Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δευτερα 20 Φεβρουαριου 2012

Νέες προειδοποιησεις απο το Ιράν στους ιμπεριαλιστες για εξαγωγές πετρελαίου
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012, 15:51
Τη στιγμή που αντιπροσωπεία επιθεωρητών της ΙΑΕΑ βρίσκεται στην Τεχεράνη επιχειρώντας διεξάγει έρευνα για το πυρηνικό πρόγραμμα, το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ επανέρχεται στις προειδοποιησεις στους ιμπεριαλιστες για κλείσιμο της στρόφιγγας του πετρελαίου προς την Ευρώπη.
Ο πρόεδρος της ιρανικής Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NIOC) Αχμάντ Γαλεμπανί προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι αν η Ευρώπη συνεχίσει τις «εχθρικές ενέργειες» εναντίον της Τεχεράνης, θα σταματήσουν οι πωλήσεις πετρελαίου και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.



Ισλανδία: Ανάσα από τη διαγραφή δανείων
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012, 14:47
Δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, διέγραψαν οι τράπεζες της Ισλανδίας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της.
Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τα στοιχεία έκθεσης της Ισλανδικής Ένωσης Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (Icelandic Financial Services Association).
«Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε», δήλωσε ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη.
Τα νοικοκυριά του νησιωτικού κράτους βοηθήθηκαν από μία συμφωνία της κυβέρνησης και των τραπεζών, οι οποίες ελέγχονται ακόμη εν μέρει από το κράτος, για τη διαγραφή του χρέους που ξεπερνούσε το 110% της αξίας των κατοικιών. Επιπλέον, απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας θεώρησε παράνομα τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με ξένα νομίσματα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον τα νοικοκυριά να καλύπτουν τις απώλειες (από την υποτίμηση) της ισλανδικής κορώνας. Χωρίς τη διαγραφή του χρέους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λύγιζαν από το βάρος των δανείων τους μετά την εκτόξευση του χρέους στο 240% των εισοδημάτων το 2008.





Πολεμικά πλοία έφτασαν στο λιμάνι Ταρτούς
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012, 11:09
Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία έφτασαν το Σάββατο στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Press TV.
Τα δύο πλοία θα παρέχουν εκπαίδευση στις συριακές ναυτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο σύμμαχες χώρες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο δεν αποκάλυψε την πηγή του.
«Τα πλοία μας πέρασαν τη Διώρυγα του Σουέζ. Είναι δικαίωμα του Ιράν να έχει παρουσία στα διεθνή ύδατα», τόνισε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, Αχμαντ Βαχιντί, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars.






Μαθητές Λυκείου οι χάκερς του υπ.Δικαιοσύνης
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:55
Τρεις μαθητές Λυκείου βρίσκονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πίσω από την πρόσφατη ηλεκτρονική επίθεση (2 Φεβρουαρίου) στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του υπουργείου είχε αναλάβει ακροδεξια ομάδα νεαρών cracker, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene (G.H.S.), οι οποίοι σε μήνυμά τους δήλωναν ψευτικα ότι εκπροσωπούν την οργάνωση Anonymous.
Κατά τις έρευνες που έγιναν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 18χρονος στην Αθήνα, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο ακόμη νεαρούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.
Τα 'λεγε ο Γιωργάκης και δεν τον πιστεύατε:
«Εμείς βάζουμε στόχο το 2015 η Ελλάδα να είναι στις πρώτες στην πληφορική στην Ευρώπη σχολεία»...
(Διευκρίνηση: Η διατύπωση και το συντακτικό είναι όπως ακριβώς το είχε πει)...




Στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή οι Έλληνες πολιτικοί
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, 16:17
Συμπεριφορές που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης και πιθανότατα «θεραπείας», εμφανίζουν οι Έλληνες πολιτικοί που αποτέλεσαν ερευνητικό πεδίο και αντικείμενο επιστημονικής μελέτης ψυχιάτρων.
Στην «πολυθρόνα» των ψυχιάτρων βρέθηκε και εξετάστηκε η οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας.
Ερωτήματα όπως αν το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει, αν οι πολιτικοί μας είναι δίγλωσσοι και αλαζόνες, αν κρύβουν την πραγματικότητα και κατασκευάζουν μια δική τους, απαντήθηκαν καταφατικά.
«Η χώρα διέρχεται μία πολυεπίπεδη και γενικευμένη κρίση ήθους και αξιών και όχι μόνο οικονομική και πολιτική. Αντίπαλοι δεν είναι μόνο "οι κακοί δανειστές", είναι, κυρίως, όλες εκείνες οι πρακτικές που συνειδητά καθοδήγησαν μία ολόκληρη κοινωνία στο σημερινό αδιέξοδο». Αυτό τόνισε ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Ψυχίατρος Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Ο καθηγητής ψυχιατρικής Γιώργος Μουσσάς εκτίμησε, από την πλευρά του, ότι «από ψυχική άποψη το πολιτικό προσωπικό είναι σοβαρά ανεπαρκές και δεν μπορεί να ηγηθεί της κοινωνίας», προσθέτοντας πως «έχει ναρκισσιστική συμπεριφορά, χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα και αρνείται την πραγματικότητα κατασκευάζοντας δική του».
«Οι πολιτικοί μας παρουσιάζονται αναποτελεσματικοί, παρόλο που είναι ευφυείς και μορφωμένοι διότι χαρακτηρίζονται από διγλωσσία, αλαζονεία και εξωπραγματική θεώρηση της πραγματικότητας» είπε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, για να συμπληρώσει ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος που συμμετείχε στη συζήτηση ότι «οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τη διγλωσσία για να αποκομίσουν ψήφους». Ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές η αλήθεια αποκρύπτεται, είπε ο κ. Ασημακόπουλος και γίνεται επιλεκτική θεώρηση της πραγματικότητας.








Financial Times: "Η Ελλάδα είναι η πρώτη αποικία της Ευρωζώνης"
FT: "Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εάν θέλει δημοκρατία"
Διαβάστε τι γράφουν οι Financial Times για την Ελλάδα και τη δημοκρατία
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 20 2012 12:45
"Είμαστε σε ένα σημείο όπου η επιτυχία δεν είναι πλέον συμβατή με τη δημοκρατία", σχολιάζουν οι Financial Times για την Ελλάδα.
Μάλιστα, τονίζει πως η χώρα μας πρέπει να χρεοκοπήσει εάν θέλει δημοκρατία.
Ο αρθρογράφος σημειώνει πως "όταν ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε πρότεινε η Ελλάδα να αναβάλει τις εκλογές ως προϋπόθεση για την παροχή επιπλέον βοήθειας, ήξερα ότι κατά βάθος το παιχνίδι θα τελείωνε σύντομα".
"Κατανοώ", τον Σόιμπλε, προσθέτει ο αρθρογράφος, "καθώς έχει να λογοδοτήσει απέναντι στη Βουλή του", σημειώνοντας δε πως οι διαβεβαιώσεις που ζητούνται από τη χώρα είναι απίστευτα υπερβολικές.
Παράλληλα, σημειώνει πως η ευρωζώνη θέλει να επιβάλλει την επιλογή της στην κυβέρνηση της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας δε την Ελλάδα την πρώτη αποικία της ευρωζώνης.
Τέλος, αναφέρει πως "η ίδια η Γερμανία δεν θα ήθελε να εφαρμόσει αυτά που ζητά από την Ελλάδα" και υπογραμμίζει ότι στο τέλος η ζωή για τους Έλληνες θα γίνει τόσο αφόρητη που η πραγματικότητα θα τους "αναγκάσει" να επιλέξουν μόνοι τους τη χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη.
"Η κα Μέρκελ σίγουρα δε θέλει να πιαστεί επ' αυτοφώρω με μια καπνισμένη κάννη.
Είναι μια στρατηγική επιβοηθούμενης αυτοκτονίας, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ανεύθυνη", καταλήγει.



Το πολιτικό κλίμα στην Γερμανία του 4ου Ραιχ έναντι της Αθήνας και σε επίπεδο πολιτικών ταγών της κυβερνώσας ηγετικής ομάδας εξακολουθεί να είναι προκλητικό με τον Βόλφγκανγκ (το μονοπάτι των λύκων στα ελληνικά) Σόϊμπλε, ο οποίος επιμένει πως στην Ελλάδα οι μισθοί θα έπρεπε να είναι ανάλογοι της Εσθονίας και των άλλων ανατολικών χωρών που βρίσκονται εντός της ΕΕ.
Με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Βαλτικής και τις πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ευρώπης συγκρίνει την Ελλάδα ο υπουργος Οικονομικων του 4ου Ραιχ στραταρχης Βολφαγκ Σόϊμπλε, λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερους μισθούς από αυτές τις χώρες όταν οι χώρες αυτές παροτι φυτοζωουν παραμενουν αποικιες του 4ου Ραιχ, δίνοντας τον τόνο του πώς σκέφτονται και τι περιμένει την Ελλάδα από αύριο.








Στις 18 Ιούνη η δίκη του σ. Γερ. Λιόντου
από eksegersi 17:05, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012
Στις 18 Ιούνη η δίκη του σ. Γερ. Λιόντου
Για τις 18 Ιούνη αναβλήθηκε η δίκη του σ. Γεράσιμου Λιόντου, λόγω της αποχής των δικηγόρων. Αυτή τη φορά οι δυο ψευδομάρτυρες της ΔΙΑΣ εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, συνοδευόμενοι και από τρίτο της τετραμελούς ομάδας. Η πλάκα είναι πως δεν εμφανίστηκαν μόνοι τους, αλλά περιτριγυριζόμενοι από ομάδα δέκα ασφαλιτών και πέντε ένστολων μπάτσων! Ούτε υπουργοί να ήταν! Μα τόσο πολύ φοβούνται;
Θυμίζουμε ότι ο σ. Λιόντος συνελήφθη όταν υπερασπίστηκε τη λειτουργία των γραφείων της «Κόντρας» από τετραμελή ομάδα της ΔΙΑΣ, η οποία τρομοκρατούσε μετανάστες στα σκαλιά των γραφείων, την ώρα που περίμεναν ν’ ανοίξουν. Από τους μπάτσους κατηγορήθηκε για «απείθεια» (ενώ τους είχε δώσει και είχαν κατακρατήσει την ταυτότητά του), ενώ ο εισαγγελέας πρόσθεσε και τη βαριά κατηγορία της «αντίστασης» (βασιλικότερος του βασιλέως).
Ολο το περιστατικό, το οποίο εκτός των άλλων αποκαλύπτει και ρατσιστική συμπεριφορά των μπάτσων προς τους μετανάστες, έχει καταγραφεί και το ηχητικό ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα από την «Κόντρα» το ίδιο κιόλας βράδυ της σύλληψης του συντρόφου μας (βλέπε http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=15852&cat_id=48&pos=4).






Το κρατος εχει κυρηξει ατυπα στρατιωτικο νομο στο Συνταγμα,ενημερωση
από ε 22:55, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012
2 συγκεντρώσεις, η μια βαρετή και η άλλη με πολύ καταστολή
Τα ματ διωχνουν τον κοσμο
Νεο συλλαλητηριο πραγματοποιηθηκε την Κυριακη στο Συνταγμα,απο τις 10.30 κοσμος διαδηλωνε στη Πλ.Συνταγματος.Στο πρωτο καλεσμα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετειχαν γυρω στα 1000 ατομα,ενω στα απογευματινα καλεσματα πηραν μερος πανω απο 5000 χιλιαδες κοσμου.Τα ματ συνεχιζοντας το εργο που αφησαν ανολοκληρωτο στις 12/2, λιγο μετα τις 8,αρχιζαν να σπρωχνουν τον κοσμο που βρισκονταν εξω απο την βουλη και με συνεχη σπρωξιματα,γκλομπιες και δακρυγονα απωθησαν το πληθος προς πανεπιστημιου,στη συνεχεια σημειωθηκε ενα ανελεητο κυνηγητο προς Ομονοια και εξαρχεια,ο κοσμος για ανακοψει την επελαση των ματ,απαντησε με προσωρινη ριψη πετρων για να τους ανακοψει.
Το κάλεσμα των κρατικών συνδικαλιστών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν στις 10:30 αλλά ο κόσμος άργησε να συγεκντρωθεί, έτσι μιά ώρα μετά περίπου 2.000 άνθρωποι είχαν μαζευτεί σε μιά άνευρη και χωρίς ομιλίες συγκέντρωση. H συγκέντρωση μάζεψε κυρίως περαστικό κόσμο και ανθρώπους που πηγαίνανε βόλτα με τα παιδιά τους, παρά οργανωμένους εργαζόμενους από χωρους δουλειάς> Λίγα πανό και μπόλικη βαρεμάρα !