Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακη 19 Φεβρουαριου 2012

Κινητοποιήσεις για την Ελλαδα σε όλη την Ευρώπη και την Αμερικη
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, 09:58
Η παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», «We are all Greeks», έγινε σε πλατείες, έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.
Το κάλεσμα έγινε διαδικτυακά, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!». Ηταν εναντια στις κυβερνησεις που υφαινουν καταρχην την εξοντωση του ελληνικου λαου, καταστρατηγωντας τα δικαιωματα του, για να ακολουθησουν στη συνεχεια και οι αλλοι λαοι.
Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Έλληνας».






Η Κίνα στηρίζει τον Άσσαντ
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, 07:59
Ο υφυπουργός της Κίνας Ζάι Τζουν διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για τη στήριξη του Πεκίνου αναφορικά με τα σχέδιά του να επιβάλλει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
«Η Κίνα στηρίζει την πορεία μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί η Συρία και τα σημαντικά βήματα που έχει ήδη κάνει», είπε ο Ζάι κατά τις συνομιλίες που είχε στην πρωτεύουσα Δαμασκό με τον Ασαντ.
Από την πλευρά του ο Σύρος πρόεδρος είπε στον κινέζο υφυπουργό ότι οι ξένες πιέσεις στη Συρία «αποσκοπούν κυρίως στο να την διχάσουν και να υπονομεύσουν τον ρόλο της στην περιοχή».





Μεγάλη ποσότητα όπλων κατασχέθηκε στην Αλγερία
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, 08:01
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αλγερίας ανακάλυψαν και κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα όπλων, περιλαμβανομένων φορητών πυραύλων επιφάνειας - αέρος, που πιστεύουν ότι εισήλθε στο έδαφος της χώρας από τη γειτονική Λιβύη, είπε πηγή που είναι ενήμερη για το θέμα.
Η ποσότητα των όπλων βρέθηκε στην έρημο, περίπου 60 χλμ. από την περιοχή Ιν Αμενάς, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη.
Η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας της, είπε πως η ανακάλυψη έγινε έπειτα από πληροφορίες που έδωσε λαθρέμπορος που έχει συλληφθεί.
Κατασχέθηκε μια «μεγάλη ποσότητα» όπλων, περιλαμβανομένων φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων που μπορεί να εκτοξεύσει ακόμα και μόνο ένας άνδρας στηρίζοντάς τους στον ώμο του - είναι γνωστοί ως man - portable air defence systems, ή MANPADS, και ορισμένες εκδόσεις τους μπορούν να καταρρίψουν σύγχρονα αεροσκάφη.
Οι δυνάμεις των μισθοφορων των ΗΠΑ είχαν περίπου 20.000 τέτοιους πυραύλους.
«Αυτή η κατάσχεση δείχνει ότι το χάος στη Λιβύη είναι επικίνδυνο για όλη την περιοχή», είπε η πηγή. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών αυτών από την κυβέρνηση στο Αλγέρι.





40.000 Κούρδοι διαδήλωσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, 07:46
Κούρδοι από όλη την Ευρώπη έλαβαν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Κούρδων και του ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Οι διαδηλωτές που φέτος υπολογίστηκαν περίπου στις 40.000 Κούρδους από όλη την Ευρώπη διαδηλώνουν κάθε χρόνο στα μέσα Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο –όπου εδρεύουν διάφορα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα- για να τιμήσουν την επέτειο της σύλληψης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν από τις τουρκικές αρχές στις 15 Φεβρουαρίου 1999.
«Πρέπει να δράσουμε και να σταματήσει η σφαγή του κουρδικού λαού. Η σιωπή είναι υποστήριξη αυτής της πολιτικής», κατήγγειλε ο Τεκινέρ Γιούρτσεβεν από το πολιτιστικό σύλλογο της Μεσοποταμίας του Στρασβούργου.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό τη στενή παρακολούθηση των δυνάμεων για τη τήρηση της τάξης -συμπεριλαμβανομένου ενός ελικοπτέρου- έγινε με απόλυτη ηρεμία χωρίς να σημειωθούν περιστατικά. Ωστόσο, προκάλεσε διακοπές της κυκλοφορίας κατά το μήκος της.






Αντιμνημονιακός παλμός στον Βόλο
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, 14:15
Αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 17:00, από την κίνηση «Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια» και από το ΕΠΑΜ Μαγνησίας στον Βόλο.
Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν αρχικά στον άγαλμα της παραλίας του Βόλου και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί πορεία στους δρόμους της πόλης.