Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τριτη 28 Φεβρουαριου 2012

Το κίνημα της πατάτας σαρώνει τους μεσάζοντες
Διαβάστε πώς εξελίσσεται το κίνημα της πατάτας στην Ελλάδα. Νέα διάθεση χωρίς μεσολαβητές το Σάββατο. Ποιες πόλεις ετοιμάζονται να μπουν στο παιχνίδι
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 27 2012 22:02
Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ως απάντηση στην αισχροκέρδεια, φαίνεται ότι εξελίσσεται σε ασπίδα για τους πολίτες που υποφέρουν από τις περικοπές και την ακρίβεια.
Πολίτες από την Κατερίνη συνεχίζουν την παράκαμψη των μεσαζόντων στην αγορά πατάτας, μετά την μεγάλη ανταπόκριση που είχε η κίνησή τους την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, μετά τη διάθεση 24 τόνων πατάτας, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην Κατερίνη, 1.110 οικογένειες από την Κατερίνη παρήγγειλαν -σε χρόνο ρεκόρ- άλλους 75 τόνους πατάτες (τρία φορτηγά). Η παράδοση θα γίνει το Σάββατο, 3 Μαρτίου.
"Χρειάστηκαν μόλις 20 ώρες για να παραδώσουν οι 1.110 οικογένειες τις παραγγελίες τους -μέσω διαδικτύου- και από την Τρίτη, άλλοι δύο παραγωγοί από το Νευροκόπι Δράμας, θα αρχίσουν να συσκευάζουν τα 3.500 τσουβάλια πατάτες, που πρόκειται να πουληθούν το επόμενο Σάββατο, 3 Μαρτίου, στην Κατερίνη", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.
Στο μεταξύ, μέλη της "Οικολογικής Ομάδας Βέροιας", σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, αποφάσισαν, μέχρι την 15η Μαρτίου, την πρώτη διάθεση πατάτας και στην πόλη της Βέροιας με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή.
"Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος και Λάρισα βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά για να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι Δράμας, για να ευχαριστήσουν τους πόλίτες που στηρίζουν τα προϊόντα τους, θα διαθέσουν δωρεάν 2 τόνους πατάτες στο "Κοινωνικό Παντοπωλείο" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.





Η μπατσαρια με την ονομασια "Αντάρτικο Πόλεων" πίσω από τη βόμβα στο Μετρό
Η φασιστικη οργάνωση που εφτιαξε η μπατσαρια σε συνεργασια με την ΕΥΠ κατα εντολη της τροικα του Παπαδημιου του Αντωνακη του Γιωργακη και του χοντροευαγγελου, "Αντάρτικο Πόλεων", πίσω από την τοποθέτηση βόμβας στο Μετρό στο Αιγάλεω. Διαβάστε τι είπε άγνωστος μπατσος φασιστας ο οποίος τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 27 2012 15:11
Η φασιστικη πλασματικη οργάνωση της μπατσαριας και των χαφιεδων της ΕΥΠ "Αντάρτικο Πόλεων" ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος δεν εξερράγη στο Μετρό.
Άγνωστος μπατσος φασιστας, τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.
"Παίρνουμε από την οργάνωση αντάρτικο πόλεων, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη βόμβα στο μετρό θα γίνουν και νέες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε τηλεφώνημα με το ίδιο περιεχόμενο και στο ΣΚΑΪ, ωστόσο η αυθεντικότητα των τηλεφωνημάτων εξετάζεται. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προκήρυξη για την ενέργεια.
Ο εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.




Συμφωνα με το Wikileakes, κατευθηναν την Ελλαδα στο ΔΝΤ απο τον Ιουλιο του 2009! Εγγραφα της Straford της εταιρειας-βιτρινα της CIA! Το εχει επιβεβαιωσει και ο Ντομινικ Στρος Καν, οτι ειχε κονε με τον Γιωργακη για να μας χωσει στο ΔΝΤ!





Το τσουνάμι από το facebook φτάνει σημερα στο Σύνταγμα
Η σελίδα που συσπείρωσε τον κόσμο κατά του νέου νομοσχεδίου για την Υγεία, το πλήθος των σχολίων και η σημερινη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Σάλο έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία μιας αγανακτισμένης μητέρας να στήσει σελίδα στο facebook με τίτλο «Όχι στα φάρμακα - δολοφόνους που προωθεί η Τρόικα & η κυβέρνηση».
Η οργή της ξεχείλισε, όταν συνειδητοποίησε πως με το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία και ειδικότερα με τη ρύθμιση περί δραστικής ουσίας (να μην χορηγούνται, δηλαδή, επώνυμα φάρμακα στους ασθενείς, αλλά να συνταγογραφείται μόνο η ουσία και ο φαρμακοποιός να τούς χορηγεί το φθηνότερο της αγοράς) κινδυνεύει σε λίγες μέρες να μην βρίσκει τα φάρμακα που κρατούν στη ζωή το παιδί της!
Σε λίγες μόνο ώρες, στη σελίδα δήλωσαν τη συμμετοχή και τη συμπαράστασή τους εκατοντάδες Ελληνες πολίτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας. Η σελίδα γέμισε από σχόλια εξίσου αγανακτισμένων πολιτών που βλέπουν, μετά τους μισθούς, τις συντάξεις, τις περιουσίες τους και την εθνική τους κυριαρχία, να χάνουν και την υγεία τους, στο βωμό ενός χρέους που δε δημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά οι πολιτικοί τους, κλέβοντας και σπαταλώντας.
Γράφουν ότι θεωρούν ύποπτη την επιμονή της τρόικα να μας ταΐζει φάρμακα-δολοφόνους, που θα παρασκευάζονται στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και ποιος ξέρει πού αλλού, κάτω από ποιες συνθήκες και ποιον ποιοτικό έλεγχο. Η πρωτοβουλία έκανε σύντομα τον γύρο του Internet χάρη και στην δημοσιότητα που δόθηκε από πολλά websites, ενώ δημοσιοποιήθηκε και από πολλούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.
Εκτός από τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει, εξαιτίας της ρύθμισης περί δραστικής ουσίας, να αρχίσουν οι εισαγωγές πάμφθηνων φαρμάκων από χώρες του Τρίτου Κόσμου, αμφιβόλου ποιότητας, η ΠΕΦ υπογραμμίζει και ένα δεύτερο σημαντικό ζήτημα, που έχει να κάνει με το τελικό οικονομικό όφελος από την συγκεκριμένη ρύθμιση.
Κι αυτό γιατί πολλές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα αναγκασθούν να βάλουν λουκέτο, οδηγώντας έτσι χιλιάδες υπαλλήλους στην ανεργία και στερώντας από το κράτος πολύτιμες εισφορές κ.λπ.
Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, η συγκεκριμένη ρύθμιση μόνο ζημιά κάνει στην ελληνική οικονομία, αφού υπολογίζεται ότι για κάθε 100 ευρώ που γλιτώνει το ελληνικό Δημόσιο από τα φθηνότερα (και αμφιβόλου ποιότητας, μην το ξεχνάμε) φάρμακα, την ίδια στιγμή θα χάνει 140 ευρώ από τους φόρους που θα εισέπραττε από τις φαρμακοβιομηχανίες (οι οποίες θα έχουν αναγκαστεί να βάλουν λουκέτο, αφού δε θα μπορούν πια να πουλήσουν τα υψηλής ποιότητας σκευάσματά τους).
Σα να μην έφτανε αυτό, το ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλλει επιπλέον 30 ευρώ σε επιδόματα ανεργίας για τους πρώην εργαζόμενους των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, οι οποίοι θα έχουν μείνει στο δρόμο. Αρα; Για να γλιτώσουμε 100 ευρώ, θα χάνουμε 170 ευρώ! Ο απόλυτος παραλογισμός… Και, βέβαια, οι ξένες πολυεθνικές των φθηνών made in India σκευασμάτων, αφού θα καταφέρουν να εξαφανίσουν τον ανταγωνισμό και να αυτοανακηρυχθούν σε μονοπώλιο, θα εκτοξεύσουν τις τιμές των φαρμάκων τους, με συνέπεια και η τελική φαρμακευτική δαπάνη να εκτοξευθεί!
Όπως είναι λογικό, όλα τα παραπάνω προκάλεσαν τσουνάμι αντιδράσεων των πολιτών στο Internet, και με όχημα την σελίδα της αγανακτισμένης μάνας στο Facebook, δεν άργησε να διοργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για σημερα το απόγευμα στις 18:00.
Αιχμή του δόρατος των αγανακτισμένων πολιτών θα είναι το προηγούμενο της Ιταλίας, όπου όταν η κυβέρνηση πήγε να περάσει παρόμοια διάταξη, η υπόθεση κατέπεσε στην Δικαιοσύνη.








Βρετανία: Απομάκρυναν τα μέλη του «Occupy London»
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012, 02:28
Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης η απομάκρυνση των διαδηλωτών που ανήκουν στο κίνημα «Occupy London» από τον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, τοπική ώρα (02:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) δυνάμεις της Μπασκιναρίας έκαναν την εμφάνισή τους μπροστά από τον καταυλισμό και κάλεσαν τους διαδηλωτές να μαζέψουν τις σκηνές που είχαν στηθεί στο σημείο και να αποχωρήσουν οικειοθελώς. Τα περισσότερα μέλη του κινήματος ακολούθησαν τις προτροπές των μπατσων, με την ατμόσφαιρα να παραμένει σε γενικές γραμμές ήρεμη παρόλο που ορισμένοι από τους διαδηλωτές δημιούργησαν οδοφράγματα από ξύλινα αντικείμενα.
Ωστόσο, δεν έλειψαν οι αναφορές για ορισμένες συλλήψεις, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την Μπατσαρία.
«Ξεκίνησαν να απομακρύνουν ξύλα και σκηνές τα οποία βρίσκονταν εκεί για σχεδόν τέσσερις μήνες. Στο σημείο υπάρχουν δύο χωριστές ομάδες διαδηλωτών: η μία βρίσκεται μπροστά στον Καθεδρικό και απλά παρακολουθεί τραγουδώντας και κρατώντας πανό και η άλλη επιχειρεί να δημιουργήσει ένα οδόφραγμα μπροστά από τους αστυνομικούς», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας
Νωρίτερα, τα μέλη του κινήματος είχαν αψηφήσει τις προειδοποιήσεις των ναζιστικων Αρχών της Βρετανιας των νεοσυντηρητικων την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες είχαν ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσουν στη βίαιη απομάκρυνση των σκηνών που είχαν στηθεί στο σημείο ύστερα από τη σχετική απόφαση του στημενου και πληρωμενου Ανώτατου Δικαστηρίου.
«Η επιχείρηση έχει στόχο να απομακρύνει τις σκηνές και τον εξοπλισμό έξω από τον Άγιο Παύλο στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου. Λυπούμαστε που η υπόθεση έφθασε σε αυτό το σημείο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Μπασκιναρίας στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Στην ετυμηγορία της 18ης Ιανουαρίου 2012 αναφέρεται ρητά πως οι διαδηλωτές θα έπρεπε να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό καθώς δεν είχαν σχετική άδεια από τις ναζιστικες βρετανικες Αρχές.
Ο καταυλισμός είχε δημιουργηθεί στις 15 Οκτωβρίου του 2011 και εντασσόταν στο κύμα αντίδρασης που είχε ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη («Occupy Wall Street») για την ανισότητα στην κατανομή του πλούτου.






«Παραλύει» η Ινδία
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012, 06:23
Εκατομμύρια εργάτες αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν στη γενική απεργία που έχει κηρυχτεί για σήμερα, Τρίτη, στην Ινδία. Ο υψηλός πληθωρισμός, οι συνθήκες εργασίας και το… «ξεπούλημα» των κρατικών επιχειρήσεων αποτελούν τις βασικές αιτίες των μαζικών κινητοποιήσεων σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Η απεργία έχει την υποστήριξη των μεγαλύτερων συνδικάτων. Τράπεζες, Μ.Μ.Ε., ταχυδρομεία αναμένεται να επηρεαστούν από την απεργία, ωστόσο οι σιδηρόδρομοι αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά.
Παρόλο που τα πλαστα νουμερα της κυβερνησης πανε καλα, και ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 7,5% (από 9,1% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2011), οι αντιδράσεις για την οικονομική πολιτική της πεινας και της εξαθλιωσης του λαου του νουμερου-πρωθυπουργού, Manmohan Singh, παραμένουν έντονες καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης δε συμφωνεί με τις αποκρατικοποιήσεις ως μέσο μείωσης του δημοσίου χρέους.




Η Βενεζουέλα τροφοδοτεί τη Συρία με πετρέλαιο
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012, 12:53
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, η χώρα του έστειλε δύο φορτηγά πλοία με καύσιμα στη Συρία πέρυσι και θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τη χώρα, παρά τις κυρώσεις που υιοθετήθηκαν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Στείλαμε τουλάχιστον δύο φορτηγά. Η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να προμηθεύει τη Συρία σε συνάρτηση με τις ανάγκες» πλοία με ντίζελ, είπε στον Τύπο ο υπουργός Ραφαέλ Ραμίρες που είναι και επικεφαλής της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PDVSA.
Σύμμαχος του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Λατινική Αμερική, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατηγορεί τους ιμπεριαλιστες, τους γιανκιδες και τα πουστροσκυλακια τους τους κωλοευρωπαιους, ότι θέλουν να αναμιχθουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και να την ξανακανουν αποικια τους με πολεμο, οπως εχουν κανει το Ιρακ και τη Λιβυη, και τοσες αλλες χωρες με τις εξεγερσεις της CIA οπως την Τυνησια και την Αιγυπτο και αλλες.
Το Καράκας επέκρινε έντονα τις κυρώσεις κατά της Συρίας και του Ιράν, δύο χωρών με τις οποίες η Βενεζουέλα διατηρεί στενές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις.









Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ! Ένταλμα σύλληψης του προέδρου και του γραμματέα του σωματείου
από αναδημοσίευση 17:31, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!
Ένταλμα σύλληψης του προέδρου και του γραμματέα του σωματείου
Από τον Χάρη εργαζόμενο στη Χαλυβουργία:
Σήμερα η εργοδοσία έδειξε για άλλη μια φορά το άθλιο πρόσωπό της. Εβαλε την GREEN STEEL θυγατρική να σπάσει την απεργία αλλά τελικά θα σπάσει τα μούτρα της. 3 συνάδελφοι στράφηκαν εναντίον του σωματείου στέλνοντας εξώδικα με την αιτιολογία ότι οι ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ είναι άκυρες διότι δεν γίνεται η ψηφοφορία με κάλπη. Το καταστατικό του σωματείου γράφει οτι οι ψηφοφορίες γίνονται είτε με κάλπη είτε με ανάταση χειρός. Επίσης υπάρχει ένταλμα σύλληψης του προέδρου του σωματείου και του γραμματέα και περιμένουμε να έρθει η αστυνομία να κάνει το έργο των αφεντικών τους. Στην συνάντηση του σωματείου σήμερα με τον υπουργό έπεσε ένα χαρτί το οποίο λέει ότι ο κος ΜΑΝΕΣΗΣ έχει πάρει άδεια να ξεκινήσει την δημιουργία λιμανιού απέναντι από το εργοστάσιο. Στα χαρτιά λέει ότι αυτή τη στιγμή δουλεύουν 420 άτομα 24 ώρες 365 μέρες το χρόνο.Ο υπουργός “έκπληκτος” (χαχαχαχα) δήλωσε άγνοια και ότι θα ενημερωθεί περί του θέματος και θα συναντηθεί με τον ΜΑΝΕΣΗ την Πέμπτη. Αυτό το έχουμε ξανακούσει τον τελευταίο μήνα άλλες 2 φορές. Αύριο θα πάμε όλοι στην Κηφισιά με αρκετό κόσμο από όλη την εργατική τάξη. Θα στήσουμε αντίσκηνα εκεί. (Αν δεν εχουμε παρατράγουδα στην πύλη).
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ! ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.
Το κείμενο αυτό το αντιγράψαμε από το Γκράνμα, στα σχόλια ο Χάρης συμπληρώνει:
Συμπληρώνοντας παραθέτω τα εξής… Η άδεια λειτουργίας του λιμανιού πήρε 50 υπουργικές αποφάσεις, και την τελευταία υπογραφή επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου στις 9/2/2012 (πριν 20 μέρες)!!!. Όρος, για την αδειοδότηση, είναι να εργάζονται 420 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο με κυλιόμενες βάρδιες!!! Το λιμάνι θα είναι τόσο μεγάλο, όσο χρειάζεται, για να ελλιμενίζεται καράβι μέχρι 20.000 τόνους!! Για σύγκριση, παραθέτω το λιμάνι της Χαλυβουργικής, που ελλιμενίζονται καράβια μέχρι 7.000 τόνων. Κατά προσέγγιση θα έχει μήκος 200 μέτρα, και πλάτος 40 μέτρα. Θα γίνεται προσωρινή αποθήκευση εμπορευμάτων στην προβλήτα!!! Συνάδελφοι, όπως βλέπετε, οι προηγούμενες κινήσεις του σχετικά με τα εργασιακά, φαίνεται που αποσκοπούσαν. να δουλεύουν οι εργαζόμενοι τζάμπα, και αυτός να αναπτύσσει την επιχείρησή του σε βάρος τους. Μπορείτε να φανταστείτε τι σκοπούς είχε!!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ!!! ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!!!!!






Κατήργησαν τους μεσάζοντες. Μήπως έιναι Ακτιβισμός?
από Κώστας 8:06, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
Ξεπούλησαν οι παραγωγοί πατάτας Νευροκοπίου που κατήργησαν τους μεσάζοντες
Είκοσι τέσσερεις τόνοι πατάτας Νευροκοπίου πωλήθηκαν σε 530 οικογένειες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κατερίνης σε τιμή κόστους (0,25 ευρώ το κιλό), με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.
Οι παραγγελίες είχαν γίνει μέσω του site http://www.otoposmou.gr/ της οργάνωσης, ένας από τους στόχους της οποίας είναι να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, ώστε να προμηθευτεί το καταναλωτικό κοινό γεωργικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Η παράδοση του προϊόντος πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, και με απόλυτη τάξη, στο χώρο πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου Κατερίνης.





Tο έγκλημα στις Βίγλες 68 χρόνια μετά…
από sarkastis 19:48, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
68 χρόνια φέτος από το έγκλημα στις Βίγλες...
Ο δήμος Μεγαλόπολης και οι τοπικές αντιστασιακές οργανώσεις, τίμησαν την Κυριακή 26 Φλεβάρη 2012, τη μνήμη των εκτελεσμένων από τις βάρβαρες...Γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις 24 Φλεβάρη του 1944, με μνημόσυνο στην μητρόπολη και ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων στον τόπο της θυσίας. Μόνο που φέτος δεν μας ήρθε κάποιος εκπρόσωπος της Γερμανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, (Χθες ο Γερμανός πρέσβης ήταν στην Τρίπολη στον κ. Τατούλη) για να ζητήσει υποκριτικά συγνώμη, όπως κάνανε εδώ και πολλά χρόνια, κάνοντας δημόσιες σχέσεις.
Το χρονικό του εγκλήματος…
Τις πρωινές ώρες της 23ης Φλεβάρη του 1944 , ομάδα κρούσης του ΕΛΑΣ υπό τον ανθυπολοχαγό Γιώργη Κερκεμέζο από την Καμάρα Φαλαισίας, έστησε ενέδρα στη θέση Βίγλες πλησίον του Χωριού Μαλωτά. Στην ενέδρα χτυπήθηκε Γερμανική στρατιωτική δύναμη τριάντα περίπου ανδρών, οι περισσότεροι αξιωματικοί, που επέβαιναν επί αυτοκινήτων και κινιόταν στο δημόσιο δρόμο Μεγαλόπολης –Τρίπολης. Από την επιθετική ενέργεια οι Γερμανοί σκοτώθηκαν όλοι, ενώ από τους επιτιθέμενους δεν έπαθε κανένας τίποτε. Επί πλέον η ομάδα του ΕΛΑΣ πήρε λάφυρα πιστόλια, διόπτρες και άλλα στρατιωτικά είδη.
Την ίδια μέρα τα πτώματα των νεκρών Γερμανών στρατιωτών μεταφέρθηκαν στη Μεγαλόπολη. Οι σκλαβωμένοι κάτοικοι της περιοχής μετά την πρώτη χαρά για την επιτυχία των ανταρτών, πάγωσαν γιατί γνώριζαν πως αντέδρασαν οι κατακτητές σε ανάλογες περιπτώσεις, όπου ξέσπασαν σκοτώνοντας αμάχους και γυναικόπαιδα. Οι φόβοι δεν διαψεύστηκαν.
Την επομένη οι Γερμανοί πήραν από τις φυλακές της Τρίπολης 212 κρατούμενους και τους μετέφεραν στη θέση Βίγλες. Εκεί έστησαν τα πολυβόλα στο λόφο, τους έβαλαν στη σειρά και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Οι περισσότεροι από τους εκτελεσθέντες ήταν από την Καλαμάτα όπου είχαν συληθεί για αντιστασιακή δράση και είχαν μεταφερθεί στην Τρίπολη πεζή. Ήταν όμως και πολλοί Μεγαλοπολίτες, όπως και Λάκωνες.
Μετά την εκτέλεση, την ίδια μέρα, οι Γερμανοί κατέβηκαν στη Μεγαλόπολη, όπου συνέλαβαν πολλούς, άνδρες και γυναίκες, για ν’ ανοίξουν λάκκους και να θάψουν τους εκτελεσμένους.
Η ταφή έγινε χωρίς να ψαλθεί καμιά νεκρώσιμη ακολουθία, αλλά με σιωπηλά κλάματα, με εθνική αξιοπρέπεια και οργή κατά των βαρβάρων εκτελεστών, με σφίξιμο καρδιάς και ελπίδα για την τελική νίκη.
Η νίκη ήρθε μερικούς μήνες αργότερα. Μόνο που οι βάρβαροι κατακτητές φεύγοντας, άφησαν πίσω τους μια κατεστραμμένη χώρα με αποδεκατισμένο πληθυσμό και ένα λαό εξαθλιωμένο




O Κούβελας
από Νέες Ιδέες 16:35, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
take the money and run
Ο Ι. Κουβελας (σύζυγος της Μπακογιάννη που είναι βολευτής) ειναι αυτος που έβγαλε το 1.000.000 γιουρος στο εξωτερικό. Αμεσως μολις το ανακοινωσε η επιτροπη της βουλης, βγηκε η Μπακογιαννη στα καναλια, και εκανε δηλωση, οτι ο αντρας της τα εβγαλε τα λεφτα στη θαλασσοκρατηρα Ελβετια, για να αγορασει καραβι. Διοτι ως γνωστον, η Ελβετια εχει τα μεγαλυτερα λιμανια και ναυπηγια, και ειναι θαλασσοκρατηρα 3 ωκεανων.
Ο ιδιος ο Κουβελας και η Μπακογιαννη εφεραν αποδειξεις οτι τα λεφτα τα πηγαν στο Λονδινο απο τις ΗΠΑ, η επιτροπη της βουλης ομως ειχε πει για βουλευτη που τα πηγε τα λεφτα του στις τραπεζες της Ελβετιας.




ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ
από ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 0:45, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ
Τα WiKiLeaks και οι Anonymous «καίνε» το STRATFOR
Το διάολο τους έχουν βρει κυβερνήσεις και συνεργαζόμενοι φορείς με τα WiKiLeaks και τους Anonymous που αυτή τη φορά επιτέθηκαν στo STRATFOR με τη δημοσιοποίηση εκατομμυρίων υποκλαπέντων e-mails τα οποία χρονολογούνται από το 2004 μέχρι και το 2011.
Και τι βρωμιά δε βγήκε στη φόρα: παρακολουθήσεις ακτιβιστών, συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες, σχέδια για τον έλεγχο του προέδρου της Βενεζουέλα Hugo Chavez αλλά και πληροφορίες για την πραγματοποίηση από το Ισραήλ επιδρομών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είναι μόνο κάποιες από τις πρώτες εκτιμήσεις των e-mail που αποκαλύφθηκαν και έπεται συνέχεια. Σύμφωνα με την αρθρογραφία σε κάποια από αυτά αναλυτές του οργανισμού σχολιάζουν την άποψη μιας «πηγής» όπως την αποκαλούν και η οποία ισχυρίζεται πως η πυρηνική υποδομή του Ιράν έχει χτυπηθεί καίρια από μυστικές επιχειρήσεις του Ισραήλ. Από την εξέταση των e-mail ανάμεσα στους πελάτες του STRATFOR είναι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ, η υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου (DIA), το σώμα των Πεζοναυτών αλλά και ιδιωτικές εταιρείες όπως η χημική βιομηχανία Dow Chemical -υπεύθυνη για τη μεγάλη καταστροφή της Bhopal στην Ινδία το 1984 - από όπου διαφαίνεται ότι το STRATFOR κρατούσε στοιχεία και παρακολουθούσε ακτιβιστές οι οποίοι επιδίωκαν την εκδίκαση αποζημιώσεων για το δυστύχημα. Παράλληλα στους πελάτες του ιδιωτικού αυτού οργανισμού βρίσκονται και μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες όπως η Lockheed Martin η Northrop Grumman και η Raytheon.
Σε ένα από τα e-mails από το Νοέμβριο του 2011, αναλυτές του STRATFOR σχολιάζουν την απάντηση μιας «πηγής» στο ερώτημα ποια η άποψή του για την έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στο Ιράν -η οποία είχε συμβεί τότε- και αν οι Ισραηλινοί προετοίμαζαν επίθεση εναντίον της Τεχεράνης. Η απάντηση της «πηγής» ήταν πως η έκρηξη απλά ήταν ένας αντιπερισπασμός και ότι οι Ισραηλινοί είχαν ήδη καταστρέψει όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν κάποιες εβδομάδες πριν.
Ένας από τους αναλυτές της εταιρείας αμφισβήτησε τις πληροφορίες αυτές ρωτώντας πότε και πως οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν την υποδομή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.
«Θα μπορούσε κανείς να πιστέψει πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κάνει τους Ευρωπαίους να ξεχάσουν την κρίση που αντιμετωπίζουν με το ευρώ κάτι που ασχολούνται κάθε ημέρα εδώ και ένα χρόνο;» συνέχισε στο ίδιο e-mail ο αναλυτής του STRATFOR για να αναρωτηθεί «δεν μπορώ να φανταστώ τι σκοπούς μπορεί να εξυπηρετεί η διάδοση αυτή ψεύτικων πληροφοριών».
Κάποιος άλλος αναλυτής εξέφρασε την άποψη πως το Ισραήλ θα μπορούσε να εκτελέσει μυστικές επιχειρήσεις στο Ιράν με την αποστολή ισραηλινών κομάντος που σε συνεργασία με Κούρδους αντάρτες αλλά και ιρανούς εβραϊκής καταγωγής οι οποίοι είχαν καταφύγει στο Ισραήλ μετά την πτώση του Σάχη.
Σε άλλα e-mail επίσημοι του STRATFOR εξετάζουν ένα σχέδιο εξαναγκασμού μιας ισραηλινής πηγής να ενημερώσει την εταιρεία για την ιατρική κατάσταση του προέδρου της Βενεζουέλας Hugo Chavez. «Πρέπει να πάρεις τον έλεγχο επάνω του. Έλεγχος θα πει οικονομικά, σεξουαλικά ή ψυχολογικά», φέρεται να γράφει ο CEO της εταιρείας George Friedman προς έναν προς τους αναλυτές του.
Σύμφωνα τέλος μετά από μια πρώτη εξέταση των e-mail πολλοί πληροφοριοδότες του STRATFOR είναι πρώην στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και πληρώνονται με αδρά ποσά για να παρέχουν πληροφορίες.
Οι διανοούμενοι του αστικού συστήματος εξουσίας είναι εξίσου επικίνδυνοι και δόλιοι με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και τα οποία φυσικά τους εκμισθώνουν ως προπαγανδιστικές πόρνες.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com





Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 28, 2012 7:05 pm Θέμα δημοσίευσης: Πρωτοβουλία 130 διανοουμένων... ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Πρωτοβουλία 130 διανοουμένων «Για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας»-ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

http://www.koindim.eu/el/