Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τεταρτη 12 Οκτωβρη 2011

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΙΒΥΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Posted on 11/10/2011 by φερμ
Ενω η λιβυκή αντισταση κατά της Νατοικής εισβολής για ενσωμάτωση της χώρας στη Νεα Ταξη που επιβάλει ο διεθνοποιημενος νεοφιλελευθερισμός βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, τα δορυφορικά μεσα που επαιξαν καθοριστικό ρολο στη διαμορφωση της εικονικής πραγματικότητας για τη Λιβύη βάζοντας σε λειτουργία το νεο δογμα των "ανθρωπιστικών" σφαγών (R2P) οπως το Al Jazzera συνεχίζουν το έργο τους.
Αλλη μια μαζική διαδήλωση του λαού της Λιβύης κατά του Νατο και των δοσίλογων του Μεταβατικού Συμβουλίου που εγινε στοχος δολοφονικής επιθεσης, ονομάστηκε ως επιθεση του λυβικού στρατού κατά των διαδηλωτών…
Το βίντεο βέβαια δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να δήξει ποιοι διαδηλώνουν και κατά ποιων. Οι διαδηλωτές κρατανε τη πρασινη σημαία της Τζαμαχιρίγια και σε καποια στιγμή πυροβολούνται εν ψυχρό απο ελευθερο ή ελεύθερους σκοπευτες .
https://www.youtube.com/watch?v=PPtnKoEplJo&feature=player_embedded#!
Οπως αναφέρει ο Al Fatah 69 και αλλες πηγές, η αντισταση στη Νατοική εισβολή και τους ταγματασφαλητες "εξεγερμενους" εχει φουντώσει σε ολες τις πολεις της Λιβύης. Οι δοσιλογοι του μεταβατικου συμβουλιου που καλεσαν και σιωνιστές για να μετάσχουν στην προσωρινή κυβέρνηση που ευελπιστούν να σχηματίσουν, μέτρησαν τελευταία καποιες δεκάδες νεκρους που πλεον κοιτάνε τα ραδικια αναποδα μαζί με την αστερόεσα.
http://alfatah69.wordpress.com/2011/10/11/libya-the-latest-news-from-the-front-11-10-2011/
Και ενώ οι Ταγματασφαλήτες της Λιβύης που ονομάστηκαν "εξεγερμένοι" απο τα καθεστωτικά μιντια και το αθηναικό ιντιμιντια που για χαρη τους εφτασε να κρυβει ολοκληρα θρεντ καλουν σιωνιστές να συμετάσχουν στη "κυβέρνησή" ,τους και τα βαζουν με το Νατο γιατί δεν τους "καλυπτει" οσο πρεπει…, μετά την Αιγυπτο οι σιωνιστές φυγαδεύουν και το προσωπικό της πρεσβείας τους στην Ιορδανία. Διαδηλωτές υπο το κοινό συνθημα:
No Zionist embassy on Jordanian territory, προέβησαν σε μαζική δυναμική διαδήλωση. Στη διαδήλωση συμετείχαν αριστερές οργανώσεις, συνδικάτα και ισλαμικές οργανωσεις.
http://rt.com/news/israel-fears-unrest-jordan-embassy-evacuated-639/
Ο σιωνιστής Αρνρύ Λεβύ δεν παει βεβαια να συχαρεί τους διαδηλωτές σε Αιγυπτο και Ιορδανία…, προτιμάει τα ασφάλεια των "εξεγερμενων" της CIA στη Λιβύη.
για το μικρό ποσταρισμα φερμ
http://overdisinformation.wordpress.com/2011/10/11/%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%b9%ce%b6%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7/#comments
φερμ says:
11/10/2011 at 2:40 pm
Εχω ξαναπεί οτι την ηρωική αντισταση των Λιβύων που μακελεύονται καθόλη την διαρκεια της νατοικής “απελευθερωτικής” εισβολής, μπορώ να τη συγκρίνω μονο με κορυφαίες αντιστασιακές περιόδους εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων οπως ήταν αυτός του δικού μας ΕΑΜ και του αγώνα των Παλαιστινίων.
Ο αγώνας του Λιβυου Λαού είναι αγώνας κατά της ένταξής του στις απελευθερωμένες αγορές του νεοφιλελευθερισμού και της προτεκταριοποίησης της χώρας.
Μια απο τις δημοσιογράφους η Lizzy Phelan που δινουν πραγματικό νόημα στη λεξη δημοσιογραφία, κοντρα στους καλοπληρωμένους δουλους των ΜΜΕ και των σκουπιδιών της εκφυλισμένης “αριστεράς”, που μας εχουν μπαστακωθεί στο σβέρκο και κανουν τη δουλειά του συστήματος με “αριστερή” γλώσσα.
Μια δημοσιογράφος που την αξιοπρέπειά της δε τη πούλησε σε κανένα Al jazzera και indymedia.
Στην απο κατω της μαρτυρία η Lizzy Phelan λεει οτι λεμε και μεις εδώ και κάποιους μήνες. Για την εσκεμμένη παραπληροφόρηση, τη σφαγή του λιβυου λαού απο τους “εξεγερμενους” δοσιλογους σφουγκοκωλάριους που σφιχταγκαλιάζονται με τις σημαίες των χωρών που βομβαρδίζουν τη Λιβύη, το απιστευτα υψηλο βιοτικό επιπεδο των λαικών στρωματων, την αγαπη του κοσμου για τη Τζαμαχιριγια και τον Κανταφι , τα δικαιώματα που απολάμβαναν οι γυναίκες και οι μειονότητες στη Λιβύη και καταλήγει οτι “ο αγώνας του λιβυκού λαού είναι αγώνας και για την Συρία και για το Ιράν και για ολοκληρη την Αφρική”.
Αφιερωμένο και αυτό σε κατι γκρουπουσκουλα που αυτοαναφέρονταν ως “αυτονομοι” και γεμισαν τις συνοικίες της Αθήνας με αφίσες που μιλαγαν για “λιβυκή εξέγερση”, την ώρα που σφαγιάζονταν ο Λιβυκός πληθυσμός.
https://www.youtube.com/watch?v=RFvpfkUyBqE&feature=player_embedded
φερμ says:
11/10/2011 at 4:39 pm
Σε πείσμα των φερεφωνων που παπαγαλιζουν καθημερινά για την “τελευταία μαχη” και τη νικη των “Κοντρας της Λιβύης”, οι ταγματασφαλητες υποφερουν βαριές απώλειες.
Υποχώρησαν κακην κακώς απο το πανεπιστήμιο της Σιρτης που ειχαν καταλάβει λογο των συνεχόμενων βομβαρδισμών του Νατο που τους άνοιξε το δρομο.
Τα κτηνη άφησαν πισω τους πανω απο 200 νεκρους και πληρωσαν πολύ ακριβά τη προβολή τους στο δορυφορικό καναλι του Σείχη. “Για ενα λεπτο 200 κορμιά”, αντε και 1000 την επομενη…
Ο Τζιπριλ μιλαγε για “ανοησία που στοιχισε τη ζωή 200 μαχητών για ενα λεπτο νικης του Αλ Τζαζίρα”. Ποιος τους είπε οτι η προπαγανδα δε εχει το αντίτιμό της καθήκια!
Πριν τη τηλεοπτική καταληψη του πανεπιστημίου απο τους ταγματασφαλήτες, το Νατο μεταξύ των βομβαρδισμών, ισοπεδωσε κατοικία σκοτώνοντας 22 ατομα και αλλα 20 αγνοουνται.
Στη Bani Walid κομβοϊ “μαχητών” του κολου επεσε σε ενεδρα αφηνοντας μερικους νεκρους πισω τους.
Στη Βεγγαζη οι βαριά εξοπλισμενοι αντικαθεστωτικοί κανουν ελαχιστη προοδο.
Το ανταρτικο είναι παντου.
http://nsnbc.wordpress.com/2011/10/10/sirte-200-dead-for-1-minute-tv-victory-jibril-withdraws-tnc-fighters-from-sirte/
φερμ says:
11/10/2011 at 4:46 pm
Οι μονες “ηρωικές” πραξεις των ταγματασφαλητών, εκτος απο το να γλυφονται και να παρακαλάνε για το θεοσταλτο Νατοικό μανα εξ ουρανού, είναι σφαγές άμαχου πληθυσμού, βιασμοί γυναικών, βασανιστήρια, σοδομισμός, αποκεφαλισμοί, τρομοκρατηση του πληθυσμού για να μην αντισταθεί και κατακρεουργηση παιδιών και βρεφών.
Γαμημένα σκουλήκια της ανθρωποτητας!! Βδελες, ανθρωπομορφα κτηνη…
φερμ says:
11/10/2011 at 10:32 pm
Σε αυτο το βιντεο (το οποιο εχει αποσυρθει απο το youtube μετα απο παρεμβαση της CIA), προς το τελος του φαίνεται ενα μισθοφορος του Νατο ελευθερος σκοπευτής να πυροβολάει.
Η καμερα κανει σαφή προσπάθεια να τον αποφύγη… Αλλά το ευτραφές Νατοικό γουρουνι φαίνεται ξεκαθαρα και πισω του φορτηγά με βαρύ οπλισμό.
http://overdisinformation.wordpress.com/2011/10/11/%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%b9%ce%b6%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7/#comments







Iσραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν τζαμί
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011, 23:53
Για τρίτη φορά κατεδαφίστηκε σήμερα τζαμί σε χωριό Βεδουίνων στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, ύστερα από επιδρομή ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.
Η επιχείρηση διεξήχθη στο Χιρμπέτ Γιάρζα, στα βορειοανατολικά της Δυτικής Όχθης, όπου το ίδιο τζαμί είχε καταστραφεί τον Νοέμβριο του 2010 και τον Φεβρουάριο του 2011.
«Το κτήριο που είχε καταστραφεί χτίστηκε χωρίς άδεια σε εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για τις καθημερινές ασκήσεις του στρατού. Αποφασίσαμε να καταστρέψουμε αμέσως αυτό το κτήριο, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων της περιοχής» ανέφερε ο Ισραηλινός Στρατός σε ανακοίνωσή του.
Ταυτόχρονα, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα προχώρησε σε μια επικριτική ανακοίνωση σε βάρος των εποίκων, κατηγορώντας τους ότι έχουν προχωρήσει σε αμόκ επιθέσεων παντός είδους κατά των Παλαιστινίων (ξερίζωμα οπωροφόρων δέντρων και ελιών, πυρπολήσεις και βανδαλισμοί τεμενών και νεκροταφείων, καταστροφή καλλιεργειών κ.ά.). Η ανακοίνωση καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει τη δράση των εποίκων.



Κείμενο-κάλεσμα για απεμπλοκή από το Μνημόνιο
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011, 13:24
Έκκληση προς τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις «που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου» να συνεργαστούν με στόχο «μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας», «μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία» απευθύνουν 13 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, μεταξύ αυτών ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος. Εκπληξη αποτελει η υπογραφη του Βαρδη Βαρδινογιαννη! Εκτος και εαν προκειται για συνονυμια.
Αναλυτικά:
«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια, το πρόβλημα της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Πρόβλημα εθνικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους.
Η απαίτηση των δανειστών να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία με στόχο την αδιάκοπη πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων, και με συνέπεια τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την απαίτηση να τους δοθεί ως αντιπαροχή ο δημόσιος πλούτος, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση του ελληνικού λαού.
Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία. Σήμερα διακυβευέται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελέυθεροι, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, απευθυνόμαστε στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου και καλούμε σε κοινόν αγώνα με στόχο:
- την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της Τρόϊκας.
- την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας.
- την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
- τον ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας.
Κατά συνέπεια:
Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.
Καλούμε του Έλληνες πατριώτες που συναισθάνονται την ευθύνη και την ανάγκη για κοινό αγώνα για τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας από τη λαίλαπα της Τρόϊκας και του Μνημονίου, σε αγωνιστική συνεργασία με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας. Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία».
Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2011
Βαρδινογιάννης Βαρδής, Γλέζος Μανώλης, Γουργιώτης Νίκος, Δαμιανάκου Βούλα, Θανασέκου Βάσω, Θεοδωράκης Μίκης, Καλλίνος Θόδωρος, Καραγιώργη Μαρία, Κατερίνης Παναγιώτης, Μπενά Ελένη, Μπενάς Τάκης, Μπιτσάκης Ευτύχης, Τσαπόγας Γιώργος.




ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Επιχείρησαν μαζικές συλλήψεις εργαζομένων
Μαζικές συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών επιχείρησαν να κάνουν χτες το βράδυ δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «President», στη λεωφόρο Κηφισίας, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα την ανάκληση απόλυσης του εργαζόμενου Χ. Βασιλειάδη. Με αυτό τον τρόπο έσπευσε η κυβέρνηση να «περιφρουρήσει» ένα εκ των αφεντικών της, αυτή τη φορά την εργοδοσία του ξενοδοχείου «President».
Η επιχείρηση των συλλήψεων στήθηκε τη στιγμή που οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι άρχισαν να βγαίνουν από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν για να ενημερώσουν για την απόλυση, να συζητήσουν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να απαιτήσουν την ανάκληση της απόλυσης.
Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι απέκρουσαν την πρώτη προσπάθεια των ανδρών των ΜΑΤ για συλλήψεις και πέρασαν στον απέναντι δρόμο από το ξενοδοχείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν και δεύτερη φορά συλλήψεις περικυκλώνοντας τους συγκεντρωμένους και σπρώχνοντας κάποιους για να μπουν στην κλούβα, ενώ ο επικεφαλής της Αστυνομίας καλούσε σε συλλήψεις εδώ και τώρα και τσουβάλιασμα των εργαζομένων στην κλούβα.
Η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων και το γεγονός ότι άμεσα - και μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν - άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από άλλους κλάδους της Αθήνας, στελέχη από τη Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, η επιχείρηση τρομοκράτησης, εκφοβισμού και συλλήψεων έπεσε στο κενό.
Μπροστά στην οργή των συγκεντρωμένων οι διμοιρίες των ΜΑΤ αποσύρθηκαν από το χώρο, ενώ από την ντουντούκα και τα συνθήματα καταγγέλθηκε σε όλους τους τόνους η νέα απροκάλυπτη επιχείρηση της κυβέρνησης να προστατέψει για ακόμα μια φορά με αυτόν τον τρόπο τα κέρδη των ξενοδόχων.
Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το κίνημα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να μη σηκώσουν κεφάλι, προκειμένου η εργοδοσία ανεμπόδιστη με την ολόπλευρη στήριξη της κυβέρνησης να τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, είναι η μαζική - αποφασιστική συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 19 του Οκτώβρη. Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν οι συγκεντρωμένοι και μέσα στο ξενοδοχείο αλλά και έξω για όση ώρα πραγματοποιούσαν τη διαμαρτυρία τους.



ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η φτώχεια, το μέλλον παιδιών και εργαζόμενων
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι σαρωτικές περικοπές που έχει προωθήσει η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, η φιλομονοπωλιακή πολιτική που εφαρμόζει ως συνέχεια και των κυβερνήσεων των «Νέων Εργατικών», έφερε τραγικά αποτελέσματα για το λαό, με μείωση του μέσου εισοδήματος κατά 7% από το 2009 ως το 2012. Την ίδια στιγμή το έλλειμμα, που στο όνομα αυτού προωθήθηκαν οι περικοπές, «τρέχει» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Οσον αφορά την πτώση του εισοδήματος των Βρετανών εργαζομένων, σύμφωνα με τις προβολές του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (IFS), είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί εδώ και 35 χρόνια. Ως συνέπεια, σύμφωνα με την έκθεση, 600.000 παιδιά επιπλέον θα περιπέσουν σε φτώχεια και ακόμη 800.000 ενήλικες. Η Βρετανία αναμένεται στα τέλη του 2013 να έχει συνολικά 3,1 εκατομμύρια παιδιά που θα ζουν στη φτώχεια, δηλαδή σε νοικοκυριά που θα έχουν εισόδημα ίσο ή χαμηλότερο του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος.
Το επίπεδο - ρεκόρ του πληθωρισμού, σχεδόν 5%, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα λιτότητας, που μεταφράζεται κυρίως στον περιορισμό των κοινωνικών παροχών, εξηγεί σε μεγάλο μέρος το φαινόμενο, επισημαίνει το IFS και προβλέπει ότι το εν λόγω ποσοστό θα έχει φτάσει το 23% το 2020, αν συνεχιστεί η σημερινή πολιτική.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα, το έλλειμμα τρέχει ιλιγγιωδώς παρά τα μέτρα, αφού κατά το μήνα Αύγουστο το έλλειμμα άγγιξε τα 13,8 δισεκατομμύρια λίρες ή 15,9 εκατομμύρια ευρώ. Αυξήθηκε, δηλαδή, κατά 2 δισ. σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010, πριν δηλαδή από την εφαρμογή των δρακόντειων περικοπών. Οι δημοτικές βιβλιοθήκες κλείνουν κατά εκατοντάδες, τα κοινωνικά επιδόματα μειώνονται και 110.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν εντός του καλοκαιριού στο δημόσιο τομέα.


ΛΕΤΟΝΙΑ
Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί «σοβιετικής κατοχής»
Το πολιτικό ζήτημα του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, που προέκυψε στη Λετονία μετά τις πρόσφατες εκλογές, τελικά θα λυθεί χωρίς τη συμμετοχή της 1ης πολιτικής δύναμης, του συνασπισμού «Κέντρο Ομόνοιας» (31). Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης ανακοίνωσαν πως κατέληξαν τα 3 άλλα κόμματα («Κόμμα των μεταρρυθμίσεων» (22), «Ενότητα» (20) και «Ολα για τη Λετονία - Πατρίδα κι ελευθερία» (14)), που έχουν 56 έδρες στις 100 του λετονικού κοινοβουλίου.
Ετσι έπεσε στο κενό το δίλημμα που είχε τεθεί στο συνασπισμό «Κέντρο Ομόνοιας», να αποδεχτεί το ιδεολόγημα της λεγόμενης «σοβιετικής κατοχής», πάνω στο οποίο στηρίζεται η αντικομμουνιστική και αντισοβιετική κρατική φιλοσοφία της σημερινής Λετονίας.



ΓΑΛΛΙΑ
Διαδηλώσεις κατά της λιτότητας
ΠΑΡΙΣΙ.-- «Οχι στη λιτότητα, την κρίση τους δε θα την πληρώσουμε εμείς». Αυτό ήταν το βασικό σύνθημα των άνω των 200 συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν, χτες, σε πολλές γαλλικές πόλεις και διοργανώθηκαν από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Τα συλλαλητήρια συνοδεύτηκαν από απεργίες σε συγκεκριμένους κλάδους: Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο ταχυδρομείο και στα σχολεία, τα οποία, βέβαια, λειτούργησαν με το προσωπικό ασφαλείας όπως προβλέπει νομοθεσία που έχει υιοθετηθεί υπό την Προεδρία Σαρκοζί.
Η συμμετοχή στα συλλαλητήρια ήταν μεγάλη αν και δεν έφτασε τα επίπεδα των μεγάλων κινητοποιήσεων, του περυσινού φθινοπώρου, ενάντια στην αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Εντούτοις, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προανήγγειλαν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τονίζοντας ότι οι περικοπές προσωπικού στο όνομα της λιτότητας και της αναγκαιότητας «μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος μέσα από περιστολή των κρατικών δαπανών» έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε τομείς, όπως η Εκπαίδευση.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Φιγιόν, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τη λαϊκή οργή και να αποφύγει περαιτέρω εντάσεις, προσπάθησε, χτες, να καλλιεργήσει την αίσθηση ότι γίνεται προσπάθεια «ισοσκελισμού των βαρών». Ετσι, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία συμφώνησε στην επιβολή έκτακτης φορολογίας στα υψηλά εισοδήματα: 3% για εισοδήματα πάνω από 250.000 ευρώ και 4% για εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ το χρόνο.


Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά της λιτότητας
"Νέα κατανομή του πλούτου. Για την απασχόληση, τους μισθούς και την κοινωνική προστασία. Να μην πληρώσουν οι μισθωτοί την κρίση", ήταν το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης στο Παρίσι.
"Καθησυχάζουν τις αγορές. Εμάς;". Αυτό ήταν ένα από τα συνθήματα της χθεσινής ημέρας κινητοποίησης στη Γαλλία κατά της πολιτικής λιτότητας, με διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, στις οποίες μετείχαν χιλιάδες άτομα. "Νέα κατανομή του πλούτου. Για την απασχόληση, τους μισθούς και την κοινωνική προστασία. Να μην πληρώσουν οι μισθωτοί την κρίση": αυτό έγραφε το κεντρικό πανό της διαδήλωσης στο Παρίσι.
Ημέρα Δράσης των Συνδικάτων κατά της λιτότητας και υπέρ της καλύτερης κατανομής του πλούτου στη Γαλλία η χθεσινή, με μια κινητοποίηση που διοργάνωσαν τα πέντε συνδικάτα της χώρας, CGT, CFDT, UNSA, FSU και Solidaires. Επρόκειτο για την πρώτη ημέρα κινητοποίησης από τον Νοέμβριο του 2010.
Η χθεσινή κινητοποίηση προήλθε από πρωτοβουλία του γ.γ. του CGT, Μπερνάρ Τιμπό. Σύμφωνα με τον γ.γ. του CFDT, Φρανσουά Σερέκ, η δυσαρέσκεια και η ανησυχία των μισθωτών είναι αναμφισβήτητες κυρίως σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη -ο ίδιος τόνισε ωστόσο ότι η προεκλογική περίοδος δεν προσφέρεται για κινητοποιήσεις.
Ο Σερέκ πρόσθεσε ότι είναι "εξαιρετικά άδικο να πληρώνουν πρώτοι - πρώτοι οι μισθωτοί το πρόγραμμα λιτότητας". "Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να πάμε μακρύτερα".
Από την πλευρά του ο Μπ. Τιμπό δήλωσε ότι η "παραίτηση και η αίσθηση της ανημποριάς μπορούν να υπερισχύσουν, αλλά, αν δεν κάνουμε κάτι, τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν". Σε όλη τη χώρα έγιναν 200 διαδηλώσεις, στις οποίες, σύμφωνα με τα συνδικάτα, μετείχαν 270 χιλιάδες άτομα. Τις κινητοποιήσεις, σε πολιτικό επίπεδο, στήριξαν το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Αριστερό Μέτωπο.








Για τα ψέμματα περί ομηρίας καθηγητών και επέμβασης αστυνομίας στο Φυσικό Ηρακλείου Κρήτης
από γιωργος 12:49, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011
Για την ομηρεια των καθηγητων και τα ψεμματα
αρθρο κωλοφυλλαδων
Υπό φοιτητική ομηρία 20 καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.Χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία προκειμένου να "απελευθερωθούν 20 καθηγητές-μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο που είχαν κλειδωθεί στο γραφείο τους από ομάδα φοιτητών διαφόρων τμημάτων οι οποίοι ζητούσαν να μπει εμβόλιμη η εξεταστική που χάθηκε εξαιτίας των καταλήψεων. Οι φοιτητές κλείδωσαν τους καθηγητές στο τμήμα Φυσικού και δεν τους επέτρεπαν να βγουν όταν στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα κάποιος καθηγητής κατόρθωσε να ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία και παρενέβη. Συλλήψεις δεν έγιναν μετά από αίτημα του πρύτανη και οι φοιτητές αποχώρησαν άπρακτοι, όμως ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση της ελεύθερης πρόσβασης στο γραφείο των καθηγητών.Μετά από αυτό και δεδομένου ότι το τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου Κρήτης είναι από τα καλύτερα τμήματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι ανάστατη και σήμερα το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα και χαρακτηρίζει ως αντιδημοκρατική και παράνομη την βάναυση αυτή συμπεριφορά των φοιτητών.
Ολα τα παραπανω ειναι ψεμματα.Παραπεμπω στα παρακατω
χαρη στη δυναμικη αντιδραση φοιτητων και ηρακλειωτων το ασυλο δε καταργηθηκε!!!!!!
Μια επιδεξια λοιπον προβοκατσια της Διαμαντοπουλου ειναι το παραπανω αρθρο.Φοιτητες σε εγρηγορση...
Ενημέρωση
από @ 12:41, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011
Πρωτον, την ωρα της προηγουμενης συνελευσης του συλλογου εγινε ανοιχτο ΔΣ που αποφασιστηκε απο 60 περιπου ατομα η απαιτηση της εξεταστικης απο τη Γενικη Συνελευση Τμηματος.Αυτη η απόφαση τυπικα ψηφιστηκε απο το ΔΣ.
Χθες λοιπον φοιτητες του Φυσικου και αλληλεγγυοι κλειδωνουν σε αιθουσα όλα τα μέλη της ΓΣΤ και τους απαιτουν εξεταστικη. Εδω να πουμε πως καναμε μονο μια βδομαδα καταληψης και παρ'ολα αυτα ουτε λογος για αναπληρωση των χαμενων εξετασεων. Το Φυσικο έχει φοβερό ιστορικό σ'αυτα με χαμενες εξεταστικες το 06-07 και το 2008 και φοιτητες κομενους απο μεταπτυχιακα και πτυχιακες επειδη ηταν αγωνιστες.
Το γνωστο καθικι Β.Χαρμανδαρης απο κάποια στιγμη και μετα ήταν σε ανοιχτη επικοινωνια με τους μπατσους περιγραφοντάς τους τη φαση και το κτιριο, ενω υπαρχουν ατομα που λενε οτι τον ακουσαν να δινει ονοματα συνδικαλιστων φοιτητων.
Οσο περνα η ωρα αρχιζει να στηνεται ενα κλιμα τρομοκρατιας οτι θα ρθουν μπατσοι και τα λοιπα, αφου τζιπ της οπκε (εχουν εξοπλισμο ΜΑΤ μεσα) ΔΙΑΔΕΣ και λητες(συνολο ειδαμε καμια 30αρα τσεους) αραζουν σε κοντινη αποσταση απο το πανεπιστημιο..
Ο πρυτανης το παιζει φιλικος μαζι μας και λεει οτι θα κανει τα παντα ωστε να μην μπει η αστυνομια ενω μερικες ωρες μετα αφηνει να εννοηθει οτι δεν ελεγχει την κατασταση και δεν περνα απ το χερι του πλεον η επεμβαση της αστυνομιας, αλλα απο οποιον την φωναξει.
Ενω ηδη εχουν διωχθει ασφαλιτικα ακριβως μπροστα απ το Πανεπιστημιο οι καθηγητες προειδοποιουν οτι θα γινει καταγγελια προς τα μελη του ΔΣ και θα ερθει επι τοπου εισαγγελεας( δηλαδη ΚΑΙ μπατσοι) να τα συλλαβει.
Μετα απο ψιλοχαοτικη συνελευση που εγινε επιτοπου χωρις να καταφερουμε συμφωνια ολων, καταληγουμε να αφησουμε τους καθηγητες με την απαιτηση οτι δεν θα υπαρχει καμια διωξη σε κανεναν, πραγμα που εγινε.
Σημερα συνέλευση 13:00
Μπορει στους μπατσους να μην μας εδωσαν ολοληρωτικα, αλλα μερικοι δεν θα παρουμε πτυχιο ποτε.
@@
από @@ 14:30, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011
prwines plhrofories,
1)foithtes pou pigan se ergasthrio tous to prwin (anthrwpoi pou eixan energo rolo xtes eite apo mesa eite ap'eksw apo thn Syneleush tou tmhmatos) den tous epetrapei na paradwsoun tis anafores tous kai tous dwthike apousia. enas eks'autwn malista phre apousia epeidh pige toualeta.
2) Epi leksh kathigites anaferoun: "kapoioi tha xasoun eksamhno kai pthxio"
3) Kanenas sxedon kathigiths den katevike na kanei mathima ektos apo ton apo panw ( ergasthrio ) kai 2 allous ( hlektro2 : 5 ATOMA) kai enas vohthos sto mathima tis kbanto!
Ayth th stigmh sto amfitheatro tou fusiko ginete pragmatikos xamos!!!
nea
από fusiko 18:41, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011
kana neo paidia apo syneleush einai sobaro thema
plirofories
από asb 21:24, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011
sti sunelefsi ipothikan pola kai diafora. kathigites lene xekathara pws tha kanoune miniseis se atoma prosopika, kai alloi lene pws dn xanakanoun mathima afto to examino (me skopo na xathei kai oi epomenh exetastikh tous). H aren katebase kino plesio drashs me thn pasp oste na exei dinamh o silogos (kinos na psifiastoun aftoi) gia na ginoun draseis enantia sta parapano.
Τεταρτη
από @ 18:08, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011
Καποιοι καθηγητες αρνηθηκαν και σημερα να κανουν μαθημα.. Εχει αρχισει να παιζεται το θεμα να χασουμε 6μηνο αν συνεχιστει αυτη η συμπεριφορα! παραλληλα τα αστικα ΜΜΕ παραπληροφορουν παρα παρα πολυ.Ειπαν ακομα κ οτι μπηκαν οι μπατσοι μεσα στη σχολη!! Θα βγει Δελτιο Τυπου απο τους φοιτητες το οποιο πρεπει να κοινοποιηθει παντου! Ειναι σοβαρο το θεμα, γιατι "περναει" κ η εμπρακτη αρση ασυλου
ΣΗΜΕΡΑ
από ΦΥΣΙΚΟΣ 21:26, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011
Καθηγητής σε μάθημά του σήμερα δήλωσε ότι θα ζητήσει από τα όργανα διοίκησης την διαγραφή των μελών του ΔΣ και αγωνιστών από το τμήμα κι ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον τους. Ήδη δεν έχουν δεχτεί αναφορά σε εργαστήριο φοιτητή και τον έχουν διώξει από αυτό και γενικά το χοντραίνουν πάρα πολύ το πράγμα.
Αυτοί που ποινικοποιούν τον αγώνα μας, που ζητούνε άμεση εφαρμογή του νόμου και καλούνε τους μπάτσους να μπούνε στη σχολή και να μαζέψουν κόσμο, προχωράνε σε προσωπικές μηνύσεις και διαγραφές.
Ο σύλλογος μας έχει αποφασίσει αύριο κατάληψη της πρυτανείας με ζήτημα να οριστεί Γ.Σ.Τ. με προεδρεύον πρυτανικό σχήμα και με θέματα την εξεταστική φυσικού και να μην γίνει καμία ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των φοιτητών με αποφάσεις του συλλόγου και καμία ποινική δίωξη φοιτητή.
Βιώνουμε την πλήρη τρομοκρατία αυτήν την στιγμή και μάλιστα μέσα στον χώρο μας, καλό θα είναι να ανοίξει το θέμα γενικά και στην κοινωνία που παραπληροφορείται με τις μαλακίες των ΜΜΕ και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ- ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ- ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ