φίλους της ΔΗ.ΣΥ. στη Ναύπακτο, ένας πολίτης επιτέθηκε στην κ. Μπακογιάννη με αβγό, το οποίο «έσκασε» πίσω από τον τοίχο του κάστρου, στο διπλανο τραπεζι από το οποιο καθονταν.
Το αυγό έπεσε τελικά στο διπλανό τραπέζι κι έτσι η κ. Μπακογιάννη έφυγε από το σημείο «αλώβητη».


Δηλητηριώδης… μεζές!
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 07:29
Στην Ιαπωνία και την Κορέα θεωρείται εκλεκτό έδεσμα, αν και οι μάγειρες πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς ένα και μόνο λάθος στην προετοιμασία του, μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τον καταναλωτή, λόγω της νευροτοξίνης που φέρει στα σπλάχνα και το δέρμα του. Το ψάρι λαγοκέφαλος, που έκανε τελευταία την εμφάνισή του στα νερά της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αποφυγή κατανάλωσης, αντιμετωπίζεται διαφορετικά στις ασιατικές χώρες, όπου σερβιρισμένο ως sashimi- δηλαδή ωμό, χωρίς να είναι τυλιγμένο με φύκι και ρύζι- αποτελεί υψηλή γαστρονομική απόλαυση.
«Είμαστε στο στάδιο προετοιμασίας πρότασης, σε πανεπιστήμια και φορείς της Ιαπωνίας και της Κορέας, προκειμένου να μελετήσουμε τον λαγοκέφαλο- fugu αποκαλείται στις χώρες αυτές- και γενικότερα το φαινόμενο της διασποράς των ξενικών ειδών στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ. Θαλάσσιας Βιολογίας και ερευνητής στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) Στέφανος Καλογήρου.
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, υπάρχουν ψαράδες στο Αιγαίο που μπορούν να βγάλουν μέχρι και 50 κιλά λαγοκέφαλου σε μια ώρα, γεγονός που καταδεικνύει την ευρεία διασπορά του είδους. «Γιατί όχι, να μην μελετήσουμε ακόμα και την εξαγωγή αυτών των ψαριών σε ασιατικές χώρες, όπου καταναλώνονται ευρέως;» προτείνει ο κ.Καλογήρου.



Θα επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Φλώρινα;
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 06:56
Προς την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Φλώρινας προσανατολίζεται το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με σχετική αναφορά του υφυπουργού, Γιάννη Μαγκριώτη, με αφορμή τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Βούγια.
Ειδικότερα, ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ «ανεστάλησαν ορισμένες άγονες γραμμές με πολύ χαμηλή ζήτηση και υψηλό κόστος, όπως αυτή προς τη Φλώρινα. Ωστόσο η επαναλειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής εξετάζεται από το υπουργείο Μεταφορών».


Υπαναχωρεί η Άγκυρα για την χαρτογράφηση
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 08:47
Υπαναχωρεί η Τουρκία μετά την αντίδραση της Αθήνας για τη ναυτική αγγελία προς ναυτιλλόμενους, σύμφωνα με την οποία το ερευνητικό σκάφος με ιταλική σημαία «Εξπλόρα» θα πραγματοποιούσε έρευνες για χαρτογράφηση των τούρκικων ακτών, πλέοντας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Με νέα notam η Άγκυρα εξαίρεσε τα σημεία βορειοδυτικά της Ρω και βορείως του Καστελόριζου.
Πριν την υπαναχώρηση της Τουρκίας, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επέδωσε στο τουρκικό ΥΠΕΗ διάβημα διαμαρτυρίας.






ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης συνδικαλιστή
Την τρομοκρατία των εργαζομένων που μπροστά στην ολομέτωπη βάρβαρη επίθεση που δέχονται συσπειρώνονται στα συνδικάτα τους και οργανώνουν την αντίστασή τους, είχε στόχο η χτεσινή ύποπτη επιχείρηση της αστυνομίας, έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, χτες το απόγευμα, αστυνομικοί της ομάδας «Ζ», σταμάτησαν για έλεγχο, τον Γιώργο Σιαμέτη, μέλος του ταξικού Συνδικάτου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνίας και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ). Ζήτησαν να δουν την ταυτότητα του εργαζόμενου με πρόσχημα την εξακρίβωση των στοιχείων του και απαίτησαν να ελέγξουν και την τσάντα που κουβαλούσε. Ο Γ. Σιαμέτης έδειξε την ταυτότητά του, ενημέρωσε ότι είναι μέλος του ΣΕΤΗΠ και αρνήθηκε να επιτρέψει να ελέγξουν την τσάντα του. Ο δήθεν τυχαίος έλεγχος στοιχείων εργαζόμενου, έξω από την πόρτα του ΕΚΘ, μάλλον τυχαίος δεν ήταν, όπως φάνηκε στη συνέχεια. Αφού σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μαζεύτηκαν γύρω στους 50 άντρες την ομάδας «Ζ», ένστολοι κρανοφόροι και με οχήματα.
Ο θυρωρός του ΕΚΘ, είδε το περιστατικό και αμέσως ενημέρωσε συνδικαλιστές μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ, οι οποίοι έσπευσαν μαζικά για να προστατέψουν το νεαρό εργαζόμενο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν με βρισιές, προπηλακισμούς, τρομοκρατία και βία.
Ενδεικτική της πρόθεσης της αστυνομίας είναι η συμπεριφορά ενός από τους αστυνομικούς ονόματι Σωκράτης Μαριόγλου, ο οποίος, απωθώντας τους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου, φώναζε : « Γ..ώ, τον συνδικαλισμό σας, εσείς κάνατε την Ελλάδα σκ..ά).
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέφεραν τον Γ. Σιαμέτη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου πραγματοποίησαν έναν τυπικό έλεγχο της τσάντας του.
Σε τηλεφωνική παρέμβαση διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Οθωνα προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής. Μετά από μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των μελών της διοίκησης του ΕΚΘ, στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΣΕΤΗΠ και της βουλευτή του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου, αφέθηκε ελεύθερος. Περιγράφοντας τα γεγονότα, ο Γ. Σιαμέτης, δήλωσε πως «ήταν μια καθαρά τρομοκρατική πράξη».


ΤΟΥΡΚΙΑ
Εκρηξη στην Αττάλεια
ΑΓΚΥΡΑ.--
Ενας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της χθεσινής έκρηξης στα περίχωρα της Αττάλειας στην Τουρκία. Οπως γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της Αττάλειας, Ρετζέπ Γιουκσέλ, η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Γκεϊνούκ, σε κατοικημένη περιοχή, η οποία ωστόσο βρίσκεται μακριά από τα τουριστικά θέρετρα. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η έκρηξη πραγματοποιήθηκε κοντά σε τμήμα της στρατοχωροφυλακής. Την ευθυνη ανελαβε η οργανωση φαντασμα «Γερακια του Κουρδισταν» που βαζει βομβες στα τουριστικα μερη της Τουρκιας, και εχει πει ότι θα το κανει αυτό μεχρι την απελευθερωση του Κουρδισταν.
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση του τουρκικού Κοινοβουλίου, μετά την απόφαση των βουλευτών του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), να ορκιστούν και να προχωρήσει η διαδικασία. Στόχος της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μέχρι τον Ιούνη του 2012 να έχει προχωρήσει και στη σύνταξη του νέου Συντάγματος και στην έγκριση του, χωρίς ωστόσο αυτό να αναμένεται να προσθέσει κάτι στα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.


ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Λαϊκές διαδηλώσεις εναντια στη χουντα
ΚΑΪΡΟ._
Χιλιάδες Αιγύπτιοι κατέκλυσαν χθες την πλατεία Ταχρίρ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα αλλά και κεντρικά σημεία άλλων πόλεων καταγγέλλοντας, για άλλη μια φορά, τη χουντα από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, που έχει τα ηνία της χώρας από την αποχώρηση Μουμπάρακ και μετά, ότι δεν έχει προχωρήσει καθόλου τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες είχε υποσχεθεί ούτε σε επίπεδο ατομικών και πολιτικών ελευθεριών, ούτε στο επίπεδο των εργασιακών συνθηκών και των μισθών. Η χθεσινή διαδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση αλλεπάλληλων απεργιακών κινητοποιήσεων, τις τελευταίες βδομάδες, από δημόσιους υπάλληλους, καθηγητές, εργαζόμενους στις δημόσιες μεταφορές και γιατρούς.
Κύριο σύνθημα των διαδηλωτών ήταν η άμεση άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και όλων των απαγορεύσεων που τη συνοδεύουν, η οποία ισχύει κανονικά από την περίοδο Μουμπάρακ αφήνοντας περιθώριο ανεξέλεγκτης δράσης στις δυνάμεις ασφαλείας. Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης να τερματιστούν οι συλλήψεις αντιφρονούντων, οι φυλακίσεις και τα στρατοδικεία κατηγορώντας το στρατό ότι συνεχίζει την ίδια πολιτική με τον Μουμπάρακ. Ενα άλλο από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών ήταν η κατάργηση του υπάρχοντος εκλογικού νόμου, που προβλέπει ότι το 1/3 των εδρών προορίζεται για ανεξάρτητους, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο διευκολύνει την εκλογή «δήθεν ανεξάρτητων» πρώην στελεχών του κόμματος του Μουμπάρακ, των οποίων τον απόλυτο αποκλεισμό από τις εκλογές απαιτεί η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων από όλο το φάσμα. Παρόλα αυτά, οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση λόγω του τελευταιου αιτηματος της καταργησης του 1/3 «ανεξαρτητων» βουλευτων, με το οποιο συμφωνουν.


ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Ανθρωπιστική κρίση στη Σύρτη
ΤΡΙΠΟΛΗ.--
Με αμείωτη σφοδρότητα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοι και το αεροπορικο ΝΑΤΟικό σφυροκόπημα της Σύρτης και η πόλη και το Μπάνι Ουαλίντ αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική καταστροφή. Λόγω της παρατεταμένης πολιορκίας από τις δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου, δεν υπάρχουν πλέον αποθέματα πόσιμου νερού, τροφίμων και φαρμάκων, ενώ οι μεγάλες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχουν παραλύσει τα νοσοκομεία.
Εκπρόσωποι του ΟΗΕ υποστήριζαν ότι, με βάση μαρτυρίες, λόγω των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών και των μαχών δεν μπορούν να ταφούν γρήγορα οι νεκροί, ούτε οι τραυματίες να προσεγγίσουν τα νοσοκομεία. Επίσης, ο ΟΗΕ καταγγέλλει ότι έχει επανειλημμένως προσπαθήσει να στείλει στη Σύρτη και στο Μπάνι Ουαλίντ βυτία με πόσιμο νερό, τα οποία, όμως, λόγω των μαχών, δεν έχει καταστεί δυνατό να εισέλθουν στην πόλη.
Επίσης στην Τρίπολη πληθαίνουν οι καταγγελίες για αναίτιες συλλήψεις από ενόπλους, βασανιστήρια, κρατήσεις και εξαφανίσεις από τους «μαχητές» του Μεταβατικού Συμβουλίου.



ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ._Ισλαμιστές ένοπλοι της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» επιτέθηκαν χτες στη μεθοριακή σομαλική πόλη Ντόμπλε (κοντά στα σύνορα με την Κένυα) αναλαμβάνοντας τον έλεγχό της για αρκετές ώρες. Αποχώρησαν αφού σκότωσαν αρκετούς κυβερνητικούς στρατιώτες αλλά και συνεργατες του στρατου.