Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Δευτερα 19 Μαρτιου 2012

Αστυνομικοί σκότωσαν κόρη χιλιανου διπλωμάτη στη Βενεζουελα
Δολοφονία της Κάρεν Μπερεντίκε από αστυνομικούς στη Βενεζουέλα.
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 18 2012 18:18
Οι αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν ότι συνελήφθησαν 12 μέλη ενός σώματος ερευνών της αστυνομίας που κατηγορούνται πως άνοιξαν πυρ και σκότωσαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής την 19χρονη Κάρεν Μπερεντίκε, κόρη ενός Χιλιανού διπλωμάτη, η οποία επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αδελφός της.
Η Μπερεντίκε σκοτώθηκε όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ στην πόλη Μαρακαΐμπο, στην δυτική Βενεζουέλα. Χτυπήθηκε από τρεις σφαίρες.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βενεζουέλας, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία, ανέφερε ότι 12 άνδρες του CICPC, σώμα επιστημονικών, ποινικών και εγκληματικών ερευνών της αστυνομίας, τέθηκαν υπό κράτηση και διεξάγεται έρευνα σε βάρος τους.
"Η κυβέρνηση εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη λύπη της στην οικογένεια Μπερεντίκε και εγγυάται ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το θάνατο της νεαρής θα τιμωρηθούν", ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση.
Η εφημερίδα Panorama ανέφερε ότι ο πατέρας της δήλωσε πως αστυνομικοί άνοιξαν πυρ διότι ο γιος του δεν σταμάτησε για έλεγχο. "Φοβήθηκε διότι οι ένοπλοι δεν είχαν ανάψει τις σειρήνες", φέρεται να είπε ο διπλωμάτης. "Μόλις είδε ότι η αδελφή του ήταν αναίσθητη και τραυματισμένη, σταμάτησε. Του είπαν ότι πυροβόλησαν διότι δεν σταμάτησε".
Ο επικεφαλής της CICPC Χοσέ Ραμίρες είπε σε δημοσιογράφους ότι οι αστυνομικοί στο Μαρακαΐμπο έκαναν έρευνα για να εντοπίσουν μέλη συμμορίας που επιδίδεται σε ληστείες και κλοπές αυτοκινήτων όταν σημειώθηκε το επεισόδιο. Πρόσθεσε ότι κατασχέθηκαν 12 όπλα για να διακριβωθεί με βαλλιστική εξέταση ποια έριξαν τις μοιραίες βολές. "Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε" αυτού του είδους τις συμπεριφορές από την αστυνομία, τόνισε.
Η κυβέρνηση της Χιλής με ανακοίνωσή της καταδίκασε "με τον εντονότερο τρόπο το θάνατο της Κάρεν Μπερεντίκε στα χέρια των πρακτόρων του CICPC" και απαίτησε να της δοθούν εξηγήσεις το ταχύτερο δυνατόν. Στην ανακοίνωσή της, πρόσθεσε ότι έλαβε πολλά μηνύματα από αξιωματούχους της Βενεζουέλας.
Η εγκληματικότητα παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα στη Βενεζουέλα κι η αστυνομία έχει κατηγορηθεί για παρόμοια επεισόδια και άλλα αδικήματα στο παρελθόν. Το ζήτημα της ασφάλειας αναμένεται να τεθεί και στο πλαίσιο της εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας Χιλιανός πρόξενος είχε τραυματιστεί και ξυλοκοπηθεί στην διάρκειας μιας απαγωγής που διήρκεσε δύο ώρες στο Καράκας. Τον Ιανουάριο, ο πρεσβευτής του Μεξικού και η σύζυγός του είχαν απαχθεί για μερικές ώρες στην πρωτεύουσα.



Μαζική διαδήλωση στο Μαυροβούνιο
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012, 11:26
Με κεντρικά αιτήματα την αλλαγή οικονομικής πολιτικής και συγκεκριμένα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, πολλές χιλιάδες πολίτες του Μαυροβουνίου πραγματοποίησαν χθες διαδήλωση στο κέντρο της Ποντγκόριτσας.
Στη μαζική συγκέντρωση, τη δεύτερη στην πρωτεύουσα της χώρας τους τελευταίους δύο μήνες, οι ομιλητές διεμήνυσαν ότι «ήρθε η άνοιξη για το Μαυροβούνιο», υπαινισσόμενοι την περσινή «Αραβική Άνοιξη» και τις αλλαγές που επήλθαν στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, η Ένωση Ελεύθερων Συνδικάτων (US), το Δίκτυο για την ενίσχυση του μη κυβερνητικού τομέα (MANS) και η Ένωση Φοιτητών, άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, για ύποπτες ιδιωτικοποιήσεις, για διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα και με κεντρικό σύνθημα «Αρκετά!» τόνισαν ότι δεν θα επιτρέψουν «οι τρύπες στον κρατικό προϋπολογισμό να καλυφθούν από τις τσέπες των εξαθλιωμένων πολιτών».
Τα μέλη των εργατικών συνδικάτων ζήτησαν κοινωνική πολιτική, επαναλειτουργία εργοστασίων και οι φοιτητές δωρεάν εκπαίδευση στο κρατικό πανεπιστήμιο.
Η εκτελεστική διευθύντρια του MANS, Βάνια Τσάλοβιτς, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Ίγκορ Λούκσιτς, να αποφασίσει αν είναι κοντά με τον λαό και τους πολίτες ή «μαριονέτα του οργανωμένου εγκλήματος».
Ο επικεφαλής της Ένωσης Ελεύθερων Συνδικάτων, Σρτζαν Κέκοβιτς, είπε ότι πρέπει να εξαναγκαστούν οι θεσμοί του συστήματος να κάνουν τη δουλειά τους και όχι να παρατηρούν σιωπηλά τους μεγιστάνες και τους ξένους επενδυτές να βάζουν στις τσέπες τον κρατικό πλούτο και δήλωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
«Δεν θέλουμε άλλο να είμαστε οι ηττημένοι της μετάβασης. Γι’ αυτό το έλλειμμα στον προϋπολογισμό να το πάρετε απ’ όσους έκλεψαν και όσους με ευρηματικότητα αποκαλέσατε νικητές της μετάβασης» υπογράμμισε ο κ. Κέκοβιτς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η διαδήλωση οργανώνεται για ένα καλύτερο Μαυροβούνιο ως κράτος κοινωνικής δικαιοσύνης, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα στην εργασία, στην ελευθερία σκέψης και λόγου και δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή.
Πρέπει να απαλλαγούμε από τον νεποτισμό, τη διαφθορά και το έγκλημα, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεύθερων Συνδικάτων.
Ο Εμίρ Χότζιτς, επικεφαλής φοιτητικής οργάνωσης, κάλεσε σε κοινό αγώνα για ένα ελεύθερο Μαυροβούνιο τα μέλη όλων των εθνικών και θρησκευτικών κοινοτήτων, τους εργαζομένους, τους φοιτητές τους, καθηγητές και τους πολίτες, οι οποίοι είναι καιρό να πουν όλοι μαζί «Ήρθε ο καιρός, φύγετε!».
Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με συνθήματα «Κλείσατε τα εργοστάσιά μας, τι προσφέρετε στα παιδιά μας ως μέλλον;», «Θέλουμε κυβέρνηση πολιτών», «Παραιτήσεις, εκλογές», «Κάποτε χρυσές εποχές και τώρα εποχές πείνας».




Δημοσιογράφοι: το πιο επικίνδυνο επάγγελμα στην Τουρκία
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012, 09:57
Το να είσαι δημοσιογράφος στην Τουρκία μοιάζει με παιχνίδι με τη φωτιά, αναφέρει η εφημερίδα «Washington Times», προσθέτοντας πως, εάν ο αιχμηρός σόουμαν Τζέι Λένο «ήταν στην Τουρκία, θα βρισκόταν μπροστά στο απόσπασμα».
Το άρθρο φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Λουκ Μοντγκόμερι και έχει τίτλο «Παιχνίδι με τη φωτιά η δημοσιογραφία στην Τουρκία». Στο άρθρο του ο Μοντγκόμερι, αναφερόμενος στην αποφυλάκιση των τεσσάρων δημοσιογράφων μεταξύ των οποίων και οι Σενέρ και Σικ, γράφει : «Το έγκλημά τους; Το ότι έγραψαν. Όχι, περίμενε. Ανοησία είπα (…) Το έγκλημά τους ήταν ότι έγραψαν ενάντια στο καθεστώς».
Ακολούθως παραθέτει ερωτήματα του τύπου «Αυτό γίνεται στην Τουρκία; Πρέπει να έχει γίνει λάθος. Μα για την ίδια χώρα μιλάμε; Για τη χώρα φαβορί των αγορών στη Μέση Ανατολή ; Για τη χώρα υποψήφια για την Ε.Ε.. Δυστυχώς ναι. Η Τουρκία στέλνει στη φυλακή τους αντιπολιτευόμενους δημοσιογράφους».
Στο άρθρο αναφέρεται πως η οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» κατέταξε την Τουρκία στην 148η θέση με βάση την ελευθερία τύπου, ευρισκόμενη έτσι λίγα μόνο σκαλιά πιο πάνω από Πακιστάν, Αφγανιστάν και Ιράκ, κάτι για το οποίο -όπως αναφέρει- «κανένας μοντέρνος Τούρκος δεν αισθάνεται υπερήφανος».








«Δεν θα μου πάρετε το σπίτι μου» ούρλιαζε ο 71χρονος που πυροβόλησε στην εφορία της Αγιας Παρασκευης !
«Μην τους πληρώνετε τα χαράτσια» φώναζε εκτός εαυτού ο 71χρονος ένοπλος, που μπήκε σημερα το πρωί στην εφορία της Αγίας Παρασκευής, κρατώντας καραμπίνα…
Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης πυροβόλησε πέντε φορές στον ακάλυπτο και απ’ ότι φάνηκε κρατούσε έγγραφο που μάλλον είναι κατασχετήριο από τράπεζα. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ούρλιαζε «δεν θα μου πάρετε το σπίτι» σε κατάσταση σοκ.
Ο ίδιος είχε και ένα σακ-βουαγιάζ, στο οποίο έλεγε ότι έκρυβε χειροβομβίδα, κάτι που δεν ήταν αλήθεια όμως. Στον τρίτο όροφο, όπου εκτυλίχθηκε όλο το περιστατικό, έσπευσαν ο ταξίαρχος βορειοανατολικής Αττικής και ένας αστυνομικός, οι οποίοι τον έπεισαν να παραδωθει







Δεν περιμενα ότι θα υπαρξουν ανθρωποι που θα πανε να ψηφισουν χοντρομπενιτο για νέο προεδρο του Μπατσοκ… Ατιμο πραγμα ο ραγιαδισμος, δεν θεραπευεται….
Απίστευτο μετά από όλα αυτά!! Πάνε τα βόδια και ψηφίζουν με μόνον ΕΝΑΝ υποψήφιο! Ο Μπενιτο τώρα, όπως ο ΓΑΠ τότε δεν είχαν αντίπαλο!! Ούτε στην Αμερική δεν γίνονται αυτά! Και όχι μόνον αυτό αλλά άλλαξαν πριν μιά ώρα και το ποσοστο των λευκων. Από 15% το πηγαν στο 3% για να βγαλουν τον Μπενιτο ότι εκλεχτηκε με 97%! Και ποιος αποδεικνυει ότι ψηφισαν 200.000 που λενε αυτοι, και όχι 100.000 η 50.000? Συμφωνα με τα λογια τους είναι όλα, και ο κοσμος πρεπει να πιστεψει τους ψευτες! Αλλα και 200.000 που λενε, το 2% του εκλογικου σωματος είναι!

Εντάξει, τραγικό να βλέπεις ακόμα συνταξιούχους να στηρίζουν την συμμορία, αλλά η κατρακύλα είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτη όπως κι αν τη μετρήσει κανείς.
Ας μιλήσουν οι αριθμοί
2004 εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ 1.000.000 ψηφοφοροι / εθνικες εκλογες ΠΑΣΟΚ 3.000.521 ποσοστο 40.51%
2007 εσωκομματικες εκλογες 750.000 ψηφοφοροι / εθνικες εκλογες ΠΑΣΟΚ 2.700.000 ποσοστο 38,10%
2012 εσωκομματικες εκλογες 200.000 ψηφοφοροι / εθνικες εκλογες, ποσα?
Με βαση την απλη αναλογικη στις εθνικες εκλογες θα παρει γυρω στις 450.000 ψηφους!