Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Παρασκευη 14 Οκτωβριου 2011

Η φτώχεια χτυπά τους μαθητές...
Εκπαιδευτικοί και γονείς καταγγέλλουν περιπτώσεις παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, που φτάνουν να τρώνε ακόμα και από τα σκουπίδια, που αρρωσταίνουν και δεν έχουν χρήματα για γιατρό και θεραπεία...
Πεινάω. Χτες φάγαμε μόνο ένα πιάτο ρύζι. Ο μπαμπάς μου πληρώνεται με 700 ευρώ και φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του.
Τα λόγια αυτά βγήκαν από το στόμα μαθήτριας της Τετάρτης Δημοτικού σε σχολείο του Νέου Ηρακλείου Αττικής μέσα στην τάξη και εκφράζουν την αγωνία χιλιάδων παιδιών σε όλη τη χώρα. Η φτώχεια, που πάντα υπήρχε στο καπιταλιστικό σύστημα, τώρα θεριεύει και αποκαλύπτεται μέσα στη σχολική τάξη. Ο «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια», με υποτυπώδη μισθό και εναλλαγές εργασίας με ανεργία, δεν μπορεί παρά να μεταφράζεται σε φτώχεια.
Τραγική εκδοχή των αποτελεσμάτων της πολιτικής που τα παίρνει όλα από τις λαϊκές οικογένειες είναι τα περιστατικά παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο ατάιστα, αντικατοπτρίζοντας την κατάσταση που βιώνουν σήμερα όλο και περισσότερες οικογένειες. Πίσω από τις στατιστικές και τις διαπιστώσεις για ανθρώπους που τρώνε από ό,τι περισσέψει στη λαϊκή, για τον αυξανόμενο αριθμό Ελλήνων που τρώνε στα συσσίτια, για την ανεργία, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι έχουν και παιδιά σε σχολική ηλικία.
Δεν μπορεί παρά να αγανακτεί κάποιος για αυτή την κατάσταση που ξεπερνά κάθε όριο, όταν την ίδια στιγμή κάποιοι λίγοι «μπουκώνουν» από τα κέρδη. Η προφανής αυτή επίπτωση του εκμεταλλευτικού συστήματος στις ζωές των παιδιών απαιτεί το δυνάμωμα της συλλογικής αλληλεγγύης, της συνειδητοποίησης ότι η φτώχεια δεν είναι «έγκλημα», αλλά έκφραση του καπιταλισμού, της μετατροπής της αγανάκτησης που νιώθει κάθε άνθρωπος σε αγωνιστική καταδίκη και διεκδίκηση μιας άλλης πολιτικής.
Από τα σκουπίδια...
Εκπαιδευτικοί και γονείς κάνουν λόγο για παιδιά που υποσιτίζονται, που εκπαιδευτικοί τούς αγοράζουν φαγητό από το κυλικείο του σχολείου για να σταθούν στα πόδια τους. Αναφέρεται περίπτωση παιδιού στην Κυψέλη, που μένει στο δρόμο με την άνεργη μητέρα του και όμως πηγαίνει στο Λύκειο. Οταν μάλιστα εντοπίστηκε η περίπτωσή του, ζητήθηκε να μεριμνήσει η πολιτεία, η οποία του παρείχε ...ψυχολογική υποστήριξη. Σε σχολεία της Κυψέλης και του Πειραιά δάσκαλοι διαπίστωσαν ότι παιδιά του Δημοτικού τρώνε από τα σκουπίδια, κάτι που παρατηρείται κυρίως στις πρώτες τάξεις, καθώς τα μικρά παιδιά έχουν λιγότερες αναστολές.
Το ζήτημα του υποσιτισμού των παιδιών - και με βάση τις ανάγκες της ηλικίας τους - δεν είναι νέο, ωστόσο οξύνεται σε συνθήκες κρίσης. Τον περασμένο Φλεβάρη, στις ΗΠΑ, έρευνα μη κερδοσκοπικής οργάνωσης έδειξε ότι το να πηγαίνουν στο σχολείο ατάιστα τα παιδιά είναι το τρίτο σοβαρότερο θέμα που απασχολεί τους εκπαιδευτικούς. Εδειξε επίσης ότι για το 65% των παιδιών, το φαγητό που τρώνε στο σχολείο είναι και η πηγή διατροφής τους.
Ακόμα και αν έχουν λυμένο το ζήτημα της διατροφής, τα παιδιά στερούνται άλλα πράγματα. Εκπαιδευτικοί μιλούν για περιπτώσεις παιδιών που απουσιάζουν από το σχολείο λόγω ασθένειας πολλές μέρες και φτάνουν σε σημείο να κινδυνεύουν να μείνουν από αδικαιολόγητες απουσίες γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν επίσκεψη σε γιατρό. Μάλιστα σε μία περίπτωση, τα χρήματα τα έδωσαν από την τσέπη τους εκπαιδευτικοί. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε έρευνα Βρετανών ερευνητών για τις επιπτώσεις στην υγεία των Ελλήνων από την οικονομική κρίση όπου φαινόταν ότι λιγότεροι επισκέπτονται και θα επισκέπτονται γιατρό λόγω οικονομικών προβλημάτων. Εκπαιδευτικός περιέγραψε περίπτωση μαθητή σε σχολείο του Αγίου Ελευθερίου στην Αθήνα, ο οποίος έλειπε από το σχολείο πολλές μέρες λόγω ασθένειας, ωστόσο δεν δικαιολογούσε τις απουσίες του γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει ιατρική επίσκεψη. Είναι χαρακτηριστικό δεν το αποκάλυψε αμέσως, αλλά μετά από πολλή συζήτηση με εκπαιδευτικούς...
Περιμένουν «αναφορά»
Αυτό που γίνεται καθημερινότητα πια στα σχολεία φτάνει να το αμφισβητεί για λογαριασμό της κυβέρνησης το υπουργείο Παιδείας, το οποίο χτες, με αφορμή καταγγελία του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για λιποθυμία μαθητή λόγω ασιτίας, δήλωνε ότι: «Σε έλεγχο που έγινε στα σχολεία της περιοχής, δεν υπήρξε καμία αναφορά για λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία, όπως ενημέρωσαν οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κάποιοι επιχειρούν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να δημιουργήσουν με ακραίο τρόπο κλίμα ανασφάλειας στα σχολεία και βάζουν λουκέτα και αλυσίδες παρακωλύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.
Τώρα κάποιοι καταφεύγουν μέσω των ΜΜΕ και στο έσχατο μέσο της λαϊκίστικης προπαγάνδας, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές».
Η φράση του Μπρεχτ «Οι χορτάτοι μιλούν στους πεινασμένους....» ταιριάζει στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο σε ρόλο ...Μαρίας Αντουανέτας περιμένει «αναφορά» για να καταλάβει ότι η πολιτική αυτή δημιουργεί τραγικά αδιέξοδα. Αυτό που φαίνεται παράξενο και «φτιαχτό» στο υπουργείο Παιδείας είναι πραγματική εικόνα, που αντικρίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές στο πρόσωπο του διπλανού τους, οι γονείς. Οπως παρατήρησε σε επικοινωνία με τον «Ρ» μία γονιός, «οι άνθρωποι ντρέπονται να μιλήσουν, αντί να ντρέπονται αυτοί που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση».
Αλλωστε, το παράξενο θα ήταν να μπορούσαν οι οικογένειες να συντηρούνται, να πληρώνουν τους λογαριασμούς, να τρώνε και να ντύνονται οικογένειες όταν ο πατέρας κάνει δύο μεροκάματα το μήνα ή είναι μακροχρόνια άνεργος, όταν ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, όταν πρόκειται για μονογονεϊκή ή πολύτεκνη οικογένεια. Μάλιστα, τα παιδιά θα κληθούν να «πληρώσουν» καθώς η κατάσταση αυτή τους αποκλείει ουσιαστικά από το μορφωτικό δικαίωμα. Γιατί όταν η τσέπη αδειάζει, όταν το στομάχι γουργουρίζει, ούτε λόγος για παρακολούθηση και εμπέδωση του μαθήματος...



ΧΙΛΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στην άγρια καταστολή
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Μαζικές συλλήψεις και καταστολή ήταν η απάντηση της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα και κατά τη χτεσινή ημέρα κινητοποιήσεων φοιτητών και μαθητών, κινητοποιήσεις με αίτημα τη «δημόσια δωρεάν και ποιοτική Παιδεία», που οδεύουν προς τη συμπλήρωση έξι μηνών.
Περισσότεροι από 20 φοιτητές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και προσπάθεια συμβολικής κατάληψης του υπουργείου Παιδείας στο κέντρο της πρωτεύουσας της Χιλής Σαντιάγο, ενώ η συγκέντρωση των μαθητών και η προσπάθεια να πραγματοποιήσουν πορεία στη λεωφόρο Αλαμέδα, κατά το σύνηθες, αντιμετωπίστηκε με ακόμη πιο βάρβαρο τρόπο από τους Καραμπινιέρους. Από νωρίς χτες το πρωί συγκρούσεις και οδοφράγματα είχε αναφερθεί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας κατά τις συγκεντρώσεις και προσυγκεντρώσεις φοιτητών και μαθητών.
Την επόμενη εβδομάδα, στις 18 και 19 Οκτώβρη, έχουν προγραμματιστεί πανεθνικές κινητοποιήσεις με τη σύμπραξη και στήριξη και της εργατικής Ομοσπονδίας CUT.
Τέλος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του μη δεσμευτικού δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, και σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα», το 93,2% των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ της θέσπισης «δωρεάν δημόσιας και ποιοτικής Παιδείας».



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Κλιμάκωση του αγώνα των φοιτητών
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Με καταλήψεις και αποχή επ' αόριστο κλιμακώνουν οι φοιτητές τον αγώνα τους στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Νόμου 30 του 1992 για την Ανώτατη Παιδεία, που προωθεί η κυβέρνηση του αντιδραστικού προέδρου Χοσέ Μανουέλ Σάντος, και έχει προκαλέσει την οργή των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Μεταρρύθμιση που προωθεί και νομιμοποιεί την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Παιδείας, καθώς επιβάλλει τις «επενδύσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων» στα δημόσια πανεπιστήμια.
Η κλιμάκωση του αγώνα των φοιτητών, που έχει διάρκεια αρκετών εβδομάδων, αποτελεί συνέπεια της καταστολής εκ μέρους της αστυνομίας των διαδηλώσεων της Τετάρτης σε πολλές πόλεις της Κολομβίας, που είχε και ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός φοιτητή στο Κάλι. Βασικό αίτημα των φοιτητών είναι η υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας, ενώ στο πλευρό τους έχουν και τα εργατικά συνδικάτα.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας των φοιτητών της Κολομβίας Χάιρο Ριβέρα, με δηλώσεις του στο ράδιο «Caracol» απέρριψε την έκκληση του αντιπροέδρου Αρχελίνο Γκαρσόν για «διάλογο», τονίζοντας ότι διάλογος μπορεί να γίνει υπό τον όρο ότι η κυβέρνηση θα αποσύρει τη μεταρρύθμιση. Προοπτική που έχει απορρίψει κατηγορηματικά η κυβέρνηση, κάτι που επανέλαβε και ο υφυπουργός Παιδείας, Χαβιέρ Μποτέρο.


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Καταργείται ο 13ος μισθός
ΣΟΦΙΑ.-- Χωρίς τον 13ο μισθό, δηλαδή το επίδομα Χριστουγέννων, θα μείνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών της Βουλγαρίας Σιμεόν Ντζάνκοφ. Ο ίδιος υποστήριξε πως όσο κατέχει αυτή τη θέση δε θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι τον 13ο μισθό, ενώ το πρακτορείο «Novinite» μετέδωσε πως ο Ντζάνκοφ, που μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι «bTV» την Τρίτη, τόνισε πως «ακόμα και αν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό, δε θα υπάρξει 13ος μισθός καθώς για 12 μήνες εργασία θα υπάρχουν 12 μήνες μισθοί»! Επανέλαβε όσα είπε και πριν λίγες ημέρες, ότι δηλαδή δε θα υπάρξει το επίδομα Χριστουγέννων, ωστόσο έσπευσε να υποστηρίξει πως θα δοθεί ένα «βοήθημα» στους χαμηλόμισθους συνταξιούχους και πως όλα εξαρτούνται από την ...εξέλιξη της κρίσης.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες μόλις βδομάδες πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών και τοπικών εκλογών της 23ης Οκτώβρη στη χώρα και εν μέσω εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων με αυξήσεις στα τρόφιμα, περικοπές των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, τις συντάξεις, «πάγωμα» μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση ορίου συνταξιοδότησης καθώς και σωρεία ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα το 40% του λαού να βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης.


ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Βασανιστήρια από τους «αντικαθεστωτικούς»
ΛΟΝΔΙΝΟ - ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Εκθεση - καταπέλτης για τη συμπεριφορά και τη στάση των δυνάμεων του μεταβατικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ απέναντι σε συλληφθέντες δημοσιοποίησε, χτες, μετά τις σχετικές παρόμοιες καταγγελίες άλλων οργανώσεων, ακόμα και η Διεθνής Αμνηστία. Σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα, στην Τρίπολη, στη Ζαουίγια και τη Μιζράτα διαπιστώθηκαν εκτεταμένα βασανιστήρια και κακοποιήσεις σε βάρος 300 συλληφθέντων, που φέρονται να συνεργάζονταν με το καθεστώς Καντάφι.
Οι μαρτυρίες αναφέρουν πολύ σκληρά βασανιστήρια, που συχνά δεν έχουν παρά εκδικητικό χαρακτήρα, ενώ αναρίθμητες είναι και οι περιπτώσεις κρατήσεων χωρίς να υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος των κρατουμένων.
Εκπρόσωπος του μεταβατικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ αρκέστηκε να επαναλάβει ότι υπάρχει δέσμευση για απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς φυσικά να αναφέρει κανένα μέτρο. Πόσο μάλλον, που είναι πλέον πασιφανές ότι το μεταβατικό συμβούλιο του ΝΑΤΟ είναι κατακερματισμένο και οι διάφορες δυνάμεις που αποτέλεσαν το «αντικαθεστωτικό μέτωπο» διαγκωνίζονται για θέσεις εξουσίας και ο καθένας ελέγχει ένα ξεχωριστό τμήμα ενόπλων.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι μάχες στη Σύρτη, όπου επίσης αυτοδιαψεύδεται σχεδόν καθημερινά το μεταβατικό συμβούλιο του ΝΑΤΟ. Παρά, λοιπόν, τις θριαμβολογικές δηλώσεις περί κατάληψης της Σύρτης, διαψεύδουν τα γεγονότα καθώς όπως μεταδίδουν και ανταποκριτές, οι εστίες αντίστασης των φιλο-κανταφικών δυνάμεων παραμένουν και μάλιστα τα τελευταία 24ωρα έχουν υποχρεώσει σε μικρές υποχωρήσεις τους ενόπλους του μεταβατικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ. Κάποιοι αξιωματούχοι του συμβουλίου υποστήριζαν, χθες, ότι συνελήφθη στη Σύρτη ο γιος του Καντάφι, Μουτασίμ, κάτι, όμως, που δεν επιβεβαιώνεται.


ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ, ΟΝΔΟΥΡΑ.-- O 33χρονος Σάντος Σεφερίνο Σελάγια Ρουίς είναι το τελευταίο θύμα της δράσης των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων στην Ονδουρα- των ταγμάτων θανάτου των μεγαλοτσιφλικάδων στο Μπάχο Αγουάν. Με τη δολοφονία του Σελάγια Ρουίς οι νεκροί κατά κανόνα μέλη του MUCA έχουν φτάσει τους 21.







Aντιφασιστική πορεία το Σάββατο 15/10, ώρα 12.00 στη Πετρούπολης
από βοτανικιωτης 13:49, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011
πορεία το Σάββατο 15/10, ώρα 12.00 στην Πετρούπολη
Δημοσιεύτηκε από Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
πληροφορίες"ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ, ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ"
Aντιφασιστική πορεία το Σάββατο 15/10, ώρα 12.00 στη Στρογγυλή Πλατεία Πετρούπολης
Με αφορμή την παρέλαση χρυσαυγιτών την προηγούμενη εβδομάδα στην Πετρούπολη. Θα συμμετέχουν συλλογικότητες της περιοχής (καλεί/στηρίζει και ο Δήμος με ψήφισμά του)
"ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ, ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ"
Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης.




«Είναι πολλά τα λεφτά Χ-άρι-ς…».
από www.intifada.gr 18:42, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011
για τις συναυλίες της Χ. Αλεξίου στην Καισάρεια του ισραηλινού απαρτχάιντ
Όχι απλώς σπάει το πολιτιστικό μποϊκοτάζ του ισραηλινού απαρτχάιντ, η Χάρις Αλεξίου, αλλά προκειμένου να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, επιλέγει να παίξει σε μια πόλη-σύμβολο του ισραηλινού απαρτχάιντ και να συνεργαστεί με έναν καθαρά αποικιοκρατικό φορέα.
Το «Τείχος του Ρατσισμού» στην Καισάρεια
Κατά τη διάρκεια της Νάκμπα, της εθνοκάθαρσης που υπέστησαν οι Παλαιστίνιοι το 1948, οι κάτοικοί της, καταγόμενοι από Βόσνιους μουσουλμάνους που είχαν εγκατασταθεί το 1884, εκδιώχθηκαν έπειτα από ισραηλινές επιθέσεις.
Σήμερα η Καισάρεια είναι μια πολύ πλούσια ισραηλινή κωμόπολη, η μοναδική που διοικείται από ιδιωτική εταιρία που ανήκει στην πανίσχυρη σιωνιστική οικογένεια Rothschild. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η παλαιστινιακή κωμόπολη Jisr Az-Zarqa. Πρόκειται για μια από τις λίγες παραλιακές κοινότητες που γλίτωσαν από την εθνοκάθαρση του 1948, μιας και οι κάτοικοί της λέγεται ότι ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο αγροτικό εργατικό δυναμικό για τις γειτονικές εβραϊκές πόλεις. Η Jisr Az-Zarqa, σε αντίθεση με την πλούσια γειτονική Καισάρεια, είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές στο Ισραήλ.
Το ισραηλινό απαρτχάιντ, δε δίστασε να χτίσει έναν τεχνητό αμμόλοφο-τείχος, με μήκος άνω του ενός χιλιομέτρου και ύψος έως 12 μέτρα για να χωρίσει την φτωχή παλαιστινιακή Jisr Az-Zarqa, από την πλούσια ισραηλινή Καισάρεια. Το οποίο οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι ονομάζουν «Τείχος του Ρατσισμού». Δικαιολογίες ειπώθηκαν διάφορες, από την παρεμπόδιση της «ηχορύπανσης» του μουεζίνη και των εορταστικών μπαλωθιών, έως την ασφάλεια των πλούσιων κατοίκων της Καισάρειας από… κλέφτες της φτωχικής Jisr Az-Zarqa. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια προσπάθεια να διατηρηθούν ψηλά οι τιμές των ακινήτων στην Καισάρεια, και να μην πέφτουν από τη γειτνίαση με μια φτωχική παλαιστινιακή κωμόπολη. Αλλά και η προσπάθεια να εμποδιστεί η επέκταση της Jisr Az-Zarqa, που όντας μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στο Ισραήλ, ασφυκτιά αλλά δεν της επιτρέπεται από τις γειτονικές πόλεις να επεκταθεί.



ΚΟΕ: Να ανατρέψουμε το κατοχικό και παράνομο καθεστώς.
από copy 13:44, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011
Προκήρυξη της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας
Να ανατρέψουμε το κατοχικό και παράνομο καθεστώς
Φουντώνει η οργή και η αγανάκτηση του λαού ενάντια στην επιχείρηση εξανδραποδισμού του. Καθημερινά πληθαίνουν οι απεργίες και πορείες, οι καταλήψεις υπουργείων και δημόσιων κτιρίων, οι συσπειρώσεις πολιτών και κινήσεων για την οργάνωση της μαζικής πολιτικής ανυπακοής. Η χτεσινή κατάληψη του Μηχανογραφικού της ΔΕΗ συγκέντρωσε άμεσα την υποστήριξη εκατοντάδων εργαζόμενων και νέων, και τη συμπάθεια της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, παρά την εχθρότητα των μεγαλοδημοσιογράφων και τις κυβερνητικές απειλές και συκοφαντίες. Η κατοχική κυβέρνηση «απάντησε» στην κατάληψη με μια ακόμη καταπάτηση των δικών της νόμων και συνταγματικών εγγυήσεων.
Σήμερα ακόμη περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ανατρέψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτό το κατοχικό και παράνομο καθεστώς. Να εκφραστεί με κάθε τρόπο η υποστήριξη αυτών των αγώνων, να δυναμώσει κι άλλο η ενεργητική λαϊκή συμμετοχή και οργάνωση, ιδίως ενόψει της γενικής απεργίας της 19ης Οκτωβρίου. Ας εργαστούμε όλοι ώστε τα ρυάκια και οι χείμαρροι των αντιστάσεων να συγκλίνουν σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής και παλλαϊκού ξεσηκωμού για τη σωτηρία του λαού και της χώρας!
13/10/2011