Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τριτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο Δημος Ν.Ιωνιας στηριζει την άρνηση πληρωμης του χαρατσιου
από επιτέλους 11:06, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011
Σε μαζικη άρνηση πληρωμης του χαρατσιου στα σπίτια που θα πληρωθει μέσω της Δεη καλει τους δημότες της Ν.Ιωνιας η Δημοτική "αρχη".
Με ανακοινωση του στα μεσα και στην επίσημη ιστιοσελίδα του δημου καλούνται οι πολίτες να πληρωσουν τον λογαριασμο μεσο ΑΤΜ (δινονται οδηγίες)και να καταθεσουν μονο την αξια των έως τωρα συνηθον εξοδων, ρευμα, δημοτικα έξοδα, ερτ, κλπ, και μετα να παραδωσουν στο δημο τον λογαριασμο την αποδηξη πληρωμης απο το ΑΤΜ, και φωτοτυπια της ταυτότητας τους. Σκοπος ειναι να συγκεντρωθουν όλοι οι λογαριασμοι και μετα να ακολουθησει συλλογική προσβολη του νέου μετρου.
Ο δημος δηλωσε οτι σε περιπτωση διακοπής του ρευματος απο την ΔΕΗ, θα αναλάβει την επανασύνδεση της παροχής με δική του ευθήνη.
http://www.neaionia.gr/
Ενω απο την άλλη μερια ο δημαρχος του Δημου Γαλατσιου σε μια χυδαια έκφραση παραιτησης δηλωνει οτι θα κλεισει ολους τους δημοτικους παιδικους σταθμους γιατι απλά αδυνατει να πληρωσει τα έξοδα συντηρησής και λειτουργειας τους, γραφοντας στα παλια του τα παπούτσια τις αναγκες των δημοτών του






Οι Anonymous απειλούν μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών
από Moly 12:08, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011
Μέχρι το Μεξικό έφτασε η χάρη των Anonymous, που απειλούν αυτή τη φορά να ξεσκεπάσουν μέλη του καρτέλ ναρκωτικών “Los Zetas”, σε περίπτωση που δεν ελευθερώσουν ένα απαχθέν μέλος της δημοφιλούς ομάδας hackers!
Μέσα από video τους στο YouTube, απειλούν να δημοσιοποιήσουν προσωπικά στοιχεία των μελών του καρτέλ στη Veracruz, δίνοντας τους διορία να ελευθερώσουν τον όμηρο μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το video, η απαγωγή διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στους δρόμους της Veracruz. Μάλιστα, η δημοφιλής ομάδα hackers απειλεί να ξεσκεπάσει δημοσιογράφους, ταξιτζήδες, ακόμα και αστυνομικούς οι οποίοι συνέβαλαν στην απαγωγή (ή βοήθησαν στο κουκούλωμα της).
Οι “Los Zetas” είναι μια από τις πλέον επικίνδυνες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών του Μεξικού, ευθυνόμενη για αμέτρητους άγριους σκοτωμούς. Σε αυτούς αποδίδονται η επίθεση στο Monterey Casino τον περασμένο Αύγουστο που κόστισε τις ζωές 53 ανθρώπων αλλά και η μαζική σφαγή 190 ανθρώπων στην πολιτεία Tamaulipas. Μια 39χρονη γυναίκα από το Nuevo Laredo βρέθηκε αποκεφαλισμένη αφού έγραψε σε τοπικό forum για τους Los Zetas, ενώ δυο bloggers βρέθηκαν κρεμασμένοι στην ίδια πόλη.
Όπως καταλαβαίνετε, σε περίπτωση που οι Anonymous αποκαλύψουν τελικά πληροφορίες για το καρτέλ, το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν νέες αιματοχυσίες…
Να θυμίσω πως έχουν βγάλει ήδη 2 videos και ανακοινώσεις για την Ελλάδα:
“Για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα είμαστε σιωπηλοί καθώς οι ελευθερίες και η ευημερία μας πωλούνται. Δεν μπορούμε πλέον να αγνοήσουμε τις αγριότητες στην Ελλάδα, γιατί μετά από την Ελλάδα καμία χώρα δεν θα αφεθεί αβλαβής από την πλεονεξία των τραπεζικών καρτέλ και των διεφθαρμένων κυβερνήσεων”
“Ο χρόνος έχει έρθει για μας, να επιλέξουμε πώς τα παιδιά μας και οι νεότερες γενεές θα μας θυμούνται. Ερχόμαστε ενώπιον σας με ένα μεγάλο βάρος επανώ στις καρδίες μας και μιλούμε στις συνειδήσεις σας, να κάνετε αυτό που θεωρείτε σωστό ως συνάθρωποι μας, ηθικά, ανθρώπινα και συνειδητά”







Η UNESCO αναγνώρισε την Παλαιστίνη
από Παρατηρητής 17:38, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011
Παρά την αντίδραση των ΗΠΑ και της Γερμανίας, η Παλαιστίνη έγινε δεκτή από την Unesco. Οι ασφυκτικές πιέσεις δεν έπιασαν τόπο.
Η Παλαιστίνη έγινε σήμερα πλήρες μέλος της Unesco μετά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει η Παλαιστινιακή Αρχή.
"Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να δεχθεί την Παλαιστίνη ως μέλος της Unesco", σύμφωνα με την απόφαση η οποία υιοθετήθηκε με 107 ψήφους υπέρ, 52 αποχές και 14 ψήφους κατά.
"Αυτή η ψηφοφορία θα επιτρέψει να εξαλειφθεί ένα μέρος μίας αδικίας που έχει διαπραχθεί εναντίον του παλαιστινιακού λαού", είχε δήλωσε λίγο νωρίτερα ενώπιον της συνέλευσης ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ Μάλκι.
Η Γαλλία ψήφισε υπέρ του παλαιστινιακού αιτήματος, όπως και η Κίνα και η Ινδία. Η Γερμανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς καταψήφισαν, η Ιταλία καθώς και η Βρετανία απείχαν.Στην εν λόγω ψηφοφορία η Ελλάδα ψήφισε υπέρ
Με την ειρηνευτική διαδικασία σε τέλμα και εν μέσω της μάχης για ψήφους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι Παλαιστίνιοι "είδαν" στην UNESCO μία ταχύτερη δίοδο για να εξασφαλίσουν κρατική οντότητα από τη διεθνή κοινότητα.
Ωστόσο, το θέμα προκάλεσε μεγάλες εντάσεις και -άκαρπες- διπλωματικές πιέσεις από τις ΗΠΑ ώστε να αποσυρθεί το αίτημα προς την UNESCO.
Ουάσινγκτον, Παρίσι και Βερολίνο θεωρούν ότι το αίτημα να αναγνωρισθεί ένα παλαιστινιακό κράτος από την UNESCO είναι πρόωρο, δεδομένου ότι το θέμα εξετάζεται ακόμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που εγκριθεί το αίτημα για την αναβάθμιση των Παλαιστινίων σε πλήρες μέλος θα αναστείλουν τη χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. δολαρίων της Οργάνωσης του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO) -η χρηματοδότηση των ΗΠΑ καλύπτει το 22% του προϋπολογισμού της UNESCO.
Η ψηφοφορία στην UNESCO ήλθε ένα μήνα αφότου ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται το Νοέμβριο και οι ΗΠΑ αναμένεται να κάνουν χρήση του δικαιώματος βέτο -στην UNESCO οι ΗΠΑ δεν είχαν ανάλογο δικαίωμα.
Νωρίτερα, το Ισραήλ αποχώρησε από τη συνεδρίαση και όπως και οι ΗΠΑ πρόκειται να αποσύρει την οικονομική συνεισφορά του στον Οργανισμό, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Unesco.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, το Ισραήλ θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ και θα σταματήσει την χρηματοδότηση του οργανισμού. "Δεν νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις ετήσιες συνεισφορές μας, θα ακολουθήσουμε τους Αμερικανούς που θα αποσύρουν περίπου το ένα τέταρτο (22%) του προϋπολογισμού της Unesco" δήλωσε.
"Θα είναι αδύνατον για την Unesco να εκπληρώσει την αποστολή της" ανέφερε.
Για να τεθεί σε ισχύ η απόφαση αυτή η Παλαιστίνη θα πρέπει να υπογράψει και να επικυρώσει την Ιδρυτική Πράξη της Unesco που βρίσκεται στα κυβερνητικά αρχεία της Βρετανίας στο Λονδίνο.

Η Παλαιστίνη μέλος της UNESCO 107 χώρες υπέρ 14 κατά (δειτε ποιες)
από ποιες ποιες 15:33, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011
14 χώρες ψήφισαν κατά της ένταξης της Παλαιστίνης στην UNESCO (γνωστή τρομοκρατική οργάνωση).
Κατά ψήφισαν :
ΗΠΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΛΕΤΤΟΝΙΑ
ΚΑΝΑΔΑΣ
ΙΣΡΑΗΛ (προφανως)
Οι ΗΠΑ μάλιστα απειλούν να κόψουν τη χρηματοδότηση προς το θεσμό (22%).








Θα βάλουν τιμωρία στο μαθητή; Μα αν το κάνουν αυτό, θα φάνε όχι απλά μούτζες, αλλά κλωτσιέ
από ciaoant1 11:13, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/11/blog-post.html
Οι κυβερνώντες είναι "ξένο σώμα" για την κοινωνία - ο μαθητής πρέπει να προστατευτεί, στην (απίθανη) περίπτωση που προσπαθήσουν να τον αποβάλλουν για παραδειγματισμό και τιμωρία. Δύσκολα θα τολμήσουν να τιμωρήσουν βέβαια, διότι ξέρουν ότι στη συνείδηση του κόσμου, δεν έχουν καμία νομιμοποίηση (σε αντίθεση με το μαθητή που αντιπροσωπεύει την ελπίδα για το μέλλον, μιας και δείχνει ότι οι νέοι δε θα δεχτούν τόσο εύκολα να τους πετάξουν στα "σκουπίδια" ως μιας "χαμένη γενιά"). Δείτε και σχετικό ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας":
Στην οικοδομή βρήκε το πρωί της Δευτέρας τον 16χρονο μαθητή της Λάρισας, μια κίνηση του οποίου στη διάρκεια της παρέλασης για να τιμηθεί η εθνική επέτειος, έγινε «σύμβολο» αντίδρασης στο πολιτικό σύστημα και αντίστασης στις ασκούμενες πολιτικές, αλλά και αφορμή και αιτία να διχαστούν οι απόψεις της λαρισαϊκής και όχι μόνο κοινωνίας.
Μαθητής του 3ου Εσπερινού Λυκείου Λάρισας ο Αχιλλέας Μ. είδε τη φιγούρα του στην πρώτη σελίδα της «Ε», με το υψωμένο χέρι και την ανοιχτή παλάμη, να στέλνει μήνυμα προς την ελληνική πολιτεία-κοινωνία. Ο βυζαντινής καταγωγής τρόπος διαπόμπευσης, η μούντζα, αποτελεί εδώ και δύο χρόνια τον σύγχρονο και ειρηνικό τρόπο αποδοκιμασίας ενός συστήματος που λέει σε ένα παιδί, όπως ο Αχιλλέας, ότι μπορεί και να μην έχει μέλλον στη χώρα του.
Ο 16άρης «διαμαρτυρόμενος» δεν είναι όμως ακόμη ένα τυπικό παιδί της γενιάς του, που ίσως δεν ξέρει τι του γίνεται και απλά μιμείται τους μεγαλύτερούς του: γιος πολύτεκνης οικογένειας, με ακόμη 15 αδέρφια, είναι φτιαγμένος από εκείνη την «πάστα» νέων που ανδρώνονται χωρίς να περιμένουν ή να βρίσκουν τίποτα έτοιμο.
Ελαιοχρωματιστής ο ίδιος εργάζεται σκληρά μέχρι τις 4 το απόγευμα και μετά παρακολουθεί τα μαθήματα του Λυκείου (είναι στην πρώτη τάξη του Εσπερινού), ώστε αφενός να αποκτήσει τα εφόδια των γνώσεων που -όλοι λένε- χρειάζονται, αφετέρου να μην επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς του, υπάλληλοι κι αυτοί στο Δήμο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Η ενέργειά του συνειδητή, όπως τουλάχιστον δείχνει το ευθυτενές παράστημα και η αποφασιστικότητα στην έκταση -αλλά και ένταση- του χεριού του, καθώς και η διάρκειά της. Παραστάτης στην παρέλαση του σχολείου του, κράτησε ανοιχτή την παλάμη του καθ' όλη τη διάρκεια της ...απόδοσης τιμών στους επισήμους και άλλους σπουδαιοφανείς της εξέδρας.
Τιμωρία ή νουθεσία;
Το ίδιο έπραξαν άλλοι δύο μαθητές σχολείων, ίσως με λιγότερη ένταση, όπως και ολόκληρες τάξεις οι οποίες έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη, των επισήμων, φορά. Η ενέργεια του Αχιλλέα μονοπωλεί και τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης των νέων, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, απασχολεί βεβαίως και τους τοπικούς φορείς της εκπαίδευσης. Οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ του συνήθους διλήμματος: να τιμωρήσουν τον νέο ικανοποιώντας το αίσθημα του καθωσπρεπισμού ή να περιοριστούν σε μερικές νουθεσίες;
Βλέπετε, πρέπει να λάβουν υπόψη και τις συνέπειες ενός κόσμου και μιας νέας γενιάς που σιγά σιγά φτιάχνει το δικό της Πολυτεχνείο. Η πρώτη αντίδραση της περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Κων. Πράντζου, παρέπεμπε το θέμα στην αρμοδιότητα του οικείου συλλόγου διδασκόντων. Χθεσινές πληροφορίες πάντως ήθελαν τον προϊστάμενο της εκπαίδευσης να καλεί τους γονείς του μαθητή για κάποιες συστάσεις (;).
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Βαγγέλης Καριτσάκης, επισήμανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους καθηγητές, όταν το θέμα συζητηθεί στο συμβούλιο του σχολείου, προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο μαθητής.
Κι αν ο Αχιλλέας έδειξε αξιοθαύμαστο θάρρος στην παρέλαση, από χθες ένιωθε μάλλον άβολα και φοβισμένος με την αναπάντεχη δημοσιότητα που πήρε η ενέργειά του και τις -εξ αυτού του λόγου- πιέσεις που δεχόταν από κεντρικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν τον άφηναν σε ησυχία. Και σιωπούσε...








Σκάνδαλο Διαμαντοπούλου...
από dgcvh 17:16, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011
http://aristeroextreme.blogspot.com/2011/10/blog-post_7684.html#more
Να χαρώ εγώ διαφάνεια, αντικειμενικότητα και ολίγη από σωτηρία της χώρας! Αν τα στοιχεία που μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν στην πιάτσα των Eκτυπώσεων και τελικά αφίχθησαν στις 25/10 –δια στόματος Αργύρη Ντινόπουλου- στη Βουλή, είναι αληθινά…, με τι πρόσωπο, με τι ταγιέρ, με τι μαλλί θα ξανατολμήσει η αδυσώπητη υπουργός Παιδείας να εκσφενδονίσει κατά την προσφιλή της συνήθεια τον επόμενο λίθο εναντίον των αμαρτωλών εκπαιδευτικών και μαθητών; Ακούσατε- ακούσατε λοιπόν τι έχει τελικά, όπως όλα δείχνουν, συμβεί με τα σχολικά βιβλία:
Ενώ ο διαγωνισμός για την προμήθεια χαρτιού έληγε τον Οκτώβριο του 2010, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΕΔΒ έστειλε το φάκελο στο Ελεγκτικό Συμβούλιο (το οποίο δαχτυλοδείχτηκε από την υπουργό ως υπεύθυνο για το γνωστό πρόβλημα με τα βιβλία)με καθυστέρηση 6 μηνών. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα οι συμβουλάτορές της στο υπουργείο περί άλλα τύρβαζαν…
Επειδή η διαδικασία, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν περατώθηκε με τον ορθόδοξο τρόπο, το Υπουργείο «αναγκάστηκε» να λύσει το θέμα καταφεύγοντας στη συνταγή της απευθείας ανάθεσης… Άχου το μωρέ, σύρθηκε το παντέρμο στην παρατυπία…
Ενώ ο διαγωνισμός αφορούσε την προμήθεια 13 τόνων χαρτιού έγινε ανάθεση για 9.915 τόνους. Τα πονηρά μυαλά, οι κακές γλώσσες κι ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος (που είχε προγραμματίσει να θέσει πριν δυο μήνες το συγκεκριμένο ερώτημα στη Βουλή αλλά τελικά δήλωσε κώλυμα…) υπαινίσσονται ότι η ποσότητα προσαρμόστηκε προκειμένου, πολλαπλασιαζόμενη επί την τιμή της απευθείας ανάθεσης, να δίνει (μαντέψτε) το ποσό του προϋπολογισμού που προοριζόταν για χαρτί…
Επίσης, ούτε λόγος δεν έγινε για την αξιοποίηση των 5.000 τόνων χαρτιού που βρίσκονταν αποθηκευμένοι στα υπόγεια του Ο.Ε.Δ.Β..
Από τα 5.000.000 σχολικά βιβλία που ήδη υπήρχαν (!) τα 3.000.000 πουλήθηκαν στην Κύπρο (πού να πήγε το παραδάκι;) και τα υπόλοιπα 2.000.000 στα ελληνικά βιβλιοπωλεία για την εξυπηρέτηση των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων…
Κι ενώ, σε ό,τι αφορά τα φετινά βιβλία, όλες οι συμβάσεις έχουν παγώσει, το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», προνομιούχο τέκνο της κυρίας Άννας με έδρα την Πάτρα, προεισέπραξε στα τέλη του Σεπτέμβρη 25.800.000 ευρώ για τα βιβλία του 2012….Ήμαρτον!
Την παραπάνω διαδικασία ανέλαβε να εποπτεύσει, όχι κάποιο προβλεπόμενο όργανο της Πολιτείας, αλλά ιδιώτης δικηγόρος… Πώς μπαμπά; Με απευθείας ανάθεση παιδί μου…
Ο «Διόφαντος» επιπλέον ήταν που επέλεξε κατόπιν «διαπραγμάτευσης» (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε αλλά πρόκειται πάλι για την προσφιλή συνοπτική τακτική) την εταιρία που παρήγαγε τα cd…
Τέλος, (η χαριστική βολή) στο «Διόφαντο» έχουν γίνει πολυάριθμες προσλήψεις παιδιών του υπουργείου χωρίς κανέναν απολύτως διαγωνισμό…
Φρίξατε ή όχι ακόμα;;;;
Κατόπιν όλων αυτών και εφόσον δεν υπάρξουν τεκμηριωμένες απαντήσεις από πλευράς υπουργείου, ευχόμεθα από καρδιάς, ο Διόφαντος να γίνει Διο- φάντης Μπαστούνι για την περαιτέρω πορεία της υπουργού…






Κοινωνικές αναταραχές λόγω ανεργίας προβλέπει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας
από *** 22:35, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011
Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 15:36 Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011
Κοινωνικές αναταραχές λόγω ανεργίας προβλέπει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας
Μόνη ελπίδα η πίεση στους πολιτικούς αναφέρει η έκθεση
Δραματικές είναι οι προβλέψεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την παγκόσμια απασχόληση, που στην ετήσια έκθεσή της προειδοποιεί και για τις επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία. Eνδεικτικά αναφέρει αύξηση εγκληματικότητας, χρήσης ναρκωτικών και επιστροφή στην συγκατοίκηση με τους γονείς.
Ειδικότερα για Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία και Βρετανία, η έρευνα επισημαίνει πως συν τοις άλλοις θα σημειωθεί αύξηση της κατάθλιψης αλλά αφήνει μια αχτίδα φωτός, η οποία εναπόκειται στην... πίεση που θα ασκηθεί στους πολιτικούς και ενδέχεται να αναγκάσει τις κυβερνήσεις στην Ε.Ε. να αλλάξουν προτεραιότητες, έστω και βραχυπρόθεσμα.
Όπως τονίζει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας ότι η στασιμότητα στην παγκόσμια ανάκαμψη έχει δραματικές συνέπειες στην αγορά εργασίας και σημειώνει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια προκειμένου η απασχόληση να επανέλθει σε επίπεδα προ κρίσης.
Σύμφωνα με το ILO για να επανέλθουμε σε αυτά τα επίπεδα θα πρέπει να δημιουργηθούν 80 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, ωστόσο εκτιμά ότι η πρόσφατη επιβράδυνση της ανάπτυξης υποδεικνύει πως μόνο οι μισές από τις απαιτούμενες θέσεις θα δημιουργηθούν.
Παράλληλα, η Οργάνωση προειδοποιεί ότι στις 45 από τις 118 χώρες που συμπεριέλαβε στην έρευνά του, είναι ορατός ο κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών, επισημαίνοντας ότι είναι αυξημένος στις χώρες εντός Ε.Ε. και τις αραβικές.
"Έχουμε φτάσει στη στιγμή της αλήθειας. Έχουμε μια σύντομη ευκαιρία να αποφευχθεί μια μεγάλη διπλή βουτιά στην απασχόληση", δήλωσε ο Ρέιμοντ Τόρρες από τη ΔΟΕ.






Πέθανε ο Κ.Τζιαντζης
από αντιγραφη 13:20, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011
Έφυγε ο σ. Κώστας Τζιαντζής
Τώρα που τον χρειαζόμασταν περισσότερο από ποτέ μας έφυγε τις πρώτες πρωινές ώρες ο σύντροφος Κώστας Τζιαντζής. Ο Κώστας Τζιαντζής ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της ίδρυσης και της πορείας του ΝΑΡ, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος και της σύγχρονης επαναθεμελίωσής του. Αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος και των μεγάλων αγώνων της μεταπολίτευσης, από τα 15 μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ που αποχώρησαν το 1989 και δημιούργησαν το Νέο Αριστερό Ρεύμα, του οποίου μέλος της Π.Ε. ήταν μέχρι σήμερα.
Σύντομο Βιογραφικό
«Έφυγε» σήμερα, 1η Νοεμβρίου, ο Κώστας Τζιαντζής, ηγετική προσωπικότητα της κομμουνιστικής Αριστεράς και του αντιδικτατορικού κινήματος, σε ηλικία 63 ετών.
Γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας το Σεπτέμβρη του 1948. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα, συνελήφθη το 1968 από την Ασφάλεια και το 1969 οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ στη διάρκεια της δικτατορίας και ο βασικός συντελεστής στη δημιουργία της Αντι-ΕΦΕΕ. Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν γραμματέας της ΚΝΕ Σπουδάζουσας και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων. Καταζητούμενος της χούντας από το Φεβρουάριο του 1974 πέρασε στην παρανομία μέχρι τη μεταπολίτευση. Μετά την κατάρρευση της χούντας υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ μέχρι το 1989, οπότε αποχώρησε μαζί με άλλα 14 μέλη της ΚΕ που δημιούργησαν εν συνεχεία το Νέο Αριστερό Ρεύμα.
Στα δύσκολα για την Αριστερά χρόνια που ακολούθησαν έδωσε σκληρές μάχες για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού ιδανικού και τη διαμόρφωση ενός επαναστατικού προγράμματος, του αντίστοιχου κόμματος και του εργατικού κινήματος της εποχής μας για την κομμουνιστική απελευθέρωση.
Η πολιτική κηδεία του θα γίνει από το νεκροταφείο Αμαρουσίου την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 3.00 μ.μ.

απο ενας
Κατά αρχάς να εκφράσουμε συλληπητήρια , αλλά όταν αναφέρεται πως έπαιξε ρόλο στα γεγονότα του Πολυτεχνείου ως γραμματέας της ΚΝΕ τότε δεν μπορεί να είχε συντάξει και να ήταν γνώστης της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ νο.8.
Αν και έφυγε από το ΚΚΕ , ουδείς (ως πρόσωπο και με υπογραφή) μέχρι σήμερα έχει αναλάβει να υπερασπιστεί την εν λόγω μνημειώδη ανακοίνωση της ΠΣΚ/ΚΝΕ.
απο ενας αλλος
για να σου φυγει η απορια παντως. αυτη η ανακοινωση βγηκε ως γνωστον απο το Φαρακο, που ηταν τοτε υπευθυνος για την ΚΝΕ
Ο Τζιαντζης, οπως και ολη η ΑντιΕΦΕΕ της ΚΝΕ ηταν τοτε μεσα στο Πολυτεχνειο, στη Συντονιστικη Επιτροπη της Καταληψης. Η ΑντιΕΦΕΕ ως γνωστον ηταν η συντριπτικη πλειοψηφια μεσα στους καταληψιες, και αρνηθηκε να υπακουσει στην εντολη της ΚΕ του ΚΚΕ και του Φαρακου και να αποχωρησει, συμπαρασυροντας και τον υπολοιπο κοσμο μαζι της. Παρεμεινε μεσα, και δημιουργησε το Πολυτεχνειο του 1973







Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις του κινήματος "Κατάληψη στο Λονδινο"
Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011, 02:47
Και δεύτερος υψηλόβαθμος κληρικός του καθεδρικού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο παραιτήθηκε από την θέση του εξαιτίας του τρόπου που η εκκλησία αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί εκεί εμπνευσμένοι από το κίνημα «Κατάληψη στο Λονδινο» που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει στο προαύλιο της παγκόσμια γνωστής εκκλησίας.
Ο Ντιν Γκραίημ Νόουλς, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα στη βρετανική πρωτεύουσα, ανέφερε ότι η κριτική που έχει δεχθεί η εκκλησία θέτει την θέση του «μετέωρη» και ότι αποχωρεί «με μεγάλη θλίψη». Η εκκλησία και η πόλη του Λονδίνου έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες ελπίζοντας ότι θα απομακρυνθούν οι σκηνές που έχουν στηθεί γύρω από το ναό.
Την περασμένη εβδομάδα, ο επίτροπος του καθεδρικού, Γκάιλς Φρεϊζερ, είχε επίσης παραιτηθεί εκφράζοντας την ανησυχία του ότι οι νομικές ενέργειες θα οδηγήσουν σε βίαια επεισόδια.



ΗΠΑ
Κλιμακώνεται το κύμα καταστολής
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Οι αστυνομικές αρχές σε όλες τις Πολιτείες συνεχίζουν να κλιμακώνουν το κύμα καταστολής εναντίον των διαδηλωτών του πολύμορφου κύματος των διαμαρτυριών «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ».
Σε συλλήψεις 62 επιπλέον διαδηλωτών προέβη η αστυνομία της Καλιφόρνια την Παρασκευή, αυτή τη φορά στο Σαν Ντιέγκο. Η συγκεκριμένη επιχείρηση - σκούπα οργανώθηκε τρεις μέρες μετά από εκείνη στο Οκλαντ, στην οποία ένας διαδηλωτής, ο Σκοτ Ολσεν, πρώην πεζοναύτης και βετεράνος του πολέμου του Ιράκ, τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 97. Ωστόσο, η καταστολή στο Οκλαντ, μέχρι στιγμής, έχει φέρει τα αντίθετα για τις αρχές αποτελέσματα. Οι συγκεντρώσεις είναι συνεχείς, ενώ από σήμερα συνδικάτα και οργανώσεις έχουν καλέσει σε γενική απεργία.
Πάνω από 20 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν και στο Ντένβερ, της Πολιτείας του Κολοράντο, ενώ οι αρχές ασφαλείας προσπάθησαν να τους διαλύσουν με δακρυγόνα, αλλά και κάνοντας ευρύτατη χρήση κλομπ, ενώ άλλες ανάλογες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Νάσβιλ της Πολιτείας του Τενεσί, στο Ωστίν του Τέξας και εκ νέου στο Πόρτλαντ της Πολιτείας του Ορεγκον και στη Νέα Υόρκη. Συνολικά, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις, έχουν συλληφθεί μέσα σε ένα μήνα από τη στιγμή που άρχισε η κλιμάκωση του κύματος διαμαρτυρίας στη Γουόλ Στριτ στις 17 Σεπτέμβρη, διαμαρτυρίες που εκφράζουν, την αντίδραση στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις ΗΠΑ.









ΛΙΒΥΗ
Η ιμπεριαλιστική επέμβαση παίρνει άλλη μορφή
TΡΙΠΟΛΗ.-- Τον επίσημο τερματισμό των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, υπό τη μορφή των αεροπορικών επιδρομών, κήρυξε, χθες από τη λιβυκή πρωτεύουσα ο γγ της Συμμαχίας. Ο Αντερς Φογκ Ράσμουσεν έφτασε στην Τρίπολη, όπου επρόκειτο να έχει σειρά συναντήσεων με τη «νέα λιβυκή ηγεσία». Στις πρώτες δηλώσεις του, χαρακτήρισε την επιχείρηση κατά της Λιβύης ως «μία από τις πλέον πετυχημένες στην 62χρονη ιστορία του ΝΑΤΟ».
Τερματισμός των επιχειρήσεων δε σημαίνει και τερματισμό της παρουσίας του ΝΑΤΟ, αλλά και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Λιβύη, που εξάλλου τώρα θα αρχίσει η φαγωμάρα για τα νέα συμβόλαια της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της χώρας, αλλά και το φιλέτο της ...ανοικοδόμησης των καταστραμμένων από τους βομβαρδισμούς πόλεων. Οπως ακριβως εγινε και στο Ιρακ. Πάντως, επισήμως, είναι γνωστό ότι στη Λιβύη βρίσκονται Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι «στρατιωτικοί σύμβουλοι», ενώ πριν λίγες μέρες ο αρχηγός ΓΕΣ του Κατάρ παραδέχτηκε ότι, εκτός από «συμβούλους», έχει και πολλούς στρατιώτες και ότι πρόκειται να ηγηθεί μιας «νέας δύναμης στην οποία θα συμμετάσχουν 13 χώρες και θα αναλάβει να εκπαιδεύσει τις νέες λιβυκές δυνάμεις». Στις νέες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, επίσης, έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση.
«Ιδιαίτερα περίπλοκο» χαρακτήρισε το έργο της «νέας λιβυκής ηγεσίας», σε συνέντευξή της στην «Ουάσιγκτον Ποστ», η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ελέγχου των αμέτρητων ξεχωριστών ομάδων ενόπλων, που επιδίδονται, όπως καθημερινά αποκαλύπτεται, σε πράξεις αντεκδίκησης και σε πλιάτσικο κατά του λαου της Λιβυης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η παρεμπόδιση 25.000 κατοίκων της πόλης Ταουέργκα, να επιστρέψουν στις εστίες τους, επειδή στήριξαν τον Καντάφι, από ενόπλα "εξεγερμενα" τομαρια της γειτονικής Μιζράτα.
Χθες επίσης το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο ονόμασε ως νέο μεταβατικό πρωθυπουργό το μέλος του, Αμπτέλ Ραχίμ ελ Κεέμπ.
Στο περιθώριο όλων αυτών, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται, εμμέσως, σε επαφή με τον Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, προκειμένου να παραδοθεί.





ΣΥΡΙΑ
Πιέσεις Αραβικού Συνδέσμου, κλιμάκωση ενόπλων συγκρούσεων
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΝΤΟΧΑ.-- Σχέδιο τεσσάρων σημείων φέρονται να κατέθεσαν σε συριακή αντιπροσωπεία στην Ντόχα, οι ΥΠΕΞ του Αραβικού Συνδέσμου θέτοντας το χτεσινό βράδυ ως όριο για την απάντηση της Δαμασκού. Αν και δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις επί του περιεχομένου, διαρροές υποστηρίζουν ότι το σχέδιο προβλέπει απόσυρση του στρατού από τους δρόμους, τερματισμό των διαδηλώσεων από την αντιπολίτευση, απελευθέρωση όσων πολιτικών κρατουμένων συνελήφθησαν από την έναρξη των διαδηλώσεων το Φεβρουάριο, και έναρξη διαλόγου κατά προτίμηση στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Σύρος Πρόεδρος συναντήθηκε και με τον Κινέζο ειδικό απεσταλμένο στην περιοχή, ο οποίος, όπως ο ίδιος τόνισε, επέμεινε στην αναγκαιότητα «να απαντηθούν άμεσα τα αιτήματα του συριακού λαού». Ο Ασαντ, μιλώντας στο ρωσικό Κανάλι 1, δήλωνε «έτοιμος για διάλογο με όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και αυτές που προϋπήρχαν της κρίσης και αυτές που δημιουργήθηκαν μετά», ενώ ευχαρίστησε τη Μόσχα για το βέτο που άσκησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας αποτρέποντας ακόμη σκληρότερα μέτρα σε βάρος της Συρίας. Σκληρότερο ήταν το ύφος του σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «Σάντεϊ Τέλεγκραφ», όπου προειδοποίησε ότι «αν υπάρξει ξένη επέμβαση, τότε όχι μόνο η Συρία αλλά όλη η περιοχή θα μετατραπεί σε πολλά Αφγανιστάν».
«Απίθανο» ισχυρίστηκε, ότι είναι το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, τουλάχιστον από το ΝΑΤΟ, ο ΓΓ Ράσμουσεν. Εντούτοις, η όλη κατάσταση έχει, ήδη, κλιμακωθεί καθώς πληθαίνουν οι ένοπλες συγκρούσεις και, πλέον, τουρκικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ένοπλες ομάδες (πιθανώς λιποτακτών) εφορμούν από το τουρκικό έδαφος κατά της Συρίας, στοιχείο που, ως ένα βαθμό, επιβεβαιώνει τις δηλώσεις της συριακής ηγεσίας περί «παρεμβάσεων ξένων δυνάμεων».






ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Μέλος της ΟΥΝΕΣΚΟ η Παλαιστίνη
Μπαράζ αιματηρών ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας ανεβάζουν το θερμόμετρο
ΠΑΡΙΣΙ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--
Στους κόλπους της OΥΝΕΣΚΟ έγινε δεκτή ως κανονικό μέλος η Παλαιστίνη. Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ Μάλκι μίλησε για «ιστορική στιγμή που αναγνωρίζει ορισμένα από τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού», ενώ άλλοι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι για «σημαντικό βήμα στη διπλωματική εκστρατεία για αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΟΗΕ». Η απόφαση λήφθηκε μετά από ψηφοφορία με παρόντα 173 μέλη της ΟΥΝΕΣΚΟ, εκ των οποίων 107 μέλη ψήφισαν υπέρ, 15 κατά και 52 απείχαν. Κατά ψήφισαν, μεταξύ άλλων, ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία και Ισραήλ, ενώ υπέρ ψήφισαν, επίσης μεταξύ άλλων, Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα και όλες οι αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, ενώ η Βρετανία απείχε.
Αμεσα αντέδρασε η Ουάσιγκτον, η οποία μίλησε για «πρόωρη και αντιπαραγωγική ένταξη», που θα αποβεί «βαθιά επιζήμια στις προσπάθειες αναθέρμανσης των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών» που επιδιώκει η αμερικανική διπλωματία υιοθετώντας την ισραηλινή θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση αλλιώς. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να ανακοινώσει και την «τιμωρία» που η Ουάσιγκτον είχε προαναγγείλει: Οι ΗΠΑ δε θα καταβάλουν τα 60 εκατομμύρια δολάρια, το Νοέμβρη, που τους αναλογούν από τον προϋπολογισμό της OΥΝΕΣΚΟ, δηλαδή περίπου το 20% του συνόλου.
Η αμερικανική ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά την έκκληση της εκπροσώπου της ΕΕ Κάθριν Αστον «να μην ληφθούν βιαστικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη λειτουργία των διαφορετικών πτυχών του ΟΗΕ». Το Ισραήλ, από την άλλη, απείλησε, επίσης, ότι «όσοι την υποστήριξαν μειώνουν την επιρροή τους στο Ισραήλ». Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη βδομάδα, το ζήτημα του παλαιστινιακού αιτήματος μονομερούς ανεξαρτησίας έρχεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει με βέτο. Χθες, το ζήτημα συζητήθηκε και μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου και του Τόνι Μπλερ, εκπροσώπου του κουαρτέτου (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ, Ρωσία), κεκλεισμένων των θυρών στο Λευκό Οίκο.
Αιματηρές επιδρομές
Η απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ ήρθε μετά από τρεις εξαιρετικά αιματηρές μέρες που πυροδοτήθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, το Σάββατο, κατά μαχητών της ισλαμιστικής «Τζιχάντ» στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας. Ακολούθησε εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ και νέες επιδρομές που έληξαν με την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας, χθες τα ξημερώματα, με διαμεσολάβηση της Αιγύπτου. Συνολικά, σκοτώθηκαν 12 Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους μαχητές της «Τζιχάντ» και 1 Ισραηλινός, ενώ δεκάδες είναι οι Παλαιστίνιοι τραυματίες. Ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών Ματάν Βιλνάι έσπευσε να διευκρινίσει ότι «στόχος ήταν η Τζιχάντ και όχι η Χαμάς, η οποία δεν αναμίχθηκε καθόλου, γιατί θέλει να επικρατήσει ηρεμία και να απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι».






ΧΙΛΗ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Βαρβαρότητα αστυνομικών κατά μαθητών
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Σε άσκηση ετοιμότητας για καταστολή μεταβλήθηκε για την αστυνομία της Χιλής η συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών και μαθητών στα βόρεια του ποταμού Μαπότσο, που διασχίζει την πρωτεύουσα Σαντιάγο, συγκέντρωση στα πλαίσια των πολύμηνων κινητοποιήσεων με αίτημα την «δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία».
Τουλάχιστον 37 μαθητές συνελήφθησαν, από αυτούς οι 18 ανήλικοι, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και η 14χρονη Χαβιέρα Σεπουλβέδα που νοσηλεύεται με κολπική αιμορραγία μετά από κλοτσιά αστυνομικού όπως δήλωσε η μητέρα της Ρουθ Καμπέγιος και η Γιανίνα Τέγιες, πρόσφατα εγχειρισμένη στην σπονδυλική στήλη που υποτροπίασε η κατάστασή της καθώς χτυπήθηκε άσχημα από καραμπινιέρους. Οι εικόνες των καραμπινιέρων και των ειδικών σωμάτων να σέρνουν από τα μαλλιά ακόμη, χτυπώντας τους μαθητές και φοιτητές για την «προστασία» τους και την προστασία της τάξης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάριο Ρόσας, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Τερσέρα, έχουν προκαλέσει σάλο και οργή και αποτελούν προειδοποιητικό μήνυμα για το τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες καθώς από τις 5 Νοεμβρίου οι φοιτητές και οι μαθητές ξεκινούν πάλι ένα νέο κύμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Επίσης υπάρχουν καταγγελίες και για σεξουαλική παρενόχληση νεαρών μαθητριών από αστυνομικούς.




ΤΥΝΗΣΙΑ
Διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας
ΤΥΝΙΔΑ.-- Ηρεμία επικρατεί, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στη χώρα και ιδιαίτερα στην πόλη Σίντι Μπουζίντ, όπου άγνωστοι επιτέθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια, σε γραφεία κομμάτων και καταστήματα, αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αμέσως μετά την ανακοίνωση των τελικών επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων, με βάση τα οποία το ισλαμοφασιστικό «Ενάχντα» κατατάσσεται πρώτο κατοχυρώνοντας 90 από τις 217 έδρες της νέας βουλής. Δεύτερο με 30 έδρες αναδείχτηκε το «Κογκρέσο για τη Δημοκρατία» και τρίτο με 21 έδρες το «Ετακατόλ». Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων (που ήταν παράνομα επί Μπεν Αλι) για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Η ένταση προκλήθηκε, όπως όλα δείχνουν, από υποστηριχτες του πρωην δικτατορα Μπεν Αλη που τωρα ειναι οπαδοι του κόμματος «αλ Αρίντχα αλ Τσααμπίγια» (Λαϊκό Αίτημα για Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη) του επιχειρηματία Χασίμ Χάμντι, στον οποίο ανήκει και το δορυφορικό κανάλι «Μουστακίλα», όταν ακυρώθηκαν τα ψηφοδέλτιά του (είχε 19 έδρες) σε πέντε εκλογικές περιφέρειες, μεταξύ αυτών και το Σίντι Μπουζίντ, για σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων της προεκλογικής εκστρατείας, όπως συμμετοχή μελών του κόμματος του Μπεν Αλι, που έχει τεθεί εκτός νόμου, χρηματισμό ψηφοφόρων, παρεμβαση στις εκλογες μεσω των καναλιων και των εκατομμυριων του κ.λπ. Αμεσα αντέδρασε ο ηγέτης του «Ενάχντα» Ρασίντ Γανούσι κάνοντας έκκληση για ηρεμία.




ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Δικαστική αναστολή κινητοποιήσεων στην «Κουάντας»
ΚΑΜΠΕΡΑ.--
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας επιστράτευσε ειδικό δικαστήριο για να αναστείλει για 21 ημέρες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων στην εγχώρια αεροπορική εταιρία «Κουάντας» (Quantas) έπειτα από την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε λοκ - άουτ και να καθηλώσει το πρωί του Σαββάτου τα 108 αεροσκάφη της εταιρείας επειδή δεν συνέφερε (!) η απεργία των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν μεταξύ άλλων για τα σχέδια «αναδιάρθρωσης» της εταιρείας και τις πιέσεις για χαμηλότερους μισθούς σε επίπεδα Μαλαισίας και Σιγκαπούρης...
Η απόφαση του «ανεξάρτητου» τριμελούς δικαστικού οργάνου «διαιτησίας» ελήφθη μετά από 14 ώρες ακρόασης καταθέσεων από εργοδότες, συνδικάτα και κυβερνητικούς αξιωματούχους, με τους τελευταίους να αξιώνουν αναστολή των κινητοποίησεων «για χάρη της εθνικής οικονομίας». Το δικαστήριο ζήτησε από διοίκηση και συνδικάτα να διαπραγματευτούν μέσα στις επόμενες 21 ημέρες απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση να τους επιβάλει δεσμευτική απόφαση.
Τα συνδικάτα εργαζομένων της «Κουάντας» κινητοποιούνταν εδώ και ένα δίμηνο διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις και μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια. Το Σάββατο το πρωί ο Αλαν Τζόις, ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της «Κουάντας», προχώρησε σε λόκ - άουτ ανακοινώνοντας ότι θα σταματήσει να πληρώνει τους υπαλλήλους από τις 31 Οκτώβρη, πιέζοντας μεταξύ άλλων τους εργαζομένους της εταιρείας να υποχωρήσουν από τις μισθολογικές απαιτήσεις και να... μιμηθούν το παράδειγμα εργαζομένων της θυγατρικής εταιρίας χαμηλού κόστους «Τζετστάρ» που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές αποδοχές...




ΜΠΙΣΚΕΚ.-- Πρωθυπουργός της Κιργιζίας φαίνεται να αναλαμβάνει ο φιλορωσος Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεφ ο οποίος συγκεντρώνει το 62,88% από το 95% των καταμετρημένων ψήφων των εκλογών της Κυριακής, όπως ανακοινώθηκε από την εκλογική επιτροπή, που ανέφερε επίσης πως η συμμετοχή κυμάνθηκε γύρω στο 60%. Ο Ατνκχάν Μαντουμάροφ και ο Καμτσιμπέκ Τασίγεφ συγκεντρώνουν 14,9% και 14,4% αντίστοιχα, ενώ κανένας άλλος από το σύνολο των 16 υποψηφίων δεν κατάφερε να αποσπάσει πάνω από το 1% των ψήφων. Αρκετές είναι οι καταγγελίες για παρατυπίες και νοθεία κατά τη διάρκεια των εκλογών.
ΣΟΦΙΑ.-- Πρόεδρος της Βουλγαρίας αναδείχθηκε ο επιχειρηματίας και πρώην υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Εργων του κυβερνητικου κομματος GERB, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των εκλογών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Σύμφωνα με το 98% των καταμετρημένων ψήφων ο Πλεβνέλιεφ συγκεντρώνει το 52,5% των ψήφων έναντι του 47,5% που λαμβάνει ο υποψήφιος του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» Ιβάιλο Κάλφιν. Ο ηγέτης των «Σοσιαλιστών» Σεργκέι Στανίσεφ κατηγόρησε το κόμμα «GERB» του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ για «χειραγώγηση της κοινής γνώμης» καθώς και για «εξαγορά ψήφων, απειλές, πιέσεις».
ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Νικητής των προεδρικών εκλογών στην Ιρλανδία ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος Μάικλ Ντ. Χίγκινς καθώς έλαβε 1.007.104 ψήφους ή ποσοστό 39,6%. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο επιχειρηματίας Σον Γκάλαχερ με ποσοστό 28,5% ενώ τρίτος με ποσοστό 13,7% βρέθηκε ο υποψήφιος του Σιν Φέιν και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας, Μάρτιν ΜακΓκίνες. Ο προεδρος εχει εντελως τυπικο ρολο στην Ιρλανδια.
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Με παρατυπίες και προβλήματα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή τοπικές εκλογές στην Κολομβία. Βάσει των προσωρινών αποτελεσμάτων ο μεγάλος χαμένος φαίνεται ότι είναι το κόμμα U, του πρώην συντηρητικού Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, ενώ νικητής στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, εκλέγεται ο Γκουστάβο Πέτρο, ένας συμβιβασμένος διαχειριστής πολιτικός που πριν λίγο καιρό ίδρυσε νέο κόμμα με τίτλο «Προοδευτικοί», φεύγοντας από την συμμαχία Εναλλακτικός Δημοκρατικός Πόλος (όπου συμμετέχει και το Κολομβιάνικο ΚΚ) και του οποίου ήταν βουλευτής.
ΤΟΚΙΟ.-- Μέλος της κυβερνητικής Ιαπωνικής Επιτροπής Ατομικής Υπηρεσίας στο Τόκιο ανακοίνωσε χτες ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 χρόνια για να κλείσει και να σφραγιστεί πλήρως το πυρηνικό συγκρότημα Νταϊ-ίτσι της Φουκουσίμα. Πάντως, χτες, οι πρωθυπουργοί Ιαπωνίας και Βιετνάμ συμφώνησαν να προωθήσουν τα σχέδια για εξαγωγή ιαπωνικής πυρηνικής τεχνολογίας με στόχο την οικοδόμηση πυρηνικών σταθμών στο Βιετνάμ.