Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακη 26 Φεβρουαριου 2012

Το «Εξπρές του Μεσονυκτίου» στις φυλακές της Τουρκίας
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 09:13
Ανατριχιαστικά στοιχεία απεκάλυψε το ειδησεογραφικό πρακτορείο DIHA για τις συνθήκες κράτησης ανήλικων Κούρδων που έχουν φυλακιστεί για πολιτικά αδικήματα στην τουρκική φυλακή Pozantı στην Μερσίνα .
Κούρδοι ανήλικοι περιγράφουν την κακοποίηση που υφίστανται, την βίαιη και απάνθρωπη μεταχείρηση από άλλους ποινικούς κρατουμένους και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν αυτά που βιώνουν.
Ένας Κούρδος ανήλικος 17 ετών αναφέρει πώς άλλοι ποινικοί κρατούμενοι πέρασαν στο λαιμό τους σκοινιά επιχειρώντας να τους στραγγαλίσουν και τους εξανάγκασαν να φιλούν την τουρκική σημαία αποκαλώντας τους τρομοκράτες και χτυπώντας τους ανελέητα ταυτόχρονα.
Η Didem Gediz Γιατρός του Συμβουλευτικού κέντρου του Δήμου Akdeniz επιβεβαιώνει ότι έχει συναντήσει παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και πως αυτά τα παιδιά έχουν δυσκολία στο να εκφραστούν,δεν εμπιστεύονται τους ανθρώπους και τη ζωή, έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά από ό, τι έχουν περάσει και δεν μπορεί να μοιραστούν τον πόνο τους ακόμη και με τις οικογένειές τους. Η διοίκηση της φυλακής Pozantı αρνείται ότι οι νεαροί έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.






Δημοψήφισμα στη Συρία για το νέο Σύνταγμα
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 08:20
Από τις 07.00 σήμερα το πρωί έχουν ανοίξει τα εκλογικά κέντρα για το δημοψήφισμα που αφορά το νέο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο τώρα εκχωρεί κύρια προνόμια στον αρχηγό του κράτους απαλείφοντας τον κυρίαρχο ρόλο του κυβερνώντος εδώ και μισό αιώνα κόμματος Μπάαθ, όπως μετέδωσε η επίσημη συριακή τηλεόραση.
Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια Σύροι, ηλικίας άνω των 18 ετών, καλούνται στις κάλπες, ωστόσο οι αντικαθεστωτικοί και η στημενη αντιπολίτευση που ελεγχονται απο την CIA και τους αμερικανους ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας αυτής.





Η Ρεπούση, (με το περιβόητο βιβλίο της με τον συνωστισμό της Σμύρνης το 1922 για όσους δεν θυμούνται), κατεβαινει υποψήφια βουλευτής Πειραιά με την δημοκρατικη αριστερα ΔΗΑΡΙ του Κουβέλη!






Λιβύη: Χαίρε ω Χαίρε, Ελευθερία, των Ιμπεριαλιστών!
από *** 11:34, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012
Ο λαός της Λιβύης δεν ξέρει πιο από τα αγαθά που του πρόσφερε η ελευθερία των ιμπεριαλιστών να απολαύσει πρώτο. Μήπως τα γαλλικά Mirage F 1; Σύμφωνα με το ιμπεριαλιστικό σχέδιο πρώτα σας βομβαρδίζουμε-κατεδαφίζουμε και μετά σας εξοπλίζουμε-ανοικοδομούμε, που με ιδιαίτερη επιτυχία εφαρμόστηκε σε Βαλκάνια και Ιράκ, ήρθε η ώρα οι Λίβυοι να γευτούν τα γαλλικά προϊόντα: Mirage F 1 θα πουλήσουν οι Γάλλοι στη Λιβύη απ΄ αυτά που μέχρι το 2014 θα αποσυρθούν από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, εξαιτίας της αντικατάστασης τους από τα αεροσκάφη Rafale.
Να θυμίσουμε ότι τα ίδια αεροπλάνα προμήθευε η «πολιτισμένη και δημοκρατική» Γαλλία και στο καθεστώς Καντάφι, όταν τη δεκαετία του 70, 32 Mirage F1 είχαν παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης. Καθώς όμως γύρισε ο τροχός και ο Καντάφι μετατράπηκε από λαοπρόβλητος ηγέτης σε τρομοκράτη, λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στην βορειοαφρικανική χώρα το 1988 μετά την βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της Pan Am πάνω από το Lockerbie της Σκωτίας, τα αεροσκάφη αυτά υπέφεραν από ελλείψεις ανταλλακτικών και υποστήριξης γενικότερα. Όταν το 2005 ο Καντάφι έγινε ξανά αποδεκτός από τη Δύση, προχώρησαν σε άρση του εμπάργκο και οι γαλλικές εταιρείες Thales και Safran υπέγραψαν συμφωνία με την Λιβυκή Αεροπορία ύψους 100 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό 12 αεροσκαφών Mirage F1. Από τότε το πρόγραμμα έμεινε σε εκκρεμότητα και σήμερα η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει την επανέναρξη της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Δεύτερον, οι Λίβυοι θα μπορέσουν ανεμπόδιστοι να χαράξουν το μέλλον τους.
Λάθος, οι κυρώσεις της Δύσης προς τη Λιβύη συνεχίζονται και το καθεστώς κηδεμονίας διαιωνίζεται. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με γραπτή πρότασή του προς το Κογκρέσο τάχθηκε υπέρ μιας ετήσιας παράτασης του νομικού πλαισίου, που επιτρέπει τις κυρώσεις κατά της Λιβύης. Αιτιολογώντας, ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ότι συγγενείς του Μουάμαρ Καντάφι, ή μέλη του 42χρονου καθεστώτος του «δεν πρέπει να βρεθούν σε θέση να βλάψουν αμερικανικά συμφέροντα, να υπεξαιρέσουν αμερικανικά αγαθά, ή να κάνουν άλλες καταχρήσεις». «Χαλαρώνουμε πάντως τις κυρώσεις, επειδή έχουν μεσολαβήσει πολυάριθμες θετικές εξελίξεις στη Λιβύη, μεταξύ των οποίων η πτώση του ίδιου του Καντάφι και της κυβέρνησής του» αναφέρεται στην πρόταση αυτή. «Με τη νέα κυβέρνηση στη Λιβύη συνεργαζόμαστε στενά, όπως και με τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό να χαλαρώσουμε τις κυρώσεις σε βάρος λιβυκών οργανισμών» προσθέτει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, που έγινε για τα ΜΜΕ.
«Όμως» σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «η κατάσταση στη Λιβύη αποτελεί ασυνήθη και δυσανάλογη απειλή για την αμερικανική κρατική ασφάλεια των ΗΠΑ» σύμφωνα με τη φρασεολογία στην κείμενη σχετική νομοθεσία.
Τρίτον, η ποιότητα της δημοκρατίας που απολαμβάνει ο λαός της Λιβύης. Καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ φυλών, μεταξύ οπαδών του Καντάφι και του νέου καθεστώτος, αλλά και μεταξύ ομάδων που διεκδικούν μερίδιο της εξουσίας και του ελέγχου του στρατού συνεχίζονται, γιορτάστηκε πρόσφατα η επέτειος της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Καντάφι. Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η υπόσχεση του επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης, Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ, ότι θα δώσει σκληρή απάντηση σε οποιονδήποτε απειλήσει την εθνική ασφάλεια στη διάρκεια των εορτασμών της Παρασκευής. Στην Τρίπολη δε είχαν στηθεί σημεία ελέγχου, προκειμένου να αποτραπούν πιθανές επιθέσεις. Οι Αρχές και πρώην εξεγερμένοι μοίραζαν, επίσης, φυλλάδια, τα οποία προειδοποιούσαν τους πολίτες να μην πραγματοποιήσουν επιθέσεις: «Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τον θαμμένο άνδρα (τον Καντάφι), αλλά μπορούμε να σας στείλουμε σε εκείνον»!
Ποιος τελικά θα σώσει τους λαούς από τους «Απελευθερωτές και τους Διασώστες»;






Παλαιστίνια που είχε απελευθερωθεί κάνει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη για τη νέα σύλληψή
από ***** 0:12, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012
Παλαιστίνια που είχε απελευθερωθεί κάνει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη για τη νέα σύλληψή της. Νεαρός Παλαιστίνιος νεκρός, συγκρούσεις με τραυματίες στην κηδεία του. Συγκρούσεις στο Τέμενος του Αλ Άκσα. Χιλιάδες διαδηλώνουν για τον τερματισμό των εποικισμών στη Χεβρώνα. Παλαιστίνια συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε κατηγορούμενη ότι προσπάθησε να μαχαιρώσει στρατιώτη.
Η Χανάα Σάλαμπι, η οποία προσφάτως είχε απελευθερωθεί κατά τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, ξεκίνησε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη για την επανασύλληψή της και την διοικητική κράτησή της.
Η δικηγόρος Σιρίν Ιράκι, δήλωσε ότι η Χανάα, από το χωριό Μπουρκίν στην επαρχία της Τζενίν, ξεκίνησε απεργία πείνας από τότε που ξανασυνελήφθη, πριν από μια βδομάδα.
Σε δήλωσή της την Πέμπτη, μετά που επισκέφθηκε την Χανάα στο κελί της, είπε ότι η Χανάα υπέστη εξευτελισμό και ξυλοδαρμό από τους ισραηλινούς στρατιώτες μπροστά στην οικογένειά της.
Η δικηγόρος δήλωσε ότι η Χανάα κρατείται υπό διοικητική κράτηση και την έχουν πετάξει σε ένα κελί απομόνωσης, στη φυλακή Σαρόν, από τις 16/2.
Η Σιρίν είπε ότι η κατάσταση της υγείας της Χανάα ήταν άσχημη και ότι η διοίκηση της φυλακής την απείλησε ότι θα τη μεταφέρουν στην πτέρυγα των Ισραηλινών κρατουμένων για δολοφονίες, στη φυλακή της Ράμλε, εάν δε σταματήσει την απεργία πείνας.
Σύμφωνα με το Addameer, στη Σάλαμπι επιβλήθηκε νέα διοικητική κράτηση έξι μηνών.
Την 1η Φεβρουαρίου υπήρχαν 309 διοικητικά κρατούμενοι, αλλά έκτοτε ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί.





24 τόνοι πατάτες σε 4 ώρες, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
από ** 16:05, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012
...και παρήγγειλαν ακόμη 34 για την επόμενη βδομάδα. Ενα εγχείρημα που αξίζει να βρει μιμητές παντού
Είναι σίγουρο, πως παρόμοιες σκέψεις για την αγορά προϊόντων κατευθείαν από τον παραγωγό, τις έκαναν στο παρελθόν κι άλλοι. Στην Κατερίνη, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, απλά την υλοποίησαν, και μάλιστα, με τον πιο άψογο τρόπο!
Χθες, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί και επί 4 ώρες, 533 οικογένειες με εκατοντάδες οχήματα, κατέκλεισαν το πάρκινγκ των δικαστηρίων Κατερίνης και χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα, αγόρασαν 24 τόνους πατάτες, απευθείας από τον παραγωγό, στην ελκυστική τιμή των 0,25 € το κιλό.
Τα πάντα είχαν οργανωθεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια: Περίπτερο ενημέρωσης, έλεγχος παραγγελιών, ρυθμιστές κυκλοφορίας, παρκαδόροι, μεταφορείς, βοηθοί για ηλικιωμένους, υπεύθυνοι καθαριότητας κλπ. Όλα πήγαν καλά! Εκτός από μία μικρή λεπτομέρεια: Οι πατάτες δεν έφτασαν για όλους! Δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που προσήλθαν στο χώρο διανομής και ζήτησαν να αγοράσουν πατάτες, χωρίς να έχουν παραγγείλει.
Έτσι, πριν ακόμη ξεκινήσει ο παραγωγός το ταξίδι της επιστροφής για το Νευροκόπι, οι εθελοντές της Πιερίας έδιναν την επόμενη παραγγελία: δύο φορτηγά πατάτες (35 τόνους) για το επόμενο Σάββατο 3 Μαρτίου. Αυτή τη φορά από δύο παραγωγούς.
Η ημέρα για την ομάδα που συμμετείχε στην οργάνωση της δράσης ήταν κουραστική. Όμως, κανείς δεν παραπονέθηκε! Όλοι, με το χαμόγελο στα χείλη, δούλεψαν επί 4 ώρες υπομονετικά και κέρδισαν το στοίχημα. Βέβαια, ούτε η ομάδα αυτή δεν θα ήταν αρκετή από μόνη της για να υλοποιήσει την «καλή ιδέα». Οι βασικοί πρωταγωνιστές της χθεσινής μέρας ήταν οι 533 οικογένειες, οι οποίες στήριξαν τη δράση γυρίζοντας επιδεικτικά την πλάτη στα Super Market: «Μπορούμε και μόνοι μας» έλεγαν οι πολίτες, φεύγοντας από το πάρκινγκ των δικαστηρίων, κρατώντας περήφανοι στα χέρια ένα ελληνικό προϊόν, άριστης ποιότητας, το οποίο κατάφεραν να το αγοράσουν στο 1/3 της τιμής που πωλείται στην αγορά.
Ο παραγωγός πληρώθηκε cash και έφυγε από την Κατερίνη έχοντας στην τσέπη του ζεστό χρήμα αντί της άχαρης 6μηνη επιταγής του μεσάζοντα και βεβαίως μια νέα παραγγελία για την επόμενη εβδομάδα.
Το βράδυ της ίδιας μέρας 25.02.2012, στις 22:00, ξεκίνησαν και πάλι οι παραγγελίες μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα στη Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Οι τελευταίες γραμμές αυτής της επιστολής γράφονται περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Ξημερώνει Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012. Τα Super Market είναι κλειστά. Κι όμως, οι πολίτες της Πιερίας αγοράζουν πατάτες! Πριν λίγο κατατέθηκε η 156η παραγγελία. Ήδη 14,5 τόνοι έχουν προπουληθεί και πολύ φοβάμαι, πως κι αυτή τη φορά οι πατάτες δεν θα φτάσουν.
Οι δύο παραγωγοί, για να ευχαριστήσουν τους πολίτες της Κατερίνης, θα χαρίσουν το επόμενο Σάββατο 1 τόνο πατάτες στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» , στους «Αλληλέγγυους» της πολυσχιδούς Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας