Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Σαββατο 4 Φεβρουαριου 2012

ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ
Νέος απεργιακός αγώνας
Λίγες μόλις βδομάδες μετά την αιματηρή καταστολή του απεργιακού αγώνα των εργατών της καζαχο-κινεζικής πετρελαϊκής εταιρείας «Καραζανμπασμουνάι» στην πόλη Ζαναοζέν, όπου έχασαν τη ζωή τους 16 εργάτες, ξέσπασε ένας νέος απεργιακός αγώνας σε άλλη πετρελαϊκή εταιρεία, αυτή τη φορά σε θυγατρική της αμερικανικής «Σεβρόν».
Περίπου 200 εργάτες δύο μικρών εργοστασίων της εταιρείας κατέβηκαν στις 25/1 σε απεργία διαρκείας με αίτημα το διπλασιασμό των μισθών τους από τα 80-90 χιλιάδες τενγκέ (540-600 δολάρια) στα 150 χιλιάδες τενγκέ.
Οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν με τη διεύθυνση (που δέχεται αυξήσεις μόνον έως 25%), δεν έχουν οδηγήσει σε αποτέλεσμα και η απεργία συνεχίζεται.
Να σημειωθεί πως η πόλη Ζαναοζέν βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα από τη νέα απεργιακή εστία, ωστόσο η απήχηση εκείνου του απεργιακού αγώνα φαίνεται να μη γνωρίζει αποστάσεις και να ξεπερνά την τρομοκρατία που έσπειρε η βίαιη καταστολή!





ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Τέλος στις πτήσεις της «Malev»
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--
Σταμάτησε τη λειτουργία της η ουγγρική αεροπορική εταιρεία «Malev» καθώς, όπως ανακοίνωσε χτες νωρίς το πρωί, θα πρέπει να «ελαχιστοποιήσει τις ζημιές» αφού ήδη μετράει ζημιές ύψους 60 δισεκατομμυρίων φιορίνιων (περίπου 270 εκατομμυρίων δολαρίων). Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την κίνηση της κυβέρνησης στις αρχές της βδομάδας να εντάξει τον κρατικό αερομεταφορέα με 2.600 υπαλλήλους στις ρυθμίσεις του πτωχευτικού νόμου.
Πριν λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διατάξει την Ουγγαρία να ανακτήσει τη βοήθεια που προσέφερε στην «Malev» αναφέροντας ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια χρηματοδότησης (400 δισ. δολάρια) που δόθηκαν ήταν παράνομα. Είχε διεξαχθεί έρευνα ενός έτους και ο τοποτηρητής της ΕΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αερομεταφορέας δε θα μπορούσε να είχε βρει τέτοιου είδους χρηματοδότηση στην ιδιωτική αγορά.
Το ερωτημα που υπαρχει βεβαια ειναι γιατι να βρισκεται η Ουγγαρια στην λυκοενωση της ΕΕ. Και οχι μονο η Ουγγαρια, αλλα και οι αλλες χωρες. Και για ποιο λογο να υπαρχει η μασονικη λυκοενωση της ΕΕ. Που στην ουσια βεβαια ειναι απλως το 4ο Ραιχ των κωλογερμαναραδων, οπου τον ρολο του χιτλερ τον παιζει η τσατσογρια η Μερκελ, η οποια εκτελει σημερα τις εντολες των μασονων οπως ο Χιτλερ παλιοτερα.




ΣΟΜΑΛΙΑ
Aυξάνει το ενδιαφέρον των πολυεθνικών της ενέργειας για την σχετικά άγνωστη ημιαυτόνομη περιοχή της Σομαλίας το Πούντλαντ, κοντά στον κόλπο του Αντεν, όπου σε δύο κοιλάδες υπάρχουν ενδείξεις για τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου (λέγεται ότι μπορεί να φτάνουν τα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια).

ΡΑΜΑΛΑ-- Ενα τρίχρονο κοριτσάκι κι ένας άλλος Παλαιστίνιος τραυματίσθηκαν χτες τα ξημερώματα στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια της βόρειας Λωρίδας της Γάζας από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Συνολικά, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε κατά έξι «στόχων» στη Λωρίδα της Γάζας, μόλις λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ανακοινώνοντας πως έκανε τις επιδρομές απαντώντας «στα πυρά ρουκετών που είχαν στόχο το Ισραήλ»...
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και έκδοσης του πρώην δικτάτορα του Περού Φρανσίσκο Μοράλες Μπερμούδες διέταξε Αργεντινός δικαστής ώστε να προσαχθεί σε δίκη για τη συνέργειά του σε εγκλήματα στο πλαίσιο της «επιχείρησης Κόνδωρ», του εκτεταμένου σχεδίου καταστολής αγωνιστών σε όλη τη Λατινική Αμερική που εφαρμόστηκε τις δεκαετίες 1970-1980.
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Με διάφορες γιορταστικές εκδηλώσεις κατά κύριο λόγο όσον αφορά στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της φτώχειας και την κατοχύρωση λαϊκών δικαιωμάτων, όπως η Υγεία και η Παιδεία, συνοδεύτηκε η 13ηεπέτειος ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων από τον Ούγο Τσάβες.





Επίθεση με πέτρες στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε σημερα Σαββατο γύρω στις 20:30 ομάδα 30 ατόμων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την επίθεση σημειώθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα έξω από το σπίτι του κ. Παπούλια. Στο σημείο και τη γύρω περιοχή έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς να έχουν γίνει προς το παρόν προσαγωγές.




H εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς γιορτάζει τα 2 χρόνια κυκλοφορίας της, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο @Ρουφ (Ανδρονίκου 18, Γκάζι), μετά τις 9 το βράδυ με ποτό και μεζέ.







Ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό
από autonomous 22:49, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012
Ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό
Για δεύτερη συνεχή Παρασκευή, συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποιούν μαζική αφισοκόληση-παρέμβαση-μικροφωνική, στην πλατεία εξαρχείων, στο πάρκο ναυαρίνου και πέριξ των εξαρχείων.
Ακολουθεί το κείμενο:
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ
Επιθέσεις ναρκοεμπόρων σε αγωνιστές, νταραβεριτζήδες λιντσάρουν αντιπάλους τους στο όνομα της προστασίας των Εξαρχείων, μαφιόζοι εξουσιάζουν κοινόχρηστους χώρους, περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και σεξιστικές συμπεριφορές, ληστείες σε μικρομάγαζα, επιθέσεις σε ηλικιωμένους κατοίκους για “πλάκα”, μαχαιρώματα, εμφάνιση όπλων, κυνομαχίες σε πεζόδρομους και πλατείες, οπαδικές συρράξεις, επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και συναυλίες συμπαράστασης, αυτοκίνητα μόνιμα σταθμευμένα πουλάνε ναρκωτικά, κλοπές συνοδευόμενες από ξυλοδαρμούς περαστικών που βαφτίζονται “ασφαλίτες”, “φασίστες” ή “πρεζέμποροι” για τις ανάγκες της περίστασης.
Μια ελεύθερη αγορά ναρκωτικών γεννιέται μαζί με τις μαφίες της, υπό την εποπτεία της ελληνικής αστυνομίας. Δεν πρόκειται απλά για διάχυτη αντικοινωνική βία, αλλά για την αναβάθμισή της σε συμμορίες που λυμαίνονται τους ελεύθερους χώρους της περιοχής, απειλούν και πλήττουν κατοίκους, θαμώνες, μικρομάγαζα και και καταδυναστεύουν τη ζωή των Εξαρχείων, καταργώντας κάθε όμορφη ιδιαιτερότητά τους, και πρωτίστως τα πολιτικά και κοινωνικά κεκτημένα τους.
Περιθώρια συνεννόησης δεν υπάρχουν, μια και έχουμε να κάνουμε με κυκλώματα που διεκπεραιώνουν ήδη ένα πολύ εκτεταμένο και εξαιρετικά κερδοφόρο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Αυτό διασφαλίζεται με σχέσεις σκληρής ιεραρχίας βασισμένης στο φόβο, τη σωματική δύναμη και τον οπλισμό, καθώς και την επίκληση δεσμών αίματος, “τιμής”, εθνικότητας κ.λ.π.
Παράλληλα με τις μαφιόζικες συμμορίες, τα τελευταία χρόνια δρουν στη περιοχή μικροπαρέες που τραμπουκίζουν, καίνε αυτοκίνητα κατοίκων, πουλάνε αντριλίκι και μαγκιά, άλλοτε στο όνομα της Αναρχίας ή του πάρκου, άλλοτε εκμεταλλευόμενες την ανεκτικότητα των Εξαρχείων ή και την αδράνειά μας. Όπως είναι λογικό, οι συμπεριφορές αυτές διάκεινται πολύ εχθρικά τόσο απέναντι στους κατοίκους, όσο και στα ριζοσπαστικά και πολιτικά συλλογικά εγχειρήματα της περιοχής.
Δίνεται επίσης η ευκαιρία στην κτηματαγορά, να περιμένει “υπομονετικά” την πλήρη απαξίωση της ευρύτερης συνοικίας. Για να αρχίσει αργότερα να αγοράζει τμήματα γης για ένα κομμάτι ψωμί, πουλώντας τα στο μέλλον για χρυσάφι, όταν θα έχει αλλοιωθεί ο κοινωνικός ιστός της περιοχής, οδηγώντας τους κατοίκους της σε άλλες συνοικίες (βλ. παραδείγματα σε Ψυρρή, Γκάζι, Μεταξουργείο, Κεραμεικό).
Δε βαυκαλιζόμαστε ότι με το να διώξουμε τον κοινωνικό κανιβαλισμό από τα Εξάρχεια, θα καθαρίσει όλη η κοινωνία. Αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Κι αν όχι από τα Εξάρχεια, τότε από πού; Σε αυτή τη γειτονιά γεννήθηκαν και ωρίμασαν πολιτικά και κοινωνικά εγχειρήματα, όπως η επαναχρησιμοποίηση του δημόσιου χώρου, οι καταλήψεις, η αλληλεγγύη, οι συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων και δράσεων, που ήδη χτυπιούνται έμπρακτα. Η αδράνειά μας βολεύει τις δυνάμεις καταστολής, που στο όνομα της εκκαθάρισης των Εξαρχείων από εγκληματικές συμπεριφορές, έχουν την ιδανική ευκαιρία να χτυπήσουν την ελεύθερη διακίνση ιδεών, όσους και όσες αγωνίζονται γι’ αυτήν, και όλα τα συλλογικά εγχειρήματα.
Κάθε άνθρωπος ή συλλογικότητα που εμπέεται από τον αγώνα για την Ελευθερία την Κοινωνική Χειραφέτηση και την Αυτοδιάθεση, καλείται να συνδράμει αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Αν δεν ενεργοποιηθούμε και συνεχίσουμε να συζητάμε το θέμα μεταξύμας, ελπίζοντας ότι κάποιος άλλος θα το αντιμετωπίσει, τακτική που οδήγησε το πρόβλημα στο σημερινό του στάδιο, τότε θα μοιραστούμε την ήττα και την απώλεια της Ελευθερίας.
Στο άμεσο μέλλον οι κοινόχρηστοι χώροι θα αποτελέσουν τα πεδία όπου η Αλληλεγγύη, η Συλλογικότητα, η Αξιοπρέπεια και η Αντίσταση θα αναμετρηθούν με την βαρβαρότητα, την παρακμή, το φόβο και την απάθεια. Το πρόβλημα μας αφορά όλους, και όλοι μαζί θα πρέπει να κινητοποιηθούμε για να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι.
ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ:
νταραβέρια ναρκωτικων ΤΕΛΟΣ
ληστείες και φέρμες ΤΕΛΟΣ
σεξιστικές συμπεριφορές ΤΕΛΟΣ
χουλιγκάνικες συμπεριφορές ΤΕΛΟΣ
μπραβιλίκια ΤΕΛΟΣ
φιλόδοξο real estate ΤΕΛΟΣ
Συντόφισσες και Σύντροφοι
Τα εξάρχεια έχουν ιστορία ,έξω οι μπάτσοι τα νταραβέρια και η μαφία.









H Google σπονσοράρει το CPAC 2012 (συνέδριο όλων των δεξιών της Αμερικής)
από ο βήχας δεν κρύβεται 5:51, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
Παρέα με διάφορες γνωστές δεξιές και ακροδεξιές οργανώσεις, όπως η NRA, μαφίες που καίνε κλινικές εκτρώσεων κ.τ.λ.
Κάτω από την ομπρέλα της λέξης "συντηρητικοί", συναντιούνται σε ετήσιο συνέδριο οι Αμερικανοί δεξιοί, νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί και λοιποί κανίβαλοι.
Ομιλητές στο συνέδριο αυτό, τύποι που υποστηρίζουν ότι η γη έχει την ηλικία που λέει η...βίβλος, ότι ο βιασμός είναι "δώρο του θεού στον άνθρωπο", ότι οι εκτρώσεις είναι "φόνος και θανάσιμη αμαρτία", ότι η επιστήμη είναι "δοκιμή του σατανά για την πίστη μας" και άλλα τέτοια ωραία.
Από μια τέτοια φιέστα παράκρουσης δε θα μπορούσαν να λείπουν οι χορηγοί. Γιατί, πως να το κάνουμε, δε μπορεί οι φωτισμένοι από το θεό (!) να πληρώσουν από την τσέπη τους τόσα έξοδα. Είναι και χλιδάτοι οι εν χριστώ αδερφοί της Θάτσερ.
Ορίστε οι φετινοί σπόνσορες λοιπόν:
American Center for Law & Justice
American Principles Project
CitizenLink
Google
Human Events
National Rifle Association (NRA)
The Heritage Foundation
Τhe Leadership Institute
Υoung America’s Foundation







"Πρέπει να εργαστούμε για την προστασία του Συριακού λαού"
από * 22:50, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
Σκυλιασαν τα βρωμοσκυλα οι ιμπεριαλιστες επειδη δεν μπορεσαν να κανουν αποβαση και να σφαξουν τους Συριους!!!
Ρωσία και Κίνα έβαλαν βέτο σε ψήφισμα του ΟΗΕ για την Συρία.
ΗΠΑ , Γαλλία , Αγγλία εξέφρασαν την οργή τους για το βέτο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει χάσει κάθε νομιμότητα και ότι "πρέπει να εργαστούμε για την προστασία του συριακού λαού από αυτήν την αποτρόπαια κτηνωδία".
Η πρέσβης των ΗΠΑ Σούζαν Ράϊς είπε.
Αναφερόμενος στη Ρωσία, είπε, "αυτή η αδιαλλαξία είναι επαίσχυντη"
Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών υπεράσπιστηκε την πώληση ρώσικων όπλων στον Άσσαντ , λέγοντας ότι "δεν επηρεάζουν την περιφερειακή ισορροπία ισχύος."
Η Ρωσία, η οποία μετρά τη Συρία ως έναν σημαντικό πελάτη όπλων, κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχθεί ένα εμπάργκο όπλων και οικονομικές κυρώσεις.
ΗΠΑ Κωλογερμανια πουστροαγγλια και πουστρογαλλια εχουν σκυλιασει επειδη δεν μπορεσαν να σφαξουν τους Συριους οπως τον Λυβικο Λαο τον Ιρακινο Λαο τον Γιουγκοσλαβικο Λαο. Παροτι βαλαν τα κοπροσκυλα τους τους εμιριδες που εχουν σφαξει ολους τους αραβικους λαους να καταθεσουν το ιμπεριαλιστικο ψηφισμα, αυτο τελικα δεν περασε. Αλλα επρεπε να τους πουν οι Ρωσοι και οι Κινεζοι, οτι οταν κρεμασουν οι αραβικοι λαοι τους γαμιμενους δουλους της δυσης εμιριδες και σειχιδες, τοτε θα το συζητησουμε αν θα πεσει ο Ασαντ. Οσο για τα μασονικα καθαρματα τους ιμπεριαλιστες, πρεπει να περασουν ολοι απο λαικα δικαστηρια!!!!






Πορεια εκαναν σημερα ολες οι αναρχικες συλλογικοτητες για τα δικα τους ζητηματα και την ιδεολογια τους. Η αρχικη συγκεντρωση ηταν στο Μοναστηρακι. Απο εκει πορευτηκαν προς Ομονοια, ανεβηκαν την Σταδιου, και διακυθηκαν στα Προπυλαια. Περιπου 3.000 ατομα.
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 04, 2012 6:23 pm Θέμα δημοσίευσης
Μπραβο!!! μαζευτηκατε μονο αναρχικοι σαν ενα μικρο ΠΑΜΕ. Και μετα κραζετε το ΚΚΕ για περιχαρακωση...
Α! και σεις που στις αφισες σας καλειτε σε συγκρουσεις... δεν σας ειδα σημερα.Μαλλον περιμενετε να υπαρχει απλος κοσμος να τον παρετε στον λαιμο σας και να εκτονωθειτε στις πλατες του... Η μηπως σημερα δεν κανατε και σεις "παρελαση"???
Δεν ειμαι στο ΚΚΕ. Απλα τονιζω οτι και αυτο σημερα περιχαρακωση ηταν απο μαυρη σκοπια. Και το ΠΑΜΕ τουλαχιστον εχει αποφασεις σωματειων, σημερα ηταν μονο πρωτοπορεια που καλουσε. Κατακρινω αυτα τα καλεσματα απ οποια πρωτοπορεια και αν ειναι.
Εγω δεν καταλαβαινω πως γινεται οι πορειες των αναρχικων να ειναι παντα οι πιο ασφαλεις. Οποτε εχω κατεβει -σε καποιες για φυλακες και αγωνιστες- δεν κινειται φυλλο.Μια φορα μαλιστα χαρακτηριστικα θυμαμαι που καποιος πηγε να πεταξει πετρα και καποιοι "κρανοφοροι" με μαυρες σημαιες τον τραμπουκισαν ασχημα γιατι η πορεια λεει δεν ειχε αυτη την μορφη. Ωραια συμφωνια.. Οταν ομως γινονται αλλες πορειες και δη απεργιες, γιατι οι ιδιοι τυποι συμπεραινουν πως τοτε αυτη η πορεια θα πρεπει να εχει την μορφη της συγκρουσης? Γιατι σαν αυτοκλητες πρωτοπορειες της αντιβιας περνουν στον λαιμο τους τοσο κοσμο? Και γιατι μαλιστα οταν ενα μπλοκ σωματειου τους λεει να σταματησουν αυτοι γυρνανε απειλητικα και διχνουν τα σφυρια τους?(μου χει συμβει προσωπικα). Αυτο που συμπαιρενω εγω ΚΑΙ ΚΑΘΕ απλος αγωνιστης ειναι πως ειστε αφερρεγγυοι και κοτες.
Ποτέ δεν ανοίγει μύτη όταν είναι οι αναρχικοί μόνοι τους. Μόνο στις πλάτες του κινήματος κάνουν ταρζανιές. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Το κίνημα χρειάζεται περιφρούρηση.