Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Δευτερα 27 Φεβρουαριου 2012

Εφαρμογή μισθών Ελλάδας από Γάλλους
Το ελληνικό "παράδειγμα" φαίνεται πως αρχίζει να εξαπλώνεται. Οι μισθοί των Ελλήνων αποτέλεσαν πρότυπο στην Air Mediterranee
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 27 2012 10:26
Η γαλλική εταιρεία Air Mediterranee απολύει τους υπαλλήλους της και τους προτείνει επαναπρόσληψη στη θυγατρική της στην Ελλάδα με ελληνικές φυσικά απολαβές.
Η πρόταση αυτή, όπως έγινε γνωστό από συνδικάτο το Σάββατο, έγινε σε 30 εργαζομένους της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας.
O Denis Roumier από το συνδικάτο πιλότων SNPL χλεύασε την πρόταση, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της Air Mediterranee είναι ήδη οι χαμηλότερα αμειβόμενοι συγκριτικά με τους συναδέλφους τους στη Γαλλία.
Επισήμανε μάλιστα πως οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σημειώματα απόλυσης εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Έτσι, οι αποδοχές ενός πιλότου από 6.000 ευρώ θα μειωθούν σε 3.700 ευρώ, ενώ των αεροσυνοδών, των οποίων ο βασικός μισθός είναι γύρω στα 1.300 ευρώ, θα πέσει στα 900 ευρώ.
Η διοίκηση της Air Mediterranee ανακοίνωσε ένα πλάνο 85 απολύσεων τον περασμένο Δεκέμβριο, στηρίζοντας την απόφαση στον ανταγωνισμού από τις ανατολικές ευρωπαϊκές αερογραμμές.
Η Air Mediterranee, που ξεκίνησε το 1997, απασχολεί 500 περίπου εργαζομένους κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου.
Στην ελληνική θυγατρική της Hermes Airlines, που προτείνεται σε ορισμένους, υπάρχει διαθέσιμο μόνο ένα αεροσκάφος, όταν η γαλλική εταιρεία έχει στο στόλο της δέκα.
Ωστόσο, αναμένεται ότι εντός του χρόνου θα αποκτήσει περισσότερα, δεδομένων και των σχεδίων της διοίκησης για μείωση του μισθολογικού κόστους.







Handelsblatt: Τόσο καλός πελάτης όσο η Ελλάδα δε βρίσκεται
Δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας υπενθυμίζει πως η εξοπλιστική βιομηχανία της χώρας θησαύρισε από την Ελλάδα
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 26 2012 21:02
Η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία θησαύρισε κατά το παρελθόν από παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα Handelsblatt.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:
"Όποιος θέλει να δει τα πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα της Ευρώπης, θα πρέπει να επισκεφτεί την Ελλάδα.
Ακόμη και το 2008 η ελληνική κυβέρνηση παρήγγειλε 170 άρματα Leopard 2, η παραγγελία ύψους 1,7 δις ευρώ δόθηκε στην Krauss Maffei Wegmann στο Μόναχο.
Και ο στόλος υποβρυχίων της Ελλάδας είναι πρώτης τάξεως: για 1,6 δις ευρώ οι εταιρίες HDW και Ferrostaal παρέδωσαν στην Ελλάδα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 209".
Και αν αυτά ακούγονται κάπου φυσιολογικά, η συνέχεια είναι διαφορετική, προς το χειρότερο, ενώ γίνεται λόγος και για την Ελλάδα η οποία δεν πρόκειται αλλά έχει ήδη χρεοκοπήσει.
"Διαπραγματεύσεις για 48 Eurofighter με την εταιρία EADS Cassidian ακυρώθηκαν, όταν κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. "Το πάρτι τελείωσε", έτσι εξέθεσε την κατάσταση Γερμανός μάνατζερ στα εξοπλιστικά ζητήματα.
Όντως το πάρτι τελείωσε, αφού μέσα στην περασμένη δεκαετία η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία επωφελήθηκε ιδιαιτέρως από την αλόγιστη αγορά εξοπλισμού στην Νότια Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης Sipri, προ πάντων οι προμήθειες σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία κατέστησαν τη Γερμανία Τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο.
"Τώρα το καραβάνι συνεχίζει γι’ αλλού, ο κλάδος αναζητά νέες αγορές. Η KMW και η Rheinmetall ελπίζουν στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Βραζιλία. Η EADS Cassidian "ποντάρει" επίσης στη Μέση Ανατολή και στην Ινδία. Όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν καλά ένα πράγμα: ένας τόσο καλός πελάτης όπως την Ελλάδα σπάνια βρίσκεται".
Kostas Kostas-
Αυτό μας ήθελαν στην Ευρώπη τους, ΚΑΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ. Όχι ισότιμο μέλος και άλλες τέτοιες μπαρούφες. Χρηματοδότησαν και 5 προγράμματα για να αναδειχθεί το "κοινωνικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης", αλλά αυτά που έχουμε δώσει, αυτά που έχουμε αγοράσει σαν πελάτες είναι απείρως περισσότερα.
Σαββας Χατζηπανηγυρης
Eχουν δικιο αλλα τη διαφορα θα τη δουν ακομα περισσοτερο οταν θα γενικευθη η μη αγορα των γερμανικων προοιοντων απο τα σουπερ μαρκετ.Κατι που ειδη εχει αρχιση. Μεχρι τωρα οι εισαγωγες των προοιοντων τους εχουνμειωθη κατα 6,1 δις.Και ακομα ειναι η αρχη.
alsfikas
Γιατί να πεις ότι πληρώναμε και παίρναμε, εμείς πληρώνουμε και δεν μας δίνουν τίποτα, πληρώνουμε μπαταρισμενα αχρηστα υποβρύχια, χαλασμένα ελικόπτερα, tanks χωρίς πολεμοφόδια, τα οποια είναι απαραίτητα όλα, όμως πληρώνουμε χωρίς να παίρνουμε αυτο που πληρωνουμε.





«Σιδερένια γροθιά» κατά διαδηλωτών στη Σαουδικη Αραβια
Με αφορμή το κήρυγμα ενός σεΐχη στην πόλη Αλ Κατίφ της ανατολικής επαρχίας, ο οποίος έκανε κριτική στην κυβέρνηση για την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στην περιοχή, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απειλεί ότι «οι σαουδαραβικές δυνάμεις Ασφάλειας θα αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις με αποφασιστικότητα, βία και με σιδερένια γροθιά». Κατηγορεί τους διαδηλωτές για «τρομοκρατία», ότι αυτοί πρώτοι επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις, ακόμη και με όπλα, και ότι υποκινούνται από μια «ξένη δύναμη», εννοώντας το Ιράν.
Η ανατολική επαρχία διαθέτει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη χώρα και ο πληθυσμός της είναι στην πλειοψηφία Σιίτες (το κυρίαρχο δόγμα είναι το σουνιτικό στην πιο συντηρητική του εκδοχή), που διαμαρτύρονται ότι υφίστανται διακρίσεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν εμπόδια και δυσκολίες να προσληφθούν σε κρατικές θέσεις, να γίνουν δεχτοί στα πανεπιστήμια και να προσευχηθούν δημόσια.
Παρά τη βία και την τρομοκρατία που χρησιμοποιεί η σαουδαραβική μοναρχία για να καταστείλει κάθε φωνή διαμαρτυρίας στη χώρα, ο άνεμος των λαϊκών εξεγέρσεων που ξέσπασαν στον αραβικό κόσμο προκάλεσε τις πρώτες διαδηλώσεις για μεταρρυθμίσεις το Φλεβάρη του 2011 και στην ανατολική επαρχία.Το καθεστώς τις αντιμετώπισε με άγρια καταστολή και αστυνομοκρατία, γεμίζοντας την επαρχία με αστυνομικά μπλόκα και περίπολα. Και ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 7 νεκροί διαδηλωτές, οι 2 μέσα στο Φλεβάρη στην πόλη Κατίφ, από τα πυρά της αστυνομίας, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών δείχνει «ψηλό βαθμό επαγγελματισμού, μεγάλη αυτοσυγκράτηση και απαντά μόνο με αυτοάμυνα όταν δέχεται επιθέσεις από ταραχοποιούς».
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς εννοεί την «τρομοκρατία» η σαουδαραβική μοναρχία είναι η περίπτωση του σαουδάραβα Said bin Zeghair, καθηγητή σε ισλαμικό πανεπιστήμιο του Ριάντ, ο οποίος από χρόνια μάχεται υπέρ των αστικοδημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Ο άνθρωπος αυτός αθωώθηκε από δικαστήριο του Ριάντ στις 19 Φλεβάρη, αφού έμεινε 5 χρόνια στη φυλακή κατηγορούμενος ότι υποστήριζε την ιδεολογία της Αλ Κάιντα. Ο ίδιος είχε φυλακιστεί για πρώτη φορά το 1995 και αφέθηκε ελεύθερος μετά από 9 χρόνια χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες ή να παραπεμφθεί σε δίκη.
Η σαουδαραβική μοναρχία χρησιμοποιεί τη θρησκεία ως όπλο στον ανταγωνισμό της με το Ιράν για να αυξήσει την επιρροή της στην περιοχή και να καταστείλει κάθε φωνή διαμαρτυρίας στο εσωτερικό. Ετσι λοιπόν, από τη μια στέλνει στρατεύματα στο Μπαχρέιν για να βοηθήσει τη σουνιτική δυναστεία των Αλ Καλίφα να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση του πλειοψηφούντος σιιτικού πληθυσμού, και από την άλλη υποστηρίζει την ανατροπή του Καντάφι και του Ασαντ, συμμάχων του ιρανικού καθεστώτος.






Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι είναι οι Έλληνες;
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 11:34
«Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός της Ευρώπης». Η παραδοχή αυτή είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή, καθώς, όπως φαινόταν σε μία από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του κόσμου, το News Magazine του BBC, το βράδυ της Κυριακής το σχετικό άρθρο είχε φτάσει αισίως στη δεύτερη (!) θέση των άρθρων με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα.
Χιλιάδες ήταν οι αναγνώστες που έσπευσαν να διαβάσουν το άρθρο, ενώ τα σχόλια ξεπερνούσαν τα 400. Κάποιοι αναγνώστες μάλιστα αναγνώριζαν ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι αυτός που ευθύνεται για την κρίση χρέους, αλλά τα «μεγάλα συμφέροντα».
Το άρθρο παρουσίασε μία έρευνα του ΟΟΣΑ, στην οποία αποδεικνυόταν ότι οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, αλλά στην πραγματικότητα εργάζονται κατά 40% περισσότερο από τους Γερμανούς.
Ένας μέσος Έλληνας εργάτης δουλεύει 2.017 ώρες κατά μέσο όρο ετησίως, ενώ ένας Γερμανός δουλεύει περίπου 1,408 ώρες. Η Ελλάδα έρχεται δεύτερη στη λίστα με τις περισσότερες εργατοώρες, αμέσως μετά τη Νότιο Κορέα, ενώ τελευταία στον εν λόγω κατάλογο κατατάσσεται η Ολλανδία με περισσότερες από 1.300 ώρες.
Βέβαια, αυτό θα μπορούσε, εν μέρει, να εξηγηθεί, καθώς οι Έλληνες δικαιούνται λιγότερες διακοπές, άδειες ασθενείας και μητρότητας. Επίσης, η οικονομία της Ελλάδας φιλοξενεί πολλούς μικροεπιχειρηματίες και αγρότες που δουλεύουν σε δικά τους μαγαζιά και χωράφια πολλές ώρες.
Επιπλέον, στη Γερμανία υπάρχουν περισσότεροι εργάτες μερικής απασχόλησης απ’ό,τι στην Ελλάδα, αλλά, ακόμα και αν υπολογίζεις μόνο τους εργαζόμενους πλήρους ωραρίου, πάλι οι Έλληνες δουλεύουν 10% περισσότερο!





Προπηλακισμός βουλευτή και στις Φέρες
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 14:34
Κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης στις Φέρες στον Νομό Έβρου, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργος Ντόλιος προπηλακίστηκε από έναν συνταξιούχο την ώρα που παρακολουθούσε την εκδήλωση.
Ο ηλικιωμένος άνδρας επιτέθηκε με την πατερίτσα του κατά του βουλευτή και το συμβάν έληξε άμεσα με την παρέμβαση της αστυνομίας. Τελικά ο συνταξιούχος δεν συνελήφθη, ενώ ο βουλευτής δεν τραυματίστηκε.




Κούλουμα με αποδοκιμασίες για τον Πλακιωτάκη
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 14:13
Αποδοκιμάστηκε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας από πολίτες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, που επέλεξε να πιει παρέα με ξενοδόχους τον καφέ του σε καφετέρια στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, 50 μέτρα από την υπό κατάληψη Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.
Αμέσως πολίτες που βρισκόταν στην πλατεία και πολίτες από την κατάληψη της Αντιπεριφέρειας έσπευσαν και εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για τη στάση του βουλευτή που ψήφισε το νέο μνημόνιο. Ο κ. Πλακιωτάκης φυγαδεύτηκε από τη συνοδεία του με το βουλευτικό αυτοκίνητο μέσα από τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου.





Γιούχαραν τον Τόλκα
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 21:40
Επεισοδιακή ήταν η έξοδος για φαγητό του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Άγγελου Τόλκα, στη Νάουσα.
Ομάδες αντιεξουσιαστών εντόπισαν τον βουλευτή να γευματίζει σε κεντρική ταβέρνα της πόλης και άρχισαν να τον γιουχάρουν, «στολίζοντας» αυτόν και την παρέα του με κοσμητικά επίθετα.
Ενώ συνεχιζόταν το γιουχάισμα για 40 λεπτά, τα άτομα που τον αποδοκίμαζαν άρχισαν να τρώνε και να πίνουνε από το... φτωχικό του γεύμα.
Τελικά επενέβησαν άνδρες της προσωπικής του φρουράς και αποχώρησε…