Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τεταρτη 29 Φεβρουαριου 2012

Ο ρόλος Αθήνας και CIA στην υπόθεση Οτζαλάν
Αποκαλυπτικά στοιχεία για το πώς παρέδωσε η CIA στη ΜΙΤ τον αρχηγό των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το βιβλίο Τούρκου δημοσιογράφου. "Η Αθήνα ούτε μπορούσε ούτε ήθελε να αντισταθεί", αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος.
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 28 2012 11:54
Λεπτομέρειες για τη μεταφορά του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτζαλάν από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα στο νησί φυλακή Ιμραλί αποκαλύπτονται στο βιβλίο "Τελευταίο πραξικόπημα – 28 Φεβρουαρίου" του Τούρκου δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.
"Ο Οτζαλάν έμεινε 13 ημέρες στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα και ό,τι έγινε, έγινε εκεί", αναφέρει ο δημοσιογράφος σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύουν "Τα Νέα".
Στις 4 Φεβρουαρίου του 1999, όπως γράφει ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο προϊστάμενος της CIA στην Άγκυρα ζήτησε συνάντηση με τον αρχηγό της ΜΙΤ Σενγκάλ Ατάσαγουν. Όταν έφτασε, είχε στα χέρια του ένα χαρτί χωρίς υπογραφή και τίτλο.
"Η Ουάσιγκτον πήρε την απόφασή της. Θα σας βοηθήσουμε να συλλάβετε τον Οτζαλάν", είπε, δίνοντας το χαρτί στον Ατάσαγουν. Εκεί έγραφε τι τύπου αεροσκάφος θα ενοικίαζαν μέχρι και τι είδους χειροπέδες θα έπαιρναν οι Τούρκοι.
Από τη στιγμή που ο Οτζαλάν θα έμπαινε στο αεροσκάφος θα λάμβαναν εικόνες με κάμερα, ενώ κατά τη διαδρομή έπρεπε να υπάρχει γιατρός στο αεροσκάφος. Δεν ξέχασαν να δώσουν οδηγίες ούτε για τα φάρμακα που έπρεπε να έχουν στο αεροσκάφος.
Για να προσφέρουν αυτή τη βοήθεια, οι Αμερικανοί έθεταν έναν όρο στο τέλος του χαρτιού. Ο Λευκός Οίκος ζητούσε να μην συμβεί "κανένα" ατύχημα στον Οτζαλάν, να μην εκτελεστεί και να δικαστεί με "δίκαιη δίκη".
"Δέχεστε;", ρώτησε ο προϊστάμενος της CIA τον Ατάσαγουν. Ο επικεφαλής της MIT είπε ότι πρέπει να δει τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο. "Θα με περιμένετε;", ρώτησε τον προϊστάμενο της CIA. "Περιμένω", του απάντησε. Ύστερα από δύο ώρες, ο Ατάσαγουν επέστρεψε και έδωσε το χέρι στον προϊστάμενο της CIA.
Το ίδιο βράδυ έγινε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποφασίστηκε να αφήσουν την επιχείρηση στη ΜΙΤ, η οποία θα έπαιρνε τον Οτζαλάν, θα τον πήγαινε στην Τουρκία και θα τον παρέδιδε στον Στρατό.
Στη σύσκεψη εκείνη συζήτησαν και για το μέρος, όπου θα τον φυλάκιζαν. Συμφώνησαν να είναι το νησί Ιμραλί. Στη συνέχεια ενοικιάστηκε αεροσκάφος για 250.000 δολάρια. Εκτός από τους πιλότους θα επιβιβάζονταν και έξι στελέχη της ΜΙΤ, γιατρός, κάποιος που θα γνώριζε ξένες γλώσσες και τρεις σωματοφύλακες.
Το αεροσκάφος της ΜΙΤ έφυγε στις 15 Φεβρουαρίου από την Αττάλεια, προσγειώθηκε στην Ουγκάντα για ανεφοδιασμό και συνέχισε για το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, όπου περίμενε για πέντε ώρες μέχρι οι Αμερικανοί να κινητοποιήσουν τις μυστικές υπηρεσίες της Κένυας. "Η Αθήνα ούτε μπορούσε ούτε ήθελε να αντισταθεί", αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος.
Ο Έλληνας πρεσβευτής είπε στον Οτζαλάν ότι είχε καλά νέα: θα τον μετέφεραν στην Ολλανδία. "Η CIA δεν υπήρχε, δεν φάνηκαν ποτέ. Εκεί γύρω υπήρχαν μόνο Κενυάτες", λέει στο βιβλίο ο τότε υπουργός των Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος.
"Οι Κενυάτες ήρθαν στην πρεσβεία μας λέγοντας: "Υπάρχει αεροσκάφος, πρέπει ο άνθρωπος αυτός να επιβιβαστεί, δεν μπορείτε να τον κρατάτε εδώ". Τον επιβίβασαν μόνο του στο αυτοκίνητο, ο οδηγός ήταν Κενυάτης, που δούλευε για την πρεσβεία. Ακολουθούσαν μέλη της αντιπροσωπείας. Μόλις μπήκαν στον χώρο του αεροδρομίου, το αυτοκίνητο του Οτζαλάν που βρισκόταν μπροστά αποσπάστηκε από την αυτοκινητοπομπή και επιταχύνοντας, χάθηκε από τους υπολοίπους".
Ο Οτζαλάν, σύμφωνα με τον Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, περπατούσε προς το αεροσκάφος έχοντας στο ένα χέρι τη βαλίτσα και στο άλλο το κομπολόι χωρίς να υποψιάζεται τίποτα. Είχε την πεποίθηση ότι θα μεταβεί στην Ολλανδία. Μόλις μπήκε έπεσαν τρία άτομα πάνω του και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Κατάλαβε τότε ότι η περιπετειώδης διαδρομή του, που είχε αρχίσει από τη Συρία πριν από τέσσερις μήνες, είχε φτάσει στο τέλος της.





Αθωωτική απόφαση για τα δομημένα ομόλογα
Πώς κατέληξε το λεγόμενο "σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων". Οι πρωταγωνιστές και τα ταμεία που επλήγησαν
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 28 2012 15:24
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 16 κατηγορούμενοι στην πρώτη δίκη για αγορά μη δομημένων ομολόγων από ασφαλιστικά ταμεία, την περίοδο 2001 έως και 2007.
Η δίκη, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, αφορούσε την αγορά σταθερών ομολόγων από τις διοικήσεις έξι ασφαλιστικών ταμείων με κατηγορούμενους στην υπόθεση έντεκα στελέχη διοικήσεων των επίμαχων ταμείων, καθώς και εκπροσώπους τεσσάρων χρηματιστηριακών εταιρειών που ενεπλάκησαν στις αγοραπωλησίες.
Δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε μετά την δημοσιοποίηση του λεγόμενου "σκανδάλου των δομημένων ομολόγων" , που αφορούσε την περίοδο του 2007, και την επέκταση της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε για αυτό και σε προγενέστερες αγοραπωλησίες ομολόγων ασφαλιστικών ταμείων.
Η κατηγορία για τους έντεκα κρατικούς αξιωματούχους αφορούσε το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, ενώ οι εκπρόσωποι των χρηματιστηριακών λογοδότησαν για ηθική αυτουργία στην απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Τα ταμεία και οι εμπλεκόμενοι
Τα επίμαχα ταμεία είναι τα : Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων , Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Κοινής Διανομής Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων , Ταμείο Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών Οργανώσεων , Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων.
Οι εμπλεκόμενες χρηματιστηριακές εταιρίες στην υπόθεση είναι οι «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών», της οποίας οι εκπρόσωποι Γ. Αποστολίδης, Σ. Πρινιωτάκης και Θ. Πρινιωτάκης είναι βασικοί κατηγορούμενοι και στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, «ΑΡΤΙΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών» , «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών" και «ΤΡΩΥΛΟΣ Κυπριακή Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών».
Το παραπεμπτικό βούλευμα
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι αγοραπωλησίες των ομολόγων έγιναν με σημαντικές αποκλίσεις από τις τιμές της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων (ΗΔΑΤ) γεγονός που προκάλεσε ζημία στις περιουσίες των ταμείων.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο κατηγορητήριο οι συναλλαγές φέρονται να έγιναν σε τιμές μεγαλύτερες, όσον αφορά τις αγορές, από τη μέγιστη τιμή ή την τιμή αποτίμησης του ίδιου τίτλου που είχε διαμορφωθεί στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (Η.Δ.Α.Τ.) της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την ημέρα της συναλλαγής, και σε τιμές μικρότερες, ως προς τις πωλήσεις, από την ελάχιστη τιμή ή την τιμή αποτίμησης των ίδιων τίτλων που είχε διαμορφωθεί στην ίδια αγορά κατά την ημέρα της συναλλαγής.
Στο δικαστήριο εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες, από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς, τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Η απαλλακτική πρόταση
Οι δικαστές, με απαλλακτική για τους κατηγορούμενους εισαγγελική πρόταση, έκριναν ότι οι τιμές ΗΔΑΤ κατά τη επίμαχη περίοδο δεν ήταν οι καλύτερες τιμές αγοράς και ότι οι Πρόεδροι των ταμείων ενήργησαν με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων χωρίς να τους ασκηθεί οποιαδήποτε επιρροή από τους εκπροσώπους των χρηματιστηριακών εταιρειών.
Επιπλέον το δικαστήριο έκρινε ότι οι διοικήσεις των ταμείων δεν είχαν θεσμοθετημένη υποχρέωση συναλλαγής μέσω ΗΔΑΤ ή σε τιμές ΗΔΑΤ.
Με δήλωση του ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε : "Από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία προέκυψε η έλλειψη ενός σαφούς επενδυτικού πλαισίου, θεσπισμένου από την Πολιτεία, στο οποίο- υποχρεωτικά- να κινούνται οι Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων κατά την αξιοποίηση των αποθεμάτων των ασφαλισμένων".
Sotiris Chios
Γιατί δέν αλάζουν τό όνομα τους καί από δικαστικοί λειτουργοί νά τούς λένε σκατοπουλημενα τομαρια;
Τάσος Χατζηαργυρίου
Ο Στέλιος τραγουδούσε:
"Να σου δώσω μιά να σπάσεις άχ ρε κόσμε γυαλιιιιινεεεε
και να κάνω μια καινούργια κοινωνία άααν ειίναι....".
Απλά δείχνω το στίγμα που μπαίνει στο μέτωπο των εμπλεκόμενων μεγα_σιγά ρε θα την πατήσεις-λοδικηγόρων.
Αυτό που κατάφεραν οι φτωχοδιάβολοι των 40ε/ημέρα,το προχώρησαν οι ΕΧΟΝΤΕΣ των 40.000ε/ημέρα.
Aυτούς τους θήλασε μαμμή με 40 κιλά βυζιά.
Έκαστο.Εμένα η δουλευτάρα μάνα μου,με το ζόρι στράγγιζε 800 γραμμάρια.
Jordi van der Barb
Αθωωτική απόφαση για τα δομημένα ομόλογα... Να τιμωρήσουμε όμως τους μαθητές για τις μούντζες...
xn--kxadab5b4bbs5a
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι κατά πρώτο λόγο δικαστικό και μετά πολιτικό. Οι μασονίες της πολιτικής ωχριούν μπροστά στις μασονίες των δικαστικών
Αλεξαντρος
Μια απ τα ιδια.....
Giannis Pseirakis
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Σκετο ΣΥΣΤΗΜΑ πρέπει να λέγεται και αυτό...Φάγανε ΔΙΣ και βγήκανε και λάδι...Εμ αφού είναι όλοι ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ....
Peter
Τιποτα...αναμενομενο...Η απολυτη δικαιοσυνη,στο μεγαλειο της...Ετσι θα ειναι απο εδω και περα.μιας και ολες οι αποφασεις και νομοι θα περνανε ΠΡΩΤΑ απο τα χερια των Γερμανων και καθε λογης φαρα που θα'ρθει να κυβερνα την ελλαδα...







Δ. Καζάκης: «Θα πεθάνει κόσμος με τα φάρμακα από το Πακιστάν»!
«Θα πεθάνει κόσμος». Τρεις λέξεις, τρεις λέξεις με τεράστια δύναμη, συνοψίζουν την άποψη του γνωστού αναλυτή -με το τεράστιο κοινωνικό ρεύμα- Δημήτρη Καζάκη, όταν το διαδικτυακο καναλι τον ρωτά για το νέο νομοσχέδιο της Υγείας, που υποχρεώνει τους γιατρούς να συνταγογραφούν δραστική ουσία αντί για φάρμακο και τους φαρμακοποιούς να πωλούν στον ασθενή το φθηνότερο σκεύασμα.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πεθάνει κόσμος», διευκρινίζει -με συνέντευξή του στο διαδικτυακο καναλι- ο κ. Καζάκης, «όταν θα μας φέρνουν φάρμακα από το Πακιστάν». Και προσθέτει: «Εδώ παίζουν με την Υγεία μας. Οποιος έχει λεφτά θα πάρει τα κατάλληλα φάρμακα για την ασθένειά του. Οποιος δεν έχει και περιμένει να θεραπευθεί μέσω του ασφαλιστικού συστήματος, ας πεθάνει!».










Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε /Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη! Εμείς όλοι την Τεταρτη στο Σύνταγμα
από επιτροπες αγωνα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" - www.denplirono.info 20:16, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις.
Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς.
Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις.
Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος;
Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες.
Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο, Δεν έχουμε ελπίδα.
Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε.
Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε.
Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του.
Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση.
Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.
Μπ.Μπρεχτ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/2 - 6μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
www.denplirono.info





Οι 50 επιχειρήσεις και «ενώσεις προσώπων» που άλλαξαν τον εργασιακό χάρτη
από αναδημοσίευση 9:30, Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012
Οι επιχειρήσεις που, συγκροτώντας τους εργαζόμενους τους σε «ενώσεις προσώπων» (αξιοποιώντας τον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων), άλλαξαν τον εργασιακό χάρτη.
Του Κώστα Νικολάου*
Δεν γνωρίζω εάν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατατάσσει και τον υπουργό Εργασίας στους «κουκουλοφόρους», αλλά, νομίζω, ο τίτλος του ταιριάζει γάντι, καθόσον, εκτός από τους καταδότες, είναι και οι δήμιοι που φορούν κουκούλα. Και ο Γ. Κουτρουμάνης έχει αναλάβει αυτό το ρόλο.
Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε το νόμο της βαρύτητας, αφού έφτιαξε ειδικό νόμο και καθιστά τη μειοψηφία πιο ισχυρή από την πλειοψηφία! Με το Ν. 4024/2011, άρθρο 37, θέτει τις κλαδικές συμβάσεις, οι οποίες συνυπογράφονται από εργοδοτικές ενώσεις και ομοσπονδίες με χιλιάδες μέλη, σε υποδεέστερη θέση έναντι των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι οποίες στο εξής, μπορούν να υπογράφονται και από μεμονωμένα άτομα όπως οι «ενώσεις προσώπων»!!
Έτσι, δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από τη θέσπιση και το φαγοπότι έγινε πάρτι. Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι «ενώσεις προσώπων» και η μία πίσω από την άλλη «υπογράφουν» πανομοιότυπες συμβάσεις, με μειώσεις έως και πάνω από 50%, πλήρη ελαστικοποίηση των ωραρίων εργασίας, καθιέρωση συστημάτων προσωρινής ή μειωμένης απασχόλησης, κατάργηση της προϋπηρεσίας κ.τ.λ. Όλες έχουν διάρκεια αορίστου χρόνου.
Οι επιχειρήσεις που, συγκροτώντας τους εργαζόμενους τους σε «ενώσεις προσώπων», άλλαξαν τον εργασιακό χάρτη είναι:
1.« Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης Α.Ε. (Όλυμπος)»: Μείωση μισθών στα όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), διευθέτηση του χρόνου εργασίας!
2. «Τυράς Ε.Ε.» Τρίκαλα: Μείωση μισθών στα όρια της ΕΣΣΕ, διευθέτηση του χρόνου εργασίας!
3. «Mega Sprint Guard» Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας Α.Ε.» Λαγκαδά: Μείωση μισθών στα όρια της ΕΓΣΣΕ, διευθέτηση χρόνου εργασίας, κατάργηση 5ήμερης εργασίας, «συμφωνείται» η καθιέρωση μερικής απασχόλησης!
4. «Σταύρος Παρασκευόπουλος» Χρυσούπολη Καβάλας (έτοιμα ενδύματα): Μείωση μισθών στα όρια της ΕΣΣΕ, και επιπλέον, συμφωνείται. ότι οι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν να εργάζονται υπερωριακά και ο εργοδότης δεν θα αποδέχεται υπερωριακή εργασία! Για την προϋπηρεσία, απαιτείται προσκόμιση βεβαίωσης προηγούμενων εργοδοτών!
5. «Άτλας ΑΤΕΒΕ» Πάτρα (κεραμοποιία): Μείωση μισθών στα όρια της ΕΣΣΕ!
6. «Ανδρέας Φίλης» Μάνδρα (ανυψωτικών μηχανημάτων): Μείωση μισθών στα όρια της ΕΣΣΕ!
7. «Ελινόιλ Ελληνική Εταιρεία Πετρελαίων Α.Ε.» Αθήνα: Νέα σύμβαση στα όρια της ΕΣΣΕ!
8. «Παπαδόπουλου Κω/να και Σια» Ν. Ιωνία Αττικής (Παροχής Υπηρεσιών): Μείωση μισθών στα όρια της ΕΣΣΕ. Για προϋπηρεσία απαιτείται πιστοποιητικό θεωρημένο από την επιθεώρηση εργασίας! Συμφωνείται επίσης: εργασιακή ειρήνη, καθιέρωση συστημάτων προσωρινής ή μειωμένης απασχόλησης, διευθέτηση χρόνου εργασίας!
9. «Κέντρο Αυτοκινήτου Κρήτης» Ηράκλειο: Μείωση μισθών από 5% έως 9%!
10. «Αρτοζαχαροπλαστική Γ. Σαβοϊδάκης Α.Ε.» Ηράκλειο: Μείωση μισθών κατά 17%, διευθέτηση του χρόνου εργασίας!
10. «Franke Hellas A.E.B.E» Μαρκόπουλο Αττικής: Μείωση μισθών από 5% έως 10%!
11. «Αφοί Βρούτση Α.Ε.» Αθήνα: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
12. «Νικόλαος Ξύλας & Σία Ο.Ε.» Θεσσαλονίκη: Μείωση μισθών στα όρια της ΕΣΣΕ, διευθέτηση χρόνου εργασίας, δικαίωμα στη εταιρεία να καταρτίζει ατομικές συμφωνίες μερικής απασχόλησης!
13. «Ρεβοΐλη Α.Ε.Ε.Π.» Βάρη Αττικής: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
14. «Κλιματεχνική» Θεσσαλονίκη: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
15. «Στυλιανός Βελλάς και Σία Ε.Ε.» Αχαρναί: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ, για προϋπηρεσία απαιτείται πιστοποιητικό θεωρημένο από την επιθεώρηση εργασίας! «Συμφωνείται» εργασιακή ειρήνη, καθιέρωση συστημάτων προσωρινής ή μειωμένης απασχόλησης καθώς και διευθέτηση χρόνου εργασίας!
16. «Τ. Τσικνιάς και Συνεργάτες Α.Ε.» Αθήνα: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
17. «Εκτυπώσεις Γεωργιάδη Α.Ε.» ΣΕΣΚΟ Μαγνησία: Μείωση μισθών στα όρια της ΕΣΣΕ!
18. «Ωκεανίς» Καβάλα (ξενοδοχείο): Μείωση μισθών από 4% έως 15%.
20. «Σιγκάλ - Μεταφορική και εμπορική» Περαία: Μείωση μισθών στα όρια της ΕΣΣΕ, για προϋπηρεσία απαιτείται πιστοποιητικό θεωρημένο από την επιθεώρηση εργασίας! Συμφωνείται εργασιακή ειρήνη, καθιέρωση συστημάτων προσωρινής ή μειωμένης απασχόλησης, διευθέτηση χρόνου εργασίας!
21. «Τσάνος Ε.Π.Ε.» Ν. Κιλκίς» (μηχανήματα καθαρισμού): Μείωση των μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
22. «Μακ Μότορς Ανώνυμη Εμπορική Τεχνική Εταιρεία» Καβάλα: Μείωση μισθών κατά 10%!
23. «Κυτιοποιία Λιθογραφία Στυλιανός Κοσκινίδης Α.Β.Ε.Ε.» Ταύρος: Μείωση μισθών κατά 17%!
24. «Κυριακούλης Αυτοκίνητα» Πειραιάς: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
24. «Ανδρούτσος Α.Ε.» Ισθμός: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
25. «Μεταλλοπλαστική Αγρινίου ΑΒΕΕ»: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
26. «Σπ. Περβολαράκης» Ηράκλειο Κρήτης: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
27. «Βιομηχανία Γάλακτος Ξάνθης Α.Ε.»: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
28. «Καζατέξ "Deschamps-Laura Ashley"» Γλυφάδα (εταιρεία λευκών ειδών): Μείωση μισθών κατά 10%!
29. «Αθανάσιος Τρατσέλας και Σία Ο.Ε.» Θεσσαλονίκη: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
30. «Στ. Προσαλίκας και Σία Ο.Ε.» Πεύκη Αττικής (μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων): Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ, για προϋπηρεσία απαιτείται πιστοποιητικό θεωρημένο από την επιθεώρηση εργασίας! Συμφωνείται εργασιακή ειρήνη, καθιέρωση συστημάτων προσωρινής ή μειωμένης απασχόλησης καθώς και διευθέτηση του χρόνου εργασίας!
31. «Μεταλόρ Α.Β.Ε.Ε.» Ασπρόπυργος: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
32. «Γιωργάκης - Σύρος Α.Ε.» Σύρος: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ!
33. «Κτίριο Εκδόσεις Ε.Π.Ε.» Θεσσαλονίκη: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ με πλαφόν ανωτάτου ορίου το 25%!
34. «Π. Μαρκομιχάλης & Υιός ΑΕΒΕ» Πειραιά: Μείωση των μισθών Κατά 20%.!!
35. «Συνεταιρισμός Θερμοϋδραυλικών Μαγνησίας»: Μείωση μισθών στα όρια ΕΣΣΕ, για προϋπηρεσία απαιτείται πιστοποιητικό θεωρημένο από την επιθεώρηση εργασίας! Συμφωνείται εργασιακή ειρήνη, καθιέρωση συστημάτων προσωρινής ή μειωμένης απασχόλησης καθώς και διευθέτηση του χρόνου εργασίας!
Σύνολο Επιχειρησιακών Συμβάσεων για έτος 2011:
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου, το 2011 έχουν υπογραφεί, μαζί με τις «ενώσεις προσώπων», 130 επιχειρησιακές συμβάσεις, και 5 διαιτητικές αποφάσεις, σύνολο 135 (τόσες έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα). Το 2010, έχουν υπογραφεί 263 επιχειρησιακές συμβάσεις και 13 διαιτητικές αποφάσεις. Οι περισσότερες έχουν διετή διάρκεια που συνεχίζουν. Έτσι από το σύνολο των 300, περίπου, επιχειρησιακών συμβάσεων, οι 50 από αυτές προβλέπουν μειώσεις στους μισθούς και όχι μόνο.
Μείωση μισθών μέσο σωματείου:
Δέκα έξι είναι οι συμβάσεις που μείωσαν μισθούς μέσω σωματείων. Από αυτές ορισμένες είναι πριν την ψήφιση του νόμου ως «ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις» που επιτρεπόταν (πάλι με νόμο του Γ. Κουτρουμάνη), και άλλες μετά τη ψήφιση του νόμου. Ωστόσο, πολλά από τα σωματεία αυτά είναι νέα και έγιναν για το σκοπό αυτό. Όλες οι μειώσεις είναι στα επίπεδα Εθνικής Γενικής Σ.Σ.Ε., εκτός ορισμένων που καθορίζουν ποσοστιαία μείωση, από 10% έως 20%. Οι 16 αυτές επιχειρήσεις είναι:
1. «Κατσούλης Α.Ε» Ιωάννινα (Αντιπροσωπεία MBW), 2. «Γραφοτυπική Α.Ε.» Αχαρναί Αττικής, 3. «Iss Facility Services AE» Αγ. Παρασκευή Αττικής, 4. «Ακμή Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρεία» Αθήνα, 5. « Goldair Handling S.A.» Αθήνα (Ελ. Βενιζέλος), 6. «Μισσίριαν Α.Ε.» Καβάλα (επεξεργασίας καπνού), 7. «Βιομηχανία Γιούλα Α.Ε.» Αιγάλεω Αττικής, 8. «Brink's Hermhs Security Services A.E.» Αθήνα (Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας), 9. «Θράκων Κονιάματα Θράκης Α.Ε.Β.Ε.» Ορεστιάδα, 10. «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ» Θεσσαλονίκη, 11. «Πάξεκ Α.Ε.» Κάρδιτσα: (Ξενοδοχείου «Κιέριον»), 12. «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμύνταιου», 13. «Ολύμπιον Θεραπευτήριο Γενική Κλινική Πατρών Ανώνιμη Εταιρεία» Πάτρα, 14.) «Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.Β.Ε.» Φάρσαλα με έδρα Αχαρναί Αττικής, 15. «Sprider Store A.E.» Αθήνα (εμπορική), 16. «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σελίνου» Παλαιόχωρα Χανιά.
Είναι προφανές πως οι «ενώσεις προσώπων» βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα μπαίνει σε νέα κατάσταση που θα πρέπει συντεταγμένα να την αντιμετωπίσει. Θα πρέπει επίσης να αξιοποιηθούν όλα τα όπλα που ακόμα παρέχει ο νόμος, όπως:
1. Οι «ενώσεις προσώπων» εντάσσονται στο 1264/82, έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τα πρωτοβάθμια σωματεία απέναντι στο νόμο. Συνεπώς, θα πρέπει να τεθεί θέμα από τις αντίστοιχες δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα) για το κύρος των εκλογών, εάν τηρηθήκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, ή εάν αυτοί που τις υπογράφουν είναι ταυτόχρονα και εκπρόσωποι της εταιρείας, εάν οι συμβάσεις εφαρμόζονται για όλους κ.λπ.
2. Με δεδομένο ότι δεν περιέχεται ρήτρα αναδρομικότητας του νόμου 4024/11, όλες οι κλαδικές συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί μέχρι τις 27/10/2011 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου) συνεχίζουν να παράγουν κανονιστική δέσμευση. Αυτό σημαίνει, πως για το διάστημα διάρκειας των κλαδικών συμβάσεων οι οποίες υπογράφηκαν και κηρύχτηκαν υποχρεωτικά εκτελεστέες πριν τις 27/10/11, συνεχίζουν να υπερισχύουν έναντι των επιχειρησιακών και ως εκ τούτου πολλές από τις «συμφωνίες» που υπογράφηκαν είναι άκυρες.
3. Το ΣΕΠΕ, αρμόδιο για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, να ακυρώσει τις «συμβάσεις» όπου δεν τηρήθηκε η νομοθεσία ή εμπεριέχουν καταχρηστικούς όρους. Να φροντίσει για εφαρμογή κλαδικών συμβάσεων όπου ακόμα υπερισχύουν των επιχειρησιακών.
4. Οι εργαζόμενοι των παραπάνω επιχειρήσεων να απευθύνονται σε συνδικάτα. Οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα που δεν έχουν τις συμβάσεις αυτές και θέλουν να μάθουν το περιεχόμενό τους μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ.
* Ο Κώστας Νικολάου είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ.





Κηφισιά γιατί εκεί είναι
από ** 11:56, Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012
Τα κεντρικά γραφεία και έδρα του ομίλου της Χαλυβουργίας Ελλάδος
Στην οδό Κόκκοτα 11. Από τον κάθετο δρόμο που ξεκινάει μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ προς την Λ. Κηφισίας είναι τελευταίος κάθετος δρόμος (αριστερά) πρίν την λεωφόρο. Ολοι εκει στη συγκεντρωση στις 11.00 την Τεταρτη 29/2.






Η βουλευτής Lady Dalara και ο πρεσβευτής καλής θέλησης Νταλάρας
από Κώστας Καίσαρης 20:27, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
Δωρεάν συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα. Η σχέση του με τους Εβραίους, τον Κόκκαλη, αλλά και την αλληλεγγύη του προς τους ταπεινούς και καταφρονεμένους.
Της πουτ@ν@ς γίνεται στο ίντερνετ με τον Νταλάρα. Με τα περισσότερα σχόλια, εύκολα και φτηνά: Για τον δήθεν αριστερό καλλιτέχνη, που δείχνει τα φιλανθρωπικά του αισθήματα του, με δωρεάν συναυλίες στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Κάποιοι μάλιστα βγάζουν στη φόρα το οικογενειακό πόθεν έσχες με τα εκατομμύρια καταθέσεις και το Ε9 με τα ακίνητα.
Όλα αυτά θυμίζουν την ξυπνιτζίδικη ρήση "αριστερός με δεξιά τσέπη", Κάτι που λεγόταν κατά κόρον για τον Μίκη Θεοδωράκη: "Μα είναι δυνατόν με τόσα λεφτά να παριστάνει τον κομουνιστή;". Και τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή; Να τα μοιράσει στους φτωχούς; Εδώ δεν τα μοιράζουν η εκκλησία και οι παπάδες.
Ένας επαγγελματίας καλώς έχει τα λεφτά που έχει. Ένας πνευματικός άνθρωπος, κάποιος που θέλει να έχει πολιτική θέση και άποψη και κοινωνικές ευαισθησίες, δεν κρίνεται από τα μηδενικά που έχουν τα βιβλιάρια των καταθέσεών του. Κρίνεται με αυτό που λέγεται με δύο λέξεις: "Στάση ζωής". Με την Άντζελα Δημητρίου μπορεί να γελάσεις. Όχι όμως να την ειρωνευτείς. Δεν συνιστά ντροπή η στέρηση εκπαίδευσης και παιδείας. Η Άντζελα Δημητρίου δεν είναι κιτς. Είναι αυθεντική. Δεν υποδύεται κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Είναι ο εαυτός της. Όπως λέει "ελληνικούρες" με την παρέα και τους φίλους της, έτσι τις λέει και στην τηλεόραση.
Πρεσβευτής της Unescο και φίλος του Ισραήλ!
Ο Νταλάρας αντίθετα είναι κιτς. Και "λονγκπλέι" μάλιστα. Για πολλές δεκαετίες. Αν όπως λέγεται είναι 100% επαγγελματίας και τελειομανής στη δουλειά του, στο να φτιάξει να πουλήσει το ψεύτικο προσωπικό του προφίλ είναι επιστήμονας. Δεν είναι κιτς το "Λέιντι Ντι" που δεν το έχει επιλέξει και η ίδια άλλωστε η Δημητρίου. Είναι όμως κιτς ο Γιώργος Νταλάρας ως πρεσβευτής της Unesco. Και αφήνουμε στην άκρη την Κύπρο που είναι ειδικός ο Πανούσης. Πώς γίνεται να είναι πρέσβης καλής θέλησης για τους Πρόσφυγες και ταυτόχρονα φίλα προσκείμενος στο Ισραήλ; Επίσημος προσκεκλημένος κατ' επανάληψη της Κυβέρνησης για συναυλίες. Όποιος βρει μια δήλωσή του για την Παλαιστίνη κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Αντίθετα σε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ από οδοιπορικό του στο Ισραήλ, είχε συγκλονισθεί από το γεγονός ότι η στράτευση στα 18 είναι υποχρεωτική και οι νέοι διακόπτουν τις σπουδές τους για να υπηρετήσουν την πατρίδα! Με πόνο ψυχής για τους νεαρούς Ισραηλινούς στρατιώτες. Γι' αυτούς όμως που δέχονται τις σφαίρες των Ισραηλινών στρατιωτών ούτε κουβέντα.
...για σουβλάκια και πίτσες...
Μην πάμε όμως μακρυά. Πώς γίνεται να συμφωνείς με το Μνημόνιο- "δεν υπάρχει άλλη λύση"- και ταυτόχρονα να κάνεις συναυλίες αλληλεγγύης για τους φτωχούς; Ο συγχωρεμένος ο Γιάννης Κυράστας είχε να το λέει: "Και ψ@λή στον κώλο και ψυχή στον παράδεισο δεν γίνεται". Χωρίς να παραπέμπει σε κάτι σεξουαλικό. Αλλά η στάση ζωής που λέγαμε. Το "απ 'όλα" είναι στα σουβλάκια και στις πίτσες. Όχι στη συμπεριφορά. Δεν γίνεται να είσαι και με τον λαό και με τον Πάγκαλο, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
Ο- δήθεν- λαϊκός τραγουδιστής
Πώς να μην συμφωνεί όμως με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, όταν να τυγχάνει να είναι οικογενειακοί φίλοι; Για τρεις ανθρώπους είναι ανοιχτή η πόρτα του σπιτιού της οικογένειας Νταλάρα στη Φιλοθέη: Για τον Σωκράτη Κόκκαλη, τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Θόδωρο Πάγκαλο. Από την εν λόγω φιλική τετράδα γνωρίζω μόνο τον Σωκράτη Κόκκαλη. Και μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον άνθρωπος. Δεν πλήττεις μαζί του. Από που και ως που όμως ένας- δήθεν- λαϊκός τραγουδιστής να είναι ταυτόχρονα δικτυωμένο με τους τρεις πυλώνες της διαπλοκής και ταυτόχρονα και αλληλέγγυος με τον φτωχό κόσμο που υποφέρει;
Υπουργός με το όνομα του συζύγου της
Αφού είναι τόσο ευαίσθητος μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε και καμιά συναυλία συμπαράστασης στο συγκρότημα Λαμπράκη που οι κακές τράπεζες δεν δανειοδοτούν και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. μπορώ Να δεχθώ λοιπόν τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη από την Εκκλησία. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά της. Από τον Νταλάρα; Πάμε στο κιτς που λέγαμε. Το πρόβλημα στην Ελλάδα και τους Έλληνες δεν προέκυψε από κάποια ανώτερη δύναμη. Δεν ήταν θέλημα θεού. Είναι έργο ανθρώπων και συγκεκριμένων μάλιστα. Αυτών που κυβέρνησαν και εξακολουθούν να κυβερνούν. Βουλευτής με το όνομα του συζύγου της έγινε η κ. Νταλάρα. Και στη συνέχεια μάλιστα υπουργός Εργασίας στην πρώτη Μνημονιακή Κυβέρνηση. Αν ο Νταλάρας δεν έχει πει ποτέ κακή κουβέντα για τους Εβραίους, με το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα πιο προσεκτικός.
Έχει τίποτα να φοβηθεί; Να ντραπεί;
Επειδή όμως ουκ εν τω πολλώ το ευ μια (υποθετική) ερώτηση είναι αρκετή: Ήταν παρούσα στην πρώτη συναυλία το Σάββατο το βράδυ στο Νέο Ηράκλειο η κ. Νταλάρα; Σαφώς και όχι. Όπως δεν πρόκειται να είναι και σε αυτές που θα ακολουθήσουν. Ποιος ο λόγος; Έχει τίποτα να φοβηθεί; Να ντραπεί; Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Δείχνει και ταυτόχρονα το τεράστιο μέγεθος του κιτς. Ο σεμνός καλλιτέχνης που δεν ξεχνά τις ρίζες του και την ταπεινή καταγωγή του, που θέλει να προσφέρει δωρεάν τα τραγούδια του, δεν μπορεί να έχει δίπλα του τη σύζυγό του.
Πέραν του φόβου που εγκυμονούν οι δημόσιες εμφανίσεις των μνημονιακών βουλευτών θα ήταν σαν να κήρυττε την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Και αυτή είναι δουλειά των πολιτικών και όχι ενός λαϊκού καλλιτέχνη.








Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 29, 2012 1:37 pm Θέμα δημοσίευσης: Σκάσε και κολύμπα
Σκάσε και κολύμπα
΄΄Σε αυτόν τον κόσμο υπάρχου δύο είδη μπαχαλάκηδες .Οι μπαχαλάκηδες που τα σπάνε και οι μπαχαλάκηδες που κυβερνάνε Εσύ με ποιους είσαι;΄΄ (Π. Μάρκαρης –Ληξιπρόθεσμα δάνεια)
Η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων στο ΚΑΤ καλά κρατεί. Εδώ και 15 ημέρες το νοσοκομείο μας υπολειτουργεί και οι σωματικές και ψυχικές αντοχές των ασθενών υποβάλλονται σε μεγάλη δοκιμή. Η διοίκηση του νοσοκομείου έστειλε στις 21/02/2012 σε όλα τα E-mail των κλινικών το ακόλουθο κείμενο: Σε επικοινωνία στις 20/02/2012 του ΓΓ ΥΥΚΑ με τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή του Γενικού Λογιστήριο του Κράτους με θέμα: "2011","10".Η γραμμή ΄΄ σκάσε και κολύμπα ΄΄ κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα σε αυτή την χώρα αλλά πρωτίστως στην Βουλή. Όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αυτής της χώρας έχουμε επιτέλους καταλάβει ότι περάσανε οι γιορτές και τα καρναβάλια .Αρχίζει η νηστεία .!







Ζητούν εξηγήσεις για τον Ασάνζ οι Πρασινοι της Αυστραλιας
Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, 09:53
Το κόμμα των Πράσινων (1 βουλευτης και 9 γερουσιαστες και 11%) κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να αποκαλύψει αν γνώριζε για τις μυστικές κατηγορίες των Η.Π.Α. εις βάρος του Αυστραλού ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ. Παράλληλα, ο γερουσιαστής των Πράσινων, Σκοτ Λούνταμ, κάλεσε την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ να κάνει γνωστό ότι θα υπερασπιστεί τον Ασάνζ, μια και είναι Αυστραλός πολίτης.
Ο κ. Λούνταμ καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει στον Λευκό Οίκο ότι «δεν θα ανεχθεί έκδοση του Ασάνζ στις Η.Π.Α., όπου ενδέχεται να καταδικαστεί και να καταλήξει σε κάποια φυλακή-τρύπα σαν το Γκουαντάναμο».
Ο κ. Λούνταμ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη ενός σφραγισμένου κατηγορητηρίου εναντίον του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, που αποκάλυψαν πληροφορίες από τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Stratfor που αποκτήθηκαν από τα Wikileaks.
Τις πληροφορίες αυτές τις έδοσαν μηνύματα του Φρεντ Μπάρτον, αντιπροέδρου της Stratfor και υπαρχηγού της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Στις αρχές του 2011, ο Μπάρτον αποκάλυψε ότι μια μυστική επιτροπή είχε ήδη εκδώσει ένα σφραγισμένο κατηγορητήριο για τον Ασάνζ.
Σύμφωνα με τον Μπάρτον «ο Ασάνζ πρόκειται να γίνει μια... ωραία νύφη στη φυλακή. Θα τρώει τη γατοτροφή των φυλακών για πάντα...».





Συλλήψεις υπόπτων στη Λατινικη Αμερικη για συμμετοχή στους «Αnonymous»
Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, 08:14
Στη σύλληψη 25 ανθρώπων, ηλικίας 17 έως 40 ετών, προχώρησαν οι Αρχές διαφόρων χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο κύκλωμα χάκερς «Αnonymous».
Οι συλλήψεις έγιναν από τις αρχές της Αργεντινής, της Χιλής της Κολομβίας και της Ισπανίας μετά από κυβερνο-επιθέσεις σε κολομβιανούς και χιλιανούς ιστοτόπους.
Στην Ισπανία συνελήφθησαν τέσσερις άνθρωποι σε Μαδρίτη και Μάλαγα. Δύο από τουςσυλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση ενώ οι υπόλοιποι δύο αποφυλακίστηκαν μετά από καταβολή εγγύησης.





ΗΠΑ: Στρατιωτικό δικαστήριο εφεξής για τους ύποπτους για «τρομοκρατία»
Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, 03:17
Τα στρατιωτικά δικαστήρια και όχι τα πολιτικά θα αναλαμβάνουν πλέον τους κατηγορούμενους ως τρομοκράτες, μετά από μία σειρά μέτρων που ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως θα υπάρξει σειρά εξαιρέσεων των ξένων υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες οι οποίοι θα παραπέμπονται στη στρατιωτική δικαιοσύνη, ενώ η εκτελεστική εξουσία θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία προκειμένου να αποφανθεί εάν ένας ύποπτος πρέπει να παραπεμφθεί στα στρατιωτικά δικαστήρια ή όχι. Φυσικα εννοηται πως πλεον και διαδηλωτες να συλαμβανονται απο την ναζιστικη αστυνομια των ΗΠΑ θα κατηγορουνται ως τρομοκρατες. Και απλοι πολιτες που εχουν κανει ενα απλο αδικημα, και αυτοι θα κατηγορουνται ως τρομοκρατες. Η ναζιστικη κυβερνηση των ΗΠΑ μεταλλασει πλεον σε ανοιχτη δικτατορια την εξουσια της.




Κλείνουν σταθμοί του ΜΕΤΡΟ
Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, 12:23
Ρολά θα κατεβάσουν στις 16.00 το απόγευμα στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, συμφωνα με διαταγη της κατοχικης μπατσαριας του 4ου Ραιχ στην Ελλαδα, το Μοναστηράκι και το Πανεπιστήμιο. Η εντολή δόθηκε από την κατοχικη μπατσαρια του 4ου Ραιχ, στο πλαίσιο των κινητοποίησεων των Πρωτοβαθμιων Σωματειων στο κέντρο της Αθήνας, που ειναι εναντια στην κατοχη, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 18.00.




Σήμερα η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου που καταστρεφει την Υγεία
Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, 09:39
Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται σήμερα ο κατοχικος εφαρμοστικός νόμος που καταστρεφει την Υγεία που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ στις οποιες κλεινουν 50 νοσοκομεια μεταξυ των οποιων και τα 4 ψυχιατρικα, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα "φάρμακα" οπου θα στειλουν πολλους ασθενεις στα νεκροταφεια. Υπενθυμίζεται ότι οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί προχωρούν σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στην ψήφιση του σχετικού νόμου.
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, «μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο». Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας κάνει λόγο για «τερατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία συμμετέχει στην κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 το μεσημέρι.
Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.







ΙΝΔΙΑ
Μαζικές διαδηλώσεις στην 24ωρη απεργία
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--
Μαζική ήταν η συμμετοχή στο κάλεσμα των συνδικάτων στην Ινδία για 24ωρη γενική απεργία ενάντια στη ραγδαία αύξηση των τιμών που έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη φτώχεια για το λαό. Τα 3 εκατομμύρια εργαζομένων που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις απαίτησαν να καθιερωθεί κατώτατος μισθός, να ενισχυθούν τα εργασιακά δικαιώματα, τα οποία είναι σε υποτυπώδες επίπεδο, να υπάρξει ασφάλιση για όλους τους εργαζομένους σε τομείς που δεν υπάρχει οργάνωση και σειρά άλλων αιτημάτων που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το ΠΓ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) χαιρέτισε τη μαζική συμμετοχή ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του Μανμόχαν Σινγκχ, τονίζοντας ότι η απεργία είχε τεράστια επιτυχία στους τομείς των τραπεζών, τηλεπικοινωνιών, ασφαλειών, ορυχείων, μεταφορών, δημοσίων υπηρεσιών, εμποροϋπαλλήλων. Καταδίκασε δε τις βίαιες επιθέσεις που δέχτηκαν οι απεργοί στις περιοχές της Δυτικής Βεγγάλης, της Τζαμού, του Κασμίρ και του Ασσάμ, από τις αστυνομικές δυνάμεις. Το ΚΚ Ινδίας (Μ) χαρακτηρίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις «προειδοποίηση στην κυβέρνηση ότι ο εργαζόμενος λαός και τα συνδικάτα του θα εντείνουν την πάλη για τις βασικές απαιτήσεις του» και προσθέτει ότι η ενότητα και η μαχητικότητα που επιδείχθηκε στις χτεσινές κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστεί.




ΣΥΡΙΑ
Νέος γύρος πιέσεων εντός ξεφτιλοΟΗΕ που ειναι εδω και χρονια ιμπεριαλιστικο οργανο
ΓΕΝΕΥΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--
Βήμα το βήμα κλιμακώνονται οι πιέσεις προς τη συριακή ηγεσία, οι οποίες, μετά την αδυναμία των «Φίλων της Συρίας» να καταλήξουν σε ένα ξεκάθαρο τελικό ανακοινωθέν για τις επόμενες κινήσεις τους, λόγω των αντιθετικών συμφερόντων και προτεραιοτήτων μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και περιφερειακών, επανέρχονται στους κόλπους των διαφόρων σωμάτων του ΟΗΕ.
Δημοψήφισμα και κυρώσεις
Τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπουν πολυκομματικές βουλευτικές εκλογές σε τρεις μήνες και δεν χαρακτηρίζουν πλέον το κόμμα «Μπάαθ» ως θεμέλιο της κοινοβουλευτικής ζωής και του κράτους ενέκριναν με 89% οι συμμετέχοντες στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή στη Συρία. Στις κάλπες προσήλθε το 57,4% και η αμερικανοκινητη αντιπολίτευση είχε καλέσει σε μποϋκοτάζ, κατηγορώντας τον Πρόεδρο Ασαντ ότι «κοροϊδεύει, αφού παράλληλα με τις άλλες προβλέψεις, επεκτείνει και τη δική του θητεία για πολλά χρόνια ακόμη, διατηρώντας το απόλυτο δικαίωμα διορισμού κυβέρνησης».
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ κατά τη διάρκεια συζήτησης στις Βρυξέλλες αποφάσισαν νέες κυρώσεις κατά της Συρίας, με τις οποίες «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία της συριακής Κεντρικής Τράπεζας στο εξωτερικό, ενώ της απαγορεύει τις εμπορικές συναλλαγές πολύτιμων μετάλλων, π.χ. χρυσού.





ΡΩΣΙΑ
Ερωτηματικά για «απόπειρα δολοφονίας» του Πούτιν
Οι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν πως απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία θα σημειωνόταν μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου στις οποίες ο Πούτιν είναι υποψήφιος.
Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τη συνωμοσία αυτή ύστερα από έκρηξη που προκλήθηκε κατά λάθος σε ένα διαμέρισμα στην Οδησσό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί επιτόπου ο Ρουσλάν Μαντάεφ, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο Ιλιά Πιάνζιν, από το Καζαχστάν. Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν και βεβαίωσαν ότι εργάζονταν για τον Τσετσένο Ντοκού Ουμάροφ, που επιδιώκει την απόσχιση της Τσετσενίας από τη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την ίδρυση «ανεξάρτητου» ισλαμικού κράτους.
Ενας από τους ύποπτους που συνελήφθησαν, ο τραυματισμένος Ιλιά Πιάνζιν, που ανακρίθηκε από τις αρχές ασφαλείας της Ουκρανίας, είπε ότι οι επίδοξοι δολοφόνοι του Πούτιν ξεκίνησαν από τη Μεγάλη Βρετανία κι έφτασαν στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας. Η Οδησσός χρησιμοποιούνταν ως τόπος εκπαίδευσης και «βάση μεταφοράς» της οργάνωσης, ενώ και στη Μόσχα βρέθηκε αποθηκευτικός χώρος, όπου η οργάνωση αυτή φύλαγε πυρομαχικά, ενώ βρέθηκαν και βίντεο που δείχνουν βιντεοσκοπημένες μετακινήσεις του Ρώσου πρωθυπουργού.
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, ο Ντίμτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.
Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8 απόπειρες δολοφονίας του Πούτιν (το 2000 στην Αγία Πετρούπολη και στην Ουκρανία, το 2001 στο Αζερμπαϊτζάν, το 2003 σχέδιο αποκαλύφθηκε από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, το 2007 από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και την ίδια χρονιά από τις ιρανικές, το 2008 στο Ιράν).
Ωστόσο, η αποκάλυψη της τελευταίας απόπειρας μια βδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές προβληματίζει, αφού η έκρηξη στο χώρο που χρησιμοποιούσαν οι ισλαμιστές στην Οδησσό έγινε στις αρχές Γενάρη. Τότε και άρχισε να «ξετυλίγεται το κουβάρι», κι ακολούθησαν συλλήψεις μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης στις αρχές Φλεβάρη στην Οδησσό και πιθανόν, όπως αφήνεται να εννοηθεί, και στη Μόσχα.




ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Νέες κυρώσεις από την ΕΕ και ανταπαντηση
ΜΙΝΣΚ.--
Η Λευκορωσία ζήτησε χτες από τους πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Πολωνίας να εγκαταλείψουν τη χώρα και ανακάλεσε τους δικούς της πρεσβευτές από τις Βρυξέλλες και τη Βαρσοβία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Η ενέργεια αυτή έρχεται ως «απάντηση» στην προχτεσινή απόφαση της ΕΕ να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Λευκορωσία, οι οποίες αφορούν το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών και απαγόρευση της χορήγησης θεώρησης διαβατηρίων στην Ευρώπη σε 21 δικαστές και αστυνομικούς που η ΕΕ θεωρεί πως είναι υπεύθυνοι για την «καταστολή της αντιπολίτευσης».
Η ΕΕ έχει ήδη επιβάλλει κυρώσεις και περιορισμούς σε 160 κυβερνητικούς αξιωματούχους της Λευκορωσίας, ανάμεσα στους οποίους και ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντρ Λουκασένκο.




ΕΕΔΥΕ
Να τερματιστεί η ΝΑΤΟική κατοχή στο Αφγανισταν
Σε ανακοίνωση της η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για τα πρόσφατα γεγονότα στο Αφγανιστάν τονίζει:
«Οι πληροφορίες που καταφθάνουν από το Αφγανιστάν κάνουν λόγο για δολοφονίες και σκληρή καταστολή των κατοχικών δυνάμεων προς το λαό που διαδηλώνει με αφορμή την είδηση ότι Αμερικανοί στρατιώτες στη ΝΑΤΟική βάση Μπαγκράμ έκαψαν αντίτυπα του κορανίου. Η βαρβαρότητα του πολέμου και της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής κατοχής δεν έχει τέλος. Διαδηλωτές σφαγιάζονται, μικρά κοριτσάκια 9 χρονών τραυματίζονται σοβαρά από επιθέσεις των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο σχολείο τους και ολόκληρες πόλεις είναι ερείπια από τους βομβαρδισμούς. Αξίζει όμως κάποιος να θυμάται ότι στο Αφγανιστάν, οι μοναδικές εκτάσεις που δεν έχουν βομβαρδιστεί είναι οι εκτάσεις στις οποίες καλλιεργείται το όπιο. Σήμερα με την προστασία των κατοχικών δυνάμεων, παράγεται στο Αφγανιστάν το 95% της ηρωίνης που καταναλώνεται παγκοσμίως.
Οι λαοί έχουν ευθύνη να βάλουν τέλος στη βαρβαρότητα, να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό.
Ο ελληνικός λαός να καταδικάσει το ΝΑΤΟ και να εντείνει την πάλη του για αποδέσμευση της Ελλάδας.
Να απαιτήσει τον τερματισμό της ΝΑΤΟικής κατοχής στο Αφγανιστάν και την άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που παίρνουν μέρος σε αυτήν».



ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Την αθώωση του νεοφιλελευθερου Ισπανού δικαστή Μπαλτασάρ Γκαθρόν, που κατηγορείτο ότι παραβίασε το νόμο περί αμνηστίας επειδή θέλησε να ερευνήσει την τύχη των αγνοουμένων της εποχής του Φράνκο, και επισης ζητησε σε συνεντευξη του να απαγορευθουν δια νομου οι εργατικες απεργιες, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης. Στις 9 Φλεβάρη ο Γκαρθόν είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια απαγόρευσης άσκησης καθηκόντων.
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Δικαστής της αποστολής της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο (Eulex) διέταξε χτες την 30ήμερη προφυλάκιση πέντε μελών του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας, που συνελήφθησαν στο Γκνίλανε ως ύποπτοι γιατι μιλουσαν σε κατοίκους του Δήμου Παρτές (Πασιάνε), να μην αναγνωρίσουν τις αρχές των Κοσσοβάρων Αλβανών.