Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευη 3 Φεβρουαριου 2012

Οι Αnonymous «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης στην Ελλάδα
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, 06:40
Όσοι χρήστες του Διαδικτύου προσπαθήσουν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης θα παρακολουθήσουν ένα video από τους Αnonymous, οι οποίοι δίνουν το δικό τους μήνυμα.
Στο μήνυμά τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε τα πάντα, έχουμε τους κωδικούς σας, σας παρακολουθούμε. Ο επόμενος στόχος θα είναι όλα τα Media της χώρας. Έχουμε τα περισσότερα δεδομένα από τους administrators των ενημερωτικών site. Είμαστε Λεγεώνα...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι απλώς το παράδειγμα από αυτό που είμαστε ικανοί να κάνουμε. Έχετε 2 εβδομάδες να σταματήσετε το ACTA αλλιώς θα έρθετε αντιμέτωποι μαζί μας σε έναν κυβερνοπόλεμο με όλα τα sites τα ΜΜΕ και τα υπουργεία της χώρας».
Να σημειωθεί πως στο πάνω μέρος της σελίδας γράφει: «Η Δικαιοσύνη Έρχεται».Τέλος, να αναφέρουμε πως στο τέλος του ιστότοπου αναγράφεται το εξής: «Αnonymous μέλη από την Ελλάδα και την Κύπρο».





Oι Anonymous "χτύπησαν" την ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης
Το πρώτο επίσημο χτύπημα των Anonymous στην Ελλάδα είναι γεγονός. "Χτύπησαν" την ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης. Δείτε βίντεο με μήνυμά τους
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 03 2012 07:59
"Επίθεση" από τους Anonymous δέχτηκε η ιστοσελίδα του υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς όποιος μπει στην ιστοσελίδα βλέπει ηχογραφημένο μήνυμά τους.
Η διεθνής διαδικτυακή οργάνωση αναφέρει πως αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο. "Η δημοκρατία γεννήθηκε εδώ και εσείς την σκοτώνετε", αναφέρει μεταξύ άλλων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει κάνει πράξη τα εντελώς αντίθετα από αυτά, για τα οποία την εξέλεξε ο λαός.
Παράλληλα, ζητούν δύο εβδομάδες διορία για να "φύγει" η Ελλάδα από τη συμφωνία για την Καταπολέμηση της Παραποίησης/Απομίμησης (ACTA).
Αυτό είναι το πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης στην Ελλάδα.
Το μήνυμα
To μήνυμα που έχει τίτλο "η Δικαιοσύνη έρχεται" αναφέρει τα εξής:
"Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά.
Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο ΔΝΤ, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους.
Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές στο όνομα της δικαιοσύνης.
Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο.
"Είμαστε οι Ανώνυμοι.... Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε... έπρεπε να μας περιμένετε".
Μάλιστα, οι Anonymous, αναφέρουν πως επόμενος στόχος του στην Ελλάδα είναι όλα τα ΜΜΕ καθώς όπως λένε έχουν ήδη σπάσει όλους τους κωδικούς τους!
Η εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γύρω στις 6 το πρωί, προκαλώντας συναγερμό στις διωκτικές αρχές.
Την ψηφιακή επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Διερευνώνται τα ηλεκτρονικά ίχνη των επιτιθεμένων.







Γιούχαραν την Ντόρα Μπακογιάννη
Δείτε πώς υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Θερμαϊκού την Ντόρα Μπακογιάννη και διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών, στην οποία εξαπολύουν ευθείες βολές στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 03 2012 08:44
Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Δήμο Θερμαϊκού.
Φαίνεται πως δεν έχουν σκοπό να αφήσουν σε ησυχία την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς για ακόμη μια φορά αποδοκιμάστηκε από πολίτες και συγκεκριμένα από μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, που κατά την είσοδο της πολιτικού στο δημαρχιακό Μέγαρο στην περιοχή, φώναζαν: "Να φύγετε, δεν σας θέλουμε εδώ. Εσείς και η οικογένειά σας καταστρέψατε τη χώρα μας". "Εσεις μιλατε για κερδη και ζημιες, και μεις μιλαμε για ανθρωπινες ζωες", "Εσεις για τις τραπεζες, εμεις για τη ζωη μας", "ψωμι παιδεια ελευθερια, η χουντα δεν τελειωσε το 73", "πουλατε γελατε στη φυλακη θα πατε".
Η επεισοδιακή επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην περιοχή δεν σταμάτησε εκεί, καθώς αργότερα τα μέλη της Πρωτοβουλίας μπήκαν στο Δημαρχείο με αποτέλεσμα οι αποδοκιμασίες να κορυφωθούν.
Η Ντόρα Μπακογιάννη αντιμετώπισε την φραστική επίθεση με ιδιαίτερη αμηχανία.
Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών αναφέρουν χαρακτηριστικά:
"Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού υλοποιώντας απόφαση της πολυάριθμης Γενικής της Συνέλευσης, κατέστησε σαφές στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που ευθύνεται για την υποδούλωση της χώρας και την εξαθλίωση των Ελλήνων, ότι οι εκπρόσωποί του είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Θερμαϊκού.
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεών της η Πρωτοβουλία οργάνωσε αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος, γιουχάροντας τη Ντόρα Μπακογιάννη που δουλεύοντας ήδη για τις επόμενες εκλογές φιλοξενήθηκε από δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θερμαϊκού που την ξενάγησαν στο ΚΥ της Μηχανιώνας.
Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο όπου και έφαγε κράξιμο από μέλη της πρωτοβουλίας. Αργότερα δε, και ενώ αρνήθηκε αρχικά την είσοδο στην αίθουσα του ΔΣ πολιτών μελών της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας, κάτω από την πίεση των αντιδράσεων και διαμαρτυριών η Ντόρα και οι οικοδεσπότες της στο Θερμαϊκό, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις πόρτες για όλους. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και αποδοκιμασίες.
Και φυσικά στο τέλος, η Πρωτοβουλία αποχώρησε για να αφήσει τους διαπλεκόμενους της κεντρικής και της τοπικής πολιτικής σκηνής (όποιους ελάχιστους παρέστησαν) να συνδιαλλαγούν ελευθέρως και εποικοδομητικώς".






Κατάληψη της ΡΑΕ από μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Στη συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας προχώρησαν μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 03 2012 09:19
Κατάληψη στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας πραγματοποίησαν, σήμερα το πρωί, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ καταλογίζει στη ΡΑΕ αδράνεια στην υπόθεση των δύο εναλλακτικών παρόχων ρεύματος (Energa και Hellas Power), με αποτέλεσμα να διογκωθούν οι υποχρεώσεις τους προς το Διαχειριστή του Συστήματος και τη ΔΕΗ.
Ζητά επίσης να καταθέσει σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.
"Η ηλεκτρική ενέργεια είναι σοβαρή υπόθεση για την αφήνουμε στα χέρια των ιδιωτών", είπε μιλώντας στην ΝΕΤ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος





Αστυνομικοί στη Βρετανια έκαναν γυαλιά καρφιά αυτοκίνητο 73χρονου
Τον κυνηγησαν για μη ασφαλή οδήγηση και εκνευρισμενοι του έσπασαν το αυτοκίνητο. Πρωταγωνιστές η βρετανική αστυνομία και ένας...73χρονος
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 03 2012 09:01
Ένας συνταξιούχος επιχειρηματίας κέρδισε σήμερα περισσότερο από 20.000 λίρες, ζημιές από αστυνομικούς οι οποίοι έσπασαν τα παράθυρα του αυτοκινήτου του για οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας.
Δεν φορούσε τη ζώνη του και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του! Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί έκαναν έρευνα στον 73χρονο Robert Whatley ο οποίος οδηγούσε το Range Rover σε επαρχιακό δρόμο.
Το περιστατικό συνέβη το 2009, ωστόσο μόλις σήμερα αποφασίστηκε να αποζημιωθεί ο φιλήσυχος παππούς με 20.000 λίρες.
Καρέ καρέ η κάμερα του περιπολικού δείχνει πώς ένας αστυνομικός χτύπησε με το γκλομπ του το παρμπρίζ του αυτοκίνητου προξενώντας του υλικές ζημίες.
Το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο και είδαν περισσότεροι από 30 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποίησε η νομική ομάδα του 73χρονου ώστε να αποζημιωθεί.
Όπως δηλώνει ο 73χρονος η επισκευή του μαύρου Range Rover του στοιχίζει 9.800 λίρες. Ο Whatley παραδέχθηκε ότι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.







Αλεύρωσαν πολιτικούς στην Καλαμάτα
Έντονα αποδοκιμάστηκαν πολιτικοί στην Καλαμάτα. Νεαρή γυναίκα εκτόξευσε και αλεύρι
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 02 2012 17:28
Αλεύρι δέχτηκαν πολιτευτές στην Καλαμάτα, κατά τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Υπαπαντής.
Θύτης μία νεαρή συμβασιούχος. Νωρίτερα όμως οι πολιτικοί είχαν αποδοκιμαστεί έντονα από άλλους παρευρισκόμενους στην λιτανεία.
Πρώτος στόχος, στους δρόμους της Καλαμάτας, έγινε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Γιώργος Γεωργίου, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο και προστάτη της πόλης.
Στη συνέχεια δέκτες αποδοκιμασιών έγιναν ο βουλευτής και πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι που τους συνόδευαν.
Οι πολίτες τους φώναζαν "κλέφτες" και τους ζήτησαν να φύγουν "να γκρεμοτσακιστούν".
Μάλιστα στην οδό Αριστομένους, μόλις πέρασε η εικόνα και οι οκτώ αρχιερείς που συμμετείχαν στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, νεαρή τους πέταξε αλεύρι.
Η νεαρή συμβασιούχος συνελήφθη μετά την επίθεση και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.





Με το φόβο της διακοπής ρεύματος 500.000 πολίτες
Διαβάστε τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για τα χαράτσια. Ζητούν κατάργηση του αβάστακτου φόρου
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 02 2012 20:44
Πάνω από 500.000 πολίτες δεν έχουν ακόμα αποπληρώσει το χαράτσι μέση της ΔΕΗ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, παρά και τις συνεχείς παρατάσεις αποπληρωμής του έκτακτου φόρου.
Χιλιάδες νοικοκυριά ζουν με την ανασφάλεια της άμεσης διακοπής ρεύματος στα σπίτια τους, ενώ τα μέλη της ΓΕΝΟΠ εξακολουθούν να μιλούν για το πιο επαχθές μέτρο των τελευταίων ετών.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να εξετάζει παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 120 ημέρες, πριν αρχίσουν να στέλνονται στις κατά τόπους υπηρεσίες εντολές διακοπής.
Οι συνδικαλιστές καλούν τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και αντιμετωπίζουν κίνδυνο διακοπής, ή τους έχει ήδη κοπεί το ρεύμα, να επικοινωνούν με τη ΓΕΝΟΠ.
"Προειδοποιούμε ότι όταν και όπου συμβεί κάτι τέτοιο, η αντίδραση μας θα είναι σκληρή και άμεση.
Σε όσους μας ρωτούν "μα που ξέρετε ποιος είναι ο φτωχός και ποιος όχι", απαντάμε ότι με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας (ύψος λογαριασμού, ιστορικό διακανονισμών) αλλά και με την επαφή μας με τον κόσμο, μπορούμε να ξέρουμε", τονίζει η ανακοίνωση.
Η ΓΕΝΟΠ καλεί την κυβέρνηση "να απαλλάξει τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές από το χαράτσι και τον εκβιασμό που τους ασκείται" και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι το τέλος, που είναι "να φύγει το χαράτσι από τους λογαριασμούς γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας".






"Δεν άφησαν την Ελλάδα να εξυγιάνει την οικονομία της"
Διαβάστε τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάσταση στην Ελλάδα. Η λάθος πολιτική και ο Μέγας Αλέξανδρος
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 02 2012 18:54
Σκληρή κριτική στην Ευρώπη και το ΔΝΤ, για την πολιτική που ακολούθησαν απέναντι στην Ελλάδα, άσκησε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο στο διεθνές οικονομικό Φόρουμ "Ρωσία 2012" και σχολιάζοντας την ομιλία του Μάικλ Μίλκεν, προέδρου του ομώνυμου Ινστιτούτου.
Ο κ. Πούτιν, υποστήριξε ότι η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της και έφερε το παράδειγμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να υπογραμμίσει το αδιέξοδο.
"Στην εποχή του για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί κανέναν να κατακτήσει, όμως πέραν αυτού της στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα, της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διαθέτει δικό της κέντρο έκδοσης χρήματος (emission centre)" είπε ο κ. Πούτιν.
Σημείωσε ακόμα ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, "η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας ουσιαστικά χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο, αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο. Σ' αυτόν τον δύσκολο φαύλο κύκλο βρέθηκε η Ελλάδα".
Από περικοπές σε περικοπές
Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες, όμως το ζήτημα είναι ότι "στην Ελλάδα στέρησαν τη δυνατότητα εσωτερικής ανάπτυξης, σε κάθε περίπτωση την μείωσαν, και κάποια αποτελεσματική βοήθεια παρ' όλ' αυτά δεν προσφέρουν προς το παρόν από το εξωτερικό, δίνουν από λίγο, με έναν τρόπο παρακινώντας για τις επόμενες περικοπές".
Ο κ. Πούτιν όμως προχώρησε και σε πολιτικό σχόλιο για την ελληνική κυβέρνηση, που κλήθηκε να πάρει και να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
"Η ευθεία μείωση των κοινωνικών δαπανών είναι μια βίαιη, άμεση απόφαση από πλευράς του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Όταν γίνεται υποτίμηση, τότε είναι σχεδόν αντικειμενικό ότι υποφέρουν επίσης οι άνθρωποι, οι πολίτες φυσικά, αλλά δεν πρόκειται για απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών. Και εδώ έχουμε απευθείας και απότομη (σ.σ. μείωση). Ευθύνεται η κυβέρνηση, το κόμμα, που κέρδισε στις εκλογές. Είναι αδύνατο να λάβεις αποφάσεις υπό αυτές τις συνθήκες και το εργαλείο, που θα επέτρεπε να λυθεί το πρόβλημα, το προσεκτικό εργαλείο, τους το αφαίρεσαν. Επί της ουσίας η φύση των προβλημάτων είναι η ίδια.
Στέρησαν την Ελλάδα από ορισμένα εργαλεία, για τα οποία είπατε, ειδικότερα την δυνατότητα να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, ενώ όταν η κυβέρνηση της Αργεντινής κάποτε συνέδεσε υπερβολικά στενά το δικό της εθνικό νόμισμα με το δολάριο στέρησε την οικονομία της από την ευελιξία. Από άποψη ουσίας είναι μάλλον πολύ όμοιες οι αιτίες" είπε χαρακτηριστικά
"Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν", συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, εκτιμώντας ότι "εκεί δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα".
Οι αιτίες της κρίσης παραμένουν
Μιλώντας στο Φόρουμ ο κ. Πούτιν συμφώνησε με τον οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν ότι η κρίση χρέους των κρατών και των επιχειρήσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ κατονόμασε ως δεύτερο χαρακτηριστικό "την ανισορροπία του χρηματιστικού τομέα, υπερφουσκωμένου και κερδοσκοπικού, αποκομμένου από την πραγματική οικονομία".
"Ούτε μία από τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών κλυδωνισμών μέχρι στιγμής δεν έχει εξαλειφθεί", είπε αποτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος συμμετέχει εντατικά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, διαθέτοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, πράγμα που του επιτρέπει να θεωρείται ως ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας.
petros
Πές τα Πούτιν ,ετσι ακριβώς είναι ,τα αυτονόητα λέει ο άνθρωπος.Με τα φίδια και τους κροταλίες τις Ευρωπαικης ενωσης που μπλέξαμε ,και χωρις να μας ρωτησουν με δημοψηφισμα αν θελουμε να μπουμε στην τοτε ΕΟΚ και στην Ευρωζώνη του χαβαλέ .Τυχεροί όσοι τήν έκαναν γιαμόλα και δεν μπηκαν στην Ευρωζώνη.Κατι ηξεραν παραπανω απο εμας Αγγλια-Δανία-Νορβηγία-Σουηδία-Ελβετία.
Μας ελεγαν το 2000-2001 τα παπαγαλακια : Ειναι καλο το ευρω θα εχουμε ασφαλεια ,αν γινει καμμια διεθνη υποτιμηση με το ευρω θα ειμαστε προστατευμενοι .Αν δεν εχεις νυχια δικα σου να ξυστεις καληνύχτα .






Απειλεί με βέτο η Ρωσία
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, 01:32
Έτοιμη να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας που διατηρεί ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας εμφανίζεται η Ρωσία στην περίπτωση που τεθεί προς ψήφιση το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την άμεση απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου της Συρίας, Bashar al-Assad και τη διεξαγωγή ιμπεριαλιστικων κατακτητηκων στρατιωτικών επιχειρήσεων στην πολύπαθη αραβική χώρα.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας, Vitaly Churkin, ξεκαθάρισε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. πως «η Μόσχα δεν πρόκειται να ανεχτεί οποιαδήποτε ανάμειξη στα εσωτερικά της Συρίας».
Νωρίτερα, είχε εκφραστεί συγκρατημένη αισιοδοξία απο τους δυτικους αρπαγες ιμπεριαλιστες πως ένα νέο προσχέδιο ψηφίσματος, το οποίο θα κατέθετε σήμερα, Παρασκευή, προς ψήφιση το ισλαμοφασιστικο Μαρόκο, δουλος και αυτο των ιμπεριαλιστων, θα γεφύρωνε τις διαφορές ανάμεσα στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο στο σχέδιο λύσης του Αραβικού Συνδέσμου είναι η φράση “το Συμβούλιο παρέχει την πλήρη υποστήριξη στο αραβικό σχέδιο”, το οποίο καλεί τον πρόεδρο της Συρίας να παραιτηθεί από την εξουσία», φέρεται να είπε ο Ρώσος πρεσβευτής.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών.






Απερρίφθη το αίτημα του Mr Megaupload για αποφυλάκιση
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, 09:28
Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας απέρριψε σήμερα το αίτημα του Γερμανού ιδρυτή του ιστότοπου Megaupload, Κιμ Ντότκομ, για αποφυλάκιση συμφωνώντας με τη θέση των εισαγγελέων ότι υπάρχει κίνδυνος να αποπειραθεί να διαφύγει πριν από την εξέταση του αιτήματος των ΗΠΑ για την έκδοσή του.
Ο Ντότκομ, ο οποίος ήταν προηγουμένως γνωστός ως Κιμ Σμιτς, καταζητείται στις ΗΠΑ για πειρατεία πνευματικών δικαιωμάτων, επειδη διαμοιραζε ταινιες και μουσικη. Συνελήφθη τον περασμένο μήνα στο σπιτι του που μίσθωνε βορείως του Ώκλαντ. Η κράτησή του θα συνεχιστεί ως τις 22 Φεβρουαρίου που θα εξεταστεί το αίτημα για την έκδοσή του. Ενας δολοφονος δικαζεται με 20 χρονια, και στον Κιμ Σμιτς ετοιμαζενται οι αλητες δικαστες δουλοι των καπιταλιστων να του ριξουν 50!!! Αλλα δεν μπορουν να φυλακισουν το internet ουτε τις γνωσεις! Οι Αnonymous επιτεθηκαν αμεσως με την συλληψη του, και διαλυσανε την ιστοσελιδα του FBI του υπουργειου δικαιοσυνης των ΗΠΑ καθως και ιστοσελιδες μεγαλων εταιριων.





Άλλο ένα απειλητικό μήνυμα για τον Γιάνσα της Σλοβενιας
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, 08:55
Ένα νέο απειλητικό σημείωμα κατά της ίδιας του της ζωής έλαβε χθες ο Γιάνεζ Γιάνσα, ο διορισμός του οποίου στην πρωθυπουργία της Σλοβενίας εγκρίθηκε πρόσφατα από την Βουλή, με αποτέλεσμα την επάνοδό του στην εξουσία, παρά την ήττα στις εκλογές, ως επικεφαλής πεντακομματικού συνασπισμού.
Το κόμμα του κ. Γιάνσα, το SDS, το Σλοβενικο Δημοκρατικο Κομμα (26,2%), ανακοίνωσε πως αναμένει από τις αρμόδιες αρχές της χώρας να αναλάβουν δράση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Στην απειλητική επιστολή αναφέρεται ότι ο κ. Γιάνσα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτκός, όταν είναι μόνος του σε ταξίδια εργασίας.
Επίσης, ο αποστολέας προτρέπει τον κ. Γιάνσα να έχει το νου του στη γυναίκα του και να την προσέχει, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εβδομαδιαία επιθεώρηση «Ντεμοκράτσια».
Η αποστολή απειλητικών σημειωμάτων κατά πολιτικών μοιάζει να έχει γίνει μόδα στην Σλοβενία, αφού εκτός των δύο επιστολών με αποδέκτη τον κ. Γιάνσα και εκπρόσωποι άλλων δύο κομμάτων φέρονται να έχουν λάβει ανάλογες επιστολές.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος «Θετική Σλοβενία» (28,5%) Ζόραν Γιάνκοβιτς εκινείτο με τη συνοδεία αστυνομίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εξαιτίας των πολλών εναντίον του απειλών.
Απειλητική επιστολή, με αποδέκτες ορισμένους από τους βουλευτές του, έλαβε τον περασμένο μήνα και το Λαϊκό Κόμμα (SLS) (6,9%).





Επιτυχής εκτόξευση δορυφόρου από το Ιράν
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, 08:39
Με επιτυχία κατάφερε να εκτοξεύσει έναν δορυφόρο το Ιράν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Άλαμ.
«Ο δορυφόρος Ναβίντ εκτοξεύθηκε με επιτυχία και θα τεθεί σε τροχιά σε ύψος 250 ως 370 χιλιομέτρων» διευκρίνισε ο Χαμίντ Φαζελί, ο πρόεδρος του Ιρανικού Διαστημικού Οργανισμού, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.




Διαμαρτηρια απο αγανακτισμενους Παλαιστινιους στον Μπαν Κι Μουν
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012, 21:51
Ένα εξαγριωμένο πλήθος Παλαιστινίων είχε να αντιμετωπίσει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, κατά την είσοδό του σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας, τον οποιο προασπιζε η αστυνομια της Χαμας.
Δεκάδες συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, (περι τους 100) άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Μπαν, και να χτυπαν το αμαξι του με τα χερια, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, δε θα συναντηθεί με οικογένειες Παλαιστινίων που κρατούνται στο Ισραήλ.





Αίγυπτος: Φυλάκιση 3 μηνών σε γνωστό ηθοποιό
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012, 17:21
Ο πιο διάσημος κωμικός του αραβικού κόσμου, ο 'Αντελ Ιμάμ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών επειδή «προσέβαλε το Ισλάμ μέσω των ρόλων του», σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Ο Ιμάμ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σαραντάχρονης καριέρας του έχει συχνά διακωμωδήσει τις αρχές και τους πολιτικούς της χώρας του, έχει προθεσμία ενός μήνα για να ασκήσει έφεση στην απόφαση και θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Η υπόθεση του ηθοποιού ήλθε στο προσκήνιο από τον Ασράν Μανσούρ, έναν δικηγόρο που έχει σχέσεις με ισλαμιστικές ομάδες, λίγες εβδομάδες αφότου οι ισλαμιστές κέρδισαν τις περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο, ανέφεραν δικαστικές πηγές.
Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ahram online, ο Μανσούρ κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι προσέβαλε το Ισλάμ και τα σύμβολά του, όπως οι γενειάδες και το τζιλμπάμπ, ένα φαρδύ ρούχο που φορούν ορισμένοι μουσουλμάνοι.
Ανάμεσα στα έργα που ανέφερε ο δικηγόρος ήταν η ταινία «Morgan Ahmed Morgan». Ακόμη, πρόστιμο 1.000 αιγυπτιακών λιρών (170 δολάρια) επιβλήθηκε στον ηθοποιό. Οι δικαστικές υποθέσεις κατά σκηνοθετών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και διανοούμενων που κατηγορούνται ότι δε σέβονται το Ισλάμ και τα σύμβολά του είναι κοινές στην Αίγυπτο.





Θα μοιράσουν δωρεάν πατάτες στη Θεσσαλονικη...
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, 11:29
Συνολικά 1.700 συσκευασίες των 6 κιλών, με πατάτες, θα μοιράσουν στους πολίτες οι πατατοπαραγωγοί του Νευροκοπίου.
Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από την Βοιωτία, οι αγρότες του Νευροκοπίου θα μοιράσουν αύριο τα προϊόντα τους στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της αγροτικής έκθεσης ΑGROTICA.
Οι καλλιεργητές διαμαρτύρονται για τη χαμηλή τιμή που αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι σχεδόν μισή τιμή κάτω από το κόστος παραγωγής.




Μήνυση κατά παντός υπευθύνου
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, 11:00
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει ο Σύλλογος ιδιοκτητών φορτηγών Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή τη χθεσινή απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων.
Όπως υποστήριξε σήμερα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Τσιμοράγκας, η απόφαση ελήφθη χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος δημιουργώντας αρκετά προβλήματα και στις μετακινήσεις ευπαθών εμπορευμάτων αλλά και στους ίδιους τους οδηγούς που αναγκάστηκαν να σταθμεύσουν στην εθνική οδό χωρίς να έχουν καν τρόφιμα.
Με τη μήνυσή τους οι φορτηγατζήδες αναμένεται να στραφούν τόσο κατά της πολιτείας όσο και κατά των κοινοπραξιών στις οποίες έχουν παραχωρηθεί τμήματα της Εθνικής Οδού.






Ο χουντικός αυταρχισμός του Γεωργιάδη δε θα περάσει! - Να απαγορευτούν τα σαπιοκάραβα στο Αιγαίο
Να απαγορευτούν τα σαπιοκάραβα στο Αιγαίο
Όχι στην απομόνωση των νησιών
Οι προκλητικές δηλώσεις του υφυπουργού ναυτιλίας Γεωργιάδη στο Ράδιο 9 ότι η Σάμος ή θα δεχτεί το Ιεράπετρα ή θα πηγαίνει κολυμπώντας στην Αθήνα, πέρα από το γεγονός ότι επιβεβαιώνουν τον αυταρχικό και χουντικό χαρακτήρα του ΛΑΟΣ, δείχνουν και τη θέση που έχουν οι κοινωνικές ανάγκες στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τα μαθήματα νεοφιλελευθερισμού που παραδίνει ο Γεωργιάδης οι Σαμιώτες θα μπορούν μετακινούνται από το νησί τους μόνο αν αυτό αποδίδει κέρδος σε κάποιον ιδιώτη. Δεν μπορεί όμως να εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος του ίδιου του υπουργείου σε αυτή την περίπτωση και σε τι χρησιμεύει στην κοινωνία η ακριβοπληρωμένη θέση του. Ανάλογη ήταν η στάση του «αρμόδιου» υφυπουργού Γεωργιάδη και για τη Λήμνο, όπου εκβιάζει τους κατοίκους να αποδεχτούν το παμπάλαιο καράβι «Άκουα Μαρίνα».
Γίνεται σαφές για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ο ίδιος ο Γεωργιάδης έχουν τάξει τον εαυτό τους στην υπεράσπιση των επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων. Ο πατριωτισμός του ΛΑΟΣ αφορά τις τσέπες αυτών που εκμεταλλεύονται τις κοινωνικές ανάγκες και συναινεί στην εγκατάλειψη και το ρήμαγμα των νησιών.
Σαν άμεση λύση πρέπει να απαγορευτεί η χρήση των σαπιοκάραβων. Η μακροπρόθεσμη όμως λύση των προβλήματος περνά από τη δημιουργία κρατικοσυνεταιριστικής εταιρείας με στόχο τη θαλάσσια συγκοινωνία, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο για να διασφαλιστεί ότι θα μείνουν απ’ έξω τα συμφέροντα, τα ρουσφέτια κλπ.
Κόντρα στην πολιτική αυτή του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, θα βρεθούν οι λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα. Με διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, έξοδο από το ευρώ και αποδέσμευση από την ΕΕ, ώστε όλος ο παραγόμενος πλούτος να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της κοινωνίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους και την κοινωνία, τους φορείς και τα σωματεία να εντείνουν και να συντονίσουν την πάλη τους ενάντια στην απομόνωση των νησιών και την πολιτική που μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Αιγαιο





Εκοψαν 110 ευρώ από σύνταξη ανάπηρου με κομμένο πόδι
Πλέον θα παίρνει 370 ευρώ. Και αυτό ύστερα από απόφαση της επιτροπής που του μείωσε το ποσοστό αναπηρίας από 67% στο 60%
Σε πραγματικό «σφαγείο» αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων αναδεικνύεται καθημερινά ο ρόλος των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, που πολυδιαφημίστηκαν από την κυβέρνηση ότι θα βάλουν τέλος στην αναμονή και τη γραφειοκρατία για τα άτομα με αναπηρία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κώστα Ρούπα, ο οποίος πέρασε από επιτροπή του ΚΕΠΑ πριν από μερικές μέρες και το ποσοστό αναπηρίας του μειώθηκε «ως διά μαγείας» από 67% στο 60%.
Ο Κ. Ρούπας το 2003 είχε ένα τροχαίο ατύχημα, από το οποίο προκλήθηκαν τα εξής: Ακρωτηριασμός αριστερού ποδιού κάτωθεν του γόνατος, ρήξη θωρακικής αορτής, συντριπτικό κάταγμα ισχίου δεξιού άκρου και κάταγμα λεκάνης. Ολα αυτά τα χρόνια περνούσε από τις επιτροπές αναπηρίας του ΙΚΑ ανά δύο χρόνια και έπαιρνε ποσοστό αναπηρίας 67%.
«Τον Οκτώβρη του 2011 πήγα στο ΚΕΠΑ να με εξετάσουν για να ανανεωθεί το ποσοστό αναπηρίας μου. Χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή, καμία βελτίωση, πριν από μια βδομάδα μου ανακοίνωσαν πως το ποσοστό αναπηρίας μου κατέβηκε στο 60%. Αντίστοιχα και η σύνταξη που παίρνω θα μειωθεί από τα 480 ευρώ το μήνα περίπου στα 370 ευρώ».
Στο μεταξύ, από τον Απρίλη του 2011 μέχρι και τον Γενάρη του 2012 που βγήκε η απόφαση του ΚΕΠΑ, έχει σταματήσει η καταβολή κι αυτής της πενιχρής σύνταξης. Την ίδια ώρα, επειδή το 67% αποτελεί τη βάση για μια σειρά κοινωνικές και προνοιακές παροχές, είναι πολύ πιθανό πως θα χάσει ελαφρύνσεις όπως φοροαπαλλαγές, μόρια διορισμού, μικρή συμμετοχή στα φάρμακα, δικαίωμα σε άλλο προνοιακό επίδομα κ.ά.
Είναι προφανές πως και τα ΚΕΠΑ αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των δραματικών περικοπών στις παροχές Υγείας - Πρόνοιας ακόμη και από ανήμπορους ανθρώπους που, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη. Η βαρβαρότητα αυτή αποτυπώνεται και στον νέο Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας, κύριο «μέλημα» του οποίου είναι να κατεβάσει ολόκληρες κατηγορίες αναπήρων και χρόνια πασχόντων κάτω από το 67%, ώστε να χάσουν το «δικαίωμα» και σε αυτά τα ψίχουλα που παίρνουν.





Προς τους ευρωλιγούρηδες. Η σφαγή του Διστομου ηταν "Πολεμικη πράξη" συμφωνα με το διεθνες δικαστήριο της Χάγης...Απο την μια ηταν οι γερμανοι στρατιώτες και απο την αλλη αοπλοι κατοικοι που επιτεθηκαν και τους εκλεψαν τις σφαίρες...και τις εκρυψαν οπου μπορούσαν ....αλλοι στο κρανίο αλλοι στη καρδιά αλλοι στο στομαχι κλπ....







Πετσοκοβουν τις παροχες στα φαρμακα! Με απαιτηση της τροικα, οπως ανακοινωσε ο Λοβερδος, η δαπανη περιοριζεται στα 23 ευρω το μηνα ανα ασφαλισμενο!





Ουτε που το φανταζόταν η Άννα Διαμαντοπουλου πως την ώρα που πήγαινε να βραβεύσει μαθητές οι υπάλληλοι του Υπουργείου που προϊσταται θα την αποδοκίμαζαν.
Όλα ξεκίνησαν την ώρα που έφτανε η Υπουργός Παιδείας μαζί με την Υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου στην εκδήλωση
για την απονομή βραβείων για την αριστεία και την καινοτομία στην Παιδεία και την Έρευνα
Εκεινη τη στιγμή οι υπάλληλοι του Υπουργείου την αποδοκίμασαν διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στην Παιδεία και στους μισθούς τόσο των υπαλλήλων του Υπουργείου όσο και των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια της παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά οπου βραβεύτηκαν σχολεία της Αθήνας αλλά και Πανεπιστήμια.
Στο υπουργείο Παιδείας, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένο να παραστεί και ο πρωθυπουργος Λουκάς Παπαδήμος όμως τελικά τον εκπροσωπησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, ο οποίος μετέφερε εκ μέρους του πρωθυπουργού τα συγχαρητήρια στους νικητές





ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΕΠΕΣΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ
Η 17η ΝΟΕΜΒΡΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ
Σε φιάσκο κατέληξε η προσπάθεια “κύκλων” να μετονομάσουν έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Χολαργού, τη 17η Νοεμβρίου σε Μ. Αλεξάνδρου. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου οι “αυθόρμητοι πολίτες” μαζί με την “αυθόρμητη εφημερίδα” και τον “πρόθυμο” δήμαρχο ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. Οι αντιδράσεις των δημοκρατικών πολιτών τους υποχρέωσαν σε αναδίπλωση. Η ημερομηνία – Σύμβολο εξέγερσης ενάντια σε κάθε καταπιεστή θα είναι εκεί, καρφί στο μάτι τους!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή. Μην έχουμε όμως αυταπάτες: Αποθρασυμμένοι από την χούντα που έχουν επιβάλει στον τόπο μας η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις τους, από τη συμμετοχή των φασιστών στην κυβέρνηση, θα επανέλθουν! Η διαγραφή της αγωνιστικής μνήμης του λαού είναι προυπόθεση για να περάσει η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η καλύτερη απάντηση είναι η ένταση των αγώνων μας ενάντια στη σύγχρονη Ευρω- Χούντα!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους πολίτες του Χολαργού να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του μεσαίωνα που ζούμε. Να οικοδομήσουμε το δικό μας ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τώρα





ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Απεργία στις μεταφορές και λαϊκές διαμαρτυρίες
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--
Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Πορτογαλία διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες αλλαγές στις υπηρεσίες τους, ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων, τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση με πρόφαση τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Πρόκειται για την τρίτη απεργία των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, στα λεωφορεία, το μετρό, και στα φέρι μπόουτ της χώρας από τον περασμένο Νοέμβρη.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη στη Λισαβόνα το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα ενάντια στις αυξήσεις των τιμών στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς που κυμαίνονται από 5 έως 106%! Μόνο η πάλη των εργαζομένων και του λαού μπορεί να σταματήσει αυτή την επίθεση, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΠΚΚ Τζερόνιμο ντε Σόουζα, τονίζοντας παράλληλα πως οι δυνάμεις του κόμματος πρωτοστατούν σ' αυτήν και τη στηρίζουν. Η πάλη αυτή, πρόσθεσε, θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί μπροστά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων CGTP -IN στις 11 Φλεβάρη (να σημειώσουμε ότι η CGTP-IN, όπου συμμετέχουν δραστήρια οι κομμουνιστές, αρνήθηκε να συμμετάσχει στον «κοινωνικό διάλογο» όπου σχεδιάζεται νέα καρατόμηση των εργατικών δικαιωμάτων).



Προετοιμάζοντας την επέμβαση στο Ιράν
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Οι πολεμικές μηχανές ζεσταίνονται και το Σάββατο 4 Φλεβάρη οργανώνονται διαδηλώσεις ενάντια στην προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράν, σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.




AΙΓΥΠΤΟΣ
Στημενη απο τη χουντα η σφαγή στο γήπεδο
KAΪΡΟ.-- Από οργή και αγανάκτηση ξεχείλιζαν χιλιάδες Αιγύπτιοι που συγκεντρώθηκαν στις κεντρικές πλατείες του Καΐρου διαμαρτυρόμενοι για το προχτεσινό αιματοκύλισμα φιλάθλων ποδοσφαίρου της ομάδας του Καΐρου «Αλ Αχλι», στην πόλη Πορτ-Σάιντ, από οπλισμένους οπαδούς της γηπεδούχου τοπικής ομάδας «Αλ Μάσρι», με αποτέλεσμα το θάνατο 74 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών εκατοντάδων άλλων.
Πολλοί από τους οργανωμένους υποστηρικτές της ομάδας «Αλ Αχλι» κατηγόρησαν τις αστυνομικές δυνάμεις και τη στρατιωτική χούντα του στρατάρχη Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι πως επέτρεψαν τη σφαγή από τους οπλισμένους με μαχαίρια, πέτρες, όπλα, φωτοβολίδες υποστηρικτές της ομάδας «Αλ Μάσρι» ως αντίποινα για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στις λαϊκές διαδηλώσεις κατά του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Πολλοί μίλησαν για καλοστημένη παγίδα, για σχεδιασμένη σφαγή, ορμώμενοι από τη χαρακτηριστική απάθεια των αστυνομικών, όταν, μετά το τέλος του αγώνα, στο γήπεδο του Πορτ-Σάιντ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί της γηπεδούχου «Αλ Μάσρι» για να γιορτάσουν τη νίκη τους με 3-1 επί της «Αλ Αχλι» του Καΐρου...
Χαρακτηριστικα ειπαν, οτι 3.000 αστυνομικοι ηταν εξω απο το γηπεδο, και οι οποιοι δεν κουνηθηκαν καθολου απο το αραλικι τους γιατι ειχαν τετοιες διαταγες.
Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η αιγυπτιακή στρατιωτική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη «διενέργεια» εξονυχιστικών ερευνών για τους υπαίτιους των αιματηρών επεισοδίων, ενώ παράλληλα αποπέμφθηκαν ο κυβερνήτης και ο αστυνομικός διοικητής του Πορτ-Σάιντ, η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας «Αλ Μάσρι» και το διοικητικό συμβούλιο της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ενωσης.




ΧΑΓΗ.-- Σημαντικά στοιχεία για την αφαίρεση ζωτικών οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων του ΟΥΤΣΕΚΑ στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία καταστράφηκαν την περίοδο που η Κάρλα ντελ Πόντε ήταν γενική εισαγγελέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και με την έγκριση της εισαγγελίας της, υποστήριξε χτες το γραφείο του νυν γενικού εισαγγελέα του δικαστηρίου, Σερζ Μπράμερτζ.
ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων σημειώθηκαν χτες στην Τρίπολη της Λιβύης, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών, οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ μελών της πολιτοφυλακής από τη Μισράτα και ενόπλων από το Ζιντάν.