Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πεμπτη 2 Φεβρουαριου 2012

Αλεύρωσαν τον Ολάντ
Αλεύρι "έφαγε" υποψήφιος των σοσιαλιστών στη Γαλλία, Φ. Ολάντ. Δράστης μία γυναίκα η οποία συνελήφθη
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 01 2012 21:31
Μία γυναίκα εκτόξευσε αλεύρι στον Φρανσουά Ολάντ, το σοσιαλιστή υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου στη Γαλλία.
Η γυναίκα θέλησε να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, διότι την πόλη της, την Λιλ, "τη δολοφονούν οι Σοσιαλιστές".
Το συμβάν σημειώθηκε την ώρα που ο Ολάντ ολοκλήρωσε μία ομιλία για την κρίση στη στέγαση και επρόκειτο να υπογράψει ένα "κοινωνικό συμβόλαιο" που έχει συντάξει το ίδρυμα Abbe Pierre και το οποίο ζητεί "μία πραγματική αλλαγή στον προσανατολισμό των πολιτικών" για την κατοικία.
Μία γυναίκα, πιθανότατα ακούει στο όνομα Κλερ Σεγκίν, 45 ετών, πλησίασε τον Ολάντ και του πέταξε αλεύρι, για να την απομακρύνουν οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του.
Ο Ολάντ, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις εμφανίζεται μπροστά από τον απερχόμενο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, υπέγραψε τελικά το συμβόλαιο παρότι το πρόσωπό του, τα γυαλιά του και το σακάκι του ήταν καλυμμένα με το αλεύρι.
Τα κίνητρα της επίθεσης της γυναίκας δεν έχουν αποσαφηνιστεί, εντούτοις, σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλο καθώς "πλέον δεν εφαρμόζεται ο νόμος".






Β. Πούτιν: Ένταλμα σύλληψης για Σόρος
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012, 03:09
Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν να βρίσκεται σε ανοιχτό «πόλεμο» με τον Τζορτζ Σόρος, τον οποίο πολλοί κατηγορούν ότι έκανε αμύθητη περιουσία, ποντάροντας στις χρεοκοπίες κρατών.
Όλα ξεκίνησαν έπειτα από δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Stampa Libera», σύμφωνα με το οποίο ο Πούτιν αποκαλεί τον Σόρος τρομοκράτη Χρηματιστή, που έχει σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά με τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα.
Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η τελευταία πρόταση του δημοσιεύματος που αναφέρει το εξής: «Ο κ. Σόρος τώρα έχει λίγα περιθώρια να συνεχίσει τα βρώμικα παιχνίδια του με τη σπέκουλα που έχει γονατίσει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, πάντα με τη συνεργασία των Ρότσιλντ/Ροκφέλλερ και άλλων τσακαλιών».




Στο Χρηματιστήριο το Facebook!
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012, 01:04
Εντός του 2012 αναμένεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο το Facebook, με τη συνολική αξία των μετοχών του διάσημου κοινωνικού ιστότοπου να αγγίζει τα 5 δισ. δολάρια.
Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα είναι το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής για εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο. Το 2004 οι αντίστοιχες μετοχές της Google είχαν συγκεντρώσει 1,67 δισ. δολάρια.
Αν και το Facebook δημιουργήθηκε προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, πολύ γρήγορα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φθάνοντας πλέον να χρησιμοποιείται από τουλάχιστον 845 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά στον ιδρυτή του, Mark Zuckerberg, ανήκει εδώ και κάτι χρόνια στο κλάμπ των δισεκατομμυριούχων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά το κλείσιμο των αμερικανικών αγορών, την Τετάρτη, ο κύκλος εργασιών του διάσημου ιστότοπου έφτασε τα 3.71 δις. δολάρια και ήταν διπλάσιος από το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε πως ο ιδρυτής του κατέχει το 28,4% των μετοχών.





Ζάκυνθος: Στο σκοτάδι δεκάδες νοικοκυριά που δεν πλήρωσαν το χαράτσι
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012, 11:49
Διακοπές ρεύματος φαίνεται ότι έχει κάνει και στην Ζάκυνθο η Δ.Ε.Η., αφού καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέες σχετικές περιπτώσεις, με τους πολίτες να καταγγέλουν ότι μένουν στο σκοτάδι, επειδή δεν πλήρωσαν το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η κ. Μπιάζη, κατήγγειλε πως εδώ και έναν μήνα έχει μείνει χωρίς ρεύμα, επειδή δεν εξόφλησε τους δύο λογαριασμούς που της έστειλε η ΔΕΗ και που μέσα σε αυτούς υπήρχε και το ποσό για το χαράτσι.
Η καταγγέλλουσα συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει δημιουργηθεί στο νησί.
Οι κ. Κωστάκης, Κασιμάτης, Καμπίτσης και Λογοθέτης, κάλεσαν τον κόσμο να αντισταθεί απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης και πρόσθεσαν πως έχει κατατεθεί στη ΔΕΗ ομαδική εξώδικη διαμαρτυρία, καθώς και προειδοποίηση για αστικές και ποινικές ευθύνες, σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε 64 πολίτες.







ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Κυβέρνηση - ΔΕΗ έκαναν πίσω μετά την οργανωμένη αντίδραση
Αντιμέτωποι με τη λαϊκή κατακραυγή και την οργανωμένη αντίσταση του εργαζόμενου λαού των Σερρών βρέθηκαν κυβέρνηση και ΔΕΗ που τόλμησαν να κόψουν το ρεύμα σε σπίτια εργατικών λαϊκών οικογενειών μέσα στο βαρύ χειμώνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -10 βαθμούς Κελσίου.
Η ΔΕΗ προχτές έκοψε το ρεύμα σε δεκάδες σπίτια στον συνοικισμό Καλύβια της πόλης των Σερρών και στο χωριό Νεοχώρι επειδή δεν είχαν πληρωθεί λογαριασμοί ρεύματος και το αντιλαϊκό χαράτσι για τα ακίνητα. Κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και την αγωνιστική αντίδραση που ξεσηκώθηκε, χτες προχώρησε σε αναδίπλωση και δήλωσε ότι οι εντολές διακοπής που εκτέλεσε ιδιωτικό συνεργείο, εκδόθηκαν και εκτελέστηκαν από... λάθος. Μάλιστα επιχειρώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της δήλωσε ότι το λάθος ήταν του ιδιώτη εργολάβου ο οποίος «νόμιζε ότι επρόκειτο για καταστήματα με παλιά χρέη» και «μπέρδεψε τα σπίτια με τα καταστήματα»...
Ο ιδιώτης εργολάβος, που προχθές, την ημέρα που έκοψε το ρεύμα στα σπίτια, βρέθηκε κι αυτός αντιμέτωπος με τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Σερρών, δήλωσε ότι το πρωί της Τρίτης η ΔΕΗ του έδωσε εντολή να εκτελέσει τις διακοπές ρεύματος σε συγκεκριμένα σπίτια και καταστήματα και το μεσημέρι σε νεότερη επικοινωνία, του ζήτησε να σταματήσει. Είχαν, βεβαίως μεσολαβήσει οι αντιδράσεις του εργαζόμενου λαού της περιοχής.
Ο ισχυρισμός της ΔΕΗ ότι από... λάθος άφησε χωρίς ρεύμα και θέρμανση δεκάδες οικογένειες, ανάμεσά τους και πολύτεκνες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, δεν πείθει κανέναν.
Η διαβεβαίωση που δόθηκε στη συνέχεια από τη ΔΕΗ ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι το επόμενο διάστημα, επιβεβαιώνει ότι η οργανωμένη αντίσταση του λαού μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Αλλωστε, κυβέρνηση και ΔΕΗ διαπιστώνουν μέρα με τη μέρα ότι αυξάνεται ο αριθμός των εργατικών λαϊκών οικογενειών που αρνούνται να πληρώσουν το παράνομο και αντιλαϊκό χαράτσι, καθώς αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.
Η Λαϊκή Επιτροπή Σερρών, συνεχίζει τις συνελεύσεις και τις συγκεντρώσεις στις γειτονιές και τα χωριά των Σερρών και συγκεντρώνει υπογραφές άρνησης πληρωμής των χαρατσιών. Καλεί το λαό να μην τρομοκρατηθεί. Να δυναμώσει τον αγώνα για την κατάργηση του αντιλαϊκού χαρατσιού και την απόκρουση της ολομέτωπης βάρβαρης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει σε βάρος του κυβέρνηση, ΕΕ και Τρόικα. Οργανωμένα να πλαισιώσει τις ομάδες περιφρούρησης και αλληλεγγύης που στήνονται στις γειτονιές και να μην επιτρέψει να μείνει χωρίς ρεύμα καμία εργατική λαϊκή οικογένεια. Με τη δύναμη του οργανωμένου αποφασιστικού αγώνα να φοβίσει όσους προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν για να συναινέσει στην αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται.
Παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν χτες το πρωί ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης (μέλος ΟΓΕ), η επιτροπή Αγώνα Ανέργων Νέας Σμύρνης και η Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ Νέας Σμύρνης, για να παραδώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν πληρωθεί χωρίς το ειδικό τέλος για τα ακίνητα.






ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Και επίσημα στα 115 εκατομμύρια οι φτωχοί
Για την εξασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοι σε όλη τη λυκοσυμμαχία
Την επέλαση της φτώχειας «διαπιστώνουν» οι ίδιες οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την καταγράφουν. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στα διάφορα ΜΜΕ τόσο της ΕΕ, όσο και της Ελλάδας είναι ήδη παρωχημένα, αφού εδράζονται σε μετρήσεις του 2009 και 2010, προέρχονται από δείκτες που είναι έτσι και άλλιως προσαρμοσμένοι (π.χ. κάποιος που δουλεύει 2 ώρες την βδομάδα δεν θεωρείται άνεργος) και η πραγματικότητα τα έχει ήδη ξεπεράσει με δραματικές συνέπειες στους λαούς.
Δημοσιεύματα που αναπαράγουν στοιχεία της Eurostat, από το 2009, αναφέρουν ότι τότε στις 27 χώρες της ΕΕ υπήρχαν 115 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ποσοστό 23,1% του συνολικού πληθυσμού. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ακόμα 100 με 150 εκατομμύρια ήταν σε κίνδυνο να παρασυρθούν στην ανέχεια. Δύο χρόνια πριν, το 2007, πριν την καπιταλιστική κρίση κάτω από το όριο της φτώχειας ζούσαν 85 εκατομμύρια άνθρωποι δηλαδή το 17% του πληθυσμού. Στον κατάλογο με τις χώρες που πλήττονται από τη φτώχεια, η Ελλάδα υπήρχε και στα στοιχεία του 2007 και στο 2009, με τους αναλυτές να αναφέρουν ότι αυτό που άλλαξε είναι η «δριμύτητα του φαινομένου». Επίσης πλέον στις ευάλωτες προς τη φτώχεια κατηγορίες έχουν περιληφθεί πέρα από την ηλικία, το φύλο και την εθνότητα που ίσχυε μέχρι πρόσφατα και οι άνθρωποι με «επισφαλή εργασία».
Στον κατάλογο της Εurostat περιλαμβάνονται χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, αλλά και η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία. Στη Βρετανία, ιδιαίτερα η φτώχεια των παιδιών είναι τόσο μεγάλη, ώστε η χώρα κατατάσσεται 22η μεταξύ των 27, σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος John Rowntree.
Τα ποσοστά φτώχειας που καταγράφονται είναι σε Βουλγαρία (46,2%), Ρουμανία (43,1%), Τσεχία (14%), Ολλανδία (15,1%) και Σουηδία (15,9%).
Η φτώχεια απότοκο της καπιταλιστικής ανάπτυξης
Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της ανεργίας που δημοσιοποίησε η Eurostat την Τρίτη, με τους ανέργους στους «27» να φτάνουν το 9,9%, ή 23.816.000 ανθρώπους, ενώ στην Ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας είναι 10,4%, με τους νέους κάτω των 25 ετών να διατηρούν τα πρωτεία στην ανεργία με ποσοστό 22,1% στην ΕΕ. Εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας εμφανίζουν οι νέοι στην Ισπανία (48,7%) και στην Ελλάδα (47,2% - σύμφωνα με μετρήσεις του Οκτώβρη). Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας συνολικά έχουν επίσης η Ισπανία (22,9%) και η Ελλάδα (19,2% - σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτώβρη).




ΣΕΝΕΓΑΛΗ
Εκρυθμη κατάσταση
NTAKAΡ.-- Δεν καταλαγιάζει εύκολα η οργή των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης στη δυτικοαφρικανική Σενεγάλη μπροστά στην απόφαση του 85χρονου προέδρου Αμπντουλαγιέ Ουαντέ να διεκδικήσει για τρίτη φορά τον προεδρικό θώκο - παρά τους συνταγματικούς περιορισμούς... - αποκλείοντας την ίδια στιγμή τρεις από τους ισχυρότερους υποψηφίους της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και τον Σενεγαλέζο επιφανή τραγουδιστή Γιουσούρ Ντουρ... Από το περασμένο Σάββατο ως προχτές βράδυ είχαν σκοτωθεί τέσσερις διαδηλωτές (ανάμεσά τους ένας 17χρονος έφηβος) και δεκάδες είχαν τραυματιστεί ή συλληφθεί από τις δυνάμεις καταστολής που χρησιμοποιούν αφειδώς γκλομπς, σφαίρες, δακρυγόνα και ό,τι άλλο για να αποθαρρύνουν τις κινητοποιήσεις χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών.
Ως χτες το απόγευμα, η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας Ντακάρ είχε διακοπεί από δεκάδες πύρινα οδοφράγματα και εκδηλώσεις κατά του Ουαντέ (που είναι στην εξουσία από το 2000).





ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Το ΝΑΤΟ απέτρεψε την έρευνα για το λαθρεμπόριο οργάνων...
BEΛΙΓΡΑΔΙ.--«Το ΝΑΤΟ και η διοίκηση του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) δεν επέτρεπαν την πρόσβαση σε σημαντικά έγγραφα και η Αλβανία δεν επέτρεπε να εισέλθουμε στην επικράτειά της για να ερευνήσουμε τάφους» σχετικά με το λαθρεμπόριο οργάνων από Σέρβους και άλλους κρατούμενους των Αλβανών αυτονομιστών του ΟΥΤΣΕΚΑ παραδέχθηκε χτες η πρώην επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Κάρλα Ντελ Πόντε, αναδεικνύοντας και αυτή με τις δηλώσεις της ότι τέτοια δικαστήρια δεν είναι παρά «εργαλεία» των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων προκειμένου να τιμωρούν τους αντιπάλους τους παρά για να αποδίδεται «δικαιοσύνη»....
Η Ντελ Πόντε, σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρες» του Βελιγραδίου, σημείωσε ότι η εισαγγελία του δικαστηρίου δε συνέχισε τις έρευνες, παρότι είχε στη διάθεσή της το 2004 εμπιστευτική έκθεση της UNMIK για το λεγόμενο «Κίτρινο Σπίτι» όπου γινόταν συστηματικά η λαθρεμπορία οργάνων από αιχμάλωτους του ΟΥΤΣΕΚΑ, επειδή, όπως είπε, «παρουσιάστηκαν πολυάριθμα εμπόδια». Η πρώην αξιωματούχος εξήγησε ότι η γενική εισαγγελία του Δικαστηρίου δεν απήγγειλε κατηγορίες και από το γραφείο του ΟΗΕ για τους αγνοούμενους υποστηρίζεται ότι αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης «Κίτρινο Σπίτι» καταστράφηκαν το 2005, με εντολή της εισαγγελίας του ICTY. Ερωτηθείσα εάν αισθάνεται υπεύθυνη για την καταστροφή των στοιχείων, η Ντελ Πόντε απάντησε ότι αυτό έγινε εν αγνοία της και ότι δεν είχε αρμοδιότητα να διενεργήσει σχετική έρευνα.





ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Πέντε νέες 24ωρες απεργίες θα πραγματοποιήσουν το Φλεβάρη (13, 17, 20, 24 και 29) οι πιλότοι της μεγαλύτερης ισπανικής αεροπορικής εταιρείας, της «Iberia», διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία θυγατρικής χαμηλού κόστους από την εταιρεία, εξαιτίας της οποίας αναμένεται να καταργηθούν 5.000 θέσεις εργασίας.
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Εκατοντάδες ανθρακωρύχοι διαδήλωσαν χτες στην πόλη Πετροσάνι της νοτιοδυτικής Ρουμανίας απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Σήμερα στη Ρουμανία, οι ανθρακωρύχοι λαμβάνουν ένα μέσο μηνιαίο μισθό των 1.100 λέι (περίπου 255 ευρώ), εξευτελιστικά χαμηλό ποσό αν υπολογίσει κανείς σε τι δύσκολες συνθήκες εργάζονται και τις απαιτήσεις της καθημερινής διαβίωσης.
ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων σημειώθηκαν χτες στην Τρίπολη της Λιβύης, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών, οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ μελών της Πολιτοφυλακής από τη Μισράτα και ενόπλων από το Ζιντάν.







Ακόμα ένας νεκρός απ'το κρύο, στη Λέσβο
από προλετάριος 14:56, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012
προσπαθούσε να κρατηθεί ζεστός με μια κουβέρτα...
Νεκρός βρέθηκε χθες ένας 74χρονος στον Σκόπελο της Λέσβο, μέσα στο σπίτι του. Προσπαθούσε να κρατηθεί ζεστός με μια κουβέρτα, καθώς δεν είχε χρήματα για θέρμανση χάρη στην εθνοσωτήρια πολιτική των τραπεζοτσολιάδων... Τα τοπικά ΜΜΕ προσπαθούν να το θάψουν.
κι αλλος νεκρος
από gkgk 15:50, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012
ακομη ενας νεκρος στον πλαταμωνα
4 νεκροι
από νεκρος 20:15, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012
συνολο μαζι με 2 στον εβρο ειναι 4.τα σκυλια οι δημοσιογραφοι τουμπεκι!!






Ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις
από **** 22:34, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 οργανωμένη ομάδα 20 ατόμων της ΄΄ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ΄΄ με κουκούλες και ρόπαλα επιβιβαστήκαν σε συρμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στο σταθμό "Μοναστηράκι" και περνώντας από βαγόνι σε βαγόνι φωνάζοντας συνθήματα και βρισιές έψαχναν και κτυπούσαν αμέριμνους μετανάστες που ήταν επιβάτες του συρμού..........
Επίθεση εναντίων μεταναναστών στο σταθμό Μοναστηράκι
ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ και ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Πειραιάς 1/2/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 οργανωμένη ομάδα 20 ατόμων της ΄΄ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ΄΄ με κουκούλες και ρόπαλα επιβιβαστήκαν σε συρμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στο σταθμό "Μοναστηράκι" και περνώντας από βαγόνι σε βαγόνι φωνάζοντας συνθήματα και βρισιές έψαχναν και κτυπούσαν αμέριμνους μετανάστες που ήταν επιβάτες του συρμού.
Είναι η δεύτερη φορά που παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα βίας στους συρμούς του Ηλεκτρικού.
Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ καταδικάζουν την εγκληματική και φονική ενέργεια όλων αυτών που κινήθηκαν χωρίς λόγο σε βάρος της ζωής των μεταναστών.
Για τα Συνδικάτα των ΗΣΑΠ αποτελεί θεμελιώδη αρχή η υπεράσπιση των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις. Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Η διεύρυνση της φτώχειας, τα υψηλά ποσοστά, ανεργίας και κοινωνική ερήμωση που είναι αποτέλεσμα των Νεοφιλελευθέρων πολιτικών που διαχρονικά εφαρμόστηκαν και εντάθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να βάλουν σε κίνδυνο την έννοια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Όσοι πάνω στα κοινωνικά ερείπια αναζητούν το ιδεολογικό υπόβαθρο για να δικαιολογήσουν συμπεριφορές φασιστικής βίας και λαϊκισμού, με σκοπό να δηλητηριάσουν την κοινωνία με φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την καθολική αποδοκιμασία των Συνδικάτων, των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας.





ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ .. μαλλιά κουβάρια, αλλά το μαλλί το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι..
από gar 17:38, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε μία ζωή το ΙΚΑ και σήμερα οι φωστήρες του Παπαδήμου να μας λένε ότι θα πρέπει να πληρώνουμε στα δημόσια νοσοκομεία .. επειδή αυτά λέει.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ με τον νέο φορέα (που αντικατέστησε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ) ΕΟΠΥΥ !!
Πολύ σωστά τα λέει η προϊσταμένη Διεύθυνσης του ΙΚΑ Ζωγράφου.
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε μία ζωή το ΙΚΑ και σήμερα οι φωστήρες του Παπαδήμου να μας λένε ότι θα πρέπει να πληρώνουμε στα δημόσια νοσοκομεία .. επειδή αυτά λέει..
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ με τον νέο φορέα (που αντικατέστησε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ) ΕΟΠΥΥ !!
Και δεν είναι μόνο τα Νοσοκομεία .. τα δημόσια όπως αυτό της Ελενας.. αλλά και οι γιατροί οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ !! .. πρέπει λέει να πληρώνουμε συμμετοχή πλέον ... γιατί δωρεάν είναι ΜΟΝΟ οι πρώτοι 50 κάθε εβδομάδα.. Λες και μπορεί κάθε εργαζόμενος να ελέγχει τον γιατρό του αν έχει ήδη κλείσει τα 50 δωρεάν ραντεβού.
Ένα μεγάλο μπράβο στους εργαζόμενους και το Νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων και του ΙΚΑ .. αλλά οι αρμόδιοι καρεκλοκένταυροι της Δημόσια διοίκησης δεν μπορούν να μας εμπαίζουν με αυτό τον τρόπο