Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πεμπτη 13 Οκτωβριου 2011

Ολονύχτια κινητοποίηση στα εκδοτήρια της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011, 22:10
Ολονύχτια κατάληψη πραγματοποίησαν όπου και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα στα εκδοτήρια της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ περίπου 100 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι.
Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε αυτή την κινητοποίηση προκειμένου να «παγώσουν» την έκδοση των λογαριασμών, στην οποία θα συμπεριλαμβανόταν το ειδικό τέλος ακινήτων.
Με συνθηματα στα πανο τους, "Εμεις δεν θα κοψουμε το ρευμα στο φτωχο και ας μας βαλουν φυλακη" και "Στο μαθημα της υποταγης θα μεινουμε παντα μεταξεταστεοι", και υπογραφει ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, συνεχιζουν την καταληψη, εχοντας την αληλλεγγυη ολου του ελληνικου λαου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του διορισμενου Δ.Σ. απο την κατοχικη κυβερνηση της Δ.Ε.Η., η πρώτη παρτίδα θα αφορούσε σε περίπου 200.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, με στόχο μέσα στον Δεκέμβριο να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους και στα 5,5 εκατομμύρια υπόχρεων για την καταβολή του τέλους.
«Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η. και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.


Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς
πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι
να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.
Αυτοί που αποφάσισαν το ρόλο του σερίφη για τη ΔΕΗ για να λεηλατήσουν τον Ελληνικό λαό εξαιτίας του ότι οι πολιτικές τους εδώ και ενάμισι χρόνο απέτυχαν παταγωδώς να φροντίσουν πρώτα να πληρώσουν αυτά που της χρωστάνεΧρέη Δημόσιου στη ΔΕΗ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 46,63 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 9,41 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 7,10 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 14,50 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 4,41 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 1ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΗ 2,30 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 3,80 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2,2 ΕΚ.
ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΕΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 135 ΕΚ.

Η ΓΕΝΟΠ σταμάτησε στις 15.00 σημερα Πεμπτη την κατάληψη.(Ανέθεσαν σε ιδιωτικά Λιθογραφεία την εκτύπωση των λογαριασμών)
Μήπως το σωματείο των Λιθογράφων πρέπει να'αναλάβει δράση;;; (Ελέγχεται και από το ΚΚΕ)
Ταξική Αλληλεγγύη σε όλα τα μέτωπα





Επιβεβαιώθηκε η κατάρριψη ελικοπτέρου από τους Ταλιμπάν
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, 07:58
Έρευνα ειδικής επιτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α. σχετικά με τα αίτια της πτώσης στρατιωτικού ελικοπτέρου, τύπου Chinook, τον περασμένο Αύγουστο στο Αφγανιστάν, δείχνει ότι οι Ταλιμπάν κατορθωσαν τον θάνατο των 30 Αμερικανών στρατιωτών που επέβαιναν σε αυτό, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπήρξε ανθρώπινο λάθος, επιβεβαιώνοντας έτσι τους ισχυρισμούς των Ταλιμπάν ότι κατέρριψαν με πύραυλο το ελικόπτερο.
Μέσα στο ελικόπτερο επέβαιναν μέλη των επίλεκτων δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α., «Seals».



Φονικος βομβαρδισμος των ΗΠΑ στο Πακιστάν με μη επανδρωμενο αεροσκαφος
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, 06:38
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας ύστερα από επιδρομή μη επανδρωμένου πολεμικού αεροσκάφους των Η.Π.Α. στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο αξιωματούχο της ασιατικής χώρας.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον Ταλιμπάν στο χωριό Νάντει Ζνταρπακέλε, επτά χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Μιρανσά κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.



Θα εξασφαλίσει δεύτερη θητεία η καριολα της Παγκοσμιας Τραπεζας στη Λιβερια;
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, 06:54
Σήμερα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα από τις προεδρικές εκλογές στη Λιβερία. Η βραβευμένη με βραβείο Νόμπελ, πρωην μελος της Παγκοσμιας Τραπεζας των διεθνων τοκογλυφων, που επεβαλε πολιτικες σκληρης λιτοτιτας στην φτωχη χωρα, και νυν πρόεδρος της αφρικανικής χώρας, Ellen Johnson-Sirleaf, διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα για δεύτερη φορά.
Περίπου 1,8 εκατ. κάτοικοι άσκησαν το εκλογικό του δικαίωμα την Τρίτη, στις πλαστες στημενες εκλογες, σε μια από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής κατω απο τα οπλα των στρατιωτων. Εκτιμάται ότι περίπου 300.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον εμφύλιο πόλεμο (1989-2003).
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα που κυκλοφόρησαν χθες, η Ellen Johnson-Sirleaf διατηρούσε ισχνό προβάδισμα (μόλις 96.000 ψήφων) του βασικού της πολιτικού αντιπάλου, Winston Tubman, σε σύνολο 220.000 ψήφων που είχαν καταμετρηθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.



Ένωσαν τη φωνή τους για τον αγαπημένο τους πρόεδρο στη Συρια
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, 04:44
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στο κέντρο της Δαμασκού προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al-Assad.
Σύμφωνα με στοιχεία περισσοτεροι απο 200.000 κοσμος μαζευτηκαν για να υποστηριξουν την Συρια και τον Ασαντ.
«Έξω Αμερική» και «η Συρία θα παραμείνει ελεύθερη» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας παράλληλα πανό και φωτογραφίες με τον ισχυρό άνδρα της αραβικής χώρας.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του σειχη του Καταρ, υπαλληλου και δουλου των σταυροφορων, Al Jazeera, το πλήθος ζήτησε μεταξύ άλλων να σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Αρκετοί από τους πολίτες που έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση κρατούσαν σημαίες της Κίνας και της Ρωσίας.
Οι δύο χώρες άσκησαν το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο) την προηγούμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, μπλοκάροντας έτσι ψήφισμα που θα καταδίκαζε τη βία στη Συρία.
«Ο λαός ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας της Συρίας, απορρίπτοντας οποιαδήποτε ξένη επέμβαση», δήλωσε ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης.



Μυστήριο με αυτόματο κλείδωμα αυτοκινήτων στο Σαουθάμπτον. Πιθανον απο κεραια κινητης τηλεφωνιας.
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, 06:18
Το κεντρικό κλείδωμα αυτοκινήτων σταμάτησε να λειτουργεί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε έναν συγκεκριμένο δρόμο του Σαουθάμπτον, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, BBC, επικαλούμενο κατοίκους της πόλης. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν οι κάτοικοι που διαμένουν σε σπίτια επί της οδού Ντίμοντ προσπαθούσαν μάταια να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν τα αυτοκίνητά τους.
«Ήταν πραγματικά πολύ ενοχλητικό», ανέφερε η Madaline Wentworth, κάτοικος της περιοχής.
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι η απενεργοποίηση του συστήματος οφείλεται σε παρεμβολές στις ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούν τα τηλεχειριστήρια. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι το πρόβλημα είναι πιθανό να προέρχεται από την πρόσφατη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο αεροδρόμιο της πόλης.
Εαν εχει τετοιες δυνατοτητες μια κεραια κινητης τηλεφωνιας σε αψυχα πραγματα, φανταζεται καθενας τι προκαλει στον ανθρωπινο οργανισμο!



Αντίδραση ΠΓΔΜ στην ετήσια έκθεση της Κομισιόν
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011, 23:31
Την ενόχλησή του για το περιεχόμενο της ετήσιας έκθεσης της Κομισιόν, αλλά κυρίως για τις δηλώσεις του αρμόδιου για τη Διεύρυνση επιτρόπου Στέφαν Φούλε εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, που ξερογλυφεται σαν δικτατορας, κάνοντας λόγο για «υπερβολές».
«Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στη δήλωση του επιτρόπου Στέφαν Φούλε και με το χέρι στην καρδιά να του διαμηνύσω ότι η στρατηγική των υπερβολών για ορισμένες παρατηρήσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης, σε συνάρτηση με το δήθεν πρόβλημα για την ελευθερία της έκφρασης και για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, δεν πρόκειται να αυξήσει τις πιέσεις προς εμάς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας» δήλωσε ο Γκρούεφσκι, προσπαθωντας να παει αλλου το ζητημα σε σχεση με τις αντισυνταγματικες απαγορευσεις που εχει επιβαλλει.
Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη πως τέτοιου είδους προσεγγίσεις σε καμία περίπτωση δεν συνεισφέρουν στην επίλυση του βασικού «εμποδίου» για την ενταξιακή πορεία της χώρας, το όποιο και δεν είναι άλλο, κατά τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, από «το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό όνομα» της χώρας του. Επιπλέον, επεσήμανε σε επικριτικό ύφος πως στην ετήσια έκθεση της Επιτροπής για την ΠΓΔΜ «αποφεύγεται επίτηδες για ακόμη μία φορά», όπως είπε, ο προσδιορισμός «μακεδονικός» για «τον κατονομασμό της γλώσσας, του λαού και των κρατικών οργάνων της χώρας». Ενω ειναι γνωστο σε ολο τον κοσμο, οτι εαν μαζευτουν ιστορικη και επιστημονες απο ολο τον κοσμο, και κανουν συνεδριο σχετικα με το ονομα, θα τους δωσουν το ονομα που δικαιουνται. Δυτικη Βουλγαρια των Σκοπιων!!!!
Παρ' όλα αυτά, δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η Κομισιόν διατηρεί τη σύσταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ένωσης και της ΠΓΔΜ.



Ομιλία Παπαρήγα για τα 70 χρόνια ίδρυσης του Ε.Α.Μ.
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011, 21:03
Με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Ε.Α.Μ., η γ.γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, άσκησε δριμεία επίθεση σε όσους επιχειρούν την «αποκομμουνιστικοποίηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» και σε όσους επικαλούνται την ανάγκη της ενότητας της αριστεράς με τη δημιουργία ενός «νέου ΕΑΜ».
Η κα Παπαρήγα αρχικά καταφέρθηκε εναντίον του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που από το 1981 μετέτρεψε την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης «σε πασοκική ταυτότητα που το διαχώριζε από τη δεξιά, όπως έλεγε».
Πρόσθεσε, δε, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. «ικανοποίησε συναισθηματικά εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές και ως ένα βαθμό και υλικά με τις γνωστές συντάξεις - ψίχουλα, ενώ άφησε ξεκρέμαστους ένα σημαντικό μέρος των πολιτικών προσφύγων».
Αναφερόμενη στη συζήτηση περί «νέου ΕΑΜ», η κα Παπαρήγα τόνισε ότι το δίδαγμα που βγαίνει είναι ότι «η αυτοτελής δράση του ΚΚ είναι όρος για σωστή πολιτική συμμαχιών, ναι μεν αυτή προϋποθέτει συμβιβασμούς, αλλά αυτοί δεν μπορεί να καθορίζονται από τη συγκυρία, να θέτουν σε δεύτερη μοίρα τη στρατηγική, να υποτάσσονται στις ανάγκες της μιας ή της άλλης εκλογικής μάχης».
Και εχει απολυτα δικιο η κα Παπαρηγα. Σημερα, εποχη που επελαυνει η αντιδραση και ο ιμπεριαλισμος σε ολα τα μετωπα, μονο την αντιδραση θα βοηθησει η διαλυση των σημερινων κομματων και σχηματισμων της αριστερας. Ο καινουριος σχηματισμος που θα δημιουργηθει, κατω απο αυτες τις συνθηκες, θα εχει σαφεστατα δεξια χαρακτιριστικα και προγραμμα, και θα διατηρει μονο τον ψευδεπιγραφο τιτλο της αριστερας, με την οποια δεν θα εχει καμια σχεση. Ενω αντιθετα, η υπαρξη των σημερινων κομματων της αριστερας, βοηθαει στον διαλογο και στην πολυσυλεκτικοτητα απο μερους της αριστερας.








Ομολογίες αστών
Στη συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής για το πολυνομοσχέδιο οι εκπρόσωποι των ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ είπαν ότι μέλη συγκεκριμένων κλάδων, όπως ξενοδόχοι, εξαγωγείς και μέλη του ΣΕΒ συναντιούνται κρυφά με την τρόικα και ζητούν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Τι δείχνει αυτή η ομολογία; Οτι τα φριχτά αντεργατικά μέτρα στο όνομα της διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία είναι απαίτηση, εκτος της τροικας, και των κεφαλαιοκρατών. Οτι κατοχικη κυβέρνηση - τρόικα, ελληνες κεφαλαιοκρατες, μαζί με τ' άλλα αστικά κόμματα, αποφασίζουν και εφαρμόζουν από κοινού τα αντεργατικά μέτρα για να ενισχυθεί σε συνθήκες κρίσης η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών με τη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης ώστε να γλιτώσει όσο γίνεται τις απώλειες της καταστροφής το κεφάλαιο.



ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Διεύρυνση φτώχειας και ανεργίας
ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τα μέτρα λιτότητας και οι σαρωτικές περικοπές που επιβάλλονται σε όλες τις χώρες ανεξαιρέτως έχουν φουντώσει την ανεργία και τη φτώχεια και στις «ατμομηχανές» της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Βρετανία.
Στη Βρετανία, εκτός του ελλείμματος, τον ίδιο ιλιγγιώδη ρυθμό «αύξησης» έχει και η ανεργία, που έφτασε στο 8,1%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών, για το μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων στη χώρα αυξήθηκε κατά 114.000, στα 2,57 εκατομμύρια, το τρίμηνο μέχρι τον Αύγουστο, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το τρίμηνο μέχρι τον Οκτώβρη του 1994. Πιο ζοφερή η εικόνα όσον αφορά στην ανεργία των νέων, 18-24 ετών, όπου το ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο του εθνικού μέσου όρου, 21,3%, και αποτελεί ρεκόρ καθώς είναι το υψηλότερο από τη στιγμή που καταγράφονται τα στοιχεία (το 1992) όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν». Τέλος, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν το Σεπτέμβρη κατά 17.500, φτάνοντας στα 1,6 εκατομμύρια.
Στη Γερμανία, ολοένα και περισσότεροι αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της φτώχειας, την ίδια ώρα που οι φτωχοί Γερμανοί έχουν ολοένα λιγότερες ευκαιρίες να βελτιώσουν την οικονομική κατάστασή τους. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα μιας έρευνας την οποία διεξήγαγαν κοινωνιολόγοι σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis. Σύμφωνα με τη μελέτη, στη Γερμανία το ποσοστό όσων ολισθαίνουν στη φτώχεια από 15,2% του πληθυσμού τη διετία 2007-2008 άγγιξε το 15,5% τη διετία 2008-2009 και αποτυπώνει τη συνεχή άνοδο του ποσοστού μετά τη δεκαετία του 1980.


ΗΠΑ
Διαμαρτυρίες και καταστολή
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και η καταστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο του λεγόμενου κινήματος «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ».
Στη Βοστόνη, καθώς φαίνεται, διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το ισχυρότερο μέτωπο της καταστολής, καθώς μία μέρα μετά την επίθεση κατά των διαδηλωτών, κατά κύριο λόγο φοιτητών, η αστυνομία της πόλης σε μία πραγματικά πολεμική επιχείρηση επιτέθηκε εκ νέου ενάντιά τους. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι διαδηλωτές είχαν πάρει άδεια να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ντιούι, όμως ο αριθμός τους αυξήθηκε και επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα να «βγουν εκτός των επιτρεπτών ορίων που χωροθετούσαν τη διαδήλωση»... Τουλάχιστον 129 συνελήφθησαν, ενώ αστυνομικοί ξυλοκοπούσαν πεσμένους στο έδαφος, ακόμη και 75χρονους. Ο δήμαρχος της Βοστόνης, Τόμας Μενίνο, δικαιολόγησε την αστυνομική επιχείρηση δηλώνοντας στην εφημερίδα «Boston Globe» ότι σέβεται την ελευθερία της έκφρασης, αλλά «η πολιτική ανυπακοή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή»...
Χτες συνεχίστηκαν οι συγκεντρώσεις σε Πόρτλαντ, Σαν Φρανσίσκο έξω από την τράπεζα Wells Fargo, Βανκούβερ, Σολτ Λέικ Σίτι κ.ά., ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις σε 56 πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.
Στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας, με ψήφους 50 κατά έναντι 49 υπέρ, η Γερουσία απέρριψε το λεγόμενο σχέδιο Ομπάμα για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Πρόκειται βεβαίως και από την πλευρά της κυβέρνησης Ομπάμα και από την πλευρά της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης για ένα σχέδιο ενίσχυσης του κεφαλαίου με φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ τους είναι χωρίς ουσία.
Από την άλλη, με ψήφους 63 υπέρ και 35 κατά η Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο που προβλέπει την «επιβολή νέων δασμών σε προϊόντα χωρών οι οποίες χειραγωγούν την ισοτιμία του νομίσματός τους», που έχει ως βασικό στόχο την Κίνα, και το οποίο δεν αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.



H Eurogendfor πέρασε στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα. Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε. Ο μόνος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αριθμό ανδρών είναι το αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε στην Λάρισα. Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα. Η Ελληνική Δημοκρατία προφανέστατα έχει ήδη καταλυθεί από την κατοχική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Οι εξελίξεις, όμως, φαίνεται πως είναι ραγδαίες, αφού πάρθηκε η απόφαση για την έλευση στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής. Με απλά λόγια, πέφτουν τα προσωπεία και το πολίτευμα διαταράσσεται και μεταβάλλεται σε χούντα με την βοήθεια των Ευρωπαίων «εταίρων» μας.



ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Κήρυξε 48ωρη απεργία
από μπαχαλάκιας φιλόλογος 15:33, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011
Το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε:
Η ΓΣΕΕ εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε σε νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής να επεκτείνει την ήδη προγραμματισμένη 24ωρη Γενική απεργία, σε 48ωρη Γενική απεργία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ στο Πεδίον του Άρεως ενώ την δεύτερη ημέρα της απεργίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00πμ.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο θα συνεχίζονται αυτές οι αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αναμένεται η ανταλλαγή Σαλίτ
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Πιθανότατα την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απελευθέρωσης από τη Χαμάς του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, που κρατείται στη Λωρίδα της Γάζας από τον Ιούνιο του 2006, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 1.027 Παλαιστινίων κρατουμένων. Στο Ισραήλ, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα και αυτό αποτυπώνεται και στον Τύπο. Αν και η συμφωνία, από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, χαρακτηρίζεται «αναπόφευκτη», καλλιεργείται παράλληλα και το κλίμα ότι «η απελευθέρωση τόσων πολλών κρατουμένων θα βλάψει την ασφάλεια του Ισραήλ». Από την άλλη, η «Χαμάς» μιλά για «μεγάλη νίκη» απέναντι στην κατοχή αν και δεν διαψεύδει τις δηλώσεις ανώτερων Ισραηλινών αξιωματούχων ασφαλείας ότι υπαναχώρησε από σειρά αιτημάτων της προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία, όπως ήταν η απελευθέρωση του ηγέτη της «Φατάχ» στη Δ. Οχθη, του πιθανότατα δημοφιλέστερου Παλαιστινίου αξιωματούχου που θεωρούνταν σχεδόν βέβαιος διάδοχος του Γιάσερ Αραφάτ, Μαρουάν Μπαργκούτι, αλλά και του ηγέτη του «Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», Αχμάντ Σααντάτ, που κρατείται εδώ και χρόνια στην απομόνωση.






Η Χούντα Παπανδρέου ρίχνει το προσωπείο της
από @ 20:13, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011
Η Χούντα Παπανδρέου ρίχνει το προσωπείο της
H Eurogendfor πέρασε στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα. Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε. Ο μόνος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αριθμό ανδρών είναι το αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε στην Λάρισα. Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα. Η Ελληνική Δημοκρατία προφανέστατα έχει ήδη καταλυθεί από την κατοχική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Οι εξελίξεις, όμως, φαίνεται πως είναι ραγδαίες, αφού πάρθηκε η απόφαση για την έλευση στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής. Με απλά λόγια, πέφτουν τα προσωπεία και το πολίτευμα διαταράσσεται και μεταβάλλεται σε χούντα με την βοήθεια των Ευρωπαίων «εταίρων» μας.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1341266
Καζάκης?
από ψυχραιμία 22:19, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011
Κάπου διάβασα πως το ανέφερε σήμερα ο Καζάκης στο radio9. Δεν έχω ακούσει την εκπομπή. Εκτιμώ πως αν αληθεύει, ετοιμάζουν στάση πληρωμών και μπλοκάρισμα λογαριασμών των τραπεζών για να εκβιάσουν την κοινωνία, αφού βλέπουν πως δεν τους παίρνει άλλο με το σενάριο όπως εξελίσσεται. Δεν θα τους έφερναν για μια απλή διαδήλωση, καθώς απέδειξαν στις 28-29/6 πως έχουν τον τρόπο να τα βγάλουν πέρα. Ούτε θα τους έφερναν αν δεν προέβλεπαν πως κάτι σημαντικό πρόκειται να συμβεί. Το σημαντικό μπορεί να περιλαμβάνει ως αφορμή τη δολοφονία διαδηλωτή στις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς όπως απεδείχθη από καθαρή τύχη δεν έχει συμβεί έως σήμερα.
Καλησπέρα από Ηγουμενίτσα
από (A) 22:03, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011
Όχι απλώς δεν επιβεβαιώνεται αυτή η φήμη, που από ό,τι καταλαβαίνω κυκλοφόρησε από κάποιο blog (επομένως, από την αρχή επίφοβο περιστατικό ράδιο-αρβύλα), αλλά επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι απορώ γιατί η διαχειριστική ομάδα αφήνει την "είδηση" και στα τοπικά νέα, χωρίς να τη διασταυρώσει πρώτα.
Αν είχε περάσει μια...ταξιαρχία από Ηγουμενίτσα, σύντροφοι, θα το είχαμε πάρει είδηση, μην έχετε καμία αμφιβολία. Δεν είμαστε κλεισμένοι σε κάποια σπηλιά, ε;
Πολύ αμφιβάλλω αν αυτοί που έκαναν την αρχική δημοσίευση και αυτοί που έκαναν στη συνέχεια τις αναδημοσιεύσεις αντιλαμβάνονται τι σημαίνει "ταξιαρχία", πόσο μάλλον...μεταφορά της οδικώς με λεωφορεία!
Από επικοινωνία που είχα πριν λίγο με συντρόφους στη Λάρισα, μου είπαν πάνω-κάτω αυτά που γράφω και γω εδώ τώρα.






Προκήρυξη της «Ντεβ Σόλ» για το Θάνατο του Κούρδου στη Θεσσαλονίκη
από βήμα 19:20, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011
Η τουρκική οργάνωση ζητάει συγνώμη από τον «αδελφό ελληνικό λαό»
Αθήνα
«Ο σύντροφος μας συμμετείχε σε επιχειρήσεις της οργάνωσης μας στην Μαύρη Θάλασσα. Ζητάμε όμως συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για κάθε ηθική και υλική βλάβη που υπέστη. Η σημαντικότερη παρηγοριά μας από αυτό το ατύχημα είναι ότι δεν συνέβη κανένα κακό στον αδελφό ελληνικό λαό. Θα ζητήσουμε λογαριασμό για τους μάρτυρες μας».
Αυτά αναφέρονται σε προκήρυξη - ανακοίνωση της τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» (DHKP - C), την πρώην «Ντεβ Σολ» για τον θάνατο από έκρηξης χειροβομβίδας, πριν από δέκα ημέρες σε διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στην Θεσσαλονίκη, ενός 32χρονου Κούρδου.
Στο διαμέρισμα, όπου έμενε, βρέθηκαν αντιαρματικός εκτοξευτής τύπου low, νάρκες, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, όπλο μάρκας «scorpion», εκρηκτικές ύλες κλπ.
Στο κείμενο της οργάνωσης που παρουσιάζει «Το Βήμα» αναφέρεται ότι το θύμα της έκρηξης, που ονομάζεται Μεχμέτ Μπασμπάγ και χαρακτηρίζεται ως «πολεμιστής της οργάνωσης», ήταν συγγενής Κούρδου, που είχε πεθάνει το 1984 σε απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές.
Ο 32χρονος το 1997 άρχισε να σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Πλοίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Καραντενίζ στην Τουρκία και φέρεται να εντάχθηκε στο «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» από το 3ο έτος της φοίτησής του εκεί. Στην προκήρυξη αναφέρεται πλήθος στοιχείων για την πορεία του 32χρονου στην οργάνωση.
Περιλαμβάνεται επίσης μια παλαιότερη δήλωση του 32χρονου, όπου ανέφερε: «Σκέφτηκα με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα θα αντιμετωπίσω συμμετέχοντας στην επανάσταση, όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν, το μέρος που βρίσκομαι και το μέρος που θα πρέπει να βρίσκομαι και αποφάσισα να συμμετέχω με όλο μου το είναι στον οργανωμένο αγώνα».
Στην ανακοίνωση της οργάνωσης δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για τον «στόχο» του οπλοστασίου που εντοπίσθηκε στο διαμέρισμα του 32χρονου στην συμπρωτεύουσα. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, «εμείς είμαστε μία πολεμική οργάνωση. Κι ο πόλεμος έχει τους δικούς του κανόνες».
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της ΕΛΑΣ ο 32χρονος, προτού ανεβεί στη Θεσσαλονίκη, διέμενε και εργαζόταν επί σειρά μηνών στο κέντρο της Αθήνας.
Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης της τουρκικής οργάνωσης έχει ως εξής:
Στον πόλεμο δεν επιτρέπεται η απροσεξία, η μη τήρηση κανόνων, το λάθος!
Το βράδυ της 4 Οκτώβρη, κατά τις 11 μ. μ. στην Θεσσαλονίκη, ο πολεμιστής μας Μεχμέτ Μπασμπάγ έπεσε μάρτυρας μετά από ένα ατύχημα, από έκρηξη εκρηκτικού.
Αυτό το ατύχημα που στοίχησε τη ζωή στον σύντροφο Μεχμέτ τον πρόλαβε για να μην ζητήσει λογαριασμό από τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.
Η σημαντικότερη παρηγοριά μας από αυτό το ατύχημα είναι ότι δεν συνέβη κανένα κακό στον αδελφό ελληνικό λαό.
Ζητάμε, όμως, συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για κάθε ηθική και υλική βλάβη που υπέστη.
Το βράδυ της 4 Οκτώβρη, κατά τις 11 μ. μ. στην Θεσσαλονίκη, ο πολεμιστής μας Μεχμέτ Μπασμπάγ έπεσε μάρτυρας μετά από ένα ατύχημα, από έκρηξη εκρηκτικού.
Την ώρα που ο ιμπεριαλισμός πολιόρκησε όλο τον κόσμο, εμείς στην Τουρκία πολεμάμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.
Στην εποχή μας που άφησαν τα όπλα σε όλο τον κόσμο οι οργανώσεις που διεξήγαγαν ένοπλο αγώνα, εμείς επιμένουμε να υποστηρίζουμε ότι ο μόνος δρόμος για την επανάσταση είναι ο ένοπλος αγώνας.
Πολιορκημένοι επιμένουμε να αναπτύξουμε τον ένοπλο αγώνα.
Εμείς είμαστε μια πολεμική οργάνωση. Και ο πόλεμος έχει τους δικούς του κανόνες. Ακόμη και στην πιο μικρή απροσεξία, στην μη τήρηση των κανόνων, στην ολιγωρία, ο πόλεμος προτάσσει τους δικούς του κανόνες. Ο πόλεμος δεν αποδέχεται την απροσεξία, την μη τήρηση κανόνων, το λάθος.
Οταν αυτή η πραγματικότητα παραμεληθεί, έστω και για μια στιγμή, για έναν πολεμιστή το παραμικρό λάθος είναι το τελευταίο και για μια πολεμική οργάνωση το τίμημα είναι μεγάλο.
Ο τρόπος με τον οποίο έπεσε μάρτυρας ο σύντροφός μας Μεχμέτ Μπασμπάγ, υπενθύμισε για άλλη μία φορά σε όλα τα Μέτωπα αυτή την πραγματικότητα.
Ο σύντροφος Μεχμέτ είχε να ζητήσει λογαριασμό από τον εχθρό. Είχε γνωρίσει από κοντά δεκάδες μάρτυρές μας. Ηταν ανιψιός του Χαϊντάρ Μπασμπάγ, ο οποίος το 1984 έπεσε μάρτυρας στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου.
Μόλις ακόμη γεννήθηκε, διαβάσανε στο αυτί του όσα έγραψαν γι' αυτόν οι αγωνιστές. Μεγάλωσε με την κληρονομιά των μαρτύρων μας, μέσα στους επαναστάτες. Γνώρισε τον εχθρό. Οταν μετά από 23 χρόνια θυμόταν τους μάρτυρες του 1984, έλεγε «Εμείς μεγαλώσαμε σύντροφε Χαϊντάρ, μεγαλώσαμε και καταλάβαμε το ποίημα που έγραψες».
Το 1977 φοιτούσε στο τμήμα Μηχανικών Πλοίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Καράντενιζ. Ηταν στην Επαναστατική Νεολαίαι - Dev - Genc. Γνώρισε τον Σελαμί Κουρνάζ, μάρτυρας μας κατά τη Νηστία Θανάτου. Επωμίσθηκε διάφορα καθήκοντα στο δημοκρατικό πεδίο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Τελευταία συμμετείχε στην Επιτροπή Περιοχής Μαύρης Θάλασσας.
Επειδή αναζητούνταν από τις αστυνομικές δυνάμεις της ολιγαρχίας άρχισε να απασχολείται από την οργάνωσή μας στις ένοπλες μονάδες μας. Το 2009 φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό.
Υπήρχε ο λογαριασμός που θα ζητούσε ο θείος του, ο Χαϊντάρ. Και αυτός ο λογαριασμός ήταν μεγάλος. Υπήρχε ο λογαριασμός που θα ζητούσαν ο Σελαμί Κουρνάζ, ο Εγιούπ Μπεγιάζ καθώς και εκατοντάδων ακόμα μαρτύρων. Υπήρχε ο λογαριασμός που θα ζητούσε για την πείνα και την τυραννία του λαού μας. Με ταξική συνείδηση, με αισθήματα εκδίκησης του εχθρού, με τον πόθο για δικαιοσύνη, έγινε πολεμιστής της απελευθέρωσης του λαού για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.
Αυτό το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον σύντροφο Μεχμέτ τον πρόλαβε για να μην ζητήσει λογαριασμό από τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Η σημαντικότερη παρηγοριά μας από αυτό το ατύχημα είναι ότι δεν συνέβη κανένα κακό στον αδελφό ελληνικό λαό. Ζητάμε, όμως, συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για κάθε ηθική και υλική βλάβη που υπέστη.
Σύντομο Βιογραφικό του Πολεμιστή μας Μεχμέτ Μπασμπάγ
Γεννήθηκε στο Περτέκ στις 30 Απριλίου 1979 από πατέρα υπάλληλο και μητέρα νοικοκυρά, και ήταν ο μεγαλύτερος από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο τα τελείωσε στο Ελαζιγ. Το 1996 ο πατέρας του έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή προσβολή και με την μητέρα του και τα άλλα αδέλφια του προσπάθησαν να επιβιώσουν με τον περιορισμένο μισθό που συνέχισε να δίνεται στην οικογένεια. Το 1997 πέτυχε την είσοδό του στο τμήμα Μηχανικών Πλοίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Καράντενιζ.
Στο 3ο έτος της φοίτησής του στο πανεπιστήμιο αποφάσισε να συμμετάσχει στον οργανωμένο αγώνα. Ετσι εξήγησε την απόφαση που πήρε: «Σκέφτηκα με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα θα αντιμετωπίσω συμμετέχοντας στην επανάσταση, όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν, το μέρος όπου βρίσκομαι και το μέρος όπου θα πρέπει να βρίσκομαι, και αποφάσισα να συμμετάσχω με όλο μου το είναι στον οργανωμένο αγώνα».
Οταν ο Μεχμέτ πήρε αυτή την απόφαση έξω είχε ήδη αρχίσει η απεργία πείνας μέχρι θανάτου και, μολονότι ακόμη ήταν πολύ νέος στον οργανωμένο αγώνα, έγινε εθελοντής της Απεργίας μέχρι Θανάτου. Δεν έγινε ένας από τους πολεμιστές που συμμετείχαν στην Απεργία μέχρι Θανάτου, όμως στην πορεία της επαναστατικής του ζωής έγινε εθελοντής ανάληψης όλων των καθηκόντων.
Θα ζητήσουμε λογαριασμό για τους μάρτυρές μας.
Ο σύντροφος Μεχμέτ Μπασμπάγ είναι αθάνατος.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ"