Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Σαββατο 2 Σεπτεμβριου 2017



Έτσι τα περνάνε οι Ρωσοι στον καπιταλισμό: Φτώχεια, ανεργία και πληθωρισμός, τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Ρώσους
31/8/2017
Η αύξηση των τιμών σε ποσοστό 61% και η φτώχεια σε ποσοστό 45%, είναι τα δύο μεγάλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα του Ρώσους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Center. Το τρίτο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους Ρώσους, σε ποσοστό 33%, είναι η αύξηση της ανεργίας. Τα ποσοστά αυτά διαμορφώθηκαν με βάση το ερώτημα «ποια από τα ακόλουθα προβλήματα σάς απασχολούν περισσότερο απ’ όλα και θεωρείτε ότι είναι τα πλέον έντονα». Οι ερωτηθέντες μπορούσαν να απαντήσουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, επιλέγοντας διαφορετικές εκδοχές απαντήσεων.
Στα δέκα πρώτα έντονα προβλήματα που απασχολούν τους Ρώσους, συμπεριελήφθησαν η διαφθορά (33%), η οικονομική κρίση (28%), η δυσκολία στην πρόσβαση ιατρικών υπηρεσιών (26%), η αισθητή διαστρωμάτωση μεταξύ πλουσίων και φτωχών (25%), η κρίση ηθικής, αξιών και πολιτισμού (15%), η καταστροφή του περιβάλλοντος (14%) και ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία (14%).
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 18-22 Αυγούστου σε όλη την επικράτεια, σε δείγμα 1.600 ερωτηθέντων ηλικίας άνω των 18 ετών, σε 137 κατοικημένες αστικές και αγροτικές περιοχές, σε 48 περιφέρεις της χώρας, με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης.

σχολιο.- Εκαναν και τον τσάρο Νικόλαο Ρομανόφ τον Β, `Αγιο!... Η φτωχεια με την πνευματικη καθυστερηση πανε μαζι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεισοδιακή κατάσχεση στο Ρέθυμνο - Φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
02.09.2017, 10:20
Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου όταν επιχειρήθηκε να γίνει κατάσχεση της περιουσίας ενός καταστηματάρχη από εκπρόσωπο αμερικανικής εταιρίας που έχει εξαγοράσει το δάνειό του.  Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη και υπήρξε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και του εκπροσώπου της εταιρίας.
Νωρίς το πρωί στην οδό Αρκαδίου στο Ρέθυμνο ο εκπρόσωπος εταιρίας που έχει εξαγοράσει το δάνειο (πρόκειται για αμερικανικό fund) έσπασε το λουκέτο του καταστήματος ενδυμάτων (με την επωνυμία «Borsalino») και εισήλθε στο χώρο υπό τις έντονες αποδοκιμασίες μελών του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ) που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Κατά την έξοδο του εκπροσώπου της εταιρίας σημειώθηκε επεισόδιο με διάφορα αντικείμενα να εκτοξεύονται εναντίον του.
Στο κατάστημα μάλιστα εγκαταστάθηκε νέο σύστημα συναγερμού από τους νέους ιδιοκτήτες του, ενώ σημειώθηκαν φθορές στο αυτοκίνητο της εταιρίας που εγκατέστησε το συναγερμό. Στο σημείο έγιναν δύο συλλήψεις ενώ ο εκπρόσωπος του ξένου fund απομακρύνθηκε από το σημείο με τη βοήθεια αστυνομικής δύναμης.
Στο κατάστημα είχαν υπάρξει και τις προηγούμενες ημέρες εντάσεις αφού αλληλέγγυοι είχαν εμποδίσει τουλάχιστον τρεις φορές την πραγματοποίηση της κατάσχεσης.
Εμπρησμός στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Λίγη ώρα μετά το επεισόδιο, ξέσπασε φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στην οδό Ζυμβρακάκη. Η φωτιά ξέσπασε στις 7 το πρωί και επί τόπου έσπευσαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 άνδρες.  Από τη φωτιά με εμπρηστικο μηχανισμο σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων ενώ έγινε σαφές πως πρόκειται για εμπρηστική επίθεση αφού η πόρτα των γραφείων βρέθηκε σπασμένη και στο εσωτερικό πετάχτηκε εύφλεκτο υγρό.
Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση που να συνδέει τα δύο πρωινά περιστατικά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περισσότεροι από 70.000 Αμερικανοί υπέγραψαν αίτηση για αναγνώριση του Σόρος ως τρομοκράτη
1 Σεπτεμβρίου 2017 12:22
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 1 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti.  Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι υπέγραψαν αναφορά ζητώντας από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump  να αναγνωρίσει τον Aμερικανικό δισεκατομμυριούχο George Soros  ως τρομοκράτη, λέει το κείμενο της αναφοράς στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

Για να το εξετάσει, ο Λευκός Οίκος πρέπει να συγκεντρωθούν  περίπου 29.000 περισσότερες υπογραφές έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2017.
Το κείμενο της αναφοράς αναφέρει ότι «ο George Soros προσπάθησε σκόπιμα και διαρκώς να αποσταθεροποιήσει και να διαπράξει άλλες πράξεις βίας εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των πολιτών του».
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τους υπογράφοντες την αναφορά, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να δηλώσουν  αμέσως τον George Soros και όλες τις οργανώσεις και τα μέλη τους  «τρομοκράτες“  και” να αφαιρέσουν  όλα τα προσωπικά και περιουσιακά τους  στοιχεία και τα περιουσιακά στοιχεία σχετικά με τη δήμευση της αστικής περιουσίας.»
[ Ο George Soros είναι Αμερικανός χρηματοδότης και επενδυτής.  Το έργο του εγείρει μια διφορούμενη εκτίμηση: ο δισεκατομμυριούχος συχνά αναφέρεται ως οικονομικός κερδοσκόπος.  Η εταιρεία Soros Quantum σχεδόν 40 χρόνια από την εργασία της κέρδισε ρεκόρ για hedge funds ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Μόνο για την κρίση των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, ο χρηματοδότης κέρδισε για περίπου 2 χρόνια περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Ο Soros  ασχολείται ενεργά με την  πολιτική: τα κεφάλαια  του έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα για την οργάνωση αλλαγής εξουσίας σε πολλά κράτη.  Ο ίδιος ο χρηματοδότης δεν αρνείται ότι τα χρήματά του βοήθησαν, συγκεκριμένα, να πραγματοποιηθεί η Πορτοκαλί Επανάσταση της CIA στην Ουκρανία το 2004 και το ναζιστικο EuroMaidan το 2013.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έσβησαν τους σταυρούς από τις εκκλησίες της Σαντορίνης!
01/09/2017, 16:45
Έντονο «ντιμπέιτ» έχει ξεκινήσει με αφορμή συσκευασίες προϊόντων που διατίθενται από τα Lidl, καθώς η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ αποφάσισε να... αφαιρέσει τους σταυρούς πάνω από εκκλησία της Σαντορίνης, από διαφημιστική της φωτογραφία!
«Είμαι σοκαρισμένος που είδα τα Lidl που πωλούν ελληνικά προϊόντα να προσπαθούν να σβήσουν μέρος του ελληνικού τοπίου και πολιτισμού» έγραψε πελάτης του καταστήματος, ονόματι Αντουάν, απευθυνόμενος στο δίκτυο RTL που ανέδειξε και το θέμα.
Mάλιστα, επισύναψε και τις φωτογραφίες από τη συσκευασία που αγόρασε από το Βέλγιο και του προκάλεσε έντονη δυσφορία και ενόχληση.
Το παραδοσιακό αυτό σαντορινιό τοπίο επιλέχθηκε για να «συνοδεύει» τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ERIDANOUS, τα οποία διατίθενται από τα Lidl. Έτσι, η εκκλησία δίχως σταυρό στην Σαντορίνη κάνει την εμφάνισή της πάνω σε συσκευασίες γιαουρτιών, φιστικιών, φέτας ή ακόμη και μουσακά.
«Ρωτήσαμε εκπρόσωπο των Lidl για το λόγο για τον οποίο αφαιρέθηκε ο σταυρός» αναφέρει το δίκτο RTL.be, και παραθέτει τη σχετική απάντηση: «Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα γιατί δεν θέλουμε να αποκλείουμε καμία θρησκευτική πεποίθηση. Είμαστε μια εταιρία που σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και αυτή η αρχή είναι που επεξηγεί το "σχέδιο" πάνω στη συσκευασία».
Δεν εξήγησε, όμως, για ποιους λόγους επιλέχθηκε το εν λόγω τοπίο και όχι κάποιο στο οποίο δεν εμφανιζόταν κάποια εκκλησία ή άλλο χριστιανικό σύμβολο.
Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς καταναλωτές να δηλώνουν σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι από την απόφαση της γερμανικής αλυσίδας.
Έτσι, η γερμανική αλυσίδα αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τους καταναλωτές: «η πρόθεσή μας δεν ήταν να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, τότε ζητάμε συγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν» δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα εκπρόσωπος του Lidl.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«...Πολύ φοβάμαι ότι διαβάζεις την Προς Κορινθίους με κλειστά μάτια. Ο Παύλος λέει κάτι πολύ απλό. Όποιος πιστός έχει εναποθέσει την ελπίδα του για σωτηρία μόνο στον Χριστό, τότε είναι ο ελεεινότερος όλων. Γιατί; Διότι δεν δρα ως πιστός του Χριστού. Κάτι σαν το αρχαίο "συν Αθηνά και χείρα κίνει..." Ο Χριστός - για τον Παύλο - έδειξε το δρόμο, τόσο με το κήρυγμά του, όσο και με τις πράξεις του. Με κορυφαία πράξη τη λύτρωση πάνω στο σταυρό. Πιστός λοιπόν που δεν δρα κατά τα πώς έδειξε ο Χριστός, απλά εναποθέτοντας τη σωτηρία του στον ίδιο τον Χριστό, τότε είναι ο "ελεεινότερος των πάντων". Την εποχή του Παύλου ο Χριστιανισμός ήταν ακόμη μια μάχιμα επαναστατική θρησκεία, η οποία δεν απαιτούσε από τους πιστούς απλά νηστεία και προσευχή, αλλά πρωτίστως δράση. Ο Παύλος νουθετεί όσους πιστούς εκείνη την εποχή πώς δεν αρκεί να εναποθέσεις την πίστη σου στον Χριστό κι αυτός θα σε σώσει. Μέγα και τραγικό λάθος. Γι' αυτό κι ο Παύλος θυμίζει τον ερχομό του Χριστού με τη νίκη του κατά του θανάτου, την ημέρα της κρίσεως. Ο Χριστός τότε νικώντας οριστικά την τελευταία απειλή κατά του Ανθρώπου, τον θάνατο, θα έρθει για να κρίνει κι όχι για να σώσει όσους είχαν εναποθέσει τη σωτηρία τους σ' αυτόν. Ο Παύλος ουσιαστικά αντιμάχεται το επίσημο δόγμα της εκκλησίας των δεσποτάδων που θέλουν τους πιστούς χριστιανούς ως υποτακτικούς της εκκλησιαστικής ιεραρχίας και αδιάφορους για τα εγκόσμια, αφοσιωμένοι μόνο στα θεία. Ο Παύλος δεν ήθελε χριστιανούς που καρτερικά και χωρίς αντίσταση ή αγώνα υπομένουν τα πάντα με την ελπίδα της λύτρωσης από το Χριστό. Όπως πολύ αργότερα τους θέλει η δεσποτοκρατία, η οποία εμφάνισε σκόπιμα και ψευδώς του πρώτους χριστιανούς ως αθώα πρόβατα επί σφαγή. Ο Παύλος ήθελε μάχιμους επαναστάτες χριστιανούς, αντάξιους του Χριστού».
.
Απαντηση του Δημήτρη Καζάκη, αναγκαία σε καθέναν που υποστηρίζει τον χριστιανισμό.
 Δείτε την προσωπική σελίδα του  http://dimitriskazakis.blogspot.gr/
 για περισσότερη κ βαθειά μόρφωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλήθεια, έχει παραδοθεί ο λαός μας;
Το ερώτημα μπορούν να το επαναλαμβάνουν μόνο όσοι δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε. Κανένας λαός δεν παραδίδεται ποτέ. Συντρίβεται, διαλύεται, αποσυντίθεται, διχάζεται, οπισθοδρομεί πηγαίνοντας ίσως και αιώνες πίσω στην ιστορία του, αλλά δεν παραδίδεται. Ότι πλήγματα και να καταφέρουν σ’ έναν λαό οι εχθροί του – εγχώριοι και οικουμενικοί – το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν τη θέλησή του για επιβίωση και να αναγεννούν την αντίσταση και τον αγώνα του με διαφορετικούς κάθε φορά ιστορικούς όρους. Αυτό λέει η ιστορία.
Και μόνο οι λαοί που αναδεικνύουν την κατάλληλη ηγεσία, διαθέτουν την κατάλληλη οργάνωση που εξασφαλίζει την ενότητα στις τάξεις και τις γραμμές τους με ξεκάθαρο σκοπό τη διεκδίκηση της δικής τους ελευθερίας και αυτοδιάθεσης, κατακτούν τη θέση τους στο ιστορικό προσκήνιο. Όλοι οι άλλοι είναι καταδικασμένοι σ’ ένα σισύφειο κυνηγητό της δικής τους αυθυπαρξίας, που είναι καταδικασμένη να παραμένει ένα όνειρο απατηλό και άπιαστο όσο ταυτίζεται με θρησκευτικές, ή φυλετικές καθαρότητες.
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_27.html#more




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευτεριά στον Σαλάχ Χαμούρι
Ο Γαλλο-παλαιστίνιος πρώην κρατούμενος και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων φυλακισμένων Σαλάχ Χαμουρί απήχθη για άλλη μια φορά από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πριν την αυγή της Τετάρτης, 23ης Αυγούστου.
Η σύζυγός του Έλσα Λεφόρ ανήρτησε στο Facebook ότι πολυάριθμες δυνάμεις κατοχής ήρθαν στο σπίτι τους και τον απήγαγαν ενώ κοιμόταν, χωρίς να δώσουν καμία αιτιολογία για τη σύλληψη. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με κάποιον.
Η ίδια η Λεφόρ, καθώς και το μικρό παιδί τους, είχαν στερηθεί τη δυνατότητα εισόδου στην Παλαιστίνη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες θέλουν να αποκλείσουν την οικογένεια του Χαμουρί από την Ιερουσαλήμ. Ο Σαλάχ Χαμουρί έχει μιλήσει ευρύτατα διεθνώς για τις εμπειρίες των Παλαιστίνιων κρατούμενων. Νωρίτερα μέσα στο 2017 επισκέφθηκε πανεπιστήμια και κοινότητες σε όλο το Βέλγιο, στο πλαίσιο της εβδομάδας “Ισραηλινού Απαρτχάιντ”.
Ως φοιτητής νομικής και νομικός συμπαραστάτης στην Ένωση για την Υποστήριξη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Φυλακισμένων “Ανταμίρ”, εξακολουθεί να δρά καθημερινά υπέρ των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των Παλαιστίνιων κρατούμενων και του παλαιστινιακού λαού εν γένει.
Ο Σαλάχ Χαμουρί ελευθερώθηκε από τις φυλακές της ισραηλινής κατοχής, όπου κρατείτο από το 2005, το 2011. Κατά τη διάρκεια της φυλακισής του, υποστηρίχθηκε από έντονες διαμαρτυρίες που διοργανώθηκαν από πολλές ομάδες, κινήματα και κόμματα, στην Γαλλία και στην Παλαιστίνη, με αίτημα την απελευθέρωσή του. Από την απελευθέρωσή του και ύστερα έχει επανειλημμένα υποστεί περαιτέρω διώξεις και παραβιάσεις των δικαιωμάτων του – καθώς και της οικογένειάς του – από την ισραηλινή κατοχή.
Μετά την απελευθέρωσή του, δέχτηκε θερμό καλωσόρισμα από υποστηρικτές σε όλον τον κόσμο, ιδιαίτερα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Έχει υπάρξει βασικός ομιλητής στη Γιορτή της Ουμανιτέ, το ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνει το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, καθώς και το θέμα της κινηματογραφικής ταινίας “Η υπόθεση Σαλάχ Χαμουρί”, που επικεντρώνεται στην αντιμετώπισή της υπόθεσής του από την επίσημη γαλλική πλευρά.
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Κρατούμενους “Σαμιντούν” απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Σαλάχ Χαμουρί και όλων των Παλαιστίνιων κρατούμενων. Συμβάλλουμε στο κάλεσμα απέναντι στο γαλλικό κράτος, ζητώντας να προστατέψει τα δικαιώματα του πολίτη του και να λάβει δράση για την ελευθερία του Σαλάχ Χαμουρί.
Ο Χαμουρί αντιπροσωπεύει διεθνώς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και των Παλαιστίνιων κρατούμενων για ελευθερία. Από τις φυλακές και τα δικαστήρια της κατοχής, μέχρι τις πόλεις της Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στη Βραζιλία, έχει υπάρξει μια σταθερή και ξεκάθαρη φωνή ενάντια στην καταπίεση και υπέρ της απελευθέρωσης.
Λευτεριά στο Σαλάχ Χαμουρί!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θαυματουργό» φάρμακο τα σκοτώνει όλα
1 Σεπτεμβρίου 2017
Οι ζημιές που παρατηρήθηκαν στις καλλιέργειες, στο Αρκάνσας και όλες τις μεσοδυτικές πολιτείες είναι ανυπολόγιστες. Ο Clay Mayes, αγρότης στην περιοχή, επισκεπτόμενος τις καλλιέργειές του διαπιστώνει το μέγεθος της καταστροφής και μονολογεί: «Αυτό είναι μια τρέλα, αν συνεχιστεί όλα θα είναι νεκρά».
Η νέα μεγάλη κρίση στην αμερικανική γεωργία ονομάζεται Dicamba. Είναι το νέο ζιζανιοκτόνο που θα έδινε οριστική λύση και θα έλυνε για πάντα τα προβλήματα των ζιζανίων. Αντ’ αυτού κατέστρεψε εκατομμύρια στρέμματα σόγιας και άλλων ειδών, κάνοντας τους ανθρώπους να μιλάνε για την μεγαλύτερη «ανθρωπογενή καταστροφή» όλων των εποχών.
Οι υποστηρικτές των αγροτών ισχυρίζονται πως το Dicamba εγκρίθηκε από τις αρχές χωρίς επαρκή στοιχεία και δοκιμές. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι κατασκευαστές Monsanto και BASF απαντούν πως όλα λειτούργησαν βάση νόμων και οδηγιών εγκεκριμένων από το Κογκρέσο.
Οι αντιπαραθέσεις αυτές δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα της τεράστιας καταστροφής, όμως έχουν προκληθεί χιλιάδες αγωγές, κρατικές και ομοσπονδιακές έρευνες, με το επιχείρημα πως ουσιαστικά οι «αγρότες εκτελέστηκαν δια τυφεκισμού». «Πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι», δήλωσε ο David Mortensen, ερευνητής ζιζανιοκτόνων στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας.

https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/09/01/%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CE%BB/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



καποιος σχολιαζει σε ενα ποστ που αναφερεται σε ενα καινουργιο φαρμακο κατα του καρκινου,που ομως κοστιζει μισο εκατομμυριο δολαρια ..ο τυπος λεει,ε δεν πειραζει που ειναι μονο για τους πολυ πλουσιους,τι να κανουνε αυτοι,δεν φταινε που ειναι πολυ πλουσιοι ...ναι ρε σεις ,δεν φταινε οι κακομοιροι οι εκατομμυριουχοι που ειναι παμπλουτοι,οι φτωχοι ας ψοφησουνε ,αμαν πια με τους λαικιστες ..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκεντρωση διαμαρτυριας εξω από την Πολωνικη πρεσβεια
Σήμερα Σαββατο 2/9 στις 7 μ.μ. - 8 μ.μ
Πρεσβεία της Πολωνίας (Χρυσανθέμων 22, Ψυχικό)
Τον Φασισμό τον Τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός
Με αφορμή την επέτειο έναρξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και με αιτία την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας και τη προσπάθεια ταύτισης Ναζισμού και Κομμουνισμού από την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α (Συνέδριο Εσθονίας, γκρέμισμα των Μνημείων του Κόκκινου Στρατού στη Πολωνία, κ.α.), διοργανώνεται συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, έξω από την Πολωνική Πρεσβεία, το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου στις 19.00




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 2 Σεπτέμβρη του 1944, έναν περίπου μήνα πριν την απελευθέρωση της Αθήνας, το ΕΑΜ προσχώρησε στην κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» του Γ. Παπανδρέου. Ο Αλ. Σβώλος, που ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης των βουνών ορκίστηκε υπουργός Οικονομικών. Ο Αγγ. Αγγελόπουλος ορκίστηκε υφυπουργός Οικονομικών. Ο Γ. Ζέβγος υπουργός Γεωργίας, ο Μ. Πορφυρογένης υπουργός Εργασίας, ο Ηλ. Τσιριμώκος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και ο Ν. Ασκούτσης υπουργός Δημοσίων Εργων. Την ίδια μέρα ο αρχιστράτηγος των συμμαχικών δυνάμεων της Μεσογείου στρατηγός Ουίλσον διόρισε τον Σκόμπι διοικητή των χερσαίων δυνάμεων στην Ελλάδα και τον Αμερικάνο στρατηγό Πέρσι Σάντλερ, αναπληρωτή διοικητή για τη βοήθεια και τις επανορθώσεις.
Στις 4 Σεπτέμβρη έγινε το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των ΕΑΜιτών υπουργών και αποφασίστηκε ομόφωνα να απευθύνει η κυβέρνηση διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφερόταν(1): «Αναγγέλλοντες προς τον ελληνικόν λαόν την πραγματοποίησιν της κυβερνήσεως της πλήρους Εθνικής Ενώσεως είμεθα βέβαιοι ότι μεταδίδομεν χαρμόσυνον είδησιν, διότι αποτελεί αύτη πάγκοινον πόθον του ελληνικού λαού. Πολιτικόν Πρόγραμμα της Κυβερνήσεως αποτελεί το Εθνικόν Συμβόλαιον του Λιβάνου». Χωρίς αμφιβολία η όλη εξέλιξη συνιστούσε μια πολύ σοβαρή υποχώρηση του ΕΑΜ έναντι του αστικού κόσμου, που δεν είχε κάνει το παραμικρό για την απελευθέρωση της χώρας, αλλά και έναντι της Μ. Βρετανίας που κατάφερνε για άλλη μια φορά να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά της σχέδια, βάζοντας σοβαρή παρακαταθήκη για τον έλεγχο των μεταπολεμικών κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Σχολιο.-   Το κείμενο είναι γενικα σωστό, αλλά παραλείπει μια σημαντική παράμετρο: την έλευση της σοβιετικής αποστολής υπο τον Ποπώφ στα Πετριλια λίγες ημέρες πριν την "στροφή" του Σιάντου στις 27/7. Είναι πλεον γνωστό ότι η Σ.Ενωση πίεσε το ΚΚΕ να μπεί στην κυβέρνηση Παπανδρέου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση από το CP Συρίας (Unified), 30.08.2017 [Ar]
Το Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, καταδικάζει και εκφράζει τη λύπη του για το βάναυσο έγκλημα στην επαρχία της Ντέιρ Εζόρ
Έκκληση προς την παγκόσμια κοινή γνώμη
Οι τρομοκρατικές ομάδες που έχουν ακόμη υπό τον έλεγχό τους ορισμένες περιοχές στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, διέπραξαν μια αιματηρή σφαγή κατά 1018 Σύριων πολιτών του πληθυσμού της επαρχίας αυτής, όπου τους μετέφεραν σε ένα σχολείο στις παρυφές της πόλης και τους πυροβόλησαν εξοντώνοντας τους.
Οι τρομοκρατικές συμμορίες διέπραξαν αυτή την φρικιαστική σφαγή μετά τις ήττες που υπέστη από τα χέρια του συριακού στρατού. Αυτό το ειδεχθές έγκλημα δεν θα συνέβαινε, αν η παγκόσμια κοινή γνώμη από την αρχή είχε ξεσηκωθεί κατά την τρομοκρατίας και των τρομοκρατών που ακολουθούν αυτές τις εγκληματικές μεθόδους και τη βαρβαρότητα που δεν έχει γνωρίσει η ανθρώπινη ιστορία ποτέ στο παρελθόν.
Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να υψώσει δημόσια φωνή κατά του συγκεκριμένου εγκλήματος και παρόμοιων εγκλημάτων και να ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις του κόσμου να υιοθετήσει σκληρή στάση ενάντια σε αυτές τις συμμορίες και σε εκείνους που στέκονται πίσω τους όπου τα εγκλήματά τους επεκτάθηκαν μέχρι να φτάσουν σε όλο τον κόσμο.
Δαμασκός: 29.08.2017
Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας Unified




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Σκάνδαλο προκάλεσε αστυνομικός στη Γιούτα ο οποίος προχώρησε σε βίαιη προσαγωγή νοσοκόμας
Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017, 06:27
Ένας αστυνομικός του Σολτ Λέικ Σίτι, της πρωτεύουσας της αμερικανικής Πολιτείας της Γιούτας (δυτικά), προκάλεσε σκάνδαλο στις ΗΠΑ διότι κακομεταχειρίστηκε μια νοσοκόμα όταν εκείνη αρνήθηκε να πάρει αίμα από έναν ασθενή που ήταν αναίσθητος και να του το παραδώσει.
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε την 26η Ιουλίου, αλλά βίντεο που το κατέγραψαν δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη, όταν η νοσοκόμα, η Άλεξ Γουόμπελς, 41 ετών, πρώην ολυμπιακή σκιέρ, έδωσε συνέντευξη Τύπου.
Οι εικόνες από τις κάμερες που ήταν ενσωματωμένες στις στολές των αστυνομικών και από τις κάμερες κινητών τηλεφώνων εργαζόμενων στο νοσοκομείο δείχνουν τη νοσοκόμα να ζητάει βοήθεια και να αφήνει κραυγές τρόμου καθώς ο αστυνομικός της όρμησε, την έσπρωξε και την προσήγαγε βίαια κατά τη διάρκεια της βάρδιας της στο πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Γιούτας. Οι εικόνες έκαναν χθες τον γύρο του διαδικτύου και μεταδόθηκαν από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας.
Ο αστυνομικός έπειτα έσυρε τη Γουόμπελς στην έξοδο του νοσοκομείου και η νοσοκόμα οδηγήθηκε και παρέμεινε για περίπου είκοσι λεπτά μέσα σε περιπολικό της αστυνομίας, πριν αφεθεί ελεύθερη κατόπιν παρέμβασης ενός στελέχους της διοίκησης του Ιατρικού Κέντρου, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ιδρύματος, τη Σουζάν Γουιντσέστερ.
Η ίδια εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δείγμα αίματος ενός ασθενούς μπορεί να παραδίδεται στην αστυνομία αν συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις: «ότι δίνει τη συναίνεσή του, ότι τελεί υπό κράτηση ή ότι υπάρχει (δικαστική) εντολή, και καμιά από τις αυτές τις προϋποθέσεις δεν εκπληρωνόταν», επομένως, συμπλήρωσε, η νοσοκόμα δεν έκανε τίποτε άλλο από το να «εφαρμόσει την πολιτική του νοσοκομείου».
«Αυτό που έγινε είναι πολύ ασυνήθιστο, όλοι έχουν υποστεί σοκ, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους μας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Η δήμαρχος του Σολτ Λέικ Σίτι αλλά και ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης ζήτησαν συγγνώμη σε μια κοινή ανακοίνωση την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα χθες.
«Αυτό το οποίο είδα είναι εντελώς απαράδεκτο (...) ζητώ προσωπικά συγγνώμη από την (νοσοκόμα Άλεξ) Γουόμπελς για αυτό που υπέστη ενώ απλά έκανε τη δουλειά της», έγραψε η δήμαρχος Τζάκι Μπισκούπσκι στην ανακοίνωση.
Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης Μάικ Μπράουν σημείωσε ότι είναι «ανάστατος» έπειτα από «όσα είδε στο βίντεο». «Ελήφθησαν άμεσα μέτρα (...) οι εικόνες από τις κάμερες σώματος εξετάζονται και έχει αρχίσει εσωτερική έρευνα», πρόσθεσε.
Με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αργότερα χθες, η νοσοκόμα διαβεβαίωσε ότι «δέχεται» τη συγγνώμη της δημάρχου και του επικεφαλής της αστυνομίας και πρόσθεσε πως θέλει να «συνεργαστεί μαζί τους» προκειμένου να υπάρξει «καλύτερος διάλογος».
Ο αστυνομικός ο οποίος προχώρησε στη βίαιη προσαγωγή της νοσοκόμας «τέθηκε σε διαθεσιμότητα», ενώ οι πρακτικές όσον αφορά τη λήψη δειγμάτων αίματος υπόπτων αναθεωρούνται, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο εισαγγελέας της Κομητείας του Σολτ Λέικ ανέφερε μέσω Facebook ότι ζήτησε να διεξαχθεί ποινική έρευνα για τις ενέργειες του αστυνομικού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Παρατείνεται ο τρίτος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών κυβέρνησης-ELN στο Κίτο
 Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017, 08:17
Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) αποφάσισαν να παρατείνουν ως και σήμερα Σάββατο τον τρίτο κύκλο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που διεξάγουν, καθώς προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για την κήρυξη μιας προσωρινής, αμοιβαίας εκεχειρίας πριν από την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στη χώρα, την επόμενη εβδομάδα.
«Ο τρίτος κύκλος του διαλόγου μεταξύ της @EquipoPazGob (σ.σ. των διαπραγματευτών της κυβέρνησης) και της @ELN_Paz (σ.σ. των διαπραγματευτών των ανταρτών) θα παραταθεί ως το Σάββατο 2α Σεπτεμβρίου», ανέφερε σε μια ανάρτησή της στο Twitter η κυβερνητική αποστολή, χωρίς να εξηγήσει τον λόγο γι' αυτό.
Η αντιπροσωπεία του ELN, της τελευταίας οργάνωσης ανταρτών η δράση της οποίας συνεχίζεται στην Κολομβία, δεν έκανε κάποιο σχόλιο.
Η αποπεράτωση του τρίτου γύρου των διαπραγματεύσεων, οι οποίες διεξάγονται στο Κίτο, την πρωτεύουσα του γειτονικού Ισημερινού, προβλεπόταν για χθες.
Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι είναι «αποφασισμένοι» να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την κήρυξη προσωρινής, αμοιβαίας εκεχειρίας πριν από την επίσκεψη του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στην Κολομβία την επόμενη εβδομάδα (6η-10η Σεπτεμβρίου).
Η παράταση των συνομιλιών γνωστοποιήθηκε την επομένη μιας επίθεσης εναντίον σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού που έπλεε σε ποτάμι, την ευθύνη για την οποία το επιτελείο επέρριψε στον ELN. Ένας στρατιωτικός αγνοείται μετά την επίθεση, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.
Την Τετάρτη η κυβέρνηση επέρριψε επίσης στους μαχητές του ELN την ευθύνη για μια άλλη επίθεση, στην Αράουκα, με στόχο έναν από τους σημαντικότερους πετρελαιαγωγούς της Κολομβίας, η οποία προκάλεσε διαρροή καυσίμων, τη μόλυνση υδάτινων πόρων και την αναστολή της άντλησης αργού.
Οι επιθέσεις αυτές, για τις οποίες ο ELN δεν ανέλαβε την ευθύνη, υπάρχει ενδεχόμενο να θέσουν σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται από τον Φεβρουάριο.
Ο ELN, ο οποίος διαθέτει περίπου 1.500 αντάρτες σύμφωνα με την Μπογοτά, είναι η μοναδική οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τη δράση της στην Κολομβία, μετά την υπογραφή τον Νοέμβριο της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Το κλείσιμο των ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ υπονομεύει τη συνεργασία των δύο χωρών
 Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017, 23:06
Το κλείσιμο των ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υπονομεύει την προοπτική μιας διμερούς συνεργασίας δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, διαμηνύοντας ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα.
Την Πέμπτη, η Ουάσιγκτον ζήτησε το κλείσιμο ως αύριο Σάββατο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και των εμπορικών αποστολών της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη.
«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας αναφορικά με τις ενέργειες της Ουάσινγκτον, οι οποίες αγνοούν το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με τις διπλωματικές πρακτικές, διατηρούμε το δικαίωμα αντίδρασης. Αυτή δεν είναι επιλογή μας. Μας επιβλήθηκε», τόνισε η Ζαχάροβα.
Η Μόσχα κατήγγειλε την κλιμάκωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις και έχει ήδη ξεκινήσει την εκκένωση των εγκαταστάσεων.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιχειρούν με τέτοιες προκλητικές ενέργειες να επιδεινώσουν τις συνθήκες που διεξάγεται ο εύθραυστος διμερής διάλογος, υπονομεύοντας τις πιθανότητες συνεργασίας, όπως στην επίλυση επειγόντων διεθνών προβλημάτων», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αστυνομικός στις ΗΠΑ αποπέμφθηκε για τη φράση «εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους»
Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017, 16:22
Αστυνομικός στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο οποίος απειλείτο με απόλυση αφού βιντεοσκοπήθηκε να κάνει ρατσιστικά σχόλια, ανακοίνωσε ότι παίρνει τη σύνταξή του, έκανε γνωστό η τοπική αστυνομία.
Βίντεο έδειχνε τον αστυνομικό Γκρεγκ Άμποτ να δηλώνει σε γυναίκα που καθόταν φοβισμένη μέσα σε σταματημένο όχημα ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί επειδή «εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους».
Παρόλο που της είχε δώσει την άδεια να πιάσει το κινητό τηλέφωνό της, η γυναίκα του εξηγούσε ότι φοβόταν να κουνήσει τα χέρια της για να το πιάσει επειδή είχε δει «πάρα πολλά βίντεο με αστυνομικούς».
«Μα δεν είστε μαύρη», της απαντά ο Άμποτ στο βίντεο το οποίο τραβήχθηκε τον Ιούλιο 2016 από την κάμερά του, «θυμηθείτε, εμείς δεν σκοτώνουμε παρά τους μαύρους».
Το βίντεο, η ημερομηνία του οποίου συμπίπτει με μια περίοδο ρατσιστικών εντάσεων κυρίως μετά τον θάνατο του Φιλάντο Καστίλε, μαύρου που σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του από την αστυνομία μπροστά στα μάτια της συντρόφου του, δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος είχε διατυπώσει αίτημα να ανοίξουν αρχεία.
Ο Μάικ Ρέτζιστερ, υπεύθυνος της αστυνομίας της κομητείας Κομπ κοντά στην Ατλάντα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο αστυνομικός θα απομακρυνθεί από τη δύναμη της αστυνομίας επειδή «δεν υπάρχει χώρος γι' αυτού του είδους τα σχόλια κατά την επιβολή του νόμου». Ο υπεύθυνος χαρακτήρισε «ασυγχώρητα και ανάρμοστα» τα λόγια του αστυνομικού.
Η εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution αναφέρει ότι παραλλήλως ο αστυνομικός Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους ανωτέρους του ότι παίρνει τη σύνταξή του έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια υπηρεσίας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όσοι ειμαστε από Λευκάδα ξέρουμε ότι το μαγαζί που έγινε το περιστατικό όπου ο ιδιοκτήτης πέταξε το μείγμα από τις κρέπες στο κεφάλι των ελεγκτών - εφοριακων δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις κατι και να μην σου κόψουν απόδειξη
Επειδή το συγκεκριμένο μαγαζί είναι self service πολλές φορές ο πελάτης δεν πέρνει την απόδειξη η οποία απόδειξη μένει πάνω στον πάγκο
Οι ελεγκτές το ήξεραν αυτό και παρακολουθούσαν για ώρα το μαγαζί και την στιγμή που στο μαγαζί είχε πολύ κόσμο έκαναν ντου και βρήκαν 7 κομμένες αποδείξεις πάνω στον πάγκο που είναι το ταμείο
Όταν ο ιδιοκτήτης τους είπε ότι αυτές οι 7 αποδείξεις είναι από τα 7 τραπέζια που δεν έχουν αποδειξη και μπορούν να πάνε να ρωτήσουν τους πελάτες οι ελεγκτές με τσαμπουκα απάντησαν δεν μας ενδιαφέρει από την στιγμή που τα τραπέζια δεν έχουν αποδειξη θα βεβαιώσουμε παράβαση
Σχολιο.-  Και καλά έκανε λοιπόν ο ιδιοκτήτης και τους πέταξε το μείγμα. Κανονικά έπρεπε να τους πετάξει και κανένα μίξερ στο κεφάλι!
Σχολιο.- Απορώ, γιατί οι Έλληνες συνεχίζουν να επενδύουν τα χρήματα τους , καταθέτουν ...τον προσωπικό τους κόπο,σε ένα κράτος που δεν σέβεται... τίποτα! Λυπάμαι!
Σχολιο.- Καλα τους εκανε..μαζι του ειμαστε....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Σαν σήμερα, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944, ταγματασφαλίτες και ναζί σκότωσαν 149 ανθρώπους στο Χορτιάτη, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Παρουσιάζετε  ένα κομματι από τη συγκλονιστική μαρτυρία της Ελένης Νανακούδη, που κατάφερε να επιβιώσει από τη σφαγή και μίλησε στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα. Αποσπάσματα της συνέντευξης προβλήθηκαν στην εκπομπή του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα με τίτλο «η Ελλάδα του Χίτλερ».

Απόσπασμα από τη μαρτυρία της 10χρονης –τότε- Ελένης Νανακούδη.
«…Μας οδήγησαν μέσα στο φούρνο… έρχεται μετά ένας ταγματασφαλίτης και στήνει ένα οπλοπολυβόλο στην πόρτα.
Άρχισε να πυροβολεί επάνω μας και να μας βρίζει με χυδαία λόγια… Έριξε μετά μια εμπρηστική σκόνη και ξερά χόρτα για να καούμε καλύτερα… Γύρισα και είδα τη Μαρίκα του Θεοφάνη με τα μυαλά πεταγμένα από σφαίρα.
Η μάνα μου σκοτωμένη, αλλά και η αδελφή μου, που η σφαίρα τη βρήκε στο κεφάλι, βγήκε και σφηνώθηκε στην αριστερή μου παλάμη. Δύο σφαίρες με είχανε βρει και στα δύο μου γόνατα. Αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα ακόμη… τότε είδα ζωντανή τη Σοφία, του Παναγιώτη του Αγγελινούδη τη γυναίκα, με το μωρό στην αγκαλιά να κατεβαίνει τη σκάλα. Πήγα κοντά της, πιάστηκα από τη φούστα της και κατεβήκαμε μαζί. Ο φούρνος καιγότανε από παντού… Κάτω ήταν όλες σκοτωμένες κα πατούσαμε στα πτώματα. Είχαμε βουτηχτεί στο αίμα! Ακόμη δεν είχα πάρει είδηση ότι είχα τραυματισθεί στα δύο πόδια και στο χέρι.
Ο τρόμος γύρω δεν με άφηνε να σκεφτώ τίποτα. Δεν προλάβαμε να κατεβούμε κάτω και εμφανίστηκε στην εξώπορτα ένας ταγματασφαλίτης και με μαχαίρι έκοψε το λαιμό της Σοφίας. Εγώ ήμουνα πίσω της και έτσι χωρίς να με πάρει είδηση τρύπωσα κάτω από έναν πάγκο… Σε λίγο βγήκα έξω, η φωτιά έκαιγε τα πάντα. Εκεί είδα καμιά δεκαριά σκοτωμένους.
Έπεσα επάνω τους. Εκεί ήταν και η Τερψιχόρη, η γυναίκα του Γρηγόρη του Λασκαρίδη σκοτωμένη και θήλαζε το παιδί της!
Το αίμα της πεταγότανε σαν βρύση και με έλουζε ολόκληρη. Το μωρό βύζαινε και έκλεγε μαζί. Όμως δεν τολμούσα να το ησυχάσω. Έπρεπε να κάνω κι εγώ την σκοτωμένη, Σε λίγο ήρθανε 3-4 ταγματασφαλίτες και γελάγανε με το μωρό που βύζαινε και έκλαιγε. Εγώ μπρούμυτα. Μου ρίχνουνε μια κλωτσιά στα πλευρά να δουν αν ζούσα. Εγώ τσιμουδιά… Μπορεί στη στοίβα να ήταν και άλλοι ζωντανοί που να κάνανε το ίδιο με εμένα. Δεν ξέρω...".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι δυνάμεις μας δεν επαρκούν υπάρχουν όμως στις κατεχόμενες χώρες πρόθυμοι για την εξουσία!"
Αδόλφος Χίτλερ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χο Τσι Μινχ: " Το μόνο μου επιχείρημα ήταν το εξής: «Εάν δεν καταδικάζεται την αποικιοκρατία, εάν δεν είστε αλληλέγγυοι με τους αποικιοκρατούμενους λαούς, τι είδους επανάσταση θέλετε λοιπόν;»
Ήταν πρώτα ο πατριωτισμός κι όχι ακόμη ο κομμουνισμός που μ’ έκανε να έχω εμπιστοσύνη στον Λένιν και στην Τρίτη Διεθνή."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρέθυμνο, 2/9/2017-τα νέα από το μέτωπο σήμερα το πρωί...
50 άντρες των ΜΑΤ, άλλοι τόσοι κάτοικοι αυτής της πόλης, 2 σπασμένα αυτοκίνητα, ένα σπασμένο μαγαζί, καμμένα τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ της πόλης, ένας ξυλοδαρμένος αλλά κονιόρδος εκπρόσωπος της εισπρακτικής εταιρείας των αδερφών Σιούφα, ένα Αμερικάνικο fund, μία σύλληψη συμπολίτη μας και μια πόλη στον καναπέ της κατάθλιψης.
Τους έχω ικανούς να ζητάνε κι αποζημίωση απ τον άνθρωπο που του παίρνουν το μαγαζάκι στο Ρέθυμνο για την τζαμαρία που έσπασαν οι εκπρόσωποι των funds, αφού δεν μπόρεσαν να ξεκλειδώσουν!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017
Oswando Ramos (PCV): H Μπολιβαριανή διαδικασία σε νέο στάδιο
Ο Oswando Ramos είναι Εθνικός Γραμματέας Ιδεολογικής
 Μόρφωσης  του K.Κ Βενεζουέλας (PCV)
"Αυτή η εγκληματική συμπεριφορά της φασιστικής δεξιάς έχει να κάνει με την αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει ο ιμπεριαλισμός – ειδικότερα ο βορειοαμερικάνικος - για να ανακτήσει τον πολιτικό έλεγχο στην λατινοαμερικάνικη ήπειρό μας και να πάρει πίσω τις κατακτήσεις στη διαδικασία εθνικής απελευθέρωσης των λαών. Γι αυτό αυτή η σύγκρουση έχει ξεκάθαρο διεθνή και πατριωτικό χαρακτήρα.
Η αύξηση των σχεδίων πραξικοπήματος - που γεννιούνται και υποστηρίζονται από το εξωτερικό – προβλέπει, αν είναι απαραίτητο, την άμεση στρατιωτική δράση του ιμπεριαλισμού, προς όφελος της μεγάλης αστικής τάξης και ενάντια στα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Επομένως και αυτή η αντιπαράθεση αποκτά επίσης ένα καθορισμένο ταξικό χαρακτήρα.
Για όλα αυτά, είναι απαραίτητη η πιο ευρεία πατριωτική και αντιιμπεριαλιστική ενότητα, ιδιαίτερα των επαναστατών, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Καθώς επίσης και η υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων που έχουμε επιτύχει ιστορικά, αλλά και μέσα στην μπολιβαριανή διαδικασία και στις συγκεκριμένες εκφράσεις της προόδου της ενοποίησης των λαών στον αγώνα για ανεξαρτησία και κυρίαρχη ανάπτυξη".

του Oswando Ramos
Πηγή: http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/09/oswando-ramos-pcv-h.html?spref=fb

Η πολιτική κατάσταση της Βενεζουέλας έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης. όχι γιατί το θέλησαν οι ηγεμονικές δυνάμεις μέσα στην Μπολιβαριανή διαδικασία, αλλά γιατί τα σχέδια πραξικοπήματος – τα οποία υφίστανται από την αρχή της διαδικασίας – έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες.
Αυτά τα σχέδια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πράξεις τρομοκρατικής βίας μέσω μισθοφορικών και φασιστικών ομάδων, απέτυχαν στους στόχους που έθεσε ο ιμπεριαλισμός και υλοποιήθηκαν με την συμμετοχή των λακέδων της αντιπατριωτικής δεξιάς που η πλειοψηφία της συνενώνεται στη ΜUD (Τράπεζα Δημοκρατικής Ενότητας).
Μέσω του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Νότιας Διοίκησης (του στρατού των ΗΠΑ) σχεδιάζονται και διευθύνονται αυτά τα σχέδια, επιδιώκοντας την αναπαραγωγή αποσταθεροποιητικών σεναρίων που εφαρμόστηκαν με επιτυχία σε άλλες χώρες.
Ο λαός της Βενεζουέλας έχει δει και υποστεί την χρησιμοποίηση των πιο διαφορετικών μορφών πραξικοπηματικών ενεργειών , σε επικοινωνιακό, ψυχολογικό, οικονομικό, θεσμικό και διεθνές επίπεδο, επιτυγχάνοντας προόδους με την εφαρμογή κάθε μίας από αυτές.
Έχουν επιβάλει ως κυρίαρχη άποψη ότι δεν υπάρχει στη Βενεζουέλα γεωγραφικός χώρος χωρίς διαδηλώσεις και ότι ο λαός συμμετέχει σε αυτές, όταν στην πραγματικότητα μειώνονται καθημερινά οι τομείς που τους υποστηρίζουν, αφού και οι δικοί τους οπαδοί είναι υπό πολιορκία, “πληρώνουν (και αυτοί) το μάρμαρο” και υποφέρουν από τις δολοφονικές και τρομοκρατικές τους επιθέσεις.
Πολιτική Αντίληψη και σαφήνεια
Τα τρομοκρατικά τμήματα της MUD, αλλά και οι εκτός της MUD που δρουν από κοινού, κατηύθυναν τις επιθέσεις τους ευθέως στο θεσμικό μέτωπο, επιδιώκοντας την κατάρρευση του μηχανισμού διακυβέρνησης και της ικανότητας αντίδρασης της Κυβέρνησης, για να αποδυναμώσουν και να σπάσουν το ηθικό του μπολιβαριάνικου λαού.
Δεδομένου ότι δεν έχουν επαρκή λαϊκή υποστήριξη, επέλεξαν να πιέσουν στην οικονομία, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης και μεταφοράς τροφίμων, προκειμένου να οξύνουν την έλλειψη τροφίμων και την αύξηση των τιμών, με στόχο να υποκινήσουν την συμμετοχή στις λεηλασίες , που αυτοί προκαλούν πολλές φορές, σε σιδηροπωλεία, καταστήματα αλκοολούχων ποτών και άλλων εγκαταστάσεων που δεν έχουν καμία σχέση με την προμήθεια τροφίμων.
Αφιερώνονται σε πολύωρες επιχειρήσεις πολιορκίας του πληθυσμού εξαπολύοντας μισθοφορικές ομάδες που άφηναν πίσω τους νεκρούς, τραυματίες, καταστροφές και λεηλασίες, φωτιές και τρόμο, με εικόνες που χτυπάνε και τρομοκρατούν το ατομικό και συλλογικό θυμικό του λαού της Βενεζουέλας και της διεθνούς κοινής γνώμης.
Αυτή η εγκληματική συμπεριφορά της φασιστικής δεξιάς έχει να κάνει με την αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει ο ιμπεριαλισμός – ειδικότερα ο βορειοαμερικάνικος - για να ανακτήσει τον πολιτικό έλεγχο στην λατινοαμερικάνικη ήπειρό μας και να πάρει πίσω τις κατακτήσεις στη διαδικασία εθνικής απελευθέρωσης των λαών. Γι αυτό αυτή η σύγκρουση έχει ξεκάθαρο διεθνή και πατριωτικό χαρακτήρα.
Η αύξηση των σχεδίων πραξικοπήματος - που γεννιούνται και υποστηρίζονται από το εξωτερικό – προβλέπει, αν είναι απαραίτητο, την άμεση στρατιωτική δράση του ιμπεριαλισμού, προς όφελος της μεγάλης αστικής τάξης και ενάντια στα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Επομένως και αυτή η αντιπαράθεση αποκτά επίσης ένα καθορισμένο ταξικό χαρακτήρα.
Για όλα αυτά, είναι απαραίτητη η πιο ευρεία πατριωτική και αντιιμπεριαλιστική ενότητα, ιδιαίτερα των επαναστατών, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Καθώς επίσης και η υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων που έχουμε επιτύχει ιστορικά, αλλά και μέσα στην μπολιβαριανή διαδικασία και στις συγκεκριμένες εκφράσεις της προόδου της ενοποίησης των λαών στον αγώνα για ανεξαρτησία και κυρίαρχη ανάπτυξη.
Επιπλέον, στα πλαίσια της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC) , είναι επίσης απαραίτητο να βαθύνει η πάλη ενάντια στον ταξικό εχθρό, έχοντας καθαρό ότι ο συσχετισμός δυνάμεων μέσα στην Συντακτική Συνέλευση – από μόνος του- δεν είναι ευνοϊκός για την επαναστατική εμβάθυνση της μπολιβαριανής διαδικασίας, αλλά για επιτευχθεί πρόοδος και πολιτικές πραγματικά προς όφελος των συμφερόντων του λαού, που να απαντούν στα αιτήματα και τις ανάγκες του κόσμου, απαιτείται η συνειδητή, οργανωμένη και μαχητική κινητοποίηση, με εργατική – αγροτική και λαϊκή ενότητα, που θα προωθεί επαναστατικές προγραμματικές προτάσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ασθενεις από το Διδυμοτειχο νοσηλευονται στην Τουρκια. Προσφερουν και δωρεαν πακετα υγειας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυστηριο. 40χρονος αγώνας στη Σκωτια για ένα... φέρετρο αδειανό
02.09.2017, 14:02
Αγωνίστηκε περισσότερα από 40 χρόνια για να μάθει τι συνέβη με το μωρό της που πέθανε σε ηλικία μόλις επτά ημερών και ανακάλυψε ότι στο φέρετρο δεν υπήρχε το σώμα του βρέφους.
Η 68χρονη Λυδία Ρέιντ έλαβε δικαστική απόφαση για την εκταφή του γιου της, Γκάρι, που πέθανε τον Ιούλιο του 1975 στο Βασιλικό Νοσοκομείο για Άρρωστα παιδιά του Εδιμβούργου.
Κατά την εκταφή η εγκληματολόγος – ανθρωπολόγος Σου Μπλακ βρήκε μόνο ένα καπέλο, ένα φορμάκι, έναν σταυρό και μια ετικέτα με το όνομα του Γκάρι, γραμμένο μάλιστα λανθασμένα.
Η Ρέιντ, η οποία διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην εκστρατεία της Σκωτίας να αποκαλύψει την παράνομη σύνδεση ιατρικής έρευνας με νεκρά παιδιά, είπε ότι τα νέα ήταν «καταστροφικά».
«Την ημέρα της κηδείας είπα σαφώς ότι δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό το φέρετρο. Το φέρετρο ήταν ελαφρύ. Ξέρω το βάρος ενός μωρού. Ο γιος μου δεν ήταν εκεί. Και πάλι κανείς δεν με πίστευε», δήλωσε σε βρετανικά ΜΜΕ.
«Ήθελα να κάνω λάθος. Ήθελα να με αποκαλέσουν μια ανόητη γριά. Αλλά τη στιγμή που η ανθρωπολόγος άνοιξε το φέρετρο και σήκωσε το φορμάκι, η καρδιά μου ράγισε. Δεν ήξερα τι να πω. Ξέρουν τι συνέβη με τον γιο μου. Ξέρουν πολύ καλά ότι μπορούν να τον βρουν. Ακόμα κι αν έχει γίνει καύση, θέλω να το ξέρω. Ακόμα κι αν βρίσκεται σε ένα βάζο κάπου σε ένα νοσοκομείο, θέλω να το ξέρω. Αν είναι δυνατόν, θέλω τον γιο μου πίσω. Αν δεν είναι, τότε τουλάχιστον να μου το πουν και να μου επιτρέψουν να ζήσω ήρεμα».
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Σκωτία αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι διέθεσε παρανόμως περίπου 6.000 όργανα και ιστούς σε νοσοκομεία μεταξύ 1970 και 2000, πολλά από τα οποία ανήκαν σε παιδιά.
Η Ρέιντ είχε από καιρό υποψιαστεί ότι τα όργανα του γιου της είχαν απομακρυνθεί χωρίς άδεια, αλλά ποτέ δεν βρήκε αποδείξεις. Έπεισε τη Σου Μπλακ να διεξαγάγει εξετάσεις DNA για το πτώμα και έτσι δόθηκε δικαστική εντολή για εκταφή.
Η ανθρωπολόγος είπε στο BBC: «Τελικά υπάρχει μόνο μία πιθανή λογική εξήγηση και αυτή είναι ότι το σώμα δεν είχε μπει σε αυτό το φέρετρο. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση. Δεν υπάρχουν τρίχες στο καπέλο, κόκαλα μέσα στο φέρετρο. Δεν ήταν εκεί και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».
Αν και η αστυνομία της Σκωτίας έχει ενημερωθεί, δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα κλεμμένα μωρά της δικτατορίας Φράνκο
23.02.2017, 18:00
Είναι τουλάχιστον 30.000 παιδιά, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που οι στρατιωτικές αρχές εκείνες τις δεκαετίες έκλεψαν από τους Ρεπουμπλικανούς γονείς τους
Η Λίλι ήταν 32 ετών όταν έμαθε ότι ήταν υιοθετημένη. Η άνετη ζωή που γνώρισε στο Μεξικό ήταν μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας της.
Το υπόλοιπο ήταν μια ζοφερή υπόθεση, που διαδραματίστηκε τα χρόνια της δικτατορίας του Φράνκο στην Ισπανία: μια ιστορία αρπαγής της από τους βιολογικούς της γονείς, στο όνομα της πολιτικής, της θρησκείας και του χρήματος.
Η θετή της μητέρα δεν μπορούσε να κάνει παιδιά και ο πανίσχυρος θετός παππούς της, κυβερνήτης της μεξικανικής Πολιτείας Γιουκατάν, ζήτησε τη βοήθεια του αρχιεπισκόπου της πόλης.
Εκείνος τα κανόνισε όλα με τον αρχιεπίσκοπο της Μαδρίτης, Κασιμίρο Μορσίγιο. Το 1968, ο Μορσίγιο κάλεσε το ζευγάρι στη Μαδρίτη ανακοινώνοντάς τους πως «σας έχουμε ετοιμάσει κάτι εξαιρετικό».
Δύο μήνες αργότερα τους παρέδωσε ένα κορίτσι κατάλευκο και ξανθό, «όπως ακριβώς το ήθελαν». Επιστρέφοντας στο Μεξικό το ζευγάρι δήλωσε το μωρό ως δικό του με όνομα Λίχια Γρασιέλα Σεμπάγιος Φράνκο.
Η Λίλι, όπως τη φωνάζουν οι φίλοι, έκανε πολλά ταξίδια στην Ισπανία αναζητώντας τις ρίζες της. Επειτα από χρόνια βρήκε ένα πιστοποιητικό βάπτισής της και μια καταχώριση στο ληξιαρχείο: το όνομά της είναι Μαρία Ντιάνα Ορτίς Ραμίρες, κόρη «του Ραφαέλ και της Μάρτα», χωρίς κανένα άλλο στοιχείο.
Εκτοτε δεν έχει μπορέσει να μάθει τίποτε άλλο για το ποια πραγματικά είναι. Ούτε να επιβεβαιώσει αν είναι ένα από τα «κλεμμένα παιδιά» της Ισπανίας.
Αυτό ακριβώς ζητά και η Διεθνής Αμνηστία, που προσέφυγε στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Μεξικού για να διερευνήσει «μια υπόθεση που θα μπορούσε να συνιστά καταναγκαστική εξαφάνιση, έγκλημα του διεθνούς δικαίου και κατά της ανθρωπότητας, που διαπράχθηκε στην Ισπανία επί του εμφυλίου και της δικτατορίας του Φράνκο».
Εμπόριο βρεφών
Είναι τουλάχιστον 30.000 παιδιά, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που οι στρατιωτικές αρχές εκείνες τις δεκαετίες έκλεψαν από τους Ρεπουμπλικανούς γονείς τους, οι οποίοι είτε ήταν στις φυλακές είτε είχαν εκτελεστεί.
Ηταν μια συστηματική πρακτική που εφάρμοσαν ισπανικά νοσοκομεία σε συνενοχή με στρατιωτικούς και θρησκευτικούς κύκλους για «να εξαφανίσουν τα κόκκινα γονίδια» από τα παιδιά των ηττημένων του εμφυλίου.
Με τα χρόνια η πρακτική αυτή μετεξελίχθηκε σε ένα κερδοφόρο εμπόριο βρεφών, με θύματα συνήθως φτωχές ανύπαντρες μητέρες.
«Φαντάζομαι ότι η δική μου περίπτωση είναι η δεύτερη. Οι θετοί μου γονείς είχαν χρήματα, πολιτική εξουσία, επαφές, επιρροή», λέει η Ντιάνα, όπως θέλει πια να τη φωνάζουν.
«Οι υπογραφές στα έγγραφα που συγκέντρωσα, μιας μοναχής, ενός δικηγόρου και του ιερέα του Opus Dei που με βάφτισε, απαντώνται σε πολλές περιπτώσεις κλοπής παιδιών που έχουν καταγγελθεί. Αλλά οι ισπανικές αρχές θέλησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση, κατέστρεψαν έγγραφα».
«Οι σχετικές έρευνες ποτέ δεν καρποφόρησαν στην Ισπανία, γι΄ αυτό και τα περισσότερα θύματα έχουν υποχρεωθεί να αναζητήσουν δικαιοσύνη σε άλλες χώρες», λέει η Διεθνής Αμνηστία, σημειώνοντας πως καμία από τις 2.083 καταγγελίες που έχουν κατατεθεί δεν έχει εκδικαστεί.
«Αυτός ο αγώνας είναι για να πάψει η ατιμωρησία, να αποδοθεί δικαιοσύνη σ' όλους όσοι υπέφεραν όπως εγώ», λέει η Ντιάνα ελπίζοντας πως οι μεξικανικές αρχές θα τη βοηθήσουν να γνωρίσει την ιστορία της, «να ξανασυναντήσω τον εαυτό μου ενώνοντας τη Λίλι με την Ντιάνα».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όλοι οι λευκοί είναι ρατσιστές», είπε και απολύθηκε
02.09.2017, 15:25
Την πόρτα της εξόδου από τη L' Oreal είδε η Munroe Bergdorf επειδή ανήρτησε στο facebook «ρατσιστικά» σχόλια σε βάρος λευκών.
Tο διεμφυλικό μοντέλο, που θα ήταν ένα από τα πρόσωπα της γαλλικής εταιρίας σε διαφημιστική καμπάνια καλλυντικών με θέμα τη διαφορετικότητα,  έγραψε ότι «όλοι οι λευκοί άνθρωποι» είναι ρατσιστές, με τη γνωστή εταιρία καλλυντικών να απαντάει ότι τέτοιου είδους σχόλια «έρχονται σε αντίθεση» με τις αξίες της και γι' αυτό παύει τη συνεργασία μαζί της.
Η 29χρονη σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «απλά να ξέρετε ότι με το να με αποδομείτε, αποδεικνύετε ότι όλα όσα είπα είναι αλήθεια» και λίγο αργότερα επανήλθε γράφοντας:
«Ειλικρινά, δεν έχω την ενέργεια για να μιλήσω άλλο για τη ρατσιστική βία των λευκών. Ναι, όλων των λευκών. Γιατί οι περισσότεροι από εσάς δεν συνειδητοποιούν ή αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι η ύπαρξη, το προνόμιο και η επιτυχία σας ως φυλή είναι χτισμένη στην πλάτη, το αίμα και τον θάνατο έγχρωμων ανθρώπων. Όλη η ύπαρξή σας είναι γεμάτη ρατσισμό».
Σύμφωνα με την Bergdorf, οι παρατηρήσεις της έγιναν σε «απάντηση» της αιματηρής επίθεσης στο Σάρλοτσβιλ, όπου νεοναζιστές συγκρούστηκαν με αντιφασίστες, με αποτέλεσμα τη δολοφονία της 32χρονης αντιφασίστριας Χέδερ Χέγερ.
Προσπάθησε, δε, να αποσαφηνίσει τη θέση της λέγοντας: «Όταν δήλωσα ότι όλοι οι λευκοί είναι ρατσιστές, αναφερόμουν στο γεγονός ότι η δυτική κοινωνία στο σύνολό της είναι ένα σύστημα ριζωμένο στη λευκή υπεροχή- σχεδιασμένο ώστε να ωφελεί, να δίνει πλεονέκτημα και να προστατεύει τους λευκούς ανθρώπους πριν από οποιονδήποτε άλλον άλλης φυλής».
Ταυτόχρονα καταφέρθηκε εναντίον της εταιρίας ζητώντας από τους καταναλωτές να την μποϊκοτάρουν και εξέφρασε την απογοήτευσή της που η ομάδα που ασχολείται με την κακοποίηση πίστεψε, όπως είπε, ανακρίβειες.
Πλήθος κόσμου στηρίζει την Bergdorf καλώντας σε μποϊκοτάζ κατά της L' Oreal kai χρησιμοποιώντας στο twitter το #boycottLOreal.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολιγη από… ΕΛΒΟ θα κρατησει το δημοσιο
Ολίγη από... ΕΛΒΟ θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργος Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στους εργαζομένους της αμυντικής βιομηχανίας.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει την παραμονή τουλάχιστον του 20% της αμυντικής βιομηχανίας της Σίνδου στο Δημόσιο, ενώ θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση για την πώληση του υπόλοιπου ποσοστού σε ιδιώτη. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η διαδικασία θα θα έχει ολοκληρωθεί εντός δύο ή τριών μηνών.
Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι δύο υπουργοί δεν αποκάλυψαν το πλήρες σχέδιο για την ΕΛΒΟ, μετά την αποτυχία και του δεύτερου πλειοδοτικού διαγωνισμού, ωστόσο κατέστησαν σαφές ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης της εταιρείας, την οποία έχει αναλάβει η πολυεθνική εταιρεία οικονομικών συμβούλων, Ernst&Young.
Tο υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε απευθείας διαπραγμάτευση με όσους έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά της ΕΛΒΟ τόσο στους δύο διαγωνισμούς (η γερμανική Krauss-Maffei και η νοτιοαφρικανική Paramount) αλλά και με άλλους που δεν είχαν παρουσιαστεί στη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς φαίνεται πως μετά και τον άκαρπο δεύτερο διαγωνισμό εγκαταλείπεται ο δρόμος των διεθνών πλειοδοτικών διαγωνισμών.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι δύο υπουργοί ξεκαθάρισαν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει ένα σημαντικό ποσοστό στην ΕΛΒΟ, να προωθήσει προγράμματα ΣΔΙΤ για τη λειτουργία της και να προχωρήσει συνεργασίες με τον ελληνικό στρατό αλλά και πιθανές παραγγελίες του εξωτερικού.
Για το διάστημα των δύο ή τριών μηνών μέχρι την πώληση, οι εργαζόμενοι, σύμφωναμε την εφημερίδα, θα πληρώνονται μέσω του προγράμματος συντήρησης και ανταλλακτικών του ελληνικού στρατού, που δεν θα ξεπερνά τις 400.000 ευρώ κάθε φορά, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις με τις επιτροπές για τις παραγγελίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιαννης Χαλκιδης. Το πρωτο θυμα της χουντας/
Στελεχος της Νεολαιας Λαμπρακη των Αμπελοκηπων Θεσσαλονικης και της ΕΔΑ μελος της αντιστασιακης οργανωσης Πατριωτικο Αντιδικτατορικο Μετωπο δολοφονηθηκε τον Σεπτεμβριο του 1967 από ανδρες της Ασφαλειας Θεσσαλονικης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απληρωτοι εργαζομενοι. Αποζημιωση από την περιουσια του εργοδοτη. Για οσους εργοδοτες εχουν περιουσια και δεν πληρωνουν οι εργα ζομενοι σε διαστημα 15 ημερων θα μπορουν να διεκδικουν μερος από την περιουσια τους, ειπε η Εφη Αχτσιογλου προβαλλοντας  μια από τις ρυθμισεις του νομοσχεδιου του υπουργειου Εργασιας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΑΜ,ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΓΛΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ,ΤΑ ΔΕ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟΒΛΥΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ,ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΤΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ,ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΑΣΦΑΛΙΤΗ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ,ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ,ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ "ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ".ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΣΟΥ-ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!  ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!-



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ,ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ,ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ-ΜΙΚΡΑ ΝΑΙ.....ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αριθμοι της κατοχικης κυβερνησεις ευημερουν, αλλα οι κοινωνια μαστιζεται από ακραια φτωχεια, πεινα, λουκετα, και ανεργια, σε μεγαλο  μερος της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκεντρωση διαμαρτυριας στη Φοιτητικη Εστια του Πανεπιστημιου Πατρων από εργαζομενους και φοιτητες για την αποφαση να δοθουν σε ιδιωτες οι τομεις σιτισης καθαρισμου και φυλαξης. Προωθουν την ιδιωτικοποιηση. Υλοποιειται η αποφαση του Διοικητικου Συμβουλιου του Ιδρυματος Νεολαιας και δια βιου Μαθησης (στο οποιο ανηκουν ολες οι Εστιες της χωρας)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Πενήντα ματατζήδες προστάτευαν τον δικαστικό επιμελητή στο Ρέθυμνο! Όπως στην Ισπανία!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 2 Σεπτεμβρίου 1969 πέθανε ο Χο Τσι Μινχ (ψευδώνυμο του Νγκουέν Τατ Τχαν). Επιφανής προσωπικότητα του Βιετναμέζικου και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.
Φοίτησε στο Κομμουνιστικό Πανεπιστήμιο των Εργαζομένων της Ανατολής της ΕΣΣΔ (όπου είχε φοιτήσει, μεταξύ άλλων και ο Νίκος Ζαχαριάδης), υπήρξε αντιπρόσωπος στο 5ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς το 1924, ενώ διετέλεσε για χρόνια Α’ Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ.
Ο Χο Τσι Μινχ ηγήθηκε του κινήματος κατά της Γαλλικής αποικιοκρατίας και της Ιαπωνικής κατοχής. Μετά τη νίκη της επανάστασης, τον Αύγουστο του 1945, εκλέχτηκε πρωθυπουργός και στη συνέχεια πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ. Υπό την καθοδήγησή του, ο λαός του Βιετνάμ διεξήγαγε το σκληρό αγώνα κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ και κατήγαγε περιφανή νίκη




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιδήμαρχος Παξών: Η αλήθεια για τον Άγγλο τραυματία που μεταφέρθηκε στην Ηγουμενίτσα

Μετά από έρευνα και βάσει όσων έχουν γραφτεί στο διαδίκτυο για το περιστατικό με τη μεταφορά τραυματία από τους Παξούς προς την Ηγουμενίτσα και τον τρόπο που διενεργήθηκε η μεταφορά του, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Οικονομικών Παξών Γιώργος Λύχνος δημοσιοποιεί τις αποντήσεις των εμπλεκόμενων μερών, προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας. Ο αντιδήμαρχος κοινοποιεί στην "Ενημέρωση" τις απαντήσεις που έλαβε τόσο από το Κέντρο Υγείας Παξών, όσο και από την Πλοιοκτήτρια Εταιρεία. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα έλαβε διαστάσεις μετά από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων).

Η απάντηση της NORTHWEST FERRIES - SHIPPING COMPANY
Αρ. Πρωτ. 325
Πρέβεζα 30 Αυγούστου 2017
Θέμα: Μεταφορά τραυματία από Παξοί προς Ηγουμενίτσα
Η εταιρεία μας προς αποκατάσταση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων, σας γνωρίζει ότι κατά το συμβάν που έλαβε χώρα της 29 Αυγούστου 2017 στο δρομολόγιο του πλοίου μας από Παξούς προς Ηγουμενίτσα στην μεταφορά αλλοδαπού τραυματία με συντριπτικό κάταγμα στο πόδι, ακολουθήθηκε κατά γράμμα η οδηγία του ιατρού του Κ.Υ. Παξών που περιγράφεται στο συνημμένο έγγραφο του Κ.Υ. Παξών ως εξής: «παρακαλείται η παραμονή του στο φορείο αμετακίνητος».
Το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Παξών αδυνατούσε λόγω άλλου περιστατικού να συνοδεύσει τον τραυματία έως το Νοσοκομείο προορισμού, όπως αναφέρεται επίσης στο αναφερθέν έγγραφο.
Για τραυματία και συνοδό με εντολή Πλοιάρχου δεν εκδόθηκε εισιτήριο και το πλήρωμα παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
Η εταιρεία μας και σε άλλες περιπτώσεις μεταφοράς και διακομιδής ασθενών με ασθενοφόρο ή χωρίς, βοήθησε στην απρόσκοπτη και άμεση μετακίνησή τους, πολλές φορές χωρίς αντίτιμο ως προσφορά της προς το κοινωνικό σύνολο.
Με εκτίμηση
Για την Νορθ Γουεστ Φερρις Ι.Ν.Ε.
Σουλιώτης Απόστολος

Η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Παξών
ΠΑΞΟΙ: 31-8-2017
Με αφορμή το περιστατικό της 29ης Αυγούστου 2017 που αφορά στη μεταφορά του τραυματία Tom Byfield από το ΚΥ Παξών στο νοσοκομείο Ιωαννίνων θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Το ακτινολογικό του ΚΥ βρίσκεται σε λειτουργία, είναι σύγχρονο, με πρόσφατη τοποθέτηση ψηφιακού εκτυπωτή, αλλά η κλινική εικόνα του ασθενούς ήταν διευκρινιστική για τη διάγνωση του κατάγματος μηριαίου χωρίς να χρειάζεται η επιβεβαίωση ακτινογραφικά (ανισουψία γονάτων, σμίκρυνση σκέλους, εσωστροφή).
Ο ασθενής ήταν αιμοδυναμικά σταθερός (BP 135/73 mmHg, HR 86 bpm HCT 45,8%, SatO2 99%) και δεν ήταν απαραίτητη η συνοδεία ιατρού. Η φύση του τραύματος επέβαλε την ακινητοποίηση του ασθενούς στην υπάρχουσα θέση του στο φορείο.
«Χρειαζόμασταν το ασθενοφόρο»
Το μοναδικό ασθενοφόρο έπρεπε να καλύψει άλλο περιστατικό στο νησί και γι΄αυτό δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, καθώς είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από το ΚΥ Παξών για την διακομιδή. Συνοδός του ασθενούς ήταν ο αδελφός του και ήταν καθόλα ενήμερος για την διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Η χειρουργική αποκατάσταση του τραύματος ως υποτροχαντήριο κάταγμα επιβεβαίωσε πλήρως την διάγνωση των ιατρών του ΚΥ. Οι ειδήσεις για εσφαλμένη διάγνωση εκ μέρους των ιατρών αποδεικνύεται ψευδής.
«Ισως για πολιτικούς λόγους...»
Η ΠΟΕΔΗΝ όφειλε να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας και να ενημερωθεί πως εξελίχθηκε το όλο περιστατικό προτού να προβεί σε όλες τις παραστάσεις, και ίσως για πολιτικούς λόγους και να δώσει αφορμή στα media για αρνητικά σχόλια όσο αφορά στο επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών στο νησί των Παξών.
Οι γιατροί του ΚΥ είμαστε περήφανοι για το έργο που προσφέρουμε και προσκαλούμε όποιον επιθυμεί να επισκεφτεί το νησί και να διαπιστώσει ότι το ΚΥ Παξών ίσως να είναι και το καλύτερο ΚΥ στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΝ. Δ/ΝΤΗΣ Κ.Υ. ΠΑΞΩΝ
Καραμπουρνιώτης Κων/νος




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





EKTAKTO! 25 χιλιόμετρα από την πολιορκημένη Deyr Ezzor, ο Αραβικός στρατός της Συρίας!
Η  Deyr Ezzor, πόλη 125.000 κατοίκων, ελεύθεροι πολιορκημένοι από τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τους φονιάδες μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης επί 3 ολόκληρα χρόνια, αναμένουν την απελευθέρωση...
Ούτε γη, ούτε νερό, ούτε λύπηση για τα κτήνη... Εξολόθρευση ΤΩΡΑ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά δεν τον "έφαγε"... εγκληματίας κομμουνιστής τον παππού (ποιον απ' όλους?), η αιτία ήτο... έρως κι όχι ο Εμφύλιος και...η γιαγιά ήτο τσαχπινογαργαλιάρα,έτσι Eva Kaili?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί οι πρόεδροι υπερασπίζονται χαρακώματα πολιτισμού κι ανθρωπισμού...
Ο Bashar που δεν εγκατέλειψε ΠΟΤΕ κι ο Vladimir που είχε το κουράγιο να τιμήσει τη συμφωνία, το σύμφωνο Φιλίας της ΕΣΣΔ με τη Συρία...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



καταδικάζω το σπάσιμο δύο αυτοκινήτων της εισπρακτικής εταιρίας των αδελφών Σιούφα...
Κι οι αστυνομικοί που πληρώνει ο Ελληνικός Λαός, κάνουν όπως οι εφοριακοί, οι ΔΕΗτζήδες και σια τη "δουλειά τους" για το αμερικάνικο Fund... Να τους συμπαρασταθούμε στο έργο τους...


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΩΝ
Να σπάσουν δυο αυτοκίνητα της εισπρακτικής εταιρίας των αδελφών Σιούφα που δουλεύει εκεί για ένα αμερικάνικο Fund, να δείρουν τον εκπρόσωπο της εταιρίας και να κάψουν τα γραφεία του Συριζα.. όταν αυτός έστειλε τα ΜΑΤ, σήμερα το πρωί στο Ρέθυμνο για να
κατασχέσουν μαγαζί σε κεντρικό δρόμο της πόλης..
Καταδικάζω κάθε ενέργεια που ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...εθνικόφρων και ερωτευμενος ο φονιας του πρώτου άντρα της γιαγιάς  της Ευας Καιλη;
Τι είναι παναγιτσα μου αυτό;;;   Εθνικόφρων και ο φονιας του πρώτου άντρα της γιαγιάς;;;
Και οι κακοί κομμουνιστές τι θα γίνουν τώρα;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνες αστυνομικοί "κάνουν τη δουλειά τους" υπερασπιζόμενοι ξένα funds! Σε εξέγερση το Ρέθυμνο...
Δυνάμεις των ΜΑΤ (10 ατομα) βρέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην Αρκαδίου, περίπου στις 6 το πρωί  και συγκεκριμένα έξω από το κατάστημα «Borsalino», προκειμένου εκπρόσωποι ξένου fund που έχουν εξαγοράσει το δάνειο του συγκεκριμένου επιχειρηματία, να κατασχέσουν το κατάστημα. Κάτι που επιχειρήθηκε άλλες δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι εκπρόσωποι του ξένου fund προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα με τη βοήθεια κλειδαρά, πράγμα που αποδείχτηκε δύσκολο και τελικά έσπασαν το τζάμι προκειμένου να μπουν στο κατάστημα
Στο σημείο βρέθηκαν μέλη του ΣΑΟΡ και πλήθος κόσμου (20 ατομα), που προσπάθησαν να αποτρέψουν την κατάσχεση.
Από το σημείο δεν έλειψαν τα επεισόδια καθώς οι πολίτες προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ, για να προστατεύσουν το μαγαζί, ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε αυτοκίνητο, τεχνικού που είχε κληθεί να τοποθετήσει συναγερμό.
Αφού προηγήθηκαν δύο συλλήψεις ο εκπρόσωπος του ξένου fund απομακρύνθηκε από το σημείο με τη βοήθεια αστυνομικής δύναμης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλο ένα τρένο εκτροχιάστηκε τη νύχτα στη γραμμή Αθήνα - Αλεξανδρούπολη.
Μήπως μπορεί κάποιος να μετρήσει πόσες αβαρίες έχουμε από την ημέρα... και ακομα δεν ήρθαν οι "επενδυτές" εξ Ιταλίας και ακομα δεν ανέλαβαν τον νευραλγικό αυτό τομέα η
"σωτήρια" ιδιωτική πρωτοβουλία η οποια βγαζει ως γνωστον από τη μυγα ξυγκι και δεν ξοδευει δεκαρα τσακιστη.
Υ.Γ. Σε όλο τον κόσμο οι Σιδηρόδρομοι επιστρέφουν στον έλεγχο του κράτους, οι δικοί μας οι "κεντροαριστεροί"... τους ξεπούλησαν στους ιδιώτες (με την υποχρέωση μάλιστα το κράτος να τελειοποιήσει το δίκτυο)!
#ξεφτίλες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιχάλη Ψύλλο (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ΕΡΤ... σας πληρώνει ο Ελληνικός λαός κι όχι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κι η Μοσάντ!
Αντικείμενο λαϊκής λατρείας έτυχε ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ", ο "χασάπης δικτάτορας" από το λαό της Κάρα που παρευρέθηκε για τη μεγάλη γιορτή των Μουσουλμάνων Eid al-Adha.
Ο "τύραννος της Δαμασκού" τίμησε τη μεγάλη Μουσουλμανική γιορτή στην Κάρα, που μόλις τη Δευτέρα απελευθερώθηκε από τον Αραβικό στρατό της Συρίας και τη Χεζμπολάχ.
Η Κάρα (قارة), περίπου 15.000 κάτοικοι Σουνίτες Μουσουλμάνοι κι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί, με μια σημαντική παρουσία καθολικών, βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, στα σύνορα με τον Λίβανο.
Κι αμέσως, συντονισμένες με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη Μοσάντ οι δημοσιογραφικές πόρνες!
Δεν θα έμεναν πίσω οι εγχώριες δημοσιογραφικές πόρνες με "ηγέτιδες" τις ΚΡΑΤΙΚΕΣ δημόσιες υπηρεσίες -που πληρώνει αδρά ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ κι ΕΡΤ Τελ Αβίβ. Φυσικά ακολουθεί το σύνολο των ΜΜΕ:
(ΕΡΤ, ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ): Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποίησε σήμερα μια σπάνια εμφάνιση εκτός της πρωτεύουσας Δαμασκού...
Μάλιστα αυτά τα τσογλάνια του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων επισημαίνουν: "Από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία πριν από έξι και πλέον χρόνια, ο Άσαντ έχει μετακινηθεί έξω από την πρωτεύουσα πολύ λίγες φορές, αλλά φέρεται να έχει μεταβεί και στη Μόσχα για συνάντηση με τον «σύμμαχο» Βλαντιμίρ Πούτιν".
"Φέρεται" λοιπόν, δηλαδή θεωρείται, λέγεται, πλανιέται, γίνεται λόγος, διαδίδεται φήμη... στην ελληνική γλώσσα!
Όλα τα διεθνή ΜΜΕ δεν κατάλαβαν ότι υπήρξε μια "φερόμενη" συνάντηση...
Ρε μορμολύκεια, όταν μεταφράζεται τα Δελτία από την αγγλική ή την εβραϊκή, προσέξτε λίγο τη σωστή μετάφραση!
Δεν αξίζει τον κόπο ν' ασχολείται πλέον κάποιος με υπαλλήλους που προσφέρουν Υπηρεσίες σε άλλες Υπηρεσίες... Το κακό είναι ότι τους πληρώνει ΚΑΙ ο Ελληνικός Λαός...
Αυτές οι δημοσιογραφικές πόρνες, τα νεοφασιστικά όπλα του 4ου Ράιχ (που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους νεοναζί της χρυσής αυγής: τα ίδια σκατά με διαφορετικό "αριστερό" περιτύλιγμα),δεν έμαθαν ποτέ πως πήγε Μόσχα ο Άσαντ (φέρεται) και φυσικά ποτέ δεν έμαθαν πως ο "δικτάτορας Άσαντ", μαζί με τον Μεγάλο Μουφτή της Συρίας Ahmad Badreddin Hassoun, ανάβουν τα Χριστούγεννα ένα κερί στη φάτνη γέννησης του Θείου βρέφους, για την ενότητα της Συρίας...
Ηγέτη του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλλο, πονέσατε πολύ εκεί στο νεοταξικό στρατόπεδο;
Κι όλα αυτά γιατί είναι πουλημένη στη νέα τάξη και η ΕΣΗΕΑ και καλύπτει τις δημοσιογραφικές πόρνες!
Κι όλα αυτά γιατί είναι πουλημένη στη νέα τάξη και η ΕΣΗΕΑ... συνεργός στο έγκλημα μιας κι αυτή είναι η κορυφή της αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας!
Αλήτες Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι!

Σχολιο.- Α, μπά ? Ο κ. Ψύλλος... αυτος δεν εγραφε επι χρονια στην εφημερίδα του ΝΑΡ τα εξωτερικα ρεπορτάζ? Πάντως,προκομένα παιδιά αυτοι όλοι του ΝΑΡ, Κοτζιάς... η παρέα η άλλη , των μισθοφόρων του Αλαφούζου (ολοι μεγάλοι επαναστατες)...του ΝΑΡ ... που βρήκε "συμμαχο" το πρακτορείο των Αμερικανοσιωνιστών, το ΣΕΚ ,που στηριζει όλες τις "επαναστασεις" απο τους Ουκρανούς Ναζιστοσιωνιστες μεχρι τους "επαναστατες" της Συριας,της Λιβύης και τα συναφή ... Προκομενα παιδιά ... "διεθνιστικα...αντικαπιταλιστικά ...φιλονατοικα και φιλοσιωνιστικα ...οχι τσογλάνια και πουλημενα τομαρια σαν κατι άλλους ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
«Πανηγύρια» της πλουτοκτατιας για τις νέες αντιλαϊκές ανατροπές
Αστικά ΜΜΕ εντοπίζουν πολλές «καινοτομίες» και η ενωση βιομηχανων MEDEF μιλά για «προσαρμογή» στην «καθημερινότητα των εταιρειών»
ΠΑΡΙΣΙ.--
«Μεταρρύθμιση του Κώδικα Εργασίας: αμέτρητες νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος χτεσινής ανάλυσης στην οικονομική εφημερίδα «Λα Τριμπιούν», για τις νέες μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση Μακρόν ανακοίνωσε προχτές ότι θα προωθήσει.
Το κείμενο μιλούσε από μόνο του: «Νέοι τύποι (εργασιακών) συμβάσεων "απλοποιημένων" για τη ρύθμιση του χρόνου εργασίας. Εφεύρεση της "συλλογικής διάρρηξης των συμβάσεων". Πιθανότητα κατάληξης συμβάσεων χωρίς τα συνδικάτα... Τα διατάγματα που πρόκειται να αναμορφώσουν τον Κώδικα Εργασίας αφθονούν σε καινοτομίες».
Το δημοσίευμα ξεχωρίζει ως βασικά οφέλη από τις νέες ανατροπές τα περιθώρια για συμβάσεις που «δεν θα συμμορφώνονται» σχετικά με το χώρο εργασίας, αλλά και τα περιθώρια για «αμοιβές πιο εύκολο να διαπραγματευτούν».
Αλλωστε, η ικανοποίηση της εργοδοσίας αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης των μεγαλοβιομηχάνων MEDEF Πιερ Γκατάζ, που χαρακτήρισε τα νέα μέτρα «μια πρώτη φάση στη διαμόρφωση ενός εργατικού δικαίου προσαρμοσμένου με την πραγματική καθημερινότητα των εταιρειών», εννοώντας φυσικά τις σημερινές ανάγκες αυξησης των κερδών του γαλλικού κεφαλαίου.
Θυμίζουμε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσαν προχτές η υπουργός Εργασίας Μουριέλ Πενικό και ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ, προβλέπουν τη διευκόλυνση των απολύσεων, νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), νέα περιθώρια για «ευέλικτες» διαπραγματεύσεις με τους όρους που απαιτεί η επιχειρηματική κερδοφορία κ.τ.λ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μηνύματα Λαβρόφ προς τις ΗΠΑ
ΜΟΣΧΑ.--
Την απάντησή της σχεδιάζει η Μόσχα απέναντι στην απόφαση των ΗΠΑ να κλείσει το ρωσικό Γενικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο καθώς και άλλα δυο ρωσικά διπλωματικά οικήματα σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.
«Το εξετάζουμε από την ώρα που λάβαμε το σημείωμα χτες (σ.σ. προχτές) το βράδυ. Θα απαντήσουμε μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγησή μας», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, απευθυνόμενος στους φοιτητές του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (MGIMO) της Μόσχας.
Παράλληλα «θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον πόλεμο των κυρώσεων, αλλά η κυβέρνηση Ομπάμα. Στόχος ήταν να διαρρήξουν τις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ και να εμποδίσουν τον Πρόεδρο Τραμπ να προωθήσει εποικοδομητικές προτάσεις».
Ο ίδιος επέλεξε να εκτιμήσει ότι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ «υπάρχουν δυνάμεις που απλά θέλουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση (Τραμπ), αυτή είναι η θέση μας σχετικά με τις κυρώσεις που επιβάλλει», είπε. Με αυτήν την έννοια «δεν θεωρούμε απαραίτητο να προχωρήσουμε σε ενέργειες που αφορούν τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ», αλλά «θα δώσουμε σκληρή απάντηση σε κινήσεις που προκαλούν ζημιά για το τίποτα και βασίζονται μόνο στη θέληση κάποιων να καταστρέψουν τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ».
Πάντως, πρόσθεσε ότι «η συζήτηση για ομαλές και αμοιβαία επωφελείς ρωσοαμερικανικές σχέσεις θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα από το πότε και πώς θα αντιδράσουμε».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Σχέδια «ανοικοδόμησης» και για τη ρημαγμένη Συρία
Προετοιμάζει συνάντηση επενδυτών το 2018 για να «κινητοποιηθούν» κεφάλαια
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Τις φιλοδοξίες των γαλλικών μονοπωλίων να διεισδύσουν πιο δυναμικά στη Μέση Ανατολή ανέδειξαν και τα σχέδια που το Παρίσι ανακοίνωσε ότι έχει για την «ανοικοδόμηση» της Συρίας. Είχε προηγηθεί, την περασμένη βδομάδα, η επίσκεψη των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών στη Βαγδάτη, όπου είχαν αποκαλυφθεί αντίστοιχα σχέδια και για το Ιράκ.
Συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του ασκεί πιέσεις για την πραγματοποίηση μίας «διπλωματικής πρωτοβουλίας» που θα αποσκοπεί στην «ειρηνική ανοικοδόμηση» στη Συρία. Δήλωσε ακόμη ότι οι Σύροι που ζουν στο εξωτερικό «θα πρέπει να παίξουν μεγάλο ρόλο» στη μελλοντική διαδικασία για την «πολιτική μετάβαση» στη Συρία...
Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία του να διοργανώσει μία συνάντηση «επενδυτών» για τη Συρία στις αρχές του 2018, για να κινητοποιήσει, όπως είπε, «δημόσια και ιδιωτικά» κεφάλαια σε σχέδια που έχουν στόχο τάχα «και την ανακούφιση των Σύρων προσφύγων».

Την ίδια στιγμή, όσο ο συριακός στρατός προχωρά την ανακατάληψη σημαντικών εδαφών από τους τζιχαντοφασιστες της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» με τη βοήθεια των συμμάχων του σε Ρωσία, Ιράν και «Χεζμπολάχ», τόσο ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του σε περιοχές της χώρας, εκτός της πρωτεύουσας Δαμασκού, όπου παραμένει ως επί το πλείστον από την έναρξη του πολέμου το 2011 για λόγους ασφαλείας...
Χτες, ο Πρόεδρος Ασαντ εμφανίστηκε στην πόλη Κάρα (100 χλμ. μακριά από τη Δαμασκό, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο), για να συμμετάσχει στη σημαντική μουσουλμανική γιορτή Αιντ αλ Αντχα, γνωστή ως Κουρμπάν Μπαϊράμ ή και ως «Γιορτή των θυσιών» (όπου εορτάζεται η προθυμία του Αβραάμ να θυσιάσει τον γιο του Ισμαήλ στο Θεό). Ο συριακός στρατός και το σιιτικό κίνημα «Χεζμπολάχ» εκδίωξαν το «Ισλαμοφασιστικό κράτος» από τη συγκεκριμένη περιοχή μόλις την προηγούμενη βδομάδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BRICS
Ξεκινάει αύριο η 9η Σύνοδος Κορυφής
Η 9η Σύνοδος Κορυφής των «ανερχόμενων» καπιταλιστικών δυνάμεων BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα γίνει στις 3-5 Σεπτέμβρη στην κινεζική πόλη Σιαμέν, με βασική «ατζέντα» την ενδυνάμωση του «μπλοκ» στο διεθνή ανταγωνισμό και απέναντι στα άλλα κέντρα. Ταυτόχρονα, η συμμαχία και οι συμβιβασμοί ανάμεσα στις χώρες της BRICS δεν αναιρούν τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και την προσπάθεια κάθε πλευράς να προωθήσει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών συμφερόντων που εκπροσωπεί. Παντως γεγονος παραμενει πως οι BRICS ειναι καπιταλιστικες δυναμεις, και οχι ιμπεριαλιστικες αποικιοκρατικες οπως ειναι οι αμερικανοι και οι ευρωπαιοι ναζιστες.
Την ελπίδα της Ρωσίας να συζητηθεί «νέα μεγάλης κλίμακας συνεργασία στο εμπόριο, τις επενδύσεις και τη βιομηχανική συνεργασία» εκφράζει ο Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με άρθρο του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Σινχουά».
Επίσης, ο Πούτιν αναφέρεται στο σημαντικό ρόλο της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης (NDB), που «έχει εγκρίνει επτά επενδυτικά σχέδια στις χώρες BRICS αξίας περίπου 1,5 δισ. δολαρίων» και «για αυτόν το χρόνο θα εγκρίνει ένα δεύτερο πακέτο επενδύσεων ύψους 2,5 - 3 δισ. δολαρίων».
Ιδιαίτερα υπογραμμίζει τη ρωσική πρωτοβουλία «Πλατφόρμα έρευνας για την Ενέργεια» στο πλαίσιο της BRICS, η οποία - εκτός των άλλων - «θα διευκολύνει την υλοποίηση κοινών ενεργειακών επενδύσεων».
Στο μεταξύ, ο Πούτιν και ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ «θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν νέα πεδία συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Μια ζώνη, ένας δρόμος"», δήλωσε το στέλεχος του κινεζικού υπουργείου Οικονομικών, Ζου Τζιανγκούο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα και η Ρωσία θα λάβουν νέες συντονισμένες πρωτοβουλίες κατά του προστατευτισμού και θα συνεχίσουν τη «χρηματοδοτική και οικονομική τους συνεργασία».
Εκτός από τα μέλη της BRICS, τη Σύνοδο θα παρακολουθήσουν και τα εξής κράτη: Αίγυπτος, Μεξικό, Γουινέα, Τατζικιστάν, Ταϊλάνδη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Το 62% των φοιτητών παίρνει δάνειο για να σπουδάσει
Παράλληλα, πάνω από τους μισούς μένουν με τους γονείς τους και εργάζονται για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.--
Στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι οι σπουδές στην Ολλανδία είναι εμπόρευμα, που οι φοιτητές και οι οικογένειές τους πρέπει να πληρώσουν αδρά για να το αποκτήσουν, δημοσίευσε πρόσφατα το ινστιτούτο ερευνών «Nibud» (δίνει στοιχεία σχετικά με τα έξοδα των νοικοκυριών). Επίσης, τα στοιχεία αναδεικνύουν ότι συνολικά το κόστος ζωής και σπουδών έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι φοιτητές να μένουν με τους γονείς τους, να χρειάζονται την οικονομική στήριξη των γονιών τους και να εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους.
Στην Ολλανδία οι φοιτητές έχουν το ...«δικαίωμα» να παίρνουν δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο - προς το παρόν - για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των σπουδών τους, με αποτέλεσμα από νωρίς οι νέοι να βρίσκονται χρεωμένοι. Πριν από δυο χρόνια καταργήθηκαν οι υποτροφίες και από τότε το ποσοστό των χρεωμένων φοιτητών εκτοξεύτηκε στο 62% από 30%, που ήταν το 2015. Πλέον, μόνο το 12% θεωρεί ότι είναι πρόβλημα να δημιουργείς χρέη ενώ σπουδάζεις, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν 30% το 2015. Πραγμα που σημαινει ειτε ότι εχουν αποδεχτει πλεον την διαδικασια του χρεους, ειτε ότι τους συμφερει γιατι πλεον εμαθαν ότι μπορουν να το ξεπληρωσουν ευκολα.
Παράλληλα, τα 2/3 των φοιτητών στην Ολλανδία εργάζονται - όπως και το 2015, όμως για περισσότερες ώρες. Στο μεταξύ, όλο και περισσότεροι φοιτητές και συγκεκριμένα πάνω από τους μισούς (56%) μένουν με τους γονείς τους, οι οποίοι συχνά πληρώνουν την ασφάλεια υγείας και τα δίδακτρα των παιδιών τους. Οι φοιτητές που ζουν στο πατρικό τους χρειάζονται κατά μέσο όρο 703 ευρώ το μήνα για δίδακτρα, βιβλία, ασφάλεια υγείας κ.λπ., ενώ οι φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι - με συγκατοίκους ή μόνοι τους - έχουν μηνιαία έξοδα περίπου 1.238 ευρώ.
Ο αποκλεισμός των πιο φτωχών από την Ανώτατη Εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τις υπανάπτυκτες ή αναπτυσσόμενες χώρες. Σε μια αναπτυγμένη καπιταλιστική χώρα όπως είναι η Ολλανδία, το αν θα καταφέρει να σπουδάσει ένας νέος είναι σε άμεση σχέση με την οικονομική κατάσταση του ίδιου και της οικογένειάς του.
Ετσι, δεν προκαλεί εντύπωση ότι το 54% των φοιτητών παίρνουν μεγαλύτερο δάνειο, είτε για να βάλουν στην άκρη λίγα χρήματα, είτε για να μπορέσουν να δώσουν προκαταβολή για την αγορά ενός σπιτιού. Το ινστιτούτο «Nibud» προειδοποιεί ότι το ποσοστό των χρεωμένων φοιτητών θα ανέβει κι άλλο, ενώ ένα υψηλό φοιτητικό χρέος μπορεί να έχει επίδραση στους όρους με τους οποίους θα πάρουν ένα στεγαστικό δάνειο αργότερα...