Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κυριακη 18 Μαρτιου 2012

Λιβύη: Ελεύθεροι δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012, 22:56
Δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι, που εργαζονταν για το ιρανικο δικτυο TV Press, οι οποίοι κρατούνταν μετά από την 21η Φεβρουαρίου, οι Νίκολας Ντέιβις και Γκάρετ Μοντγκόμερι-Τζόνσον, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, όπως βεβαίωσε το λιβυκό υπουργείο των Εσωτερικών.
Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πλάνα των δύο πρώην κρατούμενων «κουρασμένων, αλλά χωρίς ορατό πρόβλημα υγείας».
Αμέσως, αμφότεροι οδηγήθηκαν στη βρετανική πρεσβεία στη λιβυκή πρωτεύουσα.Για μικρό χρονικό διάστημα, οι δύο δημοσιογράφοι βαρύνονταν με την κατηγορία της «κατασκοπείας», έχοντας αιφνιδιαστεί την ώρα που κινηματογραφούσαν σε μία περιοχή της Τρίπολης, όπου όμως υπάρχουν κρατικές εγκαταστάσεις στις οποίες φυλάσσονται διαβαθισμένα -από την άποψη της ασφάλειας- στοιχεία.
Οι λιβυκές αρχές είχαν αμέσως μετά από τις συλλήψεις ανακοινώσει ότι, «οι δύο Βρετανοί παρακολουθούνταν για καιρό».


Ασκούν πιέσεις για την έκδοση του αλ-Σενούσι
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012, 22:15
Η λιβυκή κατοχικη κυβέρνηση ανακοίνωσε, σήμερα, ότι απέστειλε υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στη γειτονική Μαυριτανία ασκώντας πίεση στην κυβέρνησή της να εκδώσει τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της εποχής Καντάφι, Αμπντάλα αλ- Σενούσι, 62 ετών.
Παράλληλα, η Αποικιακη Ιμπεριαλιστικη Ιντερπόλ δημοσιοποίησε σήμερα την έκδοση «Κόκκινου εντάλματος σύλληψης» (του υψηλότερου δυνατού) σε βάρος του ανωτέρω. Διευκρινίστηκε η κοινοποίηση του εντάλματος αυτού στις μαυριτανικές αρχές.
Την Παρασκευή, ο αλ-Σενούσι έφθασε αεροπορικώς στη Μαυριτανία, από το Μαρόκο. Συνελήφθη, αμέσως.
Η κράτησή του παρατείνεται στο αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Μαυριτανίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας Νουαξότ.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνουν πολλές διπλωματικές πηγές, που συμβουλεύθηκε το Ρόιτερς, διευκρινίζοντας ότι ο συλληφθείς «είχε στην κατοχή του πλείονα πλαστά διαβατήρια». Όμως, στις αρχές της Μαυριτανίας ο αλ-Σενούσι πρώτα έδωσε ένα διαβατήριο του Μαλί.
Ο αλ-Σενούσι αντιμετωπίζει κατηγορητήριο ενώπιον της ιμπεριαλιστικης γαλλικής δικαιοσύνης καθώς επίσης και του Διεθνούς Ιμπεριαλιστικου Αποικιακου Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) του ξεφτιλοΟΗΕ.
«Μαυριτανικό δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει, πού κατά προτεραιότητα πρέπει να εκδοθεί ο αλ-Σενούσι», δήλωσε στο Νουαξότ μια νομική πηγή ειδική στις εκδόσεις καταζητούμενων, μιλώντας σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο.


Επεισόδια και συλλήψεις αμερικανοπληρωμενων έξω από το ρωσικο κανάλι NTV
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012, 21:16
Μερικες δεκάδες αμερικανοπληρωμενων συγκεντρωμένων έξω από τα κεντρικά του τηλεοπτικού NTV στη Μόσχα συνέλαβε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια μιας φτηνης διαμαρτυρίας αμερικανοπληρωμενων παλιοπουσταραδων μετά από εκπομπή του καναλιού που τους κατονομαζε ως «πληρωμένους πράκτορες» τους διαδηλωτές κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι αμερικανοπληρωμενοι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή έξω από το κανάλι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ντροπή στο NTV» και «Μία Ρωσία χωρίς τον Πούτιν».
Οι συγκεντρωμένοι αμερικανοπληρωμενοι αντιδρούσαν στη γενικότερη στάση του φιλοκυβερνητικού καναλιού και ιδιαίτερα στην πρόσφατη ειδική εκπομπή του «Ανατομία μίας Διαδήλωσης». Η εκπομπή ελεγε με στοιχεια ότι οι διοργανωτές των διαδηλώσεων κατά του Πούτιν πριν τις πρόσφατες εκλογές ήταν πληρωμένοι.
Στη συγκέντρωση των αμερικανοπληρωμενων πήραν μέρος περίπου 500 άτομα, και υπό κράτησαν τέθηκαν τουλάχιστον 100, σύμφωνα με την αστυνομία. Όπως ειπε ο αμερικανοπληρωμενος «τα σημαντικότερα όπλα του Πούτιν είναι τα ψέματα και η προπαγάνδα, εξίσου σημαντικά για την προστασία του όσο και τα γκλομπ της αστυνομίας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Νέμτσοβ, παρών στη συγκέντρωση, λίγο προτού τεθεί υπό κράτηση.


Βίαιες συμπλοκές μεταξύ Κούρδων και τουρκικων δυνάμεων ασφαλείας
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012, 20:28
Εκρηκτικό κλίμα δημιουργείται στην Τουρκία εν όψει της έλευσης της κουρδικής Πρωτοχρονιάς την 21 Μαρτίου. Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι αψήφησαν την κυβερνητική απαγόρευση και διαδήλωσαν την Κυριακή ανά τη χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών για το Νεβρόζ, με τις δυνάμεις ασφαλείας να επεμβαίνουν με δακρυγόνα και αντλίες νερού και εκείνους να απαντούν με πετροπόλεμο.
Πληροφορίες που έγραψαν στο λογαριασμό τους στο twitter μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) αναφέρουν ότι στις συμπλοκές στην Κωνσταντινούπολη σκοτώθηκε ο πολιτικός του κόμματος Χάτσι Ζενγκίν.
Η κουρδική πρωτοχρονιά εορτάζεται επίσημα την 21η Μαρτίου και οι τουρκικές Αρχές έχουν κηρύξει παράνομους τους εορτασμούς πλην της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Οι Κούρδοι επέμειναν να διαδηλώσουν την Κυριακή και βίαια επεισόδια ξέσπασαν κυρίως στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσουν το πλήθος που «απάντησε» εκσφενδονίζοντας πέτρες προς τους αστυνομικούς.
Στην Κωνσταντινούπολη οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας κυνήγησαν διαδηλωτές κατά μήκος κεντρικής λεωφόρου της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας. Οι Αρχές ανέφεραν ότι συνελήφθησαν τουλάχιστον 106 άτομα.



Αφγανιστάν: Νέα δεδομένα για τις δολοφονίες 16 αμάχων
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012, 17:53
Οι δολοφονίες 16 Αφγανών αμάχων, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών την περασμένη Κυριακή στο Αφγανιστάν, ήταν έργο μιας ομάδας Αμερικανών στρατιωτών και όχι ενός μόνο, όπως έχει δημοσιοποιηθεί, δήλωσε σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο μέλος της αφγανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση.
«Μετά τις έρευνές μας, διαπιστώσαμε ότι οι δολοφονίες δεν διαπράχτηκαν από έναν μόνο στρατιώτη. Περισσότεροι από 12 στρατιώτες συμμετείχαν, σκότωσαν τους κατοίκους του χωριού και στη συνέχεια έκαψαν τα πτώματά τους», είπε στο πρακτορείο ο βουλευτής Ναχίμ Λαλάι Χαμιντζάι.
Ωστόσο, η καταγγελία του αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.
Ο Χαμιντζάι είπε ότι το πόρισμα της έρευνας των βουλευτών παρουσιάστηκε στο Σώμα.
Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι ένας στρατιώτης πραγματοποίησε την επίθεση σε χωριό της περιοχής Παντζουάι στην επαρχία Κανταχάρ και ότι αυτός είναι ο 38χρονος υπαξιωματικός Ρόμπερτ Μπέιλς, ο οποίος τώρα τελεί υπό κράτηση από τις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές.



Τρεις νεκροί και 25 τραυματίες από την βομβα ιμπεριαλιστων κατασκοπων στο Χαλέπι της Συριας
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012, 16:42
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σήμερα στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, Χαλέπι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που το κατευθεινουν οι ιμπεριαλιστες.
Το Παρατηρητήριο των ιμπεριαλιστων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει δίκτυο χαφιεδων που το παιζουν «εξεγερμενοι» ανά την Συρία, ανακοίνωσε ότι το αυτοκίνητο εξερράγη πίσω από ένα γραφείο των αρχών ασφαλείας.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η έκρηξη έπληξε δύο κτήρια που βρίσκονται πίσω από ένα ταχυδρομείο.


Προς τρίτο γύρο κατοχικων «εκλογών» στο Α. Τιμόρ;
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012, 08:59
Αμφίβολη κρίνεται σήμερα η πιθανότητα επανεκλογής του αρχιμαλακα νυν κατοχικου «προέδρου» του Ανατολικού Τιμόρ και τιμηθέντος με το ιμπεριαλιστικο βραβείο Νόμπελ Ζουζέ Ράμος-Όρτα στην προεδρία της χώρας, καθώς μετά την καταμέτρηση ποσοστού μεγαλύτερου από το 50% των ψήφων των «εκλογών» βρίσκεται στην τρίτη θέση, ακολουθώντας έναν ηγέτη της αντιπολίτευσης και έναν πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων.
Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο Φρανσίσκο Γκουτέρες από το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα Φρετιλίν προηγείται με 27,28% και ακολουθεί ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Ζουζέ Μαρία Βασκονσέλους με 24,17%.
Ο αρχιμαλακας πουλημενος από παλια Ράμος-Όρτα, που τον προβαλουν οι ιμπεριαλιστες σαν κεντρική φυσιογνωμία του αγώνα της ανεξαρτησίας του Ανατολικού Τιμόρ το 2002, συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 19,43%.
Τα τελικά προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο. Οι δύο πρώτοι από τους συνολικά 12 υποψηφίους των εκλογών θα αναμετρηθούν σε έναν δεύτερο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί περίπου στα μέσα Απριλίου.