Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Παρασκευη 16 Δεκεμβριου 2011

Ισλανδία: Αναγνώριση της Παλαιστίνης και με τη βούλα!
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011, 04:19
Η Ισλανδία αναγνώρισε επίσημα το παλαιστινιακό κράτος στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ και γίνεται έτσι η πρώτη χώρα της Δύσης που προχωρεί σε μια τέτοια κίνηση, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
«Σήμερα είναι η ημέρα που σας υποβάλλω επίσημα την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Παλαιστίνης όπως αποφάσισε το Κοινοβούλιο της Ισλανδίας», τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Εξωτερικών, Όσερ Σκαρφεντινσον, απευθυνόμενος στον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριάντ Μαλκί.
Στα τέλη του Νοεμβρίου το Κοινοβούλιο της Ισλανδίας, με 38 ψήφους υπέρ σε σύνολο 63, είχε αποφασίσει να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη με σύνορα που είχε πριν από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967. Πρόκειται για άλλη μια σημαντική νίκη της Παλαιστινιακής Αρχής μετά την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως μόνιμου κράτους-μέλους της UNESCO, κίνηση που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Η.Π.Α. και του Ισραήλ.






Σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση του το Πακιστάν
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011, 00:17
Έντονες προειδοποιήσεις προς τις Η.Π.Α. απηύθηνε εκ νέου την Τετάρτη το Πακιστάν όσον αφορά στο «επίμαχο» θέμα των πτήσεων μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από το έδαφος της ασιατικής χώρας, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Επικαλούμενο Πακιστανούς αξιωματούχους αναφέρει ότι έχει δοθεί εντολή προς όλους τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν να ανοίγουν πυρ εναντίον οποιουδήποτε αντικειμένου, συμπεριλαμβανομένων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Η.Π.Α., μπαίνει στον εναέριο χώρο του ασιατικού κράτους.
Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που αποδεικνύει την επιδείνωση στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δυο κρατών που ξεκίνησε με τη μυστική επιχείρηση των Η.Π.Α. στο Αμποταμπάντ για την εκτέλεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Osama bin Laden, τον περασμένο Μάιο και έφθασε στο αποκορύφωμά της με τον θάνατο 24 Πακιστανών στρατιωτών από ελικόπτερα του ΝΑΤΟ τον Νοέμβριο που οδήγησε το Ισλαμαμπάντ να κλείσει τα σύνορά του στις προμήθειες οι οποίες προορίζονταν για τις αμερικανικές βάσεις στο Αφγανιστάν.
Εκτιμάται ότι τα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 300 επιθέσεις στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν από το 2004 σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η δράση των ενόπλων οργανώσεων που ευθύνονται για επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων στη γειτονική χώρα.






«Δε θα σταματήσουν οι αποστολές μη επανδρωμένων αεροσκαφών»
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011, 02:02
Ξεκάθαρος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α., Leon Panetta, όσον αφορά στο ζήτημα της συνέχισης των πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από το έδαφος του Αφγανιστάν (στην ουσια εννοουσε πανω απο το Ιραν) μετά την κατάρριψη ενός αεροπλάνου, τύπου stealth, πανω απο το εδαφος του Ιραν, από τις δυνάμεις του Ιράν πριν από δύο εβδομάδες. Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν , Hamid Karzai, εξήγησε ότι οι Η.Π.Α. θα συνεχίζουν να προστατεύουν την ασφάλεια τόσο της χώρας τους όσο και των συμμάχων τους, υπογραμμίζοντας ότι οι πτήσεις θα συνεχιστούν κανονικά.
«Η πτώση του RQ-170 Sentinel δεν θα αλλάξει τα σχέδια μας στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε.
Ήδη η κυβέρνηση του Ιράν έχει απορρίψει την πρόταση του προέδρου των Η.Π.Α., Barack Obama, για επιστροφή του αεροσκάφους. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, Mahmoud Ahmadinejad δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας ότι το αεροπλάνο θα αναλυθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του με σκοπό την αναπαραγωγή του.
Από την πλευρά του ο Hamid Karzai είπε πως το Αφγανιστάν διατηρεί καλές σχέσεις γειτονίας με όλες τις γύρω χώρες, εξηγώντας ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε συγκρούσεις καθώς η χώρα του αντιμετωπίζει τον δικό της γολγοθά με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο τέλος του 2014.






Μπαγκλαντές: Της έκοψε τα δάκτυλα επειδή φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011, 02:21
Την παραδειγματική τιμωρία ενός άνδρα από το Μπαγκλαντές ζήτησαν την Πέμπτη ακτιβιστικές οργανώσεις μετά την ομολογία του ότι έκοψε τα δάκτυλα του δεξιού χεριού στη γυναίκα του, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Rafiqul Islam επιτέθηκε στη σύζυγό του όταν διαπίστωσε ότι παρακολουθούσε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο χωρίς την άδειά του.
«Ο 30χρονος άνδρας είναι οικονομικός μετανάστης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.) και φέρεται να έδεσε την 21χρονη Hawa Akther Jui νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβριο πριν της κόψει τα πέντε δάκτυλα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Ναρσίνγκντι και δείχνει για άλλη μια φορά τα υψηλά ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας που υπάρχουν στην ισλαμοφασιστικη ασιατική χώρα, καθως και σε ολες τις ισλαμοφασιστικες χωρες. Τα φαινόμενα κακοποίησης στο Μπαγκλαντές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.
«Όταν γύρισε πίσω στο σπίτι, μου είπε ότι ήθελε να μιλήσουμε. Ξαφνικά με ακινητοποίησε και αφού μου έκλεισε το στόμα με ταινία, μου έκοψε τα δάκτυλα», δήλωσε η Hawa Akther Jui στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
«Ποτέ δεν αποδέχτηκε τη ροπή μου προς τη μόρφωση», πρόσθεσε.
«Οι γιατροί μου είπαν ότι τα δάκτυλά μου θα μπορούσαν να “κολληθούν” μέσα σε έξι ώρες αλλά αρνήθηκε να τα παραδώσει στην Αστυνομία. Τελικά με τη διαμεσολάβηση ενός συγγενή αποφάσισε να φανερώσει το μέρος όπου τα είχε κρύψει. Ήταν όμως πολύ αργά. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έχανα τα δάκτυλά μου επειδή ήθελα να σπουδάσω», επεσήμανε επίσης.






Πορεια ανεργων
Στην εποχή που το ψεύτικο δίλημμα «μέτρα ή χρεωκοπία» αποτελεί τη μόνιμη επωδό στα λόγια και τις πράξεις των κοινωνικών τρομοκρατών συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, οι εργαζόμενοι ήδη χρεωκοπούν. Τα ποσοστά της ανεργίας που φτάνουν στο 26% και 40% για τους νέους (και είναι ακόμη μεγαλύτερα στην πραγματικότητα) έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό ανέργων επάνω από το 1.000.000.
Σαν μην έφταναν τα λουκέτα και οι χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η μη ανανέωση συμβάσεων στο δημόσιο, τώρα η εφεδρεία οξύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Η αποθήκη των ανέργων δίνει την καλύτερη ευκαιρία στους εργοδότες και το κράτος (το πιο μεγάλο αφεντικό) να κατοχυρώσουν τους μισθούς των 500€ για όλους, όπως δήλωσαν και ρητά πως επιδιώκουν.
Έχουμε πλέον όλοι καταλάβει πως η κατάσταση της ανεργίας ή της ελαστικής υπο-απασχόλησης θέλουν να είναι μόνιμη κατάσταση. Έτσι, δουλεύει ήδη η νέα γενιά των εργαζομένων. Και ο υποταγμένος συνδικαλισμός –στη λογική του «εταίρου» πάντα– αρνείται να ασχοληθεί, δεν μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες των ανέργων, συχνά δεν τους δίνει το δικαίωμα να είναι γραμμένοι ακόμα και στα σωματεία.
Έχει έρθει η στιγμή οι άνεργοι να αποκτήσουν φωνή, να διεκδικήσουν ζωή. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και διακριτά για αναδείξουν τις ανάγκες τους.
ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΙ
ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ιδιοκτήτη της εταιρίας που πτωχεύει ή κλείνει.
Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα ανεργίας, που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Πλήρης ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων. Προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.
Κατάργηση των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις, τα λεφτά απευθείας στους άνεργους. Δωρεάν μετακίνηση. Όχι δημοτικά τέλη , διαγραφή των χρεών των ανέργων.
Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
Κανένα χαράτσι, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, επικοινωνίας. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανονικές προσλήψεις στους συμβασιούχους, απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και γενικά κατάργηση της επισφαλούς εργασίας. Κατάργηση της μαθητείας ως απλήρωτης εργασίας.
Στηρίζουμε τη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ανεργία
Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ.
από την πλ. Συντάγματος στο Υπουργείο Εργασίας
που οργανώνουν οι: Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου, Συνέλευση Ανέργων Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ανέργων (ΣΩΒΑ), Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων, Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Πορεια ανεργων στο κεντρο της Αθηνας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων - Ανέργων και αριστερές οργανώσεις, ζητώντας μεταξύ άλλων «σταθερή εργασία για όλους». Συνολικα πορευτηκαν 1.500 ατομα. Χαρακτηριστικα, οταν η κεφαλη της πορειας τερματιζε στα Προπυλαια, η ουρα μολις ξεκινουσε απο το Συνταγμα.









Θεσσαλονίκη: 4 μαθητές τραυματίες από άγριο καυγά με Λίβυους
Πεμπτη | 08:35, ανανέωση: Πεμπτη | 09:23
Οι μαθητές είχαν πάει την πενθήμερη εκδρομή τους και εμεναν στο ιδιο ξενοδοχειο, οπως και οι Λίβυοι αληταραδες που μένουν σε ξενοδοχείο Capsis, στην οδό Μοναστηρίου...
Όπως διαβάζουμε, όλα ξεκίνησαν στις 21:30 χθες βράδυ, όταν οι Λίβυοι ενόχλησαν κάποιες από τις κοπέλες του σχολείου. Οι συμμαθητές τους αντέδρασαν και τους επιτέθηκαν φραστικά. Ο καυγάς όμως "άναψε" με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 μαθητές. Ο ένας από αυτούς, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι Λιβυοι, ειναι στη Θεσσαλονικη, σαν τραυματισμενοι μισθοφοροι της "εξεγερσης" που κανονισαν οι αμερικανοι και η CIA. Ενω πολλα αρθρα λενε, για μεγαλη κομπινα που εχει στηθει, οπου οι Λιβυοι μισθοφοροι αληταραδες ερχονται δηθεν σαν τραυματιες με ελληνικα καραβια, και παραμενουν σαν οικονομικοι μεταναστες, που δεν εχουν καμια ορεξη να κανουν καποια δουλεια (αλλωστε πλεον δεν υπαρχουν δουλειες ουτε για τους Ελληνες), και θα αρχισουν τις ληστειες και τους φονους!
Ο καυγάς ήταν τόσο έντονος που "επιστρατεύτηκαν" ακόμα και οι... πατερίτσες δύο τραυματιών Λίβυων, από τις οποίες τραυματίστηκε ο ένας μαθητής!
Έκλεισαν το δρόμο για να... τσακωθούν!
Ολόκληρη η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι! Οι αλλοδαποί έκλεισαν το δρόμο και σταματούσαν τα αυτοκίνητα για να μην περνούν από το σημείο.
Ξεσηκώθηκαν και οι κάτοικοι της περιοχής που ζητούν την απομάκρυνση των αλλοδαπών απο εκεί και χρειάστηκε η παρέμβαση αστυνομικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ πια η ώρα είχε πάει 00:30 !









Ένας ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο κέντρο της Αθήνας

«Με τιμές «χωραφιού» από τα χέρια των αγροτών απευθείας στους καταναλωτές!»
Αύτό είναι το σύνθημα του πρώτου Προμηθευτικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού «Αλληλέγγυον», (στον Συνεταιρισμο πρωτοστατει το Πατριωτικο Μετωπο. Διαφορα αναρχοφασιστακια της CIA διαδιδουν οτι το Πατριωτικο Μετωπο ειναι του Βοριδη, ψεμα μονο για ηλιθιους και κρετινους. Συγχεουν επιτηδες το Πατριωτικο Μετωπο του Παπαθεμελη που συμμετεχει στη Σπιθα, με το Ελληνικο Μετωπο του Βοριδη που το ειχε διαλυσει το 2000 για να μπει στο ΛΑΟΣ), που πρόκειται να λειτουργήσει στην Αθήνα, πουλώντας ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ελληνικά είδη διατροφής. Ο συνεταιρισμός δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο, που θα αναδεικνύει την ανθρώπινη εργασία μέσα από τη συνεργασία, την ισοτιμία, απαλλαγμένο από κάθε είδους εκμετάλλευση.
Προϊόντα όπως φασόλια, ρύζι, πατάτες, λεμόνια, πορτοκάλια, τραχανάς, χυλοπίτες, τσίπουρα, κρασιά, βιολογικά τρόφιμα, θα μπαίνουν στο καλάθι της νοικοκυράς απευθείας σε τιμές που θυμίζουν χωριό. Και όχι μόνο. Οι καταναλωτές θα μπορούν να φέρνουν και να ανταλλάσσουν χωρίς χρήματα τις δικές τους παραγωγές με προϊόντα από το «Αλληλέγγυον».
Η ιδέα δεν είναι καινούρια, έχει εφαρμοσθεί σε αρκετές χώρες, που βίωσαν την άγρια κερδοσκοπία των πολυεθνικών, την εκμετάλλευση του αγρότη και την καταστροφή της εγχώριας παραγωγής.
Οι άνθρωποι του συνεταιρισμού επέλεξαν ένα κομβικό σημείο για να εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους της Αττικής όσο και τους αγρότες της περιφέρειας. Βρίσκεται στη περιοχή του Κολωνού στο σταθμό Λαρίσης και του μετρό στην οδό Αγίας Σοφίας 50 και Διδυμοτείχου.
«Τέρμα οι μεσάζοντες και η κερδοσκοπία, η κρίση χρειάζεται συλλογικότητα» τόνισε ο Γ. Γαλανόπουλος, υπεύθυνος λειτουργίας του εγχειρήματος.
«Σκοπός μας είναι αυτές τις σκοτεινές ημέρες να μην πεινάσει κανείς. Τα νοικοκυριά των αστικών κέντρων θα γνωρίσουν τους απλούς καθημερινούς έλληνες αγρότες και τη σοδειά τους. Θα κοπεί ο δρόμος στους «μαυραγορίτες», που «ακονίζουν τα μαχαίρια τους» στην περίπτωση που η χώρα μπει στον εκβιασμό του διατροφικού εφιάλτη».
Οι διαδικασίες άρχισαν τον Σεπτέμβριο από έλληνες αγρότες και πέρασαν μέσα από συμπληγάδες μέχρι να ετοιμαστεί το πρωτόγνωρο για την Ελλάδα καταστατικό, καθώς σκόνταφτε στον αθέμιτο ανταγωνισμό: «Σκοπός είναι να καταργηθεί ο μεσάζοντας χονδρέμπορας που κερδοσκοπεί τετραπλασιάζοντας την τιμή, με αποτέλεσμα η τιμή στα προϊόντα να ανεβαίνει κατακόρυφα. Τα φασόλια Πρεσπών πουλιούνται 8 ευρώ στα σουπερμάρκετ, στη Βαρβάκειο το χύμα κοστίζει 7 ευρώ, εμείς θα τα πουλάμε τρία. Οι επιχειρηματίες για να πετύχουν καλύτερες τιμές εισάγουν λεμόνια που στοιχίζουν 1,30 ευρώ το κιλό, εμείς έχουμε βρει λεμόνια που θα πουλάμε με 30 λεπτά. Το κέρδος μας αντιστοιχεί στην κάλυψη των λειτουργικών μας εξόδων και μόνο».
Παραγωγοί από Μυτιλήνη, Κρήτη, Κοζάνη, Ξάνθη είναι έτοιμοι να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους. Επίσης πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ανοίξουν στη περιοχή τους «Αλληλέγγυο».
Η Ευρυδίκη έχει έρθει να γραφεί στη λίστα με τους εθελοντές και ανυπομονεί να πιάσει δουλειά: «Θα δουλεύω και Κυριακή εθελοντικά. Τα ελληνικά προϊόντα πρέπει να ξαναμπούν στα σπίτια μας. Ο αγρότης που πετούσε την παραγωγή του στη χωματερή πρέπει να γλιτώσει από την αφαίμαξη του χονδρέμπορα».









ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Ο αντιπολιτευόμενος υποψήφιος πρόεδρος της ΛΔ Κονγκό, Ετιέν Τσισεκέντι (πρώην στενό στέλεχος της χούντας Μομπούτου), κάλεσε χτες τους υποστηρικτές του σε «ειρηνικές και δημοκρατικές διαδηλώσεις», κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου Τζόζεφ Καμπίλα για νόθευση των αποτελεσμάτων στις πρόσφατες εκλογές. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι ο νέος πρόεδρος της χώρας προτού καν στηθούν οι κάλπες...
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Δέκα αστυνομικοί αποτάχθηκαν και διώκονται για την άμεση ανάμειξή τους στη δολοφονική επίθεση κατά των αγωνιζόμενων μαθητών του Ειδικού Αγροτικού Λυκείου στην Αγιοτσινάπα στη νότια μεξικανική επαρχία Γκερέρο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο μαθητών. Οι μαθητές κινητοποιούνται εδώ και καιρό ενάντια στην πολιτική περικοπών για την Παιδεία, που έχει οδηγήσει στη ραγδαία μείωση των θέσεων στο Ειδικό Αγροτικό Λύκειο σε μία από τις πιο φτωχές επαρχίες της χώρας.






ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Προκαλούν οι έποικοι
ΡΑΜΑΛΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--
Σε φανατικούς Εβραίους εποίκους αποδίδεται η νέα πυρπόληση τεμένους του 12ου αιώνα πριν τα ξημερώματα χτες στα ανατολικά της Ραμάλα. Στον τοίχο του γράφτηκε «πόλεμος» στα εβραϊκά, όπως είχε γίνει ένα 24ωρο νωρίτερα στο ιστορικό τέμενος Νέμπι Ακασα, της ανατολικής Ιερουσαλήμ (όπου φέρονται να έχουν ταφεί οι μαχητές του Σαλαντίν), που πυρπολήθηκε και στον τοίχο αναγράφηκε «θάνατος στους Αραβες».
Και τα δύο περιστατικά εντάσσονται στη γενικότερη κλιμάκωση των λεγόμενων επιθέσεων «αντιποίνων» που εξαπολύουν κατά παλαιστινιακών στόχων οι Εβραίοι έποικοι κάθε φορά που θεωρούν ότι οι ισραηλινές αρχές τους «αδικούν». Τώρα ο στρατός διαλύει πρόχειρες κατασκευές εκτός των ορίων των μεγάλων εποικισμών, αλλά ο λόγος που υποχρέωσε την ισραηλινή κυβέρνηση ν' αντιδράσει κάπως, δίνοντας «πράσινο φως» και σε συλλήψεις εποίκων καθώς και σε παραπομπή τους σε στρατοδικεία, είναι η επίθεση που πραγματοποίησαν κατά στρατιωτικής βάσης στη Δ. Οχθη.
Ο Ισραηλινός πρόεδρος Πέρες υποστήριξε ότι «αν δεν αντιμετωπιστούν αυτές οι πράξεις, απειλείται η ύπαρξη του Ισραήλ», ενώ η επικεφαλής του κεντροδεξιού Καντίμα, Τζίπι Λίβνι, κατηγόρησε τους ακραίους εποίκους για πρόκληση εμφυλίου. Γεγονός, πάντως, είναι ότι οι ισραηλινές αρχές σιωπούν και αξιοποιούν τις επιθέσεις των εποίκων. Η ισραηλινή φιλειρηνική οργάνωση «B'tselem» από τις 112 καταγγελίες που έχει κάνει μόνο 2 φορές έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος εποίκων και η επίσης ισραηλινή «Yesh Din» τονίζει ότι μεταξύ 2005 - 2010, η ισραηλινή δικαιοσύνη ασχολήθηκε μόνο με το 9% των 642 εποικιστικών επιθέσεων που καταγγέλθηκαν, και σχεδόν κανείς δεν τιμωρήθηκε.





ΛΙΒΥΗ
Πούτιν: Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις πίσω από τη σύλληψη Καντάφι
ΡΩΜΗ - ΜΟΣΧΑ.-
Σε εμπλοκή ανδρών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στον εντοπισμό και στη σύλληψη του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι αναφέρθηκε, χτες, σε συνέντευξή του ο Ρώσος Πρόεδρος, προκαλώντας σάλο και φυσικά τις αντιδράσεις του Λευκού Οίκου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι είναι «προφανές», χωρίς ν' αναφερθεί σε στοιχεία τα οποία όμως υπονόησε ότι διαθέτει, ότι Αμερικανοί κομάντος και αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον Καντάφι και την ακολουθία του, τον οποίο παρέδωσαν στη συνέχεια στους ενόπλους του Μεταβατικού Συμβουλίου αφού τους κάλεσαν στην περιοχή, με τη γνωστή κατάληξη της δολοφονίας του. Για «γελοίες κατηγορίες» έκανε λόγο η Ουάσιγκτον, αποφεύγοντας να κάνει το οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.






ΗΠΑ ΓΙΑ ΙΡΑΚ
Επιχαίρουν για τη σφαγή ενός λαού
Ακόμα και 1,5 εκατομμύριο μπορεί να φτάνουν οι νεκροί πολίτες συνέπεια του ιμπεριαλιστικού πολέμου
ΒΑΓΔΑΤΗ.--
Κατέβηκε, χτες, η αμερικανική σημαία από τις στρατιωτικές βάσεις στη Βαγδάτη σε μια τελετή «επίσημης» λήξης του πολέμου στο Ιράκ, που άρχισε με την εισβολή των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους το Μάρτη του 2003, για να μετεξελιχθεί γρήγορα σε ένα από τα μεγαλύτερα αιματοκυλίσματα. Στην τελετή παρευρέθηκε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Λίον Πανέτα, ο οποίος υποστήριξε ότι το αμερικανικό εγχείρημα «οδήγησε το Ιράκ σε μια εποχή ευκαιριών» και «άξιζε το αίμα που χύθηκε από όλους και τα χρήματα που σπαταλήθηκαν» γι' αυτό και οι Αμερικανοί στρατιώτες «θα πρέπει να αποχωρήσουν με το κεφάλι ψηλά από περηφάνια».
Οι δηλώσεις Πανέτα είναι ανάλογου ύφους με αυτές του Ομπάμα, πριν από ένα 24ωρο, ο οποίος υπεραμύνθηκε της επίθεσης και χαρακτήρισε την αποχώρηση «στιγμή επιτυχίας» στην προσπάθεια «να υπάρξει ένα Ιράκ σταθερό και κυρίαρχο και αυτό αφήνουν πίσω τους τα αμερικανικά στρατεύματα». Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Ομπάμα ότι θέτει σε κίνδυνο το Ιράκ αποσύροντας τα στρατεύματα, αλλά δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 75% των Αμερικανών είναι υπέρ.
Φυσικά, κανείς δεν αναφέρθηκε στα ψέμματα περί ύπαρξης όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, που ουδέποτε επαληθεύτηκαν, ούτε στο τι αφήνει πίσω του ο αμερικανικός στρατός. Αφήνει 104.000 - 223.000 νεκρούς Ιρακινούς πολίτες με βάση τις υπάρχουσες μετρήσεις σε νοσοκομεία και νεκροτομεία, αριθμό που η ιατρική επιθεώρηση «Lancet» ανεβάζει σε 1.455.590, κατ' εκτίμηση. Πέντε εκατομμύρια Ιρακινοί έγιναν πρόσφυγες και ακόμη και σήμερα λόγω ελλείψεων υποδομών (που καταστράφηκαν με τον πόλεμο) τουλάχιστον το 25% των παιδιών είναι υποσιτισμένα, ενώ μόνο 1 στα 3 παιδιά έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Παράλληλα, 4.800 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και σε εκατοντάδες χιλιάδες μετρούνται εκείνοι που τραυματίστηκαν και που είναι ψυχικά άρρωστοι.
Στο Ιράκ, μετά τις 31 Δεκεμβρίου, θα παραμείνουν 200 Αμερικανοί στρατιωτικοί ως σύμβουλοι του ιρακινού στρατού, ενώ η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη είναι μακράν η πολυπληθέστερη στον κόσμο με 15.000 άτομα προσωπικό, που προφανώς δεν είναι όλοι διπλωμάτες. Αρκετά από τα στρατεύματα που αποχωρούν, πάντως, δεν εγκαταλείπουν την περιοχή του Περσικού Κόλπου αλλά εγκαθίστανται στα γειτονικά Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σ. Αραβία.