Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Σαββατο 17 Δεκεμβριου 2011

ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ
Αστυνομία και στρατός ενάντια στους εργάτες
Δεκάδες οι σκοτωμένοι εργάτες, εκατοντάδες οι τραυματίες
Συνεχίζουν παρά την καταστολή
Χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα εξόρυξης του πετρελαίου του Καζαχστάν πραγματοποίησαν στις 16 Δεκέμβρη (Ημέρα της «ανεξαρτησίας» του Καζαχστάν) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη Ζαναοζέν (νοτιοδυτική περιοχή του Καζαχστάν), που πνίγηκε στο αίμα. Χιλιάδες εργάτες, της καζάχο-κινεζικής εταιρείας «Καραζανμπασμουνάι», που απεργούν εδώ και 7 μήνες, υποστηριζόμενοι κι από εργαζόμενους σε άλλες επιχειρήσεις της περιοχής, απαίτησαν: την παραίτηση του Προέδρου του Καζαχστάν Ναρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, την απελευθέρωση της Ν. Σοκολόβα, νομικής συμβούλου του συνδικάτου της πετρελαϊκής εταιρείας, που καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση με τις κατηγορίες «ανάφλεξης του κοινωνικού μίσους», της «παραβίασης της τάξης» και «της οργάνωσης παράνομων συγκεντρώσεων, συνελεύσεων, διαδηλώσεων», την αναγνώριση των απεργιών και την παύση της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, την εθνικοποίηση του κλάδου της εξόρυξης πετρελαίου
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ των εργαζομένων και των ειδικών δυνάμεων αστυνομίας και στρατού, που έριξαν στο ψαχνό. Στο πλευρό των απεργών εργατών βρέθηκε όλη η πόλη, οι κάτοικοι της οποίας συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και περίπου 1.500 πεζοναύτες, που οι αρχές έριξαν μαζί με ελαφριά τεθωρακισμένα ενάντια στην εργατική κινητοποίηση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, με βάση δηλώσεις του εκπροσώπου της Γενικής Εισαγγελίας του Καζαχστάν, ενώ ανεπίσημες πηγές μιλούν έως και για 70 νεκρούς, και εκατοντάδες τραυματίες.
Οι αρχές του Καζαχστάν έχουν επιδοθεί σ' έναν αγώνα ελέγχου της πληροφόρησης και συκοφάντησης του εργατικού αγώνα, μιλώντας για «εγκληματικά στοιχεία» ενώ έχουν διακόψει κάθε τηλεφωνική επικοινωνία με το δυτικό Καζαχστάν. Σύμφωνα, ωστόσο, με διάφορες πληροφορίες, που μεταδίδονται στο ίντερνετ, τις επόμενες μέρες οι κινητοποιήσεις των απεργών αναμένεται να αγκαλιάσουν κι άλλες περιοχές του Καζαχστάν, που ετοιμάζονται να στηρίξουν τους απεργούς εργάτες.







ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Προκρίνεται το αιματοκύλισμα διαρκείας
NEA ΥΟΡΚΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Τη λύση μιας μακράς διάρκειας «εμφύλιας» αιματηρής σύρραξης φαίνεται να προκρίνουν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, πρώην στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, που επικαλείται η εφημερίδα «Ασιαν Τάιμς», το σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή με την εγκαθίδρυση διοικητικού κέντρου του ΝΑΤΟ στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας, όπου Βρετανοί κομάντος και Γάλλοι πράκτορες εκπαιδεύουν τα μέλη του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (ΕΣΣ). Ανάλογο κέντρο βρίσκεται στη διαδικασία της οργάνωσης, και από την πλευρά της Ιορδανίας, όπου πιθανότατα κύριο ρόλο θα έχουν οι αμερικανικές δυνάμεις, που συγκεντρώνονται εκεί προερχόμενες από το Ιράκ, καθώς η χώρα δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Στόχος είναι να στηριχτεί η δράση του ΕΣΣ για να προκληθεί γενικευμένη εμφύλια σύρραξη, με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να εμφανίζονται και πάλι ως «σωτήρες», όπως στην περίπτωση της Λιβύης, χωρίς να υπάρξει όμως ανάλογη κοστοβόρα συμμετοχή. Στις γραμμές του ΕΣΣ φέρεται να συγκαταλέγονται χιλιάδες λιποτάκτες αλλά πλέον και μισθοφόροι και συμμορίες κοινών εγκληματιών.
Το δημοσίευμα καταλήγει, επικαλούμενο και πάλι Αμερικανούς και δυτικούς αξιωματούχους, ότι «τα σχέδια αυτά δε θα έχουν απαραίτητα την επιθυμητή, για τους εμπνευστές τους, κατάληξη». Και αυτό γιατί ο συριακός στρατός είναι δοκιμασμένος και καλά εκπαιδευμένος, γιατί όσοι εμφανίζονται ως ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν εκφράζουν τους διαδηλωτές στους δρόμους και γιατί οι γειτονικές χώρες Ιράκ, Λίβανος και Ιορδανία δε θα εφαρμόσουν κυρώσεις οπότε δε θα πληγεί σοβαρά η συριακή οικονομία.
Το δημοσίευμα συνέπεσε με την είδηση της αναβολής, χωρίς να ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη αιτία, της προγραμματισμένης για σήμερα συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, που θα εξέταζε την πρόταση της συριακής ηγεσίας ν' αναπτυχθούν Αραβες παρατηρητές με αντάλλαγμα τη μη εφαρμογή των κυρώσεων (που έχουν αποφασιστεί αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη). Επίσης, συμπίπτει με την κατάθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχεδίου ψηφίσματος από τη Ρωσία, όπου ζητείται ο άμεσος τερματισμός της βίας από όλες τις πλευρές στη Συρία και καταδικάζεται η χρήση «δυσανάλογης βίας από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας σε βάρος των διαδηλωτών». ΗΠΑ και Γαλλία καλωσόρισαν τη ρωσική κίνηση, αν και επέκριναν την «τήρηση ίσων αποστάσεων» ανοίγοντας ένα νέο γύρο διαβουλεύσεων.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το λεγόμενο «Εθνικό Συμβούλιο» - που αποτελείται κυρίως από δυνάμεις προσκείμενες στους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους» - πραγματοποιεί από χτες τριήμερο συνέδριο για να «καθορίσει τη στρατηγική του» στην Τυνησία, προφανώς υπό την αιγίδα του εκεί ισλαμιστικού κόμματος «Ενάχντα».






ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νέες αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών - στρατού
Η "αραβικη εξεγερση" των αμερικανων, γινεται κανονικη επανασταση πλεον του λαου
Ο λαος ζηταει πλεον τερματισμο της λιτοτητας και σε απαντηση δεχεται κανονικες σφαιρες
ΚΑΪΡΟ.--
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος πέριξ του κτιρίου του κοινοβουλίου, κοντά και στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου διαδηλωτές συγκρούονταν, χτες, επί ώρες με δυνάμεις του στρατού, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον δύο διαδηλωτές να σκοτωθούν από πυρά και εκατοντάδες άλλοι να τραυματιστούν σοβαρά. Αφορμή για τα επεισόδια στάθηκε η απόπειρα, όπως φαίνεται, του στρατού ν' απομακρύνει εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα καθιστική διαμαρτυρία, ζητώντας την άμεση παράδοση της εξουσίας από το στρατό, τον οποίο κατηγορούν ότι επί της ουσίας διοργάνωσε εκλογές υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να βρει το πρόσχημα να διατηρήσει τα ηνία της χώρας.
Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι πρώτο θύμα της στρατιωτικής παρέμβασης υπήρξε ένας διαδηλωτής, του οποίου η φωτογραφία, αιμόφυρτου και αναίσθητου, έκανε γρήγορα το γύρο της πόλης, με αποτέλεσμα, μέχρι χτες βράδυ, στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις να συμμετάσχουν περισσότεροι από 10.000 νεαροί που έσπευσαν από κάθε γωνιά του Καΐρου. Επίσης, καταγγέλλουν ότι στρατιώτες έφεραν γκλομπς που προκαλούν ηλεκτροπληξία, πυροβολούσαν με κανονικές σφαίρες, ενώ ομάδα αστυνομικών με πολιτικά πετούσε πέτρες στους διαδηλωτές από παρακείμενα κτίρια. Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία πρόσκεινται κυρίως στα κινήματα νεολαίας και δυνάμεις που πρόσκεινται στην αριστερά, που είχαν πρωτοστατήσει και στις διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ.
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αρκέστηκε να δηλώσει ότι όλοι οι τραυματίες μπορούν να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία του στρατού (που έχουν καλύτερο εξοπλισμό). Εκπρόσωποι σχεδόν όλων των πολιτικών δυνάμεων καταδίκασαν τη στάση του στρατού, ενώ σιωπή τηρεί ο νέος μεταβατικός πρωθυπουργός, που έχει εξουσίες Προέδρου, και διορίστηκε από το στρατό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκλογών. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν επίσης για τα νέα σχέδια λιτότητας που ετοιμάζονται.





ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Νέες «αποκαλύψεις» για κακοποίηση παιδιών
ΧΑΓΗ.--
Δεκάδες χιλιάδες παιδιά υπέστησαν σεξουαλική και σωματική κακοποίηση σε καθολικά σχολεία, ορφανοτροφεία, αναμορφωτήρια και άλλα ιδρύματα στην Ολλανδία από το 1945, αναφέρει ανεξάρτητη έρευνα στην οποία μετείχαν 34.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με αυτή, η Καθολική Εκκλησία αποσιώπησε τα περιστατικά για να προστατέψει τη φήμη της και για να μην προκληθεί σκάνδαλο. Πέρασαν πολλές δεκαετίες, με αλλεπάλληλες καταγγελίες, και μόλις τον περασμένο μήνα η Καθολική Εκκλησία της Ολλανδίας αποφάσισε να αποζημιώσει τα θύματα με το χρηματικό ποσό από 5.000 έως 100.000 ευρώ...
Η ανεξάρτητη επιτροπή «Deetman» ερεύνησε 1.800 καταγγελίες για κακοποιήσεις σε καθολικά ιδρύματα, και αναγνώρισε 800 φερόμενους ως δράστες, εκ των οποίων οι 100 παραμένουν εν ζωή. Συνολικά, η επιτροπή υπολογίζει ότι 10.000 με 20.000 παιδιά είχαν κακοποιηθεί σε καθολικά ιδρύματα την περίοδο 1945 - 1981, ενώ από το 1981 έως και σήμερα υπολογίζεται πως χιλιάδες είναι τα θύματα των καθολικών ιερέων.
Είχαν προηγηθεί τα ανάλογα φαινόμενα στο Βέλγιο, στην Ιρλανδία, στη Γερμανία, στην Αυστραλία, στον Καναδά και στις ΗΠΑ και χώρες της Λατινικής Αμερικής.





ΤΟΥΡΚΙΑ - ΗΠΑ
Ισχυροί δεσμοί
ΑΓΚΥΡΑ.--
Τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα, κατά τη χτεσινή επίσκεψή του στην Αγκυρα. Στην ατζέντα της επίσκεψης ήταν η συνεργασία Τουρκίας και ΗΠΑ για την «τρομοκρατία», με στόχο το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ), τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να βοηθά την Τουρκία. Επίσης, συζητήθηκαν οι ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις στη Μέση Ανατολή και τη βόρειο Αφρική. Ο Λ. Πανέτα είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Ισμέτ Γιλμάζ, τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ καθώς επίσης και εκπροσώπους του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Η Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με τις ΗΠΑ





ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Εφθασε η ρωσική βοήθεια
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Μέχρι τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας - ΕΕ χρειάστηκε να φθάσει το ζήτημα της ρωσικής ανθρωπιστικής αποστολής για τους Σέρβους στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, που παρέμενε επί τέσσερις μέρες «εγκλωβισμένη» στα σύνορα λόγω διένεξης της Μόσχας με την αποστολή της ΕΕ στο προτεκτοράτο (EULEX). Η ρωσική βοήθεια κατάφερε να φθάσει χτες στις αποθήκες του σερβικού Ερυθρού Σταυρού στο Σβέτσαν του Βορείου Κοσσυφοπεδίου έπειτα από παρέμβαση του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και εγγυήσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι της EULEX ότι στα αυτοκίνητα συνοδείας του ρωσικού κομβόι των 25 φορτηγών δεν θα επέβαιναν Κοσσοβάροι Αλβανοί αστυνομικοί ή τελωνειακοί.
Ο δήμαρχος του Σβέτσαν Ντράγκισα Μίλοβιτς, καλοσωρίζοντας τον Ρώσο πρέσβη στο Βελιγράδι Αλεξάντερ Κουνούζιν, που ήταν και ο επικεφαλής του κομβόι, επισήμανε ότι η ρωσική βοήθεια «θα βοηθήσει τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους και να ορθώσουν το ανάστημά τους σε παράνομες ενέργειες και στη βία που ασκείται εναντίον τους».





ΗΠΑ
Αρχισε η δίκη του πληροφοριοδότη του WikiLeaks Μάνινγκ απο τους ναζιστες της Pax Americana
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Ξεκίνησε σε στρατοδικείο στη βάση Φορτ Μιντ των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στο Μέριλαντ η προκαταρκτική διαδικασία της δίκης του 23χρονου στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, του πληροφοριοδότη της ιστοσελίδας «WikiLeaks».
Οι δικηγόροι του Μάνινγκ ζήτησαν την εξαίρεση του εισαγγελέα, εκτιμώντας ότι η κατηγορούσα αρχή μπορεί να είναι μεροληπτική, καθώς απέρριψε 36 από τους 38 μάρτυρες κάνοντας δυσκολότερο το έργο της υπεράσπισης.
Ο 23χρονος Μάνινγκ, συνελήφθη το Μάη του 2010 και έκτοτε κρατείται σε αυστηρή απομόνωση, ενώ υπέστη και βασανιστήρια η αποκάλυψη των οποίων οδήγησε σε παραίτηση τον τότε εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π. Τζ. Κρόουλεϊ. Αντιμετωπίζει τουλάχιστον 30 κατηγορίες, μεταξύ άλλων, ότι διαβίβασε στις αρχές του 2010 περισσότερα από 700.000 αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα στον ιστότοπο «Wikileaks» αλλά και το βίντεο που απαθανάτιζε την επίθεση του αμερικανικού στρατού με ελικόπτερα «Απάτσι» σε συνοικία της Βαγδάτης στο Ιράκ, η οποία στοίχισε τη ζωή και σε δύο Ιρακινούς εργαζομένους στο πρακτορείο «Ρόιτερ», το 2007.




ΜΟΣΧΑ.-- Την κατάσχεση 18 δοχείων με το ραδιενεργό υλικό sodium 22 ανακοίνωσε, χθες, η υπηρεσία των ρωσικών τελωνείων, υποστηρίζοντας ότι το ραδιοϊσότοπο εντοπίστηκε στις αποσκευές ενός επιβάτη, ο οποίος αναχώρησε (καθώς οι αρχές δεν πρόλαβαν να σταματήσουν την πτήση) από το διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα με προορισμό την Τεχεράνη. Το συγκεκριμένο υλικό προορίζεται μόνο για ιατρική και φαρμακευτική χρήση και όχι για στρατιωτική αλλά δεν μπορεί να προέλθει παρά μόνο από πυρηνικό αντιδραστήρα. Αυτο που εγείρει σοβαρά ερωτήματα, σε σχεση με την υποθεση, που βρωμαει σκευωρια των ρωσων απο 800 χιλ., ειναι η διαφαινομενη αλλαγη πολιτικης τους σχετικα με το Ιραν, και η προσεγγιση τους στους ναζιστες αμερικανους.
ΛΙΜΑ.-- Την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε κηρύξει πριν από 12 ημέρες στην επαρχία Καχαμάρκα εξαιτίας των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων εναντίον της λειτουργίας του ορυχείου χαλκού και χρυσού Κόνγκα από την αμερικανική εταιρεία Newmont., ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Περού. Η άρση έπεται της ανακοίνωσης της αναστολής των κινητοποιήσεων ενώ αντιπροσωπεία υπουργών αναμένεται την Δευτέρα στην Καχαμάρκα για να συζητήσει το πρόβλημα με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.
ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Επίθεση με χειροβομβίδες εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Καμπούλ πραγματοποιήθηκε χθες στο Αφγανιστάν, χωρίς θύματα, με την επίθεση να αποδίδεται σε μαχητές των Ταλιμπάν και την αστυνομία να δηλώνει ότι αναζητά τους δράστες.






Μαχαίρωσαν ελεγκτή μέσα σε τρένο!
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011, 12:44
Νεαροί στη Βρετανία μαχαίρωσαν αληταρα ελεγκτή υποστηρικτη της εταιριας σε τρένο που ταξίδευε από το Essex στο Λονδίνο, διότι τους ζήτησε να του δείξουν τα εισιτήριά τους, κάτι που οι 18χρονοι ήταν απρόθυμοι να κάνουν.
Ο αληταρας ελεγκτής υποστηρικτης του καπιταλισμου και του ναζισμου βλέποντας την απροθυμία τους να… συνεργαστούν τους ζήτησε να εξέλθουν του τρένου, κάτι που προκάλεσε την μήνιν του ενός, ο οποίος επέστρεψε με ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στον αληταρα ελεγκτή.
Η μπατσαρία διερευνά την υπόθεση.







Μία μέρα αποβολή στον μαθητή που μούντζωσε τους επισήμους
από Μούντζας 14:28, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011
Οι καθηγητές - μέλη του συλλόγου διδασκόντων στο 3ο - νυχτερινό - ΕΠΑΛ Λάρισας συνεδρίασαν χθες και αποφάσισαν την επιβολή ποινής μίας ημέρας αποβολής για τον μαθητή του σχολείου ο οποίος μούντζωσε τους επισήμους στην πρόσφατη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα.
Είχε αποδώσει το παράσημο της ανοικτής παλάμης στους επισήμους κατά την ημέρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.
Τελικά, οι καθηγητές - μέλη του συλλόγου διδασκόντων στο 3ο - νυχτερινό - ΕΠΑΛ Λάρισας συνεδρίασαν χθες και αποφάσισαν την επιβολή ποινής μίας ημέρας αποβολής για τον μαθητή του σχολείου ο οποίος μούντζωσε τους επισήμους στην πρόσφατη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα.
Οπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερίας", στη χθεσινή συνεδρίαση του συλλόγου μετείχε και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ η οποία εξαρχής - όπως και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης του τόπου μας - είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει την ενέργεια του μαθητή, παιδί πολύτεκνης οικογένειας που εργάζεται παράλληλα ως οικοδόμος, τόσο για να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά του, όσο και για να καταφέρει να ολοκληρώσει τη βασική του - τουλάχιστο - εκπαίδευση.
Αξίζει πάντως να επισημανθεί οτι η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων προσπαθεί εύλογα να κρατήσει ίσες αποστάσεις, τόσο από αυτούς που στηρίζουν τον μαθητή, όσο και από εκείνους που θεωρούν οτι ήταν μια ενέργεια που οι κανονισμοί λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας την τιμωρούν.
Είναι χαρακτηριστικό οτι ο σύλλογος διδασκόντων μπορούσε να επιβάλλει μέχρι και 5νθήμερη αποβολή στον μαθητή.







Γιουχάισαν τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011, 11:19
Αναστάτωσε προκλήθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κατοχικος υποστηριχτης της τροικας και των γερμανων, Οδυσσέας Βουδούρης, καθώς τα αίματα άναψαν και λίγο έλλειψε να πιαστούν ακόμα και στα χέρια, Ελληνες πολίτες που εισέβαλαν στην αίθουσα γινόταν η εκδήλωση, με σκατογλυφτρονια και λαμογια τσουτσεκια του Βουδουρη που βρίσκονταν εκεί για να την παρακολουθήσουν.
Όταν ξεκίνησε η εκδήλωση, οι εισερχόμενοι αποδοκίμασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την στάση που έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα όσον αφορά το μνημόνιο. Τα τσουτσεκια και τα λαμογια και τα κατοχικα γλυφτρονια ειχαν το θρασσος κιολας να σηκωθουν και να απαντησουν, και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα όργανα. Οι πολιτες αφου ειπαν αυτα που ειχαν να πουν εναντια στους κατοχικους και την τροικα τους που εχει βουλιαξει στην πεινα τον Ελληνικο Λαο, και αφού αντηλλάγησαν διαφορα λιγοστα «γαλλικά», οι διαμαρτυρόμενοι ελληνες πολίτες αποχώρησαν και η εκδήλωση των κατοχικων γουρουνιων συνεχίστηκε.