Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Σαββατο 19 Αυγουστου 2017



ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΕ!
Πέρσι ο πρόεδρος της Πολωνίας ποινικοποίησε τον κομμουνισμό, φέτος κατάλαβαν (όσοι δεν είχαν καταλάβει) που το πάει. Στην Ουγγαρία είναι έτοιμοι να φορέσουν SS στολές. Τα ίδια και στη Βουλγαρία. Στην Ουκρανία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα σε πειράξει κανείς, έχε πάνω σου καμιά σβάστικα να δείξεις, σφυροδρέπανο μην έχεις μόνο, αφού το μόνο κόμμα που απαγορεύτηκε η λειτουργία του είναι το κομμουνιστικό. Λειτουργούν ναζιστικές παιδικές κατασκηνώσεις για να παίρνουν τα παιδιά από μικρά τις ...σωστές αρχές. Οι δε συνεργάτες των χιτλερικών ανακηρύχθηκαν εθνικοί ήρωες όπως και στην Εσθονία που πολέμησε επίσημα (με γερμανικές στολές) στο πλάι του Χίτλερ στο πόλεμο. Η Εσθονοί μάλιστα ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν την προεδρία τους στην ΕΕ για να κάνουν συνέδριο λέει για τα εγκλήματα του κομμουνισμού. `Οποιος αρχίσει τις ορθολογικοποιήσεις τύπου:Φαντάσου τι τράβηξαν επί κομμουνισμού για να έχουν τέτοιο μένος! και πιστεύει ότι με νηφάλιο τρόπο θα τους πείσει να αναγνωρίσουν τουλάχιστον την μεγάλη συμβολή του κομμουνισμού στην πάταξη του χιτλερικού φιδιού και στην απαλλαγή της ανθρωπότητας από το Ολοκαύτωμα, με μεγάλη έκπληξη θα διαπιστώσει ότι αυτό ακριβώς είναι που δεν μπορούν να συγχωρέσουν στον κομμουνισμό (τη νίκη επί του ναζισμού, που ουσιαστικά λατρεύουν) και όχι τα πικάντικα περί ελευθεριών και δικαιωμάτων που τα λένε για γαρνιτούρα, αφού η κατάσταση από άποψη δικαιωμάτων πάσχει και τώρα και σε χειρότερο βαθμό. ..`Οποιος νομίζει ότι η θέση όλων αυτών είναι εκτός Γκουλάγκ να σηκώσει το χέρι του...
Μέτρα κατά του Μαδούρο να μην ξεχάσει να πάρει η ΕΕ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
Η Γερμανία χρηματοδοτεί την παραπληροφόρηση για την Κούβα

Η Oμοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας χρηματοδοτεί εδώ και τρία χρόνια με κονδύλια από τον εθνικό προϋπολογισμό, ένα πρόγραμμα για να επηρεάσει τα μέσα ενημέρωσης στην Κούβα. Όπως δήλωσε επίσημα στις 25 Ιουλίου 2017 (Drucksache 18/13202, σελίδα 4), ο γραμματέας της κυβέρνησης Marcus Ederer , το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει καταβάλει από το 2015 συνολικά 60.000 ευρώ στο εργαστήριο "ΤΑΖ-Panter-Stiftung" για νέους Κουβανούς δημοσιογράφους (1).
Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Heike Hänsel του κόμματος “Die Linke”ο γραμματέας της κυβέρνησης υποστήριξε ότι σκοπός του εργαστηρίου είναι “η εντατικοποίηση των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ανταλλαγών με την Κούβα”.
Ο Ederer, o οποίος από το 2002 έως το 2005 εργάστηκε στην γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (2), είναι σήμερα ένας από τους δύο υφυπουργούςς Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Όμως ο πολιτικός, είπε μόνο την μισή αλήθεια. Στην πραγματικότητα, η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να ασκήσει μία λεπτή επιρροή στην ανάπτυξη των μέσων επικοινωνίας στην Κούβα, για να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της ζητήματα. Τέσσερις μόλις μήνες πριν από αυτήν την δήλωση του Marcus Ederer, η κυβέρνηση το είχε αναγνωρίσει ανοιχτά.
Σύμφωνα με την έκθεση Νο 20 της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την Πολιτιστική Πολιτική Εργασία στο Εξωτερικό της 16ης Μαρτίου 2017 (Drucksache 18/11550), παρ. (Γ) με τίτλο: “Ανοίγοντας χώρους για πολιτική δουλειά» στη σελίδα 14 λέει:
”Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της εντατικοποίησης των πολιτιστικών σχέσεων συμβάλλει σε ένα σταδιακό άνοιγμα στην Κούβα. Σε αυτό το πνεύμα, η προετοιμασία των προγραμμάτων βοηθά στην προετοιμασία του εδάφους. Για παράδειγμα: Υποστηρίζουν από κοινού με το Cuban-European Youth Academy de la Fundación Neueman την πραγματοποίηση εκθέσεων Κουβανών καλλιτεχνών στη Γερμανία. Ένα Εργαστήριο που διοργανώθηκε από το ίδρυμα Panter και χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών μας, συμβάλει επίσης στο άνοιγμα στα Μέσα Ενημέρωσης, έναν τομέα που διέπουν αυστηροί κανονισμοί στην Κούβα”.
Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης πίσω από το εν λόγω εργαστήριο δημοσιογραφίας για τους νέους Κουβανούς, είναι σύμφωνα με αυτό το έγγραφο “το σταδιακό άνοιγμα της Κούβας” και ιδιαίτερα “το άνοιγμα του αυστηρά ρυθμιζόμενου τομέα των πληροφοριών” στο σοσιαλιστικό νησί (3). Είναι καθαρό ότι για να επιτύχουν στους στόχους τους χρησιμοποιούν την εφημερίδα “TAZ” και τον οργανισμό της Panter.
Μετά την αναχώρηση της ομάδας για την Κούβα, η TAZ δημοσίευσε στις 4 Αυγούστου 2017 κάποια άρθρα από τους συμμετέχοντες στο Εργαστήριο, οι οποίοι όλοι -κατά την ΤΑΖ- “εργάζονταν σε κουβανικά ΜΜΕ”. Όμως στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας, δημοσιεύτηκε επίσης ένα άρθρο του Maykel González Vivero, ο οποίος παρουσιάστηκε σαν ανταποκριτής του “Diario de ¨¨Cuba” στην Σάντα Κλάρα (4).
Όλος ο κόσμος ξέρει ότι το "Diario de Cuba" δεν είναι κανένα κουβανικό μέσο επικοινωνίας και ότι ιδρύθηκε στη Μαδρίτη το 2009 από μια αντεπαναστατική ομάδα με την οικονομική υποστήριξη του “National Endowment for Democracy” (NED) της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο βορειοαμερικανός δημοσιογράφος Tracey Eaton δήλωσε στις 27 του Σεπτεμβρίου 2016 στο blog του “Κατά μήκος της Malecon' ότι το “Diario de Cuba” έλαβε μόνο το 2015 συνολικά 283.869 δολάρια από το NED (5).
Γιατί αποκρύπτει αυτή την πληροφορία η εφημερίδα TAZ; Γιατί αποσιωπά αυτή η εφημερίδα ότι ο συγγραφέας συνεργάζεται επίσης με το κρατικό ΜΜΕ των ΗΠΑ "Μartí News", ένα προπαγανδιστικό όπλο της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά της κουβανικής επανάστασης; (6)
Τελικά, η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει πληρώσει για την κατασκευή ενός συγγραφέα, ο οποίος δεν εμφανίζεται ως συνεργάτης των κουβανικών μέσων ενημέρωσης, αλλά είναι συνεργάτης ορισμένων ΜΜΕ των ΗΠΑ και της Ισπανίας, που προσπαθούν να καταλύσουν το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Κούβας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ομιλία που προκάλεσε σεισμό!
19/8/2017
«Αν σκέφτεστε να εισβάλετε στη χώρα μας, το Βιετνάμ δεν θα είναι τίποτα σε σχέση με την ηρωική θυσία του λαού μας»...
Μια ομιλία εκλεγμένου αντιπροσώπου στην Εθνική Συνταγματική Συνέλευση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας που προκάλεσε έναν πραγματικό σεισμό όταν όρθιοι άνδρες και γυναίκες, οι 545 εκλεγμένοι από το λαό αντιπρόσωποι, άκουγαν την ομιλία του τυφλού Λαϊκού Εκπροσώπου!
«Εμείς δεν είμαστε μόνοι μας. Δεν είναι επακριβώς το πετρέλαιο που κι οι δικοί σου ειδικοί μας είπαν. Όχι, σήμερα σήμερα δεν είναι ο ορυκτός μας πλούτος ο κύριος λόγος που θέλουν να εισβάλλουν.
Εγώ το γνωρίζω.
Και το γνωρίζουμε γιατί είμαστε μια απειλή.
Γιατί ο λαός της Βενεζουέλας είναι σήμερα το παράδειγμα αξιοπρέπειας για όλο τον κόσμο.
Γιατί ο λαός της Βενεζουέλας είναι σήμερα παράδειγμα.
Είναι παράδειγμα για όλους τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και γιατί σήμερα λέμε στους συντρόφους στην Κολομβία, στο Μεξικό, στην Αργεντινή, στη Βραζιλία πως ναι, μπορούμε: ήρθε η ώρα της Λατινικής Αμερικής.
Ήρθε η ώρα του Μπολίβαρ.
Ήρθε η ώρα της Ενότητας.
Γι' αυτό!
Αν σκέφτεστε να εισβάλετε στη χώρα μας, το Βιετνάμ δεν θα είναι τίποτα σε σχέση με την ηρωική θυσία του λαού μας»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλησιάζουν οι μέρες που θα κριθεί το θέμα της "επένδυσης" του Ελληνικού και όσο πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το ξεπούλημα τόσο λυσσανε τα... Αντικειμενικά (χεχεε) sites που εντελώς συμπτωματικά υποστηρίζουν το ξεπούλημα! Από χυδαίες προσωπικες επιθέσεις μέχρι επιθέσεις κατά των...δημοσίων υπαλλήλων (τώρα τελείωσαν οι φωτιές, ξαναγίναν τεμπέληδες οι δημόσιοι υπάλληλοι) που εμποδίζουν 150.000 ανέργους να δουλέψουν (μη γελάτε, αυτά γράφουν οι δημοσιοκαφρικοι υπάλληλοι..). Στα διπλανά Άρθρα των sites τους θα διαβάσετε για τους ήρωες πυροσβέστες, για το DNA των Ελλήνων και τα υπέροχα μνημεία τους κτλ. Εντάξει αλλά να μην εμποδίσουν και τις " επενδύσεις" του Λάτση...
Υ.Γ. Άρθρο για τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις όσων εργαστούν στην επένδυση, δε θα διαβάσετε, Ε ξεχνουν και κάποιες λεπτομέρειες...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ "ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΑΣΕΙ";
Παραπονιέται λέει ο ...λαϊκός κόσμος της Μυκόνου κ άλλων διάσημων αιγαιοπελαγίτικων τουριστικών προορισμών , όπου οι άνθρωποι έχουν κατακτήσει το δικαίωμα να δουλεύουν 3 μήνες για όλο το χρόνο, ότι το κράτος, όποτε δεν είναι χαρακτηριστικά απόν, τους παράσχει κακής ποιότητας υπηρεσίες!
Εν τω μεταξύ, οι ίδιοι οι παραπονούμενοι απαιτούν τρελλά ποσά ενοικίου για μόνιμη διαμονή, είτε πρόκειται για το Αστυνομικο Τμημα  τους, είτε πρόκειται για τους αστυνομικούς που θα το στελεχώσουν, είτε πρόκειται για τους καθηγητές που θα μάθουν στα παιδιά τους γράμματα κλπ.
Και το ..σοβιετικό, κατά τους ίδιους, κράτος δεν βάζει περιοριστικές ρυθμίσεις και όρια σε αυτήν την ασυδοσία τους...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΟΡΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ
Κι όμως υπάρχει τέτοια αγορά και χρηματιστήριο ρύπων στην ΕΕ (EU ETS=Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών ΕΕ). Χώρες και βιομηχανίες που ρυπαίνουν λιγότερο από τα επιτρεπτά όρια μπορούν να πουλούν, έναντι σημαντικού τιμήματος, τα περιθωριά τους, σε άλλες χώρες ή βιομηχανίες, που ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια.
`Ετσι: α) και το περιβάλλον ρυπαίνεται κανονικά, δηλαδή μέχρι το εκάστοτε νόμιμο όριο, αφού ό,τι γλυτώνει από μια χώρα ή βιομηχανία το υφίσταται από την άλλη που αγόρασε το δικαίωμα αυτό και β) κάποιες ψυχούλες βγάζουν τρελλο χρήμα μετά από κοπιαστική εργασία, που μπορεί να φθάνει μέχρι και τα τέσσερα τηλεφωνήματα με το ένα χέρι, ...με το άλλο χέρι τα γνωστά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ ποτέ δεν θα γίνω πολιτικός. Είμαι επαναστάτης, γιατί δεν υπάρχει αληθινός ποιητής που να μην είναι επαναστάτης
Φ. Γκ. Λόρκα.
19 Αυγούστου 1936: Η εκτέλεση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα απο τους φασιστες του Φρανκο

Nέα περί του θανάτου του Iσπανού ποιητού
Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στις 19 Aυγούστου του 1936
μέσα στο χαντάκι του Kαμίνο Nτε Λα Φουέντε

**Ήταν 19 Αυγούστου του 1936 όταν ο ποιητής Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα έπεσε νεκρός από τα πυρά των στρατιωτών του Φράνκο. Δύο ημέρες πριν οι φαλαγγίτες τον συνέλαβαν στη Γρανάδα. Το πρωί της 19ης τον πυροβόλησαν στο Βιθνάρ. Έτσι έκλεισε ο σύντομος κύκλος της ζωής ενός εκ των μεγαλύτερων ποιητών του αιώνα μας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 19 Αυγούστου 1953 πραγματοποιήθηκε στο Ιράν στρατιωτικό πραξικόπημα, υποκινούμενο από τη CIA και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Σκοπός και αποτέλεσμα του πραξικοπήματος ήταν η ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης του Μοχάμεντ Μοσαντέκ, που είχε εθνικοποιήσει τις πετρελαιοπηγές της χώρας οι οποίες μέχρι τότε αποτελούσαν ιδιοκτησία βρετανικών εταιριών, ενώ, συνάμα, ακολουθούσε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.
Η επάνοδος στον θρόνο του σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλεβί συνοδεύτηκε από την απόδοση των πετρελαιοπηγών στους Βρετανούς, την πλήρη ευθυγράμμιση της χώρας με την αντισοβιετική πολιτική της Δύσης, την υποστήριξη του Ισραήλ και την ανάπτυξη μιας ισχυρής αστικής τάξης σε συμμαχία με τους πλούσιους γαιοκτήμονες που ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο.
Η απόπειρα βίαιου εκδυτικισμού της ιρανικής κοινωνίας από ένα καθεστώς μισητό στη μεγάλη πλειονότητα του λαού που ζούσε σε συνθήκες φτώχειας, σε συνδυασμό με το πληγωμένο εθνικό φιλότιμο λόγω του υποκινούμενου από τη Δύση πραξικοπήματος και των σχέσεων του καθεστώτος μ' αυτήν, αποτέλεσαν τη βάση για τη στροφή προς τη θρησκεία, που θεωρήθηκε ισχυρό αντίβαρο. Άλλωστε, τα όποια θετικά μέτρα, όπως, π.χ., για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, τα απολάμβαναν κυρίως οι άρχουσες τάξεις.
Συνέπεια της αυξανόμενης λαϊκής αντίθεσης προς το καθεστώς ήταν η Επανάσταση του 1979, με την οποία ο σάχης εκθρονίστηκε και στην εξουσία ανήλθε το σιιτικό ιερατείο με επικεφαλής τον Αγιατολάχ Χομεϊνί. Είχε ανοίξει ο δρόμος για τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο, ως απάντηση στις προσβολές και στην πληγωμένη αξιοπρέπεια των λαών αυτών των χωρών. Με όποιες αρνητικές επιπτώσεις, με πρώτη και κύρια το πισωδρόμημα στην κοινωνική θέση των γυναικών, το κυνηγι των κομμουνιστων που συνεχιστηκε όπως και επι σαχη, και ο μεσαιωνισμος και η οπισθοδρομηση  στην καθημερινη ζωη.
Σχολιο.-  Σχετική με το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μοσαντεκ είναι η πολύ όμορφη ταινία, "Γυναίκες χωρίς άντρες"




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Δεν μπορεί κανείς να δει τις επιθέσεις του ISIS στην Ευρώπη ξεχωριστά από την συντριβή του στο πεδίο των μαχών στην Μέση Ανατολή και κυρίως σε Συρία και Ιράκ.
Συνεχίζεται η προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ και των συμμάχων του στις περιοχές που κατείχε το ISIS του οποίου μεγάλες δυνάμεις κυκλώνονται και εξολοθρεύονται μέσα στην έρημο''



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιέρα Λεόνε: Ξεπερνούν τους 400 οι νεκροί από τις πλημμύρες – 660 αγνοούμενοι
18/8/2017
Περισσότεροι από 400 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δευτέρα τη Σιέρα Λεόνε ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη άλλων 600 ανθρώπων, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.
«Μέχρι σήμερα έχουμε καταμετρήσει περισσότερους από 400 νεκρούς», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου Ελχάτζ Ας Σι μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Σιέρα Λεόνε βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίση «που υπερβαίνει τις δυνατότητές της» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να προσφέρει βοήθεια.
Οι πληγέντες από την καταστροφή στην πρωτεύουσα Φριτάουν εξακολουθούν να κοιμούνται στο ύπαιθρο «επειδή δεν υπάρχουν αρκετά καταφύγια για όλους».
Ο Ελχάτζ Ας Σι πρόσθεσε πως ο Ερυθρός Σταυρός θα απευθύνει έκκληση για επείγουσα συγκέντρωση χρημάτων, υπογραμμίζοντας πως πρέπει «να συνδυαστούν οι προσπάθειες όλου του κόσμου» για να αντιμετωπισθεί η κρίση την οποία γεννά η καταστροφή αυτή σε μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
Οι κάτοικοι της Φριτάουν αιφνιδιάστηκαν ενώ κοιμούνταν τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα όταν, έπειτα από τρεις ημέρες καταρρακτωδών βροχών, χείμαρροι λάσπης κατέκλυσαν τους δρόμους και τμήματα λόφων κατέρρευσαν πάνω στις κατοικίες.
Οι αρχές και οι διεθνείς υπηρεσίες πρέπει άμεσα να αποφύγουν τη μετάδοση ασθενειών τις οποίες επιφέρουν συνήθως οι πλημμύρες, όπως η δυσεντερία και η χολέρα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράξενος κόσμος! Ολοι αυτοί που πολεμάν επί τόπου τον ισλαμοφασισμό, θεωρούνται τρομοκράτες και εχθροί της Δύσης...

Λίβανος: Hezbollah και Συριακός στρατός ξεκίνησαν επιχείρηση κατά ISIS στα σύνορα με Συρία
19/08/2017
Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε επίθεση εναντίον του θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, δήλωσε λιβανική πηγή ασφαλείας.
Ο στρατός πλήττει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη Ρας Μπααλμπέκμε ρουκέτες, πυροβολικό και ελικόπτερα, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Είναι το τελευταίο τμήμα της λιβανο-συριακής μεθορίου που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.
Πριν από λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο Manar TV μετέδωσε πως η λιβανική οργάνωση Hezbollah ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κοινή επιχείρηση με τον συριακό στρατό εναντίον του θύλακα του ΙΚ στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Στίβεν Χόκινγκ προειδοποιεί τους Βρετανούς: "Μην καταντήσει το σύστημα υγείας σας όπως το αμερικάνικο"
 Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 13:38
Ο πολυβραβευμένος Βρετανός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ επέκρινε σήμερα τη βρετανική κυβέρνηση για την κρίση που προκάλεσε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), τονίζοντας ότι θα πρέπει να προστατευθεί και να μην εξελιχθεί σε ένα κερδοσκοπικό σύστημα κατά τα αμερικανικά πρότυπα.
Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, o οποίος διαγνώστηκε με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) σε ηλικία 21 ετών, κατηγορεί επίσης το υπουργείο Υγείας ότι χρησιμοποιεί επιλεκτικά τις επιστημονικές αποδείξεις για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις του.
"Η φροντίδα που έλαβα αφότου διαγνώστηκα με τη νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS) όταν ήμουν φοιτητής το 1962 μου επέτρεψε να ζήσω τη ζωή μου όπως θέλω και να συμβάλω στις σημαντικές προόδους στην κατανόηση του σύμπαντος", σημειώνει ο συγγραφέας του "Χρονικού του Χρόνου".
Πολλοί Βρετανοί αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για το NHS, που ιδρύθηκε το 1948, καθώς τους παρέχει δωρεάν φροντίδα από τη γέννηση μέχρι τον θάνατό τους. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο ο σφιχτός προϋπολογισμός, η γήρανση του πληθυσμού και οι ακριβότερες, πιο σύνθετες θεραπείες, έχουν επιβαρύνει σημαντικά το σύστημα.
Ο Χόκινγκ, που στηρίζει το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, χαρακτήρισε το NHS "θεμέλιο λίθο της κοινωνίας" που όμως βρίσκεται αντιμέτωπο με μια κρίση που προκλήθηκε από τις πολιτικές αποφάσεις.
"Στις ΗΠΑ, όπου (οι πολυεθνικές εταιρείες που έχουν ως στόχο το κέρδος) κυριαρχούν στο σύστημα υγείας, βγάζουν τεράστια κέρδη, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν είναι καθολική και οι θεραπείες είναι πολύ πιο ακριβές σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο", συνεχίζει, προειδοποιώντας ότι οι αλλαγές που γίνονται στη Βρετανία ωθούν προς ένα "ασφαλιστικό σύστημα τύπου Ηνωμένων Πολιτειών".
Πέρσι οι Βρετανοί γιατροί πραγματοποίησαν την πρώτη τους απεργία μετά από 40 χρόνια, με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στους μισθούς και στις συνθήκες εργασίας. Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι θέλει να δημιουργήσει μια συνεπή υπηρεσία που θα λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα επειδή οι μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλότερα τα Σαββατοκύριακα, όταν οι νοσοκομειακές μονάδες λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό.
Ωστόσο ο Χόκινγκ από την πλευρά του σχολιάζει ότι ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ χρησιμοποίησε επιλεκτικά ορισμένες έρευνες για να στηρίξει τα επιχειρήματά του. "Για έναν επιστήμονα, η επιλεκτική εφαρμογή αποδείξεων είναι απαράδεκτη. Όταν δημόσια πρόσωπα καταχρώνται τα επιστημονικά επιχειρήματα, επικαλούμενα ορισμένες μελέτες αλλά αποκρύπτοντας άλλες για να δικαιολογήσουν την πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν για άλλους λόγους, αυτό ευτελίζει την επιστημονική κουλτούρα", κατέληξε.
Ο Χαντ απάντησε μέσω του Twitter λέγοντας ότι κανείς υπουργός Υγείας δεν πρέπει να αγνοεί τις αποδείξεις. "Ο Στίβεν Χόκινγκ είναι λαμπρός φυσικός αλλά κάνει λάθος για την απουσία αποδείξεων για τις συνέπειες τα Σαββατοκύριακα", έγραψε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις Συρίας-Λιβάνου κατά του Ισλαμοφασιστικού κράτους
 Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 07:53
Ο στρατός του Λιβάνου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του θύλακα της συμμοριας  Ισλαμοφασιστικό κράτος (ΙΚ) στα βόρεια σύνορα της χώρας με τη Συρία, δήλωσε σήμερα λιβανική πηγή ασφαλείας, καθώς η Χεζμπολάχ και ο συριακός στρατός ανακοίνωσαν την έναρξη επίθεσης από τη συριακή πλευρά των συνόρων.
Ο λιβανικός στρατός πλήττει θέσεις του ΙΚ κοντά στην πόλη Ρας Μπααλμπέκ με ρουκέτες, πυροβολικό και ελικόπτερα, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Η περιοχή είναι το τελευταίο τμήμα της λιβανο-συριακής μεθορίου που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντοφασιστών. «Ξεκινήσαμε να προωθούμαστε στις 5.00 π.μ.», ανέφερε η λιβανική πηγή.
Η επιχείρηση του συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ, μιας λιβανικής σιιτικης οργάνωσης που υποστηρίζεται από το Ιράν, στοχοθετεί ενοπλους αληταραδες του ΙΚ στην περιοχή δυτική Καλαμούν της Συρίας, μια συνοριακή περιοχή απέναντι από τη Ρας Μπααλμπέκ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο al-Manar που ανήκει στη Χεζμπολάχ.
Τον περασμένο μήνα η Χεζμπολάχ ανάγκασε ενοπλους αληταραδες  του Μετώπου Νούσρα (παραρτημα της Αλ Καιντα στη Συρια) και ισλαμοφασιστες μισθοφορους των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων  να εγκαταλείψουν κοντινά προπύργιά τους στη μεθόριο των δύο χωρών, σε κοινή επιχείρηση με τον συριακό στρατό.
Ο λιβανικός στρατός, που λαμβάνει μεγάλη στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, δεν έλαβε μέρος στην επιχείρηση τον Ιούλιο, αλλά ετοιμαζόταν για να εξαπολύσει επίθεση στον θύλακα του ΙΚ στην ίδια ορεινή περιοχή. Στρατιωτική πληγή δήλωσε πως περίπου 500 ενοπλοι αληταραδες του ΙΚ έχουν οχυρωθεί στον θύλακα.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν παρακολουθεί την επιχείρηση του στρατού που αποκαλείται «Αυγή στην Τζρουντ» ("Jroud Dawn"). Η λέξη "Jroud" αναφέρεται στην ορεινή περιοχή των συνόρων Λιβάνου-Συρίας.
Λιβανικές πηγές ασφαλείας έχουν πει πως ο στρατός σκοπεύει να πολεμήσει το ΙΚ στο λιβανικό έδαφος με τις δικές του δυνάμεις, απαντώντας στους υπαινιγμούς ότι μπορεί να τον συνδράμουν η Χεζμπολάχ ή ο συριακός στρατός.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Περού: Βαριές ποινές σε δύο απόστρατους αξιωματικούς για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
 Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 06:05
Δικαστήριο του Περού έκρινε ενόχους χθες δύο από τους επτά απόστρατους αξιωματικούς του στρατού που κατηγορούνταν ότι βασάνισαν και δολοφόνησαν δεκάδες πολίτες σε μια φτωχή, ορεινή επαρχία το 1983.
Τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν ενώ ξεκινούσε ο πολυαίμακτος εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες της μαοϊκής οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι, ο οποίος κράτησε δύο δεκαετίες.
Ο δικαστής Ρικάρδο Μπρουσέτ τόνισε ότι το κράτος φέρει μέρος της ευθύνης για τα εγκλήματα και οφείλει να καταβάλει αποζημιώσεις, διότι οι αξιωματικοί αυτοί είχαν λάβει διαταγές να «εξαφανίζουν» φερόμενα μέλη του Φωτεινού Μονοπατιού.
Αυτές είναι οι πρώτες καταδίκες σε μια από τις πιο εμβληματικές δίκες για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις κυβερνητικές δυνάμεις στο Περού. Η διαδικασία για την απόδοση δικαιοσύνης κράτησε πάνω από μια δεκαετία.
Το δικαστήριο επιβεβαίωσε τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τη στρατιωτική βάση Λος Καμπίτος κατήγγειλαν επί χρόνια πως διαπράττονταν εκεί.
Οι στρατιωτικοί χρησιμοποιούσαν έναν φούρνο για να καίνε πτώματα στη βάση, αναφέρθηκε στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, που αναγνώστηκε παρόντων συγγενών των θυμάτων.
Ο Μπρουσέτ καταδίκασε τους Έντγκαρ Πας και Ουμπέρτο Μπάρι να εκτίσουν ποινές κάθειρξης 23 και 30 ετών αντίστοιχα. Οι δύο απόστρατοι αξιωματικοί πάντως δεν παρίσταντο στο δικαστήριο. Έχουν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψή τους.
Ο Μπρουσέτ απάλλαξε έναν τρίτο απόστρατο αξιωματικό λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, ενώ ανέβαλε την επιβολή ποινών σε δύο άλλους διότι σύμφωνα με τους συνηγόρους τους πάσχουν από άνοια.
Η βάση Λος Καμπίτος βρισκόταν στο επίκεντρο των επιχειρήσεων του στρατού για την καταστολή της εξέγερσης στην περιοχή Αγιακούτσο, στις Άνδεις, όπου το Φωτεινό Μονοπάτι άρχισε ένοπλο αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης.
Μέσα στα είκοσι χρόνια που κράτησε η σύρραξη, η οποία ξεκίνησε το 1980, εκτιμάται ότι 69.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή «εξαφανίστηκαν» και το 75% εξ αυτών ανήκαν σε φυλές ιθαγενών, σύμφωνα με μια έκθεση της επιτροπής αλήθειας.
Τουλάχιστον ένας από τους βασανισθέντες στη βάση Λος Καμπίτος πέθανε πριν το δικαστήριο καταλήξει στην ετυμηγορία του, σημείωσε η εφημερίδα La República του Περού.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελ Σαλβαδόρ: Καταργήθηκε αμφιλεγόμενη νομική διάταξη που επέτρεπε σε ανήλικες που κυοφορούσαν να παντρεύονται
Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 04:47
Τα μέλη του Κογκρέσου του Ελ Σαλβαδόρ τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της κατάργησης μιας αμφιλεγόμενης νομικής διάταξης η οποία είχε θεσπιστεί πριν από 23 χρόνια και επέτρεπε σε άνδρες να παντρεύονται ανήλικα κορίτσια σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, μια πρακτική η οποία κατά τους επικριτές της προστάτευε δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων από ποινικές διώξεις.
Παρότι είναι παράνομο να τελούνται γάμοι προσώπων κάτω των 18 ετών στο Ελ Σαλβαδόρ, η εξαίρεση αυτή ίσχυε από το 1994, επιτρέποντας σε ανήλικα κορίτσια που κυοφορούσαν να παντρεύονται, με την έγκριση των κηδεμόνων τους.
Ακτιβιστές και ακόμη και η κυβέρνηση όμως έκριναν ότι αυτή η νομική διάταξη αποδείχθηκε προβληματική, ειδικά στις φτωχές αγροτικές περιοχές, όπου πολλές ντροπιασμένες οικογένειες πάντρευαν τις κόρες τους με τους βιαστές τους ώστε τα κορίτσια να μην αναγκαστούν να μεγαλώσουν μόνα τους παιδιά.
Αυτή η νομική διάταξη καταργήθηκε, ενώ η νόμιμη ηλικία γάμου δεν άλλαξε.
Για τη Μαρία ντε Μεχία, στέλεχος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), «αυτή η μεταρρύθμιση είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να αρχίσει μια αλλαγή συμπεριφοράς» στη χώρα. «Πρόκειται για ένα ζήτημα κουλτούρας, που έχει τις ρίζες τους στις πατερναλιστικές πολιτικές διακρίσεων έναντι των κοριτσιών» στο Ελ Σαλβαδόρ, έκρινε η ίδια.
Στη χώρα αυτή 22.000 ανήλικες ή ανήλικοι έχουν παντρευτεί ή συζούν με τον ή την σύντροφό τους, κατά κυβερνητικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της UNICEF, έγιναν πάνω από 25.000 γεννήσεις από ανήλικες μητέρες στο Ελ Σαλβαδόρ το 2015.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Πωλείται μια ακόμη λιμουζίνα του μπεκρουλιακα προδοτη Μπορίς Γιέλτσιν
 Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 03:11
Μια ακόμη λιμουζίνα Mercedes-Benz S class που ανήκε στον μεκρουλιακα προδοτη πρώτο πρόεδρο της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν, από όταν διαλυθηκε η Σοβιετικη Ενωση, ο οποιος ηταν πληρωμενο τσουτσεκι των αμερικανων, πωλείται στην τιμή των 19,79 εκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 260.000 ευρώ) , σύμφωνα με την αγγελία που έχει αναρτηθεί στην ρωσική ιστοσελίδα Auto.ru, που ανήκει στην ρωσική μηχανή αναζήτησης Yandex.
Η αγγελία αναφέρει ότι η λιμουζίνα έχει έτος κατασκευής το 1994, δεν χρειάζεται επισκευές και έχει κάνει μόνο 60.000 χιλιόμετρα.
Στην ίδια αγγελία αναφέρεται επίσης ότι «το αυτοκίνητο αυτό βρισκόταν στο γκαράζ του Κρεμλίνου κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του πρώτου προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μπορίς Νικολάγιεβιτς Γιέλτσιν» όπως και ότι «με το αυτοκίνητο αυτό πήγαινε (ως επιβάτης) στις επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις του».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο στρατός του Λιβάνου βρήκε αμερικανικο πύραυλο εδάφους-αέρος σε αποθήκη του Μετώπου Αλ Νόσρα
 Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 01:31
Άνδρες των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου βρήκαν έναν αμερικανικο πύραυλο εδάφους-αέρους (SAM) σε μια αποθήκη όπλων που την εγκατέλειψαν οι ενοπλοι αληταραδες  του Μετώπου Νόσρα (νυν Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ) αφού απώλεσαν ορισμένες θέσεις που είχαν υπό τον έλεγχό τους στον βορειοανατολικό Λίβανο.
Μια πηγή των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι στην αποθήκη αυτή φυλάσσονταν και αντιαρματικοί πύραυλοι TOW, αμερικανικής κατασκευής. Στις φωτογραφίες που έστειλε η πηγή αυτή διακρίνονται πολλά βλήματα και ρουκέτες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Κατά τον εξαετή αποικιοκραικο πόλεμο στη Συρία κυκλοφορούσαν σποραδικά πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες συμμοριες ισλαμοφασιστών ανεφοδιαζονταν από τους αποικιοκρατες με πυραύλους SAM. Πέρσι η συριακή κυβέρνηση είπε ότι οι ισλαμοφασιστες τρομοκρατες χρησιμοποίησαν έναν τέτοιο πύραυλο για να καταρρίψουν ένα μαχητικό αεροσκάφος. Ωστόσο οι ισλαμοφασιστες από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι το έριξαν με αντιαεροπορικά όπλα.
Το Μέτωπο Νόσρα ειναι το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία μέχρι πέρσι: τότε υποτιθεται ότι διαφοροποιηθηκε από τη μητρική συμμορια και μετονομάστηκε σε Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ. Οι ισλαμοφασιστες του είχαν υπό τον έλεγχό τους έναν μικρό θύλακα πάνω στα σύνορα της Συρίας με τον Λίβανο, μέχρι τον περασμένο μήνα, όταν αναγκάστηκαν να τον εκκενώσουν μετά από επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους η Χεζμπολάχ.
Ο στρατός του Λιβάνου αναπτύχθηκε στη συνέχεια στις θέσεις αυτές που είχε ανακτήσει η Χεζμπολάχ, η σιιτική λιβανέζικη οργάνωση που μάχεται στο πλευρό του συριακού καθεστώτος.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου σχεδιάζουν επίσης μια επιχείρηση εναντίον ενός θύλακα του Ισλαμοφασιστικού κράτους, πολύ κοντά σε αυτόν που ήλεγχε η Αλ Νόσρα, σε μια ορεινή περιοχή πάνω στα σύνορα των δύο χωρών.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο πιο γκαντεμης Ελληνας ηθοποιος. Ο Παναγιωτης  Καποδιστριας, που εζησε επιθεσεις σε Λονδινο, Καιρο, Παρισι, ηταν και στη Βαρκελονη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


«Αναβει φωτιες» παντου η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η αντιπολιτευση ΝΔΠΑΣΟΚ που πειθαρχουν στους κωλοευρωενωσιτες τοκογλυφους. Τωρα καινε και τις νεες συνταξεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΞΩ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΕΣΑ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1945!
Στην αίτηση πολιτογράφησης των ΗΠΑ , που μου έστειλε φίλη, στη σελίδα 12 , στα ερωτήματα 10-13, ρωτά αν ποτέ (ΕVER) ήσουν κομμουνιστής ή μέλος κομμουνιστικού κόμματος οπουδήποτε, ή ομάδας που επιδίωκε τη βίαιη πτώση κυβέρνησης και στο καπάκι ρωτά αν ήσουν μέλος ναζιστικού κόμματος ή ομάδας , ...αλλά μόνο την περίοδο 1933-1945!!.. Δηλαδή αν είσαι μετά οκ! Οχι απλώς εξίσωση δηλαδή, αλλά ο κομμουνισμός πολύ χειρότερος και εφ'όρου ζωης!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την αποφαση της κυβερνησης   γνωστοποιησε ο υπουργος Δικαιοσυνης Γ. Κοντονης να μην παρευρεθει στην προσκληση της προεδρευουσας της ΕΕ Εσθονιας για συμμετοχη της Γενικης Γραμματειας Ανθρωπινων Δικαιωματων σε συνεδριο με τιτλο «Η κληρονομια στον 21ο αιωνα των εγκληματων που διαπραχθηκαν στα κομμουνιστικα καθεστωτα» .
Είναι σημαντικό το ότι ο Κοντονής αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αντικομμουνιστική φιέστα της Εσθονίας, που ξεπλένει τον ναζισμό. Όπως πολύ σωστά είναι και όσα είπε για τη συμβολή της ΕΣΣΔ στην αντιφασιστική νίκη.
Σχολιο.-   Αυτός είναι φασιστας  εσωτερικού...
Τα άλλα ήταν αντιφασισμός εξωτερικού




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται...
Αξιωματικοί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας κοντά στους τραυματισμένους στρατιώτες στη Συρία...
Ήταν 2012... τότε που στην Ελλάδα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α. Ανταρσυα, η ΛαΕ κι ολόκληρη η εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" και αντιεξουσιαστες αναρχικοι» του Σόρος, μαζι και το ΚΚΕ, στρατεύτηκε στην υπεράσπιση της "αραβικής άνοιξης made in USA"...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ.
Όταν η ΕΣΣΔ εκτόπιζε Εσθονούς, Τατάρους και Γερμανούς του Βόλγα, που είχαν συνεργαστεί με τους ναζί, η δημοκρατική Γαλλία αφάνιζε εκατομμύρια Αλγερινούς και Βιετναμέζους που αγωνίζονταν για το δικαίωμά τους να ζουν ελεύθεροι στον τόπο τους. Και η Αγγλία βομβάρδιζε την αδούλωτη Αθήνα και μακέλευε την Κύπρο. Και οι ΗΠΑ έριχναν ατομικές βόμβες σε άμαχους και επέβαλαν δικτατορίες σε κάθε χώρα που τους αντιστεκόταν.
Τους βολεύει αφάνταστα να συζητάμε για το αν ήταν ο φασισμός πιο βίαιος, ανελεύθερος και εγκληματικός από τον υπαρκτό σοσιαλισμό του 20ού αιώνα. Ακριβώς γιατί πρόκειται για συζήτηση που παίρνει ως δεδομένη την αντιπαράθεση της δημοκρατίας (που αυτοί ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν, εννοώντας φυσικά την αστική δημοκρατία) και του "ολοκληρωτισμού", που σύμφωνα μ' αυτό το σχήμα εκφράζεται από τον "κόκκινο και τον μαύρο φασισμό".
Αποφεύγουν, έτσι, να μιλήσουν για τον καπιταλισμό (γέννημα θρέμμα του οποίου είναι ο φασισμός) και για τις απόπειρες μετάβασης σε μια σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνία, όπως ήταν τα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Απόπειρες που έγιναν σε μια εποχή παγκόσμιας κυριαρχίας του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού (Όπα! Να κι άλλη λέξη που αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν!), σε συνθήκες αμείλικτου πολέμου εναντίον τους απέξω αλλά και στο εσωτερικό των χωρών που τις επιχείρησαν. Καθώς καμιά προνομιούχα κοινωνική τάξη δεν εγκαταλείπει εύκολα την προσπάθεια ανάκτησης της πρότερης θέσης της.
Ναι! Η ιστορία των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού έχει μελανές σελίδες. Είχαμε κι εκεί αυταρχισμό, ακόμη και εγκλήματα. Σε μια πρώτη απόπειρα να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από την καταπίεση και την εκμετάλλευση, έγιναν και αθλιότητες. Και τις ξέρουμε και τις επικρίνουμε και ψάχνουμε τα αίτιά τους, ώστε σε επόμενες απόπειρες να εκλείψουν.
Μόνο που γι' αυτά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας κουνάνε το δάχτυλο οι απολογητές του πιο εγκληματικού και αιματοβαμμένου κοινωνικού συστήματος της πανανθρώπινης ιστορίας. Γιατί εγκλήματα του καπιταλισμού δεν ήταν μόνο οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και τα Άουσβιτς και η Χιροσίμα. Ήταν και τα εκατοντάδες εκατομμύρια των ανθρώπων που αφανίστηκαν κατά τις αποικιοκρατικές εξορμήσεις. Ήταν και τα εκατομμύρια αυτών που χάθηκαν στους αγώνες για την απαλλαγή από την αποικιοκρατία. Κι εκείνοι που σκοτώθηκαν στα δεκάδες πραξικοπήματα για τη στερέωση της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Κι εκείνοι που σκοτώνονται και σήμερα στους πολέμους που υποκινεί ή και διεξάγει ο ιμπεριαλισμός. Και τα εκατομμύρια που πεθαίνουν από πείνα, σε μια εποχή που ο παγκόσμιος πλούτος είναι τεράστιος.
Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το έγκλημα. Ο σοσιαλισμός μπορεί να προχωρήσει μόνο στον βαθμό που το εξαλείφει.

Σχολιο.-  οι εξορισμοί των εθνικών μειονοτήτων (Γερμανοί,Έλληνες,Τάταροι,κ.α.) συνέβησαν πιο νωρίς κατά την περίοδο '37 - '39

Σχολιο.- Ήταν επακόλουθο της βίαιης κολλεκτιβοποίησης της αγροτικής παραγωγής. στην οποία αντιστάθηκαν κυρίως μεσαίοι κτηματίες. Δεν ήταν εθνικές εκκαθαρίσεις. Δεν έγινε καμιά απόπειρα να στερηθούν αυτοί οι πληθυσμοί το δικαίωμα να εκφράζονται ως μειονότητες. Το αν ήταν σωστή η όχι αυτή η πρακτική της βίαιης κολεκτιβοποίησης και η συγκεκριμένη αντιμετώπιση αυτών που αντέδρασαν είναι υπό συζήτηση.
Δεν είχαν εθνικό, αλλά πολιτικό χαρακτήρα.
Ήταν περισσότεροι οι Ρώσοι που υπέστησαν τις συνέπειες αυτές, καθώς ήταν και πληθυσμιακά περισσότεροι. Αυτό επιμελώς αποκρύπτεται...
Και αναφερόμαστε στους εκτοπισμούς της περιόδου 1932-39. Οι άλλοι που ανέφερα έγιναν το 1945.

Σχολιο.- Οι εκκαθαρισεις του 37-38  αφορούσαν μειονότητες συνδεδεμένες με χώρες καπιταλιστικές. Που στην επανασταση του 17-22 ειχαν συνταχθει με τους «λευκους». Τους τσαρικους. Όπως οι Ελληνες οι Γερμανοι οι Φιλανδοι. Μην ξεχναμε πως το 18 εκστρατευτικο σωμα από την Ελλαδα ειχε παει στην Ουκρανια με επικεφαλης τον Πλαστηρα για να βοηθησει τους τσαρικους. Και οι Ποντιοι ειχαν συνταχθει μαζι τους. Οι Γερμανοι ειχαν συνταχθει με τη Γερμανια, και οι Φιλανδοι με την Φιλανδια. Και πάλι πολιτικοί οι λόγοι και μαλιστα ενόψει πολέμου. Δεν έκλεισαν σχολεία μειονοτήτων αυτόχθονων. Παίρνοντας υπόψη ότι κάπου 100 λαοί στην ΕΣΣΔ για πρώτη φορά είδαν σχολεία που να διδάσκεται η γλώσσα τους, απέκτησαν δική τους λογοτεχνία κ.λπ.
Δεν υποστηρίζω το μέτρο αυτό. Απλώς λέω πως δεν πάρθηκε για λόγους εθνικούς αλλά σαφώς πολιτικούς.
Την ίδια εποχή βέβαια στην Ελλάδα η σλαβομακεδονική γλώσσα ήταν παράνομη, ενώ στις αποικίες (όπου ζούσε το ένα τέταρτο του πληθυσμού της γης) συνήθως στα σχολεία δίδασκαν τη γλώσσα των κατακτητών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΔΕΙΑΝΟ;
Από ένα χωριό της Μολδαβίας, η οποία ήταν το νοτιοδυτικότερο άκρο της ΕΣΣΔ. Στην πλατεία του χωριού, όπως και σε κάθε πλατεία κάθε χωριού της περιοχής, και απ ό,τι ξέρω όλης της πρώην ΕΣΣΔ, υπάρχει ηρώο με δαφνοστεφανωμένο ογκώδες άγαλμα σοσιαλιστικού ρεαλισμού, με ανάγλυφα πάνω τα γράμματα των πεσόντων χωριανών κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο (πάνω από 20 εκατ. πεσόντες). Μου έκανε εντύπωση πως ακόμα και σήμερα, με σεβασμό και συγκίνηση, οι απόγονοι των πεσόντων πηγαίνουν και καταθέτουν λουλούδια! Θεωρείται μεγάλο πράγμα να συνέβαλε η οικογενειά σου στον "δικό μας πόλεμο" και στη μεγάλη νίκη κατά του ναζισμού.
Σε όλες αυτούς και τους συγγενείς τους, έρχεται τώρα μια χούφτα ατσαλάκωτων της ΕΕ που παίρνουν 25.000 ευρω το μήνα για να προκαλούν πόνο και να τα ξύνουν και τους λέει ουσιαστικά: "`Ελα μωρέ! σιγά το πράγμα το ίδιο πράγμα είστε κ οι μεν και οι δε.. "`Ολα για ένα πουκάμισο αδειανό , για μια Ελένη.." "
Ο Χίτλερ τους αποκαλούσε "δίποδα ζώα της ασιατικής στέπας" κ έρχεται τώρα η ΕΕ να τους πει ότι είναι το ίδιο με τον Χίτλερ!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.
Μπρεχτ
(σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου)
***Η ιστορια επαναλαμβανεται αν θυμηθουμε οτι σε ορισμένα κράτη του Άξονα, φασιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις τρομοκρατούσαν, λήστευαν και δολοφονούσαν τους ντόπιους Εβραίους, με γερμανική καθοδήγηση ή με δική τους πρωτοβουλία.
****Η Φρουρά του Hlinka στη Σλοβακία, η Σιδηρά Φρουρά στη Ρουμανία, οι Ουστάσι στην Κροατία, και το κόμμα Σταυρωτά Βέλη (Nyilaskeresztes) στην Ουγγαρία και τοσοι αλλοι ,ευθύνονται για τους θανάτους χιλιάδων Εβραίων,κομμουνιστων ,ομοφυλοφιλων,τσιγγανων κτλ και στις χώρες τους
Λιθουανοί, Λετονοί, Εσθονοί, Λευκορώσοι και Ουκρανοί αυθόρμητα δημιούργησαν ομάδες, τις οποίες στη συνέχεια τα γερμανικά SS και η αστυνομία οργανωσαν και αναδιοργάνωσαν. Εξαρχής, τα μέλη αυτών των ομάδων «ανταρτών» ή «αυτοάμυνας» δολοφονούσαν εκατοντάδες Εβραίους, καθώς και πραγματικούς ή υποτιθέμενους κομμουνιστές.
2017 : το φαντασμα του Χιτλερ πλαναται πανω απο την ιμπεριαλιστικη,καπιταλιστικη Δυση




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΡΟΙ ΜΕΤΑΔΩΣΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΑΝ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΑΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩΝΤΕ ΩΣ ΣΥΡΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
http://www.milliyet.com.tr/turkiye-yi-tahrik-ediyorlar-soke-gundem-2502936/




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΣΘΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ
Αντικομμουνιστικές παράτες και νέα βρώμικα σχέδια
Στη βρώμικη και αντιεπιστημονική «γραμμή» του ξαναγραψίματος της Ιστορίας και της εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό, που αποτελεί άλλωστε και επίσημη πολιτική της ΕΕ, προετοιμάζονται την ερχόμενη Τετάρτη, 23/8, στο Ταλίν της Εσθονίας, οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις - «μνημόσυνο για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού», όπως ξεδιάντροπα προπαγανδίζει η εσθονική κυβέρνηση που ασκεί το εξάμηνο αυτό την προεδρία στο Συμβούλιο της ΕΕ.
Θυμίζουμε ότι ήδη από τις 2/4/2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εγκρίνει ψήφισμα με το οποίο ανακηρύσσει την 23η Αυγούστου ως πανευρωπαϊκή Μέρα Μνήμης «για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων». Εκτοτε τέτοιες «εκδηλώσεις μνήμης» γίνονται κάθε χρονιά σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ γενικεύονται τα «προγράμματα» σε δήμους, σχολεία, πανεπιστήμια και κάθε λογής ιδρύματα, που με τον πακτωλό χρημάτων της ΕΕ επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία στα μέτρα των καπιταλιστών, με στόχο να ρίξουν λάσπη στο σοσιαλισμό και την εργατική εξουσία, την προοπτική των λαών, «ξεπλένοντας» ταυτόχρονα το ναζισμό και βέβαια τον ίδιο τον καπιταλισμό, αυθεντικό «παιδί» του οποίου είναι και ο ναζισμός.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες λέγεται ότι αναμένεται νέα «πρωτοβουλία» σε επίπεδο Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξίσωση κομμουνισμού - ναζισμού, σε συνέχεια προηγούμενης τέτοιας προσπάθειας που είχε αποτύχει, μετά και τη μαχητική κινητοποίηση του ΚΚΕ, άλλων Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, μαζικών φορέων και οργανώσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εσθονικής προεδρίας, την ερχόμενη Τετάρτη, με διοργανωτές το εσθονικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το «Ινστιτούτο Ιστορικής Μνήμης» της Εσθονίας, γίνεται στο Ταλίν φιέστα που περιλαμβάνει καταρχάς συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης ή εκπροσώπων των υπουργείων Δικαιοσύνης, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας προγραμματίζεται συνέδριο όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Εσθονός ευρωβουλευτής και μέλος ταυτόχρονα του Διοικητικού Συμβουλίου της «Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Μνήμης και Συνείδησης», Tunne Kelam.
Η «Πλατφόρμα» ιδρύθηκε το 2011 στην Πράγα. Περιλαμβάνει σήμερα 55 δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς από 19 χώρες, 13 κράτη - μέλη της ΕΕ (Σουηδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ρουμανία, Βουλγαρία), την Ουκρανία, τη Μολδαβία, την Ισλανδία, την Αλβανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, που επισήμως «ασχολούνται με την έρευνα, την τεκμηρίωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα». Οι αντικομμουνιστικές παράτες τους κλείνουν το βράδυ με την ...εικαστική έκθεση «Ο κομμουνισμός στον καιρό του» («Communism in its Time»).
Η Εσθονία, όπως και συνολικά οι χώρες της Βαλτικής, όπου απαγορεύεται ή περιορίζεται η δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια ξεπλύματος του ναζισμού, με τις ευλογίες πάντα της ΕΕ, που έχει για επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι στη χώρα έχει ανεγερθεί μνημείο για τους ναζί, με πρωτοβουλία του «Συνδέσμου των αγωνιστών για την ελευθερία», όπως ονομάζεται ο σύλλογος των Εσθονών που υπηρέτησαν στα χιτλερικά SS. Η δε 22α Σεπτέμβρη, μέρα που απελευθερώθηκε η πρωτεύουσα Ταλίν από τον Κόκκινο Στρατό, έχει ανακηρυχτεί ως «μέρα πένθους»! Τη μέρα αυτή απαγορεύονται οι «ανάρμοστες εκδηλώσεις», που σημαίνει «σιωπή διά ροπάλου» σε όποιον θελήσει να τιμήσει την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί, όπως γινόταν παλιότερα στο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη - απελευθερωτή.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤ - ΤτΕ
Ευέλικτη εργασία, περικοπές μισθών και απολύσεις το «λίπασμα» της ανάκαμψης του κεφαλαίου
«Η προσαρμογή της χρησιμοποιούμενης εργασίας (ώρες εργασίας και αριθμός εργαζομένων) παρέμεινε ο βασικός δίαυλος προσαρμογής σε πολλές χώρες της ΕΕ, ενώ και οι μειώσεις των μισθών φαίνεται ότι εφαρμόστηκαν με μεγαλύτερη συχνότητα κατά την πρόσφατη ύφεση».
Αυτό διαπιστώνεται στο πρόσφατο οικονομικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα ειδικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ΕΚΤ σχετικά με τους τρόπους και τις μεθόδους που επέλεξαν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες της πρόσφατης οικονομικής κρίσης.Την ίδια ώρα, η ΕΚΤ επισημαίνει πως η ανάκαμψη της απασχόλησης στη Ζώνη του Ευρώ τα τελευταία χρόνια οφείλεται:
1. Στη μεταβολή της «σύνθεσης της εργασίας υπέρ μορφών μερικής απασχόλησης».
2. Στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες, όπως οι ίδιοι εξηγούν, αφορούν στις «πολιτικές αύξησης της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και μείωσης της υπερβολικής εργατικής προστασίας οι οποίες υλοποιήθηκαν σε ορισμένες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία».
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι «ακαμψίες στην αγορά εργασίας, που ενδεχομένως αποτρέπουν τη δυναμικότερη ανάκαμψη της απασχόλησης στην ανοδική φάση του κύκλου», αφορούν σε ορισμένα «θεσμικά χαρακτηριστικά» που επικρατούν σε κάθε οικονομία, όπως η «διαδικασία διαμόρφωσης των αμοιβών και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις που καθορίζουν ενιαία μεταβολή μισθών ανεξαρτήτως της χρηματοοικονομικής κατάστασης των επιμέρους επιχειρήσεων ή κλάδων, η προστασία των εργαζομένων κ.λπ.)».
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της ΕΚΤ αποτυπώνουν το μεγάλωμα της απόλυτης και σχετικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και το τσάκισμα της τιμής της εργατικής δύναμης. Οπως χαρακτηριστικά τονίζεται, οι όποιες «αυξήσεις των μισθών παραμένουν χαμηλές συγκριτικά με τους ιστορικούς μέσους όρους» και συμπεραίνουν: «Αυτό ενδεχομένως οφείλεται στην υπερπροσφορά στην αγορά εργασίας, η οποία εξακολουθεί να είναι σημαντική, σύμφωνα με τους ευρύτερους δείκτες υποχρησιμοποίησης του εργατικού δυναμικού, καθώς και στον χαμηλό πληθωρισμό».
Υποαπασχόληση και αφθονία εφεδρικού εργατικού δυναμικού
Αποκαλυπτική είναι και η ειδική μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με την «υποαπασχόληση και το εν δυνάμει εργατικό δυναμικό την περίοδο 2008 - 2016», που δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσής της για τη νομισματική πολιτική.
Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία:
Στο Δ' τρίμηνο του 2016, σε κατάσταση «υποαπασχόλησης ή ακούσιας μερικής απασχόλησης» στην Ελλάδα βρισκόταν το 5,7% του εργατικού δυναμικού, ή 271,7 χιλιάδες άτομα από 5,1% (244,5 χιλιάδες) ένα χρόνο νωρίτερα και 2% του εργατικού δυναμικού (99,1 χιλιάδες άτομα) το 2008. Οπως προκύπτει, στη διάρκεια της περιόδου 2008 - 2016 ο αριθμός των εργαζομένων της συγκεκριμένης κατηγορίας διογκώθηκε κατά 172,6 χιλιάδες άτομα.
Δίπλα στους εργαζόμενους της προηγούμενης κατηγορίας, στην επίσημη ταξινόμηση φιγουράρει και το «εν δυνάμει εργατικό δυναμικό», όπου καταγράφονται δύο υποομάδες, συγκεκριμένα «τα άτομα που αναζητούν εργασία αλλά δεν είναι διαθέσιμα άμεσα να εργαστούν» και άτομα «διαθέσιμα για εργασία που δεν αναζητούν», γιατί θεωρούν πως δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Στο Δ' τρίμηνο του 2016, η πρώτη ομάδα φτάνει στο 1% του «διευρυμένου εργατικού δυναμικού» και η δεύτερη στο 2,4%, έναντι 0,66% και 0,74% το έτος 2008. Στο τέλος του 2016 το «εν δυνάμει εργατικό δυναμικό» στην ελληνική οικονομία εμφανίζεται στα 162,7 χιλιάδες άτομα.
Με βάση τα παραπάνω, υπολογίζεται ότι οι υποαπασχολούμενοι και το «εν δυνάμει εργατικό δυναμικό» φτάνουν στο 31,8% του εργατικού δυναμικού (εργαζομένων και των επίσημα ανέργων) στο τέλος του 2016 από 11,7% το 2008. Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό αυτής της κατηγορίας υπολογίζεται στο 18% του «διευρυμένου» εργατικού δυναμικού.
Σε αυτό το επίπεδο, πέρα και πάνω από τις όποιες προσεγγίσεις και ταξινομήσεις των αστικών επιτελείων, η μαζική υποαπασχόληση, οι ευέλικτες μορφές εργασίας και η μαζική ανεργία έρχονται να τροφοδοτήσουν την κερδοφορία των καπιταλιστών, ανεξάρτητα από τη φάση του οικονομικού κύκλου.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η έκθεση της ΤτΕ «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποχρησιμοποίηση ανθρώπινων πόρων (σ.σ. ζήτημα που βέβαια είναι άλυτο στο πλαίσιο του εκμεταλλευτικού συστήματος) (...) απαιτείται η αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής κανονικότητας», ενώ κρίνεται αναγκαία η «προσέλκυση νέων επενδύσεων». Βέβαια, αυτές με τη σειρά τους έχουν όρο και προϋπόθεση την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο «ευνοϊκό» περιβάλλον για τους καπιταλιστές.
Απολύσεις και περικοπές μισθών
Οι περικοπές στα μεροκάματα και τους μισθούς ταυτόχρονα και σε συνδυασμό με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης καθώς και τις απολύσεις αποτέλεσαν βέβαια τη βασική συνταγή των εγχώριων επιχειρήσεων, στην κατεύθυνση μείωσης του «κόστους». Σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ελλάδας «στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2010 - 2013, φαίνεται ότι υπήρξε ευελιξία στην προσαρμογή τόσο του κόστους εργασίας όσο και της απασχόλησης. Ενα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων προσάρμοσε και τα δύο», επισημαίνεται στο τελευταίο «οικονομικό δελτίο» της ΤτΕ.
Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα:
Ως προς τα επιμέρους στοιχεία του κόστους, το 68% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι μείωσε το «κόστος εργασίας», μέχρι το 2013. Οπως επισημαίνεται, «το υψηλό ποσοστό των επιχειρήσεων που ανέφεραν μείωση του κόστους εργασίας συμβαδίζει επίσης με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που «κατέστησαν ευκολότερη την προσαρμογή του μισθολογικού κόστους και της απασχόλησης για τις επιχειρήσεις». Σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, το ποσοστό των επιχειρήσεων που μείωσαν το κόστος εργασίας, διαμορφώνεται στο 29% στην Ισπανία και 23% στην Ιταλία.
Τα μέτρα που χρησιμοποιήθηκαν επίσης εκτενώς από ένα σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων για την προσαρμογή της απασχόλησης είναι η μείωση των ωρών εργασίας ανά απασχολούμενο καθώς και οι ατομικές απολύσεις.
«Ευέλικτη» εργασία στην υπηρεσία του κεφαλαίου
Την ίδια ώρα, η Κομισιόν προδιαγράφει και τα επόμενα χτυπήματα στα Εργασιακά, με βάση και τις περιβόητες «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ. Οπως τονίζεται σε έκθεση για το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2017», «εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών - μελών όσον αφορά την απασχόληση και τα κοινωνικά αποτελέσματα». Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Κομισιόν, τα «υψηλά επίπεδα ανισότητας μειώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα καθώς και το δυναμικό για βιώσιμη ανάπτυξη».
Σε συνοδευτικό παράρτημα της έκθεσης αναφέρονται σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως:
-- Αλλαγές στη νομοθεσία «για την προστασία της απασχόλησης με στόχο αξιόπιστες ρυθμίσεις», που προωθούν την περιβόητη «ευελφάλεια» για λογαριασμό των καπιταλιστών.
-- «Σύγχρονα και κατάλληλα συστήματα κοινωνικής προστασίας, που υποστηρίζουν αυτούς που έχουν ανάγκη». Πίσω από τα λόγια αυτά κρύβεται η συρρίκνωση των προνοιακών επιδομάτων και η πολύπλευρη αξιοποίησή τους ως μέσου διαχείρισης της κοινωνικής δυσαρέσκειας στα χέρια του αστικού κράτους, ζήτημα που συζητείται και στο πλαίσιο των συνεννοήσεων συγκυβέρνησης - κουαρτέτου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19.08.2017, 09:11
Νέος κύκλος απολύσεων ξεκίνησε στον «Ριζοσπάστη» τέσσερα χρόνια μετά το μαζικό κύμα του Δεκεμβρίου του 2012 έως τα τέλη του 2013, όταν 40 εργαζόμενοι πέρασαν στην ανεργία.
Τώρα απολύθηκε η Χριστίνα Διαμαντή, έπειτα από 22 χρόνια συνεχούς εργασίας στην εφημερίδα του ΚΚΕ. Η απολυμένη -που είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, 4 και 6 ετών- είχε αντιταχθεί δημόσια στις απολύσεις του 2012-2013.
Ολοι εκείνοι που υπέγραψαν το κείμενο απολύθηκαν πλην της Χρ. Διαμαντή που προστατευόταν από τη νομοθεσία (ήταν έγκυος). Επίσης, η εν λόγω απολυμένη δεν είχε υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, όπως η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων σήμερα στην εφημερίδα.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκεινται κι άλλες απολύσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Βαριές απώλειες τζιχαντοφασιστών από συρο-ρωσικές επιθέσεις
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Την περικύκλωση τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» (ΙΚ) στην πόλη Ακερμπάτ της κεντρικής επαρχίας Χάμα στη Συρία σε συνεργασία με δυνάμεις του συριακού στρατού επιβεβαίωσαν χτες Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.
Σε ανακοίνωση του ρωσικού στρατού επισημαίνεται πως ρωσικά αεροσκάφη παρέχουν κάλυψη στα συριακά στρατεύματα πέριξ της πόλης Ακερμπάτ, τα οποία έχουν ανακαταλάβει περιοχές - κλειδιά,«κόβοντας» τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντοφασιστών. Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν πως οι τζιχαντοφασιστες άρχισαν να εγκαταλείπουν την περιοχή σε μικρές ομάδες προσπαθώντας να φθάσουν στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, που είναι πλέον η πιο μεγάλη πόλη η οποία έχει υπό τον έλεγχό του το ΙΚ. Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως μέσα στην τελευταία βδομάδα, τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν 730 θέσεις τζιχαντοφασιστών στη Συρία, καταστρέφοντάς τες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σομαλοί τζιχαντοφασιστες της συμμοριας «Αλ Σαμπάμπ» εισέβαλαν χτες στο χωριό Μάλελι κοντά στην κενυατική κωμόπολη Βίτου στη μεθόριο Σομαλίας - Κένυας, καίγοντας σπίτια και αποκεφαλίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα. Τον Ιούλη η ίδια συμμορια είχε κατηγορηθεί για τον αποκεφαλισμό άλλων εννιά ατόμων στην κομητεία Λάμου της Κένυας, γιατι είναι γουρουνια ισλαμοφασιστες.

9 σχόλια:

e-h είπε...



Jewish Voice for Peace
Goodbye Stephen Bannon. That feels so good to write!
Thank you for being an important part of this fight over the last 9 months.
You were with us when we launched StopBannon.com when he was appointed by Trump.
You were with us when we delivered 1.1 million signatures in a broad coalition of progressive groups spearheaded by MoveOn.org.
And you’re with us as we celebrate this dangerous white supremacist’s firing today.
And I know you’ll be with us as we keep working for justice, equality, and dignity for all people -- and to connect the dots between what happens in the US and what happens in Israel/Palestine.
This is how we’ll win: we work together in a broad coalition against a horrific target. We bring our values as a Jewish organization with us wherever we go. We make our voices heard.
As we celebrate this hard-won victory, will you lay the groundwork for the next win with an $18 donation to "honor" Bannon’s departure?

Organizing works. And thank goodness, because we’re in the middle of arguably the biggest fight against white supremacists of my lifetime. But things are a little bit better right now - and we did it together.

Thank you, truly, for all you do.

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Αντίο Stephen Bannon. Αυτό αισθάνεμαι τόσο καλό να γράψω!
Σας ευχαριστώ που είστε ένα σημαντικό μέρος αυτού του αγώνα τους τελευταίους 9 μήνες.
Ήταν μαζί μας όταν ξεκινήσαμε StopBannon.com όταν διορίστηκε από το Trump.
Ήσασταν μαζί μας όταν παραδώσαμε 1,1 εκατομμύρια υπογραφές σε έναν ευρύ συνασπισμό προοδευτικών ομάδων με επικεφαλής τον MoveOn.org.
Και είστε μαζί μας καθώς γιορτάζουμε αυτήν την επικίνδυνη λευκή υπερασπιση σήμερα.
Και ξέρω ότι θα είστε μαζί μας καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους - και να συνδέουμε τα σημεία μεταξύ του τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και του τι συμβαίνει στο Ισραήλ / Παλαιστίνη.
Έτσι θα κερδίσουμε: εργαζόμαστε μαζί σε ένα ευρύ συνασπισμό εναντίον ενός τρομερού στόχου. Φέρνουμε μαζί μας τις αξίες μας ως εβραϊκή οργάνωση όπου κι αν πάμε. Κάνουμε τις φωνές μας να ακουστουν.
Καθώς γιορτάζουμε αυτή τη σκληρά κερδισμένη νίκη, θα θέσετε τις βάσεις για την επόμενη νίκη με δωρεά $ 18 για να «τιμήσετε» την αναχώρηση του Bannon;

Οργάνωση έργων. Και ευχαριστώ την καλοσύνη, γιατί είμαστε στη μέση της αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη μάχη εναντίον των λευκών υπερασπιστών της ζωής μου. Αλλά τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα τώρα - και το κάναμε μαζί.

Ευχαριστώ, πραγματικά, για όλα όσα κάνετε.

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Did you watch the Vice mini-documentary about leaders of the "Unite the Right" rally in Charlottesville? Over an exceedingly distrubing 22 minutes, what stood out to me is that these extreme far-right organizers are thinking about the art and science of political mobilization, education, and leadership development— the very same tools we use to move our vision of justice and equality forward.
The question we have to ask ourselves is: who is going to be able to inspire whom to channel feelings of outrage, fear, sadness, and insecurity into a collective political direction, and move that agenda forward?
Those of us focused on Israel/Palestine have a key role to play. And that role starts with asking another question:

Has defending Israeli government policy at all costs undermined the ability of American Jewish institutions to organize to stop Nazis from marching in the streets?

Netanyahu, self-proclaimed representive of all Jews globally, has also been conspicuously reluctant to say anything about Charlottesville, while his son claimed that the left is in fact the more dangerous strain in U.S. politics. And while he later backtracked, the message in ADL President Jonathan Greenblatt's first tweet post-Charlottesville was virtually indistinguishable from Trump's— straining to assign equal blame on all sides.
And most infamously, white supremacist leader Richard Spencer gave a bone-chilling interview on Israeli TV identifying himself as a "White Zionist" and citing Israel as inspiration for his own work— while the interviewer said nothing more than "thank you for your words."
All of this means we have to double down on all the work we are doing to fight racism, antisemitism, and Islamophobia everywhere, and connecting the dots between these forms of oppression and the myriad ways they connect to U.S. and Israeli policy toward Palestine.
Read more below about how you can take action, and also about some important victories we are winning. (Yes, there really is good news from this week too!)



e-h είπε...

Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Παρακολουθήσατε το μίνι ντοκιμαντέρ για τους ηγέτες του αγωνα "Unite the Right" στο Charlottesville; Σε μια εξαιρετικά διακεκομμένη περίοδο 22 λεπτών, αυτό που μου φάνηκε είναι ότι αυτοί οι ακραίες ακροδεξίες διοργανωτές σκέφτονται την τέχνη και την επιστήμη της πολιτικής κινητοποίησης, της εκπαίδευσης και της ηγεσίας - τα ίδια ακριβώς εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να μετακινήσουμε το όραμά μας για δικαιοσύνη και Ισότητα προς τα εμπρός.
Το ερώτημα που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι: ποιος θα μπορέσει να εμπνεύσει σε ποιους απευθύνει συναισθήματα εξοργισμού, φόβου, θλίψης και ανασφάλειας σε μια συλλογική πολιτική κατεύθυνση και να προωθήσει αυτή την ατζέντα;
Εκείνοι που επικεντρώσαμε το Ισραήλ / Παλαιστίνη πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Και ο ρόλος αυτός ξεκινά με την ερώτηση:

Έχει υπερασπιστεί την ισραηλινή κυβερνητική πολιτική με κάθε τρόπο υπονόμευε την ικανότητα των αμερικανικών εβραϊκών θεσμών να οργανώσουν να σταματήσουν οι Ναζί από την πορεία τους στους δρόμους;

Ο Νετανιάχου, αυτοανακηρυγμένος εκπρόσωπος όλων των Εβραίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ειναι επίσης εμφανώς απρόθυμος να πει τίποτα για το Charlottesville, ενώ ο γιος του ισχυρίστηκε ότι η αριστερά είναι στην πραγματικότητα το πιο επικίνδυνο στέλεχος στην πολιτική των ΗΠΑ. Και ενώ αργότερα έσβησε, το μήνυμα στο πρώτο tweet του προέδρου της ADL, Jonathan Greenblatt, μετά το Charlottesville, ήταν σχεδόν αδιαχώριστο από τον Trump's - που προσπάθησε να αποδώσει ίση ευθύνη από όλες τις πλευρές.
Και το πιο περίεργο, ο λευκός επικεφαλής της ηγεσίας Ρίτσαρντ Σπένσερ έδωσε συνέντευξη στην ισραηλινή τηλεόραση για τον εαυτό του, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως "λευκό σιωνιστή" και αναφέροντας το Ισραήλ ως έμπνευση για το δικό του έργο - ενώ ο συνεντευξιαστής δεν είπε τίποτα περισσότερο από "σας ευχαριστώ για τα λόγια σας. "
Όλα αυτά σημαίνει ότι πρέπει να διπλασιάσουμε το όλο έργο που επιτελούμε για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας παντού και τη σύνδεση των κουκίδων μεταξύ αυτών των μορφών καταπίεσης και των μυριάδων τρόπων που συνδέονται με την αμερικανική και ισραηλινή πολιτική προς την Παλαιστίνη.
Διαβάστε παρακάτω παρακάτω σχετικά με το πώς μπορείτε να αναλάβετε δράση, καθώς και μερικές σημαντικές νίκες που κερδίζουμε. (Ναι, υπάρχουν πραγματικά καλά νέα και από αυτήν την εβδομάδα!)

e-h είπε...


TAKING ACTION AFTER CHARLOTTESVILLE
We have to get out into the streets, into conversations with our neighbors, loved ones, and elected officials, and in all ways be as visible with our message of justice and equality as possible. You can search for actions near you on Indivisible's site or create your own. The Movement for Black Lives has also put out a specific call for actions on August 19th. Watch for local actions in your community, or organize one yourself: a quick google search will likely reveal local monuments or institutions in need of some direct action.
You can also show your support in your community with a “We Will Defend Each Other” T-shirt. Sold at cost.
THE TIDE IS TURNING
Even in the midst of devastating news, there are important victories to celebrate. More and more Members of Congress, including Senators Kirsten Gillibrand and Elizabeth Warren, are coming around to the idea that criminalizing boycott is incompatible with democratic values, and publicly coming out against the “Israel Anti-Boycott Act” (S.720/HR.1697).
We’ve still got a long way to go before support for Palestinian human rights is an undeniable part of the progressive agenda, but the day is getting closer— because of the work we are doing together. And it’s all the more remarkable considering the pressure Congress is under from groups like AIPAC and the ADL to support this unconstitutional legislation.
And in related good news, four Senators— Bernie Sanders, Dianne Feinstein, Patrick Leahy and Dick Durbin— have sent a letter to Secretary of State Tillerson urging him to monitor the case of Palestinian human rights defender Issa Amro, following a similar letter in the House with signatures from 32 Representatives. These are bigtime leaders in DC, and having them sign a letter like that is a major indicator that Palestinian human rights are being taken more and more seriously inside the Beltway.
JVP Members have been working hard to build on this momentum throughout Congress’ August Recess, turning out to town halls to tell their Members of Congress that boycott is a First Amendment right. Click here to support their efforts.



e-h είπε...


ΛΑΒΕΤΕ `ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ CHARLOTTESVILLE
Πρέπει να βγούμε στους δρόμους, σε συνομιλίες με τους γείτονές μας, τους αγαπημένους μας και τους εκλεγμένους αξιωματούχους και με κάθε τρόπο να είμαστε τόσο ορατοί με το μήνυμά μας για δικαιοσύνη και ισότητα όσο το δυνατόν. Μπορείτε να αναζητήσετε ενέργειες κοντά σας στον ιστότοπο της Indivisible ή να δημιουργήσετε τη δική σας. Το Κίνημα για τη Μαύρη Ζωή έδωσε επίσης μια συγκεκριμένη πρόσκληση για δράση στις 19 Αυγούστου. Παρακολουθήστε τις τοπικές ενέργειες στην κοινότητά σας ή οργανώστε τον εαυτό σας: μια γρήγορη αναζήτηση στο Google πιθανόν θα αποκαλύψει τοπικά μνημεία ή ιδρύματα που χρειάζονται κάποια άμεση δράση.
Μπορείτε επίσης να δείξετε την υποστήριξή σας στην κοινότητά σας με ένα μπλουζάκι "Θα αμυνόμαστε ο ένας τον άλλο". Πωλείται στο κόστος.
Η ΤΡΕΙΣ ΤΡΙΖΕΙ
Ακόμη και εν μέσω καταστρεπτικών ειδήσεων, υπάρχουν σημαντικές νίκες για να γιορτάσουμε. Όλο και περισσότεροι βουλευτές του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των γερουσιαστών Kirsten Gillibrand και Elizabeth Warren, προσεγγίζουν την ιδέα ότι η ποινικοποίηση του μποϊκοτάζ είναι ασυμβίβαστη με τις δημοκρατικές αξίες, και δημοσιοποιείται εναντίον του "νόμου κατά του μποϋκοτάζ του Ισραήλ" (S.720 / HR. 1697).
Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να προχωρήσουμε πριν η στήριξη των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αναμφισβήτητο μέρος της προοδευτικής ατζέντας, αλλά η μέρα πλησιάζει - λόγω του έργου που κάνουμε από κοινού. Και είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο αν εξετάσουμε την πίεση που ασκεί το Κογκρέσο από ομάδες όπως η AIPAC και η ADL για να υποστηρίξουν αυτήν την αντισυνταγματική νομοθεσία.
Και στα σχετικά καλά νέα, τέσσερις γερουσιαστές - Bernie Sanders, Dianne Feinstein, Patrick Leahy και Dick Durbin - απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Tillerson, προτρέποντάς τον να παρακολουθήσει την υπόθεση της παλαιστινιακής υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Issa Amro, ακολουθώντας παρόμοια επιστολή με υπογραφές από 32 αντιπροσώπους. Αυτοί είναι μεγάλοι ηγέτες στο DC και η υπογραφή τους από μια τέτοια επιστολή είναι ένας σημαντικός δείκτης ότι τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα λαμβάνονται όλο και πιο σοβαρά μέσα στο Beltway.
Τα μέλη του JVP εργάστηκαν σκληρά για να αξιοποιήσουν αυτή τη δυναμική σε όλο τον Αύγουστο του Κογκρέσου, μετατρέποντας τις αίθουσες στην πόλη για να ενημερώσουν τα μέλη του Κογκρέσου ότι το μποϊκοτάζ είναι μια πρώτη σωστή τροποποίηση. Κάντε κλικ εδώ για να στηρίξετε τις προσπάθειές τους.


e-h είπε...


SHINING A LIGHT ON GAZA
All summer, JVP has been putting pressure on news outlets like the New York Times and the Washington Post to cover the urgent power crisis in Gaza. With Israel’s siege now in its 10th year, people in Gaza have had their already spotty electricity cut down to just 2-4 hours a day. When Israel rains bombs down on Gaza, the world pays attention, but this is another kind of war: a war without bombs— and no one is looking.
We’ve worked to Shine A Light on Gaza with vigils, sharing local stories, and petitioning news outlets. And last week, the Washington Post did finally publish a story about the impact of the power crisis and siege on people in Gaza.
END THE #DEADLYEXCHANGE
Our Deadly Exchange Campaign challenges police exchange programs that have facilitated trainings for thousands of high-ranking police, FBI, ICE, and border officials, and Israeli police and military over the last 20 years, reinforcing both governments’ oppressive tactics and ideologies. It is particularly dismaying that many of the groups responsible for funding and running these programs are Jewish organizations— including the Anti-Defamation League.
The sad fact is that for decades, the ADL has prioritized defending and supporting Israel's right-wing agenda above all. Which means that rather than showing up for the intersectional fight needed to build real safety for everyone, they've been sending cops to Israel to participate in training programs designed to oppress the very communities in the crosshairs of Trump and Netanyahu's supremacist governments.
True safety doesn’t come from targeting and oppressing some groups of people for the supposed benefit of others. These police exchange programs don’t protect any of us, and no one— let alone a self-described civil rights organization like the ADL— should be running them. We need to stand up to racism and oppression everywhere, not decry it in one context and defend it in another.
Click here to tell the ADL: fulfill your mission to “secure justice and fair treatment to all,” and stop running deadly exchange programs.


e-h είπε...


ΑΝΑΨΕ ΕΝΑ ΦΩΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Όλο το καλοκαίρι, η JVP ασκεί πιέσεις στα πρακτορεια ειδήσεων όπως οι New York Times και η Washington Post για να καλύψουν την επείγουσα κρίση στη Γάζα. Με την πολιορκία του Ισραήλ τώρα στο δέκατο έτος, οι άνθρωποι στη Γάζα είχαν ήδη μειωμένη ηλεκτρική ενέργεια σε μόλις 2-4 ώρες την ημέρα. Όταν το Ισραήλ χτυπάει στη Γάζα, ο κόσμος δίνει προσοχή, αλλά αυτό είναι ένα άλλο είδος πολέμου: ένας πόλεμος χωρίς βόμβες - και κανείς δεν κοιτάζει.
Έχουμε εργαστεί στο Shine A Light για τη Γάζα με επαγρύπνηση, μοιράζοντας τοπικές ιστορίες και υποβάλλοντας αιτήσεις σε ειδησεογραφικά πρακτορεία. Και την περασμένη εβδομάδα, η Washington Post δημοσίευσε τελικά μια ιστορία για τον αντίκτυπο της κρίσης και της πολιορκίας στους ανθρώπους στη Γάζα.
ΤΕΛΕΙΤΕ ΤΟ #DEADLYEXCHANGE
Η εκστρατεία μας Deadly Exchange Campaign προκάλεσε προγράμματα αστυνομικής ανταλλαγής που διευκόλυναν τις τελευταίες 20ετίες κατάρτισης χιλιάδων υψηλόβαθμων αστυνομικών, FBI, ICE και συνοριακών αξιωματούχων και ισραηλινών αστυνομικών και στρατιωτικών, ενισχύοντας τις καταπιεστικές τακτικές και τις ιδεολογίες των δύο κυβερνήσεων. Ανησυχει ιδιαίτερα το γεγονός ότι πολλές από τις ομάδες που είναι υπεύθυνες για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία αυτών των προγραμμάτων είναι οι εβραϊκές οργανώσεις - συμπεριλαμβανομένης της ένωσης κατά της δυσφήμησης.
Το λυπηρό γεγονός είναι ότι εδώ και δεκαετίες, η ADL έχει δώσει προτεραιότητα στην υπεράσπιση και την υποστήριξη της δεξιάς ατζέντας του Ισραήλ πάνω απ 'όλα. Αυτό σημαίνει ότι αντί να εμφανιστεί η διατομεακή πάλη που απαιτείται για να οικοδομηθεί πραγματική ασφάλεια για όλους, έχουν στείλει αστυνομικούς στο Ισραήλ για να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης που αποσκοπούν στην καταστολή των ίδιων των κοινοτήτων στις διασταυρώσεις των κυβερνήσεων του Τράμπ και του Νετανιάχου.
Η πραγματική ασφάλεια δεν προέρχεται από τη στόχευση και την καταπίεση ορισμένων ομάδων ανθρώπων για το υποτιθέμενο όφελος των άλλων. Αυτά τα προγράμματα αστυνομικής ανταλλαγής δεν προστατεύουν κανέναν από εμάς και κανένας δεν θα έπρεπε να είναι ο ίδιος ένας οργανισμός για τα δικαιώματα των πολιτών όπως ο ADL, Πρέπει να αντισταθούμε παντού στο ρατσισμό και την καταπίεση, να μην το κατακρίνουμε σε ένα πλαίσιο και να το υπερασπιστούμε σε άλλο.
Κάντε κλικ εδώ για να πείτε στο ADL: να εκπληρώσετε την αποστολή σας να "εξασφαλίσετε δικαιοσύνη και δίκαιη μεταχείριση σε όλους" και να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε θανάσιμα προγράμματα ανταλλαγής.


e-h είπε...


"ON ANTISEMITISM"
In this political moment, it’s especially important to understand what antisemitism is (and isn’t), and how it is connected to racism and other forms of bigotry and oppression. Click here to order our book, “On Antisemitism,” and find more resources including how to organize a discussion group.
I believe we are all affected by what happened last weekend in Charlottesville— even though white supremacy is a tradition in U.S. politics stretching back centuries, even though we're affected differently depending on who we are and what communities we live in.

And I believe there is more than a kernel of hope we should be taking with us into next week. And that hope comes from knowing that across all those differences, we are in fact the majority, and history is going to prove that we are powerful.

Until next time, until we win...


"Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ"
Σε αυτή την πολιτική στιγμή, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι (και όχι) ο αντισημιτισμός και πώς συνδέεται με τον ρατσισμό και άλλες μορφές φανατισμου και καταπίεσης. Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το βιβλίο μας "Σχετικά με τον αντισημιτισμό" και βρείτε περισσότερους πόρους, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου οργάνωσης μιας ομάδας συζήτησης.
Πιστεύω ότι όλοι μας επηρεάζονται από αυτό που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Charlottesville - παρόλο που η λευκή υπεροχή αποτελεί παράδοση στην πολιτική των ΗΠΑ που εκτείνεται σε αιώνες, παρότι επηρεάζεται διαφορετικά ανάλογα με το ποιοι είμαστε και τις κοινότητες στις οποίες ζούμε.

Και πιστεύω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από έναν πυρήνα ελπίδας που πρέπει να ακολουθήσουμε μαζί μας την επόμενη εβδομάδα. Και αυτή η ελπίδα έρχεται από το να γνωρίζουμε ότι σε όλες αυτές τις διαφορές είμαστε στην πλειοψηφία και η ιστορία θα αποδείξει ότι είμαστε ισχυροί.

Μέχρι την επόμενη φορά, μέχρι να κερδίσουμε ...