Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Παρασκευη 1 Σεπτεμβρη 2017



Πεταξαν εκατομμυρια φλουδες πορτοκαλιου και πολτο από ένα εργοστασιο επεξεργασιαςσε μια ερημικη περιοχη. 16 χρονια αργοτερα  δεν  πιστευαν  στα ματια  τους.  Ένα καινουριο δασος ειχε φυτρωσει στη θεση  του!
http://fanpage.gr/plus/perivalon/petaxan-ekatommiria-floudes-portokaliou-se-mia-erimiki-periochi-16-chronia-argotera-den-pistevan-sta-matia-tous/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινημα «Δεν Πληρωνω»
ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ
«Μπορεί να χυθεί αίμα αλλά το Σπίτι μου δεν θα το πάρουν»
«τις περισσότερες ώρες φυλάω σκοπιά , μην ερθουν ξανά»
«έστειλα ένα φαξ σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό και σε υπουργούς, αλλά δεν πήρα καμιά απάντηση»
Τον Βασίλη τον συναντήσαμε μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του πριν ένα χρόνο περίπου , μας έψαχνε .Προσπαθούσα να σας βρω, μας είπε , ήθελα να βρω τους Ανθρώπους που σταματάνε τους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας , και μας βρήκε .
Του Βασίλη του πήρε το Σπίτι σε πλειστηριασμό η eurobank το 2012 και το καλοκαίρι του 15 πήγαν ένα ωραίο καλοκαιρινό πρωινό στις 8.30 να τους κάνουν έξωση . Ο Βασίλης με την βοήθεια του "συντονισμού ενάντια στους πλειστηριασμούς" και με την παρέμβαση με επιστολή προς την τράπεζα του Γ.Ιωακειμίδη τον οποίον συναντήσαμε και του ζητήσαμε να παρέμβει ώστε να μην πετάξουν την οικογένεια απο το σπίτι της είναι ακόμα στο σπίτι του . Μαζί μας πλέον από πέρσι κάθε Τετάρτη έξω από το ειρηνοδικείο " αν σας είχα γνωρίσει ποιο πριν δεν θα ήμουν τώρα σε αυτή την κατάσταση " λέει ο Βασίλης .
Σχολιο.- Ετοιμάζονται για έξωση σε σπίτι στη Νίκαια κάποια από τις επόμενες μέρες. Θα είμαστε εκεί για να μην τολμήσουν. Και όχι μόνο όσοι ζούμε σε γειτονικές συνοικίες. Θα είμαστε εκεί σε πανστρατιά απ' όλο το λεκανοπέδιο. Γιατί αν αυτή η έξωση πραγματοποιηθεί, θ' ανοίξει ο δρόμος και για τις επόμενες.
Για να δούμε, λοιπόν! Ποιοι τα εννοούν αυτά που διακηρύσσουν για αγώνες και αντιστάσεις.
σχολιο.-   Κινημα "Δεν Πληρωνω"
Είχαμε γράψει σχετικά με την οικογενεια στην Νίκαια που η γιουρομπανγκ της πήρε το σπίτι κοψοχρονιά σε πλειστηριασμό το 12 . 
Η οικογένεια έχει ειδοποιηθεί απο την τράπεζα για ΕΞΩΣΗ αρχές Σεπτέβρη .
ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ 
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ .
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑΣ "
Η διεύθυνση του σπιτιού είναι Βιθυνίας 273, στη Νίκαια Αττικής.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ . ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ .
ΕΔΩ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ .
ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την εποχή του Αριστοφάνη μέχρι τα χρόνια του Τσάρλι Τσάπλιν, του Θανάση Βέγγου και του Μποστ, ο καλλιτέχνης σαρκάζει τη δύναμη των ισχυρών. Ο ξευτιλισμένος Αρκας περιγελά την τραγωδία των αδύναμων.
Σχολιο.- Μιλάμε όσο περισσότερο το βλέπω τόσο πιο πολύ στεναχωριέμαι μ'αυτό που βλέπω δλδ με την διακωμώδηση του φτωχού και του αδύναμου... και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με πικρό χιούμορ και κουραφέξαλα. Πρόκειται για αρρωστημένη σύλληψη γελοιογράφου... το ότι αυτός εδώ είναι ο ΑΡΚΑΣ τόσο το χειρότερο γι'αυτόν...Κατάντια...
Σχολιο.- Μιλάμε έχει εκφασιστεί πλήρως.
 Μ'αυτό το χιούμορ φτιάχνονται οι φιλελέδες;
Σχολιο.- Αυτόν τον έχει καταπιεί ολόκληρο ο νεοφιλελευθερισμός και όταν νομοτελειακά τον ξεράσει, θα βρωμίσει ο τόπος μπόχα ακραίου κέντρου που θα κρατά ίσες αποστάσεις αλλά θα κλείνει το μάτι στο φασισμό.
Σχολιο.- τι αηδία πια αυτός ο άνθρωπος
Σχολιο.-  Του στέρεψε η έμπνευση. του Αρκά, απο το πολύ φελελέ και το πολύ χρήμα και γράφει αηδίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


«Il Giornale».Πυροβολούν τους Λαθρομεταναστες στην ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ
31 Αυγούστου 2017 11:00
Η εφημεριδα «Il Giornale»κανει λογο για Εκτελεση Λαθρομεταναστων – Χαωδης κατασταση σε ολη την Νοτια Ιταλια – Κατανια , Ριμινι , Ναπολη Καταγραφουν αιματηρα επεισοδια
Στην Ιταλία κλιμακώνεται η κατάσταση σε σχέση με την εν εξελίξει κρίση της μετανάστευσης. 120 παράνομοι μετανάστες σκοτώθηκαν από σφαίρα στο κεφάλι στη Σικελία. Αυτό επιβεβαίωσε η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν εχουμε καμια συγγενεια με τον Μεγα Αλεξανδρο
Ηρθαμε στην περιοχη τον 6ο μ.χ. αιωνα
Ειμαστε Σλαβοι
Κιρο Γκλιγκοροφ 3/6/1992
Πρωην προεδρος της ΠΓΔΜ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κένυα: Άκυρη η νίκη του Κενυάτα - Νέες προεδρικές εκλογές εντός 60 ημερών
Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017, 13:08
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας κήρυξε άκυρη την εκλογή του προέδρου Ουχούρου Κενυάτα εξαιτίας παρατυπιών εκ μέρους του εκλογικού συμβουλίου και διέταξε τη διεξαγωγή νέων εκλογών εντός 60 ημερών.
«Η ανακήρυξη (της νίκης του Κενυάτα) είναι άκυρη και κενή περιεχομένου», δήλωσε ο δικαστής Ντέιβιντ Μαράνγκα, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία των τεσσάρων από τους έξι δικαστές. Οι εκλογές είχαν διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Εμπρησμός από καθυστερημενους φασιστες στο στούντιο σκηνοθέτη για την ταινία «Ματίλντα»
 Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017, 02:25
Άγνωστοι αληταραδες ακροδεξιοι έβαλαν φωτιά την Πέμπτη σε ένα κτήριο όπου βρίσκεται το στούντιο ενός σκηνοθέτη, η τελευταία ταινία του οποίου, με θέμα την ερωτική σχέση του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας με μια μπαλαρίνα, η οποια ταινια εχει  καταδικαστεί από την καθυστερημενη ρωσικη εκκλησία και ακροδεξιούς κύκλους.
Οι δράστες πέταξαν μια βόμβα μολότοφ από ένα παράθυρο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο κτήριο, που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη και μεταξύ άλλων εταιρειών στεγάζει και το στούντιο του Αλεξέι Ουτσίτελ.
Από τη φωτιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε ένα τμήμα του κτηρίου που ανήκει σε μια άλλη κινηματογραφική εταιρεία, τη Lendok.
Η ταινία "Ματίλντα" του Ουτσίτελ αφηγείται τον έρωτα του τσάρου Νικόλαου Β΄ (πριν από τη στέψη του) με την μπαλαρίνα Ματίλντα Ξεσίνσκα.
Ορισμένοι ακροδεξιοί πολιτικοί έχουν ζητήσει να απαγορευτεί η προβολή της ταινίας, με το σκεπτικό ότι αμαυρώνει τη φήμη του τελευταίου τσάρου. Η Καθυστερημενη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ειχε το θρασσος να ανακηρύξει άγιο τον Νικόλαο Β΄ ο οποίος εκτελέστηκε, μαζί με όλη την οικογένειά του, μετά τη Ρωσική Επανάσταση του 1917.
«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο κίνητρο (για την επίθεση) εκτός ότι ήταν μια αντίδραση στην ταινία «Ματίλντα»" του Αλεξέι Ουτσίτελ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ο διευθυντής του στούντιο Lendok Αλεξέι Τέλνοφ. «Είναι θαύμα που δεν προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά», πρόσθεσε.
Από την επίθεση, εκτός από τα παράθυρα, κάηκε και ένα περβάζι παραθύρου στην αίθουσα συναυλιών και συνεδρίων της εταιρείας του Τέλνοφ.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Αγίας Πετρούπολης είπε στο πρακτορείο Reuters ότι διεξάγονται έρευνες για την υπόθεση.
Η ταινία του Ουτσίτελ πρόκειται να προβληθεί στα τέλη Οκτωβρίου. Η καθυστερημενη και βλαμενη πρώην εισαγγελέας της Κριμαίας Νατάλια Ποκλόνσκαγια, που είναι μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να μην επιτρέψουν την προβολή της ταινίας γιατί «προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών».
Ο ίδιος ο σκηνοθέτης ζήτησε την Πέμπτη από τις αρχές να προστατεύσουν τους θεατές της ταινίας του. Ο Ουτσίτελ τηλεφώνησε στον υπουργό Εσωτερικών Βλαντιμίρ Κολοκόλτσεφ και τον διευθυντή της υπηρεσίας ασφαλείας Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ και ζήτησε να φροντίσουν για την ασφάλεια των αιθουσών όπου θα προκληθεί η "Ματίλντα". «Σήμερα, προσπάθησαν να πυρπολήσουν το Lendok και αύριο θα κάψουν κινηματογραφικές αίθουσες, απλοί θεατές θα τραυματιστούν», σχολίασε. Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό σταθμό Dojd, ζήτησε από τις δυνάμεις ασφαλείας, την αστυνομία και κάθε αρμόδιο να φροντίσει για να σταματήσουν αμέσως «αυτές οι παράνομες και επιθετικές ενέργειες».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο κόκκινο οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017, 20:44
Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον τη λύπη του για την απόφαση της Ουάσιγκτον να προβεί στο κλείσιμο του ρωσικού Γενικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και δύο ακόμη κτιρίων που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ρωσία να κλείσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου τις συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Τίλερσον κάλεσε τον Λαβρόφ για να τον ενημερώσει ότι επιπλέον περιορισμοί των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα ανακοινωθούν και ανέφερε τα βασικά σημεία αυτών.
«Ο υπουργός εξέφρασε την λύπη του για την κλιμάκωση των διμερών σχέσεων, η οποία δεν ξεκίνησε από μας, και σημείωσε ότι η Μόσχα θα εξετάσει διεξοδικά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν οι Αμερικάνοι και θα διαβιβάσει στην αμερικανική πλευρά την αντίδρασή μας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Παράλληλα ο Γενικός Πρόξενος Σεργκέι Πετρόφ με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik τόνισε ότι η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης θα επηρεάσει από κοινού Ρώσους και Αμερικανούς πολίτες.
«Η απόφαση των ΗΠΑ να κλείσει το ρωσικό Γενικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο θα έχει επιπτώσεις από κοινού σε Ρώσους και Αμερικανούς πολίτες», τόνισε ο Πετρόφ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλινοναζιστικο κρατος: Απελευθερώθηκε μετά από 20 μήνες Παλαιστίνιος κλόουν
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017, 18:59
Παλαιστίνιος κλόουν, ο οποίος κατηγορείτο από τις ισραηλινοναζιστικές αρχές για συμμετοχή σε μια εκτός νόμου αριστερή οργάνωση και τελούσε υπό κράτηση επί 20 μήνες, χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος.
Ο 26χρονος Μοχάμαντ Αμπού Σακά, ο οποίος φοίτησε, εργάστηκε και δίδαξε στη σχολή τσίρκου για παιδιά στο Μπιρ Ζέιτ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2015 και τέθηκε υπό διοικητική κράτηση, αμφιλεγόμενο μέτρο με το οποίο οι αρχές των Ισραηλινοναζιστων οδηγούν σε κράτηση υπόπτους, χωρίς δίκη, για χρονικό διάστημα αρκετών μηνών, που μπορεί να ανανεωθεί επ’ αόριστον.
Μετά την αποφυλάκιση του, ο Μ.Α. Σακά δήλωσε ότι επέστρεψε στην πόλη Ζενίν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όπου η οικογένεια και οι φίλοι του τον καλωσόρισαν.
Ο 26χρονος κλόουν τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ποτέ δεν του είπαν τον ακριβή λόγο της σύλληψής του.
Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, Σιν Μπετ, (όπως ηταν οι Γκεσταπο), τον κατηγόρησε για συμμετοχή στην αριστερή οργάνωση Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), την οποία το σιωναζιστικό κράτος θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, εξαιτίας του ένοπλου βραχίονα της.
Ο Σακά είπε ότι θα επιστρέψει «οπωσδήποτε» στο τσίρκο.
«Το Ισραηλινοναζιστικο κρατος συλλαμβάνει ανθρώπους κάθε μέρα και τους αποκλείει από το οικονομικό περιβάλλον», είπε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ένας μου λέει στο facebook πως ακόμα και τον Τσίπρα θα έφερνε για να τραγουδήσει στο Φεστιβάλ, ο άλλος μου λέει για το αν ρωτάω τον περιπτερά αν στηρίζει τα μνημόνια πριν αγοράσω κάτι...
Και εγώ μπορεί τώρα να είμαι σε μία φάση που γελάω αλλά πραγματικά κάντε μία προσπάθεια να καταλάβετε την σοβαρότητα του ζητήματος...
Έχετε κάθε δικαίωμα να πάρετε τα χεράκια σας και να βγάλετε τα ματάκια σας, αλλά τουλάχιστον προσπαθείστε να καταλάβετε τι επιπτώσεις θα έχει για εσάς, η παρουσία του Νταλάρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Σχολιο.- Τα κνίτια θα πουν 1000 και 2 δικαιολογίες για να προασπίσουν "Το Κόμμα" που αποφάσισε να καλέσει το νταλαροειδές στο φεστιβάλ του για να το ξεπλύνει... το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δείχνουν για μία ακόμη φορά πως στερούνται κριτικής σκέψης και υπόστασης ως πολίτες με ελεύθερη σκέψη και πως είναι τόσο ανασφαλείς ώστε να δέχονται να είναι πρόβατα στο μαντρί του (κάθε) Περισσού.

Σχολιο.- Υπάρχουν πολλές προβληματικές με πολλούς καλλιτέχνες που έχουν παρευρεθεί στο Φεστιβάλ αλλά αυτή του Νταλάρα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
Ο Νταλάρας είναι ο μοναδικός που έχει πάρει ξεκάθαρα πολιτική θέση και έχει ταχθεί υπέρ των μνημονιακών πολιτικών, δημόσια και ξεκάθαρα

Σχολιο.- Και είναι και κάθε δεύτερη χρονιά στο Ισραήλ για αρπαχτή



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ρέντσος του Ολυμπιακού πουλήθηκε στην Λεβερκούζεν για 22 εκτ. ευρώ,ο ΟΣΕ στους Ιταλούς για 45 εκτ. ευρώ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



XXL «Βig Βrother»
 200.000 άνθρωποι «πειραματόζωα» στα δίχτυα του «Big Brother»
 Για κάθε νοικοκυριό που συμμετέχει στο «Ανθρώπινο Project» προβλέπεται αποζημίωση 420 ευρώ τον μήνα
Πάνω από 200.000 Αμερικανοί θα λάβουν μέρος οικειοθελώς σε ένα είδος «Μεγάλου Αδερφού», που θα καταγράφει τα πάντα για τη ζωή τους για το καλό της επιστήμης, με «τυράκι» 420 ευρώ τον μήνα.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα της Ιστορίας, με την ονομασία «Ανθρώπινο Project», το οποίο φιλοδοξεί να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα για σημαντικά προβλήματα υγείας αλλά και κάθε πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης.
Η πρώτη φάση του «Human Project», όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, θα ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου με τη στρατολόγηση 10.000 Νεοϋορκέζων εθελοντών από 4.000 νοικοκυριά. Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια αναμένεται να ενεργοποιηθεί η δεύτερη φάση του πειράματος, η οποία προβλέπει την επέκταση του project σε 20 αμερικανικές πόλεις και τη συμμετοχή 200.000 εθελοντών. Για κάθε νοικοκυριό που συμμετέχει στην έρευνα προβλέπεται αποζημίωση 420 ευρώ μηνιαίως.
Στα 20 χρόνια που θα διαρκέσει συνολικά το πείραμα, οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, δρα Πολ Γκλίμτσερ, θα συλλέγουν κάθε είδους δεδομένο που θα μπορούσε να αφορά την ύπαρξη των εθελοντών. Ειδικότερα, θα λαμβάνουν δείγματα αίματος, ούρων και κοπράνων, τα οποία θα υποβάλλουν σε εργαστηριακή ανάλυση. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι συμμετέχοντες θα υποβάλλονται σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
Η καταγραφή των προσωπικών στοιχείων τους επεκτείνεται στις καθημερινές δραστηριότητές τους, στο είδος της διατροφής που ακολουθούν, στις επαγγελματικές επαφές τους και στον τρόπο συμπεριφοράς τους στον οικογενειακό και τον φιλικό κύκλο τους. Για να τα καταφέρουν, μια και δεν προβλέπονται κάμερες, οι ερευνητές θα συλλέγουν στοιχεία από τις πιστωτικές κάρτες τους, καθώς και από τα smartphones τους, όπως το ιστορικό κλήσεων, δεδομένα για τα sms και την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται μέσω του GPS. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι εθελοντές θα έχουν πάνω τους φορητές συσκευές για την καταγραφή της δραστηριότητάς τους, ενώ θα καταγράφονται και τα φαγητά που καταναλώνουν. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι από την ανάλυση των δεδομένων θα προκύψουν συνδυαστικές απαντήσεις που αφορούν σημαντικά προβλήματα υγείας, τη γήρανση, την εκπαίδευση, τη συμπεριφορά και την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το περιβάλλον του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευγε! Ο επιχειρηματιας Δημ. Νικολουζος πληρωσε το ΕΝΦΙΑ για το «Χαμογελο του Παιδιου»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντεργατική μεταρρύθμιση
Κακα μαντατα εκ Παρισιων
Σκληρη αντεργατικη μεταρρυθμιση από τον Μακρον
Απολυτος ρυθμιστης στα εργασιακα θα είναι οι επικρατουσες συνθηκες της αγορας
01.09.2017, 10:53
Ενδεικτικές των προθέσεων των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τις επιδιώξεις αυτές είναι οι ανακοινώσεις της γαλλικής κυβέρνησης. Προτείνεται να τεθεί ανώτατο όριο στις αποζημιώσεις μισθωτών σε περίπτωση απόλυσης, αλλά και να δοθεί στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη ευελιξία στη διαμόρφωση των μισθών και του ωραρίου εργασίας, ώστε να ανταποκρίνονται στις συνθήκες της αγοράς.
Η Γαλλίδα υπουργός Εργασίας Μιριέλ Πενικό μίλησε μάλιστα για «αλλαγή των εργατικών κανόνων σε άνευ προηγουμένου κλίμακα». Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κοινωνική δοκιμασία για τον Εμανουέλ Μακρόν, καθώς τα συνδικάτα έχουν διαμηνύσει ότι προχωρούν άμεσα σε κινητοποιήσεις. Η εργατική απορρύθμιση, όμως, δεν θα επηρεάσει αποκλειστικά τους Γάλλους εργαζομένους.
Η ευρωζώνη λειτουργεί σαν ένα σύστημα συγκοινωνούντων δοχείων. Οι επιλογές της γαλλικής κυβέρνησης, λίγες ημέρες πριν από την έλευση του προέδρου Μακρόν στην Ελλάδα, αναμένεται να ανοίξουν την όρεξη των δανειστών για αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και στη χώρα μας. Το ερώτημα είναι εάν η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στις τεράστιες πιέσεις που θα της ασκηθούν, ώστε να μην ακυρωθούν οι θετικές ρυθμίσεις που συζητιούνται τώρα στη Βουλή.
Στήριξη από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρέπει, πάντως, να περιμένει. Χθες η Ν.Δ., πιστή στη γραμμή της εξυπηρέτησης των εργοδοτικών συμφερόντων, ζήτησε, όχι μόνο να υπάρξει, αλλά και να επισπευστεί η θεσμοθέτηση της ανταπεργίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 H μετέωρη μέχρι και σήμερα λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού «Στέγη Κρώσφηλδ» λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων μελών της διοίκησης αλλά και μελών του Δήμου Αθηναίων, που αρνούνται στον κεντροαριστερό Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας τη δυνατότητα να λειτουργήσει με νόμιμο τρόπο το ίδρυμα.
Δεν υπαρχουν λογοι για την παράταση διακοπής της λειτουργίας του ιδρύματος Παιδική Στέγη εδώ και πέντε χρόνια, με όλες τις συνέπειες για τα 100 βρέφη και νήπια της περιοχής που θα μπορούσαν να πηγαίνουν στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αν δεν είχε κλείσει.
Η απάντηση της αν. υπουργού, Θεανώς Φωτίου:
«Η “Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ” ιδρύθηκε το 1932 σε οικόπεδο έκτασης 2.680,4 τ.μ. στον τότε Δήμο Πειραιωτών (σήμερα Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας). Το οικόπεδο φαίνεται ότι παραχωρήθηκε από τον δήμο, ενώ το κτίριο (704 τ.μ.) χτίστηκε με δαπάνες της Ελληνοβρετανίδας λαίδης Κρώσφηλδ. Μαζί με τις άλλες 4 Παιδικές Στέγες αποτελεί το δίκτυο του ομώνυμου φιλανθρωπικού ιδρύματος. Η Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ, με την έκταση και την ποιότητα των εγκαταστάσεών της, ανταποκρίνεται απολύτως στην ιδέα “βρεφονηπιακοί σταθμοί υψηλής ποιότητας για παιδιά λαϊκών οικογενειών”. Λειτούργησε αδιαλείπτως μέχρι το 2012, όταν με απόφαση του Δ.Σ. του “Ιδρύματος Παιδική Στέγη” ανέστειλε τη λειτουργία της. Ο λόγος τον οποίο προέβαλε τότε το ίδρυμα ήταν ότι προκειμένου να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας της χρειάζονταν εκτεταμένες επισκευές, στο κόστος των οποίων το ίδρυμα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει».
Τόνισε μάλιστα ότι ορθώς το υπουργείο το 2012 δεν ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα πώλησης του οικοπέδου και στην αλλαγή χρήσης, όμως ταυτόχρονα δεν έδωσε λύση με μέτρα που θα εξασφάλιζαν την επαναλειτουργία του, ενώ αποφάσισε να διακόψει την καταβολή από το ΙΚΑ τροφείων για τις ανασφάλιστες μητέρες.
Το ίδρυμα περιήλθε σε δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ οι εργαζόμενες στις Παιδικές Στέγες έκαναν επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία και της δεύτερης παιδικής Στέγης στο Θησείο.
Τελικά, σύμφωνα με την υπουργό, το 2016, με νομοθετική ρύθμιση, άλλαξε η διοίκηση του ιδρύματος και το υπουργείο Εργασίας διόρισε δύο μέλη, ο Δήμος Αθηναίων άλλα δύο και το σωματείο (που κατείχε τις πέντε δομές του ιδρύματος) 3 μέλη.
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει τη λειτουργία της Στέγης Κρώσφηλδ στο Κερατσίνι. Οι προτάσεις του δήμου προσέκρουσαν όμως στην κατηγορηματική άρνηση της παλιάς διοίκησης του σωματείου. Η νέα διοίκηση σε συνεργασία με το υπουργείο και τον Δήμο Κερατσινίου συνέταξαν συμφωνητικό το οποίο προβλέπει την πλήρη ανάληψη της ευθύνης από πλευράς του δήμου για την εύρυθμη λειτουργία και τη συντήρηση του σταθμού για δέκα χρόνια, οπότε και θα επιστραφεί στο ίδρυμα.
Οπως αναφέρει όμως στην απάντησή της η Θ. Φωτίου, «δυστυχώς, οι εκπρόσωποι του Εθνικού Σωματείου στη διοίκηση εξακολούθησαν να τηρούν αρνητική στάση στην παραχώρηση, παρόλο που αυτή αναγνωρίζει την ιδιοκτησία του ιδρύματος και προστατεύει τα συμφέροντά του. Παραδόξως, την ίδια αρνητική στάση τήρησε μέχρι σήμερα και η μία εκ των δύο εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων στο Δ.Σ. Το μοναδικό “επιχείρημα” που προβλήθηκε ήταν ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι κατά πλειοψηφία κεντροαριστερή και, ως εκ τούτου, η παράδοση των εγκαταστάσεων μετά την πάροδο της δεκαετίας είναι επισφαλής»!
Εδώ ο πολίτης σηκώνει τα χέρια ψηλά, ειδικά όταν το αδιανόητο αυτό επιχείρημα γίνεται αποδεκτό από μέλος της διοίκησης του ιδρύματος, διορισμένο εκεί επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη.
Εξίσου αδιανόητο είναι να εμποδίζει εκπρόσωπος ενός δήμου τη δραστηριότητα ενός άλλου.
Η υπουργός δηλώνει ότι άμεσα θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεννόηση και με τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η «αγκύλωση», να αρχίσουν οι εργασίες επισκευής της Παιδικής Στέγης και να εξασφαλιστεί ότι οι 100 και πλέον θέσεις για βρέφη και νήπια θα αποδοθούν στις οικογένειες του Κερατσινίου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κοινωνική πολυκατοικία κλείνει... με ρεύμα και νερό
01.09.2017, 13:00
Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η δημοτική αρχή της Αθήνας στην απόφασή της να εκκενώσει τη δομή στέγασης στην οδό Μπουμπουλίνας που άλλοτε διαφήμιζε περήφανη
Ο Δήμος Αθηναίων δεν θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη για σήμερα διακοπή της παροχής ηλεκτρικού και νερού στο κτίριο της πρώην κοινωνικής πολυκατοικίας της οδού Μπουμπουλίνας 36, όπως δεσμεύτηκε χτες στο δημοτικό συμβούλιο η αντιδήμαρχος Μαρία Στρατηγάκη απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων Πέτρου Κωνσταντίνου και Στάθη Δρογώση. Απέκλεισε όμως κάθε ενδεχόμενο να συνεχίσει να λειτουργεί η δομή.
Στα δεκαπέντε διαμερίσματα της άλλοτε πολυδιαφημισμένης κοινωνικής πολυκατοικίας διέμεναν οικογένειες αστέγων που βρίσκονται στο στάδιο της αναζήτησης εργασίας.
Ωστόσο φέτος ο δήμος ανακοίνωσε στους ενοίκους ότι θα σταματήσει να λειτουργεί η δομή, καθώς επρόκειτο να λήξει τον Απρίλιο η προγραμματική σύμβαση του δήμου με το Ιδρυμα Χατζηκώνστα, ιδιοκτήτη του κτιρίου.
Εκτοτε έχουν δοθεί παρατάσεις στους ενοίκους για να εκκενώσουν το κτίριο, ενώ το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να διακοπεί σήμερα η παροχή νερού και ηλεκτρικού ύστερα από σχετικές ειδοποιήσεις του δήμου προς τους ενοίκους.
«Η κοινωνική πολυκατοικία παρουσιαζόταν σαν η ναυαρχίδα του προγράμματος στέγης του Δήμου Αθηναίων. Πότε διαπίστωσε ο δήμος ότι είναι πολύ υψηλό το κόστος; Εγιναν διαπραγματεύσεις για να μειωθεί το κόστος; Ή το υψηλό κόστος ενοικίου ήταν η συμβολή του Δήμου Αθηναίων στην εξασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος Χατζηκώνστα;
»Δεν πρέπει να δεχτούμε να μην υποστηριχτεί πρόγραμμα κατοικίας, όταν διατίθενται μέσω ΕΣΠΑ δεκάδες εκατομμύρια σε προγράμματα του δήμου. Δεν είναι δυνατόν να λύνουν ζητήματα στέγης οι καταληψίες και να μην τα λύνει ο δήμος» σημείωσε στην τοποθέτησή του ο κ. Κωνσταντίνου.
«Πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες και να βρεθεί λύση. Η επιστροφή των ανθρώπων αυτών σε ξενώνες θα είναι πισωγύρισμα» σημείωσε ο κ. Δρογώσης.
Από την πλευρά της η κ. Στρατηγάκη επισήμανε ότι δεν υπάρχει θεσμικά η δυνατότητα ανανέωσης της προγραμματικής σύμβασης, η οποία δεν αποτελεί μίσθωμα, ούτε και η σύναψη νέας σύμβασης, καθώς θα σκόνταφτε στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σημείωσε επίσης πως η φιλοσοφία του προγράμματος δεν ήταν να διασφαλίσει μόνιμη στέγη σε αστέγους, κάτι που άλλωστε εντάσσεται στις αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους, αλλά προσωρινή στέγη για εννιά μήνες, με δυνατότητα παράτασης για άλλους πέντε, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ένοικοι στην αναζήτηση εργασίας, με τελικό στόχο να μπορούν να φροντίσουν οι ίδιοι τη στέγασή τους στο πλαίσιο της κοινωνικής επανένταξης.
Εύρεση εργασίας
Ωστόσο ακούγεται μάλλον φιλόδοξη η προθεσμία των συνολικά δεκατεσσάρων μηνών προκειμένου να βρει δουλειά κάποιος στις σημερινές συνθήκες της αγοράς εργασίας, γεγονός που αναγνώρισε εμμέσως η κ. Στρατηγάκη, η οποία σημείωσε ότι πρέπει να επανεξετάσει το δημοτικό συμβούλιο τον κανονισμό λειτουργίας των κοινωνικών πολυκατοικιών.
Ενώ κάποιες οικογένειες μπόρεσαν να βρουν δουλειά και να φύγουν από την πολυκατοικία για να πάνε σε δικό τους διαμέρισμα, άλλες δεν στάθηκαν τόσο τυχερές, με αποτέλεσμα να παρατείνουν τη διαμονή τους στην κοινωνική πολυκατοικία για ολόκληρο το διάστημα των τριών χρόνων λειτουργίας της, γεγονός που, σύμφωνα με την κ. Στρατηγάκη, ευνοεί λογικές ιδρυματισμού.
Οπως σημείωσε, το «κέντρο εργασίας» του Δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί από τον Ιανουάριο, έδωσε προτεραιότητα στις οικογένειες αυτές προκειμένου να μπορέσουν να βρουν δουλειά πριν κλείσει η δομή.
Σημείωσε όμως πως για την επιτυχία του προγράμματος είναι αναγκαία η συνεργασία των ίδιων των ανθρώπων, κάτι που δεν είναι αυτονόητο σε όλες τις περιπτώσεις, όπως παρατήρησε.
Η κ. Στρατηγάκη επισήμανε ότι καμία οικογένεια δεν θα μείνει στον δρόμο και πως σε συνεννόηση μαζί τους έχουν βρεθεί λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κάθε οικογένειας, σε ξενώνες και άλλες δομές.
Δεσμεύτηκε επίσης ότι η εκκένωση της πολυκατοικίας θα γίνει σε συνεννόηση με τις οικογένειες, κάποιες από τις οποίες ήδη ετοιμάζουν τα πράγματά τους, και πως δεν θα υπάρξει μέχρι τότε διακοπή ηλεκτρικού και νερού.
Σημείωσε, τέλος, ότι το κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει το πρόγραμμα κοινωνικής στέγης, το οποίο πραγματοποιείται σε άλλα διαμερίσματα του δήμου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την 1η Σεπτεμβρίου 1939 η ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία και ο Β΄ ΠΠ είναι γεγονός. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1945 υπογράφεται ειρήνη στο μέτωπο του Ειρηνικού και ο Β΄ ΠΠ έχει και τυπικά λήξει. Η εξάχρονη ενδιάμεση πορεία είναι γεμάτη ημερομηνίες. Κάθε ημερομηνία και μια πράξη αντίστασης από ηρωικούς αντιστασιακούς που ορθώθηκαν απέναντι στο φασισμό, από αθώους πολίτες μάρτυρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στις μαρτυρικές πόλεις και τα χωριά που βίωσαν τη θηριωδία του ναζισμού, από ήρωες στρατιώτες στο πεδίο της μάχης. Κάθε νεκρός ήρωας και μια ιστορία. Κάθε ιστορία κι ένα μνημείο. Πολλά τα μνημεία που κρατάνε ζωντανή την πάλη ενάντια στο φασισμό και την καταπίεση. Όχι τυχαία τα περισσότερα από αυτά είναι σοβιετικά. Γιατί τον πόλεμο κέρδισε ο προλεταριακός Κόκκινος Στρατός, μαζί με τους προλετάριους και τους αγρότες όλης της Ευρώπης που αποτέλεσαν το μεγάλο αντιστασιακό κίνημα. Αυτά τα μνημεία θέλουν να γκρεμίσουν, ξεκινώντας από την Πολωνία. Και κυρίως να γκρεμίσουν την απόφαση για πάλη, τη διάθεση για αντίσταση, την ελπίδα για νίκη ενάντια στην εξάρτηση και την καταπίεση που επιβάλλει η καπιταλιστική «παγκοσμιοποιημένη» κοινωνία της εκμετάλλευσης και της κρίσης. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμαστε έξω από την Πρεσβεία της Πολωνίας στις 19.00 Χρυσανθεμων 22 στο Ψυχικο στην Αθηνα για την απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης να γκρεμίσει τα σοβιετικά μνημεία. Συνεχίζοντας την πάλη ενάντια στο φασισμό, ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση των λαών.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 9 ΜΑΗ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε 70 διαμερίσματα στη Λάρισα θα εγκατασταθούν έως και 420 πρόσφυγες, με βάση την σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η οποία εγκρίνεται σήμερα από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗΚΕΛ) του δήμου.

Αυτό είναι το βίαιο ανακάτωμα των λαών.
Κ τα ντόπια δουλικά, το υποστηρίζουν. Μα γιατί δεν ξεκινάνε απ το δικό τους το σπίτι κ την οικογένεια;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ ..βασικα βλεπουμε μια ραγδαια φασιστικοποιηση μπροστα στα ματια μας ..αυτη η νοσοκομα απλα υπερασπιστηκε το δικαιωμα ενος τραυματισμενου ασθενη λιποθυμου απο τον οποιο η αστυνομια παρανομως πηρε αιμα ..
αποτελεσμα ηταν να την τραμπουκισει και συλλαβει(παρανομως)ο μπατσος ο οποιος φυσικα δεν εχασε την δουλεια του ..
#USA_fascist_state

Longer video of the wrongful, illegal arrest and assault of Nurse Alex Wubbels, a two time Olympian, by the shameful Salt Lake City Detective Jeff Payne, who did not lose his job.
This brave nurse was following hospital policy to protect the rights of her patient. Policies state she cannot draw blood from an unconscious patient unless the patient is under arrest or police have an arrest warrant. Police had neither.
Then this happened.

Μεγαλύτερο βίντεο από την παράνομη, παράνομη σύλληψη και επίθεση της νοσοκόμας ' λεξ wubbels, δύο φορές ολυμπιονίκης, από τον ντροπή, ντετέκτιβ τζεφ πέιν, που δεν έχασε τη δουλειά του.
Αυτή η γενναία νοσοκόμα ήταν την πολιτική του νοσοκομείου για να προστατέψει τα δικαιώματα του ασθενή της. Οι πολιτικές δεν μπορούν να επιστήσω αίμα από έναν αναίσθητο ασθενή εκτός αν ο ασθενής είναι υπό κράτηση ή η αστυνομία έχει ένταλμα σύλληψης. Ούτε η αστυνομία.
Τότε συνέβη αυτό.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση από το CP Συρίας (Unified), 30.08.2017
Το Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, καταδικάζει και εκφράζει τη λύπη του για το βάναυσο έγκλημα στην επαρχία της Ντέιρ Εζόρ
Έκκληση προς την παγκόσμια κοινή γνώμη
Οι τρομοκρατικές ομάδες που έχουν ακόμη υπό τον έλεγχό τους ορισμένες περιοχές στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, διέπραξαν μια αιματηρή σφαγή κατά 1018 Σύριων πολιτών του πληθυσμού της επαρχίας αυτής, όπου τους μετέφεραν σε ένα σχολείο στις παρυφές της πόλης και τους πυροβόλησαν εξοντώνοντας τους.
Οι τρομοκρατικές συμμορίες διέπραξαν αυτή την φρικιαστική σφαγή μετά τις ήττες που υπέστη από τα χέρια του συριακού στρατού. Αυτό το ειδεχθές έγκλημα δεν θα συνέβαινε, αν η παγκόσμια κοινή γνώμη από την αρχή είχε ξεσηκωθεί κατά την τρομοκρατίας και των τρομοκρατών που ακολουθούν αυτές τις εγκληματικές μεθόδους και τη βαρβαρότητα που δεν έχει γνωρίσει η ανθρώπινη ιστορία ποτέ στο παρελθόν.
Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να υψώσει δημόσια φωνή κατά του συγκεκριμένου εγκλήματος και παρόμοιων εγκλημάτων και να ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις του κόσμου να υιοθετήσει σκληρή στάση ενάντια σε αυτές τις συμμορίες και σε εκείνους που στέκονται πίσω τους όπου τα εγκλήματά τους επεκτάθηκαν μέχρι να φτάσουν σε όλο τον κόσμο.
Δαμασκός: 29.08.2017
Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας Unified



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ένας μου λέει στο facebook  πως ακόμα και τον Τσίπρα θα έφερνε για να τραγουδήσει στο Φεστιβάλ, ο άλλος μου λέει για το αν ρωτάω τον περιπτερά αν στηρίζει τα μνημόνια πριν αγοράσω κάτι...
Και εγώ μπορεί τώρα να είμαι σε μία φάση που γελάω αλλά πραγματικά κάντε μία προσπάθεια να καταλάβετε την σοβαρότητα του ζητήματος...
Έχετε κάθε δικαίωμα να πάρετε τα χεράκια σας και να βγάλετε τα ματάκια σας, αλλά τουλάχιστον προσπαθείστε να καταλάβετε τι επιπτώσεις θα έχει για εσάς, η παρουσία του Νταλάρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Σχολιο.-  Επειδή γνωριζόμαστε και εκτός fb και ξέρω το ενδιαφέρον σου για τα διεθνή ζητήματα και ξέρω και τις απόψεις σου πχ στο συριακό, στο ουκρανικό κλπ, για τις θέσεις του ΚΚΕ που δεν ταυτίζονται με τις δικές σου (και δικές μου) σε αυτά γιατί δεν άσκησες ποτέ κριτική? Το θέμα του Νταλάρα είναι δλδ πιο σημαντικό? Τις Λ.Δ. του Ντονμπάς τις στηρίζει το ΚΚΕ? Βροντοφωνάζει ''Νίκη στον Άσαντ'' όπως εσύ? Καταγγέλλει την προδοτική στάση της Παλαιστινιακής Αρχής που είναι κώλος και βρακί με τα σιώνια? Τίποτα από αυτά δεν κάνει και το ξέρεις. Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι καθόλου με το ΚΚΕ αλλά αν είναι να ασχοληθώ θα είναι για κάτι πραγματικά σημαντικό όπως τα παραπάνω κι όχι για ποιον καραγκιόζη θα καλέσουν στο φεστιβάλ τους




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντικείμενο λαϊκής λατρείας έτυχε ο Προεδρος  της Συριακης Δημοκρατιας Άσαντ,  από το λαό της Κάρα που παρευρέθηκε για τη μεγάλη γιορτή των Μουσουλμάνων Eid al-Adha.
Ο Προεδρος της Συριας  τίμησε τη μεγάλη Μουσουλμανική γιορτή στην Κάρα, που μόλις τη Δευτέρα απελευθερώθηκε από τον Αραβικό στρατό της Συρίας και τη Χεζμπολάχ.
Η Κάρα (قارة), περίπου 15.000 κάτοικοι Σουνίτες Μουσουλμάνοι κι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί, με μια σημαντική παρουσία καθολικών, βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, στα σύνορα με τον Λίβανο.
Ο Ασαντ, μαζί με τον Μεγάλο Μουφτή της Συρίας Ahmad Badreddin Hassoun, ανάβουν τα Χριστούγεννα ένα κερί στη φάτνη γέννησης του Θείου βρέφους, για την ενότητα της Συρίας...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΕΝΝΗ.-- Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) εκτίμησε χτες ότι το Ιράν δεν παραβιάζει τη διεθνή συμφωνία για το δικό του πυρηνικό πρόγραμμα, απαντώντας εμμέσως σε πρόσφατες αιχμές της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η μείωση φόρων στο κεφάλαιο συμπληρώνει τα αντεργατικά μέτρα
ΠΑΡΙΣΙ.--
Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρντ Φιλίπ,χαρακτήρισε χτες «τροχοπέδη για τις προσλήψεις και την επένδυση» την εργατική νομοθεσία όπως υπήρχε μέχρι σήμερα στη χώρα, κατά την παρουσίαση των επόμενων πέντε διαταγμάτων με τα οποία θα συνεχιστούν οι αντεργατικές ανατροπές στη χώρα. Πρόκειται για τον επόμενο γύρο των μεταρρυθμίσεων που ευνοούν τη συγκέντρωση του μεγάλου κεφαλαίου και την ενίσχυση της γαλλικής «ανταγωνιστικότητας». Γι' αυτό άλλωστε και ο πρόεδρος της Ενωσης των Γάλλων Βιομηχάνων «Medef», Πιερ Γκατάζ, είπε για τις νέες ανατροπές ότι «τις περιμέναμε εδώ και δεκαετίες».
Τα νέα πακέτα μέτρων αφορούν μεταξύ άλλων:
Την περαιτέρω διευκόλυνση των απολύσεων, μέσα από μείωση των αποζημιώσεων με καθορισμό πλαφόν αλλά και νέες διαστάσεις στη συζήτηση και τις διακρίσεις περί «δίκαιων» και «άδικων» απολύσεων.
Το ακόμα πιο αποφασιστικό χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), υπονομεύοντας τις κλαδικές ΣΣΕ μέσα από πριμοδότηση των διαπραγματεύσεων και των συμφωνιών σε επίπεδο επιχείρησης, με στόχο τη δυνατότητα πιο «ευέλικτων» συνομιλιών και την καλύτερη «προσαρμογή» στις «ανάγκες της αγοράς».
Ξεχωρίζει η σημασία που το μεγάλο κεφάλαιο δίνει και στην παραπέρα υπονόμευση της συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, αφού ανοίγει ο δρόμος για διαπραγματεύσεις της εργοδοσίας όχι με εκλεγμένους εκπροσώπους συνδικάτων αλλά και «εργαζόμενους που δεν θα ανήκουν σε κάποιο συνδικάτο». Αυτό προβλέπεται να ξεκινήσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που βέβαια στη δεύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης έχουν άλλα μεγέθη), ωστόσο είναι τροχιοδεικτικό για τη συνέχεια δράσεων στην ίδια κατεύθυνση.
Αλλωστε, όπως δήλωσε και η υπουργός Εργασίας Μουριέλ Πενικό, ένας από τους βασικούς στόχους των μεταρρυθμίσεων είναι «να αλλάξουμε τη συμπεριφορά του κοινωνικού διαλόγου στη χώρα μας», εννοώντας ακόμα δραστικότερη ενίσχυση των εργαλείων ενσωμάτωσης και καθυπόταξης των εργαζομένων, πρόσδεσής τους στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Είχε προηγηθεί, προχτές, η παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας της χώρας Μπρουνό Λε Μερ σε εκδήλωση της «Medef», όπου και ανακοίνωσε μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις από το 33% στο 25%. «Θέλετε πράξεις και θέλετε αποφάσεις: θα τις έχετε», σημείωσε ο υπουργός απευθυνόμενος σε διευθυντικά στελέχη μονοπωλιακών ομίλων και συμπλήρωσε: «Είναι επείγον να ολοκληρώσουμε την οικονομική μεταρρύθμιση της Γαλλίας...».
Αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα, συνδικάτα ανακοίνωσαν χτες ότι στις 12 Σεπτέμβρη θα οργανωθούν «μέρα δράσης» και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.


11 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Nitzan Nuriel is a war criminal. As Commander of the Golani Brigade during the first intifada, he gave orders to beat Palestinian detainees. During the 2006 Israeli invasion of Lebanon he was among those responsible for “serious violations of the laws of war… result[ing] in the deaths of at least 1,109 Lebanese, the vast majority of whom were civilians.”1
He is now an associate at the International Institute for Counter-Terrorism, an Israeli think tank with close ties to the military and intelligence establishment.
Why am I telling you about him? Because meeting and training with Nuriel is just one of many stops that U.S. law enforcement officers make on the ADL’s National Counter-Terrorism Seminar (NCTS).
Police exchange programs like NCTS facilitate an exchange of dangerous, oppressive tactics between U.S. and Israeli law enforcement and military personnel. Join us in asking the ADL to stop facilitating this exchange.
On these trips, U.S. police, FBI, ICE, and border officials train with the Israeli agencies who carry out the country’s policies of occupation and apartheid via control, surveillance, discrimination, torture, restriction of movement, and more. They visit Israeli checkpoints, airports, prisons, illegal settlements, and secret service offices— all sites with long records of human rights abuses.
The Yasam unit, another key stop on the ADL’s NCTS trip, is a paramilitary “riot-control” unit of the Israeli Police designed to repress and attack nonviolent Palestinian protest. The unit has a well-documented history of excessive use of force, including physical, verbal, and sexual assault of Palestinian, Mizrahi, and Ethiopian citizens of Israel.2 They recruit directly from combat units in the IDF and Border Police special forces— an example of the deep intertwining of police and military power in Israel.
Another stop is Gilboa Prison, where Palestinian prisoners are transferred from the Occupied Territories, and then denied visitation rights— in violation of the Fourth Geneva Convention. 800,000 Palestinians have been detained by Israeli authorities in the 50 years of Israeli Occupation, meaning 40% of Palestinian men have been arrested at least once.3
It’s no wonder U.S. police forces find common ground at these sites, when they too are in the practice of violently repressing protest, profiling communities of color, utilizing invasive mass-surveillance, and blurring the lines between policing and military tactics. Just this week the Trump administration announced plans to roll back Obama’s ban on transferring surplus military equipment to local law enforcement agencies. Not to mention the U.S. prison population, which dwarfs that of every other developed country and disproportionately includes people of color.
These exchanges reinforce both governments’ repressive policies, endangering communities in both countries.

e-h είπε...

Tell the ADL: stop sending U.S. law enforcement to exchange worst practices with an occupying army.
Don’t take our word for it. When officers return from the trips, they are full of praise.
“Now let’s be honest… This whole idea of best practices is just a euphemism for: We’re here to steal some of your great ideas... our needs are truly similar. In fact, we are much more alike than dis-alike. As civilized nations, we are all confronted with, in many cases, the same enemy: The ever-growing threat of terrorism and other major criminal elements.”
— Horace Frank, commander of the LAPD Information Technology (IT) Bureau, 2014
In a frightening time of increased antisemitism, Islamophobia, and racism, we need institutions that are dedicated to safety and security for all. We don’t need organizations that claim there is anything civilized about police violence, discrimination, and mass incarceration. We know that the real enemy, which we all must confront, is racism, Islamophobia, and all other forms of bigotry and oppression.
We must tell the ADL to stop applying their concern for civil rights selectively, advocating for fighting hate and Islamophobia while funding and facilitating police exchange programs that accomplish just the opposite.
Join us.

e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρήνη
Ο Nitzan Nuriel είναι εγκληματίας πολέμου. Ως διοικητής της Ταξιαρχίας Golani κατά τη διάρκεια της πρώτης ιντιφάντα, έδωσε εντολές να χτυπησουν τους παλαιστίνιους κρατούμενους. Κατά την ισραηλινή εισβολή του Λιβάνου το 2006 ήταν μεταξύ εκείνων που ήταν υπεύθυνοι για «σοβαρές παραβιάσεις των νόμων του πολέμου ... που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 1.109 Λιβανέζων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν πολίτες».
Είναι πλέον συνεργάτης του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, μιας ισραηλινής ομάδας σκέψης με στενούς δεσμούς με το στρατό και τη μονάδα πληροφοριών.
Γιατί σου λέω γι 'αυτόν; Επειδή η συνάντηση και η εκπαιδευση με τον Nuriel είναι μόνο μία από τις πολλές εκπαιδευσεις που κάνουν οι αξιωματικοί των αστυνομικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Εθνικό Σεμινάριο Αντιτρομοκρατίας (NCTS) της ADL.
Τα προγράμματα ανταλλαγής αστυνομίας όπως το NCTS διευκολύνουν την ανταλλαγή επικίνδυνων και καταπιεστικών τακτικών μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ελάτε μαζί μας ζητώντας από το ADL να σταματήσει τη διευκόλυνση αυτής της ανταλλαγής.
Σε αυτές τις συναντησεις, η αστυνομία των ΗΠΑ, ο FBI, ο ICE και οι υπάλληλοι των συνόρων εκπαιδεύονται με τις ισραηλινές υπηρεσίες που ασκούν τις πολιτικές κατοχής και απαρτχάιντ μέσω ελέγχου, επιτήρησης, διακρίσεων, βασανιστηρίων, περιορισμού της κίνησης κ.α. Επισκέπτονται ισραηλινούς σταθμούς ελέγχου, αεροδρόμια, φυλακές, παράνομους οικισμούς και γραφεία μυστικών υπηρεσιών - όλες τις περιοχές με μακρά καταγραφή των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η μονάδα Yasam, άλλη βασική στάση στο ταξίδι του ALD στο NCTS, είναι μια παραστρατιωτική μονάδα ελέγχου των ταραχών της ισραηλινής αστυνομίας, η οποία αποσκοπεί στην καταστολή και επίθεση στη μη βίαιη παλαιστινιακή διαδήλωση. Η μονάδα έχει μια καλά τεκμηριωμένη ιστορία υπερβολικής χρήσης βίας, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, λεκτικής και σεξουαλικής επίθεσης των Παλαιστινίων, των Μιζράχι και των Αιθιοπίων πολιτών του Ισραήλ.2 Προσλαμβάνουν απευθείας από τις μονάδες μάχης στις ειδικές δυνάμεις του IDF και της Συνοριακής Αστυνομίας - Παράδειγμα της βαθιάς αλληλεπίδρασης της αστυνομίας και της στρατιωτικής εξουσίας στο Ισραήλ.
Μια άλλη στάση είναι η φυλακή Gilboa, όπου οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι μεταφέρονται από τα Κατεχόμενα Εδάφη και στη συνέχεια τους αρνούνται τα δικαιώματα επίσκεψης - κατά παράβαση της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης. 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν κρατηθεί από τις ισραηλινές αρχές στα 50 χρόνια της ισραηλινής κατοχής, δηλαδή το 40% των παλαιστινίων ανδρών έχουν συλληφθεί τουλάχιστον μία φορά.3

e-h είπε...


Δεν είναι περίεργο ότι οι αστυνομικές δυνάμεις των Η.Π.Α. βρίσκουν κοινό έδαφος σε αυτούς τους χώρους, όταν και αυτοί εφαρμόζουν τη βίαιη καταστολή της διαμαρτυρίας, προβάλλοντας κοινότητες χρώματος, αξιοποιώντας την επιθετική μαζική επιτήρηση και θολώνοντας τις γραμμές ανάμεσα στην αστυνομία και την στρατιωτική τακτική. Μόλις αυτή την εβδομάδα, η διοίκηση Trump ανακοίνωσε σχέδια για να ανατρέψει την απαγόρευση του Ομπάμα για τη μεταφορά πλεονασματικού στρατιωτικού εξοπλισμού σε τοπικούς φορείς επιβολής του νόμου. Για να μην αναφέρουμε τον πληθυσμό των φυλακών των ΗΠΑ, ο οποίος είναι νάνος της κάθε άλλης ανεπτυγμένης χώρας και περιλαμβάνει δυσανάλογα τους ανθρώπους του μαυρου χρώματος.
Αυτές οι ανταλλαγές ενισχύουν τις κατασταλτικές πολιτικές των δύο κυβερνήσεων, θέτοντας σε κίνδυνο τις κοινότητες και στις δύο χώρες.
Ενημερώστε το ADL: σταματήστε την αποστολή αστυνομικων των ΗΠΑ για να ανταλλάξουν τις χειρότερες πρακτικές με έναν στρατό κατοχής.
Μην πάρετε τη δική μας συγκαταθεση γι 'αυτό. Όταν οι αξιωματικοί επιστρέφουν από τα ταξίδια, είναι γεμάτοι έπαινους.
"Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς ... Αυτή η ιδέα των βέλτιστων πρακτικών είναι απλώς ένας ευφημισμός για: Είμαστε εδώ για να κλέψουμε κάποιες από τις υπέροχες ιδέες σας ... οι ανάγκες μας είναι όμοιες. Στην πραγματικότητα, είμαστε πολύ πιο ομοειδείς από ό, τι διαφορετικοι. Ως πολιτισμένα έθνη, όλοι αντιμετωπίζουμε, σε πολλές περιπτώσεις, τον ίδιο εχθρό: την ολοένα αυξανόμενη απειλή τρομοκρατίας και άλλων σημαντικών εγκληματικών στοιχείων ».
- Ο Horace Frank, διοικητής του Γραφείου Πληροφορικής (IT) του LAPD, το 2014
Σε μια τρομακτική περίοδο αύξησης του αντισημιτισμού, της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού, χρειαζόμαστε θεσμούς αφιερωμένους στην ασφάλεια και την φυλαξη για όλους. Δεν χρειαζόμαστε οργανισμούς που ισχυρίζονται ότι υπάρχει οποιοσδηποτε πολιτισμός στην αστυνομική βία, στις διακρίσεις και μαζική φυλάκιση. Γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός εχθρός, τον οποίο όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία και όλες οι άλλες μορφές σε φανατισμό και καταπίεση.
Πρέπει να πούμε στο ADL να σταματήσει να επιδιώκει επιλεκτικά την ανησυχία του για τα πολιτικά δικαιώματα, υποστηρίζοντας την καταπολέμηση του μίσους και της ισλαμοφοβίας, ενώ ταυτόχρονα χρηματοδοτεί και διευκολύνει τα προγράμματα ανταλλαγής αστυνομικών που πραγματοποιούν ακριβώς το αντίθετο.
Ελα μαζί μας.

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Usually we expect August to be a quieter time, but these days there is no more "usually."

It is rare that the deepest issues facing our movement (and our country) are as openly discussed and contested as they were this month. From fighting back against white supremacists and Nazis, to the ways that support for Israel is often used to mask antisemitism, to the meaning of free speech… this month brought all these conversations to the forefront.

These issues had parallel expression in Israel/Palestine, where Gaza continued to face the height of summer with barely any electricity, Dareen Tatour continues to face persecution for her poetry, and the Israeli government further entrenched apartheid in Hebron by granting the Jewish settlements official municipal status.

And at the same time, our organizing continues to gain steam, with our incredible chapters holding over 100 meetings with legislators so far this year, and having a real impact on AIPAC's anti-BDS legislation.

With all this happening, I'm also really looking forward to the High Holidays, a time to reflect on the last year— one of the most intense I can remember— and to renew our commitments for the year ahead. We have lots of resources to help make this season meaningful for you if you celebrate.

Read on for more details on all this and more!

Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Συνήθως περιμένουμε τον Αύγουστο να είναι πιο ήσυχος, αλλά αυτές τις μέρες δεν υπάρχει πλέον "συνήθως".

Είναι σπάνιο ότι τα βαθύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει το κίνημά μας (και η χώρα μας) είναι τόσο ανοιχτά συζητημένα και αμφισβητημένα όπως ήταν αυτό το μήνα. Από την καταπολέμηση των λευκών υπερασπιστών και των Ναζί, από τους τρόπους με τους οποίους η υποστήριξη προς το Ισραήλ συχνά χρησιμοποιείται για να καλύψει τον αντισημιτισμό, με την έννοια της ελευθερίας του λόγου ... αυτός ο μήνας έφερε όλες αυτές τις συνομιλίες στο προσκήνιο.

Αυτά τα θέματα είχαν παράλληλη έκφραση στο Ισραήλ / Παλαιστίνη, όπου η Γάζα συνέχιζε να αντιμετωπίζει το ύψος του καλοκαιριού με σχεδόν καθόλου ηλεκτρισμό. Η Ντέρεεν Τατούρ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει διώξεις για την ποίησή της και η ισραηλινή κυβέρνηση εδραιώνει ακόμη περισσότερο το απαρτχάιντ στη Χεβρώνα χορηγώντας τους εβραϊκούς οικισμούς κατάσταση.

Και ταυτόχρονα, η διοργάνωση συνεχίζει να κερδίζει, με τα απίστευτα κεφάλαια μας να έχουν πάνω από 100 συναντήσεις με τους νομοθέτες μέχρι στιγμής φέτος και να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στη νομοθεσία του AIPAC κατά του BDS.

Με όλα αυτά τα γεγονότα, προσβλέπω επίσης στην Υψηλή Διακοπές, μια εποχή που πρέπει να προβληματιστώ για το τελευταίο έτος - μία από τις πιο έντονες που μπορώ να θυμηθώ - και να ανανεώσω τις δεσμεύσεις μας για το επόμενο έτος. Έχουμε πολλούς πόρους για να βοηθήσουμε αυτή τη σεζόν να έχει νόημα για εσάς, αν γιορτάσετε.

Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με όλα αυτά και πολλά άλλα!

e-h είπε...



HIGH HOLIDAYS LIVE STREAM 5778
For the second year in a row, JVP will be livestreaming High Holiday services— free of charge— from six congregations and havurot across the country, on Rosh Hashanah, the Days of Awe, and Yom Kippur. Last year, 700 people around the world tuned in for Jewish spirituality grounded in a commitment to justice and human rights.
These services will dig deeply into powerful and important issues such as communal/ collective responsibility, conflict transformation, and restorative justice. In addition to the full services, rabbis will be addressing a range of topics, from prison/police abolition and bail reform, to institutional racism and Palestine solidarity. Click here for a full schedule of services and to register for free.
This is a wonderful way to be in community with a congregation that shares your values, even if you don't have one physically near you. We encourage you to tune in on your own, or organize a watching party or discussion group. Feel free to join for as little or as much of the services as is meaningful to you.
(And if you're able to pitch in to help us host more services like this in the future, and to help get the word out about this year's offerings— we would so appreciate it. An $18 donation goes a long way!)
MARCHING FROM CHARLOTTESVILLE TO DC
Sparked by the events in Charlottesville a few weeks ago, a large coalition of clergy, individuals, and activists launched a 110+ mile march from Charlottesville to DC, to be followed by a sustained encampment and further actions in DC in the weeks ahead. The marchers are demanding the removal of officials who enable white supremacists, including President Trump, and the policies that embolden and protect them.
Jewish Voice for Peace is supporting the march and we're organizing a delegation of JVP members to join.
If you are planning to join the march or the DC action, please let us know by filling out this quick form here. You can join the march for just a day or two, or support the action in DC later in September. We'll connect you with other JVPers and support as best we can.
To get updates about the march, sign up to join, or to support with monetary or supply donations, head to their website at cville2dc.us.
You can also show your support in your community with a “We Will Defend Each Other” T-shirt. Sold at cost.

e-h είπε...


HIGH HOLIDAYS LIVE STREAM 5778
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η JVP θα προωθήσει δωρεάν Υπηρεσίες Υψηλών Εορτών - δωρεάν - από έξι εκκλησίες και άλογα σε ολόκληρη τη χώρα, στη Rosh Hashanah, στις Ημέρες του Θρίλεϋ και στο Yom Kippur. Πέρυσι, 700 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συντονίζονταν για την εβραϊκή πνευματικότητα που βασιζόταν σε μια δέσμευση στη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι υπηρεσίες αυτές θα σκάψουν βαθιά σε ισχυρά και σημαντικά ζητήματα όπως η κοινοτική / συλλογική ευθύνη, ο μετασχηματισμός των συγκρούσεων και η αποκαταστατική δικαιοσύνη. Εκτός από τις πλήρεις υπηρεσίες, οι ραβίνοι θα ασχοληθούν με μια σειρά θεμάτων, από την κατάργηση της φυλακής / της αστυνομίας και τη μεταρρύθμιση των εγγυήσεων, μέχρι τον θεσμικό ρατσισμό και την αλληλεγγύη των Παλαιστινίων. Κάντε κλικ εδώ για ένα πλήρες πρόγραμμα υπηρεσιών και για να εγγραφείτε δωρεάν.
Αυτός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να είσαστε σε κοινότητα με μια εκκλησία που μοιράζεται τις αξίες σας, ακόμα κι αν δεν έχετε ένα φυσικά κοντά σας. Σας ενθαρρύνουμε να συντονίσετε μόνοι σας, ή να οργανώσετε μια ομάδα παρακολούθησης ή μια ομάδα συζήτησης. Μη διστάσετε να συμμετάσχετε για τόσο λίγες όσο και για πολλές από τις υπηρεσίες που έχει σημασία για εσάς.
(Και αν είστε σε θέση να βοηθήσετε να φιλοξενήσουμε περισσότερες υπηρεσίες όπως αυτό στο μέλλον, και για να βοηθήσουμε να βγάλουμε λεφτά για τις φετινές προσφορές, θα το εκτιμούσαμε. Μια δωρεά $ 18 προχωρεί πολύ!)
ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ CHARLOTTESVILLE ΣΤΟ DC
Πριν από μερικές εβδομάδες, ένας μεγάλος συνασπισμός κληρικού, ατόμων και ακτιβιστών προκάλεσε μια πορεία 110 μιλίων από το Charlottesville στο DC, ακολουθούμενη από ένα μόνιμο στρατόπεδο και περαιτέρω ενέργειες στο DC τις επόμενες εβδομάδες. Οι διαδηλωτές ζητούν την απομάκρυνση αξιωματούχων που δίνουν τη δυνατότητα στους λευκούς υπερασπιστές, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Trump, και τις πολιτικές που τους ενθαρρύνουν και προστατεύουν.
Η εβραϊκή φωνή για την ειρήνη υποστηρίζει την πορεία και διοργανώνουμε μια αντιπροσωπεία μελών της JVP για να συμμετάσχουν.
Αν σχεδιάζετε να συμμετάσχετε στην πορεία ή στη δράση DC, ενημερώστε μας συμπληρώνοντας εδώ τη γρήγορη αυτή φόρμα. Μπορείτε να συμμετάσχετε στην πορεία για μια ημέρα ή δύο ή να υποστηρίξετε τη δράση στο DC αργότερα το Σεπτέμβριο. Θα σας συνδέσουμε με άλλους JVPers και την υποστήριξη όσο μπορούμε καλύτερα.
Για να λάβετε ενημερώσεις σχετικά με την πορεία, να εγγραφείτε για να συμμετάσχετε ή να υποστηρίξετε με χρηματικές δωρεές ή δωρεές προμηθειών, κατευθυνθείτε στον ιστότοπό τους στο cville2dc.us.
Μπορείτε επίσης να δείξετε την υποστήριξή σας στην κοινότητά σας με ένα μπλουζάκι "Θα αμυνόμαστε ο ένας τον άλλο". Πωλείται στο κόστος.

e-h είπε...

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ BOYCOTT
Τον περασμένο μήνα, περάσαμε ένα σημαντικό ορόσημο για το νεανικό νομοθετικό μας πρόγραμμα: η 100η προσωπική μας νομοθετική δράση του 2017! Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν τρεις φορές την εβδομάδα το Κογκρέσο ακούει από εσάς - σε δημοτικές αίθουσες, σε συναντήσεις εντός επαρχιών και σε διαμαρτυρίες.
Τα μέλη του JVP μιλούσαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διακοπής του Αυγούστου και έχουν επαναπροσδιορίσει τη συζήτηση για τον νόμο του Ισραήλ κατά του μποϊκοτάζ (S.720 / HR.1697) του AIPAC, ο οποίος επιδιώκει να ποινικοποιήσει τα μποϊκοτάζ του Ισραήλ ή τους παράνομους οικισμούς. Όλο και περισσότεροι βουλευτές του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Γερουσιαστών Kirsten Gillibrand και Elizabeth Warren, συνειδητοποιούν ότι η ποινικοποίηση του μποϊκοτάζ είναι ασυμβίβαστη με τις δημοκρατικές αξίες και ότι έρχεται δημόσια εναντίον αυτής της αντισυνταγματικής νομοθεσίας.
Κάντε κλικ εδώ για να διατηρήσετε τη δυναμική και να βεβαιωθείτε ότι αυτή η αντισυνταγματική νομοθεσία δεν θα περάσει.
Το συνέδριο επανέρχεται στην επόμενη εβδομάδα. Γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον δύο ακόμη μέλη του Κογκρέσου θα πάρουν τα ονόματά τους από τη νομοθεσία και πολλοί άλλοι το εξετάζουν. Έτσι, αυτό το μήνα, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τους αντιπροσώπους μας στο DC με επισκέψεις στο Capitol Hill, τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα και πολλά άλλα - και βεβαιώνοντας ότι όλοι όσοι ξυπνούν τους κινδύνους αυτού του νομοσχεδίου παραμένουν σταθεροί στη δέσμευσή τους για ελευθερία λόγου και δικαίωμα μποϋκοτάζ.
Θα μπορούσε να σταματήσει αυτό το νομοσχέδιο στη Γερουσία ή να τροποποιηθεί, πράγμα που θα ήταν μια τεράστια νίκη. Αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο, όλο και πιο απελπισμένοι για κάθε νομοθετική "νίκη" που μπορούν να συγκεντρώσουν, να αναγκάσουν αυτή την επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ψηφίσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν όταν επιστρέψουν στο DC μετά την Ημέρα της Εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε εκεί για να πολεμήσουμε - με τη βοήθειά σας.
Κάθε δώρο που μπορείτε να μοιραστείτε θα έχει αντίκτυπο. Κάντε κλικ εδώ για να εισάγετε και να υποστηρίξετε το δικαίωμα στην ελεύθερη ομιλία.

e-h είπε...

ΤΕΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ
Προγράμματα ανταλλαγής αστυνομίας όπως το εθνικό σεμινάριο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο πλαίσιο της αντι-δυσμάρειας, διευκολύνουν την ανταλλαγή επικίνδυνων και καταπιεστικών τακτικών μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ελάτε μαζί μας ζητώντας από το ADL να σταματήσει τη διευκόλυνση αυτής της ανταλλαγής.
Σε αυτές τις εκδρομές, η αστυνομία των ΗΠΑ, ο FBI, ο ICE και οι υπάλληλοι των συνόρων εκπαιδεύονται με τις ισραηλινές υπηρεσίες που ασκούν τις πολιτικές κατοχής και απαρτχάιντ μέσω ελέγχου, επιτήρησης, διακρίσεων, βασανιστηρίων, περιορισμού της κίνησης κ.α. Επισκέπτονται ισραηλινούς σταθμούς ελέγχου, αεροδρόμια, φυλακές, παράνομους οικισμούς και γραφεία μυστικών υπηρεσιών - όλες τις περιοχές με μακρά καταγραφή των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τώρα είναι η ώρα να πείτε όχι. Υπογράψτε την αναφορά μας και πείτε στο ADL να σταματήσει τη διευκόλυνση των θανάσιμων προγραμμάτων ανταλλαγής.


e-h είπε...


"ON ANTISEMITISM" AND DISCUSSION GROUPS
In this political moment, it’s especially important to understand what antisemitism is (and isn’t), and how it is connected to racism and other forms of bigotry and oppression. Click here to order our book, “On Antisemitism,” and find more resources including how to organize a discussion group.
As part of our ongoing work around antisemitism, we've developed some additional discussion questions for the book post-Charlottesville. We'd love to know what you think. If you've discussed the book in your chapter or community, let us know.
POETRY IS NOT A CRIME
Dareen Tatour, a Palestinian citizen of Israel, was arrested by Israeli authorities 22 months ago, in October 2015, and charged with incitement to violence, primarily over a poem she posted online. Following an initial three months of imprisonment after her arrest, Dareen Tatour has been held under house arrest for over a year and a half. At her upcoming October 17 court date, she will receive a verdict from the Israeli court, which has high rates of conviction for both Palestinians living under Israeli military occupation as well as Palestinian citizens of Israel.
Organized by JVP and Adalah-NY, prominent U.S. poets, writers, playwrights and publishers have issued statements in support of imprisoned Palestinian poet Dareen Tatour ahead of her upcoming trial verdict.
Statements of solidarity with Dareen Tatour come from: Susan Abulhawa, Ben Ehrenreich, Deborah Eisenberg, Marilyn Hacker, Randa Jarrar, MJ Kaufman, Eileen Myles, Naomi Shihab Nye, John Oakes, Sarah Schulman, Ayelet Waldman and Jacqueline Woodson.
HEALTH AND HUMAN RIGHTS MEDIA WATCH
JVP's Health Advisory Council has put out their first edition of the monthly Health and Human Rights Media Watch, a compilation of important news items and issues. Take a look at their website, where future newsletters will be posted and archived. Please feel free to share the newsletter with your colleagues and communities and encourage them to join the JVP Health Advisory Council.
Until next time, until we win...

e-h είπε...

"ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΜΕΤΙΣΜΟ" ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
Σε αυτή την πολιτική στιγμή, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι (και όχι) ο αντισημιτισμός και πώς συνδέεται με τον ρατσισμό και άλλες μορφές φανατισμό και καταπίεση. Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το βιβλίο μας "Σχετικά με τον αντισημιτισμό" και βρείτε περισσότερους πόρους, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου οργάνωσης μιας ομάδας συζήτησης.
Ως μέρος της συνεχιζόμενης εργασίας μας γύρω από τον αντισημιτισμό, αναπτύξαμε μερικές επιπλέον ερωτήσεις συζήτησης για το βιβλίο μετά το Charlottesville. Θα θέλαμε να μάθουμε τι σκέφτεστε. Αν έχετε συζητήσει το βιβλίο στο κεφάλαιο ή την κοινότητά σας, ενημερώστε μας.
Η ποίηση δεν είναι έγκλημα
Ο Dareen Tatour, Παλαιστίνιος πολίτης του Ισραήλ, συνελήφθη από ισραηλινές αρχές πριν από 22 μήνες, τον Οκτώβριο του 2015, και κατηγορήθηκε για υποκίνηση σε βία, πρωτίστως για ένα ποίημα που δημοσίευσε στο διαδίκτυο. Μετά από τρεις μήνες φυλάκισης μετά τη σύλληψή της, ο Dareen Tatour κρατείται υπό κατ 'οίκον περιορισμό για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Στην επερχόμενη ημερομηνία δικαστηρίου της 17ης Οκτωβρίου, θα λάβει ετυμηγορία από το ισραηλινό δικαστήριο, το οποίο έχει υψηλά ποσοστά καταδίκης τόσο για τους Παλαιστίνιους που ζουν υπό στρατιωτική κατοχή από το Ισραήλ, όσο και για τους Παλαιστίνιους πολίτες του Ισραήλ.
Διοργανώθηκαν από τους JVP και Adalah-NY, εξέχοντες ποιητές των ΗΠΑ, συγγραφείς, θεατρικοί συγγραφείς και εκδότες έχουν εκδώσει δηλώσεις για την υποστήριξη του φυλακισμένου Παλαιστίνιου ποιητή Dareen Tatour μπροστά από την επικείμενη δοκιμαστική του ετυμηγορία.
Οι δηλώσεις αλληλεγγύης με τον Dareen Tatour προέρχονται από τους: Susan Abulhawa, Ben Ehrenreich, Deborah Eisenberg, Marilyn Hacker, Randa Jarrar, MJ Kaufman, Eileen Myles, Naomi Shihab Nye, John Oakes, Sarah Schulman, Ayelet Waldman και Jacqueline Woodson.
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ MEDIA WATCH
Το Συμβουλευτικό Συμβούλιο για την Υγεία της JVP έθεσε την πρώτη έκδοση του μηνιαίου περιοδικού "Media Watch" για την Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια συλλογή σημαντικών ειδήσεων και θεμάτων. Ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα τους, όπου τα μελλοντικά ενημερωτικά δελτία θα ταχυδρομηθούν και θα αρχειοθετηθούν. Μη διστάσετε να μοιραστείτε το ενημερωτικό δελτίο με τους συναδέλφους και τις κοινότητες σας και να τους ενθαρρύνετε να συμμετάσχετε στο συμβουλευτικό συμβούλιο υγείας της JVP.
Μέχρι την επόμενη φορά, μέχρι να κερδίσουμε ..